zaloguj się

Pokaż pełną wersje : jestem nowy

matron
04-10-2004, 20:57
no więc tak mam trzy pytanka:
1.Jetem dosyc dobry w RPG'i, ale grałem tylko w jednego online - reddragon i czy ta Tibia jest bezpłatna ?
2.Czy znalazłby się ktoś skory do przybliżenia mi zasad tej rozgrywki?
3.Nie weźcie mnie przypadkiem za jakiegoś (nie wiem czy mogę to napisać, ale raz kozie śmierć) debila, bo jestem tu pierwszy raz...

Sadamq
04-10-2004, 21:01
1. Tak, ale dla pacc'ów ( Premium Account czyt. Płatne Konta ) jest wiele nowych lokacji, potworów, nie zapchanych sklepów i niema się problemów z logowaniem.
2. Zależy gdzie grasz. Jednak ja zachęcam do praktyki. Osobiście zaczałem grać bez pytań na forum, itp. Pojawiłem się tu trochę później znając już większośc zasad.
3. Nie biorę...

Na przyszłośc. Używaj opcji szukania, bo niektórzy ( MIN. Ja ) Nie lubie pisać kilka razy o tym samym...

Dan the Automator
04-10-2004, 21:10
http://tibia.pl/tutorials.php
Witamy na pokładzie ;-)

Khan
04-10-2004, 21:15
Spox Mati z nami nie zginiesz.

Tibia to nie RPG a cRPG. To zmienia formę gry z Rozgrywki na Grę.
Tibia jest darmowa, ale jesli zaplacisz (jakies 80zł na kwartał) zyskujesz dodatkowe bajery i dopiero potem mozesz powiedziec ze grasz w tibie na 100%.
Jakbys potrzebował pomocy to pisz gdzies na forum. Ludzie zawsze* chętnie pomogą.

*no moze nie zawsze :evul:

Radek 666
04-10-2004, 21:18
*no moze nie zawsze :evul:
Ale często ;) . Przynajmniej ja. Kiedy przyszedłem na forum też takie pytania zadawałem :) .

matron
04-10-2004, 21:30
Dzienki mam jeszcze pytanka:
1.Zrobiłem sobie postać Zornak na serwerze dolera i nie mogę grać bo jest tam za dużo osób pomocy w sprawie doboru darmowego serwera.
2.Jeżlei ktoś jest skłonny mi odpowiedzieć na wyższy punkt to wielkie THX i poszukuje mentora - kogoś kto mnie nauczy wszystkich aspektów gry ( i umoie dobrze grać), tylko nie wciskajcie mi tu żadnego tutoriala ! :)

Sadamq
04-10-2004, 21:45
1. Dolera ? Lepiej załóż konto na galanie. Mało n00bów, i mógł bym ci pomóc w początkach tibijskiej egzystencji. A co do servera. Tak jest wszedzie. Najlepiej grać w godzinach nocnych i rannych. Wtedy niema ludzi, jest duży respawn, i można w bardzo szybkim czasie wyjśc z Rookgardu.

2. Stary nie wiesz co tracisz.... Tutorial isd da best ;)

matron
04-10-2004, 21:55
oki - doki - zgadzam się że tutorial jest spoko, ale napisz serwery najmniej oblegane (galana jest na fullu) i powiedz jak mi możesz pomóc (sorry, że proszę o replay ...)

Sadamq
04-10-2004, 22:04
Najmniej obleganym serverem jest Premia :) Niestety jest tylko dla pacc'ów co czyni ją dla mnie ( i chyba dla ciebie ) nie dostępną. Ja nadal zostaję przy swoim czyt. - Przy Galanie. W godzinach szczytu co prawda to prawda jest zaćkana, ale od 1 w nocy do 18 jest delux. W czym mógł bym pomóc ? Zdobycie dobrego ekwipunku, pomóc przy nabijaniu expa, w trybie Speed ( Szkielety, Raty, Bugi, Trolle, Spidery ). Pomoc przy kłestach* , oraz kiedy dostaniesz się na mainland, pomoc przy wejściu w normalny świat i tak zwana krucjata społeczna, w której to będziemy próbowali nie zostać zabici przez jakiegoś High Lvl... :)

* Nie pytaj się na forum o questy, poniewarz rozmowianie o nich jest tu niedozwolone....

Khan
04-10-2004, 22:16
Prawde mowiąc kazdy chętnie ci pomoze. I kazdy serwer jest oblegany. Najlepiej grac od 2 w nocy do gdzies 15 po poludniu.
Sam wybierz serw, a mentorzy się zgłoszą.

Radek 666
06-10-2004, 15:42
Ja tam gram na Isarze. Nawet fajny świat. I chciełem powiedzieć jedno... Im "młodszy" server tym sprzęt więcej kosztuje... Na serverze jak np. Antice jest bardzo duży tłok lecz ceny bardzo małe. Na serverze "młodym" ceny mogą być astronomiczne ;) .

eldian
07-10-2004, 19:33
n a początek nonpvp secura,clamera,hiberna itp. żebyś się zapoznał

Nightwalker
08-10-2004, 14:48
n a początek nonpvp secura,clamera,hiberna itp. żebyś się zapoznał
Tak na tych swiatach dowiesz sie dosadnie co to znaczy prawdziwy n00bizm (gralem wiec sprawdzone :P)

Sadamq
08-10-2004, 15:02
n a początek nonpvp secura,clamera,hiberna itp. żebyś się zapoznał Może jescze Harmonia ? Te servery są najgorsze i tam właśnie nigdy nie nauczysz się grać. Gydbyś zaczął właśnie tam a później zaczał grać na np. Galanie gdzie jest PvP i ktoś by cię nalał albo zwyzwał byś go od n00bów albo przestał byś grać...

Makilili
09-10-2004, 19:17
Gdybyś zagrał na Julera to na mainlandzie chętnie bym pomógł (koledzy też :))

Dowizul z Inferny
11-10-2004, 14:30
graj na inferna tam mało nobów (bo każdy noob ginie) troszeczke PK jest ale to dobry serv

Dark Pally
20-10-2004, 13:41
Dzienki mam jeszcze pytanka:
1.Zrobiłem sobie postać Zornak na serwerze dolera i nie mogę grać bo jest tam za dużo osób pomocy w sprawie doboru darmowego serwera.
2.Jeżlei ktoś jest skłonny mi odpowiedzieć na wyższy punkt to wielkie THX i poszukuje mentora - kogoś kto mnie nauczy wszystkich aspektów gry ( i umoie dobrze grać), tylko nie wciskajcie mi tu żadnego tutoriala ! :)

Nie!
Nie rób psotaci na Dolerze!
A wiesz czemu? Bo jest to świat PK, czyli Player Killerów (zabójcy). Nie ma tam banów za zabijanie i jest po prostu masakra. Tak samo na Infernie.
Ja osobiście gram na Inferni ale nie radze robić pierwszej postaci tam. Lepiej zrób postać na Securze lub Harmonii (tam nie można zabijać innych ludzi), a jeżeli chcesz żeby było zabijanie ale bez przesady (czyli są bany za zabijanie i jest ograniczona liczba zabójstw) to idz na przykład na Lunare :) (RULEZ :D)

Omega~
20-10-2004, 14:47
Może jescze Harmonia ? Te servery są najgorsze i tam właśnie nigdy nie nauczysz się grać. Gydbyś zaczął właśnie tam a później zaczał grać na np. Galanie gdzie jest PvP i ktoś by cię nalał albo zwyzwał byś go od n00bów albo przestał byś grać...

Ehh...Hiberna Non-Pvp?
Czy ja o czyś nie wiem?
Hiberna to świetny świat dla początkujących, ponieważ:
-Ceny średnie, kupisz średni, sprzedasz średnio...
-Jest dużo Polaków High level którzy ci pomogą
-Jest już po wojnie, więc na następną trzeba troche poczekać
-Nie zbyt duży poziom noobostwa (Porównując Calmere na której grałem.)
No to na tyle.

Pomoge ci, jak grałbyś na Hibernie tylko poaj swój nick to napisze do ciebie ;)

Tuhamid
20-10-2004, 16:18
No jak byś zaczoł grac na antice to dużo ci pomoge dam na początek jakiegoś p-seta :P ale jej wadą jest to ze troszke dużo peków i trudno sie wbic ;/ ale to zalezy od ciebie :P

Dowizul z Inferny
22-10-2004, 20:01
Nie!

Ja osobiście gram na Inferni ale nie radze robić pierwszej postaci tam

inferna jest dobra na początek nauczy sie grac na roku a main na infernie jest o wiele ciekawszy najlepiej zacząc na niej

tomo
23-10-2004, 14:10
Hm, widac ze nie jestes noobem :) Kilka pierwszych rad

zalogowac sie jest w miare latwo (przynajmniej mi) na azurze, to mniej wiecej wyrownany serw (niezbyt nowy i niezbyt stary :P)..

Moglbym ci na azurze duzo pomoc, bo doswiadczenie w tibii mam duze ;)
hmm...

Wiem! Po pierwsze, logujac sie, nie kopiuj swojego numeru i hasla, tylko napisz je na kartce i je wpisuj.. Wiele osob powie ze tak dluzej etc. Ale ja tak robilem, i teraz wpisanie mi passow zajmuje jakies 1,5 - 2 sekundy :) A im szybciej wpisujesz, tym wiecej prob na minute, tym wieksza szansa na zalogowanie sie :)

Hm, gdybys wyszedl na azurce z wyspy nowych, moglbym dac ci twoje pierwsze przedmioty (podstawowe, jakie ma wiekszosc 8lvlowcow ;p) i duzo pomoc.. Pokazac ciekawe miejsca etc. :)

Ale wybor nalezy do ciebie :)

Modle sie do Odyna, abys nie stal sie noobem, jak wiekszosc tego tibijskiego spoleczenstwa~