zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Prawie 230 M Sorrc po update

Stron : 1 [2]

Ziker
18-07-2007, 19:19
Rozumiem Cię Sabu, rzeczywiście hity twojego sorca to porażka, ale popatrz pod tym kątem jakby Tibie stworzyli od razu z takim systemem że tyle byś walił co teraz po upie, i nie porównuj hitów do tamtej Tibii po prostu zapomnij o tamtych hitach i graj dalej. Co by było gdyby od początku był taki system ? Grałbyś i byś nic nie mówił do tamtego się przyzwyczaiłeś i byłeś happy bo zadawałeś duże obrażenia. To moje zdanie, nie mówię że to co zrobili jest wspaniałe bo zmienić tak drastycznie system z dnia na dzień nie jest dobre.

A ja mam wrazenie, ze w takim przypadku wybralby inna profesje... nie pomyslales o tym? Gdyby wiedzial jaki sa obrazenia i nie podobalby mu sie to poprostu wzial by knighta/palla ;)

Ragnus_Firedhea
18-07-2007, 19:32
a ja myślę, że nie powinni osłabiać sorków ale powinni wzmocnić knightów i palów. to by był doskonały balans :) na erig sorki trzepały po 3 mln expa na dzień (średnio tak na oko:P) a teraz takie pg robią pale i knight' ci.

Rebeh
18-07-2007, 19:33
To nie potrwa dlugo ;)

Jestem pewny ze nastepny update bedzie ponownym balansowaniem profesji.
Sam mam tez sorca i wiem co sie z nim stalo, nc.

Palkiem mam wiecej hp, wiecej capa i wale wiecej.
Cip mysli ze sorckowie srywaja SDki i inne runki z drzewa.

Ale jak juz wspomnialem to nie potrwa dlugo.
Wystarczy popatrzec na erig net.
W pierwszej 100 top pgerow bylo 6 magow.

Kazdy teraz moze powiedziec ze przed updatem byli sami magowie, lecz to nie prawda.
Czolowe miejsca byly zajmowane przez magow lecz moglismy znalesc tam 30% innych profesji zamiast 4-6% obecnie.

Cierpliwosci ;)

Gdyby magowie nie "konczyli" gry, z powodu oslabienia gry to nadal by byli (i to nie w malych ilosciach) w top100 na dzien :)

Demon P.
18-07-2007, 20:37
I to doskonały przykład jak 'fajny' był update. Teraz ty płacąc ( no przecierz mana/runy nie zadarmo ) bijesz tyle samo ile jakiś...100knight z skilami 90/90 .
X( Mam 71ed i teraz niemam po co expic. Będe expil i co z tego... mana mi tylko urośnie, a hity się niezmienią, niewiem czy komuś się chce bić 80mlvl ale mi napewno nie;(!;( Porpstu update sux! Musze czekać.. Może kiedyś coś zrobią z tymi atkami.

Pyro Aris
18-07-2007, 20:45
X( Mam 71ed i teraz niemam po co expic. Bende expil i co z tego... mana mi tylko urośnie, a hity się niezmieniom, niewiem czy komuś się chce bić 80mlvl ale mi napewno nie;(!;( Porpstu update sux! Musze czekać.. Może kiedyś coś zrobiom z tymi atkami.

w jakiej wsi mieszkasz ?

Krzywonogi
18-07-2007, 20:48
X( Mam 71ed i teraz niemam po co expic. Bende expil i co z tego... mana mi tylko urośnie, a hity się niezmieniom, niewiem czy komuś się chce bić 80mlvl ale mi napewno nie;(!;( Porpstu update sux! Musze czekać.. Może kiedyś coś zrobiom z tymi atkami.

Nie wiesz czy komuś sie chce bić mlvl? A czy ty myślisz, że knightom i palom chce sie skillować?

Demon P.
18-07-2007, 20:50
Sądzę, że napewno byś nienabił 80mlvl, chyba prędzej 100sworda...

Krzywonogi
18-07-2007, 20:52
Sądzę, że napewno byś nienabił 80mlvl, chyba prędzej 100sworda...

A ja sądzę, że Ty podczas wbijania 80mlvl wbijesz od chu..... expa a ja będę stał jak dupa w jednym miejscu i skilowal kilka miesiecy ;/

Alora
18-07-2007, 22:52
Po pierwsze Cipsoft nie zmiejszył dmg sorków i druidów tak jak wam sie zdaje czyli sztucznie je zmniejszając poprostu wprowadzili system według którego liczy się dany skill. Jeżeli Mag ma 85 mlvl będzie bił z siła jaką daje ten mlvl. "Ważność" zwykłego poziomu postaci została strasznie zmniejszona i dobrze. W żadnym sznującym sie rpg nie ma tak że noob co ma niski skill a mega lvl ma wysokie hity. Na tej samej zasadzie oparł się knight i paladyn. Temu rycerze i paladyni nie używaja run bo maja smieszne hity w związkuz mlvlem. Za to dostali nowe ataki spontaniczne czyli wasze visy/morty i ataki zastępowane runami. Dali poziom do używania broni czyli osłabili tym low lvl knightów i paladynów ale za to dodali dużo nowych broni żeby to wyrównać. Moim zdaniem nie ma nad czym płakać tylko przechlać kase jaką oszczedzaliście i się dorobiliście od czasu ulepszeń maga i druida na manasy i wbić pare mlvli by bić troszkę mocniej. Knight i paladyn tez musi skilować a po update skilowanie na geo jest prawie nie możliwe. Slimy padają bardzo szybko. jedynym ratunkiem są serwery pvp i zsumowany monk. Czyli teoretycznie tak trudno jak wbic mlvl jest wbić skilla. Chociaż wbijając mlvl można zarabiać a kngiht i palek treniąc tylko naraża się na straty.

Eoanas
18-07-2007, 23:00
Moze tak... nie wiem czy pamietacie <nie wielu zna taka tibie> ale przed upem z ruzkami druid/sorc musieli robic runy zeby cokolwiek zabic.. przez ok 6 lat druid/sorc byli tylko runemakerami... mielismy 2 lata lepiej od kina.. a kina mial lepiej 7 lat od nas.. no to se mysle ze to nei w porzadku.. mam 109kina od kolegi i mojego 80 ed.. ten kina z exori gran <3 manasy ~~150gp> wali tyle co ja z sd <375gp> ruznica?? sorcowie i druidzi zawsze byli poto zeby miec duza sile ale mala wytrzymalosc<kazde rpg> co jak sorc ma kicka<dead> kina <ok 70% szans przezycia>.... wg mnie to troche dziwne.. nie mam nic do tego upa< badzcie se potezni potezniejsi od magow co mi tam...> ale czem uzabrali nam nasze obrazenia???.... druid ma tylko 3 ofensywne spelle< wsumie jeden exori flam vis mort> a kina?? exori exori mas exori gran exori hur... ee?? wiecej niz druid? a no tak no bo w sumei to kina czaruje a druid tylko uhy robi zeby se kina mugl expic.... masakra

a btw... ja zeby walnac z visa< ok 130 srednio< zuzywam ok 17 gp> a kina walac po 100-380 < mniejsze sa zadkoscia> zuzywa...mmm nic? XD

na wszystkic questach sa tylko bronie <ani, arenaa, poi(sa softy ale kazdy je dostaje) > a co z ruzdzkami z questo?? nie konczacymisie hmmami?? niech zrobia cos dla nas bo granie robi sie strasznie nudne :D

ja na zrobienie 80 ed zuzylem 5 miechow ostrego pgowania i wastowania a potem robienia nocek na bk zeby zarobic .. zalorze sie o 1000zlotych ze moge zrobic 80 palka w 2 miechy ciagle zarabiajac!!!!!!

a up pisza idioci... ja na wbicie 61 mlvla przez 5 miechow non stop expilem i chlalem manasy... wydalem na to ponad 3kk < wiecej XD to zeby nabic z 80 mlvl musze wydac z 6 kk czyli bedzie 9 kkk :D mmm duzo? XDa a zrobienie 4 bp uhoow daje 8% mlvla czyli na 1 mlvl ok 150h pieprzenia sie... kto tyle ma czasu w miechu?? zeby grac? <takie granie jest nudne> nie wypowiadajcie sie debile jesli nie znacie wogole postaci magiczych...

czusak900
19-07-2007, 00:08
wezcie nie osmieszajcie sie wbijasz 80 skilla i expisz do 85 potem znowu przyskilujesz z 3 skille i lecisz dalej... a magiem co stac bede rok i bede robil runki na 3h hunta na ktorym wbije 70k/h mmm? obecnie gram 160 najtem ale mialem 130 sorka zdecydowalem sie na najta dlaczego? vis z 285 na 195+ nie wiecej vis za 15~ gp mmm? o e wave ue nie wspomne bo zal.combr co do najta ze skillem 93 napier***am po 443? na dlach zarabiam? na d lair 400k na 3 dni zarabiam mmm
pzdro dla debila co wymyslil ten balans
ale jesli chce grac to gram... polecam zmiane prof jesli komus nie pasuje ms/ed

Krzywonogi
19-07-2007, 00:37
Moze tak... nie wiem czy pamietacie <nie wielu zna taka tibie> ale przed upem z ruzkami druid/sorc musieli robic runy zeby cokolwiek zabic.. przez ok 6 lat druid/sorc byli tylko runemakerami... mielismy 2 lata lepiej od kina.. a kina mial lepiej 7 lat od nas.. no to se mysle ze to nei w porzadku.. mam 109kina od kolegi i mojego 80 ed.. ten kina z exori gran <3 manasy ~~150gp> wali tyle co ja z sd <375gp> ruznica?? sorcowie i druidzi zawsze byli poto zeby miec duza sile ale mala wytrzymalosc<kazde rpg> co jak sorc ma kicka<dead> kina <ok 70% szans przezycia>.... wg mnie to troche dziwne.. nie mam nic do tego upa< badzcie se potezni potezniejsi od magow co mi tam...> ale czem uzabrali nam nasze obrazenia???.... druid ma tylko 3 ofensywne spelle< wsumie jeden exori flam vis mort> a kina?? exori exori mas exori gran exori hur... ee?? wiecej niz druid? a no tak no bo w sumei to kina czaruje a druid tylko uhy robi zeby se kina mugl expic.... masakra

a btw... ja zeby walnac z visa< ok 130 srednio< zuzywam ok 17 gp> a kina walac po 100-380 < mniejsze sa zadkoscia> zuzywa...mmm nic? XD

na wszystkic questach sa tylko bronie <ani, arenaa, poi(sa softy ale kazdy je dostaje) > a co z ruzdzkami z questo?? nie konczacymisie hmmami?? niech zrobia cos dla nas bo granie robi sie strasznie nudne :D

ja na zrobienie 80 ed zuzylem 5 miechow ostrego pgowania i wastowania a potem robienia nocek na bk zeby zarobic .. zalorze sie o 1000zlotych ze moge zrobic 80 palka w 2 miechy ciagle zarabiajac!!!!!!

a up pisza idioci... ja na wbicie 61 mlvla przez 5 miechow non stop expilem i chlalem manasy... wydalem na to ponad 3kk < wiecej XD to zeby nabic z 80 mlvl musze wydac z 6 kk czyli bedzie 9 kkk :D mmm duzo? XDa a zrobienie 4 bp uhoow daje 8% mlvla czyli na 1 mlvl ok 150h pieprzenia sie... kto tyle ma czasu w miechu?? zeby grac? <takie granie jest nudne> nie wypowiadajcie sie debile jesli nie znacie wogole postaci magiczych...

Tak sie składa, że mam 65 sorca ( retired) i widzialem jak kuzyn grał sorcem (108lvl obecnie też retired) wiec wiem jak sie gra sorcem i wiem jakie jest przeważnie waste na huntach, i nikt mi nie powie że latwiejjest wbic 80 mlvl niz 100 sworda czy też dysta... aby wbic 80mlvl musisz poprostu expic a żeby wbic nawet tego 80 skilla knightem czy tez pallem musisz stac w*******ac fooda i zaznaczac coraz to noewgo slime, ktory po update pada duuuzo szybciej czyli sklle leca wolniej.... wiec jesli nigdy nie grales palem lub knightem i nie skilowales kilkunastu godzin dziennie żeby wbic marny skill to sie nie wypowiadaj na ten temat .... przykladem jest MDW ktory w jednym z wywiadow na pytanie skad ten lvl odpowiedzial że starał sie codziennie expic... i mogl to robić bo nie musial kilka godzin dziennie skillowac zeby muc expic na lepszych monsterach.... reasumujac: magu nie rycz bo zawsze mialeś lepiej a jak cos ci ujeli to zaraz wielki płacz i udręka!!!

Eoanas
19-07-2007, 01:49
no popatrz co za idiota.... ile znasz palkow i kina z skilem 100 na ok 130? a znajdz mi takiego sorca czy druida na 130 lvlem z 80 mlvl u nas na servie mowie tu o forterze :D jest chyba 76 mlvl najwyrzszy.. wiec tyle ci powiem mysl zanim cos powiesz.... i czemu w takim razie najwyrzszy mlvl jest 90~ skoro tak łątwo wbic i czemu mateusz ktory ma 340~~ lvl ma 85 mlvl idioto?:baby::baby::baby::baby::baby::baby::baby:: baby::baby::baby: