Pokaż pełną wersje : Prawie 230 M Sorrc po update
Wiec chcialbym przedstawic screnny ktore mnie rozsmieszaja i irytuja , bo to co stalo sie z magiem po update to przesmieszne...
Zdjecia z hitami to dowody na lekko myslnosc cipsoftu ...
Pewnie zaraz znajda sie jacys zwolenicy tego ale coz ja szukam takich co powiedza cos madrego na ten temat ...
A wiec zaczynamy..
OD przepoterznego czaru Ue..
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test1.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test2.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test3.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test11.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test16.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test17.jpg
Potem postrzelamy troche z super mocnego Mort hura...
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test4.jpg
Po przez niesamowite Sd...
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test7-1.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test9.jpg
Bajeczne Explo :)
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test10.jpg
i zawsze (kiedys) przydatnego visa ...
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test6.jpg
a o to rozpoznanie mocy knighta 70 i prawie 90 jakos ...
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/tets20.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/tests15.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test18.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a374/sabuluss/UPDATE/test13.jpg
Dobra to chyab tyle powinno wystarczyc ...
HITY dochodzily z ue do 1000,z sd do 750,z visa jakos 235 reszty nie pamietam...
przed update Ue 1400min-max kolo 2150,sd +-900 do +-1200,z visa max 381,mort hura 700-1350~~
Sorry za wiekszosc jakis zmaszczonych fot troche i bledow jak jakies znajdziecie ale to raczej niewazne...
Sadze ze to juz nie jest ta sama gra i czas ja raczej opuscic moze jeszcze kiedys wroca dobre czasy ...
Majac 230 maga z 80 mlvlem ktory ma moc 100+ przed update to nic fajnego w koncu expienie nim i mlvlowanie , strata czasu niebyla zbyt latwa , zaraz ktos powie nikt ci nie kazal albo knightowie kiedys i palkowie byli tak samo pokrzywdzeni , lekka bzdura bo expienei sorrcem zadko sie zwraca ... a runny sa troche za drogawe jak dzisiaj widzialem 30 knighta co leje smoki i sie tylko exuruje brechtalem z poirytowania... z 3 exury mu poszly albo z 45 knighta co przy stracie 1 uh zabil dl'a .:(
Dzieki za wysluchanie ;)
Chociasz nigdy nie lubiłem nigdy sorców ;to znaczy tych nowych po updatach to jednak żal mi tych co grają dłużej bo jednak po tym updata za bardzo została wam zmniejszona siła czarów. Ale znając niektórych mentalność jeszcze bardziej się ucieszą widząć o ile mniej odejmujecie.
Co racja to racja... sam mam dobrego knight'a... ale update mi się nie podoba, miesiąc,dwa i już mi się znudzi solowanie dl'a z waste 2 uhów i bicie po 300...mogli chociaz sorka/druida takiego samego zostawic.
To jest moje zdanie ;)
Hmm..... Jestem paladinem, i cieszę się z moich hitów i nowej amunicji ,ale to już jest przesada. Ten update zjechał sorców, chociaż vis powinien mieć taką moc, ale reszta czarów i run to poprostu żal przez wielkie Ż .powinni zmniejszyć siłę magów o 10 - 15% i to by wystarczyło. Takie jest MOJE zdanie.
Rozumiem Cię Sabu, rzeczywiście hity twojego sorca to porażka, ale popatrz pod tym kątem jakby Tibie stworzyli od razu z takim systemem że tyle byś walił co teraz po upie, i nie porównuj hitów do tamtej Tibii po prostu zapomnij o tamtych hitach i graj dalej. Co by było gdyby od początku był taki system ? Grałbyś i byś nic nie mówił do tamtego się przyzwyczaiłeś i byłeś happy bo zadawałeś duże obrażenia. To moje zdanie, nie mówię że to co zrobili jest wspaniałe bo zmienić tak drastycznie system z dnia na dzień nie jest dobre.
tRe'bRoN
27-06-2007, 22:12
@Żal ... MS To byla potęga Teraz To Jest Gówno ...
Knight to był bloker teraz to jest pg'er moj kolega 35 EK poszedl na noc na żółwie wbil do rana 40 Level To Bez Sens Ta gra juz nie ma sensu .:baby:
I to doskonały przykład jak 'fajny' był update. Teraz ty płacąc ( no przecierz mana/runy nie zadarmo ) bijesz tyle samo ile jakiś...100knight z skilami 90/90 .
Sabku nie oszukujmy sie, magowie i druidzi byli rokrocznie ulepszani podczas gdy knight i paladyn dostawali przysłowiowe 'gówno'. Może aż tak drastyczne ciecia nie były potrzebne, ale należało sie to Wam (postaciom magicznym).
Zdanie takie z zostawieniem sorrcow takimi jakimi sa ma wielu ale oczywiscie nie Cip soft... Moj mag ma moc 110 lvla wiec jaka moc ma taki 150 lvlowy mag?60-70 a moze 80?wiadomo ze mag to mag musi miec moc kazdy kto go bral na samym poczatku musial o tym wiedziec i jak wziol np knighta to tez musial wiedziec o konsekwencjach ... niestety.Oczywiscie teraz skorzystali ale co w tym jak knight ma hp,capa i super ciosy?...
Narazie same pozytywne twarze ;)
Mam nadzieje ze to jeszcze nie koniec bo z 20 magow z pierwszej 300 juz ma zamiar zakonczyc az do wyjsanienia wszystkiego.. dobra niewazne czekam na kolejne komentarze..
"druidzi/magowie ulepszani , rozdzkami haha"
krzysheak
27-06-2007, 22:17
Elo , osobiscie sadze ze masz calkowita racje i taka moja mala dygresja:
Niech mi ktorys z tych madrych forumowiczow (zakladajacych tematy w stylu: sorc sie zali, koniec ery sorca, sorc sux knajt rox etc etc) odpowie na pytanie
Jaki sens jest grania sorciem ? Czy CipSoft kompletnie po*ebalo? Przeciez sorcerer jest teraz slabszy od knajta czy palla, ma mniej hp, ma mniej capa , ma mniejsza sile, ma wiekszy waste, bedzie wbijal mniej expa zwazywszy na duzo wieksze koszty huntow chocby na warlockach
Jedyne co mnie trzyma przy sorcu to to ze cipsoft skapnie sie ze update zostal zbyt wczesnie wypuszczony i zrobia drobne poprawki (powiekszenie power sorka o 15% i oslabienie pallka, knajta o 10-15%)
Jakoś dziwnie Ci te screeny wyszły xD < w szczególności 3 takie same>
No prawda...ale cóż najpierw druid i sorc potężnik-knight pall słabi, a teraz na odwrót :D
Nie no powinni zostawić tak jak było tych sorców,drutów :)
A do chuja, rewolucja many, to wam nic nie dała?
Przestań głupio pierdolić już.
Jak dla mnie jak już mówiłem z różnych tematach, Tibia umarła wraz z wprowadzeniem szybkiej many... może mi niektórzy powiedzą że wtedy nie dało się grać sorciem ale byli ludzie którzy chcieli nimi grać i byli wysoko w czołówce, było ich kilku bo expienie nie było takie szybkie jak teraz, ale knighty też jak wszyscy wiedzą wolno expiły więc nikt nie narzekał... Dla ciebie "stara dobra tibia" to tibia gdzie można wbijać po 14 mln expa w jeden dzień, a sorc ma wszystkich w dupie i tu jest błąd. W prawdzie najwyższy lvl jakim grałem to 70~ przyznam się niezbyt uczciwie zdobyty, nigdy nie osiągne tak jak ty 230~ lecz wg mnie ja prezentuje leszą postawę wobec tibii bo dla Ciebie liczy się jak najwięcej expa na liczniku i hity jakie zadajesz, a dla mnie ludzie, team play i dobra zabawa... I tak niektórzy mnie zjadą że jestem kozak czy inne hujstwo ale moja postawa jest taka i nic jej nie zmieni. Przejżyj na oczy, grałeć w Tibie żeby sie zrelaksować, czy przesiadywałeś każdą noc przed monitorem dla kilku białych literek "You advanced...." Mimo wszystko ciesze sie że jestes retried nie dla tego że "nie mam konkurenta" ale datego że wrócisz do prawdziwego życia, i nie będziesz musiał go poświęcać dla gry. Post zostanie zalany pewnie bezsensownym spamem ale wyrzuciłem w nim z siebie wszystko co myśle o ludziach takich jak autor tematu.
GL w RL :)
krzysheak
27-06-2007, 22:39
Jak dla mnie jak już mówiłem z różnych tematach, Tibia umarła wraz z wprowadzeniem szybkiej many... może mi niektórzy powiedzą że wtedy nie dało się grać sorciem ale byli ludzie którzy chcieli nimi grać i byli wysoko w czołówce, było ich kilku bo expienie nie było takie szybkie jak teraz, ale knighty też jak wszyscy wiedzą wolno expiły więc nikt nie narzekał... Dla ciebie "stara dobra tibia" to tibia gdzie można wbijać po 14 mln expa w jeden dzień, a sorc ma wszystkich w dupie i tu jest błąd. W prawdzie najwyższy lvl jakim grałem to 70~ przyznam się niezbyt uczciwie zdobyty, nigdy nie osiągne tak jak ty 230~ lecz wg mnie ja prezentuje leszą postawę wobec tibii bo dla Ciebie liczy się jak najwięcej expa na liczniku i hity jakie zadajesz, a dla mnie ludzie, team play i dobra zabawa... I tak niektórzy mnie zjadą że jestem kozak czy inne hujstwo ale moja postawa jest taka i nic jej nie zmieni. Przejżyj na oczy, grałeć w Tibie żeby sie zrelaksować, czy przesiadywałeś każdą noc przed monitorem dla kilku białych literek "You advanced...." Mimo wszystko ciesze sie że jestes retried nie dla tego że "nie mam konkurenta" ale datego że wrócisz do prawdziwego życia, i nie będziesz musiał go poświęcać dla gry. Post zostanie zalany pewnie bezsensownym spamem ale wyrzuciłem w nim z siebie wszystko co myśle o ludziach takich jak autor tematu.
Jestes żałosny, bo tibia to hack'n'slash jak diablo gdzie community jest zwykle gowno warte, po 2. widac ze albo masz hunta na tym swoim servie albo po prostu miales hacka i rooka. zreszta o czym ty gadasz? mowisz ze jestes lepszy od 229 ms a to nie prawda bo wbiles swoj zakichany 70 lvl nieuczciwie
a Sabulus jak mniemam zarwal nie jedna noc zeby stac sie tym kim sie stal i respect dla niego , mi osobiscie imponuje jego lvl ... A to co cipsoft zrobil wobec sorcow po update to wielki syf :S
@2up
true... signed by my neo :)
@up
stal sie kims w grze rotfl...
@2down
to chyba bijesz tego dla z knifa Oo
I to doskonały przykład jak 'fajny' był update. Teraz ty płacąc ( no przecierz mana/runy nie zadarmo ) bijesz tyle samo ile jakiś...100knight z skilami 90/90 .
Dokładnie..........
Zjebali na całej linii.... Teraz Knight bije sam wszystko bez waste
przesadzasz na 80 ek skil ~85 na dl walac ok 2 exori gran (5-8mf) schodzi 2-5 uh :)
krzysheak
27-06-2007, 22:43
@2up
true... signed by my neo :)
@up
stal sie kims w grze rotfl...
No moze zle sie wyrazilem ale zawsze wolalbym miec 229 ms niz 70 ek ^.- chociaz ...po update mozna miec watpliwosci xd
adrianeczeqq
27-06-2007, 22:45
co racja to racja mogliby obnizyc te hity o 10% a ni o 30%, ale knajci i tak dalej nie mogą sobie bezkarnie na 60 levelu solowac gsów lub dli, bo to że raz zabiłem draga na 6 hitów a potem 10 kolejnych ja na 2x więcej o czyms swiadczy, z gsa walnolem 3 chmurki pod rzad w guarda mimo ze tak polepszyli hity, ale i tak przesrane graj sabu kto na pacerze będzie królował jak nie ty rotlf
Moze bys chcial ale widac ze dla tego 229 msa tibia jest wszystkim, zabrali moc jego postaci i teraz placze :( ze nie wbije 1337k expa w 1 dzien ;(
Heh niechce wychodzic na jakiegos psychola co gra tylko w tibie i nie wylazi z domu ... powiem ze przez pierwsze 1,5 roku gralem zdecydowanie zaduzo ale ost to max 3-5 h no czasem tam jak jakis przemeczony bylem to dluzej ...
Mam 1,88 cm waze 80 kg wiec chyba wszystko zemna ok , gram w pilke intensywnie i niemam problemu z kolegami i dziewczynami tyle ;) nieznasz mnie nie mow o mnie :P :)
Dobija mnie to ze polacy jak zwykle nie komentuja tego co trzeba tylko innych wad sie doszukuja Tibia to tylko gra dla mnie osoby w niej poznane sa wyjatkowe..
Komentujcie , komentujcie ... bo chce miec duzo opinii
krzysheak
27-06-2007, 22:49
Moze bys chcial ale widac ze dla tego 229 msa tibia jest wszystkim, zabrali moc jego postaci i teraz placze :( ze nie wbije 1337k expa w 1 dzien ;(
Hmm... Jakby nie bylo to on nie placze a jedynie mowi ze cipsoft popelnil blad z czym sie w 100% zgadzam
Arrathel
27-06-2007, 22:50
(powiekszenie power sorka o 15% i oslabienie pallka, knajta o 10-15%)
Hahaha, nie po to osłabiali sorca żeby go teraz polepszać i nie po to ulepszali postacie melee żeby je osłabiać. CipSoft pisał o tym. Jesteście bandą noobów.
I to tyle.
//Jesion (w Tibii od 9 lat)
Jestes żałosny, bo tibia to hack'n'slash jak diablo gdzie community jest zwykle gowno warte, po 2. widac ze albo masz hunta na tym swoim servie albo po prostu miales hacka i rooka. zreszta o czym ty gadasz? mowisz ze jestes lepszy od 229 ms a to nie prawda bo wbiles swoj zakichany 70 lvl nieuczciwie
a Sabulus jak mniemam zarwal nie jedna noc zeby stac sie tym kim sie stal i respect dla niego , mi osobiscie imponuje jego lvl ... A to co cipsoft zrobil wobec sorcow po update to wielki syf :S
Jezu nie moge patrzec na to co piszez ... kolega misiuuu napisal ze nieobchodzi go ze sebu spedzil pare nocek przed kompem aby byc lepszy od rywali ... i to jest wlasnie bląd rozumowania wielu ludzi grających w tibie ... Przyznam Racje Misiowi Poniewaz on dobrze mowi i jego rozumowanie które wykorzystuje do grania w ta gre jest bardzo dobre poniewaz nie liczy sie dla niego super lvl wiekszy hity i jak smiem twierdzic szpan przed kumplami z rl ktorzy maja trzykrotnie mniejsze lvle tylko on gra po to by sie dobrze bawic poznawac ludzi z calego swiata , wiec swoj team i byc z nimi zgranym a nie "aaa wczoraj dziablem se noc na tibi wbilem lvl aa .. kozak " to jest głopie ... stary czy ty nie masz mózgu ... ciesze sie ze sebu przestal grac poniewaz gral gdy potagą byli madzy a teraz gdy jest na odwrot ... zmarnowany czas porzucił dla glupiej mocy ktora teraz jest przeciwna niz przed upem.
To na tyle
Pozdro 600~
ja to ogolniekowo mówiłem o pg sorcach z których większość to kozaki mające 13 lat ważące po 80-90kg mające 140-50 wzrostu ;S jezeli ty nie jestes takim pgrem zarywającym noce grającym bez botów mając taki lvl to zwracam honor ;S chciałem tylko zwrócić uwage że kiedyśtrzeba było się nieźle namęczyć na taki 200 lvl (bubble 7 lat) a teraz robią to samo w 9 miechow ;/ edit robili ;S
down: hmmm lecz kiedyś msów na jego lvl było ile z 3? Setzer Gambler, Cachero, po części Taif a teraz ilu ich jest? no prosze Cie bardzo w dzisiejszym dniu jest 51 msów z 200+ lvlem, bubble gra knightem chyba od początku Tibii i ma 237 powiec czy sorcowie nie mieli "troszeczkę" za łatwo? z 80% znich wybiła się po mana updacie
krzysheak
27-06-2007, 22:55
nom ta... pacera jest z 2004 lub 2005 wiec tez mu zapewne zajelo troche wbicie tego lvla :]
Tibia stala sie jednym wielkim gownem jak te nie ktore lamerskie oTSY
Dobra wiec ja jutro po 12 bede staral sie byc uciekam potancowac :) jak co Zapraszam Szczecin Black Pearl ... szykac goscia ze smoczkiem na dzinsach haha , moge byc troche na %%% wiec moze jeszcze passy podam joke.. :P
Prosze o duzo poscików :):):) dobranoc...
EdwardMatiz
27-06-2007, 23:03
Sabu widziałem ss'y z banuty gdzie po 1250 z mort waliłeś to jest przesada z sd po 450 haha LOL mieli zrobic zbalansowanie a znubili sorca!!!!!!!!
HydraulikMario
27-06-2007, 23:05
Racja.... co Cipsoft potrafi zrobic z postacia? Tego niedowiemy sie nigdy...
nom ta... pacera jest z 2004 lub 2005 wiec tez mu zapewne zajelo troche wbicie tego lvla :]
No to się zobacz na innych serwachB)
Arrathel
27-06-2007, 23:09
Hmm, poszedłem się ogolić wracam i patrzę ~8 osób napisało posta (po mnie)
Widać inny nie sątakimi noobami i wiedzą że tak musiało być :]
//Jesion
krzysheak
27-06-2007, 23:13
Nom ta... jestem wielki noob bo mowie ze sork jest slabszy niz powinien i ze 229 ms bije slabiej niz 80 knajt z przecietnymi skillami.
EdwardMatiz
27-06-2007, 23:20
Sabu jesteś wielki i nic tego nie zmieni!!!
jesteś najlepszym polakiem na servie włożyłeś w to dużo czasu i bez sensu żeby teraz kończyć
Ja jestem knightem ale to bezsensu nie po to marnowałeś 2-3 lata gry żeby teraz to wszystko spieprzyli...!!!
JESTEM Z TOBĄ!!
Ps. A po co ten gówniany LVL broni , ktoś wydał kasę na allegro kupił sobie super broń a tu wali po 50.
ja knightem 29lvl z skilami 60/60 z d lance w trola po 30 wale!!!
Nom ta... jestem wielki noob bo mowie ze sork jest slabszy niz powinien i ze 229 ms bije slabiej niz 80 knajt z przecietnymi skillami.
pragnę zauważyć że ani razu nie użyłem w swoich wypowiedziach słowa noob ani o sabulusie do którego pisałem ani o tobie
Avallach
27-06-2007, 23:22
pomyslcie ze tylko 6 miesiecy i bedziemy miec update dla sorka/druta :P
A TO PESZEK ... ! AUHAshah
Ja po update ze zmiana manasystemu nabilem moim palem moze 3 levele i przed caly rok nie grałem, dopiero teraz moge wrocic do gry i bawić sie rownie dobrze jak sorcowie niegdyś :) jednak zgadzam sie ze powinni zostawic sorcowi wieszkosc mocy lub całosc bo na tle innych postaci obecnie zle to sie prezentuje :P
> przdro szczecin i SALOS
jak cos to pm: P
General_Pieczarka
27-06-2007, 23:30
Widzę, że tutaj gorąca atmosfera ;)
Sam mam knighta, więc na UpdAte nażekać nie mogę:p
Ale przyznam ze zjebali sorka rowno.
Wtedy 80sork bral na hita draga z ue a teraz Sebek (230~lv) nie bierze.
Istny zal.br
Mam nadzieje, ze na nastepnym update nie beda sie bawic w takie cyrki tylko dadza dawna postac druida oraz sorcerera.
Mam nadzieje ze ten update nadejdzie szyko, bo teraz dragi zajete i widzisz "You see *** *** (Level **). He is an elite knight. He is *** of the ***."
Wtedy byl sork najlepszy i kazdy robil sorka, teraz knight the best i kazdy robi knighta.
Ja koncze grac knightem (z wyjasnionych powodow) i zaczynam grac palkiem.
Moja nadzieja:
07.07.07r <-- Next Summer Update.
@down
Dobre rozumiem Cie, [przyznaje Ci racje nawet...
... ALE KURWA BEZ PRZESADY -.-
I BARDZO DOBRZE.PRZEZ 1 UPDATE SORC TO BYŁA MACHINA.TERAZ NIECH KNIGHT I PALL MAJĄ TO,CO POPRZEDNI UPDATE IM ODZYSKAŁ-MOC,a SORCE NIECH TERAZ SOBIE EXPIĄ I SIĘ POCZUJĄ JAK KNIGHT I PALL.
po prostu swietnie!!!! pier ta tibei bo mam sorc i nie wyobrazam sobei grac dalej w takich warunkach. wole pograc na ots juz na straszych wersjach, tych takich fajnych ktore pamietam z przed 4 lat...
Mazur199
27-06-2007, 23:42
takie same hity jak te co widnieją na ssach to waliłem przed update,teraz najsłabszy hit z visa to 98 co jest kurwa żalem cipsoftu,teraz max z visa 158 przed updatem lajtowo za kazdym razem miedzy 160-165
@All mistrzowie co sie jarają ze dobrze iz udupiono sorców a takze do szanowengo cipsoftu
Sorc przed update 70lvl z 55 mag, max hit z visa około 168
Sorc po update na 70lvl z 55 mag, max hit z visa 150-158, z czego zanim jebnie te 158 to musi spalić około 200 many na hity od 100 do 140
PALL PO UPDATE NA 70 LVL ZE SKILEM CHOCIAŻBY 70 JEBIE PO 200!
Wiec kurwa nie pierdolcie ze sorc jest nadal najlepsza profesja,najt to tzw maszynka do wycinania, ma na 70lvl ok. 1,5k hp,pizga po 200+ i jest nie do zabicia,bo kto ma go teraz "skombować" sorc z sd po 150?
Tak teraz piszcie że jestem dzieckiem i "cry me a river".
Nie myślcie wcale ze sorc zawsze byl ulepszany. Runy podniesiono mu do wyższych lvl, sd zamiast od 25 mlvl jak to było w tibi 7.5( hail!) są od 45lvl, na dodatek runy można kupować w sklepie więc trudniej jets je komuś sprzedać , nie myślcie również że sorc idzie na hunta i wbija 90k/h bez waste. Z takiego hunta sorc wychodzi 5k- a najt może klepać sobie spokojnie 90k/ 2h na żółwiach tracąc 3bp mf na exurki i wynosząc 10k+ w loocie. Na tibi 7.5 i starszych sorc/drut musiał za*******ać z bronią w ręku na skilu 17~ i expić na rotach z war hammerow. Wprowadzili wandy/rody to krzywda się najtom dzieje :< .
pomyslcie ze tylko 6 miesiecy i bedziemy miec update dla sorka/druta :P
Gram w tibie od dawna jeszce pamietam jak skill bary wprowadzali i jakk na all serwerach bylo full po 850 osob nie powiodlo mi sie do tego stopnia by uzyskac 230 lvl,ale jak bym mial to po takiej drastycznej zmianie bym sie tez tak w*****l.Mam nadzieje ze ci przejdzie i zdazysz sie przyzwyczic
Jak powstwaly uptade,ludzie tak samo przezywali ze to i tamto,ale po jakims czasie wszystko sie uspokoilo i potem znowu.Przez 10 lat knght byl do blokowania tracenia uh no ale czas plynie i musi sie cos zmienic...Moim zdaniem zbyt drastycznie zrobili ten spadek hitow poniewaz ludzie sie jush zdazyli przyzwyczic do starych
Znajac zycie teraz w uptade bedzie wprowadzona jakas nowa grafika bo tak jak dobrze pamietam jest tak co 2 uptade
I BARDZO DOBRZE.PRZEZ 1 UPDATE SORC TO BYŁA MACHINA.TERAZ NIECH KNIGHT I PALL MAJĄ TO,CO POPRZEDNI UPDATE IM ODZYSKAŁ-MOC,a SORCE NIECH TERAZ SOBIE EXPIĄ I SIĘ POCZUJĄ JAK KNIGHT I PALL.
Jak bys palo gral Sorcem , to bys inaczej gadal >.>
Moim zdaniem , zwalili... mogli zostawic sorca, druida w spokoju , a zwiekszyc sile knight'ow i Pall'kow... Tak jak koledzy i kolezanki up powiedzieli ze sorc mial zawsze waste.... i teraz taki 200+ lvl , to .... zal? kolega grajac 79 ed wali tak samo z visa jak 225+ "zalezy od mlvla" ble ble ble? to co 220+ ma miec 300 magiczny? Moim zdaniem ten update jest najgorszym Update jaki moze byc...
Btw. Gram palkiem i knightem sorcem tez.... wiec wiem jak pokrzywdzeni sa Magiczne Profesje... a jeszcze jedno... Kolega ktory przyjechal do mnie na pare dni z daleka , wlogowal sie odrazu po update owym 79 ed , poszedl zabic draga i powiedzial wszystko jest o.k ale zobaczyl 40 ek ze ktory wali non stop 150-200+ to mu szczeka odbadla i sie w*****l , ja go rozumiem... Tez jestem tym zbulwersowany.... Najlepsza Tibia byla , gdy nie bylo zadnych "Rozdzek" Fast mana leciala itp... Teraz to TIBIA TO OTS ,A NIE :/
Aaa... nie jestem jakis pro evul gammerem.. mam swoj swiat... Gram w Tibie dla przyjemnosci... Prosze nie wyjezdzac z komentarzami typu "A srala bana palek i knight rox..." szczerze? jak byscie grali sorcem , druidem inaczej byscie gadali >.>
Your's Prepo~
Good night.
Andrewas
27-06-2007, 23:53
Sabu tibia to tylko tibia
cipom nie zalezy na tym zeby 50~ najlepszych ms gralo dalej
oni wola zeby 5000~ nowych knightow wzamian kupilo pacca i cieszylo sie ze tibia coraz bardziej przypomina jakis dosc kiepski ots
Dzieki tibii mozna poznac wyjatkowych ludzi.
na 100% nigdy w zyciu niezapomne przynajmniej 7 osob ktore tu poznalem
wiesz dobrze ze na 100% nigdy niezapomne miedzy innymi Ciebie
Chociarz nigdy nie bylem w to dobry
zakonczylem (a moze dopiero rozpoczelem tak naprawde) tibie na 87 lvlu z myslami ze kiedys bede wielki
Teraz nawet niechce byc wielki. Czym jest wielkosc? Tym ze każdy za Toba lata i truje Ci dupe o pomoc? Czy ze masz szacunek u ludzi którzy nigdy w niczym Ci się nie przydadza?
Taka moja opinia
Ale nigdy nie bede zalowal ze gralem, czesto zamulalem od 5 rano, czesto zamulalem do 4 w nocy ale tak juz sie stalo, to tibia.
Tibia to przyjaciele
EdwardMatiz
27-06-2007, 23:54
To prawda co to za zbalansowanie jak mi wiadomo każda profa miała być równa
a nie ...? co ten cipusoft robi? W poprzednim uptade zwiększyli siłę sorców i drutexów i co tera..? full osób zrobiło sobie drutów i sorców powbijali lvl i tera ich zjebali bez sensu... full osób odejdzie CIPY stracą na tym i to dużo
A tak to ja się nie martwie mam na koncie kine,palla,druta i sorca i rookslayera do wyboru do koloru :}
EdwardMatiz
27-06-2007, 23:57
sry za doublet post
Sabu zawsze możesz sie zrokować :} na roku nic nie zmienili :}
twoj kolega akurat byl przy tym jak ten 40 ek wchodzil w draga jak w maslo
cipsoft nie jest na tyle glupi zeby knight wjezdzal w potwory jak z sd...ale knightem zeby dojsc do tego trzeba jeszce dlugo skilowac...powiedz ze lepiej bylo jak po 2-3 sorcow wchodzilo i walilo z sd w typow a oni padali odrazu znam takie przypadki jest to bardzo w*****ajace,bo nie masz zadnych szans
Wczesniej jak grales knightem bylo to powolne i monotonne skilowanie,zajebiscie bylo jak guardy dopiero sie walilo ze skilami od 75+ jeszce do tego waste jak huj nie no lajt,wiesz ile trzeba skilowac zeby to osiagnac jeszce pewnie...
Z palem to pale przegieli spirki sie nie nisza zwiekoszone hity jeszce do tego nowe bronie typu hunting spear nie no zajebiscie wystarczy tylko pozbierac spirki i isc na poh poexpic
Sory ze pisze tak chaotycznie
A myslalem, ze gracie dla przyjemnosci :p Teraz sie mozecie wykazac ze potraficie cos wyexpic w takich warunkach btw nie zapominajmy ze to tyko gra ;p Moze niektorzy z nas biora ja zbyt na serio?;]
TaJemniczy
28-06-2007, 00:00
choć jestem ryckiem, to naprawde szkoda mi magów i drutów.....
udupili, udupili i jeszcze raz udupili
Spieram was duchowo( i mego brata bo gra druidem)
Troche przesadzacie kolo wstawil kilka swoich najslabszych hitow porownal je do najlepszych hitow knightow 2x lvl mniejszych od siebi i robicie panike. Czemu nie wstawiles swoich najlepszych hitow tak dla orientacji bo widzialem 150 druta iczyzby wiecej walil od ciebie z sd ?
A myslalem, ze gracie dla przyjemnosci :p Teraz sie mozecie wykazac ze potraficie cos wyexpic w takich warunkach btw nie zapominajmy ze to tyko gra ;p Moze niektorzy z nas biora ja zbyt na serio?;]
Zeby kazdy mial takie podejscie to kurwa co 2 osoba by nie powtarzala ze sorc i drut spadl na psy
A mi sorcow ani drutow nie szkoda .. niech sie pomecza z mlv X( Ile knajt spedzal nieprzespanych nocy zeby wbic marne kilka % ?? X( Teraz wy robcie to samo... Nikt was tu nie trzyma na sile X( Jesli gracie dla cyferek to mowie bb noobs X(
Mazur199
28-06-2007, 00:12
A mi sorcow ani drutow nie szkoda .. niech sie pomecza z mlv X( Ile knajt spedzal nieprzespanych nocy zeby wbic marne kilka % ?? X( Teraz wy robcie to samo... Nikt was tu nie trzyma na sile X( Jesli gracie dla cyferek to mowie bb noobs X(
o jejq a teraz wypad na larvy? ile nieprzespanych nocy? maniak? bijesz mame krzesłem? treniłem najtem po 2-3h dziennie + troche expiąc i do 50lvl miałem skile po 80 wiec nie gadaj bullszitUw k?
Niech se wsadza to udpade gleboko w dupsko. Mialem zamiar robic Annihilatora i sobie zrobilem X( .Niech lepiej dadza bramke levelowa dla sorcow i drutow od 250+levelka bo na mniejszym i tak nie ma sie raczej szans-.- .Tibia jebie teraz kalem przed udpade czesto wastowalem chyba ze mialem jakies dragi itp <pracuje> wiec trudno bylo o dobrego expa a teraz tak hitujac pierdole i nie gram gp na allegro nie mam zamiaru kupowac. Moze jak przestaniemy expic i kupowac pacce cipy przejza na oczy i przywroca dawna moc magow bo teraz totalny żal.
ps; Moze chca zeby bubble byla znowu nr 1.........
RETIRED
co racja to racja mogliby obnizyc te hity o 10% a ni o 30%, ale knajci i tak dalej nie mogą sobie bezkarnie na 60 levelu solowac gsów lub dli, bo to że raz zabiłem draga na 6 hitów a potem 10 kolejnych ja na 2x więcej o czyms swiadczy, z gsa walnolem 3 chmurki pod rzad w guarda mimo ze tak polepszyli hity, ale i tak przesrane graj sabu kto na pacerze będzie królował jak nie ty rotlf
Omg nie mogą gsów ani dli huncic na 60 lvl?
Człowieku ja z p setem i gsem to gsa na 1-2 uhach
Dla nie próbowałem
No prawda, że te hity są teraz o wiele gorsze ale to nie znaczy żeby rozpaczać ... Jak kina i pall co każdy update nic nie dostawał to było super, nie? -.- Musicie się z tym pogodzić a myślę, że pallowi i knightowi należy się coś w końcu ;p A z czasem przyzwyczaicie się do takich hitów.
Krzysiekkrzysiek
28-06-2007, 00:23
Wiem magowie ze wam trudn oteraz przywyknąć ale jakos bedzie trzeba :P
Minie miesiąc-dwa , wszyscy sie przyzwyczają i się panika skonczy : tak to przewiduje bo tak samo bylo z soulami i rozpadającymi sie spearami
A pomyslcie troszke....... co by bylo jak by magowie i druidzi od samego poczatku byli tacy (silni) jak od tego update, nikt by nic nie mowil. A ze teraz wam zmniejszyli sile to wielkie halo robicie. Rycerz ledwie wyciagali 50kexp/h na of'ie a magowie po 150kexp/h na quarach. I co to bylo za porownanie. Moim zdaniem wkoncu Cip'y wziely sie za wyrownanie profesji.
Zauwazyliscie Ze Co Druga Wypowiedz Jest Tego Samego Typu?Jeszce niech ktos to napisze ladne podsomowanie i bedzie koniec tematu,nie wiem czy nie popelnilem bledu wpisowni ale h** w to
Moim zdaniem powinni jeszcze troszke pallów polepszyc i bedzie git. Ale fakt mogli zostawic w spokoju moc drutow i magów ale tylko polepszyc pallow i najtów.
Panowie to jest kwestia przyzwyczajenia...
Jakby wcześniej Madzy byli jak po update a Knighci tacy jak teraz to by nikt nie narzekał bo taka gra a jeżeli teraz sie to odwróciło to czemu jest zle?
Knight wczesniej nie narzekał że jest taki słaby i Sorc 180lvl~ bral takiego 40-60 lvla na hita z ue+ sd...
Pozdro
lycha_ziom
28-06-2007, 00:56
ZGADZAM SIE Z TOBA W 100% . JAK NIE BYLO RUN W SKLEPIE I MANA ROSLA WOLNIEJ BYLO LEPIEJ!
1.nie bylo w huj h lvli
2.wbijajac 60 lvl byla jakim prof byles juz dobry a teraz jestes nikim bo mozna to zrobic w 2-3 tyg...
3.nikt nie bil po 10 mln expa dziennie.
4.byla fajniejsza atmosfera i ludzi sie cenili nie tylko za lvl a teraz jak ktos wbije szybciej lvl to mniejszego lvl juz nie zna bo jest boss.
ja chcem stara tibie :( bo tego czegos nie moge nazwac tibia
mam 93 ed i bije wolniej draga i z wiekszym waste niz moj rl 75ek-.-
Kto traci ten traci dziecinstwo ja jakos gram te pare lat ale nie przeszkodzilo mi to w trenowaniu pilke nozna lub wylazenie na podworko...
TEN TRACI CO JEST NALOGOWYM GRACZEM KTORY ZA WSZELKA CENE MUSI ZOBACZYC NA EKRANIE YOU ADVENCED...JAK TO KTOS POWIEDZIAL PARE KOMENTOW TEMU
Psycho-Tata
28-06-2007, 01:29
"druidzi/magowie ulepszani , rozdzkami haha"
Tylko rozdzki? no nie wiem... manasy kosztowaly 2k bp... teraz 1,1k... mana rosla w huj wolno... nikt nie expil wtedy visem... lecz only runy... zobacz jak sie expilo wtedy magiem... bylo o wiele gorzej niz jest teraz... rzeczywiscie troche przesadzili z tym "balansowaniem profesji" bo pall/knight bija praktycznie tak samo jak magowie nie tracac przy tym pieniedzy jakie traci sorc/druid.... mam nadzieje ze jednak szybko poprawia blad i zrobia wiekszy dmg dla sorca/druida... ale smiesza mnie niektore komentarze 100 sorcow... "omfg teraz nie bede mogl solo dl bo za malo z visa bije jaki bezsens" knighci i palkowie dostawali w dupe w ostatnich updatach a jednak nikt tak sie nie skarzyl jak teraz te sorci/druidzi
szymon287
28-06-2007, 01:38
Nie myślcie wcale ze sorc zawsze byl ulepszany. Runy podniesiono mu do wyższych lvl, sd zamiast od 25 mlvl jak to było w tibi 7.5( hail!) są od 45lvl, na dodatek runy można kupować w sklepie więc trudniej jets je komuś sprzedać , nie myślcie również że sorc idzie na hunta i wbija 90k/h bez waste. Z takiego hunta sorc wychodzi 5k- a najt może klepać sobie spokojnie 90k/ 2h na żółwiach tracąc 3bp mf na exurki i wynosząc 10k+ w loocie. Na tibi 7.5 i starszych sorc/drut musiał za*******ać z bronią w ręku na skilu 17~ i expić na rotach z war hammerow. Wprowadzili wandy/rody to krzywda się najtom dzieje :< .
To, ze runy podniesiono to naprawde duze udupienie -.-, kina przed upem idac na zolwie wyciagal max 45k/h (jak byly wolne)+nudy na maxa, bo nic innego procz gp nie wypada (no chyba ze w uj wyjebany wh-.-), a postac magiczna co? Poszla na gs island i wyciagala duzo wiecej k/h expa+ lot znacznie wiekszy (w sumie nie tylko na gs island, ale na prawie wszystkim mogla expic z zarobkiem duzo wiekszym nic kina>.<)
@do obecnego upka:
Mogli kina zostawic w swietym spokoju, a postacie magiczne obnizyc (tak o 50% xD) wtedy, by sie huncilo jak kiedys (w grupach) lot byly bardziej rzadki, ceny by gwaltownie wzrastaly i bylo by git, a teraz gra kina zajebista...(mf/mf/mf/exori gran/uh/mf/mf/mf/exori gran... nawet jako kina mowie NC
ciekawe wojny beda teraz :)
PS
moj mateuszek sie po updacie poplakal i mowil ze nie gra =( ale powiedzialem ze wezniemy pareset torniustrow sd i pojdziemy na demony zeby wbil 15kk expa i troche sie ucieszyl. el000 =))
Palladyn von hellgate
28-06-2007, 01:55
Teraz to troche ze tak powiem odjeb-ali kiedys na tibi 7.3 jak gralem mialo sie sorca na 15 lv karzdy sie go bal bo mogl miec sd ale expil zajebiscie wolno bo z run lub walil z broni .. wiec kto chcial szybko expic wybieral knighta lub pala a sorcem sie explio szybko ale na wyrzszym lv a nie tak jak teraz wychodze sorcem z rooka 2 dni i mam 30 lv .. wescie ludzie nie gadajcie ze bylo zle mogli zostawic hity sorcowi lub zmniejszy o balo a nie teraz idzie sie knightem na bele co i niedosc ze ma duzo hp,capa to jescze wali ostro. Niech sie nie wypowiadaj ludzie ktorzy zaczli grac po wprowadzeniu wandow.. bo gowno wiedza jak sie kiedys expilo.. wandy to byl najgorszy pomysl cipow .. a tego roczy updeate dobil sorcow, bo sorc ma waste na huntach zawyczaj a jak teraz bedzie bic mniej to juz nigdzie nie bedzie mozna isc expic .. chyba ze na trole.
Sabulus dobra miejscowka na expa takim lv to raty pod thais XD nie ma waste :]
SkateElement
28-06-2007, 02:08
To już jest naprawdę przesada. 400+ z sd by 230MS omg. MDW i reszta zbankrutują na runach, tylko vis?
Moim zdaniem jest to najgorszy update. Wyrównali postacie? Knight wali tyle co postacie magiczne nie uzywając czarów (czas na skillowanie - wiekszość pewnie na afku i bocie). Knight ma o wiele wiecej życia i capa. Zawsze było , że postacie magiczne walą wiecej dlatego sam wybrałem gre druidem a nie np. knightem wiec zmienianie całego systemu gry na takim poziomie moim zdaniem jest głupotą. Gdyby tak było od poczatku jak to niektorzy powiedzieli to bym nie wybrał druida - to chyba proste... Takie zmiany nie powinny być dokonywane po 10 latach gry. Chcieli wyrównac to prosze bardzo , mogli podnieść troszke siłe melee i obniżyć troszke siłe run. Na wszystko potrzebny jest umiar.
Prosze Was , zacznijcie korzystać ze słowników ortograficznych lub przynajmniej postarajcie sie pisać estetycznie , używajać osobnych linijek , odstepów , dużych /małych liter... Spodziewam sie zaraz fali krytyki jak każdy , który napisze coś po prostu po polsku ale cóż to jest tylko forum o Tibi , nie spodziewam sie niczego inteligetnego.
Bless
To update zrobilo z naszej Tibii OTSa. Knight jebie po 300-400 z lapy<hlvl> a taki sorc czy drut musi wyjebac 7k na bp sd i wali nieduzo wiecej...
istny zal
No to ja powiem tak Sabu~ zgadzam sie z Toba w 100% poniewaz:
Gram w Tibie od tibi 7.5 pamietam jak to bylo, ze sie z fsem biegalo na skelety na ghostlandzie o.O mimo to nigdy nie wybralem knighta bo lubie postacie magiczne.Od ponad 1,5 roku gram druidem zdobylem nim poziom 102 i zeby bic po 220 z exori vis musial przezuc bardzo duzo. Byly przerwy padalo sie ale jakos doszedlem do tego upragnionego 100lvla i z dnia na dzien kochany Cipsoft zmniejszyl mi hity o 60 (z 221 do 178) chyba co snie tak ??:baby:8o
Moim zdaniem update by sie udal gdyby postacia magicznym nie zabrali mocy z przed update :).
Tak btw. to update sux i nie wiem jak ja tera bede gral ;(;( i gdzie ja mam expic wszedzie na minus ;(;(;(;(;(X(X(X(X(X(
Bartasek
28-06-2007, 07:18
Może wam sie nie podoba bo gracie sorcami/druidami a jak w 2005r. był upade dla sorców/drutów to jakos nikt sie nie buntował a teraz jakeś wielkie halo...
PS:Powiedziałem tylko swoje zdanie.....
Krzysiekkrzysiek
28-06-2007, 07:51
Moim zdaniem jest to najgorszy update. Wyrównali postacie? Knight wali tyle co postacie magiczne nie uzywając czarów (czas na skillowanie - wiekszość pewnie na afku i bocie).
1. knight bije z bliska a sorc moze sobie bic demony z sd ;] a z visa i tak ma większa srednią hitow niz knight to i z bliska szybciej zabije stwory
2. Knight wali tyle co magiczne ? lol
3. Skilowanie na afku i bocie - może ty, ale ja np siedzialem godzinami czekając na glupi napis
:]
a i jeszcze wasze hity za 400+ - w mojej gildii jeden knight walnął hita za 400 (401 chyba) tylk oze on mial 170 lvl . Czy sorce na 170 lvlu nie biją przypadkiem mocniej niz 400 ;p?
Kavi_Dratrumil
28-06-2007, 08:01
Może wam sie nie podoba bo gracie sorcami/druidami a jak w 2005r. był upade dla sorców/drutów to jakos nikt sie nie buntował a teraz jakeś wielkie halo...
PS:Powiedziałem tylko swoje zdanie.....
racja ^
Akurat ten hit z explo to zawsze taki nie jest. A tylko pokazałeś ten niski, bo pewnie walisz z nich ~300. Hity z explo zawsze takie były;)
Moim zdaniem, to ten update dobrze zrobił, bo co mieli mówić kiedyś palkowie i knajci...
P.S Sorc/Druid i tak ma większą średnią hitów nic pal/knight, więc nie narzekaj.
No to moze na mnie kolej.
Ktos tam wczesniej napisał ze wszystkie upy byly dla sorców, zgodze sie ale... my o nie nie prosilismy. Powiecie mi ze nie wiem jak sie gra knightem? Otóż wiem. Sam grałem moim knighto-sorcem do 50 lvla bijąc TYLKO z bsa. Grałem jeszcze przed wprowadzeniem rożdżek i tej całej many. Zrobienie takiego lvla jak mam teraz było dla mnie nie lada wyzwaniem. Mozolnie wbijałem level za levelem zeby miec takie obrazenia jakie mialem. Co mi z tego pozostało?
Zreszta, obnizenie dmg było dla mnie nielogiczne. Czy kiedys dmg został zwiekszony zeby teraz go obnizac? Zawsze bilismy tyle samo i nikomu to specjalnie nieprzeszkadzało.
a i jeszcze wasze hity za 400+ - w mojej gildii jeden knight walnął hita za 400 (401 chyba) tylk oze on mial 170 lvl . Czy sorce na 170 lvlu nie biją przypadkiem mocniej niz 400 ;p?
A i owszem! Z sd....
EdwardMatiz
28-06-2007, 08:29
Sabu czujesz się pokrzywdzony i ciebie rozumiem
Walisz z mas visa po 1K hp knight nigdy tylke nie walnie NADAL SORC JEST DOBRĄ PROFĄ ALE TRZEBA NIM DOBRZE GRAĆ A NIE KUPIĆ BP RUN I ZABIJAĆ WSZYSTKO CO SIĘ POJAWI..!
Rim'Krill
28-06-2007, 09:13
zal..
Tylko że knighci(ludzie grajacy knightami) byli tak w*****eni przed tym updatem ze w chuj dlugo expia ze teraz tak sie podniecaja ze nie wiedza co to gra sorckiem -.-..
Sd kosztuje... Hit 400 tego 170 lvla nie...
"Większa średnia .."
blebleble ale sorcom i drutom stworki tez bija .. jak z tego visa jebanego sie bije -.-
przesadzasz na 80 ek skil ~85 na dl walac ok 2 exori gran (5-8mf) schodzi 2-5 uh :)
To ty przesadzasz... Kumpel 97ek i 85 skila bije z SoVem dla na exurce :>
Co mogę powiedzieć na ten temat... przesadzili z sorków zrobili knightów którzy maja mała hp i nie nadaja się do blokowania... bo na 60 -70 lvl wali sie po 400 z mortow od 70+ lvl czuc różnice to różnica 150 lvl a morty te same wchodzą więc no comment. Po drugiej knight miał robić za blockera który ma dużo hp i blokuje a widać czasy sie zmieniają... z knighta robi jaki drugi sorc a z sorca knight tylko z mniejsza ilością hp...
Siłe maga zdecydowanie powinni cofnoć taka jaka była przed update knight już jest wystarczająco mocny
Zapewne te kasztany z Pizdsoftu dalej myślą, że zrobili bardzo dobrze :baby: Wnioskuję z tego, że żaden z nich nie gra w Tibię, a nawet jeżeli pytali się kogoś o radę, to pewnie był to jakiś ultra oldschoolowy EK, który nienawidzi sorkówX(
Farr'erar
28-06-2007, 09:27
Hmm..... Jestem paladinem, i cieszę się z moich hitów i nowej amunicji ,ale to już jest przesada. Ten update zjechał sorców, chociaż vis powinien mieć taką moc, ale reszta czarów i run to poprostu żal przez wielkie Ż .powinni zmniejszyć siłę magów o 10 - 15% i to by wystarczyło. Takie jest MOJE zdanie.
jeszcze wam malo ?? powinni zostawic sorca i druta w spokoju a wam dac te nowe hity i tyle
@Edit: co kur wa ??? tłumaczycie sie upem z 2005r. ? DALI NAM TAM ONLY WANDY Z WOIA MAX PO 75 A TAKI PALL NAPIER DALA PO 150 Z GWIAZDKI A KNIGHT PRZY MNIE Z F-AXA W GIANT SPIDERA ZA 175 WIĘC ZAMKNIJCIE PYSKI PODNIECACIE SIE TYM UPTADE Z 2005 ROKU JAKBY TO BYŁO WIELKIE HALO DO CHOLERY JASNEJ A MACIE TE HITY NIECH TAM KUR... STANIE WCZORAJ JUŻ WIDZIAŁEM KOLESIA 60 LVL PALL BRAŁ GSA NA KLATE I BIL TO MYSLAL ZE MA FAJNE HITY I PADL I BARDZO DOBRZE NIECH PADAJA NEXT I NEXT MOZE PRZY ODROBINIE SZCZESCIA CIPSOFT SIE OBUDZI JUZ Z TIBI ODESZLI NAJLEPSI Z MAGICZNYCH : CACHERO , MDW NIEDLUGO ODEJDA NEXT I CIPSOFT NIEZAROBI KASY Z PACCOW ;] I GOOD NIECH BANKRUTUJA
Devil Rayn
28-06-2007, 09:37
HAHAHA jeżeli ktoś nadal myśli że C$ nie zjebał upa to zobaczcie na erig.net i na exp zarobiony wczoraj nie ma na liście ANI jednego ms a nie wspomnę o ed. Żałosne.
EdwardMatiz
28-06-2007, 09:55
W 1 setce nie ma żadnego....
Aż żal patrzeć co cipsoft wyprawia z tą tibią, przecież teraz nie będzie ani 1 sorca 200 lvl . Śmiech na Sali..A knight co, podchodzi taki 80/80 i 220 z bsa w draga a sorc się meczy tymi hitami po 89-100 i nie dość ze knight nie musi dawac kasy na jakies hu…. Mfy to jeszcze im malo, może najlepiej niech będziecie walic wszystko na hita aż wam kiedyś się to znudzi.
Pzdr
PS. Myślę, że cipsoft zrozumi jaki bląd popełnił jak w tibi będzie 20k ludzi z tego 10k palów i 10k ek, a reszta to zabłąkani sorcowie 10-12 lvlowi. Cu.
EdwardMatiz
28-06-2007, 10:09
Dragon Wielki na erig net przez 4,5 miecha prowadził w ilości exp na jeden dzien i teraz spadł wczoraj na 48 miejsce to jest śmieszne!!!!!!
Estrellion
28-06-2007, 10:12
BUahahahaha ale mama beke z sorcow to nie miara ;ddd powiem to tak zapraszam na zółwie albo dwarf guardy : ) tam gdzie expili przez ostatnie 2 lata all knightci ^^
EdwardMatiz
28-06-2007, 10:15
Żółwie LOL? One mają duzo hp 180 i na jednego zółwia przypadają 2 toady które z daleka po 15 z poxa strzelają i są szybsze niż zerk wiesz wogle co ty mówisz?
Jak ty jesteś taki skorupiak to idż se na zółwię sorciem i zobaczymy dla sorca każdy strzał to waste
A thorbacki mają tyle zycia że ja do kibla bym pobiegł zdązył bym nasrać i nadal by stał...!
Ja tam sądze, że sorc/druid i tak był zdecydowanie przed knightami/paladynami można ich było porównywać jak Usa do Polski. Polska cofnięta o jakieś 50lat i tak Cipy mówiły, że w następnym updacie ulepszą sorców/druidów
Farr'erar
28-06-2007, 10:25
Żółwie LOL? One mają duzo hp 180 i na jednego zółwia przypadają 2 toady które z daleka po 15 z poxa strzelają i są szybsze niż zerk wiesz wogle co ty mówisz?
Jak ty jesteś taki skorupiak to idż se na zółwię sorciem i zobaczymy dla sorca każdy strzał to waste
A thorbacki mają tyle zycia że ja do kibla bym pobiegł zdązył bym nasrać i nadal by stał...!
Popieram... a co do tego uptade to najwiecej stracili h-lvlowi sorcererzy mi hity spadly nie wiele ( przynajmniej vis.. ) hero jakos daje rade bic , dle tez ale walic to ten uptade i tak jest niesprawiedliwy teraz jakis wypierdek mamuta 50 ek bedzie robil cholera wie ile expa zal ;] ciekawi mnie tylko komu sie oplaci robic annihi ? :] moze na to mi ktos odpowie ? xD 4 knightow ? gl z burstow muaha a co do tego sie tak podniecacie wandami dla nas to wcale niejest takie mocne a mana co 2 to kazdy dostal wiec niepier...... a ci co sie tak smieja z sorcow to niech sie zamienia z nami :] my po next uptade plz visy po 400 a knight max po 90 ok ? zobaczymy czy bedziecie tacy happy
Marciniek
28-06-2007, 10:31
Jaki sens jest grania sorciem ? Czy CipSoft kompletnie po*ebalo? Przeciez sorcerer jest teraz slabszy od knajta czy palla, ma mniej hp, ma mniej capa , ma mniejsza sile, ma wiekszy waste, bedzie wbijal mniej expa zwazywszy na duzo wieksze koszty huntow chocby na warlockach
A jaki był sens grania knightem przez ostatnie 1,5 roku? Ludzie grali knightami głównie dlatego, że nie chcieli się rozstawać ze swoimi, dobrze już zbudowanymi postaciami. Z nowo zakładanych postaci knight/ paladin były tylko niewielkim ułamkiem.
Jak dla mnie jak już mówiłem z różnych tematach, Tibia umarła wraz z wprowadzeniem szybkiej many...
Święte słowa.
Dokładnie..........
Zjebali na całej linii.... Teraz Knight bije sam wszystko bez waste
Sam MOŻE bić wszystko, takie było założenie CIPsoftu. Ale jeśli bp uh +2bp mf na zabicie 1 demona przez 150lvl knighta to nie jest waste... musisz mieć naprawdę dużo kasy. Teraz koszty bicia wielu silniejszych potworów są podobne dla maga i knighta, ale dla wszystkich profesji dość wysokie.
Hmm... Jakby nie bylo to on nie placze a jedynie mowi ze cipsoft popelnil blad z czym sie w 100% zgadzam
CIPsoft popełnił masę błędów, największym był ten w grudniu 2005, kiedy zapomnieli osłabić magii dając tańszą mane, wtedy nikt by tak nie płakał, nauczyli by się tylko nowego stylu gry. Wszystkie późniejsze błędy są efektem tego pierwszego. Co by jednak nie zrobili, nikt nie odbierze 340lvlu MDW, który osiągnął go głównie dzięki pomyłce CIPsoftu.
229lvl ms nie bije słabiej niż 80 knight.
takie same hity jak te co widnieją na ssach to waliłem przed update,teraz najsłabszy hit z visa to 98 co jest kurwa żalem cipsoftu,teraz max z visa 158 przed updatem lajtowo za kazdym razem miedzy 160-165
@All mistrzowie co sie jarają ze dobrze iz udupiono sorców a takze do szanowengo cipsoftu
Sorc przed update 70lvl z 55 mag, max hit z visa około 168
Sorc po update na 70lvl z 55 mag, max hit z visa 150-158, z czego zanim jebnie te 158 to musi spalić około 200 many na hity od 100 do 140
PALL PO UPDATE NA 70 LVL ZE SKILEM CHOCIAŻBY 70 JEBIE PO 200!
Wiec kurwa nie pierdolcie ze sorc jest nadal najlepsza profesja,najt to tzw maszynka do wycinania, ma na 70lvl ok. 1,5k hp,pizga po 200+ i jest nie do zabicia,bo kto ma go teraz "skombować" sorc z sd po 150?
Tak teraz piszcie że jestem dzieckiem i "cry me a river".
Cały ten post przypomina mi "akt ostatecznej desperacji".
To, że miałeś średnią visa w okolicach 150, bijąc 3 hity na 2 tury, to była pomyłka.
Muszę się zgodzić, że pal na 70lvl bije po 200... czasami.
Knight na 70lvlu - nie ma 1,5k hp i wiele mu brakuje do tego, bije po 200+ średnio-często, ale do średniej 200hp ma daleko jak z Carlin do Port Hope i z pewnością jest do zabicia.
Moze jak przestaniemy expic i kupowac pacce cipy przejza na oczy i przywroca dawna moc magow bo teraz totalny żal.
ps; Moze chca zeby bubble byla znowu nr 1.........
RETIRED
Wiele sorców (głównie tych, którzy grali sorcem głównie dlatego, że można było szybko lvl wbić) już dawno zrobiło sobie nowe rycerskie postacie, a knighty i paladiny już zakupili pacca, więc CIPsoft na tym z pewnością nie straci.
To już jest naprawdę przesada. 400+ z sd by 230MS omg. MDW i reszta zbankrutują na runach, tylko vis?
Przesadą było, że MDW mogł walić demony z SD "non-stop" przynosząc z tego ogromne zyski, Tibia ma propagować współpracę i grę grupową. Muszę się jednak zgodzić, że wprowadzając tak radykalne zmiany zapomniano wyraźnie obniżyc ceny niektórych run.
Zreszta, obnizenie dmg było dla mnie nielogiczne. Czy kiedys dmg został zwiekszony zeby teraz go obnizac? Zawsze bilismy tyle samo i nikomu to specjalnie nieprzeszkadzało.
Dmg nie został nigdy zwiększony, a obniżenie jego jest logicznie, choć też uważam, że trochę przesadzili...
Co mogę powiedzieć na ten temat... przesadzili z sorków zrobili knightów którzy maja mała hp i nie nadaja się do blokowania... bo na 60 -70 lvl wali sie po 400 z mortow od 70+ lvl czuc różnice to różnica 150 lvl a morty te same wchodzą więc no comment. Po drugiej knight miał robić za blockera który ma dużo hp i blokuje a widać czasy sie zmieniają... z knighta robi jaki drugi sorc a z sorca knight tylko z mniejsza ilością hp...
Siłe maga zdecydowanie powinni cofnoć taka jaka była przed update knight już jest wystarczająco mocny
jeszcze wam malo ?? powinni zostawic sorca i druta w spokoju a wam dac te nowe hity i tyle
@Edit: co kur wa ??? tłumaczycie sie upem z 2005r. ?
//resztę posta pominałem, za dużo emocji...
Owszem, knightowi i palkowi dali trochę za dużo, magowi zabrali trochę za dużo, ale po tym, jak sorce, i nie słusznie pomijani druidzi dostali możliwość opłacalnego i zbyt szybkiego expienia (porównując do tego, co było przed "manaupdate") - Powinniście teraz być ostatnimi w kolejce do narzekania.
HAHAHA jeżeli ktoś nadal myśli że C$ nie zjebał upa to zobaczcie na erig.net i na exp zarobiony wczoraj nie ma na liście ANI jednego ms a nie wspomnę o ed. Żałosne.
Żałosne jest to, że wszyscy magowie woleli wczoraj się użalać nad sobą zamiast troche doświadczenia wbić.
---
Moim zdaniem ten update, tak samo jak słynny up w 2005r. zostały przesadzone. Gdyby magom wraz z tańszą maną zabrali zysk siły magicznej z lvlem, jaki mieli, nie doszło by nigdy do takiej sytuacji, "magiczni" nie płakali by teraz, a "fizyczni" nie płakali by ponad rok temu.
Uważam, że ten update został zrobiony zbyt szybko, mogli jeszcze miesiąc poświęcić na testowanie oraz dopracowanie wielu elementów "balansacji" profesji.
Sam jestem knightem, mój best hit sięga 420hp a średnia przekracza 150hp, nie wiem, czy to nawet nie za dużo, jednak magowie nie poświęcili tyle czasu na trenowanie, ani nie płacili 1kk za możliwość używania visów.
Wcześniej gra fizycznymi profesjami nie miała sensu, jak wiele osób uważam, że jest to błędem CIPsoftu, ale magiczni powinni pamiętać, że ten błąd jest wymuszony przez ten, który popełnili 3 aktualizacje temu.
Teraz nie ma co gdybać, tylko przyzwyczaić się (lub też nie) do zaistniałej sytuacji i czekać na to, co przyniesie kolejny update.
Farr'erar
28-06-2007, 10:41
@up next uptade znowu kogoś pogrąży i wydaje mi sie że wtedy już totalnie rozpieprza tibie bo im sie zmniejszy kasa z pacców przez to co zrobili sorcom i drutom spieprzą knightów i palów i wszyscy jebną focha i pójdą wpiździec z tibi ... najlepsza tibia była 3 lata temu... wszyscy byli równi i było good i tamten klimat... ahh a teraz chujnia z grzybnia
SperowKnight
28-06-2007, 10:57
Popieram... a co do tego uptade to najwiecej stracili h-lvlowi sorcererzy mi hity spadly nie wiele ( przynajmniej vis.. ) hero jakos daje rade bic , dle tez ale walic to ten uptade i tak jest niesprawiedliwy teraz jakis wypierdek mamuta 50 ek bedzie robil cholera wie ile expa zal ;] ciekawi mnie tylko komu sie oplaci robic annihi ? :] moze na to mi ktos odpowie ? xD 4 knightow ? gl z burstow muaha a co do tego sie tak podniecacie wandami dla nas to wcale niejest takie mocne a mana co 2 to kazdy dostal wiec niepier...... a ci co sie tak smieja z sorcow to niech sie zamienia z nami :] my po next uptade plz visy po 400 a knight max po 90 ok ? zobaczymy czy bedziecie tacy happy
Ale jesteś żałosny no już nie mogę. Wiesz że knight już nie musi używać burstów głąbie, teraz używa "exori hur" więc się schowaj. Po za tym hity mamy z tego o wiele wieksze. Co do UpDate to się bardzo ciesze że sorci osłabili (troche mi szkoda kumpli sorców ale wierze że jakoś dadzą rade). Skończy się wbijanie na cudzego respa i wybijanie all dragów, dl-i i tym podobny. Wreszcie dostaliście po dupie i sie wam to należało. Macie problem z waste bo wam się nie zwraca za mf/runy?? To macie problem. Teraz role się odwróciły i to wy będziecie expić na lipnych expowiskach takich jak dotychczas mieli knight-ci. Zobaczycie ile expa wyrobicie na godzine. Koniec ery 10 mln expa w dzień. Teraz sie wreszcie liczą umiejętności jak skill czy mlvl a nie lvl liczony w dziesiątkach milionów. Co do poprzednich UpDate to ktoś tu się pytał co niby wtedy sorce zyskały. A no zyskały szybszą regenarację many i wandy/rody a przedewszystkim większy zysk na sprzedaży run.
Btw. Kto powiedział że sorc musi expić na dragach,dl-ach czy wrl?? Expcie na mino i zobaczcie jaki top zajebisty był exp dla knight-a -.^
turetini'uhacz
28-06-2007, 11:01
na temat hitow ed i ms powiem krotko z sd bilo sie wiecej niz teraz z ue ...
z visa prawie jak teraz z explo...a wiec myslac logicznie czesto mielismy waste
a co teraz waste 2007 czy 2008?
pozdro dla cipow...tibia smierdzi
Mi nie chodzi nawet o te hity jakie bije z visa czy run tylko o to że ja idąc expić wywalam wciul kasy na manasy, runy itp. i zawsze mam waste a taki knight teraz idzie i expi tak samo szybko i zawsze ma zwrtok jak nie zysk. Niech mi ktoś powie skąd ja mam na to brać kase...
Zapewne te kasztany z Pizdsoftu dalej myślą, że zrobili bardzo dobrze :baby: Wnioskuję z tego, że żaden z nich nie gra w Tibię, a nawet jeżeli pytali się kogoś o radę, to pewnie był to jakiś ultra oldschoolowy EK, który nienawidzi sorkówX(
kurwa ile ty grasz w tibie??? oldscholoolowy" knight wastował uhy z 3 shooterami sorcami najczesniej jebiącymi z hmm a teraz wszystko to wybijaliście sobie sami... teraz przyszła pora na knightów jebiących kosmiczne hity i wbijających 14 mln expa w jeden dzien mieliście ponad rok sielanki to teraz płaczcie... ryczycie jak dziecko któremu zabrali łobatke z piaskownicy
Marcinek moja bratnia dusza ;*
@Marcininek zauważ że knight był cały czas opłacalny nie na darmo cipy zrobiły tanie manasy żeby np. druid mógł siotać knighta jak expił na poi dlach i wbijał w chuj expa co do wbijania 100 lvla od 1 to żaden kłopot wystarczyło dobrego bota nastawić lekko skille podrasować i w 2 miechy już był więc nie wiem o co ci sie rozchodzi poszkodowani mogli się czuć palkowie swego czasu jak im speary ginęły ale trzeba było tak postąpić bo od tibi 7.0 do 7.41 notorycznie palowie byli najlepszą profesją oni najszybciej bili 100 lvle i byli trudni do zabicia z tym że nikt nigdy nie patrzył na druida który był zawsze na końcu myśli i dostawał resztki.
W dużej części popieram Sperowa[Sperrowa, sorry za błąd], ale jak dziś zobaczyłam ile osób jest z sorc/druid w mostexp na erigu, to trochę za mocno osłabili sorców, ale to osłabienie już jest lepsze niż to co było z MDW 14kk per day, Stricnine 10kk itp.
Osobiście się cieszę z takiego obrotu sprawy, bo pierwszą moją postacią był knight, potem druid ;) Być możę wrócę do knighta na Celeście..
@Sperrow
Pozdrów tam Noisa, Saianka od Mastereczkki w Nosferatu ;)
Signed,
Odderz.
zlobinski
28-06-2007, 11:26
Faktycznie, CipSoft trochę przegiął z tym updatem. Są efekty - na erig.net w 100 największego wbitego expa we wczorajszym dniu są sami knightci i paladyni. Ale te hity sorca teraz to śmiech na sali. CipSoft mógł polepszyć knighta i paladyna, jednocześnie nie pogarszając sorca i druta. A tak widzimy, że "Tripida" narazie (być może całkowicie) nie gra...
Maciasty
28-06-2007, 11:32
Cipsoft sam sobie nawarzyl piwa oto dowod
http://www.erig.net/worldmostxp.php straci minimum kilkanascie tysiecy graczy grajacych sorcem drutem poprostu nie ma sensu granie dalej dla nich z takimi hitami waste niesamowite i do tego nuda poprzez zadawanie takich niskich hitow to tyle
SperowKnight
28-06-2007, 11:33
A czym wy się przejmujecie. Nie gra jakiś sorc/druid , trudno jego problem. Dziwne że jakoś knight i pall nie płakał jak żęście walili z ue po 1200+ i z sd po 900+. Jesteście zajebiście śmieszni a na czele błaznów macie kolesia op nicku fer'rai lub podobnym. Czas żebyście posmakowali życia knighta expiacego max 50k na godzine.A to e jakiegoś widać marnego sorca/druida nie ma na erigu to oznaka tego że jego moc i umiejętności gry opierały się tylko i wyłącznie na błędzie Cipsoftu, a tak naprawde to taki gracz się nadaje do piaskownicy. Płaczcie dalej bo ju8z się nie da pk'ować jak kiedys i bardzo dobrze. Teraz skończy się rządzenie sorców na serwerach pvp.
@ Mastereczka
Pozdrowie ich od Ciebie:)
szymon287
28-06-2007, 11:39
Faktycznie, CipSoft trochę przegiął z tym updatem. Są efekty - na erig.net w 100 największego wbitego expa we wczorajszym dniu są sami knightci i paladyni. Ale te hity sorca teraz to śmiech na sali. CipSoft mógł polepszyć knighta i paladyna, jednocześnie nie pogarszając sorca i druta. A tak widzimy, że "Tripida" narazie (być może całkowicie) nie gra...
Jak by sorc/drut mieli sile taka jak przed upem, a kina/pall obecna, to nie sadzisz, ze nie bylo by gdzie expic? Pare razy loglem sie na harmonie i zobaczylem d lair w venore i co? Hm kolo 10~kina biegalo, jak mam sobie pomyslec, ze dodatkowo 10sorcow by expilo to... najs miejscowka -.^
@ktos tam pisal o zolwiach, ze maja za duzo hp etc
Jak 30kina z marnymi skillami bil zolwie (chmurka/chmurka/30/chmurka...) to teraz ty sie w jego role wciel i idz tam sobie po exp (przynajmniej z woi bedziesz bil 75~ i bez chmurki -.^)
@ktos tam
"@Edit: ty tez sie podniecasz wandami i rodami i mana co 2 MANE CO 2 DOSTAŁA KAŻDA PROFESJA A WANDY I RODY WCALE NIESĄ TAKIE ROX"
No to bron 1reczna i na rotkach biegaj =)
"Jeśli obniżą siłę zadawaną przez knighta i palla o 30%,sorcerera i druida polepszą w ataku o 20%, to będzie wtedy balansacja :)."
Ogólnie cipsoft wpadł w niezłe gówno, co by teraz nie zrobił, to zawsze jakaś profesja ma przewagę, więc kombinują.
Moim zdaniem tibia 7.5 była najlepszym klientem, każdy czuł się dobrze i znał swoje miejsce w drużynie. Przy expieniu sorcerer lub druid miał wybór: expić z bsem na rotach czy jednak potracić trochę run na huncie, knight mógł albo sobie expić na swoich scarabach albo pobloczyć kolegom potworki i zarabiać przy tym nieźle, żeby ewentualnie mieć więcej kasy na expienie na silniejszych potworkach, paladyn sobie biegał po pohu i dragon lairach i każdy był chyba zadowolony.
JA byłem.
EdwardMatiz
28-06-2007, 12:30
Wy wszyscy jesteście jacyś ...... Cipy przejebały sprawę i napewo dużo na tym stracą jak odejdzie Tripida,Mdw,Sabu to zobaczą
80% hlvl to sorci i druty założę się że z 30% z tego odejdzie, ile oni na paccach stracą?
Alendzio
28-06-2007, 12:38
Cipsoft Wcale nie przegiol sorce i druid byli przyzwyczajeni ze sa lepsi telaz wcale nie sa gorsi a szanse sie wyruwnalyB)
A no zyskały szybszą regenarację many i wandy/rody a przedewszystkim większy zysk na sprzedaży run.
Btw. Kto powiedział że sorc musi expić na dragach,dl-ach czy wrl?? Expcie na mino i zobaczcie jaki top zajebisty był exp dla knight-a -.^
hahaha, smieszny jestes... mam 107msa i od ~70 lvla wanda używam tylko i wyłącznie po to aby dobic potworka.. do niczego innego... wand i rod pomaga tylko początkującym magom.. a szybka mana czyli mfy które mniej kosztują i dają wiecej many.. są dostępne dla magów jak i dla rycerzy, i paladynów..
szymon287
28-06-2007, 12:42
Wy wszyscy jesteście jacyś ...... Cipy przejebały sprawę i napewo dużo na tym stracą jak odejdzie Tripida,Mdw,Sabu to zobaczą
80% hlvl to sorci i druty założę się że z 30% z tego odejdzie, ile oni na paccach stracą?
A ile zyskaja na kina/pallach ;>?-.-
knight mógł albo sobie expić na swoich scarabach albo pobloczyć kolegom potworki i zarabiać przy tym nieźle, żeby ewentualnie mieć więcej kasy na expienie na silniejszych potworkach
Oczywiscie, a uhy to za free dostaje -.^
"Po 1. sorc ma trudniej z expieniem bo ma malo hp a po uptade doszly dupne hity"
Zawsze moze dac MS i ma wiecej hp+many od kina...
A na czym sorc nie mogl expic w porownaniu do kina?
Nowe wyspy-sorc
Hero/bk-sorc
Quara hell-sorc
Demona-sorc
PoI-sorc
Nie chce mi sie wiecej wymieniac, bo takich miejsc jest wiele. Fakt faktem, kina tam tez moze expic, ale przy ogromnym waste, albo ropowac po 1dlu -.^
ej.. jeszcze napisz list do cipsoftu ze chara ci zjebali ;[
@Sperrow
Świnte słowa
@edit
zacytuje mojego kolega
"Skończyła sie era pedałów z vis" =]
co zobaczą? co ich obchodzi, że h lvle odejdą? -.-"
sorce zrobią knightów, ew dojdą nowi knigci co kupią pacce
To update zrobilo z naszej Tibii OTSa. Knight jebie po 300-400 z lapy<hlvl> a taki sorc czy drut musi wyjebac 7k na bp sd i wali nieduzo wiecej...
istny zal
Kurwa jak kazdy przesqdzacie czasmi wejdzie hit po 200-300 a wy jush pierdolice ze bija jak sorc czy drut z sd
widze jush jak chyba z 100 osoba to pisze
Przed upem knight na 100 lvlu ze skillami 90/90 walił tyle samo, co knight na 150 lvlu ze skillami 90/90 , a teraz sorc na 100 z 50 ml i sorc na 150 z 50 ml wali po tyle samo, logiczne ??
Krzysiekkrzysiek
28-06-2007, 13:20
Przed upem knight na 100 lvlu ze skillami 90/90 walił tyle samo, co knight na 150 lvlu ze skillami 90/90 , a teraz sorc na 100 z 50 ml i sorc na 150 z 50 ml wali po tyle samo, logiczne ??
nie bije tyle samo ;] - lvl nadal troche daje
bajerfull
28-06-2007, 13:28
ale sorc mial podobno zostac 3 razy lepszy od knighta. a tu ogladalem film z areny na antice. 120 ek z exori gran 830...
Jak widze wszystkich 'kina' typu : BUAHAHAHUA KONIEC ERY VISOW SORCE DO DOMu JEBAC SORCOW BLABLABLA to mnie chuj strzela...
Przeciez nikt nie mowi o obnizeniu dmg knight, nie przeszkadza mi to ze rycek bije zajebiscie. Czy wy naprawde jestescie tak zacmieni ze nie widzicie tutaj idiotyzmu ze strony CIPow? Jezeli wy nazywacie to zbalansowaniem profesji to idzcie ujebac sobie reke siekiera, bo po co wam skoro jestescie tak głupi?
"Skończyła sie era pedałów z vis" =]
Właśnie o takich idiotach mowa wyzej...
A jak się czuli Knighci w update 7.6?
Udupieni totalnie, sorce tak zostały polepszone, ze zal...
Wandy, runy, mlvl i inne
A Knighem to do 40lvl na amazonkach albo beholderach a sorcem na 30lvlu mozna spokojnie lac dragi
@ All Kina co mówią że update jest SUPERRRRR pod każdym względem...
Żal mi was co mówia że dobrze tak postacią magicznym......
Sorki nie chcą mieć "wojny" z wami tylko z cipsoftem a argumentem jest to że wy bijecie wiecej niż sorki.... co jest juz przegięciem totalnym skoro to własnie sork jest Shooterm a nie postacią która tylko stoji i bije po 300 z sd?
@Sorki....
Skoro hity są słabe i widać panike wśród graczy to "CIPY" coś zrobią... bo po co tibia ma mieć 2 profesje ??? Dotąd jakoś i tak wybierało sie knajta bo wiadome bylo o łatwym zarobku i sile jaką stanowiła duża ilośc hp..... Który 70 sorc stanie do walki bez e-ringa z dl'em ......
Takie jest moje zdanie i proszę je uszanować...
szymon287
28-06-2007, 13:55
Wandy, runy, mlvl i inne
A Knighem to do 40lvl na amazonkach albo beholderach a sorcem na 30lvlu mozna spokojnie lac dragi
Tu przegiales;p
@down:
Ale nie spokojnie ;p
Tu przegiales;p
Wcale nie przegiął, ds+hmm ;)
Wandy, runy, mlvl i inne
Sorców wtedy polepszyli ale knightów nie pogorszyli... teraz jak by bylo ze knight/pall zostal polepszony a sorc/drut zostal jaki byl to by nie bylo tego tematu i by bylo dobrze.
@up
ds i hmmy to mozna bylo przed uptade z wandami, wiec stfu
Kileros fire'son
28-06-2007, 14:06
Mnie aż żal dupe ściska jak to widzę chodź sam gram knightem no ale ok teraz ta gra nie mam sensu :s a jak ktoś tu już mówił knight sie szybko nudzi :S
Sorców wtedy polepszyli ale knightów nie pogorszyli... teraz jak by bylo ze knight/pall zostal polepszony a sorc/drut zostal jaki byl to by nie bylo tego tematu i by bylo dobrze.
@up
ds i hmmy to mozna bylo przed uptade z wandami, wiem stfu
z cosmica/moonlighta, moonlight guwno daje, a jak z cosmica to już z visa samego lepiej
Kryptonics
28-06-2007, 14:10
moim zdaniem z którym nikt sie nie zgodzi (i mam to gdzieś) cipy w końcu poszli po rozum do głowy. Kpina?? kpiną to było to że w 2 lata koleś zrobił 300 lvl, a ten sam lvl a nawet gorszy knight musiał robić 4 albo 5 lat nie wiem dokładnie a kłamać nie chce. A tak w ogóle to wszyscy ms i ed przyzwyczaili sie że kurwa mogli się śmiać w twarz ek i rp którzy musieli klepać nędzne dragi po 10h żeby wbić tyle expa co ms na tym samym lvlu w 3-4h, a teraz gdy sytuacja sie WYRÓWNAŁA, bo nie odwrociła, to już wielki bunt że cipy śmierdzą i że kończe grać, a idz w pi... jeden z drugim mam baaardzo dużo zanjomych na ~150 ms którzy twierdzą że da się grać i wcale nie zostaną tylko 2 profesje.
Nie piszę więcej bo i tak każdy mnie pojedzie bo prawda w oczy kole. dziekuje
~Fax
Majac 230 maga z 80 mlvlem ktory ma moc 100+ przed update to nic fajnego w koncu expienie nim i mlvlowanie , strata czasu niebyla zbyt latwa , zaraz ktos powie nikt ci nie kazal albo knightowie kiedys i palkowie byli tak samo pokrzywdzeni , lekka bzdura bo expienei sorrcem zadko sie zwraca ... a runny sa troche za drogawe jak dzisiaj widzialem 30 knighta co leje smoki i sie tylko exuruje brechtalem z poirytowania... z 3 exury mu poszly albo z 45 knighta co przy stracie 1 uh zabil dl'a .:(
Dzieki za wysluchanie ;)
Jak ty mogłeś wbić 230 level jak jesteś taki ślepy. 30 knight z 3 exurami to skile musial mieć chyba po 90 i wielkiego farta że drag go tylko z łapki walił albo i nawet nie.
Na dla przy moim 80 levelu schodziło mi średnio 4 uhy więc też ostro żeś przesadził bo 45 to na combo by tam padł.
Wreszcie jak przyleciał mi 71 ms bić draga z visów dostałem więcej expa od niego.
Wreszcie jak przyleciał mi 71 ms bić draga z visów dostałem więcej expa od niego.
WOWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111 111111111111
SperowKnight
28-06-2007, 15:15
moim zdaniem z którym nikt sie nie zgodzi (i mam to gdzieś) cipy w końcu poszli po rozum do głowy. Kpina?? kpiną to było to że w 2 lata koleś zrobił 300 lvl, a ten sam lvl a nawet gorszy knight musiał robić 4 albo 5 lat nie wiem dokładnie a kłamać nie chce. A tak w ogóle to wszyscy ms i ed przyzwyczaili sie że kurwa mogli się śmiać w twarz ek i rp którzy musieli klepać nędzne dragi po 10h żeby wbić tyle expa co ms na tym samym lvlu w 3-4h, a teraz gdy sytuacja sie WYRÓWNAŁA, bo nie odwrociła, to już wielki bunt że cipy śmierdzą i że kończe grać, a idz w pi... jeden z drugim mam baaardzo dużo zanjomych na ~150 ms którzy twierdzą że da się grać i wcale nie zostaną tylko 2 profesje.
Nie piszę więcej bo i tak każdy mnie pojedzie bo prawda w oczy kole. dziekuje
~Fax
Ja Cię popieram bo masz rację. Wreszcie skończyło się zuchwalstwo propagowane przez sorce jakie to one sa zajebiste bo ubiły knightowi draga a on gówno mógł im zrobić. Teraz wreszcie sytuacja się odwróciła i sorci musza zacząć szanować knighty. A jak nie to gówno poexpią. Zresztą jak jest wam źle to nie grajcie. Cipsoft od was nie zbiednieje.
krzysheak
28-06-2007, 15:20
Zaczyna mnie w*****ac taka gadka ze knajt byl wielce pokrzywdzony po 7.6 bo ile dobrze pamietam w grudniu 2005 roku nikt z sorkow (procz taifuna) nie expil ile zalozmy w 06.2007, wtedy tez przegladalem forum i nie bylo tylu syfiastych tematow na tibia.pl co teraz...
Dla mnie to jest żalosne ze 30 knajt sie wypowiada ze dla niego update jest zajebisty bo ma super mega hity . Zakladam ze taki Sabulus zrobilby 100 ek z jego kaska itp w gora 2 miechy ale nie o to chodzi... chodzi o to ze update jest zjebany na maxa a jesli bedzie tak jak jest teraz (erig.net/worldmostxp.php) to gra sorciem jest bezsensu bo ani to silne ani kaski nie zarobisz i expa wbijesz 5x mniej niz kina czy pall przy 5x wiekszym expie
@~6 postów up
Pisze sie " postaciom magicznym " a nie postacią magicznym
POLSKI JĘZYK ROX
80 lvl 58 mlvl ed + 60knight 92 skila oraz gs vs hydra kniight więcej xp niz ed w dodatku bez straty many/leczenia
80 lvl 58 mlvl ed dragi w ank hity z visa miejscze o 30 a knight większe o 100
-----waste-------- ---------+4k---------
140 lvl ed na demcach z blokerem -3/4 bp sd na demca -4k
3x ek 140 lvl + ed 100 sio 1.5bp mf na demca ogolem - 1.7k
nie wspome tez przy bloczeniu o wałach na loot
a spójżmy inaczej czemu taki wielki mlvl z tródem ćwiczony nie sprawia ze knight z 7 mlvlem na 120 lvlu leczy sie jak sprzed upa i to samo pall a mag traci na sile run? po kij mi expienie jak wystarczy kick i leze a knight moze zdolac wrocic?
mam 550 hp -combo od hydry/dla
knight o w i e l e więcej i nie padnie na combo
gdzie tu sprawiedliwość?
Z tempesta wale po 65 to 1/2 visa normalnie 2 ed 33 lvl wali tak jak 80 z visa
pomocy co sie dzieje?
Cipsoft od was nie zbiednieje.
A założysz sie?
XazatarX
28-06-2007, 15:40
Cieszka dyskusja do rozmowy o magach i druidach napewno zostały pogorszone za bardzo przynajmniej o jakies 6-9 % za duzo ale niema tragedi profesje zostały wyrownane teraz zycze powodzenia nowym knightom ipalkom i zycze milego skilowania zobaczymy na jak długo B)
SperowKnight
28-06-2007, 15:47
Zaczyna mnie w*****ac taka gadka ze knajt byl wielce pokrzywdzony po 7.6 bo ile dobrze pamietam w grudniu 2005 roku nikt z sorkow (procz taifuna) nie expil ile zalozmy w 06.2007, wtedy tez przegladalem forum i nie bylo tylu syfiastych tematow na tibia.pl co teraz...
Dla mnie to jest żalosne ze 30 knajt sie wypowiada ze dla niego update jest zajebisty bo ma super mega hity . Zakladam ze taki Sabulus zrobilby 100 ek z jego kaska itp w gora 2 miechy ale nie o to chodzi... chodzi o to ze update jest zjebany na maxa a jesli bedzie tak jak jest teraz (erig.net/worldmostxp.php) to gra sorciem jest bezsensu bo ani to silne ani kaski nie zarobisz i expa wbijesz 5x mniej niz kina czy pall przy 5x wiekszym expie
@~6 postów up
Pisze sie " postaciom magicznym " a nie postacią magicznym
POLSKI JĘZYK ROX
I po raz kolejny sorc narzeka. Hmm... zdeka to dziwne że 1 lub 2 druidy tylko się wypowiedziały. A ja powtórze swoje I BARDZO WAM TAK DOBRZE!! Założe się że większość z was to na lvl tylko stawiał a teraz macie zonk bo mlvl jest ważniejszy. Knighty skillowały i maja wreszcie za to nagrode.
@ pare razy up
No to się załóż. Teraz to będą knighty i palle kupować nowe speele co za tym idzie i pacc-i. Po za tym jakoś nie widze narzekających druidów tylko cały czas sorci.
Jak by sorc/drut mieli sile taka jak przed upem, a kina/pall obecna, to nie sadzisz, ze nie bylo by gdzie expic? Pare razy loglem sie na harmonie i zobaczylem d lair w venore i co? Hm kolo 10~kina biegalo, jak mam sobie pomyslec, ze dodatkowo 10sorcow by expilo to... najs miejscowka -.^
To wtedy bylaby przewodnia mysl tego update. Czyli wyrownanie profesji.
Blakall Shinekryon
28-06-2007, 15:52
up:
Nie widzisz narzekających druidów bo oni już przestali grać :D
Mi szkoda słów na krytykowanie tego wszystkiego, jest jak jest i koniec. Ja PACC już nie mam wiec mnie to nie dotyczy zbytnio :)
Cóż, osłabili magów, owszem, tylko szkoda że większość nie pamięta jak było ciężko na 7.5 kiedy czary była 4x droższa (mana) i mfy x2 a visek itp praktycznie się nie używało, jedynie vitki/grany oraz ue do czyszczenia questów..
Na 70 lvlu magiem z 59 mlvl'em musiałem łazić na rotwormsy na darmie żeby uzbierać kasę na normalne hunty z których na ogól sie nie zwracało , gdzie by się nie poszło, żeby isć na 10h~ huntu na necro (20bp hmm ) , musiałem pare dni zbierać kasę z war hammerem oraz robiąc dodatkowo runy, na większy hunt się kupowało runy parę dni nawet jak miało się pieniądze.. , ale ceny były przyzwoite bohy 70k , dsm 500k , rh 100k ...
A wy płaczecie że i tak macie znacznie łatwiej niż parę upów temu, nie ma to jak przyzwyczaić się do wygód..
@Edit
Ach tak btw, to dopiero teraz czuje efekty 6 miesięcy po 8-16h treningu....
krzysheak
28-06-2007, 16:02
nie przypominam sobie zeby jakikolwiek sorc solowal hydry na 80 , nie przypominam sobie aby jakikolwiek druid bil warlocki przed 100 lvlem i zeby nie padl...
Sorc jest spoko do grania do 120 lvla potem nie oplaca sie nim grac szczegolnie jesli spojrzec na to, ze zalozmy 74 mlvl wbija sie tyle co skilla z 90 na 92.5~ albo i dluzej, w kazdym razie jak dla mnie to zjebali i to tak jak nigdy. ;]
zalozmy 74 mlvl wbija sie tyle co skilla z 90 na 92.5~ albo i dluzej,
Zapominasz o jednym malutkim fakcie, magiem podczas trenigu mlvl expisz.. knightem podczas treningu gapisz się i nic nie expisz.. lub tak szybko jak na rooku na pierwszych lvlach
sierbador
28-06-2007, 16:15
Cipsoft sam sobie nawarzyl piwa oto dowod
http://www.erig.net/worldmostxp.php straci minimum kilkanascie tysiecy graczy grajacych sorcem drutem poprostu nie ma sensu granie dalej dla nich z takimi hitami waste niesamowite i do tego nuda poprzez zadawanie takich niskich hitow to tyle
No sami palkowie i knighci:D Cipsoft mógł zostawić sorcow w spokoju i polepszyć knightów, palów .. ale co zrobisz ?:( Koniec zajebistych hitów zadawanych przez sorców :]
OK, "NAJCI" CIESZCIE SIĘ. TYLKO POWIEM 1-NO SPRÓBUJCIE TERAZ SKILLOWAĆ. HRHRHRH. 71 LVL/SKILLS 79 Z KNIFE ZABIJA SLIMA NA FULL DEF W JAKIES 15 SEKUND... NO WIEC SKILLOWANIE OD SAMEGO POCZATKU PRAKTYCZNIE IMPOSSIBLE...
8oFERAX URZA8o
Pindrales
28-06-2007, 16:17
Czego wszyscy placzecie? Zanim knighta sie wyskiluje to porzadnych skilli to sorcem/druidem wbije sie 40~ lvl, bo watpie, ze by ktos uzywal run expiac na tym lvlu. Jak sorc/druid dostal rozge/roda to nikt nie plakal tylko wszyscy przezucali sie z knightów na tamte profesje teraz wszyscy placza i polowa robi knightów/pallow. Nastepny upadte ulepszy sorów/drutoów wszyscy beda plakac znowuu...
Pindrales
28-06-2007, 16:20
OK, "NAJCI" CIESZCIE SIĘ. TYLKO POWIEM 1-NO SPRÓBUJCIE TERAZ SKILLOWAĆ. HRHRHRH. 71 LVL/SKILLS 79 Z KNIFE ZABIJA SLIMA NA FULL DEF W JAKIES 15 SEKUND... NO WIEC SKILLOWANIE OD SAMEGO POCZATKU PRAKTYCZNIE IMPOSSIBLE...
8oFERAX URZA8o
Tu masz racje. Skilowalem swoim 60 kina (75 axe) kazdy hit na full defie wchodzil po ok 15~.
sierbador
28-06-2007, 16:21
A jeśli kina już ma bardzo dobre skile? B) Dobrze że wbiłem dobre skile bo teraz slimy będą padać bardzo szybko....
EdwardMatiz
28-06-2007, 16:21
Czego wszyscy placzecie? Zanim knighta sie wyskiluje to porzadnych skilli to sorcem/druidem wbije sie 40~ lvl, bo watpie, ze by ktos uzywal run expiac na tym lvlu. Jak sorc/druid dostal rozge/roda to nikt nie plakal tylko wszyscy przezucali sie z knightów na tamte profesje teraz wszyscy placza i polowa robi knightów/pallow. Nastepny upadte ulepszy sorów/drutoów wszyscy beda plakac znowuu...
Na roku nic nie zmieniają .... :D
A tak serio to knight musi mieć eq żeby walczyć musi ciężko pracować żeby zarobić, skilowac, uhy kupić a sorc p set lub b robe i leci .....
Knight wydaję na eq i uhy a sorc na runy . Wszystko jest ok.
Wreszcie moim palkiem speary nie spadają :p
CZYTAŁEM WIĘKSZOŚĆ POSTÓW W TYM TEMACIE I POWIEM JESZCZE TRZY RZECZY.1) WIEM ŻE KNIGHTEM SIĘ GRAŁO CIĘŻKO ALE ZAROBEK BYŁ CZYSTY I DUŻY (CAPACITY).2) JA NIE PŁACZĘ ŻE UPDATE BO GRAM DALEJ.3) MÓWICIE ŻE SKILLOWANIE DŁUGO TRWA?? NO OK. ALE W CZASIE W JAKIM WY WBIJECIE SKILLE POWIEDZMY NAWET 90/90 TO ED/MS DA RADE WBIĆ 60~ MLVL(OFC NA ZASADZIE TAKIEJ JAK KNIGHCI - STOJĄC I W NASZYM PRZYPADKU ROBIĄC RUNY). A JAK WIEMY 60MLVL TO HITY OKOŁO 160-170 Z VISA TERAZ. SKILLE 90/90 TO HITY...?? NIE WIEM ILE ALE COS KOŁO 250+ LEKKO... TO TYLE. GL IN GAME
8oFERAX URZA8o
sierbador
28-06-2007, 16:33
Fakt że knight teraz sieka lepiej od sorca/druta ale sorcowie do uptade 7.8 nie dawali szans knightom .. Więc teraz role sie odwróciły
a teraz po co skilowac będziecie mieli problem ubic cos dobrego na nizszych skilach? teraz ci co naskilowali na bocie/afku/swoją pracą są szczęśliwi ale nie zdziwcie sie ogromu pacc sorc/ed na bocie w ank robiących runy na sell bo tylko to sie będzie opłacać
karol321
28-06-2007, 16:43
Jestem knightem ale to tez dla mnie jest troche przesada bo jak ja wale po 350 w potwora a taki sork na takim samym lvlu tyle z sd moze wali to jest juz troche przegiecie, powinni polepszyc knajtow tak jak to zrobili teraz ale zostawic w spokoju sorkow/drutow bo teraz to oni wogole nie beda grac prawie ;<
sierbador
28-06-2007, 16:49
Jestem knightem ale to tez dla mnie jest troche przesada bo jak ja wale po 350 w potwora a taki sork na takim samym lvlu tyle z sd moze wali to jest juz troche przegiecie, powinni polepszyc knajtow tak jak to zrobili teraz ale zostawic w spokoju sorkow/drutow bo teraz to oni wogole nie beda grac prawie ;<
Ta jak nie będą grac :/ A zresztą nikt nie będzie płakał .. knighci jak siekali mało co a sorce jebali 600 z sd itp to kina tak nie przeżywał jak wy teraz!
Laleczka voodo
28-06-2007, 16:50
Elo , osobiscie sadze ze masz calkowita racje i taka moja mala dygresja:
Niech mi ktorys z tych madrych forumowiczow (zakladajacych tematy w stylu: sorc sie zali, koniec ery sorca, sorc sux knajt rox etc etc) odpowie na pytanie
Jedyne co mnie trzyma przy sorcu to to ze cipsoft skapnie sie ze update zostal zbyt wczesnie wypuszczony i zrobia drobne poprawki (powiekszenie power sorka o 15% i oslabienie pallka, knajta o 10-15%)
A fajnie bylo jak knight byl slabszy od sorca i sie go bralo na 2 hity?Gzzz dla ciebie skoro tak sie zalisz czlowiek udaj se juz spokoj ...Jak wczesniej knight dostawal po dupie to bylo dobrze a jak teraz wy dostajecie to jest zle? PFF
sierbador
28-06-2007, 16:54
A fajnie bylo jak knight byl slabszy od sorca i sie go bralo na 2 hity?Gzzz dla ciebie skoro tak sie zalisz czlowiek udaj se juz spokoj ...Jak wczesniej knight dostawal po dupie to bylo dobrze a jak teraz wy dostajecie to jest zle? PFF
Popieram B) Napiszcie petycje do cipsoft-u albo przestańcie sie zalić
A wg. mnie dobrze zrobili, ponieważ knighci bijący po 250~ nie biją tyle ze skilami np, 60/60 B) tylko na pewno kiedyś siedzieli po 250h~w kanałach i skilowali po to aby bić zamiast po 150 to 200, a taki MS który założył ten temat mający lvl 220 a mlvl 80, na pewno nie bil mlvla 250 h. bez expa po 10h dziennie :baby: tylko expil se....
co do Ue przecież Knight z miecza by nie walnal 1000, chyba ze na 110 skilu
, czytałem ze na sam 110 skill trzeba skilic około 350 h....
Więc jeśli chcecie odzyskać hity( przynajmniej część tego co była) to potrenujcie 8o
EdwardMatiz
28-06-2007, 16:59
Teraz dopiero się okaże kto jest dobry w grze wtedy przekonaliśmy się ze Mdw,Tripida itd potrafią grać ale Seromontis to jest najlepszy gracz włozył taki wysiłek i teraz dostał to czego chciał on musiał grać 6h żeby zdobyć to co Mdw w 3h i tak sorcowie są dobrzi z mas visa k hp potrafi odebrać jakoś wątpię ze nawet teraz sero za tyle walnie z exori grana...a pozatym tibia to nie tylko gra to tez hunty wspólnę,questy,zabawa a nie mania wciągle ,,You advanced ......"
Więc nie zrozumie sorców co odejdą bo to by było bez sensu tyle pracy w to łożyli i teraz odejść?
Jakbyście grali na tibi 7.5 jak nawet teraz sorc jest dobry
Ustalenie było takie Knight to zabijania wszystkiego co się rusza i blokowania, druid leczenia i robienia run, sorc do trapów,questów,pvp,czyszczenia np. djin quest, pall do bicia z daleka i pomagania knightą bić stworki od poprzednegi uptade było inaczej Sorc do wszystkiego knight do niczego , Sorc z utamką mógł bloknąć np. hydrę, a pall t woglę skilowanie to gówno speary spadają jedna 20 waży łamią się a sorc zarabiał na skilowaniu według mnie ten uptade był jednym z najlepszych.
tychmanx
28-06-2007, 17:00
Zal sie robi nie sorcow po upie, ale was.
Placzecie i tylko komentujecie czyjes inwencje uahahah smiac mi sie chce :]
Albo jestescie noobami, albo jescze nie doszliscie do tego co Cipsoft chcial osiagnac. Wiesz co Sabulus, mam cie w dupie i cala reszte tego topicu.Placzecie bo jakis 229 ms nazeka na update... co was to obchodzi??
Czy kiedykolwiek sorcowie okazali jakies wspolczucie dla knightow czy palow? NIE!!!
Srali na nich i expili dalej na wrls i mieli 250k expa na 1h a knight 50k na 1h przy dobrych obrotach. Rownowaga co nie?
Dlatego poprostu patrze na was bez zadnego szacunku.
Panie Sabulus moze zwiekszyc panu obrazenia albo sypnac troche gp, bo teraz hity zmniejszone...
Ssij, nic nie dostaniesz i oswajaj sie z mysla ze teraz tak wyglada sorc, nareszcie knightci i pallem maja was w dupie...
Pozdro!
SperowKnight
28-06-2007, 17:33
Zal sie robi nie sorcow po upie, ale was.
Placzecie i tylko komentujecie czyjes inwencje uahahah smiac mi sie chce :]
Albo jestescie noobami, albo jescze nie doszliscie do tego co Cipsoft chcial osiagnac. Wiesz co Sabulus, mam cie w dupie i cala reszte tego topicu.Placzecie bo jakis 229 ms nazeka na update... co was to obchodzi??
Czy kiedykolwiek sorcowie okazali jakies wspolczucie dla knightow czy palow? NIE!!!
Srali na nich i expili dalej na wrls i mieli 250k expa na 1h a knight 50k na 1h przy dobrych obrotach. Rownowaga co nie?
Dlatego poprostu patrze na was bez zadnego szacunku.
Panie Sabulus moze zwiekszyc panu obrazenia albo sypnac troche gp, bo teraz hity zmniejszone...
Ssij, nic nie dostaniesz i oswajaj sie z mysla ze teraz tak wyglada sorc, nareszcie knightci i pallem maja was w dupie...
Pozdro!
Niemożliwe a jednak się stało. 1 ms który wypowiedział się obiektywnie. Gratuluję:)
wkacper14
28-06-2007, 17:46
Jestem Bardzo za updatem Heh sorckowie z HMM walicie mocniej i z GFB
:) i druidzi tez ale SD explo visy slabsze z jednej strony to dobrze
Bo w tibi same druidy i sorckowie biegaja pallow juz malo chyba ze na pvp jakies 30-40 lv PK chars Knigtci tez ;/
Wreszscie dobry update ciagle ulepszanse SORCY i DRUIDZI
Przegiecie jak na UE szlo z 10-15 ludzi naraz ;/ Knight Pall tez profesja najbardziej ucierpialy druidzi ale zarobia :D wieksza ilosc uhow pojdzie w TRADE :) szkoda mi H LV druidow sorkcow ni i tak dobrze walicie nawet mogli nie az tyle zmeniszjysc ale zmniejszyc 10-15 % max
przykro mi z powodu twojego sorcka ciut wieksze zeby byly bylo by git
wkacper14
28-06-2007, 17:54
Jestem Bardzo za updatem Heh sorckowie z HMM walicie mocniej i z GFB
:) i druidzi tez ale SD explo visy slabsze z jednej strony to dobrze
Bo w tibi same druidy i sorckowie biegaja pallow juz malo chyba ze na pvp jakies 30-40 lv PK chars Knigtci tez ;/
Wreszscie dobry update ciagle ulepszanse SORCY i DRUIDZI
Przegiecie jak na UE szlo z 10-15 ludzi naraz ;/ Knight Pall tez profesja najbardziej ucierpialy druidzi ale zarobia :D wieksza ilosc uhow pojdzie w TRADE :) szkoda mi H LV druidow sorkcow ni i tak dobrze walicie nawet mogli nie az tyle zmeniszjysc ale zmniejszyc 10-15 % max
przykro mi z powodu twojego sorcka ciut wieksze zeby byly bylo by git
Heheehe Beggarzątko skrzywdzone przez los, pewnie zaraz sie obudzi po potancuwce i zacznie czytac. A wiec tak , za bardzo sie przyzwyczailes do tego powera 1000+ i teraz cie w serduszku boli jak walniesz 800, knight zawsze byl pokrzywdzony i dopiero teraz troche go przypakowali i juz wielka afera. Przed upem hit 200+ byl radoscia dla kinasow tych m-lvlowych, i tak na 115lvlui przy skillu 90 sworda z sovem mozna bylo walnac 270 max a z exori cos ~400 tracac cala mane. Wtedy sorc za 20 many przywalil 250-300 i jaka to byla sprawiedliwosc? Mowisz ze runy sporo kosztuja i malo kiedy sie zwraca, a zobacz sobie jaki teraz jestes bogaty i niby sie nie zwraca ? Jak robilismy anni to bylo cos wrzesien/pazdziernik pozyczalem ci 20k na blessy bo nawet nie miales a teraz masz bogactwo jak jakis "szejk" z Arabii. Po poi znalazles sposob na zarobek i to nie maly. Teraz musisz tylko przecierpiec te pol roku i zobaczysz ze sorcka podladuja jakims nowym bonusem i znow bedzie sie fajnie i zarobkowo gralo lejac combosy po 1000+ =] Tak wiec ci zycze przetrwania tych 6 miesiecy i PGowania =] GogOgogOGogo 300lv ! ;)
Podpisano: Kozaczysko Rainoczysko (PP Forever dude)
Upsik, double post :P sorii zioms. :D
Wiec chcialbym przedstawic screnny ktore mnie rozsmieszaja i irytuja , bo to co stalo sie z magiem po update to przesmieszne...
Pewnie zaraz znajda sie jacys zwolenicy tego ale coz ja szukam takich co powiedza cos madrego na ten temat ...
A wiec zaczynamy..
HITY dochodzily z ue do 1000,z sd do 750,z visa jakos 235 reszty nie pamietam...
przed update Ue 1400min-max kolo 2150,sd +-900 do +-1200,z visa max 381,mort hura 700-1350~~
Sorry za wiekszosc jakis zmaszczonych fot troche i bledow jak jakies znajdziecie ale to raczej niewazne...
Sadze ze to juz nie jest ta sama gra i czas ja raczej opuscic moze jeszcze kiedys wroca dobre czasy ...
Dzieki za wysluchanie ;)
to moj 40 sorc z roznica w expie okolo 200 00 mln wali po polowe slabiej. naprzyklad wczoraj w smoka 200 wallem a w czlowieka z sd 102 :D tyle na temat. zreszta spojzcie sobie pierwsza setke na www.erig.net
pozdr
tibia wraca po niekad to swojej starej epoki.
p.s. wreszcie rycerz jest rycerzem!
Karoleer
28-06-2007, 18:39
Cipsoft jest pojebany.
@ do wszystkich idiotow ktorzy mowia ze dobrze nam tak
Knight kiepska profesja przed upem? LOL? Cala kurwa filozofia gry knightem to znalezienie odludnego miejsca z slimem,kupno ***********/NG i nie przeginanie z czasem online-potem stawiasz bota na zolwie,nie afkujesz i masz wyjebane -.-
A mag? No przepraszam bardzo,postawienie maga na cavebota to jest samobojstwo,nawet ja na 110 lv na vhellu (45-50k/h)dostawalem wpierdol -.-
poza tym,jestem w 100% pewny ze taki 230 ek bez problemow sciagnie draga na 3-7 hitow (nie zuzywajac niczego,oprocz kilku sekund)
Mag oplacalna profesja? LOL? Czy wy idioci graliscie kiedys magiem? W ciagu roku grania druidem zwrocilo mi sie max z 10 huntow i to tylko dlatego ze zajebalem jakiegos kretyna ktory wbil mi sie na resp -.-
a knight? moj dobry znajomy,140+ek wbijal na zolwiach 55k/h wastuje kilka mf na jakis czas i wynosi ok. 18k+turtle shells+perelki+w hammery
juz o palku nawet nie mowie,gdziekolwiek poszedles palkiem miales zawsze zysk,chyba ze ktos jest kompletnym noobem i daje sie trapnac przez potwory.
poza tym,mag zeby expic na wrl w maire bezpiecznie musi miec 140+lv i jako takie umiejetnosci 250k/h na demonie? kiepski dowcip
knight juz na 60+moze wbijac ponad 120k/h na omruc tombie z gfb,co prawda rzadko sie zwraca (tak jak magom) ale exp...btw,moim 60+knightem z sca i 85 axe bije lepiej niz 121 ed,to jest zalosne.
Rim'Krill
28-06-2007, 19:01
Ja tutaj widze tylko Zjebanych na ryje najtow podniecajacych sie swoimi ofermami -.-
A co bylo na poczatku co?
Czy sroc/drut mial od poczatku tak zajebiscie co?
ani rozdzki tylko 50 lvl i bs na otach? zal?
a najt sobie wtedy mykal wszystko jka chcial kurwa
Ulepszyli sorcka bo byl naprawde chujowy to nikt nic nie mowil bo wszyscy wiedzieli ze to mialo sie predzej czy pozniej stac...
A teraz? Ja was nie rozumiem...
@up masz racje chlopie
zwraca sie 20% huntow chyab ze jestes dzieckiem szczescia -.-
A toi ze najci chca teraz zmieszac z blotem sorckow bo nie mogli wczesniej sie znich smiac jak padali na comba to juz nie moja wina... A skille to taki problem ze ja pierdole... Znalesc miejsce, wlaczyc bota i lac
O boze kurwa wam juz wogole odjebalo na ryje 0.o co im wyzszy lvl tym sorcem/drutem mam expisz coraz dluzej tak jak knight przedtem a knight tyle samo czasu co sorc przed upem tylko coraz wiecej expa o to wam chodzi bo mi sie wydaje kurwa mac pierdolona w szamte jebana picze ciasna ze ttuaj chodzilo o zbalansowanie~a nie zamienie pozycjami -.-
To jest logiczne, ze magowie zawsz ebeda lepsi od knighta, a ten update temu zaprzecza...
Zreszta sabu szkoda ze nic niewspomniales o tym jak z kosim polewaliscie z tego wsyzstkiego :P
Cipy przesdadzily z tym update... mjelsi tko teraz bedzie chcial zrobi maga, to mu cholernie trudno sie bedzie explo.... palkiem duzo kasy na amunicje bedzie zchodzilo, czyli teraz wychodzi na to ze knight to najlepsza postac, poniewaz naszybciej expi, i jest najtansza ;S...
Wkurza mnie to ze cipy juz zaczynaja tak fantazjowac, przed update napisali, ze teraz wzieli sie za postacie, i ma byc ich wyrownanie. Jesli tak dal;ej pujdzie, to tibia zacznie tracic graczy...
To jest moje zdanie
ale co z drutem/sorcem na faccu?? Tylko summony i wand/rod?? Jak z HMMa walą po 30 -.-. O nich pomyślcie też...
szymon287
28-06-2007, 20:21
Cipsoft jest pojebany.
Knight kiepska profesja przed upem? LOL? Cala kurwa filozofia gry knightem to znalezienie odludnego miejsca z slimem,kupno ***********/NG i nie przeginanie z czasem online-potem stawiasz bota na zolwie,nie afkujesz i masz wyjebane -.-
1. No nie Kina byl zawsze w uj wyjebany w kosmos _/
2. No fajna mi gra, skillowanie pare miechow na slimie, do tego wastujac food -.^
3. Nie kazdy jest oszustem, aby stawiac na bocie, tylko dlatego, aby mial pixelowa kase, czy liczby :-)
A mag? No przepraszam bardzo,postawienie maga na cavebota to jest samobojstwo,nawet ja na 110 lv na vhellu (45-50k/h)dostawalem wpierdol -.-
Tak to jest wina CIP, dlatego ze chcesz postawic char na bota i padniesz -.^
poza tym,jestem w 100% pewny ze taki 230 ek bez problemow sciagnie draga na 3-7 hitow (nie zuzywajac niczego,oprocz kilku sekund)
Ja jestem pewny, ze 230ms przed upem ma draga na 2-3vis i porownaj sobie czas 1hita kina, a twojego czaru.
[QUOTE=Karoleer;1517927]Mag oplacalna profesja? LOL? Czy wy idioci graliscie kiedys magiem? W ciagu roku grania druidem zwrocilo mi sie max z 10 huntow i to tylko dlatego ze zajebalem jakiegos kretyna ktory wbil mi sie na resp -.-
a knight? moj dobry znajomy,140+ek wbijal na zolwiach 55k/h wastuje kilka mf na jakis czas i wynosi ok. 18k+turtle shells+perelki+w hammery
juz o palku nawet nie mowie,gdziekolwiek poszedles palkiem miales zawsze zysk,chyba ze ktos jest kompletnym noobem i daje sie trapnac przez potwory.
Czy ty idioto umiesz grac postacia magiczna? Skoro ci sie zworcilo TYLKO 10razy, a masz 101ed (w podpisie...) to ktos ci dawal kase za free? A moze allegro ;> Wszystkim moim kumplom sie zwracalo 80% huntow, a ceny na harmoni sa b wysokie -.^. CO to super lotu na zolwiach, aby tyle wyciagnac musisz dlugo posiedziec (no chyba ze sam biegasz), a postac magiczna pojdzie sobie na glupie hero, 2lepsze itemy i juz ma te 18k i gdzie sprawiedliwosc?
poza tym,mag zeby expic na wrl w maire bezpiecznie musi miec 140+lv i jako takie umiejetnosci 250k/h na demonie? kiepski dowcip
Moze i bezpiecznie, ale zaczynaja juz po przekroczeniu 110...
knight juz na 60+moze wbijac ponad 120k/h na omruc tombie z gfb,co prawda rzadko sie zwraca (tak jak magom) ale exp...btw,moim 60+knightem z sca i 85 axe bije lepiej niz 121 ed,to jest zalosne.
To mnie wogole rozjebalo na maxa xD. Ja 1 chodzac po 100lv na ten tomb, lapalem czesto red i do tego NIGDY mi sie nie zwrocilo, to nie mow mi, ze taki 60ek moze sobie expic w takim tombie (no chyba, ze dla sportu, bo predzej mu kasy braknie)
@Asher:
Facc moga... oni nie placa za to i cipy nie musza na nich zwracac uwagi
krzysheak
28-06-2007, 20:30
Cipsoft jest pojebany.
Mag oplacalna profesja? LOL? Czy wy idioci graliscie kiedys magiem? W ciagu roku grania druidem zwrocilo mi sie max z 10 huntow i to tylko dlatego ze zajebalem jakiegos kretyna ktory wbil mi sie na resp -.-
calkowicie sie z toba zgadzam /\ doslownie trafiles w samo sedno...
Mnie dobija doslownie jak 30 knajt gada ze dobrze nam tak...
Mi kurwa nie chodzi o to ze sorc taki slaby (chociaz o to tez) ale o to ze knight jest za silny (oprocz sorcow ktore mam w comment mam tez 106 knajta
i pallka 94 lvl). To co mowia jest raczej obiektywne zwazywszy ze mam kazda z tych klas i to co widze po update przedstawia sie tak: ide na dragi na 30 bps mf sorciem mam leciutko na + a do tego jakies 270-300k expa
za to jak ide knajtem z 10 bps uhow to nie mam prawie waste a do tego exp jak sorc + loot lepszy, moj ziomek 126 rp powiedzial ze update mu pasi bo bije solo hydry pallkiem ... niby wszystko wporzadku ale nie kazdy lubi jak z tibii robi sie ots.
Jak wam sie podoba 8.0 wasza sprawa i tak nikogo zapewne nie przekonam ale dla mnie najwazniejsza w tej grze jest satysfakcja i to wlasnie dlatego wybralem rl tibie a nie ots , gdzie moge sobie wbic 1000 lvl w 3 godziny.
Powinni Cie zbanowac za to że używaleś bota i to na 110 lvlu :P
Sorce maja racje, sam gram knightem ale jak dzisiaj zobaczylem na erigu pierwsza 300 .... Magów powinni zostawic tak jak przed up date wtedy naprawde byloby wyrownaie profesji :PP
Z tibia.pl opis profesji teraz troche sie zmienil:
http://tibia.pl/show_page.php?p=tutorial-profesje
Ty to ja nie wiem z czego sorc na wojnie bedzie bic z woi bo jedynie to cos zrobi a nie da mu waste 300 + gp. Wiecie jak tera bedzie wojna wygladac? Gwiadka malee 3 gwiazdki male exori gran exori con czy inny syf utamo vita Zabilem 190 msa na 5 gwiazdek po 1k ( jakis 200 rp) czyli prawie tyle co on ma hp GZ. Smiech na sali wiecie co ? era magow/druidow byla lepsza i ciekawsze ,chce zobaczyc wolnego poha bez kolejki kto idze o zaklad ze za miecha bedzie to nei mozliwe ;] ?
Hail cipsoft team oby tak dalej mam pomysl na UPDATe !
Niech mdw expi z poxa bijac po 30 na rotach zeby mu sie zwracalo a niech z visa po 20 leje dobre nie ?
Zirak006
28-06-2007, 22:27
Ja uwazam ze ten update byl bez wiekszego sensu a gracze o takim poziomie doswiadczenia jak ty seba powinni sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac do next update
@UP Założe sie że jak byś miał taki lvl jak on też by ci sie nie chciało czekać do next update
Ivanomen
28-06-2007, 22:54
Jezu, jak czytam tych knightów co mówią, żeby trenować mlvl, to mnie krew zalewa... Knight wbije skille 80/80 w 2-3 miesiące, racja? Ja gram moim druidem, mam pacc od poczatku mojej postaci i mam po 1,5 roku 63mlvl i uderzam od 120-170. Chciałbym zobaczyć, jak skillujesz 1,5 roku po 2-4 godziny, ciekawe, wbiłbyś ze 100?
@topic
a może byś nam pokazał filmik i wszystkie hity ? a nie tylko najsłabsze jakie Ci się udało złapać ;)
Witam, Update jak update zawsze nam cos w nim nie pasowalo, ale w tym moim zdaniem "lekko" przesadzili i nie chodzi mi tu o to ze jesstem druidem i ze placze bo mniej z sd leje, chodzi mi o to min ze teraz gdy knighci zostali ulepszeni to mysla oni ze nie wiadomo kim oni sa, na ofie juz lataja 30 levelowe knighty, d lair przepelnione 24/h a o poi dl juz nie wspomne. Nalezalo im sie te update ale przeciez przy wyjsciu na maina kazdy sam sobie profesje wybieral kim chce zostac: jezeli wybral knighta to wiedzial ze bedzie musial godzinami skilowac etc, ze jak wezmie sorca to bedzie expil, wiec co Wy tu gadacie ze knight wczesniej byl daremny bo expil na scarabach? Trzeba bylo sobie sorca wziasc i sorcem grac wtedy nie musielibyscie skilowac tylko expic, a my magowie...? ja tam gram dalej troche mi przeszkadza to ze nie moge juz demonow huncic, ani z burstow postrzelac.. z samym visem i mortem narazie sobie daje rade < dragi, dle, wrl, gs island etc > a co do nastepnego update to poczekajmy....moze znowu magow polepsza a knightow pogorsza :)
tRe'bRoN
28-06-2007, 23:06
DO WSZYSTKICH KNIGHT'ów kto wam kazał wybrać knighta przy wyroczni ja czy kolega u góry ???
Knight to postać do blokowania a nie do PG , a pozatym ile seromontis bił expa przed up'em ? ooo miesiące skillowania knightem -.- wbija sie 60 expi sie juz do konca bo same rosną skille przy expie ...
DO WSZYSTKICH KNIGHT'ów kto wam kazał wybrać knighta przy wyroczni ja czy kolega u góry ???
Knight to postać do blokowania a nie do PG , a pozatym ile seromontis bił expa przed up'em ? ooo miesiące skillowania knightem -.- wbija sie 60 expi sie juz do konca bo same rosną skille przy expie ...
O to samo mi chodzilo, ale wiesz....moze promocja na allegro byla ;)
Przegieli pałe.
(to mówił knight)
EdwardMatiz
28-06-2007, 23:25
Ty to ja nie wiem z czego sorc na wojnie bedzie bic z woi bo jedynie to cos zrobi a nie da mu waste 300 + gp. Wiecie jak tera bedzie wojna wygladac?
Kto ci każe na wojny chodzić jesli juz tak bardzo chcesz mordować i zabijac to do Iraku pojedz to będziesz miał to co w tibi tylko jak dedniesz to już nie wstaniesz :p
lol gdzie tu wyrownywanie postaci ?
knight dobre hity i wcale nie pada podczas expienia
kazdy sorc ktory cos expi pada co naj mniej raz w tygodniu <sorc/drud do 160lv >
anhilator
knight 106lv done
pall 110lv done
sorc/druid jest teraz możliwe zrobic ani ?nawet na 200+ lv ?mi sie wydaje ze nie bardzo ?
jak knight/pall ma takie hity jak sorc/druid to niech tak samo czesto pada !!!
ŻAL cIPY
Dla mnie dobrze ze polepszyli knighta. Bo knight po 100 lvl nie mial gdzie expic. Bo na hydrach ciezko mu bylo. Za to sorcer morhuruje hydry na lajcie na takim lvl. A po upie knight wali hydry podobnie jak sorc. Ale nie powinni zmiejszac sily sorcera. Powinna zostac taka jak byla. Przykladowo ja z visa wbijam sie w ludzi 55 max. Przed upem nie wiem bo pacc doszedl mi dzien po upie. A kumpel palek ze skilami 79 i takim samym lvl jak ja ze zwyklych boltow wbija sie we mnie po 60-70. Dla mnie to nienormalne. I powinni zmienic. Spiry nadal powinny zostawac na ziemi a nie wracac do reki. CO to ?? Bumerang. Teraz palki moga zalozyc shielda i leciec expic ze spirami. To niesprawiedliwe..
szymon287
28-06-2007, 23:43
Ale komu kina ma blokowac? Postacie magiczne, leja wszystko same :| a kina musial siedziec na shitach -.^
tychmanx
28-06-2007, 23:45
Wiece co, jak tak slucham sorcow i drutow na tym topicu to poprostu nie wytrzymuje ze smiechu.
Druidek z 63mlvl ciesz sie ze masz takie hity a nie jescze slabsze. Twoj average hit nigdy nie wynosi zero jelopie, w przeciwienstwie do knighta istnieje taka mozliwosc ze mozna nie zadac ciosu. Zawsze musicie nazekac na update? Czy chociaz raz nie mozecie zamknac tych swoich ryji i poprostu grac dalej? Co wam to da ze bedziecie szlochac i spamowac cale forum jaka to tibia jest teraz h u j o w a itd.
Ci co sa zemna tak trzymac!! :D
Reszte mam w dupie, as usually hehe :D
Wiece co, jak tak slucham sorcow i drutow na tym topicu to poprostu nie wytrzymuje ze smiechu.
Druidek z 63mlvl ciesz sie ze masz takie hity a nie jescze slabsze. Twoj average hit nigdy nie wynosi zero jelopie, w przeciwienstwie do knighta istnieje taka mozliwosc ze mozna nie zadac ciosu. Zawsze musicie nazekac na update? Czy chociaz raz nie mozecie zamknac tych swoich ryji i poprostu grac dalej? Co wam to da ze bedziecie szlochac i spamowac cale forum jaka to tibia jest teraz h u j o w a itd.
Ci co sa zemna tak trzymac!! :D
Reszte mam w dupie, as usually hehe :D
Sam 'nie możesz zamknąc tego swojego ryja' nie wynosi nigdy zero..no ale i max jest mniejszy więc tutaj "nie pierdol". Kazdy strzał sorca to koszt many/run a zadarmo chyba MF w sklepie nie ma co nie?
Dark Trova
28-06-2007, 23:55
mnie najbardziej wkurza że po updacie jak nigdy wyłoniło się pełno chojraków którzy jeszcze 2 meichy temu probowali sie wkupic w laski. fajnie by bylo gdyby przywrocili sorcom dmg. skrócilo by sie te zapedy niektórych knightów/palków po transformacji z tchórza w cfaniaczka
Haha, teraz zamiast sorc/kina na demonach to bedzie kina/kina or pal/kina xD Ale ten swiat jest zmienny ;) A wiec kujcie bronie, rozgrzewajcie paleniska i zaspokajajcie potrzeby erotyczne drodzy Knajci i Palkowie, "nadejszła wiekopomna chwila" ;)
Kto ci każe na wojny chodzić jesli juz tak bardzo chcesz mordować i zabijac to do Iraku pojedz to będziesz miał to co w tibi tylko jak dedniesz to już nie wstaniesz :p
Byles kiedys na wojnie ? biles sie kiedys ? nie? to co ty mozesz wiedziec o wojnach w tibi to jest jedyna rzecz dla ktorej gram i dlatego zrobilem 40 lvl na neranie w tydzien zobaczylem amera war na youtube i mi sie odechcialo.
@Edit
I grac bede tylko dlatego ze moj kolega zaczyna i prosi mnie o pomoc w graniu zebym pomogl mu wbic jakis lvl (czyt. tak do kurwy bede sharowac ale MS i mam w dupe opinie pojebow ze nie uczciwe to jest a kurwa lanie po 500 na 200 lvl z avangera to uczciwe kurwa ? a zepsocie we WSZYSTKIM sorca to uczciwe kurwa? teraz nie ma roznicy czy robisz msed na pvp czy non pvp i tak sie bedziesz gowno liczyl. BA powiem inaczej lepiej na non pvp . czemu ? bo dostaniesz kurwa za 700 z gwiazdki od 150 Rp . I niech cipsoft mnie cmoknie w narzad do sexu analnego.)
EdwardMatiz
29-06-2007, 00:05
Czytałem na forum tibia.br ze MDW ,Tripida, Kiryh,Cachero focha strzelili i robią z kolegami strajk ale za to Bubble i Eternal się wzięli ...
Dla mnie fajnie a po co komu sorc na anhi :} 1 knight i 3 pallów i jadą :D
ja na miejscu mdw selnął bym chara jakiemuś br który kupi go za 2000-3000 euro
i się będzie podniecał i zrobił sobie knighta albo jak mu coś się nie podoba to niech się zrokuję i zrobi kinę i na żółwie i zobaczy jak się wbija po 20tys exp/1h a nie 200-250K exp/1h
EdwardMatiz
29-06-2007, 00:07
Byles kiedys na wojnie ? biles sie kiedys ? nie? to co ty mozesz wiedziec o wojnach w tibi to jest jedyna rzecz dla ktorej gram i dlatego zrobilem 40 lvl na neranie w tydzien zobaczylem amera war na youtube i mi sie odechcialo
I dobrze stop wojną a potem takie dzieci rosna co krzesłem matkę biją bo chcą kumpla na afk zabić i skond wiesz że się nie biłem ?
a jak bardzo chcesz się zabijać to włącz se ots War i masz !! nawet lvl nie trzeba bić!
Mam 1,88 cm waze 80 kg wiec chyba wszystko zemna ok
Buheueheuhe, chyba jednak nie :D
Majac niecale 2 cm wzrostu i wazac 80 kg naprawde musi byc z Toba ZLE.
nie wiem czy ktos juz to pisal, ale nie chce mi sie naprawde czytac 19-tu stron. mowicie ze teraz knight jest duzo potezniejszy od sorca po tym update, a ja wam powiem ze mag to dalej najlepsza profesja i dalej ma duzo wieksze od knighta hity. pamietajcie ze sorc jak pierdolnie ue nawet za te 400 to knight nie zawsze tyle walnie ze swojego mieczyka, sorc na tez mort hura, sd, vis - naprawde duzo przeroznych czarow i run jakich knight nie moze uzywac. chcialbym tez jeszcze zaprzeczyc temu ze ktos mowi ze teraz sorc bedzie mial waste. dla przykladu, myslicie ze 80ms na d lair venore visując dragi po tym updatem bedzie mial waste?zapewne wielu z was tak uwaza, a zauwazcie, ze z dragow i dlow zaczely spadac nowe itemy wiec to jakby sie wyrowna i waste moze nie byc.
ciekawe czy ktos mnie zrozumiał :confused:
EdwardMatiz
29-06-2007, 00:17
BRAWA BRAWA DLA PANA UP 1 MS KTÓRY POWIEDZIAŁ PRAWDĘ!!!
Roira ten podpis mnie dobija :D
@3x up
Ale widzisz... Aby walnac to UE za 400 jednak trzeba wypic to 10 mfow, a knight nawet 2 razy hitajac za 200 pije przy tym 0 mf (chyba tylko zeby sie uleczyc). Ja obecnie koncze z Tibia, poniewaz nie mam ochoty na tworzenie palla czy knighta. To jest lekka przesada.
@3x up
Ale widzisz... Aby walnac to UE za 400 jednak trzeba wypic to 10 mfow, a knight nawet 2 razy hitajac za 200 pije przy tym 0 mf (chyba tylko zeby sie uleczyc). Ja obecnie koncze z Tibia, poniewaz nie mam ochoty na tworzenie palla czy knighta. To jest lekka przesada.
A kto ci karze nowego chara robic? graj sobie dalej sorcem wprawdzie powoli ale graj przebakasz te pol roku i sorc dostanie 30% wieksze dmg moge sie zalozyc! wparwdzie nie bedzie to co teraz bylo ale te hoty beda wieksze.
i teraz kolejna rzecz.
po update zrobic sorcerer'em czy druid'em 50 lvl to nadal nie jest zaden wyczyn, gdyz do tego lvla nie widac zmian w biciu potworow. a mianowicie wczoraj moim pk sorcem (41 lvl 34 mlvl) zabilem dwarfa na strzala z vis, w goscia walnolem za 110 z sd takze nie ma co sie lamac!!! nie jest az tak zle!
A wiec zaczynamy..
Dzieki za wysluchanie ;)
Lol Wez chlopie popatrz jak ulepszyli sorca/druta w poprzednim update?a knight Zero i negle poszkodowani jestescie (sorcowie/druci) Next update znowu postacie magiczne Up.. Pomysl
Adow Adan
29-06-2007, 01:07
ha ha , noobów jakich mało.
exori gran - od 70 lvl wiec mało kto z tych rycków którzy tu pisza ma taki
exori hur - takie sobie , na 80 lvl bije do 90 max
exori mas - 2x gorsze niż gfb a bierze 160 many
wiec nie piepszcie ze takie super evul czary. Nie widze różnicy miedzy strzalami z visa .Przed upem kumpel z visa na 37 lvl bił do 150~ teraz bije do 145~ i mu to nie przeszkadza.
Sork dalej robi po 80k/h na dragach wiec duzo sie nie zmieniło.
ktoś pierniczył ze odejdzie mdw,tripida i seru? Lol , kto bedzie chcial stracic 300 lvl i nie grać? wieź się dziecko zastanów .
Ps. seru to knight wiec mu ten up pasuje -.-
Sorcowie sa poszkodowani bo im zmniejszono hity o prawie polowe... mowicie ze w 2006 knighci byli w podobnej sytuacji... Czy wam wtedy zmiejszono hity o polowe? chyba nie. Sorcom dodano tylko rozdzki... A pozatym od samego poczatku tibi bylo wiadomo ktora postac jest najsliniejsza ale wiekszosc ludzi robili knighta bo to byla najlatwiejsza profesja.
Jak dla mnie Tibia sie kończy pomału ;) jeszcze troszke i koniec ... kiedyś wbicie 100 lvl'a to było coś wielkiego a 150 to już potęga .. a teraz? jedno wielkie gówno ;) 1-2 updaty i zostną sami pg'rzy ... Pozdrawiam :)
krzysheak
29-06-2007, 10:01
I dobrze stop wojną a potem takie dzieci rosna co krzesłem matkę biją bo chcą kumpla na afk zabić i skond wiesz że się nie biłem ?
a jak bardzo chcesz się zabijać to włącz se ots War i masz !! nawet lvl nie trzeba bić!
LOL ale ten czlowiek mnie w*****a , nie dosc ze widac ze jakas cholota ze wsi bo polskiego nie zna to do tego sie wypowiada na temat rzeczy o ktorych gowno wie , do tego jeszcze zgrywa kurwa cwaniaka a ma 28 lvl.
Co do super extra knajtow:
Co ma sorc czego nie ma knajt? Bo na pewno nie ue = 78 knajt walnal 215 z exori mas , a ja gora 300 z ue na 102 ms , vis ? 50 knajt zabija draga na 5-6 hitow a ja wale max 160 w porywach do 170. No tak... mozna powiedziec ze sorc jest najsilniejszy bo moze bic z wanda ale ... to rownie dobrze moge powiedziec ze tripida jest lepszy od seromontisa bo moze caly czas z ue walic.
Ja to widze tak ze knajt moze klepac dragi bez waste a do tego wogole moze bic wiekszosc szitow typu dl hydra itp bez waste + nie musi sie martwic ze padnie
Co do wrl:
Huncilem na warlockach i nie przypominam sobie zeby zawsze sie zwracalo ze z 20 bps mf mialem 6 skull staffow , wrecz przeciwnie wychodzilem na lekki plus albo na lekki waste. A jeszcze jak padlem to 100k do tylu bo aol + blessy
Jak dla mnie Tibia sie kończy pomału ;) jeszcze troszke i koniec ... kiedyś wbicie 100 lvl'a to było coś wielkiego a 150 to już potęga .. a teraz? jedno wielkie gówno ;) 1-2 updaty i zostną sami pg'rzy ... Pozdrawiam :)
Zgadzam sie z toboa.... kediys sie w tibie fajnie gralo, a teraz same nooby grac sie nie da, i jeszcze cipy gre pograszaja.... -.-
Poza tym ja gram w tibie juz pare lat, wieloma kontami, i zawsz knightem, i nigdy niemiaem zadnych pretesij ze knight jest slabszy, zreszta to logicze ze kina jest glownie do blokowania... a shotezy do ataku....
Paulina :)
29-06-2007, 11:52
Myślicie że po co Cipsoft dał soft bootsy? Potrenujmy troche swój mlvl ... pzdr
OtherThanAll
29-06-2007, 12:22
My jestesmy zalezni od Cipsoftu, bo taka gre sobie wszyscy wybralismy. Nigdy nie wiesz co bedzie w nastepnym update, byc moze dodadza cos dla msa i ed, a przystopuja sile ryckow i palkow. W tym update pecha maja sorcowie i druidzi, ale przypomnijmy sobie update z przed roku... no ludzie o czym my tu rozmawiamy. KThxBye
Pozwole sobie zabrać głos w wymianie zdań która się rozpętała. Moim zdaniem to co zrobili teraz sorcom 120-150+ (powtarzam 120-150+) jest troche przesadzone. Sorcowie z niższymi levelami niech nie narzekają bo niektórym hity jeszcze wzrosły... Sorcowie 70-120~ nie mogą poprostu przeboleć, że teraz knight może bić przykładowe dragi tak samo łatwo jak oni. I nie mówcie, że mf kosztują, bo uhy też nie rosną na drzewach ... Siła sorców 120-150+ jest już moim zdaniem za bardzo obniżona. Po osiągnięciu tego progu levelowego siła czarów powinna zacząć rosnąć szybciej z levelu na level bo dochodzimy do paradoksu jaki był przed update u knightów i palów którzy niezależnie od lev bili tak samo ... I teraz np. mój kumpel 50ms uderza z sd w ludzi 220~, a best lev na servie 181ms bije niecałe 300... Jest to troche przesada, bo zrobienie 50lev nie jest trudne, a na zrobienie 180lev jednak niewielu stać. Dlatego uważam, że płakanie sorców/druidów poniżej 100lev jest nieuzasadnione. Powinni narzekać 120+ bo zostali oni potraktowani po macoszemu. Troche się rozpisałem, pewnie dużo osób się ze mną nie zgodzi, ale chętnie poczytam opinie na temat mojego posta. Te krytyczne i przychylne.
Pozdrawiam
Yours Bykunn
Ufocznik
29-06-2007, 13:09
Kiedys gdy mana leciala 4x wolniej (20 mag z faccem musial ladowac mane 40 minut), manasy byly 2x drozsze i dawaly 2x mniej many, nie bylo wandow, vis byl nieprzydatny podczas expienia, podobnie jak e wave ktore kosztowalo ok 500gp (a teraz 100-150gp), ludzie i tak grali sorcami.
Dlatego jestem zadowolony z update'a, bo wszyscy ci 'pgerzy' ktorzy graja tylko dla cyferek - odejda, a ci ktorzy graja dla przyjemnosci i dlatego ze lubia grac sorcem/druidem zostana.
OtherThanAll
29-06-2007, 13:21
Pozwole sobie zabrać głos w wymianie zdań która się rozpętała. Moim zdaniem to co zrobili teraz sorcom 120-150+ (powtarzam 120-150+) jest troche przesadzone. Sorcowie z niższymi levelami niech nie narzekają bo niektórym hity jeszcze wzrosły... Sorcowie 70-120~ nie mogą poprostu przeboleć, że teraz knight może bić przykładowe dragi tak samo łatwo jak oni. I nie mówcie, że mf kosztują, bo uhy też nie rosną na drzewach ... Siła sorców 120-150+ jest już moim zdaniem za bardzo obniżona. Po osiągnięciu tego progu levelowego siła czarów powinna zacząć rosnąć szybciej z levelu na level bo dochodzimy do paradoksu jaki był przed update u knightów i palów którzy niezależnie od lev bili tak samo ... I teraz np. mój kumpel 50ms uderza z sd w ludzi 220~, a best lev na servie 181ms bije niecałe 300... Jest to troche przesada, bo zrobienie 50lev nie jest trudne, a na zrobienie 180lev jednak niewielu stać. Dlatego uważam, że płakanie sorców/druidów poniżej 100lev jest nieuzasadnione. Powinni narzekać 120+ bo zostali oni potraktowani po macoszemu. Troche się rozpisałem, pewnie dużo osób się ze mną nie zgodzi, ale chętnie poczytam opinie na temat mojego posta. Te krytyczne i przychylne.
Pozdrawiam
Yours Bykunn
Każdy po wbiciu 8 lvl'a wybiera sobie profesje jaka chce grac, wybiera taka jaka mu pasuje i uwaza ze najlepiej bedzie sie mu nia gralo, lecz musi byc przygotowany na Update'y i musi sie liczyc z tym ze jego postac bedzie albo slabsza albo silniejsza, gra sie dla przyjemnosci, tak jak jeszcze bylo 2-4 lata temu, teraz tibia to jest wyscig i walka o liczbe przed nickem... i na tym traci tibia. I tak jak wspomnial pracownik cipsoftu..w tym update zostana ulepszone profesje : Ek, Rp, to tak w nastepnym update ulepszone zostana psotacie magiczne ! Just for fun ?
dartra111
29-06-2007, 13:36
nie rozumiem po co oni tak musieli zjechac sorców i druidów :(, mogli zostawic sorca i druida w spokoju a tylko ulepszy najtów i palków.
I co teraz? nagle wszystkie postacie magiczne bedą musiały poświęcic MASE czasu by mlvl wbijac?
Ale wszyscy ludzie nigdy nie będą zadowoleni tera sie najci i palkowie cieszą, przed update sorcowie i druidzi. :\/
nie rozumiem po co oni tak musieli zjechac sorców i druidów :(, mogli zostawic sorca i druida w spokoju a tylko ulepszy najtów i palków.
I co teraz? nagle wszystkie postacie magiczne bedą musiały poświęcic MASE czasu by mlvl wbijac?
Odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo prosta ... Jakby nie zmniejszyli siły sorców/druidów to dalej było by możliwe wbijanie po 10-14milionów expa jednego dnia... a nie o to chodzi w tej grze. Teraz nikt nie jest w stanie zrobić tyle expa jednego dnia i o to chyba chodziło. Jednak moim zdaniem nieuczciwym jest, że teraz 120 sorc może expić prawie tak samo jak 200. No ale to jest moja subiektwna opinia, którą wyraziłem w poprzednim poście.
Yours Bykunn
Hooligan90
29-06-2007, 14:20
Ale wszyscy ludzie nigdy nie będą zadowoleni tera sie najci i palkowie cieszą, przed update sorcowie i druidzi. :\/
Gdyby nie zmmniejszyli sily sorkow to tibia stawala by sie istnym otsem...jednego update ulepszenie postaci magicznych potem melee i tak az kazda profesja bedzie demonki na 30 lvlu solowala...to jest zly kierunek...a jesli chodzi o tracenie "masy" czasu na trenowanie mlvla...to pomysl o knight.... miales kiedys knighta? skilowales? myslisz ze ile to jest? jedna nocka ? dluuugie godziny skillowania daja efekt... skillowanie mlvlu wczesniej niebyla porownywalna do czasu skillowania skilli przez knighta (takich lepszych ...a nie na 20 lvlu 35/35...)
Szkoda mi czasu zeby tutaj wogole pisac ale niemoglem sie powstrzymac, Debile je*ane pisza glupoty ze sorca u*ebali strasznie itd. sorc dalej jest lepszy od knighta np. idz sobie na demona 100ek i 100 ms i zobaczcie sobie kto bedzie mial wiekszy waste, best sorca w expie to 12 mln~ a knight moze wbil najwiecej 4-5 mln. w 1 dzien !? Przed update normalny czlowiek grajacy for fun knightem mogl sobie pomarzyc o tym zeby wbic 1 mln. expa a sorcem 80+ umiejac grac bez zadnego problemu wbija sie 1 mln. Moim zdaniem za*ebiscie zrobili z tym update- sorc dalej jest najlepszy ale nie odskakuje tak knightowi jak wczesniej a knighci spokojnie sobie teraz bez zadnych meczarnik moga wbijac ladny exp dziennie, gdyby nie poprzednie update to bylo by tak jak kiedys ze czolowki na servach wiekszosc knightow i pallow a popatrzcie na swiaty ktore powstaly po ulepszeniu sorcow, jak wyglada top 100 -ms, ed, ms, ed, ms, ed, ek i tak jest, Macie problem to niegrajcie i tyle jak sorcowie wymiatali na pvp to bylo wszystko dobrze -zajebiscie ze juz to sie skonczylo ;)
Gdyby nie zmmniejszyli sily sorkow to tibia stawala by sie istnym otsem...
A teraz przez te "exori gran" "exori mas" "exori con" to wogle OTs w 100%. Takie czary to tylko na OTsach ... były tylko na OTsach ;(
Szefie :)
29-06-2007, 16:04
Adori Blank!
tychmanx
29-06-2007, 18:16
pfff
Nastepny pro ktory konczy z tibia bo udupili mu sorca.... i dobrze ci tak
Myslisz ze jak postawisz sie cipsofotwi " JA KONCZE Z TIBIA" to ich to ruszy??
Smieszny jestes...
Placzcie dalej, tym sie roskoszuje a wy wpadacie w wieksza zlosc.
Jak ja to kocham
hahahah :D
EO strajkował...czemu my nie możemy?
Hooligan90
29-06-2007, 19:23
heh sorki ze tak nie do tematu ale jak to EO strajkował? ;] moze mi ktos przyblizyc ta sprawe :P??
hmm cipy mysla jak naj wiecej zarobic, stwarzajac z najlatwiejszej profesji tak że naj mocniejsza.
np. noob gra sorce i ma pacc i pada +10 raz i juz pacc nie kupi ;/
teraz gra knightem jest zadowolony ze nie pada a jesli klijent zadowolony to placi a jesli placi to cipy tez zadowoleni :)
Szkoda mi czasu zeby tutaj wogole pisac ale niemoglem sie powstrzymac, Debile je*ane pisza glupoty ze sorca u*ebali strasznie itd. sorc dalej jest lepszy od knighta np. idz sobie na demona 100ek i 100 ms i zobaczcie sobie kto bedzie mial wiekszy waste, best sorca w expie to 12 mln~ a knight moze wbil najwiecej 4-5 mln. w 1 dzien !? Przed update normalny czlowiek grajacy for fun knightem mogl sobie pomarzyc o tym zeby wbic 1 mln. expa a sorcem 80+ umiejac grac bez zadnego problemu wbija sie 1 mln. Moim zdaniem za*ebiscie zrobili z tym update- sorc dalej jest najlepszy ale nie odskakuje tak knightowi jak wczesniej a knighci spokojnie sobie teraz bez zadnych meczarnik moga wbijac ladny exp dziennie, gdyby nie poprzednie update to bylo by tak jak kiedys ze czolowki na servach wiekszosc knightow i pallow a popatrzcie na swiaty ktore powstaly po ulepszeniu sorcow, jak wyglada top 100 -ms, ed, ms, ed, ms, ed, ek i tak jest, Macie problem to niegrajcie i tyle jak sorcowie wymiatali na pvp to bylo wszystko dobrze -zajebiscie ze juz to sie skonczylo ;)
Gratz idioto :baby:. Look na top 100 chociażby wczorajszego expa na www.tibia.erig.net... w top 100 jest 3 Sorców i 1 Drut... Więc kto jest silniejszy?? OMfG... Idź lepiej na siłownie bo na zdjęciu jakiś chudziutki jesteś :)
EDIT... Dokończyłem czytać Twoje wypociny... Bo po pierwszych 2óch linijkach nie wytrzymałem i napisałem to co widać up. Best EXP MS/ED = 14mln z hakiem, knighta... hmmm =7 no moze 8~mln expa... Widac że nawet nie masz zielonego pojęcia o tibii/expieniu, ponieważ chyba każdy wie/słyszał o wyczynie MDW z expem... Sprawa była GŁOŚNA...
...."Przed update normalny czlowiek grajacy for fun knightem mogl sobie pomarzyc o tym zeby wbic 1 mln...." - to też mnie rozbawiło do łez... 4 fun gra MS/ED... Napewno taką grą nie wbijesz mln expa (no chyba że na 150~lvlu- a i tak ciężko), tak więc "najtem też było to niemożliwe, nie?? Logiczne?? Jarzysz?? OMfG... Podsumowanie?? STOP DZIECIOM NEOSTRADY!!
up
ales go podsumowal (chodzi o ta pierwsza czesc)
a ja w tibie juz nie gram i problemow nie mam :P
General_Pieczarka
29-06-2007, 23:40
http://img254.imageshack.us/img254/7158/26379gm2.gif
Teraz sork nie ma praktycznie szans tyle pierdolnac z UE co na tym obrazku
:D
W potwora na wysokim lvlu (100~:p)
(z UE ten chopek jebnol 548 xp)
Ufocznik
30-06-2007, 14:07
Gratz idioto :baby:. Look na top 100 chociażby wczorajszego expa na www.tibia.erig.net... w top 100 jest 3 Sorców i 1 Drut... Więc kto jest silniejszy??
jestem pewien, ze byloby ich wiecej, gdyby poszli expic, zamiast siedziec na forum i plakac
Best EXP MS/ED = 14mln z hakiem, knighta... hmmm =7 no moze 8~mln expa...
no i widac ze mag expil ok 2x szybciej od knighta, dlaczego wiec teraz masz pretensje ze zostal oslabiony?
Widac że nawet nie masz zielonego pojęcia o tibii/expieniu, ponieważ chyba każdy wie/słyszał o wyczynie MDW z expem... Sprawa była GŁOŚNA...
to ze kogos nie obchodzi ile tam jakis druid wbil expa, to nie znaczy ze nie umie grac, a po tobie widze ze jestes fanem mdw
4 fun gra MS/ED... Napewno taką grą nie wbijesz mln expa (no chyba że na 150~lvlu- a i tak ciężko)
skad wiesz? miales/masz 150 lvl?
i nawet jesli to prawda, to nie zmienia wcale faktu, ze sorcem wbilbys duzo wiecej expa niz knightem, grajac tyle samo czasu
STOP DZIECIOM NEOSTRADY!!
to ty tu placzesz, ze ci oslabili postac w jakiejstam grze, wiec lepiej wylacz komputer zanim dostaniesz napadu furii i zaczniesz rozwalac meble
Kto traci ten traci dziecinstwo ja jakos gram te pare lat ale nie przeszkodzilo mi to w trenowaniu pilke nozna lub wylazenie na podworko...
TEN TRACI CO JEST NALOGOWYM GRACZEM KTORY ZA WSZELKA CENE MUSI ZOBACZYC NA EKRANIE YOU ADVENCED...JAK TO KTOS POWIEDZIAL PARE KOMENTOW TEMU
AhAHAHAHA, bo w Tibię się gra w nocy, a w piłkę w dzień, więc w czym problem? XD
Czytam tu strasznie dziwne posty, typu "eee, nam hity zmniejszyli!a najtom nigdy!" Według mnie ten temat powinien być tylko dla osób którzy coś osiągneli zarówno coś sorcem/drutem jak i palkiem/najtem bo tak tylko obie strony wrzucają na siebie. Magowie nie zostali osłabieni o tak sobie dla jaj, był poważny powód. Cip'soft chyba wreszcie zmądrzał, dalej magicy najwięcej expa na godzine zdobywają ale nie już w takich ilościach. W następnym update jeszcze podszliwują wam czary i będzie dobrze. Co to ich obchodzi że magowie kończą gre? Palki też kończyły i jakoś przeżyła profesja, im napewno zależy bardziej na ludziach którzy z inteligencją do tego podchodzą a nie tylko jak im się expić będzie. Komu się niepodoba to trudno... niech odinstaluje tibie a jak nawet tego nieumie to niech poprosi oto ojca a nie daje durne posty.
Pozdro~
Moze i ja cos od siebie dorzuce..
Wiec wszyscy ponizej 100 lvla magowie, chu** mozecie wiedziec o obnizeniu hitow itp. ile wam zmniejszyli ? 30 z besta ? ja 182 lvl/77 mlvl przed upem walilem 207-327 a teraz 152-219, dla 250 msa poszlo 15 sd na dema , 10 ue na dema, wiec jemu o polowe w dupe hity poszly, ale ok, jebac hity.
Mowicie...oo teraz potrenicie mlvl...tak tylko wbij sorcem 90 mlvl a knightem skille 90/90. ujzenie napisu You advanced to magic level 100. jest niemozliwe. (zaraz zacznie sie spam, oo to mozna zrobic tylko potrzeba troche czasu..tak ale ile czasu)
Dodali nam wandy/rody, tansze manasy itp. ok spoko, ale dali nam tez soule, runy na lvl. A jak ktos wczesniej napisal, ze mamy tansze mf, czyli hunty prawie zawsze sie zwracaja itp., a knighci expia na manasach ? pokaz mi jakiegos 150+ ek ktory biega z uhami na dragach, to powiem tobie gz. kazdy uzywa mf, dlaczego ? bo taniej. 170 rp tez chodzil na demy z mf, bo uhy waste.
Takie male info.
po 1.dla 60 ek poszedl 1 uh na dla. a dla sorca na takim lvlu zeby go zabic ile pojdzie ? 3k many ? jak nie lepiej.
po 2. 88 ek walnal wiecej z broni niz 100 ms z sd. (i zauwazcie, ze knight zrobil to za free, a sorc te 300 gp musial wydac~~)
po 3. smiesza mnie posty typu "oo mieliscie czas zeby gra sie nacieszyc"
po 4. knight mogl wyrobic 200k na godzine. tomb , gfb i jazda.
po 5. ooo zrobili tyle i tyle expa w jeden dzien, na poczatek moze zauwazcie, ze nie zrobil tego solo, a pozniej nie w jeden dzien, strycnine 10 mln expa w 38h ?a knight jakby jebal te 200k na 1h to zrobilby 7,6 mln~ w tym samym czasie
po 6. sram jak mnie pojedziecie, mam poprostu swoje zdanie itp.
po 7. znudzila mi juz sie tibia, wole isc na browarek czy cos.
po 8. jak to mi kolega powiedzial 137 ek, dobrze ze ujebali sorcow, ale knightom za duzy power dali i z tym sie zgodze.
po 9. 110 ek wzial hero na 6 hitow, co ja robilem przed upem 182 msmem
po 10. to mialobyc wyrownanie profesji, a nie "porazka"
po 11. oo dali wam softy, potrencie mlvl..smiech a co knighci ich nie uzywaja ? jakby zrobili je tylko sorcom to ok, a tak kazdy w nich nagina.
i na koniec ,,|,, (do niektorych) zobaczcie co sie dzieje na podworku, a nie przed kompem.
kthxbye _/
po 2. 88 ek walnal wiecej z broni niz 100 ms z sd. (i zauwazcie, ze knight zrobil to za free, a sorc te 300 gp musial wydac~~)
Tylko, że ten ek musiał wydać na broń ~400k (bo to pewnie ave był) + dotrenić ten ~85 skill melee
Reszta masz racje
Visqn, zgadzam się z tobą. Sam w Tibię nie gram, bo jak to powiedziałeś w pkt. 7 "Wolę sobie iść na browarek" xD
A co do pkt. 8 to może nie tyle, że Knight dostał za dużego powera, ale nie potrzebnie obniżali sorca/druida. I w następnym upie możemy się spodziewać, że znowu coś będą poprawiać przy profesjach.
Oto moja dygresja i pewnie jest słuszna.
mam knighta ze 110 lvlem i moim zdaniem update w stosunku do knightów i paladynów był udany. Sorce mówią że mają teraz mniejszą siłe rażenia. Nieprawda, bo dalej nie jest wcale tak łatwo knightem jak np. sorcem do 80 lvla. Zgadzam się oczywiście z sorcami, bo ten update jest nieudany w stosunku do nich. Moim zdaniem w następnym balancingu postaci Knight i Paladyn nie powinni ulec zmianom za to u sorca mimo wszystko wraz z lvlem powinna rosnąc siła uderzenia. Sorce muszą też przyznac, że przed update byli nieco za mocni, ale mimo wszystko teraz stracili 50% swojej mocy. 230 lvl bije z sd za 450 w potworka? To jest śmieszne, 230 lvl to jest mnóstwo pracy, po to żeby osiągac takie wyniki?
Knight i Paladyn nie powinni ulegac zmianom, za to sorca powinni i pewnie to zrobią ulepszyc. Moim zdaniem oddac sorcom 50% tego co stracili i BURSTY i by było już dobrze. ;P
Ja nie dostane ataku furii ponieważ wisi mi ten update. Fanem MDW nie jestem. Aaaa pier*ole nie chce mi się z Tobą dyskutować...
8oFerax Urza8o
Dirk Pitt
30-06-2007, 19:37
Moze i ja cos od siebie dorzuce..
Wiec wszyscy ponizej 100 lvla magowie, chu** mozecie wiedziec o obnizeniu hitow itp. ile wam zmniejszyli ? 30 z besta ? ja 182 lvl/77 mlvl przed upem walilem 207-327 a teraz 152-219, dla 250 msa poszlo 15 sd na dema , 10 ue na dema, wiec jemu o polowe w dupe hity poszly, ale ok, jebac hity.
Mowicie...oo teraz potrenicie mlvl...tak tylko wbij sorcem 90 mlvl a knightem skille 90/90. ujzenie napisu You advanced to magic level 100. jest niemozliwe. (zaraz zacznie sie spam, oo to mozna zrobic tylko potrzeba troche czasu..tak ale ile czasu)
Dodali nam wandy/rody, tansze manasy itp. ok spoko, ale dali nam tez soule, runy na lvl. A jak ktos wczesniej napisal, ze mamy tansze mf, czyli hunty prawie zawsze sie zwracaja itp., a knighci expia na manasach ? pokaz mi jakiegos 150+ ek ktory biega z uhami na dragach, to powiem tobie gz. kazdy uzywa mf, dlaczego ? bo taniej. 170 rp tez chodzil na demy z mf, bo uhy waste.
Takie male info.
po 1.dla 60 ek poszedl 1 uh na dla. a dla sorca na takim lvlu zeby go zabic ile pojdzie ? 3k many ? jak nie lepiej.
po 5. ooo zrobili tyle i tyle expa w jeden dzien, na poczatek moze zauwazcie, ze nie zrobil tego solo, a pozniej nie w jeden dzien, strycnine 10 mln expa w 38h ?a knight jakby jebal te 200k na 1h to zrobilby 7,6 mln~ w tym samym czasie
po 8. jak to mi kolega powiedzial 137 ek, dobrze ze ujebali sorcow, ale knightom za duzy power dali i z tym sie zgodze.
po 11. oo dali wam softy, potrencie mlvl..smiech a co knighci ich nie uzywaja ? jakby zrobili je tylko sorcom to ok, a tak kazdy w nich nagina.
i na koniec ,,|,, (do niektorych) zobaczcie co sie dzieje na podworku, a nie przed kompem.
kthxbye _/
bye.......
AraxivonL
30-06-2007, 19:37
po pierwsze punkt 1 dla 60 ek poszedl 1 uh na dla. a dla sorca na takim lvlu zeby go zabic ile pojdzie ? 3k many ? jak nie lepiej.Takiemu knightowi pujdzie z 10 uh przynajmniej a takiemu sorkowi niewiem czy pujdzie 1,5k many
po drugie 88 ek walnal wiecej z broni niz 100 ms z sd. (i zauwazcie, ze knight zrobil to za free, a sorc te 300 gp musial wydac~~) knight na takim lewelu moze walnoc ze 300 a sorko z dobrym mlvl 500 a po drugie po co mialby uzwyac sd skoro sd uzywa tylko na demony a knight przecierz nie bije demonó z miecz, ssork ten moze uderzyc z vis za 200 i 2x szybciej
Kolejna rzecz to to że nie tak bardzo polepszyli knight co z tego ze knight 150 lvl pujdzie na dl i walnie z miecza za 350 knight taki wczesniej jak bił dl to dochodziły mu hmm co go guwno kosztowało bo miał dużo kasy i z miecza walnoł za 200 + hmm 150 to mu na jedno wychodziło.
1. Mnie rowniez w pewnym stopniu nie podoba sie ulepszenie hitow knighta /palla mimo iż gram własnie knigtem. Tibia zmieniła swoj tor. Hity Knighta/palla zawsze zalezaly od skila a teraz jest naodwrót. 30 knight na melee skilu 70 expi na -4 poziomie na lagunie i nie ma zbyt duzego waste, gdy ja wczesniej nabijalem 50 level na -1 poziomie by nie miec takiego waste z uhow jak on teraz.
2. Teraz hity bardziej zalerza od levela. Wczesniej trzeba bylo dosc spory level i dobre skile aby solowac draga z mniejsza strata a teraz ? 19 paladyn z 60 distem soluje draga -.- . Moj kolega ma 73 sword (o 10 skili mniej odemnie) i soluje draga z BS takimi hitami jak ja -.-
3. Jak dlamnie to to nie jest wyrownanie profesji tylko odwrócenie sytuacji. Gdy wczesniej Sorc/Druid expil dosc efektownie tak teraz maja knight/pall.
Moge zrozumiec ze highlevelowy knight z skillem melee 95+ bedzie bił po 300-500 z avengera a taki 40 knight max po 220 na skilu np. 80
P.S Mam nadzieje ze hity Sorca/Druida zostana poprawione tak by kazda profesja byla zadowolona.
~Your's Baxknight
Ludzie, przecież tu chodzi o dobrą zabawę, a nie o to, ile z esdeka przywalicie.
Mimo że gram knightem.. pewne rzeczy w upie mi się nie podobają. Oczywiście nowe hity knightów i palów są jak najbardziej ok.. ale moim zdaniem sorce/druidzi powinni mieć obrażenia takie same jak i przed updatem (ewentualnie 15-20% obniżone). Denerwuje mnie to, że wszyscy teraz się przerzucają na knightów i palów "bo się szybciej expi"
PLAY FOR FUN NOT FOR FAME kur**!
Marcin24
01-07-2007, 14:02
Balansacja postaci od dawna była tematem wielu dyskusji. Ale nie byłoby prościej gdyby zamiast zmniejszać hity Sorcerów i Druidów, powiększyć hity Knightów i Paladinów na mniej, więcej ten sam poziom (tylko nie takie coś, że 20 Paladin wali za 200 dmg). Wtedy magowie nie mieli by się do czego przyczepić i wszyscy byli by zadowoleni.
Ludzie, przecież tu chodzi o dobrą zabawę, a nie o to, ile z esdeka przywalicie.
Poprostu swietna zabawa kiedy wkladasz w swoja postac 1,5-2 lata pracy, a w ciagu jednego dnia jestes o polowe slabszy...
Śmieszne te hity strasznie... :confused:
Krakersanczyk
01-07-2007, 16:41
Sam wczoraj zrobiłem sobie knighta na PvP, ale nie dlatego, bo chcę grać ciagle najlepszą profesją, ale dlatego, bo ostatni raz knightem na PvP grałem ponad 2 lata temu, było to na Iridii i chcę sobie znowu poprzypominać stare czasy ; >
Ach te treningi na Bearach pod Thais :D
AraxivonL
01-07-2007, 19:46
muwicie ze udupili sorkow i druidow ale to nie prawda popatrzcie na to 2 strony taki seromontis ktury dotychczas bil max 500-600 teraz bedzie bil za 100 max i jak tez ma taki knight expic z miecza tylko, a paladyn ile 200 lvl walnie z sd 300 moze max jak dobrze pujdzie nawet nieweim czy 300 walnie to z czeego on bedzie expiil z bolt popatrzcie na to z tej strony a nie kazdy pisze ze udupili sorka i druida zrobili tylko to ze na mniejszym lewelu bedzie sie szbciej expic i moim zdaniem najlepszom zeczom kturom mogli by zrobic to to ze za bp sd placilibysmy w sklepie jakies 2k to by kazdy wychodzil na plus jak dawniej tylko ze wolniej by expil
Fejkowiec
01-07-2007, 20:54
Jak już na poczaku piszesz, ze solowanie DLa 60 ek bierze tylko 1 uha, to az mi sie odechciewa czytac to, co napisales dalej. Najpierw nabierz doswiadczenia w grze knightem, a pozniej o tym pisz.
Muminek1993
01-07-2007, 22:12
Ja gram sorcem co prawda mam maly lvl ale juz na hunty biora pallow albo nieraz druidow zeby zrobili exura sio. Teraz sorc nie jest do niczego potrzebny;(
I bardzo dobrze ze sorc i druid dostali po dupie za dobrze mieli przez te kilka update. Od kiedy wprowadzono wandy i rody i do tego fast mane to sorc i druid bili lvle jak opetani a knight i pall zanim wytrenili skille to w huj czasu minelo i do tego nie bili takich samych hitów jak sorc z visa lub z morta. Co z tego ze knight i pall maja wiecej hp niz sorc i druid jak przed tym update wpadal taki 150+ ms/ed na jakies expowiscko palków/knightów i pisal do takiego 70+lvla "pay boh or ded" i co jak nie zalpaciles bohów to padales dostales sd+ue i juz cie nie ma. A teraz taki sorc/druid gówno zrobi takiemu knightowi/palkowi i to jest dobre w tym update :) Wedlug mnie ten update jak zajebisty i oby tak pozostalo.
Kiedys trzeba bylo brac sorca na czyszczenie questu. Obecnie knight moze wyczyscic niektore questy. .....
Rowniez uwazam ,ze ten update za bardzo "udupil" sorcow i druidow , mam nadzieje ze cip~troche ich polepszy bo obecnie na hunty jest potrzebny siocher , i lepiej isc z pallem ktory wali tanio (600gp za 100 power boltow) i mocno ....
Galera_Warrior
01-07-2007, 23:29
A widziales kiedys zeby kina uderzyl ~800? Tak wiec sorcowi dalej nie zabrano mocy combowania, nie ma co plakac.
SperowKnight
02-07-2007, 14:47
Tylko, że ten ek musiał wydać na broń ~400k (bo to pewnie ave był) + dotrenić ten ~85 skill melee
Reszta masz racje
To nie był ave tylko gs i to ja jestem tym knightem:) Z tym że skille mam dosyć wysoki;p 96/93
To nie był ave tylko gs i to ja jestem tym knightem:) Z tym że skille mam dosyć wysoki;p 96/93
No to na jedno wychodzi :P przez ten czas na skillowanie byś na ave zarobił ;)
to jest tak zauwazcie ze przed up datem 300ek męczyl sie z demonem ok 5min
a tkai tripida demona mial na 3 sd :(
ale teraz szanse i tak nie są wyrownane bo sork czy druid i tak wali dużo więcej od knighta ok 2x
chociaz Cip'y powinni oddac magą starą moc a knightow i pallow zostawic ,,,
takie moje zdanie!!
Moim zdaniem nie jest za miło takiemu sorcowi..
Powinni podnieść o te 35% obrażenia czarów ... Aby były mniejsze niż wcześniej, ale nie aż tak bo to śmiech na sali zobaczyc 150 msa który z sd wali tyle co 80 ek z axa ...
Imo Powinni zostawic teraz te hity co są dla pala i knighta, a sorcowi podnieść chociaż o te 30-35%.
Takie jest moje zdanie ...
Markos12
12-07-2007, 20:39
Mi też się to nie podoba...
Mam knight i sorca...
Mój sorc teraz wali z run 50 razy mniej :( a knightem soluje takie potwory co przed updatem ledwo je w teamie rozwalałem..X(
Lukasaldo
12-07-2007, 21:32
ale teraz szanse i tak nie są wyrownane bo sork czy druid i tak wali dużo więcej od knighta ok 2x
A czy knighta cos kosztuje walenie np. z avengera ? nie,chujowe te twoje porównanie.A i obecnie nie widzi mi się by sorc czy druid mieli profit na demkach no chyba ,że nowy serw czy wielki fart do loota.Więc z której strony nie patrzec to sorc i drut obecnie są najbardziej chujowi.
Shass Enre
12-07-2007, 22:06
A czy knighta cos kosztuje walenie np. z avengera ? nie,chujowe te twoje porównanie.A i obecnie nie widzi mi się by sorc czy druid mieli profit na demkach no chyba ,że nowy serw czy wielki fart do loota.Więc z której strony nie patrzec to sorc i drut obecnie są najbardziej chujowi.
Jesteś pierwszą osobą na tym forum z która się zgadzam :|.
I czemu ciągle piszecie że sorca udupili...
Toć najbardziej dostał po dupie druid bo niedość że nie ma żadnego lepszego czaru atakującego od visa to jeszcze zmniejszyli mu dmg...
Nie mówie tak bo mam Druida ,tylko powtarzam to co mówią moi kumple z serwera którzy grają Sorcami odziwo
Jak bys palo gral Sorcem , to bys inaczej gadal >.>
Moim zdaniem , zwalili... mogli zostawic sorca, druida w spokoju , a zwiekszyc sile knight'ow i Pall'kow... Tak jak koledzy i kolezanki up powiedzieli ze sorc mial zawsze waste.... i teraz taki 200+ lvl , to .... zal? kolega grajac 79 ed wali tak samo z visa jak 225+ "zalezy od mlvla" ble ble ble? to co 220+ ma miec 300 magiczny? Moim zdaniem ten update jest najgorszym Update jaki moze byc...
Btw. Gram palkiem i knightem sorcem tez.... wiec wiem jak pokrzywdzeni sa Magiczne Profesje... a jeszcze jedno... Kolega ktory przyjechal do mnie na pare dni z daleka , wlogowal sie odrazu po update owym 79 ed , poszedl zabic draga i powiedzial wszystko jest o.k ale zobaczyl 40 ek ze ktory wali non stop 150-200+ to mu szczeka odbadla i sie w*****l , ja go rozumiem... Tez jestem tym zbulwersowany.... Najlepsza Tibia byla , gdy nie bylo zadnych "Rozdzek" Fast mana leciala itp... Teraz to TIBIA TO OTS ,A NIE :/
Aaa... nie jestem jakis pro evul gammerem.. mam swoj swiat... Gram w Tibie dla przyjemnosci... Prosze nie wyjezdzac z komentarzami typu "A srala bana palek i knight rox..." szczerze? jak byscie grali sorcem , druidem inaczej byscie gadali >.>
Your's Prepo~
Good night.
powinni to oni to dostosowac sile sorca do knightow,palow to moze nie bylo by czegos takiego jak 200lvl w 9 miechow :/
karo de'suza
14-07-2007, 11:19
chce ktos sorca for fre??;p
zal i tyle zeby zabic dl potrzebuje na ms 1,5k many jakby nie patrzec prawie 1 bp mf na 1 dl a jak bez msa to mam niezla zabawe ja vis/gran a dl dalej nietkniety a jak spieprza to wez i wez...fakt ze nikt poza sorcem 800+ nie uderzy ale nikt nie wspomni ile to many bierze a jak po 2x ue dl nie padnie czy cos a sorc bez many zostanie to dupa nie ma wyjscia albo uhac sie i uciekac albo pasca kina?...
del_Dominator
14-07-2007, 12:10
powinni to oni to dostosowac sile sorca do knightow,palow to moze nie bylo by czegos takiego jak 200lvl w 9 miechow :/
Powinni to ci zajebac w ryj.
Nie wiem czy ktoś tu o tym wspomniał, przyznaje nie przeczytałem wszystkich stron. Sorc z e vis ZA KAŻDYM RAZEM uderzy mniej więcej za tyle samo, knighci tak dobrze już nie mają, sa tzw. chmurki, i hity wachają się od 0-xxx (zależy od knighta :)). Drugą sprawą jest to : Mówicie o knighcie z 90 skillem... czy drodzy Ms'owie, próbowaliście wbić taki skill? Wiece ile to dni, tygodni na wbicie takiego skilla? :> Nie powiem, ciesze się że osłabili postacie magiczne i polepszyli knightów. Nareszcie możemy sobie porządnie poexpić.
Pozdrawiam Drizzty :)
To nie potrwa dlugo ;)
Jestem pewny ze nastepny update bedzie ponownym balansowaniem profesji.
Sam mam tez sorca i wiem co sie z nim stalo, nc.
Palkiem mam wiecej hp, wiecej capa i wale wiecej.
Cip mysli ze sorckowie srywaja SDki i inne runki z drzewa.
Ale jak juz wspomnialem to nie potrwa dlugo.
Wystarczy popatrzec na erig net.
W pierwszej 100 top pgerow bylo 6 magow.
Kazdy teraz moze powiedziec ze przed updatem byli sami magowie, lecz to nie prawda.
Czolowe miejsca byly zajmowane przez magow lecz moglismy znalesc tam 30% innych profesji zamiast 4-6% obecnie.
Cierpliwosci ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.