Pokaż pełną wersje : Policja?
Nortonus
04-07-2007, 13:16
Witam!
Pytanie kieruję raczej do moderatorów/supportu lub ludzi(acz nie dzieci) którzy mogą się na tym znać. Otóż mojego "kolegę"(ostatnio się z nim pokłóciłem) shakowano, zmieniono passy a podejrzenia skierowano na mnie(miałem jako jedyny hasło do jego maila,ponieważ zakładałem mu konto). Recovery keya od jego postaci też nie mam(jedyna kopia została zniszczona po zalaniu komórki) nie mówiąc już o passach. Teraz shakowano go i każe mi oddać 120zł albo pójdzie z tym na policję lub "poturbuje" mnie. Koleś nie umie zakładać maila, wpisać reca ni nic, więc pozostaje mi odzyskanie konta, choć passów nie pamiętam, ale mam już kilka obstawionych haseł. Postać jego miała PACCa, więc jeśli pójdzie z tym na policję to mogę mieć z tego co wiem kłopoty, ale jak odzyskam postać(choć pewnie bez itemków) to już raczej nie, ponieważ chyba nie może mnie oskarżyć o zabranie wirtualnych(nic nie wartych w realu) przedmiotów?
(...)
Postać jego miała PACCa, więc jeśli pójdzie z tym na policję to mogę mieć z tego co wiem kłopoty, (...)
Nie będziesz miał z tego powodu żadnych kłopotów.
Piranezi
04-07-2007, 13:22
1. Fajny kolega 8o
2.I tak on nie ma zadnych dowodow ze to Ty
3.Sprawa by byla umozona za mala szkodliwosc spoleczna
Na Twoim miejscu powiedziałbym gościowi żeby poszedł do domu, wziął zimny prysznic, mocno się p****** w łeb i poszedł spać -.-
Jeżeli haxor nie zmienił maila to po prostu używając tego oto genialnego poradnika
http://www.forum.tibia.pl/showpost.php?p=41857&postcount=1
odzyskujesz konto, jeżeli mail został zmieniony (recem lub mineło 30 dni) i nie masz reca to konta nie odzyskasz.
Policja może ukarać Ciebie co najwyżej ograniczeniem wolności do lat 15 <joke>
Policja nic Ci naprawdę nie może zrobić, to tylko jakieś spekulacje "kolegi".
Leondoris
04-07-2007, 13:25
Olej go. A jak cię "poturbuje" to sam pójdź z tym na policje. Nie ma cię prawa kretyn oskarżać o takie coś - moim zdaniem.
ten twój kolega to jakiś konfident:( żal mi go.... pójdzie łeb na psy bo konto mu hackneli :D:D MOJA RADA OLEJ GO xD
Hooligan90
04-07-2007, 13:29
LOL... nie masz co sie martwic ...Zbluzgaj typa powiedz zeby poszedl sie je*** i h** mu w du*** ... Gówno Ci zrobia na policji co najwyzej tego Twojego kolege aresztuja za brzydki ryj
Axel_Ziom
04-07-2007, 13:38
Witam
Jak koledzy up pisali Policji nie masz co się bać (oni nawet winnym nic nie robią ;p) tylko nie wiem co to za koleś (bo są tacy którzy naprawdę mogą walnąć w łeb) jak coś to jako pierwszy przejdź do ataku (będziesz miał większe szanse)
pozdrawiam i życzę powodzenia!
ps: skąd jesteś, jeśli można?:d
Vlad Dracula
04-07-2007, 13:59
HaHa na policję... na pewno Ci nic nie zrobią chociażby z braku dowodów...
A co do tego że cie może pobić mam dla Ciebie taką taktykę jak się do boisz:
-On się Ciebie nie boi?
-Ty się go boisz?
Ok TO lej go gdzie się da nogami,rękami z całą swoją siłą i na pewno wygrasz bo on pewnie nawet pięści nie użyje :D:D
TAK robi mój kuzyn :>
#EDIT
Dawać w moją galerię :D
-Policja,najwyżej go wyśmieją.
-Zmień kumpli
-Jego problem,jeżeli to naprawdę nie ty,nie przejmuj się takim gówniarzem.
To o tym sądzę.
Jak tak bardzo będzie chciał się z tobą bić to idz za poradami Hipka w przykazaniach parkura tu :) (http://www.youtube.com/watch?v=QbeJ20D58t0)
Z bani mu, w brzuch między nogi, oczy, kolanka lewy prawy dla zabawy!
Goldscorpion
04-07-2007, 14:38
Tak na marginesie widać, że jakijś 10-letni gówniarz. LOL!! Za PACCA się zabiera a maila nie potafi założyć żal.pl...
Nortonus
04-07-2007, 17:50
@Gold~
On ma 14 lat, a na kompie się zna gorzej od mojej 5-cio letniej bratanicy ;)
@Flamon
Skorzystam ;)
@Oerciak
Kiedyś czytałem, że jeśli zapłacił za konto płatne(musiał mieć dowód wpłaty - (nie)stety go gdzieś zapodziałem) to wrazie hacka i braku możliwości odzyskania policja przyjmowała zgłoszenie
On nie jest moim kumplem odkąd przyniósł mi całą poplutą piłkę do kosza ^^
@Axel
Jeśli chodzi o miasto to popatrz na mą Lokację, a jeśli o ulicę to Okulickiego ;)
@All
W sumie to nawet wątpię żeby odwiedził komisariat, bo ma uraz do policjantów.
oli_powrot
04-07-2007, 18:17
żal mi takich ludzi...100% go tam na komendzie wyśmieją xD. Napierdol mu i powiedz, że to ty go hacknełeś żeby sie bardziej w*****ł xD
Ryba_Firefox
04-07-2007, 19:59
O lol! oskarżać Cię o hacka może, ale na policji go oskarżą o robienie rozrywki na komisariacie. Wątpię w to, żeby kolo serio poszedł na komisariat. Jak coś to nawal mu: z lewej, z prawej(ręki w twarz) a potem z podkowy(z podkowy to najlepiej pomiędzy nogi ;]).
Pozdrawiam, i polecam myśleć że go nie ma na tym świecie.
Nortonus
04-07-2007, 20:39
Bombel 19:15:06
w takim razie ciekawe kto mi zawinol ta postac
Bombel 19:15:20
jak keya na kompie nie mam i nie mialem bo mam antywira
Bombel 19:15:59
a ty tylko mialem rec keya i ty miales emaila na ta postac wiec all idzie na ciebie wiec nie wiem jak mi to udowodnisz ale radze ci sie przyznac bo to nie sa zarty wiem gdzie mozesz wyldowac
nortonec 19:17:51
powiedz jakiego masz anty vira?
nortonec 19:18:06
avasta ktory wykrywa w keylogera raz na 10 lat?
nortonec 19:18:22
a moze zlapales owntibie ktora nie jest wykrywalna?
nortonec 19:18:32
w sumie mnie to nie obchodzi bo nie moj komp
nortonec 19:18:42
i nie bede mowil jak masz go chronic bo to twoja sprawa
Bombel 19:19:32
wiec albo oddajesz passy albo kase
Bombel 19:20:12
i pewnie z malina na pul loot ze mnie <Malina - jedyny koleś który obecnie się ze mną koleguje>
Bombel 19:20:18
bo jakos sie przylizal do ciebie i ty do niego
Bombel 19:20:28
ja wiem ze to ty i sie nie wykrecaj
nortonec 19:21:18
stary
nortonec 19:21:22
ja passow nie mam
Bombel 19:21:31
mnie to wali
nortonec 19:21:31
daj mi recke te ci odzyskam konto -.-
Bombel 19:21:37
passy/kasa
nortonec 19:22:05
a koleguje sie z ludzmi ktorzy nie pluja mi pilek ..
nortonec 19:22:15
kasy nie mam
Bombel 19:22:27
ja ci oplulem pilke?
Bombel 19:22:31
ja pozyczylem?
nortonec 19:22:36
pozyczales nie raz
Bombel 19:22:55
ale nie w ten dzien i nie plulem wiec mi nie muw o jakims pluciu
nortonec 19:23:01
dopoki sie nie wq^pii^ jak mi jej nie odniosles -.-
nortonec 19:23:25
ja passow nie mam i tyle
nortonec 19:23:29
nie interesuje mnie twoja postac
Bombel 19:23:45
yhy
nortonec 19:23:49
od wczoraj dopiero gram w tibie -.-
nortonec 19:23:53
i pala robie
Bombel 19:24:05
i jakos wczoraj sie ktos logowal na postac
nortonec 19:24:26
lol?
Bombel 19:24:40
dobra koniec gadania mnie to wali
Bombel 19:24:48
w tym tygodniu widze passy albo kase
nortonec 19:24:59
mnie to tym bardziej wali ^^
Bombel 19:25:04
albo pogadasz sobie na komendzie
nortonec 19:25:09
:)
nortonec 19:25:13
watpie
nortonec 19:25:14
lol
nortonec 19:25:25
moge ci odhakowac postac jak tak bardzo chcesz
nortonec 19:25:31
ale musisz mi dac recovery keya
nortonec 19:25:31
-.-
nortonec 19:25:39
bo ja passow do maila nie pamietam
Bombel 19:25:50
muwie ze nie gadam chyba nie?
nortonec 19:26:06
w sumie wali mnie to
nortonec 19:26:11
twoja postac
Bombel 19:26:13
powiedzialem cos pasy/kasa albo komenda twuj wybur
nortonec 19:26:13
nie moja
nortonec 19:26:28
nie musze ci pomagac odzyskac jej
Bombel 19:26:33
myslisz ze nie zadzwonie na komende?
nortonec 19:26:50
ide dalej grac w rollercoastera
nortonec 19:26:52
^^
Bombel 19:26:59
to jest kradziesz bedziesz potem mial kare sadzik dla nieletnich albo prokuratora wiec wybur nalezy do cievie
Bombel 19:27:01
nara
nortonec 19:27:03
napisz jak bedziesz chcial wspolpracowac
Bombel 19:27:05
w tym tygodniu to widze
]:->
@Off
Trainer do Rollercoaster Tycoon 3 mi nie działa ;(
Kotletinho
04-07-2007, 21:15
Jaki "KRET" z tego twojego kolegi :D
Andrealfus
04-07-2007, 21:16
zal mi tego nooba, niereformowalne dziecko... jak ja z takich typów mam polew....jak widzę jego ortografie to mi sie smiac chce
@topic
nie bój sie go, wykorzystaj instrukcje pobicia go jak pisali wyzej
oli_powrot
04-07-2007, 21:17
Zablokuj go i w ogóle z nim nie rozmawiaj...Bo to nie ma sensu -.-
Couranger
04-07-2007, 21:29
buhahaha zal.... z takim downem bym nawet nie gadal a jak tak to bym go pow*****al xDD hahahaha ale debil 1000 bledow tam widzialem
Widać,że dziecko,nawet prawa nie zna.
Można wiedzieć jaki ma nr. gg :>
Nortonus
04-07-2007, 21:37
@Oerciak
Taki ładny, 6-cyfrowy :) Sam mu zakładałem! :d
@Pedziej
Nie podam jego numeru, bom mam jeszcze litości cal w sobie ...
@up
Może nam go zdradzisz
Adi Ninjax
04-07-2007, 22:01
no cóż według mnie masz dziwnego kolegę...
a jesli chodzi o policje nie bój się nic nie mogą ci zrobić...
a jak on cie "poturbuje" to ty idź na policje i sprawa załatwiona.
po prostu twój kolega myli świat realny od virtualnego :D
Adi Ninjax
04-07-2007, 22:03
@up
Morze nam go zdradzisz
aha i jeszcze coś ortografia sie kłania:( "Może nam go zdradzisz"
Mały poradnik :
1. Nic ci nie zrobi.
2. Niema dowodów
3. Mała szkoda społeczna:baby:
4. Jak sie bedzie chcial bic to mu obij ryj!
5.Jak ci będzie chciał coś zrobić to ty pujdz na 'komende':D
A co do policji tak jak ktoś tu wspomniał "Policja nic nierobi nawet winnym"
Duke Dran
04-07-2007, 22:37
Kto przestaje byc przyjacielem, nigdy nim nie byl. (mowa o Twoim qumplu >.>)
Nie ma dowodów, że to Ty.
Magik van Kamikadze
04-07-2007, 22:50
a moze poprostu on cie roobi w wala?? moze nie shakowal mu nikt konta tylko chce zarobic
Pozdrow go odemnie i zapytaj sie czy sie dobrze czuje??:D
a i ci moze g.... zrobic ma dowody?? nie umie zmienic passow na poczcie?? jaki leszcz z niego
Witam
Jeśli ta osoba kiedykolwiek będzie Ci grozić w sposób "dawaj kase albo ci dopierdole" lub podobne teksty możesz iść na policje ponieważ są to groźby karalne i to jest przestępstwo ścigane z urzędu. Musiałbyś iść z rodzicami i powiedzieć że boisz sie spełnienie jego gróźb. Jeśli chodzi o postać, nie powinieneś się martwić ponieważ niema żadnych dowodów że to Ty.
up - w przypadku kiedy np. shakowałbyś jakąś postać używając keylogera ciężko Ci będzi udowodnić że twoim celem była tylko postać do jakiejś gry o nazwie tibia tylko dostaniesz zarzut kradzieży informacji.
Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Pzdr
Axel_Ziom
04-07-2007, 23:51
heh, nie wdawaj się z nim w rozmowy;) może sobie pomyśleć że sie boisz (mam nadzieje że tak nie jest) ;p
ja na twoim miejscu bym ogolił na łyso i skórzanym paskiem bo głowie nawalał;p
pozdrawiam
Taka mała dygresja:
Bombel 19:15:59
a ty tylko mialem rec keya i ty miales emaila na ta postac wiec all idzie na ciebie wiec nie wiem jak mi to udowodnisz ale radze ci sie przyznac bo to nie sa zarty wiem gdzie mozesz wyldowac
Z konstytucji:
Art. 42. pkt. 3
"Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu."
kEyLoGgEr.
05-07-2007, 00:15
olej typa powiedz mu żeby się zajął szkołą i ortografią - wkurzy się jeszcze bardziej , a Ty wyjdziesz na bardziej kompetentnego
Ladne lol. ;]
Z takimi sprawami moze on isc jedynie do swojej mamuski. ;p
Nawet gdby mial 666 dowodow na to, ze ty go hackneles nie naruszajac prywatnosc osobista w jego kompie to rozwalisz sad jednym zdaniem:
-Z chwila gdy Pan oskarzyciel tworzyl nowy acc podpisal umowe z Cipsoftem dzieki, ktorej tworzone konto nie bedzie jego wlasnoscia. koniec
I to powinno mu starczyc. ;p
Jednak nie wiadomo co uzna debilny sad to co najwyzej sprawe umoza za mala szkodliwosc spoleczna.
Jezeli bedzie mial do ciebie jakies waty nic nie rob i pozwol mu pierwszemu zaatakowac. Zglosisz sprawe na policje za napad i wybulisz od niego nieco grosza. ;p (chyba)
A tak przy okazji... niezlego kolege se znalazles.
Nortonus
05-07-2007, 12:12
@up
I pomyśleć, że 10 lat temmu był fajny ;d
@Parys
Miałem jego Rec-Key'a(a raczej jego część bo brakowało chyba 2 ostatnich cząstek), ale telefon mi koleżanka "utopiła" ^^ A do maila nie pamiętam passów, muszę ich poszukać. Już nie grozi pobiciem, bo chyba zdał sobie sprawę z tego iż sam mogę go oskarżyć. Najśmieszniejsze jest to, że chce rozwiązać sprawę bez rodziców(gdy przyszli wieczorem i wyklinali moja matka wyszła zbeształa i poszła do jego matki, lecz wtedy go nie było, więc musiała go zawołać, po przyjściu okazało się, że on nic takiego nie mówił, że tylko wspomniał kolegom, że go hakneli i że oni wyciągneli pochopne wnioski.. Szkoda tylko, że później nadal groził, a na następny dzień wywiązała się taka to rozmowa jaką mogliście przeczytać kilka postów dalej ;])
BOŻE CHROŃ MNIE PRZED PRZYJACIÓŁMI, BO Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ!
kEyLoGgEr.
05-07-2007, 17:50
Czyli temat do zamkniecia?
Nortonus
05-07-2007, 19:47
Jeszcze nie, koleś dał mi warunek: passy do końca tygodnia albo idzie na policje ;) Szkoda tylko, że nie mogę wyciągnąć z czterech liter tych passów, bo by dali mi spokój może..
Nortonus
06-07-2007, 00:34
@up
Więc jeśli konto jest moje, ponieważ ja go założyłem, ale dałem jemu to konto, to char znajdujący się na nim zasługuje na bana, ponieważ sprzedawanie/oddawanie oraz kupowanie/przyjmowanie postaci jest nielegalne :)
kEyLoGgEr.
06-07-2007, 01:29
jak on odzyska chara zreportuj go GM'owi i powiedz ze go shakowal(jak gorzej z ang. popros polskiego tutora)
Nortonus
08-07-2007, 11:14
No to załatwiłem sprawę :) Mój kolega założył klan w CSie i Bombel do niego należy, potrzebowali zrobić stronkę to im zrobiłem - na moich warunkach czyli jeszcze jedno sapnięcie na temat jego chara a stronka robi papa ;D
Tak, tak - temat do zamknięcia
Nie wyzywaj go!!
nie rob tak jak ci radza koledzy.
za przezwisko mozesz miiec sprawe karna.
jak co to powiedz ze to nie ty i niech idzie na policje.
Bez dowodow ci nic nie zrobia
a jak cie bedzie zaczepail czy cos to powiedz to pedagogowi szkolnemu lub idz na policje
Chyba jedyna możliwość aby przez hackowanie postaci w Tibii czy też innej grze trafić na policję to następująca sytuacja:
Otwieramy maila z jakimś plikiem który będzie ingerował w nasz system , na tyle żeby np. wykraść jakieś dane z dysku twardego etc, przy okazji hackując postać w grze. Na podstawie adresu e-mail, można łatwo zdobyć IP osoby wysyłającej i dalej już wiadomo co się dzieje.
Myślę że w takiej sytuacji można zgłosić na policję, że ktoś włamał się do naszego komputera przy użyciu nielegalnych programów i za takie coś ta osoba może zostać ukarana, innych możliwości nie widzę. Twój kolega albo jest niezłym kretynem, albo po prostu chce cię zastraszyć. Najlepiej daj mu ignora na gg i zapomnij o nim.
Kropka997
08-07-2007, 13:49
Witam!
Pytanie kieruję raczej do moderatorów/supportu lub ludzi(acz nie dzieci) którzy mogą się na tym znać. Otóż mojego "kolegę"(ostatnio się z nim pokłóciłem) shakowano, zmieniono passy a podejrzenia skierowano na mnie(miałem jako jedyny hasło do jego maila,ponieważ zakładałem mu konto). Recovery keya od jego postaci też nie mam(jedyna kopia została zniszczona po zalaniu komórki) nie mówiąc już o passach. Teraz shakowano go i każe mi oddać 120zł albo pójdzie z tym na policję lub "poturbuje" mnie. Koleś nie umie zakładać maila, wpisać reca ni nic, więc pozostaje mi odzyskanie konta, choć passów nie pamiętam, ale mam już kilka obstawionych haseł. Postać jego miała PACCa, więc jeśli pójdzie z tym na policję to mogę mieć z tego co wiem kłopoty, ale jak odzyskam postać(choć pewnie bez itemków) to już raczej nie, ponieważ chyba nie może mnie oskarżyć o zabranie wirtualnych(nic nie wartych w realu) przedmiotów?
1)twoj kolega nie ma dowodow na to ze to ty
2) niech pojdzie na policje wysmieja go za glupia gre...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.