Pokaż pełną wersje : Pally Equipent
Mam Palka 15 lvl, 50+ skilla. I takie małe pytanko. Na 10 lvl kupilem sobie Plate Seta (Plate Armor, Plate Legsy, Steal Helmet,Dwarven Shield) Miej wiecej tak to wygląda. I wreszcie to pytanie: jak długo według was lub jak robiliście swoimi pallkami nosiliście te rzeczy. Mam te 15 lvl i myśle czy jest sens zbierac na coś lepszego, czy czekac do np. 30+ i wtedy jak będe miał duuużo kasy ?
Z góry dziekuje za komęty :p
Massterralph
28-07-2007, 00:38
Komenty nie komĘty
Z pewnoscia juz niedlugo przydadza Ci sie boszki. Dopiero od wyzszego lvla kup sobie b robe.
Osobiscie bohy noislem od 20lvlu, b robe od 25
Moje eq: b robe, bohy, crown helmet, p legs i mysle ze to wystarczy na razie (radzilbym tak samo;p)
Robbie_Rey
28-07-2007, 00:40
'Duuuuuuzo kasy' to raczej palkiem sie rzadko ma :P
Ja bym Ci proponowal od 20 lv kupic Blue Robe i Crown Helmet , a kolo 25-30 lvla - Boh. Przydalby sie jeszcze jakis lepszy shield , ale to przy nadmiarze kasy :P
Mam nadzieje , ze pomoglem :)
Pozdro
Tutaj znajdziesz poradniki dla palladynów, na pewno będzie tam jakiś wątek o eq dla palka, na drugi raz "SZUKAJ";)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=517269
@topic
albo mi sie zdaje albo powinno byc "Pally Equipment"
Ja palem z pesetem jechalem do 81lvl noi boh oczywiscie i ewentualnie p-ammy w ogule nie wiem po co lepsze ( <- nic nie pisac na ten temat)
Ale teraz jak dla mnie z palka robi sie knight bo widze tylko spear+shield ale mniejsza oto. Plate set to naprawde dobry set :p
ja mam 40 lvl i dwarvenke.... imo lepiej wziąść 30 r spearow i tarcze niz 15 spearow i full eq... :confused:
Aro Punisher
28-07-2007, 10:47
Z tym ze palek ma malo kasy to sie nie zgodze. Na 35 lvl zrob questa na noble armor i crown helmet( i to jest dobry helmet -> lekki ). Od ok. 20lvl warto kupic b robe, zeby nosic wiecej spearow :D. Jak bedziesz chcial to mozesz jeszcze kupic vamp shielda, poniewaz tez jest leciutki ;]
Iron'knight
28-07-2007, 11:01
Wiecie jakie jest moje zdanie? Takie eq aby bylo ladne. Pall ma duza swobode w tym wzgledzie. Ja nosze p seta i pirate hat bo ladnie wyglada. Ktos tam inny moze mistic turban nosic etc.
Tak jak poprzednik powiedzial u pala eq zalezy od posiadaniej kasy i od 'widzimisie', wiec postepuj wg wlasnej woli ;)
Szopen123
28-07-2007, 12:09
Ja osobiscie mam 21 palka i expie na guardach i bije z arrows albo bolts i zawsze jestem na + bo wypadna battle hammery shieldy itp czasem iron ore steel helmet axe ring lub double axe i jestem jeszcze na wikeszym + wiec nie mowcie ze pall nie ma kasy ;) no moze na poczatku ale pozniej to jest bogatszy od sorkow/druidow (bo moze chodzic na hunty np dle z blokerem itp...)
Co do eq mam p seta i 70k~~(2char) i chce sobie kupic tak od 25 lvla Mammoth fur cape i bohy i mi eq wystarczy juz hohoho no i moze meduske jak bede chodzil z r spearmi ...
wiec nie kupuj bardzo dobrego eq p set wystarczy pozniej tak jak napisalem Mammoth fur cape bo jest 2x tanszy (przynajmniej na moim servie) pozniej c helmet i tak kolo 30lvl bohy
To by bylo na tyle ;)
Pozdrawiam B)
Za odpowiedzi wszystkim dziekuje :p Bardzo mi pomogliście B)
Ja proponuje ci teraz zamienić plate armor na scale armor , prawie to samo a zyskasz z 400gp i 20 oz.
Ogólnie kieruj się nie jakością żeby mieć jak najlepszy eq, tylko wagą.
Pancerze:
Scale Armor
Mammoth Fur Cape
Blue Robe
*Magic Plate Armor
Hełmy:
Soldier Helmet
Ragnir Helmet
Crown Helmet
*Demon Helmet
Nogawice:
Brass Legs
Crown Legs lub Knight Legs
*Golden Legs
Buty:
Leather Boots
Boots of haste
Tarcze:
Dwarven Shield
Guardian Shield
Vampire Shield
Demon Shield
*Mastermind Shield
Amulety:
Scarf
Platinum Amulet
*Amulet of Loss
* - na 80-120+ lvl'u
Takie kupowanie eq jest optymalne dla paladyna , boh'y dopiero od 35-45lvl'a wcześniej dają prawie niezauważalne przyspieszenie.
Kupując wyposażenie patrz przede wszystkim na czym zdobywasz doświadczenie, jeśli potwory nie biją cię z dystansu i masz dużo miejsca na uciekanie przed nimi, niewpadając na następne , najpierw zainteresuj się zbroją a potem tarczą, najlepiej kupować ekwipunek w kolejności takiej żeby płacąc jak najmniej, mieć jak najwięcej punktów obrony w zbroi .
Ja osobiscie mam 21 palka i expie na guardach i bije z arrows albo bolts i zawsze jestem na + bo wypadna battle hammery shieldy itp czasem iron ore steel helmet axe ring lub double axe i jestem jeszcze na wikeszym + wiec nie mowcie ze pall nie ma kasy ;) no moze na poczatku ale pozniej to jest bogatszy od sorkow/druidow (bo moze chodzic na hunty np dle z blokerem itp...)
tu mnie rozwaliles - pall bogatszy od sorka lub druida ushuahuahauaha
@topic
ja mysle ze pall ma wlasnie ta swobode jak mowili przede mna tyle ze musi tez uwazac zeby nie przesadzic z ciezarem bo przeciez speary lub royal speary tez swoje waza nie mowiac juz o kuszy + bolty lub o luku + strzaly
pieprzycie ja od 13 lv chodzę z b-robe crusem i sperami... i aż wstyd bone shield ale cóż jak sie niema co sie lubi to sie kradnie XD
Crown_Taifun
06-08-2007, 00:44
Jeżeli jest nowy serwer gdzie ceny wynoszą powiedzmy 50k + za b-robe to propnuje p seta. Jeśli grasz na starym serwie gdzie ludzie sprzedają itemy typu crown helmet u djina, proponuje c-helmet ,b-robe ,p -legs , bohy (40 lvl +) i eq Ci powinno na długo starczyć oczywiście przy wyższym lvl zaczynamy zmieniać hełma na RH DSM C-Legs Bohy (Shield wystarczy Demon (Jeśli korzystasz ze spear) nawet jeśli nie to zawsze w bp się przyda kiedy trzeba założyć shield i w nogi)
Co do innych że palkowi eq nie jest potrzebne to się nie zgodze po Upie Pal zmienił się troszke w Knight i każdy def mu się przyda
Ten Update zmienił paladynów z boltów ,arrows przeszli na royal spear ,enchanted itp. bo jest mniejsze waste. I palkiem można zarobić szybciej od Sorców , Druidów . To wszystko zależy od lvl bo to jest jasne że 100+ Sorc więcej zarobi niż palek ale do 80 lvl Palek zarobi więcej
Slayer Shaphiree
06-08-2007, 01:42
Po tym 'Apdejcie' boszki to juz nie taka koniecznosc ...
do 35 siedzisz na -2 tombie (racze Tarpit) a potem schodzisz na -3 za TP i siedzisz tam do usranej dupy.
A co do eq to do 60 starczy B Robe,P legs,C Helm i tyle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.