zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tomby 20 lvl

krisk89
28-07-2007, 22:57
Witam wszystkich serdecznie :P

Ostatnio zrezygnowałem ze swojego palka i zrobiłem sorca z pacc (Hail Drom) i nurtuje mnie pytanie na których tombach mam expić ? 20 Ms mlv 16 . Dlatego chciałbym się dowiedzieć na których tombach expić oraz co na nich znajdę i z czy sobie poradzę .

Z góry dziękuje za odpowiedzi :p

Ps: Szukałem magiczną opcją "Szukaj" lecz miało to daremny skutek . Chociaż poradnik o Ankrahmun coś mnie oświecił lecz nie był dokładny :p

Arcymag
28-07-2007, 23:14
na prawie każdym na -1

Niżej nie schodz, bo będziesz wkur^^ł wyższe lvl bloczeniem respa, bijać scaraba długo. [chyba, ze chcesz vis i wand, ale raczej zawsze waste] możesz spróbować tar [ale przeludniony] albo stone.

Norrle'Brevhard
28-07-2007, 23:20
Hmmm dziwnie się zdecydowałeś, bo teraz raczej idzie to w drugą stronę ale skoro tak to ok. Ja swoim palkiem expiłam na oasis-1 od 15 lvl do chyba 20, potem poszłam na tar tomb (ten na bagienku) tylko uważaj bo często lurują crypt shamblera i beho. I pamiętaj, nie schodź na -2 i trzymaj sie na baczności, weź parę uhów... i jeśli masz w danym momęcię lagi albo coś w tym stylu to do tar się nie zbliżaj... wiem, że na ancient ruins raczej nie bo są stalkery itp... znaczy ja ci polecam 2 wyżej wymienione... możesz spróbować też pod (co to jest dokładnie nie wiem powiedzmy biblioteką ) biblioteką, ale przeważnie tam full ludzi i jest scarab a na -2 pare scarabów i mumia ;)

krisk89
28-07-2007, 23:22
i to wszystko w ankrahmun ? pierwszy raz pacca mam :p
a co może mnie na tych tombach spotkać ?tzn jakie potwory ?

w tej chwili mam WoP ale chyba będę musiał chodzić z WoD ?

krisk89
28-07-2007, 23:25
Hmmm dziwnie się zdecydowałeś, bo teraz raczej idzie to w drugą stronę ale skoro tak to ok. Ja swoim palkiem expiłam na oasis-1 od 15 lvl do chyba 20, potem poszłam na tar tomb (ten na bagienku) tylko uważaj bo często lurują crypt shamblera i beho. I pamiętaj, nie schodź na -2 i trzymaj sie na baczności, weź parę uhów... i jeśli masz w danym momęcię lagi albo coś w tym stylu to do tar się nie zbliżaj... wiem, że na ancient ruins raczej nie bo są stalkery itp... znaczy ja ci polecam 2 wyżej wymienione... możesz spróbować też pod (co to jest dokładnie nie wiem powiedzmy biblioteką ) biblioteką, ale przeważnie tam full ludzi i jest scarab a na -2 pare scarabów i mumia ;)

paladyn mi się znudził :p

mam ostatnie pytanie :P jak mam znalezć te tomby ? bo po nazwach to zielono mi , jest gdzieś to opisane ?

z góry dziękuję za odpowiedzi

Arcymag
28-07-2007, 23:30
tibia wiki>wpisz tomb. Masz taką ładna liste wraz z mapką.

z wandem od 13 lvl... bijąc po 25[?] to tomb ok... ale -1

ogółem lepiej spróbowac larw, tak sobie myśle...

o... albo rotowiska...

edit: przemyślałem sprawe. I tak nie poszukacie...

tomby (http://tibia.erig.net/Tomb)

krisk89
28-07-2007, 23:40
okej .dziękuję za odpowiedzi ;););)

Daspario
27-08-2007, 23:43
Ja mysle ze na takim lvlu najlepiej jestt expic na Penisula Tomb -1
Ten tomb jest na poludniowy-zachod od Ankrahmun.
Na tym tombie na -1 sa :
Snake , Spider , Poison Spider , Skeleton , Lyon , Larva , Ghoul , Scarab
Nie obawiaj sie scarabow bo ich jest kilka a sa naprawde gleboko...:P
http://img132.imageshack.us/img132/2386/tombyitpsm9.jpg
Penisula Tomb jest zaznaczona na dole po lewej stronie
MAM NADZIEJE ZE POMOGLEM :)

Aneviv
28-08-2007, 01:08
wszystkie tomby na -1 oprócz shadow tomb bo tam behe i stalker na -1 ;)
ale lepiej idź na roty na edron wg mnie

Stolec
28-08-2007, 02:50
Nie na edron tylko do liberty bay na roty i carion wormy. Przynajmniej do 26 lvla.