Pokaż pełną wersje : Ratujmy Saphire !!
Witam wszystkich. Patrząc na to co się dzieje na Saphirze można się domyślić, że długo tu nie pogramy... Naród polski jest tępiony, stosowane są metody typu : pa, hunty bezpodstawne. Tak dłużej być nie będzie ! (ah ten Guan, polonista)
ZWRACAM SIĘ Z WIELKĄ PROŚBĄ DO WSZYSTKICH POLAKÓW, KTÓRZY MOGĄ WSPOMÓC SAPHIRE !! POMÓŻCIE NAM NIE DAĆ SIĘ ZGNOIĆ !! MY TEŻ CHCEMY GRAĆ NA TYM ŚWIECIE, JAK INNI !! CHCEMY MIEĆ PRAWA JAK WSZYSCY INNI GRACZE I CO NAJWAŻNIEJSZE, CHCEMY SZACUNKU DLA NARODU POLSKIEGO !!
Tym oto orędziem chcę przywrócić Saphirze trochę biało-czerwonych barw w szeregach najlepszych gildii. Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc, proszę się odezwać na forum. Chcę wam tylko przypomnieć rodacy, że nie jesteśmy bezsilni. Musimy się zjednoczyć i walczyć z tym shitem zwanym "pa, hunty etc."
Jeszcze raz ponawiam prośbę. Jeżeli ktoś skończył ze swoim światem i pragnie wspomóc Saphire o swoją postać, proszę się nie wachać. Wszystkie propozycje przyjmujemy w tym temacie.
Dziękuję za uwagę.
Guanjin, "one of the last polish players, who wants freedom..."
Seba'rivel
31-07-2007, 13:04
<popieram>
Excalibug
31-07-2007, 13:04
Gdybym mógł to bym pomógł :P
A tak to moim 15 palkiem na saphirze wiele nie zdziałam.
Nie w tym rzecz, Excailbug. Chcemy pomocy wszystkich ludzi, którzy są w stanie jakkolwiek pomóc. Nie chodzi o to że masz 15 lv... Chodzi o to, że musisz go zwiększyć i jednoczesnie pozostać z całym eq, skilami i levelem.
Innymi słowy, musisz nie dać się zrobić w bambuko przez swe/br czy innych znanych nam powerabuserów.
Guanjin.
Seba'rivel
31-07-2007, 13:08
Gdybym mógł to bym pomógł :P
A tak to moim 15 palkiem na saphirze wiele nie zdziałam.
pg-uj tego 15 palka;)
Popieram.Nie dajmy sobą rządzić !
Seba'rivel
31-07-2007, 13:09
Nie w tym rzecz, Excailbug. Chcemy pomocy wszystkich ludzi, którzy są w stanie jakkolwiek pomóc. Nie chodzi o to że masz 15 lv... Chodzi o to, że musisz go zwiększyć i jednoczesnie pozostać z całym eq, skilami i levelem.
Innymi słowy, musisz nie dać się zrobić w bambuko przez swe/br czy innych znanych nam powerabuserów.
Guanjin.
br nie pa u nas.
Seba'rivel
31-07-2007, 13:10
Popieram.Nie dajmy sobą rządzić !
Klantu olej nobza graj dalej;)
Nvm, mówie o narodowościach i ogóle. Chce aby pa i hunty znikneły z Saphiry. Ile można ... grasz grasz, nagle uswiadamiasz sobie "mm, mam 50 lv to moze skocze na questa" i w tym momencie wpada Ci na questa 80 + ms (hipotetycznie) i mówi "pay or hunted" i powoli tracisz życie od woi'a i sdków. I co tu zrobić ?
Guanjin.
Excalibug
31-07-2007, 13:14
Na saphirce jak skilowalem na monku to mnie 40 ED zabił z sd -.- Kiedy zapytałem się dlaczego powiedzial "I hate pol ;]"
Właśnie z takim szczytem chamstwa należy walczyć. Musimy przyciągnąć kogoś z innych światów do pomocy, dlatego pragnę aby ludzie czytali ten temat i starali się coś zrobić z tym. Pomóżcie mi i spróbujcie porozsyłać link do tematu ludziom.
Guanjin.
Seba'rivel
31-07-2007, 13:19
Na saphirce jak skilowalem na monku to mnie 40 ED zabił z sd -.- Kiedy zapytałem się dlaczego powiedzial "I hate pol ;]"
Granie na saphirze to wyzywanie:) podejmij je.
Seba'rivel
31-07-2007, 13:19
Właśnie z takim szczytem chamstwa należy walczyć. Musimy przyciągnąć kogoś z innych światów do pomocy, dlatego pragnę aby ludzie czytali ten temat i starali się coś zrobić z tym. Pomóżcie mi i spróbujcie porozsyłać link do tematu ludziom.
Guanjin.
Tja;) macie zalatwione free itemky:)
Jeżeli tylko wykarzenie jakąś inicjatywę, macie od nas załatwiony "start set", a dobrym graczom nie potrzeba wiele by się szybciutko rozwinąć (patrz Sebarivel)
Seba'rivel
31-07-2007, 13:26
Jeżeli tylko wykarzenie jakąś inicjatywę, macie od nas załatwiony "start set", a dobrym graczom nie potrzeba wiele by się szybciutko rozwinąć (patrz Sebarivel)
Taki ze mnie dobry gracz jak z ciebie królowa Elizabethhhh
Wszyscy mobilizacja.Ja dziś sprubuje 62 ale nie wiem jak to będzie......
Mów mi "queen" od dziś :) Jesteś dobrym graczem, ale nie o tym chceliśmy pogadać. Musimy nagłośnić sprawę, wrzucać temat na fora (na Tibii nie polecam, gdyż umieszczanie linków na Trade/GC czy innych czatach jest karalne).
Seba'rivel
31-07-2007, 13:29
Wszyscy mobilizacja.Ja dziś sprubuje 62 ale nie wiem jak to będzie......
gogog power rangers!
Seba'rivel
31-07-2007, 13:30
Mów mi "queen" od dziś :) Jesteś dobrym graczem, ale nie o tym chceliśmy pogadać. Musimy nagłośnić sprawę, wrzucać temat na fora (na Tibii nie polecam, gdyż umieszczanie linków na Trade/GC czy innych czatach jest karalne).
Hmm tibia.pl to fansite ;; wiec tylko na trade to jest karalne...
Ofc nie spamujcie tym xD
Robcie co chcecie ale policzcie ile jest polskich serverów i jak polak z polakiem nie umie grać, to już o czymś świadczy np. taki drion aera, Sir Duxx i reszta polaczkow z saphiry, a szwedzi wiedza do kogo isc jak za hunt im sie nie zwroci bo przecierz polak zawsze zaplaci.
12:41 Sebex [26]: zmieniam swiat
Typ ktory caly czas pod depo stoi i 3/4 polakow grajacych na saphirze sa wlasnie tacy.
Może jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie polskiej gildii i na forum tibia.com założyć temat i napisać, że jeśli ktokolwiek ma problem do gildii niech napisze w tymże temacie, a nie zalatwia osobno, zawsze można sprobować.
Seba'rivel
31-07-2007, 14:01
Robcie co chcecie ale policzcie ile jest polskich serverów i jak polak z polakiem nie umie grać, to już o czymś świadczy np. taki drion aera, Sir Duxx i reszta polaczkow z saphiry, a szwedzi wiedza do kogo isc jak za hunt im sie nie zwroci bo przecierz polak zawsze zaplaci.
12:41 Sebex [26]: zmieniam swiat
Typ ktory caly czas pod depo stoi i 3/4 polakow grajacych na saphirze sa wlasnie tacy.
Może jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie polskiej gildii i na forum tibia.com założyć temat i napisać, że jeśli ktokolwiek ma problem do gildii niech napisze w tymże temacie, a nie zalatwia osobno, zawsze można sprobować.
Problem z tym, ze tylko 3/4 pl to nooby... 12 years old dzieci. Nie all:) i my chcemy wyszukac perelki:)
Hmm...dobry pomysł miałeś Aradzie, ale niestety nic po twej poradzie... Taki mały wierszyk na początek ale tak na serio to dobry pomysł, ale guild hunt może być uwzgledniony + musielibysmy wykorzystac noob chary do zrobienie gildii (vickowie + leader). Proponuje jednak się z tym wstrzymać. Spróbujmy przyciągnąć innych polaków ze światów.
Ale po można założyć temat na forum tibia.com (http://www.tibia.com) żeby właśnie ominąć, hunty, ale zawsze można sprobować, np napisać, że może być dobrą drogą do lepszych gildii i że nigdy nie bedą uczestniczyć w war etc.
00:21 Hetiwos [8]: you were very helpfull
Pomogłem kiedyś takiemu typkowi, gdy to napisał musiałem zapytać się skad jest, okazalo sie ze z Belgii, a polak jak prosi żeby dostać itemy? "pl? plis daj eq miałem haka" bo przeczytał debilny poradnik na forum tibia.pl, nigdy nie pomagałem takim osobą i pomagać nie będę.
Seba'rivel
31-07-2007, 14:37
NO coz ;) trosze zmieniam zdanie;;; Pl to nooby all;; nigdy swe jak bylem z nimi na huncie nie zajebali mi loota jak padlem;
No dobra moze nie all;;; ale wiekszosc;;
Jakby co chlopcy mozecie na mnie liczyc teraz kupuje pacc i sprobuje zrobic male PG ^^ jakby co to narazie jest tylko 35 paladyn ale zawsze cos ;p
Moj znajomy kupuje pacc razem ze mna i rowniez postara sie troszke PGowac
Kolejny znajomy 90ek z Beryli rowniez zastanawia sie nad przyjsciem na Saphire poniewaz Candia (non pvp) mu sie znudzilo ^^
Porozmawiam jeszcze z 117 rp z Danubi ale on chyba skonczyl z tibia... :(
Jeszcze pomysle troszke moze kogos da rade sie zwolac ;D ofc wszystkie osoby co wymienilem beda jechac na pacc :)
Urgothiri
01-08-2007, 01:08
Kolejny znajomy 90ek z Beryli rowniez zastanawia sie nad przyjsciem na Saphire poniewaz Candia (non pvp) mu sie znudzilo ^^
Hmm niekapuje tego.... 90ek z beryli idzie na saphire bo mu sie candia znudzila? :D to co on gra na beryli czy na candi?:>
@
a co do temat uskoro chcesz robic rewolucje to watpie ze ci sie uda :) szczegolnie jak zbiezesz ekipe w taki sposob jak zbierasz :) staniecie w dp jak przyjdzie co do czego zmienicice outfit na bialo czerwony i bedziecie tylko psiac hail pol... oczywiscie zycze powodzenia ale bedzie ciezko :)
Hmm niekapuje tego.... 90ek z beryli idzie na saphire bo mu sie candia znudzila? :D to co on gra na beryli czy na candi?:>
o boze ;] moj znajomy 90 ek z Beryli (czyli poznalem go na Berylce) dostal hunta od Spartan Legion i poszedl na Candie (~60ms) ;] ale poznalem sie z nim na Beryli rozumiesz juz czy bardziej dokladnie to przetlumaczyc?;> moze jakies szczegoly jak go poznalem itd?;D
Urgothiri ale wiadomo ze ekipy sie nie zbierze tutaj wszystkich ;] tak jak Seba napisal bedzie sie szukalo tych perelek a sam nie wiem czy bede do nich nalezal ^^
Takze sie zglaszam tego "projektu".
Moze niemam nic rewelacyjnego (44 EK) na saphie ale lepsze to niz nic.
Pozatym lubie czasem zarwac nocke zeby zrobic cos ciekawego ze swoim lvl :P
No to esktra.Skontaktujcie się przez tibie ze mną.
Seba'rivel
01-08-2007, 11:14
a co do temat uskoro chcesz robic rewolucje to watpie ze ci sie uda :) szczegolnie jak zbiezesz ekipe w taki sposob jak zbierasz :) staniecie w dp jak przyjdzie co do czego zmienicice outfit na bialo czerwony i bedziecie tylko psiac hail pol... oczywiscie zycze powodzenia ale bedzie ciezko :)
Nah;;;;;;;;;;
Maciektgk
01-08-2007, 11:26
A co ja zdziałam moim 21 drutem / ;p. Mój kolega 40 paladyn też się może przyłączyć (jak wróci z obozu :D).
Seba'rivel
01-08-2007, 11:56
A co ja zdziałam moim 21 drutem / ;p. Mój kolega 40 paladyn też się może przyłączyć (jak wróci z obozu :D).
Najs!!!!!!
Ziomek tu nie chodzi o to że 21 lvl nic nie zdziałasz,tylko chodzi o to żebys zrobił wszystko żeby ten 21 drut był mocniejszy.Walić pg ile sie da.Pozdro
Jakby co mam jeszcze druida 24 8o8o8o
Powoli ekipa sie sklada tylko trzeba poprostu expic ;]
Zaraz ide po pacc wiec zacznie sie ladny exp ^^
P.S
Ale wiecie co mnie wkurw*a najbardziej na tym servie?
Ze polacy PKuja polakow -.-
No, drodzy państwo ! Nie spodziewałem się aż takich rezultatów :D
Czyli piłka w grze :> Jedziemy z ostrym pg w każdej wolnej chwili. Powoli ekipa się rozrasta i niech każdy robi co może (powiadamia znajomków, sam próbuje coś osiągnąć na Saphirze by nie dać się poniżyć pa'om). Jestem z was dumny ;( :D:D
Jeżeli sam propagujesz taki styl walki z innymi narodami to spoko, ale nie osądzaj nas bo póki co nie zrobiliśmy nic co by mogło zostać wyśmiane/poniżane. nie stoimy w depo jak wiesz lub nie, każdy stara się expic na miarę swoich możliwości. Jak jesteś "biało-czerwonym depo-boyem" to staraj się to zmienić np. przechodząc na Saphire i robiąc co raz to większy level.
Gralem na saphirze swego czasu, doszedlem do 40 lev ale zwatpilem hehe, na tym serv ciezko bylo by sie wybic, rzeczywiscie duze PA i wogule, nie widzialem zeby to PA bylo konkretnie skierowane przeciwko Polakom, ale ogolnie ;p
Z 40 ms mam 24ms bo pkowalem troche ale jak macie kogos do zabicia, a boicie sie dostac hunta to moge was wyreczyc, tylko jakies runes by sie przydaly.
Jakby co to PM.
pzdr
0lik, jakbyś mógł się zebrać i z powrotem pograć coś na tym sorcu to by było cudownie. Masz 24 lv, nie zaczynasz od nowa :) Spróbuj, a napewno Ci pomożemy z Sebom :) Btw. już mam pierwszego ochotnika na Saphirze, z którym właśnie rozmawiam. Wyjątkowo pragnę by ludzie zalewali mnie msg'ami w stylu "Siemka, spróbuje wam pomóc :) " Czyż to nie cudowne, że ktoś jednak czyta forum ? :D
Moze i cos z tego bedzie ^^ ale nie jestem w 100% pewny poprostu pozyjemy zobaczymy ;D
Te, może najpierw zróbcie deserta, a dopiero potem pomyślcie o odbijaniu Saphiry z rąk złych Szwedów?
Te wszystkie Sebarivele i inne same najwyraźniej boją się coś zrobić i robią propagandę(oczywiście na polskim forum, co by obcokrajowcy nie przeczytali), a jednocześnie nadzieję i wiarę w 'patriotyzm tibijski' tysięcy małolotom , o zgrozo! Oni w to jeszcze wierzą..
Widzisz, nie grzmisz..
spawczykk
01-08-2007, 23:15
hmm zastanowie sie moze pogram na spahirze...
@Guanjin
Z jakiego osiedla jestes? bo ja tez lodz ;]
To mi się podoba mam propozycje a mianowicie:
Stwórzmy gildie niekoniecznie o Polskiej nazwie, bo to nie da nam szans na normalna grę.
Gdy dobijemy lvle 25 + (i większe) zorganizujemy Powstanie będziemy zabijać wrogów bez względu na lvle byle by byli Szwedami albo brazolami pewnie powstanie upadnie, ale za to odejdziemy z tego świata (Saphiry) z honorem i klingami spływającymi szwedzką krwią.
A więc do boju Polacy:wiking::flaga_pl::wiking:
25 lvl? Raczej minimum to 50-60 jesli chcemy powalczyc ;]
25 lvl? Raczej minimum to 50-60 jesli chcemy powalczyc ;]
@up
co to br to nic nie mam na Saphirze ;] wiecej mi uprzykrzyli zycia sami polacy niz brazole... -.- a pamietam kilku szwedow ktorzy mi pomogli ^^ najgorszy to Nobztrakt i jego Nobz Rinho -.-
_KaRiZmO_
02-08-2007, 03:37
Za często na forach nie siedzę ale po przeczytaniu tego postanowiłem odpowiedzieć... że? Że chętnie bym pomógł gdyby nie hack ;d, chyba z serpent swordem i jednym ihem na Neco nie pójdę.B)
Karizmo skontaktuj się ze Sebą,Guanjinem lub mną poprzez tibie a coś poradzimy na brak eq.Pozdro
Urgothiri
02-08-2007, 09:54
Jeżeli sam propagujesz taki styl walki z innymi narodami to spoko, ale nie osądzaj nas bo póki co nie zrobiliśmy nic co by mogło zostać wyśmiane/poniżane. nie stoimy w depo jak wiesz lub nie, każdy stara się expic na miarę swoich możliwości. Jak jesteś "biało-czerwonym depo-boyem" to staraj się to zmienić np. przechodząc na Saphire i robiąc co raz to większy level.
To nie bylo osadzanie... tylko przeczytaj moj post jeszcze raz dokladnie ze zrozumieniem.... zycze wam takiej rewolucji jak byla w dawnych latach hmm to byla chyba Danubia? a tak do przejscia na saphire.... teraz mam wakacje i sie nimi ciesze niebede marnowal wakacji dla gry ;)
@
Niejestem obeznany jak teraz uderza sorc/drut z sdkow po updete ale zawsze 10 sorcow 20lvlowych to przynajmniej wieksze combo ;o
Pozdrawiam i powodzenia :)
Omg kuzwa teraz przesadzili.
Moglibyscie dokladniej opisac ta sytuacje?
@spawczykk
Żabieniec :)
@ Karizmo
Pm i wszystko jasne :)
@ Zaxom
Sytuacja wygląda następująco...Grasz sobie grasz do momentu wbicia 40/50 lv.
Stoisz pod depo, biegnie nok'ha/nebulus/nobztrakt. Odwraca się w twoją stronę (ten moment decyduje o twoim żywocie). Nagle otrzymujesz sdka na maske po czym widzisz napis na privie " Pay or Hunted"...Płacisz bohami (jeżeli masz) lub hajsem (30k~) i masz spokój (taaa...) do czasu gdy nie przybiegnie następny typ i nie wywoła tej samej sytuacji.
Założenie jest proste, trzeba zebrać "perełki" Polskiej Tibii na Saphirze. Chcemy, żeby nasz naród był traktowany na równi ze szwedami/brazolami etc.
Miło mi, że komentujecie ten temat odmiennie. Wkońcu macie do tego prawo.
Ja mogę dodać od siebie tylko tyle, że w najbliższym czasie nie będę online, gdyż czeka mnie wylot do Irlandii. W razie wątpliwości proszę śmiało pytać Seby/Klantu/Mnie (z tym, że jeszcze przez 3 dni ) :)
To mi się podoba mam propozycje a mianowicie:
Stwórzmy gildie niekoniecznie o Polskiej nazwie, bo to nie da nam szans na normalna grę.
Gdy dobijemy lvle 25 + (i większe) zorganizujemy Powstanie będziemy zabijać wrogów bez względu na lvle byle by byli Szwedami albo brazolami pewnie powstanie upadnie, ale za to odejdziemy z tego świata (Saphiry) z honorem i klingami spływającymi szwedzką krwią.
A więc do boju Polacy:wiking::flaga_pl::wiking:
Powodzenia... 25 lvlami chcecie ubijać? kogo? chyba polakow 50+~ bo NIGDY nie ubijecie szweda nawet 40+ no chyba, że na cave bocie...
Seba'rivel
02-08-2007, 11:15
Te, może najpierw zróbcie deserta, a dopiero potem pomyślcie o odbijaniu Saphiry z rąk złych Szwedów?
Te wszystkie Sebarivele i inne same najwyraźniej boją się coś zrobić i robią propagandę(oczywiście na polskim forum, co by obcokrajowcy nie przeczytali), a jednocześnie nadzieję i wiarę w 'patriotyzm tibijski' tysięcy małolotom , o zgrozo! Oni w to jeszcze wierzą..
Widzisz, nie grzmisz..
Powiedz co mamy zrobic Gai-sensei.
Powiedz co mamy zrobic Gai-sensei.
Na początek możecie zacząć myśleć i nie robić z siebie idiotów, mój dzielny padawanie.
Seba'rivel
02-08-2007, 11:58
Na początek możecie zacząć myśleć i nie robić z siebie idiotów, mój dzielny padawanie.
No to zacznij, bo jak narazie nudzisz....
Oho Ho ! Widzę, że jakiś Depo-Boy Mentor się znalazł :) Pozdrawiamy jak zawsze międzynarodowym znakiem ;)
Btw. Ej Typ, co chciałeś wnieść do tematu pisząc, że mamy zrobić deserta lub też, że mamy zacząć myśleć ? Próbujesz być śmieszny. Powiem wprost, nie idziecie Ci i zamiast gadać to byś się wziął za coś, a nie udajesz, że umiesz czytać forum i kozaczysz :)
P.S Seba go go xD
Ok chłopaki. Postaram się to przedstawić moje zdanie jak najprościej. Zacznę od samego początku.
Niby dzień jak co dzień. Wracam z plaży,<tu gdzieś siusiam, jem obiad, myję się etc.>. Otwieram przeglądarkę, sprawdzam pocztę, odpowiadam na wiadomości na gg. Po chwili włączam Ogame i plemiona. Po wysłaniu floty na farmienie, załatwieniu wszystkich 'wirtualnych spraw' postanawiam włączyć forum tibia.pl.
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to temat zatytułowany jakże to dumną nazwą "Ratujmy Saphire !!". Myślę sobie: "ciekawe co tym razem nasi dzielni Polacy wymyślili" Pierwszym o czym pomyślałem to to, że ktoś będzie znowu zaludniał Saphire, jak miało to miejsce podczas rządów rodzinki Drake, ponad rok temu.
Jednak się pomyliłem.
Okazało się, że banda małolatów na lv 10-30 próbują zawładnąć saphirą, której 70% populacji i 95% 100lv+ stanowią Szwedzi, znający się od kilku lat, wcześniej władający Aureą, posiadający bota, ventrillo i zaufanie.
Zapomniałem dodać, że zrobią to wszystko pod dowództwem Sebarivela, który nie posiada krzty honoru.
I jak to mam skomentować? Przecież to jest, drodzy koledzy- śmieszne.
Ej Typ
Brak kultury, kolego?
nie udajesz, że umiesz czytać forum i kozaczysz :)
Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia jak można udawać, że czyta się forum, a jednocześnie odpisywać na co poniektóre posty. Kozaczyć skończyłem gdzieś w podstawówce.
No to zacznij, bo jak narazie nudzisz....
:)
Okazało się, że banda małolatów na lv 10-30 próbują zawładnąć saphirą, której 70% populacji i 95% 100lv+ stanowią Szwedzi, znający się od kilku lat, wcześniej władający Aureą, posiadający bota, ventrillo i zaufanie.
Zapomniałem dodać, że zrobią to wszystko pod dowództwem Sebarivela, który nie posiada krzty honoru.
:)
Może ja nie mam "10-30" lvla, ale też nie próbuję zawładnąć Saphirą, bo z kim? Moimi rl? na kilku 2 umie grać i nawet bym nie chciał być "władcą". Co do znajomości, też ich znam kilka lat i mam do nich zaufanie, mamy ventrilo, bot nie problem, ale co z tego jak jest nas 3, a jeśli nawet polakom nigdy się nie dogodzi i tak kiedyś albo sami sie pozabijaja albo straca serva. I cała ta "propaganda" przechodzi mi koło nosa teraz bo jak ja widzę tych polaczków wbijających się na respa, te biedne bluzgi typu "twojom starom wyruchala banda murzynow" i reszta noobów "xD", lub jak ubijam noob charem tychże polaczków to mnie bluzgają itp reloguje na knighta to mi liżą dupę, to na serio chcę, żeby w ogóle nie było polaków na tym servie.
bej
No więc tak...
Po 1, Nie brak kultury, tylko pogarda dla Ciebie koleżko, gdyż oceniasz ludzi zanim cokolwiek zdołają zrobić. Bardzo zła cecha.
Po 2, nie obrażaj Seby.
No więc tak...
Po 1, Nie brak kultury, tylko pogarda dla Ciebie koleżko, gdyż oceniasz ludzi zanim cokolwiek zdołają zrobić. Bardzo zła cecha.
No dobra. Ocenię was gdy zdołacie cokolwiek zrobić.
Po 2, nie obrażaj Seby.
: )
~Depo-Boy Mentor.
Dobra ksywka Ci się udzieliła, widzisz ? :)
Jednak tkwi w Tobie odrobiona rozumu i mam nadzieję, że skończą się komentarze tego typu.
Porażka Gorfina w trzech ostatnich wojnach powinna wam uświadomić, że z Saphirą nic nie da się zrobić. Był jedynym graczem, który mógł cokolwiek zrobić, więc dajcie sobie spokój. Sorry za szczerość, grałem na saphirze sporo czasu i widziałem większość wojen i zawsze byłem po stronie polaków, a później Gorfina. Mimo to życzę wam jak najlepiej :)
Seba'rivel
02-08-2007, 21:22
@Fremen
"Zapomniałem dodać, że zrobią to wszystko pod dowództwem Sebarivela, który nie posiada krzty honoru."
Juz ci mowilem nic o mnie nie wiesz;) troszke sie zmienilem od czasow 35lvl;;;
"tu gdzieś siusiam, jem obiad, myję się etc"
Dobra walnoles sobie owned;;
Najpierw lejesz, potem obiad a na koncu myjesz sie (rece) to ejst bleeee;) higiena to podstawa chlopcze:)
Seba'rivel
02-08-2007, 21:24
Porażka Gorfina w trzech ostatnich wojnach powinna wam uświadomić, że z Saphirą nic nie da się zrobić. Był jedynym graczem, który mógł cokolwiek zrobić, więc dajcie sobie spokój. Sorry za szczerość, grałem na saphirze sporo czasu i widziałem większość wojen i zawsze byłem po stronie polaków, a później Gorfina. Mimo to życzę wam jak najlepiej :)
Mam nieco mieszane uczucia co do Gorfina...
Pomijajac fakt, ze uzywal Mage-bomb czy to nie on byl czlonkiem znaku nazistwoskiego stworzonego podczas wojny Pl-swe na pustyni?
@Fremen
"Zapomniałem dodać, że zrobią to wszystko pod dowództwem Sebarivela, który nie posiada krzty honoru."
Juz ci mowilem nic o mnie nie wiesz;) troszke sie zmienilem od czasow 35lvl;;;
"tu gdzieś siusiam, jem obiad, myję się etc"
Dobra walnoles sobie owned;;
Najpierw lejesz, potem obiad a na koncu myjesz sie (rece) to ejst bleeee;) higiena to podstawa chlopcze:)
Daruj sobie. Mnie nigdy nie zdenerwuje obraza gówniarza.
*Od czasów Valorii, poprzez twoje trenowanie skilli na dc na 30lv na saphirze, czasy lizania dupy na forum i czacie, po założenie gildii- masówki, 80 lv i teraz tą akcję.
Nie wiem, być może od wczoraj się zmieniłeś.
Seba'rivel
02-08-2007, 23:18
Daruj sobie. Mnie nigdy nie zdenerwuje obraza gówniarza.
*Od czasów Valorii, poprzez twoje trenowanie skilli na dc na 30lv na saphirze, czasy lizania dupy na forum i czacie, po założenie gildii- masówki, 80 lv i teraz tą akcję.
Nie wiem, być może od wczoraj się zmieniłeś.
Powiedz kim jestes cwaniaku...
Powiedz kim jestes cwaniaku...
cwaniakiem.
Mam nieco mieszane uczucia co do Gorfina...
Pomijajac fakt, ze uzywal Mage-bomb czy to nie on byl czlonkiem znaku
nazistwoskiego stworzonego podczas wojny Pl-swe na pustyni?
Rozmawiałem z nim o tym kiedyś :) to nie on tworzył ten znak tylko koleś, któremu sprzedał chara. Odzyskał chara jakiś czas pózniej, podczas tej bitwy grał na Arthicusie Deathrage :P
Ja moge pomoc moim druidem i knightem :D, bo mam juz dosc ponizania Polakow na Saphirze... :/ sam dzis zalapalem hunta od Mauk Cort ... za co? za to, ze przeszedlem kolo niego ... i tacy sa Szwedzi na Saphirze :(...
Seba'rivel
03-08-2007, 00:09
cwaniakiem.
Dobre dobre nie wypowiadaj sie jak nawet nie masz odwagi sie ujawnic:)
kthanxbye
@Rafix17
Wczoraj on tez mi wpadl na tomba ;/ wolal o bohy a ja spierdolilem ^^ (jakim cudem?)
@Saphira
Cos sie dzieje na naszym swiecie nie tak... Nagle wszystkich h lvl widzialem na statkach polowa z nich sprzedawala pro a druga polowa szukala sobie bohow ;/
a nie wiem czy wszyscy znaja ta gildie... (Ab'Team) sa w niej sami polacy moze oni tez by pomogli ;]
Jesli chodzi o gildie Ab'Team to nie wszyscy moga tam wejsc bo jest to gildiia kolezenska :) sam w niej bylem moim knightem, lecz wyszedlem bo mam hunta :D ale vickiem w niej jest moj druid, wiec mysle, ze jakby co... uda mi sie przekonac naszego lidera do pomocy walczacym o prawa Polakow na Saphirze B)
Czemu noob gildia ?? :/ napewno nie tak dobra jak OOoB, ale zawsze zgrana i lojalna :confused:
moze przesadzilem ze noob ale 3/4 to depo slayery
Seba'rivel
03-08-2007, 20:50
Jedynych z Ab'Team, ktorcyh znam i szanuje to
Druid Arth i Swietochlowitz
Hehe Druid Arth to ja :D zreszta nie trudno sie chyba domyslic ;p
naabs :P gildia jest taka a nie inna gdyz bralem tylko ziomkow ...
Seba'rivel
04-08-2007, 00:20
Hehe Druid Arth to ja :D zreszta nie trudno sie chyba domyslic ;p
;;; no coz cienki jestem w domyslaniu sie;;;
Jak wam sie znudzi ratowanie Saphiry to zapraszam na Lucere B) Tam sytuacja nie jest aż tak beznadziejna, ale i tak br mają sporą przewagę ;) W zasadzie to ich panowanie mi się nawet podoba, przynajmniej jest jakiś porządek no i żaden br nie mowi do Ciebie "BoH or die!" :]
Szczerze mowiac to mysle, ze gdyby nawet Saphira bylaby w rekach Polakow to nadal power abuse by istnialo, lecz wole takie pa, bo ono skierowane byloby wszczegolnosci na Szwedow, ktorych (nie wszystkich oczywiscie) zdazylem znienawidzic podczas gry na tym serwerze :/
Mam nadzieje, ze w przyszlosci da sie wbic tu wiekszy lvl niz 40-50 bez kolekcji huntow by swe ;]
Seba'rivel
05-08-2007, 00:45
;-) no coz no coz no coz
Wiele osob doszlo...
Ehh patrzac na to co dzieje sie chocby w Ab'dendriel to powiem szczerze, ze na ratowanie Saphiry od szwedzkiego power abuse nie ma szans :( nie wiem czemu, ale ostatnio kilka osob z ww. miasta skutecznie tempi czlonkow gildii Ab'Team. Niestety nie znam powodu z jakiego tak sie dzieje :/
Pozostaje zapytac czy wlasnie w takich polskich miastach jak np. Ab'Dendriel nie powinnismy, my Polacy zyc w zgodzie i pomagac sobie w walce z szwedzkim PA?
Seba'rivel
05-08-2007, 18:21
Ehh patrzac na to co dzieje sie chocby w Ab'dendriel to powiem szczerze, ze na ratowanie Saphiry od szwedzkiego power abuse nie ma szans :( nie wiem czemu, ale ostatnio kilka osob z ww. miasta skutecznie tempi czlonkow gildii Ab'Team. Niestety nie znam powodu z jakiego tak sie dzieje :/
Pozostaje zapytac czy wlasnie w takich polskich miastach jak np. Ab'Dendriel nie powinnismy, my Polacy zyc w zgodzie i pomagac sobie w walce z szwedzkim PA?
Zastanawiales sie czemu swe "can get 1kk exp" w jeden dzien a wiekszosc Pl z saphiry nie?
Seba'rivel
05-08-2007, 19:02
Ehh czy ja wiem czy sie oplaca ratowac saphire
17:40 Warning! The murder of Ok'zco was not justified.
17:43 Ok'zco [7]: i fajnie ze tak grasz i ciebie nie zabijaja -.-
17:44 Sebarivel [101]: i co zazdrosc cie bierze, ze nie place
17:44 Ok'zco [7]: na bank komus dupy dajesz
17:44 Ok'zco [7]: ja gram na innym servie
17:44 Ok'zco [7]: ;]
17:44 Sebarivel [101]: I co z tego?
17:44 Ok'zco [7]: w 9 dni 45 lvl i nie fikaj
17:44 Sebarivel [101]: I co z tego?
17:45 Ok'zco [7]: a co mnie to obchodzi ze ty palcówe sobie robisz
17:45 Ok'zco [7]: kurwa noob jestes i tyle
17:46 Ok'zco [7]: i juz sobie pograles
17:46 Sebarivel [101]: zabijesz mnie?;
17:46 Ok'zco [7]: nom utevo lux wpisze i cie nie ma
17:46 Sebarivel [101]: dobra nie noobuj:) bye
Chyba, ze bedziemy wpuszczac tylko 15 lat+;;;
@up
Ale Seba bardzo duza wiekszosc polakow taka jest ;]
Zal dupe sciska jak slysze o tych dzieciach (10 lat) i nie widza swiata poza Tibia a i napieprzaja po 18h dziennie w WAKCJE. Boze przeciez to chore ^^
@Seba'rivel
Oczywiscie, ze ratowanie Saphiry ma sens ( w koncu nie moze ona byc serwerem prywatnym jak niektorzy ja okreslaja -.-). A takimi nOObami nie ma sie co przejmowac, bo zawsze znajda sie wlasnie tacy wywyzszajacy sie i zazdrosni. Ale nie mozna zapomiec, ze na Saphirze jest wielu graczy zgranych ze soba i takich trzeba zebrac wokol siebie, zeby miec szanse przeciwstawic sie Szwedom. Grupa takich osob jest wlasnie gildia Ab'Team :D
Ale nie tylko sama gildia Ab'Team ;) jest bardzo duzo przyjaciol tylko ciekawe kto chcialby walczyc ;)
i'm fuck this server! ;s
kochasz tomby? nie radze zostawiac listu ze na nim siedzisz... w nocy mnie odwiedzil nobz z kumplami , i tak zwane "boh or hunted' lecz teraz bylo "boh or die " wybralem smierc ;) c-arm w dupe no ale coz to jest saphira :) od dluzszego czasu "Szwedzki serwer" kthxbyee
K**** nie gadaj, ze cie ubili :/ i jak tu te szwedzkie mendy maja nie denerwowac? -.- A jesli chodzi o to kto by chcial walczyc to ja napewno moge pomoc i mysle, ze wielu moim kolegow byloby chetnych ubic np. nobztrakta (szczerze mowiac nawet myslalem jak mogloby to wygladac i sadze, ze plan nawet niezly), ale takie cos napewno zapoczatkowaloby wojne co nie spodobaloby sie pewnie czlonkom OOoB, gdyz oni maja spokoj jako jedyni na Saphirze, wiec po co im wojna?
Seba'rivel
06-08-2007, 18:55
K**** nie gadaj, ze cie ubili :/ i jak tu te szwedzkie mendy maja nie denerwowac? -.- A jesli chodzi o to kto by chcial walczyc to ja napewno moge pomoc i mysle, ze wielu moim kolegow byloby chetnych ubic np. nobztrakta (szczerze mowiac nawet myslalem jak mogloby to wygladac i sadze, ze plan nawet niezly), ale takie cos napewno zapoczatkowaloby wojne co nie spodobaloby sie pewnie czlonkom OOoB, gdyz oni maja spokoj jako jedyni na Saphirze, wiec po co im wojna?
Narazie jest spokoj na saphirze i wiekszosci to odpowiada...
Nie sadze zeby ktokolwiek chcial do was dolaczyc z HL gildi.
Hmm spokoj na Saphirze... to chyba pojecie dwuznaczne ;p
Chociarz gram tu dopiero pol roku i moze nie zdazylem jeszcze zobaczyc jak wyglada "nie spokoj" na tym serwerze ;]
Ja gram na saphirze 1 rok i 9 miesiecy. B)
@Iks.De
Ja w tibie rok gram niecaly ;p
Ale wy tez z Tharxem byliscie hunted co nie? Dopiero chyba dali wam spokoj od wejscia do OOoB.. ale moze sie myle ;]
Seba'rivel
06-08-2007, 22:48
Pamietam Arada od zawsze;) gram here 2 lata i 3 miesiace
2007-01
58h 30m
Jak widac gram od stycznia ;p ale od marca do lipca retired ;)
Ehh wszyscy znajomi wraz ze mna czekali na new server... :( wszyscy poszli na solere a ja wybralem saphire ^^ ale juz jestem w 100% pewny ze wybralem dobrze.
Jesli chodzi o tibie jest to dla mnie naprawde nowe doswiadczenie. Na Berylii kumple po 100lvl ktorzy rzadzili, pomagali i wszystko tak latwo wchodzilo a tutaj... To dopiero jest sukces aby sie wybic ;D Mam nadzieje ze kiedys dosiegne zaszczytu walki o prawa polakow na tym serverze :) mam nadzieje rozniez ze bedzie to juz naprawde niedlugo.
Pozdrawiam wszystkich myslacych pozytywnie jak ja ^^
Hehe Gie Zet za pozytywne myslenie ;) Ale tak tu juz jest, mimo, ze ciezko sie gra to Saphira ma swoj urok:]
Mam pytanko do Seby lub Arada :)
Przeszedł ktorys z was Explorer Society Quest? Potrzebne mi sa koniecznie 2 atlasy dobrze zaplace :)
Ja mogę kupować, msg me w grze. ;)
Ok Arad jak tylko bede mogl sie zalogowac zaraz do Ciebie napisze :)
P.S
Orientuje sie ktos w jakich cenach jest kazda czesc pirate seta?
P.S 2
Czy jest ktos kto pomoglby mi wykonac quest na pirate outfit?;D (chodzi mi o pomoc w wybiciu tych piratow wszystkich -.-)
Seba'rivel
09-08-2007, 13:10
Jezeli ktos ma ochote wpasc na saphira niech napisze tutaj swoj nick i msg me in game po free items:)
Ralvin (http://forum.tibia.pl/member.php?u=87817):
Twoj nick?
Seba'rivel
09-08-2007, 14:10
I WAZNE!
Free items moze dostac ktos kto jest nowym graczem nie np: 12-20lvl....
Mathew Shadowsword
09-08-2007, 14:40
Witam! Mój rodzimy świat to Hiberna. Na Hibernie byłem od zawsze, tam z obcokrajowcami polacy problemów nie mają.
Gdy zobaczyłęm ten temat i przeczytałem co br/swe robią z polakami na saphirze postanowiłem porzucić rodzimy świat i przejść na saphire.
Nie jestem rasistą więc nie będe tępił swe/br, lecz próbował zaprzestać aby oni nie tępili nas! A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!!
A tak po za tym w jakim mieście mam mieszkać ? ;]
Mój nick to Mathew Boltfire. Narazie na rooku ale dzisiaj wyjde ;]
Seba'rivel
09-08-2007, 14:47
Witam! Mój rodzimy świat to Hiberna. Na Hibernie byłem od zawsze, tam z obcokrajowcami polacy problemów nie mają.
Gdy zobaczyłęm ten temat i przeczytałem co br/swe robią z polakami na saphirze postanowiłem porzucić rodzimy świat i przejść na saphire.
Nie jestem rasistą więc nie będe tępił swe/br, lecz próbował zaprzestać aby oni nie tępili nas! A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!!
A tak po za tym w jakim mieście mam mieszkać ? ;]
Br sa wporzo
A WIĘC WYJDZMY NA ULICE UBIERZMY SIĘ W NASZE BARWY I WALCZMY Z TĄ RASISTOWSKĄ POSTAWĄ OBCOKRAJOWCÓW!!
Tak. Zamierzasz walczyć nosząc biało-czerwony outfit? Heh
Mathew Shadowsword
09-08-2007, 15:15
hehe tak napewno nie to po to zeby wiedzieli z kim maja doczyneinia ;]
Ten server jest stracony....kazdy "wiekszy lvl" odszedl (wyjatki to Arad, Seba~i kilka osob mniej znanych). Ja, Van Neez, lady'Nitka juz dawo odeszlismy z tego serva.....jak wiekszosc Polakow. Ja kiedys myslalem ze to co pisza na forum o hunceniu Polakow (ogolnie o PA) to klamstwa i mozna spokojnie grac..jednakze mieli racje. Granie na saphirze to tylko marnowanie waszego czasu (oczywisce to tylko moje zdanie i "kilku" innych osob) pozdro
btw: Po co sprowadzac osoby na saphire?, "zeby PGowali" jak dobija do 50lvla to juz koniec przygody z saphira...i co moga takiemu nobzowi????
Siergiey
09-08-2007, 18:20
juz lepiej robcie sorcow/drutow lvl ~30 sd w lape i ifdzcie pkowac ;; we 20 mozesz ujebiecie jakiegos najta 100+ :] ot co ;; gl&hf
sam probowalem troche poxpic ale jak mnie na kicku ghul ujebal od tamtej pory sie nie loguje. no bo wkurw. ;
Seba'rivel
09-08-2007, 18:23
Lady'Nitka dal gra btw:)
Lady'Nitka dal gra btw:)
cytuje:
"/Gone but not forgotten~
@ Selena."
Nitka ma hunta na saphirze od vilshiona, zreszta jak cale yataman (hail!)
Ja, tharx i seba może możemy spokojnie grać, bo nigdy nie mieszaliśmy sie w zadne wojny? ;)
Seba'rivel
09-08-2007, 19:55
Ja, tharx i seba może możemy spokojnie grać, bo nigdy nie mieszaliśmy sie w zadne wojny? ;)
mowiac profesjonalnie nie wychylamy sie;)
El.Drinio
09-08-2007, 19:56
*up
Nie wychylałem sie a hunta dostałem :)
Hmm wlasnie ja dostalem hunta bo wracalem z expa i zauwazyl mnie Mauk Cort, zaczal bic i kazal placic, ale ja nigdy nic Szwedom nie dam :D wiec hunted. Ale i tak nadal expie bo oni w wiekszosci jak juz tu ktos wspominal zasypuja nas huntami, a pozniej i tak o nich zapominaja :p Moim zdaniem chodzi im o to zeby pozbyc sie potencjalnego zagrozenia jakie moga w przyszlosci stanowic 40-50lvl i niestety wiele osob boi sie Szwedow i opuszcza Saphire ;( Wiec jesli chcemy, aby na tym serwerze dalo sie grac nie powinnismy sie poddawac tylko expic expic expic ... i ubic nobztrakta :p
Tenux Ridd
09-08-2007, 21:27
Na pacc area tam sie swietnie expi. :cup:
Niestety facc moga ubic za byle co ;(
Jak zaczniesz bić nobza to wszyscy jego znajomi zaczna sie logowac i wpadna, a nawet jesli uda wam sie ubic nobz to gildia mu da kase na deda, jak vilshion padl dostal 500k od gildii bo mial rs. >.>
Hehe... Wiedziałem, że sporo Polaków gra na Saphirze, ale wątpiłem, że tak chcą walczyć o wolność. Ogólnie Saphira spoko serwer. Z możliwościami... Ceny są też zajebiste - DSM 100k, na Azurze przy odrobinie szczęścia da rade za 30k znaleźć.
Swego czasu trochę grałem na Saphirce i z tego co słyszałem, to PA wobec Polaków jest masakryczne. Mam tam 66ek, rozważałem grę, ale na Azurze mam bardziej komfortową sytuację. Może któregoś dnia wesprę Was swym orężem. :]
Taka mała rada... Skoro już chcecie walczyć o wolność, to póki co nie wychylajcie się. Podlizujcie się Szwedom, siedźcie cicho i bijcie lv. Jak urośniecie w siłę, to będziecie mieli szanse, tym bardziej, że z tego co pamiętam szwedzka siła na Saphirze opierała się na magach, a teraz różnica między 170+ a 110+ magiem jest prawie żadna. Życzę powodzenia!
@Iks.de
To, że ubijecie jednego kolesia nic nie da. Partyzantka nie ma sensu. Serwer przejąć można tylko przez open battle. Azura to serwer wiecznej wojny, więc co nieco wiem o tym. Zresztą... Azura i Saphira ma wiele wspólnego...
@Iks.de
To, że ubijecie jednego kolesia nic nie da. Partyzantka nie ma sensu. Serwer przejąć można tylko przez open battle. Azura to serwer wiecznej wojny, więc co nieco wiem o tym. Zresztą... Azura i Saphira ma wiele wspólnego...
Dlatego jestem przeciwko temu.
Seba'rivel
09-08-2007, 22:04
Saphirze opierała się na magach.
tak bylo przed updatem.
tak bylo przed updatem.
Możliwe... Obecnie nie bardzo jestem w temacie, bo wróciłem na stary serwer. Zresztą aktywnie gram może z miesiąc. :) Jak wygląda teraz sytuacja?
21:21 Warning! The murder of Yoytmen was not justified.
21:21 Arad Knight [81]: Exori Gran
21:21 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Yoytmen. He was killed by Arad Knight.
Typowy polaczek. ;s
@Iks.de
Z tym ubiciem nobza to tylko takie marzenie :p wiem, ze to mogloby sie zakonczyc tragicznie dla Polakow ;)... w sumie przecierz nikt nie chce wojny tu , ale kazdy chce spokojnie moc expic, a jak to osiagnac...hmm nie mam pojecia, ale napewno nie mam zamiaru podlizywac sie Szwedom (jak sugerowal jed), ktorzy wybili i przegonili z tego serwera jakies 80% moich kolegow X(
@Iks.de
Z tym ubiciem nobza to tylko takie marzenie :p wiem, ze to mogloby sie zakonczyc tragicznie dla Polakow ;)... w sumie przecierz nikt nie chce wojny tu , ale kazdy chce spokojnie moc expic, a jak to osiagnac...hmm nie mam pojecia, ale napewno nie mam zamiaru podlizywac sie Szwedom (jak sugerowal jed), ktorzy wybili i przegonili z tego serwera jakies 80% moich kolegow X(
Nie tyle podlizywać, co starać się grać w spokoju. Póki nie wbijesz 80-90+ to sobie możesz marzyć o walczeniu. :]
Heh ja marze o wbiciu tu tego 80 czy 90 lvl ... watpie zeby sie to udalo, ale mam nadzieje ;] jak mnie Szwedzi ubija zaczne skilowac to moze zapomna, ze tu jestem i bede mogl znow grac:]
Ktoś wyżej napisał, że partyzantka niema sensu ale pomyślcie jak będziemy chodzić w białó czerwonych strojach (lvlami w granichach 30-60) to szwedzi będą się balie przyznać że są szwedami.A więc możemy wlaczyć do ostatniego red squlla pomyślecie ile to fragów ile ''martwych'' szwedów.
Szwedzi będą wspominać ten dzień a kto wie może po roku znowu byśmy zatakowali to by było coś:p.Tylko najgorsza jest kwestia organizacji.Trzebaby było stworzyć jakąś nieżucającą się w oczy gildie nie o Polskiej nazwie.
Wy piszecie o wojnie ze swe....a gdzie byl Seba~ a gdzie byl Arad~jak byla wojna 99&supp99 vs neco&supp neco. Baliscie sie dupe ruszyc na open battle....tak samo jak na wojnie demoralize vs neco. kthxbye
Seba'rivel
10-08-2007, 00:07
Wy piszecie o wojnie ze swe....a gdzie byl Seba~ a gdzie byl Arad~jak byla wojna 99&supp99 vs neco&supp neco. Baliscie sie dupe ruszyc na open battle....tak samo jak na wojnie demoralize vs neco. kthxbye
A huj mnie to obchodzi powiem ci szczerze;)
A i btw
Killed at Level 101 by Jamtizz and by Nebztrakt
To juz jest koniec;) "ratujmy saphire thread" jest dla mnie closed
Specjalnie logne zeby pogratulowac dla nebztrakta (barona)
Zrozumcie ze nic tu po Was (tj Polakach).....to byl jest i bedzie "aurea gang private server"
Arad~I Seba~ skonczycie tak jak Drake'i :)
Ktoś wyżej napisał, że partyzantka niema sensu ale pomyślcie jak będziemy chodzić w białó czerwonych strojach (lvlami w granichach 30-60) to szwedzi będą się balie przyznać że są szwedami.A więc możemy wlaczyć do ostatniego red squlla pomyślecie ile to fragów ile ''martwych'' szwedów.
Szwedzi będą wspominać ten dzień a kto wie może po roku znowu byśmy zatakowali to by było coś:p.Tylko najgorsza jest kwestia organizacji.Trzebaby było stworzyć jakąś nieżucającą się w oczy gildie nie o Polskiej nazwie.
Ech... Zachowaj te genialne plany dla siebie. Kolejny doświadczony dowódca, który wymyślił najlepszą taktykę na wygranie wojny. Szwedzi się zesrają ze strachu jak zobaczą armię noobów w biało-czerwonych strojach.
Specjalnie logne zeby pogratulowac dla nebztrakta (barona)
Zrozumcie ze nic tu po Was (tj Polakach).....to byl jest i bedzie "aurea gang private server"
Arad~I Seba~ skonczycie tak jak Drake'i :)
Skąd ten brak wiary? ;> Zawsze jest szansa, choćby bardzo niewielka.
Napewno gdyby powrocili na Saphire starzy gracze i ci co wbili tu 50+lvl i chcieli walczyc mielibysmy wtedy duza przewage ale co z tego jesli Szwedzi sa bardziej zorganizowani od nas .. :/ i zeby wygrac wtedy taka wojne nie wystarczy tylko jeden frag, a trzeba by planowac wszystko z wyprzedzieniem, zeby nie dac sie Szwedom i co najwazniejsze musielibysmy miec okolo 50 zaufanych osob, ktore by nie sypaly Szwedom.
Sam mialem plan jakby mozna ubic nobztrakta ..mysle,ze plan nawet bardzo dobry, ale co nam po jednym fragu?? wtedy byloby jeszce gorzej bo Szwedzi uwzieli by sie na nas.. :/
Skąd ten brak wiary? ;> Zawsze jest szansa, choćby bardzo niewielka.
skoro 20+ osob (90+ lvle) nie dalo rady dla neco (mowie tu o 99 i demoralize) to tym bardziej kilka osob z "nieco mniejszymi lvlami".
Kurcze ten temat kojarzy mi sie z II wojna swiatowa :confused:
Po 1:
Na woje potrzebne jest ventrilo,
Po 2:
Taktyka, żeby nikt nie leciał na pałe, ale oczywiście znając polaczków (fajnie to brzmi) wyrywaliby się przed szereg bo myślą, że są uber pro i dadzą radę na 10, jak "hoolligani" meczach, którzy rzucają sie na grupe policjantow,
Po 3:
Wolałbym walczyć z br, bo jak polacy wygrają zaczną sie kłócić i między sobą bić i zaczną udawać pa.
Nie uważam się za super gracza, ale jak czasami widzę niektórych ludzi to żal mi się ich robi...
Napewno gdyby powrocili na Saphire starzy gracze i ci co wbili tu 50+lvl i chcieli walczyc mielibysmy wtedy duza przewage ale co z tego jesli Szwedzi sa bardziej zorganizowani od nas .. :/ i zeby wygrac wtedy taka wojne nie wystarczy tylko jeden frag, a trzeba by planowac wszystko z wyprzedzieniem, zeby nie dac sie Szwedom i co najwazniejsze musielibysmy miec okolo 50 zaufanych osob, ktore by nie sypaly Szwedom.
Sam mialem plan jakby mozna ubic nobztrakta ..mysle,ze plan nawet bardzo dobry, ale co nam po jednym fragu?? wtedy byloby jeszce gorzej bo Szwedzi uwzieli by sie na nas.. :/
W jakim ty świecie żyjesz? Co Ci da armia 50+lv? Na pewno nie dużą przewagę. Jedyne co z tego będzie, to więcej fragów dla Szwedów. Nie masz pojęcia o wojnie.
skoro 20+ osob (90+ lvle) nie dalo rady dla neco (mowie tu o 99 i demoralize) to tym bardziej kilka osob z "nieco mniejszymi lvlami".
Kurcze ten temat kojarzy mi sie z II wojna swiatowa :confused:
Oczywiście, że większość tych, którzy się tu wyrywają do wojny nie ma najmniejszych szans na zwycięstwo. Zresztą... To są ludzie, którzy pierwsi do walki chcą, ale po jednej porażce rezygnują. Jeśli już mówimy o jakiejkolwiek wojnie, to nie może to być coś w stylu powstania warszawskiego. Skoro grałeś na Saphirze, to masz tu jakiś char. Co Ci szkodzi trochę się pobawić w polowanie na Szwedów?
Pamiętaj, że II wojna światowa została wygrana.
Po 1:
Na woje potrzebne jest ventrilo,
Po 2:
Taktyka, żeby nikt nie leciał na pałe, ale oczywiście znając polaczków (fajnie to brzmi) wyrywaliby się przed szereg bo myślą, że są uber pro i dadzą radę na 10, jak "hoolligani" meczach, którzy rzucają sie na grupe policjantow,
Po 3:
Wolałbym walczyć z br, bo jak polacy wygrają zaczną sie kłócić i między sobą bić i zaczną udawać pa.
Nie uważam się za super gracza, ale jak czasami widzę niektórych ludzi to żal mi się ich robi...
1# Ventrilo albo Teamspeak to najmniejszy problem. :)
2# Przede wszystkim taktyka, a nie "armia 50lv, która daje Wam dużą przewagę".
3# Nie zawsze tak jest, choć niestety bardzo często. Doskonały przykład - Azura. Tam klepali się wiecznie ze Szwedami. Gdy Szwedzi odeszli jako przegrani, Polacy zaczęli się tłuc między sobą. ;p
@jed
Zeby komentowac posta najpierw go dokladnie przeczytaj:p "Napewno gdyby powrocili na Saphire starzy gracze i ci co wbili tu 50+lvl" czy twoim zdaniem mowie tu tylko o armi 50lvl?Czy na Saphirze graja/grali tylko 50lvl? I chodzi mi o to, ze jakby wrocili oni na Saphire to bysmy mieli ogromna przewage liczebna -.- bo sam mam wileu znajomych, ktorzy odeszli stad. I jakbys nie rozumial tez dalszej tresci mojego poprzedniego posta to jestem w nim steptycznie nastawiony do wojny i zdaje sobie sprawe, ze nawet jesli byla by wojna to ciezko byloby ja wygrac z tak zorganizowanymi szwedami...
A i jeszcze jak ty masz takie duze pojecie o wojnie to prosze rzuc jakis pomysl na temat "jak ratowac Saphire"
Teraz jesli chodzi o ten kawalek w odp. dla arada
Kiedy to przeczytalem to doszedlem do tego, ze Ty wogole nie umiesz czytac o.O, bo prosze przytocz mi fragmnet, w ktorym mowie, ze wygramy majac armie samych 50 lvl, ktorzy rzuca sie na np. nobza i zaczna bic? W jakim twoim zdaniem jezyku napisalem w moim poscie, ze "i zeby wygrac wtedy taka wojne nie wystarczy tylko jeden frag, a trzeba by planowac wszystko z wyprzedzieniem", ze nie zrozumiales, ze pisze tu o koniecznosci planowania wszystkiego z wyprzedzeniem?
Wiec prosze zanim komentujesz jakiegos posta przeczytaj go dokladnie ..i zrozum go, a jesli masz z tym problemy to lepiej nie komentuj :confused:
A i btw
Killed at Level 101 by Jamtizz and by Nebztrakt
To juz jest koniec;) "ratujmy saphire thread" jest dla mnie closed
Strasznie szybko sie poddajesz ;]
Seba'rivel
10-08-2007, 17:34
Strasznie szybko sie poddajesz ;]
Aug 09 2007, 21:44:03 CEST Killed at Level 101 by Jamtizz and by Nebztrakt
Aug 08 2007, 16:31:12 CEST Died at Level 102 by a merlkin
Jul 31 2007, 13:04:27 CEST Died at Level 101 by a blue djinn
Jul 20 2007, 09:37:37 CEST Died at Level 99 by a dragon lord
czyzby?
podejrzewam pinging.. na innych servach dziwne! 0 lag 0 freez 0 kick.
@jed
Zeby komentowac posta najpierw go dokladnie przeczytaj:p "Napewno gdyby powrocili na Saphire starzy gracze i ci co wbili tu 50+lvl" czy twoim zdaniem mowie tu tylko o armi 50lvl?Czy na Saphirze graja/grali tylko 50lvl? I chodzi mi o to, ze jakby wrocili oni na Saphire to bysmy mieli ogromna przewage liczebna -.- bo sam mam wileu znajomych, ktorzy odeszli stad. I jakbys nie rozumial tez dalszej tresci mojego poprzedniego posta to jestem w nim steptycznie nastawiony do wojny i zdaje sobie sprawe, ze nawet jesli byla by wojna to ciezko byloby ja wygrac z tak zorganizowanymi szwedami...
A i jeszcze jak ty masz takie duze pojecie o wojnie to prosze rzuc jakis pomysl na temat "jak ratowac Saphire"
Teraz jesli chodzi o ten kawalek w odp. dla arada
Kiedy to przeczytalem to doszedlem do tego, ze Ty wogole nie umiesz czytac o.O, bo prosze przytocz mi fragmnet, w ktorym mowie, ze wygramy majac armie samych 50 lvl, ktorzy rzuca sie na np. nobza i zaczna bic? W jakim twoim zdaniem jezyku napisalem w moim poscie, ze "i zeby wygrac wtedy taka wojne nie wystarczy tylko jeden frag, a trzeba by planowac wszystko z wyprzedzieniem", ze nie zrozumiales, ze pisze tu o koniecznosci planowania wszystkiego z wyprzedzeniem?
Wiec prosze zanim komentujesz jakiegos posta przeczytaj go dokladnie ..i zrozum go, a jesli masz z tym problemy to lepiej nie komentuj :confused:
Skoro już prawisz te swoje mądrości, to chociaż pisz poprawnie. Ponadto przewaga liczebna gówno daje, wierz mi. Tutaj wystarczy 20 osób na 90-100+, którzy znają się na rzeczy, ufają sobie i nie srają w gacie podczas bitwy.
To Twoje planowanie wszystkiego z wyprzedzeniem to też takie gadanie... Co chcesz zaplanować? Pięć bitew w przyszłości? A jak już będziesz miał wszystko ułożone i coś pójdzie nie tak, to co? Obsrasz się i w nogi? Ludzie, którzy mają 50+lv nic nie zdziałają. Większą nadzieję pokładałbym raczej w starych graczach i tych którzy obecnie mają w miarę dobre chary. Tyle, że potrzebowalibyście jeszcze jakiegoś OTSa, żeby na nim wszystko przećwiczyć.
Odpowiedzcie sobie na pytanie do czego dazycie, do czego zmierzacie......ja z tego wszsytkiego zrozumialem, ze do "wolnosci" (stop pa, huntowaniu Polakow), no dobra macie racje, nie powinno tak byc, ale po ch*ja wracacie na saphire jak wiecie ze to sie nie zmieni...a wojna? skonczcie mowic o wojnie...sami wiecie ze to nic nie pomoze.
ps. uwazam ze wiecej zdzialaloby asslicking (siema Seba).
Szczerze to nie che mi sie klocic na tym forum z osobami, ktore prawdopodobnie nie graja wcale na tym serwerze (chodzi o jed) . Wole wiecej robic niz gadac i krytykowac, a mam z kim bic szwedow czego dzisiaj mozna bylo zobaczyc dowody w ab ;] i sa to lvl od 31 do 60+ . Pewnien szwed 68 sorc z rs'em cchial mnei dzisiaj ubic straszyl itp. wieeczorekiem zebralismy ekipe i koles od chwili gdy tylko nabil pz zyl moze 10sec?
BIG GZ for Asardus ;] i calego Ab'Team :D
Ace Dorin zginal smiercia tragiczna ale dzielnie walczyl :](31rp i nie sral w gacie przed 68 sorcem -.-)
A i chce od razu powiedziec, ze nie zamierzam taka ekipa walczyc ze swe co pewnie zarzucilby mi jed, ale jesli znalazlby sie ktos kto chcialby nas poprowadzic do wojny to chetnie pomozemy ;] i napewno w wygrywaniu wojen nie chodzi o wysokosc lvl ( ale bez przesady ;p) tylko o lojalnosc kolegow jak sie bic to sie bic do konca, a my tacy jestesmy -.-
68 sorc rs pwned ... koles chcial przykozaczyc ze jak ma nick w stylu nobza~ to jest elo ;
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1777362
/\ cos tu jebie przekretem?
Enderdil dobrze napisal....to jest jakis żart..
Oni maja specyficzne poczucie humoru (swe) ;s
Szczerze to nie che mi sie klocic na tym forum z osobami, ktore prawdopodobnie nie graja wcale na tym serwerze (chodzi o jed) . Wole wiecej robic niz gadac i krytykowac, a mam z kim bic szwedow czego dzisiaj mozna bylo zobaczyc dowody w ab ;] i sa to lvl od 31 do 60+ . Pewnien szwed 68 sorc z rs'em cchial mnei dzisiaj ubic straszyl itp. wieeczorekiem zebralismy ekipe i koles od chwili gdy tylko nabil pz zyl moze 10sec?
BIG GZ for Asardus ;] i calego Ab'Team :D
Ace Dorin zginal smiercia tragiczna ale dzielnie walczyl :](31rp i nie sral w gacie przed 68 sorcem -.-)
Noo cooo Ty?! No to rzeczywiście jest czym się chwalić! Brawo brawo! Co do rzekomych kłótni. Ja się nie kłócę. Szkoda, że nie potrafisz dostrzec różnicy między gorącą dyskusją a kłótnią.
Według Ciebie to, że nie gram na Saphirze oznacza, iż nie mam prawa się wypowiadać na temat panującej tam sytuacji politycznej? Po to jest forum, aby przedstawiać swoje zdanie na dany temat.
Przy okazji... Co chciałeś udowodnić opisując tą morderczą bitwę w Ab'Dendriel? Pokazałeś jaki jesteś potężny i jak wiele możesz zdziałać... To teraz ruszaj na pole bitwy. :)
Co do mojej gry na Saphirze... Mam tam wyższy lv od Ciebie, synku. :]
@Edit:
Old Order of Banor to Polska gildia? :P
Hahah jaki ty jestes upiedliwy :p nie chcialem udowodnic tym jaki jestem potezny...chcialem pokazac ze 30 czy 40lvl nie sraja w gacie przed szwedami tylko walcza jesli oni nas zaatakuja ;p
A jaki masz tu lvl?moze cie znam?
@Edit:
Old Order of Banor to Polska gildia? :P
Nie brazylijska, ale jest pare polakow. ;)
Co do tego 68 sorca... asardus sam nie zabił go choc tak jest na stronce i gdyby mnie zaatakowal to ... i tak ja zabralem loot z niego a był obfity. ;d
@jed:
Moża wiedzieć jaki masz nick? Może priv? ;)
Arad ty tez lales tego sorca? Hmm.. ja wyszedlem z depo bo chcialem zeby mnie zaczal bic i nabil pz ale on zsummonowal fe i padl moj kolega :/ A jak zdazylem wrocic pod depo tamten sorc juz nie zyl wiec nie widzialem kto go bil ...z wyjatkiem asardusa :)
Ale cwaniaczek z tego sorca swoja droga myslal, ze moze sie wozic po Ab bo on swe i wielki fafarafa:p.. a tu psikus B)
Shandowsky
11-08-2007, 05:02
Na wojnę jest o wiele za wcześnie
Ja gram tu 3-4 dni mam obecnie 25 lvl.
By rozwalić szwedów wystarczyło by 15 aktywnych 80+lvlowcow. Aktywnych - takich co by przynajmniej 7h dziennie na vencie siedzieli i byli rdy na massloga etc. A ile tu jest 80+ polakow ? 3? 4? Expic nie umiecie i tyle. Co z tego ze macie hunty ? Idzcie gdzies postawcie nooba przed expem gdzies zeby w razie jakby po was biegli, wiedzielibysice o tym i zdozyli dac loga. Mnie na wojnie masslogowali 5 razy, a bylo ich wiecej niz tu i lepiej wyszkoleni. Na tym serwerze jest tylko kilku aktywnych swe. Zbierzcie ekipe 30 osob, pgujcie, lizac im dupe, udajac obcokrajowcow, dobijcie jakos te 100+ xD i wtedy jazda xD Obierzemy Dominatora i on bedzie nami kierował xD Po pierwsze jak myslicie o wojnie to trzeba miec amunicje. Tak wiec taki Rycerz arth niech nie traic tu czasu na pisanie tylko robi gdzies pg, Seba niech nie narzeka tylko zmieni neta, niehc jacys wasi rl zaczna tu grac i razem damy rade xD
Jestem ciekaw jak nabijesz tym charem 60lvl czy juz Szwedzi nie zaczna sie interesowac toba chyba, ze wczesniej dolaczysz do OOoB, gdzie jak widze czlonkowie jej maja spokoj. :) Ale tak pozatym to na Saphirze bylo swojego czasu bardzo duzo wysokopoziomowych postaci sam jeszce pamietam wielu, ale niestety wiekszosc teraz retired, a ci co zostali raczej nie beda chcieli mieszac sie w wojne.
Nie brazylijska, ale jest pare polakow. ;)
Co do tego 68 sorca... asardus sam nie zabił go choc tak jest na stronce i gdyby mnie zaatakowal to ... i tak ja zabralem loot z niego a był obfity. ;d
@jed:
Moża wiedzieć jaki masz nick? Może priv? ;)
Pamiętam Cię Arad. ;) O ile się nie mylę to z rok, może dwa lata temu poznaliśmy się właśnie na forum. Nick podam na priv.
Na wojnę jest o wiele za wcześnie
Ja gram tu 3-4 dni mam obecnie 25 lvl.
By rozwalić szwedów wystarczyło by 15 aktywnych 80+lvlowcow. Aktywnych - takich co by przynajmniej 7h dziennie na vencie siedzieli i byli rdy na massloga etc. A ile tu jest 80+ polakow ? 3? 4? Expic nie umiecie i tyle. Co z tego ze macie hunty ? Idzcie gdzies postawcie nooba przed expem gdzies zeby w razie jakby po was biegli, wiedzielibysice o tym i zdozyli dac loga. Mnie na wojnie masslogowali 5 razy, a bylo ich wiecej niz tu i lepiej wyszkoleni. Na tym serwerze jest tylko kilku aktywnych swe. Zbierzcie ekipe 30 osob, pgujcie, lizac im dupe, udajac obcokrajowcow, dobijcie jakos te 100+ xD i wtedy jazda xD Obierzemy Dominatora i on bedzie nami kierował xD Po pierwsze jak myslicie o wojnie to trzeba miec amunicje. Tak wiec taki Rycerz arth niech nie traic tu czasu na pisanie tylko robi gdzies pg, Seba niech nie narzeka tylko zmieni neta, niehc jacys wasi rl zaczna tu grac i razem damy rade xD
Jak myślisz? Co zrobi 15 kolesi na 80+ takiemu Nobztrakowi albo Forcee Mobergowi? Złapią go w trapa? Ooo... I co potem? Będą tłukli Forcee'go w trapie, a magowie ich jeden po drugim wytłuką.
Jak już chcesz myśleć o wygrywaniu to mówmy raczej o 15 zgranych kolesiach, którzy maja 100-110+. Osoby 80-90+ mogą jako support robić, ale nie jako główna siła ofensywna. ;]
A lv mam 66... :]
Witam wszystkich.Szukam chętnych do dołonczenia do gildi,która powstanie jeśli będą ludzie.Rekrutacja od 50 lvl.
@jed
to czemu nie nie grasz na Saphirze?? Wlasnie takich jak ty tu potrzeba .. bo duzo jest takich osob, ktore tu graly i maja wlasnie lvl zblizone do ciebie i gdyby wrocili i zaczeli expic moze mielibysmy szanse na pokonanie PA Szwedow...
Jest wiele przyczyn dla których nie gram na Saphirze. Przede wszystkim znajomi... Na Azurze mam całą rzeszę bliskich kumpli, których poznałem w grze, a także wielu znajomych z RL. Ponadto mam bardzo komfortową sytuację, bo znajomości sprawiają, że pykam sobie tam na luzie, a wielu 100+ nie może mi podskoczyć. :) No i lubię grać paladynem, szczególnie po update fajnie się tłucze nim.
Planuję zmienić serwer, ale to tak za pół roku najwcześniej. Wbiję na Azurze 100+ i wtedy będę się bawił grą. Będę zwiedzał tereny, robił questy itd, a na nowym serwie wezmę się za expienie. Być może będzie to Saphira. :]
Kumpel chcial pkować, swe pomogł mu ubić 16 sorka, ale pozniej wyskoczylo na niego 3 typa i jeden z nich:
16:57 Kolekcjoner Puszek [7]: NIE GRAM ZAJE*ALI MNIE
16:57 Kolekcjoner Puszek [7]: NIE GRAM ZAJE*ALI MNIE
16:57 Tatiran Tell [16]: i poco pekowalas
16:57 Kolekcjoner Puszek [7]: ;/
16:57 Tatiran Tell [16]: ej zostaniesz moja laska na tibi
16:58 Tatiran Tell [16]: ej to
16:58 Tatiran Tell [16]: daj
16:58 Tatiran Tell [16]: te
16:58 Tatiran Tell [16]: konto
16:58 Tatiran Tell [16]: plz
16:58 Tatiran Tell [16]: numer i passy
16:58 Tatiran Tell [16]: dasz
16:58 Tatiran Tell [16]: ??
16:58 Kolekcjoner Puszek [7]: WCZORAJ PACC KUPILEM
16:58 Kolekcjoner Puszek [7]: KU*WA
16:58 Tatiran Tell [16]: ej przecierz cie sie schakuje
16:58 Tatiran Tell [16]: bo masz passy
16:58 Tatiran Tell [16]: n aemail
16:58 Tatiran Tell [16]: plz
16:58 Tatiran Tell [16]: daj
16:59 Tatiran Tell [16]: dasz
16:59 Tatiran Tell [16]: ??
16:59 Tatiran Tell [16]: plz
Może zamiast ratować, wyczyscić z noobów? ;
oO z tym tempieniem noobow dobry pomysl widze :p tacy ludzie mnie dobijaja ..najgorzsze co moze byc OSZUSCI i THIEFY
Seba'rivel
11-08-2007, 20:12
oO z tym tempieniem noobow dobry pomysl widze :p tacy ludzie mnie dobijaja ..najgorzsze co moze byc OSZUSCI i THIEFY
To zamiast "please free itenz I hack hjkdsagjkahl" bedzie "please free itenz somionio kielll me"
Co za roznica;)
Lipnie ekipa sie wykrusza.Seba gra teraz na Askarze,Arad chyba na Kyrze.Ciekaw jestem kiedy przyjdzie na mnie pora........pozdro
Arad Knight
Aug 12 2007, 13:14:26 CEST Killed at Level 81 by Zkitztrakt
and by Hozon Sethalf
Przykre... Na Saphirze Polacy raczej nie mają przyszłości. A jeśli nawet to na jakąś spokojną grę są małe szanse.
Seba'rivel
12-08-2007, 22:00
Powiem krotko:) to juz jest end saphiry.
Szkoda Seba.Życzę Ci powodzenia na Askarze wybij się i pokaż co potrafisz.Ja dawniej grałem na Askarze miałem bodajże 42 lvl i dużo ziomków z real tam grało rodzina Del'Fifik lecz oni już tam chyba nie grają.
Ciekaw jestem jak się rozwinie sprawa z tą całą deklaracją Aurotha co do wojny.Czy OOoB w której jest obecnie Auroth zadeklaruje wojne tym wstrętnym PA.Jeśli sytuacja się nie zmieni to pewnie i ja zmienie server,lecz puki co expie ile sie da.Pozdro!
A mam pytanko (nie znam tych czasow bo jeszcze nie gralem na Saphirze wtedy) Czy czasem Auroth to nie jest stary kumpel Nobz~ itd? Dla mnie to jest zbytnio podejrzane ;/
@up
odpal tibicams.tibianetwork.net
Swiat : Saphira
Dzial : Guild Wars
Auroth szponcil z chompem & vilshion szponcil z briquette i arshionem
btw. gral wtedy wogole nobz? :confused:
Napiszę to, co obiecałem powiedzieć w podobnym temacie rok temu:
"A nie mówiłem?"
Ehh cos powoli mi sie wydaje ze wybiore sie chyba spowrotem na Berylie...
Wlasnie zuwazylem, ze coraz gorzej jest z dnia na dzien :/
Obecnie na saphirze jest wojna Old Order of Banor vs Saphiras most wanted.Oczywiście z tego co widać Smw nie ma szans z OOoB lecz nie można lekceważyć szwedów.Hmmm co do całej wojny niby Aurotha z Nobzem nie chce mi się coś w to wierzyć choć podobno Auroth nie pisał to jako joke.Na saphirze nic nie wiadomo.Ja puki moge expie,radze to tak samo innym.Jeśli już nie będę miał jak expić to pierwsze co zrobie w kolejności to postaram się z kolegami zrobić skok na jakiegos 100+ szweda.
Aha trwa rekrutacja do gildi Embargoo.Polska gildia rekrutujemy od 35 lvl+.Pozdro wszystkim.
dartra111
13-08-2007, 19:18
robię nową postac na saphirze. ale nie chce sie peczyc chce normalnie grac, a chce wspomóc w odnowieniu tego świata.
//odwołane :P
Wlasnie zostalem ubity... polecialy bohy i jestem bez zadnych funduszy...
Ralvin skontakuj się ze mną na tibi mój nick Klantu.Jaki masz nick ?
Seba'rivel
13-08-2007, 22:36
paparapaparara:)
Rpg-guilds byly nie tykalne:) jezeli je ruszyli to juz jest koniec, mowi wam to Polak, ktory sie tu trzymal 2 lata+
Czy chodzi Ci Seba o OOoB i Ataraxis?
I o ta cala wojne... :P
Seba'rivel
13-08-2007, 23:59
Czy chodzi Ci Seba o OOoB i Ataraxis?
I o ta cala wojne... :P
Rpg-guilds = OOOB i Ataraxis
Moim zdaniem jak je ruszyli to lepiej ^^ bo moze sie polacza i przegonia tych swe xD
Za marzenia nie karaja...
Moze i uznacie to co powiem za zwykle gadanie typu co by bylo gdyby bylo..
ale skoro juz wypowiadają wojny gildiom do tej pory majacym spokoj to
czy niewarto sprobowac to wykorzystac ?? Jesli macie zamiar opuscic Saphire to co wam szkodzi sprobowac ??
Poswieciliscie temu serverowi troche czesu wiec czy niewarto dolozyc odrobine wiecej staran i zrobic drugi krok skoro inni juz zrobili pierwszy ??
Czy skoro macie odejsc bo ktos was enty raz ubil zastanowcie sie czy nielepiej odejsc
probojac cos zrobic dla tego serwa ??
Powiecie i co to da ze w 5 pojdziemy .... ubic i odejdziemy.
A co wam szkodzi odejsc w "chwale" niz tak poprostu zrezygnowac jak jeden z wielu ??
@up
jestem tego samego zdania tylko niestety nas wielu lvl bardzo ogranicza...
Ogranicza ale nie blokuje.
W tym momencie kieruje swoja wypowiedz do Seby.
Czy nieszkoda ci tak poprostu odejsc ? Skoro zeczywiscie chcesz odejsc to co ci zalezy
sprobowac ?? Moze nie w pojedynke ale niewierze ze nieznajdzie sie nikt kto ( morze)
zechce ci/wam pomoc. Jak do tej pory to widze tu same gadanie (tak wiem gowno moge zrobic swoim 44 Ek, mnie tez "...ogranicza lvl..."). Ale jak kazdy bedzie
tak myslal to faktycznie to bedzie na wieku Priv Serv.
Pokazmy ze nam zalezy i podejmijmy jakies dzialania !!
Przejdzmy wreszcie do konkretow !!
Wreszcie ktos kto madrze gada!:p Vassek jak najbardziej popieram twoje zdanie. Bo minus Polakow grajacych na tym serwerze jest taki, ze nie potrafimy wierzyc we wlasne sily i to jest moim zdaniem powod dla, ktorego Saphira jest taka jaka jest... :/ Spojrzcie na Szwedow - gildia jakis obszarpancow (noobchary swe) wypowiada wojne tak dobrej gildii jaka jest OOoB i malo tego ubijaja jak widizlaem 2 czlonkow. Nie wiem czy mam racje, ale z tego co wiem to Arad Knight zostal ubity przez wcale nie wysokie lvl, z tego co mi mowil bylo ich 5 ... spojrzcie na to 81ek padl wlasnie od lvl, ktorymi my Polacy dysponujemy i nie mamy tylko 5 takich Polakow, ale jest ich cala rzesza. Nie chodzi mi tu o walke z h lvl ( to zostawmy poteznym gidlia np. OOoB) , ale o walke np z lvl 70-80, ktorzy jak widzialem ostatnio zaczynaja tez robic PA na Polakach co mnie niesamowicie denerwuje... I co najwazniejsze postacie te maja rs'y ;) I jesli chcielibysmy cos zorganizowac proponuje nie tworzyc zadnej gildii... musimy dzialac z ukrycia.
Jeszce dodam cos dla niedowiarkow w sprawie sily Polakow... wczoraj w Ab'Dendriel Sir Duxx kiedys 72ed (wrog Szwedow :) ) zaczal pkowac w chwile potem do naszego miasta wpada Vilshion i zaczyna gonic go. Zaraz za nim rusza grupka Polakow i zaczyna Vilshiona bic :o niektorzy nawet nabija skule ... ja osobiscie nie bilem Vilshiona bo nie mialo to dla mnie sensu. Wiedzialem, ze zaraz wpadna tu jego koledzy ( co oczywiscie sie stalo), lecz moi koledzy (nie wszyscy) dalej nawalili go z sd :] co ku mojemy zaskoczeniu pomoglo w ucieczce Sir Duxx. Nikt z naszych nie padl, a moalo tego koledzy mi mieli troche za zle, ze nie bilem Vilshiona gdyz kilka razy mial red hp i gdybym ja z pozostalymi nie bijacymi uzyli swoich sd to kto wie moze Vilshion ujrzalby napis "You are ded"B) Oczywiscie jestem przeciwnikiem takich bitew "na hura", ale zobaczcie ... gdyby bylo nas 5 wiecej i gdybysmy trapneli wejsca do Ab'dendriel ( sa tylko 2 wiec zaden problem) to wtedy kto wie moze Vilshion zbyt pewny swojej sily nie dalby nam rady...??moznaby po takiej akcji schowac sie np w Hellgate a wejscie (chodzi o korytarz) zastawic jakimis 8-15lvl'ami.
I jeszce chcialbym dodac, ze Szwedzi ci, ktorzy robia PA maja jedna bardzo negatywna dla siebie wade - sa bardzo pewni siebie... mysle, ze to wspaniala okazja, zeby to wykorzystac.
Nawet jesli sie nie uda to co nam szkodzi?? Wolicie w bezsilnosci pasc uciekajac przed Szewdami czy pasc walczac o prawa Polakow na Saphirze??
Wiem, ze wielu moze mnie wysmmiac za to, wielu moze sie ze mna nie zgadzac, ale nie do takich oosob skierowany jest moj post. Bo jedyna szansa dla tego serwera nie jest marudzenie, ze 50-60 lvl nie maja szansy przeciwstawic sie szwedzkiemu PA, szansa dla tego serwera jest spora grupa 50-60lvl, ktorzy nie boja sie walki i chca wkoncu cos osiagnac na tym serwerze.
Rafix moze powinnismy sie polaczyc z Embargoo?
Melven here ^^
No knightem jestem w embargoo, ale jakby co walczyc wole druidem moim (46ed), a nie wiem czy nie lepiej byloby zorganizowac grupy osob zaufanych nie laczac sie w zadna gildie, to daloby nam wieksze szanse, ze chociarz przez dluzszy czas zostaniemy w ukryciu ;]
Ja jutro wyjezdzam bede w nastepnym tygodniu to mozemy zaczac cos organizowac powoli. Mozna skontaktowac sie jakos z tymi co sa retired, mozliwe , ze tez pomoga.
Jak najbardziej zgadzam sie z Vassek. Jeśli już odejść to z honorem. Na razie nie miałem żadnego hunted. Ale jak będe miał to i tak na pewno nie zapłacę.
Seba'rivel
14-08-2007, 13:15
Ogranicza ale nie blokuje.
W tym momencie kieruje swoja wypowiedz do Seby.
Czy nieszkoda ci tak poprostu odejsc ? Skoro zeczywiscie chcesz odejsc to co ci zalezy
sprobowac ?? Moze nie w pojedynke ale niewierze ze nieznajdzie sie nikt kto ( morze)
zechce ci/wam pomoc. Jak do tej pory to widze tu same gadanie (tak wiem gowno moge zrobic swoim 44 Ek, mnie tez "...ogranicza lvl..."). Ale jak kazdy bedzie
tak myslal to faktycznie to bedzie na wieku Priv Serv.
Pokazmy ze nam zalezy i podejmijmy jakies dzialania !!
Przejdzmy wreszcie do konkretow !!
1) pomysl dlaczego wystapilem z gildi
2) pomysl dlaczego chce wstapic do OOOB
:-) take care
OldSlayer
14-08-2007, 13:20
I **** z tego, Polacy zaczynają bać się szwedów, przechodzą na ich stronę, kolega 54Pall, nicku nie podam bo aż przykro wspominać, sprzedaję eq a on do mnie podchodzi dawaj cruzaka i k seta or die, a ja mówię co ci od*******a, a on trzymam ze szwedami s*******aj
Hmm czy mam racje chodzi o podam tylko 3 pierwse litery TRI**** ?? mozesz jakby co napusc na priv do druid arth bo to wazne dla mnie plz
przylaczam sie do szwedow? po***** cie arth? kur** niewierzysz we mnie? sam mialem do ciebie pretensje ze vilsha niebiles, czlowieku szkoda ci deada? i tak predzej czy pozniej cie zlapia....
Mialem dolaczyc do Archadii ale ona sie niewplatuje w tego war'a a ja ze wszystkich sil chce pomoc bo to jest wazne, 2 lata temu zostalem ztad wyje****y bo wbilem 50lvl to jest wporzadku? nie za bardzo.... nie liczy sie lvl nie liczy sie eq tylko liczy sie lojalnosc i chec pomocy, owszem pvp tez sie liczy ale kazde sd/explo jest wazne...
nie chodzi mi tutaj o to zeby 10osob z 50~lvlem szlo na vilsha i zaczelo go napier**** ventrillo i masslogi takich 50~lvli to jest cos... ostatnio nobz byl na poh kozaczyl do kazdego z koleji "boh or hunted" pff wystarczylo by wtedy team jakis 10~osob 20-60lvle i nobz sie kladzie.. zgranie wystarczy zeby to wykonac a przeciez mozna poczwiczyc na jakichs 60lvlach no nie?
HAIL SAPHIRA _/
A dziwisz sie ze tak moglem pomyslec, ze przylaczasz sie do swe?? Co gadales wczoraj do mnie?? a wogole cos sie ostatnio dziwnie zachowujesz, tez trudno bylo mi uwiezyc, ze ty moglbys byc ze swe, ale po tym co wczoraj robiles i co mowiles.. ale ciesze sie, ze roziwales moje obawy :p a wiecej na priv pogadamy.
A jesli chodzi o Vilshiona to nie dlatego, ze sie balem czy cos poprostu nie maja sensu takie bitwy spontaniczne.. bysmy go ubili i co dalej? Wiekszosc posralaby sie i popadlai bysmy, a strata lvl i mlvl napewno nam sie nie przyda...
Wreszcie ktos kto madrze gada!:p Vassek jak najbardziej popieram twoje zdanie. Bo minus Polakow grajacych na tym serwerze jest taki, ze nie potrafimy wierzyc we wlasne sily i to jest moim zdaniem powod dla, ktorego Saphira jest taka jaka jest... :/ Spojrzcie na Szwedow - gildia jakis obszarpancow (noobchary swe) wypowiada wojne tak dobrej gildii jaka jest OOoB i malo tego ubijaja jak widizlaem 2 czlonkow. Nie wiem czy mam racje, ale z tego co wiem to Arad Knight zostal ubity przez wcale nie wysokie lvl, z tego co mi mowil bylo ich 5 ... spojrzcie na to 81ek padl wlasnie od lvl, ktorymi my Polacy dysponujemy i nie mamy tylko 5 takich Polakow, ale jest ich cala rzesza. Nie chodzi mi tu o walke z h lvl ( to zostawmy poteznym gidlia np. OOoB) , ale o walke np z lvl 70-80, ktorzy jak widzialem ostatnio zaczynaja tez robic PA na Polakach co mnie niesamowicie denerwuje... I co najwazniejsze postacie te maja rs'y ;) I jesli chcielibysmy cos zorganizowac proponuje nie tworzyc zadnej gildii... musimy dzialac z ukrycia.
Jeszce dodam cos dla niedowiarkow w sprawie sily Polakow... wczoraj w Ab'Dendriel Sir Duxx kiedys 72ed (wrog Szwedow :) ) zaczal pkowac w chwile potem do naszego miasta wpada Vilshion i zaczyna gonic go. Zaraz za nim rusza grupka Polakow i zaczyna Vilshiona bic :o niektorzy nawet nabija skule ... ja osobiscie nie bilem Vilshiona bo nie mialo to dla mnie sensu. Wiedzialem, ze zaraz wpadna tu jego koledzy ( co oczywiscie sie stalo), lecz moi koledzy (nie wszyscy) dalej nawalili go z sd :] co ku mojemy zaskoczeniu pomoglo w ucieczce Sir Duxx. Nikt z naszych nie padl, a moalo tego koledzy mi mieli troche za zle, ze nie bilem Vilshiona gdyz kilka razy mial red hp i gdybym ja z pozostalymi nie bijacymi uzyli swoich sd to kto wie moze Vilshion ujrzalby napis "You are ded"B) Oczywiscie jestem przeciwnikiem takich bitew "na hura", ale zobaczcie ... gdyby bylo nas 5 wiecej i gdybysmy trapneli wejsca do Ab'dendriel ( sa tylko 2 wiec zaden problem) to wtedy kto wie moze Vilshion zbyt pewny swojej sily nie dalby nam rady...??moznaby po takiej akcji schowac sie np w Hellgate a wejscie (chodzi o korytarz) zastawic jakimis 8-15lvl'ami.
I jeszce chcialbym dodac, ze Szwedzi ci, ktorzy robia PA maja jedna bardzo negatywna dla siebie wade - sa bardzo pewni siebie... mysle, ze to wspaniala okazja, zeby to wykorzystac.
Nawet jesli sie nie uda to co nam szkodzi?? Wolicie w bezsilnosci pasc uciekajac przed Szewdami czy pasc walczac o prawa Polakow na Saphirze??
Wiem, ze wielu moze mnie wysmmiac za to, wielu moze sie ze mna nie zgadzac, ale nie do takich oosob skierowany jest moj post. Bo jedyna szansa dla tego serwera nie jest marudzenie, ze 50-60 lvl nie maja szansy przeciwstawic sie szwedzkiemu PA, szansa dla tego serwera jest spora grupa 50-60lvl, ktorzy nie boja sie walki i chca wkoncu cos osiagnac na tym serwerze.
7 typów mnie lało, 1 miał 58, 2gi 65, mastery ofc. Do do bicia Vilshiona, padłby i znowu by dostał 500k od kumpli i kumple robilby pa, żeby odzyskać te 500k... i jak widziałem jak te polaczki bluzgały i blokowały swe w depo to już na serio... poźniej szwedzi mają taką opinię, a nie inną o polakach. Co do walczenia o prawa polaków, nigdy moge walczyc za "prawa" moje i kumpli, ale nie chce, żeby na saphirze grała banda polaków...
Te nooobki blokowaly to depo dlatego, ze chca w kazdej mozliwej sytuacji uprzykrzyc zycie tym Szwedom, ktorzy robia PA ( duzo czesc Szwedow grajacych na Saphirze jest pozadna, ale niestety sa wyjatki..) narazie inaczej nie moga im przeszkadzac w grze, a poza tym nie jest to wynikiem noobostwa (moim zdaniem) tylko niecheci do tych, ktorzy ubijaja ich kolegow...
A jeszce mam pytanie do ciebie Arad skoro mowisz, ze Szwedzi przez takich noobow wyrabiaja sobie zdanie o nas to jak nazwiesz Szweda, ktory mowi do Polaka, ze jesli zaszczeka bedzie wolny? To jest min. przyczyna tego noobienia w depo, a jesli nie potrafimy sie zebrac i ubic takich szwedzkich power abuserow to chociarz uprzykrzajmy im gre (moze to ich zniecheci do odwiedzin np.Ab'dendriel) sposob moze noobowski, ale daje mozliwosc zemsty za wczesniejsze urazy:p I mysle, ze to ci Szwedzi, ktorzy robia PA, ponizaja Polakow sa wiekszymi noobami od blokujacych im depo 13 sorcow ;p
Seba'rivel
14-08-2007, 18:37
Welcome to the Old Order of Banor!
You have joined the guild.
Lets smash thouse %^&*%%&^^&*%&&*
A jeszce mam pytanie do ciebie Arad skoro mowisz, ze Szwedzi przez takich noobow wyrabiaja sobie zdanie o nas to jak nazwiesz Szweda, ktory mowi do Polaka, ze jesli zaszczeka bedzie wolny? To jest min. przyczyna tego noobienia w depo, a jesli nie potrafimy sie zebrac i ubic takich szwedzkich power abuserow to chociarz uprzykrzajmy im gre (moze to ich zniecheci do odwiedzin np.Ab'dendriel) sposob moze noobowski, ale daje mozliwosc zemsty za wczesniejsze urazy:p I mysle, ze to ci Szwedzi, ktorzy robia PA, ponizaja Polakow sa wiekszymi noobami od blokujacych im depo 13 sorcow ;p
Bo kolejnym powodem, przez opinie polaków, jest to, że Oni więdzą, że polak zapłaci, że polak zaszczeka itp, Oni mają z tego tylko zabawę, a że tak dużo siedzą przed kompem ich sprawa, wszyscy mówią, że to tylko gra, ale nikt nie może tego dostrzec...
yo seba
drag1908
15-08-2007, 03:22
Tak apropo saphiry, gram na niej 4 dni (z rookiem) mam 19+lvl knight dosc slabe skille. Chetnie bym dolaczyl do jakiejs polskiej gildi i powalczyl o saphire poniewaz bardzo nie lubie pa czego moglem doswiadczyc na poprzednich swiatach. Level moge wbic dosc szybko i sadze ze moglbym sie przydac na wyzszym lvl-u podczas odbijania Saphiry z rak swe ... (hmm ten post chyba brzmi strasznie =/, jak bym byl jakmis n4bz0r3m , ale tak nie jest =) ) Nick- Axeman'Rafal (hahah wiem ze smieszny bo mialem grac tylko dla pvp z qmplem ale zmienilismy zdanie i gramy normalnie :cup: ) (narazie nie mam zamiaru sie wychylac do 60+ lvla bo i tak nic nie zdzialam chyba ze na 20 lvlach ...)
@btw ja tez lodz , tylko ze retkinia =)
@Polacy na Saphirze ... spotkac mozna ich malo albo ze skullem wbitym na rodaku...
ale jak juz ktos wspomnial Ace Dorin ... poznalem go gdy chcialem zrobic WT, ktos tutaj a ja na harmoni, zapytal sie jaki mam nick na harmoni etc. Zostalismy qmplami ... wrazie problemow nie zdazylo mi sie zeby go nie bylo obok mnie ... np Dzis bil mnie na fibuli druid , dalem msg nie minelo 5-7 min i on juz byl a ze druidowi skull zniknal sam go zalaczyl i zabil... =* Gdyby kazdy byl taki jak Ace Dorin , saphira byla by nasza ...
Został nam tylko Seba, Arad, Endendril, Xeni Neez(?) i to chyba wszystko. Czy to o czymś nie świadczy? Kiedyś tu grało 500 osób, potem 350, teraz 200. Temat oczywiście pozbawiony sensu, większość osób które tu piszą to (bez obrazy) newbie które nie wiedzą jeszcze wiele o grze jak i o samym świecie (Saphira ofc).
Możecie mnie zbluzgać, ale jestem realistą ^^
btw. gram na saphira od samego komunikatu na Tibia.com, grałem dla ZABAWY (i nie mam namyśli tu PK) dlatego też wbijałem może 1lvl - 2 tygodnie/miesiąc. Nigdy nie zapominam że Tibia to tylko gra, jednak i tak znam wszystkie szczegóły od No Pain vs. Draconias, Tar'tina który "zgubił passy", Vegetaxa który miał najwyższy lvl i nagle sprzedał postać aż do postu aurotha "all free" :D
bey
Ace'Dorin
15-08-2007, 15:11
@Axeman'Rafal
Oj oj :P juz nie badz taki dobry w stosunku do mnie staram sie pomagac bo wiem do czego jestes zdolny jak szybko wbijesz lvl i skile po to zebysmy mogli huncic i speczyc kogos itp. Wiec pomagam po to zeby bylo wiecej nas. Sam prubuje tu sciagnac kolegow ale oni tylko harmonia 4 ever bo b robe po 10k -.- a g arm po 20k tylko patrza na equ itp.
@ a co to szwedow mam na nich wyjebane ostatnio z arthem przyczepil sie do nas arkliz chyba tak i hutned za nic za to ze stalem pod depo ... i jak tu grac? trudno padlem od driona rodaka i duxa rodaka.. ale coz odplacilem sie razem z arthem drionowi.. bo dux skula nie mial :P ale coz kazdy dead motywuje mnie do czestszego grania i szybszego expienia..
Btw: Sell sniper Gloves :P Msg Ace Dorin
drag1908
15-08-2007, 20:17
@Ace'Dorin. Tez to mam ... pelno qmpli 60+ lvle ... z tym ze na HARMONI!! nie wiem co im sie tam tak podoba ? dsm za 40k ? czy moze to ze nie ma gdzie expic bo online 900 osob(tak na oko mowie xD)?
@Topic ... dawac dawac, dzisiaj do mnie jakis szwed podbil , zapytal sie z kad jestem powiedzialem ze pl i uciekl mial 35 +lvl <lol> a juz myslalem ze nie pogram haha xD ... wbilem 20 lvl , teraz ide skillowac i czekam jak qmpel wbije 20 lvl i deserta zrobimy ... wtedy zacznie sie prawdziwe PG-ownie xD <pwnd 4 swe>8o
Seba'rivel
15-08-2007, 20:38
Został nam tylko Seba, Arad, Endendril, Xeni Neez(?) i to chyba wszystko. Czy to o czymś nie świadczy? Kiedyś tu grało 500 osób, potem 350, teraz 200. Temat oczywiście pozbawiony sensu, większość osób które tu piszą to (bez obrazy) newbie które nie wiedzą jeszcze wiele o grze jak i o samym świecie (Saphira ofc).
Możecie mnie zbluzgać, ale jestem realistą ^^
btw. gram na saphira od samego komunikatu na Tibia.com, grałem dla ZABAWY (i nie mam namyśli tu PK) dlatego też wbijałem może 1lvl - 2 tygodnie/miesiąc. Nigdy nie zapominam że Tibia to tylko gra, jednak i tak znam wszystkie szczegóły od No Pain vs. Draconias, Tar'tina który "zgubił passy", Vegetaxa który miał najwyższy lvl i nagle sprzedał postać aż do postu aurotha "all free" :D
bey
To byl post czopka;)
Seba'rivel
15-08-2007, 20:40
Arad 1 frag:) gZ
ja tylko zajebalem 2 helperow;/ moze next time:P
Aug 15 2007, 17:39:18 CEST Killed at Level 18 by Sebarivel
Aug 15 2007, 17:39:02 CEST Killed at Level 28 by Sebarivel and by Zos Nerevar
Czopek już wtedy nie grał, na 100% był to post aurotha. Chodzi mi o sytuacje kiedy Xen Drake dzięki temu wbił w kilka tygodni 90 lvl, kilka osób z draconias kupiło nawet PACC i miało zamiar grać, przynajmniej tak mi się wydaje :D
drag1908
15-08-2007, 21:11
Nie wiem kto to byl ale pokaze wam cos ... a wlasciwie czat ...
19:49 You see Durza The dragonrider (Level 43). He is an elite knight. He is Count of the Blood Oath (Schmetterlin).
19:49 Durza The dragonrider [43]: 7help me out
19:49 You lose 3 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:49 You lose 52 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:49 Axeman'Rafal [20]: ?
19:49 You lose 34 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:49 You lose 23 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:49 You lose 79 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:50 You lose 35 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:50 Axeman'Rafal [20]: exura
19:50 You lose 5 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:50 You lose 5 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:50 Durza The dragonrider [43]: 1armopr
19:50 Durza The dragonrider [43]: armor
19:50 Axeman'Rafal [20]: fuck you
19:50 You lose 40 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:51 Using one of 8 spell runes...
19:51 Axeman'Rafal [20]: exura
19:51 You lose 32 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:51 You lose 30 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:51 Using one of 7 spell runes...
19:51 You lose 24 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:51 You lose 24 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:51 Durza The dragonrider [43]: exori
19:52 You lose 48 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 You lose 22 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 Durza The dragonrider [43]: exori
19:52 You lose 62 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 Using one of 6 spell runes...
19:52 You lose 27 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 Using one of 5 spell runes...
19:52 You lose 45 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 You lose 32 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 You lose 17 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 Durza The dragonrider [43]: Utani hur
19:52 You lose 33 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 You lose 28 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 You lose 43 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:52 Using one of 4 spell runes...
19:53 You lose 30 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 Durza The dragonrider [43]: exori
19:53 You lose 8 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 You lose 52 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 Using one of 3 spell runes...
19:53 You lose 15 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 You lose 28 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 You lose 12 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 Durza The dragonrider [43]: 858899999
19:53 Using one of 2 spell runes...
19:53 You lose 10 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 You lose 29 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 Axeman'Rafal [20]: exura
19:53 You lose 46 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 Axeman'Rafal [20]: exura
19:53 You lose 26 hitpoints due to an attack by Durza The dragonrider.
19:53 Axeman'Rafal [20]: hi
19:53 Axeman'Rafal [20]: tibia
19:53 Svenson: Do you want a free passage back to Tibia?
19:53 Axeman'Rafal [20]: yes
19:55 Axeman'Rafal [20]: exura
SORRY ZA SPAM ALE TYLKO PRZEKOPIOWALEM ... BYLEM NA FOLDZIE SKILLOWAC (TO BYL 43 NAJT PELNO MANASOW ITP A JA TYLKO 8 IHOW ... UCIEKLEM DO DP A ON MI GOWNO ZROBIL) Moze moglby mi ktos pomoc w takich sytluacjach xD?
@edit: Przynajmiej narazie poniewaz na wiekszych skillach\lvlu (patrz 30 lvl - 80\75+ skille) bede mial juz uhow, kasy itp duzo wiec sie nie boje ... ale zawsze przydalo by sie zalapac paru qmpli =])
Seba'rivel
15-08-2007, 21:25
Nie wiem kto to byl ale pokaze wam cos ... a wlasciwie czat ...
SORRY ZA SPAM ALE TYLKO PRZEKOPIOWALEM ... BYLEM NA FIBULI SKILLOWAC (TO BYL 43 NAJT PELNO MANASOW ITP A JA TYLKO 8 IHOW ... UCIEKLEM DO DP A ON MI GOWNO ZROBIL) Moze moglby mi ktos pomoc w takich sytluacjach xD?
@edit: Przynajmiej narazie poniewaz na wiekszych skillach\lvlu (patrz 30 lvl - 80\75+ skille) bede mial juz uhow, kasy itp duzo wiec sie nie boje ... ale zawsze przydalo by sie zalapac paru qmpli =])
K, pomoge znam go.
Seba'rivel
15-08-2007, 21:26
Czopek już wtedy nie grał, na 100% był to post aurotha. Chodzi mi o sytuacje kiedy Xen Drake dzięki temu wbił w kilka tygodni 90 lvl, kilka osób z draconias kupiło nawet PACC i miało zamiar grać, przynajmniej tak mi się wydaje :D
Jak Xeni wbijal wysoki lvl to juz byl swe owner chyba;;;
masz na myśli Xeni Neeza czy Xen Drake ?
Seba'rivel
15-08-2007, 23:43
masz na myśli Xeni Neeza czy Xen Drake ?
ahh uhh ihh tobie chodzilo o Neeza;:::: ups;p
Noi złapałem hunta ponieważ nie odpisywałem gościowi.Gildia która mnie hunci to Archadia.Myślałem że tylko nobztrakt i jego znajomi to PA a okazuje się ze taka gildia jak Archadia też lubi sobie kogoś ubić.
Archadia was hunci? to typowy zal :) gildia ktora siedzi zesrana ... jedynie Mivox utrzymuje dobry kontakt z nobzami itp. a reszta zesrana >.>
rzal
Nie no wiecie ja tujuz nie gram i mam to w delikatanie mowiac odbycie. Jezeli jednak byscie sie zgrali Ci high lvl dac znac niektorym co nie graja i wpeirdzielic w takiego Nozbza no moze nie w Nobza troche przesadzilem ale np w jego knighta. Zebrac ekipe co gra i co nie gra np.
Sir Duxx
Seba'rivel
Shaaron i jeszcze kilku to z checia pomoge :P Aczkolwiek nie wiem czy to cos zmieni. Kto nie ryzykuje ten nie zyskuje. :P Seba odpisz na prv message :P
hAil SuPrAtE !!!!! :D:D:D:D
drag1908
17-08-2007, 17:21
apropo saphiry , dosc dlugo nie wbilem lvl bo tylko 2 lvle w 3 dni -.- ... ciagle probuje skillowac i mnie pk odgania , szukam kogos kto postawi monka\ghoula np na 4h (nie boj sie mozesz afkowac i gra na innym charze [bot plx]) nie zabije bo wole skillowac niz nabic fraga na polaku ...:cup:
Witam wszystkich.Dzisiaj załorzyłem gildie o nazwie "Fury Team".Przyjmujemy od 50lvl+.Jeśli ktoś chce zasilić nasze szeregi msg w grze lub tutaj.Potrzebujemy 3 vice leaderów powyżej 50lvl.Pozdrawiam
Ace'Dorin
17-08-2007, 21:38
Ehh ja narazie sie staram zrobic 1 addon w begarze.. a potem stafa i mam pytanie apropo stafa moglby mi ktos jak cos pomoc dojsc tam do stafa ?
I jeszcze jedno potrzebuje kogos kto ma klucz do dtd i mi by z checia wyczyscil Crusa Moj nick ejst w podpisie :P
Patrzac na skile nobza...
25 Nobz Rinho 81 Axe
To taki polak liczmy ze ma 90/90 dalby mu rade oczywiscie solo i z full eq i przewaga uhow ;p
A o shieldzie nie wspomne :D 257 Nobz Rinho 72 Hahaha
I co taki knighcik bez kolegow nam moze ? Z takimi skilami to ja swoim palkiem w niego sie przebije jak w artha z r spera na 68 discie za 70.. a arth ma lepszy shield..
Ja proponuję, dołączać do gildi Klantu (co również zrobię kiedy ban minie), zrobić prv listę swe którzy kogoś za free bili(oczywiście nie jakiś 30 lvlków) i ekipą z gildi "Fury Team" wyszukać odpowiedni momęt na noobach, kiedy mało swe będzie online i jakiś będzie expił na jakimś facc'owym expowisku.
Ace racja. Ale chodzi o to ze jak ci zajebie exori gran to cie obroci a jak walnie drugie to mozna pospzratac. Skile potem az tak sie nie licza. Ma 80 mu to spokojnie wystarczy i jak sie nie myly z 1,6+k hp. Jednym slowem jestusrana stuacja bo w pierwszej 20 nie mamy sprzymiezencow. No nie liczac Enderdila co czasem leci w kulki. Ale patrzcie na to z innej strony na Furorze nie rzadza Swe a tak siezabijaja all :D Jak bd cos planowac tpo dajcie znac na Taozinga --> Celesta . Pomoge :P
A i Arad mowisz ze hunta nie masz ale tu nie chodzi tylko o hunta tylko o tych swe jebanych co dla sportu zabijaja PL. Seba padl by SWE. Ty padles teraz jakos by .. ? JAPAN ? :D Swoja droga tzreba kiedys dojeba c IPOZA kutas kozak maslak bo AB. 1 ekipa w trapa i pada jak pies.
Ostatnio czytalem na hunted.pl iz Malvera tez slabo stoi. Tam zato BR sobie lataja i kosza kazdego polaka. Moze Drion i duxx wroca. Zawsze wzmocnienie.
A tak nawiasem mowiac to Ty Arad tak mowisz i mowisz ale tobie to zwisa bo nie masz hunta a jak by pl cos planowali na 80% bys nie poszedl z nimi.
Ale zoabczcie jakie chlopak (mowie o Nobztraktcie) musi miec w zyciu kompleksy. Hmmm albo jest szpetny i go zadna laska nie chce, albo ojciec kaze mu zarbiac tibia na chleb czy co? Przeciez zdrowy czlowiek tak nie robi owszem huncic ale to juz jest czysty debilizm z chlopaka ;/
Ja proponuję, dołączać do gildi Klantu (co również zrobię kiedy ban minie), zrobić prv listę swe którzy kogoś za free bili(oczywiście nie jakiś 30 lvlków) i ekipą z gildi "Fury Team" wyszukać odpowiedni momęt na noobach, kiedy mało swe będzie online i jakiś będzie expił na jakimś facc'owym expowisku.
i kur** do tego sie teraz zgadzam, lecz mozna to robic w inny sposob, zamiast tej gildii uzywac venta caly czas? kazdy mzoe sobie grac na innym swiecie przez ten czas i porozumiewac sie na vencie.. zawsze przeciez ktos noobcharem online z pelna listow szwedow tzn.wrogow do wyje*** i jedziemy masslog no i koles sie kladzie jesli dobrze sie zgramy...
btw. IPOZ temu dam tyle ;*
...i w tym momencie wpada Ci na questa 80 + ms (hipotetycznie) i mówi "pay or hunted" i powoli tracisz życie od woi'a i sdków. I co tu zrobić ?
Guanjin.
uhać się. masz inne wyjscie? : o tak więc, trzeba coś zdziałać / zebrać ekipe i rura zabić kogos : P
zebrać ekipe i rura zabić kogos : P
Tak jestem za !
S*******am z tego zajebanego swiata ;/ graja tutaj same noob swe -.- zeby kurwa 41 rp uciekl 176 ek z -3 scaraby do ank majacy 15 uh i nie pelny bp manasow to smiech na sali w dodatku nie mam bohow <lol2> w razie jakiegos powstania chetnie pomoge ^^ a tak to wracam sobie na Berylie
S*******am z tego zajebanego swiata ;/ graja tutaj same noob swe -.- zeby kurwa 41 rp uciekl 176 ek z -3 scaraby do ank majacy 15 uh i nie pelny bp manasow to smiech na sali w dodatku nie mam bohow <lol2> w razie jakiegos powstania chetnie pomoge ^^ a tak to wracam sobie na Berylie
No to osoby które są chętne do ubicia kogoś pisać gg: 8231030 (napiszcie lvl, mlvl, profa i ew. jak wygląda stan waszego kąta czyli mamy runy czy nie mamy).
Kiedy zbierze się wieksza ilość osób, postaramy się coś zdziałać.
/SzuyA - w pełni zgadzam się z Tobą. Gadaliśmy już na tibii teraz tylko trzeba popytać ludzi ;)
PS: Ludzie, nie ma na co czekać, jeżeli chcecie coś zdziałać to piszcie na gg, próbujcie zrobić jakiś team. Jakby zebrał się taki 20-30 osobowy team, moglibyśmy wbrew pozorom wiele zdziałać siedząc na vencie i odliczając combo.
/down : Najlepiej by było zebrac 20-30 osób, w tym paru blokerów, 25+lvl żeby każdy sorc/drut postawił summona, zgadać sie na vencie/tsie, na deep yellow lub 3,2,1 walnąć combo.
/edit : Ale osoby chętne też muszą być...... WIĘC PISAĆ NA GG i nie bać się o chary bo prędzej czy później byście z nimi skończyli !
drag1908
18-08-2007, 01:01
Wedlug mnie ts jest duzo lepszy , ale mamy pare wad ! np trzeba zebrac z 20 osob po 20 lvle + sorcowie\druidzi\pallowie kupic im sd\hmm i na 3 czte-ry walnac z runek, wrazie czegos mam server ts'a ;]
ugh... a co to venta? xD, ja drutem już mlvl cioram ;PP tak wiec... DO ROBOTY PANOCZKI -.- co do odliczania... ja to widze tak. umówiona osoba pisze np. SELL BP HMM <CARLIN> i jak zniknie z ekranu wszyscy nagle jeeeb sd. tak to widzę
Udaje, że nie wiem o czym piszecie, ale jak coś nie mieszam się i jestem przeciwko. see ya
mialem isc spac, ale co tam ;p
geeneralnie mi zalezy na zbiciu w papu ipozaa :D
hmm, z moich obliczen wychodzi, ze ma 815 hp, tak wiec polozy sie na jedno dobre kombo ;p <oczywiscie jak to bedzie z zaskoczenia>
araad luzuj ;] dla dobra polacks
Arad, nie chcesz to nie musisz ;) Tylko nie puść pary z ust :p
Btw. Zgłaszać sie na gg!
/edit : Mamy już około pewnych 10 osób :)
drag1908
18-08-2007, 03:02
Zaluje ze gram knightem tak bym mogl pomoc z sd itp a tak z zaskoczenia to mu moge z hmm za 10 walnac ;] ale wszystko sie przyda :P (zlejmy wkoncu ipoz-a bo mnie w*****a sie wozi po tym Ab jak ...)
@flea Venta=ventrillo ts=team speak ... takie 2 fajne programy do rozmowy glosowej , wystarczy ze 1 osoba bedzie miala mikrofon i odliczy np 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 i wszyscy nagle jeb ipoz sie sklada na combo ;]
@NIECH MI KTOS WKONCU GHOULA\Monka postawi jak na bocie robi runki >.>;( albo cos w tym stylu ;]
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1788061
buhaha ;)
qwa takie combo przy tylu osobach nie ma najmneijszego sesnu na 10 osob z 5 zaspi. nie lepiej pomyslec o NG ? tam jest ladne combo xD xD swe maja boty czemu my tez nie mozemy
" Z botem wojojuesz, od bota zginiesz " tak to lecialo ? :D
Qwa i jeszce jedno nie płacicie zadnemu swe ani nikomu zadnych Bohów Armorow itp. To jest glupota. Mu dasz armor bo mu sie loot nie zwrocil albo bd mogl bardziej poszlaec na demacach. A jak nikt nie bedzie mu placic to sie skapnie kiedys ze cos nie tak i przestanie PA. Tylko all musza skonczyc z tym. Bo co myslicie ze jak zaplacicie to bd free? Gowno prawda.
Tak samo kiedys dupjne price listy. Masz hunta bo selasz BP of Sd za 4 k. A sam ostatnio chcial lkupic za 2,5k. :D Przeciez to jets kretyn od stop do glow.Takiego debila nie widzialemna oczy.
Ace'Dorin
18-08-2007, 16:13
Ostatnio czytalem na hunted.pl iz Malvera tez slabo stoi. Tam zato BR sobie lataja i kosza kazdego polaka. Moze Drion i duxx wroca. Zawsze wzmocnienie.
A tak nawiasem mowiac to Ty Arad tak mowisz i mowisz ale tobie to zwisa bo nie masz hunta a jak by pl cos planowali na 80% bys nie poszedl z nimi.
Drion i Duxx Lol niedosc ze pekuja swoich to jeden ma rs a drugi loguje sie raz na rok.. ( Patrz Ace Dorin comunity) Ah ja moge sie pisac na takie cos jak bede miec 15 mlvl ;p bo wtedy sd najlepiej poczekac az przyjdzie troche wiecej 50+ najlepiej kilku palkow 55+ + power bolty +sd i wtedy :) knighci blocza i jazda z koksem :P jeden padnei potem drugi i beda powoli srac w majty nobzy i nokhy. ze polacy nie daja sobie w kasze dmuchac.
@drag1908
10% do 36 i moge ci convice walnac :P poprosi sie kogos zeby smumonowal ja convice i mozesz skilic na ghulu :) wiec sie nie martw ;p
drag1908
18-08-2007, 16:27
Heh dzieki Ace'Dorin;] a propo boterow na saphirze to sie nie myli ten 10 lvl co napisal topic na tibia.com , przeciez kazdy wie ze nikt mu na spawn nie wejdzie bo sie boi nie =/? a jak by np wylookac gdzie ktos expi na facc i zebrac noobchary ,zabic, to by sie oduczyl botowac xD?
Team się zbiera, tylko jakby więcej chętnych... knighci/pallowie też sie przydadzą więc jeszcze raz przypominam pisać na gg....(8231030)!.
Co do monka/ghoula jutro odbanują mi sorca, więc jeżeli ktoś chce, zagadać na gg.
Btw. Więcej chętnych proszę! X(
/Tao16 : poco Ci bot? Nie umiesz wcisnąć hotkeya kiedy ktoś powie "teraz"?
AntyNobztrakt
18-08-2007, 17:08
hehe, Tak czytam te wasze posty, i podoba mi sie co planujemy. Polacy nie mają gry an tym servie.. Nobztrakt kozaczy a ciagle jedzie na bocie..:baby::D
Wejsc Mu na te jego zolwie i pozamiatac go. Wkurza mnie tu ze ludzie ktorzy se graja, mecza sie na lvl, a nagle maja "game Over" jeszcze za za darmo.
Np. Ikar Druid--> zabil go Gerp, ikar sie spytal czemu go uje..ł a on "I hate druid" ... Za duzo se pozwalaja. Ja duzo nie pomoge bo mam knighta;/;; 45 lvl.. Co niby zrobie? moge jedynie trapowac:]
Mozemy zebrac ekipe i zabijac All Swe 40+ :p
Albo Jak Noob Rinho ;] bedzie na tym swoim bocie ;P
AntyNobztrakt
18-08-2007, 17:10
"Tele 2 u tysiecy szwedów" Bierzemy Nozyce, siekiera, kabelek na pol tniemy, bo spokoj chcemy. I Poland odzyska Niepodleglosc!
"Tele 2 u tysiecy szwedów" Bierzemy Nozyce, siekiera, kabelek na pol tniemy, bo spokoj chcemy. I Poland odzyska Niepodleglosc!
Jamnik ty mnie poporstu rozdupiasz tymi tesktami :D
AntyNobztrakt
18-08-2007, 22:04
no czesc :PB)
AntyNobztrakt
18-08-2007, 22:05
CZekam na dzien kiedy bedzie
20:00 Nobztrakt [1] :plx free items
Ace'Dorin
18-08-2007, 22:23
Oh jak jest na bocie to wtedy msg gameboard i napisac posta z noob chara ze uzywa bota gm przyjdzie i wyluka jak tak to ma bana i tyle :d nawet jak da loga czy stanie w miejscu to bedzie banishment gmowie nie sa glupi juz. (jak kiedys)
A pozatym trzeba go ubic -.- trapnac nie wiem co zeby sie oduczyl ;p albo puscic bota na jakims noob charze na dwarfach i cinach 24/7 i wbic 60 lvl do pkowania szwedow.
Ace plx przmysl niektore rzeczy zanim wypowiesz sie na forum.
albo puscic bota na jakims noob charze na dwarfach i cinach 24/7 i wbic 60 lvl do pkowania szwedow.
Jak chcesz postawic no bocie do 60 lvl na dwarfach i jeszce na swiecie pvp. Litosci.
AntyNobztrakt
19-08-2007, 15:12
Da sie ! OmgX(
AntyNobztrakt
19-08-2007, 22:48
Mi sie najlepiej gra na saphirze! pier**le nie odchodze! kazy ma hunta.. uslyszy slowo "hunted" i zmienia swiat.:baby: ja tam moge pasc, napije sie piwa, przejdzie mi bede grac dalej, padne drugi raz napije sie piwa przejdzie mi, padne 3 raz, zmiana serva, hehe
Grajcie wszyscy! Przeciez szwedy nie nadza rady zabic all polakow.. Odchdzimy i dajemy im wieksze szanse.
Seba bede potrzebowal twojej pomocy :P Np. bs quest :D... Jak mozesz daj nr GG :P:D
drag1908
19-08-2007, 22:54
Anty dobrze to ujales, to tylko gra ... szwedzi graja bardzo duzo , nie maja zycia prywatnego +uzywaja botow ... to jest poprostu smieszne. A co do zmieniania swiata , nie dosc ze BR(chyba) zabrali nam Malvere to jeszcze teraz szwedzi Saphire dobre ... padniesz graj dalej , to tylko gra [!!!] 8o [!!!] Pozdro ;]
@btw nie chce sie ktos zabrac na deserta tylko tak bez wykretow bo mam 25 lvl i nie robilem jeszcze ;(
Moim zdaniem walczyc z szwedzkim PA nie trzeba jedynie za pomoca sily, ale tez nalezy walycz z nimi np. poprzez nie poddawanie sie kiedy mowia nam hunted czy nawet kiedy nas chca osmieszyc. Bo o to im chodzi, zeby Polak grajacy naSaphirze byl ponizony i przestraszony. Kiedy uda nam sie osiagnac ten etap, w ktorym przestaiemy sie ich bac bedziemy mogli zorganizowac akcje ubicia, niektorych z nich... moze wtedy docenia i nas?:)
Ace'Dorin
19-08-2007, 23:35
Ace plx przmysl niektore rzeczy zanim wypowiesz sie na forum.
Jak chcesz postawic no bocie do 60 lvl na dwarfach i jeszce na swiecie pvp. Litosci.
Wszystko sie da jesli sie chce... Na swiecie pvp bota o rany coz za problem mam drugie konto z paccem i nie zalezy mi na nim wiec moge sobie bota postawic for fun. Padne trudno wlacze bota i dalej jazda dopuki nie bedzie efektu. Arth juz wrociles do domku?
hehehehehehe ace w piatek po beggar staff
albo w sobote
Seba'rivel
20-08-2007, 00:21
A.albo puscic bota na jakims noob charze na dwarfach i cinach 24/7 i wbic 60 lvl do pkowania szwedow.
Lepiej nie grac wcale niz grac na bocie.
drag1908
20-08-2007, 00:27
Zmieniam chara na sorca :) moj 25 najt dostal rs'a , a i tak sadze ze sorcem sie lepiej gra ;) nick Marian Paz'dzioch
Ace'Dorin
20-08-2007, 01:59
Co tak pozno po tego stafa ? :( Ja juz chceeeeeeeee :P To sobie czasniemy Ss-kaz fuull beggarem oh yeah xD but dasz rade dojsc ? ;> bede sie wozil z beggarem a potem maybe maybe jakis barbarianek xD a moze asasinek ;p female ma malo fajnych addonow ;/ No chyba ze noblewoman ale 300k w plecy ;/ W sumie sie zobaczy :D Oj axe axe jak mogles rsa wbic no wiesz co ;p To teraz ty mi bedziesz stawial monka a soca zrob na osobnym koncie :P
@seba
ja mowie o charze do pk nie do grania normalnie do grania 4 fun to ja mam swoja ace i gram normalnie 0 bota :) bo gra na bocie nie robi frajdy. A tego kina to wbije lvlik i mozna peczyc dla zysku np brow w nocy albo jakis swe low lvli zeby nie wzrastaly w sile tak jak swe bija nas.. zebysmy nie wzrastali w sile mowiac masz ten 100+ lvl i masz wiekszy respect u takich wiekszych lvli jak i twojego lvla wiec ja majac ten 38 lvl to mnie chca huncic wiecej ludu niz ciebie bo ja to padne na 2 sd od sorkow wiec coz lepiej ubic 38 polaka niz 101 polaka ktory ma zawsze szanse uciec a ja co narobie ? 38 lvl bez boh 0 kasy na uhy jeszcze sie tritzowi trza splacic :( (thx tritz :*) i jazdunia :)
Seba'rivel
20-08-2007, 10:54
17 magow:) all bot;p trudno uciec xD
AntyNobztrakt
20-08-2007, 11:03
Zmiana Planow. Nie gram na saphrize gdyz nawet polacy bija polakow. Pierdole takie granie, i Wy chcecie wojny ?;( lol
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.