zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Darmowe Linuxy > Serio

paweltoja
31-07-2007, 20:27
Uwaga!!!

Płyty są za darmo oraz dostarczenie do domu też; za nic nie płacimy. Paczka polecona przychodzi do nas w ciągu miesiąca, zazwyczaj to 2 tygodnie. Za nic nie płacisz, ponieważ firma ta chce aby więcej ludzi korzystało z jego z sytemu operacyjnego, niż Microsofta.

Jeśli ktoś chce mieć linuxa a nie lubi pobierać systemów z neta albo lubi mieć oryginalną płytkę może zamówić za darmo te oto dystrybucje linuksa na stronach:

Ubuntu
https://shipit.ubuntu.com/
Kubuntu
https://shipit.kubuntu.org/
Edubuntu
https://shipit.edubuntu.org/

Wszystko to jest darmowe i legalne!! Wystarczy się zarejestrować i wypełnić formularz według wzoru:

Name: Imie i nazwisko
Organization: Nic chyba że bierzecie na firme
Address: Wasz adres
City/Town/etc: Miasto miejscowość
State/Province: w Polsce nie trzeba i nie wiem co Język
Postcode: kod pocztowy
Country: Państwo
Phone: Wasz numer telefonu nie wiem po co do mnie jeszcze nie dzwonili Oczko

No i tyle ale nie radze żądać na raz zbyt dużej ilości płyt bo nie wyślą

Pozdrawiam mam nadzieje że sie wam to przyda!!!

:cup::cup::cup:

Dr.Unknown
31-07-2007, 20:31
A widziałeś kiedyś płatnego Linuxa?

paweltoja
31-07-2007, 20:41
Faktycznie, Poprawie Posta, bo przesyłka jest za darmo!!!
I płyty są za darmo!!!

Dark Sven
31-07-2007, 20:45
Karton tego szajsu mam w szafie ; >

paweltoja
31-07-2007, 20:50
Karton tego szajsu mam w szafie ; >

LoL, Jaki szajs, Według Lamerów, lejków Windows to super OS (same dziry w systemie)
Linux wg. Profesjonalistów tzn. Informatyków a nie lejków jest idealny, niemal wspaniały.

Ja widzę same plusy:

* stabilność - przy korzystaniu ze stabilnego jądra nie sposób powiesić systemu
* bezpieczeństwo - stabilne jądra posiadają minimalną ilość błędów, a odkryte błędy nathcmiast są poprawiane, w dodatku istnieją patche zwiększające poziom bezpieczeństwa, jak KnoX, capsel czy OpenWall.
* małe wymagania sprzętowe - uruchomisz nawet na 386, zaś ze zwykłej Pentiawki robi cuda
* wielodostępność - na jednym komputerze może pracować kilkaset użytkowników nie wpływając na siebie wzajemnie
* wysoka konfigurowalność - właściwie każdy aspekt systemu można dostosować...
* wydajność - we wszelkich porównaniach jest na wyyysokich miejscach...
* unix - no wiadomo... cały cywilizowany świat komputerów to unixy!
* cena - 0 (slownie: ZERO!)
* szybki rozwój - zmiany pojawiają się wlaściwie z tygodnia na tydzień
* sieciowość - nie muszę chyba wyjaśniać???
* skomplikowany - gdyby był prosty, to czy dawałby jakąś przyjemność??? :)
* ciekawy - małe rozwinięcie poprzedniego :)))
* OpenSource - jesteś programistą - możesz zajrzeć, sprawdzić, poprawić, dodać...
* no.1 dla hakerów - wynika z poprzedniego... :)

A jedyny minus, to taki, że jest mało gier, ale głównie z Linuxa korzystają Informatycy i Biura. Dzieci wolą grać w Tibie, albo inne gry.

Dark Sven
31-07-2007, 20:53
Szajs jako płyty gópcze.

Tompior
31-07-2007, 20:55
Tez kiedys zamowilem okolo 20 plytek :p Przyslali i leza sobie w szafie :0

@down: wolnosc slowa

paweltoja
31-07-2007, 20:57
Szajs jako płyty gópcze.

Głupcze jak by co, a poza tym nie powinno się wyrażać tak o Linuxie

Descartes
31-07-2007, 21:00
Głupcze jak by coe
Co za wyczucie.

paweltoja
31-07-2007, 21:04
Co za wyczucie.

Tak nie napisał, możesz zobacz na post czy nie był edytowany

Dwimenor
31-07-2007, 21:07
* bezpieczeństwo - stabilne jądra posiadają minimalną ilość błędów, a odkryte błędy nathcmiast są poprawiane, w dodatku istnieją patche zwiększające poziom bezpieczeństwa, jak KnoX, capsel czy OpenWall.
* małe wymagania sprzętowe - uruchomisz nawet na 386, zaś ze zwykłej Pentiawki robi cuda
* wielodostępność - na jednym komputerze może pracować kilkaset użytkowników nie wpływając na siebie wzajemnie
* wysoka konfigurowalność - właściwie każdy aspekt systemu można dostosować...
* wydajność - we wszelkich porównaniach jest na wyyysokich miejscach...
* unix - no wiadomo... cały cywilizowany świat komputerów to unixy!
* cena - 0 (slownie: ZERO!)
* szybki rozwój - zmiany pojawiają się wlaściwie z tygodnia na tydzień
* sieciowość - nie muszę chyba wyjaśniać???
* skomplikowany - gdyby był prosty, to czy dawałby jakąś przyjemność??? :)
* ciekawy - małe rozwinięcie poprzedniego :)))
* OpenSource - jesteś programistą - możesz zajrzeć, sprawdzić, poprawić, dodać...
* no.1 dla hakerów - wynika z poprzedniego... :)

I sam widzisz te plusy...a w ogóle rozumiesz co tam jest napisane?
http://www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&q=*+stabilno%C5%9B%C4%87+-+przy+korzystaniu+ze+stabilnego+j%C4%85dra+nie+spo s%C3%B3b+powiesi%C4%87+systemu&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Nawet te same błędy w pisowni.

Nie, żebym miał coś przeciwko pingwinowi: sam go używam. Jedna uwaga: jak mam windowsa na drugiej partycji tak mam: wole bezstresowe granie niż babranie się w wine. Przebootowanie to kwesta 2 minut

Kele
31-07-2007, 21:11
Dziwić się, że wielu ludzi ma niechęć do Linuksa (taka jest odmiana tego słowa). Jak tacy ćwierćinteligenci próbują go na siłe wypromować :)

Dark Sven
31-07-2007, 21:15
Głupcze jak by co, a poza tym nie powinno się wyrażać tak o Linuxie

"Gópcze" było napisane specjalnie... Jako drugi gratuluje wyczucia.

Powiedz mi, jak to jest kiedy ktoś coś ci tłumaczy, a ty to olewasz. Powiedziałem wyraźnie. Chodzi mi o płyty nie o oprogramowanie. Powtórzyć jeszcze ze dwa razy aby doszło do tej typmpej makówki?

Fiszbin
31-07-2007, 22:42

To najbardziej mnie kręci z tego wszystkiego co napisałeś.

@topik
Kolega zamówił kiedyś w ten sposób kilka płyt i wręczył mi jedną. Próbowałem instalować i gdy miał, bodajże, sformatować dysk to komputer się zawiesił. Stwierdziłem, że zainstaluje sobie Linuksa już na nowym komputerze.

Arfyd
31-07-2007, 23:08
A zamówiłem sobie 3 CDki Ubuntu 7.04, bo mam w domu 6.06 jeszcze :P.

Btw Linux, odmienia się Linuksa

Cafe
31-07-2007, 23:59
Może i fajny, ale nie pogram sobie w STALKLER'a czy inne nowości. A dobrze zabezpieczony Windows tez nie jest taki dziurawy (co nie znaczy ze dziur nie ma).

* skomplikowany - gdyby był prosty, to czy dawałby jakąś przyjemność???

Tak, dawałby przyjemność.

Glacial
01-08-2007, 00:11
Nie ma idealnych systemów, a już na pewno nie jest nim linux... Mam dwa kompy i notebooka - na nim i na jednym z PC sa ubuntu, ale ja najczęściej używam tego gdzie jest windows. Z wiadomych przyczyn.

Dan the Automator
01-08-2007, 00:42
LoL, Jaki szajs, Według Lamerów, lejków Windows to super OS (same dziry w systemie)
Linux wg. Profesjonalistów tzn. Informatyków a nie lejków jest idealny, niemal wspaniały.
Och, ach, jestem wielkim lamerem, nie masturbuje sie nad linuxem, uzywam windowsa ktora zawiesza mi sie raz na miesiac (co jestem w stanie przebolec). Wybacz mi ze zamiast przeidealnego i zajebistego linuxa, uzywam do domowego uzytku wygodnego windowsa na ktorym dziala 99% oprogramowania :<. Moje zycie nie ma sensu, ide sie powiesic, przepraszam. Jestes moim idolem.

Heidar
01-08-2007, 02:54
Dobo zaczekaj na mnie!

@edit
Zamówiłem sobie, a co mi tam. Najwyżej będzie czym rzucać i stosy rozpalać.

Cafe
01-08-2007, 03:10
I tak o to powstały nowe kompleksy; kompleks dziurawego Windowsa, i kompleks stabilnego Linuksa ;]

btw,

<MB> Zawsze mozna wyrwac wtyczke z zasilacza,
<RS> nie znasz się. maszyna linuksowa powinna wtedy sprawdzić czy wtyczkę wyciągnął root i jeśli to nie root kontynuować pracę.

Vanhelsen
01-08-2007, 03:14
Jaaa.... rozdają ramowe płytki.... woooo.... musze je mieć, choć by by postawić sobie w szafie... łoooo.... -.-" :baby:LoL, Jaki szajs, Według Lamerów, lejków Windows to super OS (same dziry w systemie)
Linux wg. Profesjonalistów tzn. Informatyków a nie lejków jest idealny, niemal wspaniały.Powiem Ci, że mam możliwość korzystania z Linuxa przez 2godz w tygodniu w ramach szeroko pojętej informatyki, i wiesz co Ci powiem?... Szkolna sieć rypie się minimum raz w miesiącu, komputery z osobna rypią się z 2 razy w miesiącu a oddycham z ulgą, gdy przed lekcją idzie nius, że dzisiaj mamy Maci zamiast Linuxa o uradowaniu jakie idzie z niusem, że Linuxa zastąpi Winda już nie będę wspominał...
Jeżeli umie się dobrze zająć windowsem to nawet nie trzeba się martwić o zwieche. Dla mnie linux nie jest jakimś cudem, syfem też nie jest, stawiam go na tym samym poziomie co Windows...

...cudem są Maci B)

Heidar
01-08-2007, 10:37
No, jak dla mnie w Macach to tylko cena jest nieodpowiednia ;)

Dark Sven
01-08-2007, 11:16
Nie wiem co ludzie widzą w Mac'ach. Nie wygodne to i w ogóle ; /

Capality
01-08-2007, 11:27
A mi zaden link do rejestracji nie dziala :<

P.S
HAHAHAHAAH to moj 300 post teraz, aj em lajk Mati

Vanhelsen
01-08-2007, 11:30
Nie wiem co ludzie widzą w Mac'ach. Nie wygodne to i w ogóle ; /To zależy, jak długo zajmie ci przyzwyczajenie się do innego interface'u.

A co do ceny, mówi się, że za jakość się płaci ^^

Gewof
01-08-2007, 14:31

Tak, Suse Novela

paweltoja
01-08-2007, 18:30
A mi zaden link do rejestracji nie dziala :<

P.S
HAHAHAHAAH to moj 300 post teraz, aj em lajk Mati

Działają, ale najpierw trzeba się Zarejestrować na Stronce

Heidar
02-08-2007, 01:12
A co do ceny, mówi się, że za jakość się płaci ^^

Taaa, ale weźmy taką Vistę xD

Smetana
02-08-2007, 01:30
Maci są dobre dla osób których nie ochodzi system, sprzęt itd. Chcą by wszystko działało :).
A Linux ssie. Windows jest o wiele bardziej wygodny. Żal mi ludzi, którzy ślepo wierzą innym i uznają linuxa za system dla hakierów, specjalistów uwielbiany przez informatyków... 99% gier w które gracie jest pisana w windowsie :).

Rothes
02-08-2007, 01:50
Każdy system ma swoje wady i zalety, wiele też zależy od tego do jakiego celu dana osoba używa komputera, ale szkoda mojej klawiatury aby to tłumaczyć - zazwyczaj każda strona jest ślepo zapatrzona w swój system i już. ;)

A tutaj (http://input.jogger.pl/2005/08/07/mroczne-widmo-atak-pryszczersow-i-zemsta-wannabe-programisto/) mam coś dla autora tematu. Jeśli da Ci to coś do zrozumienia to jeszcze może nie jest z Tobą tak źle.

ssjgt
02-08-2007, 01:54

a widziales kiedys Packi mandrivy? http://store.mandriva.com/

Smetana
02-08-2007, 13:06
A tutaj mam coś dla autora tematu. Jeśli da Ci to coś do zrozumienia to jeszcze może nie jest z Tobą tak źle.
O coś mądrego :). Ja nie jestem zapatrzony w winde i wiem, że linux ma swoje zalety, ale od czytania postów tych 'pryszczowców' aż chce się pisać że linux ssie :D.

Nadrill
02-08-2007, 14:14
Nie wiem co ludzie widzą w Mac'ach. Nie wygodne to i w ogóle ; /

Tak, ale jest od Apyl! Oni Ajpody robią, nie kumasz? 8o8o8o8o8o8o8o8o8o

Heidar
02-08-2007, 15:15
A co jak ktoś się udławi tym jabcem ? ;[

Derid
02-08-2007, 16:43
Wielkie dzięki za podsunięcie tych linków, na pewno skorzystam ;) Od dłuższego czasu chciałem spróbować linuxa, ale z moim internetem ściągnięcie go trwałoby wieki... Czekam na przesyłkę.