PDA

Pokaż pełną wersje : Jak najszybciej trenować magiczny lev sorcem???

Sir-Rafaell
16-10-2004, 19:39
Mam pytanie w jki sposób jak najsybciej uzyskać level magiczny? (np. jaki rodzaj jedzenia kupować itp.). Chodzi mi o sposób treningu w mieście.
Proszę o szybką odp.
Dzieki za wskazówki

Leif
16-10-2004, 19:51
Zasady zdobywania magic levelu są dużo prostrze niż skili dla najtow i palkow. Generalnie liczy się ile łącznie many zużyłeś (z tego co pamiętam to wliczane są pełne wielokrotności 20 punktów). Żarełko przywraca manę zawsze z taką samą prędkością niezależnie od tego co zjesz: dla zwykłych sorków 1 punkt co 6 sekund a dla masterów 1 punkt co 4 sekundy rózne rodzaje jedzonka mają tylko różne czasy działania. Jak masz od zaje*****a kasy to możesz ew. zamiast żarełka używać mana fluidów ale nie wiem ile many przywracają, w Venore kosztują po 100gp za sztukę (czy w innych miastach ceny są inne, no i ile many przywracają?).

Z tego wynika że najprostrzy sposób to stanie przed depo z pełnym plecakiem żarcia i czystych run.

Hoxiu
16-10-2004, 20:03
sorcem idziesz na statek ( venroe północ , thais nie wiem, carlin południowy wschód, ab wschód ), wygląda to na taki statek :P żagle białe, podhcodzisz do burty i łowisz... podksakuje fishing i rybki lecą, tak robisz mlvl, ja jem ciągle mam max i zostaje mi jescze, biore 20 rybek i ide na trolle ( ab ) no i mi się pakuje mlvl :) albo idziesz na swamp trolle ( venore południe ) i tam z nich rybki wypadają...

Caspius
16-10-2004, 21:14
Sa 3 sposoby zdobywania mlvlu:
- Mana fluidy - cholernie drogie i nigdy sie nie zwraca, ale za to efekt jest praktycznie natychmiastowy
- Life ringi - Troche tansze, takze sie rpzewaznie nie zwraca, troche trzeba wysiedziec
- Mana sitting - Baaaardzo dlugie, ale przynosi tylko zyski.

Tasior
17-10-2004, 09:41
Generalnie liczy się ile łącznie many zużyłeś (z tego co pamiętam to wliczane są pełne wielokrotności 20 punktów).
CZyli jak robie HMM to trace 10 MP ?? Thx from mountain :P

Dwimenor
17-10-2004, 13:49
Tracisz, ale jak zrobisz 2 runki na raz to(140) to możliwe że nie tracisz.

Tomciog
17-10-2004, 18:59
Najprostrza metoda jest taka:
1. Idziesz nad wodę z wędką i bp blank rune
2. Łowisz i jesz ryby i robisz np. HMM
3. Gdy zrobisz bp HMM to idziesz je spylić
4. Podniecasz się kasą, a następnie kupujesz znowu bp blanków
5. patrz punkt 1 itd.

!UWAGA! Jeden bp nie gwarantuje mlvl. Na wyszszych mlvl trzeba robić kilka bp.

Elendart
17-10-2004, 19:19
zaje*****a kasy to możesz ew. zamiast żarełka używać mana fluidów ale nie wiem ile many przywracają, w Venore kosztują po 100gp za sztukę (czy w innych miastach ceny są inne, no i ile many przywracają?).

to na nizszym od 25 leva sie nie oplaca
kosztuje 100 gp w kazdym miescie i przywraca ( na 12 levie) 20 many

pozdrawiam :D

Sorcers of titania
17-10-2004, 19:36
Hmmm ja nawalam cały czas mana fluidami ( od 29 megica .. nie zdradze który mam .. ) mam kumpla który mając 33 chbya mlvl kupił za 80k 40 bp of Mana fluid doszło mu z 10-12 mlvl :)...aha i mana fluid dodaje ok. od 25 do 100 :) --- chyba !

Sorcerek
18-10-2004, 00:01
jezeli masz duzo kasy to chlej manasy ( ale mi sie rymnelo ) :) 8o

Master of Usul
18-10-2004, 18:53
to na nizszym od 25 leva sie nie oplaca
kosztuje 100 gp w kazdym miescie i przywraca ( na 12 levie) 20 many

pozdrawiam :D
Raczej nie.To jest losowe moim 14 pallkiem raz mi przywracalo 40 a raz 80.

Kraus
20-10-2004, 07:11
Dobrze dzieci zacznijmy od podstaw

mana fluid wszedzie kosztuja 100 gp
bp manasow 2k

MANASY TO NAJSZYBSZY SPOSOB NA MLVL
kto napisal ze sie nie oplaca
hmmmmmmmmmmmmmmm
zacytuje sam siebie z poprzedniego tematu
"w zyciu juz tak jest ze nie nalezy patrzec na sprawy takie jakie sa w danej chwili lecz nalezy na nie patrzec przyszlosciowo,takie jakie moga byc,"

nie zwroci mi sie kasa jaka wydam w mana fluidach np na bp sd w tej chwili w ktorej zrobie ten bp.lecz po czesci sie zwroci jak np na demon huncie 100 bp sd ubije 100 demonow a nie 80,bo dzieki mlvl-owi bede mial silniejsze ciosy z sd i demon nie bedzie mial czasu by sie uleczyc,moj pierwszy demon hunt to 1 bp sd i 1 bp explozji,po 7 sdeku demon odzyskal full zycia,teraz zuzywam duzo mniej,

jeden mana fluid przywraca srednio 55 pkt many(nie ma znaczenia lvl pijacego)
zdarzaja sie lepsze dni,zdarzaja sie gorsze
widzicie mowi to ktos kto odwalil 100 bp sd w jedna noc
zuzylem na to 850k kasy
ale nalezy wliczyc jeszcze blanki i bp wiec samem manasy to za 800 k poszly(mlvl + 6)

najbardziej oplaca sie manasy pic druida(uhy)ale sorc coz na to poradzi(sd i explo tez dobre)

jeszcze jedno dzieci,mana fluidy stosuje sie masowo na wyzszych levelach przez kazda profesje,nie wazne czy knight czy palladyn czy profesja czarujaca,ja bez 4 bp manasow sie nie ruszam(ale tylko dlatego ze przezorny jestem:D)

Kosior
20-10-2004, 15:28
Zasady zdobywania magic levelu są dużo prostrze niż skili dla najtow i palkow. Generalnie liczy się ile łącznie many zużyłeś (z tego co pamiętam to wliczane są pełne wielokrotności 20 punktów). Żarełko przywraca manę zawsze z taką samą prędkością niezależnie od tego co zjesz: dla zwykłych sorków 1 punkt co 6 sekund a dla masterów 1 punkt co 4 sekundy rózne rodzaje jedzonka mają tylko różne czasy działania. Jak masz od zaje*****a kasy to możesz ew. zamiast żarełka używać mana fluidów ale nie wiem ile many przywracają, w Venore kosztują po 100gp za sztukę (czy w innych miastach ceny są inne, no i ile many przywracają?).

Z tego wynika że najprostrzy sposób to stanie przed depo z pełnym plecakiem żarcia i czystych run.

Może trening magi jest prostszy niz trenienie u pala czy knighta ale magiem trzeba bardzo bardzo bardzo bardzo długo grać żeby mieć jakiś dobry magiczny level. I właśnie dlatego mag według mnie jest najtrudniejszą profesją w Tibi ponieważ wymaga największego poświecenia czasu, no chyba że pije sie mana fluidy ale na to potrzeba bardzo dużo pieniędzy.

p.l
20-10-2004, 15:48
tia, ale nie tylko mlvl się liczy sorcem, ale też skill pvp (ofsc na pvp i epvp światach)

gietol Julera
20-10-2004, 23:43
Dobrze dzieci zacznijmy od podstaw

jeszcze jedno dzieci,mana fluidy stosuje sie masowo na wyzszych levelach przez kazda profesje,nie wazne czy knight czy palladyn czy profesja czarujaca,ja bez 4 bp manasow sie nie ruszam(ale tylko dlatego ze przezorny jestem:D)
jak jestes knight albo palek to sobie bierzesz 4 bp mfow a ja jako sorcek (44lv 55m lv) to moge sobie max 1-2bp wziasc
ja m lv robie nromalnie jem fooda na maxa zebym byl full i tak wkolko jak jest wiecej kasy to kupuje mfy :)

Leif
21-10-2004, 01:03
Może trening magi jest prostszy niz trenienie u pala czy knighta ale magiem trzeba bardzo bardzo bardzo bardzo długo grać żeby mieć jakiś dobry magiczny level. I właśnie dlatego mag według mnie jest najtrudniejszą profesją w Tibi ponieważ wymaga największego poświecenia czasu, no chyba że pije sie mana fluidy ale na to potrzeba bardzo dużo pieniędzy.
A czy ja pisałem o czasie? Tak się składa, że gram drutem - tylko drutem, więc jakie takie pojęcie o tym mam. Ponadto z powodu czasu potrzebnego na regenerację, zamiast stania przed depo preferuję polowanka na krety (tzn. rooty) przynajmniej nie stoję w jednym miejscu i do tego narażonym na wybryki różnej maści frustratów.

Mr LaMeR
22-10-2004, 22:45
Ja mam fajny sposób na Mglv: Robie normalnie bp sd i go sprzedaje. Za to 4k kupuje 40 mana fluidów, co daje ~ 10 sd. Potem ide normalnie expic robiąc sd.
Tyle że teraz musze zrobić już tylko 10 sd do backpacka....i tak w kółko...