zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia.pl- upadek

Venzak
17-10-2004, 14:54
W ostatnim czasie na forum Tibia.pl wystepuje niepokojąca tendencja radykalnego obniżenia jakosci postów pisanych przez użytkowników. Forum jest regularnie zaspamowane idiotycznymi (delikatnie powiedziane) tematymi których na dodatek było już 100 w przeszłości , hamstwo niektórych użytkowników zniecheca do dalszego czytanie postu , a niektóre wypowiedzi są napisane stylem pijanego idioty. Pamietam czasy świetnosci Tibia.pl :baby: Prawie wszyscy użytkownicy starali sie zachowac jako taki porządek na forum, pomagali sobie nawzajem itp. Nie było tolerowane hamstwo i spam. Obecnie forum przerodziło sie (przepraszam za wyrażenie) w burdel! :( Czy piekne czasy starego Tibia.pl odeszły bezpowrotnie? Oby nie ......

Zaknafenian Do'Urden
17-10-2004, 15:03
A ty kurna stwierdzasz ze tibia nie ma dzwieku... wiemy ze jakosc spada ale dajac taki temat nie podnosisz jakosci... po prostu...ciezko to przyznac ale tibia.pl ruszy z impetem po kolejnym upgrejdzie. bo w wiekszosci powtarza sie ciagle to samo bop niczego nowego nie odkrywamy :(

(edit)
Jakosc forum jednak poprawia widok szin-czena :D :D B)

$corcerer
17-10-2004, 16:06
Czy piekne czasy starego Tibia.pl odeszły bezpowrotnie?

To tu kiedyś były jakieś piękne czasy starego tibia.pl ??? Jakoś nie pamiętam....

Vicious Phoenix
17-10-2004, 16:57
A ty kurna stwierdzasz ze tibia nie ma dzwieku... wiemy ze jakosc spada ale dajac taki temat nie podnosisz jakosci
No cóż, ja bym się nie zgodził, że nie poprawi to jakości, jeśli przeczyta to ktoś mający choć odrobinę rozsądku to przemyśli tą wypowiedź i zastanowi się dwa lub więcej razy zanim zaspamuje forum. Zresztą nawet jeśli masz racje i rzeczywiście nie poprawi to jakości forum to napewno i nie pogorszy.

Stefan12532
17-10-2004, 17:11
taka prawda... iestety sa ludzie co popelniaja bledy ortograficzne naprzyklad sa dyslektykami a tu jzu wyzywaja...dzisiaj chodzilem po jakims poscie i zauwazylem ze jakis gostek wyzywal drugigo o to ze jego algielski jest slaby...krzyczal cos ze jest idiota do slownika nie umie zajrzec i takie tak zamiast na forum jednoczyc polakow wszystcy sie nawzajem przezywaja !!1 NAPRAWDE ZJEDNOCZMY SIE NIE PRZEZYWAJMY A WTEDY NAPEWNO ZADEN BR NAM NIE PODSKOCZY !!!

Walrock
17-10-2004, 17:12
Patrząc na tibie.pl od początku działalności (niezła burza się rozpetała na tibia.gery.pl). Uważam, że tibia.pl nie ma tendencji spadkowych (np. na samym początku modki podawały odpowiedzi do questów :P). Więc myśle, że nie jest tak źle.

Magus
17-10-2004, 17:34
niektóre wypowiedzi są napisane stylem pijanego idioty. Nie moge sie oprzec wrazeniu ze te slowa tyczą sie mnie :P.

Venzak
17-10-2004, 17:55
taka prawda... iestety sa ludzie co popelniaja bledy ortograficzne naprzyklad sa dyslektykami
Dyslektycy hmmm..... oczywiście najłatwiej cała wine zwalać na choroby itp. Z tego wynika że 99% użytkowników piszących z błędami to dyslektycy? :confused:
Społeczeństwo polskie pełne jest takich "dyslektyków" 8o .

up
Magus gdyby wszyscy pisali tak jak ty ten temat w ogóle by nie powstał

Vicious Phoenix
17-10-2004, 18:01
Venzak, napisałem o dysleksji w jednym z tematów więc nie będętego przepisywał, jeśli chcesz to możesz sprawdzić link

http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=14522&page=1&pp=10

Stefan12532
17-10-2004, 18:08
A Z RESZTA NIE O TO CHODZI....SA DYSLEKTYCY I TYLE A PRZRZNAM ZE CZUJE WSTRET DO LUDZI CO UDAJA ZE MAJA DYSLEKCJE,...ALE NIE O TO CHODZI...nie obrazajcie sie i tyle (i nie udawajcie (niektorzy) dyslektykow)

p.l
17-10-2004, 18:26
nie rozumiem autora ... to forum nigdy nie miało klimatu, zawsze było forum dla newbie i noobów (+kilku doświadczonych modków i userów)...
Różnica jest taka, iż teraz namnożyło się tych noobów bardziej niż moderatów do kasowania ich bezsensownych topiców.

a co do dysleksji ... potrafię zrozumieć ułomność człowieka, ale na prawdę nic nie szkodzi, żeby najpierw wcisnąć przycisk "podgląd", przeczytać 3krotnie, znaleźć i poprawić błędy i dopiero wcisnąć "dodaj". Przecież teraz kiedy nie ma licznika postów nie jest ważne kto pierwszy napisze ...

Hegemmon
17-10-2004, 18:31
zaśmiecanie forum? ten temat nie jest wyjątkiem. Jakieś pięćdziesiąt innych tematów jest dokładnie o tym samym i zakładanie kolejnych nic tu nie da. Trzeba zwracać uwagę autorom nispokoziomowych postów. Wtedy być może i coś osiągniemy ale ten temat nic nie zmieni bo ludzie, o których toczy się rozmowa nie zwrócą na ten temat nalerzytej uwagi

Gremlin
17-10-2004, 18:31
To tu kiedys byly jakies piekne czasy starego tibia.pl ??? Jakos nie pamietam....
Eee kiedys byly, ale powiedzieli mi zebym wiecej nie ustawial macro na banowanie kazdego kto napisze nowy post :)

@Igomas of Heavy Magic inc.
1. Tez mam zaswiadczenie na dys.. cos tam, ale to nie usprawiedliwia od pisania tak ze ciezko sie polapac co piszesz.
2. WEZCIE CZASEM PRZECZYTAJCIE TO CO PISZECIE, wiekzsocs akich endow nawet chroniczny dysortografik, dyslektyk i co tylko jeszcze zaowazy jesli przeczyta swoj post po napisaniu go.

1 NAPRAWDE ZJEDNOCZMY SIE NIE PRZEZYWAJMY A WTEDY NAPEWNO ZADEN BR NAM NIE PODSKOCZY !!!
... wlasnie pozbawiles mnie zludzen co do tego ze sa jeszcze jakies szanse na normalne forum.

Walrock
17-10-2004, 19:05
@Gremlin
Ale przynajmniej na Ircu "normalni" ludzie siedzą :P

PiXik
17-10-2004, 19:10
Czekajcie od czego to się zaczeło chyba od tematu czy wy wiecie co to noob lol a potem jak lawina w cholere takich tematów każdy kseruje od poprzednika i czasem nawet nic nie dodaje...

Gumez
17-10-2004, 19:21
były kiedyś czasy kiedy byl porządek, ale wtedy nie bylo tylu użytkowików...

Kredi
17-10-2004, 19:26
No wiem troszke ostatnio pofolgowałem sobie ale nie wiem jak kiedys było bo niedawno się zarejstrowałem. Ale bez przesady na hastwo odpowiadamy hamstwem.

PS: Kaldrick nie mów nic :)

PacMan
17-10-2004, 20:30
Odnosze wrażenie że właśnie tworzy się nowy temat-rzeka ... JAKI TO MA SENS ?

Co do dyslekcji :
Zdrowie - ile cię trzeba cenić,
Ten tylko się dowie,
Co cię strocił !

A ja jestem dyslektykiem i wiem jak to jest - jakbym miał ze słownikiem siedzieć i pisać post'y to napisanie TYLKO tego zajełoby 10 min. a ja tyle czasu NIE MAM - powiecie " to sprawdź sobie w word'zie " - taaaaaaaaaak tylko zastanawiam się ilu użytkowników forum ma 'lekko' nielegalną wersję tego jakże popularnego programu... ;) Eh...czekam na krytyke ... ( jak zwykle ).

Gangrel
17-10-2004, 22:07
Ja rowniez jestem dyslektykiem, ale moje bledy wynikaja z pospiechu. Dyslektycy nie sa idiotami, przewaznie im sie poprostu nie chce. Co do Chamstwa... Igomas, ty tak bardzo nie wrzeszcz bo:

1)Jestes na forum od niedawna i nie masz pojacia jak bylo wczesniej
2)Przeczytalem kilka twoich postow, i choc byly to pytania na rozne tematy odpowiedz byla jedna:szukaj!
3)Sam idealem nie jestes, poocxzytaj to co napisales w tym temacie, kilka takiech bledow.

Co do starego forum... Na nim byla cala lista tych z upomnieniami. To jakos zniknelo po zmienie forum. Moze czas do tego wrocic.

Jest jeszcze jeden powod. Kiedy zaczynalem w marcu moj tu pobyt uzytkowniekow bylo lekko ponad 5 tysiecy(nie pamietam dokladnie).Dzis mamy ich prawie 8k, wiec coraz ciezej jest na tym wszytkim zapanowac. I jakos nie widac aktywnosci tych modow, wybieranych kilka miesiecy temu, z wyborow w ktorych moglem brac udzial. Od dawna nie wiedzialem:
-Gimliego
-Raynoldsa
-Polina
Fanfi napisal cos w jakims poscie, skasowal jeden temat i tez znikną.

Srry za bledy;)

Ulrek
17-10-2004, 22:44
Ja tam żadnych lepszych czasów nie pamiętam ;]
Zanim skasowano licznik (który i tak był dla mnie tylko dodatkiem) było tu prawdziwe piekło, aż chciało się każdego z tych noobów spowymyślać i wnieść o zbanowanie takowego :P
Teraz, moim zdaniem, jest naprawdę lepiej... no może po za tymi co tylko piszą jak to byłoby fajnie dokopać brazylijczykom (pamiętacie jak narzekano kiedyś na szwedów? :D), sam ich nie lubię za bardzo, ale bez przesady, takie coś już podchodzi pod nazizm. sieg heil

BTW: nic dziwnego, że niektórym modkom nie chce się nic robić. Jak się widzi tematy, z których część trzeba przenieśc do zupełnie innych działów, a inne skasować to aż ręce opadają. Wiem z własnych doświadczeń.

Magus
17-10-2004, 22:48
Odnosze wrażenie że właśnie tworzy się nowy temat-rzeka ... to sprawdź sobie w word'zie " - taaaaaaaaaak tylko zastanawiam się ilu użytkowników forum ma 'lekko' nielegalną wersję tego jakże popularnego programu... ;) Eh...czekam na krytyke ... ( jak zwykle ).Jest wiele darmowych programow podobnych produktowi Microsoftu, wiekszosc jest nawet lepsza. Wezmy chocby pakiet Open Office. Wiec nie zaslaniajcie sie legalnoscia bo i tak wiemy ze 90% polakow ma ja gleboko w dupie. To po prostu wasze lenistwo.

Zaknafenian Do'Urden
17-10-2004, 23:01
ciagle mam dysgrafie mam dyslekcje mam dys... z duma(albo i nie) oswiadczam nie mam dyslekcji ale chyba ja inaczej zrozumialem sens zalozenia tego tematu... tu nie chodzi o JAKOSC slownictwa ale o JAKOSC danej mysli B) juz mowilem...zeby ruszylo forum musi byc kolejny upgrade z tym ze musi bardziej odbic na facc-ach przeciez ok 85% graczy polskich to facc -i. I nie dziwcie sie ze np ja daje taki temat jak "smieszne teksty" bo naprawde NIC sie nie dzieje... To ze ktos napisze ze gdzies tam jest wojna -Polsko szwedzka polsko brazylijska czy szwedzko brazylijska to wieszosc skomentuje znowu n00by reszta tak trzymac a reszta tematow? zadalem sobie malytrud i sprawdzilem wszystkie posty na inne...wiecie co? niektore powtarzaja sie nawet po 4-5 razy tylko w innym kontekscie... dobra koncze bo mi sie dlugopis wypis... :D

evaver
17-10-2004, 23:17
kiedys bylo inaczej
pamietam ,nie to ze chcialo sie tu wejsc ale z braku laku odwiedzalo sie to forum teraz po tym jak zostalem potraktowany przez jakichs smieci co im sie wydawalo ze wiedza wszystko najlepiej ,omijam to forum z daleka

co jest z ta WOJNA na galanie o ktore mialo byc tak glosno?
co jest z moimi wypowiedziami ktore obrazaly ludzi ktorych posty powinny byc kasowane?
co jest z tymi wszystkimi odwaznymi co chcieli do mnie przyjechac i pobic?
co jest z wami teraz?
czytam wasze posty i smieje sie praktycznie caly czas
poziom jaki teraz tu panuje jest bliski 0
chetnie pomogl bym w stworzeniu POLSKIEGO FORUM O TIBII
ale moje opinie i osoba sa tu chyba nei mile widziane
a ja sam nie dostaje zadnego szacunku
ci co mnie znaja wiedza ze wiem o czym mowie kiedy mowie o tibii ale ok
pozdrawiam

Zaknafenian Do'Urden
17-10-2004, 23:24
evaver Ty sie tak nie unos bo nie bedziesz potrzebowal Exani Hur Up/Down. Nie wiem kto Cie tam obrazil ale sie udowadnia ze jest n00bem i tyle a ty wlazisz mowisz widzicie jakbym to byl ja to byscie byli najlepsi ale nic nie zrobie dopoki mnie na kolanach nie przeprosicie... mi tez czasem od n00bkow pojada ale swiat sie nie zawali ;)

evaver
17-10-2004, 23:31
hehee nie no spox
mi chodzi o to ze ludzie tu mysla "CO TO NIE JA JA WIEM WSZYSTKO A TY WIESZ GOWNO"
a to jest gowno prawda
jak napisalem ze koles gada glupoty i to jeszcze w milym jezyku
zostalem zmieszany z blotem i wyzwany od psa hahahaa
do dzis czekamy na te wojne co koles zapowiedzial ;)
w innych tematach takze jak cos powiedzialem to oczywiscie nie mialem racji
wedlug innych uzytkownikow tego forum ale na koncu wychodzil fakt ze jednak ten evaver nie gadal tak glupio
nie unosze sie a jesli to tak zabrzmialo to sry bo nie o to mi chodzilo

baba

Zaknafenian Do'Urden
17-10-2004, 23:46
Olej stare dzieje lap kufel piwa :cup: i pomoz nam tworzyc to forum lepszym :D a jak ktos cie zmiesza z blotem to mu odpowiedztak samo :wiking: (mnodki i tak skasuja te posty) nie daj sobie w mana fluid dmuchac! :D

Kajzer
18-10-2004, 01:14
hehee nie no spox
mi chodzi o to ze ludzie tu mysla "CO TO NIE JA JA WIEM WSZYSTKO A TY WIESZ GOWNO"
a to jest gowno prawda
jak napisalem ze koles gada glupoty i to jeszcze w milym jezyku
zostalem zmieszany z blotem i wyzwany od psa hahahaa
do dzis czekamy na te wojne co koles zapowiedzial ;)
w innych tematach takze jak cos powiedzialem to oczywiscie nie mialem racji
wedlug innych uzytkownikow tego forum ale na koncu wychodzil fakt ze jednak ten evaver nie gadal tak glupio
nie unosze sie a jesli to tak zabrzmialo to sry bo nie o to mi chodzilo

baba
wiesz... jak to sie mówiło mowa jest srebrem milczenie zlotem a ty tak ciagle gadasz i gadasz nawet w swoich pozornie cenzuralnych postach starsz sie kogos zwyzywac.. dam ci rade zaprzestań na czytaniu forum i smianiu sie z niego bo wyzywając kogos tylko motywujesz potencjalnego nooba do dalszych wyzwisk
Farewell

Gangrel
18-10-2004, 13:05
evaver, looknij na podpis Magusa, moze poczujesz sie bardziej dowartosciowany.

Co do tej oslawionej dysleksji, mam ja ale za cholere nie wiem dlaczego. Prawdopodobnie babka w poradni byla idiotka lub miala znajomych. Bledow nie da sie niczym usprawiedliwic, chyba ze ktos rak nie ma, wtedy rozumiem.

evaver, tez nieraz dostawalem podobne pw. Jedyne co robilem to to, ze odisywalem gdzie kolesia mam, dawealem ignore, kasowalem i zapominalem. Nie warto sie takiomi rzeczami przejmowac.

Fanfi
18-10-2004, 14:03
Ja rowniez jestem dyslektykiem, ale moje bledy wynikaja z pospiechu. Dyslektycy nie sa idiotami, przewaznie im sie poprostu nie chce. Co do Chamstwa... Igomas, ty tak bardzo nie wrzeszcz bo:

1)Jestes na forum od niedawna i nie masz pojacia jak bylo wczesniej
2)Przeczytalem kilka twoich postow, i choc byly to pytania na rozne tematy odpowiedz byla jedna:szukaj!
3)Sam idealem nie jestes, poocxzytaj to co napisales w tym temacie, kilka takiech bledow.

Co do starego forum... Na nim byla cala lista tych z upomnieniami. To jakos zniknelo po zmienie forum. Moze czas do tego wrocic.

Jest jeszcze jeden powod. Kiedy zaczynalem w marcu moj tu pobyt uzytkowniekow bylo lekko ponad 5 tysiecy(nie pamietam dokladnie).Dzis mamy ich prawie 8k, wiec coraz ciezej jest na tym wszytkim zapanowac. I jakos nie widac aktywnosci tych modow, wybieranych kilka miesiecy temu, z wyborow w ktorych moglem brac udzial. Od dawna nie wiedzialem:
-Gimliego
-Raynoldsa
-Polina
Fanfi napisal cos w jakims poscie, skasowal jeden temat i tez znikną.

Srry za bledy;)
I tu masz racje, głównym powodem tego iż na forum nie ma zbyt wysokiego poziomy wypowiedzi jest fakt iż nasz forum przechwytuje większość ludzi interesujących się tibia. Tak wiec „u nas” jest multum osobników nie doświadczonych ale co najgorsze wśród nich jest pełno noobów .

A pyzatym czytając nie które tematy można naprawdę się załamać. Mam na myśli temat o chipsach :P. Większość autorów postów w tym temacie nie przekroczyło wieku 15 lat tak wiec chyba nie dokońca dojrzeli do takiego wynalazku jakim jest możliwość wyrażania swoich opinii. (oczywiście są wyjątki).

Fatevux
18-10-2004, 14:14
ja to co tu piszecie widze tak:
1 temat jest o tym że forum (niby) zchodzi na psy
2 dyslekcja dyslekcją ale jak sie zapier... na klawiaturze to sie w cika zamias np.: samego "o" "po" albo inne tego rodzaju
3 jest coraz wiencej urzytkowników i coraz wiencej tematów ! a jak by karzdy sprzawdzał tematy z mieś w stecz to by pisał temat raz na 2 tygodnie !! pozatym co z tego że sie temat powtarza jeśli był pisany podobny z tydzień temu !! bo ludzie go raczej juz nie pamiętają no rozumiem jak widze:
temat posta: Hakerzy
temat posta: szwedzi czy brazylijczycy
(i znowu) temat posta: jak nie dać sie zhakować
to /\ jest spam 2 takie same tamaty o tym samym jednego dnia !!
4 jeśli chodzi o stare dobre czasy (których nie znam wienc morze sie myle) to było wtedy mało urzytkowników i se morzna było zobaczyć posty w mieś. wstecz albo i dalej i takich głupich postów jak ten nie pisano !!!

MayGyver
18-10-2004, 14:54
off-topic

@Fatevux
popraw bledy ortograficzne jakie zrobiles,
mozesz porpawic je na czerwono by wszyscy czytajacy mogli sobie zapamietac pisownie

Gangrel
18-10-2004, 16:47
[QUOTE=Fanfi]I tu masz racje, głównym powodem tego iż na forum nie ma zbyt wysokiego poziomy wypowiedzi jest fakt iż nasz forum przechwytuje większość ludzi interesujących się tibia.[QUOTE]

Nie wiem czy takie gowno. To ze ty tak nie uwazasz, to nie oznacza ze to co napisalem nie jest powodem(jednym z wielu, twoje wyjasnienie rowniez uwazam za logiczne, jednak oba sie nie wykluczaja). Po za tym to tylko moje skromne zdanie, nie musisz na mnie najezdzac tylko za to ze inaczej uwazam.(sorki jesli sie myle, ale takie mam wrazenie.)

Fanfi
19-10-2004, 10:12
re :up

Ja Ciebie najechalem ?? NIe wydaje mi sie. Potwierdzilem Twoje slowa.
(Czytanie ze zrozumieniem sie klania :P )

ponczus
19-10-2004, 10:49
W sumie to jestem od początku tego forum, a że datę rejestracji mam późniejszą to wina tego że siedziałem na gerach i to mi wystarczało. Nie wiem co wy mówicie że forum schodzi na psy. Ono trzyma cały czas jeden i ten sam poziom. Ciekawe ilu z was wie co to była tibia.aq i widziało tamto forum. Cóż prawda jest taka że tibia jest grą średniawą i szybko się nudzi, bo ile można dyskutować na temat blokowania smoka?? Tematy będą się powtarzały bo zwykłemu początkującemu userowi nie chce się szukać bo jest leniwy a co jest bardziej prawdopodobne nawet nie wie że jest taka funkcja. A user chce odpowiedzi już na ten tychmiast!! Co do dysleksji dysortografii i tak dalej. Ci co to mają najczęściej bardzo się starają poprawiać błędy, natomiast ci co się tym zasłaniają najczęściej tego nie mają a tylko nie chce im się poprawiać posta.

Bofedojo
19-10-2004, 19:58
OMG! Przeciez to my towrzymy klimat tego forum!!! Jesli myslicie ze forum jest do du** to my wtedy tez jestesmy do du**! Po co sie przejmowac innymi?! Patrzmy na siebie! Nie patrzyc ze ktos n00buje, olac go!

PS: I nie patrzec ile kto ma lat?! Ze mam 13 lat to mam rozpaczac?! Niektorzy maja 18 lat i zachowuja sie jak n00by, a niektorzy maja 10 lat i pisza madrze!

p.l
19-10-2004, 20:16
a co do klimatu forum ... chyba najbardziej klimatycznym forum było forum założone przez BK po wprowadzeniu opłat na gery, gdzie przeniosła się cała elita z gerego ... hmmm ... to było forum ... nadal mam link w ulubionych :D

Wyzzer
19-10-2004, 20:33
Dyslektycy hmmm..... oczywiście najłatwiej cała wine zwalać na choroby itp. Z tego wynika że 99% użytkowników piszących z błędami to dyslektycy? :confused:
Społeczeństwo polskie pełne jest takich "dyslektyków" 8o .

up
Magus gdyby wszyscy pisali tak jak ty ten temat w ogóle by nie powstał

Popieram w pelni, po za tym wiem na czym ta choroba polega i co powoduje w przyszlosci...ludzie badzcie tolerancyjni i wyrozumiali (tego nas uczy WoS)

Leif
19-10-2004, 20:50
Popieram w pelni, po za tym wiem na czym ta choroba polega i co powoduje w przyszlosci...ludzie badzcie tolerancyjni i wyrozumiali (tego nas uczy WoS)
X( Wyrozumiałością powinno być to, że jak się wie, że się ma problemy z ortami to się sprawdza co się pisze, bo na tym forum sporo jest młodych ludzi, którzy w imię tolerancji mogą nabrać złych nawyków. Poza tym, dysleksja często jest wynikiem nadgorliwości i braku czasu rodziców a nie prawdziwym problemem.