PDA

Pokaż pełną wersje : ArchLord - Świetny MMOcRPG

Dziub$$
11-09-2007, 15:21
Witam!

Chciałbym wam Przedstawić gre "ArchLord". Jeszcze Nie tak dawno była to gra płatna z miesięcznym abonamentem, Teraz gra jest w pełni za Free..
Coś o Grze

Kolejny, po RF Online, przedstawiciel gatunku MMOcRPG z azjatyckim rodowodem, którego wydaniem na rynku europejskim i amerykańskim zainteresowała się firma Codemasters. Akcja tego tytułu osadzona została w świecie fantasy nazwanym Chantra, a za jej przedstawienie odpowiada nowoczesny trójwymiarowy engine graficzny. Uniwersum Chantra jest niezwykle zróżnicowane pod względem wyglądu i krajobrazu. Występują w nim lokacje wizualnie nawiązujące do każdego z pięciu elementarnych żywiołów z jakich stworzono ten świat, tj. ognia, ziemi, wody, powietrza oraz ducha. Dodatkowo podzielony jest on pomiędzy strefy wpływów trzech głównych nacji: Ludzi, Księżycowych Elfów oraz Orków, co nie pozostaje bez wpływu na jego wygląd. Wszystkie wyżej wymienione rasy są grywalne i każdy z użytkowników na początku zabawy musi wybrać, do której z nich ma przynależeć jego bohater. Ponadto, w obrębie poszczególnych nacji, otrzymuje do wyboru osiem unikatowych klas postaci, z własnymi indywidualnymi cechami i własnościami.

Nie jest dla nikogo tajemnicą, że głównym celem rozgrywki w każdą grę z gatunku MMO jest ciągłe rozwijanie swojego bohatera, poznawanie przygotowanego przez autorów świata i wykonywanie questów, jak również dynamiczna walka PvP z postaciami kierowanymi przez żywych ludzi. Nie inaczej jest i w ArchLord, aczkolwiek twórcy posunęli się o krok dalej umożliwiając graczom wywalczenie sobie tytułu lorda świata, który posiada nieograniczoną władzę i liczne niezwykłe moce z nią związane. Pełni on tą funkcję przez okres jednego miesiąca, po czym kolejny gracz, który okaże się lepszy od innych przejmuje „pałeczkę”.

Autorzy zadbali o to, aby w świecie Chantra można było znaleźć lub zdobyć setki różnego rodzaju przedmiotów, które podniosą własności prowadzonego bohatera, w tym oczywiście broni i zbroi, jak również o to, aby można je było stopniowo ulepszać. To jednak nie wszystko, ponieważ w ArchLord można wejść w posiadanie magicznych kamieni. Dzięki połączeniu ich z posiadanym ekwipunkiem oraz wykorzystaniu ich unikalnych cech, nasz awatar będzie dysponował jeszcze większą siłą i mocą. System walki nie należy do słabych elementów gry. Jest dość rozbudowany i pozwala na łączenie kilku prostych ruchów w ciosy specjalne. Potyczkom towarzyszą, rzecz jasna, efektowne rozbłyski i efekty graficzne.

Świat gry podlega stałym zmianom związanym nie tylko z cyklem dobowym (dzień i noc), ale i z dynamicznie zmieniającymi się warunkami atmosferycznymi. Wrażenia audiowizualne dopełnia jeszcze oryginalna ścieżka dźwiękowa nagrana przy współudziale Londyńskiej Orkiestry Symfonicznej.

W grze występują 3 Rasy postaci, które dzielą się na 3 klasy
Human: Knight, Archer, Mage
Orc: Berserker, Hunter, Sorcerer
Moon Elf: Ranger, Elementalist

Gre Można pobrać z oficjalnej Strony gry
Zapraszamy Na Polski Portal!

Wymagania:
Pentium 4 1.5 GHz, 512 MB RAM, karta graficzna 128 MB (GeForce FX5700 lub lepsza), 4 GB HDD, Windows 2000/XP

Screeny (http://images.google.pl/images?hl=pl&q=archlord&gbv=2)
Polska Strona (www.archlord.com.pl)
Oficjalna Strona Gry (www.archlordgame.com)

Nadrill
11-09-2007, 16:17
Widzę, że przydomek "świetnego MMO" można uzyskać, gdy gra jest darmowa, ma zabójczą grafikę i jest MMO... Autorze, grałeś w tę grę?

Dziub$$
11-09-2007, 17:11
Grałem,Gram,Będę Grał
mi się gra podoba ;D
była płatna grałem u kumpla jak jeszcze była płatna
potem za free... ;p
ładna grafika, i w ogóle;p

Pacz_knight
11-09-2007, 17:55
Mozna prosic o screny? Bo cos mi sie strona nie wyswietla :p

CichyRumak
11-09-2007, 22:49
Archlord jest za free, poniewaz projekt komercyjny totalnie niewypalil.
Gra zbiera wszedzie niskie noty, na ktoryms z zagranicznych serwisów owy tytul zdobyl az 2.37/10 pkt. Recenzenci, ot tak sobie tego nie wymyslili.
Wyglada dosc ladnie, takie troche a'la lineage.
Jesli ktos nie gral jeszcze w mmo(rpg) 3d, to moglby w sumie od tego zaczac.

Str4t0s
11-09-2007, 23:10
Grałem. Najgorszy mmorpg w ktorego gralem.

Yoh Asakura
11-09-2007, 23:15
MMOcRPG ? A co to takiego ?

aripck
13-09-2007, 00:58
MMOcRPG ? A co to takiego ?

hmm po prostu internetowa gra cRPG

.Matrik.
13-09-2007, 15:45
Nie, MMOcRPG to RPG z naciskiem na walkę, a MMORPG to sesja z dużą liczbą graczy.

MMORPG:

http://doves.musicblog.co.uk/archives/V%20Staffs%20Crowd%202.jpeg

:)

Pozdro dla MG i nie znających słowa "ironia".

Sebcio :)
23-10-2007, 19:05
To wytlumaczcie mi dlaczego ta gra jest najgorszym mmorpg; > mi sie podoba gram w nia kilka dni ale zapowiada sie fajnie jest duzo lepsza niz knight online i bezplatna ( to nie jest najwazniejsze ale jest to rowniesz wazny aspekt) jak narazie grafika jest interesujaca profesje nie za bogate ale przemyslane i sama walka o tytul archlorda poprostu jest genialna

Eriziel
22-02-2008, 23:50
warto odswiezyc.

Derius
23-02-2008, 10:21
Moze mi ktos powiedziec ile to zajmuje :p?

Kulikos
23-02-2008, 16:24
No więc jak? Zdania co do gry są podzielone, ale aktualnie nie mam w co grać więc bym spróbował jednak wasze komentarze odrzucają. Co jest z tą grą nie tak?

Aroonia
23-02-2008, 22:08
O, właśnie kolega up sprecyzował pytanie, jakie mnie wcześniej nurtowało gdy czytałem ten temat. Grafika 3D, ze screenów można wywnioskować, że całkiem całkiem. Widzę tam różne summony, środki transportu na czterech łapach, ciekawie odwzorowane zbroje... ale właśnie Wasze komentarze zniechęciły mnie do pobrania tej gry. Może ktoś wyjaśnić, co wpłynęło na tak negatywne komentarze?

Kalchegar
26-02-2008, 08:03
Mam pyt czy tak gra jest całkowicie darmowa? czy istnieje takie coś jak pacc lub items shop

Kulikos
26-02-2008, 08:39
Item shop chyba jest. A gre pobrałem, po szkole zagram i ocenię.

Eriziel
26-02-2008, 23:50
Sciagnalem.. gram od prawie 3 dni.
Nie wiem czemu takie negatywne komentarze, ale moim zdaniem gra jest naprawde fajna.. Masa questow (niektore baaardzo proste, aczkolwiek sa tez bardzo trudne zwlaszcza od 15+ lvl zaczynaja sie schodki z bossami, czesto przydatna jest pomoc drugiej osoby).
Grafika jest calkiem przyjemna dla oka :)
Gra jest calkowicie darmowa, oczywiscie istnieje Chantra Shop gdzie mozna kupic sobie fajne dodatki - potiony etc.
Pvp jest od 30poziomu, istnieje podzial na czaszki cos ala red skull, white skull, trade na odleglosc (wystarczy byc w party), jesli jestesmy w party loot podnosi automatycznie (nie trzeba meczyc spacji :P)

Gram na serverze Evengarda, poniewaz jest to najmlodszy serwer i gra sporo polakow... mam 23 lvl orc berserker

Osobiscie polecam ta gre, dlaczego?
Wciagnela mnie..o tak... zadna gra procz tibi nie przyciegnela mojej uwagi na dluzszy czas, az do teraz... :)

Jesli ktos ma jeszcze pytania.. smialo :)

@Derius
plik instalacyjny zajmuje ok 1.5 giga

@edit
Ostatnio byl eventy, jeden przed nami...
8 luty - podwójny exp
15 luty - podwójny exp i drop
22 luty - podwójny exp
29 luty - podwójny drop
"(...)eventy będą aktywne w godzinach od 21:00 do 3:00."
Czyli 29 na 30 luty od 21 do 3, nie 28 na 29.

Kulikos
27-02-2008, 14:42
Gra beznadziejna, bardzo się zawiodłem. Nie dziwie się, że komercyjny projekt nie wypalił. Tyle z mojej strony, żałuje tylko czasu poświęconego na ściąganie. Odradzam :<

Eriziel
27-02-2008, 22:04
Gra beznadziejna, bardzo się zawiodłem. Nie dziwie się, że komercyjny projekt nie wypalił. Tyle z mojej strony, żałuje tylko czasu poświęconego na ściąganie. Odradzam :<

Na jakiej podstawie twierdzisz ze jest beznadziejna ?

Gra dla tych, ktorzy nie maja w co grac, a nie chca wracac do tibi ta gra jest w sam raz..

Kulikos
28-02-2008, 16:37
Na jakiej podstawie twierdzisz ze jest beznadziejna ?
Ehm... Grałem w nią? :)
Gra dla tych, ktorzy nie maja w co grac, a nie chca wracac do tibi ta gra jest w sam raz..
No więc Erizielu. Gier w które można grać nie chcąc wracać do Tibii jest od groma. A ja tylko mówię, że ta jest poniżej przeciętnej. A to chyba jasne, że w takim wypadku lepiej poszukać czegoś lepszego niż męczyć się z tym gniotem. I skoro żadna gra nie przyciągnęła cię na dłużej poza ArchLordem i Tibią to masz dziwny gust. Ale o nich się nie rozmawia ;p
Ze swojej strony odradzam ten produkt.

Tuhamiid
24-03-2008, 02:24
<Odswiezam, nie warto zakladac nowego tematu>

Wiec tak, gram od 5 dni i gra bardzo mi sie podoba.

Na plus: Bezplatna, ale nie zupelnie.
Dosyc ładna grafika,
Fajne questy, niektóre naprawde ciekawe,
Mili ludzie grajacy(nie spotkalem jeszcze zadnego kretyna co w innych grach jest czesto spotykane, a najbardziej to juz w tibii;) )
Skille dla poszczególnych profesji,
System walki, wojny o castle siege, oraz bitwa o zdobycie Archlorda- naprawde imponujace,
Gra niema duzych wymagan wiec niema problemu zeby grac czy na najnizszych czy najwyszych detalach.

Na minus: Niedopracowane niektóre miejsca, ze idzie utknac i jak sie niema paszportu to moze byc lipa,
Resetowanie skilli - troche za drogie,
Rzadkie itemy rowniez sie kupuje za rl kase, chociarz placi sie nie wiele ale sie placi,
Za malo muzyki, te 4 piosenki juz mnie dobijaja...:P

Ogólnie gra naprawde fajna, niewiem dlaczego ludzia ja tak oceniaja..

Odemnie gra w skali 1-10 otrzymuje 7,5/10

Gre oceniam tak jak mi sie widzi, grałem w wiele takich gier np: WoW(no ale do tego niema co porównywac..wow own) Cabal, Kalonline, Knight Online...I z tych 3 to Archlord jest dla mnie najlepszy(nie liczac wowa:)

~Pozdrawiam oraz polecam, jakby ktos sie skusił na gre to mozna napisac do mnie. Zapewne jakies itemy sie znajda :)

Sithrisis
Gaiahon

Piciaz1213
24-03-2008, 05:58
Trochę opisałeś a można prosić o :Dscreeny.....

Tuhamiid
24-03-2008, 12:01
Dodam kilka ssów zrobionych przez siebie, jeszcze mam niski wiec lvl wiec niema sie czegos zajebistego spodziewac :P

Walka z bossem :
http://i28.tinypic.com/2j2b79e.jpg

Kolejny boss:
http://i32.tinypic.com/2e1r9fp.jpg

Niewiem co to, ale fajne:
http://i27.tinypic.com/rck31y.jpg

Krajobraz:
http://i28.tinypic.com/ibjuc5.jpg

Walka:
http://i28.tinypic.com/wlc3o7.jpg

I ja na tle ksiezyca ;)
http://i26.tinypic.com/z3l91.jpg

Ssy słabe wiem, ale co ja moge na26lvlu...:P

DziubaS
24-03-2008, 19:09
dla mnie gra jest Naprawdę Dobra..
Zapraszam na Serwer Brumhart..
eLo

@eDit
jeżeli nie graliście nie komentujcie..
niewiem co tam u góry wam się nie podoba..

Gra Dobra

Light-r
24-03-2008, 22:11
Gra jest super.Narazie mam 11 MoonElfa Elementalista....gram na Evengardzie.

Polecam grę bardzo:)

DziubaS
24-03-2008, 22:19
a nie mówiłem..
ja jak coś gram na Brumhart..
dla mnie najlepszy serwer Dużo polskich Dobrych Gildii.. i dobrych Graczy
Zapraszamy!

DziubaS
13-05-2008, 20:21
Myślę że można Odświeżyć..

Dlaczego?
Dlatego że ArchLord się bardzo szybko rozwija, realizowany jest już Epiosde 3..
Jestem Bardzo Ciekaw.. dużo nowych Patch'y, Etc.

Bardzo Zapraszam na Serwer Brumhart..
Pozdrawiam!

karawela
14-05-2008, 11:23
witam,
Ja też mogę polecić tą grę. Fakt, gra komercyjna nie wypaliła, ale to nie oznacza , że gra jest zła... warto zagrać i przetestować. Duże mapy, mnóstwo potworów i przedmiotów. Screen mojego orca:
http://img403.imageshack.us/img403/1089/archlordxw4.th.jpg (http://img403.imageshack.us/my.php?image=archlordxw4.jpg)
jak ktoś gra na brumhart'cie to możemy pograć razem gg 9453360. W grupie zawsze raźniej 8-)
gram od kilku dni i polecam.

DziubaS
14-05-2008, 15:20
Tak jak kolega u góry..

Naprawdę fajna gra, dużo polskich Graczy/Gildii
Ja tak samo gram na Brumhart'cie

#nick: Dziubek
#gildia: RebeliaII(Od 20LvL'a masz RebeliaII,wbijasz 35LvL i Potem Do głównego Rebelia
#LvL: 20+
#Rasa/Klasa: Human/Knight