zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zabanowany adres IP

matiman014
24-09-2007, 22:02
Od pewnego czasu zuwazylem ze gdy loguje sie na dana postac czasami wyskakuje okienko ze mam zabanowany adres IP na 30min.

jeden uzytkownik mi odpowiedzial: (w popszednim zle umieszczonym temacie)

,,To chyba jakiś problem z serwerami, na Emperze, Julerze i Tenebrze na przykład sporo osób ma ten sam problem (z tego co zauważyłem po pobieżnym przejrzeniu Technical Support Board)."

Zgadzam sie z tym tylko jak trzeba naprawic ten blad. czy jest to problem przejsciowy ze jakis Bug.

Nie jest to spowodowane zlym wpisyaniem hasla itp.

Prosze o pomoc

Volshio
24-09-2007, 22:11
tez mam ten problem :/ z tego co obilo mi sie o uszy to jest to za uzywanie Mc makro itp... lool. ale nie mam pewnosci ze to przez to. podro

matiman014
24-09-2007, 22:26
to na 100% nie ma nic do rzeczy

po 1. nie uzuwam tego typo progromow

po 2. wiele osob ma ten problem...

Madmix
25-09-2007, 14:37
Odpowiedz na twój problem jest bardzo prosta a dokładniej chodzi o to że pewnie masz internet lokalny ze wspólnym ip z innymi ludzmi np z osiedla lub ewentualnie z miasta ( dokładnie chodzi o to że zarówno ty jak i kilkadziesiąt innych osób jest klientami danego dostawcy internetu i macie wszyscy taki sam adres ip ) jest na to jedno bardzo proste rozwiązanie otóż wystarczy że zadzwonisz do dostawcy internetu i powiesz "Proszę o przydzielenie własnego adresu ip" to jest dla nich mały problem ale niestety to jest ich obowiązek bo według prawa jeśli poprosisz muszą ci przydzielić prywatne ip ;) sam tak miałem i to mnie ogromnie drażniło np gdy musiałem sie na szybko zalogować okazywało sie że nie zaloguje się bo jakieś pajace zablokowały ip ! wiem jak to jest denerwujące a jedyna rada to musisz zadzwonić do dostawcy internetu i poprosić o własny adres ip :) PoZdRO

Slythia
25-09-2007, 14:56
Odpowiedz na twój problem jest bardzo prosta a dokładniej chodzi o to że pewnie masz internet lokalny ze wspólnym ip z innymi ludzmi np z osiedla lub ewentualnie z miasta ( dokładnie chodzi o to że zarówno ty jak i kilkadziesiąt innych osób jest klientami danego dostawcy internetu i macie wszyscy taki sam adres ip ) jest na to jedno bardzo proste rozwiązanie otóż wystarczy że zadzwonisz do dostawcy internetu i powiesz "Proszę o przydzielenie własnego adresu ip" to jest dla nich mały problem ale niestety to jest ich obowiązek bo według prawa jeśli poprosisz muszą ci przydzielić prywatne ip ;) sam tak miałem i to mnie ogromnie drażniło np gdy musiałem sie na szybko zalogować okazywało sie że nie zaloguje się bo jakieś pajace zablokowały ip ! wiem jak to jest denerwujące a jedyna rada to musisz zadzwonić do dostawcy internetu i poprosić o własny adres ip :) PoZdRO
Kiedys to rozwiazanie bylo prawdziwe. Teraz juz nie. I nikt na razie nie wie (probowalam sie dowiedziec) dlaczego tak jest. Niektorzy maja taki problem ciagle, i nie jest to spowodowane internetem. Zdazaja sie sytuacje, ze przy probie zmiany postaci wyskakuje ten komunikat (przy zmianie swiata), i da sie jednoczesnie wrocic na stara postac... Inni zas wogole tego nie maja. Najwyrazniej jest to jakis bug, ktory, mam nadzieje, zostanie niedlugo naprawiony.

Scobel
25-09-2007, 14:57
Od pewnego czasu zuwazylem ze gdy loguje sie na dana postac czasami wyskakuje okienko ze mam zabanowany adres IP na 30min.

jeden uzytkownik mi odpowiedzial: (w popszednim zle umieszczonym temacie)

,,To chyba jakiś problem z serwerami, na Emperze, Julerze i Tenebrze na przykład sporo osób ma ten sam problem (z tego co zauważyłem po pobieżnym przejrzeniu Technical Support Board)."

Zgadzam sie z tym tylko jak trzeba naprawic ten blad. czy jest to problem przejsciowy ze jakis Bug.

Nie jest to spowodowane zlym wpisyaniem hasla itp.

Prosze o pomoc

Masz neta z wspoldzielnym IP. Jest tak najczesciej w kablowkach i niektorych sieciach osiedlowych. Inni sie myla lub specjalnie blokuja IP glowne a ty z racji iz uzywasz tego samego masz tak jak i oni bana na XX minut na IP.

Madmix
25-09-2007, 15:12
@up

właśnie to powiedziałem ;D

Slythia
25-09-2007, 15:22
Masz neta z wspoldzielnym IP. Jest tak najczesciej w kablowkach i niektorych sieciach osiedlowych. Inni sie myla lub specjalnie blokuja IP glowne a ty z racji iz uzywasz tego samego masz tak jak i oni bana na XX minut na IP.
A jak w takim razie wyjasnisz ip blocked... Przy braku jakiejkolwiek sieci lokalnej? Bez zadnego neta osiedlowego, kablowki etc... Z wlasnym ip ;).

Camoorcha
25-09-2007, 16:09
3x zle wpisanie passow = IP blocked zadzwon do administratora sieci z prosba o zew. ip, a problem zniknie, ale to czy uzyskasz owe zew ip zalezy tylko od admina, np. u mnie nic z tego i zmieniam net'a, z tego powodu oraz kickow ; ]

matiman014
25-09-2007, 16:24
Dzieki za odpowiedzi.

Problem w tym ze mam swoje PRYWATNE ZEWNETRZNE IP

co prawda jestem w sieci osiedlowej ale to nie ma nic do rzeczy.

wiec prawdopodobnie jest to jakis BUG tylko dlaczego maja to niektorzy a inni nie???....