Pokaż pełną wersje : Zabanowany adres IP
matiman014
24-09-2007, 22:02
Od pewnego czasu zuwazylem ze gdy loguje sie na dana postac czasami wyskakuje okienko ze mam zabanowany adres IP na 30min.
jeden uzytkownik mi odpowiedzial: (w popszednim zle umieszczonym temacie)
,,To chyba jakiś problem z serwerami, na Emperze, Julerze i Tenebrze na przykład sporo osób ma ten sam problem (z tego co zauważyłem po pobieżnym przejrzeniu Technical Support Board)."
Zgadzam sie z tym tylko jak trzeba naprawic ten blad. czy jest to problem przejsciowy ze jakis Bug.
Nie jest to spowodowane zlym wpisyaniem hasla itp.
Prosze o pomoc
tez mam ten problem :/ z tego co obilo mi sie o uszy to jest to za uzywanie Mc makro itp... lool. ale nie mam pewnosci ze to przez to. podro
matiman014
24-09-2007, 22:26
to na 100% nie ma nic do rzeczy
po 1. nie uzuwam tego typo progromow
po 2. wiele osob ma ten problem...
Odpowiedz na twój problem jest bardzo prosta a dokładniej chodzi o to że pewnie masz internet lokalny ze wspólnym ip z innymi ludzmi np z osiedla lub ewentualnie z miasta ( dokładnie chodzi o to że zarówno ty jak i kilkadziesiąt innych osób jest klientami danego dostawcy internetu i macie wszyscy taki sam adres ip ) jest na to jedno bardzo proste rozwiązanie otóż wystarczy że zadzwonisz do dostawcy internetu i powiesz "Proszę o przydzielenie własnego adresu ip" to jest dla nich mały problem ale niestety to jest ich obowiązek bo według prawa jeśli poprosisz muszą ci przydzielić prywatne ip ;) sam tak miałem i to mnie ogromnie drażniło np gdy musiałem sie na szybko zalogować okazywało sie że nie zaloguje się bo jakieś pajace zablokowały ip ! wiem jak to jest denerwujące a jedyna rada to musisz zadzwonić do dostawcy internetu i poprosić o własny adres ip :) PoZdRO
Odpowiedz na twój problem jest bardzo prosta a dokładniej chodzi o to że pewnie masz internet lokalny ze wspólnym ip z innymi ludzmi np z osiedla lub ewentualnie z miasta ( dokładnie chodzi o to że zarówno ty jak i kilkadziesiąt innych osób jest klientami danego dostawcy internetu i macie wszyscy taki sam adres ip ) jest na to jedno bardzo proste rozwiązanie otóż wystarczy że zadzwonisz do dostawcy internetu i powiesz "Proszę o przydzielenie własnego adresu ip" to jest dla nich mały problem ale niestety to jest ich obowiązek bo według prawa jeśli poprosisz muszą ci przydzielić prywatne ip ;) sam tak miałem i to mnie ogromnie drażniło np gdy musiałem sie na szybko zalogować okazywało sie że nie zaloguje się bo jakieś pajace zablokowały ip ! wiem jak to jest denerwujące a jedyna rada to musisz zadzwonić do dostawcy internetu i poprosić o własny adres ip :) PoZdRO
Kiedys to rozwiazanie bylo prawdziwe. Teraz juz nie. I nikt na razie nie wie (probowalam sie dowiedziec) dlaczego tak jest. Niektorzy maja taki problem ciagle, i nie jest to spowodowane internetem. Zdazaja sie sytuacje, ze przy probie zmiany postaci wyskakuje ten komunikat (przy zmianie swiata), i da sie jednoczesnie wrocic na stara postac... Inni zas wogole tego nie maja. Najwyrazniej jest to jakis bug, ktory, mam nadzieje, zostanie niedlugo naprawiony.
Od pewnego czasu zuwazylem ze gdy loguje sie na dana postac czasami wyskakuje okienko ze mam zabanowany adres IP na 30min.
jeden uzytkownik mi odpowiedzial: (w popszednim zle umieszczonym temacie)
,,To chyba jakiś problem z serwerami, na Emperze, Julerze i Tenebrze na przykład sporo osób ma ten sam problem (z tego co zauważyłem po pobieżnym przejrzeniu Technical Support Board)."
Zgadzam sie z tym tylko jak trzeba naprawic ten blad. czy jest to problem przejsciowy ze jakis Bug.
Nie jest to spowodowane zlym wpisyaniem hasla itp.
Prosze o pomoc
Masz neta z wspoldzielnym IP. Jest tak najczesciej w kablowkach i niektorych sieciach osiedlowych. Inni sie myla lub specjalnie blokuja IP glowne a ty z racji iz uzywasz tego samego masz tak jak i oni bana na XX minut na IP.
@up
właśnie to powiedziałem ;D
Masz neta z wspoldzielnym IP. Jest tak najczesciej w kablowkach i niektorych sieciach osiedlowych. Inni sie myla lub specjalnie blokuja IP glowne a ty z racji iz uzywasz tego samego masz tak jak i oni bana na XX minut na IP.
A jak w takim razie wyjasnisz ip blocked... Przy braku jakiejkolwiek sieci lokalnej? Bez zadnego neta osiedlowego, kablowki etc... Z wlasnym ip ;).
Camoorcha
25-09-2007, 16:09
3x zle wpisanie passow = IP blocked zadzwon do administratora sieci z prosba o zew. ip, a problem zniknie, ale to czy uzyskasz owe zew ip zalezy tylko od admina, np. u mnie nic z tego i zmieniam net'a, z tego powodu oraz kickow ; ]
matiman014
25-09-2007, 16:24
Dzieki za odpowiedzi.
Problem w tym ze mam swoje PRYWATNE ZEWNETRZNE IP
co prawda jestem w sieci osiedlowej ale to nie ma nic do rzeczy.
wiec prawdopodobnie jest to jakis BUG tylko dlaczego maja to niektorzy a inni nie???....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.