zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Poszukuje ludzi do pomocy przy stronie.

Czarny ork
25-09-2007, 17:56
Witam, potrzebuje ludzi do strony o grach i wszystkim co z nimi związane, cały sprzęt komputerowy itp., a więc potrzebuje ludzi na stanowiska takie jak:
- grafik
- skrypter(php, mile widziana znajomość mysql)
- sponsor :)
- teksty:
* recenzje z gier
* nowinki z internetu o grach i sprzęcie
* w tym miejscu wasze propozycje działów
* moderatorzy (usuwanie hamskich komentarzy itp.)
* recenzje sprzętu // Co do tych dwóch to jeszcze nie wiadomo,
* testy sprzętu // skąd sprzęt będzie, ale nawet by pożyteczne było
//opisanie swojego shitu
Co do nazwy domeny, to mam dwie propozycje: www.playonhigh.pl albo www.playonhigh.com - play on high (high w slangu - bycie pod wpływem marihuany)
Z początku wasza praca będzie w 100% harytatywna, lecz gdy się strona rozkręci, dodamy google adseene i inne tego typu bajery, wtedy oczywiście każdy dostanie swoją działkę.
Kontakt: gg: 7767651 email: [email protected] .
Ps. (dla Shinjix):
Puki co mamy 3 osoby, jesteśmy dość słabo doświadczeni(ja wsio, oni teksty), w php4 znam się dosyć dobrze, w mysql'u nic co może budować strone, bardziej co może ją niszczyć...
Grafik powiem że wręcz wymagany jest dla nas, bo mi to nie zawsze wychodzi(często wychodzą oczojebne gówna).
Co do kasy, to możliwe, że nigdy jej nikt z nas nie zobaczy, ponieważ może być to nie wypał, dołanczając do tego teamu, robisz stronę jedynie dla własnej satysfakcji, a jeśli jakimś cudem wyjdziemy na plus to napewno nie tylko ja, ale wszyscy z teamu! Strona chciałbym żeby była orginalna, dużo orginalnych pomysłów milewidzianych. Jeśli cokolwiek umiesz, w miare ładne grafiki, dobrze piszesz teksty, napisałeś kiedyś ciekawy skrypt w php, masz jakiś fajny pomysł na jakiś dział, pisz właśnie takich ludzi nam trzeba, nie musisz być profesjonalistą, lecz i takimi nie pogardzimy;p. Jeszcze nazwa strony nie została wybrana końcowo.
Możliwość zmiany tematyki strony na ogólnokomputerowy.

Tompior
25-09-2007, 18:08
a ty co bedziesz robil? :>

Czarny ork
25-09-2007, 18:11

Wszystko co jest w ofercie, będę zarazem sponsorem i robolem :), co do programowania to jak będzie ktoś bardziej doświadczony odemnie to mu się da tę pozycje o ile będzie chciał, tak samo i grafik, a co do reszty to będę robić non stop.

Żyłka
25-09-2007, 18:11

Stronę? Layout i CMS?

Cossma
25-09-2007, 18:15
Z początku wasza praca będzie w 100% harytatywna, lecz gdy się strona rozkręci, dodamy google adseene i inne tego typu bajery, wtedy oczywiście każdy dostanie swoją działkę.

czyli dopiero za 3 lata?
bo jestes "under age"

Ojciec Dyrektor
25-09-2007, 18:22
czyli dopiero za 3 lata?
bo jestes "under age"

Co to za problem ? Przepisze na kumpla 18+ albo na rodzica ...

Ja, chętnie bym pomógł, ale już jestem zajęty dla pomagania Tibia.pl ;D

Czarny ork
25-09-2007, 18:22
czyli dopiero za 3 lata?
bo jestes "under age"

Człowieku, czy tu kiedyś znajdzie się ktoś poważny?? Czy jesteś na tyle głupi, że zamiast na swojej stronie zarabiać, to będziesz czekać do pełnoletności, czy zarejestrujesz na jakiegoś znajomego?? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to nie mów...

Stronę? Layout i CMS?

Mam to uznać za chęć pomocy, czy pytanie to co będę robić?
Oczywiście dopuki nikt mi w tym nie pomoże, będę robić to samodzielnie.

Cossma
25-09-2007, 18:43
Człowieku, czy tu kiedyś znajdzie się ktoś poważny?? Czy jesteś na tyle głupi, że zamiast na swojej stronie zarabiać, to będziesz czekać do pełnoletności, czy zarejestrujesz na jakiegoś znajomego?? Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to nie mów...

Jak narazie to napewno poważnym osobnikiem również nie jesteś.
Prosisz o pomoc to przynajmniej pokaż jakąś strategię dla rozwoju strony, reklama serwisu etc.
Stron z :
* recenzje z gier
jest tyle że głowa boli wiec marna będzie wasza (twoja) siła przebicia bez uprzedniej reklamy, pożądnej reklamy a nie wymianie banerów z serwisem który ma max 10 unikalnych odwiedzin dziennie.

Nikt nie będzie poświęcał swojego czasu i umiejętności na coś co nie jest nastawione na sukces. Sama domena nie wystarczy.

To samo z adsense, jesli najpierw nie zainwestujesz na reklame swojego serwisu i nie bedziesz miec dobrego pomysłu na promocję strony w sieci to nigdy nie zarobisz nawet na pierwszy przelew 100$.

Tyle co mam do powiedzenia :D

Yoh Asakura
25-09-2007, 18:47
* recenzje z gier
* recenzje sprzętu
* testy sprzętu

Dziękuje, zamiast tego wole kupić CDA i mieć pewność, że trzymam w ręku owoc pracy fachowców, a nie dzieci które nie mają co zrobić ze swoim wolnym czasem. Bo jeśli wyjdzie wam coś w stylu gry.onet.pl to nie wróże wam sukcesu.

Czarny ork
25-09-2007, 19:05
Dziękuje, zamiast tego wole kupić CDA i mieć pewność, że trzymam w ręku owoc pracy fachowców, a nie dzieci które nie mają co zrobić ze swoim wolnym czasem. Bo jeśli wyjdzie wam coś w stylu gry.onet.pl to nie wróże wam sukcesu.

Może i wiele ludzi jest takich jak ty, ale ja nie zamierzam marnować 20 zł na coś co po 2 stronie nudzi mnie jak cholera. Wszystki gazety lecą tak w h., że sam prawdopodobnie o tym nie wiesz... Ostatnio kupiłem 3 różne gazety, Opisały to samo co zwykle, czyli 2-3 strony ciekawych newsów, o których wiedziałem od miesiąca, a reszta testy super wypasionych myszek, klawiatór, k. graficznych itp. testy się mijały z celem, miały ukazać najlepsze w tej cenie, ale zestawienia były do dupy... Ogólnie to ja mam pomysł na coś nowego, nie zamierzam trzymać się stereotypów. Nie liczy się ilość unikalnych wejść, jak to ktoś wyżej powiedział, liczy się zadowolenie, jeśli ta strona będzie unikalna, będzie miała "to coś" w sobie to nawet żeby było długo o niej cicho to kiedyś zrobi się głośno:).

Ps. Największe skarby pozostają w podziemiach... Sami nie wiecie, ile jest ciekawych stron o których nie znacie, bo nie ma ich w pierwszej dziesiątce w google, bo po co dalej się szukać.

Yoh Asakura
25-09-2007, 21:19
Może i wiele ludzi jest takich jak ty, ale ja nie zamierzam marnować 20 zł na coś co po 2 stronie nudzi mnie jak cholera. Wszystki gazety lecą tak w h., że sam prawdopodobnie o tym nie wiesz... Ostatnio kupiłem 3 różne gazety, Opisały to samo co zwykle, czyli 2-3 strony ciekawych newsów, o których wiedziałem od miesiąca, a reszta testy super wypasionych myszek, klawiatór, k. graficznych itp. testy się mijały z celem, miały ukazać najlepsze w tej cenie, ale zestawienia były do dupy... Ogólnie to ja mam pomysł na coś nowego, nie zamierzam trzymać się stereotypów. Nie liczy się ilość unikalnych wejść, jak to ktoś wyżej powiedział, liczy się zadowolenie, jeśli ta strona będzie unikalna, będzie miała "to coś" w sobie to nawet żeby było długo o niej cicho to kiedyś zrobi się głośno:).

CDA to nie gazeta, to raz. Dwa, nie kosztuje 20 zł, więc stfu. Trzy, jeśli cię nudzi po dwóch stronach (wstępniak i najczęściej jakaś reklama) to może trzeba przejść na następną stronę ? Ja czytam CDA od ponad 6 lat i jakoś mi się nudzi.
Btw:
Ostatnio kupiłem 3 różne gazety, Opisały to samo co zwykle, czyli 2-3 strony ciekawych newsów, o których wiedziałem od miesiąca, a reszta testy super wypasionych myszek, klawiatór, k. graficznych itp. testy się mijały z celem, miały ukazać najlepsze w tej cenie, ale zestawienia były do dupy...
Niech zgadnę, Click, KŚGK i jeszcze inne badziewie ? Bo nic co tutaj napisałeś nie pasuje do CDA o którym ja wspomniałem.
@Down:
Młodszy = mniej wymagający. A więc pismo tworzone dla takich odbiorców będzie gorsze niż CDA.

Shanhaevel
25-09-2007, 21:43
@up

Click!, o ironio, pisany jest przez tych samych ludzi co CDA, więc wielkiej różnicy nie ma (Click! jest bardziej dla młodszych czytelnikow). : )

@Czarny Ork
...
Nie mów, że będziesz pisał teksty na te stronę, bo padnę i długo będę leżał...

@2xdown
Tak, wiem.

@down
Wała. Ale ty jesteś wyjątkowy, Czarny Trollu. Na szczęście dla świata.

@Lasooch
Dzięki za ostrzeżenie, jakiś czarny troll przyszedł, podłożył mi widelec po nogi i poszedł. Dziwne.

Czarny ork
25-09-2007, 22:33
@up
@Czarny Ork
...
Nie mów, że będziesz pisał teksty na te stronę, bo padnę i długo będę leżał...

A padaj, może na coś się nadziejesz, i cię więcej tu nie zobaczymy:).
I po pierwsze to nie jest temat do twych, bardzo nam potrzebnych komentarzy, takich jak ty są na tym forum setki, lecz chwała im że się tu nie wypowiadają.
Ps. Yoh co do komentu do mojej strony, powiem ci że moje testy mogą być bardziej wiarygodne od tych w gazecie, powód: nie wiem dlaczego, ale te testy co czytałem w pismach, np. o k. graf. to dali takie gówna że posikać się można było ze śmiechu, przeważnie się płaciło za firmę, i bajery typu gry dodatkowe, bo takiej samej jakości karty na necie są(tyle że innych firm) nawet po kilkaset złotych mniej. Może mam mniejsze doświadczenie w branży, ale zanim coś powiem na temat danego przedmiotu to czytam wiele opini, testów, itp. a te redakcje testują to za czego promocje różne firmy płacą.
NIE ODPOWIADAJ PO RAZ KOLEJNY NAJWYŻEJ EDYTNIJ POSTA BO TEN TEMAT ZACZYNA MIJAĆ SIĘ Z CELEM.

Erhion
25-09-2007, 22:33
2Up:
Przez kilka osób jest pisany a nie całą redakcje.

Lasooch
25-09-2007, 22:51
A padaj, może na coś się nadziejesz, i cię więcej tu nie zobaczymy:).
I po pierwsze to nie jest temat do twych, bardzo nam potrzebnych komentarzy, takich jak ty są na tym forum setki, lecz chwała im że się tu nie wypowiadają.

HEEHHEH NIE MOŻESZ MNIE JUŻ CHWALIĆ JEAH!11

Shanowi, zdaje się, chodziło o Twoją ortografię. A przynajmniej ja takie wrażenie odnosze. I nie podkładaj tego widelca obok krzesła Shana!11

ripper
25-09-2007, 22:57
@Czarny Ork
Po prostu patrząc na twoje posty ciężko sobie wyobrazić poprawnie napisany tekst na stronie, jeśli będziesz autorem i korektorem w jednej osobie.

Czarny ork
25-09-2007, 23:01
@Czarny Ork
Po prostu patrząc na twoje posty ciężko sobie wyobrazić poprawnie napisany tekst na stronie, jeśli będziesz autorem i korektorem w jednej osobie.

Może i tak, jakoś tak mam;p w 2 gim nigdy nie miałem mniejszej oceny niż 4 z dyktanda, a tak byki stawiam.... Trudno sciągnę najnowszą mozille polską to będzie mi piszczeć przy błędzie:).

ripper
26-09-2007, 16:56
@up
Proponuję poczytać książki - Mozilla nie poprawi błędów językowych i interpunkcyjnych.

Rethfing on Aldora
26-09-2007, 20:07
Mając 15 lat, posiadając prawdopodobnie zerowe doświadczenie z zakresu projektowania stron WWW, szukając ludzi, którzy zrobią za Ciebie wszystko, nie mając niczego jeszcze zrobionego - nie zrobisz nic, gówno z tego wyjdzie.

Nadrill
26-09-2007, 20:39
Może i tak, jakoś tak mam;p w 2 gim nigdy nie miałem mniejszej oceny niż 4 z dyktanda, a tak byki stawiam.... Trudno sciągnę najnowszą mozille polską to będzie mi piszczeć przy błędzie:).

Ściągniesz Mozillę, dzięki niej nie będziesz stawiał byków oraz zaczniesz pisać bezbłędnie teksty? GL.
Może i znajdziesz frajerów, którzy umieją coś zrobić w Wordzie... Co z tego, skoro zapału nie wystarczy nawet na zrobienie jakiegoś szablonu...
Poza tym, wystarczająco dużo jest stron o takiej tematyce. Trzymają się mocno i mają stałych czytelników, więc aby ich zdobyć... Musiałbyś mieć świetną ekipę, dobrą szatę graficzną strony, dobre teksty, jakieś ekskluziwy i współpracę z paroma firmami. Czego Ci życzę.

Czarny ork
26-09-2007, 23:21
Mając 15 lat, posiadając prawdopodobnie zerowe doświadczenie z zakresu projektowania stron WWW, szukając ludzi, którzy zrobią za Ciebie wszystko, nie mając niczego jeszcze zrobionego - nie zrobisz nic, gówno z tego wyjdzie.

Człowieku byś oszczędził se upokorzenia, nie zdziwił bym się jak znam się na projektowaniu bardziej niż ty. Oszczędź sobie komentarzy jak nie wiesz o czym mówisz, z resztą takie forum, 17 latek co siedzi w zawodówce, i nie ma pojęcia o czymś to się wypowiada... Mój dziadek ma 80 lat i niezna się na php.. Czy od wieku wiedza zależy ??:) No twoja inteligencja gdzieś przy wieku 10 lat się zatrzymała.

Ściągniesz Mozillę, dzięki niej nie będziesz stawiał byków oraz zaczniesz pisać bezbłędnie teksty? GL.
Może i znajdziesz frajerów, którzy umieją coś zrobić w Wordzie... Co z tego, skoro zapału nie wystarczy nawet na zrobienie jakiegoś szablonu...

Człowieku Mozilla podkreśla byki... Nie wiem czy to w wersji podstawowej czy z jakimś dodatkiem. Frajerów?? Ty jesteś frajerem, siedź exp se w tibi, może znajdziesz sobie tam laskę, która ci twój ukochany domek potem okradnie.

Ludzie jak nie macie pojęcia o tym, nie wiecie nawet że w notatniku da się napisać super strone, bo tylko w front pagu w szkole pisaliście to się nie odzywajcie bo tylko zaśmiecacie forum, i innym psujecie humor...

Dark Sven
26-09-2007, 23:24
Dobra, zgłaszam się jako recenzent gier. Nie musze dostawać pensji pod warunkiem.

Każda gra, będzie dostarczona mi do domu, tak żebym mógł w nią grać i dopiero wystawić ocenę.
Potrzebuje sprzętu na którym najnowsze gry ruszą... Do domu.

Nadam się ; >?

Misza
26-09-2007, 23:33
Ludzie jak nie macie pojęcia o tym, nie wiecie nawet że w notatniku da się napisać super strone, bo tylko w front pagu w szkole pisaliście to się nie odzywajcie bo tylko zaśmiecacie forum, i innym psujecie humor...
Jesteś kolejnym z trv haxorów, bo używasz tylko czystego notatnika?

Poza tym Nubrill mówił o ZAPALE, nie środkach. Bo pisanie dla tych trzech stałych czytelników będzie bardzo motywujące, prawda?

Rethfing on Aldora
27-09-2007, 08:41
Człowieku byś oszczędził se upokorzenia, nie zdziwił bym się jak znam się na projektowaniu bardziej niż ty. Oszczędź sobie komentarzy jak nie wiesz o czym mówisz, z resztą takie forum, 17 latek co siedzi w zawodówce, i nie ma pojęcia o czymś to się wypowiada... Mój dziadek ma 80 lat i niezna się na php.. Czy od wieku wiedza zależy ??:) No twoja inteligencja gdzieś przy wieku 10 lat się zatrzymała.

Potwierdziłeś tylko moje przemyślenia. Jakbyś naprawde miał zapał to nie dałbyś się tak łatwo sprowokować, nie umiesz przyjąć naszej krytyki i wątpliwości.
A teraz małe sprostowania: Na projektowaniu stron nie znam się w ogóle - nie interesują się tym - ale czy to zabrania mi krytykować?
17 latek co nie siedzi w zawodówce, tylko w LO na mat-fiz-infi'e.
Wiedza nie zależy od wieku, ale Ty prosząc o pomoc powinieneś mieć solidne fundamenty.

Czarny ork
27-09-2007, 17:02
Jesteś kolejnym z trv haxorów, bo używasz tylko czystego notatnika?

Poza tym Nubrill mówił o ZAPALE, nie środkach. Bo pisanie dla tych trzech stałych czytelników będzie bardzo motywujące, prawda?

Wole pisać dla 3 czytelników, niż dla 100 dzieci co tylko patrzą na obrazki i po tym poznają czy gra jest fajna:). Proste że odrazu nie znajdziemy wielu czytelników, a jakby znalazł się jakiś sponsor, albo sami się zrzucimy to będzie na kampanie reklamową. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie jestesm haxorem, i nie piszę w notatniku, to był tylko przykład. Piszę na 30 dniowej wersji testowej dreamweavera(czy jakoś tak) która nigdy się nie skończy, bo to jest mi wygodniejsze.

Potwierdziłeś tylko moje przemyślenia. Jakbyś naprawde miał zapał to nie dałbyś się tak łatwo sprowokować, nie umiesz przyjąć naszej krytyki i wątpliwości.
A teraz małe sprostowania: Na projektowaniu stron nie znam się w ogóle - nie interesują się tym - ale czy to zabrania mi krytykować?
17 latek co nie siedzi w zawodówce, tylko w LO na mat-fiz-infi'e.
Wiedza nie zależy od wieku, ale Ty prosząc o pomoc powinieneś mieć solidne fundamenty.

Proszę o pomoc szczególnie do opisu gier, bo tego nie napiszesz w 2h, a do skryptów/grafiki pomoc by się przydała, ale nie koniecznie na starcie. Nie dałem ci się sporowkować, tylko uświadomiłem że się nie znasz na tym, to na co krytykujesz, jak nie wiesz co w trawie piszczy, trzeba mieć pojęcie o czym się pisze, zanim zacznie się pisać.

Czarny ork
27-09-2007, 17:16
Dobra, zgłaszam się jako recenzent gier. Nie musze dostawać pensji pod warunkiem.

Każda gra, będzie dostarczona mi do domu, tak żebym mógł w nią grać i dopiero wystawić ocenę.
Potrzebuje sprzętu na którym najnowsze gry ruszą... Do domu.

Nadam się ; >?

Tak potrzebujemy takich jak ty, już do ciebie leci komp z 8 gb ddr2 800mhz, 2x gf8800 ultra w sli, i intel core quadro 3.0 ghz za 3k. Monitor 21" Dell'a mamy nadzieje że ci wystarczy. Co do gier, to wyślemy ci karte kredytową, na którą będziesz mógł kupować jaką tylko gre zechcesz.

PS. TEMAT ZAMKNIĘTY!!!! CI CO CHCĄ PRZYŁĄCZYĆ DO TEAMU PISAĆ NA PRV, GG, lub EMAIL.

Lasooch
27-09-2007, 17:47

Może dlatego, że gdy Twój dziadek był w wieku edukowalnym, to w Polsce nikt o komputerach nie słyszał, a php nie istniało ;o?

To Ty się upokarzasz. Bo wybacz, ale nawet jeśli wydaje Ci się, że jesteś fajny, kewl, spoczko i znasz podstawy HTML, to w porównaniu do informatyków po studiach i ze sporym doświadczeniem jesteś pod tym względem zerem.

Człowieku Mozilla podkreśla byki... Nie wiem czy to w wersji podstawowej czy z jakimś dodatkiem.

Tylko ortograficzne. Nie podkreśla błędów interpunkcyjnych, składniowych, gramatycznych and so on, a jak napiszesz "nie źle" to też nie podkreśli, chociaż to błąd (i to ortograficzny. Tzn. błąd w kontekście "nieźle", bo "nie źle" nie jest błędem, zależy od kontekstu, ale FF tegoż nie rozpozna).

Hehehe jesteś zaj*bisty, że ojej!

PS. TEMAT ZAMKNIĘTY!!!! CI CO CHCĄ PRZYŁĄCZYĆ DO TEAMU PISAĆ NA PRV, GG, lub EMAIL.

Jakoś nie widzę kłódki na 'odpowiedz'.

Thero
27-09-2007, 18:25
Jakoś nie widzę kłódki na 'odpowiedz'.
Jego Majestatyczna Ekscelencja powiedział, że koniec to koniec. Raczył się O Wielki wypowiedzieć i my powinniśmy to szanować niczym świętość. :D

Osoba pisząca teksty powinna wiedzieć, że:
- CapSlock wyłączamy powtórnym kliknięciem owego,
- od nawciskania zbyt wielu wykrzykników może rozboleć głowa (nie - piszącego, raczej czytającego),
- należy liczyć się z krytyką i być na nią zawsze otwartym/otwartą.
Wole pisać dla 3 czytelników, niż dla 100 dzieci co tylko patrzą na obrazki i po tym poznają czy gra jest fajna:).
To naprawdę fajnie, że jesteś taki "wolontariuszek", ale powinieneś zdawać sobie sprawę, że to tylko dziecinne gadanie, które nie ma większego sensu.
Proste że odrazu nie znajdziemy wielu czytelników, a jakby znalazł się jakiś sponsor, albo sami się zrzucimy to będzie na kampanie reklamową.
Młodzieńczych marzeń ciąg dalszy?
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie jestesm haxorem[...]
Sprawiasz wrażenie, że...
Piszę na 30 dniowej wersji testowej dreamweavera(czy jakoś tak) która nigdy się nie skończy, bo to jest mi wygodniejsze.
chcesz się na kogoś takiego kreować.
Nie dałem ci się sporowkować, tylko uświadomiłem że się nie znasz na tym, to na co krytykujesz, jak nie wiesz co w trawie piszczy, trzeba mieć pojęcie o czym się pisze, zanim zacznie się pisać.
"Sporowkować" może się nie dałeś, ale na pewno przesadziłeś nieco z podnieceniem.
Jeżeli chciałeś uświadomić nam, że jesteś arogancki to ci się udało. Chociażby czymś takim: Ty jesteś frajerem, siedź exp se w tibi, może znajdziesz sobie tam laskę, która ci twój ukochany domek potem okradnie.

@Topic
Po tym co zobaczyłem ze strony Czarnego orka stwierdzam, że znalezienie kogoś do pomocy będzie dla niego niewątpliwym osiągnięciem.