PDA

Pokaż pełną wersje : Domek w Tibii...

Costanzo
22-10-2004, 17:43
:wiking: Orientuje sie ktoś może po ile chodzą najmniejsze i te najwieksze domki w Tibii?? I ile sie płaci miesiecznie?! Prosze nie pisać mi cos w stylu "mój kolega ma...", albo "słyszałe, że..." pytanie kieruje do ludzi którzy sami mają domki, albo tak samo jak ja interesują sie tym... Pozdro

Stomil
22-10-2004, 18:11
Na www.tibia.com masz napisane ceny domkow wchodzisz w comunity hauses i tam wybierasz swiat miiasto i masz ceny miesieszne i ile musisz zaplacic na wstepie :)

Zaglada
22-10-2004, 18:27
Słyszalem, ze to zalezy od swiata tzn. czy stary czy mlody. Moj kolega mowil mi, ze to rowniez zalezy od polozenia.

gryzzly
22-10-2004, 19:03
Słyszalem, ze to zalezy od swiata tzn. czy stary czy mlody. Moj kolega mowil mi, ze to rowniez zalezy od polozenia.

I wielkości domku

Cors Ent
22-10-2004, 19:08
Jesli idze o czynsz to placisz w zalerznie od wielkosci.
od kilkustet gp do kilku k. zalerzy jak duzy.

Cena domku zalerzy od tego ile ludzie chca za niego dac. Jak jest duzy i ładnie połorzony to wiadomo ze wiecej ludzi bedzie go chciec i bedzie drozszy niz jakas klitka na uboczu.

na nowych światach domki sa tansze bo ludzie nie maja po potstu takiego kapitału zeby w tydzien czy 2 tygodnie po stworzeniu chara licytowac 100k za jakis domek.

na starszych jest gorzej. trzeba w ostatni dzien licytacji czekac w napiecu do ostatniej minuty czy ktos nagle nie wywali ceny ktora przebije nasz bind.
na takiej antice nawet za najmniejszy domek płaci sie astronomiczne sumy. dlatego ze jest b duzo wysokich lvl i stosunkowo malo domkow.

czasem zalerzy to od szczescia. ja za domek zapłaciłem 100k tylko dlatego ze na kilka mutut przed zamknieciem licytacji ktos podbil cene domku z 40 na 90k :( - a ze domek jesy duzy i spoko jest to warto bylo 100k dac :)

a kolega kupuil nienajgorsza chalupke za 400gp :P

zalerzy jak trafisz czasami.

kiciek
22-10-2004, 20:28
a jakie wymagania trzeba spelnic zeby mozna bylo sobie zakupic domek.czy trzeba miec pacca?

Mich
22-10-2004, 20:42
Tak, żeby kupić domek potrzebny jest pacc....!!

Vanessa
22-10-2004, 20:44
@kiciek
Niestety, domek to luksus zarezerwowany tylko dla pacc... http://tibia.pl/forum/images/smilies/frown.gif

Ale jesli masz kolegę pacc(ana) z domkiem, to zawsze możesz poprosić go o invite i jakiś własny pokój http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif

mimi
24-10-2004, 15:10
Gold na www.tibia.com/community/?subtopic=houses to znaczy gp czy zł?

:wiking: :wiking
:berserk: :berserk:
:flaga_pl:

Vanessa
24-10-2004, 15:17
@mimi
Gold to gp... W tibii nielegalne jest kupowanie/sprzedawanie czegokolwiek za prawdziwe pieniądze (z wyjątkiem pacca - premium account, za które niestety trzeba płacić "żywą" gotówką http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif).

ps. to, że czasem tak się dzieje, to inna sprawa (ale jest to sprzeczne z tibia rules)

Historia jest głupia
29-10-2004, 15:35
Hej hej to ja tez bym sie chciał dowiedzieć jak zdobyć domek wiem że paki dostają zadarmo (w cenie abonametnu) ale piszcie ludzie piszcie
To dla mnie ważne

[edited by MayGyver]
zapraszam do dzialu artykuly
wszystko jest napisane