Pokaż pełną wersje : Co sądzicie o Trójkącie Bermudzkim
Melabux_1
23-10-2004, 20:52
Now łaśnei :]
a co tu do sądenia. płaszczyzna na morzu gdzie jak twierdza ludzie dzieja sie paranoralne rzeczy ale to bujda taka jak to ze UFO istnieje
she_devil
23-10-2004, 21:07
Ni mam zdania. Normalny kawałek ziemi i już.
ja otatnio oglądałem Discovery i...... wiem dlaczego tam się niby statki gubią:P
ponieważ jest tam pole eeeee... jakieśtam(nie pamiętam:)) i kompasy się psują a wtedy statki płyną prosto na skały :evul:
Vegefa Ziom
23-10-2004, 21:14
Ni mam zdania. Normalny kawałek ziemi i już.Dokładnie. W wielu miejscach na ziemi dzieją się dziwne rzeczy których nie możemy logicznie wytłumaczyć, nie tylko na ziemi ofkors:) Trójkąt Bermudzcki jest jednym z takich miejsc, droga jednokierunkowa, choć może 2 kierunkowa, albo nawet trzy kierunkowa: Niebo:cup: , Piekło:kat: , albo czyściec:cyclops: , nie ma to tamto:p
Ja jako ciekawostke podam ze dokladnie taki sam kawalek podloza(??)(polozenie geograficzne, wysokosc itp) lezy na jednej z planet ukladu sloneczego - wlasnie nie pamietam ktorej. Jak sobie przypomne to zedytuje. Ale ogolnie to po prostu tak jakby lustrzane odbicie - zdjecia z sond.
Dowizul z Inferny
23-10-2004, 21:47
wieże w ufo boga i inne paranormalne sprawy ale trójkąt bermudzki?! joej ma racje tam jest olbżymie pole magnetyczne i sprzent lokalizacyjny wariuje
To co wpływa na statki na trójkoncie bermudzkim to metan!!!!!! :]
Ja bym byl za oboma tymi tezami... jakies silne pole magntyczne i wariuja kompasy, oraz to z metanem. Slyszalem, ze tam pod ziemia jest strasznie duzo nagromadzonego metanu (nie wiem jak :P) i on wydobywa sie na powierzchnie... ale z drugiej strony. Slyszeliscie, zeby sie cos tam ostatnio rozbilo ? Bo ja nie ;]
Na trójkącie Bermudzkim następuję cos co mozna nazwać zakrzywieniem grawitacji.
Zdjęcia satelitarne tamtego regionu pokazują jaby tam woda była wklęsał.
JESt to cos z grawitacją i to esjt głóny powód wielu neiwytłjmaczalnych zdarzeń.
PS- po drugiej półkuli leży coś podobnego koło chin.
Bodajze mówią na to diabelskie morze...
Dr.Unknown
24-10-2004, 14:28
"Trójkąt Bermudzki" jest czworokątem. O polu magnetycznym słyszałem ,ale nie o wydobywającym się metanie...
- Kapitanie! Ma pan ognia??;)
Bzdet, w nic nie wież, wyspa jak każda inna.
Dr.Unknown
24-10-2004, 15:03
Bzdet, w nic nie wież, wyspa jak każda inna.Wiesz, trójkąt bermudzki to nie wyspa lol...
Ja keidyś na discovery czy tam na national geographic oglądałem, że tam jakies gazy z ziemi sie wydobywają(chyba z wulkanów podwodnych czy jakos tak:P) jak sa bąbelki w wodzie to zmiejsza się jej gęstość i statki wtedy są za ciężkie żeby sie na niej unowisły.. normalne zjawisko. a z samolotami to nie wiem jak:P:P
Vanhelsen
24-10-2004, 16:44
Bzdet, w nic nie wież, wyspa jak każda inna.Mase filmów się oglondało co ??8o
P.S: Kiedy ktoś ostatnio coś słyszał o jakimś zaginięciu w tym rejonie ??
Owszem.
W czasie drugiej wojny światowej zaginęła eskadra lotnicza wojska USA.
POtem nzaleziono wraki niedaleko od siebie.
Często tam znikały statki, które prawdopodobnie w wyniku innej grawitacji szwankowały i sżły na dno ( razem z samolotami).
A może tam też ejst ufo? ;)
she_devil
24-10-2004, 18:10
Owszem.
W czasie drugiej wojny światowej zaginęła eskadra lotnicza wojska USA.
POtem nzaleziono wraki niedaleko od siebie.
Często tam znikały statki, które prawdopodobnie w wyniku innej grawitacji szwankowały i sżły na dno ( razem z samolotami).
A może tam też ejst ufo? ;)
Hmm..ufo? Musiało by mieć własny system grawitacji i nawigacji.
Bo Ufo to nie kosmici tylko niezidentygfikowane obiekty latające!
Czyli tam jest za dużo grawitacji tak? A weźcie wy!
Ja jestem za metanem [o ile dobrze pamiętam: kiedy następuje pęknięcie w pechowym miejscu pod statkiem i metan wydobywa się ze szczeliny powoduje zmiany gęstości wody i powietrza]
@Kajulec: a ty byś tam popłynął, widzą, że coś tam może być wyjątkowo niebezpiecznego?
@Wieszok: podobno [powtarzam podobno] co rok gubi się tam 1-2 jachty, co żadną sensacją w porównaniu np. [wymyślone] do wypłynięcia stamtąd Tytanica. Nie opłaca się mediom nawet komentować takich wydarzeń, bo kogo obchodzi jakiś dwu-trzyosobowy jachcik?
@down: co do twojego wujka: trzeba mieć pecha [albo szczęście, zależy od punktu widzenia =P], on akurat nie miał.
==Offtopic===
Ja tam w UFO jako kosmici porywający ludzi nie wierzę, ale spójrzcie w gwiazdy, zastanówcie się jak wielki jest wszechświat, ile może być planet takich jak ziemia lub innych zdatnych do rozwoju życia [hmm... milion? pół miliona? tysiąc chociażby?], i powiedzice z ręką na sercu, że istnienie innej rasy jest bez sensu.
Patimrok
24-10-2004, 20:15
UFO to (przynajmniej według mnie) unknown flying object czyli niezidentyfikowany objekt latający, a co do trójkąta bermudzkiego to mój wujek pływał tamtędy kilka razy i jakoś jeszcze żyje 8o
@Kajulec: a ty byś tam popłynął, widzą, że coś tam może być wyjątkowo niebezpiecznego?
No nie wiem ;) Mam dopiero 13 lat... jeszcze kupa zycia przede mna. ;) A tak na serio to mialbym wielkiego cykora... ale moze bym poplynal. ;]
To nie zadna wyspa, zaden lad ani czworokat. Bermuda Triangle tworzy kraniec Florydy, Puerto Rico i Bermudy. Nazwe utworzyl w 1964 roku amerykanin - Vincent Gaddis. Powstały niezliczone teorie, wyjaśniające przyczyny niezwykłych zjawisk w Trójkącie Bermudzkim. Potwory morskie, ufo, wydzielanie sie metanu z pokladow lodu na dnie moza, anomalie geotermiczne, czarna dziura itd. Obecnie najmodniejsza teoria jest zjawisko zakrzywienia czasoprzestrzeni. W związku z Trójkątem Bermudzkim najczęściej cytuje się przykład z pięcioma bombowcami amerykańskimi Avenger. Szwadron wystartował po południu w korzystnych warunkach atmosferycznych na rutynowy trening z Fort Lauderdale Naval Air Station. Zniknął w tym rejonie podczas złej pogody, wieczorem 5 grudnia 1945 r. Na poszukiwania wysłano samolot zwiadowczy Martin Mariner, który także zaginął.
Często powtarza się informację o dziwnych komunikatach, przekazywanych przez dowódcę szwadronu, porucznika Charlesa C.Taylora przed zaginięciem samolotów: "Chyba zbaczamy z kursu... wszystko nie tak... jest dziwnie...nawet ocean wygląda inaczej... chyba jesteśmy..." Były to jego ostatnie słowa. Kiedy jednak Lawrence D. Kusche, badacz z Arizona State University i autor wysoko cenionej książki "The Bermuda Triangle" - Solved poddał ten przypadek analizie, nie znalazł żadnych dowodów, że Taylor rzeczywiście wypowiedział te słowa.
Anyway, byc moze kiedys zagadka sie wyjasni :).
http://krak.janski.edu.pl/~scarlett/MapaT.gif
Sporo naczytałem się na trójkącie... sporo znam teorii... najśmieszniejsza to taka, że USA ma tam urządzenie do przechodzenia miedzy wymiarami:)
Osobiście to dla mnie normalny skrawek ziemi. Jest więcej ciekawszych np: pustynia, gdzie kamienie same się przesuwają, miasto, gdzie samchody na luzie zamiast staczać się jadą pod górkę... i wiele innych. Trójkąt... nic nadzwyczajnego:)
@up: czyżbyś interesował się tajemniczymi zjawiskami??
@down: ciekawe... nie wiedziałem... fajne:)
czyżbyś interesował się tajemniczymi zjawiskami??Nie inaczej, od malego mnie to kreci.
A co do tych aut toczacych sie pod gorke, to jest to tylko zludzenie optyczne spowodowane uksztaltowaniem terenu. Bylem kiedys w takim miejscu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.