zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Balansowanie postaci

Stron : 1 [2]

Hunter Of Mystery
06-11-2007, 23:44
BTW. O co chodzi z rozdzkami na stronie(dokladniej lvl do wykorzystania ich). Czy to efekt updatu?

Dagins
07-11-2007, 00:00
wg mnie powinni tym razem zająć się wysokopoziomowymi graczami bo w sumie to oni chyba tylko płacą za ta grę tak na serio.

Tyle ja :)

Przepraszam... ja pi****** n/c (i tak mi wyszedł komment ;p) Może niech zrobią coś dla 200lvlów, bo w końcu ich jest w tibii najwięcej... najwięcej jest 8 lvlów podobno.
PS: już się zajęli... obniżono im hity, i dobrze.

Dagins
07-11-2007, 00:09
double post

Nevir
07-11-2007, 00:38
Dla tych co pisza ze druid jest od leczenia ...

Nie jestem i nigdy nie bylem druidem ale patrze na wszystko obiektywnie z boku.

Mili moi drodzy knighci.
Kto was bedzie leczyl jak druid bedzie mial problemy z wbijaniem leveli bo po prostu jest na chwile obecna slaby?
Lepiej leczy 80 ed czy 140 ed?
Co sie wam lepiej bedzie oplacalo isc na hunta z 140 ed czy z 80 ed?

Z tym który ma większy mlvl :baby:

@ Ten kto umie grać druidem to nadal umie cisnąć pg na 100+ lvl wiec jeżeli nie macie 200lvl+ druidem 99,9% forumowiczów to zamknijcie mordę all bo aż tak źle nie jest. Do tego większość nie potrafi także dobić 80 lvl a co niektórzy mają 30 lvl max. Więc jest to żałosne jeżeli ktoś pisze a mu to wogóle nie przeszkadza.

Do tych "ogarniętych" zauważcie łaskawie taki fakt że:
u sorca/druida z różdżki/visa/e-wave/beam/sd/explo/hmm etc... to jest pewny hit.

Moim zdaniem jeżeli miało by być co kolwiek podniesione z walenia (czyt. dmg atk) to obrażenia visa/morta

Enze
07-11-2007, 08:22
u sorca/druida z różdżki/visa/e-wave/beam/sd/explo/hmm etc... to jest pewny hit.

Pewny hit za ktorego trzeba zaplacic....

Enze
07-11-2007, 08:23

Pewny hit za ktorego sie placi......

lord of mag
07-11-2007, 09:14
~Zonta~
Raczej chodzilo mi o samolubnosc knightow i tych innych
expic drutem zbytnio sie nie da a jak cos to tylko z pacem na nagor albo na dwarfach chociarz tam tez wiary od zah%$$##$X(

madalioni
07-11-2007, 09:21
Co racja to racja: Knight expi z tym asmym eq przez 30lvl (sredni), pall wydaje około: z pacc-2k na 100 royalek, facc - 1k 100spearów.
Sorc i drut nie wspomne bo to sa ogromne pieniadze(dla kogos kto ich nie ma). Jesli by sie niszczyly bronie to chu** bo tibia zmienila by sie w inne gry mmorpg. Jedno jest złe. Cipy zaczely nastawiac sie na zarobek, czyli najlepsze miejsca z pacce (to rozumiem), ale zeby pallkowi zabrac hmmy kosztem ecori con?. Druidowi brakuje w sumie jednej rzeczy a mianowicie co najmniej jednego czaru offensywnego na facc. W sumie 90% to facce, a zeby ktos kupil pacca trzeba go przyciagnac. Jeszcze troche i tak jak w innych grach pacc bedzie dawal 150% expa i 200% skilla lepiej. Tibia ma swoj urok bo na faccu da sie normalnie grac i niech tego nie ruszaja.

Mufinek
07-11-2007, 10:25
przewija sie od roku albo dwoch.

No to ja przepraszam bardzo. Ale wpadlem na to sam po 1 a po drugie jestem tu zarejestrowany hmm okolo 2 miechow [nie pamietam juz] i nie zalapalem sie na poprzednie upadte. I nie zagladalem na forum kiedy nie bylem zarejestrowany.:evul:

Mufinek
07-11-2007, 10:28
Z tym który ma większy mlvl :baby:
(...)
Moim zdaniem jeżeli miało by być co kolwiek podniesione z walenia (czyt. dmg atk) to obrażenia visa/morta
Mlvl? a pomysl. Wolal bys zeby ciebie leczyl jakis drut z wieksza iloscia many czy mniejsza? [takie pytanie retoryczne] Mlvl tez jest potrzebny ale mana rowniez.:cup::cup:

Faratiz
07-11-2007, 12:51
Moze cos z tego bedize o.O 8o W letnim update oslabili moc magiczna sorcow nie zmieniajac kosztow run, mf itp. ani udzwigu. Ludzie sie przestraszyli i przestali grac profesjami magicznymi. Wczesnije mimo duzych kosztow expienie sorcem bylo oplacalne dzieki zadawaniu olbrzymich obrazen. Teraz mimow slabszych "hitow" jest szansa na powrot "oplacalnosci" gry prof. magicznymi :D

Moze wroce do gry? :]:]:p:p

BiTto
07-11-2007, 13:46
Jakie nooby jak możecie uważać ze pall ma za dobrze, ten kto mówił ze powinni zmniejszyć moc palla niech spróbuje zrobić dobry skill. Ja na samo skilowanie Pallem od 70 do 80 wywaliłem chyba z 40k i uważam ze słusznie odebrano moc sorcom i druidom ponieważ nimi nie trzeba spędzić wielu godzin na trening. Nie popieram tez tego by ograniczać knightow ponieważ tylko nooby narzekają na pro graczy którzy zrobili dobre skile i chcą je wykorzystać.

mago
07-11-2007, 14:14
Bynajmniej - chodzilo mi o to ze od pewnego momentu mlvl juz jest ciezko wbic .

Zalozmy lepszy jest ed 120 lvl 75 mlvl czy ed 150 lvl 80 mlvl?

I tu jest odpowiedz czemu pozniej licza sie glownie levele.

Leirdek
07-11-2007, 15:41
Jakie nooby jak możecie uważać ze pall ma za dobrze, ten kto mówił ze powinni zmniejszyć moc palla niech spróbuje zrobić dobry skill. Ja na samo skilowanie Pallem od 70 do 80 wywaliłem chyba z 40k i uważam ze słusznie odebrano moc sorcom i druidom ponieważ nimi nie trzeba spędzić wielu godzin na trening. Nie popieram tez tego by ograniczać knightow ponieważ tylko nooby narzekają na pro graczy którzy zrobili dobre skile i chcą je wykorzystać.

Hhahahahh<rotfl>.
Stary,załóż se knighta i wyskilluj te swoje skille 70/70 to zobaczymy czyb będziesz dalej sądził że palek ma źle.X(

Nevir
07-11-2007, 15:42
Dokładnie ja gram pallkiem od tygodnia wcześniej robiłem skille niby jest fajnie na paccu już ponad 40 lvl ale z Royal spearow i tak nie wale tak jak knightem z mystic blade przy 76 sworda czyli po 300 max + zajebista obrona i w ciul capa na dragach/żółwiach to była poezja.
Można powiedzieć że wychodzi na jedno bo 76 sworda najtem dobic to tak jak z 80 dista pallkiem lecz nadal musze uciekać bo zazwyczaj nie chce mi sie trenic shieldingu a speary nadal sie kończą pallek ma fajnie jak ma dobry internet + dobre eq z czym sie równa duża ilość gotówki + dobre skille + pacc = dobre pg po 2-3lvl dziennie nawet do 70-80 ( nie wiem bo pierwszy raz gram pallkiem ale wydaje mi sie ze tak dalbym rade, oczywiście takie pg równa sie z lekkim nałogiem :P )

Hhahahahh<rotfl>.
Stary,załóż se knighta i wyskilluj te swoje skille 70/70 to zobaczymy czyb będziesz dalej sądził że palek ma źle.X(

Tak się składa że wyskilowałem nieco ponad 80 knightem i pallkiem więc ja mogę zauważyć różnicę.
I mówię Ci... jest fajnie ale jest wiele sytuacji w których wolałbym być knightem a w których pallkiem.
Min. więcej hp, exori gran <- ostra faza na ofie etc...

I nic tego nie zmieni, nie można być obiema profesjami chyba że zrobisz sobie knighta i pallka jednym blokujesz hydry/hero a drugim bijesz.

Co racja to racja: Knight expi z tym asmym eq przez 30lvl (sredni), pall wydaje około: z pacc-2k na 100 royalek, facc - 1k 100spearów.
Sorc i drut nie wspomne bo to sa ogromne pieniadze(dla kogos kto ich nie ma)

Pomijasz cały ten fakt że pallek wydaje może nie mnóstwo ale sporo pieniędzy na wytrenowanie się (nie liczę fooda) A sorc/druid może zarobić podczas treningu skilli (czyt. train mlvl). Więc jeżeli już jesteś wogóle taki dokładny to royalki kosztują 1,5k za 100 i akurat uważam że są one tak samo dostępne dla pacc i dla facc gdyż trzeba być kompletnym idiotą aby nie mieć kolegi z paccem bądź nawet przypadkowego gracza z którym gadałeś z 30 sekund a wiesz że by cię nie oszukał.

madalioni
07-11-2007, 16:51
Nevir o to mi chodzilo ze knight nic nie wydaje, a pallek wydaje sporo kasy na wszystko. A z faccem chodzi mi o porównanie do innch gier mmorpg, w których na faccu dostajesz 100% expa,a na paccu 200%(przykladowo). Jesli to sie zmieni to tylko czekam na Tibia3D.;( Bo tak sie za niedlugo stanie ze solo niektore profesje nie beda mogly solo expic tylko exp w party da jej lvl.X(

HIHOHAHO
07-11-2007, 16:56
skonczcie pisac ze skilowanie magiem jest takie proste bo juz tego sluchac nie moge

noob ktory afczy 2 lata pod depo i kreci runy wbije 60 magiczny

zeby wbic jakis przyzwoity lvl magiczny to trzeba ciagle huncic na manasach

1 glupie wyjscie na hydry 20-30 bp MF i jeszcze wielkie G wypada z tych hydr ( dla takiego maga 80 - 100 lvl nie jest to mala kasa ) - zreszta mag jesli cokolwiek chce ubic to musi bulic

wyskilowanie palka do 80 dista to pryszcz - jednak sporo kasy trzeba wlozyc ( z drugiej strony wystarczy wbic te skile i potem kasa plynie strumykiem - na uniterze mam palka 78 dista skile wbilem na goblinach - bilem je kamieniami ktore z nich wypadaja - nie wydalem grosza na skilowanie w dodatku nabilem niemalo kasy )

wyskilowac knajta jest trudniej niz palka - a knajt bez skili to dupa - od 80+ skila mozna mowic ze to jest knajt - zanim wbije 80 skile to jest cien knajta i nie warto takim chuchrem z depo wychodzic.

po upie moim faworytem jest knajt - palek jest dobry do 140 lvl potem kina nabiera rozpedu.
mogli by palkow lekko udupic ale nie koniecznie ( nie bylo by takiego syfu na expowiskach )
osobiscie oczekuje ze cipsoft sprawi ze expienie postaciami magicznymi stanie sie rownie oplacalne jak innymi profesjami

teraz gram knajtem-noobcharem i nie wiem co to brak kasy - z kazdej wyprawy cos sie przytarga , nawet smieci ( kusze itp )

Gawus
07-11-2007, 17:01
A ja wam powiem tak.

Moglibyście zakończyć co niektórzy snuć domysły i pisać aby dodać knightowi 'exura gran', palkowi zabrać 'exura vita' a druida zrobić tylko i wyłącznie uhmakerem, a sorca polepszyć 4ro krotnie.

Co do bronie - niszczenie broni wejdzie na 99.9%. Lecz jak niektórzy mówią, że będzie ona na czas - prawdopodobnie tak będzie i będzie działać to jak stamina. Na pewno nie będzie zależało to od ilości bloodhitow, ponieważ uderzenie w snake psuło by naszą broń tak samo jak uderzenie w GSa czy behemota.

Mogłby to sie rownież odbywać na zasadzie czaru, który by ją odnawiał i zabierałby nam punkty soul. Znów facc zostałby udupiony ponieważ jego soule odnawiaja się wolniej niż pacc - zachęta do zakupu pacc zawsze mieści się w update..

Na pewno nie zrobią run cięższymi/lżejszymi, bo nosić je mogą wszystkie profesje. manafluidy dające magom więcej many niż knightom - na pewno nie <chyba, że zależało by to od levela magicznego - w co też wątpie bo 9 a 80mlv to trochę za duża przepaść a mag 500 many za mfa nie dostanie.>
Manafluidy tańsze być na pewno nie będą, bo już i tak ich cenę zmniejszyli prawie i połowę.
Również, prawdopodobnie zwiększą siłę magiczną magów - jak teraz ją zmniejszyli, to na pewno jej trochę oddadzą - było tak w przypadku niszczących się spirów, niszczyły się za często więc zwiększono ich wytrzymałość.

Możliwe będzie również to, że postanie specjalna wyspa dla magów, gdzie tylko oni będą mogli expić - dlaczego? jeżeli powstałyby potwory dla nich (specjalne) o ilości HP małej, małych hitach zadawanych naszej postaci to na pewno byłyby one okupowane przez inne profesje (pal & najt).

Czekajcie do ostatniego teasera (bo pewnie to w nim ukaże się sprostowanie do artykułu o balansowaniu, jak to było w wakacje '07)

Areisen
07-11-2007, 17:22
@up wg mnie tepienie broni to glupota.. to nie ta gra,a jak tak bardzo chcesz tepa bron to graj w silkroada,niby jak wyobrazasz sobie naprawianie broni soulami?

Maver
07-11-2007, 17:22
@up
Dlaczego uważasz, że to głupota? Oczywiście pomysł z odnawianiem broni używając souli jest mało prawdopodobny, ale np. zanoszenie miecza do odpowiedniego npc, który za opłatą by go odnawiał nie jest zły. W ten sposób expienie knightem musiałoby trochę więcej kosztować, a sama gra nabrała by więcej realizmu. Nie mów, że to nie ta gra bo mogę się założyć, że rody i wandy były już używanie w innych grach zanim pojawiły się w Tibii.

*Proszę nie mówcie, że skillowanie paladynem jest długie. Wystarczy uzbierać/kupić kamyki załatwić sobie kumpla/monka do treningu i posiedzieć trochę. Sam, jeszcze przed update, robiłem paladyna i zdobycie 70 dista zajęło mi ~tydzień (nie licząc zbierania amunicji). Teraz z takim skillem się już dosyć mocno bije, a zanim się wbije postacią magiczną jakiś sensowny mlvl minie bardzo dużo czasu(oczywiście nie pakując kasy w mlvl).

Modliszka11
07-11-2007, 17:38
niestety napisalo że knightowi dodadzom jakieś koszty moim zdaniem najlepiej by było jakby te bronie sie tempiły ale żeby dało sie je naostrzyć tak jak w przypadku użycia mf żeby knight w sklepie mógł kupować kamienie poto żeby naostrzyć sobie broń albo żeby druid mógł je robić

a Druidowi wystarczy zmniejszyć ilość many z vis i już bendzie mu sie dobrze expiło i dodać jakieś nowe ataki Defensywne np zwienkszanie skila danej postaci o 1 jak ma sie małe skile to niewiele to daje ale na dużych skilach wiele to by dało i wysze lvl by zaczeły używać pomocy druidów

Hunter Of Mystery
07-11-2007, 18:01
Wg. mnie powinni dac druidowi wieksze zdolnosci nekromancji. Druid = magia zycia i zywiolow - przyzywanie 3 summonow i wieksze opcje ozywiania nieumarlych poasowalyby do druida. Magowi dac wiedze alchemiczna, niech sobie sam wazy manafluidy i rozne rzeczy(naturalnie po pozbieraniu odpowiednich integrencji, np 2 wilcze lapy, 5 plastrow miodu, luska smoka...), przy czym wazenie life fluidow i manafluidow dac dla facc, a bullseye potionow etc dla pacc(i powiekszyc arsenal napojow, aby wazenie nie konczylo sie na mana i lifefluidach)

Fazox
07-11-2007, 18:04
a Druidowi wystarczy zmniejszyć ilość many z vis i już bendzie mu sie dobrze expiło

taaak haha do 5 many co ? wyjdz ...

Mailuss
07-11-2007, 18:47
Pomimo ze gram teraz moim 64ek chcial bym zeby knighta ujebali jak naj bardziej wtedy wruce na sorca.

Po co od razu ujebywać? Nie wystarczy ,że poprawią magów?
@TOPIC
Z tego co widać CipSoft się stara. W końcu biorą za to kasę i to nie małą :p A jak to będzie to pożyjemy zobaczymy

Zonta
07-11-2007, 19:13
~~Hunter Of Mystery~~
według mnie twoja wypowiedz jest totalnie bez sensu!
Druid to postać neutralnie dobra z charakteru i żyjąca w harmonii z przyroda a ty chcesz dawać mu zdolności nekromanckie co jest totalną głupotą i nie znajomością natury profesji , to raz.
Robienie mana fluidów hmm już ktoś o tym pisał i to całkiem fajny pomysł ale... nie tym kosztem którym napisałeś w takim wypadku to nie było by w żadnym wypadku opłacalne , skoro dalej jakieś ale to przedstawię mój pomysł :P
A więc , tworzenie mana fluidów lub life fluidów powinno się odbywać mniej więcej tak jak robienie run kupujemy dane składniki kocioł i inne duperele ( kwestia wyobrażenia tego sobie ) i odczekujemy określoną ilość czasu żeby nasza zupka sie udała :P zaokrąglijmy że jeden kociołek wystarczy na 20 mana fluidów a czas trwania to 1.5h , dla kogoś kto robi runy to było by już coś :) to tyle :P:P

Hunter Of Mystery
07-11-2007, 19:20
@up
"Zyjaca w zgodzie z natura" zdecydowanie explosion i undead legion to zycie w zgodzie z natura... Skoro dostal undead legion czemu nie mozna poprowadzic tego tematu dalej? Powinni zrobic ze dostaje sie 3/4 expa jesli summony zabija moba, to byloby bardziej olacalne expienie nimi. A do fluidow - czemu nie mozna zbierac jagod, np. do manafluida jest wymagane 25 jagod i skrzydlo nietoperza? Wreszcie mozna by wykorzystac green dragon scale do wazenia potezniejszych potionow.

Vil
07-11-2007, 19:33
przez dobrze wprowadzona alchemie gra by genialnie zyskala na atrakcyjnosci.

Modliszka11
07-11-2007, 19:38
Pomysł z alchemiom jest dobry i druid robił by też inne mikstury np Prendkości na jakiś czas albo Jakiegoś Skila na określony czas

Gizmik
07-11-2007, 19:47
@UP
O tak, ale musiał by być naprawdę dobrze zrobiony :0.

Fazox
07-11-2007, 20:18
z ta alchemia to naprawde dobry pomysl druid bylby o wiele bardziej atrakcyjna profesja i nie laczylo by go juz tak wiele z sorcem

Hunter Of Mystery
07-11-2007, 20:27
@up
Druid i alchemia? Druid to co najwyzej moglby robic trucizny o wygladzie innych fluidow, alchemia powinien zajmowac sie sorc ;S
edit
@down
Nie spotkalem jeszce gry w ktorej jakis druid potrafilby wywarzyc jakis elixir -.-

Fazox
07-11-2007, 20:30
@up
Wyjdz...bo nie zdzierze

srry za off

Maver
07-11-2007, 21:11
Druid i alchemia? Druid to co najwyzej moglby robic trucizny o wygladzie innych fluidow, alchemia powinien zajmowac sie sorc ;S

Alchemią powinien zajmować się alchemik, którym np w celtyckiej mitologii był druid. Ty natomiast porównujesz druida do szamana, który jest jego jakby ciemną stroną.

Odnośnie pomysłu to CipSoft naprawdę mógłby o tym pomyśleć.

Fazox
07-11-2007, 21:25
Nie spotkalem jeszce gry w ktorej jakis druid potrafilby wywarzyc jakis elixir -.-

to masz pecha idz graj w tamte gry a sie nie kloc jak nie wiesz. Pan wyzej ma racje, ale Ty Hunter jestes Pr0 i wiesz najlepiej

Abieqo
07-11-2007, 21:34
@up
edit
@down

Jeżeli wg ciebie druid powinien zajmować się alchemią to ci szczerze współczuje...
Jeżeli się jeszcze nigdy nie spotkałeś z grą , w której druid zajmował by sie alchemia to zacznij wrescie grać w porządne gry...

Hunter Of Mystery
07-11-2007, 21:41
@up
To podajcie mi "porzadne gry"
@down
Ok, a teraz podaj mi w Gothicu jakakolwiek postac, ktora jest druidem

Abieqo
07-11-2007, 21:45
@up
To podajcie mi "porzadne gry"

Dla glupiego przykladu Gothic i skoncz zasmiecac forum, bo to nie ma nic wspolnego z topiciem!

VENAEN
07-11-2007, 21:47
@UP
Może to nie gra ale Panoramix robił mikstury a był Druidem :D

Gawus
07-11-2007, 21:51
niestety napisalo że knightowi dodadzom jakieś koszty moim zdaniem najlepiej by było jakby te bronie sie tempiły ale żeby dało sie je naostrzyć tak jak w przypadku użycia mf żeby knight w sklepie mógł kupować kamienie poto żeby naostrzyć sobie broń albo żeby druid mógł je robić

Jadłem bulke i zaczełem sie ksztusic jak to przeczytałem

down#
-Umiem grać

Kdz
07-11-2007, 22:00
A pomyslales o tym zeby sobie kupic "takich kamieni" do mozgu? moze nie bylbys taki tempy... pomysl zanim napiszesz. pozdro z zal.br:cup:

Zonta
07-11-2007, 23:58
hehehe wypowiedz UP bardzo rozjaśniła sytuację :D a co do czarów nekromanckich u tibijskiego druida to brechtam z tego tak samo jak z faktu ze paladyn to archer no cóż tego nie zmienię ale nie dajmy się temu rozwijać xD

madalioni
08-11-2007, 00:07
Pomysł z alchemią nie głupi byle by sie zwracał. Tępienie broni to już zajście w tibie 3D (coś dla fanów KO i Silkroad ). A najlepszy pomysł jaki Cipy mogłyby wprowadzić - słowniki języka polskiego i nie tylko, bo 70% tibijczyków to ( bez urazy ) analfabeci i debile.:baby: Niestety znam zbyt wielu NooBów, którzy łucznika ( archera ) nazywają palladynem, choć palladyn to wojownik w złotej zbroi, pomagający ludziom, wspierający uczciwość i sprawiedliwość. A co do samego up to ludzie krytykuja balansowanie od kiedy Cipsoft wzial sie za to w wiekszej mierze ( patrz. update 7.8 )
:D Ja gram w Tibie 2 lata i gram dla przyjemnosci, a nie jak wiekszosc dla cyferek i 200 zł za postac :P

=Pekin=
08-11-2007, 01:37
Hmm alchemia !!111
po kilku latach istnienia tibii alchemia ? :o
niezle, moze za 30 lat jak wasze dzieci beda graly w tibie wprowadza inne rasy :)

Rohas
08-11-2007, 09:58
słowniki języka polskiego
W anglojezycznej grze? Pomysl zanim cos napiszesz ..
palladyn to wojownik w złotej zbroi, pomagający ludziom, wspierający uczciwość i sprawiedliwość
BUahaha, normalnie padlem jak to przeczytalem ;d Jaka czastka graczy (w tym pallkow) pomoze Ci w grze, wspiera uczciwosc i sprawiedliwosc? Niewielka ;d
Pally, to teraz postac do szybkiego zrobienia wysokiego lvl'a i wystawienia na allegro ;d

edmun
08-11-2007, 10:01
Przykładowe tytuły:
Warcraft (wystarczy wersja angielska i trochę fabuły poczytać i wychodzi że nie tylko elfy robią mikstury ale i właśnie druidzi), Gothic, Baldur's Gate (ale ma nawet paladyn tam był odpowiednio wyważony).
Kłócicie się że Druid to nie ta profesja?
Z tego co widzę Tibia w ogóle odleciała od kanonów fantasy i z paladyna (który powinien umieć zarówno strzelać z lekkiego łuku, walczyć z małego miecza i używać skromnej magii) zrobili coś całkowicie innego, a sorcerer jest już ewenementem w porównaniu z innymi grami fantasy.

Nie czepiam się, ale panowie z CipSoft za mało chyba fantasy czytali, żeby brać się za taki świat :P Stworzyli własny, a niektóre dzieci biorą za przykład Tibię jako przedstawiciela fantasy (jeszcze niech ktoś rzuci że przodownik to padnę ze śmiechu) i się kłócą że Druid tego nie może, a Sorc tak, że ten to żywioły, a ten ciemne moce.
Jak CipSoft zrobił - tak zrobił - a co będzie dalej? Tego na razie nie wiemy

Fazox
08-11-2007, 13:28
@up
....Tylko jedna osoba twierdzi ze druid nie moze a sorc tak wiec czytaj uwaznie ;] i juz ku** skonczcie ten temat kto moze a kto nie kazdy wie ze druid blabla KONIEC!.

@topic
pozyjemy zobaczymy co to bedzie

madalioni
08-11-2007, 14:31
Rohas albo jestes uposledzony albo nie wiem. Napisałem o słownikach bo widze cudy ortografii na tym forum i to był żart, a Paladyn (łac. palatinus, wł. paladino) - rycerz, czempion, wzór cnót rycerskich.<wikipedia> chodzilo mi o to pojecie w swiecie rzeczywistym, a ty nalezysz do tych ludzi którzy uwazaja palla za łucznika.<czyt. NOOBA>

ArtiPl
08-11-2007, 15:57
i jak zawsze dondzie do tego ze knight bedzie slabszy i trudniej mu bedzie expic

Jesli mi sie zdaje to o to chodzi - knight nie placi nic za swoje hity a wiec wali mniej, mag placi sporo a wiec ma wielkie hity, wiec jesli jestes takim ograniczonym umyslowo 13-sto latkiem to ci powiem: MAM NADZIEJE ZE UDUPIA CI TEGO 31 KNIGHTA KTOREGO KUPILES NA ALLEGRO.

Vyohman
08-11-2007, 16:28
Jutro piątek, a więc będzie nowy news o update?

Gawus
08-11-2007, 16:49
Jutro piątek, a więc będzie nowy news o update?
Po angielsku na pewno :)
A u nas, postaramy sie aby wylądował w języku polskim jak najszybciej :]

Rothes
08-11-2007, 16:57
Po angielsku na pewno :)
A u nas, postaramy sie aby wylądował w języku polskim jak najszybciej :]A u nas będzie w przeciągu 5 minut od pojawienia się na www.tibia.com ;)

@Down
Mały zakładzik? ]:->

Ghard Lage
08-11-2007, 17:26
A u nas będzie w przeciągu 5 minut od pojawienia się na www.tibia.com ;)

Jasne.... ;p

Shor'tugal
08-11-2007, 18:22

@Down
Mały zakładzik? ]:->

Ale nie po polsku :D

BiTto
08-11-2007, 18:26
Hhahahahh<rotfl>.

jaki zal niby knight ma zle, zrobic 70/70 to dla mnie kilka dni max tydzien a palem zanim zrobisz jaki kolwiek skill musisz miec full kasy na speary widac ze jestes noob i grales tylko knightem i to niezbyt dlugo <dziecko ubdate>

Goldzio
08-11-2007, 18:39
jaki zal niby knight ma zle, zrobic 70/70 to dla mnie kilka dni max tydzien a palem zanim zrobisz jaki kolwiek skill musisz miec full kasy na speary widac ze jestes noob i grales tylko knightem i to niezbyt dlugo <dziecko ubdate>

http://www.tibia.erig.net/Spear ? <too short>

ZenonRozbojnik
08-11-2007, 18:44
dobry artykuł cipki starają się wszystko merytorycznie wytłumaczyć, widzą to co trzeba. Postacie magiczne przestały byc respektowane a tak nie moze byc ;D Wkurzaja mnie tylko pegie ktorzy pragna tylko expa i co upa skacza miedzy swoim knightem/palem a sorcem.

Leirdek
08-11-2007, 19:55

<rotfl>
<rotfl>
W max tydzień skille 70/70?Jesteś rotfl i nic tego nie zmieni. Wiesz jeśli grasz 20h na dzień no to zrobisz ale ja gram co najwyżej 3h bo mam życe rl.Jeśli nie masz to współczuje iżycze powodzenia w dalszym życiu.Chyba jeśli botujesz no to tak,ale tym samym pokazujesz że nie jesteś graczem MMORPG.

A i jeszcze jedno-nie jestem i nigdy nie byłem noobem!Jeśli uważasz że dużo kasy idzie na speary to jesteś debilem co mu 200gp szkoda!

Alcadias
08-11-2007, 20:24
Moim zdaniem ten update jest dobrym rozwiazaniem bo druid przez caly czas byl olewany a teraz nareszcie cie nim zajma:)

HIHOHAHO
08-11-2007, 20:28
palkiem po wyjsciu z roka trzeba wyladowac na edron

wchodzi sie zaraz obok depo pod ziemie i idzie na trole i gobliny

z troli leca speary kasa i mieso

z goblinkow leca kamyki ( do traina ) kasa i jedzonko

na niskim poziomie pal expi i skiluje za darmo - jeszcze zarobi w tym czasie na czary

po wbiciu 80 dista idzie sie palkiem na malpy i trzepie BP kasy

( i wiem co mowie - mam noobPalka na uniterze )

ogolnie - az zal o palku mowic - palkowi brak tylko mozliwosci kupienia u Eremo za 300K NIESMIERTELNOSCI

ale i tak po upie kina rox - palkami teraz graja noobiki wbija 120 i pipa

( dla jasnosci - dla "starych palkow " powazanko ;) )

Fure
08-11-2007, 22:20
Tibia 7.4 plx?xd

Gawus
08-11-2007, 22:32

A zakładzik, że po polsku :D?

up/
nigdy w życiu...

Tibia nabrała lepszego klimatu po tych wszystkich updetach. Niedawno to zrozumiałem.. Jest teraz o wiele lepiej :) Nie ma tak łatwo, ale także nie ma trudno.. Jest na prawde OK :-)

down/
a zakład, że gra nim się tak łatwo? I najprosciej jest zrobić tak jak on napisał?:)

BiTto
08-11-2007, 23:45
palkiem po wyjsciu z roka trzeba wyladowac na edron

wchodzi sie zaraz obok depo pod ziemie i idzie na trole i gobliny

z troli leca speary kasa i mieso

z goblinkow leca kamyki ( do traina ) kasa i jedzonko

na niskim poziomie pal expi i skiluje za darmo - jeszcze zarobi w tym czasie na czary

po wbiciu 80 dista idzie sie palkiem na malpy i trzepie BP kasy

ogolnie - az zal o palku mowic - palkowi brak tylko mozliwosci kupienia u Eremo za 300K NIESMIERTELNOSCI

ale i tak po upie kina rox - palkami teraz graja noobiki wbija 120 i pipa

( dla jasnosci - dla "starych palkow " powazanko ;) )

grales kiedys palkeim? chyba nie, to nie takie proste jak napisales
jaka ty profesja grasz?

M_atiz
09-11-2007, 01:34
grales kiedys palkeim? chyba nie, to nie takie proste jak napisales
jaka ty profesja grasz?

Dziecko neo czytaj ze zrozumieniem, a dopiero później sie wypowiadaj.

IMO zbalansowanie postaci się przyda poniewaz pal za dużo koksi a łatwo go wyćwiczyć. Mozna by było wprowadzić kilka zmian kosmetycznych typu zmniejszona waga buteleczki po wypiciu MF etc. Btw wypowiedzi w tym temacie to żal pl.

PoZdRo All & Mods (=.=)

Lupa'Aziro
09-11-2007, 09:28
A zakładzik, że po polsku :D?

up/
nigdy w życiu...

Tibia nabrała lepszego klimatu po tych wszystkich updetach. Niedawno to zrozumiałem.. Jest teraz o wiele lepiej :) Nie ma tak łatwo, ale także nie ma trudno.. Jest na prawde OK :-)

down/
a zakład, że gra nim się tak łatwo? I najprosciej jest zrobić tak jak on napisał?:)

W tych słowach widzę promyk nadziei, w końcu ktoś wyrósł ze skorupki typowego polaka i przestał nażekać...

Lupa

Skowerowypallek
09-11-2007, 13:56
Balansacja profesji nigdy niebędzie skończona w 100%, zawsze znajdą sie dzieci update co bedą płakac bo im mama kupiła super hiper pallka na dzień dziecka:baby::baby::baby::baby: . Teraz jest era "sperów" po update bedzie tyle driudów co teraz pallków.Znjądz cipsoft napewno z balansacją przesadzi tak jak było to w wakacje.B)

PoZdRo!

Onori
09-11-2007, 14:42
W tych słowach widzę promyk nadziei, w końcu ktoś wyrósł ze skorupki typowego polaka i przestał nażekać...
Bądź zrozumiał, iż profesje magiczne biegające z mieczem/toporem/młotem miały mało wspólnego z klimatem.

Shivee
09-11-2007, 15:54
Palek chyba zostanie zaś pokrzywdzony...
Sorc i Drut Tachają Mf ...
a Palek ... nosi speary(arrowsy bolty itp) bez których niemoże expić więc mam nadzieje że cipsoft w tym roku zostawi w spokoju palków i zajmie się polepszeniem gry profesji magicznych.
Pozdro

Modliszka11
09-11-2007, 17:22
mam nadzieje że zmniejszom szybkość skilowania palladyna i polepszom druida a teraz czekam tylko na news o update

Leirdek
09-11-2007, 17:27
No i gdzie ten news?Już po 16 a go jeszcze nie ma!X(

Rothes
09-11-2007, 18:05

Jasne.... ;p

To ile wygrałem? ;) Teaser był ~30 sekund po pojawieniu się na oficjalnej stronie u nas.

Gawus
10-11-2007, 00:44
To ile wygrałem? ;) Teaser był ~30 sekund po pojawieniu się na oficjalnej stronie u nas.

Możesz sobie wybrać:
a) buzi w policzek
b) buzi w usta
c) buzi z języczkiem

:):)

Jess Veronique
10-11-2007, 02:12
z tej mąki chleba nie bedzie:D kombinuja i kombinuja az przekombinuja

teza18
10-11-2007, 02:34
nareszcie zrobia cos dla druidow:mag::DB):]

reblax
10-11-2007, 02:38
postacie magiczne takie jak sorc i druid i tak maja dobrze sadze ze powinni wprowadzic jeszcze kilka nowosci na najtow (lecz nie pomijajac przy tym pozostalych postaci) bo najci i tak zostali pominieci przy wielu update i nadal maja najmniej do powiedzenia jezeli chodzi o przechwalki co dostali w update:/ :wiking:

Gawus
10-11-2007, 09:06
i nadal maja najmniej do powiedzenia jezeli chodzi o przechwalki co dostali w update:/ :wiking:

Dokładnie.
Dostali tylko lepsze hity i dwa czary, co to jest w porównaniu do takiego owego palka ? :)

Lupa'Aziro
10-11-2007, 13:48
Dokładnie.
Dostali tylko lepsze hity i dwa czary, co to jest w porównaniu do takiego owego palka ? :)

Chyba ktoś zapomniał o nowych broniach... :) ja na naliczyłem 3 czary :) a co do palków no to fakt jesteśmy EVuLL Very EVuLL...very very ehhehe... no ale ktoś musi :) wiec tym razem spadło na nas...

Btw. Best w tych w ostatnim up'ie była zmiana dotycząca dmg.^^
Dmg.= 85% skills + 15% exp. lv.
"... i słyszeć można było płacz i krzyk przerażenia pośród głuszy"

Oj bardzo było mi żal PG traktujących tą grę jak PAC-MAN'a... hehehe :D

Lupa

Michaello
10-11-2007, 14:05
Ehh, niech zostawia druta w spokoju! Mnie wogole sie te balansacje nie podobaja. ;/ Nawet jesli dodadza mu cos dobrego - mnie podoba sie w drucie jego niewinnosc i slaba moc. :(
Na dodatek akurat mam wrocic do knighta, a tu maja go udupic... X(

Bigzone
10-11-2007, 18:03
czyli jak zwykle cipsoft nie powiedzial nic konkretnego a szkoda a szkoda.....

sorc rox!

jedrolek
10-11-2007, 20:11
Ja zawsze grałem pallem, i będe grał pallem. Szkoda jednak, że pallowie (i knighci) mieli tylko jeden update dla siebie a sorcowie mają już takie lata od hohoho albo jescze wiecęj.
P.S. Ale nie będe strajkować...

wigerek
12-11-2007, 03:54
Pomimo ze gram teraz moim 64ek chcial bym zeby knighta ujebali jak naj bardziej wtedy wruce na sorca.

X(X(X(X(X( ciebie chyba prad popier...... gra ma byc dla kazdego tak samo dobra a nie ze sork bedzie wymiatal balans to balans debi... a wracac nie na sroca tylko do cycka mamy :evul::DX(:baby:

Cygan Slejter
12-11-2007, 18:17
Ja zawsze grałem pallem, i będe grał pallem. Szkoda jednak, że pallowie (i knighci) mieli tylko jeden update dla siebie a sorcowie mają już takie lata od hohoho albo jescze wiecęj.
P.S. Ale nie będe strajkować...

Chyba ciebie pogrzało koleś :D
wnioskuje że w tibie grasz od 7.8
bo jezeli nie to nie pisz glupot takich ze sorkowie od lat rządza bo sie osmieszasz

bolosaf
12-11-2007, 19:18
Kazdy tak mowi o knightach, ze maja fajnie bo dostali wieksze hity, czary i nowe bronie.
Z pierwsza rzecza sie zgodze-jest fajnie(nawet bardzo).
Z druga juz mniej...
Exori gran-duzej roznicy wobec starego exori nie ma(no moze to, ze na wyzszych lvl mozna strzelic to 2 lub wiecej razy)
Exori hur-dosc przydatne jesli stworek ucieka i trzeba go szybko dobic. W innych przypadkach useless.
Exori mas-rzadko uzywane. Jak dla mnie(celowo akcentowane) useless.
A nowe bronie? Zarty... Jedyne bronie, ktore maja jakies zastosowanie to bronie z 3 areny.. Bo smiechem jest, zeby cipppp soft zrobil 30+(nie wiem ile dokladnie) broni, ktorych polowy nikt nie uzywa.

Flame me ;)

juran_se_spychowa
12-11-2007, 23:27
zaraz, zaraz... ten update już był? Czy będzie?

PS: Może zaczne druidem grac :P

Janek11
13-11-2007, 08:30
bedzie w grudniu ... Ja mam nadzieje ze dadza jakies fajne czary i zwieksza capa ;) .. ja mysle ze powinni zroic tak ... Knighta i palladyna zostawic w spokoju bo i tak maja juz zajebiaszczo a dodac cos dla magow.

JanosikMasters
13-11-2007, 10:21
Ajj o czym wy tu piszecie...

1. Kinowi zmniejszyc atak o jakies 15%
2. Pallowi tak samo
3. Magom przywrocic jakies 20% z tego co zabrali (aby nie bylo znow wiele druidow i sorckow tak jak tera masa kinow, pallow) ale nie musza... przeciez i tak tera bija mocniej z sd niz kin z miecza a pall z spera
4. To z bronia zniszczalna to i tak lipa..
Kin i tak weznie np.: Jak nosi SoV to i tak moze se wziasc np. avengera albo jakis inny wymysl. Przeciez ma duzo capa i mu 2 bron roznicy nie robi... a pall? Na exp musi dzwigac duzo amunicji, mf a jak na wiekszego expa i uhy. A jak juz by byly te zniszczalne bronie i tak by to kosztowalo jakies 10k za naprawe -.- (Tak jak za softy...)
Co do upa.. Druida by dali jakis czar ofensywny (nawet jeden by wystarczyl tylko aby z poxa nie lał ;) )

BoWW
13-11-2007, 18:03
"4. To z bronia zniszczalna to i tak lipa..
Kin i tak weznie np.: Jak nosi SoV to i tak moze se wziasc np. avengera albo jakis inny wymysl. Przeciez ma duzo capa i mu 2 bron roznicy nie robi... a pall? Na exp musi dzwigac duzo amunicji, mf a jak na wiekszego expa i uhy. A jak juz by byly te zniszczalne bronie i tak by to kosztowalo jakies 10k za naprawe -.- (Tak jak za softy...)
Co do upa.. Druida by dali jakis czar ofensywny (nawet jeden by wystarczyl tylko aby z poxa nie lał ) "

Raczej nie lipa? Te niszczenie broni, jest tylko po to, aby najt krocej expil, i zblizyl sie czasowo choc troche do mag. prof... Poza tym, kto bedzie dluzej expil na Dragach: Sorc/Druid czy Pall? o.O

Btw. Ci najci ktorzy mowia "zrobisz szybsze skillowanie", pomyslcie jak to by bylo, gdybyscie wy skillowali tak jak pallki 1bronia, a taki palek musi wydawac ogorme sumy?

Niedozwolony
13-11-2007, 18:42
OMG juz mnie cip soft dobija. Teraz zrobią ze kina bedzie musiał naprawiac bronie co jest jego jedną z głownych zalet(no i duzo capa)...

A w ogule zrobcie ze sork ma tyle capa co palek pal tyle co knight a knight tyle samo co ma, niech kazdy wali hity po 500+ prawie za darmo,niech zrobią znioszczalne bronie i 10k po updacie

Onori
13-11-2007, 18:56
Gdzie problem - tak ciężko przestać grać?

Rockelness
01-12-2007, 15:26
@ Nie chce mi sie czytać tych wszystkich 34+ stron, ani tego co jest w pierwszym poście, bo to pisał jakićś typ z CipSoft, i w większości 90 % ludzi nie wie, co on tam pier***i , niech napisze normalnie, że "knighta ujebiemy, pala ujebiemy i damy sorcom taki power, ze będą rządzili światami", itp ale niech ktoś mi powie po polsku :evul:

1. Czy knight po update będzie gorzej "walił" z broni (mowie tu o broni tak jak teraz, czyli nie zadnej zasrywanej lodem czy ogniem):baby:

2. Czy będę musiał taszczyć swoim 71EK w huj mikstur i tandetnych uho-iho-costam jeszcze, bo jak tak, to ja tu tracę mój cenny czas na granie w niedojebana grę, lepiej chyba jest sie uczyć, znajść zajebistą prace i taki cały cipsoft wykupić, bo na huj marnować czes po to zeby sie okazalo ze cie ojebali z kilku lat młodosci X(

@ za błędy przepraszam, bo mi sie tego nawet nie chce sprawdzać ....

n/c please

Smorri11
02-12-2007, 12:09
Mam pytanko kto wkońcu bedzie najlepsza profesja odpiszcie na gg 3238357

edmun
03-12-2007, 11:39
@up
poziom tego tematu spada wraz z ilością postów

lolownik
04-12-2007, 13:38

Dziecko update sie znalazlo.
"Najleprzy" bedzie druid
Co znowu poraz xxsetny bedziesz zmieniał profke??

Według mnie Tibia pnie sie do góry może troche za bardzo Cip Soft sempi od ludzi rl kase ale cóż.

Paramorefan
05-12-2007, 12:58
miejmy nadzieje ze kiedys im to balansowanie wyjdzie :P :P

Pozeracz
06-12-2007, 19:34
Ja tez ine rozumiem takich dzieci co ciagle zmieniaja profesje po update bo np. mozna nia latwiej zarobic... Dla mnie jest zalosne. Gracie tym co popadnie zeby moc wbic lepszy lvl a nie ta postacia ktora wam sie podoba... Ja od zawsze gralem sorcem gram i bede grac. Choć teraz nie mam czasu na tibie, bo maturka itp. ale wroce do gry moim sorcem bo poprostu sorc to moja ulubiona postac i nie zamienie ja na inna!! A wy Ci ktorzy co update to zmiana postaci nie sa graczami ktorzy wzbudzaja jakis szacunek...

Martka
06-12-2007, 19:40
@Pozeracz
Tibia to tylko gra, ma sprawiać przyjemność. Jeśli ktoś lubi zmieniać postać co update, bo Cipsoft ją ulepszył, to dlaczego ma tego nie robić?

share
11-12-2007, 21:47
Wedlug mnie knight nie powinien miec zadnego exori, exori gran~, to samo paladyn. Jesli ktos chce sobie bic z czarow niech gra sorcem czy druidem. Nie mowcie ze jestem dzieckiem update czy cos bo, gram ek. Wedlug mnie tak bylo by lepiej.

wrogonastawiony
11-12-2007, 22:30
Czemu wound cleansing kosztuje 10 many wiecej niz na ts ?
Czemu 45 ms leczy sie exura gran z reda do full hp?
Czemu sd sa 3x, explo 6x za ta sama cene ?

Czy cipsoft rozpoczyna walke z OTSami o graczy robiac tibie z upa na up latwiejsza ? Widocznie coraz mniej dolarkow na konto wplywalo ostatnimi czasy wiec jakos trzeba graczy przyciagnac... ;p
Dla mnie żal, chyba przezuce sie na ots, tam przynajmniej wszystkie profy maja jednakowo RÓWNO.

Papa_Smerf
11-12-2007, 22:44

zgon :D, hehehhe