Pokaż pełną wersje : Sorcerer-M-Lvl
Witam wszystkich!! Mam pewien dylemat. Jestem sorcererem. Mam 15lvl i 13i1/4M-Lvla. I moje pytanie brzmi czy dobic 15 m lvl czy expić.
Użyłem opcji szukaj i znalazłem poradniki dla magów i pisze ,że na 15 lvl-u TRZEBA mieć 15 m lvl
Z GÓRY THX ^^
ANCIENT 900 TO PISAŁO W PORADNIKU. Wiec ten zalosny komentarz zostaw dla siebie
Dobrze tibia 6669. Rozumiem cię , ale jeśli ktoś sobie napisze ,że na tym i na tym lvlu trzeba mieć taki i taki m lvl to ja sobie napisze ,ze na 20 lvl-u TRZEBA MIEĆ 80 m lvl i to nie znaczy ,że tak musi być. JAk mi zrobisz na 15 lvlu 20 m lvl to znaczy ,że jestem super mega hiper noobem. Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1857
Ancient900
03-11-2007, 15:58
na 15 lvl-u TRZEBA mieć 15 m lvl
Bullshit !
Ic expic . Wbij se z expienia m lvl i tak masz dobry . Teraz to jak 20 lvl ma 15 m lvl to good . M lvl bendzie ci rosl szybciej jak bendziesz robil hmm to ci sie wyrówna . Narazie sie niemart m lvl ;)
Tibia6669
03-11-2007, 16:09
Witam wszystkich!! Mam pewien dylemat. Jestem sorcererem. Mam 15lvl i 13i1/4M-Lvla. I moje pytanie brzmi czy dobic 15 m lvl czy expić.
Użyłem opcji szukaj i znalazłem poradniki dla magów i pisze ,że na 15 lvl-u TRZEBA mieć 15 m lvl
Z GÓRY THX ^^
Jak czytałeś to w poradniku to po co się nas pytasz??
Znwou trolle atakują nasze piekne forum i spamują durnymi tematami.
Do zamknięcia
@Up
sekunde pierwszy ;D
Ps. ja on ma robić hmm'y na 15 levelu??
@Topic
Jesli mogę ci doradzić to na 15 lvl 15mlevel to bardzo słabo. Przynajmniej 20 wbij
Znwou trolle atakują nasze piekne forum i spamują durnymi tematami.
Jakie znowu...tak zawsze było, jest i niestety będzie :(
Johanes19
03-11-2007, 16:14
co za nooby pisza ze na 20lvl 15mlvl jest good?
przeciez ja mam 4mlvl na moim 10lvl drucie a gram nim zadko ze glowa boli :P
narazie wbij ten 20mlvl i idz expic na roty
Tibia6669
03-11-2007, 16:16
4mlevel na 10 level to też słabo. Na 10 już powinien być 15mlevel(no ewentualnie na 12)
Na 15 stanowczo 20mlevl
Ogólnie to chodzi o to, żeby mlv nie był mniejszy od lv ;)
psindo13
03-11-2007, 18:17
Radze Ci przestać grać w tibie...
na 15lvl powinny być 15mlvl
Co do takich mlvleli... Po jakiego mu kija na 15 lvlu 20 mlvl ? I tak z pewnością jest facc, to używa różdżki... A obrażenia są takie same.
Mlvl warto zacząć przynajmniej "wyrównać" do lvla, ale gdzieś od 24 lvla i dalej.
że jestem super mega hiper noobem.
To prawda co napisał Tibia6669. ;]
@down
Grałem sorcami i miałem całkiem pokaźne lvle ;)
Mi tutaj chodzi wyłącznie o facc, ja na jego miejscu zawsze robiłem tak, że expiłem do 24 lvla i wtedy zacząłem martwić się o mlvl. Jednak nic nie piszę, że trzeba bardzo odpuszczać sobie mlvl...
Tibia6669
03-11-2007, 19:19
@Up
Widać, że nigdy nie grałeś sorcem.. Myślisz, że gra w tibie kończy się na 20 levelu?? Mlevel jest potrzebny. Jak bedzie na 15lvl'u miał 20 mlevel to pożniej będzie mógł spokojnie expić do 20lvl'a i przez ten czas wbije z 2-3mleveli.
@2Up
Odpuść już sobie. Jak będziesz grał to zobaczyszy jaki ci jest potrzebny.
Ehh... no i co ja mam tu napisać?
MASZ MIEĆ 15 MLVL NA 15 LVLU I KONIEC!
Jakieś pytania?
4mlevel na 10 level to też słabo. Na 10 już powinien być 15mlevel(no ewentualnie na 12)
Na 15 stanowczo 20mlevl
Pierdoły jakich mało.
Radze Ci przestać grać w tibie...
na 15lvl powinny być 15mlvl
Pierdoły jakich mało.
Mlvl warto zacząć przynajmniej "wyrównać" do lvla, ale gdzieś od 24 lvla i dalej.
Pierdoły jakich mało.
Mlevel jest potrzebny. Jak bedzie na 15lvl'u miał 20 mlevel to pożniej będzie mógł spokojnie expić do 20lvl'a i przez ten czas wbije z 2-3mleveli.
Pierdoły jakich mało.
Jakieś pytania?
Pierdoły jakich mało.
*sigh* chyba jednak jakich dużo ;x
Et tu, Uther, contra me?
@top: expij, mlvl sam wpadnie. Jaki wpadnie taki wystarczy. Po co Ci 15? Żeby mocniej bić z utevo luxa? Face it, czarów ofensywnych nie masz, a jak chcesz expić runami, to najpierw okradnij skarbiec imperatora w Kazordoon - bo inaczej nie styknie Ci kasy.
Zanim ktoś mądry zacznie mi tu krzyczeć 'omuj gupi łasóh mlewel cza robic!111!!!' to popatrzcie tu:
Korzyści z robienia mlvl:
- przyrost mlvl
- na runach około 1k/h zysku
Korzyści z expienia:
- TAKI SAM LUB WIĘKSZY (na manafluidach) przyrost mlvl
- przyrost lvlu
- prawdopodobnie więcej kasy niż 1k/h.
I to nie ci, co pod dp siedzą krzycząc 'adori' mają dobry mlvl, tylko ci, co expią, mają dobry lvl (w stosunku do mlvl - należy patrzeć w tą stronę).
Takie wyjaśnienie - robienie mlvlu mogło się opłacać w czasach przedróżdżkowych, gdy HMM robiło się na 10 lvlu, UH na 11 i SD na 15. Wtedy taka niskolevelowa postać faktycznie mogła zarobić na runach. Poza tym nie mogła pobiec z różdżką expić... albo WH i roty, albo inny exp z pomocą run (nawet, gdy się nie opłacało). A teraz i tak do 40+ lvla nie będziesz korzystać z czego innego niż różdżka (na PACCu może e-vis), a więc po co tracić dziesiątki godzin? Żeby exura leczyła o 3 hp więcej? I tak nie będzie. Bo przy expieniu wpada tyle samo mlvlu a do tego jest jeszcze level - więc będzie leczyła więcej tego, który expił.
Fantomas40
03-11-2007, 19:42
@up Pamietam jeszcze te czasy. Wtedy byl lux a teraz zjebali tibie w 70%.
A co do odpowiedzi to ja bym mial w .... ten m lvl na takim lvl. Poexp sobie a sam wpadnie co ci da ze na 15 lvl 15 m lvl walniesz z sd za 30
jak na 20 lvl 17 m lvl walniesz za 50-60? WASTE
Tibia6669
03-11-2007, 20:01
@Up
Gadasz głupoty ^^
mlevel przydaje się to siły obrażeń z run i czarów ofensywnych!
im większy mlevel tym mocniej będziesz się uhał. 15mlevel jest bardzo przydatny ponieważ można używać sd ^^
Jak się nie znasz to nie odpowiadaj. Nie dość, że wszystkich krytykujesz to jeszcze piszesz głupoty
A co do odpowiedzi to ja bym mial w .... ten m lvl na takim lvl. Poexp sobie a sam wpadnie co ci da ze na 15 lvl 15 m lvl walniesz z sd za 30
jak na 20 lvl 17 m lvl walniesz za 50-60? WASTE
Chyba w człowieka.
Ja 15 druidem z 23mlevelem z sd w cyca walnałem za 153 a w człowieka za 67
Moim zdaniem warto mieć jak najlepszy mlevl
Ancient900
03-11-2007, 20:25
O ile kiedyś przestaniesz patrzeć na tą grę przez pryzmat poradników, to zobaczysz o czym mówię. A Ty dalej stój pod depo i "rób m lvl", marnując cholernie dużo czasu ;*
@Lasooch
Jedyna (?) kumata osoba która wie o co chodzi xd
Przynajmniej więcej miejsca na expowiskach jest >.>
O ile kiedyś przestaniesz patrzeć na tą grę przez pryzmat poradników, to zobaczysz o czym mówię.
Dokładnie. Ludzie wolą grać na ślepo (nie tylko w Tibię, np. w Diablo 3/4 graczy jedzie według jakichs buildów postaci zamiast samemu się wysilić) niż pomyśleć i dojść do wniosku, że informacje z poradnika mogą być ch*ja warte.
Moglibyście siętu wypowiadac do nieskończoności. Więc zróbmy tak. Przeprowadzimy sonde. Mam juz 15 lvl i 15 m-lvl.
Sonda : TAK lub NIE
Czekam z niecierpliwością.
Dziękuje
Rób 100 lvl i zacznij trenowac dopiero wtedy mlvl.
Temat bez sensu.
Avallach
04-11-2007, 13:58
powiedz to temu jak on tam ma z Harmoni ;]
W sumie mlvl powinien byc wiekszy od lvla do ok 55 lvla, potem juz zadko sie zdarza ;]
W sumie mlvl powinien byc wiekszy od lvla do ok 55 lvla, potem juz zadko sie zdarza ;]
Omg, wy dalej te pierdoły piszecie...
Ehh... no i co ja mam tu napisać?
Jakieś pytania?
Pierdoły jakich mało.
Eh, a wiesz co to ironia?
Mam już serdecznie dość tematów:
-"EXPIĆ CZY SKILLOWAĆ?!"
-"CZY DOBRE MAM SKILLE NA MOIM LEWELU?"
-"JAKIE POWINIENEM MIEĆ EKU?"
-"CZY TAKI MLVL BENDZIE DOBRY NA MUJ LWL?"
Oczywiście każdy autor takiego topicu usprawiedliwia się, że jego przypadek jest jedyny w swoim rodzaju i na tym forum nigdy nie było zadane jego pytanie.
@Do autora
No róbże co chcesz! W poradniku pisze, że na 15 lvlu musisz mieć 15 mlvl, Ty masz 14.... No i co teraz? Proponuję poskarżyć się mamie, lub popełnić samobójstwo. Twoje życie nie ma już sensu.
Btw.
Niedawno poznałem kolesia, który na swoim 10 lvlowym najcie miał skille 27/13 i 'expił' na cycach. Czy napisał tu jakikolwiek temat związany z masakryczną liczbą jego deadów? Póki co, nie widziałem.
Nakon Gena
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.