zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?

Stron : 1 [2]

Erhion
16-02-2008, 09:53
a to ze nooby spamuja forum to ja nie wiem bo nie czytam tibia.com, ja tylko torga ale znowu mam tam bana ;/ wystarczy przeciez tamtym noobkom sie nie przejmowac i nie odpisywac w tematy, zamknac odrazu albo dac warna czy cos (na tibia.com chyba mozna jedynie zablokowac pisanie na jakis czs)

No właśnie o to chodzi. O tej cały spam na forum po każdym upie.

Wiesz, jestes dziecko. Nie daltego że masz inne poglądy, ale zachowujesz się jak dziecko. Naprawdę. Każdy ci to powie kto z tobą dyskutował. I w sumie nie wierre ze masz 16..zachowujsz sie na 11

Czemu wróciłeś? Nie potrafisz widzę przestać. Ja mam 11 lat? Uuu to ty byś musiał mieć z 8, bo nie rozumiesz prostych zasad życia i rynku. Ale nie chcę mi się gadać z kimś kto nie wie co mówi.

LarvaExotech
16-02-2008, 10:52
Zauważ, że chciał tylko pokazać czym jest facc, a nie żalił się nad sobą. -.-"

to oczywiste ze facc to jest demo dla kazdego. texty typu "tibia to gra darmowa, kupujac pacca masz dostep do dodatkowych opcji" to texty reklamowe, prawda jest taka ze facc to najwyklejsze w swiecie DEMO. nie da praktycznie nic osiagnac bez pacca (chociaz np. wbicie 100, 150, 200 lvl bez pacca to swojego rodzaju ciekawe wyzwanie ;> podejmie sie ktos?:d).

Erhion
16-02-2008, 11:19
Up: Już ktoś wbił 100 poziom na facc. :)

Xerionis_Family
16-02-2008, 18:06
"Forum" jak sama nazwa wskazuje jest po to, aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie i o nim podyskutować. To że są ludzie którzy pewne sprawy rozumieją lub nie to inna sprawa, ale każdy powinien mieć własne zdanie i prawo by je swobodnie wypowiedzieć.

A gdzie miał by podyskutować o Update Tibii jak nie na forum oficjalnej polskiej strony o tej grze?...

Rafals from hell
16-02-2008, 18:23
Gowno prawda.

Nie wziąłeś pod uwagę licznych podziemi, które znajdują się na mainland, a jest ich naprawdę dużo, np: podziemia z umarłymi pod mount sternum, hallgate, maze of the lost souls, ghostland(największe podziemia w grze)... facc ma dalej dostęp do 100% przedmiotów, które jak w większości grach nie zostały podzielone dla tych z darmowym kontem i płatnym kontem. Większość questów nadal jest dostępnych dla facc ;] Jak sam powiedziałeś wersja demo nie dopuszcza zmiany, a jak się okazało to i FACC dostali nowe potwory na DC (Dark Apperiance i Magician) i Mount Sternum (Cyclop Drone i Smith, Crytp Shlambler). Jeżeli tu nie ma żadnej zmiany, tak jak dodawanie nowych przedmiotów po upie to radzę kupić okulary, może wtedy zobaczysz, bo jak na razie sam swoje słowa zaprzeczasz. Skoro nie liczą sie dla ciebie takie dodatki, to idź na inne gry MMORPG, gdzie również jest taki "FACC" i "PACC", założę się, że nie dają wspaniałych i bogatych updateów dla graczy z darmowym kontem, bo to była by czysta głupota, w innych grach też tak jest, że gracze z "PACC" dostają dużo, a ci z "FACC" mało lub w ogóle.

Rafały z Piekła: A czy uważasz że jak napisze że: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz naprawde grać to zakup premium'' to do mojej gry zlecą się ludzie? Pomyśl -.-
A tak na marginesie to 65 - 70% tibii jest dla PAcc'a więc masz jeszcze jakieś pytania?

Hmmm... mówisz do mnie pomyśl, a sam raczej się zastanów co ty piszesz: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <----- paradox!! albo masz grę darmową, albo musisz za nią płacić... I ty mi każesz myśleć? Boże...

Tak dla przypomnienia: PAcc może wejść i expić na FAcc area : )

A mówisz że nie chcesz kasy wydawać - przysiądziesz troche z lootbagami i PAcc za gp się kłania.

1. Tereny dla Facc i tak są zapchane... dlatego mało pacców się tam ładuje.
2. Takie kupno jest nielegalne, a na dodatek ryzyko, że cię skroją. ;]

Vil dokładnie wytłumaczył wam (zwłaszcza ci Rafał), jak to wygląda. Może i innych przekonałeś, ale dla mnie Facc demem jest i nikt tego nie zmieni.:)

Do mnie jego argumenty nie docierają, i nie muszę lizać mu dupy tylko dla tego, że jest modem.
I wreszcie powiedziałeś coś z sensem: "ale dla mnie Facc demem jest i nikt tego nie zmieni", bo wcześniej upierałeś się, że FACC to Demo w sensie ogółu.

to oczywiste ze facc to jest demo dla kazdego. texty typu "tibia to gra darmowa, kupujac pacca masz dostep do dodatkowych opcji" to texty reklamowe, prawda jest taka ze facc to najwyklejsze w swiecie DEMO. nie da praktycznie nic osiagnac bez pacca (chociaz np. wbicie 100, 150, 200 lvl bez pacca to swojego rodzaju ciekawe wyzwanie ;> podejmie sie ktos?:d).

Uwierz mi, że bez PACC spokojnie można spokojnie nawet 200 walnać, czego przykładem jest expienie Seromontisa na D-Lair koło Veno, Eternala na Demonie ;] Jak widać miejsca są, a u nas na serwie już wiele osób zrobiła 90-100 lvl na FACC.

"Forum" jak sama nazwa wskazuje jest po to, aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie i o nim podyskutować. To że są ludzie którzy pewne sprawy rozumieją lub nie to inna sprawa, ale każdy powinien mieć własne zdanie i prawo by je swobodnie wypowiedzieć.

A gdzie miał by podyskutować o Update Tibii jak nie na forum oficjalnej polskiej strony o tej grze?...

Na forum jest również opcja szukaj...

O ile się nie mylę to Tibia.pl jest nieoficjalna stroną.. <lol>

Voon
16-02-2008, 19:02
Hmmm... mówisz do mnie pomyśl, a sam raczej się zastanów co ty piszesz: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <----- paradox!! albo masz grę darmową, albo musisz za nią płacić... I ty mi każesz myśleć? Boże...

Wpadłeś! Mówiłeś że tibia to gra darmowa a jednak premium jest. Widzisz, nie warto kierować się nerwami...

2. Takie kupno jest nielegalne, a na dodatek ryzyko, że cię skroją. ;]
Jest legalne, nie jest tylko zgodne z tibia rules. Mówisz że Cię skroją - i dlatego nie stoi się pod depo i nie krzyczy że chcesz kupić PAcc z gp tylko robisz to przez zaufanych kumpli.

Uwierz mi, że bez PACC spokojnie można spokojnie nawet 200 walnać, czego przykładem jest expienie Seromontisa na D-Lair koło Veno, Eternala na Demonie ;] Jak widać miejsca są, a u nas na serwie już wiele osób zrobiła 90-100 lvl na FACC.

Ale w jakim tempie będziesz bił ten lvl? Kumpel z PAccem obrobi 2 razy 180 zanim ty wbijesz 150. Takie życie, chcesz mieć łatwo - musisz zapłacić : )

Gawroon7
16-02-2008, 19:57
Lol....lol....Buhahahah !!! PWN3D !

"Jest legalne, tylko jest niezgodn z tibia rules " XDD Padłeem. Dajcie to na cytaty proszę !

Erhion
16-02-2008, 20:48
Do mnie jego argumenty nie docierają, i nie muszę lizać mu dupy tylko dla tego, że jest modem.

Myślisz, że liże mu dupe, bo jest modem? Zgadzam się z nim, bo mam podobne zdanie jak on. Jakbym zgodził się z jakimś noobem stulecia to też byłbym noobem?

Up: No patrz. Polubiłeś ten temat chyba. :p

Vil
16-02-2008, 23:47
Nie wziąłeś pod uwagę licznych podziemi, które znajdują się na mainland, a jest ich naprawdę dużo, np: podziemia z umarłymi pod mount sternum, hallgate, maze of the lost souls, ghostland(największe podziemia w grze)...

..ktore od niepamietnych czasow byly domena FACC i ktorych nikt sie nie czepial/ nie usprawnial przez ladnych pare lat. Nie przesadzajmy, nie ograniczajmy terenow FACC tylko do kopalnii wokol Kaz.

facc ma dalej dostęp do 100% przedmiotów

warunek: ktos je zdobedzie i raczy FACCom sprzedac, czego nie da sie wprost zatrzymac wprowadzeniem mozliwosci uzywania konkretnych przedmiotow TYLKO przez graczy premmium co automatycznie obnizyloby atrakcyjnosc FACC do zera.

Większość questów nadal jest dostępnych dla facc ;]

po raz kolejny pragne zauwazyc, ze wiekszosc tego co nazywa sie powszechnie questami polega na otwarciu skrzynki z nagroda po uprzednim ( albo i nie ) wybiciu broniacych jej potworow, tak sie sklada ze wszystkie "questy" na tyle zlozone zeby wypadalo je nazywac questami sa dostepne dla PACC a zdecydowana wiekszosc przedmiotow wartych zachodu i dostepnych z questow zdobywaja gracze z platnym kontem.

Jak sam powiedziałeś wersja demo nie dopuszcza zmiany

to nie jest regula, np. w demo Alpha Centauri mozna grac wszystkimi frakcjami ale ograniczony jest czas gry ( a wiec stopien rozbudowy panstwa a nie mozliwosci startu ).

a jak się okazało to i FACC dostali nowe potwory na DC (Dark Apperiance i Magician) i Mount Sternum (Cyclop Drone i Smith, Crytp Shlambler).

i tyle przez 10 lat istnienia gry ? Napisalem ze kosmetyczne zmiany sa, bo sa wymuszone przez rynek, logiczne jest ze nic nie moze zostac w niezmienionym ksztalcie przez 10 bitych lat.

Skoro nie liczą sie dla ciebie takie dodatki, to idź na inne gry MMORPG, gdzie również jest taki "FACC" i "PACC", założę się, że nie dają wspaniałych i bogatych updateów dla graczy z darmowym kontem, bo to była by czysta głupota, w innych grach też tak jest, że gracze z "PACC" dostają dużo, a ci z "FACC" mało lub w ogóle.

i takie gry preferuje, bo z reguly z nimi jest jak z samochodami dobrej marki - gdy juz sie zaplaci widac za co wykladalo sie kase.

Już ktoś wbił 100 poziom na facc.

Wbijanie 100 lev na facc przestalo byc modne prawie 3 lata temu, jeszcze za czasow gdy nie wynalezli m.in Arcanii. Pierwszy byl jakis palek zdaje sie z Danubii, drugi moj znajomy z Valorii, potem sie to posypalo, szczegolnie po upie 8.0 gdy wbity exp przestal cokolwiek znaczyc.

Rafals from hell
17-02-2008, 12:21
Wpadłeś! Mówiłeś że tibia to gra darmowa a jednak premium jest. Widzisz, nie warto kierować się nerwami...

Czy ty jesteś taki "bardzo" inteligentny sam z siebie, czy ktoś ci w tym pomógł? Przecież mówiłem, że gra jest darmowa, a premium jest jej ulepszeniem ;], powiem to już po raz 3 i ostatni! Gra jest darmowa, a pacc jest dodatkiem do niej, za który nikt nie każe ci płacić, a służy on umileniu i ułatwieniu gry. Nie rozumiem w czym tutaj wpadłem... a może ty śledzisz moje intymne życie i chodziło ci, że z jakąś wpadłem xD Boże....

Jest legalne, nie jest tylko zgodne z tibia rules. Mówisz że Cię skroją - i dlatego nie stoi się pod depo i nie krzyczy że chcesz kupić PAcc z gp tylko robisz to przez zaufanych kumpli.

Człowieku i po raz drugi ci to powiem. Ty mi każesz myśleć? xD Zobacz co ty piszesz... Jak może być legalne skoro, skoro zabraniają tego zasady gry? Gdyby Cipy chciały to znajdując twój nick na allegro jak sprzedajesz chara mogliby ci założyć sprawę, to samo tyczy się do OTS, na których płaci się za PACC, a są takie. Ludzie zarabiają na produkcie, którego nie zrobili. Cipsoft ma prawa autorskie do gry i wszelkie zarabianie na grze przez osoby trzecie jest nielegalne.

Ale w jakim tempie będziesz bił ten lvl? Kumpel z PAccem obrobi 2 razy 180 zanim ty wbijesz 150. Takie życie, chcesz mieć łatwo - musisz zapłacić : )

Spokojnie możesz lecieć w tym samym tempie co PACC, jednak trzeba wiedzieć kiedy i gdzie masz expić (rezerwowanie miejsc), u nas na Hibernie wszystkie expowiska na PACC są i tak zapchane także tak czy inaczej trzeba rezerwować... powiem to tyle, zależy od servera.

..ktore od niepamietnych czasow byly domena FACC i ktorych nikt sie nie czepial/ nie usprawnial przez ladnych pare lat. Nie przesadzajmy, nie ograniczajmy terenow FACC tylko do kopalnii wokol Kaz.

Przypominam, że na Ghost Landzie chodzi sporo osób, kazoo nie jesy jedynym miejscem obleganym przez facc. Maze of~ wejdź i zobacz jak tam nagminnie gracze FACC łamią zasady tibia rules poprzez botowanie. Mount Sternum teraz również jest oblegane, gdyż lepszy jest tam exp niż na guardach ;] Mintwallin (najlepsze miejsce to zarabiania kasy w grze, jeżeli chodzi o looty), wszystkie te miejsca mają jakieś swoje zastosowanie i są jedynymi w swoim rodzaju.

warunek: ktos je zdobedzie i raczy FACCom sprzedac, czego nie da sie wprost zatrzymac wprowadzeniem mozliwosci uzywania konkretnych przedmiotow TYLKO przez graczy premmium co automatycznie obnizyloby atrakcyjnosc FACC do zera.

po raz kolejny pragne zauwazyc, ze wiekszosc tego co nazywa sie powszechnie questami polega na otwarciu skrzynki z nagroda po uprzednim ( albo i nie ) wybiciu broniacych jej potworow, tak sie sklada ze wszystkie "questy" na tyle zlozone zeby wypadalo je nazywac questami sa dostepne dla PACC a zdecydowana wiekszosc przedmiotow wartych zachodu i dostepnych z questow zdobywaja gracze z platnym kontem.

Gdyby wszystkie itemy i bardzo rozbudowane questy były dostępne dla FACC, to po co byłby PACC? Nie było by rynku zbytu, bo za dużo by było wszystkiego. Poza tym o ile się nie mylę, Banshee jest jednym z bardziej rozbudowanych questów i PARADOX TOWER...

to nie jest regula, np. w demo Alpha Centauri mozna grac wszystkimi frakcjami ale ograniczony jest czas gry ( a wiec stopien rozbudowy panstwa a nie mozliwosci startu ).

A w tibii masz możliwość grania za free cały czas, dlatego są inne ograniczenia jak w Alpha Centauri.

i tyle przez 10 lat istnienia gry ? Napisalem ze kosmetyczne zmiany sa, bo sa wymuszone przez rynek, logiczne jest ze nic nie moze zostac w niezmienionym ksztalcie przez 10 bitych lat.

10 lat temu tereny facc wyglądały zupełnie inaczej... jeżeli uważasz, że nic nie zmieniło się od 10 lat dla facc no to nie wiem co już ty w ogóle uznajesz za zmiany...

i takie gry preferuje, bo z reguly z nimi jest jak z samochodami dobrej marki - gdy juz sie zaplaci widac za co wykladalo sie kase.

I tu sie zodzę z tobą w 100%

Wbijanie 100 lev na facc przestalo byc modne prawie 3 lata temu, jeszcze za czasow gdy nie wynalezli m.in Arcanii. Pierwszy byl jakis palek zdaje sie z Danubii, drugi moj znajomy z Valorii, potem sie to posypalo, szczegolnie po upie 8.0 gdy wbity exp przestal cokolwiek znaczyc.

Nie przestało być modne, a zaczęło być nudne... Osobiście siedząc na guardach po kilka h/dziennie zacząłbym widywać tylko kilka pixeli... dlatego pacc ma urozmaicone expienie, co adekwatne jest to kasy jaką się na to wykłada.

Voon
18-02-2008, 11:43
''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <----- paradox!! albo masz grę darmową, albo musisz za nią płacić... I ty mi każesz myśleć? Boże...
Przecież mówiłem, że gra jest darmowa, a premium jest jej ulepszeniem
pl? sam się z soba kłócisz : )

Gdyby Cipy chciały to znajdując twój nick na allegro jak sprzedajesz chara mogliby ci założyć sprawę
Tak dla twojej informacji: na Harmonii był jeszcze do niedawna gracz nickiem Rolay Roo. Używał on praktycznie zawsze jakichś botów a screeny umieszczał tu, na tym forum, w odpowiednim temacie. Był on raportowany setki razy aż pewnego dnia któryś GM pofatygował sie na forum, znalazł zdjęcia i zaczął o nie wypytywać. Co było dalej? Roo powiedział że to tylko fake, i że ktos próbuje go wkopać. Myśle że Cipy na kolejny błąd nie pozwoliły by sobie. Asprawy niestety mi nie moga założyć, jedynie konto zbanować/usunąć ponieważ niestety, nie jest to uregulowane prawnie. Miłego dnia.

Spokojnie możesz lecieć w tym samym tempie co PACC, jednak trzeba wiedzieć kiedy i gdzie masz expić (rezerwowanie miejsc), u nas na Hibernie wszystkie expowiska na PACC są i tak zapchane także tak czy inaczej trzeba rezerwować... powiem to tyle, zależy od servera.

Owszem tylko zazwyczaj lvl 100+ leci już na demonach, a na FAccu co? dragi za 700 expa czy dle za 2100? I w przypadku sorcerera czym bije? Wandem i runkami? Żałosne.

Rafals from hell
19-02-2008, 01:34
pl? sam się z soba kłócisz : )

Nie ja sie sam z sobą nie kłócę. Co jest mądrzejsze:
1)''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <--- po prostu czysty idiotyzm... jak możesz grac na grze darmowej płacąc za nią...? Człowieku mój ch... jest większy niż twoje zwoje mózgowe, jeżeli dla ciebie jest to mądre twierdzenie...
2)"Przecież mówiłem, że gra jest darmowa, a premium jest jej ulepszeniem" ... gra jest darmowa, aby sobie ją ulepszyć, umilić musisz za to zapłacić. Czy coś tu jest niezrozumiale? Bo w przeciwieństwie do tego co ty napisałeś to zdanie ma sens, mówiąc o darmowej grze wymagając przy tym zapłaty, to swoisty paradox, czego na pewno nie można powiedzieć o tym co ja napisałem, ale czego można wymagać od osoby myślącej w twój sposób. Jesteś już kolejną upierdliwą osobą na tym forum, która pragnie pokazać pokazać swój ["ILOCZYN"] inteligencji ... xD

Tak dla twojej informacji: na Harmonii był jeszcze do niedawna gracz nickiem Rolay Roo. Używał on praktycznie zawsze jakichś botów a screeny umieszczał tu, na tym forum, w odpowiednim temacie. Był on raportowany setki razy aż pewnego dnia któryś GM pofatygował sie na forum, znalazł zdjęcia i zaczął o nie wypytywać. Co było dalej? Roo powiedział że to tylko fake, i że ktos próbuje go wkopać. Myśle że Cipy na kolejny błąd nie pozwoliły by sobie. Asprawy niestety mi nie moga założyć, jedynie konto zbanować/usunąć ponieważ niestety, nie jest to uregulowane prawnie. Miłego dnia.

Oj jakże się mylisz :) Jeżeli ci udowodnią, że sprzedajesz konto mogą założyć jak najbardziej. Z kotem w Tibii jest jak z dowodem, jesteś jego użytkownikiem, a nie właścicielem, a twoje prawa ograniczają sie do możliwości grania na tym koncie, a nie zarabiania na nim ;]

Owszem tylko zazwyczaj lvl 100+ leci już na demonach, a na FAccu co? dragi za 700 expa czy dle za 2100? I w przypadku sorcerera czym bije? Wandem i runkami? Żałosne.

Ku.... człowieku 100lvl na demonach?? A może powiesz, że knighci i palle expią sobie spokojnie na 100lvl na demonach całymi dniami... hahahaha nie no teraz mnie rozśmieszyłeś... Na tym levelu to co najwyżej mogą w ekipie pójść na hunta, ale nie expić sobie :D EXP NA 100LVL'u na DEMONACH ! hahahaha xD.... powiedz czego Sero nie expi na demonach, powiedz czego eternal nie expi na demonach.... Jedynym masowym gaczem expiącym na demonach jest Mateusz dragon wielki, ale przy jego levelu to się nie dziwię... ale na 100?? Powiem to 2 raz "I ty mi każesz myśleć"??

Voon
19-02-2008, 11:19
Nie ja sie sam z sobą nie kłócę. Co jest mądrzejsze:
1)''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz na prawdę grać to zakup premium'' <--- po prostu czysty idiotyzm... jak możesz grac na grze darmowej płacąc za nią...? Człowieku mój ch... jest większy niż twoje zwoje mózgowe, jeżeli dla ciebie jest to mądre twierdzenie...
2)"Przecież mówiłem, że gra jest darmowa, a premium jest jej ulepszeniem" ... gra jest darmowa, aby sobie ją ulepszyć, umilić musisz za to zapłacić. Czy coś tu jest niezrozumiale? Bo w przeciwieństwie do tego co ty napisałeś to zdanie ma sens, mówiąc o darmowej grze wymagając przy tym zapłaty, to swoisty paradox, czego na pewno nie można powiedzieć o tym co ja napisałem, ale czego można wymagać od osoby myślącej w twój sposób. Jesteś już kolejną upierdliwą osobą na tym forum, która pragnie pokazać pokazać swój ["ILOCZYN"] inteligencji ... xD
Nie będe zaczynał kolejnej kłótni w tym temacie ale powiem jedno - 70% tibi opiera się na PAcc więc sam sobie powiedz czy PAcc jest dodatkiem czy może ulepszeniem (choć znaczy to to samo, mimo to się kłóciłeś).

Oj jakże się mylisz Jeżeli ci udowodnią, że sprzedajesz konto mogą założyć jak najbardziej. Z kotem w Tibii jest jak z dowodem, jesteś jego użytkownikiem, a nie właścicielem, a twoje prawa ograniczają sie do możliwości grania na tym koncie, a nie zarabiania na nim ;]
Wszystko pięknie tylko że owe konto podbiego pod moje dobra (?) majątkowe. Wedle zasady ''Wolnoć Tomku, w swoim domku'' moge je również sprzedać.

Ku.... człowieku 100lvl na demonach?? A może powiesz, że knighci i palle expią sobie spokojnie na 100lvl na demonach całymi dniami... hahahaha nie no teraz mnie rozśmieszyłeś... Na tym levelu to co najwyżej mogą w ekipie pójść na hunta, ale nie expić sobie EXP NA 100LVL'u na DEMONACH ! hahahaha xD.... powiedz czego Sero nie expi na demonach, powiedz czego eternal nie expi na demonach.... Jedynym masowym gaczem expiącym na demonach jest Mateusz dragon wielki, ale przy jego levelu to się nie dziwię... ale na 100?? Powiem to 2 raz "I ty mi każesz myśleć"??
Kojarzysz pojęcie bloker? A kumpel bloker? Nie mylić z blokers!

Rafals from hell
19-02-2008, 13:42
Nie będe zaczynał kolejnej kłótni w tym temacie ale powiem jedno - 70% tibi opiera się na PAcc więc sam sobie powiedz czy PAcc jest dodatkiem czy może ulepszeniem (choć znaczy to to samo, mimo to się kłóciłeś).

Gdybyś czytał uważnie wszystkie moje posty wiedziałbyś, że używałem zarówno słowa dodatek jak i ulepszenie na zmianę. Dlatego nie wiem, gdzie ja sie kłóciłem. Kłóciłem sie natomiast z twoim zdaniem, które nie ma całkowicie sensu, żadnej logiki, ale nie wiem jak ty to widzisz. Wytłumacz mi bo może ja jestem nieczający... jak można grać w grę darmową, gdy tak jak powiedziałeś wymagana jest przy tym zapłata. xD Myślę, że miałeś coś innego na myśli tylko źle to sformułowałeś...

Wszystko pięknie tylko że owe konto podbiego pod moje dobra (?) majątkowe. Wedle zasady ''Wolnoć Tomku, w swoim domku'' moge je również sprzedać.

Nie ważne, że płacisz, np. za pacc. Konta nie możesz sprzedać i już. I znowu przywołam dowód osobisty. Mimo iż płacisz za jego odbiór i wyrób to nie należy on do ciebie tylko do państwa, ty jesteś tylko jego użytkownikiem. Jeżeli go zgubisz lub zniszczysz musisz zabulić. Jeżeli sprzedasz osobom podrabiającym dowody pójdziesz siedzieć proste...

Kojarzysz pojęcie bloker? A kumpel bloker? Nie mylić z blokers!

No to powiedz jaki exp dostaje bloker za demona :P haha ty nazywasz blokowanie expem... no to gratuluje :) Na 100lvl knight nawet jak bije to exp za demona jest mikry i nie można to nazwać expem tylko huntem, expic może natomiast shooter, ale często taki exp na demonach jest nieopłacalny, a kasa nie chce się zwracać... szansa na to, że wypadnie MPA jest znikoma, a g-legi czy inne dobra też nie lecą co chwile... jak to powiedział kiedyś mój kolega z hiberny: "Hunty na demonach opłacają sie dopiero od lvl 150+, bo koszty nam maleją, bo zwiększają się hity, przez co mamy większą szansę na zarobek". I to jest prawda, na demonach już nie jeden raz bylem i powiem tyle, kompletna strata czasu, bo liczyć na złudne szczęście też nie ma co. Dodam jeszcze, że na huntach kasę dzieli się przeważnie na ilość osób to nawet jak poleci ta demonka to zazwyczaj nam się nie zwraca, zwłaszcza przy dzisiejszych kosztach leczenia knighta.

Powrócę jeszcze do jednego twojego zdania:
Jest legalne, nie jest tylko zgodne z tibia rules.

Wyobrażasz sobie sytuację w której morderca w sądzie tłumaczy się, że popełniona przez niego zbrodnia jest legalna tylko nie zgodna z polskim prawem? Teraz sobie wyobraź jaki był by werdykt sędziego. Co ma do tego Tibia? Będąc obywatelem polskim automatycznie akceptujesz prawo swojego narodu i jesteś świadom, że każde wykroczenie można cię pozbawić wolności. Tak samo jest w Tibii, jeżeli zakładasz konto w grze automatycznie akceptujesz jej regulamin. CipSoft wykupił wyłączność na swój produkt zarówno na markę, jak i regulamin. Zarabiając na produkcie do którego nie masz żadnych praw jesteś traktowany jak złodziej, mało tego wyobraź sobie sytuację, w której zakładasz OTS'a, gdzie premium account jest płatny, a zyski przekazujesz np. na cele charytatywne. Mimo iż robisz coś dla innych nie dla własnej korzyści, to i tak jesteś traktowany jak złodziej, przykład: kilka lat temu pewien hojny człowiek miał piekarnie. Wszystkie zwroty pieczywa jakie przychodziło spowrotem do piekarni rozdawał biednym (mimo iż były trochę czerstwe nadawały się do spożycia), mimo iż chłop ocalił niejedno ludzkie istnienie, to został uznany jako złodziej, bo nie odprowadził podatku za rozdany czerstwy chleb bezdomnym. Gdyby wyrzucał ten chleb nie musiałby płacić podatku, a jego piekarnia istniała by do dziś. Podkreślę, że facetowi skarb państwa kazał zapłacić ponad 1mln zł, za to, że pomagał ludziom przetrwać.
Także jak widać, nie ważne są intencje, a czyny..

Lenny_Valentino
19-02-2008, 20:38
Tak dla twojej informacji: na Harmonii był jeszcze do niedawna gracz nickiem Rolay Roo. Używał on praktycznie zawsze jakichś botów a screeny umieszczał tu, na tym forum, w odpowiednim temacie. Był on raportowany setki razy aż pewnego dnia któryś GM pofatygował sie na forum, znalazł zdjęcia i zaczął o nie wypytywać. Co było dalej? Roo powiedział że to tylko fake, i że ktos próbuje go wkopać. Myśle że Cipy na kolejny błąd nie pozwoliły by sobie.

i roo dostal next bana i jest dilejt :(

Voon
20-02-2008, 11:01
i roo dostal next bana i jest dilejt :(

Ale bodajże nie za to. Ru był fajny ale sie na refugie przeniósł : ( I nie ma kogo huncic i nie ma kto poprawiać humoru innym swoimi dedami : ( Smutne : (

@Rafał:
Nie bede cytował bo za wiele nie ma do powiedzenia:

1.Przywołałem obecną sytuacje tibii, to że opis dawno nie był aktualizowany to tylko sprawa cipek które jak widać nie skilowały mózgu i nie mają dużo inteligencji. Teraz wszystko przeszło na komerche i tak już zostało do dziś.

2.Dowód osobisty jest złym przykładem, postęp internetu jest jeszcze zbyt mały żeby dawać takie porównania.

3. Jeśli masz kumpla blokera to mimo kosztów i mimo małego expa będzie Ci on blokował praktycznie nie bijąc za co ty będziesz czerpał exp. Zresztą nawet jeśli nie demony to ankh d lair, forsty czy lodowe kopalnie - to są masy expa której na FAccu nie znajdziesz.

4. Słyszałem o owym piekarzu. Mimo to twierdze że za sprzedarz konta nic Ci nie grozi, wystarczy spojrzeć na allegro - w czasie upka jest tam przeszło tysiąc ofert : )

Rafals from hell
20-02-2008, 22:32
1.Przywołałem obecną sytuacje tibii, to że opis dawno nie był aktualizowany to tylko sprawa cipek które jak widać nie skilowały mózgu i nie mają dużo inteligencji. Teraz wszystko przeszło na komerche i tak już zostało do dziś.

2.Dowód osobisty jest złym przykładem, postęp internetu jest jeszcze zbyt mały żeby dawać takie porównania.

3. Jeśli masz kumpla blokera to mimo kosztów i mimo małego expa będzie Ci on blokował praktycznie nie bijąc za co ty będziesz czerpał exp. Zresztą nawet jeśli nie demony to ankh d lair, forsty czy lodowe kopalnie - to są masy expa której na FAccu nie znajdziesz.

4. Słyszałem o owym piekarzu. Mimo to twierdze że za sprzedarz konta nic Ci nie grozi, wystarczy spojrzeć na allegro - w czasie upka jest tam przeszło tysiąc ofert : )

@up

1. Przypominam, że strona była updatowana bodajże przy tym update, albo kilka dni potem, a dyskutowanie o komercjalizacji jak i określanie ilorazu inteligencji nie na leży do twoich zadań. I jeszcze takie pytanie: Wyobrażałbyś sobie przyszłość Tibii, gdyby większość update dotyczyła w sporej części FACC? Bo dla mnie była by to czysta głupota i doprowadziła by do upadku gry.

2. Przykład dowodu jest idealny i dokładnie odwzorował to co miałem na myśli.

3. Jeżeli się nie mylę to ty mówiłeś o knightcie? Tak wiec jaki EXP ma knight na demonach, blokując je? A co do expowisk to warto zauważyć, że D-Lair w Veno jest bardziej preferowany przez samych PACC i jest stanowczo lepszy ;], nie zapomniałeś o Warlockach, przecież to świetny exp, na dodatek dla FACC, warto też wspomnieć o OF'ie gdzie jest wspaniały loot i bardzo dobry exp. Naturalnie, że na pacc masz więcej expowisk, bo w końcu za coś sie płaci.

4. Dlatego, że nikt się tym nie zajmuje... gdyby była przypuśćmy ekipa osób zajmująca się weryfikowaniem prawdziwości danych sprzedawanych postaci na pewno bany by się spały i w wielu przypadkach kończyło by się to w sądzie. Jednak takich osób nie ma i prawdopodobnie nie będzie.

Voon
21-02-2008, 10:44
1. Przypominam, że strona była updatowana bodajże przy tym update, albo kilka dni potem, a dyskutowanie o komercjalizacji jak i określanie ilorazu inteligencji nie na leży do twoich zadań. I jeszcze takie pytanie: Wyobrażałbyś sobie przyszłość Tibii, gdyby większość update dotyczyła w sporej części FACC? Bo dla mnie była by to czysta głupota i doprowadziła by do upadku gry.
Prawa konsumenckie. Mam prawo komentować oraz oceniać prace osoby pełniącą mi jakąś usługe. Gdyby update było w większości dla PAcc, znaczyłoby to że Tibia jest darmowa a PAcc jest 'gównodającym' dodatkiem.

3. Jeżeli się nie mylę to ty mówiłeś o knightcie? Tak wiec jaki EXP ma knight na demonach, blokując je? A co do expowisk to warto zauważyć, że D-Lair w Veno jest bardziej preferowany przez samych PACC i jest stanowczo lepszy ;], nie zapomniałeś o Warlockach, przecież to świetny exp, na dodatek dla FACC, warto też wspomnieć o OF'ie gdzie jest wspaniały loot i bardzo dobry exp. Naturalnie, że na pacc masz więcej expowisk, bo w końcu za coś sie płaci.
I tu pies pogrzebany. Miałem na mysli jakąkolwiek postać poza knightem, takowym jedynie na większą skale nie grałem. A i owszem, podałeś kilka miejscówek, myśle że doszły by to tego jeszcze 2-3 (PoH, Guardy, Mint) i na tym by się skończyło. Na PAccu doszło by do tego jeszcze z 10 miejsc.

4. Dlatego, że nikt się tym nie zajmuje... gdyby była przypuśćmy ekipa osób zajmująca się weryfikowaniem prawdziwości danych sprzedawanych postaci na pewno bany by się spały i w wielu przypadkach kończyło by się to w sądzie. Jednak takich osób nie ma i prawdopodobnie nie będzie.
I całe szczęście takiej ekipy nie ma. Cipy nie mają kasy, a nikomu nie dorzucają tego do obowiązków. Ale spójrz na to z innej strony - oni nic nie tracą wręcz często zyskują. I to prawdopodobnie przez to nikt tego nie ściga.

Rafals from hell
21-02-2008, 11:55
Prawa konsumenckie. Mam prawo komentować oraz oceniać prace osoby pełniącą mi jakąś usługe. Gdyby update było w większości dla PAcc, znaczyłoby to że Tibia jest darmowa a PAcc jest 'gównodającym' dodatkiem.

No o ile się nie mylę to update jest w większości dla PACC, także nie sądzę, żeby PACC był gównodający skoro jest w większości jemu poświęcony.

I tu pies pogrzebany. Miałem na mysli jakąkolwiek postać poza knightem, takowym jedynie na większą skale nie grałem. A i owszem, podałeś kilka miejscówek, myśle że doszły by to tego jeszcze 2-3 (PoH, Guardy, Mint) i na tym by się skończyło. Na PAccu doszło by do tego jeszcze z 10 miejsc.

Mialeś na myśli, ale jednak na początku przywołałeś tylko i wyłącznie knighta, więc szybciej piszesz jak myślisz, można tak wywnioskować. A co do PACC'a to naturalnie, że będzie więcej expowisk dla płatnych terenach, tyle, że te na FACC są tak samo niepowtarzalne jak i te dla pacc ;], z tą, że różnicą, że na pacc jest ich więcej co jest logiczne.

Lasooch
21-02-2008, 12:09
I całe szczęście takiej ekipy nie ma. Cipy nie mają kasy, a nikomu nie dorzucają tego do obowiązków. Ale spójrz na to z innej strony - oni nic nie tracą wręcz często zyskują. I to prawdopodobnie przez to nikt tego nie ściga.

Ściga, kumpel dla 'grzany' zmienił imię Maciek w profilu na Tibia.com na Kate i miejsce zamieszkania na Londyn i wyłapał bana za account sharing/trading.

Voon
21-02-2008, 13:02
No o ile się nie mylę to update jest w większości dla PACC, także nie sądzę, żeby PACC był gównodający skoro jest w większości jemu poświęcony.
Literówka, miało być FAcc.

Mialeś na myśli, ale jednak na początku przywołałeś tylko i wyłącznie knighta
Pokaż mi to.

Ściga, kumpel dla 'grzany' zmienił imię Maciek w profilu na Tibia.com na Kate i miejsce zamieszkania na Londyn i wyłapał bana za account sharing/trading.
I dlatego nie warto podawać tam informacji. Ale to już były ewidentne zmiany w profilu.

Salarigoth
21-02-2008, 13:15
Ja sie dziwie , ze ten temat jeszcze trzyma.

Rafals from hell
21-02-2008, 17:55
Pokaż mi to.

"A kojarzysz pojęcie Blocker? Kolega Blocker?"

No to ci już mówię, nawet jeżeli miałeś na myśli jako pachołka, czyli kogoś kto pomaga ci za free, bo blocker na demonach z reguły kimś takim jest, to ci powiem, że 100lvl sorki mają teraz o wiele ciekawsze expowiska jak siedzieć na demonach, czekać na resp i modlić się, że może zwróci się chociaż część. Jak już pisałem Hunty na 100lvl na demonach są po prostu nieopłacalne i zawsze takie były, tylko wcześniej było to dobre źródło expa, a teraz są lepsze, w których sorc nie potrzebuje blockera i szybciej expi.

Voon
21-02-2008, 20:24
"A kojarzysz pojęcie Blocker? Kolega Blocker?"

No to ci już mówię, nawet jeżeli miałeś na myśli jako pachołka, czyli kogoś kto pomaga ci za free, bo blocker na demonach z reguły kimś takim jest, to ci powiem, że 100lvl sorki mają teraz o wiele ciekawsze expowiska jak siedzieć na demonach, czekać na resp i modlić się, że może zwróci się chociaż część. Jak już pisałem Hunty na 100lvl na demonach są po prostu nieopłacalne i zawsze takie były, tylko wcześniej było to dobre źródło expa, a teraz są lepsze, w których sorc nie potrzebuje blockera i szybciej expi.

Aff, kolega blocker, nie ty. Z resztą kto powiedział że bloker to tylko knight?
A co jak co, jeśli masz świat npvp to demony na setce są bardzo dobrą opcją, tymbardziej blokowane za free.

Erhion
22-02-2008, 09:27
Panowie, panowie to nie temat o blokerach, o banach, weryfikacji danych w profilu. Piszcie na temat jeśli możecie.

Ja sie dziwie , ze ten temat jeszcze trzyma.

I dobrze. :D

Salarigoth
22-02-2008, 09:31
Panowie, panowie to nie temat o blokerach, o banach, weryfikacji danych w profilu. Piszcie na temat jeśli możecie.

I dobrze. :D

Moze i dobrze ale wszystko zostalo powiedzane i tyle ; p nie mowie ze jest do zamkniecia bo to jedyny temat jaki jest na tym forum (po za niektorymi filmami) w ktorym z chęciom ogladam nowe posty : D

Erhion
22-02-2008, 11:38
:)

Według mnie ten temat jest dobry i nie powinien być zamykany z tego powodu, że jak ktoś chce się wyżalić na temat update to często trafia tu, co zapobiega spamowi. :P

Piotrek Marycha
23-02-2008, 01:38
Gdyby Cipy chciały to znajdując twój nick na allegro jak sprzedajesz chara mogliby ci założyć sprawę

ty to tak na serio? :<

Edit: po prostu wyraziłem swoje zdziwienie i smutek że ty to chyba na serio mowisz...

Afreo'
23-02-2008, 01:54
Zmodyfikuje to. Pieniądze rządzą światem i realnym i tibijskim.
Informacja rządzi swiatem nie pieniadze ; p.
No co ty ja na miejscu cipow bym zadzwonil po w11 i wyslal powiadomienie do pentagonu.

Rafals from hell
24-02-2008, 02:25
ty to tak na serio? :<

Jeżeli to było ironiczne to patrz wypowiedź wyżej.

Informacja rządzi swiatem nie pieniadze ; p.

No co ty ja na miejscu cipow bym zadzwonil po w11 i wyslal powiadomienie do pentagonu.

Nie miałeś co powiedzieć to palnołes głupotę, jak widać ban za darmo nie dawany, bo zapewne takich bezsensownych wypowiedzi napisałeś już wiele.

Agnus
08-03-2008, 11:58
A z jakiej niby pały facc ma mieć więcej niż ma teraz?
Oni mają grę za darmo, nic za nią nie płacą a i tak dodano nowe expówki pod thais, coś w rodzaju tomby...
Ja jestem za tym, że powinno się zakazać tego :)
Pacc za grę płaci, więc powinien mieć coś więcej, co nie?

M4yhem
09-03-2008, 06:47
HaH !
Założe się iż te 180 głosów oddanych na "nie", to byli właśnie facc !
Żalą się że nie dostają niczego ? To niech oni coś dadzą, to działa tak ; coś za coś = coś(pacc) za coś(update)..
Nie ma niczego za darmo..

Snick
09-03-2008, 20:50
Ja odpowiedziałem TAK, choć jestem FACC. :)

markus269
10-03-2008, 15:13
Wg. Mnie powinno się zakazać ;] Chociaż sam jestem Facc
Zresztą co do tematu. Co to by z tego było? Komu by się chciało sprawdzać kto ma PACC a kto nie ?:p

Nie_a_ty
10-03-2008, 19:03
Macie głos mój i mojego starego.

Viva'Rookman
13-03-2008, 21:11
Moim zdaniem trzeba

Exodus
13-03-2008, 21:33
A ja uwazam ze ten temat jest do niczego niepotrzebny. No chyba ze ktos chce poczuc sie lepszym od innych (faccow).

Erhion
17-03-2008, 19:40
Up: Moim zdaniem najpierw pomyśl, poczytaj temat a potem pisz.

viv0
27-03-2008, 21:58
@Bloodwin

Wow, ale jestes fainy moge cie dotknonc plx?!1one

@Topic

Czemu mamy sie nie żalić? Co to za sorc, co nie ma czarów i z SD wali. Jaki to blocker, gdzie potworek atakuje shootera?

Przepraszam, ale na Tibia.com i nie tylko pisze: Free MMoRPG Game. Podkreślić wam Free? Tak Free. Więc FACC to nie demo.

Wczoraj pohuntowałem sobie na PACC'ach, a dlaczego?
Ponieważ zasłużyli:

108EK mnie zabił dlatego, że jestem FACC.
32MS mnie zabił dlatego, że mam RS'a i jestem FACC.
Grupa 8lvl mnie goniła po całym mieście i przezywała od debili bo jestem FACC.

Tibia to darmowa gra, FACC to nie demo. Co to za "darmowa" gra gdzie w pojedynku 100MS vs 100S Masta walnie combo, UE zanim Sorcerer FACC zdąży się zhealthować/zmanasować?

Dla was jako PACC to jest sprawiedliwe - Płacicie, ale my nie jesteśmy gorsi! Jesteśmy takimi samymi graczami, a Tibia miała być darmową grą, a nie "Ale iesteś głópi bo nie puacisz".

Dziwie się, ze nie zmienili nazwy Tibii Free MMoRPG Game -.-. Dziwie się, że to forum nie jest only PACC, skoro tak PACC'e się żalą, że FACC'e się żalą, że dzieje sie nie sprawiedliwość. Przeciez to Free MMoRPG Game, mamy prawo czegoś wymagać!

motorolka164
28-03-2008, 02:26
@up
rozpoczeniam swojego postu przekreslasz powazne traktowanie ciebie. Mialam facc dlugo ale teraz 4 pacc bedzie szedl i nie zaluje.
Pacc to 80zl przez tibie.com (90 allegro). Taka cena i 90 dni grania. Gra z sklepie 100+ zl pozadna a po max miechu ja odkladasz. Wiec w porownaniu do tego jest prawie darmo! No moze przesadzilam. Ale porownujac gra w sklepie a facciem widac polaczenie. Na facc i w zwykla gre da sie grac do pewnego momentu.
Aj bujam zawile...:confused: niech ci co sie zala sobie wyobraza ze dostaja taka gre fajna jak w shopie za 100+ zl za darmo. Graja graja. Kazda gra sie konczy i tak jest z facc. Nie da sie grac po pewnym momencie tak jak zwykla gre sie przechodzi. A wy chcecie byscie za darmo mieli nie konczaca sie gre? Za darmo dostawac dodatki do niej by grac jak najdluzej bez znudzenia sie nia?
Jasne ;)

Piotrek Marycha
28-03-2008, 09:30
viv0, ty chyba żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie, bo mnie w ciągu ~3 lat gry ( w tym tylko 6 miechow pacca) NIKT NIGDY nie obraził (tymbardziej zabił o.0 ) tylko dlatego ze bylem facc

Voon
28-03-2008, 13:28
viv0, ty chyba żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie, bo mnie w ciągu ~3 lat gry ( w tym tylko 6 miechow pacca) NIKT NIGDY nie obraził (tymbardziej zabił o.0 ) tylko dlatego ze bylem facc

No bo przecież w tym temacie chodzi o to żeby pokazać jacy to Facc są pokrzywdzeni że nie mają tyle co Pacc.

Żałosne, jak bija cie na pvp z powodu że jesteś FAcc to przejdź na npvp (mimo to podejrzewam że albo cie nie ublil albo ubili cie bo ich wyzywałeś).

viv0
28-03-2008, 14:57
-.- wiesz sorry, ale niestety ich nei przezywał ani sobie tego nie wymyśliłem. Przed dostaniem bana z PK doszedł do mnie piękny liścik z ofertą zrookowania. Do moich przyjaciół (FACC) też od tego uroczego 102EK doszedł liścik. Wczoraj mi na gg pisał kolega, że już nie gra w tibie - został zrookowany a powodu nie musze chyba mówić.

Akurat ja po miechu nie odkładam gry na półkę, bo kupuję ciekawe gry, albo z multiplayerem. Tibia nie jest tego warta, żeby na nią wydawać 80zł, gdyż to wg. mnie za dużo jak na parę pixeli i naukę o kulturze polskiej -.-.

OFC, każdy ma swoje zdanie.

Voon
28-03-2008, 15:19
Tibia nie jest tego warta, żeby na nią wydawać 80zł, gdyż to wg. mnie za dużo jak na parę pixeli i naukę o kulturze polskie

I na tym polega tibia - najpierw wciąga, zaczynasz grać coraz dłużej, chcesz szybciej expić, kupujesz pacc, zauważasz że bez pacca expi sie wolniej, kupujesz następnego, pacca sie konczy, kupujesz nastepnego, idt. Życie.

A co do tego kolesia to i tak i tak Ci nie wierze. A jeśli już - pomyśl jaki on musi być zepsuty życiowo.

Erhion
30-03-2008, 08:27
@Bloodwin

Wow, ale jestes fainy moge cie dotknonc plx?!1one

Niestety ale nie daje się dotykać chłopcom.:baby:

Żartujesz czy co?

Przed dostaniem bana z PK doszedł do mnie

Najpierw bawisz się w PK...

piękny liścik z ofertą zrookowania. Do moich przyjaciół (FACC) też od tego uroczego 102EK doszedł liścik.

Potem jesteś zdiwiony, że ktoś chce cię zrookować, bo pewnie zabiłeś nie te osobę co trzeba i ona nasłała swojego pro na ciebie. Przynajmniej ja to tak rozumiem.

32MS mnie zabił dlatego, że mam RS'a i jestem FACC.

Boże człowieku co ty gadasz! Zabił cię, bo miałeś RS. Też bym cie zabił czy z Facc czy z Pacc. Myślisz, że jakbyś miał Pacc to by cię nie zabil?

Ty nie wiesz co mówisz.

Akurat ja po miechu nie odkładam gry na półkę, bo kupuję ciekawe gry, albo z multiplayerem. Tibia nie jest tego warta, żeby na nią wydawać 80zł, gdyż to wg. mnie za dużo jak na parę pixeli i naukę o kulturze polskiej -.-.

No to co się czepiasz ludzi z Pacc? Ty kupujesz swoje gry, my pacc. Zrozumcie wreszcie prostą rzecz:

TO, ŻE TY NIE KUPUJESZ NIE ZNACZY, ŻE INNI TEŻ MAJĄ NIE KUPOWAĆ, BO TO JEST NIBY NIE UCZCIWIE. TO JEST SPRAWA OSOBISTA CO KTO KUPUJE.

Tibia to darmowa gra, FACC to nie demo. Co to za "darmowa" gra gdzie w pojedynku 100MS vs 100S Masta walnie combo, UE zanim Sorcerer FACC zdąży się zhealthować/zmanasować?

A co to za życie, GDZIE JA MAM 16 lat i mega super bogaty nie jestem a ktoś inny w tym wieku podciera się dolarami, bo ma bogatych starych?

Przepraszam, ale na Tibia.com i nie tylko pisze: Free MMoRPG Game. Podkreślić wam Free? Tak Free. Więc FACC to nie demo.

A podkreślić ci Free z możliwością kupna konta premium? Free w tym przypadku oznacza, że możesz w nią grać, ALE NIGDZIE NIGDZIE NIIIIIIIIIIGDZIE NIE MA NAPISANE NA TIBIA.COM, ŻE COŚ SIĘ FACC NALEŻY WIECEJ.

Dla was jako PACC to jest sprawiedliwe - Płacicie, ale my nie jesteśmy gorsi! Jesteśmy takimi samymi graczami, a Tibia miała być darmową grą, a nie "Ale iesteś głópi bo nie puacisz".

Każdy jest takim samym graczem. CO z tego, że tibia miała być darmowa? Dalej jest, tylko ci się wydaje inaczej. Nie musisz kupować pacc by grać, wiec jest darmowa. Samochody też powinny być za darmo - bo co to za równość skoro ja mam fiata a ktoś najnowsze ferrari.

--------

Jesteś według mnie dzieckiem i nie wiesz co mówisz. Nie powiedziałeś nic nowego w tym temacie. Jak masz zamiar mi odpisać to wysil się nieco, wymyśl lepsze argumenty i nie powtarzaj się, że to niesprawiedliwe, bo nic kurde na tym świecie nie jest sprawiedliwe. Jak tak cię to boli to idź protestuj lub zostań politykiem.

Undeadzik
30-03-2008, 12:18
Ehhh.....mozna zakazac takie tematy ale do gowno da bo i tak beda powstawaly nowe a modki tylko beda je usuwac (?) i tak na tym forum znajda sie zawsze wyzywajace sie dzieci beda spamowaly i robily tematy: "jak skocyc f tibji" albo " ile moge walnonc f snejka s daggera"
a o upie akie: "aaaaa fajerbal jest dla pacc dla czemu /??1//1/!??!"
lub "czemó nje moge hodzic na rzułwie jak nje mam paka ??/?!?!??"

TO BEZ SENSU !!!

AnArAki
30-03-2008, 19:44
Na co kur** ten FACC nazeka ??
Przeciez to proste ze jesli Cipsoft chce za cos zyc i chce do tego ulepszyc gre MUSIAL ZROBIC COS TAKIEGO JAK PACC gdzie jest latwiej i ciekawiej, poprostu pacc ma all bo PLACI, facc nie ma bo nie PLACI

Erhion
31-03-2008, 19:21
Up: Ty to rozumiesz ale 80% już nie. Taka smutna prawda.

2Up: Lepiej coś robić niż nie robić nic.

Synuss
10-04-2008, 13:00
Nie zgadzam się z tobą kolego. Każdy ma prawo do wypowiedzi. Myślisz,że ludzie, którzy mają premium account się nie żalą na update'y? Owszem- nowe tereny są dla pacc. Cipsoft chce zarobić. Każdemu wolno :p Ale mogę się z tobą założyć,że nie było takiego upa, w którym facc nie mieli nic nowego.

Nie poniżaj graczy bez premium account!!!!!! Kiedyś też napewno miałeś facc....

@Edit
Jeżeli cię drażni takie żalenie to po prostu nie czytaj tych tematów a oszczędzisz sobie nerwy ;) Szanuj zdrowie ;)B)

Pr0'N
10-04-2008, 13:47
Odpowiedziałem Nie, bo po co zabraniać? Narzekający facc zawsze byli i będą. Ja raczej rzadko na update'y narzekam, przynajmniej na forum ;s
No ale po co im zabraniać? Niech się dzieci wykrzyczą.

Tibia i tak będzie taka jaką ją ukształtuje CIPsoft

Erhion
10-04-2008, 15:39
Nie poniżaj graczy bez premium account!!!!!! Kiedyś też napewno miałeś facc....

Kolejny/a. Ja ich nie poniżam o co wam chodzi. Ja tylko mam dość żali.

Jeżeli cię drażni takie żalenie to po prostu nie czytaj tych tematów a oszczędzisz sobie nerwy

Nie czytam. Ale jak co update na forum są tylko tematy o tym jak jest źle, co to złego się stało itp, to nie da się normalnie przęglądać forum.

Ale mogę się z tobą założyć,że nie było takiego upa, w którym facc nie mieli nic nowego

Poczytaj moje posty. To jeden z moich argumentów, że w każdym upie facc coś dostaje. Czasami dlatego, że zmienia się mechanika gry.

No ale po co im zabraniać? Niech się dzieci wykrzyczą.

Po to by na forum byl porządek? W okresie upa śmiecą na forum swoimi bezpodstawnymi żalami.

Poza tym zbliża się update. Zobaczycie sami o co mi chodzi.;)

Mumakil
11-04-2008, 12:10
Jestem za , dlaczego cipsoft miałby robic cos dla faccow ktorzy nie daja nic w zamian tylko narzekaja? pozatym zamiast narzekac idzcie na jeden dzien roznosic ulotki i juz macie pieniadze na pacca.

Jak nie mialem premium cieszylem sie gra za darmo , teraz jak place to wymagam.

Rafals from hell
12-04-2008, 11:58
Co tu dużo mówić, żeby zakazać takich tematów poupdatowych zarząd musi wprowadzić do regulaminu jeszcze jeden punkt dotyczący właśnie tego przypadku i w przypadku nieegzekwowania tego surowe katusze... Myślę, że rozmowy tutaj do niczego już nie prowadzą, w kółko powtarza się i wałkuje to samo tylko napastnicy się zmieniają.

Erhion
13-04-2008, 02:41
No i właśnie o to chodzi. Przydałby się taki punkt w regulaminie. Oczywiście chodzi tu o tematy nie tylko "żalowe", ale i setki kopi "co myślisz o upku", tematy w stylu "upek to dno", klony klonów "co byś zmienił w upku".

Synuss
15-04-2008, 09:41
Poza tym zbliża się update. Zobaczycie sami o co mi chodzi.;)

Zbliża się update? Chyba wszyscy wiemy, że update'y sa w lecie i zimie... Bloodwin-odróżniasz patch od update?
Drażni cię forum-nie czytaj, chcesz mieć porządek na forum-spróbuj to posprzątać. Bałagan zawsze był, jest i będzie. Zabronić faccom wypowiadać się na forum... Przykry jesteś....

@Up
Każdy ma prawo do wypowiedzi na wszystkie tematy- do tego właśnie służy forum.

Voon
15-04-2008, 16:57
Każdy ma prawo do wypowiedzi na wszystkie tematy- do tego właśnie służy forum.

Ale nikt nie ma prawa do spamu, był jeden temat z zażaleniami to sie do niego podłącz a nie rób własnego tematu z tą samą treścią.

A apdejt sie zbliża, małymi kroczkami ale sie zbliża. Zobaczycie jaki wtedy będzie syf.

Erhion
17-04-2008, 16:54
Zbliża się update? Chyba wszyscy wiemy, że update'y sa w lecie i zimie... Bloodwin-odróżniasz patch od update?
Drażni cię forum-nie czytaj, chcesz mieć porządek na forum-spróbuj to posprzątać. Bałagan zawsze był, jest i będzie. Zabronić faccom wypowiadać się na forum... Przykry jesteś....

A ty rozróżniasz słowo zbliża się od "niedługo będzie"? Nie? To polecam się nieco pouczyć.

Daj mi modka to będę sprzątał. Lol, nie wiesz co mówisz i co ja chce tu przekazać.

Ja jestem przykry? Chyba ty. To nie temat, by zabronić się wypowiadać facc na forum, tylko zabronić tematów gdzie się żalą po upkach. Ciężko skapować?

Pepeszol-Myszol
20-04-2008, 15:16
POWINNI TEGO ZAKAZAĆ ZGADZAM SIE!
Ja mam pacc już kturyś raz z rzędu i mi sie podoba.
A facc niech sie nieżalą bo po ostatnim upie dostali nowy ghostland ,powiększyli im cyce niedaleko thais , dostali tales questy i więcej niechce mi się wymieniać!to tyle od mojej strony :P

sphinx123
20-04-2008, 15:30
@up

Odpuść sobie raz pacc i kup słownik.

@topic

Ja tak nie uważam. Skończcie już.

Erhion
22-04-2008, 16:41
No skoro chcesz to kończ. Temat wciąż aktualny, a niedługo bardzo się przyda.

Martka
22-04-2008, 16:46
POWINNI TEGO ZAKAZAĆ ZGADZAM SIE!
Ja mam pacc już kturyś raz z rzędu i mi sie podoba.
A facc niech sie nieżalą bo po ostatnim upie dostali nowy ghostland , powiększyli im cyce niedaleko thais , dostali tales questy i więcej niechce mi się wymieniać!to tyle od mojej strony :P

Padłam xD

Taki mały offtop, nie przeszkadzajcie sobie.

Piotrek Marycha
22-04-2008, 21:16
No i właśnie o to chodzi. Przydałby się taki punkt w regulaminie. Oczywiście chodzi tu o tematy nie tylko "żalowe", ale i setki kopi "co myślisz o upku", tematy w stylu "upek to dno", klony klonów "co byś zmienił w upku".

jak juz mowilem XX stron temu - to podchodzi pod spam, wiec nie ma problemu jak dla mnie

@powiększanie cyców - rotfl!!

Askaral
22-04-2008, 21:35
A ja uwazam ze powinno sie zrobic przed kazdym upem jeden temat "Update X.XX Ssie" i tam niech sobie facce placza ile im sie podoba.

kelvin19
23-04-2008, 07:18
A ja uwazam ze powinno sie zrobic przed kazdym upem jeden temat "Update X.XX Ssie" i tam niech sobie facce placza ile im sie podoba.

Dokładnie.
Tak byłoby najlepiej

Erhion
23-04-2008, 12:25
Dokładnie, ja też się zgadzam. Tylko, że z doświadczenia wszyscy wiemy, że tak nie jest i powstaje multum innych tematów zamiast jednego głównego.

I o to mi właśnie chodzi.

Matatix
25-04-2008, 21:35
Uważam że jeżeli Cipsoft stworzył grę dla wszystkich to niech liczy się ze wszystkim straty też !!!
Jeżeli myślicie że różnica 90 zł w kieszonkowym lub statusie "społecznym" tworzy barierę do porozumienia, to powiem wam że jesteście głupi!!!!

Bloodwin to taki temat jaki stworzyłeś powinien być zabroniony!!!
Nie mam pac i sądzę że facc jest o wiele lepszy od pacc
po pierwsze są uczciwy
nie wywyższają się i jeszcze ze wiele innych !!!
a pacc to jedne zadumane w sobie snoby które nie widzą nic oprócz
własnego nosa i tego żeby pokazać się ze jest kimś bo ma się o 90 zł więcej w kieszeni !!!
Jeśli to wolny kraj to każdy ma prawo do wygłaszani swojej opini!!!
winno być właśnie dużo takich tematów w których same "nooby" żalą się.
Jeszcze się wypowiem na ten temat....

motorolka164
26-04-2008, 02:35
Bloodwin to taki temat jaki stworzyłeś powinien być zabroniony!!!
po pierwsze są uczciwy
a pacc to jedne zadumane w sobie snoby które nie widzą nic oprócz
własnego nosa i tego żeby pokazać się ze jest kimś bo ma się o 90 zł więcej w kieszeni !!!
Jeszcze się wypowiem na ten temat....

Granie na "pasozyta" bo za czyjes pieniadze to uczciwe? Gdyby nie pacc to Cipy by nie robily upow.
Malo osob sie wywyzsza. To wy sie ponizacie czesciej. Mowienie jacy to wy biedni bo facc i "daj cos". Nie mowie all. Ale co ide na teren pacc pod dp jest "nice lvl" "gimme something" "free itemz plax" "kill me plax".
Nie czuje sie lepsza bo wydalam 90zl. Czuje sie lepsza bo wydalam 200k osobie potrzebujacej :]
Owszem jest wolnosc slowa. Jednak nie moze to nikogo urazac.

Borynaa
26-04-2008, 04:06
a sam masz facca noobie:baby:

Erhion
26-04-2008, 09:18
Up: Panu dziękujemy. Prawy górny róg ekranu, przycisk X.

A teraz pan 3 up:
Uważam że jeżeli Cipsoft stworzył grę dla wszystkich to niech liczy się ze wszystkim straty też !!!

Uważam, że jeśli zarobisz 300 zł za roznoszenie ulotek to musisz się liczyć że wszystkim, nawet z tym, że napadnie cię banda dresów, najebie i te kase zabierze. Co ze chamskie i w ogóle nie miłe. Sam sobie takie filozofie tworzysz.

Kupisz pacca - zmienisz zdanie.

po pierwsze są uczciwy

Ty chyba jaja sobie robisz? Sądzisz, że jak ktoś ma kasę na pacca to jest cham, zły, nieuczciwy, itp? gratuluje filozofi życiowej. Jak tak uważasz to każdy kto ma więcej od ciebie powinien być zły.

Podaj te wiele innych? Może frii itans, PK, PLX NO KILL?

Faccowie się wywyższają jak każdy inny. 20 lvl wywyższa się nad takimi 8 lvlelami. Wywyższają się mówiąć, że mają super evul mega bomba eq, wywyższają się wciskająć kit, czego to w tibii nie robili i nie widzieli.

Tak samo w pacc. Są róźne jednostki. Są normalni faccowie i normalni paccowie.

No, ale dla ciebie pacc to zły ziom, bo kase ma. Spoko.:baby:

Gdyby nie te twoje złe 90 zł nie mógłbyś grać w Tibie. Widzisz teraz ty się wywyższasz, bo grasz za czyjąś kase. KTO TU JEST TERAZ UCZCIWY?

Jest to forum.tibia.pl a nie wolny kraj. Obowiązuje tu regulamin. On zabrania spamu, tematów o głupotach, zakładaniu multum tematów o tym samym itp. A tak się dzieje gdy nadchodzi update.

Winnien być jeden taki temat, by nie zapychać forum tematami CIPY TO CHUJE, CIPY NAS OSZUKAŁY, UPDAJT SAX

Bezmusk
26-04-2008, 09:30
Nie rozumiem, te 79zł to tak dużo? Jeśli komuś się nie podoba pacc to won od forum i na ulotki roznosić, cipsoft dodał wam katedre kiedyś, cieszcie się. Prawidłowo robią, zarabiają, bardzo ciesze sie, że facc nic nie dostają, wogóle powinni dla facców zrobić same raty albo coś takiego, żeby każdy kupił, wyobraźcie se, że teraz każdy serw dla pacców, ile max online? 5000? Może i miej ...

Piotrek Marycha
26-04-2008, 10:53
Jak tak uważasz to każdy kto ma więcej od ciebie powinien być zły.

to sie nazywa komunizm...

Jest to forum.tibia.pl a nie wolny kraj. Obowiązuje tu regulamin. On zabrania spamu, tematów o głupotach, zakładaniu multum tematów o tym samym itp. A tak się dzieje gdy nadchodzi update.
exactly, szczerze mówiąc tu sie powinien temat zamknąć, jak do kogoś nie dotarło przez te 15 stron to nie dotrze i przez nastepne 15...

LordKunieczkoOfCalmera
26-04-2008, 12:23
Każdy był kiedyś facc ale nie znaczy że są gorsi, każdy może wypowiedzieć się na dany temat nawet na te w których sie skarżą sie na kolejki itp. ale ze ktoś nie ma pacc nie znaczy że jest gorszy;)

Erhion
26-04-2008, 21:54
To, że ktoś nie czyta części temat, albo choć PIERWSZEGO posta prawie dyskwalifikuje go z dyskusji LordzieKunieczko~

NIE MÓWIE, ŻE FACC SĄ GORSI.

Od dziś daje to na każdej nowej stronie.:confused:

Ptakuba
27-04-2008, 11:33
@Bloodwin: Racja, nie mówisz, że są gorsi. Tylko, że czemu do ku.wy nędzy według niektórych facce są złodziejami bo grają w Tibię za darmo?! Tibia to gra DARMOWA! Więc nikt kto w to gra nie może być złodziejem. Można by wręcz rzec, że pacce są debilami bo płacą za darmową grę, ale nie będzie to do końca prawda. Tylko niektórzy są debilami. Ci, którzy grają dla levelu, a Cipy im to ułatwiają, bo widzą w tym kasę.

Erhion
27-04-2008, 13:58
Spytaj tych, którzy tak sądzą. Ja tylko mówie, że dzięki pacc można jeszcze darmowo grać w te grę i facc zamiast narzekać powinnien sie cieszyć, że ktoś mu opłaca grę, a nie narzekać i wysnuwać bezpodstawne oskarżenia.

Tibia to darmowa gra z możliwością dokupienia konta premium. Konto premium upoważnia jego właściciela do nowości, otrzymywania większej ilości profitów i możliwości korztystania ze wszystkiego w grze. Facc do tego nie upoważnia.

Kimo36
27-04-2008, 14:16
Ja tak uwazam.

Rafals from hell
28-04-2008, 13:28
Tibia to darmowa gra z możliwością dokupienia konta premium.

O ile się nie mylę to już tak kiedyś powiedziałem i cieszę sie, że ktoś to wreszcie zrozumiał.

@Bloodwin: Racja, nie mówisz, że są gorsi. Tylko, że czemu do ku.wy nędzy według niektórych facce są złodziejami bo grają w Tibię za darmo?! Tibia to gra DARMOWA! Więc nikt kto w to gra nie może być złodziejem. Można by wręcz rzec, że pacce są debilami bo płacą za darmową grę, ale nie będzie to do końca prawda. Tylko niektórzy są debilami. Ci, którzy grają dla levelu, a Cipy im to ułatwiają, bo widzą w tym kasę.

Nazywanie Pacc debilami tylko dla tego, że nie żałują kasy, bo mieć więcej rozrywki przez jakiś czas jest całkowicie nie na miejscu. To tak jakbyś miał wyzywać swoich rodziców od debili, gdy ci dla satysfakcji kupili sobie nowy dywan, bo stary im sie już nie podobał. Płacimy za udogodnienia, by mieć więcej radości z gry i nie stać w długich kolejkach na expowiskach... A to, że przy okazji płacąc za pacc przyczyniamy sie do rozwoju gry, powinno cieszyć facców, bo w końcu zawsze dostaną parę nowych itemów, jakieś expowisko od czasu do czasu, poprawia się grafikę...

Ptakuba
28-04-2008, 16:11
@Up: Eh... powiedziałem, że nie jest to prawda, po prostu porównałem do tego mówienie, że facc to złodzieje.

Erhion
03-05-2008, 09:44
B
U
M
P

Podraz
03-05-2008, 14:07
Przeczytałem większość postów w tym temacie i doszedłem do wniosku, że poziom intelektualny społeczności zgromadzonej tutaj na forum jest niebywale niski. Zapewne moi drodzy zastanawiacie się dlaczego JA-zwykły użytkownik forum mam o WAS cudowni gracze "tibijscy" (istnieje w ogóle takie słowo? Jeżeli jest to neologizm to wyjątkowo obleśny) aż takie złe zdanie? Przecież to WY macie swoje postaci, które sami stworzyliście i w pocie czoła, dniem i nocą trenowaliście. Przecież macie "kumpli", których poznaliście podczas wspólnych polowań i mrożących krew w żyłach eksploracji starożytnych grobowców(co z tego że to świętokradztwo. Ps. nie moge sie doczekać aż ktoś przyczepi się to tego zdania :) wiec czekam). Część z was dostało nawet błogosławieństwo(popularnie nazywane Pacc'em) od bogów(nadzianych rodziców...) , dzięki któremu możecie spędzać kolejne godziny w bajkowym, a zarazem pełnym okrucieństwa, zdrady i nienawiści świecie. Myślicie sobie pewnie kochani, że wam zazdroszczę. Tak, jest to prawda. Zazdroszczę z całego serca uporu wytrwałości i chęci , ponieważ ja nie potrafiłbym zanurzyć się w wyimaginowanym świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji. Właśnie dlatego nie zazdroszczę wam waszego (a raczej waszej postaci) poziomu doświadczenia. Zapytacie pewnie "Co ON ma takiego wspaniałego, że oczernia NAS - graczy! przepraszam... RYCERZY wybawiających dziewice!" . Odpowiedź jest totalnie prymitywna ale bardzo wymowna - ja mam swoją pasję(silne zainteresowanie) która mnie kształci i rozwija. Bynajmniej, nie interesuje mnie aż tak bardzo matematyka czy fizyka, a rowery. Dzięki temu zatrzymuje sprawność fizyczną i umysłową. Nie spędzam nocy na niszczeniu zmysłu wzroku poprzez odbieranie bodźców świetlnych wysyłanych przez monitor.
Dobrze. Dowiedzieliście się już, dlaczego uważam się lepszy od większości z was (Przepraszam, że nawet nie próbuję być skromny. Jak mniemam zdanie wcześniejsze również zostanie użyte w jakże inteligentnej, mam nadzieję, nie wulgarnej "ripoście"). Aby nie wyjść na kompletnego idiotę (chociaż i tak nikt by pewnie nie zauważył) podam wam GŁÓWNY powód dla którego spędziłem 10min. na pisaniu tej wypowiedzi. Temat pt. " Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?" miał odpowiedzieć na pytanie w stylu "palec do budki" i dotyczył tylko i wyłącznie FORUM tibia.pl . Skończyło się na tym, że kolega Bloodwin z zatwardziałością górskiego mustanga próbuje dowieść swojej racji, że osoby posiadające darmowe konto (Facc) są osobami *niezdolnymi do funkcjonowania w społeczeństwie ze względu na ich poziom intelektualny(bynajmniej nie niższy) wynikający z tego, że ich otoczenie jest totalnie odmienne niż otoczenie owego delikwenta Bloodwina, a zdolność dogadania się - według tego pana - to przyznanie racji tylko i wyłącznie jemu*. Mimo wszystko kolega nieudolnie próbuje dowieść, że jest miłym i opanowanym człowiekiem (a jednak denerwuje go nawet temat założony na forum) i gracze Facc go nie obchodzą. Przypomina mi to pewną zabawną sytuację z jakiegoś FastFooda, kiedy pewien dres próbował pokazać ładnej dziewczynie, że potrafi być miły, fajny, pomocny i grzeczny. Wszystko byłoby ok gdyby nie rzucił w mojego kolegę kebabem. Tak samo jest z waszymi wypowiedziami przyjaciele. Próbujecie przepchnąć wasze racje pod przykrywką koleżeństwa.

Podsumowując chciałbym powiedzieć, że nie wszyscy gracze i użytkownicy forum tibia.pl to samolubni, wulgarni i głupi ludzie. Wręcz przeciwnie. Poznałem na tym forum wiele wspaniałych osób. Niestety - muszę to powiedzieć - WIĘKSZOŚĆ osób wypowiadających się w TYM temacie to osoby albo z kompleksem niższości, albo odrażający pyszałkowie. Oszczędzę wam kolejnych linijek bezsensownych wyjaśnień. Podsumowując - żałosne

Erhion
03-05-2008, 14:24
Ja twój post też mogę podsumować jako żałosny.

Ty wielki psychologu, czytający w myślach, ogarniający wszystko i wszystkich oczywiście masz całkowitą racje. Bo jakżeby inaczej? Oczywiście, że twoje argumenty na temat mojej osoby są bezbłędne. Tak wspaniała jednostka jak ty nie może się mylić. Twoje wspaniałe słowa przepełnione są wieloletnią wiedzą i nieskażone są kłamstwem. Twoje wspaniałe teorie są wręcz nie omylne i nikt nie może ich podważyć.

Gratuluje. Zostałeś wybrany idiotą tematu. Nie masz pojęcia o mnie, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, ale potrafisz wysnuwać tylko chore wnioski. Bo ci się tak wydaje, że tak jest. Przeczytałeś większość postów w temacie? Przykro mi nie wierze. Jakbyś je przeczytał to byś nie wymyślał swoich chorych teorii. Przeczytaj mój 1 post jeszcze raz. I tak dalej i dalej aż zrozumiesz.

Nie pozdrawiam.

Piotrek Marycha
03-05-2008, 21:11
Podraz, powiedziałeś BARDZO dużo, a jednocześnie prawie nic... Starasz się wyglądać na inteligętnego, a tak do końca nie jest. Ogólnie zgadzam sie z twoim postem lecz jedno mnie zraziło:

świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji
to brzmi jak zarzut, a czy ty swoim rodzicom wyrzucasz, że są bezdusznymi karierowiczami pochłoniętymi konsumpcjonizmem? ( bo przeciez pracują dla pieniędzy )
szczerze wątpię...
Przypomina mi to pewną zabawną sytuację z jakiegoś FastFooda, kiedy pewien dres próbował pokazać ładnej dziewczynie, że potrafi być miły, fajny, pomocny i grzeczny. Wszystko byłoby ok gdyby nie rzucił w mojego kolegę kebabem.

a to podważa całą twoją wiarygodność! żaden dres nie zmarnowałby w ten sposób tak ciężko skroj... ekhm zarobionej kasy !

Podraz
03-05-2008, 23:05
Tibia jest grą komercyjną i co do tego nie ma wątpliwości. Nie jest to nic złego, bo przecież takie są prawa wolnego rynku. Denerwujące jest jednak to, że dużo osób łudzi się ciągle, że tibia została stworzona by sprawiać im przyjemność. Nie chodzi o gracza tylko o pieniądze. Z resztą mniejsza z tym, bo to nie temat o Cipsofcie.

___

Wole być narzekającym Polakiem niż wciskającym kit wszystkim wkoło Amerykaninem. Jakbym miał zawsze mówić Super jest ok to by mi odpierniczyło.

Czasem miło jest się do kogoś uśmiechnąć. Głupie stereotypy

___
Mieszasz się Bloodwin. Teoretycznie masz rację, że Pacc powinien mieć więcej , a Facc mniej. Zgadzam się z tobą. Nie podoba mi się jednak to jak jest to wyrażane
Pacc - klient, który zakupił usługę i pragnie się rozerwać
Facc - osoba którą uważasz za ciote debila kurwe frajera szmate brudasa i chuja ale wciąż stwarzasz pozory, że jesteś fajny bo "nic nie masz do Facc"

Gdybyś ze mną rozmawiał i wyrażałbyś swoje zdanie w taki sposób jak na forum o Facc to nie liczyłbym na udaną znajomość
_
@Piotrek Marycha
Masz rację. Mogłem to lepiej napisać bez debilnie złożonych zdań, bo to aż ciężko się czyta. Ciężko zkminić o co chodzi. Sorry. Postaram się następnym razem ;)

Kubuini
04-05-2008, 13:24
Przyłączam się do apelu Bloodwina

Moim zdaniem facce ino nabijają posty i tematy na forum co nie jest dobrą reklamą

Spaghetti
04-05-2008, 13:52
Dobry temat 8o moim zdaniem to ze facc nic nie dostaja po up jest zue ale to ze facce sie skarza jest gorshe :baby:
to ze cip'y mysla tylko o nowych mercach i pacc to wiem, ale powinni co jakis czas dawac cos faccom
a co do tych co sie zala na forum i w tibii: 'HUNTED' IM

shoq
04-05-2008, 15:03
Ja twój post też mogę podsumować jako żałosny.

Ty wielki psychologu, czytający w myślach, ogarniający wszystko i wszystkich oczywiście masz całkowitą racje. Bo jakżeby inaczej? Oczywiście, że twoje argumenty na temat mojej osoby są bezbłędne. Tak wspaniała jednostka jak ty nie może się mylić. Twoje wspaniałe słowa przepełnione są wieloletnią wiedzą i nieskażone są kłamstwem. Twoje wspaniałe teorie są wręcz nie omylne i nikt nie może ich podważyć.

Gratuluje. Zostałeś wybrany idiotą tematu. Nie masz pojęcia o mnie, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, ale potrafisz wysnuwać tylko chore wnioski. Bo ci się tak wydaje, że tak jest. Przeczytałeś większość postów w temacie? Przykro mi nie wierze. Jakbyś je przeczytał to byś nie wymyślał swoich chorych teorii. Przeczytaj mój 1 post jeszcze raz. I tak dalej i dalej aż zrozumiesz.

Nie pozdrawiam.

Próbowałeś wyśmiać jego wypowiedź, używając swojej rzekomej elokwencji. Po przeczytaniu jego i twojego posta, stwierdzam, że on ma rację i napisał mądry post, a ty próbujesz obronić się w żałosny sposób...
Analiza, którą nazywasz "czytaniem w myślach" oraz "chorymi wnioskami" jest zupełnie poprawna. Uogólnianie żalących się na update'y do FACC to spora przesada. Ja nie mam pacca, nie zamierzam go kupować, gram w tibie, bo mi się chce. Jakoś nie narzekam na żaden update, ba, moim zdaniem każdy kolejny jest bardzo dobry.

Erhion
04-05-2008, 19:37
Zapytam jeszcze raz, może dużymi, bo chyba część niedowidzi:

CZY WY UMIECIE CZYTAĆ? CZY WY ROZUMIECIE PIERWSZY POST?

Kiedy wy w końcu zrozumiecie, że to nie atak na Facc, a jedynie próba uczulenia ludzi na spam jaki pojawia się po updateach i próba wprowadzenia zakazu takich tematów. Rozumiecie?

Sam mam facca - ośmieszałbym sam siebie? tyrał bym się? Zabierał sobie coś? NIE, bo tu nie o to chodzi.

ehh.

Juzefek
04-05-2008, 19:55
Zaznaczyłem tak. Niestety trzeba akceptować ale nie trzeba tolerować ;/

Technick
05-05-2008, 07:52
Grasz na FACC, a jak nie umiesz to kupujesz PACC albo robisz jeszcze coś lepszego - zaczynasz grać w inna, lepszą, darmową grę gdzie wszyscy są równi :baby:.

Erhion
05-05-2008, 09:01
A są takie gry gdzie wszyscy są równi?

Technick
05-05-2008, 10:34
Chyba źle mnie zrozumiałeś - wszyscy równi tzn. albo wszyscy bulą abonament, albo wszyscy grają za friko i każdy ma równe szanse (pomijam już takie bajery jak donacje i inne, bo to nie zawsze jest legalne).

Erhion
06-05-2008, 14:50
Up:

Tibia jaka jest taka będzie.

Nie zmienimy tego.

Zamne
06-05-2008, 19:49
na potrzeby komercji.

Przypomnieli mi się antyfani, którzy w CDA zarzucają im, że są samą komerchą.
No ale JAK MA COŚ SIĘ SPRZEDAWAĆ, CO NIE JEST KOMERCYJNE? (swoją drogą kiedyś w Tibii wogóle nie było Premium...)

3dit: Ja mam free account i nie tnę się, że nic dla free account nie dają...

Erhion
06-05-2008, 21:29
Up: Niektórzy tego nie rozumieją. :P

motorolka164
07-05-2008, 17:49
Przeczytałem większość postów w tym temacie i doszedłem do wniosku, że poziom intelektualny społeczności zgromadzonej tutaj na forum jest niebywale niski. Zapewne moi drodzy zastanawiacie się dlaczego JA-zwykły użytkownik forum mam o WAS cudowni gracze "tibijscy" (istnieje w ogóle takie słowo? Jeżeli jest to neologizm to wyjątkowo obleśny) aż takie złe zdanie? Przecież to WY macie swoje postaci, które sami stworzyliście i w pocie czoła, dniem i nocą trenowaliście. Przecież macie "kumpli", których poznaliście podczas wspólnych polowań i mrożących krew w żyłach eksploracji starożytnych grobowców(co z tego że to świętokradztwo. Ps. nie moge sie doczekać aż ktoś przyczepi się to tego zdania :) wiec czekam). Część z was dostało nawet błogosławieństwo(popularnie nazywane Pacc'em) od bogów(nadzianych rodziców...) , dzięki któremu możecie spędzać kolejne godziny w bajkowym, a zarazem pełnym okrucieństwa, zdrady i nienawiści świecie. Myślicie sobie pewnie kochani, że wam zazdroszczę. Tak, jest to prawda. Zazdroszczę z całego serca uporu wytrwałości i chęci , ponieważ ja nie potrafiłbym zanurzyć się w wyimaginowanym świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji. Właśnie dlatego nie zazdroszczę wam waszego (a raczej waszej postaci) poziomu doświadczenia. Zapytacie pewnie "Co ON ma takiego wspaniałego, że oczernia NAS - graczy! przepraszam... RYCERZY wybawiających dziewice!" . Odpowiedź jest totalnie prymitywna ale bardzo wymowna - ja mam swoją pasję(silne zainteresowanie) która mnie kształci i rozwija.(...)

Szczeze nie chcialo mi sie tego czytac do konca.
Na pacc zarobilam sobie sama.
Nie jestem rycerzem i nie wybawiam dziewic. Lezba nie jestem a i dziwicy trudno szukac... :D
Gdyby tibia nie byla darmowa nikt bez pacc by nie mogl grac.
Nie jestem glupia, samolubna ani wulgarna. Czy nie widzisz ze to facc tutaj sa samolubni gdyz chca coraz wiecej za darmo. A przeciez i bez tego maja mozliwosc grania. Zreszta to nie jest nawet na temat. Chodzi o to by zalili sie w jednym temacie a nie robili tysiac tematow o tym samym. A w kazdym temacie te same osoby piszace to samo. Jesli watpisz w moja kulture zapraszam na morgane. Jesli to bedzie inteligentna rozmowa.

Reed
07-05-2008, 19:04
Grasz na FACC, a jak nie umiesz to kupujesz PACC albo robisz jeszcze coś lepszego - zaczynasz grać w inna, lepszą, darmową grę gdzie wszyscy są równi :baby:.
coś ci sie nie powiodło? zazdrosc przez ciebie przemawia.

Brtek00
15-05-2008, 22:57
ha uwazam ze trzeba zakazac tego tematu bo on jest bezsensu

facc sie zawsze zalil i bedzie zalil ale co z tego? niech sie zali nie ktozi nie maja pieniedzy zeby kupic sobie pacca musza na niego zbierac miesiacami inni sa bogaci i pacca maja kiedy chca niech sie zalą facce i co z tego!

Kazdy z tych co teraz pier*** ze facce to nooby bo sie zala a nie pamietacie tego jak wyscie byli takimi faccami i sami sie zaliliscie..

Dagins
16-05-2008, 00:45
Nie gram już w tibie, bo szkoda na to życia, a ci, którzy kupili pacc to współczuje im. Będzie taki moment, że zatęsknicie za tą kasą.
PS: autor tego tematu jest albo małym kujonkiem w okularkach z PACCEM, albo starym dziadem z kompleksami.

Erhion
16-05-2008, 13:45
ha uwazam ze trzeba zakazac tego tematu bo on jest bezsensu

Ha uważam, że takich postów powinni zakazać, bo są bezsensu.

facc sie zawsze zalil i bedzie zalil ale co z tego? niech sie zali nie ktozi nie maja pieniedzy zeby kupic sobie pacca musza na niego zbierac miesiacami inni sa bogaci i pacca maja kiedy chca niech sie zalą facce i co z tego!

Jak przeczytasz 1 post w tym temacie to się kurde dowiesz co z tego.

Kazdy z tych co teraz pier*** ze facce to nooby bo sie zala a nie pamietacie tego jak wyscie byli takimi faccami i sami sie zaliliscie..

Opowiadasz o sobie? Ja nigdy się nie żaliłem jak miałem facc, bo wiedziałem, że nie mam do tego prawa.

PS: autor tego tematu jest albo małym kujonkiem w okularkach z PACCEM, albo starym dziadem z kompleksami.

Ja myślę, że właśnie sam się przedstawiłeś. Kujonkiem i zakompleksionym dzieckiem możesz być ty. Zanim się wypowiesz poczytaj temat, pomyśl (wiem trudne) i dopiero napisz.

-------------------------

Myślałem, że ktoś powie coś sensownego, ale widze coraz mniej osób umie czytać 1 post i coś z niego zrozumieć.:baby:

Dejna99
16-05-2008, 14:29
Po części się zgadzam. Wkurzające jest to. Ale !!!
Nie można zakazać komuś wygłaszania swoich poglądów w końcu mamy demokracje a ona rządzi się swoimi prawami.

Erhion
16-05-2008, 15:27
To jest forum.tibia.pl a nie demokracja. Tu obowiązuje regulamin. A ten regulamin zakazuje spamu - a taki spam powstaje zawsze gdy jest update. Powstaje 1000 takich samych, bezsensownych tematów "czemu nic nie dostaliśmy". Ja chce by tego zabroniono. Powinien być jeden temat do narzekań na update a nie niewiadomo ile. Zaśmieca to forum i już.

Jakbyś przeczytał 1 post to byś zrozumiał o co mi chodzi.

Neo_pl
16-05-2008, 15:37
Tak czytając ten temat to można się nieźle uśmiać ... jak się nie ma humorku - popcorn , browarek i zabawa przednia.

Fenor
16-05-2008, 18:31
Chociaż jestem facc, ale już nie długo nie mam zamiaru narzekać. Pacc kupie oczywiście za gp i nie mam zamiaru wydawać prawdziwej kasy na tibia. Czy tak trudno uzbierać te 15-16 cc na pacc? Bo mi się wydaje że nie.

Podraz
16-05-2008, 21:32
Ja myślę, że właśnie sam się przedstawiłeś. Kujonkiem i zakompleksionym dzieckiem możesz być ty. Zanim się wypowiesz poczytaj temat, pomyśl (wiem trudne) i dopiero napisz.

Podglądam ten temat od jakiegoś czasu i wierz mi Bloodwin, przeczytalem wszystkie strony tematu i powiem ci, że

-zajebiscie mi się podoba twoja umiejetnosc prowadzenia dyskusji (patrz cytat up) . Kiedy Dagins cie lajtowo pojechał ( o ile cos takiego mozna nazwac pojechaniem) ty wyskoczyłeś z płaczem (uwaga cytat)Ja myślę, że właśnie sam się przedstawiłeś. Ostatni raz coś takiego widziałem chyba w podstawówce
A:twoja stara
B:Twoja bardziej
A:chyba ty
itd.
Nie wymagam od nikogo, aby był mistrzem cietej riposty(z reszta sam nie jestem), ale mógłbyś się wysilić na coś bardziej błyskotliwego. Aktualnie niezle ci wychodzi rozbawianie ludzi tym ,że pieprzysz bez przerwy zmieniajac zdanie i usiłując wyjść na dobrodusznego magnata (premium B) ). Mimo tego, dla dobra społeczeństwa i ciebie przydałoby się, aby twoje bezsensowne wypowiedzi nie ograniczały się tylko do pokazania jaki jesteś głu...ekhm jaki jestes mega elo ziom, ale zawierały też treści kontrowersyjne np. mógłbyś wyrazić, że jestem głupi i wszyscy którzy są przeciwko tobie zasługują na śmierć przez spalenie na stosie i ekskomunikę. Na pewno ten temat miałby więcej czytelników gdybyś zaczął rzucać klątwy ale to już inna sprawa. Wyższa szkoła jazdy. Powodzenia :]

A tak w ogole to ktos tu dobrze zauwazyl. Browarek, fotelik , temat "Kto uwaza że... bla bla bla" i poziom dobrego humoru odrazu skacze do góry

Erhion
16-05-2008, 21:44
-zajebiscie mi się podoba twoja umiejetnosc prowadzenia dyskusji

Zaś mi zajebiście podoba się twoja "wspaniała" teoria o mnie. Bawisz się w jakiegoś wszechwiedzącego, znającego każdego na wylot i tworzysz takie głupie opinie, że aż szkoda czytać.

Nie wymagam od nikogo, aby był mistrzem cietej riposty(z reszta sam nie jestem),

No patrz, pierwszy raz się zgadzamy. Wciąż próbujesz mnie zrównać z błotem i wciąż ci nie idzie.:D

Aktualnie niezle ci wychodzi rozbawianie ludzi tym ,że pieprzysz bez przerwy zmieniajac zdanie i usiłując wyjść na dobrodusznego magnata (premium ).

A ty wciąż próbujesz mi wmówić, coś czego nie robie. Tiaa panie psychologu. Ps: Dla twojej wiadomości - nie mam pacca.

Mimo tego, dla dobra społeczeństwa i ciebie przydałoby się, aby twoje bezsensowne wypowiedzi nie ograniczały się tylko do pokazania jaki jesteś głu...ekhm jaki jestes mega elo ziom, ale zawierały też treści kontrowersyjne np. mógłbyś wyrazić, że jestem głupi i wszyscy którzy są przeciwko tobie zasługują na śmierć przez spalenie na stosie i ekskomunikę.

Wysil się nieco, odpisz na temat zamiast zmyślać swoje chore teorie, co? To ty tutaj starasz się być mega elo ziom i udajesz jakiegoś wspaniałego, obeznanego z życiem i ludźmi człowieka, który wszystko wie, wszystkich zna i wszystko o nich wie. Uraziłem twoją dumę czy co, że tak się czepiasz? Masz jakiś problem z tym, że ktoś umie dobierać argumenty a ty nie?

No, ale ty wiesz swoje. Nudzisz. Albo odpowiadasz na temat, albo z łaski swojej unikaj tematu. Nie mam zamiaru toczyć dyskusji o mnie z człowiekiem z przerostem ambicji, myślącym, że wie niewiadomo, co i starającym się udawać "mądrego".

I tak pewnie znowu wymyślisz jakąś piękną teorie. Pisz pisz, bo tylko pisać umiesz.

Podraz
16-05-2008, 23:17
Zjebales. Moglibysmy rozkrecic temat bo już sie robi nudno (chociaz 18 STRON PIEPRZENIA to i tak nie zly wynik xD ) . Ja ci nic nie wmawiam. Jak mozna komus wmowic "że jest taki a nie inny" skoro ma wzystkie wypowiedzi NAPISANE w temacie? Ja tylko wyrazam opinie. To że jest krytyczna to juz inna sprawa.

Jeżeli choci o teoretyzowanie.
-zajebiscie mi się podoba twoja umiejetnosc prowadzenia dyskusji to jest teoria ? ja o czyms nie wiem :p

Wysil się nieco, odpisz na temat zamiast zmyślać swoje chore teorie, co? To ty tutaj starasz się być mega elo ziom i udajesz jakiegoś wspaniałego, obeznanego z życiem i ludźmi człowieka, który wszystko wie, wszystkich zna i wszystko o nich wie. Uraziłem twoją dumę czy co, że tak się czepiasz? Masz jakiś problem z tym, że ktoś umie dobierać argumenty a ty nie?

Moglbym ci teraz to samo zarzucić, ale jak sam juz zdążyłeś zauważyć na forum tibia.pl nie panuje demokracja. Ty założyłeś temat, a nastepnie odpierałeś "teorie" bardzo wielu ludzi o twoich poglądach i o twoim zachowaniu. Polemizowałbym czy to wciąż temat "Kto uważa że..." . o bedzie raczej Bloodwin kontra reszta społeczeństwa.

ALe mi sie tu fajnie pisze ;p

Erhion
16-05-2008, 23:31
Zjebales. Moglibysmy rozkrecic temat bo już sie robi nudno (chociaz 18 STRON PIEPRZENIA to i tak nie zly wynik xD ) .

W tym kilka twoich jakże "inteligentych" postów. <ironia>

ALe mi sie tu fajnie pisze ;p

No to fajnie pisz na temat.

to jest teoria ? ja o czyms nie wiem

Chodzi o to, że twoja dyskusja polega na tym, że oceniasz ludzi i wmawiasz im jacy to oni nie są.

Polemizowałbym czy to wciąż temat "Kto uważa że..." . o bedzie raczej Bloodwin kontra reszta społeczeństwa.

Gdybyś był taki mądry za jakiego się uważasz, to byś zauważył, że 80% postów w tym temacie to albo posty bez argumentów (nie, tak i tyle), albo argumenty na poziomie 10 latka, albo argumenty tak debilne, że szkoda o nich mówic. I tak większość to moje kontry, ponieważ staram się wytłumaczyć co poniektórym jak wygląda sprawa pacc-facc.

To mój ostatni post na ten temat - albo rozmawiasz na temat, albo nie masz czego tu szukać. Ja już nie odpisuje.

Podraz
16-05-2008, 23:58
Moglbym ci teraz to samo zarzucić, ale jak sam juz zdążyłeś zauważyć na forum tibia.pl nie panuje demokracja. Ty założyłeś temat, a nastepnie odpierałeś "teorie" bardzo wielu ludzi o twoich poglądach i o twoim zachowaniu. Polemizowałbym czy to wciąż temat "Kto uważa że..." . o bedzie raczej Bloodwin kontra reszta społeczeństwa.

Wystarczy to przeczytać.

Jeżeli chodzi o sprawe pacc facc to powinno się to zostawic w spokoju ponieważ tworzą się sztuczne podziały miedzy graczami. Cipsoft stworzył facc po to aby kupowano pacc. Jeżeli najeżdza ktokolwiek na facc to tak naprawde psuje interes cipsoftu, bo kto chce grac w gre jeżeli ktos go poniza? Są pewne regulacje jak np. czary czy lokacje co sprawia, że pacc jest atrakcyjny, ale nie trzeba tworzyc podziałów miedzy graczami. Każdy gracz jest rowny.

A oto moje poglady /\ na temat pacc i facc. Nikomu jednak nie bedzie sie zabraniac pokazywania swoich pogladow (taki jest zamysl w tym temacie)

Wartosc człowieka ocenia sie po działąniach a nie pustych słowach. W regulaminie tibia.pl nie widnieje nic o żalących się faccach ;p . hłe hłe

Slythia
17-05-2008, 00:26
Prosze...

Zgadzam sie z Bloodwinem.

Po pierwsze - nikt nie jest rowny. Ani w tibi, ani w zyciu. Gracze z pacc maja latwiej, lecz za ten "luksus" placa. Dzieki nim gra istnieje.

Niestety, wielu graczy, zwlaszcza z Polski, nie rozumie tego podzialu. Chcieliby miec Tibie calkowicie za darmo. Jest to, jak powszechnie wiadomo, niemozliwe. Z tego tez powodu po kazdym upade pojawia sie na tym forum z 20+ (jak nie wiecej) tematow, gdzie osoby z free accout narzekaja na wszystko... Nawet, jesli cos dostana (jak poprzednio), to jest im za malo. Dla reszty staje sie to powoli irytujace...

Erhion
17-05-2008, 08:10
A oto moje poglady /\ na temat pacc i facc. Nikomu jednak nie bedzie sie zabraniac pokazywania swoich pogladow (taki jest zamysl w tym temacie)

O mój Boże. Boże zlituj się. Błagam bo już nie moge.

MÓJ TEMAT MA NA CELU ZABRONIĆ PISANIA MILIONÓW SPAMERSKICH (SPAM!!!) PO KAŻDYM UPIE. NIE MA NA CELU ZABRONIĆ FACC WYPOWIADANIA SIĘ A JEDYNIE WPROWADZIĆ REGULACJE W REGULAMINIE, CO DO ZASYPYWANIA FORUM GŁUPIMI TEMATAMI SKORO MOŻE BYĆ TYLKO JEDEN.

Zrozumiałeś?

Wartosc człowieka ocenia sie po działąniach a nie pustych słowach. W regulaminie tibia.pl nie widnieje nic o żalących się faccach ;p . hłe hłe

No i właśnie o to chodzi. Mój temat powstał po to, by taki punkt się pojawił - czytaj "Zakazuje się powielania tematów o update. Jeśli chcesz wyraźic swoje zdanie, negatwyne lub nie - napisz je w przyklejonym temacie". A, że tego nie ma to po każdym upie CAŁE forum jest zapchane. A to spam.

Są pewne regulacje jak np. czary czy lokacje co sprawia, że pacc jest atrakcyjny, ale nie trzeba tworzyc podziałów miedzy graczami. Każdy gracz jest rowny.

Masz racje każdy jest równy. Też tak uważam, ale wiem, że to nie jest możliwe w świecie, gdzie za pieniądze mozna stać się równiejszym. Wiec jak ktoś zapłacił to ma prawo wymagać, jak ktoś nie zapłacił nie ma.

Piotrek Marycha
17-05-2008, 14:49
niech sie zali nie ktozi nie maja pieniedzy zeby kupic sobie pacca
KAŻDEGO stać na pacca, problem w tym czy chce te pieniądze wydać na pacca, a jezeli komus szkoda kasy to za przeproszeniem stfu...

niektórzy nie byli kiedyś noobami... tak samo jak niektórzy tymi noobami zostaną na zawsze
Po części się zgadzam. Wkurzające jest to. Ale !!!
Nie można zakazać komuś wygłaszania swoich poglądów w końcu mamy demokracje a ona rządzi się swoimi prawami.
są pewne normy

Kiedy Dagins cie lajtowo pojechał
popieram! nazwac kogoś zakmpleksionym dziadem z taki stajlem to trzeba miec klase, tego nie da sie nauczyc, z tym trzeba sie urodzić! ave!

Każdy gracz jest rowny.
ludzie są równi, gracze nie

ps: za kazdym razem kiedy wchodze na forum to dziwie sie ze ten temat ciągle istnieje...

Erhion
17-05-2008, 21:00
Ja się nie dziwie. Jak widać cieszy się on popularnością (prawie 700 głosów) oraz najwyraźniej sprawił, że większość osób tutaj się wyżala. :P

Slythia
17-05-2008, 21:23
ludzie są równi, gracze nie

Ludzie nie sa rowni... Niestety.

Cloudres
21-05-2008, 15:37
KAŻDEGO stać na pacca, problem w tym czy chce te pieniądze wydać na pacca, a jezeli komus szkoda kasy to za przeproszeniem stfu...

Proszę Cię wyjdź, mnie nie stać na premium i co, cieszysz się z tego powodu?

Co do tematu, rzeczywiście takie tematy są denerwujące ale zakładają je użyszkodnicy którzy siedzą jeszcze w podstawówce, w ten sam sposób można zakazać tworzenia tematów typu "gdzie mam expić moim 30 druidem", przecież od tego jest osobny temat... Sam bym wolał gdyby ta gra była w pełni płatna ale w inny sposób, a mianowicie taki że kupujemy grę za powiedzmy 120 zł i gramy cały czas bo ten system który mamy teraz jest...kasochłonny. Niektórym nie da się wytłumaczyć że nie będzie nowych udogodnień dla graczy z darmowym kontem bo coś musi kusić do zapłacenia za grę, ale to już jest taka mentalność..dzieci.

Asextor
23-05-2008, 16:51
zawsze znajdzie się jakię dzieciak, który pierwszy raz kupi pacc'a i sądzi że jest bogiem. Że Jest lepszy Od Innych Bo Ma Pacc... Jeśli Ty Taki Jesteś To Znajdż Sobie Nową Grę, I Nie Ośmieszaj Się Takim Tematem...

X( X( X(

Poprostu nie wiem jak takie coś można skomętować...

Jednych Graczy Stać Na Pacc, Drógich Nie, A Ta Trzecia Grupa Sądzie Że Gra Na Faccu Jest Lepsza. Ja Osobiście Posiadam Te Ułatwienie Do Gry I Jakoś Nie Przeszkada Mi Grupa Ludzi Płaczących Nad Swoim Losem...

Funekk
23-05-2008, 17:47
zawsze znajdzie się jakię dzieciak, który pierwszy raz kupi pacc'a i sądzi że jest bogiem. Że Jest lepszy Od Innych Bo Ma Pacc... Jeśli Ty Taki Jesteś To Znajdż Sobie Nową Grę, I Nie Ośmieszaj Się Takim Tematem...

X( X( X(

Jednych Graczy Stać Na Pacc, Drógich Nie, A Ta Trzecia Grupa Sądzie Że Gra Na Faccu Jest Lepsza. Ja Osobiście Posiadam Te Ułatwienie Do Gry I Jakoś Nie Przeszkada Mi Grupa Ludzi Płaczących Nad Swoim Losem...

Dlaczego piszesz prawie każdy wyraz z dużej litery :o

Topic: I ci z paccem nie powinni narzekaćna facc (ich tematy) i facc na pacca...

Rafals from hell
25-05-2008, 10:50

X( X( X(

Gdyby większość ludzi zamiast tracić kasę bezmyślnie na pierdoły na pewno by z czasem na ten pacc zarobiła... bo 90zł to nie jest duża kwota. Ale to już inna sprawa.
Ze sposobu w jakim piszesz można wywnioskować, że sam jesteś takim dzieciakiem :) Co to za pisanie jakimś stylem blogowym?

Gawroon7
25-05-2008, 16:11
O ja walee ! Nie gralem w tibie kuuuupe czasu, wbijam na forum patrze: A ten temat dalej jest. ALE BLOODWIN MA BANA :D HAAH XD Bylem jednym z pionierow tego tematu xd

Piotrek Marycha
26-05-2008, 22:26

skąd masz kompa? kto za net płaci? mama? pacca juz sie chciała kupic? no tak, mogłem sie domyślić... NeoKid

Jednych Graczy Stać Na Pacc, Drógich Nie
1: patrz up
2: ortografia, na BOGA ORTOGRAFIA!

Down: nom błysnołeś, a powiedz mi odkąd ludzie którzy ledwo wiążą koniec z końcem posiadają komputer i dobre połączenie z internetem? Pomyśl troche a sam dojdziesz do tego że ci wszyscy cool gracze którym "szkoda" kasy na taką "badziewną" grę (no patrz,a jednak grają...) to po prostu dzieciaki które własnej kasy nie posiadają, i wszystko mają "za darmo" (czyt. rodzice kupują) i nie potrafią jeszcze pojąć ze za wszystko sie placi w życiu

2down: internet za darmo? Czyżby Tusk dotrzymał obietnic? Mamy drugą Irlandię? :O
btw, przeczytaleś moj post w ogole? bo twoja odpowiedz świadczy o tym że nie
PS: Moj post jest chyba o tobie... aha i jak już podajesz ceny... Pacc kosztuje 80-70groszy na dzień, to tyle ile kosztują 3 kajzerki lub 2 listki gumy orbit, porażająca suma...
PS2: ja płace 5 dych za marne 512kb i to jest najlepsza oferta w miejscu gdzie ja mieszkam, nie wiem gdzie ty żyjesz... napewno w Polsce?

Exodus
27-05-2008, 01:33
skąd masz kompa? kto za net płaci? mama? pacca juz sie chciała kupic? no tak, mogłem sie domyślić... NeoKid

Równie dobrze mogles mu wypomniec, ze jeszcze zyje bo ma pieniadze na jedzenie. Wiec jak na pacca moze nie miec?! SZOK

Cloudres
27-05-2008, 16:50

Down: nom błysnołeś, a powiedz mi odkąd ludzie którzy ledwo wiążą koniec z końcem posiadają komputer i dobre połączenie z internetem? Pomyśl troche a sam dojdziesz do tego że ci wszyscy cool gracze którym "szkoda" kasy na taką "badziewną" grę (no patrz,a jednak grają...) to po prostu dzieciaki które własnej kasy nie posiadają, i wszystko mają "za darmo" (czyt. rodzice kupują) i nie potrafią jeszcze pojąć ze za wszystko sie placi w życiu

To chyba Ty jesteś takim dzieciaczkiem i Tobie wszystko kupowali rodzice, czy to tak trudno zrozumieć że na komputer czy na internet można wydać pewną kwotę ale gdy się chce wykupić premium time to zastanawia się czy to jest mu rzeczywiście potrzebne... Sam wyglądasz na taką osobę która jest za bardzo rozpieszczonym dzieckiem i ma na wszystko kasę... HALO, TO NIE TEN ŚWIAT...

A co do Twoich (dziecinnych) argumentów:
Komputer nadający się do gry w Twoją ukochaną Tibie to jakieś max 200zł (jednorazowy wydatek)
Internet w mieście 20zł, a czasami nawet za darmo

Więc lepiej najpierw pomyśl, a potem pisz te swoje bezpodstawne tezy.

Piotrek Marycha
27-05-2008, 22:17
aż musze napisać następny post...
Czy ty w ogóle posiadasz coś między uszami? Ja pisze że rozpieszczone dzieciaki nie mogą pojąć że nic za darmo w życiu nie ma, a ty mi wrzucasz że jestem takim dzieciakiem... chyba jakiś krypto-masochista ze mnie jeżeli tak? sam siebie bluzgam...

pgolo
31-05-2008, 21:29
straszne shity w tym temacie - ja gram na FACC i jak stwierdzę że cipsoft mnie ogranicza to przestanę grać - pieprzycie takie farmazony że ewidentnie widać że ta gra to całe wasze życie - oderwijcie się od monitora, idźcie na spacerek

Erhion
22-06-2008, 18:32
Bylem jednym z pionierow tego tematu xd

Jednym z głupszym.

BUMP

Tamakasi
22-06-2008, 18:58
Ba, też mi pytanie!
Jeśli ściągam z neta demo gry to nie narzekam że moje demo ma za dużo funkcji ograniczonych tylko ciesze sie z tego co mam a jeśli chce więcej to kupuje orginał. Ot zasada.

To sa swiete slowa!!! Popieram.

ozahalski
22-06-2008, 21:10

wiesz.. jak mnie na coś niestac, to sobie tego nie kupuje, i nie płacze jaki jest zły ten świat tylko dąże do tego by to jakoś uzyskac.

a propo: większośc z was, ci którzy sie żalicie (nie wszyscy, oczywiście) wydajecie po 3-5zł dziennie w szkole na "sklepik".. to teraz czas na matematyke (ha, wiem że już koniec szkoły ale pomęczymy..)

90:5zł=18 = SZOK! pacc w niecałe 3 tygodnie, no nie!

pozdrawiam

Limaq
24-06-2008, 12:41
A jak Kogoś nie stać na PACC? ..
Co poradzi?
Też chce czegoś nowego!
Ten co założył temat widać bogaty jest i nie wie co to bieda u innych .. -.-
Jestś troche hamski no ale i masz troche racji bo niekurzy sie żala jak noobki ..
Sorki za błędy ale klawiatura żle działa :p

Nikast Shynix
24-06-2008, 12:44
Też chce czegoś nowego!

Przecież masz co update coś nowego: albo soul pointsy, albo zupełnie nowy system czarów, albo nowy system kupowania i sprzedawania u NPCów, nowy system rozmów z NPCami - nowości jest mnóstwo, a wy zauważacie tylko to, że PACCe dostają więcej - płacą to i więcej im się należy, proste.

Erhion
24-06-2008, 12:53
A jak Kogoś nie stać na PACC? ..
Co poradzi?
Też chce czegoś nowego!
Ten co założył temat widać bogaty jest i nie wie co to bieda u innych .. -.-
Jestś troche hamski no ale i masz troche racji bo niekurzy sie żala jak noobki ..
Sorki za błędy ale klawiatura żle działa :p

Przepraszam ale nie jestem bogaty. To, że mam na pacc raz do roku to znaczy, że ejstem bogaty? Czasami trzeba iść do pracy, to naprawde nie jest nic trudnego, wystarczy chcieć a zawsze znajdziesz jakąś robotę.

Chcesz czegoś nowego? JA CHCE NOWE FERRARI! I co mam to dostać za darmo i dlatego, że chce?

Pomyśl zanim napisesz.

Sr@x
24-06-2008, 14:24

Co do tematu, rzeczywiście takie tematy są denerwujące ale zakładają je użyszkodnicy którzy siedzą jeszcze w podstawówce, w ten sam sposób można zakazać tworzenia tematów typu "gdzie mam expić moim 30 druidem", przecież od tego jest osobny temat... Sam bym wolał gdyby ta gra była w pełni płatna ale w inny sposób, a mianowicie taki że kupujemy grę za powiedzmy 120 zł i gramy cały czas bo ten system który mamy teraz jest...kasochłonny. Niektórym nie da się wytłumaczyć że nie będzie nowych udogodnień dla graczy z darmowym kontem bo coś musi kusić do zapłacenia za grę, ale to już jest taka mentalność..dzieci.

może to nie będzie nic nowego ale kiedyś ten pan się żalił na 'pacca' a teraz sam posiada płatne konto ;)

Kasiek123321123
24-06-2008, 14:48
To teraz tak...mnie denerwują takie osoby, ale nic na to nieporadzimy :) .
Dla przykładu:
Ściągasz gierke z neta np.Aoe3...Mamy ograniczenia. Niemozemy rysować map itd. Jesli chce te opcje ide do sklepu po pełna wersje gry. Tak samo jest z tibia ... FACC to jest takie demo PACC = pelna wersja gry...czy naprawde nazbierac 80zl przez ok.90dni jest tak ciężko...to tylko 1zl dziennie...szkoda wam kasy to niekupujcie...mi tez szkoda kasy ale umiem nazbierac...za bogata niejestem...ale uzbierac te 80 zl przez trzy miechy umiem...taka prawda...chcecie grac w demo to grajcie ja wole sobie pograc w pelni...Bo jakos niewidze zeby ludzie marudzili na demo aoe bo niema tyle opcji...teraz nawet kopa w tyłek za darmo niema ;] Wiec opanujcie sie...moj kolega tez marudzi... mial kase na pacc, chcial kupic...a na 2 dzien mowi ze juz niema bo kupil sobie %....i jak tu z wami gadac? ://// ::evul:

Erhion
25-06-2008, 17:15
Moje "proroctwa" :P się sprawdzają. Już zaczynają się narzekania. Zobaczymy jak będzie po upie. Może wtedy co poniektórzy zrozumieją w końcu o co mi chodzi.

Pozdro.

Andrew
26-06-2008, 14:27
Jak co pół roku znowu ten temat ciągniecie.
Ale ogólnie wydaje mi się, że facc nie są pokrzywdzeni zbytnio w tym upie, ponieważ trochę terenów facc się zmieni, pewnie zostaną przyśpieszone spawny niektórych stworów, więc nie ma się co załamywać. Pacc też nie dostaje terenów. I co, że dostaną nowe questy, jak przedmioty z nich na facc można kupić.

O ile dobrze pamiętam to Ty Bloodwin, za każdym razem masz największy problem z ludźmi z facc - wystarczy przeczytać Twój "blog".

Muzzores
26-06-2008, 14:34
100% agree.

a dzieci ponizej 13 lat nie powinny miec wstepu tutaj .

Ptakuba
26-06-2008, 14:37
Jak co pół roku znowu ten temat ciągniecie.

O ile dobrze pamiętam to Ty Bloodwin, za każdym razem masz największy problem z ludźmi z facc - wystarczy przeczytać Twój "blog".
Raczej neopostman, dla którego im więcej zabiera się darmowym kontom tym lepiej.

Erhion
26-06-2008, 15:26

Pewnie chodzi ci o to, jak na nim tępie głupie tematy? Tylko, że ja tępie głupote bez ograniczeń czy to pacc czy facc.

Ale ogólnie wydaje mi się, że facc nie są pokrzywdzeni zbytnio w tym upie, ponieważ trochę terenów facc się zmieni, pewnie zostaną przyśpieszone spawny niektórych stworów, więc nie ma się co załamywać.

No racja a część co robi? I tak narzeka. Zobaczysz po upie.

Andrew
26-06-2008, 16:41
Pewnie chodzi ci o to, jak na nim tępie głupie tematy? Tylko, że ja tępie głupote bez ograniczeń czy to pacc czy facc.
Tępisz, tępaków w tępie całkiem dużym.

No racja a część co robi? I tak narzeka. Zobaczysz po upie.
Wiem jak jest po Upie i przed nim, co pół roku to samo.
Tyle, że teraz już mi się nawet nie chce sprzeczać, dociekać, walczyć z tym, bo to jest męczoące.

Moje zdanie jest wyrażone już w tym temacie;).

Erol
26-06-2008, 17:11
Gracze zawsze będą narzekać przy każdym upie bo myślą ze z kolejnym update będą z expa zawsze wychodzili na +, dadzą im manaruny i kasa będzie im z nieba leciała ... X(

dybos
26-06-2008, 18:00
Dwie rzeczy wkurzają mnie w wypowiedziach większości (z wyjątkami) posiadaczy pacca w tym temacie:
1. Wygląda na to, że jesteśmy gorsi, bądź jesteśmy debilami dlatego, że nie płacimy, w grze jeśli chce się coś osiągnąć trzeba zapłacić. Generalnie porównałbym kupowanie pacca do kupowania konta. Wychodzi na to samo, płacisz więc masz postać z dobrym levelem i umiejętnościami, prawda?
2. Wiele osób porównuje facc do wersji demo. Ale, chwileczkę, przecież wszędzie trąbią, że Tibia jest darmowa, prawda? Czyli to tak jakby mówić, że np. Wiedźmin jest darmowy, bo demówka była gratis w jakieś gazecie, prawda? A mimo wszystko nikt nie mówi, że jeśli demo jakiejś gry jest gratis to gra jest darmowa, prawda? Czy może się mylę?

Święta racja!

Ja już miałem kiedyś PACCA i co się nie podniecam. Teraz szkoda mi kasy bo gram raczej okazjonalnie. Generalnie to bloodwin, jakby Cię, twoich rodziców, dziadków, czy kogokolwiek innego nie było stać, żeby kupić tego PACCA dla twojej postaci to też byś inaczej śpiewał...

Osobiście uważam, że temat jest kontrowersyjny ale czy ja wiem czy jest nad czym dyskutować prawda jest taka, że FACC mogą mówić co chcą bo też należą do społeczności tej gry, która jest podobno DARMOWA.

Erhion
27-06-2008, 08:25
Up:

że FACC mogą mówić co chcą bo też należą do społeczności tej gry, która jest podobno DARMOWA.

PRZECZYTAJ 1 PIE******* POST! Tylko tak z 10 razy, zebyś zrozumiał.

bloodwin, jakby Cię, twoich rodziców, dziadków, czy kogokolwiek innego nie było stać, żeby kupić tego PACCA dla twojej postaci to też byś inaczej śpiewał...

Kolejny Nostradamus czy inny prorok. Będąc jeszcze Facc NIGDY nie narzekałem, że nic nie dostaje w update. Cieszyłem się jak on w ogóle był.

Ath
29-06-2008, 10:01
A czemu 90 zl?
Jak mozna za 36 zl miec juz pacc na miesiac, porobic te wszystkie postmany...
I niech mi nikt tu nie pisze, ze nie stac go na pacc.

Meshiam
29-06-2008, 10:18
Sam nie mam Pacc'a ale nie powinno się zabraniać facc wypowiadać się na forum:o, zresztą nie każdy nabija posty i nie zakłada zbędnych tematów :]

Erhion
29-06-2008, 11:27
Kupie sobie jakieś proszki na uspokojenie jak będę czytał kolejne posty w tym temacie. :D

Up: Serdecznie zapraszam do przeczytania 1 posta. Najlepiej 3 razy. Nie chce im zabronić pisać na forum. Chcę by zabroniono zakładania setek spamerskich tematów po update.

Teraz rozumiesz? Jak tak to na przyszłość czytaj 1 post, ok?

Golda
30-06-2008, 22:15
A nie łatwiej by było zrobić jeden temat, w którym facc się żalić mogą ?

W sumie tibia jest darmowa, ale do jakiego stopnia ? 15... 20 lvlu ? Później już bez pacc zabawa jest ehh... szkoda gadać. A pacc nie jest taki drogi ~1zł za dzień. (Żeby nie było że pacc można na dzień kupić bo nie można)

Erhion
01-07-2008, 07:19
A nie łatwiej by było zrobić jeden temat, w którym facc się żalić mogą ?

WOW.

Pierwsza osoba zrozumiała czego ja chce.:) I o to właśnie mi chodzi.

mormakill
01-07-2008, 15:53
jakby nie FACC to PACC-om gralo by sie znacznie gorzej

patrz serwery tylko dla PACC

P.S. Nie gram juz w Tibie , jak grałem miałem PACC

są znacznie lepsze gry za te pieniadze :)

Erhion
01-07-2008, 15:58
jakby nie FACC to PACC-om gralo by sie znacznie gorzej

patrz serwery tylko dla PACC

P.S. Nie gram juz w Tibie , jak grałem miałem PACC

są znacznie lepsze gry za te pieniadze :)

A może opisz to dokładniej co?

Durny temat? Durna odpowiedź.

RzalIbul
01-07-2008, 19:24
Autor tematu ma CALKOWITA racje...
1.Mowicie ze na FACC nie graja same nooby?
Ciekawe dlaczego doniesc nawet PUSTEGO baga po ziemi do depo w takim Carlin to cud, a w Port Hope bardzo rzadko zdarza sie ze nam go ktokolwiek ruszy?
2.Mowicie ze FACC powinien dostawac nowe czary w updacie...
Ale po co? Po co Cipsoft ma wam cokolwiek dawac, skoro nie placicie, nie maja z tego zadnego zysku wiec nie daja... Wy chyba myslicie tak "Nie place - wymagam"...
3.Jak to jest ze na "normalnym" serwerze strach wyjsc z depo, a o expieniu na DC czy kopalni nie ma mowy?
Tak, sfrustrowani, "poszkodowani" FACCe ida sobie pozabijac poniewaz nic nie maja i im sie nudzi... Wiadomo ze PKuja rowniez gracze z premium account, ale cos jest nie tak ze na takim serwerze jak np Nebula nie mozna spokojnie stanac przed depo bo zaczyna cie bic banda 15 leveli, a do depo nie wejdziesz bo 7 sorc cie blokuje... Na pacc area prawie nie ma takich sytuacji..
Darmozjady (czyt. FACCE) nie maja prawa plakac ze nic nie dostaja, oni niszcza ta gre, znudzi mu sie expienie (nie ma gdzie expic w Thais :<) to idzie sobie popkowac, pamietam jak wbicie tego 20 levela na faccu czasami wiaze sie z wiecznym uciekaniem przed wojowniczymi polskimi pixelami..
Dlatego jedynym rozwiazaniem jest zrobienie FACC'a trialem na przyklad 30-dniowym i potem jesli nie kupisz pacca to nie grasz, proste i skuteczne...

Erhion
05-07-2008, 01:27
B U M P

Pisać, pisać. :P

Andrew
05-07-2008, 12:59
Autor tematu ma CALKOWITA racje...
1.Mowicie ze na FACC nie graja same nooby?
Ciekawe dlaczego doniesc nawet PUSTEGO baga po ziemi do depo w takim Carlin to cud, a w Port Hope bardzo rzadko zdarza sie ze nam go ktokolwiek ruszy?
2.Mowicie ze FACC powinien dostawac nowe czary w updacie...
Ale po co? Po co Cipsoft ma wam cokolwiek dawac, skoro nie placicie, nie maja z tego zadnego zysku wiec nie daja... Wy chyba myslicie tak "Nie place - wymagam"...
3.Jak to jest ze na "normalnym" serwerze strach wyjsc z depo, a o expieniu na DC czy kopalni nie ma mowy?
Tak, sfrustrowani, "poszkodowani" FACCe ida sobie pozabijac poniewaz nic nie maja i im sie nudzi... Wiadomo ze PKuja rowniez gracze z premium account, ale cos jest nie tak ze na takim serwerze jak np Nebula nie mozna spokojnie stanac przed depo bo zaczyna cie bic banda 15 leveli, a do depo nie wejdziesz bo 7 sorc cie blokuje... Na pacc area prawie nie ma takich sytuacji..
Darmozjady (czyt. FACCE) nie maja prawa plakac ze nic nie dostaja, oni niszcza ta gre, znudzi mu sie expienie (nie ma gdzie expic w Thais :<) to idzie sobie popkowac, pamietam jak wbicie tego 20 levela na faccu czasami wiaze sie z wiecznym uciekaniem przed wojowniczymi polskimi pixelami..
Dlatego jedynym rozwiazaniem jest zrobienie FACC'a trialem na przyklad 30-dniowym i potem jesli nie kupisz pacca to nie grasz, proste i skuteczne...
Zawiść ludzka nie zna granic - Tibia jest grą darmową i Ci co grają na FACC mają takie same prawa jak Ci na PACC. Tyle, że Ci drudzy mają dodatkowe przywileje. A jak żal Ci dupę ściska, że Ty zapłaciłeś, a ktoś inny nie to zmień grę.

Erhion
06-07-2008, 10:29
Zawiść ludzka nie zna granic - Tibia jest grą darmową i Ci co grają na FACC mają takie same prawa jak Ci na PACC. Tyle, że Ci drudzy mają dodatkowe przywileje. A jak żal Ci dupę ściska, że Ty zapłaciłeś, a ktoś inny nie to zmień grę.

Nie zgodziłbym się. Tak Facc i Pacc mają takie same prawa do dajmy pomocy ze strony cipsoftu, pomocy w grze, pisania, grania itp.

Ale nie mają takich samych praw do nowych rzeczy, do terenów dodawanych Paccom, nie mają praw rządać nowości nie płacąc za nie. Wiec prawa mamy takie same, ale fakt faktem, że Pacc te prawa ma większe.

Dragu
06-07-2008, 12:22
Nie zgodziłbym się. Tak Facc i Pacc mają takie same prawa do dajmy pomocy ze strony cipsoftu, pomocy w grze, pisania, grania itp.

Ale nie mają takich samych praw do nowych rzeczy, do terenów dodawanych Paccom, nie mają praw rządać nowości nie płacąc za nie. Wiec prawa mamy takie same, ale fakt faktem, że Pacc te prawa ma większe.

mamusia daje 9 dyszek co 3 miechy i juz sie w glowach poprzewracalo?

CytrynowySorbet
06-07-2008, 12:42

Czekam, aż zrobisz jakąś super grę i udostępnisz ją za darmo. Albo najlepiej już teraz wyślij mi swój komputer, bo mam do niego takie samo prawo (nie zapłaciłem) jak ty (zapłaciłeś). Dane mogę ci wysłać w PM jak chcesz.

Dragu
06-07-2008, 12:51
Czekam, aż zrobisz jakąś super grę i udostępnisz ją za darmo. Albo najlepiej już teraz wyślij mi swój komputer, bo mam do niego takie samo prawo (nie zapłaciłem) jak ty (zapłaciłeś). Dane mogę ci wysłać w PM jak chcesz.

czy tibia to super gra? grales w jakies inne mmo, bo ja mysle ze poprostu zatrzymales sie na pewnym etapie i niechcesz zauwazxyc tego ze tibia to gowno robione dla dzieci ktore dostaja kieszonkowe od kochajacej mamuci, ktora niema odwagi zakazac grac tym nolifeom bo wie ze moze oberwac krzeslem

a taki wogule to jestem najtem i wale z axa

@za 20 lat bedziemy mieli zajebista polske, jak teraz kazdy mysli ze jak sobie zaplaci to jest lepszy

@down Czy napisałem, że w ogóle w to gram teraz?
zyje w nadzieji ze nie, bo jak tak to zrobilem blad cytujac cie

CytrynowySorbet
06-07-2008, 12:57
czy tibia to super gra? grales w jakies inne mmo, bo ja mysle ze poprostu zatrzymales sie na pewnym etapie i niechcesz zauwazxyc tego ze tibia to gowno robione dla dzieci ktore dostaja kieszonkowe od kochajacej mamuci, ktora niema odwagi zakazac grac tym nolifeom bo wie ze moze oberwac krzeslem

WoW, Cabal, GunZ: The Duel, Infinity Online, Silkroad, GuildWars, Linage 2 i wiele wiele innych. Czy ja gdzieś napisałem, że Tibia to super gra? Czy napisałem, że w ogóle w to gram teraz? Po prostu ludzie muszą jakoś zarabiać,lepsze to, niż np. system premium shop, gdzie za pieniądze kupujesz sobie 2x exp albo armorek który czyni cię niezwyciężonym...

"Władza to pieniądze, pieniądze to władza"

@down
zyje w nadzieji ze nie, bo jak tak to zrobilem blad cytujac cie

Nie gram, bo po prostu dla mnie ta gra jest nudna, co nie znaczy, że dla innych też musi być.

Erhion
06-07-2008, 13:59
HAHA dobry post.

Czy fiat 125p to super samochód? W dzisiejszym świecie to gówno, które można mieć za śmieszne pięniądze. A czy to oznacza, że ma być rozdawany za darmo, bo są inne samochody za które warto zapłacić?

Tak rozumujesz.

Nie ważne, czy dobre mają prawo pobierać opłate.

Mamusia kupiła neostrade i cwaniakujesz w necie?

Fajnie. Jakie masz IQ?

@za 20 lat bedziemy mieli zajebista polske, jak teraz kazdy mysli ze jak sobie zaplaci to jest lepszy

Już tak jest. Jak ci się kurwa nie podoba w Polsce, to sobie załóż własny kraj Nibilandie czy inne gówno i tam zrób równość nad równościami.

Dragu
06-07-2008, 15:20
HAHA dobry post.

Czy fiat 125p to super samochód? W dzisiejszym świecie to gówno, które można mieć za śmieszne pięniądze. A czy to oznacza, że ma być rozdawany za darmo, bo są inne samochody za które warto zapłacić?

Tak rozumujesz.

Nie ważne, czy dobre mają prawo pobierać opłate.

maja, a glupie naiwne matki placa

pozostala czesc posta pozostawie bez komentarza, bo wg. mnie to niezrozumialy lament obywatela tibi

Erhion
06-07-2008, 15:39
pozostala czesc posta pozostawie bez komentarza, bo wg. mnie to niezrozumialy lament obywatela tibi

Tą część posta pozostawił bym również bez komentarza, bo to typowy lament człowieka, którego przebiło się argumentami i nie wie co odpisać.

maja, a glupie naiwne matki placa

Mówiąc krótko - gówno wiesz o życiu, jeśli uważasz, ze powinni za darmo dawać stare samochody, bo są stare i nie są super.

Mowiąc jeszcze krócej - jeśli masz zamiar mi coś odpisać odpisz z sensem.

JESZCZE JEDNO: Zarobiłem na swojego pacca w PRACY. Ja wiem, że to takie miejsce mityczne, ale polecam się wybrać czasami.

Klosorox
06-07-2008, 15:55
jak ktos ma pacc'a mysli od razu ze jest lepszy,cool itp. itd. mi takich ludzi ogolem zal :p

CytrynowySorbet
06-07-2008, 16:13
jak ktos ma pacc'a mysli od razu ze jest lepszy,cool itp. itd. mi takich ludzi ogolem zal :p

Mi jest żal ludzi, którzy decydują się na grę, w której premium ma więcej od free, grają za free i jeszcze żądają, żeby im się więcej dawało. Czy wy nigdy nie zrozumiecie, że w świecie, który ukształtował się na przestrzeni lat, pieniądze = wygoda? Teraz bez pieniędzy za wiele nie osiągniesz, a wbrew pozorom kupno Pacc nie jest ot tak sobie łatwe. Kiedy ja wysyłałem pieniądze do Droma, jeszcze przez kilka minut zastanawiałem się, czy na pewno tego chcę. A Paccowicze zazwyczaj są lepsi i cool, bo wbrew temu, co się powszechnie mówi, oni nie biorą kasy od mamy. A skoro wy tak myślicie, to może z zazdrości, bo wam mama nie dała?

Piotrek Marycha
06-07-2008, 18:10
A Paccowicze zazwyczaj są lepsi i cool, bo wbrew temu, co się powszechnie mówi, oni nie biorą kasy od mamy. A skoro wy tak myślicie, to może z zazdrości, bo wam mama nie dała?
Agree, a btw czasem jest na odwrot - że to FAcc'i sie czują w jakiś sposób gorsi...

Albo najlepiej już teraz wyślij mi swój komputer, bo mam do niego takie samo prawo (nie zapłaciłem) jak ty (zapłaciłeś). Dane mogę ci wysłać w PM jak chcesz.
ciekaw jestem co odpowie Dragu... chociaz pewnie sie nie dowiem

Dragu
06-07-2008, 18:25
Mówiąc krótko - gówno wiesz o życiu, jeśli uważasz, ze powinni za darmo dawać stare samochody, bo są stare i nie są super.

doswiadczony sie znalazl

Btw. stare samochody to sie zlomuje, bo nikt juz ich niechce

a co do tego zdania z komputerem : jezeli niedostrtzegasz roznic pomiedzy komputerem a jakims pakiem, to o czym my tu wogule gadamy, a swoja droge to ciekawe dlaczego akurat za przyklad podales komputer, pewnie kojarzy ci sie on wylacznie z tibia

zeby rozwiac wszelkie watpliwosc: jak gralem w to gowno 2 lata temu to od poczatku mialem pacca, bo nielubie wersji demo gier

ja uwazam ze nazwa tematu pwinna byc troche zmieniona a mianowicie : Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się zdesperowani chlopcy ponizej 13 roku zycia?
bo zaden normalny czlowiek posiadajacy faka niebedzie sie zalil na jakies glupowate zmiany w grze

Vil
06-07-2008, 19:08

Za 20 lat bedziemy mieli zajebista Polske ( uklony w strone twojego polonisty ) gdy pokolenie myslace, ze za darmo cokolwiek sie im nalezy dorosnie i zacznie sie domagac swojego. Z jakiegos powodu wymyslone pare tysiecy lat temu pieniadze, bedace wymiernym ekwiwalentem wysilku wlozonego w stworzenie czegos sa nadal uzywane i nic nie wskazuje zeby przestaly.

a co do tego zdania z komputerem : jezeli niedostrtzegasz roznic pomiedzy komputerem a jakims pakiem, to o czym my tu wogule gadamy

Szesciopakiem ? naucz sie pisac.

Erhion
06-07-2008, 19:45
doswiadczony sie znalazl

Najwyraźniej bardziej od ciebie, gdy widzę co wypisujesz w tym temacie.

a co do tego zdania z komputerem : jezeli niedostrtzegasz roznic pomiedzy komputerem a jakims pakiem, to o czym my tu wogule gadamy, a swoja droge to ciekawe dlaczego akurat za przyklad podales komputer, pewnie kojarzy ci sie on wylacznie z tibia

Jeżeli ty nie dostrzegasz róźnicy, że posiadanie obudwu tych rzeczy jest możliwe tylko wtedy kiedy się je kupi to sorry, ale ciężko kapujesz. Za to płacisz i za tamto. Nie ma róźnicy czy jedno jest droższe a drugie tańsze.

Btw. stare samochody to sie zlomuje, bo nikt juz ich niechce

Nie? A ja bym z chęcią kupił sobie takiego fiata 125p bo przynajmniej może i byłby stary, zdezelowany i kurde nie nowy ale byłby mój, za moje pieniądze. A ty dalej marz o Ferrari czy innym BMW, którego w życiu nie kupisz.

Aha po drugie. Czyli według Ciebie powinni je rozdać za darmo, bo są stare i je i tak zezłomują? To co Pacca może też za darmo, bo jest stary (od kilku lat w grze) i każdy już go zna?

zeby rozwiac wszelkie watpliwosc: jak gralem w to gowno 2 lata temu to od poczatku mialem pacca, bo nielubie wersji demo gier

Gratuluje, dopiero po dwóch latach dotarłeś do tego, że ta gra jest dla ciebie gównem. No ja jak widzę gówno to go nawet nie tykam, ale jak widzę róźni ludzie są.

ja uwazam ze nazwa tematu pwinna byc troche zmieniona a mianowicie : Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się zdesperowani chlopcy ponizej 13 roku zycia?

Na szczęście nie ty decydujesz na tym forum.

bo zaden normalny czlowiek posiadajacy faka niebedzie sie zalil na jakies glupowate zmiany w grze

No bo normalny człowiek wie co znaczy zapłaciłem = mam.

CytrynowySorbet
06-07-2008, 20:06
a swoja droge to ciekawe dlaczego akurat za przyklad podales komputer, pewnie kojarzy ci sie on wylacznie z tibia

To że tobie tak się kojarzy, nie znaczy od razu że innym dookoła też. Przemyśl to, chłopcze, bo widzę, że mamy do czynienia z tym, co pieniędzmi i wszystkim, co jest z nimi związane, gardzi.

Erhion
06-07-2008, 20:19
To że tobie tak się kojarzy, nie znaczy od razu że innym dookoła też. Przemyśl to, chłopcze, bo widzę, że mamy do czynienia z tym, co pieniędzmi i wszystkim, co jest z nimi związane, gardzi.

Pewnie pan Dragu jest przeciw komercji.;)

YyyeeyIsBack
06-07-2008, 20:22
To taki chwyt rynkowy, dzadza nowe czary PACCom, taki FACC to zobaczy, chwile pomysli... i kupi sobie premium dla tych kilku czarow. CiPy wiedza, ze mysli w ten sposob wielu ludzi, a skoro niezla kase na tym robia to czemu jeszcze wiecej by ni zrobic? Wiec dadza PACCom wiecej jeszcze, a pogorsza FACC zeby 'przekonac' nawet najwiekszych zagorzelcow.

Erhion
19-07-2008, 20:06
BUMP

<znaki>

Aphino
28-07-2008, 10:19
Nie lepiej zrobić temat gdzie Facc mogą się wyżalać?

Vamanaun
11-08-2008, 15:14
Jeśli większość kochanych 12latków z tego tematu zamiast kupić sobie po szkole chipsy, odkładało by tą złotówkę dziennie, to po 2 miesiącach mieliby na pacc'a, gdzie i tak nie połapaliby się o co chodzi i zaczęli jeszcze bardziej spamować. Tibia.pl ma niemałe pieniądze z takich ludzi, gdyż jest to właśnie 80% społeczności na forum, a czym więcej odwiedzin tym więcej dostają za reklamy, ot co.

Każdy wyżalić się musi, w szczególności ludzie którzy zazdroszczą komuś tego czego sami nie mają. Nikt nikomu nie każe kupować pacc, żeby lepiej grać. Daje to tylko korzyści, a cipsoft musi z czegoś utrzymywać servery, wieć łaskawie można by przestać pierdo**ć i zamknąć ten temat.

Chciałbym na uwadze mieć także fakt, że większość mmorpg jest płatnych co miesiąc, więc możecie się jedynie cieszyć, że tutaj można pograć na free i nic nie płacić. Nic nie ma za darmo, pacc to jedynie dodatek - tak samo jakbyś zazdrościł koledze, że kupił sobie nową Tine z hitami discopolo, a jest ona o 5zł droższa. Napisz petycje do redakcji, że płyta powinna być dla każdego, bo nie potrafisz odłożyć takiej sumy pieniędzy.

Pokusiłem się o tłumaczenie tekstu z oficjalnej strony gry, może to coś uświadomi co poniektórym:

Tibia can be played free of charge as a matter of principle. However, your account can be upgraded anytime to a premium account. Advantages of premium accounts include the access to special game areas and items as well as further special features relating to the game.

Głównym założeniem Tibii jest to, że można w nią grać bez jakichkolwiek opłat. Niemniej jednak , Twój account może być zupgradowany kiedykolwiek zechcesz do statusu konta premium. Zalety posiadania premium accountu to między innymi dostęp do nowych terenów i przedmiotów, a także specjalne udogodnienia odnośnie samej rozrywki.

można w nią grać bez jakichkolwiek opłat, i chodzi tylko o to żebyście to zrozumieli. Chcesz 'lepiej' (niekoniecznie) grać? kup premium..