PDA

Pokaż pełną wersje : Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?

Stron : [1] 2

Erhion
05-11-2007, 20:20
Mój temat NIE ma na celu zabronić facc pisać na forum. Ma on na celu zabronić powstawania setek tematów po update gdzie każdy narzeka i zaśmieca się forum.

Teraz atak z drugiej strony.

Jeśli masz dość czytania żalów facców, że nie dostają (rzekomo) nic w update to wybierz w ankiecie opcje tak.

Jak uważasz, że takie tematy mają sens (o zgrozo) zaznacz nie.

Ja nie jestem chamem. Ja po prostu umiem trzeźwo myśleć i rozumiem zasady panujące na świecie. Mam też dość czytania bezpodstawnych żalów i oskrażeń facc.

Sporo osób nie wie o co mi chodzi więc:

MÓJ TEMAT MA NA CELU ZABRONIENIE PISANIA MILIONÓW SPAMERSKICH I GŁUPICH TEMATÓW PO KAŻDYM UPIE, PRZEZ RZEKOMO POSZKODOWANE ŚRODOWISKO FACC. NIE MA ON NA CELU ZABRANIA WAM CZEGOKOLWIEK, A JEDYNIE UTRZYMANIA PORZĄDKU NA FORUM.

Agrael
05-11-2007, 20:44
Wiadomo, że dla FACC'ów będzie mniej niż dla PACC, bo w końcu na tym drugim Cipowie lepiej zarabiają. A to, że ktoś się żali to jego sprawa i trzeba być na tyle tolerancyjnym, aby zroumieć czyjeś marzenia,a ten temat nic nie da, bo sam wiem co to jest czekanie na update i w końcu przekonanie się, że możesz na nim więcej stracić niż zyskać. A więc odwal się od innych i daj im się wykrzyczeć :/.

Erhion
05-11-2007, 20:46
A więc odwal się od innych i daj im się wykrzyczeć :/.

A ty odwal się ode mnie i daj mi się wykrzyczeć. Najpierw pomyśl potem napisz. Jak oni mają prawo to i ja też.

Solaxe
05-11-2007, 20:49
Stanowczo powinno się zakazać tych narzekań! Darmozjady a jeszcze żądają więcej : d. Sam nie mam PACC i jakoś żyję.

Radarowiwi
05-11-2007, 20:57
Cipsoft nie będzie wprowadzał całkowicie darmowej gry, musi mieć też z czegoś zyski a w tibi tym właśnie jest PACC. Jak się FACC'om nie podoba to niech sobie zagrają w warcaby. :baby: :baby: :baby:

Piotrek Marycha
05-11-2007, 21:06
juz są zakazane!
Pkt 2. Regulaminu!

#2 Pomyśl, jaki ma być cel nowego tematu; czy nie będzie to uznane jako spam?

Erhion
05-11-2007, 21:14
No ale ten punkt nie jest za bardzo egzekwowany wiec wysłałem taki mały apel. :P

Voon
05-11-2007, 21:27
Ba, też mi pytanie!
Jeśli ściągam z neta demo gry to nie narzekam że moje demo ma za dużo funkcji ograniczonych tylko ciesze sie z tego co mam a jeśli chce więcej to kupuje orginał. Ot zasada.

Rafals from hell
05-11-2007, 21:45
Zakaqzać to trzeba przede wszystkim tego tematu... Jak widać znowu zaczęły sie rozmowy na temat facców nic nie wnoszą. I od egzekwowania tego czy trzeba zakazać czy nie nie jesteśmy my tylko moderatorzy.

Jurij1234
05-11-2007, 22:12
Ciekawe ilu facc wie, że jest water elemental dla facc i gdzie on jest?
Osobiście wierzę w wolność wypowiedzi ale tych tematów jest za dużo.

Yossarian
05-11-2007, 23:18
Osobiscie uwazam, ze powinnien byc jeden temat dla graczy facc, w ktorym mogliby oni wypowiadac swoje zale/pretensje/grozby/prosby.
Przed kazdym uaktualnieniem, nudne i irytujace staje sie czytanie narzekan w stylu: znow wszystko dla PACC itp. itd.
Obecnie zyjemy na swiecie gdzie licza sie glownie zasady wolnego rynku i kazdy jest nastawiony na jak najwiekszy zysk(zapewne podczas pracy wasi rodzice takze stosuja te strategie - drodzy gracze narzekajacy na tworcow Tibii), wiec nie ma sie co dziwic, ze Cipsoft kolejne ulepszenia? gry daje glownie dla PACC. Oczywiscie czesc (nikly procent) jest tez przeznaczona dla FACC i z tego powinni sie oni cieszyc.
Mało prawdopodobne jest takze zeby osoba, ktora ma internet, kompa itp. nie byla w stanie nazbierac tych 90 zl na 3 miesiecznego PACCA).
W inne powody, niezwiazane z brakiem hajsu nie wnikam.

Corrnn
06-11-2007, 02:33
Nie trzeba nawet 90zl zbierac, biedne facci moga uzbierac sobie na guardach/mino ~200-400k i kupic pacc od gracza ^.^

Rafals from hell
06-11-2007, 09:42
Nie trzeba nawet 90zl zbierac, biedne facci moga uzbierac sobie na guardach/mino ~200-400k i kupic pacc od gracza ^.^

Niestety często są to oszuści ;] nawet h-levele ;]

Erhion
06-11-2007, 19:54
Trzeba kupować od osób, które są znane i sprawdzone przynajmniej przez kilkanaście osób na serwie.;)

Cygan Slejter
06-11-2007, 20:27
Ten temat jest tak samo idiotyczny jak tematy w których żalą sie facc, ze gowno maja....

Erhion
06-11-2007, 20:38
To twoje zdanie.

Ptakuba
06-11-2007, 21:22
Ten temat jest jak lokata.
Może od razu powiedz żeby usunąć Free Account, bo wszystkie facce to darmozjady, thieves, nooby i sataniści?
Racja, nie powinno być stosów takich tematów, ale odpowiadać w nich (nawet mówiąc, że powinniśmy więcej dostać) nie możesz zabronić.
A teraz odpowiem w stylu moich kolegów z Acidcave: (nie brać do serca)
- jeśli uważasz, że free account to wersja demo - idź się utop (wybacz Trang)
- jeśli uważasz, że liczą się tylko pieniądze - idź się powieś (sorki, Acid :P)
-jeśli uważasz, że free account powinien mieć wszystko co premium - skocz z wieżowca (nareszcie coś własnego :P)
- jeśli uważasz, że free account to nazwa Azerbejdżańskiego zakonu sufrażystek wyznających wielkiego pora, stań o północy w beczce śledzi, zatańcz makarenę, powiedz w ciągu 0.666 debilosekundy "jsbgkazbglksabflkgbsg lubię ser", zacznij kampanię ratowania nieumarłych kałamarnic z Marsa przed skażeniem atomowym, a następnie idź się utop, powieś, lub skocz z wieżowca.

Rafals from hell
06-11-2007, 21:41
Ja nie wiemjak to sie stao ale drisiaj padlem na trolu a mialem 9 lefel i falilem z axabo jestem knajtem ;( moze to gamamemaster mnie zaciupal !????? podajoc sie za trola. :baby:

Po pierwsze twój stan: na emeryturze... a grasz.
No ale mniejsza z tym.

Nie wiem czy ty masz dysleksje, dysgrafie, dysortografie, czy jakieś inne dysmózgowie, czy po prostu robisz z siebie celowo debila.

Na pewno Gamemaster zamienił się w trola i z aktywnych 40tyś. grazcy wybrał akurat 9 levela, bo mu się nudziło.

A tak poza tym to zły temat wybrałeś.

Boże, widzisz i nie grzmisz!

Mukos
07-11-2007, 00:14
Ja popieram zalozyciela temetu w 100% bo tak mnie wk******* te nooby na faccu ze to maks i jeszcze te ich "frie itemz" zal

Erhion
07-11-2007, 18:27

Tak uważam, ale się nie utopie. Sorry.;)

- jeśli uważasz, że liczą się tylko pieniądze - idź się powieś (sorki, Acid )

Zmodyfikuje to. Pieniądze rządzą światem i realnym i tibijskim.

Voon
07-11-2007, 20:31
Osobiście wierzę w wolność wypowiedzi ale tych tematów jest za dużo.
Tu już nie mowa o wolności wypowiedzi to jest po prostu masowy spam (niestety)

Już napuszczam wody do wanny :)

Jakoże aktualnie jestem FAcc to nie zakładam durnych topiców "tylko pacce X( !!1!!!!!1!one!!1" etc tylko wygodnie przeciągam sie przed monitorem wiedząc że to tylko gra, tak dzieciaczki, tylko gra.

Ptakuba
07-11-2007, 21:22
Wiem że to tylko gra.
A tych aluzji nie musicie (chociaż możecie:p) odbierać poważnie.
Ja miałbym najlepiej bo największy wybór. Teraz mam trochę czasu. Chyba wybiorę skok :p

Lord_Piterek
07-11-2007, 21:58
jak juz jest wam naprawde zle, zrezygnujcie z jakis przyjemnosci - ot dostaje kiesezonkowe marne bo marne ze aż żal - 30 zl mies. ale nie narzekam - odloze je. Na ferie jesli dobrze pojdzie bede mial pacc. W czym problem?:(

A dam se ch*ja uciac ze wiecej kasy dostajecie tylko kupujecie cos co wam nie potrzebne

Lisa
07-11-2007, 22:05
@ Topic

Zalisz sie, ze ci to przeszkadza?! To kup im wszystkim PACC... Ten temat jest w stylu "narzekania": "narzekam bo tamci narzekaja" ... :baby::baby::baby: nudza cie takie tematy? wkurzaja? to po co czytasz... omijaj!

Rafals from hell
07-11-2007, 22:41
Tak uważam, ale się nie utopie. Sorry.;)

Zmodyfikuje to. Pieniądze rządzą światem i realnym i tibijskim.

Znakiem tego jesteś typowym materialistą. I prawdopodobnie masz kumpli w RL i w Tibii, dla których liczy się tylko kasa ;]

Już napuszczam wody do wanny :)

Jakoże aktualnie jestem FAcc to nie zakładam durnych topiców "tylko pacce X( !!1!!!!!1!one!!1" etc tylko wygodnie przeciągam sie przed monitorem wiedząc że to tylko gra, tak dzieciaczki, tylko gra.

Firma jak wydaje wersję demo informuje o tym użytkowników. Znajdź mi miejsce, w którym znajduje się taka informacja... to tylko twoje i innych przekonanie.

@ Topic

Zalisz sie, ze ci to przeszkadza?! To kup im wszystkim PACC... Ten temat jest w stylu "narzekania": "narzekam bo tamci narzekaja" ... :baby::baby::baby: nudza cie takie tematy? wkurzaja? to po co czytasz... omijaj!

dyby to był jeden taki temat można by to ominąć, ale nie jak jest ich 3 lub więcej...

Martka
07-11-2007, 22:57
dyby to był jeden taki temat można by to ominąć, ale nie jak jest ich 3 lub więcej...

Ja widziałam tylko jeden...
Podaj mi proszę linki do tych pozostałych, bo wątpię, że jest ich więcej... Może (niektórzy) gracze facc żalą się, ale nie poprzez zakładanie osobnych tematów, tylko wypowiadając się w postach pod
innymi tematami.

Scartex
07-11-2007, 23:07
Free account players byli sa i beda...

Kazdy kto teraz ma pacca tez biegal kiedys z free acc

Tak wiec nei wiem po co ten temat...

Stac cie na pacc (niewazne czy za zl czy za GP) - masz
nie stac cie i musisz biegac po facc area - nie masz i sie Wkurw...

Proste logiczne ... Temat do kasacji ... Bezsensowny

Rafals from hell
08-11-2007, 00:49
Bo jakaś osobą godna stanowiska moderatora prawdopodobnie je usunęła... ;]

Rafals from hell
08-11-2007, 00:57
Bo jakaś osobą godna stanowiska moderatora prawdopodobnie je usunęła... ;]

Tak wiec nei wiem po co ten temat...

Stac cie na pacc (niewazne czy za zl czy za GP) - masz
nie stac cie i musisz biegac po facc area - nie masz i sie Wkurw...

Zrobił bym to dawno gdybym takie uprawnienia miał...

Albertus
08-11-2007, 16:25
jak dla mnie to facc maja za dużo ,

facc powinny dostać jedno miasto ( carlin bo to noob city ) a przy nim expowiska na level 8-15 , 15-25 i 25+

więcej im sie nie powinno należeć , przynajmniej inne miasta by sie odnoobily , ale jak by tak było pacc powinien być tańszy do 50 zl za 3 miesiące , bo tereny pacc były by wogle puste , cip i tak by ładnie zarabial

Erhion
08-11-2007, 17:32

Mamy wolność słowa to raz. Dwa istnieje temat gdzie żalą się FACC wiec ja mam pełne prawo na taki temat. Nie chcesz to nie pisz.

Znakiem tego jesteś typowym materialistą. I prawdopodobnie masz kumpli w RL i w Tibii, dla których liczy się tylko kasa ;]

Źle myślisz. Nie jestem materialistą. Ja po prostu wiec co i jak jest ułożone w naszym świecie. To, że kasa rządzi światem.

Zalisz sie, ze ci to przeszkadza?! To kup im wszystkim PACC... Ten temat jest w stylu "narzekania": "narzekam bo tamci narzekaja" ... nudza cie takie tematy? wkurzaja? to po co czytasz... omijaj!

A ty omijaj ten temat jeśli ci on przeszkadza.

A dam se ch*ja uciac ze wiecej kasy dostajecie tylko kupujecie cos co wam nie potrzebne

Często taka jest prawda. Nie zawsze ale czasami.

Zrobił bym to dawno gdybym takie uprawnienia miał...

Ale nie masz. Jak znikną tematy gdzie żalą się FACC jak chocby ten w UPDATES to mój można też usunąć. Chociaż wole by został dla potomnych. :P

Firma jak wydaje wersję demo informuje o tym użytkowników. Znajdź mi miejsce, w którym znajduje się taka informacja... to tylko twoje i innych przekonanie.

Może nie jest tak napisane ale tak traktuje się FACC.

Askaral
08-11-2007, 17:39
Chcecie facce miec wiecej? Kupcie pacca.

Voon
08-11-2007, 18:08
jak juz jest wam naprawde zle, zrezygnujcie z jakis przyjemnosci - ot dostaje kiesezonkowe marne bo marne ze aż żal - 30 zl mies. ale nie narzekam - odloze je. Na ferie jesli dobrze pojdzie bede mial pacc. W czym problem?

To byś został bez wacka bo PAcc'a można przecież kupić jak dostaniesz jakąś extra kase na urodziny, dzień dziecka, od babci etc i wcale nie trzeba rezygnować z normalnych przyjemności.

A jakbyś inaczej to nazwał? Masz bulwersa bo uważasz że tibia jest darmowa a PAcc to tylko dodatek, ułatwienie?

Ja widziałam tylko jeden...
Podaj mi proszę linki do tych pozostałych, bo wątpię, że jest ich więcej...

Jakiś czcigodny człowiek je usunął bo takie reportuje sie nabierząco

Ale czy każdy zakładał głupie topiki dot. update głownie graczy z PAcc?

...bo tereny pacc były by wogle puste , cip i tak by ładnie zarabial
Niestety marzenia, na niektórych światach zaróno PAcc jak i FAcc area są zapchane, niestety.

Ptakuba
08-11-2007, 19:02
@Albertus: Ty patrząc na mój 1 post w tym topicu, możesz hmmm... wypić truciznę :P
Więc według ciebie wszystkie facce to nooby i debile, a każdy pacc jest święty? Dziecko neo...

Lisa
08-11-2007, 19:58
@ Bloo

omijac nie bede bo sie ucze od ciebie czyli - narzekam na narzekajacego, ktory narzeka, ze inni narzekaja... :baby:

NARZEKAJMY WSZYSCY bedzie fajnie... zrobmy wszyscy tematy typu "narzekam", "narzekam bo tamten narzeka", "narzekam z innymi", "narzekam bo tamci tez narzekaja"...

masz pretensje, ze tamci zakladaja takie tematy a ty sam nie lepszy... :baby: zaraz powstanie nastepny temat tego typu etc etc... maslo maslane

Arlash
08-11-2007, 20:04
Widac ze wiecej osob jest na TAK ja rowniez jestem na TAk i woogle jestem przeciwny tym z facc bo tylko zatruwaja zycie swoimi ,,free itanz plx'' ,,play?'' ,,br?'' ,,pl?'' kazdy wie o co mi chodzi (ZLIWKIDOWAC FACC!!) :)

Lisa
08-11-2007, 20:10
Widac ze wiecej osob jest na TAK ja rowniez jestem na TAk i woogle jestem przeciwny tym z facc bo tylko zatruwaja zycie swoimi ,,free itanz plx'' ,,play?'' ,,br?'' ,,pl?'' kazdy wie o co mi chodzi (ZLIWKIDOWAC FACC!!) :)

to sa nooby... zlikwidowac FACC... hmmm a tobie zabrac PACCa... ops i wtedy co? bys nie istnial :( :baby:

Ptakuba
08-11-2007, 20:43
@Arlash: "A ty jesteś pan łysy jak dupa!" źródło: Kiepscy
A wszystkie pacce to debile, thiefy, uciekające z czyimś lootem na pacc area i szpanerzy. Czy to prawda? Nie! Ale część tak robi. Nie wierz stereotypom. Są facce które nie są noobami, są też pacce które nimi są.

Doktór Lewatywa
08-11-2007, 20:55
@Do autora tematu:

To jest wolny kraj i każdy może wyrazić swoją opinię.

Lasooch
08-11-2007, 20:59
uciekające z czyimś lootem (...) część tak robi

I tu zonk, bo, kotku, nie ma miejsca, gdzie można z facc na pacc area uciec z lootem (chyba, że się go ma w plecaku, ale wtedy to bez znaczenia, gdzie się ucieka). Poza rookowym mostkiem.

Ptakuba
08-11-2007, 21:14
@Up: No to racja, zonk :D

Salarigoth
08-11-2007, 22:12
Lubie takich ludzi , Zalozylem temat ! Ludzie ! Make some noise !
; p

p.S Zalozyciel tematu ma racje... Pierw narzekacie tibia sie psuje przez 11 letnie dzieci a wiekszosc facc to takie osoby ,a bronicie im tera dupy gz.

Erhion
08-11-2007, 22:25
@Do autora tematu:

To jest wolny kraj i każdy może wyrazić swoją opinię.

I właśnie to uczyniłem gdy założyłem ten temat. Zrozumcie w końcu. Mam takie samo prawo jak inni do wyrażania swojej opini. To działa w dwie strony.

masz pretensje, ze tamci zakladaja takie tematy a ty sam nie lepszy... zaraz powstanie nastepny temat tego typu etc etc... maslo maslane

Ja w przeciwieństwie do nich nie zakładam niewiadomo ilu tematów. Jak do tej pory tematu takiego jak ten nie widziałem. Ludzie pisali, by przestali narzekać głównie w tematach o update. A tu mogą się wypowiedzieć osobno.

Grzybicostopy
09-11-2007, 20:42
Tibia jest grą 2D, prostą, brzydką, szeroko dostępną, mało wymagającą. Siłą tej gry jest community. Bez facc ta gra po prostu nie istnieje. Dlatego mają oni prawo narzekać. Każdy ma prawo narzekać. Tylko po co? Tutaj na pewno nikt z Cipsoftu was nie usłyszy.
A jeśli komuś się nie podoba to, że gracze bez premmium zakładają tematy, niech je omija. Chyba nie tak trudno spostrzec po tytule o czym dany thread jest.

Do założyciela tematu: gratuluję zrównania się z tymi, których tak bardzo nie lubisz.

P.S. Dyskusja na bardzo niskim poziomie. Czyli standard na tym forum.

Uther92
10-11-2007, 09:48
Facc, to nie tyle demo, co coś w rodzaju triala;)
A mnie nie tyle wkurzają narzekania, co ludzie z faccem, mówiący, że cipsoft zdziera z nich kase, a potem narzekają, na słaby stan techniczny serverów.

Erhion
10-11-2007, 09:55
Do założyciela tematu: gratuluję zrównania się z tymi, których tak bardzo nie lubisz.

P.S. Dyskusja na bardzo niskim poziomie. Czyli standard na tym forum

Jak już mówiłem nie musisz tu się wypowiadać.

Bez facc ta gra po prostu nie istnieje.

Facc jest po to by cię zaciekawić grą i byś kupił PACC. A to bez PACC ta gra by nie istniała, bo to PACC utrzymuje dla was te grę.

Xirgan
10-11-2007, 13:02
Co cie to obchodzi ze facc sie uzala, po prostu nie czytaj tego tematu.

KrEmAs KAc
10-11-2007, 13:56
Do żalenia się są fota np: żal (www.żal.pl)

Edit: FORA :) literówka

Albertus
10-11-2007, 15:30
@Albertus: Ty patrząc na mój 1 post w tym topicu, możesz hmmm... wypić truciznę :P
Więc według ciebie wszystkie facce to nooby i debile, a każdy pacc jest święty? Dziecko neo...

nie , nie uważam ze każdy pacc jest święty a każdy facc to noob

ale tak sie składa ze większość facc to nooby a większość pacc to porządni ludzie

ja na pacc arena tylko kilka razy spotkałem sie z fri itanz plx
na facc widzę to cały czas jak tam jestem

@ modkowie i admini mam taki pomysł co mógł by zostać wprowadzony

w tym dziale update zrobić temat

"ROBIENIE WIĘCEJ DLA FACC"

niech sie tam użalają a jak przyjdą do normalnych tematów to obrazu ban , to zaoszczędziło by użalania sie w innych - normalnych tematach

Cygan Slejter
11-11-2007, 01:51
@up
lezysz psie

Drener
11-11-2007, 19:19
Jesli ci to przeszkadza to nie musisz tego czytac.Mi to nie przeszkadza.Nie mam pacca, nie pisze tak ale chyba nie jest to nic zlego jak ktos sie uzala.Moze niektorych nie stac?Ale nie wiem po co sie tego czepiasz i po co taki temat

Erhion
13-11-2007, 16:35
Przeczytaj sobie cały temat to się dowiesz czemu się czepiam.

Erhion
26-11-2007, 13:30
Bump.

:p

Albertus
26-11-2007, 13:34
Jesli ci to przeszkadza to nie musisz tego czytac.Mi to nie przeszkadza.Nie mam pacca, nie pisze tak ale chyba nie jest to nic zlego jak ktos sie uzala.Moze niektorych nie stac?Ale nie wiem po co sie tego czepiasz i po co taki temat

bo to jest denerwujące , czytasz sobie np. co będzie w nowym update a co drugi post to "i znowu nic dla facc !! jebane cip "

Rafals from hell
28-11-2007, 20:27
Teraz nie narzekajcie ludzie, że dla FACC nic nie dają. Oprócz nowych questów, które zapewne będą też dla FACC Cipy zaoferowały wam nowe rodzaje Cyclopów. Mount Sternum będzie zmienione i dodane zostaną nowe Cyclopy ;] oraz dojdą nowe trolle i prawione stare ;]

Pierozek
28-11-2007, 20:53
No to faktycznie duzo dostana :D:D, ale mam dla was jeszcze jedno pocieszenie !! TE NOWE DRAGONKI, KOTKI I WIEWIORKI TEZ DOSTANIECIE !! ;D

TaH
28-11-2007, 21:21
Hahah, tak to podsumuje: attention whore ...

Wipigi
28-11-2007, 21:37
Ja jestem za.

Rafals from hell
29-11-2007, 00:08
Hahah, tak to podsumuje: attention whore ...

Myślę, że nie ładnie ejst używać tak wulgarnych słów zwłaszcza tam gdzie dzieci czytają ;]

Monsword
30-11-2007, 10:49
facc' prawie nic niema... ale niechce mi sie żalić bo nikt tego niesłucha a jeśli chodzi o zdanie bloodwina.. pewnie masz pacc'a a niewszyscy srają kapuchom. mniejsza z tym daj noobom prawo do własnego zdania i tak po paru dniach głupi temat wywalony

Jackie'Samuraj
30-11-2007, 19:48

Jeśli masz dość czytania żalów facców, że nie dostają (rzekomo) nic w update to wybierz w ankiecie opcje tak.

Ja nie jestem chamem. Ja po prostu umiem trzeźwo myśleć i rozumiem zasady panujące na świecie. Mam też dość czytania bezpodstawnych żalów i oskrażeń facc.

Z jednej strony masz racje bo takie tematy i tak nic nie zmienia, ale z drugiej nie kazdego stac na pacc tzn. mi np szkoda kasy na to szczerze mowiac.

Piotrek Marycha
30-11-2007, 20:38
Z jednej strony masz racje bo takie tematy i tak nic nie zmienia, ale z drugiej nie kazdego stac na pacc tzn. mi np szkoda kasy na to szczerze mowiac.
po 1: kazdego grającego stać na pacca
po 2: to ze ci szkoda kasy na pacca to nie znaczy ze cie nie stać
po 3: nic nie usprawiedliwia żalenia sie noobow ze nic im na faccu nie daja

Cygan Slejter
30-11-2007, 20:41
po 1: kazdego grającego stać na pacca
po 2: to ze ci szkoda kasy na pacca to nie znaczy ze cie nie stać
po 3: nic nie usprawiedliwia żalenia sie noobow ze nic im na faccu nie daja

1.Nie prawda, jest wiele opcji ze kogos nie stac na pacc :)
2.no tu sie zgodze:)
3.Czemu nooby? bo sie zala?? chyba nie wiesz co znaczy slowo noob :)

Hunter Of Mystery
01-12-2007, 02:15
Swietnie! Po tym temacie moge stwierdzic, ze co 4/5 uzytkownikow to nooby.Tematy o facc/pacc maja sie czesto tak:
facc: znowu nic nie dostalismy!
pacc: a zamknijcie dupy facce nie placicie nic nie macie!
Jak dla mnie niech pacce maja te swoje potworki, tereny i niech sobie expia, mnie zawsze wkurzala sytuacja czarow, praktycznie zadna profesja facc nie wypelnia swojego zadania
knight - bez exety res na blokera nie nadaje sie...
druid - swietnie sobie poradzi jako healer bez spontanow leczacych...
sorc - bez poteznych czarow obszarowych to nic nie jest wart
pall - on nawet na pacc nie ma zadnej roli

Foxbee
01-12-2007, 20:18
Serdecznie wszystkich pozdrawiam - zarówno tych, którzy wyrażają (słuszną poniekąd) frustrację lamentem posiadaczy konta FACC, jak i tych, którzy (także nie bez racji) o przywilejach PACC jako o problemie mówią. Podkreślę to: mówią, bo jakkolwiek zgadzam się z założycielem tematu, to jednak nie można popadać w skrajności i zakazywać kulturalnej wymiany zdań, także na ten kontrowersyjny temat.

Czytając opinie użytkowników, zacząłem podejrzewać, że większość z nich nie rozumie, czym naprawdę jest uporczywe żalenie się. To też było przyczyną, dla której, mimo wszystko, oddałem głos na nie. Nie podzielam opinii niektórych forumowiczów, którzy skarżą się na jakiekolwiek przejawy dyskusji o powiększających się różnicach PACC-FACC. I znów: powiększających się, bo różnice jako takie są Tibii nieodłącznym elementem.

Dla przykładu, co powiecie o tym, że pół Tibii jest dostępne tylko dla PACC? Czy Tibia jest jeszcze darmową grą? A teraz spróbujcie ustosunkować się do tego, że, gdyby nie PACC i zachęcanie do jego kupna poprzez przywileje, CipSoft nie miałby z czego utrzymać serwerów i pracowników. Mam nadzieję, że to rozjaśni trochę Wasze gorące umysły. Pozdrawiam,

Foxbee

Foxbee
01-12-2007, 20:18
Przepraszam, znów te podwójne posty...

Gilu90
01-12-2007, 23:12
Ja uważam że osoby posiadające facc nie powinni narzekać że za każdym razem dodają w nowym update większość dla osób posiadających pacc'a, każda firma chce zarabiać pieniądze, i oni właśnie tym nakłaniają do kupna pacc'a.

Gilu

Andrealfus
02-12-2007, 09:52
1. Wolnosc slowa - kazdy ma prawo to wygloszenia swoich opini.(Jak to up Lisek napisał kulturalna wymiana zdań jak najbardziej)
2. Co prawda to prawda tych tematow/postow(typu "KUTWA ZNOWU NIC DLA FAC !!ONE ONE ONE) o facc jest za duzo ale popatrzmy na to z drugiej strony :
Jesli cipsoft np. dodal by z 4 kopalnie z dwarf guardami kolo kazo... czy nie bylo by lepiej? facc i pacc skorzystają na tym i nie było by komentarzy typu "znowu 0 expowisk dla facc, fajne tereny tylko dla pacc"

W tym updacie i tak facc duzo skorzysta
- możliwość enchantingu broni
- nowe potiony
- nowe czary
- nowe runy
- przebudowane niektóre tereny
- nowe potwory
- pełno nowych grafik (np te nieszczesne kopalnie przed kazo, jak ladnie wejscia wyglądają)

W tym upie facc nie ma co narzekać .

Stary_Duch
02-12-2007, 10:12
Według mnie wystarczy, że FACC dostaliby choć połowę rzeczy z poprzednich update'ów, tak z poprzednich. Ile jest rzeczy, które mogliby dostać. No nie wiem choćby kilka czarów które są dla PACC, (teraz będą wprowadzone nowe, i oczywiście tylko dla płatnych kont. Co szkodzi oddanie kilku starych?) kilka nowych terenów, kilka outfitów, addonów, zadań, potworów do zabicia. Nowości, które są teraz wprowadzane, ten update zimowy, spoko, niech będą na PACC, w końcu płacą, więc niech mają, ale niech też ci gracze z darmowymi kontami też coś dostaną. W pewnym momencie rozwój darmowych kont zatrzymał się i stoi w miejscu. Wg mnie najnowszy update dla PACC, a rzeczy np z poprzednich update'ów dla darmowych kont.

Erhion
02-12-2007, 17:59
Up:

A z jakiej racji? Co dali faccowie tibii by teraz tibia i cipy im się odpłaciły i dały coś w update?

Mefisto of Deth
02-12-2007, 18:08
Też mnie wkurza gdy facc się żali chyba o to w facc chodzi żeby był gorszy od pacca co nie? Cipsoft chce zarobić a nie robić darmową grę dla noobków. Kupcie se Pacca Noobki to nie będziecie narzekać proste!

Hunter Of Mystery
02-12-2007, 21:34
@up
Jakbym kupil pacca to bym narzekal jeszcze bardziej wedle zasady place-wymagam...

Helmen
04-12-2007, 05:11
To może zróbmy tak: facci dostaną ue, będzie się im dwukrotnie szybciej regenerowało życie i mana, niech facc'owy knight ma o polowe tańsze runy w sklepie, możliwość darmowego przemieszczania się statkami pomiędzy miastami, a pacc niech mają o połowę mniejszy exp dlatego iż mają więcej miast do expienia... poczekajmy miesiąc może dwa aż ujrzymy czarną stronę tibia.com informującą o zakończeniu projektu zwanego tibią z powodu braku funduszy... uśmiechy facc'ow nie pomogły w utrzymaniu serwerów! Bye.

Hunter Of Mystery
04-12-2007, 16:13
@up
Zaden normalny facc nie bedzie chcial wszystkiego co maja pacc, ale stosunek tego co maja pacc/facc to juz jest przegiecie. Praktycznie dostaje tylko to czego nie mozna by podzielic...

Erhion
04-12-2007, 17:45
Up:

WYJAŚNIJ MI.

Dlaczego macie coś dostać? DLACZEGO? PŁACISZ? CZY PŁACISZ ZA TE GRĘ?

JAK NIE TO NIE DOSTANIESZ NIC.

KLP
04-12-2007, 20:36
hhmm nie czytalem calego tematu ale tu raczej powinno sie wprowadzic jakies ograniczenie z wzegledu na lv a nie na facc/pacc
bo nie wiem czy zauwarzyliscie ale niskie lv na pacu tez ladnie nazekaja
odpisuje prawie kazdemu kto do mnie pisze i nie raz slysze male rewlacji typu "plz zrub mi 1 ancjen speara bo one podobno caly dzien wytrzymac moga " potem zostaje zwzywany jak mowie ze nie wiem co to "ancjent spear" jest i nie wiem jak sie go robi xD
potem czytam na fotrm jakies pier.olone brednie takiego doswiaczonego tibijczyka ktory zaciaga jezyka u podobnie ogranych kolegow i dochodze do wnioku ze powinno sie pozwolic na forum wypowiadac osoba ktore nabily conajmniej 50 lv co prawda ja na 50 lv bylem mega nobem ciagle ale przynajmniej nie wyskakiwalem z glupotami na forum

Don^Mokate
05-12-2007, 11:30
zauwazcie jak facce sie zachowuja gdzy zmienili im glupie rody/wandy
tony spamu, nowe tematy, w kazdym temacie o update co drugi post to pytanie o rody
przyzwyczajcie sie ze jestescie plebsem skoro nie chcecie placic za ta gre. Wasz wybor.

Guriel
05-12-2007, 13:29

facc powinny dostać jedno miasto ( carlin bo to noob city ) a przy nim expowiska na level 8-15 , 15-25 i 25+

więcej im sie nie powinno należeć , przynajmniej inne miasta by sie odnoobily , ale jak by tak było pacc powinien być tańszy do 50 zl za 3 miesiące , bo tereny pacc były by wogle puste , cip i tak by ładnie zarabial

przeczytaj to co napisales i pomysl trzy razy...

przeciez jak by tak bylo, to ludzie by pacc'a nie kupowali, bo po co? plaicsz 50 zeta na 3 miesiace a pozniec co? znow 50zeta bo nie masz gdzie expic, po 3 miesiacach znow 50 zeta... az wkoncu dojdziesz do wniosku ze ta gra nie ma sensu, i osoba odpada, pozniej tak druga, osoba , trzecia i tak do konca ;] i koniec tibiii ;p

ja nigdy w zyciu nie kupilem sobie pacca, gram w tibie od 3,5 roku ;p pamietam czasy tibii 7,1 hmmm pacca mialem 2x ale to kolega mi kupil (glupi? ;p nie wiem, chcial to kupil, albo to z kolega sharowalem i on kupil pacca ;p) teraz loguje sie raz na tydzien, gadam ze starymi kolegami, zabije dl'e dla zabawy i daje loga, echh

z facc'iem mozna zyc ;] wkoncu POH/ dragon lair OF starcza na serio do 200 lvl ;] ale tego lvl nie osiagne ;]

hyh

pzdR! ;]

Monsword
05-12-2007, 14:05
@Albertus- biorąc pod uwagę twoją wypowiedź zaczynam mieć podejrzenia że coś ciężkiego spadło ci na głowę.
Facc też ma prawo do gry. Ogólnie równowaga między facc' apacc wg mnie jest ok... ale powinni dać dostęp dla facc od 200 lvla do savanground i zrobić wyspę smoków dla facc i wtedy wszyscy byli by happy... można by jeszcze pogrzebać w magi ale to tyle

Xentrion
05-12-2007, 14:09
Zakaqzać to trzeba przede wszystkim tego tematu... Jak widać znowu zaczęły sie rozmowy na temat facców nic nie wnoszą. I od egzekwowania tego czy trzeba zakazać czy nie nie jesteśmy my tylko moderatorzy.

A co mają za modkowie do tego co Cipsoft robi z wlasnymi serwerami? hah...

@Topic
No tak i kolejna dyskusja... wiadomo... jak za cos płacisz to masz więcej. Tak bylo, jest i będzie... mysle ze poprostu ujawniasz swoją wyższosc nad facc... chyba ze jestem w blędzie.

Hunter Of Mystery
05-12-2007, 18:39
Up:

WYJAŚNIJ MI.

JAK NIE TO NIE DOSTANIESZ NIC.
Bo facc to skaza na tej pieknej, platnej Tibii?
Powiedz mi jak sie Tibia utrzymywala w czasach kiedy jeszcze pacca nie bylo?
W Silkroadzie jakos lepiej rozwiazali te kwestie...

Erhion
05-12-2007, 18:47
Bo facc to skaza na tej pieknej, platnej Tibii?
Powiedz mi jak sie Tibia utrzymywala w czasach kiedy jeszcze pacca nie bylo?
W Silkroadzie jakos lepiej rozwiazali te kwestie...

Skoro mnie zacytowałeś to wypada odpowiedzieć na moje pytanie.

A ja odpowiem na twoje.

Silk a Tibia to co innego. Co z tego jak to rozwiązali w Silku. Podoba cię się to jak jest w Silku to idź grać w niego.

Nie wiem z czego się utrzymywała tibia, albo sponsor albo reklamy. Poza tym wtedy był jeden serwer wiec kilka osób mogło się złożyć i go utrzymywać za własną kasę a pacca wprowadzili potem.

Poza tym co ma fakt, jak utrzymywała się tibia kiedyś do tego jak jest teraz?

Erhion
05-12-2007, 18:51
@Albertus- biorąc pod uwagę twoją wypowiedź zaczynam mieć podejrzenia że coś ciężkiego spadło ci na głowę.
Facc też ma prawo do gry. Ogólnie równowaga między facc' apacc wg mnie jest ok... ale powinni dać dostęp dla facc od 200 lvla do savanground i zrobić wyspę smoków dla facc i wtedy wszyscy byli by happy... można by jeszcze pogrzebać w magi ale to tyle

Nie nie powinni. Nie powinni dostać nic jeśli nie dali nic na grę. Nie nalezy się im nic jesli nie płacą.

@Topic
No tak i kolejna dyskusja... wiadomo... jak za cos płacisz to masz więcej. Tak bylo, jest i będzie... mysle ze poprostu ujawniasz swoją wyższosc nad facc... chyba ze jestem w blędzie.

Jesteś. Jak pisałem w 1 poście (pewnie nie chciało się przeczytać) nie jestem chamem a realistą i rozumiem zasadę - płacisz = wymagasz.

Hunter Of Mystery
05-12-2007, 19:35
Dlaczego macie coś dostać?
Bo to dzieki faccom coraz wiecej ludzi zaczyna grac w tibie.
PŁACISZ?
Tak, wysylajac smsy na konkursy i nic z tego nie majac.

Erhion
05-12-2007, 20:07
Tak, wysylajac smsy na konkursy i nic z tego nie majac.

Twoja kasa nie idzie na Tibie tylko na tibia.pl Chyba, że wygrasz pacc ale tylko wtedy. Tibia.pl nie przekazuje kasy tibia.com jeśli nie wygrałeś.B)

Bo to dzieki faccom coraz wiecej ludzi zaczyna grac w tibie.

Zaczyna grać i tylko o to chodzi. By móc i chcieć grać w pełną grę musisz ją KUPIĆ.

morisek
05-12-2007, 20:29
up:
Tibia jest darmową grą.

edit:
A jak inaczej można się tego dowiedzieć? Dlatego pretencje FACCowców są uzasadnione - tibia jest darmowa.

Sir Tibiak
05-12-2007, 20:45
up:
Tibia jest darmową grą.

Tylko i wyłącznie z nazwy.

Facc - konto demonstracyjne, Pacc - konto normalne.

Erhion
05-12-2007, 22:46
up:
Tibia jest darmową grą.

TAK. Masz rację. A czy to znaczy, że masz coś dostać? Bo grasz to musisz dostawać coś nowego? Umowa, którą akceptujesz i regulamin nic nie mówi o tym, że będziesz dostawał coś za darmo.

A jak inaczej można się tego dowiedzieć? Dlatego pretencje FACCowców są uzasadnione - tibia jest darmowa.

NIE są uzasadnione. Skoro tibia jest darmowa to grasz w to co masz. Nie masz prawa do tego co jest płatne. Proste i logiczne.

Helmen
06-12-2007, 17:21
A co mają za modkowie do tego co Cipsoft robi z wlasnymi serwerami? hah...

@Topic

Zrozumiałeś to co napisał Rafals~? On pisze że ten temat do niczego nieprowadzi wiadomo dlaczego a ty piszesz w ogóle nie na temat o Cipsofcie i ich serwerach! lol

morisek
06-12-2007, 18:12
TAK. Masz rację. A czy to znaczy, że masz coś dostać? Bo grasz to musisz dostawać coś nowego? Umowa, którą akceptujesz i regulamin nic nie mówi o tym, że będziesz dostawał coś za darmo.

NIE są uzasadnione. Skoro tibia jest darmowa to grasz w to co masz. Nie masz prawa do tego co jest płatne. Proste i logiczne.

IMO gra darmowa nie równa się wersji demonstracyjnej, większość rzeczy powinna być dostępna dla wszystkich, a tylko jakieś mniej potrzebne dodatki dla płacących.

Dudipl
06-12-2007, 18:26
@up
Ale niestety w prawie wszystkich grach mmorpg tak ze sa konta platnie i darmowe wiec tego nie zmienisz bo tworcy tez chca na czyms zarabiac ;)

fannet
06-12-2007, 19:02
broń boże zakazywać tematów ... wszystko jest potrzebne ...
trzeba zaznać zła aby docenić dobro, czyli :

... gdyby zabroniono tematów to nie nikt by nie doceniał tego że moderatorzy ciągle dbają i kontrolują forum,

... gdyby nie opcja FACC 99% z was by nie kupiła PACC ...

... tak samo jest z noobkami, ile razy rozbawili czy wnerwili, bez nich nie było by uroku PACC terenów bez noobków ... (a przynajmiej o ograniczonej ilosci) :]

Erhion
06-12-2007, 20:02
IMO gra darmowa nie równa się wersji demonstracyjnej, większość rzeczy powinna być dostępna dla wszystkich, a tylko jakieś mniej potrzebne dodatki dla płacących.

Człowieku ty pojęcia nie masz co mówisz.8o

Powinno być odwrotnie. Za darmo powinny być mniej potrzebne rzeczy a dla tych co płącą PIENIĘDZMI najlepsze rzeczy w grzę.

Poza tym ponad połowa rzeczy w tibii jest za darmo.

... gdyby nie opcja FACC 99% z was by nie kupiła PACC ...

Tak. Co nie znaczy, że trzeba coś dawać im gdy oni nic nie dają na grę.

Quodion
06-12-2007, 20:15
Dać niektórym palca to oni chcą całą rękę... i jeszcze myślą, że im się należy. Bez obrazy ale tak wygląda myślenie wielu facców.

Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz najpierw: Czy Tibia to gra darmowa czy nie... Tibia to gra z możliwością darmowej zabawy, tak bym określił. Natomiast CipSoft to normalna firma nastawiona na zysk. Mineły już czasy projektu paru studentów.
Oznacza to, że nie oczekujcie wielu nowości dla facców, jak coś się będzie zmieniać to tylko z przyczyn, że zmienia to się u pacców i nie może pozostać tak u facc. Można też się spodziewać odnowienia niektórych siedlisk, ale nie oszukujmy się: odnawiają tylko dlatego iż na tle nowych terenów te stare psują ogólny efekt wszystkiego. Wszystkie uptade będą się koncentrować na paccach i należy się z tym pogodzić. W końcu po co inwestować w coś czas i pieniądz w co nie przynosi zysku?

Darmowe konto służy na zapoznaniu się z działaniem gry i zachęcieniem do zakupienia płatnego konta. A co najbardziej zachęca do kupna płatnego konta? Różnice między płatnym a darmowym. Tym samym im więcej jest różnic między tymi kontami, to tym prędzej potencjalny klient skusza się do zakupienia płatnego konta. To jest normalne w czasach wolnego rynku i należy się z tym pogodzić. Masz kase? Jesteś Panem i wszyscy będą ci robić koło d... Nie masz kasy? No to sobie zgredź dalej... i tak nikt nie będzie zwracać na Ciebie uwagi. Proste i logiczne...

Dlatego obojętne mi jest czy facce marudzą, że nic nie dostaja czy nie. Po prostu to nie istotne jest... CipSoft też tak uważa. I nie opowiadajcie jak trudno uzbierać te pare groszy na pacc, nawet na polskie warunki to nie jest astronomiczna suma. A jeżeli wciąż nie potraficie się z tym pogodzić to możecie się spodziewać, że nikt nie zwróci uwagi na jęczenie niektórych.

Zakazanie takich tematów nic nie da, po prostu najlepiej nie zwracać na to uwagi.

Erhion
06-12-2007, 20:26
Jedna z niewielu mądrych wypowiedzi w tym temacie. Naprawdę dobrę argumenty.

Andrew
06-12-2007, 21:31
Apsolutnie nie, każdy ma prawo do wyżalenia się! Zarówno facc i pacc się żalą i to z bardzo podobnych przyczyn. Nie wiem Bloodwin od kiedy grasz w Tibię(ja już czynnie nie gram, tylko czasami wchodzę sobie zobaczyć co i jak, przed upem oczywiście się interesuję, co się zmieni; może warto wrócić do gry? Ale zjawisko żalenia się było zawszy, jak widać jest i będzię), (oczywiście przede wszystkim nooby się żalą- że tak to nazwę) a schemat żalenia się jest zawsze taki sam:
-facc- "kurcze, znowu nic mi nie dali, ale kila, ta gra jest glupia", na to pacc mu odpowiada: "bys zabulił byś miał".
-pacc- "ale kijowy update, teraz to całkiem tą Tibie zchrzanili, ta już jest kompletny OTS", na to facc- "hehe i tylko wyrzuciłeś kasę w błoto, ja se wole pograć na OTSie".
Ale zarówno pacc i facc dalej będą grać w tą grę i będą narzekać.
Myślę, że większym problemem jest pisanie, że Tibia schodzi na psy, że już ludzie przestają grać, że to OTS- to mówią zarówno pacc jak i facc, a kończy się tylko zmianą profesji- pamiętam jak kiedyś było wszędzie dużo knightów, bo była to najłatwiejsza profesja- dali ograniczenia ze skillami- było pełno magów- dali SP- znowu knighci- dali różdżki- pełno magów- ostatni update- pełno knightów i palków- a teraz mogę się tylko domyślać, że będzie pełno magów i palków.

Ale pomimo tego wszystkiego to i tak jestem za niezakazywaniem niczego- każdy ma prawo do wyżalania się do wypowiedzi i każdego należy szanować.

Tematy w sztylu "co sądzisz o update" n razy powielane tylko prowokują takich ludzi do powielania swoich opini (dobrze, że na tym forum nie ma czegoś takiego jak licznik postów, bo spam byłby niesamowity).

Ja raczej zaapalowałbym o niepisanie tego typu postów (czyt. nie żalenie się), oraz własne niekrytykowanie ludzi posty takie piszących, ponieważ tylko ich prowokujemy do dyskusji na ten temat, jakaś kultura musi być (jak nie czyjaś to moja(czyt. każdego dla siebie)).

Erhion
07-12-2007, 19:24
A ja wole pisać taki temat. Jak oni się żalą to ja też.

Ale masz sporo racji.;)

Hunter Of Mystery
07-12-2007, 20:54
Tylko dodam, ze Tibia to gra (przynajmniej oficjalnie) darmowa z mozliwoscia rozszerzenia do platnej wersji. Facce narzekaja dlatego, bo poprostu za wolno te ziarenka updejtowe sie skladaja. Inne wrazenie jest dostawac codziennie list z jednozlotowka w srodku przez 5000000 dni, a inne gdy po 5000000 dniach bez tych listow nagle wygrywamy w totka.

kolczatek
08-12-2007, 12:05
no własinie nie kurym ludziom jestsmutno bo inni sie podniecajom za mają PACCA a inni ludzie nie mają pinedrzy

Piotrek Marycha
08-12-2007, 12:49
Apsolutnie nie, każdy ma prawo do wyżalenia się!
nie, NIKT nie ma prawa spamować na forum

-facc- "kurcze, znowu nic mi nie dali, ale kila, ta gra jest glupia", na to pacc mu odpowiada: "bys zabulił byś miał".
-pacc- "ale kijowy update, teraz to całkiem tą Tibie zchrzanili, ta już jest kompletny OTS", na to facc- "hehe i tylko wyrzuciłeś kasę w błoto, ja se wole pograć na OTSie".
no i nastepny sukces update'u - jezeli ci dwaj przestana grac to bedzie 2 noobow mniej!

Ale pomimo tego wszystkiego to i tak jestem za niezakazywaniem niczego- każdy ma prawo do wyżalania się do wypowiedzi i każdego należy szanować.
ja spamerow szanować nie będe

Tematy w sztylu "co sądzisz o update" n razy powielane tylko prowokują takich ludzi do powielania swoich opini

ale: "co sadziesz o update" nie oznacza od razu: "napluj na cipsoft darmozjadzie że ci nic do facca nie dali"

no własinie nie kurym ludziom jestsmutno bo inni sie podniecajom za mają PACCA a inni ludzie nie mają pinedrzy
każdego gracza w Tibii stac na pacca

Lasooch
08-12-2007, 13:07

A niektórym ludziom jest smutno, bo inni nie umieją pisać a i tak wpychają swoje łapska i ryj tam, gdzie nie trzeba.

Beliar_Dark
08-12-2007, 13:40
Nie mam PACC'a ale się nad tym nie użalam. Jak ktoś chce płacić to niech mu się gra lepiej. Sądzę, że Tibia to świetna gra i CipSoft musi jakoś na niej zarabiać. I tak dobrze, że dali możliwość grania na darmowym koncie.

Erhion
08-12-2007, 15:29

A komp i net to pewnie kradziony.:baby:

Helmen
09-12-2007, 04:44

smutno mi jest bo nie mam mieczyka na pleckach i się nie podniecam :( hej może razem uzbieramy na paka?

kumple?

Dagins
09-12-2007, 14:03
Ja uważam, że autora tego tematu należy zbanować za to, że jest fajny i ma PACCa.

Erhion
09-12-2007, 14:23
Myślę, że ciebie tym bardziej.:D

Master Tajfun
10-12-2007, 01:23
Wedlug mnie na tym forum moderatorzy powinni zainstalowac program ktory nie wiem jak sie nazywa ale ktory ma dzialanie nastepujace: poprawia bledy, bo mnie to dobija jak coraz wiecej osob robi takie bledy ze mi sie wydaje ze oni to robia to dla jaj.. ale niestety tylko mi sie wydaje..:D poprostu pisza tak jak sie mowi, w ogole mnie to dobija.. zdenerwowalem sie... papa:D!

Andrew
10-12-2007, 19:26
nie, NIKT nie ma prawa spamować na forum
Jeżeli uważasz, że wyrażanie własnego zdania to spam, to po co żeś się udzielał w tym temacie, spamując?
A chodzi Ci o jakieś konkretne forum, czy tak ogólnie?

no i nastepny sukces update'u - jezeli ci dwaj przestana grac to bedzie 2 noobow mniej!
Czy zrozumiałeś moją wypowiedź? Może przeczytaj jeszcze raz...

ja spamerow szanować nie będe
Jak Ty możesz spojżeć w lustro?

ale: "co sadziesz o update" nie oznacza od razu: "napluj na cipsoft darmozjadzie że ci nic do facca nie dali"
A to, że leży sobie 100zł na całkowicie pustym chodniku, nie oznacza "żeby je wziąć". Podniusłbyś?

każdego gracza w Tibii stac na pacca
A znasz wszystkich osobiście i wiesz jakie są ich stany majątkowe?
Mogę się zgodzić że to 90 zł to nie jest wcale dużo i każdy może tyle zarobić w niedługim czasie.
Ale uważam, że problemy finansowe nie powinne być poruszane na forum, jak dla mnie wykracza to poza kulturę wypowiedzi, ale jeżeli.

A ja wole pisać taki temat. Jak oni się żalą to ja też.
Wszyscy się żalą, mają zajęcie i się cieszą.

Ja uważam, że autora tego tematu należy zbanować za to, że jest fajny i ma PACCa.
Na szczęście to od Ciebie nie zależy :]. Zawsze możesz wysłać raport do moderatora, tylko wiesz czym to się kończy jeżeli autor nic złego nie zrobił?B)

Wedlug mnie na tym forum moderatorzy powinni zainstalowac program ktory nie wiem jak sie nazywa ale ktory ma dzialanie nastepujace: poprawia bledy, bo mnie to dobija jak coraz wiecej osob robi takie bledy ze mi sie wydaje ze oni to robia to dla jaj.. ale niestety tylko mi sie wydaje..:D poprostu pisza tak jak sie mowi, w ogole mnie to dobija.. zdenerwowalem sie... papa:D!
O ile mi się dobrze wydaje to sam nie używasz polskich znaków, a się czepiasz. Co do tego programu to chyba nie tu powinieneś o tym napisać ;]

Erhion
10-12-2007, 19:57
A znasz wszystkich osobiście i wiesz jakie są ich stany majątkowe?
Mogę się zgodzić że to 90 zł to nie jest wcale dużo i każdy może tyle zarobić w niedługim czasie.
Ale uważam, że problemy finansowe nie powinne być poruszane na forum, jak dla mnie wykracza to poza kulturę wypowiedzi, ale jeżeli.

Jak masz na kompa i neta to na pacca też masz. Wystarczy pozbierać lub zarobić.

Pramus
10-12-2007, 19:58
Jezeli temat nie jest bezsensownym lamentem - czemu nie. Sam mialem pare razy PACC, wiec moge smialo porownac gre na obu rodzajach kont. Logiczne, ze PACC to ogromne korzyscie, ale IMO w pzypadku Tibii są aż nazbyt ogromne... Sam zawsze mówiłem, że ludzie z CIPsoftu nie posiadają ambicji, a ich jedynym celem jest kasa, dlatego piłują FACCE jak tylko sie da.

Erhion
10-12-2007, 20:44
A co w tym złego? Ja jak bym zrobił grę to bym robił tylko dla tych co mi za nią płacą. Ci ludzie mają normalną prace i chcą na tym zarobić. A piłują facc, bo przez nich są zapełnione serwery itp.

n@uriQo.
12-12-2007, 17:23
@Bloodwin
Czytałem pierwsze strony i już kolejne omijam bo żal mi dupe ściska jak czytam twoje wypowiedzi... Pewnie zaraz powiesz "To po co to w ogóle czytasz" - a no czytam bo mam takie prawo, czyż nie ?

Smucisz i tyle.. Już kilka osób pisało - ''każdy kiedyś miał facc'' a już ja nikomu nie uwierzę, że jak tylko usłyszał o tibi to już prędko do PKO leciał kupic premium...
Z mojego doświadczenia wiem, że nie każdy FACC to noob. Ja w przeciągu 4 lat (bo tyle gram w tibie) miałem tylko raz premium.
Teraz co ? Zjebiesz mnie że jestem biedak, ciul bo mialem raz pacc'a ? Otóż się mylisz ... Wg. mnie pacc nie był mi tak potrzebny bo grałem dla przyjemności a nie po to by być lepszy od kolegów z rl. Ja grałem zawsze wtedy kiedy miałem wolne, kiedy byłem chory. Dlatego proszę zamknij ryj, bo twoje argumenty są żałosne.

@Master Tajfun
Heh ten program też powinien poprawiać błędy stylistyczne, bo twoja wypowiedz posiada takie - "styl."

Erhion
13-12-2007, 11:07
Hahaha. Może nie czytałeś wszystkich moich postów. Ale czytać ze zrozumieniem to też nie umiesz. Mi żal dupe ściska jak czytam takie posty jak twoje.

a no czytam bo mam takie prawo, czyż nie ?

A ja pisze, bo mam takie prawo. CO NIE?

Z mojego doświadczenia wiem, że nie każdy FACC to noob.

Znajdź mi zdanie, gdzie napisałem, że każdy FACC to noob to cię ozłocę.

Teraz co ? Zjebiesz mnie że jestem biedak, ciul bo mialem raz pacc'a ? Otóż się mylisz

Hah i kto tu się myli? Bo nic z tego nie powiem.:D

Dlatego proszę zamknij ryj, bo twoje argumenty są żałosne.

Haha idź poskarz się mamie. Twoje argumenty nie są żałosne. Twoje argumenty są najgłupsze w tym temacie.

Pa Pa.

Tipox3
13-12-2007, 11:46
@Bloodwin
Czytałem pierwsze strony i już kolejne omijam bo żal mi dupe ściska jak czytam twoje wypowiedzi... Pewnie zaraz powiesz "To po co to w ogóle czytasz" - a no czytam bo mam takie prawo, czyż nie ?

Smucisz i tyle.. Już kilka osób pisało - ''każdy kiedyś miał facc'' a już ja nikomu nie uwierzę, że jak tylko usłyszał o tibi to już prędko do PKO leciał kupic premium...
Z mojego doświadczenia wiem, że nie każdy FACC to noob. Ja w przeciągu 4 lat (bo tyle gram w tibie) miałem tylko raz premium.
Teraz co ? Zjebiesz mnie że jestem biedak, ciul bo mialem raz pacc'a ? Otóż się mylisz ... Wg. mnie pacc nie był mi tak potrzebny bo grałem dla przyjemności a nie po to by być lepszy od kolegów z rl. Ja grałem zawsze wtedy kiedy miałem wolne, kiedy byłem chory. Dlatego proszę zamknij ryj, bo twoje argumenty są żałosne.

Pełne poparcie, n@uriQo. Nie chcem się rozpisywać, bo szkoda mojego czasu. Jak już zobaczyłem tytuł tego tematu od razu wiedziałem, że będzie on bez sensu, a jak go przeczytałem przekonałem się, że jest on taki sam jak jego autor, czyli bezsensowny.

p.s. Bloodwin, czekam na twój komentarz do mojej wypowiedzi. Jak zwykle będzie to twoja "mądra" wypowiedź.

Erhion
13-12-2007, 12:45
Pełne poparcie, n@uriQo. Nie chcem się rozpisywać, bo szkoda mojego czasu. Jak już zobaczyłem tytuł tego tematu od razu wiedziałem, że będzie on bez sensu, a jak go przeczytałem przekonałem się, że jest on taki sam jak jego autor, czyli bezsensowny.

p.s. Bloodwin, czekam na twój komentarz do mojej wypowiedzi. Jak zwykle będzie to twoja "mądra" wypowiedź.

A jakże. Dla ciebie jest to bezsensowny temat a dla mnie tematy w stylu "Znowu dla pacca !!!!11111111", "Gluuuuupi ubdate", "Wiecej dla facccca oneneone111!!". A ich autorzy też są bezsensowni.

Dla mnie twój post też jest bezsensowny.

kamil00s
13-12-2007, 13:23

To może odrazu najlepiej zakazac pisania facca na forum? Chyba nie rozumiesz do konca zasad tej gry - konta facc (cos jak demo przed paccem) tez sa elementem tej gry (chociaz nie az takim duzym jak pacc) a to ze ktos ma zal i pisze to na forum ... chyba do tego jest forum? Co innego jest tresc wiadomosc i jej sens a posiadanie konta facc. A to ze wiekszosc tych tematow jest pisana przez trolle i dzieci neostraty to wedlug ciebie nie ma zwiazku z tym? .. NIE BO TU CHODZI O FACCA A NIE O TO? lol :D

a zreszta to jest prawda ze facc malo dostal szczegolnie palek - no i? Boli Ciebie tak te kilka slow?

Erhion
14-12-2007, 19:27
NIE BO TU CHODZI O FACCA A NIE O TO? lol

Sorry, ale nie rozumiem co napisałeś. LOL.:D

Chyba nie rozumiesz do konca zasad tej gry

Raczej ty. I nie rozumiesz też zasady płace - wymagam.

chyba do tego jest forum?

Do wypowiadania własnego zdania. Właśnie to robie. :D

Boli Ciebie tak te kilka slow?

A ciebie boli ten temat?

To może odrazu najlepiej zakazac pisania facca na forum?

To twój pomysł. lol

a zreszta to jest prawda ze facc malo dostal szczegolnie palek - no i?

No i to, że ja i wiele innych osób na forum ma dość słuchania żalenia się facc w połowie tematów.

n@uriQo.
15-12-2007, 10:38
Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?

Weź Bloodwin zamknij już ryj bo już żal tego czytać co ty piszesz... Sam sobie zaprzeczasz. Stworzyłeś temat taki który jak już napisałem u góry ma zakazać tematów gdzie sie żalą PACC, a sam się bronisz - przecież mam takie prawo ? Ludzie dają konkretny argument a ty nic innego jak jemu zaprzeczyć i pokazać że jesteś "mądry";) Wiesz co ? Huja jesteś tylko trollem.
Jak tak bardzo Ci te tematy faccowskie przeszkadzają to je omijaj.

Aaa i jeszcze jedno. Sonda nie ma sensu bo dzieci które już tego pacc'a maja to będą dawać - TAK, ale jak ten PACC się tylko skończy to zaś zaczna tworzyć tematy "updejt, CIP pls, coz dla facc:(".

Erhion
15-12-2007, 10:46
Jak tak bardzo Ci te tematy faccowskie przeszkadzają to je omijaj.

Jak ci się coś nie podoba to omijaj ten temat.

Weź Bloodwin zamknij już ryj bo już żal tego czytać co ty piszesz

Zbulwersowało się dziecko? Atak szału?

Ludzie dają konkretny argument a ty nic innego jak jemu zaprzeczyć i pokazać że jesteś "mądry"

Nie trzeba pokazywać. HAHA. Ja daje konkretne argumenty. A że ich nie rozumiesz to przykro mi. Szkoła dużo daje.

Aaa i jeszcze jedno. Sonda nie ma sensu bo dzieci które już tego pacc'a maja to będą dawać - TAK, ale jak ten PACC się tylko skończy to zaś zaczna tworzyć tematy "updejt, CIP pls, coz dla facc".

Haha dziwne, bo kilka osób z facc dało na tak. Bawisz się we wróżke i wiesz co będą robić ludzie? Porażka.:baby:

Wiesz co ? Huja jesteś tylko trollem.

Pisze się Chuj przez CH.

Ty większym trollem jesteś.

LordxKucharz
15-12-2007, 14:04
Jest coraz gorzej, a update mnie zalamało kończe z tibią
PoZDrO
ps. Diablo Rullez

Depeszowiec92
15-12-2007, 16:42
Stanowczo powinno się zakazać tych narzekań! Darmozjady a jeszcze żądają więcej : d. Sam nie mam PACC i jakoś żyję.

nie wyzywaj ludzi którzy wolą sobie zostawić te 9 dych lub więcej na co innego niż na grę.

@topic
Zdecydowanie powinni zabronić takich narzekań. Sam jestem FACCiem ale to że nie wydaje kasy na PACC to moja sprawa, czyli "nie mam to nie narzekam" i cała sprawa jasna. Jak narzekają to niech kupią, a jak nie to niech nie grają.

Erhion
16-12-2007, 16:46
B U M P :)

Alanus Lutinum
16-12-2007, 17:30
W cipsofcie pracują ludzie, którzy w uczciwy sposób chcą zarobić na życie, wystarczy jeden błąd i ich życie może opierać się na zasiłku bezrobotnych. Dlatego tak ważne jest dbanie i ciągłe zaspokojanie potrzeb graczy, którzy ich utrzymują. Ludzie z cipsoftu na pewno się nie obijają, pisanie gry jest czasochłonne, dbanie o nią jeszcze gorsze, a koszty utrzymania gry są tak duże, że pracownicy nie są jakimiś bogaczami, dam se głowę uciąć, że cipsoft ma mniej niż 20.000zł czystego zysku. Walka dorosłych o prztrwanie jest bardzo ważna dlatego ważne jest ulepszanie swojej pozycji i zwiększenie możliwości zysku, aby utrzymać siebie i rodzinę. Pacce utrzymują nie tylko grę, ale ludzi-żywych ludzi z krwi i kości, jeżeli tibia upadnie to nie tylko my stracimy grę, ale oni stracą pracę (trochę za bardzo się rozpędziłem :P). Facce powinny nawet mieć wyrzuty sumienia, ponieważ korzystają z ciężkiej pracy cipsoftu, który opiekuje się grą.

gorgi
16-12-2007, 18:16
Obydwie strony mają rację, i wy, ludzie z pacc, i wy, ludzie z facc.
Pacc'owie mogą czuć oburzenie, w końcu płacicie za tibię, żeby sobie pograć w lepszych warunkach, z większą ilością potworów, questów itp.
Ale gracze bez pacca też mogą wyrazić swoją opinię, przecież dzięki nim tibia jest teraz tym, czym jest, czy myślicie, że na początku już można było kupywać pacc? Nie, to zwykła inicjatywa graczy udostępniła Tibii taki rozgłos, Cipsoft nie powinien zapominać o zwykłych graczach, ale nie łudźcie się, nie dadzą wam tego samego co dla ludzi z premium account, poprostu, każdy musi jakoś zarabiać.
Pozatym, wolny kraj, demokracja, wolność słowa obowiązuje. Czyż nie? Nie możemy komuś zabronić napisania tematu.
Oczywiście potrzebne też są argumenty.

Ps. Nie jestem po żadnej stronie, wystarczyło mi granie w tibie 5 lat, połowę z tego spędziłem jako facc, nie narzekałem, poprostu nie warto.

Vil
16-12-2007, 19:09
Czy jesli ktos nie wyda pieniedzy na bilet autobusowy tylko zdecyduje sie isc chodnikiem, to potem narzeka ze wolno kilometry uciekaja ? Oczywiscie ze nie.

Erhion
27-12-2007, 10:49
BUMP

Temat się przyda, bo znowu zaczyna się płacz dzieci.

Martka
27-12-2007, 12:15
W tym update facc dostali naprawdę dużo. Teraz chyba nie ma powodów do narzekań ;)

Erhion
27-12-2007, 12:57
Zawsze się znajdzie powód do narzekań. :P

szopenfeldziarz
27-12-2007, 13:57
(...) Pozatym, wolny kraj, demokracja, wolność słowa obowiązuje. Czyż nie? Nie możemy komuś zabronić napisania tematu.
No właśnie, wolny kraj, założyciele/właściciele/administratorzy forum mogą robić co chcą, zmienić wygląd na różowy, ustawić lustrzane odbicia czcionki i zabronić pisania takich tematów. Poza tym one rzeczywiście są zazwyczaj infantylne w stylu upartego dziecięcego komunizmu.

PS Nie mam pacc.

Piotrek Marycha
27-12-2007, 20:27
Nie możemy komuś zabronić napisania tematu.
Oczywiście potrzebne też są argumenty.

możemy, bo uzytkownik forum zakładając konto zaakceptował regulamin

Khenar
27-12-2007, 20:46
- ZLIKWIDOWAĆ FACC !
- NIE! ZLIKWIDOWAĆ PACC !

I po co takie przekomarzanie się? ...
Ja uważam, że żeby założyć konto w Tibii powinien być test na inteligencje :p

Tjor masaker pro skater
27-12-2007, 23:46
zostawcie takie tematy w spokoju, lubie czasem poczytac wypociny i sie dowartosciowac:)

Erhion
28-12-2007, 10:32
Up:

A ja nie. Bo jak widzie takie posty i tematy i ortografie, której nie ma to mnie zalewa krew.

Virusmaxi
28-12-2007, 11:11
Niech idą z tym na żal.pl.

piotrek26111
28-12-2007, 12:40
FACC to demo tibii. W wiekszosci gier komputerowych demo obejmuje zaledwie 10% mozliwosci pelnej wersji gry, natomiast w tibii facc moze robic 90% tego co pacc. Porównajcie sobie teraz tibie chodzby z taka fifa gdzie majac demo (odpowiednik tibijskiego facca) mozesz rozegrac jedynie jeden mecz towarzyski i to na dodatek juz z gory przydzielonymi druzynami. (czyli tak jakby ci w tibii kazali na ratach tylko expic). A jednak nikt nie narzeka tylko wszyscy kupuja badz sciągaja z neta pelne wersje!

MiXer
28-12-2007, 12:48
Oj jeżeli ktoś kiedyś grał w runescape to wie, że jeżeli porównać teren, skille, potwory i inne czynności, to niech sie tibijczycy cieszą, że tak nie jest z Tibi jak w RS. Tam 5/6 mapy jest dla "pacc" 5/6 questów też dla "pacc" i wiele innych.
Cieszcie sie tym co macie.
Ja nigdy nie wydam 90 zł na jakąś durną gre.

Niup
28-12-2007, 15:06
FACC to demo tibii. W wiekszosci gier komputerowych demo obejmuje zaledwie 10% mozliwosci pelnej wersji gry, natomiast w tibii facc moze robic 90% tego co pacc. Porównajcie sobie teraz tibie chodzby z taka fifa gdzie majac demo (odpowiednik tibijskiego facca) mozesz rozegrac jedynie jeden mecz towarzyski i to na dodatek juz z gory przydzielonymi druzynami. (czyli tak jakby ci w tibii kazali na ratach tylko expic). A jednak nikt nie narzeka tylko wszyscy kupuja badz sciągaja z neta pelne wersje!
Problem w tym, że nie da się ściągnąć pełnej Tibii, pacc kosztuje ~1zł/dzień (przynajmniej taniej niż WoW ;x) a kupowanie pacca za kasę w Tibii jest nielegalne a co gorsza 90% sprzedawców wycofuje kasę. Fajnie nie? ...

Glacial
28-12-2007, 15:18
Problem w tym, że nie da się ściągnąć pełnej Tibii, pacc kosztuje ~1zł/dzień (przynajmniej taniej niż WoW ;x) a kupowanie pacca za kasę w Tibii jest nielegalne a co gorsza 90% sprzedawców wycofuje kasę. Fajnie nie? ...

Kupowanie pacca za GPki jest nielegalne? Ciekawe kiedy CipSoft zmienił regulamin, bo odkąd grałem to reklamowanie handlu paccem było nielegalnie, nie sama sprzedaż, a to jest ogromna różnica.

gorgi
28-12-2007, 15:28
Co do kupowania Pacc za tibijskie pieniądze, sądzę że Cipsoft poprostu nie chcę aby ktoś wybierał taki typ kupna, bo często ludzie sprzedający taki pacc wycofują wpłatę, gość który kupił pacca najczęściej dostaje bana i nic mu po wyjaśnieniach.

Hodal
28-12-2007, 16:02
Ja to ujme tak:
Jak inni mówili powinien byc 1 temat gdzie zala sie FACC
Ale tez powinien byc 2 temat gdzie na FACC zala sie PACC ...

-Uwazacie ze ktos kto ma facc jest noobem...?Na facc tez da sie do czegos dojsc ;-)
Up:

A ja nie. Bo jak widzie takie posty i tematy i ortografie, której nie ma to mnie zalewa krew.

A kto ciągle pisze coś takiego jak "jush"?Pozatym nie możesz oceniać po tym jak piszą inni dlatego, że nie każdemu się zawsze chce ciągle tego "alt-a" wciskać ;)

Ja nie mam PACC i też jakoś żyje ;]

Niup
28-12-2007, 17:14
Kupowanie pacca za GPki jest nielegalne? Ciekawe kiedy CipSoft zmienił regulamin, bo odkąd grałem to reklamowanie handlu paccem było nielegalnie, nie sama sprzedaż, a to jest ogromna różnica.
Faktycznie:
Also, do not advertise or request trades of Tibia items for real money. You should try to earn your in-game possessions rather than purchasing it for real money. Please keep in mind that also Premium Accounts are real money. Consequently, advertising the trade of Premium Accounts for Tibia items is prohibited. Besides, there is always the risk to get scammed in such trades. In a large number of cases, this leads to problems which we cannot assist you with. This is why you should never accept such offers and follow the rules for your own safety.
Ale skoro sprzedajesz pacc za tibia cash to skąd mają się o tym ludzie dowiedzieć? Poza tym kupując pacc masz ogromna szansę na trafienie na oszusta, więc to i tak nie ma sensu...

Erhion
29-12-2007, 00:21
A kto ciągle pisze coś takiego jak "jush"?Pozatym nie możesz oceniać po tym jak piszą inni dlatego, że nie każdemu się zawsze chce ciągle tego "alt-a" wciskać

Lenistwo to nie wymówka. Poza tym nie mówie tylko o polskich literach. Chodzi o kaleczenie polskiego jak ktury, wogule, kofam itp.

Hodal
29-12-2007, 01:30
Ano z tym to się moge zgodzić :)

Ka$azi
29-12-2007, 14:19
Ahh Tibia schodzi na psy ;/ a tematy mogą być, bo jak zawsze czytam takie zażalenia to kupa śmiechu :)

Tazko
29-12-2007, 21:13
Ehhh tak sobie czytałem te wasze "prze-mądre" wpisy i dochodze do wniosku, ze to dobrze, ze w tę "mądrą" grę grają tylk otacy ludzie. Ja na szczęście juz dawno w nią nie gram bo ile mozna grać w grę dla małych dzieci lub dla osób nie całkiem rozwiniętych. Kłóćcie sie dalej bo widze , ze tylk oto umiecie robić. Powodzenia w dalszym życiu życze wam ;]

Erhion
29-12-2007, 21:46
Jak tibia jest dla małych dzieci to ja nie wiem czemu przestałeś w nią grać. Bo z takim rozumowaniem nadajesz się w sam raz do gry w nią.

Nie żebym cię obrażał, ale nie za bardzo wiesz co mówisz.

Hodal
30-12-2007, 01:38
Ja uważam, że tibia jest początkową grą każdego fanatyka MMORPG i w niej się zaczyna tą przygodę albo jak jest, np.w moim przypadku to się przeniosłem ze znacznie lepszej gry GRAFICZNIE jaką jest Lineage II ;) ale tibia ma w sobie to coś co przyciąga ^_^

piotrek26111
01-01-2008, 10:41
Kupowanie pacca za GPki jest nielegalne?
Haha mądralo, moze mi powiesz co Cipsoft z tego bedzie mial (jaki zarobek) jesli kupisz pacca za kase tibijska?
Ja uważam, że tibia jest początkową grą każdego fanatyka MMORPG
Chyba sobie kpisz -.-

Niup
01-01-2008, 16:37
Haha mądralo, moze mi powiesz co Cipsoft z tego bedzie mial (jaki zarobek) jesli kupisz pacca za kase tibijska?
Ktoś kupuje pacca za rl kasę a ktoś za to daje mu gp więc kasa tak czy inaczej idzie do CIPów...

Erhion
11-01-2008, 16:46
B U M P :)

FryzjerZenon
26-01-2008, 12:44

???

Wlasnie, tacy ludzie jak ty najbardziej mnie wkur***ja...

Odrazu wszystko odebrac? Bo Ty placisz to wymagasz! I odrazu maja all city skasowac, bo wlasnie chcesz miec wiecej dla PACC. Kupiles PACC i zgodziles sie na taki stan rzeczy jakis jest, wiec nie sraj teraz. Siedz sobie na tym swoim Edron czy gdzie tam i bij raty w kanalach.
Myslisz, ze FACC to noob, frajer, thief, ale z tego co tu piszesz, to ja widze, ze ty taki jestes. Wyzywasz innych wg. stereotypow. Czy ty gadales z kazdym FACC'iem i wywnioskowales, ze jest noobem?
Ty nigdy nie miales FACC?
Moze nie kazdego stac, zeby dac te 90zl na 3 miesiace?
Wiem, ze to wystarczy odlozyc sobie w jeden miesiac, nawet krocej, ale niektorzy ludzie maja takze zycie w RL i nie maja zamiaru wydawac pieniedzy na ta gre.
Moze poprostu wola isc z dziewczyna, kolegami do kina? Moze wola inne rzeczy, niz tylko siedziec i jeczec AHHH AHHH AHHH TIBIA! AHHH AHHH UE?
Ja nie narzekam, ze mam FACC, ale czy odrazu trzeba przyjmowac, ze FACC to gorszy, dziecko, frajer, thief?
Zastanow sie nad czym piszesz, bo z twojego postu wywnioskowalem, ze jestes nie wyzyte dziecko grajace w ta gre xxxlat i jest ultra high skilled tibian player. UBER PRO!

Wiec prosze ludzie, zastanowcie sie nad tym co wy myslicie i robicie.
Ze ktos ma FACC, a ty PACC to nie mozna mu odpisac na priv?
I jest gorszy, a wy lepsi?

Duzo osob z tego forum gra w cs ns, czy ja np. sram, ze skoro mam steam'a, a oni nie to trzeba usunac wszystkie servery? Przyjechac, aresztowac i do paki? Czy jezeli ja mam Windows oryginalny, ty pirata, to ja mam zadac, zeby policja przyjechala i cie aresztowala? Zebys placil odszkodowanie? Zastanow sie czlowieku co ty mowisz. Czy jezeli ja mam oryginalnego Wiedzmina, ty masz pirata, to uwazam ze jestem lepszy? Bo mialem te +100zl na gre? MHM?

Salarigoth
26-01-2008, 12:53
@up
Powiedz mi tylko jedno , czemu jak wchodze do carlin 50 royalem to zostaje strapowany na 15 minut i proszony non stop i itemy a jak nie dam to wyzywany? Czemu w ank jedyne o co mnie poprosili to 10 gp bo do parcela brakowalo? Cos w tym jest...

Khenar
26-01-2008, 12:53
@2x up
Ty się zastanów. Mowa o noobach facc, którzy się żalą -.-

@down
No właśnie. Taki noob z pacc to dziecko neo, które dostało internet i pacc na komunie i trafi się taki bardzo rzadko. Popatrz na facc... Co drugi prosi o itemy, trapuje, wyzywa itp. itd.

FryzjerZenon
26-01-2008, 12:57
@2x up
Ty się zastanów. Mowa o noobach facc, którzy się żalą -.-

Tak wiem, ale zobacz kogo ja post zacytowalem i co on napisal.

2x up.
Tak, ale wiadomo, ze jest duzo noob'ow z FACC, ale czy dlatego trzeba wszystko uogolniac? Ze FACC TO NOBY? Wlasnie.
Dobra od zawsze wiadomo, ze Carlin to miasto noob'ow.
Dziwne, ze mnie nigdy nie strapowali, no coz.
Nie musisz tam chodzic. Dp mozesz omijac o km.
I to nie moja wina, ze nooby prosza o free items.
Widzialem, nie raz pacc outfit 7 lvl co prosza o pieniadze, itemki.
Przyklad? Zloty Daniel, chodzi tydzien na trolle wbil 2 lvle i co chwile prosi sie o itemki.

Co do tego regulaminu, to jak juz ktos napisal jest punkt o spamie, bo do tego sie chyba tamte tematy nadaja, bo nie widzialem dzialu "pozal sie po upie". A ze to nie jest egzekfowane, to miejcie pretensje do moderatorow.

Maciek_Tibijczyk
26-01-2008, 16:17
ja bym chcial zeby dla pacc bylo tylko 1 inne miasto np mini-Edron. Wtedy bylo by uczciwie :D

BO Tak jest biedacko ;/ Zwlaszcza ze mam 2 zlote kieszonkowego na miesiac i 90 zl to dla mnei duzo kasy :o X(X(X(

Erhion
28-01-2008, 19:58
Up: Odbierasz mi wiare w ludzi. Lepiej zacznij się uczyć i zrozum co to znaczy ucziwie.

$eriToonbra
03-02-2008, 16:27
Fajnie jest bo jest śmiesznie jak się "rzalom"

Kamil1994
03-02-2008, 16:45
Uważam, że powinno się zabronić takich tematów.Sam mam Facc i jakoś nie narzekam na brak czarów i expowisk.
Dla ludzi co mają Facc: Cieszcie się z tego co macie a nie narzekacie żeby coś dodali.Chcecie czarów i innych rzeczy kupcie pacca:].

Gawroon7
05-02-2008, 20:46
Nie nie powinni. Nie powinni dostać nic jeśli nie dali nic na grę. Nie nalezy się im nic jesli nie płacą.

Jesteś. Jak pisałem w 1 poście (pewnie nie chciało się przeczytać) nie jestem chamem a realistą i rozumiem zasadę - płacisz = wymagasz.
To ty sądzisze ze nie jestes chamem. Naprawdę znam się na ldzuiach jak mało kto i moje spostrzeżenia: Mało ludzi zaczyna pisac w tym temaci ebo jest po prostu idootyczny a ty kazdemu tak "A widzisz ! A patrz ! A ha ? ja mialem racje ! ja ! nie ty !" Może nie jestem chamski, ale bezczelny i ...głupi - na pewno. I takie pytanie - ile grasz w tibie ile masz lat, i co ci się zdażyło w zyciu ? Znasz życie w ogóle ? Tylko nie zacznij mowic ze w zyciu sa 4 profesje Knight druid sorc i pall, sorc robi to knighta tamto.. omfg

@up
Powiedz mi tylko jedno , czemu jak wchodze do carlin 50 royalem to zostaje strapowany na 15 minut i proszony non stop i itemy a jak nie dam to wyzywany? Czemu w ank jedyne o co mnie poprosili to 10 gp bo do parcela brakowalo? Cos w tym jest...

Bo na paccu jest 6 razy mniej ludzi ? I ze kupuja to ( i dobrze) ylko lvle 40-UUP

(...blablabla...)A teraz spróbujcie ustosunkować się do tego, że, gdyby nie PACC i zachęcanie do jego kupna poprzez przywileje, CipSoft nie miałby z czego utrzymać serwerów i pracowników. Mam nadzieję, że to rozjaśni trochę Wasze gorące umysły. Pozdrawiam,

Foxbee

Up:

A z jakiej racji? Co dali faccowie tibii by teraz tibia i cipy im się odpłaciły i dały coś w update?

Wiesz co ? To, że gdyby ta gra na początu nie byłaby darmowa to by jej w ogóle nie było. To że gydybś wywalił wszystkich facc i zostałyby same pacce gra zrobiłą by się nudna i cholernie monotonna bo ludzi by było tyle co kot napłakał.

Jedna osoba mówiła że 4/5 są nobami w tym temacie i ma rację !!

Facc: bu buu czemu tak małooo }
} NOOBY
Pacc: Morda, nie placicie nie macie }

I nie kazdy ma kase na pacca, ja akurat nie mam, ktos mowil ze dostaje kieszonokwe bardzo malo, zal 30 zl.. BOZE 30 ZL !! Ja nie mam ZADNYCH kieszonkowych a kase co dostaje na urodznny czy cos nie bede wydawal na pacca, bo wole kupic inne rzeczy jak nareszcie kiedys mam kase, rzeczy typu, nowy zegarek, kompa podkrecic zeby nie siedziec na geForce4, Zarcie w szkole itp !

Rozumiem że pacce utrzymują serwery itd. ale co oni k**wa mają do tego że facc jęczy. Taka mentalnosc polaka. Nie wiesz co to mentalnosc ? Porównanie:

Amerykanin Lezy na lozku w spzitalu, nerka nie dziala do maszyny, pecherz tez w ogole juz sie rozklada - jak sie czujesz -suupper - i umiera
Polak wygrywa 1mln w lotka. I zaczyna sie martwin. A ze tak malo, ze tydzen temu byla kumulacja 10 mln, ze tgrzeba po to jechac

To jest mentalnosc.

Podsumowanie. 50/50 Pacce to nooby"morda nie placicie nie macie" ale jednak utrzymują grę, Facce to tez nooby "czemu tammalo buu buu" ale to ONI tworzą grę ! i co z tego ze macie edron ankh itd. Ale ruszcie mózgiem ile tam ludzi ! jak ich mało ! I teraz wylejcie ich na mainland i co ? samotna gra, tydzien szukania ekipy.

A do autora: Najpierw mówisz ze jak oni moga zkladac takie tematy, potem jak ktos mowi ze twoj temat do dupy to mowisz ze masz wolnosc slowa i czemu sie czepiaja niech go omijaja. To czemu ty, ku**a, nie omijasz tamtych ?! Oni tez maja wolnosc slowa ! Jakis ty zaku**iscie bystry, ja pier**le !

Chciało sie to komus czytac? Pozdrawiam normalnych

PS Szkoda ze nie ma kogo pozdrawiac ( co najzyzej 2-5 osob )

AAa i jescze jedno... Na początku gry, jje Trzonem by mainland, coś jak Azja, bo tam mieszka król i jest wyrabiscie, A pacc dodartkiem ( o fajne rzeczy, o chyba kupie bo to spoko ) i wtedy kazdy mial baardzo dobrze ale pacc troche lepiej. A teraz ? Pacc ma wyjebiaszcze czary wszystko a Facc to gówno !Przykład liczbowy

Zakładajmy że na początku poziom gry mainland wynosił 100. PAcc miało wtedy 125-140. A teraz ? Facc: 60 pacc: 300-400 Różnice są duże, ale taka jest prawda...

I najwazniejsze spostrzeżenie:

Tibia jest grą darmową jakby podstawową częścią gry(1), a pacc tylko dodatkiem(2), A nie pacc podstawową(1), a facc...niczym!(0)

Jescze jedna myśl: Gdyby ni bylo facc, to pacc nie bylby dodatkiem tlyko podstawową wersją-facc, i cipy zrobilyby pacca i tak w koło macieju..

Erhion
05-02-2008, 21:55
Kolejny bojownik o równouprawnienie FACC?

Tibia jest grą darmową jakby podstawową częścią gry(1), a pacc tylko dodatkiem(2), A nie pacc podstawową(1), a facc...niczym!(0)

Facc = coś ala demo Pacc = zwykła gra, bo zawiera wszystkie jej elementy.

Chciało sie to komus czytac? Pozdrawiam normalnych

PS Szkoda ze nie ma kogo pozdrawiac ( co najzyzej 2-5 osob )

Aha. Czyli normalny to ktoś kto zgadza się z tobą i twoim rozumowaniem tak? Good luck in life.:cup:

To ty sądzisze ze nie jestes chamem. Naprawdę znam się na ldzuiach jak mało kto i moje spostrzeżenia: Mało ludzi zaczyna pisac w tym temaci ebo jest po prostu idootyczny a ty kazdemu tak "A widzisz ! A patrz ! A ha ? ja mialem racje ! ja ! nie ty !" Może nie jestem chamski, ale bezczelny i ...głupi - na pewno. I takie pytanie - ile grasz w tibie ile masz lat, i co ci się zdażyło w zyciu ? Znasz życie w ogóle ? Tylko nie zacznij mowic ze w zyciu sa 4 profesje Knight druid sorc i pall, sorc robi to knighta tamto.. omfg

Co do cholery ma moje życie i to co się w nim stało do tego akurat tematu? Nic - ci powiem. Ja tu mówie o czymś takim jak zasada płace wymagam, zasadach zwykłego kupna i wymagań klienta. Co ma to ile mam lat do tego, co wiem, czym się kieruje, jak rozumuje? Według ciebie ma mi się w życiu stać coś okropnego (różowo nie jest wierz mi) bym wiedział co pisać i jak żyć? Jak wyżej - good luck.

Wiesz co ? To, że gdyby ta gra na początu nie byłaby darmowa to by jej w ogóle nie było. To że gydybś wywalił wszystkich facc i zostałyby same pacce gra zrobiłą by się nudna i cholernie monotonna bo ludzi by było tyle co kot napłakał.

A czy ja mówie usunąć FACC w pizdu? Ja wiem, że gra potrzebuje czegoś takiego jak facc, by dać się poznać ale wierz mi albo i nie to pacc (nie osoba a konto i gra) jest esencją, sensem i dopełnieniem gry.

I nie kazdy ma kase na pacca, ja akurat nie mam, ktos mowil ze dostaje kieszonokwe bardzo malo, zal 30 zl.. BOZE 30 ZL !! Ja nie mam ZADNYCH kieszonkowych a kase co dostaje na urodznny czy cos nie bede wydawal na pacca, bo wole kupic inne rzeczy jak nareszcie kiedys mam kase, rzeczy typu, nowy zegarek, kompa podkrecic zeby nie siedziec na geForce4, Zarcie w szkole itp !

A myślisz, że ja jestem super bogaty?? Człowieku by mieć pacc też muszę do cholery się namęczyć. Nie mogę go kupować co tydzień. By go mieć na 3 miesiące z mojego kieszonkowego musze zbierać conajmniej 10 miesięcy!!! A kupuje tylko na 3 miesiące. Podobnie jak ty coś fajnego i większego moge kupić tylko za kase na urodziny. Pacc z reguły mam raz w roku i to właśnie dzięki TYM URODZINOM. Ty kupujesz coś do kompa, zegarek itp. a ja i inni kupują pacc. I co? Myślisz, że jestem bogaty i dlatego wkurzają mnie Facc? Ja po prostu potrafie docenić to na co wydałem kasę a nie jak co poniektórzy tylko narzekać bezpodstaw.

Poza tym skądś te kasę na kompa i neta każdy ma nie? I patrz sam teraz nie mam pacca. A czy widziałeś, bym płakał na forum, że mi coś zabrano?

Rozumiem że pacce utrzymują serwery itd. ale co oni k**wa mają do tego że facc jęczy. Taka mentalnosc polaka. Nie wiesz co to mentalnosc ? Porównanie:

Wiem. To, że mam tylko 16 lat to nie znaczy, że jestem idiotą czy głupkiem jak raczysz sądzić.

Amerykanin Lezy na lozku w spzitalu, nerka nie dziala do maszyny, pecherz tez w ogole juz sie rozklada - jak sie czujesz -suupper - i umiera
Polak wygrywa 1mln w lotka. I zaczyna sie martwin. A ze tak malo, ze tydzen temu byla kumulacja 10 mln, ze tgrzeba po to jechac

Wole być narzekającym Polakiem niż wciskającym kit wszystkim wkoło Amerykaninem. Jakbym miał zawsze mówić Super jest ok to by mi odpierniczyło.

Podsumowanie. 50/50 Pacce to nooby"morda nie placicie nie macie" ale jednak utrzymują grę, Facce to tez nooby "czemu tammalo buu buu" ale to ONI tworzą grę ! i co z tego ze macie edron ankh itd. Ale ruszcie mózgiem ile tam ludzi ! jak ich mało ! I teraz wylejcie ich na mainland i co ? samotna gra, tydzien szukania ekipy.

Tylko, że pacc jest coraz więcej. I możesz mi wierzyć, że na kilku światach może była by ta pustka i samotna gra, ale wpadnij na harmonie. Tam pacców jest co najmniej połowa.

Poza tym co to za stwierdzenie, że facc tworzą grę? A pacc to nie? Pacc to tylko maszynka kasy do utrzymywania serwerów? Kto teraz kogo traktuje przedmiotowo?

A do autora: Najpierw mówisz ze jak oni moga zkladac takie tematy, potem jak ktos mowi ze twoj temat do dupy to mowisz ze masz wolnosc slowa i czemu sie czepiaja niech go omijaja. To czemu ty, ku**a, nie omijasz tamtych ?! Oni tez maja wolnosc slowa ! Jakis ty zaku**iscie bystry, ja pier**le !

Widzę, że w miare pisania zacząłeś się coraz bardziej bulwersować. A pomyślałeś może o bystry, że jako, że tą wolność słowa mam to pisać sobie mogę nawet jeśli tego nikt nie czyta i nie wprowadzi w życie?

Poza tym omijam takie tematy, gdzie żalą się facc. Tylko, że wchodząć na forum po update w Tibii widzę 100 głupich tematów jak wielce poszkodowali facców to mam dość. Sorry ale taka prawda.

AAa i jescze jedno... Na początku gry, jje Trzonem by mainland, coś jak Azja, bo tam mieszka król i jest wyrabiscie, A pacc dodartkiem ( o fajne rzeczy, o chyba kupie bo to spoko ) i wtedy kazdy mial baardzo dobrze ale pacc troche lepiej. A teraz ? Pacc ma wyjebiaszcze czary wszystko a Facc to gówno !Przykład liczbowy

Zakładajmy że na początku poziom gry mainland wynosił 100. PAcc miało wtedy 125-140. A teraz ? Facc: 60 pacc: 300-400 Różnice są duże, ale taka jest prawda...

Twoje argumenty nie róznią się niczym innym od reszty. Nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie w tym temacie. Może bądź taki mądry i powiedz mi " Czemu facc mają coś dostać jeśli nie dali nic od siebie tej grze, nie zapłacili? " I jak będziesz odpowiadał daruj sobie tekst, że TWORZYCIE te grę. Ja chcę konkrektów, a nie głupich tekstów. Bo 100 razy bardziej grę tworzy pacc niż facc.

Pacc ma wyjebiaszcze czary? A czemu kurde nie ma mieć? ZAPŁACIŁ. Kurwa ja nie moge. CZEMU BILL GATES MA ZAJEBISTE 65 MILIARDÓW DOLARÓW? No nie ja też chce. Co tam, że on to zarobił cięzką pracą. SRAM NA TO JA TEŻ CHCE.

Rozumiesz co chcę przekazać? THIS IS REAL WORLD. Płacisz masz, pracujesz zyskujesz, nie płacisz nie masz, nie pracujesz nic nie masz.

To jest trudne?

Powtarzasz się jak reszta nie odpowiadając mi na moje pytania.

Możesz sobie pisać riposty, ja czekam.

I ostatnie: mam 16 lat jak tak bardzo cię to obchodzi. Myślisz, że w tym wieku nie można być dojrzałym? Masz zamiar oceniać mnie po wieku? Jak tak to nie ma o czym rozmawiać. Nie gadam z ludzmi oceniającymi po wieku i stereotypach.

Salarigoth
05-02-2008, 22:12
@up
Pozytywna notka bo wiesz co mowisz, Bill gates mial szczescie ze jego pomysl sie udal i ze mu sie chcialo uczyc tego wszystkiego.

BTW . szanuje takich ludzi co chca zrobic cos dobrego dla tego forum a nienawidze durnych debili co narzekaja . Moderatorzy to juz posmiewisko dla mnie...

chesek
05-02-2008, 23:34
AAa i jescze jedno... Na początku gry, jje Trzonem by mainland, coś jak Azja, bo tam mieszka król i jest wyrabiscie, A pacc dodartkiem ( o fajne rzeczy, o chyba kupie bo to spoko ) i wtedy kazdy mial baardzo dobrze ale pacc troche lepiej. A teraz ? Pacc ma wyjebiaszcze czary wszystko a Facc to gówno !

Radzę zainstalować najnowszą tibię. Po co mi czary, jak nie mam gdzie ich wykorzystać, bo wszędzie są ludzie? : D Według mnie pacc, to teraz "nieobowiązkowa podstawa", a facc to "tydzień gry". Nie chce mi się wypowiadać na temat czy facc powinni "coś" mieć czy nie, ale nie żyj we świadomości ze pacc to wciąż SooOOper-hjper----MEgggGAfyy****a gra. Facc to nic, a pacc to dawny facc. : -)

Gawroon7
05-02-2008, 23:44
@up JAk stary facc? z tibi 7.4 ?

Kolejny bojownik o równouprawnienie FACC?

Facc = coś ala demo Pacc = zwykła gra, bo zawiera wszystkie jej elementy.

Ja rozumiem, że Pacc to lepiej więcej, ale porównaj inne mmorpgi ( tylko mi nie wyjeżdżaj że "tibia to nie to co reszta" ) i ta różnica jest niewielka. A tutaj jest ogromna ! Między paccem a faccem jest kilkukilometrowa dziura !

Aha. Czyli normalny to ktoś kto zgadza się z tobą i twoim rozumowaniem tak? Good luck in life.:cup:

Nie, tutaj nie chodzilo mi o to ze sie ze mna zgadzaja, ale na calym forum tylko kilka osób jest normalnych i ma normalnie wywżone zdanie - nie ze zle bo malo dla facc, nie ze zle bo facc ma za duzo itd.

Co do cholery ma moje życie i to co się w nim stało do tego akurat tematu? Nic - ci powiem. Ja tu mówie o czymś takim jak zasada płace wymagam, zasadach zwykłego kupna i wymagań klienta. Co ma to ile mam lat do tego, co wiem, czym się kieruje, jak rozumuje? Według ciebie ma mi się w życiu stać coś okropnego (różowo nie jest wierz mi) bym wiedział co pisać i jak żyć? Jak wyżej - good luck.

Powiedz mi co ty pierdzielisz z tym "place-wymagam" to temat o nazekajacym faccu czy o tym ze....nie wiem o co ci chodzi lol

A czy ja mówie usunąć FACC w pizdu? Ja wiem, że gra potrzebuje czegoś takiego jak facc, by dać się poznać ale wierz mi albo i nie to pacc (nie osoba a konto i gra) jest esencją, sensem i dopełnieniem gry.
[quote]
tak pacc jest DOPEŁNIENIEM a nie trzonem, rdzeniem ! To na mainland trafiasz najpeirw a nie na zjebane edron (chyab ze masz pacca wiadomo ale malo kto - mniejsza) To tam jest najweicej ludzi, i małe lvl, podstawowe expowiska ! Mało, ale wszystko ( rozumiem ze nie chcesz przyznac mi racji, ale musisz - to jednak mainland jest "główny" a nie jakies edron czy kie gówno )

[QUOTE=Bloodwin;1883359]
Poza tym skądś te kasę na kompa i neta każdy ma nie? I patrz sam teraz nie mam pacca. A czy widziałeś, bym płakał na forum, że mi coś zabrano?

Loool, komp to diametralnie innaa rzecz niz pacc !! Net też ! Powiedz mi - ty płacisz za neta ? Czy rodzice huh? Na kompa więcej się zbiera i przydaje się do innych rzeczy !

Wiem. To, że mam tylko 16 lat to nie znaczy, że jestem idiotą czy głupkiem jak raczysz sądzić.

Wole być narzekającym Polakiem niż wciskającym kit wszystkim wkoło Amerykaninem. Jakbym miał zawsze mówić Super jest ok to by mi odpierniczyło.

Tłukmaczyłem co to ejst mentalnośc huh.

Twoje argumenty nie róznią się niczym innym od reszty. Nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie w tym temacie. Może bądź taki mądry i powiedz mi " Czemu facc mają coś dostać jeśli nie dali nic od siebie tej grze, nie zapłacili? " I jak będziesz odpowiadał daruj sobie tekst, że TWORZYCIE te grę. Ja chcę konkrektów, a nie głupich tekstów. Bo 100 razy bardziej grę tworzy pacc niż facc.

Nie dali nic ? Chciej lub nie, ale to koło facców kręci się życie niestety..
Już mówiłęm - mainland jest jednak Główny i nic tgo nei zmieni, pacc to tylko dodatek a nie jakis bonus że jestes bogiem. To jest tak jaklbys miał przedni zderzak od samochodu. Połowa się wgniotła. Wgniecioną wymiieniłeś na nową zieloną. Niewgnieciona jest czerwona. Czemu masz ją wymieniac ? Przecież jest dobra ! ALe ma ku**a inny kolor ! I jescze dlatego eby była równowaga

I ostatnie: mam 16 lat jak tak bardzo cię to obchodzi. Myślisz, że w tym wieku nie można być dojrzałym? Masz zamiar oceniać mnie po wieku? Jak tak to nie ma o czym rozmawiać. Nie gadam z ludzmi oceniającymi po wieku i stereotypach.

Oo. i tu cie boli bratku. Nie nie oceniam po wieku chciałem się dowiedziec po prostu.

Salarigoth
05-02-2008, 23:47
@up
Powiem ci jedno jak widze 18 druida w hunter outficie na cyclopach w thais to mi sie grac w tibie odechciewa.

Gawroon7
05-02-2008, 23:55
Bo tibia schodzi na psy, ale to juz inny temat, sam wiesz.

Massterralph
06-02-2008, 00:56
Topic: nie mozna zakazac nikomu niczego. Wolnosc slowa, demokracja itp.
jak widzisz ze ktos pisze ze na faccu nic nie ma itd. to jego problem. A Ty po prostu to olewasz, nie czytasz. Odpowiedni ludzie mu odpisza, udowodnia, ze nie ma racji albo tylko czesciowo ma i gitara. Jezeli Cie to denerwuje to sie tym nie zajmuj. Proste...

Kazda gra internetowa musi miec opcje platna, bo po co w takim razie by tworzyli cos takiego?

Co do 18lvl w outficie full huntera: kurde widzisz, ze koles albo ma "maina" albo ze kupil na allegro--> to wtedy wspolczujesz i idziesz dalej.

Mozesz tez pomyslec, ze sam kiedys dojdziesz do tego bez allegro i to jest Twoj cel i heja.
Bej

Kojotes
06-02-2008, 10:20
Ja rozumiem, że Pacc to lepiej więcej, ale porównaj inne mmorpgi ( tylko mi nie wyjeżdżaj że "tibia to nie to co reszta" ) i ta różnica jest niewielka.

Huhu, warto wiedzieć co sie mówi. Weźmy jakiś solidny MMO, załóżmy Ultima Online- chcesz grać- płacisz 15 ojro miesiecznie. Nie płacisz- nie grasz w ogóle. WoW- albo kupujesz gre i płacisz słony miesięczny abonament albo nie grasz. Jak porównywać to do lepszych, a nie w dół.

Albo płacisz albo nie grasz- jak nazwiesz taka róznice?

Gawroon7
06-02-2008, 11:13
To juz inna spiewka bo tam jest za co placic, wiesz pisanie gry w 3D z wieloma opcjami jest naprawde trudniejsze....nie zebym mowil ze tibia ma zla grafe ale taka prawda !

Kin_Yuki
06-02-2008, 11:43
Powiedzcie mi co jest za darmo?

Prawie każda gra internetowa jest płatna, lub ma płatne konto.

Każda gra POWINNA być płatana, a dlaczego? Bo to wyklucza ludzi debili którzy tylko po to grają, aby uprzykrzyć grę innym normalnym ludziom.
Jak wejdę na on-steama u kumpla w cs'ie to aż żal mi się robi tych ludzi, to wszystkich besztają, czitują itp. Bo ich żadna kara spotkać nie może...
Dalej w tibi jak masz pacc to jak bana dostaniesz... to jakby w pewnym stracisz od 7zl - 30 zl.... lub cale konto? z Paccem wiec trcisz kupe kasy, z cs oryginalnym jest tak samo. Dostaniesz bana na konto i cze... 45zl w plecy. A taki na faccu koleś... robi co chce bo to żadna strata...
straćci 20 lewelowego knajta co wali z aksa, lub dróida co wali z rószczki.

Mogą być facce, to ja nie chce slyszec ich narzekań, bo są one bez podstawne... Niestety na świecie jest tak:

Nie zapłacisz? No to nie masz!

Smutne, ale prawdziwe...

chesek
06-02-2008, 12:17
JAk stary facc? z tibi 7.4 ?
Może. Chodzi mi o czas kiedy dało się jeszcze sporo osiągać na faccu. Teraz też można, ale mało kto taką drogę wybiera.

tak pacc jest DOPEŁNIENIEM a nie trzonem, rdzeniem !
Jak tibia była mało znana i osoby grające można było policzyć na wszystkich palcach założycieli cipsoftu to może tak było, bo zdanie poszczególnych jednostek się liczyło bardziej. Naturalną rzeczą jest to, że staje się bardziej komercyjnym produktem na dużą skalę, niż "teraz musimy sie zastanowić nad tym, co powiedział playerX". Więc wcale bym się nie zdziwił jakby w końcu dawali jakieś ######e reklamy albo inne rzeczy nakłaniające do kupna płatnego konta. Oczywiście tekst z tym, że w tibię można grać za darmowe, zostaje - taki chwyt? : p

Już mówiłęm - mainland jest jednak Główny i nic tgo nei zmieni, pacc to tylko dodatek a nie jakis bonus że jestes bogiem.
Warto dowiedzieć się co o tym wszystkim myślą osoby grające na premii czy tam pacerze.

Vil
06-02-2008, 13:26
To juz inna spiewka bo tam jest za co placic, wiesz pisanie gry w 3D z wieloma opcjami jest naprawde trudniejsze....nie zebym mowil ze tibia ma zla grafe ale taka prawda !

Siegnij do zrodel, tibia byla pisana 10 lat temu i od tamtego czasu jest jedynie kosmetycznie usprawniana, nie ma sensu porownywac jej z grami nad ktorymi pracuje sie miesiacami/ latami przed wypuszczeniem bety, ktore to gry dodatkowo maja wsparcie techniczne, testerow i ktore to gry sa systematycznie usprawniane ( a nie wykrecane o 180% co pol roku ).

Gawroon7
06-02-2008, 14:09
Dobra, są usprawnianie ale jednak - tam jest za co wymagac jest mnie lagow itd. Pograjcie zobaczycie !

Erhion
06-02-2008, 17:31
Zzzzz jak mnie nudzi powtarzanie w kółko tego samego.:confused:

Ja rozumiem, że Pacc to lepiej więcej, ale porównaj inne mmorpgi ( tylko mi nie wyjeżdżaj że "tibia to nie to co reszta" ) i ta różnica jest niewielka. A tutaj jest ogromna ! Między paccem a faccem jest kilkukilometrowa dziura !

Hah. Wiesz co ty mówisz? Wyjade ci, że tibia to nie co to reszta. Każda gra jest inna i to nie gracze decydują jak ta gra ma wyglądać. To jak z proszkiem do prania. Każdy jest inny, są podobne ale albo jeden pierze super biało, inny pierze jeszcze bielej, a trzeci to pierze tak, że ci znika koszula taka jest biała. Co z tego, że tibia jest jak inne mmorpg pod pewnymi względami, skoro jest unikalna oraz inna pod innymi. I znów powtarzam - nie gracze o tym decydują.

Nie, tutaj nie chodzilo mi o to ze sie ze mna zgadzaja, ale na calym forum tylko kilka osób jest normalnych i ma normalnie wywżone zdanie - nie ze zle bo malo dla facc, nie ze zle bo facc ma za duzo itd.

Ty niestety ale dalej nie rozumiesz co mówie. NORMALNE zdanie to takie zdanie jak twoje i zdanie wyważone? To ja ci powiem, że od dziś normalne zdanie to zdanie, że pacc powinien dostawać więcej, a facc przestać narzekać. Od dziś to jest wyważone zdanie. Dla ciebie normalne zdanie to zdanie które popiera twoją idee?

Powiedz mi co ty pierdzielisz z tym "place-wymagam" to temat o nazekajacym faccu czy o tym ze....nie wiem o co ci chodzi lol

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Płace - wymagam odnosi się do żali Facc czyli w prostej lini do tematu na jaki rozmawiamy.

tak pacc jest DOPEŁNIENIEM a nie trzonem, rdzeniem ! To na mainland trafiasz najpeirw a nie na zjebane edron (chyab ze masz pacca wiadomo ale malo kto - mniejsza) To tam jest najweicej ludzi, i małe lvl, podstawowe expowiska ! Mało, ale wszystko ( rozumiem ze nie chcesz przyznac mi racji, ale musisz - to jednak mainland jest "główny" a nie jakies edron czy kie gówno )

Byłeś na Edron lub innym z tych "gówien" że masz takie zdanie o nich? Może i na maine są małe lvl, podstawowe expowiska i co tam jeszcze, ale co to zmienia? Macie tego maina dzięki paccom.

Tłukmaczyłem co to ejst mentalnośc huh.

Zobacz sobie mentalność niektórych facców.

Loool, komp to diametralnie innaa rzecz niz pacc !! Net też ! Powiedz mi - ty płacisz za neta ? Czy rodzice huh? Na kompa więcej się zbiera i przydaje się do innych rzeczy !

Nie płace. Ale biedny na komp i net nie mają. Nie mówie, że każdy kto ma neta ma na pacc, ale próbuje ci uświadomić, że żale w stylu, że się jest bardzo biednym, nie ma się na przyjemności a ma się net i komp to bardzo naciągane żale. Nie bierzcie sobie do serca, bo nikogo biednym nie nazywam a przytaczam fakt.

Oo. i tu cie boli bratku. Nie nie oceniam po wieku chciałem się dowiedziec po prostu.

Nie uwierze, że twoja ciekawość moim wiekiem była tylko po to, by się dowiedzieć. Brak znajomości mojego wieku w niczym by ci nie przeszkodził.

Już mówiłęm - mainland jest jednak Główny i nic tgo nei zmieni, pacc to tylko dodatek a nie jakis bonus że jestes bogiem. To jest tak jaklbys miał przedni zderzak od samochodu. Połowa się wgniotła. Wgniecioną wymiieniłeś na nową zieloną. Niewgnieciona jest czerwona. Czemu masz ją wymieniac ? Przecież jest dobra ! ALe ma ku**a inny kolor ! I jescze dlatego eby była równowaga

A sorka zapomniałem na śmierć. Dali nam coś = pełne serwery ludzi spędzających życie pod depo krzycząć FRIIIIIII ITANS. Co do za życie się kręci w okół facc? Bo nie rozumiem. Powiedzmi co dali faccowie. Nie ogólniki a przykłady. Może i coś dali, nie wiem ale zrozum, że grają dzięki pacc. Jakby trzeba było to tibia była by płatna, facc trwałby 7 dni i tyle. Macie do dyspozycji ogromne tereny i większość tego co oferuja gra.

I pytanko na koniec: Ile razy jeszcze będę musiał pisać to co wcześniej?

[...]
06-02-2008, 19:00
nigdy nie wprowadzą darmowych premmium account
muszą mieć kase na utrzymanie serverow etc.

Piotrek Marycha
06-02-2008, 19:06

no właśnie... wiekszość tych co narzekają to dzieci które jeszcze mają wszystko "za darmo" (bo w końcu mamusia z tatusiem płacą nie?), bo nagle muszą sie nauczyć co to pieniądz i że nie ma nic za darmo

Topic: nie mozna zakazac nikomu niczego. Wolnosc slowa, demokracja itp.

no patrz, a jednak w Kodeksie Karnym dość dużo pozakazywali....

Gawroon7
06-02-2008, 19:13
Hah. Wiesz co ty mówisz? Wyjade ci, że tibia to nie co to reszta. Każda gra jest inna i to nie gracze decydują jak ta gra ma wyglądać. To jak z proszkiem do prania. Każdy jest inny, są podobne ale albo jeden pierze super biało, inny pierze jeszcze bielej, a trzeci to pierze tak, że ci znika koszula taka jest biała. Co z tego, że tibia jest jak inne mmorpg pod pewnymi względami, skoro jest unikalna oraz inna pod innymi. I znów powtarzam - nie gracze o tym decydują.
wiec nie zadeycudujesz o tym ze pacc bedzie mial wiecej lol.

Ty niestety ale dalej nie rozumiesz co mówie. NORMALNE zdanie to takie zdanie jak twoje i zdanie wyważone? To ja ci powiem, że od dziś normalne zdanie to zdanie, że pacc powinien dostawać więcej, a facc przestać narzekać. Od dziś to jest wyważone zdanie. Dla ciebie normalne zdanie to zdanie które popiera twoją idee?
hah, to razcej ty w kólko powtarzasz to samo bo ci się skończyły argumenty

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Płace - wymagam odnosi się do żali Facc czyli w prostej lini do tematu na jaki rozmawiamy.
nie za bardzo w prostej... Placisz to wymgasz zeby facce nie jeczaly ? Wtf ? dobrze się czujesz ?" Masz juz dosyc nrzekania facców? Kup pacc dzisiaj ! A specjalnie dostaniesz ignora dla all facców" lo0l

Byłeś na Edron lub innym z tych "gówien" że masz takie zdanie o nich? Może i na maine są małe lvl, podstawowe expowiska i co tam jeszcze, ale co to zmienia? Macie tego maina dzięki paccom.
Byłem, miałem pacca i jest boski to prawda ALE powtarzam main jst...main. Boze..A w ymacie pacca dzięki faccom. Bo gdyby gra nie była na poiczątku darmowa gówno by było a nie gra. Nie rozumiesz tego ? Najpierw jest 10 ludzi, potem coraz wiecej w koncu jak jest duzo ludzi to sa bonusy. A to ze wymknely sie im spod kontoroli to nie nasza wina. [/quote]

Zobacz sobie mentalność niektórych facców.
Czy ty masz downa? Lool...Co za idiota :D hah ! Jescze raz ci to sprubuję wytłuamczyc: To co pisałem, nie chodziło o facce pacce srace czy pierdace tylko TŁUMACZYŁEM MENTALNOSC POLAKOW ! JEDEN NARZEKA ZE NARZEKA DRUGI A TRZECI NARZEKA ZE ONI NARZEKAJA CZAWRATY ANRZEKA ZE NARZEKA PIERWSZY I TRZECI A DRUGI ZE PIATY ! Doszło?

Nie płace. Ale biedny na komp i net nie mają. Nie mówie, że każdy kto ma neta ma na pacc, ale próbuje ci uświadomić, że żale w stylu, że się jest bardzo biednym, nie ma się na przyjemności a ma się net i komp to bardzo naciągane żale. Nie bierzcie sobie do serca, bo nikogo biednym nie nazywam a przytaczam fakt.
Wiadomo, ze nikt nie jest tak biedny kto gra w tibię, ale są inne rzeczy. Jedni uważają Tibię za grę, przerywnik w życu, przerywnik w graniu w noge, w siatke w sptkaniach z kumplami - jako rozgrzewkę. A nie Tibie jako trzon a pilke od czasu do czasu.

Nie uwierze, że twoja ciekawość moim wiekiem była tylko po to, by się dowiedzieć. Brak znajomości mojego wieku w niczym by ci nie przeszkodził.
Ajaj, niewierny Tomasz. Jak ci powiem co z tego wywnioskowłem itd. To sie zaczniesz pluc jak wiekszosc dzieci.

A sorka zapomniałem na śmierć. Dali nam coś = pełne serwery ludzi spędzających życie pod depo krzycząć FRIIIIIII ITANS. Co do za życie się kręci w okół facc? Bo nie rozumiem. Powiedzmi co dali faccowie. Nie ogólniki a przykłady. Może i coś dali, nie wiem ale zrozum, że grają dzięki pacc. Jakby trzeba było to tibia była by płatna, facc trwałby 7 dni i tyle. Macie do dyspozycji ogromne tereny i większość tego co oferuja gra.I jeszcze raz bede powtarzal az dojdzie.....Nie wiem co ty chcesz ! Nie daja nic, ale pomysl: jakby dodawali nowe rzeczy tylko dla pacca to po jakims czasie Facc byłby ...boże ! On byłby nadal na 7.4 ! inne czary itd. No nie wiem jak ci to tlumaczyc....[/quote]

I pytanko na koniec: Ile razy jeszcze będę musiał pisać to co wcześniej?
Dopóki nie wymyślisz nowych normalnych argumentów. Bo w kólko powtarzasz to samo z nadzieeja ze jak powtórzysz 20 razy to uwierzymy.
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !
Tibia to zło !

Wierzysz ?

Rafals from hell
06-02-2008, 20:58
@up

Argumentów już nie trzeba przytaczać bo wszystkie zostały już wypowiedziane, tylko nie wiedzieć czemu jeszcze wielu tego nie pojmuje :)

Najprostszy argument i najkrótszy: Nie płacisz - Nie wymagaj.

Szkoda, że wielu o tym zapomina i darmo zaśmieca i tak bardzo już zaśmiecone forum...

Gawroon7
06-02-2008, 21:32
Tak samo mozna powiezdiec o biednych ludziach mieszkajacyh na dworcu. "pomooz mi nie mam co jesc" "zaplacisz ?" "nie mam nic" " nie placisz - nei wymgaja" lol

Salarigoth
06-02-2008, 21:49
Tak samo mozna powiezdiec o biednych ludziach mieszkajacyh na dworcu. "pomooz mi nie mam co jesc" "zaplacisz ?" "nie mam nic" " nie placisz - nei wymgaja" lol

Mam rozumiec ze mieszkasz na dworcu czy jak?

Gawroon7
06-02-2008, 23:52
Heh, dziecko. Skończyły się argumenty to piszesz peirdoły ? Jak zawsze nie ma argumentów to pierdoły piszą...ehh dzeci..Neo dostałeś na 7 urodziny czy na komunię...

Salarigoth
07-02-2008, 09:01
Po 1 nie biore udzialu w waszej bezsensownej dyskusji Facc to scierwo i nic sie im nie nalezy proste , a ze ty jestes forun fighter to twoja sprawa. W ogole denerwuje mnie takie gadanie taki pijak na dworcu czy ktos mu kazal pic ? czy ktos mu kazal sie lenic? Czy ktos zabronil mu zrobic profesora z politologii i zarabiac xx tysiecy miesiecznie ? Ze polacy to lenie to calkiem inna sprawa.

FryzjerZenon
07-02-2008, 11:19
@bloodwin
Albo ty jestes nadetym dzieciakiem, albo pieprzonym nerdem, ktorego starzy rozpieszczaja.
Co ci w tym przeszkadza, ze facc ma to co ma!?
Najlepiej wszystko zabrac, zeby pacc bylby jeszce lepszy?
O to ci chodzi?
Tak jak ty mowisz "Nie skarzcie sie, bo robiac konto akceptowaliscie umowe i zgodziliscie sie na to co jest", ty tez nie sraj bo sam tez akceptowales ta umowe!
I nie masz prawa drzec jape i kazac zrobic jedno miasto dla facc.
Kto ci powiedzial, ze facc to jest rzecz demonstracyjna?
Facc to rzecz normalna, a PACC to dodatek, jesli umiesz cos czytac po angielsku, to przeczytaj na tibia.com!
Potem sraj, dalczego facc ma tak duzo!!!
Te twoj glupie place-wymagam, dobra zaplaciles to wymagasz PACC'a, ale sraj sie od FACC, placisz za PACC'a, a nie za to zeby bardziej ujebac FACC. Ogarnij sie prosze, bo to co soba prezentujesz to jest poprostu smiech na sali.

Pozdro & pocwicz.

Erhion
07-02-2008, 16:20
:D

Ajaj, niewierny Tomasz. Jak ci powiem co z tego wywnioskowłem itd. To sie zaczniesz pluc jak wiekszosc dzieci.

Ja nie zacząłem się pluc. Ale ty powoli tak.:D

hah, to razcej ty w kólko powtarzasz to samo bo ci się skończyły argumenty

Hehe. Sorka, ale musze ci to powtarzać co chwila, bo nie rozumiesz tego co pisze i co ty potem czytasz. Dalej swoje gadasz, a tego co ja pisze to nic chyba nie rozumiesz.

wiec nie zadeycudujesz o tym ze pacc bedzie mial wiecej lol.

Wiec nie ty ani inne "rzekomo poszkodowane" facc nie będą decydować komu się należy coś nowego w update. Ale jak widać Cip jest po stronie pacc. Ciekawe czemu nie?

nie za bardzo w prostej... Placisz to wymgasz zeby facce nie jeczaly ? Wtf ? dobrze się czujesz ?" Masz juz dosyc nrzekania facców? Kup pacc dzisiaj ! A specjalnie dostaniesz ignora dla all facców" lo0l

Chyba ja cię spytam o wiek, bo ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.:( Zrozum w końcu o co mi chodzi z tą zasadą. Napisze to dużymy literami. PŁACISZ = WYMAGASZ = SKORO DAŁEŚ IM KASE TO MASZ PRAWO NA NOWE RZECZY. NIE PŁACISZ = NIE MASZ PRAWA DO NOWYCH RZECZY, BO ZA CO.

Byłem, miałem pacca i jest boski to prawda ALE powtarzam main jst...main. Boze..A w ymacie pacca dzięki faccom. Bo gdyby gra nie była na poiczątku darmowa gówno by było a nie gra. Nie rozumiesz tego ? Najpierw jest 10 ludzi, potem coraz wiecej w koncu jak jest duzo ludzi to sa bonusy. A to ze wymknely sie im spod kontoroli to nie nasza wina.

Ale co to ma do rzeczy, że każdy miał kiedyś darmowe konto? JA ci POWTARZAM, że nie ma znaczenia czy kiedyś było się facc czy nie. Nie zapłacisz za nowe rzeczy to ich mieć nie będziesz. Ps: Fajny argument main to main.

Czy ty masz downa? Lool...Co za idiota hah ! Jescze raz ci to sprubuję wytłuamczyc: To co pisałem, nie chodziło o facce pacce srace czy pierdace tylko TŁUMACZYŁEM MENTALNOSC POLAKOW ! JEDEN NARZEKA ZE NARZEKA DRUGI A TRZECI NARZEKA ZE ONI NARZEKAJA CZAWRATY ANRZEKA ZE NARZEKA PIERWSZY I TRZECI A DRUGI ZE PIATY ! Doszło?

A do ciebie doszło jak wygląda mentalność niektórych polskich facców? DAJ MI TO I TAMTO, CZEMU JA TEGO NIE MAM A ON MA, JA TEŻ CHCE, FRRRRRRRRI ITAAAANS

Wiadomo, ze nikt nie jest tak biedny kto gra w tibię, ale są inne rzeczy. Jedni uważają Tibię za grę, przerywnik w życu, przerywnik w graniu w noge, w siatke w sptkaniach z kumplami - jako rozgrzewkę. A nie Tibie jako trzon a pilke od czasu do czasu.

Jakbyś czytał co pisałem wcześniej, to byś wiedział. Dla niektórych tibia to przerywnik, a dla innych trzon. I jak dla kogoś piłka to trzon to woli kupić piłke a inny pacc. Kapujesz?

I jeszcze raz bede powtarzal az dojdzie.....Nie wiem co ty chcesz ! Nie daja nic, ale pomysl: jakby dodawali nowe rzeczy tylko dla pacca to po jakims czasie Facc byłby ...boże ! On byłby nadal na 7.4 ! inne czary itd. No nie wiem jak ci to tlumaczyc....[/QUOTE]

A do ciebie to dalej nie dochodzi. CZŁOWIEKU OGARNIJ SIĘ. MOGĄ WAM PRZESTAWAĆ DAWAĆ COKOLWIEK. Co z tego, że wtedy facc to byłoby gówno. ONI TĄ GRĘ ROBIĄ DLA LUDZI, KTÓRZY IM PŁACĄ I ICH UTRZYMUJĄ. Niektóre gry mmorpg mają 7 dniowe triale do pogrania. WAM DALI 50% terenów gry i większość możliwości A DALEJ NARZEKACIE. CZY WIDZIAŁEŚ W UMOWIE, którą podpisywałeś jak zakładałeś postać jakiś punkt w stylu:

"Damy facc coś w update"

Bo ja nie.

Dopóki nie wymyślisz nowych normalnych argumentów. Bo w kólko powtarzasz to samo z nadzieeja ze jak powtórzysz 20 razy to uwierzymy.

Sorka, ale to ty uczepiłeś się swoich mało przekonujących argumentów i tylko je powtarzasz.

-------------------------------------------------------------------
Do FryzjeraZenona

@bloodwin
Albo ty jestes nadetym dzieciakiem, albo pieprzonym nerdem, ktorego starzy rozpieszczaja.
Co ci w tym przeszkadza, ze facc ma to co ma!?
Najlepiej wszystko zabrac, zeby pacc bylby jeszce lepszy?
O to ci chodzi?

Przeczytać cały temat, albo kilka moich postów a dopiero wcinaj się do dyskusji, bo nie wiesz co gadasz.

Tak jak ty mowisz "Nie skarzcie sie, bo robiac konto akceptowaliscie umowe i zgodziliscie sie na to co jest", ty tez nie sraj bo sam tez akceptowales ta umowe!
I nie masz prawa drzec jape i kazac zrobic jedno miasto dla facc.

A gdzie ja mówiłem, kazałem itp. by dać facc tylko jedno miasto. TY w ogóle wiesz na jaki temat jest ten temat? Ja tu mówie o zaśmiecaniu przez niektórych facców forum po każdym update.

Kto ci powiedzial, ze facc to jest rzecz demonstracyjna?

Inteligencja. Posiadasz takową? Wiesz czym jest demo (wersja demonstracyjna)? Demo zawiera cząstke gry, zaś PACC w Tibii jest pełną wersją.

Te twoj glupie place-wymagam, dobra zaplaciles to wymagasz PACC'a, ale sraj sie od FACC, placisz za PACC'a, a nie za to zeby bardziej ujebac FACC. Ogarnij sie prosze, bo to co soba prezentujesz to jest poprostu smiech na sali.

Jeszcze raz, bo się sam ośmieszasz. Zrozum na temat czego jest ten temat a potem pisz.

Pozdro & pocwicz.

Nawzajem. Ci polecam ćwiczyć czytanie ze zrozumieniem.

merctedess
07-02-2008, 17:14
uważam że powinien być taki temat
ponieważ gdy pacc ci się skończy też jesteś faccem

Rafals from hell
07-02-2008, 17:19

90% ludzi mieszkających na dworcu na to zapracowała, więc nie pisz takich głupot. A poza tym nie porównuj trudnej sytuacji finansowej z kupnem Premium, bo to całkiem inne dwie sprawy.

Argumentów nie ma już po co przytaczać, bo i tak ten co chce coś za darmo, to i tak będzie narzekał... SYZYFOWE PRACE!

Lasooch
07-02-2008, 17:26

Lmao, różnica jest choćby taka, że komputer i internet to przywilej, co dopiero mówić o PACCu, a jeść trzeba, niezależnie od tego czy sie podcierasz 200złotówkami czy grzebiesz po śmietnikach, żeby kupić sobie bułkę.

Erhion
07-02-2008, 17:34
uważam że powinien być taki temat
ponieważ gdy pacc ci się skończy też jesteś faccem

Co nie znaczy, że z tego powodu ma się prawo do wszystkiego za darmo.

FryzjerZenon
07-02-2008, 18:39
Tak bloodwin, przeczytalem twoje wszystkie posty.

"Nie nie powinni. Nie powinni dostać nic jeśli nie dali nic na grę. Nie nalezy się im nic jesli nie płacą." <- Czyli trzeba mocniej ujebac FACC

Co do mentalnosci
"A z jakiej racji? Co dali faccowie tibii by teraz tibia i cipy im się odpłaciły i dały coś w update?" <- typowy Polak, byle by inny nie mial tyle ile ja mam. Jak ja czegos nie mam, to niech i on nie ma.

WYJAŚNIJ MI.
JAK NIE TO NIE DOSTANIESZ NIC." <- A dalczego FACC, ma nic nie dostac? Dlaczego? Noi co, ze nie placi? Czy jest napisane w regulaminie gry, ktorego lubisz tak uzywac i cytowac "Nie masz pacca, to nic w upie nie dostaniesz"??

Co do Ciebie, poza twoimi kilkoma tekstami nic nie mam. Tez uwazam, ze takie narzekanie powinni delete odrazu.
Ale takiego czegos nie bedzie w regulaminie, bo jest punkt dotyczacy spamu. To, ze moderatorzy go nie egzekfuja to nie nasza wina.
Rozumiem cie o ci chodzi, mam FACC, ale nie sram po upie, ze nic nie dali, ojezu ojezu cipsux.

@To co tu zobaczylem, poprostu mnie zdziwilo, jak ludzie moga byc tak wredni.
Checie dac 1 miasto dla FACC, zamknac ich na bugach pod nimi, a najlepiej gl tez usunac, bo za duzo tam ludzi expi. To jest smieszne i tyle...

Gawroon7
07-02-2008, 18:41
Ja nie zacząłem się pluc. Ale ty powoli tak.:D
Boze, ty serio nie umiesz czytac ze zrozumieniem....lol - przeczytaj jescze raz. Sprawdz w jakim czasie to pisalem a w jakim odpowiadasz..

Hehe. Sorka, ale musze ci to powtarzać co chwila, bo nie rozumiesz tego co pisze i co ty potem czytasz. Dalej swoje gadasz, a tego co ja pisze to nic chyba nie rozumiesz. To samo moge powiedziec o tobie...lol

Wiec nie ty ani inne "rzekomo poszkodowane" facc nie będą decydować komu się należy coś nowego w update. Ale jak widać Cip jest po stronie pacc. Ciekawe czemu nie? I po raz kolejny: Ja nie mowie ze cos mi sie na nalezy w kazdym upie, tylko, że wyolbrzymiasz. Naprawdę jest w chuj noobów na facc masz racje. Mi chodzi o to, że facc nie moze nic nie dostawac. Wiadomo ze (wieeele) mniej, ale cos zawsze musi byc.(znam zycie - zaraz sie przyczepisz do tego "musi " )

Chyba ja cię spytam o wiek, bo ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.:( Zrozum w końcu o co mi chodzi z tą zasadą. Napisze to dużymy literami. PŁACISZ = WYMAGASZ = SKORO DAŁEŚ IM KASE TO MASZ PRAWO NA NOWE RZECZY. NIE PŁACISZ = NIE MASZ PRAWA DO NOWYCH RZECZY, BO ZA CO.
Boze..ja nie umiem czytac ze zrozumieniem ? Look @up

Ale co to ma do rzeczy, że każdy miał kiedyś darmowe konto? JA ci POWTARZAM, że nie ma znaczenia czy kiedyś było się facc czy nie. Nie zapłacisz za nowe rzeczy to ich mieć nie będziesz. Ps: Fajny argument main to main. Nie graj w tą gre - do niej trzeba umieć podstawy angielksiego... Main znaczy główny. MainLand - główny kontynent w wolnym tłumaczeniu.

A do ciebie doszło jak wygląda mentalność niektórych polskich facców? DAJ MI TO I TAMTO, CZEMU JA TEGO NIE MAM A ON MA, JA TEŻ CHCE, FRRRRRRRRI ITAAAANS Tak doszlo, oni tacy są, ale co piernik do wiatraka* ? Ja mówię o mentalnosci polskiej i amerykanskeij a tymi wyjezdzasz z grupa osob -.- lol

Jakbyś czytał co pisałem wcześniej, to byś wiedział. Dla niektórych tibia to przerywnik, a dla innych trzon. I jak dla kogoś piłka to trzon to woli kupić piłke a inny pacc. Kapujesz? Powtórzyłeś to co napisałem. Praktycznie słowo w słowo. Wiec po co piszesz?

A do ciebie to dalej nie dochodzi. CZŁOWIEKU OGARNIJ SIĘ. MOGĄ WAM PRZESTAWAĆ DAWAĆ COKOLWIEK. Co z tego, że wtedy facc to byłoby gówno. ONI TĄ GRĘ ROBIĄ DLA LUDZI, KTÓRZY IM PŁACĄ I ICH UTRZYMUJĄ. Niektóre gry mmorpg mają 7 dniowe triale do pogrania. WAM DALI 50% terenów gry i większość możliwości A DALEJ NARZEKACIE. CZY WIDZIAŁEŚ W UMOWIE, którą podpisywałeś jak zakładałeś postać jakiś punkt w stylu:

"Damy facc coś w update"

Bo ja nie.

Zbyt uogólniasz. Ja akurat nie narzekam ze mam mało - mi to 100% wystarcza. Naucz się - znowu to muszę powtarzać - że taka metalnosc polaków. Nie kurwa jakich facców,nagle mi wy*******asz z nimi lol, tylko polaków. Jest na co narzekac to narzekaja, nie ma to tez narzekaja..boze. A widziałeś gdzieś " Nie wolno jesczec faccom ? "

Sorka, ale to ty uczepiłeś się swoich mało przekonujących argumentów i tylko je powtarzasz. Po pierwsze to nie są argumenty, tlyko kontrargumenty na twoje i za kazdym razem staram sie dawa inne i je wyjasniac, a ty od kilku postów wałkujesz to samo to samo i cos nie umiesz zrozumieć.

-------------------------------------------------------------------
Do FryzjeraZenona

A gdzie ja mówiłem, kazałem itp. by dać facc tylko jedno miasto. TY w ogóle wiesz na jaki temat jest ten temat? Ja tu mówie o zaśmiecaniu przez niektórych facców forum po każdym update.

O, tutaj "Niektóre gry mmorpg mają 7 dniowe triale do pogrania. WAM DALI 50% terenów gry i większość możliwości A DALEJ NARZEKACIE. CZY WIDZIAŁEŚ W UMOWIE, którą podpisywałeś jak zakładałeś postać jakiś punkt w stylu:

"Damy facc coś w update" " Chyba że jest się idiotą i nie wiedzi związku.

Inteligencja. Posiadasz takową? Wiesz czym jest demo (wersja demonstracyjna)? Demo zawiera cząstke gry, zaś PACC w Tibii jest pełną wersją.
W tym wypadku Pacc to też demo. Masz 50 lvl nie mozesz miec wszystkich czarów jescze. Masz demo. Życie zaczyna się op śmierci (mowie o rl ) - zycie to demo? W sumie ciekawa mysl ;]

Ile razy mam to powtarzac ?

Salarigoth
07-02-2008, 20:02
@up
Ignore ci daje bo mam dosc tych glupot co piszesz , Facc/pacc dwie oddzielne grupy to sa dla ciebie , idz pobiegac w hunter outficie na cyclopach w thais btw mowisz Wy dostaliscie 50 % terenow i cos tam costam ale dalismy 90 zl za 3 miechy gry a , ze ty jestes pijawka to nie nasza wina .

Gawroon7
07-02-2008, 20:40
@Pani up

Pisz i czytaj ze zrozumieniem dzieciaczku....
Po primo, nie ja mówiłem że dostaliśmy 50 % tylko on. Teraz oczywiście uznasz że to jest racja ( bo jest. W sumie mamy nawet ok. 60 % LĄDU)
Niestety pan @3xUp miał rację. Tacy są polacy. Masz mało, to weźmie żebyś miał jescze mniej, masz dużo to pluje jadem "a żeby cie cholera" A jak jest narzekać to narzekaja obydwaj. A tobie potrzeba się jescze dużo o życu nauczyć, oj dużo. Pijawką można nazwać każdego. Masz własną studnię, bo nie chcesz płacić - TY PIJAWKO ! NIE PŁACISZ ! ZA CO BEDZIEMY MIASTO UTRZYMYWAĆ ! I tak można wiele rzeczy. Wysunęły się propozocyje, żeby przed rejestracja w tibii był test IQ. Na forum też by się przydał. Tylko nie wiem, czy specjalnie dla ciebie wprowadzili by skalę ujemną, lol.

Gawroon7
07-02-2008, 20:43
BTW. Obydwaj już nic nie piszcię, chyba że chcecie, mi się nie chce wałkować w kólko tego samego, bo coś widzę, że nie rozumiecie. Ale to nei wasza wina. Ale kogoś napewno. Ktoś was chyba musiał bić po ciemiączku jak byliście mali lol.

Gawroon7
07-02-2008, 20:45
@zapomnialem

EOT

Salarigoth
07-02-2008, 20:52
@up
Nie jestem typowym polaczkiem bo mysle o innych ludziach ale ze faccowi nic sie nie nalezy (Prawie) to jest fakt...

FryzjerZenon
07-02-2008, 21:22
@up
Nie jestem typowym polaczkiem bo mysle o innych ludziach ale ze faccowi nic sie nie nalezy (Prawie) to jest fakt...
Dlaczego sie nic nie nalezy?
Sory, ale czy ty placisz podatek za swojego psa? Nie? No, to pies ci sie nie nalezy, albo wiesz co?! Pozwalam ci chodzic z psem po 50% twojego usiedla! Bo z czego bedziemy utrzymywac nasz kraj?

Salarigoth
07-02-2008, 23:08
Sory, ale czy ty placisz podatek za swojego psa? Nie? No, to pies ci sie nie nalezy, albo wiesz co?! Pozwalam ci chodzic z psem po 50% twojego usiedla! Bo z czego bedziemy utrzymywac nasz kraj?

nienawidze psow tylko sraja i smierdza...

Rafals from hell
07-02-2008, 23:41

Ludzie skoro z was tacy filantropi to czego nie założycie swojej gry pokroju tibii. Stwórzcie servery, utrzymujcie je, opłaćcie ludzi, którzy zajmuję się przeróżnymi rzeczami w firmie, zapłaćcie rachunki za prąd i lokal... i wiele wiele więcej.

A teraz pomyślcie jakbyście to musieli wyłożyć z własnej kieszeni :)

Tak to jest. Gra na początku była prawie darmo, z czasem zaczęła się rozwijać, co przyniosło dodatkowe koszty z jej utrzymania. Wejdźcie na przykład na Runescape, gra była do pewnego momentu darmowa, teraz wszystko co wychodzi jest tylko dla premium userów, gdy patrzymy na WoW'a to gra jest całkowicie płatna, bez możliwości grania za free.

Zastanówcie się trochę zanim coś napiszecie... a co do psa to pragnę powiedzieć, że trzeba go zarejestrować :) co jest płatne... tak więc twój przykład jest do bani :):):) nie udało się... przykro mi.

No, to pies ci sie nie nalezy

Przy wyrabianiu dowodu płacisz za niego, a mimo to on do ciebie nie należy... tylko do państwa :)

Gawroon7
07-02-2008, 23:49
Lol, gdie ty mieszkasz? U mnie pies jest mój i nic za niego nie płacę. MASz racje se to pacc utzymuje serwery itd. Ale co cholery cemu sie nic faccom nie nalezy ? To nie jest duzo roboty skrypt o taki tu i tam napisac, i to nie z lenistwa chyba co ?!

Rafals from hell
08-02-2008, 00:29
Lol, gdie ty mieszkasz? U mnie pies jest mój i nic za niego nie płacę. MASz racje se to pacc utzymuje serwery itd. Ale co cholery cemu sie nic faccom nie nalezy ? To nie jest duzo roboty skrypt o taki tu i tam napisac, i to nie z lenistwa chyba co ?!

Za niezarejestrowanego psa możesz dostać mandat jak cię policja złapie ;] albo może złapać go hycel :D:D:D

Co do skryptów... mało roboty?? Taki jesteś pewien? To spróbuj trochę samemu poćwiczyć. Ja osobiście robiąc OTS'a wiele się namęczyłem żeby zrobić coś czego nie było na innych serwach :):) A trzeba zauważyć, że skrypt nie może mieć żadnych błędów, dlatego trzeba mnóstwo czasu na sprawdzanie jak i jego tworzenie.

Zresztą o ile się nie mylę, to podczas tego update dostaliście sporo... Dark Cathedra wzbogacona o 2-óch nowych przeciwników (nie występują na terenach PACC). Rozbudowane Mount Sternum z wielkimi podziemiami z umarłymi, gdzie można znaleźć Crypt Shlamblery (których wcześniej nie mieliście), a na dodatek 2 nowe rodzaje cyklopów ;].

No, ale chyba miałem jakieś złudzenie senne... A może to jawa? xD

Gawroon7
08-02-2008, 00:45
Bozeeee ! Ja sie nie kloce o to ze malo, bo dostajemy duzo. Ja sie kloce o to, ze ten peirdola cche zebysmy nic nie dostawali i mi pieprzy za co to dostajemy.
Dwa: W moim miescie nie ma hycla, a policia siedzi na komiariacie i zbija baki, i lapie rowerzystow bez karty rowerowej, lol. Bo robiles to sam, a tam pracuje caly oddzial programistów. I w ogóle co do czarów, to jak robią dla pacca muszą robic skrypt :P Ze tyko pacc ma.

Erhion
08-02-2008, 10:49
:D :D :D

Bozeeee ! Ja sie nie kloce o to ze malo, bo dostajemy duzo. Ja sie kloce o to, ze ten peirdola cche zebysmy nic nie dostawali i mi pieprzy za co to dostajemy.

Pierdoła to możesz mówić do kolegów.

BTW. Obydwaj już nic nie piszcię, chyba że chcecie, mi się nie chce wałkować w kólko tego samego, bo coś widzę, że nie rozumiecie. Ale to nei wasza wina. Ale kogoś napewno. Ktoś was chyba musiał bić po ciemiączku jak byliście mali lol.

Widze, że zaczynać klnąć, tyrać itp. bo jak ktoś z toba się nie zgadza, to już ci cisnienie skacze. Opanuj się bo zaraz napisze do modka o bana za obrażanie osób na forum.

Masz własną studnię, bo nie chcesz płacić - TY PIJAWKO ! NIE PŁACISZ ! ZA CO BEDZIEMY MIASTO UTRZYMYWAĆ ! I tak można wiele rzeczy. Wysunęły się propozocyje, żeby przed rejestracja w tibii był test IQ. Na forum też by się przydał. Tylko nie wiem, czy specjalnie dla ciebie wprowadzili by skalę ujemną, lol.

Dla ciebie to nawet ujemna była by za duża.

I po raz kolejny: Ja nie mowie ze cos mi sie na nalezy w kazdym upie, tylko, że wyolbrzymiasz. Naprawdę jest w chuj noobów na facc masz racje. Mi chodzi o to, że facc nie moze nic nie dostawac. Wiadomo ze (wieeele) mniej, ale cos zawsze musi byc.(znam zycie - zaraz sie przyczepisz do tego "musi " )

Boże mój. Módlmy się, bo ten człowiek nie wie co gada. Czy ty wiesz jak ty rozumujesz? Jak nie może nic nie dostawać? Człowieku co ty GADASZ? Według twojego śmiesznego myślenia ja JAKO KONSUMENT dajmy na to - samochodu marki fiat, powinienem dostawać jakieś nowości do mojego samochodu, bo przecież NIE MOGĘ NIC nie dostawać jak oni coś nowego wprowadzają. A widziałeś by rozdawali za darmo coś? TY NAPRAWDĘ NIE KAPUJESZ, ŻE ZA DARMO TO MOŻNA GÓWNO DOSTAĆ? Nie ma czegoś takiego jak "nie może nic nie dostawać".

Nie graj w tą gre - do niej trzeba umieć podstawy angielksiego... Main znaczy główny. MainLand - główny kontynent w wolnym tłumaczeniu.

Ahaha. Dzięki o wielki za tłumaczenie. Myślisz, że nie wiem takich rzeczy? Ja napisałem, że masz super argumenty "Main to main". NO NORMALNIE PRZEKONAŁEŚ MILIONY.

Tak doszlo, oni tacy są, ale co piernik do wiatraka* ? Ja mówię o mentalnosci polskiej i amerykanskeij a tymi wyjezdzasz z grupa osob -.- lol

Ale ja mówiłem już o czymś innym, a ty się powtarzasz.

Powtórzyłeś to co napisałem. Praktycznie słowo w słowo. Wiec po co piszesz?

Chyba teoretycznie. Zmieniłem to co ty napisałeś, by ci coś uświadomić, ale chyba nie zajarzyłeś.

Zbyt uogólniasz. Ja akurat nie narzekam ze mam mało - mi to 100% wystarcza. Naucz się - znowu to muszę powtarzać - że taka metalnosc polaków. Nie kurwa jakich facców,nagle mi wy*******asz z nimi lol, tylko polaków. Jest na co narzekac to narzekaja, nie ma to tez narzekaja..boze. A widziałeś gdzieś " Nie wolno jesczec faccom ? "

A widziałeś gdzieś "Wolno zaspamowywać forum bezsensownymi postami i rzekomym poszkodowaniu przez Cipsoft po update"?

Po pierwsze to nie są argumenty, tlyko kontrargumenty na twoje i za kazdym razem staram sie dawa inne i je wyjasniac, a ty od kilku postów wałkujesz to samo to samo i cos nie umiesz zrozumieć.

Jest całkiem odwrotnie. To ja wciąż pisze nowe argumenty a ty uczepiłeś się jednego, że coś musi być dodane.

W tym wypadku Pacc to też demo. Masz 50 lvl nie mozesz miec wszystkich czarów jescze. Masz demo. Życie zaczyna się op śmierci (mowie o rl ) - zycie to demo? W sumie ciekawa mysl ;]

HAHAHA. Normalnie im dalej tym śmieszniej. A czy w pełnych grach masz od razu dostęp do wszystkiego? NIE. ALE MASZ MOŻLIWOŚĆ DOJŚCIA DO WSZYSTKIEGO. A na faccu nie bo to jest demo.

A teraz specjalnie dla kilku osób prezentacja dużymi literami:

MÓJ TEMAT MA NA CELU ZABRONIENIE PISANIA MILIONÓW SPAMERSKICH I GŁUPICH TEMATÓW PO KAŻDYM UPIE, PRZEZ RZEKOMO POSZKODOWANE ŚRODOWISKO FACC. NIE MA ON NA CELU ZABRANIA WAM CZEGOKOLWIEK, A JEDYNIE UTRZYMANIA PORZĄDKU NA FORUM.

Jak ktoś dalej nie rozumie - proszę w ogóle nie pisać.

Jeszcze jedno:

Jeśli ściągam z neta demo (facc) to nie narzekam, że ma mało funkcji. Gram w to co mi dali. A jak gra mi się spodoba to kupuje pełną wersje (pacc).Widział ktoś z was kiedyś jakieś studio robiące grę, by dodawali coś do swojego demo? Bo ja nigdy.

Fagaro
08-02-2008, 11:06
Ehhh, przestancie sie wyzywac, czepiac slowek i szczegolow. To ze ktos popelnil literowke czy inny drobny blad interpunkcyjny nie znaczy ze caly post jest bezsensu.

Co do tego ze facc nie powinni sie zalic, bylo to juz powtarzane w tym temacie do znudzenia. Nie placa to niech nie wymagaja. Pacc tez maja problemy. Tylko ze pacc mowia "cip znowu cos spieprzyli" a facc jecza "jestesmy facc to nas olali". 40.000 pacc to knighci, a mimo to ich udupili w ostatnim upie, i teraz jakos nie placza ze maja pacc a im zabrali uhy, bo jedno z drugim ma malo wspolnego. Facc mozna porownac do wersji demo gry, gdzie dostajesz np takiego Need 4 Speed z jednym samochodem i dwiema trasami wyscigow. Wtedy tez sie pozalicie ze "ci co placa 150 zl za gre maja 30 samochodow i 50 torow, JA TEZ CHCE ZA FREE TO MIEC"
Facc jest okresem przejsciowym do kupna pacca, zeby zapoznac sie z gra, lub poprostu przeczekac czas kiedy nie stac nas na pacc a chcemy troche pograc.

Gawroon7
08-02-2008, 12:36
O, widzisz Bloodwin, Jakbys napisał tak, z kulturą, nie jak dziecko to bym ci nawet mógł przyznać rację .Ale ty wyolbrzymiasz. A i w sumie sam też srasz na forum, milionem emotek w niektorych postach "":D:D:D:D:D:D:D8o8o8o8o8o8o8o" Mam ci dać link ? Nie mam juz sily na to odpowiadac bo znowu bede usial walkowac w kolko to samo bo ty - nie rozumiesz. No po prostu nei rozumiesz. Dojrzejesz, to ebdziesz wiedzial o co mi chodzi. I nie pieprz mi o wieku, chodzi mi o dojrzalość umysłową. EOT

Erhion
08-02-2008, 18:10
Daj link, bardzo proszę. Moje posty z taką ilością emotek to posty ironiczne wiec możesz sobie dawać. :D Poza tym co mają emotki tu do rzeczy.

Dojrzejesz, to ebdziesz wiedzial o co mi chodzi.

Ty dojrzejesz to może zrozumiesz co to znaczy płacisz = masz, nie płacisz = nie masz.

Nie mam juz sily na to odpowiadac bo znowu bede usial walkowac w kolko to samo bo ty - nie rozumiesz.

Ja też już nie mam sił na ludzi, którzy prostej rzeczy nie mogą zrozumieć.

I nie pieprz mi o wieku, chodzi mi o dojrzalość umysłową.

Nie ja pierwszy spytałem o wiek. Poza tym 12 latek może być bardziej dojrzały umysłowo niż 30.

Fajnie, że skończyłeś. Bo nie chcę mi się znowu pisać tego samego.:p

Darekkkk
08-02-2008, 18:11
OMG Cco to za teamt wogule!!!
Każdy kiedyś gral na FACCu i ma swojego problemy!!!
Takei zjebane tematy to do kosza a nie.

Avallach
08-02-2008, 19:07
OMG Cco to za teamt wogule!!!
Każdy kiedyś gral na FACCu i ma swojego problemy!!!
Takei zjebane tematy to do kosza a nie.

ta? ty dalej grasz na faccu ^^

Temat prawidlowy ^^

Alanus Lutinum
08-02-2008, 23:16
Przeczytałem cały teamt i stwierdzam iż zawartośc procentowa bluzg wynosi ~83%, rzeczy dotyczących tematu ~8%, offtopu ~7%, skasowane posty/keyloggery ~2%. Wniosek? Zamknąć ryje bo to żałosne jak się zachowujecie.

1. Dyskutujecie o ikonkach w postach bloodwina.
2. Bluzgacie osoby ktore zastosują słowo FACC w postach
3. Próbujecie być fajni wykorzystując literówki oraz dosłowność w postach, śmiejecie się z siebie nawzajem.

W ogóle dział fake, update i inne to działy najbardziej zasyfione bluizgami

I tak nie jestem fajny...

Rafals from hell
09-02-2008, 11:43
Przeczytałem cały teamt i stwierdzam iż zawartośc procentowa bluzg wynosi ~83%, rzeczy dotyczących tematu ~8%, offtopu ~7%, skasowane posty/keyloggery ~2%. Wniosek? Zamknąć ryje bo to żałosne jak się zachowujecie.

1. Dyskutujecie o ikonkach w postach bloodwina.
2. Bluzgacie osoby ktore zastosują słowo FACC w postach
3. Próbujecie być fajni wykorzystując literówki oraz dosłowność w postach, śmiejecie się z siebie nawzajem.

W ogóle dział fake, update i inne to działy najbardziej zasyfione bluizgami

I tak nie jestem fajny...

Zjawił się o statystyk i z prostych wzorów wyliczył zawartość procentową kolejnych rzeczy :D haha człowieku... ie przeczytałeś nawet 3 stron to mogę stanowczo powiedzieć. 8% jest na temat? Przypominam, że temat brzmi: "Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?" Konwersacje Bloodwin'a, Gawroona7 i czasem moje to wymiana argumentów za i przeciw ;] Śledzę temat od samego początku jego powstania... i z pełną stanowczością mogę powiedzieć, że rozmowy na temat wynoszą tutaj 80%, a tylko przez takie osoby jak ty jesteśmy zmuszeni z tematu schodzić.

Co do ryjów to możesz mieć go ty i twoja rodzina... nie obrażaj innych jak nawet w 90% nie wiesz o co kaman!

Inna sprawa to powodzenie tego tematu. Dlaczego? Odkąd powstał temat, FACC, co zawsze narzekali i zakładali kolejne to już tematy zaśmiecające forum, przychodzą do tego tematu popieprzą trochę i przynajmniej jest zabawnie, a porządek jest utrzymany ;]

Za to ty wpadłeś i chciałeś pokazać, że jesteś "miszcz". Jak do tej pory administracja nie krytykowała tego tematu, co oznacza, że jest on przez nią akceptowany, a takich pajaców jak ty, chcących pokazać swój"ILOCZYN", bo iloraz to w twoim przypadku to głupie słowo, na tym forum było już pełno.

Eyro
09-02-2008, 12:06
jakby nie patrzeć nie znalazła się super w pełni darmowa gra - nie licząc sapera pasjansa szachów gier karcianych hazardu itp.

Chmielok
09-02-2008, 15:45
Ale jezeli Tibia zaczyna byc platna to o boze.
Niby to gra darmowa, tyle ze 70% jest dla pacc.
Skoro kaza nam placic no to no comment.
Lepiej sie przesiasc na inna gre za, ktora WARTO PLACIC, a nie za taki shit jakim jest tibia.
Jednym zdaniem-skoro kaza placic nam za gowno, to przestanmy za nie placic -,-.

Puboth
09-02-2008, 16:19
A jezeli ktos woli np. Tibie niz WoWa? to co ma na sile placic za WoWa? Kazdy gra w to co lubi grac!! np. Ja lubie grac w CSa i Tibie wiec logiczne jest ze do CSa dokupuje Steama a do Tibi Pacca nie?

Salarigoth
09-02-2008, 20:22
Ale jezeli Tibia zaczyna byc platna to o boze.
Niby to gra darmowa, tyle ze 70% jest dla pacc.
Skoro kaza nam placic no to no comment.
Lepiej sie przesiasc na inna gre za, ktora WARTO PLACIC, a nie za taki shit jakim jest tibia.
Jednym zdaniem-skoro kaza placic nam za gowno, to przestanmy za nie placic -,-.

Ale czy ktos ci kaze placic?

Virlan
09-02-2008, 20:28
Gram w Tibię od ok. 3 lat. Zawsze gralem czysto funowo, sorcem bez płatnego konta. Nigdy nie narzekałem że FACC nic nie dostaje, ze nie ma nowych potworów, questów, czarów. Wystarczalo mi to co mialem. W tym update, FACC dostal kilka rzeczy, a mimo to, żale płyneły strumieniami. Zobaczylem update, pogralem kilka dni, stwierdzilem ze jest fajnie, kupilem PACC. Proste. Zapłaciłem, dostałem. Nie płaciłem, nie narzekałem. Mam nadzieje ze moj post przemowi do was (chociaz w to watpie, bo takowych bylo juz wiele).

Pozdrawiam

Jumpek
09-02-2008, 21:42
Powiem to jak najprościej abyście zrozumieli....jeżeli FACC dla początkującego Przyszłego gracza się nie sprawczi to myślicie żę jaki dla takiego gracza będzie sens kupowania PACC?Jeżeli Taki Newbie będzie się nudził przy biciu bugów ratów czy innych c*ujstw to po jaką cholere będzie chciał kpićPacc?no ludzie nie kpijcie jak możesz kupić WoW'a i mieć zabawy(jak na internet)po dziurki w nosie a grać w tibie i męczyć do dupy zanimowane pixele które przypominają Spear of destiny(jeden z peirwszych FPS'ów)to wybór jest prosty czyż nie?Acha i super ynteligentne odpowiedzi mnie nie interesują więc se je w dupe wsadźccie choć wątpie żęby ten post ujrzał światło dzienne...Powodzenia w męczeniu pixeli...

bylo
10-02-2008, 00:10
Po co zakładać nowy temat.
Było. Zamknąć.

Erhion
10-02-2008, 00:11
Sam nie wiem, czy twój post popiera ten temat czy nie, bo chaotyczny.

Poza tym facc ma wystarczająco dużo, by do kupna pacc zachęcić. ;)

Salarigoth
10-02-2008, 10:02
Powiem to jak najprościej abyście zrozumieli....jeżeli FACC dla początkującego Przyszłego gracza się nie sprawczi to myślicie żę jaki dla takiego gracza będzie sens kupowania PACC?Jeżeli Taki Newbie będzie się nudził przy biciu bugów ratów czy innych c*ujstw to po jaką cholere będzie chciał kpićPacc?no ludzie nie kpijcie jak możesz kupić WoW'a i mieć zabawy(jak na internet)po dziurki w nosie a grać w tibie i męczyć do dupy zanimowane pixele które przypominają Spear of destiny(jeden z peirwszych FPS'ów)to wybór jest prosty czyż nie?Acha i super ynteligentne odpowiedzi mnie nie interesują więc se je w dupe wsadźccie choć wątpie żęby ten post ujrzał światło dzienne...Powodzenia w męczeniu pixeli...
Wlasnie te bicie bugow i ratow , lanie dwarfow , kwadratowa grafika , strach na KAZDYM kroku na poczatku gry jest piekne i gralem w WOWa milion razy mam kolege co ma wysoki lvl i mnie to nie kreci ze nic nie widac np.

fuzjametali
10-02-2008, 12:00
pomysl ze moze facc ale moze nie ma pytania ze np.:dasz free items" moze ktos ma 68lv i jest rozsądny ale bez pacc bo moze to dla niego strata kasy pomysl troche ja mam 27lv i nie pisze czy dasz jakies zeczy a nie jestem pacc . facc moze przeciesz napisac czy naprzyklad jak przesunac ta sciane i sie tam dostac albo co lepsze wiec nie pisz takich zeczy ze nie ma pacc to odrazu jest glupi -.-X(

Gawroon7
10-02-2008, 13:54
W sumie @up masz rację. Z jego postów wynika.

Masz pacc - jestes super-mega-hiper-ultra mądry,
Nie masz pacc - jestes super-mega-hiper-ultra głupi

Ptakuba
10-02-2008, 21:46
Dwie rzeczy wkurzają mnie w wypowiedziach większości (z wyjątkami) posiadaczy pacca w tym temacie:
1. Wygląda na to, że jesteśmy gorsi, bądź jesteśmy debilami dlatego, że nie płacimy, w grze jeśli chce się coś osiągnąć trzeba zapłacić. Generalnie porównałbym kupowanie pacca do kupowania konta. Wychodzi na to samo, płacisz więc masz postać z dobrym levelem i umiejętnościami, prawda?
2. Wiele osób porównuje facc do wersji demo. Ale, chwileczkę, przecież wszędzie trąbią, że Tibia jest darmowa, prawda? Czyli to tak jakby mówić, że np. Wiedźmin jest darmowy, bo demówka była gratis w jakieś gazecie, prawda? A mimo wszystko nikt nie mówi, że jeśli demo jakiejś gry jest gratis to gra jest darmowa, prawda? Czy może się mylę?

Rafals from hell
10-02-2008, 23:07
Dwie rzeczy wkurzają mnie w wypowiedziach większości (z wyjątkami) posiadaczy pacca w tym temacie:
1. Wygląda na to, że jesteśmy gorsi, bądź jesteśmy debilami dlatego, że nie płacimy, w grze jeśli chce się coś osiągnąć trzeba zapłacić. Generalnie porównałbym kupowanie pacca do kupowania konta. Wychodzi na to samo, płacisz więc masz postać z dobrym levelem i umiejętnościami, prawda?
2. Wiele osób porównuje facc do wersji demo. Ale, chwileczkę, przecież wszędzie trąbią, że Tibia jest darmowa, prawda? Czyli to tak jakby mówić, że np. Wiedźmin jest darmowy, bo demówka była gratis w jakieś gazecie, prawda? A mimo wszystko nikt nie mówi, że jeśli demo jakiejś gry jest gratis to gra jest darmowa, prawda? Czy może się mylę?

1. Od głupków i debili można powyzywać tych co po prostu gadają głupoty i ja to robie. Nie mówię na graczy z darmowym kontem, że to głupki, bo tak nie jest.
Tak jak płacisz masz postać lepszą wzbogaconą o promocję i nowe tereny często wolne i nie zapchane, do tego masz lepsze looty i często też mniejszy waste :) Za coś się w końcu płaci.
2. Tak wszędzie piszą, że Tibia jest darmowa, o ile sie nie mylę o RUNESCAPE, Plemiona i wielu innych też tak piszą... i to jest 100% prawda. Konto premium jest dodatkiem i to w bardzo miłym i ułatwiającym życie. Nie rozumiem, czego jeszcze nie możecie tego zrozumieć.
TA GRA JEST DARMOWA, A WYKUPIENIE KONTA PREMIUM JEST GESTEM DOBROWOLNYM I PRZYCZYNIAJĄCYM SIĘ DO ROZWOJU GRY!

Erhion
11-02-2008, 09:24
W sumie @up masz rację. Z jego postów wynika.

Masz pacc - jestes super-mega-hiper-ultra mądry,
Nie masz pacc - jestes super-mega-hiper-ultra głupi

Skoncz już się wypowiadać w tym temacie, bo zaczynasz pierd***** od rzeczy.

Ptakuba
13-02-2008, 08:46
@Rafals z Helu:
1. Wiem, mówiłem, że z wyjątkami. Ale co do drugiej części to poraktycznie potwierdziłeś moje słowa: płacisz - masz lepszą postać - czyli jakbyś kupował konto.
2. Tak, wiem, że w innych grach też tak jest, ale w tym temacie widziałem dziesiątki osób mówiących że FACC to wersja demo.

Erhion
13-02-2008, 09:19
Bo taka jest prawda. Facc to demo.

Rafals from hell
13-02-2008, 13:02
@Rafals z Helu:
1. Wiem, mówiłem, że z wyjątkami. Ale co do drugiej części to poraktycznie potwierdziłeś moje słowa: płacisz - masz lepszą postać - czyli jakbyś kupował konto.

1. Czego nie możesz zrozumieć, że KONTO JEST DARMOWE, a PACC jest DODATKIEM (ULEPSZENIEM), a nie płatnym kontem! Zastanów sie co ty w ogóle piszesz! Jak sobie ty to wyobrażasz? Ja płacąc za PACC mam mieć postać gorszą niż FACC!?
Zapamiętaj raz na zawsze KONTO JEST DARMOWE!! A PACC to tylko umilenie gry.

Jakbyś jeszcze nie zrozumiał... Zakładając konto pocztowe dajmy na to na WP.PL , pocztę masz darmo. Jednak konto te nie satysfakcjonuje cię z powodu małej pojemności skrzynki i ograniczeniem do 10MB wysyłanych listów. Chcesz wysyłać większe paczki i móc otrzymywać większe i mieć miejsce na ich magazynowanie. Wykupujesz konto premium które jest dodatkiem do twojej DARMOWEJ POCZTY i odblokowuje ci darmowe opcje oraz możliwości. I tak samo jest w Tibii!

Tibia nigdy nie była i nigdy nie będzie grą demo. Nie rozumiem czego czepiliście się tego twierdzenia. Dla przykładu ściągnijcie demo FIFA'08. W demie tej gry masz możliwość tylko i wyłącznie rozegranie meczu towarzyskiego, reszta jest zablokowana. W Tibii FACC mają dostęp do ponad 50% terenów, 70% Questów, 100% rzedmiotów! Jeżeli wy to nazywacie demo to czym w takim razie będzie "demo" FIFY '08!!!???

Tytułem uzupełnienia... http://www.tibia.com/abouttibia/?subtopic=whatistibia (http://www.tibia.com/abouttibia/?subtopic=whatistibia)(Akapit 3 pod obrazkiem profesji)

Erhion
13-02-2008, 15:43
Demo to część gry, która jak nazwa wskazuje (demonstracyjna) ma za zadanie zapoznać cię z grą i zachęcić do kupna pełnej gry czyli Pacc. A, że tibijski facc ma aż tyle rzeczy to powinniśmy się cieszyć ale nie zmienia to faktu, że demem jest. Są różne dema. Demo Tibii, demo Fify i dema co działają z tydzeń.

Sr@x
13-02-2008, 19:32
dobrze że ktoś próbuje wytłumaczyć dzieciom że facc to demo, ja narazie nie gram bo też mam facca ale może wrócę na sqnersa tylko z kątem premium bo ja chce grać na pełnej wersji :P

Ptakuba
13-02-2008, 19:45
No kuźwa! Czy jeśli demo Fify było w gazecie to na stronie owej gry rozgłaszają że jest cudowna bo darmowa?! NIE! A w Tibii? Ups... chyba jednak tak.

Rafals from hell
13-02-2008, 21:59
Demo to część gry, która jak nazwa wskazuje (demonstracyjna) ma za zadanie zapoznać cię z grą i zachęcić do kupna pełnej gry czyli Pacc. A, że tibijski facc ma aż tyle rzeczy to powinniśmy się cieszyć ale nie zmienia to faktu, że demem jest. Są różne dema. Demo Tibii, demo Fify i dema co działają z tydzeń.

Nie wiem jak to odbierają admini, ale ja za takie głupoty bym bany rozdawał... wprowadzasz innych w błąd!!! Człowieku!!! Wytłumaczyłem ci to na koncie pocztowym, wytłumaczyłem to na demie FIFY, na czym do ch*ja mam ci jeszcze wytłumaczyć żebyś zrozumiał, że TIBIA TO NIE JEST DEMO!!! KU*WA. Jeżeli reklamują się jako gra darmowa, to w rzeczywistości taka jest!!

W linku, który dałem pisze: "the game can be upgraded anytime to a Premium Account." (gra może być ulepszona w dowolnym czasie do konta płatnego). Może ja jestem głupi, może mam jakieś zwidy, ale czy tam pisze: "You can buy anytime full version of game"?????

Ku*wa, czy ty próbujesz być mądrzejszy od twórców gry? Zastanów się co ty wypisujesz.

Na koniec dodam, że mimo iż założyłeś ten temat, to jesteś niemniej upierdliwy jak ci co zakładali tematu w stylu "dlaczego nie dali nic dla facc"... Myślałem, że jesteś mądrzejszy... -.-

dobrze że ktoś próbuje wytłumaczyć dzieciom że facc to demo, ja narazie nie gram bo też mam facca ale może wrócę na sqnersa tylko z kątem premium bo ja chce grać na pełnej wersji :P

Twoja wypowiedź świadczy iż sam jesteś dzieckiem... Na dodatek robisz koszmarne błędy interpunkcyjne i te orty (narazie, chce, kąto)

Żeby nie robić nowego postu...

W akcie skruchy, desperacji i rozpaczy postanowiłem sięgnąć do innych źródeł (WIKI) oto co tam znalazłem:
Zwykle interaktywne dema to zmniejszone wersje pełnych gier, ograniczających grę do kilku poziomów, pozwalające na wykorzystanie części możliwości lub z limitowanym czasem gry. Zazwyczaj termin "dema" odnosi się do dema interaktywnego.
Nieinteraktywne demo to nagranie działania gry za pomocą wideo lub odgrywane za pomocą jej własnego silnika. Takie dema są zazwyczaj pokazywane na targach i festiwalach gier komputerowych, takich jak E3, gdzie gry są wciąż w fazie produkcji, a pokazywane są jako pokaz rozgrywki lub użytej technologii. Takie dema mogą być również dystrybuowane przez Internet, z czasopismami jako zwiastuny nadchodzących gier lub pokazywane na stoiskach z grami komputerowymi w sklepach (często obok dem interaktywnych).

Tibia nie kwalifikuje się w żadnym z tych dwóch rodzajów dem, a przecież to jest źródło z encyklopedii :) z nim też będziesz się sprzeczał? :D A może powiesz, że tibia ma tylko kilka poziomów?? :D

Zapomniałem wcześniej zapytać... gdzie ty tą prawdę znalazłeś? Masz jakieś konkretne namiary, dowody na to, że jest to prawda? A być może są to tylko twoje przypuszczenia? hyh?

Piotrek Marycha
13-02-2008, 22:46
No kuźwa! Czy jeśli demo Fify było w gazecie to na stronie owej gry rozgłaszają że jest cudowna bo darmowa?! NIE! A w Tibii? Ups... chyba jednak tak.
chwyt marketingowy :D

Rafals - nie czepiaj sie słówek, musza ci to napisac na stronie głowne ze facc to demo? moze nie takie było założenie twórców, ale imho facc należy traktować jako demo.

Rafals from hell
13-02-2008, 23:07
chwyt marketingowy :D

Rafals - nie czepiaj sie słówek, musza ci to napisac na stronie głowne ze facc to demo? moze nie takie było założenie twórców, ale imho facc należy traktować jako demo.

Tibia reklamuje się jako FREE MASS MULTIPLAYER ONLINE ROLE-PLAYIN-GAME (MMORPG). Czyżbyś to przeoczył? TO chyba wystarczając dowód na to, że gra jest darmowa. Jeżeli FACC to demo to dzieci też są demem, bo mimo iż robimy je za darmo musimy je żywić, żeby było zdrowe, miało się w co ubrać i wyedukować. Jeżeli FACC to demo to nasze mieszkanie, które wykupujemy na własność też jest demem, bo i tak płacimy za nie czynsz. Jeżeli FACC to demo tak jak wy na to patrzycie, to całe nasze życie jest demem. Jedyne racjonalne wyjaśnienie tego zjawiska jest takie, że wszyscy żyjemy w MATRIXIE!! OOOOOO, zapewne o to wam chodziło...

FACC nie należy traktować jak demo, bo prawda jest taka, że FACC ma dostęp do większości opcji w grze, co już jest zaprzeczeniem waszego twierdzenia. W tibii tak jak w życiu za wszelkie udogodnienia płacisz, ale nikt cię do tego nie zmusza. Możesz żyć w śmieciach, pić tanie wina zamiast drogich trunków, możesz jeść suchy chleb, zamiast porządnego śniadanka i w końcu możesz powiesić się na skakance zamiast honorowo strzelić sobie w łeb... za udogodnienia się płaci. I PACC jest udogodnieniem, a nie pełną wersją, tylko nie wiedzieć czemu nie możecie tego zrozumieć.

Moze w końcu wy przedstawicie swoje fakty... powtarzam FAKTY, na temat kwestii FACC i DEMA, bo jak na razie są to tylko puste słowa, które nic nie potwierdzają, a tylko wprowadzają niepotrzebne zamieszane.

Nosferatu_Niedziel
14-02-2008, 00:31
@Rafals~

Przestań już pierd*lić, bo w kółko powtarzasz to samo, a i tak nikt Cię nie słucha...

Każdy myśli jak chce. Nikogo nie przekonasz.

Undeadzik
14-02-2008, 00:37
@up

ja go posluchalem i mnie przekonal i co zatka0 ? 8o

Rafals from hell
14-02-2008, 19:46
@Rafals~

Przestań już pierd*lić, bo w kółko powtarzasz to samo, a i tak nikt Cię nie słucha...

Każdy myśli jak chce. Nikogo nie przekonasz.

Takie zbędne komentarze to mów do swojej matki, ojca, czy kogoś tam jeszcze innego, nawet do psa -.-

Jeżeli zaś chodzi o pie*****nie to ty swoim postem tutaj przodujesz.

Athelas
14-02-2008, 20:22
Uspokujcie się, ludzie. Do czego ro prowadzi? Demówką jest Rookgaard, Mainland FACC pełną wersją, a PACC dodatkiem do gry. wiele jest gier tego typu, gdzie jest zwykła wersja i dodatkowa, droższa. Mi tam FACC sie podoba, i nie chcę żalić się o niego, jak za 2-3 lata tibia będzie płatna w całości. ale szybciej przekształcą FACC tak, że będą mieli sam rook, będzie masa rookstayerów, a potem Tibia pod względem płatności będzie drugim WoWem, niestety. FACC i tak ma dość dużo, więc po co żal?

Pikles7
14-02-2008, 20:48
Jedynym rozwiązaniem jest zakupienie PACC-a i nie gadajcie mi że nie macie kasy bo każdy swoim sposobem mógłby uzbierać, a pozatym na FACC nie jest tak źle.

Voon
14-02-2008, 20:56
Rafały z Piekła: A czy uważasz że jak napisze że: ''moja gra jest darmowa ale jeśli chcesz naprawde grać to zakup premium'' to do mojej gry zlecą się ludzie? Pomyśl -.-
A tak na marginesie to 65 - 70% tibii jest dla PAcc'a więc masz jeszcze jakieś pytania?

Vil
14-02-2008, 23:51
FACC nie należy traktować jak demo, bo prawda jest taka, że FACC ma dostęp do większości opcji w grze, co już jest zaprzeczeniem waszego twierdzenia.

Gowno prawda.

Z updatu na update ( nawiasem mowiac stawiam nacisk na update dla wszystkich debili ktorzy nawet tego nie potrafia poprawnie przeliterowac, to tak zupelnie OT ) czesc gry dostepna dla FACC stanowi coraz mniejszy procent calego contentu, malo tego, sposrod porzadnych modyfikacji dostepnych dla FACC istnieja tylko te wymuszone ( vide mechanika melee bo tego podzielic na 2 rozne obozy sie nie dalo, z koniecznosci zostalo to ujednolicone ). Tak wiec zostajemy z tym, ze gracz nie placacy za gre zostaje ze stale ograniczonym terytorium , praktycznie na stale ograniczona baza stworkow ( ew. kosmetyczne poprawki vide DC albo jakies nowe cyklopy ktore zdaje sie pojawily sie w Sternum [?] ), na stale ograniczona baza zaklec ( nawet powazne zmiany w ostatnich updatach niespecjalnie na to wplynely ), dostaje bonusy w rodzaju itemow ktorych sam zdobyc nie moze ale moze kupic ( czego zatrzymac sie nie da ) I NIC WIECEJ. Od paru lat faccowy gracz klepie te same stworki na tym samym terytorium uzywajac tych samych run/ potionow.. Nie widze szczegolnej roznicy miedzy tym a graniem w kolko meczu tymi samymi druzynami na tym samym stadionie bo wersja demo nie dopuszcza zmiany.

LarvaExotech
15-02-2008, 08:35
(...)

zamiast plakac po prostu kup pacc. to nie jest caritas, ze oni beda oplacac pracownikow, serwery, programistow, grafikow bo ty jestes smutny ze masz gowno. poza tym, oni chca miec z tego zysk, nie beda wkladac zbyt duzo pracy w cos co zysku nie przyniesie (tereny dla facc). jak ty jestes taki dobrotliwy to idz na ulice i zacznij rozdawac ludziom pieniadze, bo oni maja np. tylko 920 brutto miesiecznie na osmioosobowa rodzine i im tez jest smutno. gra w tibie to jest usluga za ktora sie placi. nikt nie zmusza cie zeby grac, to proste.

facc jest dobry w takiej postaci w jakiej jest teraz, doskonaly jest zeby gracze zapoznali sie z gra i zdecydowali czy warto grac. jesli sie zdecyduja, kupia pacc i beda klepac w spokoju potwory na pacclandzie, jesli nie to poszukaja sobie innej gry. musisz sie zastanowic co jest dla ciebie cenniejsze, 90zl czy gra w tibie. ja lubie grac w tibie ale pieniadze wole spozytkowac w inny sposob ; jest to moja swiadoma decyzja dlatego nie tne sobie zyl w kaciku pokoju narzekajac jaki to swiat jest zly bo facc nie ma dostepu do tego co pacc.

peace, pozdro ;p

R3T
15-02-2008, 15:03
Nie musisz wydawac pieniedzy na pacc wystarcza znajomosci 5 dni botowania i juz na niego masz :)

Nie rozumiem po co ta dyskusja, cipsoft musi sie utrzymywac z pacca zeby utrzymac serwery, wyplacic pensje pracownikom nie ma nic za darmo

sebastiano
15-02-2008, 16:13
Taa... Ci co są na PACC'u gadają ,że FACC to demo ;p Spójrzmy z tej strony ,jeżeli by się zdarzyło tak ,że 80 % to by było PACC a pozostałe 20% to facc to na PACC'u nie można było by zabardzo gdzie expić ;)) Więc facc ma zalety ;d
Ja nie chce wydawać 90 złoty na taką grę jak Tibia wole dołożyć sobie 20 złotych i kupić coś porządnego ;P
To moje zdanie - Co nie znaczy że nie chcą w nią grać ;p

Voon
15-02-2008, 16:46
Spójrzmy z tej strony ,jeżeli by się zdarzyło tak ,że 80 % to by było PACC a pozostałe 20% to facc to na PACC'u nie można było by zabardzo gdzie expić ;))
Tak dla przypomnienia: PAcc może wejść i expić na FAcc area : )

A mówisz że nie chcesz kasy wydawać - przysiądziesz troche z lootbagami i PAcc za gp się kłania.

Erhion
15-02-2008, 18:14
Vil dokładnie wytłumaczył wam (zwłaszcza ci Rafał), jak to wygląda. Może i innych przekonałeś, ale dla mnie Facc demem jest i nikt tego nie zmieni.:)

Gawroon7
15-02-2008, 19:21
Wiesz, jestes dziecko. Nie daltego że masz inne poglądy, ale zachowujesz się jak dziecko. Naprawdę. Każdy ci to powie kto z tobą dyskutował. I w sumie nie wierre ze masz 16..zachowujsz sie na 11

juliX_de'pampers
15-02-2008, 21:03
koles po co w ogole zalozyles taki temat?? co ci przeszkadza ze nooby ktore maja bide i nie wydaja kasy na PACCa zachowuja sie jak dzieci neo?? przeciez na stronach jest napisane co przyszlo z uptade'm dla pacca a co dla wszystkich itd -.-

a to ze nooby spamuja forum to ja nie wiem bo nie czytam tibia.com, ja tylko torga ale znowu mam tam bana ;/ wystarczy przeciez tamtym noobkom sie nie przejmowac i nie odpisywac w tematy, zamknac odrazu albo dac warna czy cos (na tibia.com chyba mozna jedynie zablokowac pisanie na jakis czs)

lol nie mam pytan

close topic plax

Milan ognia
15-02-2008, 21:09
zamiast plakac po prostu kup pacc. to nie jest caritas, ze oni beda oplacac pracownikow, serwery, programistow, grafikow bo ty jestes smutny ze masz gowno. poza tym, oni chca miec z tego zysk, nie beda wkladac zbyt duzo pracy w cos co zysku nie przyniesie (tereny dla facc). jak ty jestes taki dobrotliwy to idz na ulice i zacznij rozdawac ludziom pieniadze, bo oni maja np. tylko 920 brutto miesiecznie na osmioosobowa rodzine i im tez jest smutno. gra w tibie to jest usluga za ktora sie placi. nikt nie zmusza cie zeby grac, to proste.

facc jest dobry w takiej postaci w jakiej jest teraz, doskonaly jest zeby gracze zapoznali sie z gra i zdecydowali czy warto grac. jesli sie zdecyduja, kupia pacc i beda klepac w spokoju potwory na pacclandzie, jesli nie to poszukaja sobie innej gry. musisz sie zastanowic co jest dla ciebie cenniejsze, 90zl czy gra w tibie. ja lubie grac w tibie ale pieniadze wole spozytkowac w inny sposob ; jest to moja swiadoma decyzja dlatego nie tne sobie zyl w kaciku pokoju narzekajac jaki to swiat jest zly bo facc nie ma dostepu do tego co pacc.

peace, pozdro ;p

Zauważ, że chciał tylko pokazać czym jest facc, a nie żalił się nad sobą. -.-"

Salarigoth
15-02-2008, 21:16
Co to wogole za dyskusja facc ma i tak zaduzo i juz nie ma o co sie klocic.

Kojotes
15-02-2008, 21:19
facc ma i tak zaduzo i juz nie ma o co sie klocic.

I powinni sie cieszyć z tego co mają

Milan ognia
15-02-2008, 22:00
I powinni sie cieszyć z tego co mają
Daj palec, a będą chcieli całą rękę. Proste.

Salarigoth
15-02-2008, 22:03
Wszystko ma plusy i minusy jakby facc nie bylo daje dyche ze tibia potrzymalaby 1-3 update pozniej byelando.