Pokaż pełną wersje : CO PROPONUJECIE???
Zaczynam nową postacią i waszym zdaniem kim najlepiej zostać??? :]
Możecie napisać, dlaczego np. Paladynem, a nie Druidem ???
Dzięki, nara! :)) :P
w sumie moznaby zrobic sonde - kto gra dalej priorytetowo Swa pierwsza tibijska postacia... watpie czy przekroczylaby 10 % wszystkich gosci tej strony; proponowala bym Ci palladyna - osobiscie sadze ze to najlatwiejsza w obsludze profesja, choc nie wszyscy musza sie z tym zgodzic ?(
Moim zdaniem najprostszy jest knight - nie przejmuje się takimi rzeczami jak np. amunicja tylko bierze miecz i tarczę i idzie do boju :D 8)
Nie bede Ci proponowal ale przyblize wizerunki tych postaci
1) Ryczerz postac najlatwiejsza na poczatku gry (spokojnie zabije te potwory z ktorymi druid/scorc ma problemy. Potrzebuje dobrego sprzetu aby moc skutecznie blokowac . Dla rycerze bardzo wazne sa skile wiec powinien dosc czesto trenowac
2) Palladyn postac posrednia pomiedzy magiem a ryczerzem (pall moze nadac sie na blokera i zna o wiele wiecej uzytecznych czarow). Skille rowniez bardzo wazne eq mniej. Palladyn musi wydawac duza czesc swojej gotowki na strzaly czy belty .
3) Druid postac majaca zarowno czary ofensywne jak i lecznicze. Druid walczy przedewszystkim magia. ( skille rosna mu bardzo wolno )
4) Mag postac podobna do druida z tym ze ma o wiele wiecej ofensywnych czarow w tym Sd
Wedlug mnie najlepszy jest sorc(moze bardzo drogo sprzedawac runy bojowe) lub druid (moze sprzedawac uh co jest rownierz bardzo zyskowne)
tak ale na poczatek on nie bendzie mial wprawy w graniu magiem:P weinc radze mu grac pallkiem lub knightem:P to jest oczywiscie moje zdanie :)
hmm namoje napoczatku wez knighta( ja tak zrobilem) napoczatku zalowalem, ae ja skille pozadne sie zroibly i jako taki sprzent to uwierzylem wniego :)
Ja osobiście polecam SORCERERA. To wcale nie jest trudna postać, jak mówią inni ja od niego zaczynałami gram i gram i jest super. Walę najgroźniejsze potworki z sd. Szybko zdobywam także expo. OD druida mag jest lepszy, bo posiada sd, a co z tego jak masz duzó uhów skoro nie możesz chodzić na silne potwory. POza tym możesz kupić sobie uhy za 2k, a sd kosztują 4k , wię cjak będziesz magiem szybciej się wzbogacisz i wydasz mniej kasy, bo będziesz kupował tylko uhy. :))
Pal tez jest spox, ale żeby był naprawdę dobry musi ćwiczyć skille tak samo jak i knight, a socer jak może robić sd to już może chodzić na bardzo silne potworki...
Tak samo jest pod względem jesli chodzi o pk, jak cię taki player killer goni i raz go walniesz porządnie z sd to się wystraszy i zwieje, jak będziesz knightem to się nie obronisz, bo nie ma on ani masywnego leczenia i musi kupować uhy. Z palem jeszcze jest w miarę, alei tak wolę SORCA. Druid się w ogóle nie sprzeciwi pk tylko będzie uciekał, ale jak b ędzie na jakiejs wyspie to może mu nie wystarcyć uhów i co wtedy?????????
JEDNYM SŁOWEM SORCERER JEST THE BEST. I TO TYLE. :D
Oryginalnie dodany przez Berials
co to jest to sd?? ?(
Sudden death - czar runiczny ,najpotezniejszy czar runiczny w grze, masowo uzywany na huntach ( na ludzi lub silne potworki;) )
P.s kiv - nie chce byc zlosliwy ale twoje skille sa zalkedwie srednie, prawdziwa sile knighta poznasz jak beda dobre;)
Orshabaall
29-06-2006, 00:04
POza tym możesz kupić sobie uhy za 2k, a sd kosztują 4k
LOL ciekawe gdzie chyba na otsie bo w rl tibi bp uh kosztuje ~3k a bp sd ~6k.
07-11-2003, 23:22 - data zalozenia tematu :F
Nudzi ci sie nie?
OMFG jest poradnik, tutaj masz wszystko opisane (http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=174678), a osobiście bym ci proponował knighta, łatwy w obsłudze, druida i sorca też nie, a paladynem gra sie nie zwraca
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.