zaloguj się

Pokaż pełną wersje : CO PROPONUJECIE???

MaReK
07-11-2003, 23:22
Zaczynam nową postacią i waszym zdaniem kim najlepiej zostać??? :]

Możecie napisać, dlaczego np. Paladynem, a nie Druidem ???

Dzięki, nara! :)) :P

Wiedzma
08-11-2003, 05:43
w sumie moznaby zrobic sonde - kto gra dalej priorytetowo Swa pierwsza tibijska postacia... watpie czy przekroczylaby 10 % wszystkich gosci tej strony; proponowala bym Ci palladyna - osobiscie sadze ze to najlatwiejsza w obsludze profesja, choc nie wszyscy musza sie z tym zgodzic ?(

Owoc
08-11-2003, 09:05
Moim zdaniem najprostszy jest knight - nie przejmuje się takimi rzeczami jak np. amunicja tylko bierze miecz i tarczę i idzie do boju :D 8)

Fanfi
08-11-2003, 09:08
Nie bede Ci proponowal ale przyblize wizerunki tych postaci

1) Ryczerz postac najlatwiejsza na poczatku gry (spokojnie zabije te potwory z ktorymi druid/scorc ma problemy. Potrzebuje dobrego sprzetu aby moc skutecznie blokowac . Dla rycerze bardzo wazne sa skile wiec powinien dosc czesto trenowac

2) Palladyn postac posrednia pomiedzy magiem a ryczerzem (pall moze nadac sie na blokera i zna o wiele wiecej uzytecznych czarow). Skille rowniez bardzo wazne eq mniej. Palladyn musi wydawac duza czesc swojej gotowki na strzaly czy belty .

3) Druid postac majaca zarowno czary ofensywne jak i lecznicze. Druid walczy przedewszystkim magia. ( skille rosna mu bardzo wolno )

4) Mag postac podobna do druida z tym ze ma o wiele wiecej ofensywnych czarow w tym Sd

Pikol
08-11-2003, 18:34
Wedlug mnie najlepszy jest sorc(moze bardzo drogo sprzedawac runy bojowe) lub druid (moze sprzedawac uh co jest rownierz bardzo zyskowne)

Alucard
11-11-2003, 09:03
tak ale na poczatek on nie bendzie mial wprawy w graniu magiem:P weinc radze mu grac pallkiem lub knightem:P to jest oczywiscie moje zdanie :)

kvi
11-11-2003, 21:15
hmm namoje napoczatku wez knighta( ja tak zrobilem) napoczatku zalowalem, ae ja skille pozadne sie zroibly i jako taki sprzent to uwierzylem wniego :)

julita
13-11-2003, 18:08
Ja osobiście polecam SORCERERA. To wcale nie jest trudna postać, jak mówią inni ja od niego zaczynałami gram i gram i jest super. Walę najgroźniejsze potworki z sd. Szybko zdobywam także expo. OD druida mag jest lepszy, bo posiada sd, a co z tego jak masz duzó uhów skoro nie możesz chodzić na silne potwory. POza tym możesz kupić sobie uhy za 2k, a sd kosztują 4k , wię cjak będziesz magiem szybciej się wzbogacisz i wydasz mniej kasy, bo będziesz kupował tylko uhy. :))
Pal tez jest spox, ale żeby był naprawdę dobry musi ćwiczyć skille tak samo jak i knight, a socer jak może robić sd to już może chodzić na bardzo silne potworki...
Tak samo jest pod względem jesli chodzi o pk, jak cię taki player killer goni i raz go walniesz porządnie z sd to się wystraszy i zwieje, jak będziesz knightem to się nie obronisz, bo nie ma on ani masywnego leczenia i musi kupować uhy. Z palem jeszcze jest w miarę, alei tak wolę SORCA. Druid się w ogóle nie sprzeciwi pk tylko będzie uciekał, ale jak b ędzie na jakiejs wyspie to może mu nie wystarcyć uhów i co wtedy?????????
JEDNYM SŁOWEM SORCERER JEST THE BEST. I TO TYLE. :D

Berials
27-11-2003, 20:40
co to jest to sd?? ?(

Gimlos
27-11-2003, 20:44
Oryginalnie dodany przez Berials
co to jest to sd?? ?(
Sudden death - czar runiczny ,najpotezniejszy czar runiczny w grze, masowo uzywany na huntach ( na ludzi lub silne potworki;) )
P.s kiv - nie chce byc zlosliwy ale twoje skille sa zalkedwie srednie, prawdziwa sile knighta poznasz jak beda dobre;)

Orshabaall
29-06-2006, 00:04
POza tym możesz kupić sobie uhy za 2k, a sd kosztują 4k
LOL ciekawe gdzie chyba na otsie bo w rl tibi bp uh kosztuje ~3k a bp sd ~6k.

Picasso
29-06-2006, 01:45
07-11-2003, 23:22 - data zalozenia tematu :F

Nudzi ci sie nie?

Celoz
29-06-2006, 01:54
OMFG jest poradnik, tutaj masz wszystko opisane (http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=174678), a osobiście bym ci proponował knighta, łatwy w obsłudze, druida i sorca też nie, a paladynem gra sie nie zwraca