Pokaż pełną wersje : Świat non-pvp kilka pytań
Bogdanowski
09-11-2007, 02:14
Hi Ho
Dotychczas grałem wyłącznie na światach pvp.
Chętnie przeszedł bym na nonpvp ale mam obawy przed panującymi tam zachowaniami. Mam nadzieje że ktoś doświadczony je rozwieje.
By dostać klasyczny resp na żółwiach trzeba go rezerwowac kilkanaście godzin przed ?.
Czy inni gracze na widok cudzego lootbaga proboja go ukrasc ?
Zjawisko zabijania graczy na nonpvp (lurowanie) jest częste czy raczej są to odosobnione przypadki ?
Zalogowanie w godzinach szczytu jest możliwe ? - Czy trzeba czekac godziny w kolejkach.
Chodzi mi głównie o Candie i Harmonie.
Dziękuje ;)
Maggot1988
09-11-2007, 05:32
By dostać klasyczny resp na żółwiach trzeba go rezerwowac kilkanaście godzin przed ?.
Jeżeli chodzi o żółwie niestety ale są one pełne boterów i nie istenieje rezerwowanie ich;/
Z tym bywa różnie aczkolwiek też zazwyczaj można złapać "ogon" ciągnąc lootbaga.
Zjawisko zabijania graczy na nonpvp (lurowanie) jest częste czy raczej są to odosobnione przypadki ?
Tu również niestety muszę powiedzieć że zdarza się to dość często.
Zalogowanie w godzinach szczytu jest możliwe ? - Czy trzeba czekac godziny w kolejkach.
Kolejki są i to dość duże.
Wszytko co napisałem jest na podstawie Celesty na której gram.
Pozdrawiam
Bogdanowski
09-11-2007, 08:42
Rozumiem że żółwie są miejscem publicznym ? Czy tak jest na każdym świecie non-pvp ? Z braku miejsc albo też z ich przepełnienia wynika znacznie dłuższe nabijanie konkretnego lvl ?
:(
Shor'tugal
09-11-2007, 08:49
Nonpvp nie jest wcale takie złe :) . Kiedyś grałem na pvp, potem przerzuciłem się na nonpvp. Na początku denerwowały nooby ale po tem idzie sie przzwyczaić(tylko pamiętaj zeby sie niewyzywać bo to nic nieda :)). Najlepiej ignorować takich...
Lvl dłuzej nabijasz ale mniejsza szansa ze padniesz ;p :P
Maggot1988
09-11-2007, 09:19
Rozumiem że żółwie są miejscem publicznym ? Czy tak jest na każdym świecie non-pvp ? Z braku miejsc albo też z ich przepełnienia wynika znacznie dłuższe nabijanie konkretnego lvl ?
Dokładnie, aczkolwiek nie natykasz sie na dzieci z problemami które lataja i PKuja bez powodu marnując Twój czas poświęcony na wbicie lvl czy też skilli...
Pozdrawiam
xPoniaTx
09-11-2007, 11:56
Co do Twoich pytan moge powiedzieć troche o Unietrze... Serwer amerykański co prawda ale nie zdarzylo mi sie zeby ktos chcial ukrasc lootbaga, boterów jest mało, a jesli chodzi o kolejki to na tym serwerze coś takiego sie nie zdarza nawet w "godzinach szczytu' ;] minus jest taki ze po atakach ddos nadal zdarzaja sie nieprzyjemne lagi ale da sie grac ;] mam nadzieje ze pomogłem
A wiec na swiecie non pvp gram juz okolo 1,5 roku. Co do graczy zdarzaja sie thieferzy tak jak wszedzie Noob hmm.. puziom nuubostwa jest na wyzszym poziomi niz na pvp ale da sie zalatwic sprawe z nimi. Co do potworow wyglada to tak ze zolwie to tak zwane miejsce publiczne expic moze kazdy, lecz sa expowiska typu D lari gdzie trzeba sie ustawic w kolejce. Ogolnie mowiac non pvp jest fajne jakos ja nie narzekam ;]
..::QRAS::..
09-11-2007, 15:39
By dostać klasyczny resp na żółwiach trzeba go rezerwowac kilkanaście godzin przed ?. NIe sa w miare puste
levele do 30 moga pofikac wyzsze juz zadkosc
Zjawisko zabijania graczy na nonpvp (lurowanie) jest częste czy raczej są to odosobnione przypadki ? Zadkosc
Zalogowanie w godzinach szczytu jest możliwe ? - Czy trzeba czekac godziny w kolejkach. Max bedizesz 50 w kolejce
By dostać klasyczny resp na żółwiach trzeba go rezerwowac kilkanaście godzin przed ?
To nie wiem.
hmm... może się n00b znależć.
Lurować lurują. na Candii rzadko.
@up 50? na Candii? Rzadkość!!! najczęściej jest się 100, a w godz. szczytu 250.;(
Wylansowany
09-11-2007, 16:02
Kolejki-są duże, od 14 w dni robocze. ( na candi )
Lurowanie-rzadkie,chyba, że kogoś wkurzysz.
Zamiawianie expowisk-na non-pvp jeszcze się z takim czymś nie spotkałem.
Lootbagi-jeżeli doniesiesz do miasta-gratulacje.
Co do ostatnie pytania, na Uniterze, nie ma kolejek, to taka ciekawostka :->
Najlepiej jest na Uniterze do 14 i od 21 na niektórych expowiskach :->
Ale to tylko takie ciekawostki, pewnie o nie ci nie chodzi :->
Vallinek
20-11-2007, 20:48
Zolwie - tego nie wiem bo nie mam pacca
Lurowanie - nie znam sie ale chyba tylko jak ktos afk bo inaczej to bedzie troche bezsensu, i tak przeciez to zauwazy to zwieje a jak highlvl to zacznie sie bic :p
Lb thief - BAAAARDZO czesto, praktycznie 85% ludzi jak zobaczy kogos z lb to od razu sie rzuca na niego (ja na 17lvlu taszczylem lb i sie ludzie rzucali na niego jak szczury na ser, mimo ze tam najcenniejsza rzecza byl viking helmet ;))
@down: naucz sie edycic posty -.-
Ghazbaran
22-11-2007, 16:06
Najlepiej wczesnie rano isc i zajac
Jak sa Przezroczyste Drzewka to tak (albo jak to nooby)
Raczej tego nie robią
Zalogowanie w godzinach szczytu jest możliwe ? - Czy trzeba
czekac godziny w kolejkach.
Jak masz PACC to nie ale na Candi to kolejki 400+osob :O a na Harmoni 50+ więc ja wole Harmonie (bo tam i tak MDW)
Ghazbaran
22-11-2007, 16:11
Najlepiej o 7-9 Rano zająć (ja na Foldzie o 7 rano zajmuje)
Jak są Przezroczyste Drzewka albo Nooby (ja mialem farta , oglądam bagi a tu bag z BP a w tym BP Mace , Chain armory , Plate Shieldy i Brass Armory:O)
Raczej rzadko spotykane ;]
Kupić PACC Albo czekac na Candi po 400+ osob (bylo tak !)
Albo Harmonia po 50+ osob (raz było 200+ ale to raz lub dwa ;])
Nie wiem gdzie grałeś, ale ja grałem na 6 światach 1 NON i 5 PvP i nigdzie nie widziałem żółwi nie publicznych. Żółwie są publiczne i tyle.
Co do NON-PvP, panuje tam atmosfera chamstwa i złodziejstwa, niestety ;/. Wbijają na respy i expowiska, zabijają potwory do skillowania ;/. Odradzam grę na non-pvp. A i warto dodać, że pełno tam noobów.
2x up
rano isc i zajac ? myslisz ze zostawisz karteczke i nikt ci nie wejdzie? lol...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.