zaloguj się

Pokaż pełną wersje : "Pomocna Dłoń"

Stron : 1 [2]

zoliax
28-05-2008, 22:38
Mam problem z allplayerem. Gdy robie screna z jakiegoś momentu filmu i jak wklejam do painta to zamiast tego momentu mam czarne tło
Pogrzeb gdzieś w opcjach, by wyłączyć akcelerację video. Jeśli w samym allplayerze tego nie ma to spróbuj w Windows Media Playerze, bo to chyba z tego samego silnika korzysta, co? Choć pewności nie mam.
Mam pytanie jak z formatować całkowicie dysk z Ubuntu?? ;)
Otwórz program GParted(system, administracja). Intuicyjny jest, więc tłumaczyć raczej nie trzeba.
A z konsoli to chyba można się posłużyć programem mkfs. (np. mkfs /dev/sda1 powinno chyba działać, na sobie jednak nie sprawdzę. :P )

wozu4don
29-06-2008, 16:13
Kupiłem sobie Max Payne 1 i 2, instaluje 1 wszystko elegancko chce sobie zagrać i wyskakuje mi cos ze jakiś emulation włączony, usunąłem daemona tools i nadal wyskakuje

Tu link o co biega dokładnie : www.securom.com/message.asp?m=emu&c=6000[/url]

I nie wiem co teraz robić :/ wysunąłem wszystkie "płyty" z mojego komputera i nadal ;/

Ale nadal mam Stacja Dysków F,G i takie podobne :/ Co robić

Rethfing on Aldora
04-07-2008, 22:06
Czy jest możliwość odpalenia gry kompatybilnej z wersją XP'ka 64bit na XP'ku 32 bitowym?

Edit: OK nvm, śmiga aż miło :)

Yoh Asakura
19-07-2008, 14:02
Ogromna prośba: jeżeli ktoś ma zainstalowany BG2 + TB, to niech mi shostuje pliki dialog.tlk i dialogF.tlk, najlepiej na wyslijto.pl
Z góry dzięki.
@Edit:
Dobra, już mam.

Bardownik
30-07-2008, 17:49
Wymieniam moje stare śmiecie:

AMD Athlon 1666 MHz (12.5x133) 2000+
ASRock K7S8X v3
768 GB RAM DDR
Radeon 9200 SE
+ obudowa I-zone
+ zasilacz (poszukam jeszcze nazwy)

dysku nie oddaję

Na:

Asus P5B - 150 zł
NVidia GeForce 8600GT - 180 zł (ewentualnie 8800GT)
Patriot 2GB RAM - 115 zł
Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt - 140 zł
Intel Dual-Core E2220 2.4 GHz s. 775 Box - 225 zł
Coller 100 zł

To i tak nadal nic specjalnego, ale w porównianiu z tym co mam aktualnie to wniosek sam się nasuwa ;]
Ile będe musiał dopłacić?
Konkretnie, ile dostanę za mojego starego złoma?

Tasior
23-08-2008, 19:49
Ktoś tu jeszcze zagląda?

Mam problem z Faronem. Misja w Gizie(kompleks piramid, piramida i sfinks); nie mogę importować drewna, mam otwarte wszystkie możliwe drogi handlowe(3), a jedyna opcja dotycząca drewna to eksport. Sprawdzałem różne solucje i nikt nie miał z tym problemu. Jakieś pomysły?

elvis_32
24-08-2008, 11:32
ja mam pytanko.co mam zrobic jak po zainstalowaniu Tibi na kompie chce ja uruchomic to wyskakuje mi komunikat VIDEO SURFACE ALLOCATION FAILED. PLEASCHOOSE ANOTHER VIDEO GRAPHICS MODE. Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC.pOZDRO

Energia
30-08-2008, 14:47
@up
Zajrzyj na 1sza strone to Ci odpowiem

Ktos tam sie pytal dlaczego nie moze zrobic screena podczas filmu.
Sa tam jakies zabezpieczenia aby nie bylo mozna robic screena podczas filmu, raczej nie da sie tego odblokowac, najwyzej poszukac programu. To tak jak w kinie nakręcic ogladany film :)

Ratunku
19-09-2008, 22:54
Wiec tak zalogowalem się do gry i patrze a tutaj goś o nicku Patordeusz pisze ze na stronie www.tibialottery.ugu.pl można zamówić próbny miesięczny okres na PACC, a ja miałem zamiar taki kupić więc żeby się przekonać czy warto bez jakichkolwiek podejrzeń wypełniłem formularz ale gdy nacisnalem potwierdz wyskoczył błąd i dotarło do mnie ten Patordeusz to bot a ta cała strona to robota hakera więc pisze na waszą stronę i czekam na pilną odpowiedz na forum i na gg prosze o jak najszybsza pomoc sory za bledy ale pisze to bardzo szybko bo nie chce czekać moje gg 10950094 jeszcze raz prosze o pomoc i z góry dziękuje bo nie chce stracić tego na co pracowalem, nie wiem jak moglem byc tak głupi!!

Kuboszek
09-10-2008, 17:48
Jak zdobyć Zabuze Naruto Kyuubi Asume i Kimmimaro chodzi tu o Naruto Arene

Xydijo
27-10-2008, 07:21
Witam , niedawno wpadłem w posiadanie gry Far Cry 2 i od razu zacząłem tworzyć mapki w Map Edytorze. Mam mały problem co to niego, po pierwsze nie wiem jak zmieniać bronię z którymi testuję się mapę ( Ewentualnie jak kładzie się je na mapie ) Oraz nigdzie nie mogę znaleźć poradnika do Map Edytora. Wszędzie jest tylko poradnik do wersji Xbox. Czy mogę was prosić o pomoc? Najbardziej mi na tych broniach zależy. Z góry dzięki.

Orog_Rtn
01-12-2008, 23:03
W jakich sklepach zdobyć Homm5 dzikie hordy - dziękujem.

Yoh Asakura
01-12-2008, 23:30
Potrzebuję pomocy w grze "Jaka to gra". Nie wiem, jakie jest rozwiązanie, spoil, plx :/

Rocket Slayer
04-12-2008, 17:19
Szukam:
- programu, który pozwala w prosty sposób uciąć mp3 w danej minucie.
Freeware, ewentualnie trial eng/pl
- programu, który pozwala nagrywać film w trakcie gry ( nie tylko Tibii ) eng/pl
Freeware

Jaki polecacie? Cenię sobie łatwość w obsłudze =)

Liczę na wasze opinie i dziękuję za wszelką pomoc!

Kubon
04-12-2008, 17:27
@up
do tego pierwszego sprobuj Audacity

granden231
20-12-2008, 09:48
Nie działa cos mi gada ze za slaby czy cos. W kazdej ladowni tak gada lolek jeden

<8>Borys<8>
31-01-2009, 22:20
Elo,
Wie ktoś jak przenosi się piosenki z Ipoda na komputer? Szukałem w gugle ale nic konkretnego nie znalazłem więc liczę na waszą pomoc.
Edit:
down O tym już słyszałem, ale jest podobno jakaś "nielegalna" możliwość zgrania.

Satyros
01-02-2009, 14:53
Używasz programu iTunes. Jeżeli jakieś piosenki zostały zakupione po przez iTunes Store i umieszczone na iPodzie to ich raczej nie przekopiujesz (specjalna ochrona praw autorskich).

Wehrmacht
12-06-2009, 09:18
Elo,
Wie ktoś jak przenosi się piosenki z Ipoda na komputer? Szukałem w gugle ale nic konkretnego nie znalazłem więc liczę na waszą pomoc.
Edit:
down O tym już słyszałem, ale jest podobno jakaś "nielegalna" możliwość zgrania.

Ale co jest złego w używaniu iTunes?

Tak, to ja. Wpadłem zobaczyć, co się dzieje na forum, no i... nic się nie zmieniło.

Lafa_elo
13-06-2009, 13:30
Mam taki problem.

Jak siedzie sobie na skype i rozmawiam ze znajomymi to wszystko jest oka. Jednak gdy wlaczam tibie zaczyna mnie przerywac itp. Czy jest to spowodowane slabym laczem czy jakies inne przyczyny i czy da sie to jakos naprawic :P?

Maldoryz
08-09-2009, 20:29
Witam.
Otoz, mam pewien problem zwiazany z ow gra. Jest ona bardzo fajna, a mam ja od okolo dwoch tygodni. Opanowalem juz wiekszosc ruchow i atakow specjalnych, lecz nie moge czegos zrobic. Jestem w chapter 2 i mam przedostatnia walke. Niestety, jest tam dosyc trudno (jak dla poczatkujacego na pewno), a jezeli nawet uda mi sie zabic tych paru przeciwnikow, to nie starcza mi czasu/ktos z mojej druzyny zginie. Ma ktos moze ta gre i potrafi mi pomoc?
W internecie praktycznie nie ma nic o tej grze, raptem jakies solucje. Nie znalazlem zadnego forum o tej bijatyce, ani nawet strony.
A, jeszcze jedno. Co moge zrobic z kasa oprocz wydawania jej na te karty? I czy zdobyc nastepny poziom postaci musze ja odblokowac w chapterach? A, i co to jest Ultimate ATK? To jest ten taki atak, ktory moge uzyc przy full "manie"? A, jeszcze, co to sa te aury, ktore czasami wlacze? Jakies Aura burst, czy cos takiego. Aura guard, guard crush, discerment, charge attack, co to wszyskto oznacza? 0_o?

Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje.

Straznik Monopolowego
13-09-2009, 14:08
Mam problem z "Splinter Cell Chaos Theory" mianowicie mam wszystkie miniimalne ustawienia spelnione a z zalecanych niemam tylko czestotliwosci procesora i gra mi strasznie zamula a ustawienia mam minimalne

http://img2.imageshack.us/img2/8485/beztytuugd.png (http://img2.imageshack.us/i/beztytuugd.png/)

Mazur199
13-09-2009, 14:59
proc w duzej mierze odpowiada za fpsy wiec co z tego ze spelniasz minimalne jak nie masz optymalnej mocy do podtrzymania silnika graficznego,pewnie Ci nie muli w malych pomieszczeniach a na duzych przestrzeniach masz 5fpsow : D

Lord Dreathan
08-10-2009, 16:39
Szukam:
- programu, który pozwala w prosty sposób uciąć mp3 w danej minucie.
Freeware, ewentualnie trial eng/pl
- programu, który pozwala nagrywać film w trakcie gry ( nie tylko Tibii ) eng/pl
Freeware

Jaki polecacie? Cenię sobie łatwość w obsłudze =)

Liczę na wasze opinie i dziękuję za wszelką pomoc!

Pierwsze, audacity, drugie fraps. ( ale filmy strasznie duza zajmuja, 10 min kolo 8 gb;P)

Xydijo
02-11-2009, 18:41
Witam, wie ktoś może do którego roku życia edukacja w Polsce jest obowiązkowa? Z góry dziękuje za odpowiedź.
<Już nie ważne>

Lord Dreathan
02-11-2009, 20:21
UP
18?
Moje pytanie
Ma ktos pozyczyc platne konto na rapidzie ? na 24h ?:D

Rybzor
02-11-2009, 20:40
UP
18?
Moje pytanie
Ma ktos pozyczyc platne konto na rapidzie ? na 24h ?:D
Msg me na gg : p

Howard-Webb
27-01-2010, 20:15
no to ja mam zadanie dla was:

Mam problem z COD MW2 <oczywiscie oryginal, steam>. Instalowany z płyty.

Kiedyś wszystko działało dobrze, łączyłem się ze wszystkimi serwerami bez problemu, dołączałem do grających kumpli ale.. od paru dni tak nie jest.
Nie mogę znaleźć żadnego serwera w zadnym trybie multiplayer !
Praktycznie czasami uda mi się tylko w TDM wyszukać jakąś grę.
Denerwuje mnie to, bo akurat TDM jest dość nudnym trybem ;x

Mam liveboxa od TP.
Dużo ludzi się skarży (z liveboxem), ze pisze im, że mają ograniczony NAT. Ja mam 'Otwarty' wiec nie powinno być problemu z podłączaniem się do serwerów.. a jednak.
daje ss jakie porty mam odblokowane w liveboxie:
http://img718.imageshack.us/img718/3739/portyxd.jpg

Lord Dreathan
05-02-2010, 02:53
Co do kolegi powyzej, to nie powinienes takze odblokowac na udp? Nie wiem czym to sie rozni, ale ja w routerze zawsze wybieram opcje dla tcp/udp.

Istnieje jakas wtyczka do Firefoksa, zeby przy wlaczaniu Firefoska, bylo takie okienko jak od opery ? Mam na mysli to ze sa miniaturki naszych ulubionych stron pierwszym oknie.

Rothes
05-02-2010, 08:59
Istnieje jakas wtyczka do Firefoksa, zeby przy wlaczaniu Firefoska, bylo takie okienko jak od opery ? Mam na mysli to ze sa miniaturki naszych ulubionych stron pierwszym oknie.Fast dial (https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/5721) lub Speed dial (https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/4810) - polecam ten pierwszy.

reomon123
12-02-2010, 19:39
Mam pytanie
otrzymalem w tibia list do depo z tekstem o premium koncie na 90 dni i cos tam ze wygralem i adres strony weszlem na nia ale chcieli pasy podac czy nie nie chce stracic konta;( ta strona to:www.tibiawikian.weebly.com) pomocy

Rybzor
12-02-2010, 19:54
To próba oszustwa, nie wpisuj tam nic : P

rentonB
20-02-2010, 16:34
Czy sa jakies zle strony w zwiekszeniu predkosci wiatraczka na gpu oprocz halasu?

Rybzor
20-02-2010, 17:28
Większy pobór prądu? : P

W zasadzie to nie, w granicach rozsądku można trzymać na maxymalnych obrotach all the time, tylko po jaką cholerę? Już lepiej gruntownie wyczyścić : P

Parafeks
21-02-2010, 23:09
LEGO Indiana Jones 1, pomocy !
2 misja w Arce ( Lece po kolei mapki, wiec nie wiem czy to Arka czy co ). Jest pewien moment, ze trzeba przeskoczyc na druga platforme, problem w tym ze sie nie da !
Jak to zrobic ?

Scryer
23-02-2010, 16:31
Witam... Skanowałem dzisiaj jeden plik na stronie virustotal.com i wykryło mi, że wystąpił wirus Reser.Reputation.1. Co to jest i jak to usunąc?

Maldoryz
07-03-2010, 21:39
czy istnieje w polsce sklep z koszulkami z gier? Chodzi mi o taki jakby valveowy sklep z ichnimi t-shirtami czy bluzami. Szukam, gdyz zamowienie z usa czy tam z innego kraju, nie dosc, ze nie stac mnie na to, to jeszcze czekalbym z rok :<

Daromir
23-05-2010, 10:42
@up
czy sklep jest taki niewiadomo ;p
ale wiem, ze ludzie sie zajmuja takiego typu rzeczami
poszukaj na allegro albo co moze znajdziesz ;)

Makasto
16-07-2010, 01:01
Witam mam pytanie, powróciłem do grania po dłuższej przerwie, mam teraz laptopa jest lepszy niż poprzedni komp o duużoo i zacząłem napotykać takie dziwne lagi , nie mam pojęcia czemu. W ogóle jak chodze to się lekko zwiesza, ale to nic jest to do przeżycia, ale np. jak podchodze pod drzwi domku, schodze drabinką na dół to musi to potrwać 3- 10 sekund zanim się odwiesi. Wie ktoś w czym tkwi problem, jak go zlikwidowac?

ruszek
16-07-2010, 14:21
Witam mam pytanie, powróciłem do grania po dłuższej przerwie, mam teraz laptopa jest lepszy niż poprzedni komp o duużoo i zacząłem napotykać takie dziwne lagi , nie mam pojęcia czemu. W ogóle jak chodze to się lekko zwiesza, ale to nic jest to do przeżycia, ale np. jak podchodze pod drzwi domku, schodze drabinką na dół to musi to potrwać 3- 10 sekund zanim się odwiesi. Wie ktoś w czym tkwi problem, jak go zlikwidowac?

Nie ten temat. Wszystkie gry oprocz tibii.

Torcidziol
16-08-2011, 15:32
pytanie: Czy do ukończenia Koshei the Deathless Quest (na B legi) jest potrzebny ukończony Sweaty Cyclops Quest??

Z góry dzięki!

pzrem1
20-12-2011, 09:33
tak potrzebny jest

Incredible
09-01-2012, 16:44
Witam. Szukam programu, który przekonwertowałby sygnały z gamepada na określony znak na klawiaturze. Np. wciskam na padzie X co odpowiada przyciskowi ENTER na klawiaturze. Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam