Pokaż pełną wersje : roty i rotwormy
Jestem knight 14 lv skile 37/33.
Znacie jakieś fajne miejsce z rowormami by szybko expic i zdobywac skile?
Ja znam tylko Foldę jako miejsce na expowanie i trenowanie jak na tym poziomie. Potem przeniosłem się do Venore i expuje na PoH, więc innego miejsca niż Folda nie mogę polecić. Musisz jedynie uważać na pk-owców, ale o tym już była mowa w innych tematach...
Wyjdz pln. wyjsciem z Carlin...idz na pln.-wsch. i rozkop dziore lopata...jest tam duzo rotwormow i kilka wolfow...polecam...ja tam knightem expowalem :)
Duzo rotwormow znajduje sie niedaleko Venore kolo osady elven.
Na Fibuli tych rotów jest tyle ze nie nadążysz ich zabijac z tym ze dam głebiej moze byc ds a nawet 3 wiec za daleko sie nie zapuszczaj :P
sporo rotów jest także w bh cave niedaego mostu dwarfów
Wyjdź z Thais górną bramą, skręc w lewo i jest taki domek zejdź schodami, potem idz w górę i masz Rot Worm Arena
Ja zawsze expowalem w kopalniach krasnali. Kupa ich tam a jako support maja wlasnie rotwormy. Polecam!
troche rotow mozesz znalezc na pld. wschód od Carlin na górce przy cycach, wchodzisz na górkę idziesz prosto na wschód spotykasz 2 gobliny no i masz zejscie do rotów;) . Niedaleko tego miejsca jest tez hunter , ale do niego trzeba wejsc na gore:)
Skrzat Master
27-11-2003, 20:38
Jeśli chodzi tylko o Expekowanie i mało trenowania to przy wyjsciu z Kazordoon. Wychodzisz najdalej na północ umieszczoną dziurą z korytarzu z pająkami. Idziesz na dół do rzeczki. Przechodisz przez mostek. Jestes wtedsy na wysepce na ktorej zawsze jest pelno snake'ow i pare poison spider'ow. Jesli przejdziesz mostem jeszcze nizej to jest tam wyspa na ktorej sa wolfy i beary. Ja zawsze tam chodze poexpekowac kiedy juz krasnali w miescie nie ma.
Olesniczanin
10-01-2004, 11:31
Spoko miejsce jest na zachód od Venore (dosłownie 2 kroki) przekopujesz się macheta i twoim oczom ukazuje się dziurka :) Ja tam odrabiam straty po ostatnim deadzie :P
gdzie znajde danego potwora (http://tibia.pl/thread.php?threadid=1081&boardid=9&styleid=1&sid=f60f4fbf0b63668b89447bc6a9d52d70)
echhh
Dr. Omader
10-01-2004, 12:22
Venore: Zarębiste miejsce- wychodzisz płd. wyjściem i odrazu idziesz na wschód przez bagna, jest tylko jedna droga iwęc nie zabłądzisz. Jak dojdziesz po jakimś czasie na wysokość nowego depo i je miniesz to będzie rozgałezienie: w góre - mała jaskinia rotów(nie polecam), po pochylni do góry i dalej na północny-wschód - orki(zwykłe, spearman, 1 shaman na samym dole w prawo, fajne miejsce tylko troche małe) oraz to co cię najbardziej interesuje idziesz w prawo i w dół przy bagnie i masz dziure, schodzisz w dół kilka pięter i potem na południe do rozgałęzienia; w prawo wyjście na elfy - (dalej przed elfami roty jeszcze jedne, a w lewo jak pójdziesz po wyjsćiu i mostkiem to masz pojedynczy respanw BH na -1), w dół środkiem masz slimy(mało ale chyba masz za słabe skille jak cię okrążą), najbardziej cie interesuje żeby pójść w dół przy lewej ścianie. Tam masz miejsce do ropnięcia wychodzisz i..... 8o 2 roty!!! uważaj i weż uhy. Nie no spox jaskinie tam są, cały kompleks zarębiste miejsce. POLECAM!!! :D
EDIT: przypominam że istnieje spejalny temat: "Gdzie expic ze skillami xx/xx??" i to tam powinno się zamieszczać takie pytania. :P
głownie kopalnie rotów na darashi, amazonki kolo veny, castle kolo ab, podziemia Thais (roty tez sa), gobliny miedzy kazoo a carlin, kopalnie dwarfow, kazoo - ale tylko1 poziom, itp. a i roty na hellgate alo po updacie nie bylem tam ;/
TheNatoorat
31-01-2004, 11:56
Kopalnie dwarfów RULEZ!!! Tylko nie schodź nizej nić 3 poziom (pojedynek z guardem na dobrze Ci nie wyjdzie).
Ja na twoim miejscu najpierw potrenowal troche skille na trolach albo z jakims czlowiekiem bo masz bardzo male jak na ten lvl i mozesz miec problemy z kilkoma dwarfami i rotami naraz bo beda ci duzo hp zabierac a takiego dwarfa bedziesz dlugo bil z takim skillem :( Wiec zacznij trenowac jezeli :)) I na dwarfy solidery tez narazie nie chodz bo one mocno cie zjada a jak bedziesz uciekal to one z kuszy wala wiec mozesz nie zdazyc uciec
Tak ogólnie to polecam kopalnie które znajdują się niedaleko miasta Kazodroon na pierwszym poziomie są również zwykłe dwarfy na 2 już możesz spotać więcej tych potworków a na 3 sa już soldiery z którymi Ci jeszcze starcia nie proponuję więc niżej nie schodź zostań tam i skile rób potem możesz expić w niższych poziomach kopalni wliczajac w to guardy ale to skille musza byc pikne i trzeba miec uhy eee rozpisałem sie a chodziłlo tylko o roty ale to już na przyszłośc to narka :)
Nie wiem po co wyciagacie temat z listopada zeszlego roku......temat od dawna wyczerpany.
Zamkne.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.