Pokaż pełną wersje : pytanie dotyczace ksili knighta
mam knighta 8 lvl XD (33%) do 9 lvl .. skile 32/32 . moje pytanie brzmi czy jak mam full def i bija we mnie dwa potwory (teraz to byly troll/goblin) i wale z hande axe to wszytko dobrze robie? czy moze nie biuc na full def? :baby:
Aby skill lecial dobrze, musisz trafiac regularnie, czasem trudno to osiagnac bo wali sie mocno ale z przerwami, niekiedy zbyt dlugimi ( mowimy oczywiscie o trafieniach do krwi ). Full def sluzy temu zeby zadawac mniejsze obrazenia ( = zeby stworek starczal na dluzej ) ale znacznie obniza czestosc trafien, przez co moze mocno zwolnic trening.
Metoda jest w porzadku.
jescze jedno... wale z axe (maja duzoataku) czy to zle jezeli bedde miec roznice miedzie shieldem a axem?
Zychu3500
19-12-2007, 21:59
To zależy jaka jest ta różnica bo jeśli masz 35/33 to i owszem można mieć,
ale jeśli masz skille jak pall (czyt. np 52/35) to Knighta z ciebie dobrego nie będzie
P.S Wal najsłabszą bronią gatunku którego trenujesz wtedy potworek na dłużej starcza
ale jeśli masz skille jak pall (czyt. np 52/35) to Knighta z ciebie dobrego nie będzie
bzdura, zalezy jakiej broni uzywa.
No i lepiej mieć 55/30 niż 30/30.
Zychu3500
19-12-2007, 23:58
bzdura, zalezy jakiej broni uzywa.
Po 1:Ale skoro będzie mieć mały shelding a walczy w zwarciu, to będzie porządnie obrywał...
guardy
Po 2: Wysokiego lvl nie nabije z małym sheldingiem no chyba że dwarfy, mino max ghoule itp
IMHO najlepiej mieć skille dość wyrównane i wysokie wtedy większa przyjemność z gry oraz pewność że byle atak nas nie zabije
Jeśli coś mówię źle proszę poprawić i nie krzyczeć
Duch Niespokojny
20-12-2007, 00:18
IMHO najlepiej mieć skille dość wyrównane i wysokie wtedy większa przyjemność z gry oraz pewność że byle atak nas nie zabije
Taką pewność daje wysoka liczba hp, a nie shielding...
Po 1:Ale skoro będzie mieć mały shelding a walczy w zwarciu, to będzie porządnie obrywał...
zalezy jakiej broni uzywa.
Po 2: Wysokiego lvl nie nabije z małym sheldingiem no chyba że dwarfy, mino max ghoule itp
zalezy jakiej broni uzywa.
przyklad pewnego pana bijacego dragi ze skillami 74/10 na 80+ levelu pokazuje ze shielding od jakiegos czasu nie jest najwazniejszym parametrem knighta, a w zasadzie waznym juz tez nie jest.
Zychu3500
20-12-2007, 08:42
No to ja nie potrzebnie skiluje? Lepiej chodzić ze słabymi skilami a kupić kasę na allegro i mieć dobrą broń...to bez sesu
do twojej wiadomosci: gdy nie uzywasz tarczy za blokowanie odpowiada skill broni, czyli na skillach 60/40 ( czy tam 52/35 ) majac w lapie bright sworda i dragon shield lepiej bedzie sie blokowalo po zdjeciu tarczy co brzmi kuriozalnie ale tak wlasnie jest. Z tego wlasnie powodu czasem warto uzywac mocno defensywnej broni, chocby dwurecznej, i nie martwic sie o shielding, szczegolnie gdy uzywa sie swordow i kolo 80 levelu zrobi sie PoI questa.
I dzieki tobie Vil moja teza ze knight bez skilowania i knight chodzacy tylko z 2 reczna bronia, jest mozliwy
Więc chcecie powiedzieć, że jak ktoś ma małe skille, lata z 2-ręczną bronią w łapie to będzie mógł blokować podobnie jak ktoś z dużym shieldingiem i z dobrą tarczą?
87/31 na 104 lvlu _/ Na hydre nawet 1 sio nie szlo.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.