Pokaż pełną wersje : Niezle sposoby na sciąge
:miecz: Zawsze zastanawialem sie jak tu napisac sciąge na sprawdzian tak aby nikt niezauwazyl hmm. znalazlem kilka sposobów ale niesom takie idealne np. napisac na kompie i wydrókowac w rozmiaze czcionki 4. znam jescze kilka ale mam nadzieje ze napiszecie jescze jakies fajne sposoby. moze dzieki wam bedzie miej nauki i wojny z nauczycielami :wiking: aby podwyzyli ci ocene.
Vanhelsen
01-11-2004, 13:07
Ja kozystam z bardzo prosteko sposobu: Drukujesz sciage na karteczce o wymiarach 2*4-5cm, rozkładasz przeźroczysty długopis i wkładasz do niego sciąge. pozostaje tylko tak trzymać długopis by nauczyciel niewidział, że jest tam ściąga (zdeka niewygodnie sie pisze ale każdy medal ma 2 strony :P)
she_devil
01-11-2004, 13:21
ja wkładam sciage do linijki :P (mam taką otwieraną)...
Ni epolecam nic z długopisami... u nas w skzole sprawdzają długopisy, bo gosc miał taki z UV ;]:P
Mr LaMeR
01-11-2004, 13:35
Ja albo chowam do piórnika, albo pisze sobie na ręce ;)
ja potrafie tak małymi literami pisac, że robie ściąge na historie formatu 1/2 :P czasem 2/2 zalezy z jakiego materiału....
Tego sposobu na sciaganie nauczyla mnie moja mama i na ostatnim sprawdzianie tylko ja ostalem sie ze sciaga w bo Ci ktorzy sciagali spalili sie [swoja droga oni nie wiedza co to dyskrecja].
Sciaga musi byc takich rozmiarow zeby nie wystawala spod Ciebie kiedy bedziesz na niej siedzial a czcionka takiej wielkosci zebys potrafil sie odczytac, kiedy bedziesz mial kartke na krzesle. Dzielisz sciage na dwie czesci - kolumny, i zapisujesz co tam chcesz..
Sciaganie:
siedzisz na sciadze, majac na lewej kolumnie lewa noge i prawej prawa noge. kiedy chcesz cos przeczytac, odginasz jedna noge[wyglada to jak normlany odruch bo kazdy nogami szura, wierci sie itd... Czytajac to co jest na sciadze, oprzyj glowe na rekach patrzac sie w dol - tak jakbys myslal co anpisac na kartce[wyglada to jak wpatrywanie sie w sprawdzian i usilowanie czegos wymyslec].
Efekt - neuczyciel nie ma pojecia ze na czyms siedzisz bo przecie nie grzebiesz podejrzanie po plecaku, piorniku, zeszycie.... a w kartke raczej wskazane jest sie patrzec. Jesli wypracuje sie ten sposob do perfekcji lub dobrego poziomu - gratulacje. Mnie nigdy nie sciagano na sprawdzianie a mama tym samym sposobem sciagala na maturze :)
Powodzenia !
Ekchem.Panie, Panowie Dźiady Babki.I Dźieci :P
Robimy tak.Piszemy ściąge , jaknajmniejshym drukiem.Wycinamy karteczke na jakn jamniejshą.Idźiemy do apteki , bierzemy gumki receptórki.(Recepturka rządźi rox rox rox :P)Na drugi dźień.Idźiemy do szkoły.Na przerwie przed lekcją , bądź w domu rano , zakładamy gumke recepturke na nadgarstek i podam wkładamy tam karteczke.Na lekcji podczas tesu bądź innej kupy goffna za przeproszeniem , odsuwamy tylko rekwa , i odrazu jest lepiej , kiedy potem widximy 4+/- lub 5- :D Ja naprzykład na ostatni test z Histy , użyłem CHUSTY.
Niech was nie zmyli.CHUSTA - CHusteczka Używana Stosownie To Awans.
Piszemy na chusteczce higienicznej ściąge , przepisujemy na sprawdxian , a potem czyścimy nos aby pozbyć sie dowodu rzeczowego :D . Have Fun :D
Ja najpierw pisze sciage na kompie potem dajem jom pod sprawdzian i tylko odwarcam sprawdzian i wszystko z wiem,hyba że to sprawdzian z niemaca to musze sie nauczyć:(
Dr.Unknown
01-11-2004, 16:33
A ja mam dla was taki sposób, bierzecie książke, kujecie i piszecie na piątke*
*Może gdybym tak umiał to bym nie moiał samych dwój...
Matheous
01-11-2004, 16:47
Zgadzam sie z Unkownem... NIGDY jeszcze nie mialem sciagi, a-nie chwalac sie-nie narzekam zbytnio na oceny... Wam tez radze sie pouczyc od czasu do czasu, zwlaszcza gramatyki i ortografii... Zamiast sciagac, pouczcie sie RAZ bo piszecie jak pieciolatek ktory sie dorwal do kompa...
@Shan-chodzilo mi o 1sza czesc tego posta:P
A wogole to moim szkolnym 'mottem' przed kazdym sprawdzianem jest 'Wole miec uczciwa troje niz nieuczciwa piatke'... I za kazdym razem probuje przekonac kolegow zeby tym razem sobie sciag nie robili... Zawsze mam ochote ich wsypac, ale potem bym mial przechlapane :(
Shanhaevel
01-11-2004, 17:08
A ja mam dla was taki sposób, bierzecie książke, kujecie i piszecie na piątke*
*Może gdybym tak umiał to bym nie moiał samych dwój...
Hmm... Matheous, kup sobie okularki. XD Też nigdy nie miałem ściąg. Jestem przykładnym uczniem i prawie zawsze jestem przygotowany. :P
Ja na każdą lekcję inaczej :D.
Na polaku się kuje, bo u polonistki się nie da ściągać.
Na angielskim nie mam ściągi, bo zawsze umiem :P.
Na historii drukuje ściąge zwykłą czcionką i wkładam pod kartkę z klasówką.
Na niemcu drukuje malutką czcionką malutką ściąge i trzymam ściśnięte w pięści, udaje, że pochylam się nad tekstem i ściągam.
Na chemii jak kobita siedzi na krześle to ściągam normalnie z zeszytu, bo kolega z przodu mnie zasłania, a jak kobita wstaje to gorzej jest :(.
Na geografii to freestyle jest, bo można ściągać nawet z wyciągniętej przed sobą kartki A4, a kobita i tak nie zauwarzy :D.
P.S. Jutro klasówka z historii :D.
Ja szczeze mowiac ze sciag juz dawno nie korzystalem.
Wyznaje zasade, nauczyc sie i tyle ;) No, ale jezeli nie mozna sie nauczyc...To pozostaje mi tylko wtedy usiasc podczas sprawdzianu/ klasowki z kims przygotowanym ;)
Jednak prawda jest taka, ze nauczona 5 bardziej cieszy niz ta zerznieta ;)
Ja także nie mam ściąg, zwykle to qmple o de mnie ściągają :P:p:P:P:P. A nauką na razie loozik. Tylko plasta i technika cos zle ida
Zielevitz
02-11-2004, 21:16
Piszecie se na małym kawałku papieru śniadaaniowego, siadaciwe w ostatniej ławce i kładziecie to beszczelnie na ławce obok was :)
Chopkers
02-11-2004, 21:54
mnie tej techniki kuzynek nauczyl ;):
piszesz na kompie sciage.
drukujesz ją na kalce technicznej.
naklejasz na wydrukowany tekst tasme klejącą.
wycinasz sciage wzdłuz tasmy.
wsadzasz do piornika.
podczas rozpączęcia lekcji wyciągasz ściąge i odklejasz tasme klejącą.
na tasmie powinna odbic sie sciąga ;)
przyklejasz tasme na ławke a po chwili odrywaz.
na ławce powinna ukazac sie "odbita" sciąga;)
potem zakrywasz ja reką i sciągasz.
po lekcji zmazujesz sciage chocby gumgą.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.