zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Homo, Bi ? Normalne?

Stron : 1 [2]

litt
31-12-2007, 15:45
Marsseel, nie brnij dalej w tej dyskusji, to po prostu nie ma sensu, nie dosc, ze nie masz racji (lub przynajmniej nie umiesz jej udowodnic), to zrazasz do siebie uzytkownikow starszych stazem. Zalatuje to troche prowokacja ale pozory moga mylic.

@Johnny121
Po prostu sie nie wypowiadaj w ten sposob co do tej pory, obserwuje Twoje posty, od dluzszego czasu i widze, ze starasz sie rzucic tylko jakims glupim tekstem, a nie wnosisz nic do dyskusji. Po prostu odpusc sobie, bo to nikogo nie smieszy. Moze nie jestem uber pro userem, ale wydaje mi sie, ze moge upomnic kogos takiego jak TY.

@Topic
Moim zdaniem homoseksualisci maja prawo do zycia, wyrazania swoich pogladow, jak kazdy inny czlowiek. Tego nie mozna zaprzeczyc, jednak nad sensem wiekszosci homo demonstracji polemizowalbym. Jak dla mnie, zwiazki partnerskie pomiedzy homoseksualistami moglyby byc zalegalizowane, jednak w sprawie adopcji dzieci jestem na nie. Nie wiemy jaki wplyw na wychowanie dziecka bedzie miala np. obecnosc dwoch ojcow. O zlym traktowaniu przez otoczenie, dziecka pary homoseksualistow juz nie wspomne.

Kejmilo
31-12-2007, 16:41
Nie rozumiem jednego: homoseksualizm jest strasznie tępiony, ale inna wiara jakoś was już tak nie razi. A przecież i to i to jest przeciwne temu, co głosi nasza religia. Wydaje mi się, że każdy wie, co robi. Człowiek jest istotą rozumną, a więc podejmuje działania, które mu sprzyjają. A słyszeliście może o homoseksualizmie przez geny? Wtedy to już nie jest wina tej osoby, bo po prostu po kimś to odziedziczyła.

Marsseel
31-12-2007, 16:59
Naprawdę, teza równie mądra jak ta, że czarni są z natury mniej inteligentni.

Tezę o tym, że czarni są mniej inteligentni wysnuł noblista, wiec dzięki za komplement :).

Ale wciąż mówisz o homo, którzy akceptują siebie takimi, jakimi są
Takich jest zdecydowanie więcej.

Pieprzysz bardziej niż ja, mimo, że jesteś o dziwo dwa lata starszy.

A ja uważam, że jest odwrotnie, to nie ja co chwilę klnę, obrażam ludzi wierzących i nie ja umieszczam jakieś kretyńskie linki.

Sra, a nie wskazuje, po tej wypowiedzi nie mam najmniejszej wątpliwości, że nigdy nie miałeś do czynienia z homoseksualistą, a cała wiedza jaką posiadasz to stereotypy z filmów komediowych takich jak Hela w Opałach. Gdzie to geje mają giętkie, powyginane nadgarstki i chodzą kręcąc dupą.

Miałem do czynienia z gejami i właśnie na podstawie tych spotkań kreuje te wszytkie opinie. Może po prostu zawsze trafiałem na tych "stereotypowych"? Wątpie.

Marsseel, nie brnij dalej w tej dyskusji, to po prostu nie ma sensu, nie dosc, ze nie masz racji (lub przynajmniej nie umiesz jej udowodnic), to zrazasz do siebie uzytkownikow starszych stazem. Zalatuje to troche prowokacja ale pozory moga mylic.
Udowadniam moją rację bardzo konretnie, tylko wy nie potraficie tego pojąć.
Nie, nie zamierzałem nikogo prowokowac, po prostu takie jest moje zdanie i chcę je przedstawi innym i podyskutować o tym.

@Johnny121
Po prostu sie nie wypowiadaj w ten sposob co do tej pory, obserwuje Twoje posty, od dluzszego czasu i widze, ze starasz sie rzucic tylko jakims glupim tekstem, a nie wnosisz nic do dyskusji. Po prostu odpusc sobie, bo to nikogo nie smieszy. Moze nie jestem uber pro userem, ale wydaje mi sie, ze moge upomnic kogos takiego jak TY.

Podpisuję się pod tym ;).

ps. trochę cieżko "walczyć" samemu przeciwko 3-4 osobom, ale genaralnie dyskusja mi się bardzo podoba :)

Martka
31-12-2007, 17:05
Udowadniam moją rację bardzo konretnie, tylko wy nie potraficie tego pojąć.

Tak jak stwierdzenie, że Bóg istnieje na podstawie cudu, o którym nie chcesz opowiedzieć 'bo to osobista sprawa'. Skąd możemy wiedzieć (a tym bardziej stwierdzić istnienie Boga), że owy 'cud' naprawdę miał miejsce, jeśli nic o nim nie chcesz powiedzieć?

Bambuko
31-12-2007, 17:05
Takich jest zdecydowanie więcej.

No pewnie, bo tych, którzy się nie przyznają tak łatwo policzyć : >

spider-bialystok
31-12-2007, 17:10
Naprawdę, teza równie mądra jak ta, że czarni są z natury mniej inteligentni.
Nie udal ci sie ten przyklad, czarni sa mniej inteligentni (nie wszyscy, sa wyjatki) i bardziej sklonni do agresji. To jest uwarunkwane genetycznie.

Marsseel
31-12-2007, 17:11
Tak jak stwierdzenie, że Bóg istnieje na podstawie cudu, o którym nie chcesz opowiedzieć 'bo to osobista sprawa'. Skąd możemy wiedzieć (a tym bardziej stwierdzić istnienie Boga), że owy 'cud' naprawdę miał miejsce, jeśli nic o nim nie chcesz powiedzieć?

Przecież wam nie mówię, że musicie w to wierzyć, wasza sprawa. Kto chce ten uwierzy, kto nie może sam kiedyś czegoś takiego doświadczy.

Bambuko
31-12-2007, 17:19
Nawet nie wiemy w co mamy wierzyć ; /

Gonzo
31-12-2007, 17:20
Nie rozumiem jednego: homoseksualizm jest strasznie tępiony, ale inna wiara jakoś was już tak nie razi. A przecież i to i to jest przeciwne temu, co głosi nasza religia. Wydaje mi się, że każdy wie, co robi. Człowiek jest istotą rozumną, a więc podejmuje działania, które mu sprzyjają. A słyszeliście może o homoseksualizmie przez geny? Wtedy to już nie jest wina tej osoby, bo po prostu po kimś to odziedziczyła.

A masz dowody na homoseksualizm przez geny?

Czy takie coś w ogóle istnieje?

Donpeyot
31-12-2007, 17:23
Nie udal ci sie ten przyklad, czarni sa mniej inteligentni (nie wszyscy, sa wyjatki) i bardziej sklonni do agresji. To jest uwarunkwane genetycznie.

To jest akurat bardziej uwarunkowane społecznie. Takie badania robiono na czarnych mieszkających w europie. Większość z nich emigrując z Afryki lądowała z miejsca w gettach z których ciężko się wybić, są gorsze warunki socjalne co automatycznie przekłada się na gorsze wyniki w testach iq i wzroście agresji. Gdyby zrobiono takie badania na mieszkańcach popegieerowskich wsi czy miejsc takich jak warszawska praga wyniki byłyby o tyle samo niższe.

Johnny121
31-12-2007, 17:25
Nawet nie wiemy w co mamy wierzyć ; /

W prywatne sprawy. :<

ripper
31-12-2007, 17:27
Tezę o tym, że czarni są mniej inteligentni wysnuł noblista, wiec dzięki za komplement .
Zapomniałeś dodać, że media go zlinczowały, a on sam znowu (bo to nie pierwsza taka mądrość w jego wykonaniu była) robi za wykształconego kretyna o faszystowskich poglądach.
Podaj źródło, skąd czerpiesz takie informacje, bo jeśli chodzi o w/w biologa, to raczej marna teza.

spider-bialystok
31-12-2007, 17:30
To jest akurat bardziej uwarunkowane społecznie. Takie badania robiono na czarnych mieszkających w europie. Większość z nich emigrując z Afryki lądowała z miejsca w gettach z których ciężko się wybić, są gorsze warunki socjalne co automatycznie przekłada się na gorsze wyniki w testach iq i wzroście agresji. Gdyby zrobiono takie badania na mieszkańcach popegieerowskich wsi czy miejsc takich jak warszawska praga wyniki byłyby o tyle samo niższe.
To pokaz mi jakiegos wybitnego, czarnego fizyka/matematyka itp.
Poza tym:
Ludzie twierdzą także, że przestępczość spowodowana jest biedą i brakiem dobrobytu. Jednakże okręg Kolumbijski, cieszący się
najwyższymi płacami rocznymi i jest drugi po Alasce w zarobkach na osobę, prowadzi także w każdej kategorii przestępczej takiej jak np.:
marderstwa, rabunki, napady z bronią w ręku, kradzieże samochodów. W tym także okręgu prowadzi się najldokładniejszą kontrolę posiadania broni,
płaci się największe opłaty na policję, największą ilość funkcjonariuszy przypada na mieszkańca, oraz największy wskaźnik kar więziennych. Stała populacja tego okręgu to w 80% Murzyni. Zachodnia Virginia, stan o najmniejszym wskaźniku przestępczości cierpi na chroniczną biedę i ma najwyższe w USA bezrobocie oraz najmniejszą ilość policji na obywatela. Składa się jednak w 96% z białej populacji.

Donpeyot
31-12-2007, 17:34
@2up: to akurat znany fakt każdemu kto się trochę parał psychologią, że czarni mają gorsze wyniki w testach iq (średnio o 5 pkt.) z tym, że wyciągany jest z tego błędny wniosek o genetycznym uwarunkowaniu tego zjawiska a jest ono wg. mnie (i nie tylko) uwarunkowane społecznie.

@up: to pokaż mi jakiegoś wybitnego fizyka z pragi albo popegieerowskiej wioski. .

A ten kolumbijski okręg ma największą średnią płacę na osobę. Znając realia Kolumbii to oznacza niebywałą polaryzację społeczną w tym rejonie, która jak najbardziej sprzyja przestępczości.

Martka
31-12-2007, 17:35
Poza tym:

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Duch Niespokojny
31-12-2007, 17:58
Phil Ivey (http://pl.wikipedia.org/wiki/Phil_Ivey) - wybitny pokerzysta

Slay
31-12-2007, 17:59

Philip Emeagwali, laureat Gordon Bell Prize
Profesor Mohammed Sharif, wybitny fizyk
Arthur Lewis, noblista z 1979r.

metiu
31-12-2007, 18:02
@Marsseel
Tak, tak bo ty tłumaczysz bardzo jasno tylko my nie jesteśmy do końca inteligentni, heh... Daj spokój, wg mnie ty nic nie udowodniłeś.

Korektor
31-12-2007, 18:21
Panowie, ale o co tak właściwie idzie? Bo ja już nie rozumiem co, kto, komu chce wpoić i udowodnić.

Mumin121
31-12-2007, 18:37
@up

Chodzi o to, że Marsseel(Jak coś przekręciłem, przepraszam)proboje wpoić Slayowi, że Bóg istnieje, a Slay to ateista. Wiadomo Slay wyciągnął ciężką broń i jak to Slay zaczął cisnąć ;). A Mars~ mówi, że nas Bóg skarze :(.

Aha i jeszcze raz przypominam. Ten temat dotyczy dyskusji o homo~, a nie o cudach.

Slay
31-12-2007, 18:58
Chodzi o to, że Marsseel(Jak coś przekręciłem, przepraszam)proboje wpoić Slayowi, że Bóg istnieje, a Slay to ateista.
Slay tak naprawde wierzy w Marduka, tyle ze Marduk ow mu sie objawil i... i wiecej nie powiem, bo to zbyt prywatne sprawy.

Chesterkaa
31-12-2007, 19:57
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.

To juz jest fanatyzm, to jest chore...

Kejmilo
31-12-2007, 20:37
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą. Moherowe berety rox? Już był taki moment, kiedy potrzebowałem Boga i jakoś się nie pojawił i nie pomógł, więc niech teraz się chowa w swoim niebie zbudowanym z niczego.

Lasooch
31-12-2007, 20:40
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.

God made me an atheist, who are you to question His wisdom? Ha, a ja sobie własny system wartości i wierzeń tworzę. Jeśli to jest 'podciągiwalne' pod coś już istniejącego, to ja nawet o tym nie wiem ^^

Smetana
31-12-2007, 20:51
Wiadomym jest, że średnia inteligencji rasy czarnej jest mniejsza od rasy białej i nie wiem czemu tak to negujecie. To nie jest rasizm ale fakt. A wymieniony naukowiec odwołał to bo dziś jest presja do bycia poprawnym politycznie. Popatrzcie na państwa afrykańskie. Po odejściu białych mało które utrzymało ład i porządek. Wśród wybitnych ludzi również mało jest czarnych. Oczywiście od czasu do czasu jakiś się trafi. Powodem prawdopodobnie jest to że w afryce są przyjaźniejsze warunki do życia. Europejczycy musieli jakoś mysleć by przetrwać np. zimę.

Co do tematu gejów itd. to ja nie mam nic przeciwko, ale nie lubię tych parad. Są niepotrzebne, a wśród nietolerancyjnych ludzi zwiększają tylko niechęć. Za to małżeństwa gejów, a przede wszystkim adopcja dzieci przez takie związki jest debilnym pomysłem.

Donpeyot
31-12-2007, 21:16
Tak samo jak wiadomo, że średnia inteligencja rasy żółtej jest wyższa niż białej, mimo to wśród "wybitnych" jest ich tyle samo/niewiele więcej niż czarnych. A negować takie badania owszem i można, jeśli nie jest się do końca przekonanym o ich metodologicznej poprawności. Z tymi przyjaznymi warunkami do życia to dałeś do pieca - afryka: masa drapieżników, 30+ stopni cały czas, w strefach podzwrotnikowych najlepiej rośnie piasek, w okolicach równika za to świetnie się przyjmuje malaria, cholera itd. Europa: praktycznie zero drapieżników, umiarkowany klimat, mniej chorób. Jeśli w tym szukasz przyczyn niższych wyników w testach iq to pudło.
Jest coś takiego jak lokalizacja testu - dla przykładu: amerykański test na alkoholizm stosowany w Polsce daje wyniki około 60% alkoholików, co jest jawną nieprawdą. Tak samo test iq przeznaczony dla wyedukowanego białego z klasy średniej automatycznie będzie zaniżał wyniki czarnym. Po drugie: czarni żyjący w usa/ue w większości klepią biedę (co wynika głównie z ich podejścia do życia a nie wrodzonej tępoty) a osoby z uboższych warstw społecznych z automatu osiągają niższe w wyniki w testach iq, głównie przez braki w edukacji, często nie znajomość języka (współczesne testy, np. wesler mierzą nie tylko int. tzw płynną(w skrócie "bystrość"), ale w równym stopniu skrystalizowaną ("wiedzę") i tutaj leży pies pogrzebany.

Eivrel
31-12-2007, 21:29
A ja Wam powiem (tak na zakończenie w dobrym guście), że w rzeczywistości cały świat wierzy (no chyba, że jest się ateistą) w jednego Boga, tylko inaczej się Go przedstawia i inaczej się do Niego modli.
No co ty, na całym świecie wierzenia religijne są bardzo różne.

Mapa_Europy
31-12-2007, 21:37
Ludzie przestaniecie wreszcie z tymi wierzeniami? Kto chce ten wierzy w Boga, nie to nie nikt mu nie każe.. :baby: Nic nam do tego
TO TEMAT O HOMOSEKSUALISTACH, A NIE O WIERZE!

Chesterkaa
31-12-2007, 21:52
Ludzie przestaniecie wreszcie z tymi wierzeniami? Kto chce ten wierzy w Boga, nie to nie nikt mu nie każe.. :baby: Nic nam do tego
TO TEMAT O HOMOSEKSUALISTACH, A NIE O WIERZE!

No spoko, spoko, ale spora czesc ludzi powoluje sie wlasnie na "boga" w takich tematach... I tu mamy kolejny przyklad jak religia wszystko zatruwa... polecam przeczytanie ksiazki "bog NIE JEST WIELKI"

Thimburd
31-12-2007, 22:05
Nawiązując do powyższego posta: generalnie mógłbym powiedzieć, że religia wszystkich i wszystko dzieli zamiast łączyć, sieje nienawiść zamiast pokoju, często narzuca poglądy, jest zwykle absurdalna i kłóci się sama ze sobą etc. Zawsze kontrowersyjne tematy wzbudzają sporą dyskusję, i zawsze w pewnym momencie mówi się o religii, wierze, dogmatach i głoszeniach... No dobra, ale rzeczywiście nie o wierze tutaj sobie dyskutujemy. Chciałem jedynie w tym temacie wyrazić wielką radość i dumę, że jednak Polacy wcale tacy nietolerancyjni jak się mówi nie są. Sonda pokazuje, że zdecydowana większość jest tolerancyjna wobec ludzi o odmiennych poglądach czy preferencjach, na pewno nie tylko seksualnych. Ja osobiście jako człowiek o poglądach liberalnych, wręcz libertariańskich na wszelkie sfery życia człowieka, jestem jak najbardziej tolerancyjny. I niech już nawet adoptują te dzieci, niech już nawet biorą ślub - mi to nie przeszkadza, nie zagraża, nie drażni. Świat jest dla ludzi, a gdyby nie było w nim nienawiści, zła, agresji, kłamstwa, nietolerancji, obłudy, manipulacji - bylibyśmy wszyscy szczęśliwi. I jakie fajne wtedy było by życie :)

MiodUs
31-12-2007, 23:58
UP: Nie licząc adoptowania dzieci, to zgadzam się z Tobą kolego w prawie 100% :P

Thimburd
01-01-2008, 00:10
To prawda, że można mieć wątpliwości jeśli chodzi o tą adopcję. Może być tak, że dzieci jako wzór wezmą sobie rodziców również w sferze seksualnej - do tego myślę potrzebne są większe badania więc powiedzmy, że zgadzamy się w 100% ;)

Korektor
01-01-2008, 02:43
Widać, wydaje Ci się, że religia to ta, którą opisałeś w swoim poście. Otóż opisałeś sektę, a niestety nie poznałeś tego, jak w rzeczywistości intymna i wielka jest sprawa każdego z nas jeśli chodzi o relacje z Bogiem.

Marsseel
01-01-2008, 15:44
@Marsseel
Tak, tak bo ty tłumaczysz bardzo jasno tylko my nie jesteśmy do końca inteligentni, heh... Daj spokój, wg mnie ty nic nie udowodniłeś.
A według mnie udowodniłem sporo, tylko wy nie chcecie tego przyjąć bo to sprzeczne z waszymi przekonaniami. Ok, rozumiem to i nie będę się już więcej narzucał.

@up

Chodzi o to, że Marsseel(Jak coś przekręciłem, przepraszam)proboje wpoić Slayowi, że Bóg istnieje, a Slay to ateista. Wiadomo Slay wyciągnął ciężką broń i jak to Slay zaczął cisnąć ;). A Mars~ mówi, że nas Bóg skarze :(.

Aha i jeszcze raz przypominam. Ten temat dotyczy dyskusji o homo~, a nie o cudach.

Mylisz się, dyskusja o Bogu się zakończyła tylko Slay się uczepił tego co pisałem wcześniej i co chwilę do tego nawiązywał, teraz dyskutowaliśmy o tym czy są homoseksualiści w MW.

To juz jest fanatyzm, to jest chore...
Nie, to jest głęboka wiara.

Moherowe berety rox? Już był taki moment, kiedy potrzebowałem Boga i jakoś się nie pojawił i nie pomógł, więc niech teraz się chowa w swoim niebie zbudowanym z niczego.
Nie wnikam, mi pomógł i dlatego w niego wierzę.

Grocix
01-01-2008, 16:32
@Up
A skad wiesz czy nie pomogl Ci zbieg okolicznosci, ktos inny, czy Marduk?

A dlaczego akurat Mardut, a nie Bog? Taka sama argumentacja, zreszta - to jest temat o homoseksualizmie, a nie o Bogu i nie robmy juz tak duzego offtopu.

Bambuko
01-01-2008, 20:01
Nic nie udowodniłeś i nic do Ciebie nie dociera. Nikt z nas nie jest ekspertem, ale Ty zupełnie nie znasz problemu. Gej to dla Ciebie kolorowy majtekbez z parady.

Slay
01-01-2008, 20:22
A dlaczego akurat Mardut, a nie Bog?
MarduK. Niby moderator, a albo ignorant, albo nie umie prostego slowa poprawnie przepisac. =/

Kwestia adopcji - osobiscie jestem za, choc glosy w tej sprawie sa podzielone i to solidnie. Za to na pewno jestem za legalizacja zwiazkow homoseksualnych, chocby ze wzgledu na kwestie dziedziczenia po smierci.

Duch Niespokojny
01-01-2008, 20:26
Za to na pewno jestem za legalizacja zwiazkow homoseksualnych, chocby ze wzgledu na kwestie dziedziczenia po smierci.
Ja nawet w ogóle nie rozumiem oporu niektórych przeciw legalizacji takich związków. Skoro już tolerujemy homoseksualizm w ogóle, to przeciwko takim małżeństwom nie przemawiają żadne argumenty.

Grocix
01-01-2008, 20:37
@Duch
W tym rzecz :) Zreszta jesli chodzi o mnie to ja tak samo jak Slay nie mam nic przeciwko adopcji.

@Ashlon
Chodzilo mi o to, czy moze udowodnic ze ten "cud" jest sprawa chrzescijanskiego Boga.

Slay
01-01-2008, 20:43
Ja nawet w ogóle nie rozumiem oporu niektórych przeciw legalizacji takich związków. Skoro już tolerujemy homoseksualizm w ogóle, to przeciwko takim małżeństwom nie przemawiają żadne argumenty.
W sumie niekoniecznie mowie o malzenstwach - w konkubinacie bodajze tez wystepuje taka sama zasada dziedziczenia.

Chesterkaa
01-01-2008, 22:19

Kurna czlowieku, jezeli tak wierzysz to dlaczego nie stosujesz sie do jednego z dziesieciu przekazan BOZYCH "kochaj blizniego jak siebie samego". Skoro jestes taki wierzacy to sie stosuj do tego. Gej, czy lesbijka tez czlowiek wedlug Twojej wiary to mmm jak to bylo... dziecko boze ?

Marsseel
01-01-2008, 22:25
Kurna czlowieku, jezeli tak wierzysz to dlaczego nie stosujesz sie do jednego z dziesieciu przekazan BOZYCH "kochaj blizniego jak siebie samego". Skoro jestes taki wierzacy to sie stosuj do tego. Gej, czy lesbijka tez czlowiek wedlug Twojej wiary to mmm jak to bylo... dziecko boze ?

Czyli według ciebie kościół katolicki toleruje homoseksualizm tak?

Bambuko
01-01-2008, 22:28
Nie, ale nakazuje miłość mimo wszystko.

Lasooch
01-01-2008, 22:29
Czyli według ciebie kościół katolicki toleruje homoseksualizm tak?

Nie, według niej to, że ktoś jest homoseksualistą, to nie powód do uznawania go za kogoś gorszego i do nie kochania go jak bliźniego swego. A ty jesteś głupi.

Marsseel
01-01-2008, 22:34
Wszystko ma swoje granice.

Bambuko
01-01-2008, 22:39
Właśnie udowodniłeś, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Przynajmniej na podobne tematy (ale prawdopodobnie na większość). No nic, wszyscy tylko traciliśmy czas.

ripper
01-01-2008, 22:41
Miłość katolickiego boga też? Widzę, że każdy duchowny mi głupoty do łba kładł...

Duch Niespokojny
02-01-2008, 00:02
Rozumiem, że Jezus do przykazania "kochaj bliźniego swego" dodał klauzulę "oprócz geja"?

Marsseel
02-01-2008, 00:18
Nie, ale w Biblii jest napisane, że ludzie powinni się łączyć w pary, mężczyzna z kobietą.
Poza tym nie jestem zupełnym przeciwnikiem homoseksualistów. Przytoczę mój pierwszy post w tym temacie, bo wydaję mi się że sporo z was błędnie uważa mnie za stuprocentowego przeciwnika homo.

Do tych homoseksualistów, którzy się z tym nie obnoszą i po prostu sobie żyją nic nie mam.
Natomiast ci którzy machają gołymi dupami i tęczowymi flagami na paradach to po prostu banda debili, która dawno powinna wylądować w psychiatryku.
Oni chcą być traktowani normalnie, ale jak można normalnie traktować kogoś kto biega po ulicy w lateksowym wdzianku, z odkurzaczem na plecach i ch*jem na wierzchu? Nie można.
Ja nie chodzę po ulicy i nie krzyczę że jestem hetero, więc skoro oni chcą być traktowani tak jak wszyscy to niech zachowują się tak jak wszyscy.

Bambuko
02-01-2008, 00:25
Ludzie mają różne pomysły. Są księża, którzy palą książki z Harrym Potterem (zresztą słusznie, w końcu Dumbledore to gej). Przecież nie biegają tak cały czas. I nie możesz od niechrześcijanina wymagać, żeby stosował się do nakazów Biblii.

EDIT:
Aha i wypowiedz się w tym nowym temacie o Polsce, chętnie poznam Twoje zdanie.

Arrivald
02-01-2008, 15:50
Ja nie chodzę po ulicy i nie krzyczę że jestem hetero, więc skoro oni chcą być traktowani tak jak wszyscy to niech zachowują się tak jak wszyscy.

Wez pod uwage ze oni sa traktowani gorzej, maja mniejsze prawa niz hetero. Myslisz ze jakby grzali dupe w mieszkaniach i nie organizowali takich parad to ktokolwiek z rzadu by o nich pomyslal? No way. Tez sadze ze nie powinni robic wiochy i ze publiczne wywijanie dupskiem w rozowych ciuchach jest zenujace, ale nie mozna miec im za zle jesli chca zostac zauwazeni.

Kamliss
02-01-2008, 18:31
Dla mnie oni mogą sobie robić co chcą, tylko nie mam zamiaru na to patrzeć.

Btw. Czemu Dr.Omader jeszcze nie odesłał Cię na forum o takich sprawach? Może tylko uwziął się na moje tematy :D

Slay
02-01-2008, 18:46
wydaję mi się że sporo z was błędnie uważa mnie za stuprocentowego przeciwnika homo.
Za to za stuprocentowego idiote uwazamy Cie calkowicie slusznie.
NMSP

Carmela
02-01-2008, 18:58
Wez pod uwage ze oni sa traktowani gorzej, maja mniejsze prawa niz hetero
Mniejsze prawa? Zartujesz sobie chyba ;) Sprobuj tylko wyrzucic jakiegos homoseksualiste z pracy czy chocby ze sklepu, nawet z jak najbardziej racjonalnego powodu - uslyszysz tylko "do zobaczenia w sadzie". Najgorsze jest to, ze wiekszosc takich spraw sadowych jest przez "sprawce" z gory przegrana, poniewaz sedziowie/przysiegli boja sie podpasc opinii publicznej, wiec wyroki w takich wypadkach rowniez sa "poprawne politycznie".

Korektor
02-01-2008, 19:37
@up,
Pfff.

redfaction
02-01-2008, 20:18
sry że tak offtop ale zobaczyłem pościk tego emo geja który chyba ma adolfa za wzór skoro tak się obnosi z emo adoflem w avku, i nie mogłem się powstrzymać.
mianowicie. pościk 'gdyby nie było boga to Ciebie Slay też by nie było' czy coś takiego.

Drogi chłopcze,
Gdyby nie to, że małpy sie ewoluowały, to Ciebie też by nie było.
Gdyby nie wyginięcie dinozarów, i pare innych jazd, to Ciebie również by nie było.

Powiedz mi jeszcze że to Bóg tym wszystkim kierował, a ja Ci wtedy odpowiem - idź spytaj się księdza, czy bycie gejem jest okej, i potem się zastanów, jak bardzo wykluczają się Twoje poglądy typu olbrzymia wiara i teksty o cudach, oraz bycie/propagowanie/obrona homoseksualizmu.

i sry jeśli gdzieś to wytłumaczyłeś, ale nie miałem sił czytać całych tych wypocin.

btw. hej slej gud dżob.

signed,
big lost G!

#btw

Mniejsze prawa? Zartujesz sobie chyba Sprobuj tylko wyrzucic jakiegos homoseksualiste z pracy czy chocby ze sklepu, nawet z jak najbardziej racjonalnego powodu - uslyszysz tylko "do zobaczenia w sadzie". Najgorsze jest to, ze wiekszosc takich spraw sadowych jest przez "sprawce" z gory przegrana, poniewaz sedziowie/przysiegli boja sie podpasc opinii publicznej, wiec wyroki w takich wypadkach rowniez sa "poprawne politycznie".

a teraz spójrz na to z drugiej strony. Co z tego, że jak będziesz gejem, zrobisz burde w sklepie i Cie wyrzucą, Ty go [w domyśle, właściciela;]] pozwiesz - może nawet wygrasz idąc w myśl tego co mówisz, a potem wyjdziesz na ulice, dopadną Cie brunatni, i wyryją Ci nożem swastykę na dupie? Jesli mają gdzieś większe prawa, to i tak dostaną gdzieś za to po łbie. Co jest w tym ciut chore.
+ do tego odnosząc się do tego co napisał Ripp na dole. Liczba takich wyroków jest nieproporcjonalnie mniejsza w stosunku do liczby homoseksualistów którzy dostali po ryju / zostali udupieni / nie zostali przyjęci do pracy etc tylko dlatego, że są homo. Można nawet stwierdzić że mają mniejsze prawa od nas. A raczej, mają takie same, tylko z racji swojej orientacji je tracą, o!

ripper
02-01-2008, 20:18
Mniejsze prawa? Zartujesz sobie chyba ;) Sprobuj tylko wyrzucic jakiegos homoseksualiste z pracy czy chocby ze sklepu, nawet z jak najbardziej racjonalnego powodu - uslyszysz tylko "do zobaczenia w sadzie". Najgorsze jest to, ze wiekszosc takich spraw sadowych jest przez "sprawce" z gory przegrana, poniewaz sedziowie/przysiegli boja sie podpasc opinii publicznej, wiec wyroki w takich wypadkach rowniez sa "poprawne politycznie".

Ile takich "poprawnie politycznych" wyroków zapadło np. w roku 2007? Bo dla mnie to puste pieprzenie, którego nie możesz poprzeć niczym, poza swoimi domysłami i paroma (?) nagłośnionymi przypadkami

Scream
02-01-2008, 20:26

widac wychowanie na amerykanskich filmach xd

Donpeyot
02-01-2008, 20:33
@up: o tym samym pomyślałem. Mimo to, kto wie jak to będzie za parę lat będzie wyglądać.

Zenir
02-01-2008, 20:41
Do lesbijek nic nie mam, nawet miło na nie popatrzeć ^^
Ale geje ... obrzydliwe xd
Geje tez ludzie, niech sie bawią ze swoimi chłopcykami :D

Glacial
02-01-2008, 20:46
widac wychowanie na amerykanskich filmach xd

Francuskich ^^
Pamiętam, że był jeden film francuski dokładnie o takiej tematyce. Koleś miał wylecieć z pracy, wiec puścił plotkę (oo, właśnie ten film nazywa się "Plotka"), że jest gejem i zachował pracę ;)

EvilPwned
02-01-2008, 20:46
Do lesbijek nic nie mam, nawet miło na nie popatrzeć ^^
Ale geje ... obrzydliwe xd
Geje tez ludzie, niech sie bawią ze swoimi chłopcykami :D

Widać, że jesteś 13-sto letnim maniakiem pornosów i nie potrafisz wypowiedzieć się normalnie na poważny temat.

Co do mnie nie mam nic przeciwko homoseksualistom. Przeciwko bi również.

Każdy ma prawo o sobie decydować, a orientacja seksualna jest prywatną sprawą i nikomu nic do tego.

Śluby takich par powinny być zalegalizowane.

Niemniej jednak co do adopcji mam już mieszane uczucia. Z jednej strony tak jak inni powinni mieć możliwość wychowania potomstwa, bo to naturalne "zadanie" każdego człowieka, ale wiadomo - fanatycy nie pozwolą na to, a tolerancyjni ludzie też mają jakieś "ale". Ja też.

I już nie chodzi o to, że wpoją dzieciom, że homoseksualizm jest dobry (czyli wg niektórych po prostu go przekabacą na złą stronę i zły tok myślenia), ale o to, że to dziecko, kiedy już podrośnie i zacznie mieć własny światopogląd (każdy tak ma, nie bójcie się), to samo może obrócić się przeciwko swoim "rodzicom". A najgorsze jest to, że może to zrobić nie samo z siebie i własnych poglądów, a dlatego, że jego [rówieśnicy/nauczyciele/ksiądz/ktokolwiek z kim ma jakiś kontakt] naopowiada mu, że homoseksualizm jest "be". A już najgorsi są rówieśnicy, wierzcie mi. Jak się na kogoś uwezmą, to już nie ma mocnych.

PS Nie wiem, czy powinienem dawać słowo "rodzice" w cudzysłowiu. Jeśli to kogoś uraziło, to przepraszam.

Marsseel
02-01-2008, 21:50
Wez pod uwage ze oni sa traktowani gorzej, maja mniejsze prawa niz hetero. Myslisz ze jakby grzali dupe w mieszkaniach i nie organizowali takich parad to ktokolwiek z rzadu by o nich pomyslal? No way. Tez sadze ze nie powinni robic wiochy i ze publiczne wywijanie dupskiem w rozowych ciuchach jest zenujace, ale nie mozna miec im za zle jesli chca zostac zauwazeni.
No tez po części prawda.
Z drugiej strony gdyby nie te kolorowe parady to myślę, że mieliby więcej poparcia u hetero.
Poza tym to trochę sprzeczność, chcą być traktowani normalnie, tak jak wszyscy to niech na tych paradach pokażą że są normalni, bo teraz moim zdaniem robią coś zupełnie odwrotnego.

Za to za stuprocentowego idiote uwazamy Cie calkowicie slusznie.
NMSP
Mów za siebie.

Ashlon
02-01-2008, 22:22
Drogi chłopcze,
Gdyby nie to, że małpy sie ewoluowały, to Ciebie też by nie było.
Gdyby nie wyginięcie dinozarów, i pare innych jazd, to Ciebie również by nie było.

Skoro juz offtopujemy : widac, ze nie uwazales na biologii, albo zapomniales, ze czlowiek i malpa mieli tego samego przodka, a nie, ze czlowiek wyewoluowal z malpy ;)

Osobiscie nie zyje na tym swiecie zbyt dlugo, ale nie wiem, dlaczego taki gej ma dostac od skinow, za przeproszeniem. Dlaczego on, a nie "ktos normalny"? Moze ma wytatuowane "jestem pedalem" na czole albo skini wyczuwaja takich na odleglosc? ;) Z moich prywatnych obserwacji wynika, ze tacy homoseksualisci dostaja tak samo czesto, jak hetero, wiec juz nie przesadzajmy, ze tacy sa wyjatkowo przez skinow tepieni.

Gonzo
03-01-2008, 00:36
Nie, ale nakazuje miłość mimo wszystko.

I tu się pojawia pewna nieścisłość. Zastanawia mnie, dlaczego w takim razie księża mówią, że homoseksualiści są źli? Zastanawia mnie to, i jak będę miał okazję z jakimś porozmawiać to zapytam się. Mimo wszystko, jestem wierzący, ale toleruję KAŻDEGO. "Kocham bliźniego swego jak siebie samego". Gej, lesbijka czy biseksualna osoba to także nasi bliźni, Marsseel czy jak Ci tam pamiętaj o tym.

(...) I już nie chodzi o to, że wpoją dzieciom, że homoseksualizm jest dobry (czyli wg niektórych po prostu go przekabacą na złą stronę i zły tok myślenia), ale o to, że to dziecko, kiedy już podrośnie i zacznie mieć własny światopogląd (każdy tak ma, nie bójcie się), to samo może obrócić się przeciwko swoim "rodzicom". A najgorsze jest to, że może to zrobić nie samo z siebie i własnych poglądów, a dlatego, że jego [rówieśnicy/nauczyciele/ksiądz/ktokolwiek z kim ma jakiś kontakt] naopowiada mu, że homoseksualizm jest "be". A już najgorsi są rówieśnicy, wierzcie mi. Jak się na kogoś uwezmą, to już nie ma mocnych. (...)

Jeśli dziecko będzie miało odpowiednie rozwijanie emocjonalne, nic nie zagraża jego psychice - światopogląd się wykształci, i wówczas dobrze rozwinięta emocjonalnie osoba nie zwróci się przeciwko rodzicom. Nie mówimy tutaj o tzw. "Okresie młodzieńczego buntu" - bo to się zdarza większości nastolatków.

(...) Osobiscie nie zyje na tym swiecie zbyt dlugo, ale nie wiem, dlaczego taki gej ma dostac od skinow, za przeproszeniem. Dlaczego on, a nie "ktos normalny"? Moze ma wytatuowane "jestem pedalem" na czole albo skini wyczuwaja takich na odleglosc? ;) Z moich prywatnych obserwacji wynika, ze tacy homoseksualisci dostaja tak samo czesto, jak hetero, wiec juz nie przesadzajmy, ze tacy sa wyjatkowo przez skinow tepieni.

Nawet nie przez skinów - najczęściej przez otoczenie.

Johnny121
03-01-2008, 01:17
@Marsseel
Spytam się prosto. Skoro tak bardzo wierzysz w Boga i skoro On wszystko stworzył, to kto stworzył Jego?

Bambuko
03-01-2008, 01:41
Według czyjej teorii? Kościół mówi, że nikt - akurat tutaj jest tak samo wiarygodny, jak wszyscy inni...

Korektor
03-01-2008, 09:34
Z innej strony wielki wybuch też jest irracjonalny. Żeby coś pierdyknęło, to musi mieć co wybuchnąć i gdzie wybuchnąć. Nie może się nic stać w "nicości" bo nic tam nie ma niczego, jak sama nazwa wskazuje. Uważam, że sami się o tym przekonamy, kto miał rację w swoim czasie i za ludzkiego życia nikt nie potwierdzi ani nie obali istnienia Boga.

Bambuko
03-01-2008, 09:41
O tym mówię. Może teraz podyskutujemy o sensie życia? Są rzeczy, nad którymi możemy się zastanawiać, kombinować, ale nie powinno się ich nikomu narzucać, bo "tak się uważa", albo "ktoś tak powiedział". Johnny, pewnie nie wierzysz w Boga, trudno. Jeszcze się nauczysz, że są lepsze nieścisłości, którymi możesz zagiąć chrześcijanina.

Johnny121
03-01-2008, 13:22
Właśnie o to mi chodzi. Skoro chrześcijanie mówią, że Bóg stworzył wszystko - ok. Ale kto stworzył jego, żeby on mógł to zrobić?

Marsseel
03-01-2008, 14:56
Nie wiem, ale to nie znaczy że go nie ma.
Ja po prostu w niego wierzę, opieram to na swoich doświadczeniach.
Jeżeli ty nie chcesz w niego wierzyć to proszę bardzo nic mi do tego.

Bambuko
03-01-2008, 15:33
Właśnie o to mi chodzi. Skoro chrześcijanie mówią, że Bóg stworzył wszystko - ok. Ale kto stworzył jego, żeby on mógł to zrobić?

Tak samo mogę zapytać, kto stworzył Ciebie, skoro nie Bóg... Wg wiary chrześcijańskiej Bóg był od początku. Co tutaj nie pasuje?

metiu
03-01-2008, 16:00

Koleś zdeczka offtopujesz, jeżeli zależy Ci na dyskusji na temat wiary chrześcijańskiej, to załóż oddzielny temat, sam z chęcią się w nim będę udzielać. Ale na te pytanie Ci jeszcze odpowiem. Tak jak wyżej Bambuko powiedział, Bóg poprostu odpoczątku był. Wtedy nasuwa się pytanie "Jak to możliwe żeby on sam był odpoczątku", to odpowiedź jest taka, że to jest dla ludzkiego umysłu niepojęte.

@topic
O to co znalazłem na youtubie ^^
http://youtube.com/watch?v=p_tWeFFPKGs&feature=related

Lasooch
03-01-2008, 17:15

Skoro ok, to nikt Go nie stworzył, był od zawsze. Według chrześcijan. A jak jesteś ateistą, to czemu zakładasz, że Bóg wszystko stworzył?

Maethi
03-01-2008, 18:03
No tez po części prawda.
Z drugiej strony gdyby nie te kolorowe parady to myślę, że mieliby więcej poparcia u hetero.
Poza tym to trochę sprzeczność, chcą być traktowani normalnie, tak jak wszyscy to niech na tych paradach pokażą że są normalni, bo teraz moim zdaniem robią coś zupełnie odwrotnego.

Ludziu powiedz Ty mi kto wpada na przeróżne parady i nie tylko te homoseksualne? No kto..powiedz kto..a tacy choćby hetero debile, którym nie pasują tamci.. no i co? I kupa za przeproszeniem to co piszesz. Parady są po to, aby rząd zaakceptował prawa tych ludzi, którzy JE MAJĄ. Po to są też petycje. To jest tak samo jak ze strajkiem w firmie. I to, że ludzie są ograniczeni - to wychodzi w ich zachowaniu czyt. wjazdach debili na parady i wszelkiej maści agresywne zachowanie czy choćby zachowanie kiedyś p. Kaczyńskiego, który do parady nie chciał doprowadzić.

A ja wam powiem, że jestem lesbijką. I kij wam za to w oko bo zwisa mi wasza reakcja. No może Bambusia nie :)

Thimburd
03-01-2008, 18:21
Nawiążę może jeszcze do religii (powiedzmy, że ma to spory związek z tematem). Wiara w Boga - dobra, możecie sobie wierzyć (mówię to do tych którzy tutaj usilnie tą wiarę podkreślają) w jakiegoś opiekuna ludzkości, ale czy jesteście katolikami? Wygląda na to, że tak. A wiara w Boga musi być Katolicyzmem? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który ciągle wymyśla jakieś pierdoły, dostosowuje prawo do swoich celów i poglądów konserwatywnych? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który w swej historii dał nam swoimi działaniami tysiąc lat ciemnoty i zastoju rozwoju, mordowania milionów ludzi dla sprawy Chrystusa, wyprawy krzyżowe, polowanie na czarownice, atakowanie nauki i naukowców? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który z Chrześcijaństwa dawnego, postaw moralnych i rad głoszonych przez wczesnych chrześcijan, stworzył coś zupełnie absurdalnego i głupiego, pełnego niedorzeczności? Który mordem zasiał "ducha wiary" w państwa pogańskie (np. w Polsce: w szkołach chyba nie mówią, jak to na przestrzeni dziesiątek i setek lat mordowano i siłą wpajano katolicyzm: mówią o "chrzcie Polski" i już, jedna data i już), w państwa pogańskie w których Kościół zostawiał (albo raczej wsysał i modyfikował) dla wygody tradycje dopisując do tego absurdalne katolickie brednie, zastępując święta ludzi świętami katolickimi, i siłą i mordem przestawiając poglądy? Który teraz wmawia nam, że homoseksualiści (nawiązuję do tematu) są źli, Harry Potter jest zły, in-vitro jest złe, komórki macierzyste są złe, poglądy liberalne są złe etc. narzucając coraz to nowe poglądy? Czy chcecie żyć tak jak to sobie wymyśli Watykan? Watykan dzięki któremu jesteśmy 1000 lat do tyłu? Przemyślcie to. Ja tylko liznąłem tematu atakując Katolicyzm. Jeszcze dodam - krytykujecie Islam za terroryzm? A czym byli kiedyś Katolicy? To było coś gorszego: to były jawne i masowe ataki i zabójstwa. Nie mówię, że Islam jest dobry. Chcę w tej chwili skrytykować religię ogólnie. I pytam: komu Wy się podporządkowujecie?

Gonzo
03-01-2008, 19:29
Nawiążę może jeszcze do religii (powiedzmy, że ma to spory związek z tematem). Wiara w Boga - dobra, możecie sobie wierzyć (mówię to do tych którzy tutaj usilnie tą wiarę podkreślają) w jakiegoś opiekuna ludzkości, ale czy jesteście katolikami? Wygląda na to, że tak. A wiara w Boga musi być Katolicyzmem? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który ciągle wymyśla jakieś pierdoły, dostosowuje prawo do swoich celów i poglądów konserwatywnych? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który w swej historii dał nam swoimi działaniami tysiąc lat ciemnoty i zastoju rozwoju, mordowania milionów ludzi dla sprawy Chrystusa, wyprawy krzyżowe, polowanie na czarownice, atakowanie nauki i naukowców? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który z Chrześcijaństwa dawnego, postaw moralnych i rad głoszonych przez wczesnych chrześcijan, stworzył coś zupełnie absurdalnego i głupiego, pełnego niedorzeczności? Który mordem zasiał "ducha wiary" w państwa pogańskie (np. w Polsce: w szkołach chyba nie mówią, jak to na przestrzeni dziesiątek i setek lat mordowano i siłą wpajano katolicyzm: mówią o "chrzcie Polski" i już, jedna data i już), w państwa pogańskie w których Kościół zostawiał (albo raczej wsysał i modyfikował) dla wygody tradycje dopisując do tego absurdalne katolickie brednie, zastępując święta ludzi świętami katolickimi, i siłą i mordem przestawiając poglądy? Który teraz wmawia nam, że homoseksualiści (nawiązuję do tematu) są źli, Harry Potter jest zły, in-vitro jest złe, komórki macierzyste są złe, poglądy liberalne są złe etc. narzucając coraz to nowe poglądy? Czy chcecie żyć tak jak to sobie wymyśli Watykan? Watykan dzięki któremu jesteśmy 1000 lat do tyłu? Przemyślcie to. Ja tylko liznąłem tematu atakując Katolicyzm. Jeszcze dodam - krytykujecie Islam za terroryzm? A czym byli kiedyś Katolicy? To było coś gorszego: to były jawne i masowe ataki i zabójstwa. Nie mówię, że Islam jest dobry. Chcę w tej chwili skrytykować religię ogólnie. I pytam: komu Wy się podporządkowujecie?

Wierzę w Boga. Nie wierzę w niego dla kogoś, jakiś księży czy innych... Też nie popieram tego, co robili kiedyś (co robią dziś to swoją drogą): szczególnie mordowania ludzi/inkwizycji, czy zastoju w nauce, bo to nazywamy fanatyzmem religijnym... Wiem, że taki KTOŚ jak Bóg istnieje - i wierzę w Niego na własną rękę, dlatego np. nie uczęszczam na religię, bo katechetka jest jedną z tych fanatyków.

Korektor
03-01-2008, 19:55
Powiedzmy sobie szczerze, że każdy ma coś za uszami i każdy parę tysięcy lat temu się napieprzał z każdym. To co było w XI w. moi drodzy, nie ma nic do rzeczy. To byli inni ludzie. Liczy się to co jest teraz, a teraz dzieje się coraz lepiej jeśli chodzi o mentalność Kościoła. I to zacznijcie zauważać, nie krucjaty.

Tak samo jakbym miał winić któregoś z Was za to, że jego praXXdziadek mordował bezbronne kotki na ulicy, albo był katem.

eerion
03-01-2008, 19:59
Liczy się to co jest teraz, a teraz dzieje się coraz lepiej jeśli chodzi o mentalność Kościoła.
Teraz nie zmieniło się nic poza tym, że kościół w niektórych sprawach udaje, że jest tolerancyjny.

Homo i Bi - nie mam zupełnie nic do nich. To ludzie tacy jak inni, jak ja. Natura tak stworzyła i jest.
Homoseksualizm jest w świecie ludzi i zwierząt od zarania dziejów.

Johnny121
03-01-2008, 20:53
Skoro ok, to nikt Go nie stworzył, był od zawsze. Według chrześcijan. A jak jesteś ateistą, to czemu zakładasz, że Bóg wszystko stworzył?

Mówię, że chrześcijanie tak zakładają. Poza tym i tak nie mamy całkowitej pewności, czy nas stworzył On, Wujek Rysiu, czy co innego.

@Topic
Nie lubię gejów, ale niech sobie żyją, niech sobie biorą śluby, byle z daleka ode mnie. Przesadzają z próbami legalizacji adopcji.

@Down
No i tutaj możemy skończyć, bo i tak do niczego nie dojdziemy ; )

Bambuko
03-01-2008, 21:20
Johnny, skoro nie zakładasz tego co chrześcijanie, to po co pytasz? To po prostu kolejne założenie. Przed Bogiem nie było niczego. Nietzsche był dużo potem : ) Proste.

Nie mamy pewności kto nas stworzył, to mi nowość.

Slay
03-01-2008, 21:43
A ja wam powiem, że jestem lesbijką.
Nie - jestes gejem i wspolzyjesz z plastikowym AK-47. =)

Maethi
03-01-2008, 22:10
lepszy mój naładowany AK niż She.. słyszałem wieść, że widujesz się z nią slayasty :)

Bambuko
04-01-2008, 02:15
Thimburd, na Twój post odpowiem w ten sposób:
Judasz był uczniem Jezusa.

EvilPwned
04-01-2008, 16:09
A ja wam powiem, że jestem lesbijką. I kij wam za to w oko bo zwisa mi wasza reakcja. No może Bambusia nie :)

A ja ci powiem, że jesteś pier**lonym idiotą który udaje homoseksualistę żeby się ponabijać w poważnym temacie -,-

A jako powód mojej wypowiedzi zacytuję kolejny twój post:
lepszy mój naładowany AK niż She.. słyszałem wieść, że widujesz się z nią slayasty :)

To może jeszcze nie wiesz, czy jesteś mężczyzną czy kobietą (chłopcem/dziewczyną?)?

@Slay
Też mądry dowcip (?)...

@top.
A co do poglądów i nauk Kościoła... Wiele jest idiotycznych i przeczy samym sobie.

Lasooch
04-01-2008, 16:17
@EvilPwned:

Za przeproszeniem, ale mam wrażenie, że nie zrozumiałeś nic z postów Maethiego-rozbierane-zdjęcia (z AK, czyż nie?) i Slaya.

Bambuko
04-01-2008, 16:19
I nie wniosłeś nic nowego, każdy wie, że Maethi to facet. W zasadzie do jego jednego możemy mieć pewność : D

Duch Niespokojny
04-01-2008, 16:27
Za przeproszeniem, ale mam wrażenie, że nie zrozumiałeś nic z postów Maethiego-rozbierane-zdjęcia (z AK, czyż nie?) i Slaya.
Czy każdy musi znać wszystkie szegóły z życia użytkowników forum? To jest publiczna dyskusja i takie rzeczy są tu po prostu nie na miejscu.

Lasooch
04-01-2008, 16:33
Czy każdy musi znać wszystkie szegóły z życia użytkowników forum? To jest publiczna dyskusja i takie rzeczy są tu po prostu nie na miejscu.

Owszem, nie każdy musi je znać, ale nazywanie kogoś p*erdolonym idiotą dlatego, że nie rozumie się danej aluzji, także jest po prostu nie na miejscu (zwłaszcza, że w pewnym momencie każdy na forum mógł conieco zobaczyć, m. in. AK).

Gonzo
04-01-2008, 20:00
Owszem, nie każdy musi je znać, ale nazywanie kogoś p*erdolonym idiotą dlatego, że nie rozumie się danej aluzji, także jest po prostu nie na miejscu (zwłaszcza, że w pewnym momencie każdy na forum mógł conieco zobaczyć, m. in. AK).

Offtopujecie Panowie... ;)

Smetana
04-01-2008, 20:15
Geje do gazu!

EvilPwned
04-01-2008, 22:13
Geje do gazu!

... hetero na szubienicę? Ku*wa ja już nie rozumiem, w czym ci homoseksualiści są gorsi?! A już szczególnie się wszyscy tych gejów czepiają, bo "lesbijki są słodkie"...

Nie jestem tutaj zbyt długo i nie znam raczej wszystkich użytkowników forum, a tym bardziej tematów, a to, co napisał, to nie jest nawet aluzja, a po prostu żałosne żarty. A napisałem o p*erdolonym idiocie, bo uważam, że jeśli ktoś tak się wypowiada (nawet, jeśli to "żart" a nie jego realne poglądy) to faktycznie nim jest.

Jestem lesbijką czyt. chuj mnie obchodzą ludzie nietolerancyjni bo to czy jestem gejem, lesbijką czy hetero nie jest ich sprawą.
To akurat racja.

Maethi
04-01-2008, 22:21
A ja ci powiem, że jesteś pier**lonym idiotą który udaje homoseksualistę żeby się ponabijać w poważnym temacie -,-

Chyba nie zrozumiałeś metafory. Jestem lesbijką czyt. chuj mnie obchodzą ludzie nietolerancyjni bo to czy jestem gejem, lesbijką czy hetero nie jest ich sprawą. I tym samym wyraziłem swój pogląd w tym temacie.

To może jeszcze nie wiesz, czy jesteś mężczyzną czy kobietą (chłopcem/dziewczyną?)?

Może Ty nie wiesz jak się szat apnąć?:)

W zasadzie do jego jednego możemy mieć pewność : D

My pretty egg, ya?;> z Bekonem czy nie?:)

.. hetero na szubienicę?

Za jaja!!

@Gonzo jak mi napiszesz ze offtopuje co Cie kopne...napisalem cos tu o swoich myslach :)

Kejmilo
04-01-2008, 23:29
Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...

sphinx123
04-01-2008, 23:39
Najfajniejsze jest to że ci co gadają jakim to ZUEEEM są homo, do lesbijek nic nie mają chociaż to polega na tej samej zasadzie xD

BoxerxD
05-01-2008, 02:45
czuje niechcec do tych wszystkich homo , ale niech se zyja oby mi sie na oczy nie pokazywali i nie domagali sie adopcji dzieci i legalnych zwiazkow

Korektor
05-01-2008, 10:46
Nie przez kościół, durne pały, tylko przez nadinterpretacje (różnej maści) jego kazań były i są wojny.

Duch Niespokojny
05-01-2008, 13:45
Nie przez kościół, durne pały, tylko przez nadinterpretacje (różnej maści) jego kazań były i są wojny.
Nadinterpretacje te zdarzały się również wewnątrz samego Kościoła, a więc częściowo jest to też jego wina.

Bambuko
05-01-2008, 14:33
Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?

Gonzo
05-01-2008, 14:40
Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...

Jeden z niewielu mądrych postów w temacie, DOPRAWDY WAM POWIADAM. ;<

Maethi, jeśli chcesz się kłócić - idź na IRC. ;)

Bambuko
05-01-2008, 14:54
Taa, bardzo mądry. Ja nie widzę w przykazaniu miłości nic o homoseksualizmie. Nie o taką miłość chodzi. Oznacza ono, że nienawiść jest zła.

Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów? Twierdzicie tak, bo jesteście przeciwko. To też jest fanatyzm. Biblia mówi metaforycznie. Nie musisz nam opowiadać, co zostało udowodnione naukowo, akurat to większość zainteresowanych wie. Słońce, które kiedyś wybuchnie? Przecież Biblia zapowiada koniec ludzkości.

Tłumacząc się zapewne? Czyli nawet nie wiesz, jak się tłumaczą, ale się domyślasz? Sam przyznajesz, że opierasz się na domniemaniach.

Ale o kościele jest inny temat aktualnie.

Duch Niespokojny
05-01-2008, 15:34
Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?
Głównie hierarchię kościelną, choć wierni (chociażby przez bierne przyzwolenie) też mieli swój udział w okrucieństwach dokonywanych z inspiracji Kościoła. A Jezus nigdy członkiem Kościoła nie był...
Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów?
Nie powiedziałem, ze był/jest przyczyną większości problemów. Ale ty tu z kolei wytaczasz argument w stylu "jak inni mogą to ja też". Owszem, były wojny zanim przyszedł Kościół, ale to nie oznacza, że on sam jest święty i do niczego nie przyłożył palca.

Bambuko
05-01-2008, 15:59
To Kejmilo powiedział, że "kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie".

Nie mówię, że kościół może być zły, bo inni są. Mówię, że wiara chrześcijańska nie jest zła, a to, że ktoś się na nią powołuje, nie znaczy, że musi być dobrym. Nie neguję zła wyrządzonego przez wyznawców katolicyzmu. Ale nie można obarczać za nie wszystkich.

Vanhelsen
05-01-2008, 19:33
Przecież wam nie mówię, że musicie w to wierzyć, wasza sprawa. Kto chce ten uwierzy, kto nie może sam kiedyś czegoś takiego doświadczy.A pitolenie, że "w końcu dojdziemy do prawdy ale wtedy będzie za późno" to co?
A według mnie udowodniłem sporo, tylko wy nie chcecie tego przyjąć bo to sprzeczne z waszymi przekonaniami. Ok, rozumiem to i nie będę się już więcej narzucał.

Nie wnikam, mi pomógł i dlatego w niego wierzę.Nie udowodniłeś nic, tylko rzucasz ogólnikami.
Głęboka wiara i fanatyzm to jedno i to samo, ale wszystko zależy od punktu patrzenia...
Może tobie pomógł, ale innym niekoniecznie więc regligia nie może być żadnym argumentem w żadnej sprawie, IMO

Czyli według ciebie kościół katolicki toleruje homoseksualizm tak?ROTFL, to widać, że nie, i tym się m.in. kłóci z przykazaniami...

Wszystko ma swoje granice.Tia... ale w Biblii jest napisane, że Bóg kocha wszystkich bez żadnych warunków, a więc gdzie te granice?...

@Marsseel
Spytam się prosto. Skoro tak bardzo wierzysz w Boga i skoro On wszystko stworzył, to kto stworzył Jego?To jest założenie wiary, że Bóg istniał zawsze i wszędzie, nie ma okresu "przed Bogiem", tym tekstem tylko wywołujesz niepotrzebny flamewar i offtop...

Smetana
05-01-2008, 20:34
A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje :P.

Mapa_Europy
05-01-2008, 22:10
A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje :P.
No tak, ale czy wtedy ktoś by się nimi interesował?
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział

Slay
06-01-2008, 09:53
wierni (chociażby przez bierne przyzwolenie) też mieli swój udział w okrucieństwach dokonywanych z inspiracji Kościoła
Dopiero poczatek stycznia, a juz mamy murowanego kandydata w kategorii 'dowcip roku' =)

Kejmilo
06-01-2008, 10:29

A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...

Lasooch
06-01-2008, 10:58
A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...

Tylko dlatego, że jak był młody, to go nie chcieli w jakimśtam składającym się z gejów stowarzyszeniu czy coś w ten deseń. Czy w nim był, ale cośtam. Nie pamiętam.

Smetana
06-01-2008, 11:18
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział
A na cholerę im to zainteresowanie? Tylko po to by wyrywać sobie przywileje i zasłaniać się "poszanowaniem mniejszości".

Duch Niespokojny
06-01-2008, 14:07
Dopiero poczatek stycznia, a juz mamy murowanego kandydata w kategorii 'dowcip roku' =)
Bo...?????????

Marsseel
06-01-2008, 14:23

Gdyby manifestowali w normalny sposób, a nie organizowali prawie że orgie na ulicach to mieli by jeszcze więcej sprzymierzeńców.

TheDwarf
10-01-2008, 01:21
A więc przeczytalem ten caly wasz temat i nie cytujac pojedynczych postow, przytocze swoje zdanie na poszczegolny tematy:

ORIENTACJA SEKSUALNA

Osobiscie jestem zwolennikiem tego, zeby kazdy robil to co mu sie w zyciu podoba - gdybym ja był dyktatorem tego swiata, kazdy by mogl ubierac sie w co chce, wierzyc w co chce, robic co chce i posiadac dowolna orientacje seksualna. Kazdy przeciez ma prawo do szczescia, a co biedny homoseksualista moze za to, ze mu do szczescia potrzebny jest partner tej samej płci? Jestem jak najbardziej za pelna legalizacja zwiazku homoseksualnych, moze oprocz adopcji z ktora bym poczekal jeszcze parę, parenascie lat. Dlaczego? Dziecko moze miec male problemy w przyszlosci, zwiazane z posiadaniem "dwóch ojcow".

RELIGIA

Uwazam, ze kazdy powinien miec prawo wierzyc w co mu sie jawnie podoba, poczawszy od katolickiego boga, przez marduka, az po szatana, konczac na ksiezycu. Indywidualna sprawa kazdej osoby, jest to w co wierzy i nie powinnismy w zaden sposob w to ingerowac. Osobiscie jestem ateista i czuje sie poniekad pokrzywdzony w tym kraju. Zacznijmy moze od polityki - polityka kraju nastawia sie na katolicyzm i dzieje sie to tylko dlatego, ze 90%~ obywateli jest katolikami. To oczywiste w swiecie polityki - gdyby ktos sprobowal sprzeciwic sie 90% ludu, to na wlasne zyczenie stanalby na przegranej pozycji. I o ile jest to oczywiste, to nie do konca sprawiedliwe. Kolejna sprawa jest szkoła - zacznijmy moze od samego przedmiotu "religia", jest to ewidentne faworyzowanie tych wierzacych, bo jak wiemy z religii sa przewaznie b.dobre oceny, wiec srednia tych ktorzy na nia uczeszczaja automatycznie idzie w gore. Oczywiscie, pojawia sie "zastepcza" etyka, jednak jak to wyglada w praktyce wszyscy wiemy - TAKOWEJ NIE MA! Ale to nie koniec szkolnej komedii zwiazanej z religia, bo zarazone zostaly takze inne przedmioty - na j.polskim uczymy sie np. o Biblii, co tez jest zdecydowanym postawieniem na wiare katolicka, moim zdaniem powinnismy tez sie uczyc o swietych ksiegach islamu, buddyzmu etc. Kolejnym oburzajacym faktem jest to, ze zarowno w liceum jak i gimnazjum jakies tam uroczystosci/akademie odbywaly sie w kosciele - od kilku lat konsekwentnie na nie nie chodze i w przyszlosci nie zamierzam tego zmienic. Zyjemy, wiec w absurdalnym kraju, gdzie 'wolnosc religijna' jest tylko pozorna.

CZY BOG ISTNIEJE? CZY KATOLICYZM JEST WLASCIWY?

Moje zdanie na ten temat jest proste - nie do konca. Nie mam najmniejszych watpliwosci, ze gdyby wykreslic katolicyzm z historii tego swiata, a kontynuowac tok myslenia grekow, rzymian czy nawet egipcjan mielibysmy dzisiaj technike taka jaka bedzie za kilkaset lat. Nie oszukujmy sie - katolicyzm byl czasem zacofania, nie rozwijania zadnej mysli, tylko wprowadzania jednej ciemnej mysli biednemu ludowi, a kto sie temu sprzeciwial zostal palony na stosie. Ba, nawet nie sprzeciwial, a poddawal mysl chrzescijanstwa pod jakakolwiek watpliwosc. I tak o to szlismy przez 10-12 wiekow zaslepieni wiara.

Teraz moze sama teoria religii chrzescijanskiej - ja tam nie wierze w to, ze istnieje jakis tam bog ktory nas kocha i chce dla nas dobrze i przez to dal nam wolna wole. To jest sprzeczne. Przeciez skoro chcialby dla nas jak najlepiej to w pewnym stopniu odebralby nam wolna wole, by na swiecie nie bylo wojen, nienawisci i zla. Ponadto co do homoseksualizmu - skoro jest zły, to dlaczego bóg stworzyl geja i lesbijkę? Skoro mogl wszystko, to mogl to ominac, a jednak tego nie zrobil. Dlaczego? Absurdy wiary chrzescijanskiej mozna podawac w setkach.

Najsmieszniejszym jednak jest fakt, ze ludzie w imie tego 'boga', ktory niesie milosc i pokoj, mordowali, podbijali i prowadzili wyprawy krzyzowe. Coz, za ludzka falszywosc.

Dla mnie bog po prostu nie istnieje, a ludzie ktorzy w niego wierza, robia to tylko dla tego, ze od kogos ta wiare dostali i za wszelka cene chca ja tracic, ale rozmowa z chrzescijanami na temat slusznosci ich wiary jest zabawna, a ich argumenty na prawdziwosc tego w co wierza to w wiekszosci cos w stylu, ze kosciol powiedzial to tak musi byc. Jest tak i koniec. Chrystus powiedzial i musi byc.

Pamietajcie jednak, ze za 500 lat, a mam nadzieje ze i szybciej wszyscy bedziecie mitologią. Tak, caly chrzescijanizm z wszystkimi odmianami i wszystkie te wasze religie, wierzenia beda mitologia. Dzieci w szkolach dwudziestego szóstego wieku uczyc sie beda w jednym rozdziale ksiazki o Zeusie, Izydzie, Jowiszu, Buddzie i Chrystusie.

DLACZEGO WIĘC POWSTAŁA RELIGIA?

Dobre pytanie. Przeciez z zalozenia wiemy, ze nikt nie tracilby czasu na wymyslenie sobie historyjek o czyms tam, bez wiekszego celu. Religie od poczatku czasu powstalyby manipulowac ludzmi. Powstaly po to, by sredniowieczny chlop placil dla boga (na kosciol), poszedl na wojne, by zginac w imie boga (dla panstwa) oraz byl lojalny wobec boga (panstwa). To jedna, wielka przykrywka, zreszta mistrzowsko zrobiona. Tych co wymyslili chrzescijanizm podziwiam, bo przez setki lat malo kto sie polapal w ich mysleniu. Religia jest wygodna takze dzis, w XXI w. - marzenia 100% ludzi opieraja sie na byciu szczesliwym. I to jest dobre. Niestety, dla 90% ludzi szczescie oznacze slawe i pieniadze, czyli cos co dzieki kosciolowi wiele osob zdobylo, i im wiecej z was w niedziele rzuci na tace, i jutro wlaczy radio maryja, tym wiecej takich ludzi to zdobedzie. Tak wiec, chrzescijanizm i inne religie beda istniec tak dlugo jak to sie bedzie komus oplacac, czyli idac dalszym tokiem mojego myslenia - ludzie beda w to wierzyc.

Wasz, kochający (wszystkich) Lovah.

Slay
11-01-2008, 08:01
Religie od poczatku czasu powstalyby manipulowac ludzmi. Powstaly po to, by sredniowieczny chlop placil dla boga (na kosciol), poszedl na wojne, by zginac w imie boga (dla panstwa)
A kiedy to sredniowieczny CHLOP chodzil na wojne (i to w imie Boga)?

Patton
11-01-2008, 09:10
JEZELI GRUPA OSOB W COS WIERZY TO JEST TO RELIGIA A JEZELI JEDEN CZLOWIEK W COS WIERZY TO JEST SZALENCEM. cytat z ksiazki Bóg urojony.

Bambuko
11-01-2008, 09:53
Patton - bez czytania tej książki można zdemaskować ateizm. Typ wydaje książkę, pisze w niej parę ładnych zdań, a także to, że ateista to człowiek wyzwolony, inteligentny i tak dalej, a tłum ludzi powtarza te słowa, czuje się lepszym od pozostałych i tak dalej. Czyli religia, i to wredna.

Dwarf - no cóż, nie wierzysz w Boga. Ale Twoje argumenty nie są sprawiedliwe. W mojej szkole nie było uroczystości w kościele (oprócz rekolekcji). W mojej szkole zresztą była etyka ; )
Twoje przypuszczenia o wysoce rozwiniętym świecie bez chrześcijaństwa są właśnie przypuszczeniami. Pamiętaj jednak, że Grecy czy Rzymianie ładnie zaczęli, ale osiedli na laurach i praktykowali nauki przodków, nie wymyślali za wiele nowego. A barbarzyńcy nie wierzyli w Chrystusa. Rzym i tak by upadł.
Niektórzy wykorzystują religię do własnych celów. Ale nie było tak od początku, a teraz nie są to regularne praktyki. Chrześcijaństwo nie równa się Radiu Maryja! Myślisz stereotypami.
A religia się nie skończy, nie martw się o to.

Patton
11-01-2008, 10:39
Ja tam nie wiem czy Bog istnieje w kazdym razie ten swiat nie jest normalny zadza nim jakies dziwne moce. Mialem okazje sie o tym przekonac

podam teraz takie dziwne sytuacje:
1.Mam psa (labradora) i snilo mi sie ze umarl,nastepnego dnia piesek mial isc do weterynarza na szczepienie okazalo sie przy okazji ze ma ropomacicze! i pozyl by tylko jeden miesiac!!!! naszczescie piesek zyje!!!!
2.moj dziadek przyszedl z kosciola zjadl obiad na progu zblizal sie wieczor i cos mojego dziadka podkusilo zeby spal w stodole a nie w domu nic nie zapowiadalo na lapanke nastepnego ranka przyszlo GESTAPO! i pytaja sie o dziadka! nie bylo go wiec poszli
3.kiedys interesowalem sie ufo czytalem ksiazki grzebalem w internecie prowadzilem obserwacje itd w pewnej ksiazce przeczytalem ze jakas kobieta i jakis mezczyzna bardzo interesowali sie marsem i obaj zggineli ja cos mialem podobnego wracam sobie wieczorem od kumpla a tu bmw tak jakos zaczyna za mna jechac koluje tak jakos silnik warczy nikomu nie bylem nic winien zadnej mafii nikogo nie znalem i nikt mnie nieznal i nie wiedzial ze interesuje sie ufo na nastepny dzien powiedzialem sobie ze zaczne sie czyms innym zajmowac.
4. moja babcia szla o polnocy droga i przechodzila kolo kosciola i slyszala dzwony w kosciele to bylo ok 1937 roku?

Vanhelsen
11-01-2008, 13:53
Ja tam nie wiem czy Bog istnieje w kazdym razie ten swiat nie jest normalny zadza nim jakies dziwne moce. Mialem okazje sie o tym przekonac

1.Mam psa (labradora) i snilo mi sie ze umarl,nastepnego dnia piesek mial isc do weterynarza na szczepienie okazalo sie przy okazji ze ma ropomacicze! i pozyl by tylko jeden miesiac!!!! naszczescie piesek zyje!!!!
2.moj dziadek przyszedl z kosciola zjadl obiad na progu zblizal sie wieczor i cos mojego dziadka podkusilo zeby spal w stodole a nie w domu nic nie zapowiadalo na lapanke nastepnego ranka przyszlo GESTAPO! i pytaja sie o dziadka! nie bylo go wiec poszli
3.kiedys interesowalem sie ufo czytalem ksiazki grzebalem w internecie prowadzilem obserwacje itd w pewnej ksiazce przeczytalem ze jakas kobieta i jakis mezczyzna bardzo interesowali sie marsem i obaj zggineli ja cos mialem podobnego wracam sobie wieczorem od kumpla a tu bmw tak jakos zaczyna za mna jechac koluje tak jakos silnik warczy nikomu nie bylem nic winien zadnej mafii nikogo nie znalem i nikt mnie nieznal i nie wiedzial ze interesuje sie ufo na nastepny dzien powiedzialem sobie ze zaczne sie czyms innym zajmowac.
4. moja babcia szla o polnocy droga i przechodzila kolo kosciola i slyszala dzwony w kosciele to bylo ok 1937 roku?1. zbieg okoliczności?
2. zbieg okoliczności?
3. zbieg okoliczności? może jakiś kierowca na promilach?
4. Z reguły (a przynajmniej w znanych mi kościołach) dzwony biją o 6, 9, w południe, o 15, 18, 21 i o połnocy...

Patton
11-01-2008, 14:00
a co powiesz na to ide sobie droga a tu nagle z gory zlatuje papierek zwiniety w kulke (wujek mowil ze to aniolek z nieba papierek zrzucil niewiem o co mu chodzilo bylem wtedy w 1kl sz p)

albo sikam na drodze (polnej) i nagle mi kropelka spada na lewe ramie i wlasnie z lewej strony jakis gosciu szedl no ja szybko gacie w gore, niewiem skad sie wziela ta kropla to bylo w poniedzialek deszczu zadnego nie bylo ani nic zadnych drzew lisci tym bardziej??? :cygaro:

Duch Niespokojny
11-01-2008, 16:46
Patton - bez czytania tej książki można zdemaskować ateizm. Typ wydaje książkę, pisze w niej parę ładnych zdań, a także to, że ateista to człowiek wyzwolony, inteligentny i tak dalej, a tłum ludzi powtarza te słowa, czuje się lepszym od pozostałych i tak dalej. Czyli religia, i to wredna.
Dlaczego wredna? Każda religia "czuje się" lepsza od innych, prawie każdy wierzący czuje się lepszy od niewierzącego. Dlaczego w przypadku ateistów miałoby być inaczej? Dokładnie tak samo jak ty mógłbym "zdemaskować" każdą dowolną religię.

Ashlon
11-01-2008, 17:04
A kiedy to sredniowieczny CHLOP chodzil na wojne

Nie chce mi sie przepisywac z podrecznika, wiec wkleje ci cytaty z wikipedii :
"Wojna Chłopska (niem. Bauernkrieg) była największym w dziejach Niemiec wystąpieniem chłopskim, przeciw panom feudalnym. Trwała w latach 1524-1525 i zakończyła się całkowitą klęską powstańców."

(i to w imie Boga)?
"Oprócz tego oficjalnym wyprawom krzyżowym towarzyszyły też tzw. wyprawy ludowe, w których uczestniczyły tłumy przypadkowych cywilów i które wszystkie zakończyły się masakrami tych ludzi. Zalicza się do nich:

* I wyprawa ludowa 1096, poprzedzająca I wyprawę krzyżową, prowadzona przez kaznodzieję Piotra z Amiens, która dokonała kilku masowych rzezi ludności żydowskiej w Nadrenii i na szlaku swoich przemarszów, po czym została zmasakrowana przez oddziały sułtana Ar Rumu, pod Niceą (Nikeją, Nikają), niedaleko Konstantynopola.
* II wyprawa ludowa 1147 – towarzysząca II wyprawie krzyżowej, podzieliła losy tej ostatniej."

@Patton : tak, spadajacy papierek czy kropelka jest oznaka tego, ze swiatem rzadza dziwne moce. Wiatr unoszacy papierki nie istnieje, a chmury sa stworzone z masy kakaowej i kropelki z nich spadac nie moga.

Slay
11-01-2008, 17:30
Ok, masz racje co do obu krucjat - wylecialo mi z glowy. Za to z podpieciem Bauernkriegu sie nie zgodze - chocby dlatego, ze 1525 to juz nie sredniowiecze.

Patton
11-01-2008, 21:41
@Patton : tak, spadajacy papierek czy kropelka jest oznaka tego, ze swiatem rzadza dziwne moce. Wiatr unoszacy papierki nie istnieje, a chmury sa stworzone z masy kakaowej i kropelki z nich spadac nie moga.
Nie jestem stukniety!!!!X( Masz racje te dwie rzeczy nie oznaczaja ze swiatem rzadza dziwne moce! bynajmniej ale wiem jak bylo bylo sucho a nagle spada kropelka z nieba, ide pusta droga asfaltowa z wujkiem spada papierek zadnego wiatru w okolicy nie ma zadnych domow papierek spadl centralnie na ziemie z dolu nie z boku tylko z dolu

Ale najbardziej intryguje mnie ten sen proroczy o moim psie nic o nim nie myslalem nawet niewiedzialem ze idzie nazajutrz do szczepienia:o

Vanhelsen
11-01-2008, 21:43
a co powiesz na to ide sobie droga a tu nagle z gory zlatuje papierek zwiniety w kulke (wujek mowil ze to aniolek z nieba papierek zrzucil niewiem o co mu chodzilo bylem wtedy w 1kl sz p)

albo sikam na drodze (polnej) i nagle mi kropelka spada na lewe ramie i wlasnie z lewej strony jakis gosciu szedl no ja szybko gacie w gore, niewiem skad sie wziela ta kropla to bylo w poniedzialek deszczu zadnego nie bylo ani nic zadnych drzew lisci tym bardziej??? :cygaro:2 lata temu na okienku w czerwcu klasowo grupką wyłożyliśmy się na boisku, gapiliśmy w niebo i gadaliśmy o niczym. W pewnej chwili przeleciała nad nami foliowa reklamówka tak na wysokości 150-200m... Aniołki widać zaśmiecają środowisko... :baby:
A siekania nie każ mi komentować... -.-"

Patton
11-01-2008, 21:45
No dobra papierek i kropelke mozna wytlumaczyc jak by sie uparl ale co ze snem???!!!:evul:

Kejmilo
11-01-2008, 21:55
No dobra papierek i kropelke mozna wytlumaczyc jak by sie uparl ale co ze snem???!!!:evul:

Nie da się wytłumaczyć, bo nie ma czego. Sen proroczy? Wróżką jesteś? Przepowiedz mi przyszłość plx. Z takimi bzdurami to na fora o egzorcyzmach wara, bo tu cię każdy wyśmieje, zresztą nie bez powodu. Spójrz na swoje posty z punktu widzenia zwykłego użytkownika, a jeśli nadal nic nie dostrzegasz, to proponuje wyjść nago przed centrum handlowe, może to ci odświeży umysł.

Slay
11-01-2008, 21:59
papierek spadl centralnie na ziemie z dolu nie z boku tylko z dolu
Spadl z dolu, powiadasz? To predzej go Marduk zrzucil niz jakis Bog. I to wbrew powszechnemu prawu ciazenia.

Patton
11-01-2008, 22:02
:D oczywiscie z gory.

a przeciez slyszy sie tu i tam o snach proroczych??

Duch Niespokojny
11-01-2008, 23:31
a przeciez slyszy sie tu i tam o snach proroczych??
Owszem, słyszy się. A w Sylwestra słyszałem w "Wiadomościach", że jakaś wróżka na początku 2007 roku przepowiedziała jaki ten rok będzie. A dokładniej to wyciągnęła jakąś kartę tarota i powiedziała coś w stylu "raz na górze, raz na dole" - i sprawdziło się. Wow!.

Bambuko
12-01-2008, 09:22
Dlaczego wredna? Każda religia "czuje się" lepsza od innych, prawie każdy wierzący czuje się lepszy od niewierzącego. Dlaczego w przypadku ateistów miałoby być inaczej? Dokładnie tak samo jak ty mógłbym "zdemaskować" każdą dowolną religię.

No nie, bo ateizm nie uważa się za religię, którą jest.

Slay
12-01-2008, 10:24
religia
1. «zespół wierzeń dotyczących istnienia Boga lub bogów, pochodzenia i celu życia człowieka, powstania świata oraz w związane z nimi obrzędy, zasady moralne i formy organizacyjne»
Ateizm nie jest religia.

Duch Niespokojny
12-01-2008, 12:32
Ateizm nie jest żadnym zorganizowanym ruchem. Dwóch ludzi na przeciwległych krańcach Ziemi może jednocześnie, niezależnie od siebie zdecydować, że zostaną ateistami, co byłoby niemożliwe w przypadku religii - nikt nigdy nie zaczął wyznawać Chrystusa, Wisznu, Allaha, Ra itd. nie mając styczności z jego wyznawcami. Poza tym ateizm opiera się na racjonalnym rozumowaniu, a nie na wierzeniach.

Scream
12-01-2008, 12:51

4. moja babcia szla o polnocy droga i przechodzila kolo kosciola i slyszala dzwony w kosciele to bylo ok 1937 roku?

lmao xDD
boga nie ma, bog jest martwy. a dowodem na to ze swiatem rzadza dziwne moce moze byc conajwyzej to, ze tak ogromna liczba ludzi dala sie oglupic chrystusowi.

Slay
12-01-2008, 12:56
Dwóch ludzi na przeciwległych krańcach Ziemi może jednocześnie, niezależnie od siebie zdecydować, że zostaną ateistami, co byłoby niemożliwe w przypadku religii - nikt nigdy nie zaczął wyznawać Chrystusa, Wisznu, Allaha, Ra itd. nie mając styczności z jego wyznawcami.
No zobacz, a ja wierze w Marduka, chociaz tez nigdy nie mialem stycznosci z jego wyznawcami. =/

Shanhaevel
12-01-2008, 14:41
No zobacz, a ja wierze w Marduka, chociaz tez nigdy nie mialem stycznosci z jego wyznawcami. =/

Stawiam na internet albo objawienie Marduka. To jak to jest, Slay? =P

Duch Niespokojny
12-01-2008, 15:17
Miałeś. Oczywiście nie osobistą, ale na pewno zetknąłeś się z nimi za pośrednictwem słowa pisanego. No chyba że Marduk sam ci się objawił, w takim razie zwracam honor :)

Slay
12-01-2008, 15:29
No chyba że Marduk sam ci się objawił, w takim razie zwracam honor :)
Ktorego ani przez moment nie utracilem. =)

Maethi
12-01-2008, 16:33
religia
1. «zespół wierzeń dotyczących istnienia Boga lub bogów, pochodzenia i celu życia człowieka, powstania świata oraz w związane z nimi obrzędy, zasady moralne i formy organizacyjne»
Ateizm nie jest religia.

Slay jest głupi?!

Specjalnie dla Ciebie Jacku przepisze to czytelniej :). Religia - zespół wierzeń dotyczących istnienia Boga lub Bogów LUB pochodzenia i celu życia człowieka LUB powstania świata LUB obrzędów "świata" LUB zasad moralnych i form organizacyjnych.

by wikipedia.pl >> Ateizm – pogląd w jednoznaczny sposób odrzucający wiarę w istnienie boga lub bogów. Ateizm tłumaczy zjawiska świata bez odwoływania się do przyczyn nadnaturalnych; jako składnik refleksji filozoficznych, najczęściej łączy się z postawą racjonalistyczną i materialistyczną.

Tak jak prawosławni, katolicy wierzą w kogoś na górze, tak samo ateiści wierzą, że takich osób nie ma. [przykład] L:D:D

ripper
12-01-2008, 16:36
lmao xDD
boga nie ma, bog jest martwy. a dowodem na to ze swiatem rzadza dziwne moce moze byc conajwyzej to, ze tak ogromna liczba ludzi dala sie oglupic chrystusowi.
Och, widzę, że kolejny fan Nietzschego.

Slay
12-01-2008, 16:54
Slay jest głupi?!

Specjalnie dla Ciebie Jacku przepisze to czytelniej :). Religia - zespół wierzeń dotyczących istnienia Boga lub Bogów LUB pochodzenia i celu życia człowieka LUB powstania świata LUB obrzędów "świata" LUB zasad moralnych i form organizacyjnych.

Za gleboko sobie tego kalacha wsadziles. Jeszcze raz:
religia
Ateizm nie zaklada zadnych obrzedow czy form organizacyjnych zwiazanych ani z istnieniem Boga, ani pochodzeniem czlowieka, ani powstaniem swiata.
by wikipedia.pl >> Ateizm – pogląd w jednoznaczny sposób odrzucający wiarę w istnienie boga lub bogów.[ciach]
I z tym sie zgodze. Dalej to juz stereotypowy belkot.
Tak jak prawosławni, katolicy wierzą w kogoś na górze, tak samo ateiści wierzą, że takich osób nie ma.
Nie. Ateizm ZAPRZECZA istnieniu Boga. A to nie to samo, co niewiara.

Dzid91
14-01-2008, 23:13
Nie mam nic, jak wiekoszc tego forum przeciw tego typu osobom. Sam nie wiem, czy nie jestem bi...

Marsseel
16-01-2008, 02:20
http://youtube.com/watch?v=FmJ34qPdGY4

http://www.joemonster.org/art/8558/Jak-zrobic-dziecku-papke-z-mozgu--Moj-tata-ma-przyjaciela

Jak to oglądałem to byłem zdegustowany i zrobiło mi się niedobrze.

Co wy o tym sądzicie? Chcecie żeby takie coś było w Polsce?(to do tych będących za adopcją przez homo). Obawiam się, że już za 5-6 lat takie coś może do nas trafić.....

Vil
16-01-2008, 02:44
Nie. Ateizm ZAPRZECZA istnieniu Boga. A to nie to samo, co niewiara.

mylisz ateizm z antyteizmem.

Vanhelsen
16-01-2008, 12:47
http://youtube.com/watch?v=FmJ34qPdGY4 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

http://www.joemonster.org/art/8558/Jak-zrobic-dziecku-papke-z-mozgu--Moj-tata-ma-przyjaciela http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Co wy o tym sądzicie? Chcecie żeby takie coś było w Polsce?(to do tych będących za adopcją przez homo). Obawiam się, że już za 5-6 lat takie coś może do nas trafić.....A co ma adopcja do debili wydających takie komiksy?...
Mam takie pytanie - co w tych linkach jest, że robi ci się niedobrze? Bo ja tylko jestem załamany głupotą i śmiesznością takich rzeczy...

ettan
16-01-2008, 13:22
http://youtube.com/watch?v=FmJ34qPdGY4

http://www.joemonster.org/art/8558/Jak-zrobic-dziecku-papke-z-mozgu--Moj-tata-ma-przyjaciela

Co wy o tym sądzicie? Chcecie żeby takie coś było w Polsce?(to do tych będących za adopcją przez homo). Obawiam się, że już za 5-6 lat takie coś może do nas trafić.....

I co w tym zlego? Coz, nie wiem czy na dyskusje o adopci nie jest jeszcze za wczesnie. W Polsce pojecie o homoseksualistach jest dosc skrajne wiec nie spieszyl bymsie z tym.

A co do samej dyskusji, widze ze wiele osob uzywa argumentu ze dziecko wychowane przez pare homoseksualna bedzie przesladowane w szkole. Moze i tak, moze i nie. Tu chodzi o wychowanie, jesli rodzicie nie potrafia wychowac dziecka to to bedzie sie smialo z wszystkiego co inne.
Spoko, ja rozumiem ze kazdemu dziecku sie nalezy godziwe zycie, mama i tata, ale czy sa jakies dowody na to ze dwie osoby tej samej nie beda w stanie dac dziecku milosci i bezpieczenstwa?
Para hetero nie zawsze sie to udaje, osoby samotnie wychowujace dzieci potrafia byc dobrymi rodzicami, rozwiedzione malzenstwa. Czy zycie osoby wychowanej przez samotna matke/ojca musi byc gorsze?

Wydaje mi sie ze postawilismy instytucje rodziny na piedestale, i staramy sie zarzarcie bronic tego przekonania. Kazdy zapewnie marzy o wspanialym ojcu i matce, i nic w tym zlego, ba, kudosy dla udanych rodzin i zycze zeby kazdy taka mial. Ale nie zapominajmy ze matka+ojciec nie zawsze gwarantuje szczeslliwsze zycie i udane dziecinstwo i dorastanie, i wtedy kolejne pytanie, jesli osoba/para nie zaleznie od swej seksualnosci jest w stanie (o potrafi) zapewnic to czego nie potrafi nieudzczne malzenstwo typu mama+tata, dlaczego im
tego nie umozliwic?

Scream
16-01-2008, 13:29
just, musielibyscie zapoznac sie z teoria akceptacji absolutnej, ktora jest w polsce jest dosc trudna do zaakceptowania, nawet przez osoby broniace praw mniejszosci.

w adopcji przez pary homoseksualne nie ma nic zlego.

Marsseel
16-01-2008, 13:33
A co ma adopcja do debili wydających takie komiksy?...

To, ze ci debile to "lobby gejowskie" i część z tych debili też na pewno adoptowałoby dziecko gdyby mogło.

Mam takie pytanie - co w tych linkach jest, że robi ci się niedobrze? Bo ja tylko jestem załamany głupotą i śmiesznością takich rzeczy...

Nie wiem, po prostu jak patrze na tego chłopca i czytam tłumaczenie tego co śpiewa to czuje się tak jakoś dziwnie i zaczyna mnie "mdlić". To samo z komiksem.

Agressiva
16-01-2008, 13:58
Ja jestem stanowczo przeciwko homoseksualizmowi!

"Homoseksualizm jest zbrodnią przeciwko prawu naturalnemu. Nie można go tolerować, gdyż stoi on w sprzeczności wobec podstawowego celu seksualnej integracji - czyli posiadaniu potomstwa, a co za tym idzie zachowania gatunku. Homoseksualizm to zachowanie nienaturalne i prowadzące do zagłady rasy. "

Vil
16-01-2008, 15:03
"Homoseksualizm to zachowanie nienaturalne i prowadzące do zagłady rasy. "

natura zdaje sie temu zaprzeczac.

Lasooch
16-01-2008, 15:09

"Homoseksualizm jest zbrodnią przeciwko prawu naturalnemu. Nie można go tolerować, gdyż stoi on w sprzeczności wobec podstawowego celu seksualnej integracji - czyli posiadaniu potomstwa, a co za tym idzie zachowania gatunku. Homoseksualizm to zachowanie nienaturalne i prowadzące do zagłady rasy. "

Taak... gdyby nie mówił tego człowiek o podpisie "biały honor, biała duma, biała walka" i 88 w tle siga, to może bym nawet podał jakiś argument, że w naturze homoseksualizm jak najbardziej występuje. Ale równie dobrze mógłbym cI mówić, że Żydzi to też ludzie, a tY, jako (pseudo)neonaziol tego nie zrozumiesz.

Vanhelsen
16-01-2008, 15:57
To, ze ci debile to "lobby gejowskie" i część z tych debili też na pewno adoptowałoby dziecko gdyby mogło.

Nie wiem, po prostu jak patrze na tego chłopca i czytam tłumaczenie tego co śpiewa to czuje się tak jakoś dziwnie i zaczyna mnie "mdlić". To samo z komiksem.1. tylko, że podobni debile hetero mogą adoptować dzieciaki...
2. Ja od 2 dni jestem chory i mdli mnie na sam widok mleka, czy to jest powód bym "dyskryminował" mleko?... -.-"

@Agressiva: gz IQ w okolicy 88... :baby:

Arrivald
16-01-2008, 16:11

Co ty mozesz wiedziec o tym, co jest naturalne a co nie? Sadzac po twojej sygnaturze bycie czarnym rowniez jest wbrew naturze. Wyjdz.

Agressiva
16-01-2008, 17:14
Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, nie musisz się czepiać mnie od razu.
Przecież jest to temat do wypowiadania się za albo przeciw homoseksualizmowi. Wyraziłam swoje zdanie na ten temat, nie musisz tego krytykować jak i ja nie krytykuję Twojego zdania.

Lasooch
16-01-2008, 17:16
Co nie zmienia faktu, że jesteś neonazistowskim ścierwem, niegodnym nawet splunięcia.

@down: nie tWOJE posty mi przeszkadzają, tylko tWOJA ideologia i tY sama.

Swoją drogą, ciekawe, czy jako nazi-dziewczyna też golisz łeb na łyso.

Agressiva
16-01-2008, 17:20
Więc możesz omijać moje posty, jeśli tak bardzo Ci przeszkadzają.

Shanhaevel
16-01-2008, 17:31
Więc możesz omijać moje posty, jeśli tak bardzo Ci przeszkadzają.

Hm, nie wiem co kierowało tobą dobierając nick Agressiva... Najwyraźniej pozerstwo, bo wybronić się, a co dopiero być agresywną, ni cholery, nie umiesz. To tak btw.

@ettan
Po co zmieniać coś, co jest OK?

Duch Niespokojny
16-01-2008, 17:33
Spoko, ja rozumiem ze kazdemu dziecku sie nalezy godziwe zycie, mama i tata, ale czy sa jakies dowody na to ze dwie osoby tej samej nie beda w stanie dac dziecku milosci i bezpieczenstwa?
A czy są jakieś dowody, że będą w stanie? Ja wolę dmuchać na zimne i nie eksperymentować kosztem dzieci.

To samo można powiedzieć w takim razie np. o księżach...

Agressiva
16-01-2008, 17:43
Wybronić się? Ale z czego?
Nie piszę tu postów, by się z Wami wykłócać, bo i tak nie dojdziemy do porozumienia, zapewnie ze względu na różniące Nas poglądy.

Wyraziłam swoje zdanie na temat homoseksualizmu i to koniec z mojej strony. Nie którzy są za, nie którzy przeciw. Tak zawsze bylo, jest i będzie :)

Tym bardziej kłótnie do niczego nie doprowadzą.

Ps. Agressiva, mój nick może i oznacza agresywność, ale czy nie sądzisz, iż bylo by żałosne napinać się przez internet..? Nie sądze :)
Nie mam zamiaru z nikim się tu kłócić, bądz wdawać w jakieś przyjaźnie, sojusze czy nie wiadomo co.

Pozdrawiam :)

spider-bialystok
16-01-2008, 17:55
Taak... gdyby nie mówił tego człowiek o podpisie "biały honor, biała duma, biała walka" i 88 w tle siga, to może bym nawet podał jakiś argument, że w naturze homoseksualizm jak najbardziej występuje.
Co zlego jest w byciu dumnym z powodu bycia bialym?
I co to ma wspolnego z nazizmem (narodowym socjalizmem)??

Duch Niespokojny
16-01-2008, 17:56
A z czego tu być dumnym? Żółci i tak są inteligentniejsi...

Agressiva
16-01-2008, 17:57

Ja też własnie nie wiem :)

No ale czasami ludziom się nie przetłumaczy pewnych spraw.

"Oni wiedzą lepiej" :P

Lasooch
16-01-2008, 17:58

Spójrz na 88 (88 to neonazistowski skrót od zawołania 'Heil Hitler' - podwojona ósma litera alfabetu, czyli właśnie H). Już jasne? Zresztą, te wszystkie 'white power', 'white pride' and so on są najczęściej używane przez nazistów.

Nie, nie jestem dumny, że jestem biały. Nie byłbym też dumny, gdybym był czarny, żółty, czerwony czy jakikolwiek inny.

Duch Niespokojny
16-01-2008, 18:05
Ja też własnie nie wiem :)
Skoro nie wiesz, to co znaczy ta "biała duma" w twoim podpisie? :p

Agressiva
16-01-2008, 18:14
Jak byś zauważył, moja wypowiedź nie jest do Twojego postu :]

spider-bialystok
16-01-2008, 18:22
A z czego tu być dumnym? Żółci i tak są inteligentniejsi...
Zolci sa inteligentni, zgadzam sie, ale czy inteligentniejsi od bialych? Raczej nie sposob tego rozstrzygnac.
Spójrz na 88 (88 to neonazistowski skrót od zawołania 'Heil Hitler' - podwojona ósma litera alfabetu, czyli właśnie H). Już jasne? Zresztą, te wszystkie 'white power', 'white pride' and so on są najczęściej używane przez nazistów.
88 to tez znak Thora.
A co do Hitlera to chuj mu w dupe ;]

lololol
16-01-2008, 18:44
Nie wiem czemu wyjezdzacie z morda na Agre~ skoro ona nie rzuca kurwami na prawo i lewo, ani nie narzuca wam swoich pogladow. kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnego zdania. A ludzie pokroju Lasooha to w 90% napinacze, ktorzy na RL na widok skina opuszczaja glowe i przestaja sie bujac ;D.

Duch Niespokojny
16-01-2008, 18:52
Jak byś zauważył, moja wypowiedź nie jest do Twojego postu :]
Wiem, ale specjalnie się przyczepiłem, bo wymigałaś się od odpowiedzi na moje pytanie (podobnie jak spider zresztą): Jakiż to jest powód, aby czuć się dumnym z bycia białym?
Zolci sa inteligentni, zgadzam sie, ale czy inteligentniejsi od bialych? Raczej nie sposob tego rozstrzygnac.
Statystycznie rasa żółta myśli o 10% szybciej od rasy białej w zakresie pojęć abstrakcyjnych (źródło: komentarz Roberta Stillera do Sztuki wojennej Sun Zi)

Agressiva
16-01-2008, 19:00
Oczywiście, że są powody by czuć się dumnym iż jest się Białym Człowiekiem.

Ja jestem bardzo dumna z tego iż jestem Biała, a jeszcze bardziej z tego że mieszkam na Białym terenie, w Białym kraju i nikt nie może się mnie doczepić iż nie jestem u siebie.

Duch Niespokojny
16-01-2008, 19:02
No i ja właśnie pytam jakie to powody...

Dark Sven
16-01-2008, 19:06
A co do Hitlera to chuj mu w dupe ;]
I weź tu powiedz, że geje są źli ; /.

Lasooch
16-01-2008, 19:12
Nie wiem czemu wyjezdzacie z morda na Agre~ skoro ona nie rzuca kurwami na prawo i lewo, ani nie narzuca wam swoich pogladow. kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnego zdania. A ludzie pokroju Lasooha to w 90% napinacze, ktorzy na RL na widok skina opuszczaja glowe i przestaja sie bujac ;D.

A ludzie pokroju lololol'a to w 100% tłuki, które nie potrafią napisać czyjegoś nicku poprawnie i nie wiedzą, że skin to niekoniecznie (!) neonaziol, a o tych drugich tu mowa. Zresztą może i nie narzuca nam swoich poglądów, ale faszyzm/nazizm/rasizm jest w Polsce wbrew prawu, aye?

Zresztą, większość tych neonazioli nie miałaby odwagi W POJEDYNKĘ pobić Murzyna. Owszem, we czterech tak - czego niedawno byłem świadkiem.

Shanhaevel
16-01-2008, 19:34

Ja jestem bardzo dumna z tego iż jestem Biała, a jeszcze bardziej z tego że mieszkam na Białym terenie, w Białym kraju i nikt nie może się mnie doczepić iż nie jestem u siebie.

Sztyni tu prowokacją. Ja bym skończył dyskusje 'okołonarodowosocjalistyczne'.

@Sfenio
Ke?

@up
A komunizm nie jest zabroniony, mimo tego, że też jest ideologią zbrodniczą. Aye?

Barosa7
16-01-2008, 19:42
Idą sobie 2 facetów i trzymają się za ręce.
Ja nic przeciwko temu nie mam, ale...

tak szczerze to mogę tylko powiedzieć: błeee

Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak takich 2 gejów sie całuje (albo idzie do łóżka).

Niech tacy ludzie robią co chcą nie musimy ich dyskryminować.

spider-bialystok
16-01-2008, 20:44
Wiem, ale specjalnie się przyczepiłem, bo wymigałaś się od odpowiedzi na moje pytanie (podobnie jak spider zresztą): Jakiż to jest powód, aby czuć się dumnym z bycia białym?
Nie ma konkretnego powodu. Jestem dumny z bycia bialym, tak samo jak jestem dumny z bycia Polakiem, Slowianinem.
Czemu nie? To nic zlego, wrecz przeciwnie. I nie bede gdybal, co by bylo jesli urodzilbym sie gdzie indziej. Tak jest i juz.
Statystycznie rasa żółta myśli o 10% szybciej od rasy białej w zakresie pojęć abstrakcyjnych (źródło: komentarz Roberta Stillera do Sztuki wojennej Sun Zi)
To nie dowod, a teza wysunieta przez tego pana.
Ja jestem bardzo dumna z tego iż jestem Biała, a jeszcze bardziej z tego że mieszkam na Białym terenie, w Białym kraju i nikt nie może się mnie doczepić iż nie jestem u siebie
Ja nie mialbym problemow z pomieszkaniem na nie-bialym terenie ;] Oczywiscie jako gosc, bo ojczyzne ma sie jedna. Ale jest tyle fajnych miejsc na swiecie, ze warto je odwiedzic.

lololol
16-01-2008, 21:00
A ludzie pokroju lololol'a to w 100% tłuki, które nie potrafią napisać czyjegoś nicku poprawnie i nie wiedzą, że skin to niekoniecznie (!) neonaziol, a o tych drugich tu mowa. Zresztą może i nie narzuca nam swoich poglądów, ale faszyzm/nazizm/rasizm jest w Polsce wbrew prawu, aye?

Zresztą, większość tych neonazioli nie miałaby odwagi W POJEDYNKĘ pobić Murzyna. Owszem, we czterech tak - czego niedawno byłem świadkiem.

Tłuk to cie conajwyzej matka na obiad woła. Poza tym, z ktorej czesci mojej wypowiedzi wywnioskowales ze nie znam innych 'odmian' skinow poza neonazi? Nazizm, faszyzm jest w Polsce wbrew prawu, ale nikomu nie narzucisz, by myslal inaczej - jesli chce sobie wkrecac ze Hitler byl elo fajny to nic nie poradzisz. A co do tego murzyna - pewnie jak tylko zobaczyles, ze go butuja zaczales s*******ac, zamiast mu pomoc :(

Lasooch
16-01-2008, 21:15
Tłuk to cie conajwyzej matka na obiad woła. Poza tym, z ktorej czesci mojej wypowiedzi wywnioskowales ze nie znam innych 'odmian' skinow poza neonazi? Nazizm, faszyzm jest w Polsce wbrew prawu, ale nikomu nie narzucisz, by myslal inaczej - jesli chce sobie wkrecac ze Hitler byl elo fajny to nic nie poradzisz. A co do tego murzyna - pewnie jak tylko zobaczyles, ze go butuja zaczales s*******ac, zamiast mu pomoc :(

Odnośnie skinów nie-neonazi: Ja mówiłem o neonazistach, a nie po prostu o skinach. Więc, skoro wplotłeś skina do wypowiedzi na mój temat, zakładam, że dla cIEBIE jest to to samo.

Odnośnie s**********a: nie uciekłem, ale Murzynowi nie pomogłem. Nie wiem jak tY, mistrzu, ale ja nie mam jaj, żeby samemu rzucać się na 4 facetów starszych ode mnie o 5-10 lat każdy.

Scoop
16-01-2008, 21:51
Hitler sam byl homoseksualista -.-

Twoją Sraką

Nie znam nikogo takiego, bo jakbym znał to by mu było ciężko.

Vanhelsen
16-01-2008, 22:30
Polska dla polakóf, ziemia dla ziemniaków a rowy dla rowerzystów!!!
żalowo :/

lololol
16-01-2008, 22:43
Odnośnie skinów nie-neonazi: Ja mówiłem o neonazistach, a nie po prostu o skinach. Więc, skoro wplotłeś skina do wypowiedzi na mój temat, zakładam, że dla cIEBIE jest to to samo.

Odnośnie s**********a: nie uciekłem, ale Murzynowi nie pomogłem. Nie wiem jak tY, mistrzu, ale ja nie mam jaj, żeby samemu rzucać się na 4 facetów starszych ode mnie o 5-10 lat każdy.

Och ale jestes fajny, pokazujac jak to nie masz do mnie szacunku, poprzez pisanie z malej literki =(

Poza tym, do napinki na forum o glupiej grze masz jaja? ;D (uprzedzajac cie: tak, ten flame do niczego nie prowadzi, jest do dupy, moja stara, twoj stary itp)

Taki jeszcze fajny cytacik zarzuce, zeby przyszpanowac: "najslabsze psy najglosniej szczekaja"

Lasooch
16-01-2008, 23:21
Poza tym, do napinki na forum o glupiej grze masz jaja?

Na ogół jestem pacyfistą, a ścierwo tępię werbalnie. Poza tym TAK, neonaziol na forum to dobra okazja do wyładowania frustracji.

@down: niechęć do rozwiązań siłowych, niechęć do wojen, niechęć do przemocy poza ekranem komputera.

Shanhaevel
16-01-2008, 23:23
Na ogół jestem pacyfistą, a ścierwo tępię werbalnie. Poza tym TAK, neonaziol na forum to dobra okazja do wyładowania frustracji.

Moment, w jakim sensie "pacyfistą"? Światopogląd czy po prostu niechęć do rozwiązań siłowych? : P

Reflux
16-01-2008, 23:26
Co ja sądzę o homoseksualizmie ot zboczenie jak każde inne jednego kręcą stopy ,drugiego zwierzęta jeszcze inni wolą osobnika tej samej płci. Co do argumentu że homoseksualizm występuje w naturze owszem może i tak, ale jakkolwiek jest zjawiskiem nie pożądanym. Słyszałem pewną teorię że homoseksualizm wywoływany jest przez pewne zaburzenie genetyczne* (pamiętam że czytałem o tym pewien artykuł jak znajdę go to postaram się umieścić link), tak więc nie może być jednak zjawiskiem naturalnym moi drodzy. Ja nie widzę problemu dla mnie to ludzie jak inni a co robią między sobą i co do siebie czują to tak na prawdę nie moja sprawa.

*oczywiście wśród zwierząt, nadal jednak jest problem ze sklasyfikowaniem tego zjawiska. Spróbuje znaleźć ten artykuł.

ettan
17-01-2008, 00:31
Widze ze mamy tutaj maly kabaret z dumnymi bialymi obywatelami:). No to macie panowie powod do dumy, to niesamowite osiagniencie, napewno duzo sie staraliscie zeby byc jednymi z tych bagatela kilkuset milionow wybranych! Gratulacje!

lololol
17-01-2008, 01:18

@down: niechęć do rozwiązań siłowych, niechęć do wojen, niechęć do przemocy poza ekranem komputera.

Nie jestem neonazi, daleko mi do tego :/, poza tym sam udowodniles ze jestes kozakiem tylko w internecie - na RL dostalbys liscia i skoncyzloby sie pyskowanie ;d. Dobrej nocy zycze.

ripper
17-01-2008, 01:33
Nie jestem neonazi, daleko mi do tego :/, poza tym sam udowodniles ze jestes kozakiem tylko w internecie - na RL dostalbys liscia i skoncyzloby sie pyskowanie ;d. Dobrej nocy zycze.
Mogę cię dotknąć? Jesteś taki zajebisty. Te twoje 'liście' na prawo i lewo. Koksie ty mój.

Marsseel
17-01-2008, 02:05
poza tym sam udowodniles ze jestes kozakiem tylko w internecie - na RL dostalbys liscia i skoncyzloby sie pyskowanie ;d.
Gratuluje typowo dresiarskiego toku rozumowania.

janek@
17-01-2008, 02:58

Ale egoistyczne podejscie do sprawy... nic dodac nic ujac "zrob, bo ja tak chce".

Homoseksualizm dla mnie to nic innego jak wybor innego czlowiek, a wybor nalezy do kazdego i nie mozna wymusic komus zeby cos robil. Wiec homo mozna uznac za spolecznie czyscie wybor drugiego czlowieka i powinien byc jak najbardziej akceptowany.

Adopcja dzieci przez homo nie musi sie konczyc samobojstwem adoptowanego. Rownie dobrze geje potrafia byc dobrym rodzenstwem tak jak hetero. Nie mozna przypuszczac pochopnych wnioskow bez odkladnej analizy sprawy.

Bambuko
17-01-2008, 07:34
Heh, tylko homoseksualizm to nie wybór.

Lasooch
17-01-2008, 08:52
Nie jestem neonazi, daleko mi do tego :/

Mówiłem o aGRESSIVIE.

poza tym sam udowodniles ze jestes kozakiem tylko w internecie - na RL dostalbys liscia i skoncyzloby sie pyskowanie ;d. Dobrej nocy zycze.

Coś czuję, że od cIEBIE bym tego liścia nie dostał.

p.l
17-01-2008, 09:28
był Adam i Ewa, nie Adam i Bogdan. I wszystko jasne.

Vanhelsen
17-01-2008, 12:43
Nie jestem neonazi, daleko mi do tego :/, poza tym sam udowodniles ze jestes kozakiem tylko w internecie - na RL dostalbys liscia i skoncyzloby sie pyskowanie ;d. Dobrej nocy zycze.Bo jak kończą się argumenty to trzeba zacząć walić po twarzy... right?

był Adam i Ewa, nie Adam i Bogdan. I wszystko jasne.A ja tylko znów napiszę, że argumentowanie takich spraw religią jest dla mnie śmieszne i niepoważne... :baby:

Slay
17-01-2008, 14:35
Byl Ra masturbujacy sie, a nie Ra wspolzyjacy. I wszystko jasne.

Bambuko
17-01-2008, 16:29
A ja tylko znów napiszę, że argumentowanie takich spraw religią jest dla mnie śmieszne i niepoważne... :baby:

Argumentowanie własnego zdania - jak najbardziej poważne.

Vil
17-01-2008, 19:50

gwoli scislosci, Wąż tez byl.

metiu
17-01-2008, 22:46

Bo z Ciebie jest kozak największy. Wyluzuj, ludzie ulicy schodzą ze sceny.

RaHak
17-01-2008, 23:38
Moga być byle mnie nie obmacywali (ps. dałem zły vote^^)

Vyesniack
19-01-2008, 17:47
Nie toleruje gejów. Dla mnie to obrzydliwe!
Ale lesbijki są spoko B)
P.S ja jestem hetero chłop! xD

ettan
19-01-2008, 18:38
A ja nie toleruje starych ludzi i malych dzieci. Dla mnie to obrzydliwe.
Ludzie w wieku lat 30 spokoB)
PS ja tez jestem chlop

Lasooch
19-01-2008, 18:48
Nie toleruje gejów. Dla mnie to obrzydliwe!
Ale lesbijki są spoko B)
P.S ja jestem hetero chłop! xD

Toś głupi buc. Bo widzisz, im więcej gejów tym mniejsza konkurencja, im więcej lesbijek - tym mniej potencjalnych kandydatek na ruchadełka.

Vanhelsen
19-01-2008, 18:58
Toś głupi buc. Bo widzisz, im więcej gejów tym mniejsza konkurencja, im więcej lesbijek - tym mniej potencjalnych kandydatek na ruchadełka.Masz u mnie browara za to spostrzeżenie :D