Pokaż pełną wersje : Homo, Bi ? Normalne?
Czy wg. Was, bycie innej orientacji niż hetero jest 'dziwną innością'?
Przypomnijmy:
Hetero - Mężczyzna i kobieta.
Homo - osoby tej samej płci
Bi - płeć nie ma znaczenia.
Wg. mnie, nie. Każdy ma prawo o decydowania o sobie, z kim spędza życie.
I niestety, martwi mnie tzw. polska homofobia...
bartellox
26-12-2007, 23:28
mi to szczerze zwisa ;p
ja jestem normalny, i jest dobrze.. duzo ludzi mowi, ze homo, czy bi to jest choroba.. takie jest chyba tez moje zdanie ;p
Ancient900
26-12-2007, 23:32
I niestety, martwi mnie tzw. polska homofobia...
Nie tylko polska...
Co do tematu i pytania w sondzie- nie mam nic przeciwko homoseksualistom i bi, niech robią co chcą, ale nie na moich oczach :)
Dark Sven
26-12-2007, 23:33
Niech sobie istnieją, o ile mnie nie dotykają. I jeżeli nie organizują tych <cenzura> parad równości. Po kiego <cenzura> im te parady?
Nie tylko polska...
No fakt, ale przynajmniej nie zachodnia Europa... :)
Co do tematu i pytania w sondzie- nie mam nic przeciwko homoseksualistom i bi, niech robią co chcą, ale nie na moich oczach :)
Dobra, ale jak to uzasadnisz? Np. Obrzydza Cię to? Ale dziwi mnie np. sytuacja:
Dwie lesbijki - mniam.
Dwaj panowie - be.
Batman666
26-12-2007, 23:36
Niech se zyją, mmnie to tam nie przeszkadza i sram na te ich parady nie biore w tym udzialu i mnie to rypie ;p. Nie chce miec z nimi poprostu stycznosci. ELo
Ancient900
26-12-2007, 23:38
Np. Obrzydza Cię to?
Coś w tym stylu. I nie ma znaczenia czy to są dwie kobiety czy dwaj panowie, po prostu budzi we mnie niesmak
Dwie lesbijki - mniam.
Dwaj panowie - be.
Może dlatego, że to płeć przeciwna? Nie mam pojęcia.
Po kiego chuja im te parady?
Chcą powstrzymać dyskryminację swojej "odmienności"?
Hmm... jestem katolikiem i wierze że Bóg stworzył kobietę i mężczyznę żeby się nawzajem uzupełniali. Tak jestem przeciw związkom homoseksualnym, tym bardziej kiedy taka para stara się o adobcje dziecka. Związek kobiety i mężczyzny to nie stereotyp tylko naturalne i prawdziwe istnienie dwóch osób na tym świecie, którego celem jest wydanie potomstwa (jak wiadomo "homo" nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania)
Na koniec dodam że u mnie w pracy jest gej. Jest bardzo sympatyczny.Nie popieram tego co robi ale też nie traktuje go inaczej niż pozostałych współpracowników. Choć trzymam dystanssss..... :)
Ja nie mam nic przeciwko homoseksualistom. Nie uważam też, aby homoseksualizm był chorobą lub dewiacją. Dewiacja to dla mnie nekrofilia, pedofilia, fetyszyzm, ekshibicjonizm, masochizm i zoofilia.
Zaznaczyłam pierwszą odpowiedź.
@Hu'Hu
Co do tego, że homo nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania nie do końca masz rację. Co prawda dotyczy to tylko kobiet, ale zawsze. Poczytaj o partenogenezie.
Hmm... jestem katolikiem i wierze że Bóg stworzył kobietę i mężczyznę żeby się nawzajem uzupełniali. Tak jestem przeciw związkom homoseksualnym, tym bardziej kiedy taka para stara się o adobcje dziecka. Związek kobiety i mężczyzny to nie stereotyp tylko naturalne i prawdziwe istnienie dwóch osób na tym świecie, którego celem jest wydanie potomstwa (jak wiadomo "homo" nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania)
Na koniec dodam że u mnie w pracy jest gej. Jest bardzo sympatyczny.Nie popieram tego co robi ale też nie traktuje go inaczej nich pozostałych współpracowników. Choć trzymam dystanssss..... :)
Widzisz, ja np. to nazwę - krok ku wyjścia z homofobii. ;)
Dla mnie czyjaś orientacja seksualna nie stanowi najmniejszego problemu.
Yoh Asakura
26-12-2007, 23:43
Dopóki gej nie patrzy na mnie z pożądaniem to nie mam nic przeciwko.
zaznaczylem 'Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie?'
jest mi to obojetne. ja jestem hetero i dobrze mi z tym ;)
Dark Sven
26-12-2007, 23:55
Tak, zablokują na pare godzin miasto, podrą troche ryja, i oczekują tolerancji? Czy teraz mam wyjść z kolegami na miasto, zablokować je i pokazać, że jestem hetero? Na tym to ma polegać? Przecież przeciętnego obywatela to nie obchodzi kto z kim się dupczy (no, o ile nie jest sławny. Wtedy niektórch ćwierćinteligentów to interesuje).
jak ktoś chce, czemu nie
wiecie że Leonardo da vinci był homo?
bo ja wiem :p
@Marla
Chyba nie zrozumiałaś. Jeśli mówimy o związkach homo~ to mamy na myśli dwóch osobników tej samej płci. Tak więc zdradź mi w jaki sposób, jaką naturalną metodą mają się rozmnażać?
Masz racje Marla że partenogeneza funkcjonuje w przyrodzie np. pszczoły.. ale my chyba skupiamy się na związkach międzyludzkich.
A gdzie opcja "Jestem homoseksualista"?
Ja niestety czuję od około 10 roku życia pociąg seksualny do facetów, koleżanki owszem, toleruje, ale traktuje je bardziej jako przyjaciółki.
Niestety w Polsce nie można o tym głośno mówić, więc trzymam to w tajemnicy, siedzę cicho i zaciskam zęby - nie mówię nawet o tym moim rodzicom, którzy niestety są bardzo konserwatywni. Wie o tym tylko kilka NAPRAWDĘ zaufanych osób, którzy mnie znają i lubią za to, jaki jestem, a nie za to, jaką mam orientację seksualną.
Fire Necromacer
27-12-2007, 00:02
Spokoloko, da rade.... dzisiaj wszystko jest mozliwe.
Dobra dobra Optyk, my swoje wiemy, jakie ty tance masz z... kolezankami!
Zreszta, Verlian, wpadlbys na IRCa, chamanie.
I zapomnialem - orientacje to ja mam... czasem dziwna... taka... z zimnymi.... aaaaahhhhhh
@Hu'Hu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Partenogeneza
Poczytaj sobie.
Mi to nie przeszkadza, byle nie mieli dzieci.
Poza tym samą nazwą obrażasz takich ludzi. "Homo, Bi? Normalne?" Czy według Ciebie ci ludzie są nienormalni?
dopóki nie widzę ich publicznie w obscenicznych pozach-ok i nie widziałem nie ma problemu.Dopóki nie chcą adoptować dzieci -też toleruję. Dopóki mnie nie dotykają-toleruję.Jeśli chodzi o większą tolerancję dla lesbijek to dla mnie to rzecz normalna i dla większości facetów.Związki partnerskie-tak
parady-nie
adopcja-nie
publiczne fizie mizie-nie
prawo do robienia czego sobie tylko chcą w domu-tak.
i tak zaraz ktoś na mnie wyskoczy ,że nie jestem tolerancyjny albo poda <cenzura> przykłady ,że na zachodzie europy jest tolerancyjnie i ql. I <cenzura> Z TYM-w Holandii legalnie działa partia pedofili-też fajnie?podoba się?
spider-bialystok
27-12-2007, 00:23
Do lozka nikomu zagladac nie zamierzam i homosiow traktuje zupelnie normalnie, jesli sa ludzmi, ktorzy swoja dewiacje zachowuja dla siebie i nie obnosza sie z tym.
Jednak ;] Nigdy nie uznam tego za naturalne, homoseksualizm mozna leczyc .
A co do dyskryminacji homosiow w Polsce - mit stworzony przez ludzi pokroju Roberta Biedronia. Propagandzie homoseksualnej mowie nie.
Poza tym samą nazwą obrażasz takich ludzi. "Homo, Bi? Normalne?" Czy według Ciebie ci ludzie są nienormalni?
Chodzi tutaj o podstawowe zagadnięcie HOMOFOBII... Wg. Homofobików to jest nienormalne. Przeczytaj mojego całego posta.
dopóki nie widzę ich publicznie w obscenicznych pozach-ok i nie widziałem nie ma problemu.Dopóki nie chcą adoptować dzieci -też toleruję. Dopóki mnie nie dotykają-toleruję.Jeśli chodzi o większą tolerancję dla lesbijek to dla mnie to rzecz normalna i dla większości facetów.Związki partnerskie-tak
parady-nie
adopcja-nie
publiczne fizie mizie-nie
i tak zaraz ktoś na mnie wyskoczy ,że nie jestem tolerancyjny albo poda zajebisty przykłady ,że na zachodzie europy jest tolerancyjnie i ql. I CHUJ Z TYM-w Holandii legalnie działa partia pedofili-też fajnie?podoba się?
Z tego wynika, że lesbijki są ponad gejów. Jest to niesprawiedliwe traktowanie, nawet już nie jako gejów czy lesbijek - tylko jako ludzi.
"niech mnie nie dotykają" i będzie LOOZik :)
Wziąłem drugą opcję, bo rozbrajająco brzmi. ;>
Toleruję, jeśli nie próbują mnie podrywać.
<3 Aval
Chodzi tutaj o podstawowe zagadnięcie HOMOFOBII... Wg. Homofobików to jest nienormalne. Przeczytaj mojego całego posta.
Z tego wynika, że lesbijki są ponad gejów. Jest to niesprawiedliwe traktowanie, nawet już nie jako gejów czy lesbijek - tylko jako ludzi.
Ta większa tolerancja objawia się tym,że nie odpycha to jeśli robią to dwie ładne kobiety-może to i niesprawiedliwość ale malutka.
parady-nie
adopcja-nie
publiczne fizie mizie-powiedzmy.
tylko jeden punkt się zmienia jeśli o to chodzi.
Chociaż nic tak nie w*****a człowieka jak jakiś denny reportaż w tv i hasełko"Love parade to największa parada równości...bla bla bla"-GóWNO PRAWDA.
Korektor
27-12-2007, 00:51
Niech robią co chcą. Nie mam nic przeciwko osobom o odmiennej orientacji niż większość społeczeństwa. Byle by nie adoptowali dzieci, bo to niby prawo dorosłej osoby, lecz w takim przypadku krzywdzi się dziecko. Jakiekolwiek by nie były jego relacje z rodzicami, i tak wprowadza to wiele sprzeczności w jego młodą i rozwijającą się psychikę.
Quezacoatl
27-12-2007, 01:35
Nie mam nic przeciwko innym orientacjom seksualnym, mimo to wolę podchodzić do niektórych ostrożnie. Homoseksualiści również często bywają w porządku ludźmi. Ale jak jakiś gej zacznie mnie podrywać albo powie coś z podtekstem to...
http://i8.tinypic.com/5zgvhtz.gif (http://i8.tinypic.com/5zgvhtz.gif)
Jestem hetero i inni wiedzą o tym, jak jesteś homo to nie próbuj przekonać do siebie kogoś kto jest hetero.
Vanhelsen
27-12-2007, 01:57
[...]jak wiadomo "homo" nie są przystosowani przez naturę do rozmnażania[...]Idąc tym rozumowaniem, para gdzie np: kobieta, jest od urodzenia bezpłodna, nie powinna mieć prawa do adopcji, wszak to wbrew naturze... (nie bym był za adopcją, po prostu zwracam uwagę na średniej jakości argument...)
JDewiacja to dla mnie nekrofilia, pedofilia, fetyszyzm, ekshibicjonizm, masochizm i zoofilia.
Zaznaczyłam pierwszą odpowiedź.Fetyszyzm? Prawdę mówiąc każdy z nas w pewnym sensie jest fetyszystą ponieważ ma mniejszego bądź większego bzika na punkcie konkretnej części ciała partnera, dla mnie to dewiacją nie jest...
jak ktoś chce, czemu nie
bo ja wiem :pNIe on jedyny z tych "znanych" ;)
publiczne fizie mizie-nieA co rozumiesz przez te "fizie-mizie"?
Co do parad, mnie to po prostu śmieszy... nie tędy droga do tolerancji imo...
A czy toleruję? Proszę bardzo, sam mam w gronie znajomych parę osób homo/bi i jakoś piątkowy browar w tym gronie ma taki sam smak i tyle samo %, jazz ma ten sam klimat a rozmowy można prowadzić nawet na wyższym poziomie niż z heterykami, czyli zwisa mi kto z kim, nie koniecznie zwisa mi gdzie...
p.s.
Gonzo widzę zabiera się za temat, który raz na 2 lata na forum pojawić się musi :D
Toleruję ich, byle by nie adoptowali dzieci.
Dla mnie to mogą sobie życ, póki się tym chwalić nie bedą.
A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś. Jeśli to ma być chorobą to czymże jest homoseksualizm.
Hellraiser
27-12-2007, 04:45
Nie akceptuję ich i nie będę się z tego tłumaczył. Chociaż większy respekt dla lezb :D
To jest jedna z moich odpowiedzi dlaczego stalem sie i pozostaje ateista:
Nie wiem czy ktos zaprzeczy ale zdaje mi sie ze homoseksualista rodzi sie z pociagiem do plci podobnej. Skoro TO jest prawda to chyba oznacza ze Bozia stworzyla geja i lesbijke tak samo jak hetero. Ale niestety gej i lesbijka od urodzenia az do smierci nie ma szansy na zbawienie CHYBA ze zgodzi sie cierpiec do konca zycia do (wspol)zycia z plcia ktora go obrzydza...
Tak, zablokują na pare godzin miasto, podrą troche ryja, i oczekują tolerancji? Czy teraz mam wyjść z kolegami na miasto, zablokować je i pokazać, że jestem hetero? Na tym to ma polegać? Przecież przeciętnego obywatela to nie obchodzi kto z kim się dupczy (no, o ile nie jest sławny. Wtedy niektórch ćwierćinteligentów to interesuje).
Mowie wprost - nie wiem jak wygladaj parady rownosci. Czy "dra ryja" i rzucaja ceglowkami, w tym samym czasie napier******c sie ze skinheadami i neonazi czy niosa pokoi i milosc. Ale Sven odpowiedz mi czy jak kobiety staraly sie walczyc o prawa do glosowania to czy siedzialy cichutko w domkach i gotujac obiadek mezusiowi ladnie prosily o owe prawa czy wyszly na ulice i walczyly? Ach, a udalo im sie czy dalej nie ma tolerancji dla kobiet? Hm?
Zauwazylem tez posty w stylu "gej ok dopoki mnie nie dotknie".
Wiec pytanie do tych osob - skoro nie moze was dotknac to czy podacie mu reke? Bo to w koncu kontakt...
@Edit:
Jestem hetero ale homoseksualistow bede bronic jak swoich.
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.
Nie, nie mam nic przeciwko.
Swoja droga, gdyby podobny temat zalozyl jakis randomowy user, to pewnie lysy Wladek nie dosc, ze by dawno zamknal, to jeszcze dorzucilby warna za prowokowanie flame'ow. =)
Davido16
27-12-2007, 09:01
Dopóki nie miałby planów miłosnych związanych ze mną to OK, ale po cholerę te parady?
Milan ognia
27-12-2007, 09:03
Ja tam do nich nic nie mam. I niech nawet organizują swoje parady, ale na miłość Boską - niektórzy z nich wyglądają jakby ich z kiepskiego balu przebierańców wyjąć, przez tylko prowokują skinów. -.-"
@Bysiu:
No tak... ręce opadają.
piotrek26111
27-12-2007, 09:37
Nie za bardzo rozumiem po co sa w sondzie opcja 1 i 2 skoro one znacza tak naprawde jedno i to samo. Jesli przez dotyk mam rozumiec stosunek seksualny (no bo chyba nie chodzi tutaj o podawanie reki na czesc -.-) to ja nie tylko bym nie chcial zeby mnie "dotykali" geje ale rowniez obce i nieproszone dziewczyny wiec to nie ma nic wspolnego z debatą na temat homoseksualizmu bo wiadome jest ze normalny czlowiek nie daje sie "dotykac" obcym.
Ja jako ateista nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom.
Dj Fara0n
27-12-2007, 09:55
Skoro juz nie mozna wytluc tego gejostwa to niech sobie beda, ale łapy precz ode mnie. To samo z adopcją dzieci. Co jak co ale ja bym naprzyklad ostro sie w*****l jak bym zamiast matki mial drugiego 'tatusia'.
Mi oni absolutnie nie przeszkadzaja,powinni zmienic prawo zeby homoseksualisci mogli adoptowac dzieci! Bo oni sa naprawde wartosciowymi ludzi (wiem z autopsji,znam paru)B)
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich. Hitler sam byl homoseksualista -.-
spider-bialystok
27-12-2007, 11:07
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci? :)
Tak samo sie da wyleczyc z homoseksualizmu jak i z heteroseksualizmu przy pomocy terapeuty.
btw:homo~ zostal wykreslony z listy chorob w 1979r.
Down: No nie zupelnie ;) Bo niektorzy sie rodza juz homoseksualistami.
spider-bialystok
27-12-2007, 11:35
Tak samo sie da wyleczyc z homoseksualizmu jak i z heteroseksualizmu przy pomocy terapeuty.
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc. Zdrowy czlowiek moze co najwyzej ''zachorowac'' na homoseksualizm.
Duch Niespokojny
27-12-2007, 11:41
Mi oni absolutnie nie przeszkadzaja,powinni zmienic prawo zeby homoseksualisci mogli adoptowac dzieci! Bo oni sa naprawde wartosciowymi ludzi (wiem z autopsji,znam paru)B)
I co z tego? Mogą być i świętymi, ale po pierwsze, nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole. Dopóki te dwie kwestie nie zostaną rozwiązane, będę zdecydowanym przeciwnikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne.
To jeszcze o niczym nie świadczy. Możliwe przecież, że po prostu stało się tak przez chorą i bezsensowną poprawność polityczną, której na Zachodzie przecież pełno.
Down: No nie zupelnie ;) Bo niektorzy sie rodza juz homoseksualistami.
Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.
Rethfing on Aldora
27-12-2007, 11:45
Wszystko OK dopóki geje nie będą chcieli zaadoptować dziecka. Nie wychowają żadnego dziecka na geja/lesbijkę, a ono będzie miało zryte życie do końca swych dni. Więc małżeńśtwo homoseksualne - tak, adopcja - nie.
Signed.<znaczki>
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc.
Homoseksualizm tez jest zdrowy. I rownie naturalny jak heteroseksualizm.
Jedyni geje jacy mogliby patrzyc na Ciebie z pozadaniem to jedenastka Arsenalu.
Emily Firehair
27-12-2007, 12:32
Hitler sam byl homoseksualista -.-
Rece mi opadaja. Chcialbys miec dwoch ojcow? :evul:
Nie dla zwiazkow homoseksualnych, to zboczenie a nie milosc.
Stanowcze nie dla jakichkolwiek praw dla takich zwiazkow (slub, adopcja...)
Hitler homoseksualista nie byl. Jego bliski wspolpracownik Ernst Röhm byl, wiec moze Ci sie pomylilo, a moze pierdzielisz glupoty ;)
Jednostka Gestapo w 1928r oszacowala, ze w Niemczech zyje 1,2mln homoseksualistow. Pare lat pozniej aresztowano okolo 100tys ludzi pod zarzutem zakazanego homoseksualizmu (byl to zakaz prawny - ustawy Norymberskie). Polowa zostala uznana oficjalnie za homoseksualistow, z czego 10-15 tys zginelo w obozach koncentracyjnych a reszta byla torturowana.
Coś w tym stylu. I nie ma znaczenia czy to są dwie kobiety czy dwaj panowie, po prostu budzi we mnie niesmak
wyobrazasz sobie takie rzeczy jak jestes sam w domu ? Bo nie smiem twierdzic ze obracasz sie w takim srodowisku ...
Problem z nastawieniem wzgledem homoseksualistow jest taki, ze statystycznie szansa na zobaczenie nazwijmy to aktu homoseksualnego jest znikoma, a mimo to wszyscy, nie stykajac sie z nim wiedza ze ich to obrzydza.
Cale parady to jest nieudolna proba podczepienia sie ludzi pozujacych na gwiazdy medialne pod jakas idee ( w tym przypadku szeroko rozumianej tolerancji ), z cala swiadomoscia tego ze parady odnosza skutek odwrotny do zakladanego ( czyt. raczej zrazaja spoleczenstwo do homo ).
Bylo takie popularne haselko "niech nas zobacza". Niech mi ktos powie po kiego chu mam ich "zobaczac" skoro wiem ze istnieja i mam o nich wyrobione zdanie ?
nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole.
to jest aspekt wtorny, w utopijnie tolerancyjnym spoleczenstwie dzieciak nie mialby zadnej jazdy wiec trudno byloby mowic o negatywnym wplywie wychowania.
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci?
zdefinuj jak rozumiesz: "naturalny".
homoseksualizm jako taki w naturze wystepuje, ma sie calkiem dobrze, a ze wielu gatunkow zwierzat nawet nie podejrzewamy o dokonywanie swiadomego wyboru odnosnie ich seksualnosci to mozna rownie dobrze zalozyc ze moze byc wrodzony.
A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś.
'homofobia' jest teraz bardzo mocno zdewaluowana, na takiej zasadzie jak 'antysemityzm' - na zasadzie "nie kochasz nas i nie popierasz to jestes homofobem i faszysta".
@Emily Firehair
Ustawy Norymberskie bierzesz za podstawę swojego stanowiska w tej sprawie? No to powodzenia. To tak jakby decydować o przyznanie azylu Żydowi opierając się o "Mein Kampf".
Emily Firehair
27-12-2007, 12:45
Ustawy Norymberskie bierzesz za podstawę swojego stanowiska w tej sprawie? No to powodzenia. To tak jakby decydować o przyznanie azylu Żydowi opierając się o "Mein Kampf".
Naucz sie czytac ze zrozumieniem, mala dawka historii ma miec wplyw na moje zdanie w tej sprawie? A moze jeszcze mi powiesz, ze A. Hitler jest dla mnie wzorem do nasladowania?
Rece mi opadaja. Chcialbys miec dwoch ojcow? :evul:
No przeciez dziecko jak jest adoptowane to ma cos do gadania czy chce byc z tymi ludzmi czy nie?
Hitler homoseksualista nie byl. Jego bliski wspolpracownik Ernst Röhm byl, wiec moze Ci sie pomylilo, a moze pierdzielisz glupoty Czytalem w ksiazce powojenne losy niemieckeiej wunderwaffe ze byl,podobno byl impotentem.
Emily Firehair
27-12-2007, 12:58
No przeciez dziecko jak jest adoptowane to ma cos do gadania czy chce byc z tymi ludzmi czy nie?
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? I co, jak bardziej sie zaslini tzn, ze chce miec takich rodzicow? ;)
Pomijajac to, to uwazam, ze dziecko nawet w wieku powiedzmy 7 lat mając wybor: dom dziecka lub rodzice homo to wybierze rodzicow, ale pozniej moze zalowac wyboru, kiedy wyksztalci sie u niego wlasne zdanie na ten temat, wejdzie w inne srodowisko itd
Mi oni absolutnie nie przeszkadzaja,powinni zmienic prawo zeby homoseksualisci mogli adoptowac dzieci! Bo oni sa naprawde wartosciowymi ludzi (wiem z autopsji,znam paru)
OMG. A co jak ich dziecko jest hetero? Może nie akceptuje takich rodziców?
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? Nie w tym przypadku powinno sie dziecko dac do tych ludzi na jakis czas i poprostu zaobserwowac czy sie z nimi dobrze czuje to na tej zasadzie.;)
OMG. A co jak ich dziecko jest hetero? Może nie akceptuje takich rodziców? No to jak ich nie akceptuje to nie idzie do nich,to tak samo jak by dziecko bylo homo a rodzice hetero;)
Prawdę mówiąc ręce mi opadają.
Może jeszcze powinna być opcja "Mi to wisi i powiewa, ale z dala od dzieci"?
Pierdzielenie o tolerancji, której, nie tylko moim zdaniem, NIE MA!
Nie będę argumentował, ponieważ to nie ma większego sensu. Jak ktoś zacytuje to może odpowiem.
jak widzę,że niektórzy są za adopcją przez pary homo to polecam postawienie siebie w takiej sytuacji-samobójstwo,zryta psycha?co jeszcze?okopanie mordy bo ma się 2 ojców?
Vanhelsen
27-12-2007, 14:17
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.Gdybyś trochę pouczył się historii to byś wiedział, że homo byli tak samo tępieni jak Żydzi, ogólne czyszczenie uberczłowieka z "odpadków"...Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci? :)Przez odpowiednie terapie można człowiekowi wmówić miłość do lwa i co, uznasz wtedy, że zoofilia jest cool?... Leczyć można z choroby a nie z orientacji... to tak samo jak gdybyś chciał mnie terapią zmusić do tego, by smakowała mi gorzka czekolada...
Tyle, ze heteroseksualizm jest naturalny i zdrowy, wiec nie mozna z niego leczyc. Zdrowy czlowiek moze co najwyzej ''zachorowac'' na homoseksualizm.Primo, nie można zachorować na coś co nie jest chorobą, i póki homo nie jest na tej liście, wypada się do tego stosować...
I co z tego? Mogą być i świętymi, ale po pierwsze, nie wiadomo jaki wpływ na psychikę dziecka miałoby wychowanie przez 2 osoby tej samej płci, a po drugie - wyobraź sobie jaką "jazdę" takie dziecko by miało ze strony rówieśników np. w szkole. Dopóki te dwie kwestie nie zostaną rozwiązane, będę zdecydowanym przeciwnikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne.[...]
Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu... I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
A co do homo od urodzenia, to nie wiadomo czy taki człowiek się staje czy jest od początku... na przykładzie trochę innym - jest pewna mucha która od urodzenia ma gen homoseksualny który aktywuje się w wysokiej temperaturze, człowiek również może coś takiego mieć choć nie powiązanego z temperaturą...
A wiek dziecka? Jak bedzie mialo ok. roku to tez sie spytasz? I co, jak bardziej sie zaslini tzn, ze chce miec takich rodzicow? ;)
Pomijajac to, to uwazam, ze dziecko nawet w wieku powiedzmy 7 lat mając wybor: dom dziecka lub rodzice homo to wybierze rodzicow, ale pozniej moze zalowac wyboru, kiedy wyksztalci sie u niego wlasne zdanie na ten temat, wejdzie w inne srodowisko itdInne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry? Może dziecko wykształci później swoje własne zdanie i katolicyzm będzie dla niego nieodpowiednią religią?...
Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...
Duch Niespokojny
27-12-2007, 14:18
jak widzę,że niektórzy są za adopcją przez pary homo to polecam postawienie siebie w takiej sytuacji-samobójstwo,zryta psycha?co jeszcze?okopanie mordy bo ma się 2 ojców?
O tym samym mówiłem, ale bojownicy o tolerancję są w stanie dobro dziecka wspaniałomyślnie poświęcić dla sprawy...
Jakoś nigdy nie słyszałem w TV by było coś o parze homo źle wychowującej dziecko, a o zachlanych heterykach naćpanych czy bóg jeden wie co słyszy się w każdym miesiącu...
Rozumiem, że gdyby to byli geje/lesbijki, to byliby wzorową rodziną, bez chlania, awantur itp.? Przecież to nie ma żadnego związku z orientacją seksualną rodziców. Po prostu rodzin "tradycyjnych" jest przytłaczająca większość (wszak adoptowanie dzieci przez pary osób tej samej płci jest wciąż w Polsce nielegalne, jeśli się nie mylę), toteż i zrozumiałe, że częściej to w nich zdarzają się patologie. I nie chodziło mi o to, że homoseksualiści gorzej by wychowywali dziecko. Ale nie można wykluczyć, że sam fakt, iż ma się dwóch tatusiów/dwie mamusie może negatywnie wpłynąć na psychikę dziecka - byłby to przypadek trochę podobny do rodzin rozbitych. No i, jak już wspomniałem, dochodzi do tego brak tolerancji ze strony rówieśników.
I pragnę tutaj zauważyć, że jak para homo zechce mieć dziecko to je będzie miała, nie koniecznie drogą adopcji ani w żaden "czarnorynkowy" sposób...
Jeżeli lesbijka zajdzie w ciążę, to przecież nie będę jej dziecka zabierał, ale to że tak czy siak mogą mieć dzieci, nie oznacza jeszcze, że muszę się na to zgadzać.
Naturalnych, sztucznych czy adoptowanych? Przy naturalnych u homo moge życzyć powodzenia ;x
Niech będą, nie miałem większej styczności z nimi (bez skojarzeń -.-). Do kiedy nie zaczną sie buntować to nie trzeba ich częstowac napalmem.
Z drugiej storny nie trzeba być homofobami, tolerancja - jak najbardziej.
spider-bialystok
27-12-2007, 15:07
Primo, nie można zachorować na coś co nie jest chorobą, i póki homo nie jest na tej liście, wypada się do tego stosować...
Czyli wg ciebie o tym, czy cos jest choroba decyduje jakas lista napisana byc moze w celach propagandowych jakiejs grupy ludzi. Mowimy, jak rozumiem, o WHO. Jesli uwazasz ta organizacje za wiarygodna to gratuluje ;]
Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry? Może dziecko wykształci później swoje własne zdanie i katolicyzm będzie dla niego nieodpowiednią religią?...
Nie, nie jest dobry ale nie o tym jest ten temat.
Taka drobna dygresja... Średniowiecze i ówczesny kościół to były dwie zmory naszej cywilizacji... Jeszcze przed narodzeniem Chrystusa, w Imperium Rzymskim była kanalizacja, rurociągi dostarczające bieżącą wodę i inne tego typu rzeczy. W antycznej Grecji biseksualizm był wręcz oznaką kultury, Platon nie tylko nauczał swoich uczniów ale ich "kochał" i czy przez to dzieła Platona są mniej ważne, epickie? Potem pojawił się kościół w formie Pullmanowskiej Magistratury który obrócił w pył zarówno Grecką tolerancję jak i Rzymskie osiągnięcia techniczne... Czy możecie sobie wyobrazić, jak daleko posunięta była by technika gdyby nie ten ciemny okres średniowiecza w Europie?...
Co ma piernik do wiatraka, tez jestem zdania, ze chrzescijanstwo cofnelo Europe wieki wstecz, ale biseksualizm na pewno nie byl czynnikiem wspomagajacym rozwoj swiata antycznego ;]
Czyli wg ciebie o tym, czy cos jest choroba decyduje jakas lista napisana byc moze w celach propagandowych jakiejs grupy ludzi. Mowimy, jak rozumiem, o WHO. Jesli uwazasz ta organizacje za wiarygodna to gratuluje ;]
a ty, negujac to, opierasz sie na ?
spider-bialystok
27-12-2007, 15:28
a ty, negujac to, opierasz sie na ?
Wlasne przemyslenia, budowa ciala czlowieka + zdanie wielu lekarzy.
Zdaje sobie sprawe, ze zawsze bedzie pewien odsetek homosiow w spoleczenstwie i traktuje ich jak najbardziej normalnie, i jesli nie robia wielkiego halo ze swojej dewiacji to nie zamierzam ich traktowac inaczej niz innych ludzi.
Vanhelsen
27-12-2007, 15:37
Co ma piernik do wiatraka, tez jestem zdania, ze chrzescijanstwo cofnelo Europe wieki wstecz, ale biseksualizm na pewno nie byl czynnikiem wspomagajacym rozwoj swiata antycznego ;]1. Już bardziej opieram się na zdaniu lekarzy i specjalistów z WHO niż opinii 17sto latka ;)
2. Napisałem, że to lekka dygresja była, ale czy rozpowszechniony w Grecji bi/homoseksualizm wpłynął twoim zdaniem negatywnie na ówczesną kulturę?...
A skoro już uważacie homoseksualizm za chorobę to dlaczego nie ma tutaj głosów w stylu "chorzy na raka won z polski!!!"; "Nie ma miejsca w polsce dla schizofreników!!!"... Przecież oni też są chorzy... :baby: Czy to, że nie chcą się leczyć to jedyny powód do dyskryminacji? :baby:
spider-bialystok
27-12-2007, 15:52
1. Już bardziej opieram się na zdaniu lekarzy i specjalistów z WHO niż opinii 17sto latka ;)
Jak bede mial czas to wieczorem podam linki do prac naukowych odnosnie homoseksualizmu, bo wcale nie uwazam sie za autorytet w dziedzinie zaburzen seksualnych ;]
A skoro już uważacie homoseksualizm za chorobę to dlaczego nie ma tutaj głosów w stylu "chorzy na raka won z polski!!!"; "Nie ma miejsca w polsce dla schizofreników!!!"... Przecież oni też są chorzy... :baby: Czy to, że nie chcą się leczyć to jedyny powód do dyskryminacji? :baby:
Jakbys czytal dokladnie moje postu to wiedzialbys, ze nie zamierzam nikogo dyskryminowac ze wzgledu na homoseksualizm i nie kaze im sie leczyc, bo nie mam zwyczaju wchodzic komus z butami w zycie prywatne o ile nie krzywdzi innych. Niech sobie zyja, nic do nich nie mam, o ile nie robia propagandy homoseksualnej. Chyba, ze dla was kazdy, kto nie chce parad homosiow jest homofobem.
Jak bede mial czas to wieczorem podam linki do prac naukowych odnosnie homoseksualizmu, bo wcale nie uwazam sie za autorytet w dziedzinie zaburzen seksualnych ;]
Pewnie to jakis klecha napisal?
Niech sobie zyja, nic do nich nie mam, o ile nie robia propagandy homoseksualnej.
Precz z chorymi na AIDS, bo szerzy sie propaganda gosci z czerwonymi wstazeczkami. Precz z kobietami z rakiem piersi, bo szerzy sie propaganda z rozowymi wstazeczkami.
Precz z tOBA, bo szerzysz propagande heterycka.
spider-bialystok
27-12-2007, 16:09
Pewnie to jakis klecha napisal?
Nie wiem co gorsze, klecha, czy jakis lewak z WHO :)
Nie biore udzialu w paradach heteryckich i nie nazywam gejow heterofobami :)
AIDS i raka piersi ludzie chca sie pozbyc, a propaganda homoseksualna chce wmowic ludziom, ze homoseksualizm nie jest dewiacja. A to zasadnicza roznica :)
uważam iż PL jest bardzo nietolerancyjnym krajem.
Gnębicie homo a może zacznijcie gnębić rodziny patologiczne?
Bo jak narazie to gej ma gorzej niż ojciec pijak katujący własne dzieci i żonę.
To kto co robi w domu to jego prywatna sprawa. Pan lubi pana? i niech się kochają.... jeśli ja tego nie widzę i mam wybór co oglądać a co nie to mi to rybka:)
@spider
A tak poza tymi sloganami, to jakie jest Twoje zdanie w stosunku do konkretów (adopcja, śluby)?
@topic
śluby - tak
adopcja- raczej nie, ale nie mam wyrobionego zdania.
spider-bialystok
27-12-2007, 16:19
Gnębicie homo a może zacznijcie gnębić rodziny patologiczne?
Bo jak narazie to gej ma gorzej niż ojciec pijak katujący własne dzieci i żonę.
Przesadzasz. Moze ludzie w Polsce podsmiewaja sie z gejow itp. ale nie bija ich na ulicach i nie rzucaja w nich kamieniami.
To kto co robi w domu to jego prywatna sprawa. Pan lubi pana? i niech się kochają.... jeśli ja tego nie widzę i mam wybór co oglądać a co nie to mi to rybka:)
Z tym sie zgadzam :) Dlatego dla parad - nie.
A tak poza tymi sloganami, to jakie jest Twoje zdanie w stosunku do konkretów (adopcja, śluby)?
Adopcja, sluby - nie.
Paradoksalnie to w rodzinie patologicznej dziecko moze nabyc wiecej zlych nawykow,miec zryta psyche,byc wytykane w szkole?
Nie i tyle, i nie chodzi o jakieś kościelne pierdolenie. Tylko Homo i Bi u mężczyzn mnie brzydzi i zdecydowanie mi to nie odpowiada. U dziewczyn też nie jestem za legalizacją takich związków ale jeśli chodzi o łóżkowe sprawy to całkiem ciekawe urozmaicenia.Aha i nie mam zamiaru gdybać co by było gdybym sam był gejem itp. Nie jestem i nie mam zamiaru się nad tym zastanawiać.
Milan ognia
27-12-2007, 16:46
Przesadzasz. Moze ludzie w Polsce podsmiewaja sie z gejow itp. ale nie bija ich na ulicach i nie rzucaja w nich kamieniami.
Wiesz kim są radykalni skinheadzi? Tak, tak, Ci po chemioterapii w obuwiu terapeutycznym.
spider-bialystok
27-12-2007, 16:56
Wiesz kim są radykalni skinheadzi? Tak, tak, Ci po chemioterapii w obuwiu terapeutycznym.
A wiesz co to policja? ;o \o/ Jakos nie widze, zeby skini rzucali w dzien kamieniami w ludzi.
Tak btw nie myslcie, ze wszyscy geje to takie 'cioty' ;] Niedawno znajomy skinhead - 60kg chlopak, ale bije sie za trzech, wyladowal w szpitalu po starciu ze 120kg, napakowanym gejem ;]
Milan ognia
27-12-2007, 16:59
A wiesz co to policja? ;o \o/
Nie, litości bo padnę. Czy Ty aby dobrze się czujesz? Halo, uUu... Mowa o Polsce. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie skini są prawie nietykalni. A po filmiku o Stilonowcach mnoży się ich jak cholera.
O, edit:
Nie, nie dzień w dzień. Ale starczy, że się dowiedzą o Twojej "inności" i im jakoś podpadniesz (ot, krzywo na któregoś spojrzysz).
Precz z chorymi na AIDS, bo szerzy sie propaganda gosci z czerwonymi wstazeczkami. Precz z kobietami z rakiem piersi, bo szerzy sie propaganda z rozowymi wstazeczkami.
Tylko jest pewna zasadnicza roznica - chorzy na AIDS/raka tworza jakies marsze itp rzeczy po to, aby uswiadomic spoleczenstwo i naklonic je do samobadania itd. A homoseksualisci? Co ich marsze robia dobrego dla spoleczenstwa? Czy to, ze ja jestem heteroseksualista oznacza, ze musze wyjsc na ulice z tabliczka i krzyczec jakies glupie hasla? Nie interesuje mnie, czy jakis pan X jest gejem, czy nie, o ile robi to w swoim domu - jego prywatna sprawa. Jestem przeciwny natomiast wszystkim paradom rownosci itd, bo takie cos do niczego nie prowadzi.
Niemcy Żydów uważali za podludzi i również publikowali pseudonaukowe prace na potwierdzenie swoich teorii. Czekam na linki.
Adopcja, sluby - nie.
A jak argumentujesz śluby?
@down
Kto?
Uzasadnij sluby koscielne i urzedowe
piotrek26111: Swiete slowa,podoba mi sie to co powiedziales o szkole.
Gdyby wszyscy byli tacy jak ty to by bylo dobrze na swiecie
Co do wyzwolenia od kosciola to masz racje ale niestety sa jeszcze w europie takie katolickie skanseny m.i.n Polska
piotrek26111
27-12-2007, 17:21
Inne podejście do twojej odpowiedzi - czy chrzest dziecka w wieku miesiąca jest dobry?
Nie. To jest indoktrynacja i wtlaczanie na sile jedynej slusznej religii, zreszta nawet niezgodne z naukami waszego Jezusa Chrystusa ktory podobno glosil ze ludzie chrzescijanami powinni stawac sie swiadomie.
Jesli chodzi o adopcje dziecka do rodziny homo to sprawa wyglada zupelnie inaczej. Zarowno homo jak i heteroseksualizm sa wrodzone i uwarunkowane genetycznie (nie da sie ich na silę nauczyc jak i oduczyć) i w przyrodzie w swiecie zwierzat funkcjonuja na jednakowych prawach. Jesli mamy to czynienia z adopcja dziecka do rodziny heteroseksualnej to nikt sie nie pyta o zgode dziecka, dlaczego inaczej mialoby byc w przypadku homoseksualistow? Bo będzie cierpieć w szkole? Moze zacznijmy od tego ze szkola to jest tak naprawde jedno wielkie cierpienie niezaleznie od tego jakich sie ma rodziców, jak kochających i w ogole... Dzisiejsza szkola robi z czlowieka niewolnika, zniewala umyslowo i kaze sie uczyc na pamiec regulek. Szkoła zabija wszelki indywidualizm jednostki i wolnomyślicielstwo. Nawet na jezyku polskim jak masz do napisania rozprawke na jakis ogolny temat zwiazany z zyciem to i tak w trakcie lekcji nauczyciel ci mowi jakie masz podac argumenty... Myslisz pewnie ze to po to zebys dobrze ja napisal, ale niestety nie, bo to wszystko jest po to zeby ci wtloczyć do glowy jedyna sluszna katolicką ideologię a ze wiekszosc z was jest kompletnie pozbawiona wlasnego honoru i jakiegokolwiek pogladu na zycie tudziez politycznego i liczy sie dla was jedynie czy macie srednia 4,98 czy 4,99 to dajecie sie bezwzglednie manipulowac i pozniej wychodza takie kwiatki ze polowa z was pisze ze brzydzi sie gejow i lesbijek choc ich tak naprawde nawet na oczy nie widziala. Ale pewnie i tak nikt nie podzieli mojej opinii bo wiadomo, ze prawda w oczy kole!
Otoz to! Ludzie wy chyba sobie nawet nie zdajecie sprawy z tego jak daleko zaszla cywilizacja w ciagu ostatnich 50 lat kiedy to panstwa wyzwolily sie spod wladzy kosciola mniej wiecej od momentu zakonczenia drugiej wojny swiatowej. Powiem wiecej, przez cale 1950 lat od tego niby narodzenia Chrystusa cywilizacja zrobila mniejszy postep niz w ciagu ostatnich 50 lat. Powiem jeszcze wiecej - druga wojna swiatowa to bylo paradoksalnie najlepsze co moglo sie swiatu wydarzyc bo co prawda zginely tysiecy ludzi ale dzieki ich smierci swiat wyzwolil sie spod wladzy kosciola i wszystkim nam teraz sie lepiej zyje! Ale wiem pewnie sie nie zgodzicie bo prawda w oczy kole!
Mike.Royal
27-12-2007, 17:21
Jak ktoś chce byś lub jest to niech będzie ważne żeby nie stwarzali zagrożenia może jest to w jakiś sposób dewiacja bo od zawsze było ustalone że raczej jest mężczyzna - kobieta a nie inaczej, ale jak to kiedyś ktoś powiedział ,,Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek'' według mnie Bi są gori bo często oszukuja własne żony lub męzów dla drugiego. Żal.pl
Rotflolmao, zart stulecia. Nawet lepszy niz to, ze Arsenal zdobedzie mistrzostwo Anglii.
Tylko jest pewna zasadnicza roznica - chorzy na AIDS/raka tworza jakies marsze itp rzeczy po to, aby uswiadomic spoleczenstwo i naklonic je do samobadania itd.<ciach>
Wydawalo mi sie, ze moderatorzy powinni miec IQ przynajmniej odrobine wyzsze od przecietnego kaktusa - jak widac, przeliczylem sie. Na nastepny raz bede WYRAZNIE zaznaczal, ze ironizuje.
Czarna_Mamba
27-12-2007, 17:36
Nie mam nic przeciwko innym orientacjom niż hetero, nic mi przecież nie zrobili, krzywdy nie wyrządzili, więc po kiego grzyba mam ich kijem wytykać? Co do ślubów i adopcji, nie mam zdania, a nawet jeśli to i tak nic by nie wniosło, bo ustawiam się raczej po środku barykady.
Vanhelsen
27-12-2007, 17:43
Jakbys czytal dokladnie moje postu to wiedzialbys[...]Wypowiedz nie była konkretnie do Ciebie...
[...]
Adopcja, sluby - nie.Co do adopcji, w tej sprawie mam mieszane uczucia ale nie jestem radykalnie przeciw, co do ślubów, jestem za ale by nie było: nie mówię tu o ślubach kościelnych, to zależy od Watykanu i to ich brożka, mówię tu o legalizacji związku par homo tak, by posiadały takie same prawa jak małżeństwa hetero
http://images23.fotosik.pl/131/be4dd130bc59f821.jpg
Kammp: To nie jest najlepsze rozwiazanie wyjazd z Polski bo jezeli kazdy wyjedzie to zabraknie na miejscu ludzi ktorzy beda chcieli cos zmienic i polska zawsze bedzie taka jak teraz!
Jestem gejem i dobrze mi z tym (chociaż nie zawsze tak było, w przeszłości miałem ogromne problemy z akceptacją samego siebie jako geja, co doprowadziło mnie do - na szczęście - nieudanej próby samobójczej), jednak nie wyobrażam sobie nie ukrywania się tutaj, w Polsce. Nienawidzę kłamać, ale w RL-u muszę to robić praktycznie codziennie, dlatego mam zamiar w najbliższej przyszłośći z tąd wyjechać, mam nadzieję że na zachodzie będzie "lepiej".
Co do normalności:
Cholernie nie lubię określeń jak 'normalny', 'naturalny'. Według mnie to tylko wymysł człowieka i coś takiego jak normalność/naturalność nie istnieje - to tylko sztuczny wymysł człowieka i to on definiuje co się w tych ramach znajduję, dlatego nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym być "gorszy", bo jakaś grupa ludzi wkłada mnie do sztucznego, wyimaginowanego wora z napisem 'nienormalność'.
Co do małżeństw, adopcji, parady równośći:
Małżeństwa - oczywiście, że za.
Adopcja dzieci - nie w dzisiejszej Polsce. Tutaj takie dziecko miało by przerąbane życie, ale to już nie wina nas (gejów), tylko Polskiego społeczeństwa.
Parada równości - jestem przeciwny. Banda idiotów pokroju Roberta Biedronia (nie trawię faceta, uważa się za jakiegoś wielkiego przedstawiciela wszystkich gejów i wykorzystuje swoją orientację do zarabiania kasy - "gej z zawodu") w durnych kolorowych strojach jak z jakiegoś cyrku pogłębiających w społeczeństwie fałszywy, stereotypowy wizerunek geja, którzy nie rozumieją, że w taki sposób tylko pogarszają stosunek społeczeństwa do homoseksualistów.
@up: niezla propaganda, rotflolmao.
To nie jest żadna propaganda ani prowokacja. To było pisane na serio i to jest tylko moje zdanie na ten temat.
Aha, i co do mojej daty dołączenia...
Założyłem to konto tylko po to żeby napisać w tym temacie. Nie jestem żadnym "znanym" użytkownikiem, większość pewnie nawet nie widziała na forum mojego nicku, ale jest tutaj parę moich znajomych z RL-a znających mój nick, których "wolałbym" żeby nie wiedzieli o mojej seksualności.
Arrivald
27-12-2007, 22:03
Mhm, pewnie. W kumpla na moich oczach rzucali ceglami za to ze ma dlugie wlosy. Nie pierdol bo wszyscy widza jak jest.
Homoseksualiści mi nie przeszkadzają, tak samo jak nie przeszkadzają mi biseksualiści i heteroseksualiści, dopóki ich orientacja nie zaczyna się objawiać publicznie. Tak samo, jak w*****a mnie damsko-męska parka, która publicznie się całuje w sposób mało subtelny, tak samo homoseksualistów, czyniących podobnie, najchętniej bym czymś ciężkim naprostował.
A w domu róbta co chceta.
Fakt, przyznam się. Osobiście skopałem ostatnio dwóch homoseksualistów, których spotkałem na mieście. Innego dnia z kumplami rozbiłem gejowską imprezę - siedmiu rannych, dwóch zabitych.
Pieprzenie, że homoseksualiści są dyskryminowani, jest śmieszne. Nikt im nie broni 'homoseksualnić' się w domach, a że nie mogą zawierać małżeństw i adoptować dzieci, to wina społecznego podejścia do sprawy, które kształtowało się przez wieki.
Nie popieram tego co robi ale też nie traktuje go inaczej niż pozostałych współpracowników. Choć trzymam dystanssss.....
Jeśli nie trzymasz dystansu do innych, to traktujesz go odmiennie.
Co prawda dotyczy to tylko kobiet, ale zawsze. Poczytaj o partenogenezie.
No, no. Kiedy chodziłem do gimnazjum to parę panien z mojego rocznika doświadczyło tej partenogenezy osobiście = ) Argument jak kulą w płot.
I nie on jeden.
Niestety w Polsce nie można o tym głośno mówić
Można. Tylko po co? Czy heteroseksualiści chodzą i głośno mówią, jak to dobrze/niedobrze mieć taką orientację?
Chociaż sądzę, że miałeś raczej na myśli powszechny brak akceptacji dla gejów i lesbijek, którzy nie ukrywają swojej orientacji i spytani o nią, odpowiadają szczerze.
Jeśli normą jest to, co czyni większość, to homoseksualiści są bardzo nienormalni. Ale tu wchodzimy na trudny temat NORMALNOŚCI, którego nie rozwiążemy.
Z tego, co zaobserwowałem u swoich znajomych, faceci stawiają gejów ponad lesbijki, a kobiety dokładnie na odwrót. Myślę, że to ukryta homofobia z nas wyłazi = )
To samo z adopcją dzieci. Co jak co ale ja bym naprzyklad ostro sie w*****l jak bym zamiast matki mial drugiego 'tatusia'.
Gdyby Józek z mieszkania nr 8 również miał dwóch ojców, twój sprzeciw byłby mniejszy, uwierz. Problemem nie jest dwóch ojców, tylko społeczne napiętnowanie "cudownych dzieci dwóch pedałów". Oczywiście ta sama płeć obojga rodziców mogłaby być przyczyną pewnych skrzywień psychiki, ale nie oszukujmy się - wielu rodziców robi ze swoich dzieci kaleków emocjonalnych bez względu na preferencje seksualne.
Hitler sam byl homoseksualista -.-
Zabawne, był też Żydem.
Ogólnie, to Wald jednak powinien zamknąć ten temat w cholerę = )
Duch Niespokojny
27-12-2007, 22:12
Jeśli się ktoś z tobą nie zgadza, to od razu musi być propaganda?
Zarowno homo jak i heteroseksualizm sa wrodzone i uwarunkowane genetycznie (nie da sie ich na silę nauczyc jak i oduczyć)
Dowody poproszę
Jesli mamy to czynienia z adopcja dziecka do rodziny heteroseksualnej to nikt sie nie pyta o zgode dziecka, dlaczego inaczej mialoby byc w przypadku homoseksualistow? Bo będzie cierpieć w szkole? Moze zacznijmy od tego ze szkola to jest tak naprawde jedno wielkie cierpienie niezaleznie od tego jakich sie ma rodziców, jak kochających i w ogole... Dzisiejsza szkola robi z czlowieka niewolnika, zniewala umyslowo i kaze sie uczyc na pamiec regulek. Szkoła zabija wszelki indywidualizm jednostki i wolnomyślicielstwo. Nawet na jezyku polskim jak masz do napisania rozprawke na jakis ogolny temat zwiazany z zyciem to i tak w trakcie lekcji nauczyciel ci mowi jakie masz podac argumenty... Myslisz pewnie ze to po to zebys dobrze ja napisal, ale niestety nie, bo to wszystko jest po to zeby ci wtloczyć do glowy jedyna sluszna katolicką ideologię a ze wiekszosc z was jest kompletnie pozbawiona wlasnego honoru i jakiegokolwiek pogladu na zycie
Po pierwsze, delikatnie mówiąc, przesadzasz trochę. A po drugie, nawet jeśli jest tak jak mówisz, to co to za argument? Skoro dzieci rodziców, którzy są hetero, już obrywają w szkole od nauczycieli, to dzieciom gejów nie sprawi różnicy, że oprócz od tychże nauczycieli, dodatkowo będą obrywać także od innych bachorów?
Ale wiem pewnie sie nie zgodzicie bo prawda w oczy kole!
To oczywiste (oczywista oczywistość :p), że jeśli się ktoś z tobą nie zgadza, to tylko dlatego, że "prawda w oczy kole". Wszak to niemożliwe, żebyś po prostu nie miał racji...
W tych czasach świat już jest tak popierdolony, że niektóre rzeczy trzeba przyjąć. Dla mnie homo(męskie) to choroba genetyczna i nabyta przez zbyt mała styczność z ojcem... Można ją leczyć w niektórych przypadkach i tak powinno być. Homo nie robi mi większego problemu, zawsze można powiedzieć takiemu, że jest się hetero. ;p
Homoseksualiści niestety nie są stałymi związkami jak się nam wydaję. Oglądałem filmik, w którym wypowiadali się już "doświadczeni" homoseksualiści. Zaledwie 10% par trzyma więcej niż 5 lat. Współczuję im i mam nadzieję, że większość się tej orientacji pozbędzie (no zależy jak to kto rozumie).
Co ja myślę o adopcji przez pary homo? Dla mnie to nie robi większego znaczenia ponieważ MOGĄ być złymi jak i dobrymi rodzicami. Czy to zle? Zależy jak się na to patrzy... bo i w hetero związkach dzieci mają problemy najczęściej alkochol i nie(?)pochamowanie. A jeżeli chodzi o jazdę tych dzieci przez rówieśników, myślę że to by po 1 pokoleniu minęło. No cóż nie od razu rzym zbudowano.
Wszystko zależy od człowieka i od środowiska, w którym się wychowuję dlatego nie można grup ludzi od razu wykreślać.
Dzisiejsza szkola robi z czlowieka niewolnika, zniewala umyslowo i kaze sie uczyc na pamiec regulek. Szkoła zabija wszelki indywidualizm jednostki i wolnomyślicielstwo. Nawet na jezyku polskim jak masz do napisania rozprawke na jakis ogolny temat zwiazany z zyciem to i tak w trakcie lekcji nauczyciel ci mowi jakie masz podac argumenty... Myslisz pewnie ze to po to zebys dobrze ja napisal, ale niestety nie, bo to wszystko jest po to zeby ci wtloczyć do glowy jedyna sluszna katolicką ideologię a ze wiekszosc z was jest kompletnie pozbawiona wlasnego honoru i jakiegokolwiek pogladu na zycie tudziez politycznego i liczy sie dla was jedynie czy macie srednia 4,98 czy 4,99 to dajecie sie bezwzglednie manipulowac i pozniej wychodza takie kwiatki ze polowa z was pisze ze brzydzi sie gejow i lesbijek choc ich tak naprawde nawet na oczy nie widziala. Ale pewnie i tak nikt nie podzieli mojej opinii bo wiadomo, ze prawda w oczy kole!
Jakaś katolicka propaganda? Chyba sobie jaja robisz... Szkoła to instytut kształtujący wiedzę*, a nie "własne" zdanie na tematy (przynajmniej tak powinno być). Bez niej ludzkość cofnełaby do początków średniowiecza. Krócej mówiąc bez niej ani rusz.
*- mówiąc wiedzę miałem na myśli regułki, które zostały naukowo udowodnione. Do niej nie zaliczam religii(chociaż zawsze są wyjątki).
@down
Sory pogubiłem się. Ale po co tak od razu? Błędu nie można popełnić? xD
@edit do wszystkich homeseksualistów
Z racji, że jestem po części altruista namawiam was żebyście przynajmniej spróbowali przejść przez badania prowadzące do "normalności", obejrzyli (tak to się pisze?) prę filmików o parach homo i się nad tym ostro zastanowili czy warto. (plaxior? xD)
Vanhelsen
27-12-2007, 22:46
Dla mnie homo to choroba genetyczna i nabyta przez zbyt mała styczność z ojcem...A less? Również brak ojca?... :baby:
Mumin121
27-12-2007, 22:47
Według mnie, homoseksualiści mają racje bytu, ale niech tego nie upubliczniają. Niestety w naszym kochanym kraju, widok dwóch mężczyzn/kobiet na ulicy trzymających się za rękę, ciągle wywołuje niesmak. Niestety.
Zgadzam się z wypowiedzią Czarnej Mamby.
Mogą być byle by się nie obnosili z tym zbytnio.
piotrek26111
27-12-2007, 23:05
A less? Również brak ojca?... :baby:
Less z powodu braku matki. Generalnie chodzi o to ze jak przebywasz 99% czasu z osobami tylko jednej plci to uruchamia sie wtedy automatycznie pociag do drugiej i ty nawet nie masz na to wielkiego wplywu. To sie nazywa wtedy homoseksualizm nabyty w przeciwienstwie do wrodzonego jaki niektorzy maja uwarunkowany genetycznie.
Dla mnie to mogą sobie życ, póki się tym chwalić nie bedą.
A co do pojęcia "homofobia" to nie ma takiego czegoś. Jeśli to ma być chorobą to czymże jest homoseksualizm.
Homofobia jest rodzajem strachu, a strach jest w pewnym sensie odchyleniem psychicznym od normalnego stanu.
Niech robią co chcą. Nie mam nic przeciwko osobom o odmiennej orientacji niż większość społeczeństwa. Byle by nie adoptowali dzieci, bo to niby prawo dorosłej osoby, lecz w takim przypadku krzywdzi się dziecko. Jakiekolwiek by nie były jego relacje z rodzicami, i tak wprowadza to wiele sprzeczności w jego młodą i rozwijającą się psychikę.
Już istnieje pokolenie osób wychowanych przez pary HOMO - i są to osoby normalne pod względem psychicznym.
Nie, nie mam nic przeciwko.
Swoja droga, gdyby podobny temat zalozyl jakis randomowy user, to pewnie lysy Wladek nie dosc, ze by dawno zamknal, to jeszcze dorzucilby warna za prowokowanie flame'ow. =)
Dać mu piwa, mądrze gada! :D
(...) Nie ma na to żadnych dowodów i, szczerze mówiąc, wydaje mi się to bzdurą.
Niektórzy fakt, rodzą się. Ale na to najczęściej mają wpływ inne czynniki, np. zaburzone relacje z rodzicami.
Duch Niespokojny
27-12-2007, 23:26
Czy to zle? Zależy jak się na to patrzy... bo i w hetero związkach dzieci mają problemy najczęściej alkochol i nie(?)pochamowanie.
Ale co z tego? Każdy tu jak mantrę powtarza pseudoargument, że i w rodzinach hetero czasami dzieciom źle się dzieje. A czy to oznacza, że na los dziecka pary homoseksualnej, jeśli działo by mu się źle, możemy sobie w takim razie machnąć ręką?
A jeżeli chodzi o jazdę tych dzieci przez rówieśników, myślę że to by po 1 pokoleniu minęło.
Fajne podejście - poświęćmy to jedno pokolenie, w ogólnych statystykach zniszczenie życia tym paru tysiącom ludzi nie będzie wyglądało tak źle...
Chesterkaa
27-12-2007, 23:27
A ja jestem BI, bynajmniej tak czuje. Poza tym to orientacja seksualna rozwija sie do 18 roku zycia chyba : ) i sczerze napisze : TAK PRZESPALABYM SIE Z KOBIETA , ale pomimo wszystko wole facetow =)
Kiedys kumpel napisal mi smsa :
" tak jestem les, fak of homofobiczne mondzioly" cos w tym jest.
Jezeli ktos nie toleruje taki osob to znaczy, ze jest niedoinformowany i niech sobie przeczyta eee "teczowy elementarz" ? a moze "kolorowy elementarz"
http://www.youtube.com/watch?v=XFMZIkfnCxM
najlepsza piosenka dla homofobow :D WLOCHATY RZADZI ! punk rzadzi : )
@ down
zalatw mi jakas niunie: <
Dramatyczne wyznanie, rotfl.
Ale co z tego? Każdy tu jak mantrę powtarza pseudoargument, że i w rodzinach hetero czasami dzieciom źle się dzieje. A czy to oznacza, że na los dziecka pary homoseksualnej, jeśli działo by mu się źle, możemy sobie w takim razie machnąć ręką?
Fajne podejście - poświęćmy to jedno pokolenie, w ogólnych statystykach zniszczenie życia tym paru tysiącom ludzi nie będzie wyglądało tak źle...
Zgadzam się, możesz mieć rację, ale dla takiego dziecka (bez rodziców) nie ma znaczenia czy przyszli rodzice będą homo czy hetero ono patrzy na to z innej perspektywy. Zrozumiałbyś to gdybyś był w takim domu dziecka.
@to chesterka
Mi się wydaję, że nie jesteś wrodzoną bi. Pamiętam jak mówiłaś o swoich problemach w innym temacie. Nie zrozum mnie zle, ale chyba coś ci się przez nie pokręciło. (często tak bywa, ba ja też nawet tak miałem xd)
Yoh Asakura
27-12-2007, 23:53
Jak bym był kobietą, to też mógłbym być bi. ;)
Fetyszyzm? Prawdę mówiąc każdy z nas w pewnym sensie jest fetyszystą ponieważ ma mniejszego bądź większego bzika na punkcie konkretnej części ciała partnera, dla mnie to dewiacją nie jest...
Wypowiedź z pierwszej strony topicu, ale postanowiłem poprawić Wieszoka.
Źle rozumiesz pojęcia 'fetysz' i 'fetyszyzm', cytując wikipedię:
"Fetyszyzm polega na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej głównie lub wyłącznie dzięki obecności obiektu pobudzenia - fetyszu. W sytuacji, gdy dany obiekt jest tylko fakultatywnym dodatkiem, zwiększającym satysfakcję seksualną, nie mamy do czynienia z parafilią".
Duch Niespokojny
28-12-2007, 00:47
Jak bym był kobietą, to też mógłbym być bi. ;)
Ja bym był lesbijką :p
Kamil/Wielkie oko
28-12-2007, 00:51
Wedlug mnie to jest normalne... Chce byc ze soba 2 kolesi (jeb** mnie to) 2 panienki (tak samo) ich wybor i oni o tym stanowia...:)
Fredrius
28-12-2007, 01:01
Do tej pory nie spotkalem sie z homo wiec trudno mi wyrazic jakis konkretny poglad. Skoro tak im sie podoba to niech tak zyja, ale nie musza tego pokazywac na ulicach, organizujac jakies parady.
Co do adopcji, mysle ze jednak troche by to zadzialalo na psychike. W tych czasach dzieci w szkolach sa dreczone ze to ze sa innej wiary lub sluchaja innej muzyki, wiec gdyby srodowisko dowiedzialo sie ze jakas osoba ma 2 tatusiow/mamusie to dopiero zaczeliby go dreczyc.
Memento Mori
28-12-2007, 01:12
W tych czasach świat już jest tak popierdolony, że niektóre rzeczy trzeba przyjąć. Dla mnie homo(męskie) to choroba genetyczna i nabyta przez zbyt mała styczność z ojcem... Można ją leczyć w niektórych przypadkach i tak powinno być.
Przeczytalem caly temat, ale dopiero przy tym poscie nie wytrzymalem.
Zdecyduj sie: albo choroba genetyczna, albo nabyta.
Jest cos takiego jak homo nabyte, ale wbrew temu co tu napisales (ladnie bym to nazwal "bullshit") jesli chlopak np. nie ma matki lub ma duzo lepsze kontakty z ojcem niz z matka (np. matka pijaczka itp.) to bardziej sie przywiazuje do plci ojca, czyt. plci meskiej, nie ufa plci przeciwnej (bo matka, 'pierwszy przedstawiciel kobiecosci' u dziecka, go skrzywdzila w jakikolwiek sposob). Dziala to w druga (a nawet trzecia i czwarta) strone. Dziewczyna przy wiekszym kontakcie z matka moze zostac les.
ALE
Gdy chlopak ma lepszy kontakt z matka niz z ojcem, latwiej mu sie dogadac z dziewczynami, ma wieksze zaufanie do nich niz do mezczyzn, woli sie obracac w damskim towarzystwie. Najlepszym przykladem tego jestem ja, moj ojciec pracuje za granica i zadko go widuje. I tu pojawia sie paradoks: w pierwszej sytuacji chlopak-gej zostaje okrzykniety odmiencem, w drugiej sytaucji wszyscy 'chlopacy-konkurenci' (rowiesnicy) za 'kasanowe', ktoremu latwiej niz innym dogadac (poderwac, w pozniejszym wieku nawet przeleciec /nie lubie tego slowa/ ^^) z dziewczyna.
Wniosek?
Homoseksualizm nie jest choroba. Rownie dobrze choroba mozna okrzyknac wysokie powodzenie u plci przeciwnej.
O homoseksualizmie wrodzonym sie nie wypowiadam, bo o nim wiem niewiele.
ZAZNACZAM ZE NIC, CO TU NIE NAPISALEM NIE JEST POPARTE ZADNYMI ZNANYMI MI BADANIAMI A WLASNYMI DOSWIADCZENIAMI, WIEC ZASTRZEGAM ZE MOGE SIE MYLIC, ACZKOLWIEK JESTEM PRZEKONANY ZE MOJE TEORIE SA PRAWDZIWE.
EDIT: afff, zapomnialem wyrazic swoje zdanie :P
Adopcje: nie, natura przystosowala psychike malego dziecka do rozwoju w rodzinie hetero i mimo ze dzieci wychowane w rodzinie 'dwoch Adamow' moga byc zdrowe psychicznie i pod kazdym wzgledem 'normalne', zaprzeczaja naturze, co moze miec powazne skutki
Sluby: cywilne zdecydowane tak, koscielne: niech Watykan o tym zadecyduje
Parady: 'geje z zawodu'? Dziekuje, postoje
Nie mam nic przeciwko homo, róbta co chceta ale z ograniczeniami.
Dramatyczne wyznanie, rotfl.
Powiedziala, ze przespalaby sie z kobieta. Wreszcie masz u niej szanse.
Jeśli się ktoś z tobą nie zgadza, to od razu musi być propaganda?
A w czym on sie niby ze mna nie zgadza?
Chesterkaa
28-12-2007, 12:33
"kochaj blizniego jak siebie samego" tak mowi, ktores z przekazan koscielnych. Jezeli ktos powoluje sie, ze jest wierzacy, a tepi homoseksualistow to jest poprostu smieszny i niesmaczny. W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ? Przeciez to ta sama "choroba". Poza tym nie ocenia sie ludzi po tym co robia w lozku, tylko po tym jacy sa. Gowno Was to powinno interesowac co kto robi w sypialni : P A tak na amrginesie to ostatnio przeczytalam, ze to wcale nie my jestesmy najbardziej homofobicznym krajem w Europie ; )
Duch Niespokojny
28-12-2007, 12:46
"W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ?
To już po prostu leży w naszej naturze i nie ma związku z poglądami, tolerancją itp.
Koronowany rycek
28-12-2007, 12:52
Kto by zechcial k*rwa patrzyc na ciebie ?
Tolerancja
Mumin121
28-12-2007, 12:57
"W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ?
Może dlatego, że to płeć przeciwna? Nie wiadomo.
"kochaj blizniego jak siebie samego" tak mowi, ktores z przekazan koscielnych. Jezeli ktos powoluje sie, ze jest wierzacy, a tepi homoseksualistow to jest poprostu smieszny i niesmaczny. W ogole dlaczego mniej brzydza Was lesbijki od gejow ? Przeciez to ta sama "choroba". Poza tym nie ocenia sie ludzi po tym co robia w lozku, tylko po tym jacy sa. Gowno Was to powinno interesowac co kto robi w sypialni : P A tak na amrginesie to ostatnio przeczytalam, ze to wcale nie my jestesmy najbardziej homofobicznym krajem w Europie ; )
Czy nietolerancja oznacza "tepienie homoseksualistow"? Po prostu wiekszosc tego forum wyraza wlasne zdanie, ze homo jest be i fuj.
Toleruje, ale nie akceptuje. Traktuje ich jak zwykłych ludzi.
Natomiast jestem przeciw wychowywania przez pary homoseksualne dzieci. Dla dobra i bezpieczeństwa dziecka. Nie dlatego, bo to złe, bo tym sposobem dają dzieciom zły przykład, bo nie wypada i tym podobne społeczne pieprzenie. Jestem po prostu zdania, że takie dziecko będzie miało przesrane życie w przedszkolu/szkole/na podwórku. Będą się z takiego dziecka smiać, wyzywać, gnębić, nie będzie miało znajomych. Nikomu bym tego nie życzył, więc jestem przeciw adoptowaniu dzieci przez pary homoseksualne.
Zdecyduj sie: albo choroba genetyczna, albo nabyta.
Narazie nie wiadomo dlatego nie można wykluczać żadnej teorii.
Jest cos takiego jak homo nabyte, ale wbrew temu co tu napisales (ladnie bym to nazwal "bullshit") jesli chlopak np. nie ma matki .. itp itd.
Spytaj się psychologa co to jest homoseksualizm nabyty i dopiero wyciągaj takie wnioski albowiem ja interesuję się tym i trochę się dowiedziałem.
Postaram ci to "nabycie" jak najprościej wytłumaczyć:
Dziecko bez ojca > brak doświadczeń "męskich" > dziecku pozostaje "kobiecość" mamy i może ją brać na serio > prawdopodobieństwo, że ów dziecko dostanie homoseks.
Proste
Nima Czegos Takiego Jak Homoseksualizm Nabyty,to Jest Takie Samo Pierdolenie Jak To Ze Dziecko Bez Rodzenstwa To Kaleka Spoleczna.
Vanhelsen
28-12-2007, 18:21
Nima Czegos Takiego Jak Homoseksualizm Nabyty,to Jest Takie Samo Pierdolenie Jak To Ze Dziecko Bez Rodzenstwa To Kaleka Spoleczna.tego nie wiesz, tak samo jak nie wiadomo czy schizofrenia jest nabyta czy od urodzenia tak samo nie wiadomo jak to jest z tym homo/bi
Gej ma homogeny po matce czy ojcu?
Jak panienki cos ze soba to moze byc, ale jak pedaly to z****m golymi rekami :)
Vanhelsen
28-12-2007, 18:44
Jak panienki cos ze soba to moze byc, ale jak pedaly to zajebalbym golymi rekami :)Zaryzykował byś dotknięciem? Jeszcze się zarazisz o.O :baby:
Jak panienki cos ze soba to moze byc, ale jak pedaly to zajebalbym golymi rekami :)
Hmn, ludzka niesprawiedliwość mnie przerasta.
Topic:
Ciesze się, że temat się tak rozwinął.
* dzieci wychowywane przez homoseksualistów staną się homoseksualne
Ten popularny stereotyp nie znalazł potwierdzenia w badaniach naukowych. Jak czytamy w oświadczeniu Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego: Należy z całą mocą podkreślić, że orientacja seksualna rodziców nie wyznacza orientacji seksualnej wychowywanych przez nich dzieci
Polecam poczytać także to, wszystkim od 'krzywd dziecka bo rodzice homo': http://pl.wikipedia.org/wiki/Rodzicielstwo_lesbijek_i_gej%C3%B3w
Należy zauważyć, że głównym czynnikiem negatywnie wpływającym na rozwój dzieci wychowywanych przez pary homoseksualne są uprzedzenia przejawiane ze strony otoczenia
Ja wychodzę z założenia, że gdyby zaprzestano takiej propagandy homoseksualnej ze strony osób anty, to by było zdecydowanie inaczej... i nastawienie społeczności byłoby inne, ponieważ jak wiemy, dzisiejszą młodzież kształcą (niestety) media.
Mapa_Europy
28-12-2007, 19:59
Zgadzam się, możesz mieć rację, ale dla takiego dziecka (bez rodziców) nie ma znaczenia czy przyszli rodzice będą homo czy hetero ono patrzy na to z innej perspektywy. Zrozumiałbyś to gdybyś był w takim domu dziecka.
Duch Niespokojny ma dużo racji, ale ty też. Dobrze takie dziecko chce trafić do rodziców... Ale należy je spytać czy chce iść do rodziny homoseksualnej. To nie sklep wchodzi para homo do domu dziecka, wskazują na dziecko i mówią: TEN/TA. Tak nie powinno być
Mogą być, byle by mnie nie dotykali (czytaj gej). Szczerze mówiąc 2 kolesi manewrujących ze sobą na różnie sposoby odpycha mnie strasznie, jednak z lesbijkami jest inaczej. Wręcz przeciwnie lubię lesbijki. Po rozmowie głębszej z koleżanką wnioskuje, że płeć przeciwna ma przeciwne zdanie.
Shanhaevel
28-12-2007, 20:21
@up
Podobno 50 % kobiet jest bi, a nawet o tym nie wie, więc jest dla niej szansa. : P
że płeć przeciwna ma przeciwne zdanie.
Właśnie dlatego jest nazywana 'płcią przeciwną'.
Duch Niespokojny ma dużo racji, ale ty też. Dobrze takie dziecko chce trafić do rodziców... Ale należy je spytać czy chce iść do rodziny homoseksualnej. To nie sklep wchodzi para homo do domu dziecka, wskazują na dziecko i mówią: TEN/TA. Tak nie powinno być
Masz rację, ale co zrobić, gdy dziecko ma 1-2 lata? Hmn?
Puki nikomu nie dzieje się krzywda- nie mam powodu by być czemuś przeciwnym.
Jeśli Ci ludzie są tacy, nikomu nic tym nie robią, a żyją razem w uczuciu miłości, które bądź co bądź jest uczuciem jak najbardziej pozytywnym, to mogę się tylko cieszyć, bo to bez różnicy, czy w domu obok życzliwy jest mężczyzna kobiecie, czy mężczyzna mężczyźnie.
Sam mam koleżankę Bi. Zero różnicy w kontaktach z innymi. Wręcz przeciwnie, to z nią rozmawia się najfajniej i najlepiej przy niej się czuje.
Takie moje zdanie, według mnie tolerancja jest rzeczą ważną, szczególnie w naszych czasach, również nakazaną przez Boga.
Edit: Co do adoptowania dzieci- N I E.
Takie dziecko wstydziłoby się, dokuczaliby mu debilni rówieśnicy. Poza tym, dziecko potrzebuje matki ORAZ ojca.
Mapa_Europy
29-12-2007, 21:35
Masz rację, ale co zrobić, gdy dziecko ma 1-2 lata? Hmn?
Zapytać się o zgode rodziców? :p
Ktoś już napisał bardzo mądrze, takie dziecko będzie po prostu gnojone. Rówieśnicy będą się z tego dziecka śmiać. Zresztą ja też bym nie chciał być wychowywany przez taką parę.
@down
Dokładnie się z Tobą zgadzam. Ale co ze starszymi? Taki 14-latek tak szybko nie znajdzie rodziny... No, ale jeszcze te papierkowe roboty nie pozwalają niektórym na adopcje
Korektor
29-12-2007, 21:56
1-2 letnie dzieci w domach dziecka mają takie powodzenie. że spokojnie można poczekać na rodziców hetero.
1-2 letnie dzieci w domach dziecka mają takie powodzenie. że spokojnie można poczekać na rodziców hetero.
Ale co to ma do rzeczy? Popyt i podaż na dziecko, 'przedmiot' ma powodzenie? To nie jest 'przedmiot'.
mezowski86
29-12-2007, 22:53
Krótko i na temat: nie mam nic przeciwko homo ani bi, akceptuje nawet śluby gejów czy lesbijek - w końcu każdy człowiek ma prawo byc szczęśliwy, a jak oni są ze sobą szczęśliwi to nie powinno im się przeszkadzac:D
Nie akceptuje adopcji dzieci przez osoby homoseksualne. Dlaczego? Imo jakby moi rodzice byli homoseksualni to chyba bym się zapierdolił, po prostu bym się z tym nie pogodził. Kwestia tego czy dziecko będzie akceptowac takich rodziców? Wydaje mi się, że większośc dzieci NIE.
Moja stycznośc z osobami homo,bi? W Polsce żadna, w Usa tak. Pojechałem tam do pracy na wakacje z kolegą. W pokoju mieszkał z nami jeszcze jeden amerykanin. 190cm wzrostu, czarny, jak się później okazało bi:D Koleś okazał się spoczko, częstował piwkiem i nie było żadnych nie miłych sytuacji przez miesiąc czasu (no może raz kolegę zmacał trochę, ale później przeprosił i powiedział że to żart;p). Tam był szczęśliwy, a w Polsce by go zajebali:)
pzd
LoVeS CoMeS AgAiN:*
Mumin121
29-12-2007, 23:05
Wydaje mi się, że większośc dzieci NIE.
A dlaczego? Bo rówieśnicy zgnoją ich tak, że wyprą się prędzej czy później takich rodziców.
Edit: Co do adoptowania dzieci- N I E.
Takie dziecko wstydziłoby się, dokuczaliby mu debilni rówieśnicy. Poza tym, dziecko potrzebuje matki ORAZ ojca.
Kto powiedział, że w związku mężczyzna - mężczyzna nie może być matki? ;> Jeśli wiesz o co mi chodzi...
Mapa_Europy
29-12-2007, 23:12
Ale to jest nienaturalne... To nie miłość to raczej coś jak zboczenie... (Nie mówię o dziecku, a o związku)
Vanhelsen
29-12-2007, 23:49
Ale to jest nienaturalne... To nie miłość to raczej coś jak zboczenie... (Nie mówię o dziecku, a o związku)A czym jest miłość... Dasz mi fachowe stwierdzenie?...
@down:ripper: a czy ja mówię, że wiem czym z definicji jest miłość?...
Chesterkaa
30-12-2007, 00:06
Ale to jest nienaturalne... To nie miłość to raczej coś jak zboczenie... (Nie mówię o dziecku, a o związku)
"Ludzie musza wreszcie zrozumiec, ze nie mozna poprostu zmieniac pod naciskiem swoich uczuc..."
"on! ma! prawo! hej, hej prawo wyboru! plec! nie! ma! plec nie ma tu nic do rzeczy!"
A czym jest miłość... Dasz mi fachowe stwierdzenie?...
A jeśli już dasz, albo zrobi to ktokolwiek inny, to polecam intensywną terapię żelazkiem, bądź innym ciężkim przedmiotem.
Nie, to jest związek polegający na zrozumieniu i akceptacji. Lepiej, żeby istniał taki, niż żeby istniał związek rozwalany przez dwoje kłócących się 'dorosłych' odmiennej płci, co ryją psychikę dziecku. Niestety, to się często zdarza. A uważam, że dziecko zaakceptowało by taką zmianę, ze względu, że dzieci są wrażliwe na krzyki i kłótnie.
Nie mam nic przeciwko bi/homoseksualistom, zaznaczyłem opcje numer 2, ofc byleby mnie nie podrywali ;d
Homoseksualizm nie jest żadna choroba, zboczeniem, czy kij wie jeszcze czym, tylko inna orientacja. Homoseksualistów nie da sie tak po prostu zmusić do bycia hetero. Nasze cholernie nietolerancyjne społeczeństwo powinno sie z tym pogodzić.
Jeszcze co do adopcji dzieci przez homoseksualistów - powiem jedynie tyle, że jestem przeciwny, gdyż ludzie rodzą sie poprzez kontakt mężczyzny z kobieta, wiec to heteroseksualiści są jedynymi, prawdziwymi rodzicami. I nie gadajcie mi tu o żadnej partenogenezie, bo to jest nienaturalne dla ludzi.
P.S. Przyznam sie do tego, ze często bywam cholernie nietolerancyjny, ale zdarza mi to sie zazwyczaj wtedy, gdy widzę ludzi dziwnie demonstrujących swoja odmienność (a zdarzyło mi sie to).
Korektor
30-12-2007, 12:07
@up,
W tym temacie wypowiedziała się spora liczba osób, uchodzących i tak za nietolerancyjnych. Teraz pokaż mi procent osób zachowujących się nietolerancyjnie wobec homoseksualistów tu i u osób nie związanych z Tibią. Mało? To kurwa człowieku nie chrzań, że jesteśmy nietolerancyjni, bo każdy tak gada a nikt nie jest. No może prócz paru wyjątków, w postaci blokersów albo typowych noobów z Tibii. Otóż u nas w tą grę grają też fajni ludzie, ale jednak znaczną większością są dresiarscy gimnazjaliści. W innych krajach ta gra ma lepszą opinię, więc logują się dużej mierze kolesie lubiący RPG itp. a nie łyse pały, które ledwie naumiały się expić i robią jazdy zrażając do siebie otoczenie. A teraz wyjdź.
Mapa_Europy
30-12-2007, 13:00
,,Miłość - uczucie, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu) połączone z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia, a także relacja między osobami oparta na uczuciu miłości. Jako doznanie w ciele jest doświadczana jako przyjemne uczucie w okolicach serca."
Informacja zaczerpnięta z http://pl.wikipedia.org
Raczej tak to odbieram, ale nie jako miłość. Wieszok rozumiesz co mam na myśli? No, ale cóż jeśli chcą być razem. To czemu nie? Byleby dziecko, które adoptowali było szczęsliwe...
Vanhelsen
30-12-2007, 14:00
,,Miłość - uczucie, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu) połączone z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia, a także relacja między osobami oparta na uczuciu miłości. Jako doznanie w ciele jest doświadczana jako przyjemne uczucie w okolicach serca."
Informacja zaczerpnięta z http://pl.wikipedia.org http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Raczej tak to odbieram, ale nie jako miłość. Wieszok rozumiesz co mam na myśli? No, ale cóż jeśli chcą być razem. To czemu nie? Byleby dziecko, które adoptowali było szczęsliwe...1 - rispekt dla autora za próbę definicji miłości
2 - gdzie tam masz napisane, że dotyczy to osób różnej płci?
3 - Nie rozumiem o co Ci chodzi :s Najpierw mówisz, że to zboczenie a nie miłość a tym razem jakoś w drugą stronę :S
@down: tylko tak się zastanawiam do czego potrzebny był ci mój cytat o.O :*
Nie toleruje jebanych lewackich homo chodzi mi o facetow, do lesbijek nic nie mam :)
Marsseel
30-12-2007, 14:39
Do tych homoseksualistów, którzy się z tym nie obnoszą i po prostu sobie żyją nic nie mam.
Natomiast ci którzy machają gołymi dupami i tęczowymi flagami na paradach to po prostu banda debili, która dawno powinna wylądować w psychiatryku.
Oni chcą być traktowani normalnie, ale jak można normalnie traktować kogoś kto biega po ulicy w lateksowym wdzianku, z odkurzaczem na plecach i ch*jem na wierzchu? Nie można.
Ja nie chodzę po ulicy i nie krzyczę że jestem hetero, więc skoro oni chcą być traktowani tak jak wszyscy to niech zachowują się tak jak wszyscy.
Duch Niespokojny
30-12-2007, 14:40
Nie toleruje jebanych lewackich homo chodzi mi o facetow, do lesbijek nic nie mam :)
A prawicowych homo (np. tych z Młodzieży Wszechpolskiej) to już tolerujesz? ;)
Marsseel
30-12-2007, 14:46
LOL???!! Homo w MW? Chyba sobie żartujesz, przecież MW to jedna z najbardziej anty-homo organizacja w Polsce. Pomyśl zanim znowu się ośmieszysz.
HAHAAHAHAHAAHAHA ale dojebales teraz
@up,
W tym temacie wypowiedziała się spora liczba osób, uchodzących i tak za nietolerancyjnych. Teraz pokaż mi procent osób zachowujących się nietolerancyjnie wobec homoseksualistów tu i u osób nie związanych z Tibią. Mało? To kurwa człowieku nie chrzań, że jesteśmy nietolerancyjni, bo każdy tak gada a nikt nie jest. No może prócz paru wyjątków, w postaci blokersów albo typowych noobów z Tibii. Otóż u nas w tą grę grają też fajni ludzie, ale jednak znaczną większością są dresiarscy gimnazjaliści. W innych krajach ta gra ma lepszą opinię, więc logują się dużej mierze kolesie lubiący RPG itp. a nie łyse pały, które ledwie naumiały się expić i robią jazdy zrażając do siebie otoczenie. A teraz wyjdź.
Nie wyjdę.
Uważasz ze parę wyjątków, wg ciebie typowi blokersi i nooby z Tibii, stanowią wszystkich prawdziwie nietolerancyjnych ludzi w Polsce?
Może byś tak rozejrzał sie w około - polskie społeczeństwo nie składa sie tylko z ludzi mlodych.. Jest pełno starszych, bardziej konserwatywnych ludzi, którzy raczej na pewno nie akceptują gejów~.
A starsi stanowią o wiele większy procent społeczeństwa.
A jak mają dać społeczeństwu i kolejnym rządom do zrozumienia że wcale nie mają równych praw w tym kraju? Pomijając kwestie adobcji przez pary homoseksualne, której to adobcji sam jestem przeciwny, dlaczego nie mają prawa zawierać małżeństw cywilnych? Dawało by im to możliwości które z całą pewnością nikomu z was by nie wadziły, choćby nie wiem jakim homofobem był. Dla przykładu, wspólne rozliczanie podatków, itd.
dopóki nie widzę ich publicznie w obscenicznych pozach-ok i nie widziałem nie ma problemu.
Ach, a więc pary hetero seksualne mają prawo ślinić się na ulicach dowoli, bo to jest normalne? Tu będe szczery, chociaż może nie powinienem. Też nie mam zbytniej chęci oglądać dwóch całujących sie facetów, ale wypływa to raczej ze wzorca kulturowego i podświadomości. Osobiście jestem zdania, że albo wprowadzamy pełną pruderię w miejscach publicznych, albo wara nam do tego, co wyczyniają na nich inni. Brzmi to może nieco hipokrytycznie, ale nie jestem w stanie nic na to poradzić. Odruchów się nie zmieni.
A ja nie bede ukrywam, ze jestem homofobem. Nie nawidze pedalow i zaluje, ze Hitler nie urodzil sie pare lat pozniej, moze zamiast Zydow wystrzelalby wlasnie ich.
A ja żałuje, że nie było w historii takiego hitlera, który łapałby takich fanatyków jak ty.
Skoro niektorzy twierdza, ze homoseksualizm jest naturalny, to co powiecie na coraz wieksze sukcesy w leczeniu z homoseksualnosci? :)
Jakby Ciebie odpowiednio długo poleczuć u dobrego psychologa ze wsparciem środków psychotropowych, to można by Cie nawet wyleczyć z ucywilizowania. Zacząłbyś propagować powrót na drzewa w strojach iście naturalnych.
Mapa_Europy
30-12-2007, 15:05
No dobrze Wieszok, przekonałeś mnie... Ja ich toleruję, trochę się zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że skoro są ze sobą szczęśliwi to niech będą razem :) A i jeszcze, żeby dziecko było szczęśliwe (te które adoptują). Tak jak napisałem w poprzednim poście, przyznaję wygłupiłem się na całej linii :confused: Co jak co, ale ciekawe komentarze ;)
Jeszcze jedno: zniosę każde, nawet najbardziej fanatyczne i niezgodne z moimi własnymi poglądy, ale tylko te wyrażone w sposób kultularny. Za resztę można spodziewać się odpowiedniej kary.
Arrivald
30-12-2007, 15:29
LOL???!! Homo w MW? Chyba sobie żartujesz, przecież MW to jedna z najbardziej anty-homo organizacja w Polsce. Pomyśl zanim znowu się ośmieszysz.
Yyyyyy... Ja jednak mysle ze to byla prowokacja i to ty sie troche sfrajerzyles :p
Marsseel
30-12-2007, 15:33
W sumie jak teraz czytam inne posty Ducha Niespokojnego to może i masz rację, no cóż, życie :)
Vanhelsen
30-12-2007, 16:28
No dobrze Wieszok, przekonałeś mnie... Ja ich toleruję, trochę się zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że skoro są ze sobą szczęśliwi to niech będą razem :) A i jeszcze, żeby dziecko było szczęśliwe (te które adoptują). Tak jak napisałem w poprzednim poście, przyznaję wygłupiłem się na całej linii :confused: Co jak co, ale ciekawe komentarze ;)o.O Jestem w szoku ponieważ wychodziłem z założenia przy każdym takim temacie (tego typu) że nikt nigdy nikogo nie przekona a tu ZONK :D
A co do adopcji, tak na zakończenie, nie mówię stanowcze niet, ale aktualnie polskie społeczeństwo nie jest na to gotowe, może za 5-10-15 lat?...
YyyeeyIsBack
30-12-2007, 16:42
Tak samo jak schizofenia, epilepsja, czy jakiego kolwiek rodzaju fobie, to jest choroba. Te osoby powinno się leczyć, ci ludzie są upośledzeni, lub próbują się wyróżnić. Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.
Chesterkaa
30-12-2007, 17:12
Tak samo jak schizofenia, epilepsja, czy jakiego kolwiek rodzaju fobie, to jest choroba. Te osoby powinno się leczyć, ci ludzie są upośledzeni, lub próbują się wyróżnić. Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.
Bog ? ha ? Skoro jestes taki wierzacy to moze zastosuj sie do przekazannia "kochaj blizniego jak siebie samego" ? -.-
Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.
A z drugiej strony - nie po to Bog dal nam kolegow, zebysmy sie zabawiali z jakimis dziewczynkami.
Btw - a co, jesli Boga nie ma?
Korektor
30-12-2007, 17:42
@up,
A co jeśli jest?
Marsseel
30-12-2007, 17:42
Gdyby nie było Boga to i ciebie by nie było Slay.
Slay, mam nadzieję, że istniejesz ; /
Marsseel
30-12-2007, 17:49
Nie kpij sobie w ten sposób bo możesz kogoś urazić.
Slay to bot IRC'owy tylko taki troche bardziej ynteligentny. Bog mu jest do niczego nie potrzebny.
Nie kpij sobie w ten sposób bo możesz kogoś urazić.
Wierzę w Boga. Ale nie próbuję w tak naiwny sposób dowodzić jego istnienia.
>>>Mazix<<<
30-12-2007, 18:57
jak ktoś chce, czemu nie
bo ja wiem :p
Dumbeldore też jest.
DEWIACJA!
Shanhaevel
30-12-2007, 19:17
Dumbeldore też jest.
http://img145.imageshack.us/img145/2277/dumbledoreisgaylolcatjk4.jpg
Taaaa...
Vanhelsen
30-12-2007, 19:29
Tak samo jak schizofenia, epilepsja, czy jakiego kolwiek rodzaju fobie, to jest choroba. Te osoby powinno się leczyć, ci ludzie są upośledzeni, lub próbują się wyróżnić. Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.Za choroby to karano stosem ale w średniowieczu gdy o chorobach psychicznych mieli takie same pojęcie jak ty o inteligencji... p.s. Ciekawe określanie homo jako upośledzenie... starałeś się kiedyś przeprowadzić rozmowę na poziomie z klasycznym blokowym dresem albo z zjaranym skejtem?...Gdyby nie było Boga to i ciebie by nie było Slay.A jak Bóg nie istnieje? Jak jesteśmy owocem tylko ewolucji? A może poprawną wiarą jest islam, shinoizm?... Argumenty związane z wiarą są w tym temacie dla mnie g... warte ponieważ nie każdy wierzy w to co ty...
Korektor
30-12-2007, 19:39
@up,
Teoretycznie istnienia Boga nie da się udowodnić, tak samo jak zaprzeczyć. Ja po prostu na bazie własnych doświadczeń stwierdzam, że jest. Jak ktoś chce o tym pogadać, to zapraszam, ale byle nie zaczynać mi tu kolejnego flamewaru pt. "Ateiści vs. Wierzący"
Marsseel
30-12-2007, 19:40
A jak Bóg nie istnieje? Jak jesteśmy owocem tylko ewolucji? A może poprawną wiarą jest islam, shinoizm?... Argumenty związane z wiarą są w tym temacie dla mnie g... warte ponieważ nie każdy wierzy w to co ty...
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.
A ja wiem, ze jedyny i sluszny jest ateizm. UDOWODNIJ mi, ze sie myle.
Jak ktoś chce o tym pogadać, to zapraszam, ale byle nie zaczynać mi tu kolejnego flamewaru pt. "Ateiści vs. Wierzący"
Cholerny idealista... =P
Vanhelsen
30-12-2007, 19:51
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.Już był taki moment i ostro się na tym przejechałem... ale nie o wierze jest ten temat, jak tylko pragnę zauważyć, że argumentowanie czegoś wiarą jest błędem... :baby:
Marsseel
30-12-2007, 19:59
A ja wiem, ze jedyny i sluszny jest ateizm. UDOWODNIJ mi, ze sie myle.
Nie zamierzam ci niczego udowadniać, kiedyś może sam do tego dojdziesz.
Ja po prostu byłem naocznym świadkiem cudu nie będę się zbyt zagłębiał bo to prywatne sprawy mnie i innych osób. A jeżeli nie dojdziesz do tego za życia to już na pewno odkryjesz prawdę po śmierci.
Nie zamierzam ci niczego udowadniać, kiedyś może sam do tego dojdziesz.
Ja po prostu byłem naocznym świadkiem cudu nie będę się zbyt zagłębiał bo to prywatne sprawy mnie i innych osób. A jeżeli nie dojdziesz do tego za życia to już na pewno odkryjesz prawdę po śmierci.
Ja juz doszedlem. I juz odkrylem jedyna, sluszna prawde.
W ogole, do czego to doszlo, zeby zwracal mi uwage 16-latek z czyms podobnym do Hitlera w avku?
@edit: skad pewnosc, ze ten cud dokonal sie za sprawa chrzescijanskiego/katolickiego Boga, a nie Marduka, Zeusa czy Latajacego Potwora Spaghetti?
Marsseel
30-12-2007, 20:14
Ja juz doszedlem. I juz odkrylem jedyna, sluszna prawde.
W ogole, do czego to doszlo, zeby zwracal mi uwage 16-latek z czyms podobnym do Hitlera w avku?
@edit: skad pewnosc, ze ten cud dokonal sie za sprawa chrzescijanskiego/katolickiego Boga, a nie Marduka, Zeusa czy Latajacego Potwora Spaghetti?
Gdybyś doświadczył tego cudu wiedziałbyś dlaczego to był chrześcijański Bóg, nic więcej nie zamierzam ci mówić bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.
Co z tego, że mam 16 lat? Po twoim stylu pisania mogę powiedzieć, że masz max 18, więc nie wiele więcej. A co do mojego avatara to nie ma on nic wspólnego z Hitlerem.
Mumin121
30-12-2007, 20:20
Nie róbcie flame'u, bo ten temat nie dotyczy wiary w Boga, tylko dyskusji o homoseksualiźmie. Chlopaki, troche zboczyliście z toru.
Gdybyś doświadczył tego cudu wiedziałbyś dlaczego to był chrześcijański Bóg, nic więcej nie zamierzam ci mówić bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.
Zabrzmialo prawie jak "przespalem sie z Twoja siostra ale nie powiem czy jest dobra w lozku, bo to zbyt prywatne sprawy". =)
Co z tego, że mam 16 lat? Po twoim stylu pisania mogę powiedzieć, że masz max 18, więc nie wiele więcej. A co do mojego avatara to nie ma on nic wspólnego z Hitlerem.
1. Sporo mnie odmlodziles.
2. Twoj avatar _jest_ podobny do Hitlera.
3. Niewiele pisze sie razem.
Btw, ja doswiadczylem cudu, ktorego sprawca byl Marduk. Ale nic wiecej nie powiem, bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.
Wracajac do tematu - podobno niechec do homo- bierze sie z negowania na sile (np. w strachu przed odtraceniem) wlasnego homoseksualizmu, ukrytego gdzies w podswiadomosci. Pod rozwage =)
edit: @up: to sie nazywa offtopic, a nie flame. No ale ja juz wracam na wlasciwe tory. =)
Mapa_Europy
30-12-2007, 20:24
o.O Jestem w szoku ponieważ wychodziłem z założenia przy każdym takim temacie (tego typu) że nikt nigdy nikogo nie przekona a tu ZONK :D
A co do adopcji, tak na zakończenie, nie mówię stanowcze niet, ale aktualnie polskie społeczeństwo nie jest na to gotowe, może za 5-10-15 lat?...
Cieszę się, że udało mi się pozytywnie Cię zaskoczyć. :p
Wieszok ma rację, nie ma co tutaj argumentować wiarą... A z resztą troche zboczyliśmy z kursu. Z niecierpliwością czekam na dalsze komentarze :)
Marsseel
30-12-2007, 20:29
Zabrzmialo prawie jak "przespalem sie z Twoja siostra ale nie powiem czy jest dobra w lozku, bo to zbyt prywatne sprawy". =)
W tym momencie upadłeś najniżej jak tylko mogłeś. Dno, Slay, kompletne dno. Nie masz żadnych konkretnych argumentów to zaczynasz obraźliwy bełkot? Wstydziłbyś się, tym bardziej że masz podobno więcej niż 18 lat.
W tym momencie upadłeś najniżej jak tylko mogłeś. Dno, Slay, kompletne dno. Nie masz żadnych konkretnych argumentów to zaczynasz obraźliwy bełkot? Wstydziłbyś się, tym bardziej że masz podobno więcej niż 18 lat.
1. Nie wiem o co Ci chodzi
2. Jaki belkot?
3. Jaki obrazliwy?
4. Argumentow na co?
Nie moja wina, ze nie potrafisz wylapac subtelnych aluzji dot. logiki toku rozumowania.
edit: Jak chcesz to ciagnac, to zapraszam w bardziej adekwatne miejsce - w tym watku z mojej strony eot.
Vanhelsen
30-12-2007, 20:37
Gdybyś doświadczył tego cudu wiedziałbyś dlaczego to był chrześcijański Bóg, nic więcej nie zamierzam ci mówić bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie. [...]Wiesz, że własnie bluźnisz?... Nie możesz mówić, że to co widziałeś jest cudem dopóki nie zostanie to uznane za cud przez Watykan.
EOT?
Marsseel
30-12-2007, 20:46
Nie zamierzam z wami dalej dyskutować. Myślę że kiedyś Bóg da wam o sobie znać, tylko może być już wtedy dla was za późno.
Nie zamierzam z wami dalej dyskutować. Myślę że kiedyś Bóg da wam o sobie znać, tylko może być już wtedy dla was za późno.
Mnie juz dal o sobie znac Marduk. Perun tez kiedys probowal, ale przegonilem go, bo wygladal jak pajac.
Teraz juz autentycznie eot. =)
@2x Up
Zostaniemy na wieki przekleci :/ Omfg.
@Topic
Ja do osob homoseksualnych nic nie mam :) Zaznaczylem 1 opcje.
Shanhaevel
30-12-2007, 22:06
@Marsseel
1. Poluzuj poślady
2. Masz głupiego ava, jakieś emo, czy co?
3. Poluzuj poślady
4. Nie rozumiesz sarkazmu, twój problem
5. Poluzuj poślady
6. Wiem, jestem nieczułym draniem pisząc te rzeczy
7. Lubisz My Chemical Romance albo Bullet for my Valentine? Bo ja nie.
Pozdro.
@down
Dostanę warna, ech...
1,3,5. Chyba właśnie musisz, bo masz nieźle spięte.
2. Czarne włosy przykrywające sporo twarzy i smutny wyraz twarzy. Jak to nie jest emo, to w moim avie jest krasnolud.
4. Niedopowiednio użyty - może. Ale celny.
6. Pachnie mi to prowokacją, a że warna nie chcę dostać, nie będę kontynyuował flame'u. Ech, to niepodobne do mnie.
7. Upewnić się nie zaszkodzi.
Marsseel
30-12-2007, 22:21
@Marsseel
1. Poluzuj poślady
2. Masz głupiego ava, jakieś emo, czy co?
3. Poluzuj poślady
4. Nie rozumiesz sarkazmu, twój problem
5. Poluzuj poślady
6. Wiem, jestem nieczułym draniem pisząc te rzeczy
7. Lubisz My Chemical Romance albo Bullet for my Valentine? Bo ja nie.
Pozdro.
1. Nie muszę
2. To twoja interpretacja
3. Nie muszę
4. Rozumiem doskonale z tym że został on moim zdaniem co najmniej nieodpowiednio użyty
5. Nie muszę
6. Nie, jesteś co najwyżej żałosnym dzieciakiem, który chce być fajny
7. Nie przepadam, szczególnie za tymi pierwszymi, ale nie wiem co to ma do rzeczy. Cieszy mnie to, że również ich nie słuchasz.
Mumin121
30-12-2007, 22:23
edit: @up: to sie nazywa offtopic, a nie flame. No ale ja juz wracam na wlasciwe tory. =)
Dobra, dobra, nowy jestem, będe pamiętał ;)
z calym szacunkiem ale zieja z ciebie.
Korektor
30-12-2007, 23:19
A ja Wam powiem (tak na zakończenie w dobrym guście), że w rzeczywistości cały świat wierzy (no chyba, że jest się ateistą) w jednego Boga, tylko inaczej się Go przedstawia i inaczej się do Niego modli. Oczywiście istnieją też wierzenia w jakieś bożki i inne małe krasnoludki, ale te wielkie religie są jeszcze bliżej, niż nam i im wszystkim się wydaje. Ot powinniśmy być jednością, a nie dzielić się i zwalczać nawzajem.
Baron Kaldrick
30-12-2007, 23:30
A wcześniej mieliśmy wielkie religie, które wyznawały w pizdu plus jeden bożków i wszyscy wokół się na*******ali o ziemie. Widzisz w tym jakąś zależność?
Marsseel
30-12-2007, 23:32
z calym szacunkiem ale zieja z ciebie.
A co nie jest tak? To kto rzuca kamieniami w homoseksualistów na paradach razem ze skinami? Odpowiedź jest jasna: bojówki MW. Wątpię więc aby taka organizacja miała w swoich szeregach osoby homoseksualne.
Baron Kaldrick
30-12-2007, 23:38
A co nie jest tak? To kto rzuca kamieniami w homoseksualistów na paradach razem ze skinami? Odpowiedź jest jasna: bojówki MW. Wątpię więc aby taka organizacja miała w swoich szeregach osoby homoseksualne.
A wiesz, że najciemniej pod latarnią? Najwięcej antysemitów jest wśród Żydów, najwięcej rasistów - wśród Murzynów.
Marsseel
30-12-2007, 23:45
A wiesz, że najciemniej pod latarnią? Najwięcej antysemitów jest wśród Żydów, najwięcej rasistów - wśród Murzynów.
No ale bez przesady, MW to skrajna prawica, czyli zupełnie sprzeczne poglądy niż homoseksualiści.
JustaNoob
30-12-2007, 23:48
hetero - luz
bi - wśród dziewczyn mi odpowiada :s
homo - liżące się dziewczyny wyglądają uroczo ;]
wśród facetów bi lub homo wykluczone fuuuu ;d
No ale bez przesady, MW to skrajna prawica, czyli zupełnie sprzeczne poglądy niż homoseksualiści.
Po pierwsze, MW to skrajna cholota, nie prawica. Po drugie, pojecie tzw "pogladow homoseksualnych" jest domena ludzi o wyjatkowo niskim ilorazie inteligencji.
Marsseel
31-12-2007, 00:00
Po pierwsze, MW to skrajna cholota, nie prawica. Po drugie, pojecie tzw "pogladow homoseksualnych" jest domena ludzi o wyjatkowo niskim ilorazie inteligencji.
Poczytaj sobie jakieś programy, ulotki, gazetki MW to zobaczysz, że to prawicowcy. Poza tym nie 'cholota' tylko hołota moderatorze, ale tu się akurat zgadzam, z tym że to prawicowa hołota.
A mówiąc o poglądach homoseksualistów wiem, że są one różne, ale wątpię aby pokrywały się z ludźmi rzucającymi w nich kamieniami.
Podaj 1 rozsadny argument dlaczego homoseksualista nie moze byc prawicowcem, nawet skrajnym ?
Najpierw jednak wyzbadz sie sklonnosci utozsamiania konserwatywnej prawicowosci z homofobia i chociazby antysemityzmem, oba te zjawiska sa jedynie dodatkiem, i to, nalezaloby podkreslic, dodatkiem do prawicowicowosci prymitywnej, a to w zwiazku z tym, ze rozsadnie myslacy czlowiek sam dojdzie do tego ze zarowno homofobia jak i antysemityzm nie maja racjonalnych podstaw.
Innymi slowy oddziel skrajnych prawicowcow od bandy debili, ktorym z hasla "skrajna prawica" zostalo we lbach samo "skrajna".
Johnny121
31-12-2007, 00:09
Btw, ja doswiadczylem cudu, ktorego sprawca byl Marduk. Ale nic wiecej nie powiem, bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.
Padłeeeem ^^
@topic
A niech sobie będą, byle z daleka ode mnie.
Marsseel
31-12-2007, 00:26
Podaj 1 rozsadny argument dlaczego homoseksualista nie moze byc prawicowcem, nawet skrajnym ?
Najpierw jednak wyzbadz sie sklonnosci utozsamiania konserwatywnej prawicowosci z homofobia i chociazby antysemityzmem, oba te zjawiska sa jedynie dodatkiem, i to, nalezaloby podkreslic, dodatkiem do prawicowicowosci prymitywnej, a to w zwiazku z tym, ze rozsadnie myslacy czlowiek sam dojdzie do tego ze zarowno homofobia jak i antysemityzm nie maja racjonalnych podstaw.
Innymi slowy oddziel skrajnych prawicowcow od bandy debili, ktorym z hasla "skrajna prawica" zostalo we lbach samo "skrajna".
No właśnie w Polsce mamy do czynienia praktycznie tylko z prymitywną prawicowością co widać po poziomie członków partii utożsamiających się z prawicą. Że na świecie jest inaczej to doskonale wiem, ale odnosiłem się do naszej krajowej sytuacji i polski gej raczej nie będzie miał poglądów "prymitywnie prawicowych", a co za tym idzie nie wstąpi do MW, bo w końcu o to się nasza dyskusją toczy.
Shanhaevel
31-12-2007, 00:31
No właśnie w Polsce mamy do czynienia praktycznie tylko z prymitywną prawicowością
Aaaaa, padłem.
UPR, PO (centro-prawica, ale jest).
Marsseel
31-12-2007, 00:34
Aaaaa, padłem.
UPR, PO (centro-prawica, ale jest).
Korwin i jego koledzy to idioci, którzy nic nie osiągnęli i nigdy nie osiągną. Potrafią tylko drzeć mordę gdy są w opozycji.
Zaliczając centro-prawice do prawicy tylko się ośmieszasz, poczytaj sobie programy partii prawicowych i centro-prawicowych, to zobaczysz "lekką" różnicę.
Poza tym napisałem "praktycznie tylko", a ty wymieniłeś dwie, a w zasadzie jedną partię, wyjątek potwierdza regułę.
Shanhaevel
31-12-2007, 00:37
@up
Korwin to idiota, który nic nie osiągnął i nigdy nie osiągnie.
Mam nieodparte wrażenie, że o polityce najwięcej wiesz z dzienników TV, czyli wielkie gówno, za przeproszeniem.
PS Offtopujemy.
Korwin i jego koledzy to idioci, którzy nic nie osiągnęli i nigdy nie osiągną. Potrafią tylko drzeć mordę gdy są w opozycji.
Aaa, refleks rewolwerowca.
EDIT:
Zaliczając centro-prawice do prawicy tylko się ośmieszasz, poczytaj sobie programy partii prawicowych i centro-prawicowych, to zobaczysz "lekką" różnicę.
PO:
Jej profil polityczny można określić jako "chadecja z silnymi elementami liberalnymi w programie gospodarczym".
UPR:
polska, konserwatywno-liberalna partia polityczna
A?
Marsseel
31-12-2007, 00:53
@up
Mam nieodparte wrażenie, że o polityce najwięcej wiesz z dzienników TV, czyli wielkie gówno, za przeproszeniem.
I mówi to gość, który zalicza PO do prawicy, gdyż jest centro-prawicowa :D. Poza tym Korwina baaaaaardzo trudno zobaczyć teraz w dziennikach TV(sam Korwin to potwierdza), co najwyżej w jakiś niezależnych stacjach typu 'Superstacja'.
EDIT:
@up
No i co? Gówno z tego wynika, ani to nie potwierdza, ani nie zaprzecza temu co napisałem. Poczytaj sobie PROGRAMY tych partii i zobacz jak mocne są ich różnice w niektórych kwestiach, między innymi w temacie homoseksualizmu.
A mówiąc o poglądach homoseksualistów wiem, że są one różne, ale wątpię aby pokrywały się z ludźmi rzucającymi w nich kamieniami.
Widziałeś film "Fanatyk"? Co prawda dotyczy Żyda, a nie homoseksualisty, ale tematyka podobna.
Marseel, to powiedz, które wg Ciebie partie są tymi prymitywnie prawicowymi.
Stwierdzasz jedynie, że prawdziwie prawicowe partie mają w Polsce niskie poparcie - czy to oznacza, że praktycznie nie istnieją?
Korektor
31-12-2007, 01:06
A ja mam dla Was taką poradę, żebyście skończyli temat i wrócili do planowanego.
@kolesiu z emo Hitlerem w avku,
Spokojnie, wychodzenie na ofensywę całemu forum niejednego, dobrze zapowiadającego się forumowicza, zrównało z ziemią. Tutaj są o wiele starsi użytkownicy nie tylko wiekiem ale również datą założenia konta, którzy cenią sobie jak ktoś ma własne zdanie, ale kiedy zaczyna robić dziwne jazdy, z wszystkimi się wyzywa i w dodatku głupieje z każdym postem coraz bardziej, to potrafią sprawić tak, że na nasze forum nie wrócisz, bo są bardziej znani i lubiani od początkującego członka forum. Takim jest np. Shan. Więc jeśli Ci się tu spodobało, to naucz się żyć w grupie.
No co ty nie powiesz, a co ma wspolnego data zalozenia konta z dyskusja na forum? /edited by ashlon
@reszta,
A Wy też naprowadzajcie kurcze nowych na właściwe tory, bo potem pogadać nawet nie idzie.
Shanhaevel
31-12-2007, 01:06
Poza tym Korwina baaaaaardzo trudno zobaczyć teraz w dziennikach TV, co najwyżej w jakiś niezależnych stacjach typu 'Superstacja'.
Heh, dlatego właśnie nic o nim nie wiesz. Uwierz mi, gdyby on w TV bywał częściej, miałby zdecydowanie większe poparcie niż ma.
co najwyżej w jakiś niezależnych stacjach typu 'Superstacja'
Oo, czyli wszystkie inne TV są zależne od kogoś? To już wiesz, czemu go tam nie ma.
I mówi to gość, który zalicza PO do prawicy, gdyż jest centro-prawicowa
(centro-prawica, ale jest)
Bliżej PO do prawicy niż do lewicy.
EOT. Koniec offtopa.
spider-bialystok
31-12-2007, 01:10
PO to umiarkowani socjalisci, ktorzy z liberalizmem gospodarczym maja tyle wspolnego, co PiS.
A UPR to jedyna prawdziwa prawicowa partia w Polsce. I nie zadna centro-prawicowa, tylko prawicowa, po prostu. Jedyna partia na ktora warto glosowac, troche zalatuje od niej zamilowaniem do kleru, ale mimo wszystko chce oddzielic Kosciol od panstwa wiec jest ok.
Marsseel
31-12-2007, 01:14
Widziałeś film "Fanatyk"? Co prawda dotyczy Żyda, a nie homoseksualisty, ale tematyka taka sama.
Tak widziałem, ale ten film mówił o jednym konkretnym człowieku, a nie o ogóle.
Poza tym jest różnica, Żydowi od urodzenia są narzucane pewne mocno radykalne wzorce i schematy przeciwko którym się może buntować i przeciwstawiać. Z homoseksualistą jest inaczej, jego rodzajem "buntu" i zaburzenia schematu jest właśnie bycie homoseksualistą, więc nie widzę powodu aby taki człowiek miał wstępować do grupy ze sprzecznymi jemu poglądami jak np. MW.
Bliżej PO do prawicy niż do lewicy.
No to chyba oczywiste, tylko niczego to nie wnosi do dyskusji. Walnąłeś gafę i teraz odwracasz kota ogonem.
Korektor
31-12-2007, 01:16
@up,
Dobra, ale o co Ci właściwie chodzi?
Tak widziałem, ale ten film mówił o jednym konkretnym człowieku, a nie o ogóle.
Poza tym jest różnica, Żydowi od urodzenia są narzucane pewne mocno radykalne wzorce i schematy przeciwko którym się może buntować i przeciwstawiać. Z homoseksualistą jest inaczej, jego rodzajem "buntu" i zaburzenia schematu jest właśnie bycie homoseksualistą, więc nie widzę powodu aby taki człowiek miał wstępować do grupy ze sprzecznymi jemu poglądami jak np. MW.
No to chyba oczywiste, tylko niczego to nie wnosi do dyskusji. Walnąłeś gafę i teraz odwracasz kota ogonem.
Hmmm?
Żyd - od zawsze mówią mu, że jest Żydem, ale nie podoba mu się to, widzi, że inni patrzą na to nieprzychylnie, "buntuje się"
Gej - czuje, że leci na chłopców, nie laski, ale nie podoba mu się to, wie, że większości ludzi by to nie pasowało, "buntuje się"
Marsseel
31-12-2007, 01:19
@up,
Dobra, ale o co Ci właściwie chodzi?
O to, że nie ma pedałów w MW, co Vil'owi wydało się śmieszne.
Gej - czuje, że leci na chłopców, nie laski, ale nie podoba mu się to, wie, że większości ludzi by to nie pasowało, "buntuje się"
To nie jest gejem.
Nie jest? To gejem mogę zostać w chwilę, bo powiem sobie, że wolę chłopców? Zarwę jakiegoś i będziemy razem? Mimo, że wolę dziewczyny i podpowiada mi to każda część ciała?
Marsseel
31-12-2007, 01:24
Skoro kogoś nie obrzydza seks z osobnikiem tej samej płci i mógłby to robić, ale lubi zarówno kontakty seksualne z płcią przeciwna to jest bi.
Co znaczy nie obrzydza? Co znaczy bi? Mówię o człowieku, który jest gejem, bo fizycznie potrzebuje bliskości z mężczyzną, ale nie potrafi tego zaakceptować, taki kryptogej. Żeby się tego pozbyć, wyśmiewa i jest agresywny w stosunku do jawnogejów. Stąd też są niektórzy bi - nie do końca akceptują prawdziwą orientację, okłamują samych siebie (nie mówię, że to złe, pomyślcie, że sami jesteście w podobnej sytuacji). Człowieku gejem nie jest się dlatego, że się chce.
Marsseel
31-12-2007, 02:01
Co znaczy nie obrzydza? Co znaczy bi? Mówię o człowieku, który jest gejem, bo fizycznie potrzebuje bliskości z mężczyzną, ale nie potrafi tego zaakceptować, taki kryptogej. Żeby się tego pozbyć, wyśmiewa i jest agresywny w stosunku do jawnogejów. Stąd też są niektórzy bi - nie do końca akceptują prawdziwą orientację, okłamują samych siebie (nie mówię, że to złe, pomyślcie, że sami jesteście w podobnej sytuacji). Człowieku gejem nie jest się dlatego, że się chce.
'Nie obrzydza', znaczy że ktoś mógłby uprawiać seks z kimś z tej samej płci i nie widzi w tym nic złego. Bo ja np. jestem hetero i na samą myśl o kontaktach seksualnych z innym osobnikiem płci męskiej robi mi się niedobrze.
A co do "kryptogejów" rzucających kamieniami w innych gejów to są to moim zdaniem na prawdę bardzo odosobnione przypadki, w granicach błędu statystycznego.
Patrząc na stosunek ludzi do gejów, to raczej większość tak ma. Jeśli ktoś czuje, że jest gejem, to prędzej będzie się z tym ukrywał, przynajmniej jakiś czas. Nie musi od razu rzucać kamieniami, ale to też się zdarza. Jesteś hetero - a próbowałeś? Wiesz, czy Cię to obrzydza czy nie? Na samą myśl? Zmuszasz się do tego właśnie, bo jesteś przeciwko. Rzeczywstiość mogła by się okazać inną.
Johnny121
31-12-2007, 02:25
Ten (http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Poradnik:Jak_udowodni%C4%87%2C_%C5%BCe_nie_jeste%C 5%9B_gejem) link jest najbardziej odpowiedni dla tego tematu. Przynajmniej tak mi się wydaje;)
Marsseel
31-12-2007, 02:29
Jeżeli ty Bambuko nie czujesz tego że jesteś w 100% hetero to twoja sprawa, ja po prostu to wiem.
@Johny121
Widać, ze jeszcze nie dorosłeś do takich dyskusji.
ja tam nic nie mam. Ale od tych dzieci to niech się odczepią.
co one im zawiniły, że później będą cierpieć przez reszte życia?
Vanhelsen
31-12-2007, 03:07
[...]
A co do "kryptogejów" rzucających kamieniami w innych gejów to są to moim zdaniem na prawdę bardzo odosobnione przypadki, w granicach błędu statystycznego.Na czym opierasz ten argument?
ja tam nic nie mam. Ale od tych dzieci to niech się odczepią.
co one im zawiniły, że później będą cierpieć przez reszte życia?A czy to wina homo, że społeczeństwo jest nietolerancyjne?... Prędzej takie dziecko będzie mieć jazdy od tru-heteryków z otoczenia, niż od 2 tatusiów/mam... :baby:
@Bambuko: tu raczej wszystko zależy od podejścia do sexu itp, są osoby które mają to tego czysto materialne podejście i dla nich np: sex z osobą tej samej płci może nie być problemem i jednocześnie taka osoba może wiedzieć że jest w stanie kochać tylko osobę o przeciwnej płci, teraz pytanie, czy jest homo, bi czy hetero? Liczy się to czy jesteśmy w stanie z kimś pójść do łóżka czy to dla kogo chcemy poświęcić resztę życia?
By nie było, pytanie można uznać za retoryczne ; )
Na czym opierasz ten argument?
Bog mu tak powiedzial w trakcie cudu. Ale ani slowa wiecej, bo to zbyt prywatne sprawy. =)
NMSP
Patrząc na stosunek ludzi do gejów, to raczej większość tak ma. Jeśli ktoś czuje, że jest gejem, to prędzej będzie się z tym ukrywał, przynajmniej jakiś czas. Nie musi od razu rzucać kamieniami, ale to też się zdarza. Jesteś hetero - a próbowałeś? Wiesz, czy Cię to obrzydza czy nie? Na samą myśl? Zmuszasz się do tego właśnie, bo jesteś przeciwko. Rzeczywstiość mogła by się okazać inną.
Co chcesz w ten sposób powiedzieć ? Musze spróbować jakichkolwiek kontaktów seksualnych z innym mężczyzną żeby się przekonać o tym czy jestem gejem czy nie ?
@Slay
Darowałbyś se, nie dość, że odbiegasz od tematu to obrażasz w ten sposób osoby wierzące.
Johnny121
31-12-2007, 12:07
@Johny121
Widać, ze jeszcze nie dorosłeś do takich dyskusji.
Widać, że jesteś idiotą, który bierze wszystko na poważnie.
Duch Niespokojny
31-12-2007, 12:07
A czy to wina homo, że społeczeństwo jest nietolerancyjne?...
Nie, ale to ich wina, że wiedząc o tym, nadal chcą adoptować dzieci - nie zważając wcale na ich dobro.
@Bambuko: tu raczej wszystko zależy od podejścia do sexu itp, są osoby które mają to tego czysto materialne podejście i dla nich np: sex z osobą tej samej płci może nie być problemem i jednocześnie taka osoba może wiedzieć że jest w stanie kochać tylko osobę o przeciwnej płci, teraz pytanie, czy jest homo, bi czy hetero? Liczy się to czy jesteśmy w stanie z kimś pójść do łóżka czy to dla kogo chcemy poświęcić resztę życia?
By nie było, pytanie można uznać za retoryczne ; )
Nie wiem. Ale homo- bądź heteroseksualizm to nie jest po prostu wybór. Poza tym nie "jesteśmy w stanie", spójrz, zakochujesz się w lasce. A gejowi podobałby się któryś z kolegów. Nie jeden będzie to chciał ukryć, wybierze jakąś laskę, o której usłyszał, że jest fajna i z nią będzie świrował. Nie chodzi tu o możliwość pójścia do łóżka z mężczyzną, ale fizyczny pociąg (nie tak to działa?).
@Marsseel
Też jestem hetero i nie mam wątpliwości.
@metiu
Nie. Mówiłem tu o wstręcie do gejów. Skąd wiesz, że Cię to obrzydza, skoro nigdy nie próbowałeś, nawet nie widziałeś? To otoczenie ukształtowało w Tobie taki pogląd.
Marsseel
31-12-2007, 12:21
Na czym opierasz ten argument?
Na znajomości ludzi, którzy organizowali anty-parady oraz na tym że mimo wszystko, trudno jest ukryć że jest się gejem.
idać, że jesteś idiotą, który bierze wszystko na poważnie.
Twojego posta nie dało się wziąć na poważnie i nie traktowałem go tak. Potraktowałem go jako post dzieciaka, który nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
Bog mu tak powiedzial w trakcie cudu. Ale ani slowa wiecej, bo to zbyt prywatne sprawy. =)
NMSP
Hahaha, bardzo śmieszne.
Na znajomości ludzi, którzy organizowali anty-parady oraz na tym że mimo wszystko, trudno jest ukryć że jest się gejem.
A co, pedalstwo uszami wyłazi?
Twojego posta nie dało się wziąć na poważnie i nie traktowałem go tak. Potraktowałem go jako post dzieciaka, który nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
IMO lepiej mówić niezbyt ciekawie niż sypać rewelacjami pokroju "zbyt osobistych doświadczeń dotyczących cudu Boga katolickiego".
Hahaha, bardzo śmieszne.
De facto całkiem zabawne. Troszkę dystansu do siebie i Wszechmogącego.
trudno jest ukryć że jest się gejem.
A to po czym wnosisz?
Baron Kaldrick
31-12-2007, 12:47
A faktycznie. No bo jak się jest gejem, to się chodzi, jakby się miało worki z wodą zamiast kolan, nosi się obcisłe i/lub różowe ciuchy i ślini na widok każdego faceta w przedziale lat 12-85.
Marsseel
31-12-2007, 12:52
A co, pedalstwo uszami wyłazi?
A to po czym wnosisz?
A faktycznie. No bo jak się jest gejem, to się chodzi, jakby się miało worki z wodą zamiast kolan, nosi się obcisłe i/lub różowe ciuchy i ślini na widok każdego faceta w przedziale lat 12-85.
Myślę że niektórych zachowań, odruchów, reakcji geje nie potrafią powstrzymać, przynajmniej nie wszyscy. No ale mogę się mylić ;)
IMO lepiej mówić niezbyt ciekawie niż sypać rewelacjami pokroju "zbyt osobistych doświadczeń dotyczących cudu Boga katolickiego".
A IMO nie.
De facto całkiem zabawne. Troszkę dystansu do siebie i Wszechmogącego.
Nie dla mnie.
@Johnny121
zareportowałem twój post gdyż zawiera przekleństwa i obraża uczucia religijne niektórych osób.
Myślę że niektórych zachowań, odruchów, reakcji geje nie potrafią powstrzymać, przynajmniej nie wszyscy. No ale mogę się mylić
Skąd ty taką wiedzę czerpiesz? "Poradnik młodego wszechpolaka"?
obraża uczucia religijne niektórych osób.
A co to są "uczucia religijne" i na czym polega ich obrażanie? Bo niezbyt rozumiem. Czy jak powiem, że twój cud to zbiorowe halucynacje, to twój bóg będzie mniej boski i potężny, a twoja wiara słabsza?
Baron Kaldrick
31-12-2007, 12:56
Myślę że niektórych zachowań, odruchów, reakcji geje nie potrafią powstrzymać, przynajmniej nie wszyscy. No ale mogę się mylić
Jakich na przykład? Bo rzucasz, przyjacielu, pustymi hasłami i to bez poparcia. A pewnie w życiu ani jednego geja nie znałeś.
Ksiądz potrafi powstrzymać odruchy czy jak to tam zwiesz w stosunkach z kobietami (hehe ale zabrzmiało). To gej już nie?
@Kaldrick
A jeśli znał, to nie wiedział, bo tamten tak dobrze to ukrył ; )
Marsseel
31-12-2007, 13:39
@Baron Kaldrick i ripper
Po prostu homoseksualiści z założenia są bardziej wrażliwi i inaczej reagują na niektóre rzeczy.
Ksiądz potrafi powstrzymać odruchy czy jak to tam zwiesz w stosunkach z kobietami (hehe ale zabrzmiało). To gej już nie?
Zależy jaki ksiądz, bo przecież księża nie są "obojętnej" orientacji seksualnej, a co do tego czy potrafią się powstrzymać w stosunkach z kobietami to też nie byłbym taki pewien :).
@Baron Kaldrick i ripper
Po prostu homoseksualiści z założenia są bardziej wrażliwi i inaczej reagują na niektóre rzeczy.
Nie. Z założenia homoseksualista czuje pociąg do osób tej samej płci. I to jest JEDYNE założenie. Nie wiem, skąd czerpiesz tak poronione pomysły. Ulegasz stereotypom czy Bóg ci to objawił?
najbardziej lubię oglądać MTV i MTV2 i generalnie słucham tego co tam puszczają ale oczywiście nie tylko
MKAY
wszystko jasne
;d
Marss ma trudny okres, i tak mu nic nie udowodnicie lol, wiec po co to wszystko ^^
Zależy jaki ksiądz, bo przecież księża nie są "obojętnej" orientacji seksualnej, a co do tego czy potrafią się powstrzymać w stosunkach z kobietami to też nie byłbym taki pewien :).
Nie wiem, co na to moje uczucia religijne.
Marsseel
31-12-2007, 13:54
Nie. Z założenia homoseksualista czuje pociąg do osób tej samej płci. I to jest JEDYNE założenie. Nie wiem, skąd czerpiesz tak poronione pomysły. Ulegasz stereotypom czy Bóg ci to objawił?
Ok, z tym "z założenia" źle się wyraziłem. Nie wszyscy, ale na pewno spora część homoseksualistów to osoby bardziej wrażliwe i o trochę innym spojrzeniu na świat. Po pierwsze to nie moje pomysły i nie są poronione tylko prawdziwe. Oglądałem i czytałem np. relacje z parad równości, wywiady, rozmowy z homo(polecam na przykład portal www.pyta.pl gdzie można zobaczyć m.in. relacje z parad równości i reakcje paradujących na zaczepianie, zagadywanie ich).
Ok, z tym "z założenia" źle się wyraziłem. Nie wszyscy, ale na pewno spora część homoseksualistów to osoby bardziej wrażliwe i o trochę innym spojrzeniu na świat. Po pierwsze to nie moje pomysły i nie są poronione tylko prawdziwe. Oglądałem i czytałem np. relacje z parad równości, wywiady, rozmowy z homo(polecam na przykład portal www.pyta.pl gdzie można zobaczyć m.in. relacje z parad równości i reakcje paradujących na zaczepianie, zagadywanie ich).
I co? W tych rozmowach homoseksualiści sami nazywają siebie wrażliwszymi niż inni czy może jakieś naukowe autorytety wysnuwają taką tezę? = )
Marsseel
31-12-2007, 13:57
I co? W tych rozmowach homoseksualiści sami nazywają siebie wrażliwszymi niż inni czy może jakieś naukowe autorytety wysnuwają taką tezę? = )
Nie, po prostu ich zachowanie to co mówia, jak mówią itd. na to wskazuje
MKAY
wszystko jasne
;d
Marss ma trudny okres, i tak mu nic nie udowodnicie lol, wiec po co to wszystko ^^
Przeczytaj mój kolejny wpis do bloga baranie.
Naprawdę, teza równie mądra jak ta, że czarni są z natury mniej inteligentni.
Ale wciąż mówisz o homo, którzy akceptują siebie takimi, jakimi są.
Tak twierdzi Bog.
Pomijajac grupe tzw. stereotypowych gejow (vide Scissor Sisters), to pieprzysz, za przeproszeniem, glupoty. Chyba od tego cudu Ci sie poprzestawialo w glowie. I homo, i bi zachowuja sie i wygladaja jak przecietni ludzie. Wiekszosci z nich w zyciu nie posadzilbys o odmienna orientacje, chocbys przezyl i tysiac cudow.
No ale jesli opierasz sie tylko na wrazeniach z propagandowych portali i parad (ktore, jak sama nazwa wskazuje, sa DLA POKAZU), to faktycznie - gej jest nazelowanym chudzina w rozowym lateksie i z glosem, ktorego Farinelli by sie nie powstydzil. Wyjrzyj za firewalla, kiddo.
Johnny121
31-12-2007, 14:50
@Johnny121
zareportowałem twój post gdyż zawiera przekleństwa i obraża uczucia religijne niektórych osób.
Pieprzysz bardziej niż ja, mimo, że jesteś o dziwo dwa lata starszy.
Cii, to zbyt prywatna sprawa.
Oni się po prostu uważają za lepszych od innych =P
Sra, a nie wskazuje, po tej wypowiedzi nie mam najmniejszej wątpliwości, że nigdy nie miałeś do czynienia z homoseksualistą, a cała wiedza jaką posiadasz to stereotypy z filmów komediowych takich jak Hela w Opałach. Gdzie to geje mają giętkie, powyginane nadgarstki i chodzą kręcąc dupą.
Oni się po prostu uważają za lepszych od innych =P
A ty skąd to wiesz ? Z tej stronki co podałeś kilka stron wcześniej ? Według, której facet na widok pięknej kobiety powinien się ślinić jak pies na żarcie ?
A co do samej osoby geja (to nie ja ani żaden mój znajomy):
http://www.fotka.pl/profil/Shimeon2/
@down
Dobrze, ale skąd wiesz że tak uważają? Jesteś gejem, albo może znasz geja ? Jesteś w stanie uzasadnić swoje stwierdzenie ?
Johnny121
31-12-2007, 15:11
A ty skąd to wiesz ? Z tej stronki co podałeś kilka stron wcześniej ? Według, której facet na widok pięknej kobiety powinien się ślinić jak pies na żarcie ?
To co podałem wcześniej było lekkim podejściem do całej tej sprawy. Jak ogólnie cała Nonsensopedia, nie było pisane na poważnie. Homoseksualiści uważają, że jak potrafią dostrzegać to czego normalni mężczyźni nie, to są od nich lepsi.
@UP
Znam kilku gejów. Niestety, ale ma się kogoś takiego jak starsza siostra :P
@down
Nie ma sprawy;)
@Downdown
Racja, już poprawiłem.
W takim razie zwracam honor.
Znam kilku geji. Niestety, ale ma się kogoś takiego jak starsza siostra :P
Chyba gejów.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.