PDA

Pokaż pełną wersje : Gazetka Tibijska

Merawo
05-11-2004, 22:00
Ej wiecie co?? zawiodłem sie strasznie na tej gazetce... Byłe TYYYYLE pisania, że wchodzisz sobie na forum i czytasz co dzieje się na twoim świecie i jest git. Wszystko pięknie ładnie, szkoda tylko, że ja gram na Galanie... Mam nadzieje, że powstanie gazetka dla każdego światu (wiem, że to dodatkowy ciężar dla modków) bo po prostu wyjdzie na to, że to wszystko było troche przereklamowane.

Zaglada
05-11-2004, 22:14
Jak ktos napisze material na Galanie, to bedzie i poddzial z Galana.

Merawo
05-11-2004, 22:19
A skąd to wiesz? Przeczytałem 3 razy newsy na tibia.pl i nic nie było powiedziane o tym. Jeśli się myle to mnie popraw, może coś ominełem.

MatKus
05-11-2004, 22:38
W którejś z odpowiednie na niusa napisałem, że jak będą teksty na inne światy, to się pojawią na stronie.
Całość jest tak skonkstruowana, że teksty można pisać na dowolny świat + "ogólne". Jeśli jest choć jeden artykuł na dany świat, pojawia on się w rozwijanym menu na stronie, jeśli nie ma nic, to nie ma sensu go tam pokazywać.
Więc gdy będą jakieś ciekawe artykóły z twojej Galany, to i na stronie się pojawią.

Mnie natomiast dobija coś innego. Dlaczego wszyscy rzucili się na wywiady? Czy w tibii nie ma już żadnych innych tematów? A co się stanie, gdy już zabraknie 100+ osób do wywiadów? zaczną się pewnie wywiady z 80+, potem 40+, a na końcu z każdym, kto wyjdzie z rooka będzie wywiad :P
Ludzie, przecież jest tyle tematów, czemu nikt na nie nie pisze, a tylko "wywiad z xxxxx " ?

Merawo
05-11-2004, 23:37
Ehh, dzięki Matkus za rozjaśnienie problemu i sorx ze lekkie uniesienie. Myślałem , że po prostu nie planujecie wsadzenia "mojej Galany" na forumka. Pomyśle nad temacikiem i może coś napisz (ale nie wywiad z panem lvl 50+).
O właśnie zapytałeś się czemu wszyscy wywiady robią. Odpowiedź jest prosta: żeby zrobić wywiad potrzebuejsz 1. Tibii 2. High lvl 3. ZERO własnego pomysłu. Tak jest po prostu najłatwiej.

Dr. Omader
06-11-2004, 01:20
3. ZERO własnego pomysłu.

Zeby zrobic kijowy wywiad tak jak wywiady z Paladinka i Masakrowcem(cholera wie ktorym ownerem) to nie trzeba sie rzeczywiscie napracowac...

Zeby zrobic dobry wywiad to juz inna historia... Trzeba byc dociekliwym i zadawac klopotliwe pytania a nie "jaki masz lvl, ile grasz w tibie... itp", jednak jak widze anrazie wszyscy, poza Gimlim poszli na latwizne... i te wywiady jakie sa takie sa...

sesaj
06-11-2004, 08:22
Mozna nawet stwierdzic, ze w 3 wywiadach sa takie same pytania...Na, ktore i tak chyba prawie kazdy zna odpowiedziec...
Wywiady sa przeciez po to, aby sie dowiedziec czegos, a nie dostawac odpowiedzi na pytania na, ktore juz chyba znamy odpowiedz...

Vegefa Ziom
06-11-2004, 08:34
Mozna nawet stwierdzic, ze w 3 wywiadach sa takie same pytania...Na, ktore i tak chyba prawie kazdy zna odpowiedziec...
Wywiady sa przeciez po to, aby sie dowiedziec czegos, a nie dostawac odpowiedzi na pytania na, ktore juz chyba znamy odpowiedz... Dokładnie, a jakby tego było mało to większość tych wywiadów nie przypomina rozmowy tylko jakieś przesłuchanie :/ Myślę, że trzeba będzie podnieść popreczkę po pewnym czasie kiedy dział będzie już nieźle zaspamowany, bo co to w końcu za wyczyn przeprowadzić wywiad z high lvl, bo na pewno się zgodzi(bo pewnie bywa na tibia.pl i podejrzewa, że to pójdzie do gazetki). Z tych wszystkich prac tlyko ta Gimliego się wybija ponad przeciętność bo pytania nie są drętwe i oczywiste, choć z 2 strony nie ma tu wiele userów którzy mogli by też się wybić...

Despirited Shadow
06-11-2004, 08:50
Jednym słowem można powiedzieć, że taki wywiad to chłam. Kiedyś pracowałem w gazetce szkolnej i czasem sie robiło wywiady, to tam się przygotowywało wcześniej taki wywiad, wymyślaliśmy pytania i ewentualne odpowiedzi. Ehh to była gazetka...