Pokaż pełną wersje : Orkowa Okupacja
Zrobiłem dla tego pomysłu oddzielny temat, proszę o ocenianie go:
Wymyśliłem, że CIPSOFT mógłby wprowadzić do tibi dynamikę, bo to co się dzieje na tibi jest po prostu nudne... Okupacja Orkowa!!! Orkowie podbili by jakieś tibijskie miasto, np Carlin i zawładnęli nim. Miasto to było by pod najzwyklejszą okupacją. W niektórych miejscach szwendały by się orki warriory, co jakiś czas były by ich najazdy na okupowane miasto, na murach i przy bramach staliby NPC Ork The Guard i spacerował by spokojnie, póki się go nie zaatakuje (silniejszy od warlorda). Gracze organizowaliby zbrojne powstania i próbowali pokonać okupantów. Zwiększyły by się więzi między graczami, poznalibyśmy nowych przyjaciół itp. Zwiększyła by się liczba questów. Inne pomysły na ten temat umieszczajcie w tym temacie i przepraszam wszystkich użytkowników forum, jeśli wybrałem złe miejsce na ten temat.
Pozdrawiam
Na mój dom napadły minosy i nikt mi nie pomaga :/
No ale taki h lvl wejdzie i all rozpiep. i po okupacji...
Oprócz guardów byłyby też król orków i morze jacyś orkowi kupcy co po ludzku umieją mówić(tylko niektórzy), których się rozwalić nie da, a po jakimś czasie guardy by sie respily i dopiero po którymś powstaniu odzyskalibyśmy niepodległość
Linkater
24-02-2008, 20:37
No i co :D Gdybyś ty był h levelem nie cieszył byś się z free expa?
Uważam że to nieco inaczej powinno być np. że jedno miasto od początku serva jest okupowane przez orce i co jakiś czas respili by się dowódcy z których lootem byłyby jakieś itemy. Po zebraniu określonej liczby wykonywało by sie questa u króla w thais i po Ss miasto byłoby wolne od orców...
Wątpie żeby Cipki to wprowadziły bo jest pełno pomysłów ale myślicie że jak jakiś gracz coś sobie wymyśli to oni odrazu uznają że jest to super pomysł i to dodadzą?? Jak dla mnie to może być ale jedynie na OTS możesz sobie to wprowadzić :D
No ale się z wami przynajmniej moim pomysłem podzieliłem.
No, w sumie viruss ma rację. Jak parę tygodni temu był najazd orców na Thais na Refugii, to nie zdołałem ubić ani jednego warlorda, a nawet lidera. W miejscu spawnu orców stali 100+ msy i edy, kiedy tylko orcowie się "zalogowali" - ue, ue, ue i tyle ich widziano... Aczkolwiek pomysł naprawdę dobry. Gra nie ograniczała by się do zwykłego expienia, sprzedawania, kupowania. Były by pewne przeszkody, w załatwianiu interesów. By wydostać się z miasta trzeba by było obmyślić taktykę. Taką, która pozwoli przeżyć i wydostać się z miasta. Podczas okupowania, statki są oczywiście nieczynne :p Jest tylko jedno "ale"...
Cipsoft zarzeka się, że najwyższym priorytetem jest zadowolenie graczy. Więc dlaczego do ciężkiej cholery nie skorzysta z ich propozycji na grę? Szczerze powiem, że gracze mają ciekawsze i pomysły niż banda tych komercyjnych dusigroszów... wszystkie pomysły takiego czy innego typu są przez nich olewane gęstym, zimnym sikiem, więc szansa na wprowadzenie do gry Twojej idei jest równa... 0,01%?
No, w sumie viruss ma rację. Jak parę tygodni temu był najazd orców na Thais na Refugii, to nie zdołałem ubić ani jednego warlorda, a nawet lidera. W miejscu spawnu orców stali 100+ msy i edy, kiedy tylko orcowie się "zalogowali" - ue, ue, ue i tyle ich widziano... Aczkolwiek pomysł naprawdę dobry. Gra nie ograniczała by się do zwykłego expienia, sprzedawania, kupowania. Były by pewne przeszkody, w załatwianiu interesów. By wydostać się z miasta trzeba by było obmyślić taktykę. Taką, która pozwoli przeżyć i wydostać się z miasta. Podczas okupowania, statki są oczywiście nieczynne :p Jest tylko jedno "ale"...
Cipsoft zarzeka się, że najwyższym priorytetem jest zadowolenie graczy. Więc dla czego do ciężkiej cholery nie skorzysta z ich propozycji na grę? Szczerze powiem, że gracze mają ciekawsze i pomysły niż banda tych komercyjnych dusigroszów... wszystkie pomysły takiego czy innego typu są przez nich olewane gęstym, zimnym sikiem, więc szansa na wprowadzenie do gry Twojej idei jest równa... 0,01%?
I właśnie ot to chodzi! Dzienki za wsparcie w moich staraniach, niestety masz rację CIPSOFT olewa takie pomysły.
KrEmAs KAc
24-02-2008, 20:53
Ja był bym za stworzeniem (do grania) rasy: orców i mino :P
Wtedy by się coś mogło dziać.
(pomysł zaczerpnięty z World of Warcraft ofc):)
Ja był bym za stworzeniem (do grania) rasy: orców i mino :P
Wtedy by się coś mogło dziać.
(pomysł zaczerpnięty z World of Warcraft ofc):)
Nie prawda, bo w Warcrafta nawet nie grałem, po prostu pomysł sam mi się nasunął.
Valderor
24-02-2008, 21:17
Pomysł jest wyborny i dlatego szansa na jego wprowadzenie do gry to 0%. Zresztą pewnie byłoby to trudne w implementacji. Może warto byłoby przetłumaczyć na angielski i umieścić to na forum proposals, ale nie takie pomysły Cipsoft ignorował.
boniu132
24-02-2008, 21:19
według mnie to dobry pomysł przynajmniej by się coś ciekawego działo
Dzięki za ocenę mojego pomysłu i mam nadzieję, że pewnego ślicznego, słonecznego dnia panowie i panie z CIPSOFTU ruszą swoje 4 litery i zrobią w tibi nareszcie jakąś fabułę!
Pozdrawiam!
Avallach
24-02-2008, 22:18
Może frytki do tego ?
padłem jak ten tekst zobaczyłem
wojcio14
24-02-2008, 22:23
Padłeś?powstań POWERADE
Kubusssek
25-02-2008, 00:53
Padłeś?powstań POWERADE
Padłeś?Powstań!Frytki ?:p:D
Pomysł, by imho przeszedł jeżeli moby posiadałyby trochę więcej SI. Inaczej takie coś prowadzić będą mogli jedynie gm'owie.
Przydałyby się też nowe stworki takie jak np. katapulty orków zrzucające co 2 minuty głazy, które odbierałyby po 500-800 hp, czy czarne orki z 10k hp. :D
Ta, takie coś mogłoby powstać, przynajmniej nudy byśmy tak strasznie nie przeżywali.
Tak szczerze mówiąc to te mury są nudne i nie mają żadnego klimatu nie ma na nich nawet łuczników i strażników. Niby mają chronić miasto...
Avallach
25-02-2008, 09:44
Padłeś?Powstań!Frytki ?:p:D
eeeee taaaa, nie chce Cie obrazic ale zjeba*eś
@Picum
Nie wysyłaj postów bez treści
Tak szczerze mówiąc to te mury są nudne i nie mają żadnego klimatu nie ma na nich nawet łuczników i strażników. Niby mają chronić miasto...
Faktycznie, mnie też denerwuje gdy pytam npc przy bramie o jego pracę (job), a ten mi wyjaśnia, że odpowiada za porządek w danym mieście. Co on tam do cholery niby robi? Łazi cały dzień, nabija kilometry na swoich 4 sqm i nic pozatym. Kolega opowiadał mi, jak to w Lineage II strażnicy atakują Pkrów, może i Cipsoft w końcu wprowadziłby do gry coś innego niż ciągły "exp, exp, exp"?
Dodają do gry nowe potworki, "balansacja profesji" , nowe landy... a to wszystko i tak ogranicza się do wspomnianego expienia. Kolega wbił sobie 150 lvl i stwierdził, że w tej grze już nie ma co robić. Gdybym był na jego miejscu, również bym w ten sposób myślał.
wiecie czemu nie będzie zadnego z tych pomysłów? bo one przeszkadzały by dzieciom w ekspieniu, (np. w carlin npc obsluguje tylko kobiety, bylby ciągły lament dzieci, że do ab biegać muszą; npc w kazzo dla tych co np. nie zabijają dwarvow to samo) wiadomo, szkoda 11letnich dzieci grających 12h/dobe i placących za pacc.
Gdyby strażnicy bronili graczy przed PK to w tibie grało by więcej osób, bo komu się będzie chciało grać, jak za dwa dni z powrotem wróci na rooka???X(
neopostman
25-02-2008, 22:18
Po co ta "orkowa okupacja Carlin" skoro już "okupują" of =/ ?
Lazerkymcosuper9
26-02-2008, 11:42
no i na co to , przybiegnie taki 100ms i wezmie to wszystko na jednego hita z ue...
no i na co to , przybiegnie taki 100ms i wezmie to wszystko na jednego hita z ue...
Czytałeś wszystkie wypowiedzi??? Przeczytaj je a potem gadaj!
picum mi sie twuj pomysł podoba troche na tym mozna sie zastanowic , coś zmienic i by było ok ale jak zrobić by cipsoft sie zgodził??
P.S chyba prawie każdy by chciał fabuły a nie non stop siedziec przez kilka dni w jednym miejscu
Monsword
26-02-2008, 14:44
Padłeś?powstań POWERADE
a może "Padłeś!? Zresp sie. HEALTH POTION "
@topic
pomysł nawet fajny... ale wiadom high lvle rozwalajom all i wywalajom z tamtond małe lvle... gdyby nie to to troszke bym tylko zmienił ten pomsył... zrobić z carlin zajefajne miasto dla dużych lvli.. jedyne wejścia do tego miasta to albo brama ( armie orków strzegom )
albo podizemny tunel ( taki by 40 lvle przez to żywy nie przeszedł ) a w samym carlin orkowie kupcowie... ( można by zrobić ork quest.. taki jak djiiin) a z samego carlin dojscie do jakiegoś giga expowiska dla 60 + i happy
@ Picum.
Wiesz przetłumacz to na angielski umieść na forum tibia.com potem napisz od hunted pl by o twojej propozycji artykół napisali..
Tylko jest kolejne "ale", a mianowicie gdyby Cipsoft realizował każdy pomysł graczy to Tibia byłaby jednym wielkim..... niczym?? Bo każdy lubi coś innego... A jakby zrobili super extra wypasioną grę to by ją sprzedawali, a nie "dawali". Niestety...
Vincento_Vampire
26-02-2008, 15:08
Do autora - przerzuć się na AD&D.B)
Wasz szczerze,
Shane
~
charin ty to noobek jestes jeszcze to nie wiesz ze cipsoft na tym zarabia
a poztym tibia nie jest hiper extra gra??
a zxamiast pochwalic to muwisz jest jakies ale a ci sie dupy nie che ruszyc zeby temat zrobic
neopostman
26-02-2008, 15:15
charin ty to noobek jestes jeszcze to nie wiesz ze cipsoft na tym zarabia
a poztym tibia nie jest hiper extra gra??
a zxamiast pochwalic to muwisz jest jakies ale a ci sie dupy nie che ruszyc zeby temat zrobic
Napisz coś po Polsku z łaski swojej.
w czasie pisania posta jadłem i pisałem jedna ręką więc przepraszam
@up
Aha, i z tego właśnie powodu narobiłeś ok. 20 błędów w swojej wypowiedzi dodatkowo pisząc tak chaotycznie? co Ty jadłeś?Nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne...
hmm.. drugi post napisałem dobrze bez błędnie tuż po posiłku a raczej mi trudno pisać posta lewą ręką gdy jestem praworęczny i gdy nie patrze na monitor i jestem skupiony na posiłku
Vlad Dracula
26-02-2008, 16:22
I dlatego robisz błędy ort. takie jak "guwno"?
@topic
pomysł nawet fajny, ale niestety bez przyszłości.
Proponuje abyś zagrał sobie w Knight Online.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.