zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Orkowa Okupacja

Picum
24-02-2008, 20:12
Zrobiłem dla tego pomysłu oddzielny temat, proszę o ocenianie go:

Wymyśliłem, że CIPSOFT mógłby wprowadzić do tibi dynamikę, bo to co się dzieje na tibi jest po prostu nudne... Okupacja Orkowa!!! Orkowie podbili by jakieś tibijskie miasto, np Carlin i zawładnęli nim. Miasto to było by pod najzwyklejszą okupacją. W niektórych miejscach szwendały by się orki warriory, co jakiś czas były by ich najazdy na okupowane miasto, na murach i przy bramach staliby NPC Ork The Guard i spacerował by spokojnie, póki się go nie zaatakuje (silniejszy od warlorda). Gracze organizowaliby zbrojne powstania i próbowali pokonać okupantów. Zwiększyły by się więzi między graczami, poznalibyśmy nowych przyjaciół itp. Zwiększyła by się liczba questów. Inne pomysły na ten temat umieszczajcie w tym temacie i przepraszam wszystkich użytkowników forum, jeśli wybrałem złe miejsce na ten temat.
Pozdrawiam

virrus
24-02-2008, 20:22
Na mój dom napadły minosy i nikt mi nie pomaga :/

No ale taki h lvl wejdzie i all rozpiep. i po okupacji...

Picum
24-02-2008, 20:35
Oprócz guardów byłyby też król orków i morze jacyś orkowi kupcy co po ludzku umieją mówić(tylko niektórzy), których się rozwalić nie da, a po jakimś czasie guardy by sie respily i dopiero po którymś powstaniu odzyskalibyśmy niepodległość

Linkater
24-02-2008, 20:37
No i co :D Gdybyś ty był h levelem nie cieszył byś się z free expa?

Uważam że to nieco inaczej powinno być np. że jedno miasto od początku serva jest okupowane przez orce i co jakiś czas respili by się dowódcy z których lootem byłyby jakieś itemy. Po zebraniu określonej liczby wykonywało by sie questa u króla w thais i po Ss miasto byłoby wolne od orców...

Pinciop
24-02-2008, 20:38
Wątpie żeby Cipki to wprowadziły bo jest pełno pomysłów ale myślicie że jak jakiś gracz coś sobie wymyśli to oni odrazu uznają że jest to super pomysł i to dodadzą?? Jak dla mnie to może być ale jedynie na OTS możesz sobie to wprowadzić :D

Uther92
24-02-2008, 20:40
Może frytki do tego ?

Picum
24-02-2008, 20:41
No ale się z wami przynajmniej moim pomysłem podzieliłem.

Aroonia
24-02-2008, 20:42
No, w sumie viruss ma rację. Jak parę tygodni temu był najazd orców na Thais na Refugii, to nie zdołałem ubić ani jednego warlorda, a nawet lidera. W miejscu spawnu orców stali 100+ msy i edy, kiedy tylko orcowie się "zalogowali" - ue, ue, ue i tyle ich widziano... Aczkolwiek pomysł naprawdę dobry. Gra nie ograniczała by się do zwykłego expienia, sprzedawania, kupowania. Były by pewne przeszkody, w załatwianiu interesów. By wydostać się z miasta trzeba by było obmyślić taktykę. Taką, która pozwoli przeżyć i wydostać się z miasta. Podczas okupowania, statki są oczywiście nieczynne :p Jest tylko jedno "ale"...

Cipsoft zarzeka się, że najwyższym priorytetem jest zadowolenie graczy. Więc dlaczego do ciężkiej cholery nie skorzysta z ich propozycji na grę? Szczerze powiem, że gracze mają ciekawsze i pomysły niż banda tych komercyjnych dusigroszów... wszystkie pomysły takiego czy innego typu są przez nich olewane gęstym, zimnym sikiem, więc szansa na wprowadzenie do gry Twojej idei jest równa... 0,01%?

Picum
24-02-2008, 20:45
No, w sumie viruss ma rację. Jak parę tygodni temu był najazd orców na Thais na Refugii, to nie zdołałem ubić ani jednego warlorda, a nawet lidera. W miejscu spawnu orców stali 100+ msy i edy, kiedy tylko orcowie się "zalogowali" - ue, ue, ue i tyle ich widziano... Aczkolwiek pomysł naprawdę dobry. Gra nie ograniczała by się do zwykłego expienia, sprzedawania, kupowania. Były by pewne przeszkody, w załatwianiu interesów. By wydostać się z miasta trzeba by było obmyślić taktykę. Taką, która pozwoli przeżyć i wydostać się z miasta. Podczas okupowania, statki są oczywiście nieczynne :p Jest tylko jedno "ale"...

Cipsoft zarzeka się, że najwyższym priorytetem jest zadowolenie graczy. Więc dla czego do ciężkiej cholery nie skorzysta z ich propozycji na grę? Szczerze powiem, że gracze mają ciekawsze i pomysły niż banda tych komercyjnych dusigroszów... wszystkie pomysły takiego czy innego typu są przez nich olewane gęstym, zimnym sikiem, więc szansa na wprowadzenie do gry Twojej idei jest równa... 0,01%?

I właśnie ot to chodzi! Dzienki za wsparcie w moich staraniach, niestety masz rację CIPSOFT olewa takie pomysły.

KrEmAs KAc
24-02-2008, 20:53
Ja był bym za stworzeniem (do grania) rasy: orców i mino :P
Wtedy by się coś mogło dziać.

(pomysł zaczerpnięty z World of Warcraft ofc):)

Picum
24-02-2008, 21:00
Ja był bym za stworzeniem (do grania) rasy: orców i mino :P
Wtedy by się coś mogło dziać.

(pomysł zaczerpnięty z World of Warcraft ofc):)

Nie prawda, bo w Warcrafta nawet nie grałem, po prostu pomysł sam mi się nasunął.

Valderor
24-02-2008, 21:17
Pomysł jest wyborny i dlatego szansa na jego wprowadzenie do gry to 0%. Zresztą pewnie byłoby to trudne w implementacji. Może warto byłoby przetłumaczyć na angielski i umieścić to na forum proposals, ale nie takie pomysły Cipsoft ignorował.

boniu132
24-02-2008, 21:19
według mnie to dobry pomysł przynajmniej by się coś ciekawego działo

Picum
24-02-2008, 22:08
Dzięki za ocenę mojego pomysłu i mam nadzieję, że pewnego ślicznego, słonecznego dnia panowie i panie z CIPSOFTU ruszą swoje 4 litery i zrobią w tibi nareszcie jakąś fabułę!

Pozdrawiam!

Avallach
24-02-2008, 22:18
Może frytki do tego ?

padłem jak ten tekst zobaczyłem

wojcio14
24-02-2008, 22:23
Padłeś?powstań POWERADE

Kubusssek
25-02-2008, 00:53
Padłeś?powstań POWERADE

Padłeś?Powstań!Frytki ?:p:D

janek@
25-02-2008, 02:49
Pomysł, by imho przeszedł jeżeli moby posiadałyby trochę więcej SI. Inaczej takie coś prowadzić będą mogli jedynie gm'owie.

Przydałyby się też nowe stworki takie jak np. katapulty orków zrzucające co 2 minuty głazy, które odbierałyby po 500-800 hp, czy czarne orki z 10k hp. :D

Ta, takie coś mogłoby powstać, przynajmniej nudy byśmy tak strasznie nie przeżywali.

Picum
25-02-2008, 09:40
Tak szczerze mówiąc to te mury są nudne i nie mają żadnego klimatu nie ma na nich nawet łuczników i strażników. Niby mają chronić miasto...

Avallach
25-02-2008, 09:44
Padłeś?Powstań!Frytki ?:p:D

eeeee taaaa, nie chce Cie obrazic ale zjeba*eś

Picum
25-02-2008, 10:12
:D 8o :p :) ;)

Aroonia
25-02-2008, 17:49
@Picum
Nie wysyłaj postów bez treści

Tak szczerze mówiąc to te mury są nudne i nie mają żadnego klimatu nie ma na nich nawet łuczników i strażników. Niby mają chronić miasto...

Faktycznie, mnie też denerwuje gdy pytam npc przy bramie o jego pracę (job), a ten mi wyjaśnia, że odpowiada za porządek w danym mieście. Co on tam do cholery niby robi? Łazi cały dzień, nabija kilometry na swoich 4 sqm i nic pozatym. Kolega opowiadał mi, jak to w Lineage II strażnicy atakują Pkrów, może i Cipsoft w końcu wprowadziłby do gry coś innego niż ciągły "exp, exp, exp"?

Dodają do gry nowe potworki, "balansacja profesji" , nowe landy... a to wszystko i tak ogranicza się do wspomnianego expienia. Kolega wbił sobie 150 lvl i stwierdził, że w tej grze już nie ma co robić. Gdybym był na jego miejscu, również bym w ten sposób myślał.

xoz
25-02-2008, 18:07
wiecie czemu nie będzie zadnego z tych pomysłów? bo one przeszkadzały by dzieciom w ekspieniu, (np. w carlin npc obsluguje tylko kobiety, bylby ciągły lament dzieci, że do ab biegać muszą; npc w kazzo dla tych co np. nie zabijają dwarvow to samo) wiadomo, szkoda 11letnich dzieci grających 12h/dobe i placących za pacc.

Picum
25-02-2008, 22:15
Gdyby strażnicy bronili graczy przed PK to w tibie grało by więcej osób, bo komu się będzie chciało grać, jak za dwa dni z powrotem wróci na rooka???X(

neopostman
25-02-2008, 22:18
Po co ta "orkowa okupacja Carlin" skoro już "okupują" of =/ ?

Lazerkymcosuper9
26-02-2008, 11:42
no i na co to , przybiegnie taki 100ms i wezmie to wszystko na jednego hita z ue...

Picum
26-02-2008, 13:38
no i na co to , przybiegnie taki 100ms i wezmie to wszystko na jednego hita z ue...

Czytałeś wszystkie wypowiedzi??? Przeczytaj je a potem gadaj!

dr.ub
26-02-2008, 13:51
picum mi sie twuj pomysł podoba troche na tym mozna sie zastanowic , coś zmienic i by było ok ale jak zrobić by cipsoft sie zgodził??

P.S chyba prawie każdy by chciał fabuły a nie non stop siedziec przez kilka dni w jednym miejscu

Monsword
26-02-2008, 14:44
Padłeś?powstań POWERADE
a może "Padłeś!? Zresp sie. HEALTH POTION "

@topic
pomysł nawet fajny... ale wiadom high lvle rozwalajom all i wywalajom z tamtond małe lvle... gdyby nie to to troszke bym tylko zmienił ten pomsył... zrobić z carlin zajefajne miasto dla dużych lvli.. jedyne wejścia do tego miasta to albo brama ( armie orków strzegom )
albo podizemny tunel ( taki by 40 lvle przez to żywy nie przeszedł ) a w samym carlin orkowie kupcowie... ( można by zrobić ork quest.. taki jak djiiin) a z samego carlin dojscie do jakiegoś giga expowiska dla 60 + i happy

@ Picum.
Wiesz przetłumacz to na angielski umieść na forum tibia.com potem napisz od hunted pl by o twojej propozycji artykół napisali..

Charin
26-02-2008, 15:04
Tylko jest kolejne "ale", a mianowicie gdyby Cipsoft realizował każdy pomysł graczy to Tibia byłaby jednym wielkim..... niczym?? Bo każdy lubi coś innego... A jakby zrobili super extra wypasioną grę to by ją sprzedawali, a nie "dawali". Niestety...

Vincento_Vampire
26-02-2008, 15:08
Do autora - przerzuć się na AD&D.B)

Wasz szczerze,
Shane

~

dr.ub
26-02-2008, 15:09
charin ty to noobek jestes jeszcze to nie wiesz ze cipsoft na tym zarabia
a poztym tibia nie jest hiper extra gra??
a zxamiast pochwalic to muwisz jest jakies ale a ci sie dupy nie che ruszyc zeby temat zrobic

neopostman
26-02-2008, 15:15
charin ty to noobek jestes jeszcze to nie wiesz ze cipsoft na tym zarabia
a poztym tibia nie jest hiper extra gra??
a zxamiast pochwalic to muwisz jest jakies ale a ci sie dupy nie che ruszyc zeby temat zrobic

Napisz coś po Polsku z łaski swojej.

dr.ub
26-02-2008, 15:23
w czasie pisania posta jadłem i pisałem jedna ręką więc przepraszam

Aroonia
26-02-2008, 15:34
@up

Aha, i z tego właśnie powodu narobiłeś ok. 20 błędów w swojej wypowiedzi dodatkowo pisząc tak chaotycznie? co Ty jadłeś?Nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne...

dr.ub
26-02-2008, 15:50
hmm.. drugi post napisałem dobrze bez błędnie tuż po posiłku a raczej mi trudno pisać posta lewą ręką gdy jestem praworęczny i gdy nie patrze na monitor i jestem skupiony na posiłku

Vlad Dracula
26-02-2008, 16:22
I dlatego robisz błędy ort. takie jak "guwno"?
@topic
pomysł nawet fajny, ale niestety bez przyszłości.
Proponuje abyś zagrał sobie w Knight Online.