Pokaż pełną wersje : 3 ghoule i co dale....
mam takie pytanie:
@do thais cave jest takie wejscie przy polnocnym wyjsciu z miasta(na mapce Hegemmona 55c) wchodze tam ide na polnoc schodze po drabinkach rozwalam roty i widze wieze wchodze wdziure ide tunelem skieletow pozniej zabijam slimy i na samym dole tunelu widze dziure wchodze do niej zabijam 3 ghoulke w tym pomieszczeniu jest kolejna dziura lub miejsce do ropniecia sie(nie poamietam) MOJE PYTANIE BRZMI: 8o co tam jest, czyjest cos co moglo by mnie zabic????????
20 lvl knight
3mlvl
60/53
spike sword
guardian shield
p set
dark helmet
leather boots
prosze o tylko sprawdzone odpowiedzi i z gory za nie dziekuje
THX
Niewiesz, ze w tibii wszystko sie sprawdza samemu?? Bo inaczej niema zabawy :P
Zrób sobie 4 mg level, wex UH i sprawdz -.-
Slagolash
12-11-2004, 18:47
Przede wszystkim ten budyneczek nazywa sie ancient temple. A co do twojego pytania, to dalej jest tylko korytarz z roznymi rozgalezieniami - nimi mozna gdzies dojsc, ale gdzie i do czego - nie wiem (tesh troche balem sie dalej zapuszczac). Wiadomo mi tylko, ze w ancient mozna spotkac fd (fire devil)-sam spotkalem 2x, demon skeletony, a nawet dragony, trzeba tylko wiedziec jak tam dojsc :)
za tymi ghulami sa rozleeeeeeeegle podziemia moj kolega tam expi na cycach ale to dalje jest tesh jakis qest (wiecej ani mru mru:P) duuze to jest mozna sie latwo zgubic
Dalej sd Dragie i Dragon Lordziki :D Ale to tzreba znac droge :P chociaz przez przypadek mozesz trafic na nie :D:D
Demon Sekleton
13-11-2004, 20:35
Jesli sie dobrze orientuje o ktore miejsce ci chodzi sa tam slimy chyba 3 z tego co pamietam. Jest tam kolejna dziura w ktorej jest 1 ghul i kilka szkieletow pozniej wychodzisz napotykasz 2 roty i rozgalezienia mozesz spotkac tam dsy fire devile smoki ( musisz wejsc do jakiejs dziury albo po drabince ) i takie tam dziwolagi. Sa tez 2 questy ( moze wiecej jest ale niezrobilem wiecej )
Klikowski
13-11-2004, 21:09
... pamietam to miejsce, bylem tam kiedys moim 1 charem ;] pozwiedzalem troche, a co do dragonow, lordow, slimow, FD oraz cycow, to sa tam, jesli tam kiedys bede i niezapomne to zrobie mapke gdzie co jest ale niezanosi sie zbyt szybko. Narazie moge tylko opisac :), wiec zaczynamy: po wejsciu do AT (Ancient Temple) mamy 2 glowne drogi: w dół :P i w góre :P
- po wybraniu drogi w dol spotkamy troche orcow (wariory,zwykle, spearmany)oraz idac kawalek w dol rozwidlenie (w lewo i dół) idąc w lewo, i chodzac chwilke znajdziemy w waskim korytarzyku przy koncu ktoprego jest chyba zasypane przejscie, a na koncu korytarza drabina prowadzaca w gore tam jest dragon (przynajmniej byl przed 2 updatami (moglo sie duzo zmienic ale daaaaawno tam niebylem wiec opisuje to co pamietam). a na rozwidleniu obok orcow idac w dol spotkamy 2 warriory i dziure, na dole bedzie troche orcow i 3 drogi w gore (dalej beda orci a po zejsciu spora gropa spearmanow okolo 3-5, warriorow okolo 2-3 i zwyklych kilka sztuk), wymierajac droge w prawo mamy znow rozwidlenie, w dół do dziury, na dole sa ognie i lawa(chyba :P) (a dalej bodajze smok co jest bardzo prawdopodobne), zostaly 2 drogi w prawo dolna prowadzi do dzwigni ktora otwiera most, cofamy sie do poczatku dorgi i wybieramy droge w prawo ktora jest polozona najwyzej, tam bedzie kilka beholderow i dziura ktora niepamietam jak sie otwiera (dalej niebylem bo sie balem :P) wic to tyle drogi prowadzacej w dol od schodow.
Teraz skoncentrujmy sie na drodze w gore (od glownych schodow) wiec idac w gore sa 2 drabiny po bokach (niewiem co tam jest bo niepatrzylem) idac wyzej i zchodzac 2poziomy w dol bedzie maly resp rotow a na srodku jakby wieza oswietlajaca pomieszczenie z rotami, na samym dole wiezy jest dziura, za nia w korytazu 2 skele, i drabina do gory, za drabina 1-3 slimy (bez rozmnozenia) za slimami zchodzac w gore lub dol niepamietam juz, wiem ze sa chyba 2 drogi, za 1 sa jakies slabe stworki (skele albo roty) a w 2 jest chyba cos grozniejszego ale niemoge powiedziec co bo balem sie isc dalej jak znalazlem okolo 4 trupow :P. Wrucmy do wiezy na respie rotow, idac w prawo bedzie tunel w ktorym na gorze sa roty, a idac w prawo (i dol) kilka pspiderow, puzniej spora grupa orcow (dla niskolvlowych postaci) i idac w prawo od tych orcow mamy na dole 1 dziure na dole sa albo FD albo duza ilosc fieldow za ktorymi pewnie cos jest. idac dalej glownym korytazem jest kolejna dziura za ktora jest to czego niebylo w 1 :P czyli jak w 1 byly FD to w 2 na 90% beda fieldy. a idac dalej korytazem mozemy zejsc w dol i mamy schody z respawnem dragona, i dalej dziura, w dziurze sa chyba dragony i DL ale niemoge powiedziec bo niezchodzilem, bo bylem tak tylko 12lvl palkiem i "POMAGALEM" kilku polakow bic dragony :P najwiecej expa dostalem chyba 130+ :P ale mialem satysfakcje ze na 12lvlu bije sobie smoki ;].
Mam nadzieje ze moja wypowiedz komus pomoze lub uratuje życie, a jesli przypadkowo opisalem droge do jakiegos questa to robilem to nieswiadomie poniewaz niewiem o zadnym quescie w AT.
ALE WKONCU NIE DOWIEDZIALEM SIE CO JEST w komnacie za ghulami!!!!
napiszcie konkretne odpowiedz
Hir0shima
16-11-2004, 23:43
ALE WKONCU NIE DOWIEDZIALEM SIE CO JEST w komnacie za ghulami!!!!
napiszcie konkretne odpowiedz
2 roty i 20% szans na zlurowanego fd (% zalezy od serva) + korytarz w 3 strony ... styx
nastepnym razem sam idz i zobacz w najgorszym razie zginiesz XD
<edit by aktus>
22 levelowy palek ze skillami 57/42 spokojnie soluje JEDNEGO firedebila. zyzylem do tego vite i poszlo kilka bolcow. ile dokladniej nie pamietam...
Niewiesz, ze w tibii wszystko sie sprawdza samemu?? Bo inaczej niema zabawy :P
Zrób sobie 4 mg level, wex UH i sprawdz -.-
Ja raz se exploracje ancient temple robilem ide...z kąd ja znam to miejsce ?? :confused:
Nagle o kurcze tutaj jest smok !!!!! I w bieg ale mnie dopadl i dead a bylem zbyt przestrachany zeby uzyc exury gran<---a bym zwiał(przestrachany specjalnie napisalem zeby tylko nie czepiac się ze bladnie :tongue: )
<edit by aktus>
exura gran na smoka by raczej nie pomogla... kilka sekund wiecej zycia... 2 moze 3...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.