Pokaż pełną wersje : FAQ
hipodrom
23-12-2004, 23:04
kupujesz sobie blank rune wkladasz na miejsce broni lub tarczy i mowisz haselko odpowiednie dla runy proste ;p
gdy gram w tibie mam co chwile bledy typu - nie wysylaj lub restart kompa (przed restartem pojawia mi sie niebieski ekran i bec .. restart ;s ) POMOZCIE PROSZE !! zaplace 2k na harmoni !! nie dam rady z tym zyc ;s
;(
PS formatowalem kompa juz wielokrotnie i tibie tez
Mam pytanie, czy obrona wynikająca z używanej broni (np. Fire Sword - def: 20) wlicza się do obrony tarczy czy obrony zbroi?
Yon
Czy będzie jakaś odpowiedź, ktoś pomoże?
chalcedon
25-12-2004, 12:48
Nie iwem czemu zawiesza mi sie tibia maja karta Gforce fx5200(128 ram//128bit)procesor 2200+ prosze o szybką pomoc!!!
SZYBKO!!!!! pliska ;( ;(;(;(;( :(
hipodrom
25-12-2004, 13:09
JA MAM PROBLEM OGROMNY POMOCY !!!!!
gdy gram w tibie mam co chwile bledy typu - nie wysylaj lub restart kompa (przed restartem pojawia mi sie niebieski ekran i bec .. restart ;s ) POMOZCIE PROSZE !! zaplace 2k na harmoni !! nie dam rady z tym zyc ;s
;(
pomozecie ? PROSZE
Od niedawna mam problem z włączeniem tibi zawsze pokazuje mi się connect... itd. help jak najszybciej ;( ;( ;(
Thimburd
26-12-2004, 19:03
Czy będzie jakaś odpowiedź, ktoś pomoże?
E... ona wnika do ogółu... wszystko jest jakoś tam zliczane.
E... ona wnika do ogółu... wszystko jest jakoś tam zliczane.
No tak, jakoś jest zliczane. Jednak jezeli wlicza się to do tarczy to jej skill ma wpływ na obronność wynikającą z broni. Jeżeli natomiast wlicza się do zbroi to skill tarczy nie ma na to wpływu. Dla tego pytam...
Gdzie jest Hardek w Thais? nie ma go na mapce Thais a wiele przedmiotow mozna u niego sprzedac, np plate shield
slimaczek
27-12-2004, 15:57
No tak, jakoś jest zliczane. Jednak jezeli wlicza się to do tarczy to jej skill ma wpływ na obronność wynikającą z broni. Jeżeli natomiast wlicza się do zbroi to skill tarczy nie ma na to wpływu. Dla tego pytam...
Napewno skill shielding ma wplyw , wystarczy ze wezniesz jakis miecz ale bez tarczy i zrobisz testy na skillach 50 i 10 shieldingu.. :P Mozliwe tez ze liczy sie inaczej niz tarcza i inaczej niz zbroja.
Mam kur** problem wrrrr...
Od kilku dni jak sie loguje do tibii zamiast okna wybory postaci, wyskakuje mi komunikat:
"Account number or password in not correct" a na pewno wpisuje je dobrze!!! (nie chodzi o CapsLock itp.)
Jak próbuje drugi raz, to mam komunikat:
"Account disabled for five minutes. Please wait" i czekam i czekam i tak mam kilka ***any** dni.
Tak samo jest na stronie tibia.com jak sie próbuje na swoje konto zalogowac - te same komunikaty.
Ciekawe jest że jak wpisuje numer i złe hasło (byle jakie) to są te same widomości !
Nikomu nie podawałem hasal i numeru. Nie zmnieniałem hasła i maila. Mam nisku lvl i nie wiem po co o ile wogóel ktoś by miał mnie hakować.
Pomóżcie !!!
Gdzie jest Hardek w Thais? nie ma go na mapce Thais a wiele przedmiotow mozna u niego sprzedac, np plate shield
Hardek jest za zachodnim wyjściem, na południe od latarnii morskiej, albo za mostkiem(małym!).On nie stoi w jdenym miejscu.On chodzi.
Polecam Ci również Shanara w Ab.Jest w podziemiach,a żeby się do niego dostać nie trzeba zabijać potworów. A również można sprzedać wilee przedmiotów.
Wierzbik Rycerz :P
29-12-2004, 09:13
Ile przecietnie może kosztować chatka na Azurze w Venore??A jak już kupie chatke to skąd mam wiedzieć, która to??
Ludzie pomózcie mi chodzi mi oto że gdy prubuje się logować na tibie wyskakuje mi błąd (error) Connection Time out,trwa to już od 3 dni i 3 dni juz nie ggram w tibie. Niewazne czy wpisuje moje konto czy innych kolegów zawsze jest to samo. Moge jedynie grac u moich kolegów WHY??!! ;(
Jak wiadomo tibia łączy się z serverami za pomocą ip 7171 np jak chce to zmienic co musze zrobic?
Fallorian Thennars
30-12-2004, 16:48
Pytanie:
Czy można umieścić w podpisie baner reklamowy? Chodzi mi o to, czy nie będzie to łamać regulaminu i czy nie dostane za to upomnienia/bana.
@Angel of Death
Właśnie mam nadzieje, że jakiś Moderator to przeczyta.
Hej Wiem już co z tym timeoutem - u mnie to prawdopodobnie zablokowanie portu (chyba 7171). Już niedługo może bede grał, a inni z błędem niech sprawdzą. :cup:
Angel of Death
01-01-2005, 19:36
Pytanie:
Czy można umieścić w podpisie baner reklamowy? Chodzi mi o to, czy nie będzie to łamać regulaminu i czy nie dostane za to upomnienia/bana.
NIestety chyba nie można -.^ jakiś czas temu ktoś umieścił sobie w podpisie i kazali mu zmienić . Ale dla pewności spytaj sie Modka ;)
Skoro wiesz już o co chodzi z tym time outem to powiedz jak odblokujesz port???
MI to naprawde potrzebne niedawno kupilem se pacca i nie moge grac ;( ;(
Serio, ja też mam nadzieję - chyba jutro juz se zagram
Bananus Lord
03-01-2005, 09:34
Ja ci moge pomóc z tym lunuxem. Otóż trzeba zainstalować taki program, aha jest jeszcze taki jeden przez którego pewnie nie mozesz grac w tibie, nalezaloby go usunac.
Jak mam zrobić? Przy każdej instalacji pojawia się błąd:
[root@SERWER tibia]# tar xvfz tibiaNNN-linux.tgz
tar (potomny): tibiaNNN-linux.tgz: Nie można open: No such file or directory
tar (potomny): Błąd nie do naprawienia: koniec
tar: Proces potomny zwrócił stan 2
tar: Zakończenie z błędem z powodu uprzednich błędów
o co chodzi??????
e-mail:
[email protected]
Hudyvolt
04-01-2005, 17:04
CZy moze mi ktos dokladnie wytlumaczyc co to jest summon i convice i na czym to polega?
czytalem cos o runach i czarach (i wiem ze to dotyczy potworow) :confused: ale nic nie kapuje
Dr. Omader
04-01-2005, 17:17
CZy moze mi ktos dokladnie wytlumaczyc co to jest summon i convice i na czym to polega?
czytalem cos o runach i czarach (i wiem ze to dotyczy potworow) :confused: ale nic nie kapuje
Czar Summon(przywolac/przyzwac) Creature polega na tym ze po wypowiedzeniu inkantacji: utevo res "nazwa_potwora Pojawia sie ten potworek i slucha on twoich rozkazow. Summon moze chodzic tylko po pietrze na ktorym zostal summonowany, atakuje on wszystko co ty zaznaczysz do ataku. Mozesz miec maksymalnie 2 summony. Nie wszystkie potwory mozna summonowac.
Convice(przekonac) Creature to czar runiczny, aby uzyc tej runy potrzebujesz miec okreslona ilosc many zalezna od sily potworka ktorego chcesz convicowac. Aby sconvicowac potworka gdy juz masz mane poprostu strzelasz w niego ta runa a on staje sie twoim potworkiem. Moze robic dokladnie to samo co summon. Convice rozni sie od summon jeszcze tym ze convicowac mozna wiecej potworow niz summonowac, oraz convice rune moga uzywac wszystkie profesje(o ile maja tyle many) a w przypadku summon mozliwy jest on tylko dla druidow i sorcererow.
Pytanie:
MatKus musiałby się oficjalnie wypowiedzieć. Ja niechętnie bym widział jakiekolwiek bannery reklamowe...
JA MAM PROBLEM OGROMNY POMOCY !!!!!
Niebieskie ekrany wyświetlają się tak czy owak i to przy różnych okazjach. A nawet bez okazji. Więc najlepiej jakbyś dał radę w jakikolwiek sposób napisać tutaj treść komunikatu błędu bądź zrobić screenshota (o ile się będzie dało).
Jak wiadomo tibia łączy się z serverami za pomocą ip 7171 np jak chce to zmienic co musze zrobic?
=================
Ludzie pomózcie mi chodzi mi oto że gdy prubuje się logować na tibie wyskakuje mi błąd (error) Connection Time out,trwa to już od 3 dni i 3 dni juz nie ggram w tibie. Niewazne czy wpisuje moje konto czy innych kolegów zawsze jest to samo. Moge jedynie grac u moich kolegów WHY??!!
Nie z IP 7171, tylko poprzez port 7171. Błąd connection time out znaczy mniej więcej tyle, że nie da się połączyć z serverem gry. Przyczyny występowania tego komunikatu to:
1. Serwer jest offline (problemy z siecią, update, reboot...)
Skoro możesz grać na innych kompach, to znaczy, że przyczyna leży w Twoim kompie. Może to być albo zablokowany port przez admina sieci, albo zablokowany (przypadkowo) Tibia w ustawieniach lokalnego firewalla. Co jeszcze... hmm... nie przychodzi mi nic do głowy narazie. A jeśli chodzi o odblokowanie portu:
http://student.agh.edu.pl/~milinski/tibia/forum/askgoogle.gif
Mam pytanie - czy jeśli kupię pacc na powiedzmy 3 miesiące, wykupię promocję dla druida i palla, kupię czary tylko dla pacc i zrobię postman questa to czy po skończeniu się pacca nadal będę miał promocję (Elder Druid itp) i czy mana/życie będą sie nadal szybcie j regenerowały? Czy będę mógł rzucać czary które kupiłem wcześnie a są tylko dla pacc? No i czy będę mógł wysyłać paczki skąd mi się spodoba?
@re: down
no cóż, ale mi chodziło głównie o promocję, tj. czy mana będzi mi się wciąż szybciej regenerowała??
@Aulean: Naucz się szukać.
Po zakończeniu pacca nie możesz używać czarów pacc-only, ale zachowujesz możliwość używania mailboxów w różnych miejscach po zrobieniu postman-questa, nawet jak Ci się pacc skończy
OK. Dzisiaj rano się loguje. Dalej OK.
Włącza mi się Tibia- idę do sklepu chce kupić jakiś przedmiot.
Piszę:
hi czekam ale nie wyskakuje!
Próbuję hello, buy, sell, bye. Ale te komendy nie wyskakują na ekranie!
Piszę dalej. Na głównym czacie ale słowa, które nie działają u NPC np.
jablon
krzak
ludzie
I to wyskakuje! Co się dzieje ?!Sklepy są zamknięte o tej godzinie czy co?!(działo się to ok. 7:50) A może to jakaś awaria?!
Hudyvolt
05-01-2005, 17:19
Mam jeszcze pytanko na temat questów! Słyszałem o nich tylko tyle że to są jakieś zadania za które dostaje sie kase lub wyposażenie. Prosze o napisanie coś więcej na ich temat np: u kgo można zrobić quest i na czym dokladnie to polega
P.S. Dzieki za odpowiedz Dr. Omader
Wielki MarIuSzzo
05-01-2005, 18:55
Ja mam pytanie na temat OTSa. Zalogowalem sie na jednym serverze i gram troche i mi wyskakuje jakis blad i sie wylacza tibia, ale ots ciagle dziala. To probuje sie 2 raz zalogowac i po chwili pisze connecion time out. Zdarzylo mi sie tak 2 razy w ciagu 10 min. (drugi raz bo w koncu mi sie udalo zalogowac).
PLS HELP.
OK ja zadam pytanie głupie jak cho... . Jak wejść na IRC?! Jak nick wpisuje nic nie wyskakuje. Czaty znam, bo mam doświadczenie nabyte na Polchat. pl gdzie w pokojach o czasopismach komp. byłem operatorem. Bota też miałem. Ale jak kurczę wchodzić na to IRC?! Albo z kąd ściągnąć program żeby można było właźić?
HELP ME!!!!!!! :baby:
Mam mały problem z avatarem. Ustawiłem go już ale gdy klikam zapisz zmiany, pojawia się : Wystąpił problem podczas wczytywania. Prosze upewnić się, że wskazano właściwy plik oraz właściwe miejsce docelowe.
Co mam zrobić prosze o odpowiedż. < I BEZ KOMENTARZA W STYLU " OMG WTF NOOBIE> :(
@Hudyvolt:
Questy to są zadania zlecane przez NPC. Opisy do nich możemy znaleźć u niektórych NPC oraz w książkach. Oficjalne podawanie rozwiązań do questów jest niezgodne z zasadami i my się tych zasad trzymamy, więc tutaj się nie dowiesz ani u kogo można zrobić, ani na czym dokładnie polega...
@WF_:
W poradnikach jest artykuł by Scorc. Wejdź tam i sobie poczytaj!
mam pytanie czy da sie rozlonczyc postacie jak sa na jedny accouncie ??
a jak da to moze mi ktos wytlumaczyc jak :confused:
Raynold_test
06-01-2005, 16:37
Nie, jest to niemożliwe.
Kim jest Sweet cyclop w ab dendriel?
Po pierwsze sweaty cyclops, a po drugie to jest on strażnikiem najpotężniejszych broni w Tibii. Poza tym kiedyś sweaty cyclops był związany z pewnym questem, który jest już nieaktywny.
Aha: naucz się szukać -.-
tez do pewnego momentu uwazalem ze niemozna rozdzielic postaci z jednego accounta ale jednak jakos sie da
ostatnio dla mojego kumpla schakowali accounta na ktorym byly dwie postacie.
juz po schakowaniu, jak wpisuje stare haslo i account wyskakuje mu tylko jedna postac a druga jest od dzielona bo haker nia czasami gra
Mam problem !! prosze o jak najszybszą odpowiedz.... zainstalowałem sobie windows xp prof. SP2 itp. idt. i system cacy tylko mam jeden problem... gdy odpalam Tibie mam 15 fps (nie 30-40 jak na win98) i po paru minutach system mi sie wiesza albo komputer z własnej woli sie restartuje....
Kolega mi mowil ze tak PODOBNO jest po nowym update na XPkach ale chwile temu rozmawialem z kolega ktory gra na XP i nie ma ZADNEGO problemu.... POMOCY !!!!!
Wojownik Hybrydy
07-01-2005, 19:06
Mam takie pytanko odnośnie PACC...
Czy obywatelom z PACCem szybciej rosną skille? Od kumpli słyszałem że o wiele szybciej sie expi i że jak chcą o 30 lvli up to kupują se Premiuma na 3 miesiaki i expią :P
Mastersss
07-01-2005, 21:39
Skille rosna tak samo ... expi sie szybciej poniewaz masz nowe tereny ... lecz skille rosna identycznie graczowi z pacc jak i z facc
Wojownik Hybrydy
08-01-2005, 01:40
Mam jeszcze jedno małe pytnko...
Kupiłem sobie dzisiaj Czas Eplosive Arrows, no i se czaruje Burst arrowsy... Mój kumpel jak to zobaczył to lał ze mnie i mówił że to jest lipne cóś... Mówił że nie pyci sie tego czarować bo to dla magów, że przy sile uderzenia znaczenie ma mlvl a nie distance...
Czy on mówił prawdę, albo jak ktoś by był łaskawy ( :P ) to prosze napisać coś więcej o tych burstach
Thimburd
08-01-2005, 01:51
Tak, miał rację. Burst Arrows jest dobre dla magów. Można je sprzedawać. Ja moim palkiem robię bursty koledze :) I mlv mi rośnie ;) No i kasa. Robię z nim też handel wymienny na runa. :)
Wujek Samo Zło
08-01-2005, 13:11
Wątpie żeby jakiś mag kupował burtsy ponieważ to strata kasy(1 na 6 szczalek może trafi) , paladyni którzy nie mają h lvl to raczej rewelacyjnych hitów z bursta nie będą sadzić, w ogóle szczalki denne(choć nie tak jak poison arrowy :) ) jak masz pacca to kup sobie czar robiący power bolty (nieźle się sprzedają) a jak nie to conjure arrow is da best
Po pierwsze burst arrows zawsze trafiaja poniewaz zadaja obrazenia obszarowe.
Po drugie Burst arrows sa idealne dla magow na npvp. (szczegolnie hero).
Po trzecie jak nie wiesz to sie nie odzywaj.
08-01-2005, 22:14
MAM PYTANKO :confused:
Wiem że jeśli zakupie pacc'a i będę miał promocję i pacc się skończy to jesli ponownie go wykupie promocja wraca. Ale czy jest jakis określony czas, w którym trzeba wykupic kolejnego pacca zeby nie tracic promocji(chodzi mi o to czy jak wykupie kolejny pacc zalużmy po 2-3 latach to tez odzyskam promocję??) Będę Wdzięczny jak ktoś odpowie :) :) ThX z Góry
Nie ma określonego czasu. Po prostu: promocję masz automatycznie, gdy po raz kolejny wykupisz pacca.
Antygumis ozyrys
09-01-2005, 13:25
Co trzeba zrobic ( prosze o dokładny opis ) aby zainstalowac i grac w Tibie na linuxie juz sciagnałem i rozpakowałem
Old Tibia client for Linux version 7.4
ale i tak nie działa
prosze o szybka odpowiedz
Z góry dziekuje
Ja mam takie pytanko :
Jak wyslac parcel(paczke) i gdzie ona trafia i jak to sie robi. Prosze o odpowiedz. I plose zebyscie sie nie smaili bo jestem nowy. :p
Dr. Omader
09-01-2005, 15:35
Co trzeba zrobic ( prosze o dokładny opis ) aby zainstalowac i grac w Tibie na linuxie juz sciagnałem i rozpakowałem
Old Tibia client for Linux version 7.4
ale i tak nie działa
prosze o szybka odpowiedz
Z góry dziekuje
Wszystko jest napisane w pordaniku Polina: http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=3534
Ja mam takie pytanko :
Jak wyslac parcel(paczke) i gdzie ona trafia i jak to sie robi. Prosze o odpowiedz. I plose zebyscie sie nie smaili bo jestem nowy
Kupujesz parcel na poczcie, wkladasz do niego rzecyz jakies i label ktory jest w srodku. Klikasz prawym na label i piszesz tam w pierwszej linijce nick osoby do ktorej wysylasz paczke a drugiej linjce do jakiego miasta chcesz wyslac.
Nastepnie rzucasz parcel na Mail Box i parcel odrazu laduje w depo tej osoby w odpowiednim miescie.
Uwaga! Wazne jest zeby label byl bezposrednio w parcelu a nie gdzies w worku w nim. I po napisaniu nicka i miasta sprawdz czy nie masz literowek. Jesli wpisales cos zle to parcel zamiast poleciec do kogos wyladuje na wierzchu mail box i ktos ci go pewnie ukradnie.
Aha. Mozesz wysylac parcele tez do siebie. ;)
Tylko mam jesce jedno pytanie : Gdzie na foldzie jest mail box i jak stsmtond wyslac parcel z lootbagiem do carlin. Plizka. odpowiedzcie
Tylko mam jesce jedno pytanie : Gdzie na foldzie jest mail box i jak stsmtond wyslac parcel z lootbagiem do carlin. Plizka. odpowiedzcie
NA Foldzie jest mailbox na +4 poziomie. Idzie się tam na początku tak jak do podziemi Foldy, ale nie schodzisz w dół, tylko idziesz do góry, do troli. Potem jeszcze 2 razy do góry. Poszukaj, trudno nie znaleźć
Mam dwa male pytanka;
1.Gdzie mozna znalezc postac zwana "Nah'Bob"??
2.Gdzie mozna znalezc zelazo??
Dzieki za odpowiedzi :D
@Ilorian:
1. W fortecy djinów. Niebieskich albo zielonych, nie pamiętam ;)
2. Piece of iron - są respawny tego czegoś w kilku miejscach. O jednym wiem, że jest (a przynajmniej był) na PoH, w okolicy tych wszystkich cyklopów i minosów
jak ktos wie jak wyrywac runy ( czyli zrobic ) bo wiem ze mozna ale czy do tego potrzeba cos albo jakis wysoki mlvl?? :( odpowiadajcie bo te informacje mi sa potrzebne :)
@up: Naucz się szukać.
tibia.pl -> magia (poradnik): http://tibia.pl/mag_tutorial.php
Fajnie by bylo gdyby byl taki poradnik dotyczacy qwestuw :) bo bym se na nie chodzil i powiedziec trzeba by bylo co w nim trzeba zrobic i o co jest ten qwest i co trzeba zmasakrowac :) wiec myslcie bo to sie przyda na tej stronie na bank B)
@Black: temat quest spoilingu był już wiele razy poruszany na forum, zawsze z taką samą konkluzją. BTW: to jest sekcja FAQ!
Aureliunkunfun
14-01-2005, 09:23
ja mam takie male pytanko :D
z jakimi skillami i lvlem mozna isc blokowac yetiego ???
i jakie skille i lvl pallka do bicia razem z blokerem ???
moze ktos wie ???
a moze lepiej isc na draga ???
mam pytania czy oplaca sie kupic czar do robienia posion arrows? po ile one truja? i po ile biora power bolty?
1.Nie Poison arrows sa nieprzydatne.
2. Sprawdz sobie w kalkulatorze na stronie.
w tym kalkulatorze tylko pokazuje ile mozesz z burst arrows brac a nie pisze po ile truje posion arrows i po ile biora power bolty
Thimburd
16-01-2005, 00:33
Pytanie noobistyczne... ale pytanie :P
Kiedy wysyłąmy list/parcel pojawia się on w depo. Ale jeżeli wyślemy np. 100 letterów??? Co wtedy? Przedmioty z depo zostają skasowane na żecz letterów? A jeżeli depo jest na full pełne... co wtedy? Coś znika? No i jeszcze pytanie... po co jest ta srebrna puszka "depo" w depo? Ja tam nic nei trzymam. Wszystko trzymam w lockerze :) Źle? 22 level i źle trzyma? Nie wiem. Help :)
w tym kalkulatorze tylko pokazuje ile mozesz z burst arrows brac a nie pisze po ile truje posion arrows i po ile biora power bolty
Tu (http://home.classicnet.net/tibianlibrary/) masz kalkulator, ktory pokazuje ile z power bolca mozesz wziac.
Mam jedno pytanko odnosnie gildi :) no to nawijam :
Jak ja bym chcial zalozyc wlasna gilde to co trzeba zrobic jesli to wogule morzliwe bo chcialbym zalozyc z kumplami nowa gilde i niewiemy co zrobic :(
PISZCIE SMIALO :)
16-01-2005, 16:16
Wiem, że pytania które zadam mogły się już pojawić(jesli tak jets to przepraszam), wiec podajcie link z odpowiedzija :confused:
1. Zamierzam wykupić pacc od jakiegoś czasu(jest to coraz bardziej realne), ale boje sie ze moge mieć key loggery(wprawdzie gram na moim aktualnym accouncie jzu pare miesięcy, ale wole byc ostrożny). Jak wykryć i skasować key logger?
2. Wczoraj zorientowalem się, że zapomnialem hasło do maila na ktorym mam account. Postanoiwlem go zmienić i wtedy okzazalo się, że trzebaczekać 30 dni :o . Czy przy kupowaniu pacca, będą do mnei wysylać jakies maile które koniecznie musze odebrać?
Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam !
lukaszbet1988
16-01-2005, 19:39
Gram w Tibie od miesiąca. Jednak od kilku dni gdy pewnego wieczoru ni stad ni zowod wywalilo mnie z gry, nie moge sie dostac do niej spowrotem.Za kazdym razem jak sie loguje, po wybraniu postaci pojawia sie okno"cannot connect to the game server, error:connection timeout". myslalem ze to jest zwiazane z moja siecia(mam lana) lecz z internetem wszystko gra.wszystkich ktorzy moga cos na ten temat powiedziec prosze o pomoc, poniewaz tibia bardzo mi sie spodobala i chialbym dalej w nia grac.
@Black: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1719 Następnym razem poszukaj sobie!
@Wierzbik Rycerz :P:
1. Mówią, że kaspersky jest dobry... Najlepiej najpierw poszukaj sobie na www.google.pl
2. Maile, które dostaniesz będą miały charakter czysto informacyjny (chyba, że są jakieś naprawdę poważne problemy). Nie musisz ich potwierdzać. Po prostu kiedy już będzie pacc, logujesz się i jest git
@lukaszbet1988: to, jak to opisujesz bliskie jest do problemu: zablokowany port Tibii przez admina sieci
Wojownik Hybrydy
17-01-2005, 10:02
Mam dręczące mnie od dawna pytanie...
Otóż czy w tibii występują jakieś morale czy coś w tym stylu?
Pytanie to pojawiło sie u mnie kiedy jak grałem, zobaczyłem że czasami występują takie z 10 minutowe okresy "okropnego pecha" w których nie moge zabić nawet zwykłych, banalnych ghouli :P... Hity wtedy nie przekraczają nawet 20, a normalnie to zabieram po 90 pare.
Może kiedy zagram na trąbce to by mi sie podniosły na jakiś czas morale i wtedy by były same besthity i bede mógł kozaczyć :) :Ork:
Nie, formalnie nie występują... może im się generator licz losowych popsuł i dlatego tak miałeś? ;P
A ja mam pytanko bo jużcałkowicie zgłupiałem.
Czy Tibia jest darmowa ??
Tak. Możesz grać całkowicie darmowo. Płacisz za premmium account, gdy chcesz mieć dodatkowe przywileje w grze.
17-01-2005, 20:35
Czy jets możliwe zamówienie pacca przelewem pocztowym(tak bylo by mi najwygodniej). Jeśli tak to kase przelewa się na jakies konto czy jak (nie znam sie zbytnio an zasadach funkcjonowania pczty polskiej). Plz o informacje na ten temat(czy to jest mozliwe,jak to sie robi, ile trzeba czkeać na pacc???)
ps. Czy zamawianie pacc'a opisane w pordniku "Pacc pocztą polska". Jest w pełni bezpieczne, bo wysylanie priorytetem kilka razy(z tego co wyczytałem z komentarzy) kończyło się nie odjsciem (na pczcie wykryli ze kasa jest w kopercie)
Jeśli zanoobilem to sorki :baby: :(
Nie ma czegoś takiego jak przelew pocztowy...
Albo przelew bankowy, albo list polecony. Do jednego i do drugiego są poradniki i dyskusje w paru tematach. Poszukaj.
Chessterr
18-01-2005, 11:13
Mam kilka glupich pytan ale mi sa potrzebne zeby byc lepszym graczem i uzytkownikiem FORUM TIBI PL( pozdrowienia dl was:P)
1.Jak sie robi te grafiki w Windows Milenium
2. Jak sie Fake robi
3.I jak wstawic taki obrazek pod moim nickiem i nad tym sloneczkiem od gg i info o mnie :P :P:P
chyba wiecie o co chodzi
:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
:P:P:P:PPOZDRO:P:P:P
CZEKAM NA ODPOWIEDZ
Bezpiecznie jest listem wartosciowym - tam odpowiadaja ci z kase w srodku... Albo kup na Allegro - robisz wplate na konto gostka i juz.
SIEMKA MAM PALADYNA :lucznik: 14 LVL SKILE 46 DYST. NA 33 DEF.MLVL:6
I POWIEDZCIE MI PROSZE CO JA MAM ZROBIC JEZELI EXPIŁEM SPOKOJNIE NA CYCACH I KOLES PODESZEDL I MNIE BLOKNOŁ I CO JA MAM Z TAKIM DURNIEM ZROBIC????????????????????I OCZYWISCIE CYC MNIE ZABIL.
NA SZCZĘŚCIE WYPADŁ MI TYLKO BACKPACK I PROSZE CO MAM ZROBIC Z TAKIM DURNIEM I POWIEDZCIE MI CZY KTOŚ NA TO POMOŻE ODPISUJCIE
MUJ EMAIL TOOO
[email protected] i piszcie jak najszybciej plz..
18-01-2005, 18:41
Bezpiecznie jest listem wartosciowym - tam odpowiadaja ci z kase w srodku... Albo kup na Allegro - robisz wplate na konto gostka i juz.
Nigdy nie słyszałem o czymś takim jak list wartościowy, gdzie to mozna "zdobyc" (na poczice w jakims banku czy jak?) i ile się z ato placi. Byłbym very very happy jakby ktos napisal całą procedure zamawiania pacca w ten sposob :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :confused: :confused: :confused:
Kupno wyglada tak jak przy priorytetem tylko ze wypelnia sie troche "bardziej rozwinięty" druczek z informacjami o wartosci. Kase musisz wkladac do listu przy pani w okienku - ona daje stempel i pisze wartosc przesylki (w $ i PLN) i jest to suma na jaka ubezpieczaszzawartosc jesli zginie list to masz odszkodowanie za list + za zawartosc. Różni sie takze troche koperta - powiedz na poczcie ze chcesz do listu wartosciowego. Druczki to juz ci pomoga wypelnic ale w sumie jest to latwe - wystarczy umiec czytac :P
O listach wartosciowych ich zabezpieczeniach itp oraz cennik znajdziesz tutaj (http://www.poczta-polska.pl/listyc_wartosciowe.htm)
Mam takie jedno pytanko poco sa te patelnie, lyzki czy mlotki itd bo niewiem poco one sa
Dr. Omader
22-01-2005, 02:53
Mam takie jedno pytanko poco sa te patelnie, lyzki czy mlotki itd bo niewiem poco one sa
Sa uzywane tylko do ozdoby. Czasem moga byc potrzebne do jakis questow.
Sokochłap
24-01-2005, 10:13
Niedlugo kupujemy guildHouse. Ja pokoj wybieram drugi, wiec na pewno wezme sobie z lozkiem. I teraz kilka pytan (ta opcja szukaj chyba jest chora :P)
- Czy jako FACC moge spać w tym lozku i regenerowac mane i zycie?
- Czy lider i inni czlonkowie gildii moga wchodzic sobie do mnie kiedy chca,czy mam mozliwosc nie wpuszczenia ich do pokoju (poradnik na temat domku czytalem)
1. Facc nie może kłaść się do łóżka
2. Lider może wchodzić do każdego pokoju i tylko on może ustawić możliwość otwierania drzwi przez innych. Tak więc skoro on ustawi, eby drzwi mogli otwierać vice-liderzy, to tak będzie. Jeśli nie, to nie.
Crono_Kaioken
25-01-2005, 01:15
Witam mam problem po zalogowaniu sie na tibie :(
A wiec wszystko zaczelo sie w ostatnia srode kiedy chcialem sie lognac na tibie, wpisuje haslo, numer accounta, czekam az sie zaloguje. Po zalogowaniu zauwazylem ze wszystie postacie graczy na tibii poruszaja sie szybciej niz wtedy kiedy gralem wczesniej. Nie przestraszylo mnie to, szczerze moiac nawet mi sie spodobalo :P tak wiec przyzwyczajony do "nowego" ustawienia poszedlem do depo zeby wyjac swoje rzeczy i wlozyc je do plecaka, otworzylem depo i nagle... caly komp sie zacial wlacznie z gra, nie mozna bylo nic zrobic. Gra nie reagowala nawet na CRTL ALT DELETE. Najpierw myslalem ze cos w systemie sie przez chwile rypnelo ale potem zalogowalem sie poraz kolejny, znowu zaciecie do resetu, nastepny raz, to samo. Probowalem tak jeszcze pare razy niestety wszystko konczylo sie z tym samym skutkiem.Wszystko sie zaczelo od momentu kiedy wlasnie te postacie zaczely przyspieszac.
Probowalem reinstalowac 2 razy i nie pomoglo :(
Podlaczenie do neta mam i to dobre
Podkreslam ze wczesniej taki problem mi sie nie zdazyl choc gram juz w Tibie ze 2 lata
Probowalem przestawiac framerate'a , nic to nie dalo
Posiadam Windows 98 SE
Bardzo prosilbym wszystkich o pomoc
Bede bardzo wdzieczny za kazda propozycje jaka wysuniecie na temat rozwiazania tego problemu
Pozdrawiam
format dyska winda od nowa, zmien haslo na tibie na wszelki wypadek
Co to jest mana drain? Mam Bronze Amulet i zmniejsza on straty od mana drain, tylko nie wiem o co chodzi :)
Mana drain to taka możliwość, którą posiadają niektóre potworki, a przejawia się ona ubytkiem many (gracza ofkoz). Te potwory to: demon, warlock, priestess, dwarf geomancer i beholder. To chyba wszystkie (jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić)
Mam taki problem : gdy włanczam Tibie i wipsze hasło czasem pojawia mi sie okienko z napisem "error Disconnected from server" ;( (wybaczcie za błędy), ta sama sytuacja pojawia mi sie często gdy jestem w kolejce.Normalnie moji koledzy gdy sa na 200 którymś miejscu odchodzą od kompa idą cos zjeść napić się czegos itp...A ja musze ciagle pilnować tej kolejki bo gdy odejde będąc 95 w kolejce (zaczynalem od 289 miejca) i wróce to pojawia sie napis "error Disconnected from server" ;( naciskam "ok" pozniej pojawia sie moja lista i znowu wybieram swoją postać to albo znowu jestem na 200 którymś miejcu ;( albo cofnęło mnie (cudem) o 20, 30 miesc :( .Czy mozna to jakos zmienic(naprawić).
Wojownik Hybrydy
29-01-2005, 14:00
Nie wiem co sie dzieje, u mnie tesz tak wyskoczyło kiedyś, ale teraz jusz nie mam takiego problemu... Sprawdź może połączenie z netem albo coś w tym stylu... może masz jakiegoś porąbanego firewalla :P
Ostatnio se oglądałem filmik z ziomkiem, który ropnął sie jakoś stojąc bezpośrednio na tym "cieniu" do wychodzenia, nie pisało żeby użył jakiś czar, ani nic i tak se ziom legalnie ropował loota cały czas... Jak to zrobić i czy da sie w ogóle tak (wiem że PACCowie mogą użyć czar, ale czy jest jakaś rada dla FACCów?)...
Zapewapu
29-01-2005, 17:24
Hmm..Ostatnio postanowilem zalozyc nowego usera(ten ma za glupi nick :p)i wszystko ladnie ,cacy a jak e-mail aktywacyjny nie przyszedl tak przez tydzien nie przylazi :/.Lognac sie moge,ale pisac nie.Co sie dzieje?
2:Ostatnio mam takie lagska,ze uh ledwo robie:/.Wczesniej bylo super,biegalem na dwarfy guardy,cyklopy mino guardy,a teraz z ratem mam klopoty(serio!)
Jedyna pora o jakiej da sie grac to po 1 w nocy,a wtedy jakos tak grac mi sie niezabardzo chce...(lol).Co sie moze dziac?.Czytalem turiotale,zastoswalem sie do rad,ale NIC nie dalo:/.
Edited:Jak pisac na pw to do moda czy admina?
Mam na Antice gościa który ma dużo kasy i chcem przesłać na gościa na Liberze ale nie wiem jak ! PLZ Pomocy !
zawsze savingi były do 12.10 a nawet wczesniej można było wejść. teraz o 12.20 nie moge. i to już od paru dni tak jest. co się stało??
Dwimenor
30-01-2005, 12:31
Save servera jest o godzinie 9(niemieckie servy) oraz o 12(Amerykańskie i Br). Na starszych śwaitach trwa dłużej, na nowszych krócej. Jest tak ponieważ na starszych musi zapisać więcej danych.
Mam na Antice gościa który ma dużo kasy i chcem przesłać na gościa na Liberze ale nie wiem jak ! PLZ Pomocy !
Dajesz koledze na Antice te pieniądze, a on daje ci tyle samo kasy(czy jak tam sobie ustalicie) na Liberze swoim drógim charem. Nie ma innego sposobu.
Jedna rzecz mnie wkurza i tego nie rozumiem, czemu czasem nie moge zdjąć czegoś ze skrzyni w depo a czasem bez problemu.
Jedna rzecz mnie wkurza i tego nie rozumiem, czemu czasem nie moge zdjąć czegoś ze skrzyni w depo a czasem bez problemu.
Bo zalezy za co zlapiesz.. np. taki serpent sword, kiedys sie troche meczylem zeby go zdjac z dp:P a ile n00bow sie zucilo =/ rozne itemy lapie sie za co innego... ale to kwestia wprawy xD
Bo zalezy za co zlapiesz.. np. taki serpent sword, kiedys sie troche meczylem zeby go zdjac z dp:P a ile n00bow sie zucilo =/ rozne itemy lapie sie za co innego... ale to kwestia wprawy xD
heh... Wystarczy zlapac za prawy dolny róg skrzynki depo (niezależnie od tego jaki to item, i z jakiej strony masz pokazaną skrzynke) B)
Moje pytania :baby: :
1.Czy jest jakaś róznica w szybkości ladowania życia i many podczas spania między cot'em(taka żółta leżanka) i łożkiem??
2. Jak szybko ładuje się mana i życie(zależy to od profesji, czy jak?)
3. Czy jak mam promocję podczas spania mana i życie ladują sie szybciej??
Thx z góry za odpowiedź
pieniek133
30-01-2005, 19:39
Kto mi może zlecic questa?? Czy trzeba cos placic??
Czym sie rozni serwrer pvp-enforced czy jakos tak od zwyklego pvp???????
Sa tam tez czachy??
PLSS odpowiedz fast
Nie jestem pewnien ale to chyba taki serv na ktorym sie dostaje expa za zabijanie ludzi :evul: :evul: :evul: . Nie ma tam czaszek. Jeśli gadam bzdury to mnei poprawcie
ok dizkei wiem ze dostaje sie tam expa. Fajnie ze czaszek nie ma;d A cos wiecej ktos wie??
A jak jest z czasem po zabiciu czlowieka??
re:up
Mozesz zabijac za nic i mozesz byc zabity za nic.
Mowienie o questach jest na tym forum zabronione.
Dr. Omader
30-01-2005, 21:40
@up: bez przesadyzmu za slowo quest sie bana nie dostanie ;)
Questy to sa zadania zlecane przez NPCow, np. Imperator w kazoo ma problemy z pewnym zbiegiem, idz porozmawiaj z nim na rozne tematy, tj. jego praca, klopoty, itp. a napewno dowiesz sie czegos ciekawego... Pytaj sie roznych NPCow o te same sprawy, czesto jeden NPC nie wie wszystkiego na dany temat, a drugi ci dopowie to czego pierwszy nie wiedzial ;)
ok dizkei wiem ze dostaje sie tam expa. Fajnie ze czaszek nie ma;d A cos wiecej ktos wie??
A jak jest z czasem po zabiciu czlowieka??
Expa dostajesz tylko za ludzi z wyzszym poziomem niz twoj i za ludzi ktorych poziom nie jest nizszy o wiecej niz 10% twojego poziomu. Czyli jak masz 100 poziom to najnizsza osoba za jaka dostaniesz expa to bedzie 90level. Im osoba ktora zabijesz ma wiekszy level tym wiecej expa dostajesz :>
Save servera jest o godzinie 9(niemieckie servy) oraz o 12(Amerykańskie i Br). Na starszych śwaitach trwa dłużej, na nowszych krócej. Jest tak ponieważ na starszych musi zapisać więcej danych.
Dajesz koledze na Antice te pieniądze, a on daje ci tyle samo kasy(czy jak tam sobie ustalicie) na Liberze swoim drógim charem. Nie ma innego sposobu.
Nie wiem czy kogos takiego znajde ... ale poszukam dzienki !
Ponawiam pytanka
Moje pytania :
1.Czy jest jakaś róznica w szybkości ladowania życia i many podczas spania między cot'em(taka żółta leżanka) i łożkiem??
I mam pewnien problem. Wczoraj nagle oglądajac forum, nagle znikly mmi wsyztskie emoty i grafiki (np. "odpowiedz", "cytuj") zmaiast nich mam albo "x' albo takie kwadraty z miniejszym kwadratem w srodku ......(moze nie opisalem tego zbyt profesjonalnie ale chyba sie polapiecie o co mi chodzi)
Plz o szybką odpowiedź
Dr. Omader
31-01-2005, 10:02
Ponawiam pytanka
Moje pytania :
I mam pewnien problem. Wczoraj nagle oglądajac forum, nagle znikly mmi wsyztskie emoty i grafiki (np. "odpoiedz", "cytuj") zmaiast nich mam albo "x' albo takie kwadraty z miniejszym kwadratem w srodku ......(moze nie opisalem tego zbyt profesjonalnie ale chyab sie polapiecie o co mi chodzi)
Plz o szybką odpowiedź
@1: Nie ma zadnej roznicy
@2 i 3: nie jestem pewien wiec nie mowie ;)
A co do obrazkow to mamy drobne problemy, mam nadzieje ze dzisiaj wszystko wroci do normy.
przy kupowaniu pacc karta kredytowa, skad mam pewnosc ze cip soft nie wezmie z konta wiecej niz 19.95 euro?
i jeszcze co trzeba w tym podac: Expiry Date (MM/YY) * ? (jest to jak sie podaje nr. karty kredytowej itp.)
Mam takie jedno pytanko co jest lepsze kusza czy luk bo mam palka i niewiem z czego naparzac odpowiadajcie plz
Nie porownuje sie kuszy z lukiem tylko ich amunicje.
Dwiema podstawowymi rodzajami amunicji sa belty i strzaly i zdecydowanie wiecej obrazen zadaja te pierwsze.
witam czy to jest normal ze przy grze uzycie procka wynosi 100% nawet jesli sie nie polonczylem z serwerem
Ej o co chodzi z tym blendem 404 bo mi czasami wyskakuje jak chce cos sprawdzic dany przedmiot itd. i cos tam pisze ze to ja serwer tibia.pl i cos o meczeniu i cos ze sam tam stoi o co w tym chodzi juz mnie to zaczyna denerwowac X(
@Sikorex: ciężko powiedzieć... Jeśli Tibia zżera za dużo procesora, ustaw ilość fps na ok 30, bo więcej nawet nie ma sensu. Ale żeby 100%... No nie wiem. :/
@Black: naucz się zrozumiale pisać, bo nie rozumiem tego bełkotu.
Dwimenor
01-02-2005, 14:12
Ej o co chodzi z tym blendem 404 bo mi czasami wyskakuje jak chce cos sprawdzic dany przedmiot itd. i cos tam pisze ze to ja serwer tibia.pl i cos o meczeniu i cos ze sam tam stoi o co w tym chodzi juz mnie to zaczyna denerwowac X(
To znaczy, ze tego pliku nie ma na dysku serva. Albo MatKus znowu przesadził z czyszczeniem servera, albo to jeden z tych błędów, które ostatnio trapią forum.
Btw, Przeczytaj do końca co tam serverek ma do powiedzenia. Bardzo ciekawe;)
RE: DOwn
Podaj mi swój numer konta i hasło i sprawdze czy to nie jest wina konta.<joke>
A teraz Poszukaj.
Thimburd
01-02-2005, 15:16
HELP!
Włączam kompa, i uruchamiam tibię... wpisuje acc i hasło, pojawia się lista, wybieram Thimburd'a... i lipa! CONNETION TIME OUT!!! Gram w tibię już od 7 miesięcy, I NIE MOGE SIĘ TERAZ ZALOGOWAĆ!!! A, i gg też mi nie działa -.-. Wina neta? Czego to może być wina??? HELP!
[QUOTE=Raynold]@Sikorex: ciężko powiedzieć... Jeśli Tibia zżera za dużo procesora, ustaw ilość fps na ok 30, bo więcej nawet nie ma sensu. Ale żeby 100%... No nie wiem.
serdeczne dzieki pomoglo :cup:
Marek Tibioman
01-02-2005, 17:24
J mam takie moze troche n00bowe jak na mój poziom pytanie: Co to jest ten test serwer????? Opiszcie mi to dokładnie plz
Dwimenor
01-02-2005, 17:46
J mam takie moze troche n00bowe jak na mój poziom pytanie: Co to jest ten test serwer????? Opiszcie mi to dokładnie plz
Test server jest uruchamiany przez Cipsoft, aby przetestować np:Nowy UPdate. Jeżeli zostanie włączony, będzie news na Tibia.com
Czasami Test server jest włączany bez newsa. Wtedy mogą z niego kożystać tylko zaproszone osoby.
jurek260
01-02-2005, 23:43
Nurtuje mnie jedno pytanko czy mlv i lv ma wpływ na summony ?
Jeśli tak to jaki ? ;(
ja mam takie pytanko co jaka profesja jest lepsza mag czy druid bo chce zrobicz kolejna postac aby mojej glywnej postaci przynosila zyski nie duzym kosztem :)
odpowiadajcie :cup:
Hej to znowu ja ... Ukradli mi konto ale nie wiem co zrobić :confused: .... Wiem że jestem n00bem przez duże O :(
Mam 2 pytanka
1. Gdy bujde na potwora który nie widzi niewidzialnych i jak ktos tam wejdzie a np fire dewil bysci fire bombe to mnie to tez trafi
2. Ile trwa czasu niewidka dla paladyna
@Black - pierwszy post: poszukaj sobie w podforum "Profesje"
drugi post:
1. Naucz się pisać, naucz się pisać, naucz się pisać, naucz się pisać, naucz się pisać, naucz się pisać, naucz się pisać, naucz się pisać!!!!!
Fire bomb jest czarem obszarowym i jeśli będziesz stał w obszarze działania, to oczywiście że tak, ale od kiedy fire devil rzuca firebomby??
2. Tyle samo co dla maga i druida (poszukaj sobie)
@Wumap - zapraszam do działu poradniki. Podpowiedź: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4068
Lighthope
02-02-2005, 19:47
Mam proble, po naciśnięciu ENTER, wyskakuje mi błąd "timeout", oczekuje pomocy. Moje gg - 8032452. Chętnie z tym kto mi pomoże nawiaze pyrzyjaźń na tibi.
Mam 2 pytanka
1. Gdy bujde na potwora który nie widzi niewidzialnych i jak ktos tam wejdzie a np fire dewil bysci fire bombe to mnie to tez trafi
2. Ile trwa czasu niewidka dla paladyna
1. Tak
2. 3.20 - niezaleznie od profesji.
ja mam takie pytanko co jaka profesja jest lepsza mag czy druid bo chce zrobicz kolejna postac aby mojej glywnej postaci przynosila zyski nie duzym kosztem :)
odpowiadajcie :cup:
Masz o tym temat w dziale "profesje"
Lighthope
03-02-2005, 10:34
Mam proble, po naciśnięciu ENTER, wyskakuje mi błąd "timeout", oczekuje pomocy. Moje gg - 8032452. Chętnie z tym kto mi pomoże nawiaze pyrzyjaźń na tibi.
No więc tak, widze że podałem za mało informacji. Otóż Po uruchominieniu Tibii (programu klienta) naciskam przycisk w okienku ENTER, potem wpisuje dane. Łączy się, a na końcu wyskakuje Erorr: Connection timeout. Czy mam źle skąfigurowany system? Bo u kumpla o tym samym Windowsie XP SP 1, wszystko działa. Ma też z Multimedi (kablówki) internet, z tym że on ma szybszy, a ja lepszy model modemu, bo później zakładałem. No więc?
Marek Tibioman
03-02-2005, 13:25
Mam big problem :( gdy gram w tibie czasami wszystko chodzi plynnie, a czasami rwie sie tak, że wogole nie da sie grac!!! Mysle, ze nie chodzi tutaj o ilosc ludzi na serwerze, bo zalogowalem sie rano na danubie(bylo tylko 641 osób) i zarywalo strasznie :( Powiedzcie mi o co tu chodzi plz ;(
Dr. Omader
03-02-2005, 13:59
No więc tak, widze że podałem za mało informacji. Otóż Po uruchominieniu Tibii (programu klienta) naciskam przycisk w okienku ENTER, potem wpisuje dane. Łączy się, a na końcu wyskakuje Erorr: Connection timeout. Czy mam źle skąfigurowany system? Bo u kumpla o tym samym Windowsie XP SP 1, wszystko działa. Ma też z Multimedi (kablówki) internet, z tym że on ma szybszy, a ja lepszy model modemu, bo później zakładałem. No więc?
Powinienes zadzwonic do admina tej sieci kablowej, albo przynajmniej do kogos kto bedzie mogl ci z tym pomoc. Popytaj sie czy nie ma jakis blokad na port 7171 czy cos. Mozesz ich postraszyc ze nie spelniaja twoich wymagan i ze chyba pojdziesz do konkurencji ;)
Radze tez sprawdzic wlasny Fire Wall czy nie blokju czasem Tibii.
Mam big problem gdy gram w tibie czasami wszystko chodzi plynnie, a czasami rwie sie tak, że wogole nie da sie grac!!! Mysle, ze nie chodzi tutaj o ilosc ludzi na serwerze, bo zalogowalem sie rano na danubie(bylo tylko 641 osób) i zarywalo strasznie Powiedzcie mi o co tu chodzi plz
Jesli masz siec LAN to mozliwe ze ktos akurat cos sciaga przez co masz lagi. Jesli masz internet tylko dla siebie to sa 2 opcje:
1. gdzies na trasie do serwera cipsoftu jest jakis korek przez cos masz lagi
2. serwery cipsoftu czesto sa przeciazone nawet jak nie ma maksymalnej liczby ludzi, czesto pojawiaja sie duze lagi.
Jesli bedzie sie to powtarzalo popytaj sie ludzi na game-chat czy oni tez maja lagi, spytaj sie skad sa ze nie maja lagow, itp.
Jak wejść na kanał IRC? Jak klikam i wpisuje nick to nic się nie dzieje. Słyszałem coś o programie, ale skąd taki program ściągnąć?
Dr. Omader
04-02-2005, 13:20
Jak wejść na kanał IRC? Jak klikam i wpisuje nick to nic się nie dzieje. Słyszałem coś o programie, ale skąd taki program ściągnąć?
Tutaj znajduje sie tutorial zrobiony przez scora:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=2209
Tam dowiesz sie wsyzstkiego krok po kroku.
Marek Tibioman
05-02-2005, 12:23
Jak przeslac paczke ze sprzetami z depo w jednym miescie do depo w drugim miescie lub do innego gracza???Wiem ze trzeba kupic parcel i wlozyc do niej te rzeczy, które chce się wysłać, ale nie wiem jak wysłać :( Pomóżcie!!!
Dr. Omader
05-02-2005, 13:00
Jak przeslac paczke ze sprzetami z depo w jednym miescie do depo w drugim miescie lub do innego gracza???Wiem ze trzeba kupic parcel i wlozyc do niej te rzeczy, które chce się wysłać, ale nie wiem jak wysłać :( Pomóżcie!!!
Masz tutaj to co napisalem 2-3 strony temu:
Kupujesz parcel na poczcie, wkladasz do niego rzeczy jakies i label ktory jest w srodku. Klikasz prawym na label i piszesz tam w pierwszej linijce nick osoby do ktorej wysylasz paczke a drugiej linjce do jakiego miasta chcesz wyslac.
Nastepnie rzucasz parcel na Mail Box i parcel odrazu laduje w depo tej osoby w odpowiednim miescie.
Uwaga! Wazne jest zeby label byl bezposrednio w parcelu a nie gdzies w worku w nim. I po napisaniu nicka i miasta sprawdz czy nie masz literowek. Jesli wpisales cos zle to parcel zamiast poleciec do kogos wyladuje na wierzchu mail box i ktos ci go pewnie ukradnie.
Aha. Mozesz wysylac parcele tez do siebie.
Sheverish
05-02-2005, 15:50
Wiem że gdzieś o tym pisze ale nie mogę znaleźć :P ile dni Pacc`a kosztuje zmiana płci?Bo moja aktualna postać przez przypadek została dziewczyną(missclick) a imię mi się podoba ;P i skille już dosyć dobre..
Dwimenor
05-02-2005, 17:44
@Sheverish
Zmiana płci-strata 5 dni pacca.
mam czar levitate pisze exani hur up i wyskakuje do not possible to samo jest z down
Dwimenor
05-02-2005, 19:52
Nie da się użyć tego czaru wszędzie. Np. pod gołym niebiem
extremepatrick
06-02-2005, 13:05
Czy ktos nie wie jak można grać w Tibie przez proxy?? Jakiego programu mam użyć?? Dajcie jakieś linki. Mój e-mail
[email protected]
FAST!!!!! ;(
Dr. Omader
06-02-2005, 13:34
Czy ktos nie wie jak można grać w Tibie przez proxy?? Jakiego programu mam użyć?? Dajcie jakieś linki. Mój e-mail
[email protected]
FAST!!!!! ;(
Hmmz...
z tego co wiem granie przez serwer proxy w tibie nie jest mozliwe :/
Nie wiem co jest z moim kontem. Gdy wpisuje numer i hasło pojawia sie
mi napis "Account Disabled for five minutes.Please Wait". ;(
czekam 5 minut i nic znowu czekam 20 minut i nnic prosze o pomoc czy możliwe że zostałem z hackowany POMÓZCIE!!!!!!!!!!!!!!!! ;( ;( ;(
A ja mam pytanie z innej beczki:
Czy mozliwa jest zmiana grafiki tak, by inni cie widzieli na nowej????
Dwimenor
07-02-2005, 20:07
Nie. Musisz mieć pacc.
Czytając te forum natknołem sie na dziwne słowo z "lurować" bądź "lorować. Dokładnie nie pamietam, ale chciałbym prosić by ktoś mi wytłumaczył co to znaczy. ;(
Dwimenor
08-02-2005, 13:30
Lurować=loorować- Wyciągać potwora z miejsca jego spawnu(tam gdzie naturalnie występuje) i odciągać go w inne miejsce. np:Knighci wylurowywują rotwormy aby z nimi trenować, bądź wyloorowywują pojedyncze Warlocki(jedna z najpotężniejszych potworów) z ich potrójnego spawnu.(1 jest dość silny, ale cała trójka to już przesada)
Jest też negatywna strona tego zjawiska. Niektórzy gracze(zwani lurerami) lurują mocne potwory w pobliże często uczęszczanych miejsc, aby w ten sposób kogoś zabić i zgarnąć to co wypadnie nieboszczykowi.
re: Down
Rozmawianie o questach jest na tym forum zabronione.
Mam taki jeden problem :( z jakiego qwestu mozna zdobyc Noble Armor i niech ktos mi o tym qwescie opowie, bede bardzo wdzieczny :)
Dzięki Dwimenor, że zechciałeś odpowiedzieć na moje pytanie :D
Nie dawno przeniosłem sie na main. Wybrałem profesje Knighta. Mam pytanie na jakich potworach radzicie mi trenować. Mam 8 lvl. :confused:
Nie dawno przeniosłem sie na main. Wybrałem profesje Knighta. Mam pytanie na jakich potworach radzicie mi trenować. Mam 8 lvl. :confused:
Wejdz na http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=101 tam wszystko jest :)
przynajmniej ja tak mysle
Wojownik Hybrydy
08-02-2005, 16:12
Ostatnio se oglądałem filmik z ziomkiem, który ropnął sie jakoś stojąc bezpośrednio na tym "cieniu" do wychodzenia, nie pisało żeby użył jakiś czar, ani nic i tak se ziom legalnie ropował loota cały czas... Jak to zrobić i czy da sie w ogóle tak (wiem że PACCowie mogą użyć czar, ale czy jest jakaś rada dla FACCów?)...
No właśnie... zadałem to pytanie jusz dawno temu, ale jakiś noobek wcisnął sie i napisał swój problem, a o moim jusz nikt nigdy nie przeczytał... X(
No więc teraz proszę o REPLY...
Re: up
Pewnie wyciagnol go jego kumpel, ktory stal wyzej.
Wojownik Hybrydy
09-02-2005, 14:53
nie, akurat nikt z nim nie był...
jak macie wątpliwości to se oglądnijcie filmik z tego forum, nie moge go teraz znaleźć, ale nazywał sie jakoś "ekspedycja po gl" albo jakoś tak ;p...
no cóż, a może jednak użył czar tylko mam przewidzenia albo skleroze :confused:
Jednak wydaje mi sie że ziom bez niczego (akurat na tym filmie Two Handeta) ropuje se loota bez czarów
Czy ktoś mi może powiedzieć gdzie jest jakiś qwest na moje możliwosci i z fajnymi rzeczami :2handed:
Czarny mistrz palladynuw (wiem że przez ó ale sie nie dalo )
Harmonia
Carlin
lvl 16
mlvl 8
paladyn
skile do dupy
Dwimenor
10-02-2005, 19:41
@Black
Nikt ci nie odpowie, bo rozmawianie o questach na forum jest zakazane.
Wojownik Hybrydy
10-02-2005, 20:29
są dwie przyczyny, przez które raczej nie porobisz se questów, dopóki sam ich nie odkryjesz....
Po pierwsze to na tym forum (jak jusz wcześniej wsomniał Dwimenor) nikt nie powie ci nic o questach tzw. Quest Spoiling to sie zwie :P... :ban:
Po drugie jeśli jesteś takim nOObkiem (bez obrazy) że nie wiesz o takiej rzeczy jak QS to byś nie wypełnił żadnego z questu (no może Goblin Questa... OPS, chyba za dużo mówie jusz o tych questach... :D) nawet z opisem... (no ale filoziofie stworzyłem... chyba tesz dołączę do grona nOObów bo zamulają mi jusz w głowie :D :D :D)
Kiedy lepiej jest uzywac broni jednorecznej niz dwu??
Dwimenor
11-02-2005, 18:11
Kiedy lepiej jest uzywac broni jednorecznej niz dwu??Kiedy masz wysokie skille, dobrą broń dwuręczną i reszte eq które pokryje nieobecność tarczy.
Kiedy masz wysokie skille, dobrą broń dwuręczną i reszte eq które pokryje nieobecność tarczy.
Mam K seta, Worrior Helmet, Dragon lance i Fire axe a skille 64/62 na pohu z dlem daje se rade ale bp uhow mi idzie gdzies na 30k expa, sprubowac isc na poh z F Axe czy nie warto??
Wojownik Hybrydy
12-02-2005, 18:44
Mam K seta, Worrior Helmet, Dragon lance i Fire axe a skille 64/62 na pohu z dlem daje se rade ale bp uhow mi idzie gdzies na 30k expa, sprubowac isc na poh z F Axe czy nie warto??
Wiesz co? to pytanie powinieneś jusz raczej skierować do innego tematu...
webmajstr
12-02-2005, 21:17
Opiszcie dokładnie co to jest enforced-PvP. Pvp i non-PvP to wiem co to jest, ale tego to akurat nie.
Nutiniss
12-02-2005, 22:21
Świat enforced-PvP to taki, na którym nie ma skulli ale można się zabijać. Za zabicie gracza z levelem wyższym od swojego dostaje się expa (nie wiem dokładnie ile)
wnuczus1989
12-02-2005, 23:16
Wiem ze bylo jzu bylo to pytanie ale nie bylo oczywsitej odp Mam probem z tobia jak gram caly czas sie zacina bardzo utrudnoia gre foratoalem dysk reistalwoalem tibie i ciagle to samo moze nie mam zbyt szybkeigo pc P166 32mb ram ale mi sie wydaje ze chyba nie w tym problem moje lacze to 128kb/s prosze o pomuc
Dwimenor
13-02-2005, 12:39
Wiem ze bylo jzu bylo to pytanie ale nie bylo oczywsitej odp Mam probem z tobia jak gram caly czas sie zacina bardzo utrudnoia gre foratoalem dysk reistalwoalem tibie i ciagle to samo moze nie mam zbyt szybkeigo pc P166 32mb ram ale mi sie wydaje ze chyba nie w tym problem moje lacze to 128kb/s prosze o pomuc
Po pierwsze:najpierw naucz się pisać po Polsku
Po dógie:W zaawansowanych ustawieniach grafiki przesuń pasek ilości klatek na sekunde bardziej w lewo.
A kompa naprawde masz slabego
Mam takie troche głupawo-smieszne, ale gnębiące mnei od dawna pytanie :p :p . Mianowicie, czy gdy skończy mi się pacc to zostaną te "pacc'owe" ubranka czy znowu bede sie musiał nosić w łachmanach :P joke
Dr. Omader
13-02-2005, 23:03
Mam takie troche głupawo-smieszne, ale gnębiące mnei od dawna pytanie :p :p . Mianowicie, czy gdy skończy mi się pacc to zostaną te "pacc'owe" ubranka czy znowu bede sie musiał nosić w łachmanach :P joke
Jesli w dniu w ktorym ci sie skonczy pacc bedziesz mial na sobie outfit paccowy to zostanie on na tak dlugo az nie dasz "change outfit" i nie zmienisz na inny, przy czym da sie wtedy zmienic tylko na ktorys z faccowych strojow.
Moj kolega stracila pacc juz wieki temu a do dzisiaj ma ciagle jeden i ten sam outfit paccowy, chociaz tyle zostaje na dluzej ;)
Od dawna nurtuje mnie takie bardzo głupie pytanie. Ponieważ jestem nowicjuszem w Tibii, ciekawi mnie jak opdróżuje się z miasta do miasta. Czy jedyną możliwościa jest droga na przysłowiową piechtę czy są jakieś szybsze środki transportu. Prosze o odpowiedź.
Dwimenor
14-02-2005, 11:20
@Mordor
Można popłynąć statkiem, polecieć dywanem itp. Za wszystko trzeba zapłacić i do tego mieć PACCA.
Wojownik Hybrydy
14-02-2005, 12:22
Niedawno zabił mnie PK, więc teraz wziąłem sie za odrabianie skilli...
Przed dedem miałem 70 dista a teraz spadł mi o duuużoooo...
Mam teraz 68 dista i czy jak trenie to skillbar rośnie tak jakbym miał awansować na 71 (tak jak przed dedem) czy normalnie jak na 69? Mi się wydaje że coś bardzo wolno mi teraz rośnie, dlatego zadałem to pytanie...
Prosze o odpowiedź
A jeśli nie mam pacca i jestem w mieście Venore. To czy mam jakiś inny środek transportu poza swoimi nogami??
Dwimenor
14-02-2005, 12:26
@Wojownik Hybrydy
Rośnie ci tak jakbyś miał awansować na najbliższy Adv. Czyli na 69.
@Mordor
Tylko nogi ci zostają. Wszystkie środki transportu są zarezerwowane dla pacc.
Te pytanko wyda qam sie nOOb'owskie i do tego nie związane z tibią i pewnie odpowiedz na to jest w innej częsći tego forum ale mam taki zestaw pytanek:
1.Jak zrobić by w moim posćie wstawic jakieś zdjęcie(słyszałem że trzeba coś takiego : strona z obrazkiem czy coś takiego)?
2.jak trzeba obrazek z jakiejś strony to:
a)Gdzie taką założyć i by była darmowa
b)jak ją budować i wstawiać interesujące mnie obrazki
Prosiłbym o szybką odpowiedz
z góry THX
Dwimenor
14-02-2005, 14:10
Poczytaj te tematy:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=13809
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4815
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5059
A jak się nauczysz wstawiać zdjęcia, to przeczytaj ten:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=15858
@Down
Jaki masz sprzęt. Zeedytuj posta.
(Jak coś a'la p-set+dwarven shield, legion helmet, bądź leprzy, to masz szanse...no jeszcze zależy jaki miecz. Ale myśle, że z rapierem to ty nie ganiasz.)
Czy jeśli mam 10 lvl, jestem knightem, a moje skill to sword fighting=39 shielding=36 mam jakiekolwiek szanse pokonać amazona.
I jeszcze drugie pytanie jak oceniacie moje skille?? Prosze o komentarze.
Wielkii Druid
16-02-2005, 18:55
Mam powarzny problem :(
Co znaczy : IP address blocked for 30 minutes. Please wait?
Bo do qwy nędzy nie moge sie zalogowac!!!!!!!!!! ;( X(
HELP PLX.
Dwimenor
16-02-2005, 19:02
@Wielkii Druid
To znaczy, ze nie możesz łączyć się z Tibią przez 1/2h. Po tym czasie będziesz mógł.
Blokada jest nakładana jeżeli wpiszesz w krótkim odstępie czasu niepoprawne passy do gry. Jeżeli jesteś w sieci LAN to ktoś z innych jej użytkowników się myli i system automatycznie blokuje całą sieć.
Jak unknąć-->wpisuj poprawnie passy.
@Down
Może zamiast pisać następnego posta, przeczytałbyś mój??
jurek260
17-02-2005, 19:12
Mam powarzny problem :(
Co znaczy : IP address blocked for 30 minutes. Please wait?
Bo do qwy nędzy nie moge sie zalogowac!!!!!!!!!! ;( X(
HELP PLX.
Tez mam ten sam problem , ale blokada właczyła sie sama . Rano grałem i wszystko fajnie, chce właczyć o 17 i pisze ze mam blokade na 30min no ok odczekałem 30 min i nic dalej to samo co jest grane ??????? - Już jest ok działa
Androidek
18-02-2005, 19:21
Ja mysle ten problem z Cannot Connect kiedy sie sciaga lista kontaktow polega na tym ze wlaczacie fire walla i on wam nie pozwala na polaczenie sie tibia clienta (wasz komp) z tibia serwerem (tibia.com) <== ja tak mysle.
Moze byc tez tak ze za duzo wiary chce sie polaczyc z serwerem i tibia jest obciazona i zaczynaja sie kicki i wtedy trzeba czekac az ponownie bedzie mozna sie polaczyc, to bedzie gdzies po 3 minutach.
I jeszcze 1 co mi sie przytrafilo, sam mialem jakies przeciazenie neta czy cos takiego: byla ikonka na pasku zadan ze net jest podlaczony, a jednak tibia nie dziala, www tez nie wchodzi i gg tez- po prostu nie bylo neta a pisalo ze jest. Dalem prawym na ikonke w pasku zadan, "Rozłącz" i polaczylem ponownie i wszystko dziala git.
Jakies wirusy jeszcze mialem: gram w tibie a tu sie net tnie ze malo, "Alt, Ctrl, Delete" wcisnalem i patrze a tu jakies dziwne nazwy programow: Lucomserwer, Exdll1, Msbb. Wszystkie wylaczylem i juz nie ma laggow i zadnych przerw w loadowaniu stron.
Co jeszcze moze byc ta przyczyna?
Tylko to mi przyszlo do glowy:
Nie palaczylismy sie z netem :p troche to glupie ale juz tak mi sie przytrafialo hihi
Androidek
18-02-2005, 19:32
Moze bedziecie sie na mnie wkurzac ze nie przejzalem calego tematu, bo moze gdzies takie pytanie i odpowiedz na to bylo, ale ciezko przejzec ponad 60 stron, juz przeczytalem 15 i mnie oczy bola od gapienia sie w monitor to napisze swoje pytanko:
Chcialbym se zmienic obrazy przedmiotow w tibii, np zeby moj fire sword wygladal jak magic longsword lub jakis super extra mieczuś ;] bedzie mi sie wtedy bardziej chciec grac w ta gre po grafa jest dobijajaca (to moje zdanie na temat wygladu np studded armora) hehe Cip Soft beda zawiedzieni jak to przeczytaja.
-> Pimp my Tibia! (http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=11158)
Marek Tibioman
19-02-2005, 15:02
Czy jeśli mam 10 lvl, jestem knightem, a moje skill to sword fighting=39 shielding=36 mam jakiekolwiek szanse pokonać amazona.
I jeszcze drugie pytanie jak oceniacie moje skille?? Prosze o komentarze.
Ja mysle ze na loozie pokonasz amazona a nawet i valkirie ;) jesli walisz serpent swordem, spike swordem albo jakims jeszcze lepszym, bo jesli walisz z longsworda to nie masz szans z valkiria, a amazona moze jakos zalatwisz i zostaniesz potem z red HP ;)
P.S. ja jak mialem skille 34/29 i serpent sworda do zalatwilem valkirie i amazony i jeszcze mi zostawalo zielone HP :]
Mam pytanko odnosnie gh (hata gildi) no wiec jak kupie gh i czy moga w niej mieszkac 4 osoby razem ze mna czy musze miec cala gildie, bo chce kupic domek ale taki duzy zeby moi koledzy sie pomiescili :)
Najpierw musisz założyć gildię aby kupić GH, a kogo do niego wpuścisz to jest już twoja sprawa.
W jakich miastach według was najlepiej trenować
1. Knightem
2. Palladynem
3. Druidem
4. Sorcerem
Chce sobie założyć te postacie i nie wiem jakie miasta później wybrać, a w związku z tym, że nie mam pacca później będe miał utrudnione podróżowanie.
I jeszcze drugie pytanie jak myślicie opłaca się grać na AZURZE. To znaczy czy łatwo tam przeżyć itd. :cup:
Dwimenor
22-02-2005, 10:12
1. Każde miasto jest dobre i zapewne każdy user powie coś innego na ten temat.
Ja bym proponował Venore do wszystkich prof, ale każde inne też jest dobre.
2 pytania.
miałem hack, ktoś kupił domek na hacku tzn przelicytował i ja nie wiem który... w dodatku nie mam kasy żeby kupić ten domek, a nie chce mieć bana na kupowanie domków - co mam zrobić ?
2 pytanie:
Już wyrobiłem rec keya, czy powinien mi on przyjść na maila?
Na tibia.com znikła ta tabelka o zmianie danych.
MSG me fast . thx
Oskar111
22-02-2005, 21:54
dopiero raczkuje :baby: wiec moze mi ktos powiedziec jak sie uruchamia tibia cam ?? :)
Dwimenor
23-02-2005, 10:23
@MarS
2. Po wyrobieniu reckey, pojawia się on tylko raz w ostatnim oknie. Musisz go wtedy sobie zapisać na karteczce/przekopiować do Notatnika i wydrukować.
@Oskar111
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=12866
Ja miałem dośc dziwną sytuacje...
nie wyrabiałem rec keya na początku po hacku ktoś podał tam swoje dane...
ja zmieniłem na swoje.. już jest na mnie ACC, ale rec keya nie mam... co robić?
Dwimenor
23-02-2005, 11:46
@UP
Jak zdobyć nowy Recovery Key? (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=16654&highlight=zdoby%E6+nowy)
Mam 8 poziom i jestem jeszcze :baby: w grze i ja glupek przeszedlem juz do maina, zabiło mnie 6 Poison Spider'ów i teraz nie mam nic poza mieczem i tarczą. ;( Pytanie brzmi:CZY JEST MOŻLIWOŚĆ POWROTU DO ROOKGART'U????? BARDZO PROSZĘ PISZCZIE NA MAILA:
[email protected]
Lub na gg: 2530218 ;( ;( ;( ;( PROSZĘ!!!! :( POMOCY
Nie ma możliwości powrotu do rooka. Załóż nową postać......
A co do mojego rec keya, gdzie moge znaleść ten dokument, w którym moge wydrukować ten list z prośbą o new rec key. !!
Albo gdzie jest button "Print Request" ?
Oskar111
23-02-2005, 16:36
Mam 8 poziom i jestem jeszcze :baby: w grze i ja glupek przeszedlem juz do maina, zabiło mnie 6 Poison Spider'ów i teraz nie mam nic poza mieczem i tarczą. ;( Pytanie brzmi:CZY JEST MOŻLIWOŚĆ POWROTU DO ROOKGART'U????? BARDZO PROSZĘ PISZCZIE NA MAILA:
[email protected]
Lub na gg: 2530218 ;( ;( ;( ;( PROSZĘ!!!! :( POMOCY
jest mozliwosc ale:
1 musisz sie zabijac do 5 lvl (sorry za poprzedni blad :P)
2 jezeli chcesz caly eq to go zostaw u kumpla dobrego i jak sie wtedy zdecydujesz wyjsc na maina to on ci odda
3 ta opcja powrotu jest dla tych co chca zachowac nick a nie licza sie z niczym innym bo jezeli w ten sposob wrocisz na roka to tracisz wszystkie skille mlvl bron wszystko wiec po to pkt 2
Oskar111
23-02-2005, 17:20
@Sikorex: ciężko powiedzieć... Jeśli Tibia zżera za dużo procesora, ustaw ilość fps na ok 30, bo więcej nawet nie ma sensu. Ale żeby 100%... No nie wiem. :/
@Black: naucz się zrozumiale pisać, bo nie rozumiem tego bełkotu.
:baby: moglby mi ktos powiedziec jak sie to ustala??
w options -> graphics -> advanced :)
Willy The Dark Druid
23-02-2005, 18:23
jest mozliwosc ale:
1 musisz sie zabijac do 3 lvl
3 lvl?! wystarczy ze mu spadnie na 5 to mu sie wraca na rook
Właśnie zostałem shackowany i ziom zmienił moje haslo na które była postac i nie moge odzyskac postaci :(:( Jesli możecie mi pomuc to z góry THX numer gg 6357247
CinekMarcin
24-02-2005, 13:37
Siemka Mam pytanie czy jak z rooka wyjde na 9-10 lvl to strace cos na mainie ? bo moj kolega mowi ze skille ?
Dwimenor
24-02-2005, 13:52
Stracisz dużo. Posłużę się przykładem :wybierasz profesja Knight.
Knight dostaje 15hp/poziom. Na rook dostajemy 5hp/poziom. Jeżeli wyjdziesz na 10lv stracisz 20hp w stosunku do tego ile byś miał na 10lv gdybyś z rooka na 8lv.
Taka sama sytuacja jest z magiem/druidem-tyle, ze on traci na manie.
Paladyn traci i na manie i na HP.
CinekMarcin
24-02-2005, 14:07
aha, dzieki za pomoc ;) Czyli dzisiaj trzeba isc na maina ;P
Co to jest Honey Flawer? Słyszałem, że można go wymienić na Studded legsy ale gdzie?
Dwimenor
24-02-2005, 14:16
RE: WF
Podawanie takich informaci to Quest spoilling. Nikt na tym forum ci nie odpowie.
Lord Adius
25-02-2005, 11:08
Eloo od kilku dni mam problem z zalogowaniem sie na tibie i niewiem co zrobic by bylo tak jak wczesniej!!! a wiec tak
jak wpisze acc i pass to pokazuje sie okienko z napisem :Your character list in being loaded.Please Wait. poczym po chwili ukazuje sie okienko z napisem :
Cannot connect to a login server.
Error:Connection Timeout
For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com.
Prosze pomuz niech ktos pomoze bo chce pograc w tibie a juz od kilku dni niegrma :(
Edit:
Sorka ale niezabadzo umiem angola wiec sie nidoczytam mugl bys poczytac i mi potem powiedziec ?? i soraka za to ze nie edytowalem postu.
Edit:i nternet tez niemugl sie zepsuc bo kilka dni temu mialem modem wymianiany ;] ani tez admin niemugl mnie odlonczyc.
Dwimenor
25-02-2005, 11:12
66A nie łaska użyć słownika i przetłumaczyć sobie to cam jest napisane??
Albo zajżeć do FAQ na tibia.com zgodnie z tym co radzi napis??
Jeżeli podłanczanie do servera trwa zbyt długo to cię automatyczne rozłanacza. Winą może być wolne łącze, przeciążone servery itp.
Edit:
@Down
Poczytaj FAQ na tibia.com...ciężko pomuc na odległość. Skąd wiesz, że net nie jest popsuty. Może przekroczyłeś limit transferu i ci pojechali po szybkośći?? Albo Admin sieci osiedlowej odłączył cie, bo potrzeba mu więcej przepustowości na Kazze/eMule. Kto to wie. Jak zadajesz pytania Techniczne miłe są informacje na temat twojego kompa i neta.
Lord Adius
25-02-2005, 11:33
ale niewiem co zrobic nigdy mi sie tak nierobilo a internet na bank niejest zawolny!! :(:(
Lord Adius
25-02-2005, 11:51
na stronie tibi.com normalnie sie loguje a jak chce wjesc do gry to niemoge !!! :(:(
Dwimenor
25-02-2005, 11:55
1. Naucz sie edytować posty.
2. Naucz się szukać
3. Czytaj Edity
@Down<Marek Tibioman>
Forum Tibia.pl-->poradniki-->Wszystko o domku
Tak tródno poszukac??
Marek Tibioman
25-02-2005, 17:19
Jak, gdzie i za ile mozna kupić sobie domek (gram na danubii jakby co)?
Co znaczy "pwn"/"pwned"???
Nightwalker
02-03-2005, 16:14
Co znaczy liczba 1337?
Oskar111
02-03-2005, 16:16
nie wiem czy takie pytanie juz bylo :( pewnie tak ale nie wiem gdzie :( nie moge znaleść tak więc: " w ilu gildiach można być naraz ?? "
bede dźwięczny ;) za szybko odp:)
Nightwalker
02-03-2005, 16:33
Jedną postacią do jednej gildi.
Ponawiam pytnie: Co oznacza liczba 1337
hm... co to znaczy "btw"??
btw = by the way = przy okazji
@Nightwalker: nie mam pojęcia.. o co Ci chodzi?
Mam kilka pytań odnośnie serwerów PvP - enfoeced. Słyszałem, że za zabicie człowieka na nich dostaje sie expa, ale wtedy gdy zabije się kogoś kto ma większy level czy jest to bez różnicy? Od niedawna gram na Infernie, czy opłaca mi sie trenować postać czy bedzie ona regularnie pkowana?? Chciałem także zapytac sie ogólnie co sądzicie o serwerach PvP - enforced.
Level: 12
Profesja: Knight
Mlvl: 2
Sword: 41
Shield: 37
Dwimenor
03-03-2005, 16:14
EXP dostajesz tylko za zabicie ludzi z wyższym lv od siebie, równym twojemy bądź maxymalnie o 10% niższym od twojego.
Na tych światach jest tak jak w czasach gdy nie było systemu skulli(no prawie tak). Nie jest tak, że wyjdziesz z dp i dostaniesz odrazu SDekiem w twarz. Za to jest niebywale prawdopodobne, że jeżeli coś przeskrobiesz(loot thiefing np) to możesz szybko zginąć, ponieważ poszkodowany nie będzie się, że dostanie white skull i straci jedno unjustifed kill.
"Na pvp-e nie się trenuje, tam się Pekuje"-ot takie przysłowie. Ale żeby pekować trzeba mieć jakieś powarzne skille.
Sorrry Soryy za to, że znów nie o tibi ale ja musze sie czegoś dowiedzieć
Gdzie można załozyc DARMOWE forum phpbb ale nie takie jakieś instalowane tylko że dostajesz link i masz forum. I żeby to forum nie było takie że mam je miesiąć za darmo a potem musze płacić kase.
Wykupiłem PACC'a, całkiem przypadkowo i z winą mojego "szybkiego" łącza okazuje się, że wykupiłem DWA PACCi, a chciałem jednego, czyli ponad 80 zł w plecy.
Dostałem meila (oczywiscie po angielsku), o tym, żebym wszedl na podany link (to jakies FAQ na tibia.com), i nic wiecej nie rozumiem.
Mam ogromna prosbe!!! Pomozcie mi, kazdy kto tez mial z tym problem, albo sie z tym spotkal, lub chociaz wie jak to rozwiazac prosze o POMOC!!
Od tego zalezy moje zycie, (moj stary jest niezle wkurzony)!!
Jeszcze raz, prowsze o POMOC.;(;(;(;(
Dwimenor
04-03-2005, 19:14
@Elevo
http://www.phpbb.pl/
Tam masz wszystko. Jak zainstalować forum na lycosie, jak je obsługiwać. Zrobienie własnego forum, jest najleprzym rozwiązaniem. A nie jest to aż tak bardzo skomplikowane.
np. http://www.phpbb.pl/faq.php?faq=28&sid=2a1ee8bdfb0da7ea65f0c141b9702918
czyli jak zainstalować forum:Krok po kroku. Jeżeli masz problemy-zawsze masz ich Forum, tam zawsze znajdziesz odpowiedź.
@hubi_m
W mailu jaki dostałeś powinin być link rezygnacii z Pacca. Wystarczy, że zrezygnujesz z jednego(Powinnien być nie dam głowy, ze tak jest)
Dear (moje imie i nazwisko)
today we received two payments from you for a Tibia Premium Account.
Unfortunately, an error occurred at one due to bad data and we could not
process the payment (Ref.Nr. ******[tu jest numer ale go nie podam]).
Please tell us a name of a character on the account you want to pay for, so we
can complete the payment. If you just wanted to get one Premium Account we also
can refund the money for the second order.
Kind regards,
Guido Lübke
Customer Support
^^^^
Takiego e-maila dostalem od CipSoftu. Może mi ktoś go przetłumaczyć, przynajmniej w jakiejś częście, żebym wiedział o co chodzi, i dać mi wskazówki co robić dalej.
Prosze, to dla mnie bardzo ważne. POMOCY
Nightwalker
04-03-2005, 22:51
Dzisiaj otrzymali zapłate za dwa pacca.
Niestety, błąd trafiał się przy jednym przezi złe dane i nie mogli oodebrać wpłatę .
Poweidz im Imie charakteru za którego masz zamiar płacić (postać na twym koncie), wtedy mogą ukończyć opłatę.(tkz bedziesz miał pacca)Jeśli masz zamiar płacić tylko za jednego pacca, to mogą zwrócić ci pieniądze za tego drugiego.
No dzięki Dwimenor za ten link ale mi to troche mało dało. Tam jest napisane jak zrobić forum na serwerze lycos. Wszystko robiłom co pisali na lycosie aż nie doszło do tych moich danych. żaden username nie chciał być przyjety żaden. I tak próbowałem z tym username pół godziny i nic. Co teraz ma zrobić? :(
CinekMarcin
05-03-2005, 11:31
mam problem z tibia juz od wczoraj tutaj dam screen http://img92.exs.cx/img92/8449/uo00176ys.jpg
Pomocy !! CO to ma znaczyc ?
Dwimenor
05-03-2005, 12:46
@hubi_m
Dostali zapłatę za 2 pacce, ale nie są wstanie zidentyfikować konta na którym mają uruchomić drugiego. Możesz im odesłać wiadomość zwrotną, na które konto ma być on wpłacony(podając imię postaci) albo zrezygnować z drugiego pacca. W Twoim wypadku to drugie. Odeślij na ten e-mail z którego dostałeś wiadomość, że chcesz zrezygnować z drugiego pacca a oni zwrócą ci kasę.(piszesz oczywiście po Angielsku)
@elevo.
Poszukaj w FAQ na ich stronie. Tam chyba jest opisany taki przypadek.
@CinekMarcin
Angielski się kłania.
W skrócie :Servery logujące są offline. Odczekaj jakiś czas i spróbuj jeszcze raz. Po więcej informacji udaj się do działu FAQ na stronie Tibia.com
Przeszukałem FAQ ale nic tam nie znalazłem. Prosze pomocy!
co się dzieje gdy nasza postać umiera? 8o
Dwimenor
05-03-2005, 16:24
@Snoring
Traci po jednym skillu, 10% posidanego exp(może spaść lv)-7% z promocjom. O 1% mniej na każde wykupione błogosławieństwo.(jest 5 Blessów)
Jest 100% szansy, ze straci swój plecak oraz 10% no to, ze straci dnay przedmiot. Możę być, że nic nie straci poza plecakiem, a może wypaść nam broń, tarcza i zbroja jenocześnie.
Przy następnym zalogowaniu postać jest w świątyni w mieście gdzie mieszka.
Marek Tibioman
05-03-2005, 19:35
Mam bardzo przydatne i ciekawe pytanie: CO DOKLADNIE DAJE PREMIUM ACCOUNT??? Prosze o szybką odpowiedz.
CinekMarcin
05-03-2005, 21:27
siema wiem ze juz zadawalem te pytanie w dziale magia ale mam problem dzisiaj przenioslem sie z kumplem do thais i nie wiem gdzie kupic blank runa, moze mi ktos opodac nick NPC ? potem jakos go znajde a i podajcie strone w ktora mam sie kierowac od depo z góru thx
Mam bardzo przydatne i ciekawe pytanie: CO DOKLADNIE DAJE PREMIUM ACCOUNT??? Prosze o szybką odpowiedz.
Wiec, PACC daje wiele mozliwosci.:
Nowe stroje
Nowe potwory
Nowe miejsca
Nowe itemy
Wchodzenie bez kolejki
Gdy wychodzisz z rooka mozesz tez wybrac miasta: edron Ab'dendriel, kazordon i cos jeszcze chyba ? :P
Mozliwosc zalozenia Gildii
Mozliwosc posiadania domku
no...i to chyba wszytko ??
@up: NPC nazywa sie Xodet, z depo skieruj sie na wschod, poprostu wychodzisz z depo i idziesz caly czas prawo... i gdzies tam przed sklepem z bizuteria masz NPC Xodet :)
CinekMarcin
05-03-2005, 21:57
a i jeszcez jedno pytanie
Gdzie jest gildia sorcerów w thais ? Tzn. nick NPC i w którym kierunku sie kierowc od depo ? z górki thx
Dr. Omader
06-03-2005, 13:06
a i jeszcez jedno pytanie
Gdzie jest gildia sorcerów w thais ? Tzn. nick NPC i w którym kierunku sie kierowc od depo ? z górki thx
A do mapek ciezko zajzec?
http://www.tibia.pl/map.php?map=thais
Poczytaj sobie ten poradnik ktory wszystko wyjasnia:
http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=301
Traci po jednym skillu,
Postac nie musi stracic skilla. Jak ma np. malo % do nastepnego awansu i zginie moze sie okazac, ze skill bedzie ten sam ino % duzo zabierze.
Dwimenor
06-03-2005, 13:20
Postac nie musi stracic skilla. Jak ma np. malo % do nastepnego awansu i zginie moze sie okazac, ze skill bedzie ten sam ino % duzo zabierze.
w 99 przypadkach na 100 jednak traci...a szkoda.
CinekMarcin
06-03-2005, 13:36
a no tak zapomnialem o mapkach ;P thx za pomoc
Oskar111
06-03-2005, 21:29
w 99 przypadkach na 100 jednak traci...a szkoda.
Mamy cię !! Ja sobie umarłem 2 razy i nie stracilem skilla :) żadnego wiec co mi to 99/100 wystarczy malo brakowac do awansu w skillu i juz nie tracisz
Oskar111
06-03-2005, 21:31
Za to teraz mam pytanie rok/main mój kolega z klasy (taki ****** opisu nie przewidziala ustawa) twierdzi ze mozna wysylac parcele na roka i ze pojawiaja sie w plecaku/worku. osobiscie nie wierze wiec pytam a w takim razie gdzie by sie ten parcel pojawial gdyby akurat adresat nie mial CAPa ??
jeszcze jedno : jak wykasowac wlasnego posta??
Nie ma żadnego połączenia rookgardu z mainem. Żadnego wysyłania paczek, żadnego wysyłania listów.
Nie można skasować swojego posta. Najlepiej wyedytować, napisać: "post do usunięcia" i zraportować, żeby jakiś mod mógł jak najszybciej dotrzeć i skasować posta.
Killed at Level 144 by a magicthrower?
Co to znaczy magicthrower?
Znalazłem to na nicku jednej osoby! Nie był to nick od jakiegoś gracza. Co to znaczy?
Pod pustynią dookoła Ankrahmun są krypty i tam są takie rzeczy jak magictwhrower. To akurat to jest bodajże taka wieża strzelająca pociskami. Są też inne pułapki.
Gdy gram w Tibie to czesto zdarza mi sie ze robi mi sie caly bialy ekran komputer na nic nie reaguje musze zrestartowac wtedy. W World of Warcraft tez mi sie to dzieje pomozcie pls. ;/
To prawda, że na Foldzie w pierwszym poziomie pod ziemią są Fire Elementary?
Nieprawda. Co prawda raz widziałem zropowanego i zlurowanego pod samo wejście do podziemi, ale normalnie siedzi sobie na -3 poziomie
Jestem nowym tibilijczykiem( nawet nie zdąrzyłem napisać swojego imienia ). Jak próbuje się zalogować wyświetla sie mi taki napis:,,Account disabled for five minutes. Please wait''. Czekam pięć minut ( Jak zresztą jest napisane :D ) i nic się więcej nie dzieje. Co to oznacza? Co mam dalej zrobić?
Nightwalker
08-03-2005, 22:37
Gdy gram w Tibie to czesto zdarza mi sie ze robi mi sie caly bialy ekran komputer na nic nie reaguje musze zrestartowac wtedy. W World of Warcraft tez mi sie to dzieje pomozcie pls. ;/
Pewnie wina karty graficznej. Musisz albo coś z nią zrobić, albo kupić nową.
Jak ściąć żyto w tibii?, bo chce upiec chleb ale nie wiem jak to ściąć!
Na wielu screenach jak i w manualu pokazana jest mozliwosc ustawienia w walce "trzymania odleglosci" w moim kliencie nie ma takiej opcji. Dlaczego ?? Jak to zmienic. ??
Dr. Omader
09-03-2005, 15:04
Jak ściąć żyto w tibii?, bo chce upiec chleb ale nie wiem jak to ściąć!
Musisz kupic kose(scythe), nastepnie klikasz prawym klawiszem myszy na kose i lewym na pszenice(czy co to tam rosnie). Masz snopek pszenicy, idziesz z nim do mlyna, robisz podobnie jak z kosa tyle ze na mlynie i masz make. Make polewasz woda z jakiegos pojemnika, typu wiaderka czy koryto(tak samo jak w poprzednich przypadkach) i masz ciasto, ciasto pieczesz w kuchence w jakims domku i masz chleb ;)
Na wielu screenach jak i w manualu pokazana jest mozliwosc ustawienia w walce "trzymania odleglosci" w moim kliencie nie ma takiej opcji. Dlaczego ?? Jak to zmienic. ??
W ostatniej wersji Tibii przycisk ten zostal usuniety i w jego miejsce wstawiono zabezpieczenie przez atakowaniem graczy.
Dzieki za przypomnienie ze manuale trzeba zupdatowac ;)
Mam problem.
Chce kupic promocje u krolowej w Carlin.
Mam 20 level (nawet 30), 20 k. Tylko nie wiem co powiedziec zeby sie z nia przywitac, bo na "hi" nie odpowiada i nie wpadlem na zaden pomysl, ktory zadziala.
Prosze o pomoc. Co napisac?
;( ;(
Co zrobic zeby znikly deady na tibia.com??
@hubi_m: Do królowej mówimy: "Hail". Zwykłe "hi" jest zbyt potoczne a królowa to zbyt ważna persona ;)
@PvD: znikają po 3 miesiącach (jeśli mówimy o deadach, jakie miałeś)
dragon_pl
09-03-2005, 23:17
nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie wiec pisze tu!!
Jak wysłać parcel w Tibia??
Dwimenor
10-03-2005, 16:35
Przy kupnie parcela dostajesz także label. Na niej wpisujesz:
XxX
YyY
XxX-Nick postaci do której zamieżasz wysłać parcel
YyY-Misto do którego chcesz wysłać(można tylko do tych, w których jest dp)
Miasto musi być z dużej litery.
Następnie do parcela wkładasz to co chcesz komuś/sobie przesłać oraz opisany wyżej Label. Zapakowany parcel wkładasz do Mailbox.
-=HuRu=-
10-03-2005, 19:58
Mam mega ważne pytanko0o jakie jest IP na serwerze IRIDIA nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie uzywałem opcji szukaj wielo krotnie. P.S: Prosiłbym aby odpowiedz była wysłana na Private Msg ponieważ nie wiem czy nie zapomne o moim poście (wiem no0obek ze mnie)
Gold Raven
10-03-2005, 22:12
Mam mega ważne pytanko0o jakie jest IP na serwerze IRIDIA nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie uzywałem opcji szukaj wielo krotnie. P.S: Prosiłbym aby odpowiedz była wysłana na Private Msg ponieważ nie wiem czy nie zapomne o moim poście (wiem no0obek ze mnie)
Włanczasz Tibie, logujesz się i wchodzisz do gry na ten server. Następnie włanczasz "wiersz poleceń" (tryb "niby" DOS) i wpisujesz netstat. Pojawi Ci sie tabelka z wypisanymi różnymi rzeczami ... Ciebie interesuje "obcy adres" oraz "adres lokalny" - ten ostatni nie cały, tylko to co jest po dwukropku (tzw "port").
Adres serwera powinien więc wyglądać tak:
"adres obcy":"druga część adresu lokalnego"
PS. wysyłam też na PW
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.