zaloguj się

Pokaż pełną wersje : FAQ

Stron : 1 2 3 [4]

Crono
11-03-2005, 15:50
ok... chcialem sie zapytac jak moge wyniesc loot z hg. ja nie moge poniewaz przed pomieszczeniem z waspami sa takie kamienie ktorych sie nie da odkopac ani lopata ani kilofem wiec nie moge ropnac lootu. prosze o odpowiedz jak wyniesc loot z hg po ziemii ? :( mam nadzieje ze w dobrym miejscu nareszcie napisalem :p

EDIT:
moze ktos mi odpowiedziec... ? :o

Vitihud
12-03-2005, 15:39
Chcę zamieszkać w thais i chcę mieć rzeczy z depot z Carlin do depot w Thais! Co mam zrobić? Wysłać parcelke?

Dwimenor
12-03-2005, 16:31
Czy tak tródno czytać?? Parę postów wyżej pisałem przecież jak się adresuje parcele

Przy kupnie parcela dostajesz także label. Na niej wpisujesz:
XxX
YyY

XxX-Nick postaci do której zamieżasz wysłać parcel
YyY-Misto do którego chcesz wysłać(można tylko do tych, w których jest dp)
Miasto musi być z dużej litery.
Następnie do parcela wkładasz to co chcesz komuś/sobie przesłać oraz opisany wyżej Label. Zapakowany parcel wkładasz do Mailbox.

@Down(Badzo)
Trap-pułapka. Określenie, gdy ktoś tak ustawia przedmioty i/lub fire fieldy przy rope place, żeby inni nie mogli się ropać. Ci pierwsi zabijają tych drugich(z zasady)
ETC-Ettecera-i tak dalej(z łaciny)

Badzo
12-03-2005, 17:42
2 pytania:
Co to jest trap (Me no noob plx)
I co to znaczy "ETC" (ponownie me no noob plx)

:/:/

Raynold
13-03-2005, 10:02
1. Trap jest to pułapka. Ma na celu zablokowanie innego gracza parcelami/skrzyniami oraz fire bomb. Można też zrobić komuś trapa blokując go w ciasnym przejściu w kilka(naście) osób. Ogólnie chodzi o to, żeby ofiara nie mogła nigdzie się poruszyć i żeby można było ja spokojnie zabić. Często połączone z brakiem możliwości uhania się, gdy ktoś również stoi na tym polu, co ofiara.

2. http://www.mismoczyk.republika.pl/rzepin/bio/abbrev.htm:
etc. = et cetera - i tak dalej

StreetElf
14-03-2005, 16:36
Ludzie, pomocy!
Mam problem. Wiele razy byłem atakowany przez PK (jak każdy) i za kazdym razem próbowałem się bronić. Kiedy jednak chcę użyć czaru lub palnąć gościa mój klijent tibia wyświetla tekst na dole ekranu że mam jakąś blokade. Niech ktoś powie jak to się zdejmuje. :(

Dwimenor
14-03-2005, 16:45
Tam, gdzie masz ikony zmiany stylu walki(Full atk, balacne i def) są też 3 inne ikony. Znajdź taką, która wygląda jak zaciśnięta pięść i kliknij na nią.(jest ona zamiast starego Keep distance)

Crono
14-03-2005, 19:03
ok... chcialem sie zapytac jak moge wyniesc loot z hg. ja nie moge poniewaz przed pomieszczeniem z waspami sa takie kamienie ktorych sie nie da odkopac ani lopata ani kilofem wiec nie moge ropnac lootu. prosze o odpowiedz jak wyniesc loot z hg po ziemii ? :( mam nadzieje ze w dobrym miejscu nareszcie napisalem :p

EDIT:
moze ktos mi odpowiedziec... ? :o
eee... a mi ktos wkoncu odpowie plz :(

Flesh Palladynek
14-03-2005, 21:51
Mam pytanko:
-jak kupię dom na aukcji na tibia.com/comunnity/houses to ta suma końcowa dzięki której wygrałem np. 10k to jak mam ją zapłacić
-czy będę musiał co miesiąc tyle płacić?

Bardzo proszę wysłać jakąś odpowiedz na [email protected] bo mogę nie znaleść tutaj odpowiedzi na moje pytanko! :baby:

Raynold
15-03-2005, 00:03
@Flesh Palladynek: myślisz, że komuś będzie się chciało wysyłać na maila? W każdym razie, jeśli nie przeczytałeś uważnie na www.tibia.com jak to wygląda, to mówię: po wygranej licytacji z depo jest zabierane: miesięczna opłata + kwota, jaką zalicytowałeś. Potem, co miesiąc z depo pobierana jest opłata miesięczna. Zauważ, że ta opłata jest stała, niezależna od kwoty, jaką zalicytowałeś.

ziava
16-03-2005, 16:57
witan pam pytanko tresci:
jak korzystac z depozytu??
jestem w rookgaard i mam 6 lvl
z góry thx

mr.marm
16-03-2005, 17:05
He he - W ROOKGARD nie ma DEPO :P Nie martw się - też jestem Newbie :P

Fren Tarli
16-03-2005, 17:15
Wiem że to trochę głupie pytanie ale jestem nowy. Nie wiem jak wejsc do gory po drabinie. W dól idzie ale jak do góry to się nie da. Jak klikam na drabine to nic sie nie dzieje tylko na dole jest napis "Sorry, not possible", a jak daję prawym przyciskiem myszy na drabine i USE to pisze "You cannot use this object". Co mam robić? POMOCY! ;(

Fren Tarli
16-03-2005, 17:19
Nie wiem jak zabrać jakieś rzeczy z podłogi. Nie umimem handlować. Jeden Koleś powiedział mi że kasa jest w szczurach. A ja nie wiem czy to prawda czy nie bo jak zabilem szczura to nie wiem co z nim zrobic. POMOCY!!! ;(

Dwimenor
16-03-2005, 18:28
Chodzenie po drabinie: Musisz dać USE na polu do którego drabina dochodzi.(czyli tam, gdzie się pojawiasz, gdy zszedłeś po drabinie)

Kasa, handel Itp: http://www.tibia.pl/tutorials.php
Zalecam poczytanie tutorialów(szczególnie tych w dziale Początki), bo twoje problemy wynikają raczej z nieznajomości obsługi gry.

@ziava
Na Rook nie ma dp, ale żebyś wiedział na Mainland
Podchodzisz do skrytki, otrzymujesz wiadomość ile przedmiotów masz w dp.
Otwierasz skrzynkę i możesz do niej wkładać wszystkie przedmioty jakie chcesz, a potem je wyjmować. Do skrzynki masz dostęp tylko ty.
Limit przedmiotów:1000.

jurek260
16-03-2005, 20:33
Chcialem sie zapytac dlaczego gdy chce sciagnac filmy z forum zamiast siagac wlacza mi sie stronka http://rapidshare.de/files/882175/demon_vs_lifely.rec.html , ale nie przy wszystkich filmach tak sie robi.

Gold Raven
17-03-2005, 10:38
Chcialem sie zapytac dlaczego gdy chce sciagnac filmy z forum zamiast siagac wlacza mi sie stronka http://rapidshare.de/files/882175/demon_vs_lifely.rec.html , ale nie przy wszystkich filmach tak sie robi.

Ponieważ na końcu tego adresu jest coś takiego "demon_vs_lifely.rec.html" - usuń .html i bedziesz mógł ściągnąć film.

Jest jedno "ale" -> ten link niedziała - niema ani stronki ani filmu.

Oskar111
17-03-2005, 15:42
17 marzec 15:45 5 razy juz mnie wylogowalo z gry
niby jest dobrze a potem sie lagi robia ze nic nie moge zrobic
raz prawie mnei zabili potem spokoj i tak drugą godzinę już
co ja mam #$%@#$%# zrobic bo mam wylaczone wszystko na kompie poza antywirem ?? pomocy

Dwimenor
17-03-2005, 15:54
Ponieważ na końcu tego adresu jest coś takiego "demon_vs_lifely.rec.html" - usuń .html i bedziesz mógł ściągnąć film.

Jest jedno "ale" -> ten link niedziała - niema ani stronki ani filmu.

A świstak siedzi, bo sreberka były kradzione -.-'

Proponuje przeczytać panom Maciekpkk'anowi oraz Jurkowi 260
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28187
Czyli jak zamieszczać i ściągać fimy z tego servera

@Oskar111
Albo są jakieś problemy na serverze na którym grasz, albo masz powolny net.
Jeżeli jesteś w sieci, to inni użytkownicy/Admin mogą wykożystywać całe jej "zasoby".
Inna sprawa, to to, ze coś z twoim modemem/kompem może być nie tak.

Nightwalker
17-03-2005, 16:54
Czy gdzieśw internecie znajdękod seryjny do windowsa XP Proffesionala?
Jeśti tak, to czy moglibyście mi podać linka? albo nawet zapisać go w tym temacie...

Jilehod
17-03-2005, 17:12
Jeden z moich kumpli powiedział mi że jak przyzwe Fire Devila i on walnie z GFB tak że znajde się w polu rażenia to ja też dostaje obrażenia. Prosiłbym o odpowiedz czy to prawda bo na próbe mam za mało HP :/

Dwimenor
17-03-2005, 17:15
@Nightwalker
W eMule napewno...ale przez "Tradycyjnego" Neta.....raczej nie
@Jilehod
Jeżeli grasz na pvp/epvp to tak. Na nonPvp nie.

<<<<<<<<<EDit>>>>>>>>
@Down
Chimera jest zwykłym światem Pvp z systemem czaseszk(nie ma go tylko na światach Non-pvp orazInfernie i Dolerze)
Czyli na Chimerze możesz oberwać od swojego sumona.

Jilehod
17-03-2005, 17:37
Czyli jak jestem na chimerze- zwykły serwer (nie non-pvp ani ten gdzie sie wszyscy leją bez czaszek) to moge zginąć przez własnego Fire Devila?
Troche to głupie... :/

<EDIT>
Bardzo dziękuje za odpowiedź, ale i tak uważam że to dość głupie :/

pabloxxl
17-03-2005, 17:59
Czy gdzieśw internecie znajdękod seryjny do windowsa XP Proffesionala?
Jeśti tak, to czy moglibyście mi podać linka? albo nawet zapisać go w tym temacie...
www.serials.ws

Nightwalker
17-03-2005, 18:58
@UP
DZIĘKI WIELKIE!
Bardzo ci dziękuje za tego linka! No to bedę maił dziś działającego new kompa ^^

Marek Tibioman
17-03-2005, 20:42
Musisz kupic kose(scythe), nastepnie klikasz prawym klawiszem myszy na kose i lewym na pszenice(czy co to tam rosnie). Masz snopek pszenicy, idziesz z nim do mlyna, robisz podobnie jak z kosa tyle ze na mlynie i masz make. Make polewasz woda z jakiegos pojemnika, typu wiaderka czy koryto(tak samo jak w poprzednich przypadkach) i masz ciasto, ciasto pieczesz w kuchence w jakims domku i masz chleb ;)

Kurcze mam juz make i kupilem butelki z wodą polewam make i nic :( jak mam zrobic to ciasto???

Elevo
18-03-2005, 22:26
Ma do was takie małe a bardzo nOObowskie pytanko ( orzniecie mnie za to ale tego kurde nie znalazłem)
Jak mam wstawić screen z tibi lub tez inny obrazek ale żeby był taki duży bo przy pomocy ImageShacka wychodzi takie małe i trzeba klikać by powiększyć a inni robiąt akie fajne i duże. Prosze napisac wszystko co i jak. Jak byście tłumaczyli maleńkiemu dziecku XD.
Jeśli jednak taki temat był to prosze mi podac link.
Z górskiej Góry THX XD

Helixaw
19-03-2005, 01:23
Kurcze mam juz make i kupilem butelki z wodą polewam make i nic :( jak mam zrobic to ciasto???

nie masz polewac maki tylko uzyc tej maki na wodzie, a potem ciasto uzyc na piecyku

Teraz moje pytanko:
Jak dostac sie do wioski elfow czy jak to sie tam nazywa. No, to miejsce gdzie elfow duzo bic mozna :D

Fryta
20-03-2005, 07:06
Kiedy odpalam tibie i wpisuje numer konta i hasło daje enter i nagle wyskakuje mi komunikat ERROR: Connection refused może mi ktroś napisać co z tym zrobić!! plz pomocy

Dwimenor
20-03-2005, 11:30
To znaczy, że wystąpił jakiś błąd na serverze i nie może cie połączyć. Po prostu poczekaj.

wizio
20-03-2005, 11:55
Teraz moje pytanko:
Jak dostac sie do wioski elfow czy jak to sie tam nazywa. No, to miejsce gdzie elfow duzo bic mozna :D

http://members.lycos.co.uk/wizio007/droga%20do%20elfow.JPG

Legenda:
1- w tym miejscu potrzeba parcli
2-w tym macheta :)

Na tym mostku po parclach schodzisz na dol:
http://members.lycos.co.uk/wizio007/parcle.JPG

A teraz droge utoruj macheta:
http://members.lycos.co.uk/wizio007/macheta.JPG

Sa tez inne drogi, ale odkryjesz je sam jak sie tam wybierzesz :p

aDaX
20-03-2005, 21:57
Ludzie ratujcie !! Stracilem nr do konta, haslo pamietam, mail na ktory mialem zarejestrowane konto przestnial istniec !! Co mam robic ?? czy moge napisac do CIPow jakies maila z moim IP zeby sprawdzili ze to ja logowalem sie na te konto i dali mi jakis nowy nr ?? plz help

Raynold
21-03-2005, 08:11
Nie słyszałem jeszcze o tym, żeby podawali numer konta na podstawie numeru IP, z którego się logowałeś. Jak nie znasz numeru, nie masz dostępu do maila i nie masz recovery keya, to dla mnie sytuacja jest przegrana.

Helixaw
21-03-2005, 11:22
Raczej nie wydaje mi sie aby na podstawie ip dali ci numer i haslo, ip jest bardzo latwo sprawdzic, nawet na forum. Jeśli masz spersonalizowane konto to użyj recovery albo wyślij cipsom skan jakiegoś dokumentu ;)

Elevo
22-03-2005, 19:21
mam do was pytanko. Gdzie blisko Ab jest miejsce z Cycami. Najlepiej by 1 wyskakiwał bo chcę zacząć na nich expić.

Mario Jons
25-03-2005, 14:32
Gdy włanczam tibie wyskakuje mi taki błąd
Cannot connect to a login server
Error :connection timeout

Nic by nie było w tym dziwnego tylko ze jak włanczam tibie po godzinie 17:00 (każdego dnia ) wszystko jest ok i wtedy normalnie mi sie loguje do gry i żadne takie błędy mi nie wyskakują.
Prosze o szybką pomoc bo często chce sobie rano zagrać a nie moge ;(
I takie pytanie bo może to jest ten błąd że ten serwer blokowy co ja mam że jest odblokowany port tibia 7171 na jakiś czas że np od 17:00 do 24:00
- nie pomaga format
- nie pomogło zainstalowanie od nowa gry

Dwimenor
25-03-2005, 14:42
@Mario Jons
Masz powolne łącze, co w połaczeniu z ostatnimi problemami na serverach, oraz i ogólnym, wysokim obciązeniem.
Ten Error wyskakuje przy zbyt długim ściągniu listy postaci lu przy zbyt długim oczekiwaniem na wejście do kolejki.

@Elevo.
Popatrz na mapce respa. Najbliżej chyba jest Mt.Sterum

Mario Jons
25-03-2005, 15:28
[QUOTE=Dwimenor]@Mario Jons
Masz powolne łącze, co w połaczeniu z ostatnimi problemami na serverach, oraz i ogólnym, wysokim obciązeniem.
Ten Error wyskakuje przy zbyt długim ściągniu listy postaci lu przy zbyt długim oczekiwaniem na wejście do kolejki.

Ale to troche dziwne że zawsze po godzinie 17:00 mi sie włancza i nawet jak pogram troche i wyłącze a za troche znowu włacze to sie odrazu włancza logowanie. I chyba nie jest to związne z szybkością mojego serwera ponieważ jak sciągam coś z neta to mam transfer 40Kb/s a kumpel ma 10Kb/s i jemu zawsze sie loguje.

manysin
25-03-2005, 15:58
Gdy włączam tibie to mi się ścina a po chwili cały komp też się zacina i musze kompa resetować:/ I tak jest zawsze....... Co mam zrobić żebym mógł normalnie grać?? :(

Dwimenor
25-03-2005, 16:09
Options==>Graphics==>Advanced settings==>Adjust frame limit

Ustaw na 30.
Jeżeli mimo to ilość klatek na sekunde(Current Framerate) jest mniejsza niż 30, a komp się resetuje, pora na wymanę procka. Albo na reinstalke systemu. Jeżeli system jest zamulony to nic dziwnego, że Tibia się zacina.

manysin
25-03-2005, 16:14
Mam big problem, o tóż od dwóch dni jak prubóje się zalogować to mi się zacina all komp i musze go resetować:/ Czyja to wina i jak to naprawić żebym mógł znowu normalnie grać??

Oskar111
25-03-2005, 18:38
czy czerwona czacha znika??

manysin
25-03-2005, 21:01
Eeeeeeeeeee co?? :confused:

Mordor
25-03-2005, 21:08

Jeśli chodzi ci o czerwona czaszke obok postaci za zabijanie innych graczy to znika ona po pewnym czasie. Wydaje mi sie, że jest to kwestia 30 dni.

Mam takie pytanie na jakim levelu i z jakimi skillami moge iść Knightem do Elf Fortess?????

Rafael
25-03-2005, 23:24
Jak gadac ze slepym orkiem i co mozna u niego kupic???

Fanfi
26-03-2005, 08:37
W tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=700&highlight=slepy)temacie znajdziesz opowiedzc. Na przyszlosc uzywaj opcji "szukaj".

Marek Tibioman
26-03-2005, 12:27
Mam pytanko dotyczące domkow: Czy jesli kupie domek to w tym samym czasie (9.00 CET) z mojego depo zostana zabrane pieniadze za domek i za pierwszy czynsz, czy tylko za domek a pierwszy czynsz bede placil dopiero za miesiac od kupienia chatki?Jak to jest? Aha i jeszcze jedno: jak nie bede mial w depo kasy na czynsz to odrazu trace domek, czy dostane jeszcze kilka dni zeby uzbierac ta kase?PLZ pomozcie mi!

manysin
26-03-2005, 16:33
Widze że tutaj na nikogo nie moge liczyć:/ Powtarzam pytanie: Tibia ścina mi all komp i nie moge normalnie grać. W grafice mam wszystko dobrze ustawione zresztą to nawet nie o to chodzi:P Jak włączam Tibie i jest menu to już tam mi się ścina!! Nawet nie ma mowy o tym żebym przez sekunde wszedł w świat Tibii:/ Co mam zrobić żebym mógł normalnie grać?? Prosze o pomoc.......

Kopiraum
26-03-2005, 20:24
Czy platinum gp mozna płacić w sklepie ? i czy mozna je na powrut zamienić na zLoto ?

Czarny_Rozpruwacz
26-03-2005, 22:41
@Kopiraum krótka i zwięzła otpowiedz....
Tak :p

Czarny_Rozpruwacz
26-03-2005, 22:47
@ Marek Tibioman na to pierwsze pytanie nie umiem odpowiedzieć :confused:
a na drugie to tak ( chyba :p ),
Ja słyszałem że jak nie bedziesz miał tej kasy w dp to ci bedą listy przychodzić i przypominać o zapłaceniu czynszu.

CinekMarcin
26-03-2005, 23:14
poszukuje NPC w thais o nicku Galuna wie ktos moze gdzie ona jest i w jakim kierunku sie kierowac od DP ?

Marek Tibioman
03-04-2005, 18:08
Mam problem: chce kupic domek i nawet sobie juz jeden upatrzylem, ale na tibii.com pisze ze ten domek jest paid until 31th March 2005r (dzisiaj jest juz 3 kwietnia) i jeszcze nie moge go kupic bo dalej jest zajety!!! Kiedy ten domek sie zwolni????

Glucio
03-04-2005, 18:51
od długiego czasu, gdy włączam stronę tibia.pl wyskakują mi błędy. pisze: gotowe, ale strona zawiera błędy. tak mam za każdym razem, a na forum to nawet często nie mogę wejść. co się dzieje??

Tunio Paladyn
03-04-2005, 21:40
Jak wyżej :D

Dwimenor
04-04-2005, 15:22
@Tunio Paladyn
Tutor-Musisz mieć pacc i 20lv oraz poprawnie spersonalizowane konto. Klikasz na "Become a tutor" w swoim panelu na tibia.com i wypełaniasz test wiedzy o tibii.
Cons-jak będziesz aktywnym tutorem i się będziesz starał to może dostaniesz awans
Gm-Analogicznie jak w przypadku powyżej.

@Glucio
Z tego co mówią władze, prace nad tym aby wszystko było wporządku trwają

kwojew
05-04-2005, 07:37
Co oznacza tekst: Cannot connect to a login server
Error:10057
Nie wysylajcie mnie na tibia.com bo nie znam dobrze anglika! X(

berebu
05-04-2005, 19:54
Banished until 12.04.2005 194214 CET because of offensive statement

Banished: until 12.04.2005 19:42:14 CET because of offensive statement (insulting homosexual persons)

Raynold
05-04-2005, 20:53
@berebu: chodzi o to, że zostałeś zbanowany za obraźliwe wypowiedzi (obrażanie homoseksualistów)

Rambo Bambo
05-04-2005, 21:33
Mam pytanko. Jest taka rzecz na Tibia.pl, która mnie bardzo denerwuje, a mianowicie wieczorem bardzo często po kliknięciu na stronce (na przykład) ikonki tematu "FAQ" po około 15 sekundach pojawia się komunikat "Przekroczono limit czasu przy łączeniu się z forum.tibia.pl", czy jakoś tak. Co mam zrobić żeby wszystko działało jak trzeba?

Raynold
06-04-2005, 13:17
Bo wieczorami na forum siedzi strasznie dużo osób i obciążają one server. Jeśli do tego dodasz (być może) słabe swoje łącze oraz problemy, z jakimi boryka się tibia.pl, to sumarycznie wychodzi właśnie coś takiego.

Jheus Xedras
08-04-2005, 21:11
Mam taki mały problem :(, A mianowicie to mam problemy z OTSem,
Nie wiem czy to jest zabronione czy coś w tym stylu,
Jesli nie to prosze żeby ktos mi opowiedział jak włonczyć OTSa na tibi 7.4,
Prosze pisac na gg: 6357247 (nawet jeśli jestem niedostepny),
Lub na priv,
Z góry dziekuje bardzo, Pozdrawiam.

Raynold
09-04-2005, 00:02
Tak, jest zabronione. Pozdrawiam. Dowidzenia.

Tunio Paladyn
09-04-2005, 20:04
Mam problem z Paccem.Chce zamówić go w najbliższym czasie.Mam trzy postacie na jednym koncie dwa 21 lvle i jeden 18.Odpowiednio palek knight i sorc.I teraz mam pytanko czy jak zamowie sobie JEDNO Premium Account na 3 miesiące to czy będe je mial na WSZYSTKICH postaciach przez 3 miesiace? :confused:

Raynold
09-04-2005, 23:02
Pacc jest związany z całym kontem. Wszystkie postaci na koncie mają możliwości, które daje pacc.

Mordor
10-04-2005, 10:53
Mam jedno pytanie bowiem patrzyłem na mapke na tibia.pl i zobaczylem Amazon Camp, ale przed niem znajduje się Black Knight House. Czy mozna dostac sie do amazonek nie sptykając Black Knighta i jaki powinienem miec level i skille by pójść do Amazon Camp??

Raynold
10-04-2005, 11:29
Black knight jest dobrze schowany, chroniony przez bramke levelową, więc jak masz ponizej 50 lev to się nie przejmuj.

A co do drugiej części: to jest FAQ i dużo pytań jest akceptowanych tutaj, ale nie przesadzajmy ok?

Maethi
10-04-2005, 11:32
Zgadzam się z wypowiedzią Raynolda, chciałbym dodać, że gdy zejdziesz piętro niżej do domu black knighta to natrafisz na slimy, a potem na beholdery.Jeśli pójdziesz wprost do amazon camp to na nic nie trafisz.

Kojotes
10-04-2005, 16:22
Czy aby mieć pokój w guildhall trzeba mieć pacca?

Maethi
10-04-2005, 16:33
Nie. Żeby mieć dostęp do pokoju w guildhall musisz poprosić właściciela gh(opcjonalnie lider gildii) o pokój.

Vitihud
13-04-2005, 17:59
Gdzie w A'b jest gildia Sorców?? A jak nie ma w ab to gdzie jest? I jakie miasto jest najlepsze na początki?

Raynold
13-04-2005, 18:08
Z tego co pamiętam, to w Ab nie ma gildii magów; jedynie druidów i (chyba) paladynów... Polecam [url=http://tibia.pl/map.php?map=ab]mapkę Ab'Dendriel by tibia.pl[url]. Najbliższe miasto z gildią magów to Carlin. A miasto dobre na początki może być prawie każde. Musisz tylko je dobrze poznać żeby wiedzieć, gdzie expić.

Vitihud
14-04-2005, 14:48
Co to znaczy become a tutor? (czy dobrze) Jak klikam na account to jest tam przycisk, gdzie pisze "become..." mam facca i dałem klik na to czy to coś zmieni ?

Dr. Omader
14-04-2005, 15:07
Co to znaczy become a tutor? (czy dobrze) Jak klikam na account to jest tam przycisk, gdzie pisze "become..." mam facca i dałem klik na to czy to coś zmieni ?

Ta opcja pozwala ci wziasc egzamin na Tutora. Tutor jest to taki pomocnik, ktory poprzez swoje rady udzielane glownie na help chacie pomaga nowym graczom.

Nie. Po kliknieciu na to nic ci sie nie zmienilo bo masz Free Account, gdybys mial pacc i spersonalizowane konto moglbys rozpoczac egzamin na tutora.

Vitihud
15-04-2005, 07:43
W jakiego faraona można się zamienić?

Bobek16
15-04-2005, 09:48
Utevo res ina "Omruc
:p

Vitihud
15-04-2005, 16:30
Co jest w dole na foldzie(tym oblodzonym)?

Pitlord
15-04-2005, 16:33
mam pytanie czy jak na non-pvp serwerze podrzuce fire field pod nogi jakiemus kolesiowi to podpali sie czy nie? :evul:

Dwimenor
15-04-2005, 17:06
Nie
Podpali tylko potwory. F-field zgaśnie po kilku sekundach.

Wild Warriorek
15-04-2005, 19:53
Czemu tibia korzysta z procesora w 100%?? Da sie to jakos ominac??Ta gra nie wyglada na taka ktora by wykorzystywala procesor w 100% moze to jakis blad??? Dzieki za odpowiedzi.

Dwimenor
15-04-2005, 19:57
Założe się(o 3gp) że w tym temacie już padła odpowiedź na to pytanie i to nie jeden raz...no ale:

Wejdź w Options-->Graphics-->Avanced Settings i ustaw Adjust frame limit na 30-40 fps.
Jeżeli dalej jest 100% to zmniejsz. Płynny obraz to ~30 klatek na sekunde.

Gangrel
15-04-2005, 22:27
Z tego co pamiętam, to w Ab nie ma gildii magów; jedynie druidów i (chyba) paladynów... Polecam [url=http://tibia.pl/map.php?map=ab]mapkę Ab'Dendriel by tibia.pl[url]. Najbliższe miasto z gildią magów to Carlin. A miasto dobre na początki może być prawie każde. Musisz tylko je dobrze poznać żeby wiedzieć, gdzie expić.

Wiekszosc czarow jest do kupienia u poszczegolnych npc. Wystarczy pochodzic i popytac, np. Npc z Swiatyni sprzedaje np. Exure Vite i tym podobne...wiekszosc da sie kupic ;)

Vitihud
16-04-2005, 12:46
Mam zamiar iść na desert questa (jestem druid) Jakie runy powinienem zabrać?

Dwimenor
16-04-2005, 13:07
Znacie droge-Nic
Nie znacie-Uhy+hmm.(ew z jeden Gfb)

mr.marm
16-04-2005, 13:35
Doradzam ostrożność - na forum tibia.com znalazłem parę informacji o LURE'ach na ludzi wracających z desert questa...

Tomaszu
16-04-2005, 14:29
Mam pytanie, może głupie ale ciekawe!! Co to są te kropki (czerwone, lub zielone) pod czyimś avatoze?? Czy to od czegoś zależy?? :confused:

Dwimenor
16-04-2005, 14:33
Czerona kropka oznacza, ze dany user jest offline. Zielona, ze jest online.

Edit:Co na jedno wychodzi hoom. Ale jest jeszcze coś takiego jak "Tryb niewidoczny" czy jakoś tak.

hoomik
16-04-2005, 14:41
niezupelnie... czerwona - usera nie ma na forum. Zielona - user jest na forum. Tak mi sie wydaje...

edit: e, jak na jedno wychodzi, nie mysl sobie, ze np. ja przez caly czas bycia online przesiaduje na forum :)

Raynold
16-04-2005, 18:29
Ale jest jeszcze coś takiego jak "Tryb niewidoczny" czy jakoś tak.
Tak jest. Tryb ukryty/niewidoczny czy jakkolwiek to nazwać. Taki ktoś dla wszystkich userów jest jako offline, a tylko modki widzą go z taką szarawą kropą, czyli my wiemy wszystko :>

Vitihud
16-04-2005, 19:21
Widziałem jak koleś zamienił się w small beholdera (czy dobrze?) Czy ten beholder coś robi? I gdzie go mogę znaleźć?

Dwimenor
16-04-2005, 19:28
W dziecko beholdera można się zamieniać(Także w Elder Beholdera). Elder beholder sumuje małe beholderki. A gdzie je spotkać-nikt nie wie.

Tibiańczyk
16-04-2005, 21:19
W dziecko beholdera można się zamieniać(Także w Elder Beholdera). Elder beholder sumuje małe beholderki. A gdzie je spotkać-nikt nie wie.
Skąd o tym możesz wiedzieć ? (tak wogule to summonuje)
Prawdobodobnie nikt jeszcze nie spotkał Elder Bh i jego "dziecka".

Gangrel
17-04-2005, 01:07
Takie jest przypuszczenie, dosc logiczne zreszta. Prawdopodobnie nie wystepuje w tibi wogole a zostanie dodany w nastepnych updatecie. Djinn istnial na dlugo przed tym jak zostal wprowadzony, mozna bylo go spotkac tylko na test serverach.

Vitihud
17-04-2005, 08:19
Kiedy będzie następny update? I co ile są updaty?

Maethi
17-04-2005, 08:25
To wszystko zależy od Cip Softu. NIe jest określony czas updatu, możemy się tylko tego domyślać.

Vitihud
17-04-2005, 11:46
Czy Isle of kings jest dla facc?

<mod break>Tak</mod break>

Dr. Omader
17-04-2005, 13:11
Kiedy będzie następny update? I co ile są updaty?

CipSOft informowal nas ze nastepny update jest planowany na lato, tak jak ostatnio, dokladna data jest oczywiscie jeszcze nie znana.

Vitihud
17-04-2005, 19:41
Czy można jakoś naprawić klienta tibii po zainstalowaniu tibia sprite editor (czy coś w tym stylu)??

Dwimenor
17-04-2005, 19:46
Chodzi ci o przywrócenie porzedniej wersji wyglądu itemów?? Zrób to samo, co po podmianie, ale zastępując nowe(twoje) pliki orginalnymi.
Jeżeli ich nie masz to możesz ściągnąć orginalny plik Tibia.spr z neta, albo reinstalując Tibie(zrób kopię zapasową plików z mapami)

mani
18-04-2005, 01:23
Nie gralem w Tibie od pol roku (mniej-wiecej), kontynuuje gre od wczoraj . Skill bare to zaj... sprawa ale czemu nie wyswietlaja sie wszystkie? Jeszcze wczoraj ten od lowienia byl, a teraz go cos zezarlo? Dlaczego?

Dr. Omader
18-04-2005, 01:44
@up:
Skill bar ma taka opcje ze mozna pokazywac/chowac to co sie chce, kliknij prawym przyciskiem myszy na otwarte oknieko skills i wybierz sobie, ktore skille chcesz zeby byly pokazywane, a ktore nie. :)

Vitihud
18-04-2005, 15:39
Ostatnio mam duże lagi, przedtem ich nie miałem, mam je od wczoraj a to właśnie wczoraj zainstalowałem tibia sprite editor! Czy to przez ten program mam lagi? A jak przez ten program to co mam robic?

Po długiej przerwie zacząłem grać i może nie jestem przyzwyczajnony do lagów...w piątek, sobote i niedziele były małe lagi (często nie było)

I przez co są lagi?

pawelek2121
18-04-2005, 19:30
Mam problem kiedy wlanczam tibia (wpisuje kod i numer) pokazuje mi się to :
cannot connect to a login server.
Error:Connection time out.
For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com. Powieccie co mam zrobić wchodziłem na te FAQ i nic nie zrozumiałem. Pomóżcie prosze, prosze, prosze.

Valai
18-04-2005, 20:40
Mam problem kiedy wlanczam tibia (wpisuje kod i numer) pokazuje mi się to :
cannot connect to a login server.
Error:Connection time out.
For more information take a look at the FAQs in the guide section at www.tibia.com. Powieccie co mam zrobić wchodziłem na te FAQ i nic nie zrozumiałem. Pomóżcie prosze, prosze, prosze.

@up jest kilka wyjść, podam najbardziej prawdopodobne.
1.Problemy ze światem.
2.Problem z twoim internetem (bardzo prawdpodobne)

Vitihud
20-04-2005, 18:46
Czy ktoś mi może coś powiedzieć o basylisk quest? Jaka jest nagroda itd...

Thimburd
20-04-2005, 19:02
@Vitihud
Quest Spolling. O takich żeczach jak nagrody czy jak wykonać nie mówi się na tym forum.

A pozatym to nie wiadomo nic o tym queście. Prawdopodobnie nikt go nie wykonał.

@Vitihud

Lagi mogą być spowodowane:
1. Wolnym (twoim) netem.
2. Obiążenie servera Tibijskiego.
3. Obciążaony twój komputer.
4. Zapchanym transferem (nie używaj grając kazzy, edonkey, czy innych programów, wogóle nic nie ściągaj nawet normalnie.)

Michos
21-04-2005, 19:41
jak to jest z red skullem? ile razy dziennie mozna zabic? ile razy w tygodniu? a ile razy w miesiacy? zaby skula nie bylo

Raynold
21-04-2005, 19:56
Proszę nie przesadzać z tymi pytaniami w FAQ!

Informacja o tym, po ilu nieuzasadnionych zabójstwach ma się red skull, jest tak łatwa do znalezienia...

Praktyka na dziś: klikamy: "szukaj", wpisujemy np. "red skull dzień tydzień miesiąc" (bo samo "red skull" nie starczy) i <Enter>. Akurat jest jeden taki temat, który wyczerpująco odpowiada na pytanie.

DarkOwca
22-04-2005, 21:35
Hiho. Czy ktoś móglby mi powiedziec, jak sie zdobywa tytul(elite, royal itd.) wiem ze u króla chyba, ale co sie mówi, jaki level i jaki koszt. prosilbym o szybka odpowiedz. Jesli takie pytanie juz wystepowalo, to powiedzcie gdzie, albo po prostu odpowiedzcie^^.

Maethi
22-04-2005, 22:54
Tak jak powiedział Raynold:szukaj
Jednak przełamie się i odpowiem :

Zakupujesz premium account i gdy posiadasz powyżej 20 lvl. lub 20 lvl. idziesz do króla do thais i piszesz : hi , promotion, yes -musisz mieć przy sobie 20k. Król zabierze ci pieniądze, a przydzieli tytuł zgodnie z twoją profesją.

DarkOwca
23-04-2005, 16:16
Dzieki za odpowiedz, wiem ze ze mnie klopotliwe newbie :baby: , ale zalozylem sie z kumplem, ze jak mu powiem:koszt, level, i jak mówic, to mi da plate arma^^. Big ty. :king:

siwy132
24-04-2005, 10:00
;( Mam duzy problem z tibą kiedy sie loguje pisze mi accoun disable for 5 min plese wait albo pasword not corect prosze odpowieccie mi na maila [email protected]

Maethi
24-04-2005, 10:35
Prawdopobnie źle wpisałeś hasło lub numer. Spróbuj za 5 min. Możliwe jest, że ktoś chciał dostać się na twoje konto.

wizio
24-04-2005, 18:42
Czy reckey kiedys znika ??
Slyszalem kiedys, ze po trzech miesiącach od zakończenia pacca.
Prawda czy fałsz ??

HocBav
24-04-2005, 20:27
Mam pytanie dotyczące ringów w jakim czasie odnawia mane

-Life ring

-Ring of Healing

Wszystkim zainteresowanym thx za odpowiedz !! :)

Maethi
24-04-2005, 20:41
Chyba 2 min. obydwa ale nie dam ręki uciąć. Najlepiej sprawdź używając.

Reckey -nie znika nigdy.Na stałe jest twój.

HocBav
24-04-2005, 20:44
Nie chodzi mi ile minut odnawia ale co ile sec jest recover 1 mana

Maethi
24-04-2005, 21:05
Wtam wszystkich. Zalogowałem się dzisiaj, więc proszę o wyrozumiałosc. Tak poza tym to jestem raczkujacy n00bek :baby: z 11 levciem na Pandzi 8o. No to ide lulac, bo jush dawno po dobranocce i male dzieci w moim wieku lulaja ;)

I co w związku z tym?

@HocBav
Sądze, że Life Ring co 5 sek. lub jakoś tak, a Ring of Healing 2-3 sek.
Nie jestem pewien co do tego.

HocBav
24-04-2005, 21:17
Chyba dobrze gadasz ale mi sie wydaje że LR odnawia co 4 a RoH co 2

Maethi
24-04-2005, 21:24
Mówiłem, że nie jestem pewien. Najlepiej sprawdź to. Napewno coś około 5 sek.

wizio
24-04-2005, 22:27
LR odnawia co 4 sek jeden pkt many.

Vitihud
25-04-2005, 15:43
Mam zamiar zrobić sobie knighta i mieszkać w Thais. Gdzie blisko Thais znajdę miejsce, gdzie są trolle? Ale tylko trolle!
I jakie skille trzeba mieć by chodzić na ghule?

Walorinek
26-04-2005, 19:10
Potrzebuje pomocy nie wiem czy te pytanie powinienem zadac właśnie tu !!Ale obejzałem poszczególne fora i nic o tym nie było mowy!! ;(
Od jakiegoś czasu nie grałem w tibie(złamałem prawa ręke)
Postanowiłem zajrzyć co słychać na Pacerze!!;(
Wszystko w pozo do czasu gdy wybieram char i wlancza mi sie plansza!!!Wyskakuje mi okinko!! Welcom in Tibia
udało mi sie raz je szybko wyłaczyc i dzięki temu mogłem uniknąć zawieszenia kompa!!!!
Lecz i tak pojakimś 2 minutach tibi sama pada i sie zacina(całkowicie)
Co najdziwniejsze!!!W czasie grania ikonki np.(życie,mana,bag) mi dosłownie skaczą po całym ekranie gry!!!
Skontaktowałem się z Cipsoftem zrobiłem wszystko co kazli i nadal nie działa !!Oni odpowiedzxieli że pierwszy raz spotykają się z takim przypadkiem i nic nie poradza na odległość!!!
Prosze o pomoc jeśli taka sama sytuachja przydażyła sie komuś z was!!!!

Vitihud
26-04-2005, 19:41
A przedtem też ci się tak robiło?

Karoler
26-04-2005, 21:02
jak dac loot summonowi? jesli sie da? prosze o bardzo szybko odpowiedz

Fanfi
26-04-2005, 21:44
re:up

Nie da sie.

Warmendes
27-04-2005, 11:26
Fajnie by było jakby z summonow mozna by było dostawać loot. Dajmy np. Orc Leader. Podczas inkatancji tego potwora w opisie czaru można by było wpisac item kotry wypada z tego potwora np. warrior helmet. Exta mozna by było sie wzbogacić :P

Ryłek
27-04-2005, 11:30
Fajnie by było jakby z summonow mozna by było dostawać loot. Dajmy np. Orc Leader. Podczas inkatancji tego potwora w opisie czaru można by było wpisac item kotry wypada z tego potwora np. warrior helmet. Exta mozna by było sie wzbogacić :P
No i jakbyś chciał to sprzedawać komuś, cena szybko by spadła itd. Summonował sobie byś demona (wiem, że nie można - to tylko przykład) z MPA i po jakimś czasie MPA kosztowało by 100gp (lol, może przesadziłem :P).
Sorry za mały :topic:
@Vitihud: Na zachód od Thais jest tzn. troll cave. Tylko uważaj na Scorpy i, jeżeli masz 8-9lvl Orc Warriory. Chodząc tam radzę się szybko zaopatrzyć w Exana Pox czy jak to tam ma... No antidote :P (wymaga 2mlvl).
Tylko trolle znajdziesz na przy północnym wejściu. Na cmentarzu (wejście jest gdzieś pod choinką) resp jest mały (3), ale jeżeli o to ci chodziło. Na trollach raczej nie poexpisz.

Maethi
27-04-2005, 12:07
Mam zamiar zrobić sobie knighta i mieszkać w Thais. Gdzie blisko Thais znajdę miejsce, gdzie są trolle? Ale tylko trolle!
I jakie skille trzeba mieć by chodzić na ghule?

Na wschód od depo w jaskiniach są trolle. Na ghoule skille ok.40/40 ale najlepiej 50/50 i wyżej.

Vitihud
27-04-2005, 14:20
Czy na bagnach w Venore są skeletony? Mogą być słabsze potworki (bez spearmanów i gsów ;])

wizio
27-04-2005, 23:01
Czy na bagnach w Venore są skeletony? Mogą być słabsze potworki (bez spearmanów i gsów ;])
http://members.lycos.co.uk/wizio007/Venore.JPG

1- W tej okolicy znajdziesz Swamp Trole
2- Wieza z orkami (zwykle, spearman,) i maly quest ;)
3- Pare jaskin z Rotami.

Jest jeszcze pare, ale nie warto tam zagladac:]

zioomkoslav
28-04-2005, 11:28
Witam. Mam mały problem. Zainstalowałem ostatnio Linuxa Auroxa 9.3 i nie mogę uruchomić gry. Postępuje zgodnie z instrukcjami na oficjalnej stronie, ale to także nie pomaga. Gdy klikam na plik, który powinien włączyć mi grę pojawia się okno edytora textu. Może wiecie o co chodzi?

Aha ... Na oficjalnej stronie jest jakiś kod, nie wiem co z nim zrobić. Wygląda on tak:

tar xvfz tibiaNNN-linux.tgz
gnutar xvfz tibiaNNN-linux.tgz
zcat tibiaNNN-linux.tgz | tar xf -

Czekam na szybką odpowiedź! Z góry dzięki i pozdrawiam!

Polinik
28-04-2005, 11:42
Czekam na szybką odpowiedź! Z góry dzięki i pozdrawiam!
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=3534

Vitihud
28-04-2005, 14:19
Jakie potwory są w Elf Fotrers (czy dobrze?)????

Raynold
28-04-2005, 14:43
http://tibia.pl/map.php?map=respawn nr 42

Lord Bart
28-04-2005, 15:42
Nigdzie tego nie znalazłem.

Czy jak wykupie Pacc i zostane master sorcem to jak czas paccu sie skończy to czy strace ten tytuł??

Dwimenor
28-04-2005, 15:54
Słabo szukałeś:
Oczywiście że stracisz, tak samo jak wszystkie inne przywileje bycia Paccem.

Entor Rair
30-04-2005, 15:18
Jak pogadać z Nielson żeb zabrał nas łajbą ? :D

Marek Tibioman
01-05-2005, 11:07
A Nielson to jest ten kapitan w niebieskim stroju co wozi na lodowe wyspy bo nie pamiętam?? ( :p ) Jeśli to ten gosc to trzeba powiedziec
- Hi
- Folda, Senja, Vega (zalezy, gdzie chcesz poplynąć)
- Yes
A zeby wrocic idziemy do kapitana na statku (na Senji to koles Anderson w budce obok statku) i mówimy:
- Hi
- Tibia
- Yes :)
P.S. popłynięcie na lodowa wyspe kosztuje nas 20gp, aby wrocic nie trzeba placic. :cup:

Vitihud
02-05-2005, 18:14
Jakie skille powinienem mieć by chodzić na mino archery?(bez obawy, że dedne)

Dwimenor
02-05-2005, 18:19
100/100 styka. Ale na twoim miejscu bym pociągnąłbym do 120/125 i miał święty spokój

Ludzie, to ze z tego tematu zrobił się jeden wielki <*>, to nie znaczy że musicie robić większy. Nie przesadzajcie z pytaniami, na które znajdziecie bez problemu tutorialach, poradnikach i przyklejonych.

Ronaldox_1990
03-05-2005, 09:43
Słyszałem że aby grać w tibie to trzeba mieć odblokowane ip a u mnie nie działa tibia wyskakuje jakiś error co zrobić??? może ktoś wie jak sie odblokowuje iP???? prosze o pomoc!!!!!!!!! :( jak ktoś wie i chce mi powiedzieć to zagadajcie na moje gg 5304203

Raynold
03-05-2005, 11:46
Ja wiem. Jak Ci wyskakuje error, że masz zablokowane IP, to zobacz czy ktoś nie stoi na kablu, bo to może blokować przesył danych. Wtedy wystarczy tylko kogoś zepchnąć z tego kabla i IP będzie odblokowane :)

SZUKAJ!!!

job_mi
03-05-2005, 14:47
Witam!
Jak moge sprawdzic w tibi jakie mam kupione czary? Slyszalem cos ze w ksiedze magi/czarow tylko gdzie ona jest? Jak ja zdobyc?

Maethi
03-05-2005, 14:57
Spellbook -150gp -sklep magiczny.

A teraz won do opcji szukaj. Jestem zły, jeszcze jedno pytanie głupie bez użycia szukaj i zaczne bluzgać.

job_mi
03-05-2005, 14:59
dzieki.szukalem ale znalezc nie moglem

Vitihud
03-05-2005, 19:35
Jak na tej stronie umieścić zdjęcie? Jaki kod trzeba wkleić?!?!?!?!??!?!

Raynold
03-05-2005, 19:41
@Vitihud: ponieważ umieściłeś to pytanie tutaj, a nie założyłeś osobnego tematu, daruję Ci. Ale to po raz ostatni.

Idź do działu ze zdjęciami i poczytaj przyklejone tematy.

Robak_king
04-05-2005, 18:29
dobra ja mam pytanie-mam nadzieje że mnie nie oskalpujecie za to. Każda prawie broń ma swoją obrone, jak ona sie liczy jako obrona razem z tarcza czy moze osobno, a może wogule się nie liczy jak ma się tarcze (tak moi koledzy twierdzą).A i czy obrona ta tez jest zalezna od skili? Jeśli tak to od jakich skili: tarczy czy broni? Drogie pytanie to czy jest gdzieś dokłądny opis setów bo wiem że np. p-set daje jakis bonus do arm ale nie wiem dokladnie jaki. Jęsli jest ktoś taki miły porsze o odpowiedz.
Z góry dzięki!

adoba
05-05-2005, 11:59
jestem w venorze i niewiem jak kupic te platinuim coins i ile jest warty 1 ide do NPC ten co sprzedaje i co ja mam mu napisac

Raynold
05-05-2005, 13:06
Szukaj -> wpisz "platinum coins". Masa tematów, które wyjaśniają ten problem.

Bucik
05-05-2005, 13:22
czy to prawda ze jak sie ma boń co ma np. 20 def i tarcze co ma 29 def to wkońcu liczy się def broni wtedy czy nie... niema o tym tematu ale są jakieś "axe czy sword" i tam jest o tym wspomniane ale nikt nie udzielił pełnej odpowiedzi... niechce BYĆ MOŻĘ, MOŻLIWE tylko chce stanowcze odpowiedzi...

edit: i jeszcze jak ktoś moze mi powiedzieć to mam kolejne pytanie w sęsie że jak się otwiera okienko dialogowe ale nie takie że private MSG tylko mi chodzi o takie okienko że może gadać pare osób

job_mi
05-05-2005, 23:27
Witam!
Dzisiaj w tibii dostalem list o nastepujacej tresci:

"Congratulations you win account premmy for 3 months.

In order that his your account is activated send the following information

Account
Password
Name
To the following address
[email protected]"

Czy mozna tu bezpiecznie wyslac swojego maila? Czy jest to proba shackowania mojej postaci? Czy adres [email protected] jest CipSoftowy czy poprostu olac sprawe? Nie ukrywam ze pacc to byloby cos ale dac sie shakowac w tak prymitywny sposob nie jest milo ;)

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz

Raynold
06-05-2005, 01:07
Czy możesz tam wysłać? Równie dobrze możesz wysłać na [email protected]. Ale interesują mnie tylko postaci na Danubii. Jak ogołocę, to oddam. No, chyba że będziesz miał 100+ lev na innym servie, to nie oddam...

Jheus Xedras
07-05-2005, 12:45
A ja mam takie pytanko
Za ile moge sprzedac graczowi red spell wand??
Wiem ze ona nic nie daje :p
Item mam na swiecie Harmonia.

Prosze o szybka odpowiedz
Pozdrawiam.

Dwimenor
07-05-2005, 13:04
Na harmoni taaak?
Jak pofatygujesz się do Venore to dam ci 50gp. Daj znać na PW jakby co ;)

Specter
07-05-2005, 15:41
a ja mam takie pytanie:
co sie dzieje z turtorem gdy sie nim jest a skonczy sie pacc
czy przechodzi sie na emeryture czy tez dalej sie jest turtorem
z gory thx za odpowiedz

Vitihud
07-05-2005, 17:16
Chcę zrobić fake na paincie! Gdy wklejam trawe wszystko jest ok ale gdy np. shamana albo inne rzeczy pojawia się obok nich takie fioletowe pole! Co mam robić?

piotrek85
07-05-2005, 18:38
mam straszny problem dopier zaczalem grac i na 4 levelu poszedlem do jaskin tam gdzie sa robale przeszedlem do najnizszej czesci i mam line ale zniknely mi oczka wskazy\ujace miejsca gdzie sa wyjscia co mam zrobic aby sie wydostac?? plz pomozcie!

Dwimenor
07-05-2005, 18:43
Musisz odsunąć martwe robale na bok(tak samo jak przesuwasz przedmioty)
No chyba że jesteś w jakimś miejscu gdzie nie ma wyjścia. Idź dalej i módl się, żebyś na coś nie trafił.

piotrek85
07-05-2005, 20:02
dzieki to musial byc jakis bug bo jak sie zalogowalem 15 minut pozniej to wszystko bylo oki a pod cialami robali nic nie bylo o prostu nagle zniknely wyjscia i wejscia

Bucik
08-05-2005, 08:21
1.Czy beer (czyli piwo) uzupełnia życie i mane czy tylko tak dla fazyy jest...
2. Jak to jest z kolejką czy ja mam zepsute coś czy tibia (w co wątpie) bo siedze i czekam w kolejce i tak jestem 65 a potem 98 i spada tak i znowu z 32 na np. 56 i tak leci aż dochodze do 1 no i potem jestem 3 itd.
Z kolegą przez GG się umuwiłem no i obliczyliśmy ile czasu wchodzimy na tibie zaczynaliśmy od 74 i 75 a on dawno wszedl ja jeszcze 10 w kolejce czekalem...

edit: i jeszcze jak ktoś moze mi powiedzieć to mam kolejne pytanie w sęsie że jak się otwiera okienko dialogowe ale nie takie że private MSG tylko mi chodzi o takie okienko że może gadać pare osób

Maethi
08-05-2005, 09:08
1.Czy beer (czyli piwo) uzupełnia życie i mane czy tylko tak dla fazyy jest...
2. Jak to jest z kolejką czy ja mam zepsute coś czy tibia (w co wątpie) bo siedze i czekam w kolejce i tak jestem 65 a potem 98 i spada tak i znowu z 32 na np. 56 i tak leci aż dochodze do 1 no i potem jestem 3 itd.
Z kolegą przez GG się umuwiłem no i obliczyliśmy ile czasu wchodzimy na tibie zaczynaliśmy od 74 i 75 a on dawno wszedl ja jeszcze 10 w kolejce czekalem...

1.Nie.
2.Prawdopobnie osoby z premium account wchodza przed ciebie(nie jestem pewien)
3.Musisz mieć PACC lub game chat (tak jak trade)

Vitihud
08-05-2005, 13:57
Jak jakiś potwór jest odporny na energię to na HMM też?!

Fanfi
08-05-2005, 16:03
Tak jest odporny na hmm.

Bucik
08-05-2005, 16:55
PLZ szybko pomocy !!
Niewiem dlaczego ale komp mi się resetuje... gram se w tibie i ***ut się zresetował:
1. Czy możliwe że to przez gothic 2 (mój brat to niedawno zainstalował)
2. Może to karta pamięci ?? lub inny sprzęt
3. co do jasnego &^$#! może być

PS: niechce żeby były odpowiedzi w sęsie ,,przeinstaluj system" bo przeinstalowywałem go kilkanaście razy

Raynold
08-05-2005, 19:17
Przeinstaluj system -.-

Vitihud
08-05-2005, 19:48
PLZ szybko pomocy !!
Niewiem dlaczego ale komp mi się resetuje... gram se w tibie i ***ut się zresetował:
1. Czy możliwe że to przez gothic 2 (mój brat to niedawno zainstalował)
2. Może to karta pamięci ?? lub inny sprzęt
3. co do jasnego &^$#! może być

PS: niechce żeby były odpowiedzi w sęsie ,,przeinstaluj system" bo przeinstalowywałem go kilkanaście razy
Też mam gothic II i komp się nie resetuje :] Ale chyba musi być problem z zasilaczem! Jak komp mi się resetował, to facet od kompa powiedział mi, że mam coś z zasilaczem i muszę go wymienić xD

Dobiel
10-05-2005, 17:24
Straszna rzecz się stała, wczoraj w nocy gdy sobie grałem w tibię w pewnym momęcie wyskoczyła mi następująca wiadomość:

Debug assertion in line 634
of module "Script" failed.
The error has been saved in thr file error.txt

Please submit the information
in the file error.txt to a tutor

w pliku error. txt znajdują się następujące wpisy:

----------------------------------------
Debug Assertion
time: Tue Apr 12 19:47:24 2005
line: 1164
module: graphics
position: x=32343 y=32230 z=7
Parameter: 4
Debug Assertion
time: Tue May 10 01:18:40 2005
line: 634
module: Script
position: x=32348 y=32224 z=5
Debug Assertion
time: Tue May 10 01:19:06 2005
position: x=0 y=0 z=0
Debug Assertion
time: Tue May 10 01:22:28 2005
Debug Assertion
time: Tue May 10 13:51:18 2005
Debug Assertion
time: Tue May 10 16:56:11 2005
Debug Assertion
time: Tue May 10 16:57:17 2005

jak widać probowalem juz pare razy wejsc do gry ale za kazdym razem konczylo się tak samo. Mam inne postacie na koncie i one działają, działa nawet ta na tym samym serwerze. Prosze o szybką diagnozę i instrukcje co zrobić żebym mógł sobie pograć. (jeżeli ten post jest jakos dziwnie wklejony to sory ale to moj pierwszy :P)

edit: chce jeszcze dodac ze nikogo nie atakowalem i nie bylo powodow zeby ktos mi blokowal chara przez zazdrosc(zanikiski lvl) dla itemow(brak dobrych) albo bo sie na mnei wkurzyl(nikogo nie bluzgalem itp), juz leci 3 dziec jak niemoge sobie pograc

Robak_king
11-05-2005, 09:41
Ja mam jedno pytanko: czy jakaś z profesji może robic mana fluid? Jeśli tak to jaka i jak się to robi?
Jak co to z góry dzieki za odp. :]

Fanfi
11-05-2005, 10:36
Zadan z profesji nie moze robic fluidow.

Vitihud
11-05-2005, 13:36
Co to jest test server? Czy to jest dla facc? O co w tym chodzi?!

Fanfi
11-05-2005, 14:11
re:up

Jak sama nazwa wskazuje jest to serwer, na ktorym sprawdza sie czy w grze nie ma zadnych bledow. Kazdy moze sie tam zalogowac. (jesli test serwer jest wlaczony ).

Vitihud
11-05-2005, 14:37
A jak się podłączyć do test servera?

syntony
11-05-2005, 19:54
Jestem w tym poczatkujacy. I mam bardzo poczatkujace pytania. Co musze zrobic zeby zaczac grac. Czy to jest platne? I wogole jak zaczac? :)

arczi
11-05-2005, 22:10
Siemka mam nowego neta jest on podlacznony jako siec LAN. Nie moge sie wbic w tibie nie wiem czemu plz odpiszczie na e-mail [email protected]

Dwimenor
12-05-2005, 17:35
@Vitihud
Options-->Network-->Test server login
Nie chce cię zalogować? Jaka szkoda. Bądź cierpliwy i nie zawracaj głowy pytając kiedy będzie włączony. Prawdopodobnie będzie o tym głośno na forum.

@syntony
Brawo! Wygrał pan nagrodę za najgłupszy post tego tematu.

@arczi
A skąd wiesz, że nie możesz grać? Prawdopodobnie grasz w tym momencie, ale o tym nie wiesz bo ci się zdaje, że nie grasz i nie dopuszczasz do siebie myśli, że jednak grasz.

Wiem że pełno tu jasnowidzów, ale mi brak tej zdolności. Jak chcesz uzyskać odpowiedź precyzuj swoje pytanie.

Specter
12-05-2005, 21:32
co dzieje sie z turtorem kiedy skonczy mu sie pacc? czy dalej jest sie turtorem czy tez moze przechodzi sie na emeryture? z gory thx za odpowiedz

Matek
13-05-2005, 08:46
Do bycia tutorem nie jest potrzebny pacc (chyba, ze cos sie ostatnio zmienilo? W kazdym razie nie doczytalem sie na stronie oficjalnej). Tak wiec jak konczy sie tutoorowi pacc to on dalej zostaje tutorem.

Babek
13-05-2005, 20:41
Załóżmy, że gram na świecie non-pvp. Jeśli zaatakuje drugiego gracza fire field'em lub stworze takiego fielda przed nim i on w niego wejdzie to otrzyma obrażenia??

Fanfi
14-05-2005, 09:11
Nie otrzyma obrazen.

Vitihud
14-05-2005, 11:55
Ostatnio wybrałem się na foldę :) Wszedłem do podziemi i na mapce zobaczyłem jakiś trójkąt i pod tym są jakieś drzwi...co jest za tymi drzwami! Wiem, że minotaury ale ile ich jest?

Marek Tibioman
14-05-2005, 13:32
Tam jest okolo 4-7 minosow i moze ze 2 roty

Matioh
14-05-2005, 13:58
Plx nowy adres firmy płatnościowej żeby pacca kupić :P

Specter
14-05-2005, 20:21
Do bycia tutorem nie jest potrzebny pacc (chyba, ze cos sie ostatnio zmienilo? W kazdym razie nie doczytalem sie na stronie oficjalnej). Tak wiec jak konczy sie tutoorowi pacc to on dalej zostaje tutorem.

do bycia turtorem jest potrzebne spersonalizowane konto, a zeby to uczynic (tzn. spersonalizowac) trzeba miec pacc

tak wiec pytam sie jeszcze raz: czy jak jest sie turtorem i skonczy sie pacc to zostaje sie dalej turtorem czy przechodzi na emeryture?

Dwimenor
14-05-2005, 20:45
tak wiec pytam sie jeszcze raz: czy jak jest sie turtorem i skonczy sie pacc to zostaje sie dalej turtorem czy przechodzi na emeryture?
(przed)wczoraj bawiliśmy się z kumplem w rozwiązywanie tego testu.(Jedno pytanie źle....). Banankowi pacc się skończył miech temu, ale miał spersonalizowane konto. Wyciągnij z tego wniosek.

Sokochłap
15-05-2005, 07:03
Jak przesuwac ludzi z jednej kratki na drugą ?

Gunir
15-05-2005, 07:08
Jak przesuwac ludzi z jednej kratki na drugą ?

Normalnie, tak jak ikonki na pulpicie iksde.

iwannesko
15-05-2005, 12:56
Hmmm... Niedawno na tibia.pl zrobili dzial questy.W tym dziale mozna sie dowiedziec o niektorych questach dostepnych w grze. Ale ja mam pytanko np.niechce sobie psuc zabawy gry i robienie wszystkiego na gotowca. Wiec gdzie w grze moge dostac wskazowki jak zrobic poszczegolny quest i gdzie on sie mniewiecej znajduje nie zagladajac na strone. Nie wiem czy te informacje maja straznicy czy inne postacie stworzone przez Cipsoft,a moze wskazowki sa poukrywane gdzie niegdzie:P Prosze o jakas podpowiedz.

Raul
15-05-2005, 14:18
@up
Książki, NPC, inni gracze itp.

Vitihud
17-05-2005, 07:34
Coś mi się dzieje z tibią! Jak np. próbuję dać kase z potwora do plecaka to nie moge, bo gdy nie mogę przeciągnąć tej kasy! Gdy chcę przesunąć potwora to wtedy ide na jego miejsce! Co mam robić?

Czasem mi się tak dzieje (nie cały czas)

Dwimenor
17-05-2005, 13:33
I tak zaraz tego........

@Up
Wymień myszkę.

Dobiel
17-05-2005, 16:01
tak sobie czytam i zastanawia mnie jedna rzecz, otorz czy ktoś moze powiedziec mi co dokładnie dają przełączniki "defense fighting" "balanced fighting" i "agressive fighting" nie chodzi mi o tekst typu ze walisz mocniej a gorzej atakuejsz tylko jak ktos wie to najlepiej o ile procent zwiększa sie atak i obrnoa na kazdym z tych trybów. interesuje mnei tez jakie potwory lepiej lać na agresywnym a jakie na defensywnym czy tez zbalansowanym.

Oskar111
17-05-2005, 18:25
Nie ma żadnej różnicy w skillowaniu na ful defensie, a ful ataku (powinienes sie domyslic o co chodzi). Tylko tak jak pisali inni jak masz bardziej ofensywny to mocniej bijesz innych i oni ciebie mocniej bija i odwrotnie w przypadku defensywnego stylu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jak chcę napisać do GMów to naciskam " ctrl + r " i dalej pojawia mi sie okno i w nim trzeba cos wpisac co?? czy to co chce powiedziec??

Dobiel
17-05-2005, 21:34
właśnie takiej odpowiedzi się bałem, chodzi mi o odpowiedź kogoś kto sie na tym bardziej zna, to co mi mówisz to nic nowego, chodzi mi bardziej o konkrety. przeczytaj sobie dokładniej mój poprzedni post.

Bucik
18-05-2005, 15:03
a ja mam problem... czy jest taka opcja żebym zmienił dla swojego ludka server ?? A jeśli go usunę i zniknie on już to będe mógł na nowo o TAKIEJ SAMEJ NAZWIE ludka zrobić na innym serverze ??

Dobiel
18-05-2005, 15:17
a ja mam problem... czy jest taka opcja żebym zmienił dla swojego ludka server ?? A jeśli go usunę i zniknie on już to będe mógł na nowo o TAKIEJ SAMEJ NAZWIE ludka zrobić na innym serverze ??

z tego co ja wiem to niema takiej opcji żeby przenieść postać z jednego serwera na drógi, a co do drugiego pytania to miałem identyczną sytuację, miałem rycerza skasowałem i myślałem ze będe mógł zrobić postać o takiej samej nazwie na innym serwerze ale niestety wyskoczył mi komunikat ze ktoś juz ma taką nazwę. próbowałem po chyba miesiącu od usunięcia

Bucik
18-05-2005, 17:35
jeszcze kolejne pytanie... jeżeli kupie pacca i mam go już przez 2 miechy i niechce stracić domku to kiedy musze wysłać pacca... czy jeżeli wyśle go w 2 miechu użytkowania pacca to do niego będzie dodane te kolejne miesiące czy od czasu dojścia kasy do cipów jest odliczane od nowa np. mam pacca 2 miech ide na poczte kupuje na kolejne 3 miechy to będe miał jeszcze 4 miechy pacca (bo 1 miech mi został jeszcze z tamtego ?? czy 3 bo wysłałem i liczy sie od nowa...

EDIT: sorry... kolega pisał nowego posta zamiast poprzedniego zedytować

Vitihud
18-05-2005, 19:12
Czy na Fibuli jest jakieś miejsce z rotami (bez dsów i innych)?
Na bagnach w Venore jest dziura z rotami i swampami...i jest też tam wejśćie na góre...co jest na górze?!

smash4
20-05-2005, 11:47
tak mam problem wielki problem .niewiem czemu ale muj komputer nie chce się łączyć z serwerem w grze tibia.mam java i wszystko co potrzebne bynajmniej tak mi się wydawało ale okazało się że nie X( prosze powiedzcie mi co mam zrobić żebym mógł się łączyć z serwerem wtedy bedzie 8o

hoomik
20-05-2005, 12:03
Czy na Fibuli jest jakieś miejsce z rotami (bez dsów i innych)?
Na bagnach w Venore jest dziura z rotami i swampami...i jest też tam wejśćie na góre...co jest na górze?!
swampy, bodajze 2 czy 3 pietra

evilKRIK
20-05-2005, 14:18
Jak wchodze na kratke przy depo pisze Your depot contains xxx items.
Jaka jest maxymalna pojemność depo dla FACC?

Dr. Omader
20-05-2005, 15:08
Jak wchodze na kratke przy depo pisze Your depot contains xxx items.
Jaka jest maxymalna pojemność depo dla FACC?

1000 itemow.
Dla Pacc 2000.

Pewnie wszedles przez poludniowa dziure, 2 pietra w dol i do rotow jak sie domyslam. Jesli wyjdziesz tam na poziom -1(czyli do gory) to spotkasz mase Swamp Trolli, oraz 2 zamykane drzwiami(nie trzeba klucza zeby otworzyc) pokoje, w jednym sa Skeletony, a w drugim Ghul :)

smash4
21-05-2005, 11:00
przy tym problemie pisze dokładnie tak :
Cannot connect to a login server.Error:Connection timeout for more information tare a look at the FAQ's in the guide section at www.tibia.com
i co ja mam z tym zrobić żeby mi normalnie działało ??

Maethi
21-05-2005, 12:48
Poczekaj chwile. Mi zawsze działało jak grałem .