PDA

Pokaż pełną wersje : Problem Palka

krol_podziemia
21-03-2008, 09:19
Witam
Dzisiaj chciałbym poruszyć trzy tematy a mianowicie:
- czy palkiem bardziej opłaca sie bić z boltsów , arrowsów niż z rs?
jeżeli ktoś sie wypowiada to chciałbym aby podał uzasadnienie swojego wyboru pomiędzy boltsami a rsami
-czy lepiej jest nosić lekkie eq czy raczej cięższe a więcej arma?
-gdzie można efektywnie poexpić 57 palkiem z 75 distem
Gram na świecie NON PVP

z góry THX:)

Dragon-Fly
21-03-2008, 09:34
1. Na poważniejszy hunt bolce, na taki "zwyczajny" exp rs.
2. Lepiej jest nosić lekkie, uwierz, te x bolców/rs mogą Cię kiedyś zbawić.
3. Hmm... D Lair, PoH?

Milten Magician
21-03-2008, 09:38
1. Jak masz pacc to tylko z rs, bo zadasz raczej większe dmg i masz tarczę na dodatek.

2.Tu podam ci mój przykład, bo sam noszę bardzo ciężkie i mające dużo arm eq, dlatego, że jak idę gdzieś z kumplami bardzo często robię za blokera, to raz a dwa, że jak masz lagi przy takim eq mniejsze waste robisz jak cię potworek dogoni, ofc za cenę ilości spearów.

3. Polecał bym POH tylko na non-pvp trzeba uważać na lurerów itp, a tak to bardzo łatwo pójdzie.

Imho to chyba był już nie jeden podobny temat.

babcia666
21-03-2008, 10:17
1. Jeżeli idziesz na np. elder beholdery czy gs'y to lepiej ofc mieć bolty - trochę mniejszy atak, ale te 2 sq robią swoje. Na masowe hunty lepiej brać rs'y.

2. Ja mam 57 lvl, nosze eq w zależności od expienia - bk ciężkie (więcej arm ratuje tyłek), guardy/mint lekkie (każdy spear jest ważny).

3. Nie gram na n-pvp to Ci za bardzo nie mogę doradzić;/

Aroonia
21-03-2008, 10:22
Witam
Dzisiaj chciałbym poruszyć trzy tematy a mianowicie:
1 czy palkiem bardziej opłaca sie bić z boltsów , arrowsów niż z rs?
jeżeli ktoś sie wypowiada to chciałbym aby podał uzasadnienie swojego wyboru pomiędzy boltsami a rsami
2czy lepiej jest nosić lekkie eq czy raczej cięższe a więcej arma?
3gdzie można efektywnie poexpić 57 palkiem z 75 distem
Gram na świecie NON PVP

1Bardziej opłaca się używać rsów, bo to jest tanie jak woda. Gdy brakuje cap, bez skrupułów wywalamy część włóczni i już mamy wolny. Z boltami to nie takie łatwe ;) Oczywiście mówimy tutaj o opłacalności, nie o efektywności.
2Polecam lekkie eq, ponieważ uciekając przed potworem zmniejszasz jego szanse na zadanie Tobie obrażeń fizycznych, które niweluje arm. Wyciągać go maksa polecam tylko w sytuacjach, w których bijąc potwora stoimy obok niego spokojnie. Swego czasu posiadałem trzy oddzielne sety, na każdy typ walki :)
3Nie wiemy czy jesteś posiadaczem płatnego konta, czy też nie. Załóżmy, że jesteś faccowcem... w tej sytuacji polecam Dragon lair obok Venore, Orc Fortec, Mintwalin (tutaj możesz kuszy używać, z minotaurów wypada mnóstwo bełtów) PoH (z gsami włącznie).

@Edit
W dziale "Magia"? :D

@Down
Odpowiedział ;<

Snagoth
21-03-2008, 10:33
gralem palkiem bardzo dlugo i dodam tylko cos do 2 punktu bo na 1 i 3 dobrze odpowiedziala Aroonia :)

2. co do eq to do lvlu 100+ powinienes nosic tylko i wylacznie lekkie eq... oczywiscie bez przesady.. na 100 lvlu mozesz zmienic crown helmet na royal ktory i tak jest ciezszy ale nie duzo a obrone ma wieksza. Staraj sie nosic jak najlzejsze mozliwe eq ale tak jak powidzialem, nie przejmuj sie jesli chodzi o 20oz a obrona bedzie wyzsza. Do 100+ lvlu nie powinienes nic silniejszego bloczyc wiec arm Ci nie potrzebny, nawet jakby Ci sie zdarzylo to zaraz bloker przejmie... dopiero na okolo 130+ ewentualnie jakiegos demona czy inny shit bedziesz musial przez chwile blokac.. ale mysle ze spokojnie wtedy dasz rade nawet majac to lzejsze eq... a moment, w ktorym bedziesz mogl wymienic eq na chociazby full seta albo demon armor i reszte znajdziesz sam, gdy zauwazysz ze masz sporo biorac duzo amunicji na hunt :)

krol_podziemia
21-03-2008, 11:16
Wielkie dzięki wszystkim ale mało padło odpowiedzi o expowiska
w chwili obecnej jestem Facc i tutaj proszę o jakieś expowiska może być waste ale nieduże , ponieważ na Facc zamierzam dobić 60 lvl i kupuje znowu Pacca. Z góry THX;)

HubertEM
21-03-2008, 11:37
Jak kupisz pacca osobiscie polecam brać loot baga z r spearami i na Banute (nikt nie powinien Ci go skroić na paccu większa kultura) koło 8k na godzine w samej kasie + ape fury+ kamienie+WOD+bana stuff a jeśli zajete to na barbariany na svarground po ostatnim up date bardzo opłacalne. A na faccu d lair mozesz orc fortes sprubować minosy w okolicach horhned fox tower (loot bagi można niezłe robić) dark cathedral i oczywiscie POH t ringa bierzesz i mozesz spokojnie lurowac sobie GS

Favnir
21-03-2008, 21:22
Ja bym Ci poradził tak;

- Weź się za skille. Mam kumpla, który na 50 levelu ma 85 dista i jęczy, że z Royalek mu małe hity wchodzą.
- Exp tam, gdzie Ci wygodniej i gdzie Ci się zwróci.
- Sprawdzaj expowiska - jak padenisz to walnij matce krzesełkiem i możesz grać dalej!