PDA

Pokaż pełną wersje : plz pomocy!!

Fakeus
15-11-2003, 16:18
czy łatwo być knightem na meinie!!
co proponujecie jaki sprzęt zdobyć najpierw!!
czy czarodzie z swordem?

Szyszek
15-11-2003, 16:30
Czy latwo być knightem na mainie??
No nie wiem knighci na niskich lv sa tępieni przez pakkow wiem na wlasnej skorze tego doznalem .
A dla sorca najlepszy jest club. Tak sądze

cykoor
15-11-2003, 18:21
knightem na mainie dosc latwo sie expuje na poczatku!! bo masz swamp trolle i roty ktore latwo rozwalasz ale kolo 25lvlu masz fryty bo niewiadomo na co isc:/

no a dla sorca polecam cluby gdyz sa dosc tanie a ss wazy bardzo malo:D co dla sorca nie jest bez znaczenia:P

Dejvo
15-11-2003, 18:53
taaa... knight najprostsza profesja według mnie, każdy kto gra 1 postacią powinien właśnie brać KNIGHTA! Ale właśnie jak mówił przedmówca - 25 level i ... co dalej?

Ropson
15-11-2003, 21:08
Rycez to sila i koniec nawet sie nie zastanawiaj jak bendziesz szeld na miana odrazy biez ryzeza

kotomaniak
16-11-2003, 11:24
Rycerz na mainie po 25lev to głuwnie blocker, ale na niego przypada 50% lootu :)
Ja jestem sorcem i mam sworda i nie żałuje sword the best!

inny
27-11-2003, 14:24
knight jest niepokonany (jak ma 4 mlvl i duuuzo UH) wkoncy sorc wystrzeli swoje wszystkie runy, a i paladyn nie ma nieskonczonej ilosci strzal/beltow.

Jesli rycerzem nie masz na co polowac na 25 lvl ... hmm to masz problem :) zacznij trenowac chodz do kopalni zbieraj zlom wynos i wracaj - kilka takich rund dziennie przyniesie ci niezle korzysci materialne. Pozniej kupisz sobie niezly sprzet... jesli nie czujesz sie nadal na silach zeby bic soldiery/guardy/cyce trenuj dalej - rycerz to tylko sila fizyczna wiec skile decyduja o jego zyciu i snierci (reka gracza ktora wpore uzyje UH tez )

Tak naprawde przy skilach 80+ lvl 50 rycerz zaczyna zyc a pozniej to juz tylko poezja gry taka postacia :) Tylko ze troche nudno :D ale przynajmniej nikt ci nie podskoczy :) i nie odbedzie sie zaden wiekszy hunt bez ciebie - to ci moge zapewnic ... ( no chyba ze znajda paladyna z podobnymi skilami ) :D

Gimlos
27-11-2003, 15:14
Oryginalnie dodany przez Dejvo
taaa... knight najprostsza profesja według mnie, każdy kto gra 1 postacią powinien właśnie brać KNIGHTA! Ale właśnie jak mówił przedmówca - 25 level i ... co dalej?
lol:P . Kto gra jedna postacia powinien brac knighta?Gdyby twoja rada byla dobra to wsrod high lvl byliby sami knighci... Najprostsza profesja? wszystkie profesje sa proste jesli wie sie jak nimi grac - jesli sie nie wie to kazda bedzie trudna:P
Szyszek: na niskich lvl wlasciwie tylko palek nie jest tepiona postacia (niebezpieczenstwo wypasionych skillow;) )
Kotomaniak: Rycerz po 25 lvl nie musi byc blokerem - przy odpowiednim zapasie UH ( najlepiej jeszcze moznosci rzucania exori ) moze spokojnie chodzic na silne stworki . A no i musi miec sensowne skille;) zreszta ja wolalbym blokowac BK niz chodzic solo na dwarf guarda:P Na pewno duzo wieksza satysfakcja:)

Taerom
28-11-2003, 20:24
Jestem pierwszy raz Knightem i nieweim na jakie potwory chodzić w cześniej grałem druidem ciągle druidami więc znam taktyki wcześniej wspomnianych druidów więc prosił bym o jakieś rady lub na wet pomoc w zdobywaniu itemów ;-) to był żart z tymi itemami jakby co jestem w veno może znacie jakieś ciekawe miejsce do treningu ?????

n3m3s!s
28-11-2003, 22:33
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
Oryginalnie dodany przez Dejvo
lol:P . Kto gra jedna postacia powinien brac knighta?Gdyby twoja rada byla dobra to wsrod high lvl byliby sami knighci... Najprostsza profesja? wszystkie profesje sa proste jesli wie sie jak nimi grac - jesli sie nie wie to kazda bedzie trudna:P
Szyszek: na niskich lvl wlasciwie tylko palek nie jest tepiona postacia (niebezpieczenstwo wypasionych skillow;) )
Kotomaniak: Rycerz po 25 lvl nie musi byc blokerem - przy odpowiednim zapasie UH ( najlepiej jeszcze moznosci rzucania exori ) moze spokojnie chodzic na silne stworki . A no i musi miec sensowne skille;) zreszta ja wolalbym blokowac BK niz chodzic solo na dwarf guarda:P Na pewno duzo wieksza satysfakcja:)

Sorc lub druid: niebezpieczenstwo wypasionego lvl magii i duzej ilosci runow.
Nie da sie ikreslic ktora postac jest najczesciej pekowana bo PK najczesciej leje co mu sie napatoczy.

Gremlin
29-11-2003, 06:52
Nie da sie ikreslic ktora postac jest najczesciej pekowana bo PK najczesciej leje co mu sie napatoczy.

Chyba rycerzy lubia najbardziej poniewaz:
1. Do 20 lvl zwykle nie moze urzywac UH
2. PK to najczesciej paladyni (low lvl pk), taki palek nawet jak ma slabe skille to biega do okola knighta i go obija a knight normalnie go nie dogoni.

A tak pozatym co do pozostalych to slusznie ze istnieje ryzyko wysokich skilli/magic lvl, wiec chyba jednak knight jest najbardziej zagrozony przez PK (ale roznica w sumie niewielka chyba, a rycerz dosyc szybko moze wyexpic i problem zniknie).

Fakeus
29-11-2003, 10:48
Oryginalnie dodany przez Gremlin

Chyba rycerzy lubia najbardziej poniewaz:
1. Do 20 lvl zwykle nie moze urzywac UH
2. PK to najczesciej paladyni (low lvl pk), taki palek nawet jak ma slabe skille to biega do okola knighta i go obija a knight normalnie go nie dogoni.

A tak pozatym co do pozostalych to slusznie ze istnieje ryzyko wysokich skilli/magic lvl, wiec chyba jednak knight jest najbardziej zagrozony przez PK (ale roznica w sumie niewielka chyba, a rycerz dosyc szybko moze wyexpic i problem zniknie).
okej wybrałem knighta to prawda karzdy się go czepia ito niejest najłatwiejsza postać!

Andzia
27-12-2003, 20:10
to zalezy jakie masz skille jesli trenowales sworda polecam knighta jesli club sorca axe druid distance palas<to chyba logiczne no nie>

Gremlin
27-12-2003, 21:32
Oryginalnie dodany przez Andzia
to zalezy jakie masz skille jesli trenowales sworda polecam knighta jesli club sorca axe druid distance palas<to chyba logiczne no nie>

Wcale nie takie logiczne.
Po ostatnim update kiedy to Bright Sword stal sie powszechnie dostepny (tyle o ile) to faktycznie dla rycerza sword staje sie najlepsza bronia.
Pozatym to oczywiste ze paladyn urzywa distance.

Ale juz w przypadku czarodzieja/druida wybor broni jest duzo mniej oczywisty (zalerzy czy wazniejsza jest cena, waga czy inne statystyki).

Tak samo rycerz ktory walczyl club lub axe nie przerzuci sie teraz nagle na co innego - GS, Dragon lance i warhammer nadal maja podobne staty, a wiekszosc rycerzy jak chodza sami to urzywaja wlasnie jednej z tych 3 broni.

osik
04-06-2006, 13:58
wedlug mnie latwa i fajna jest gra knightem na majnie co prawda poczontek jest glupi bo czeba skilowac no ale jak jusz wbjesz skile gdzies po 70 to sama przyjemnosc grc knightem a jak bendziesz chcial isc blokowac gs to wbijesz skile po 77 i idzesz z dobrym eq sam gram knightem

swait : honera
level : 13
sword: 50
sield : 50
nadal skiluje
polecam tom profesje

Diego'Odin
04-06-2006, 14:03
oo kolejny archeolog
czyż nie widziałeś daty tematu?
słownika też w domu nie ma? rolnik wieśniak plax
ponad 3 lata to chyba rekord

Pietru
04-06-2006, 19:26
A mnie sie wydaje ze knighci i paladyni byli lepsi od zawsze.