Pokaż pełną wersje : Call of Duty 4
Ktoś gra? Czekałem na wymianę części i w końcu mogę sobie pograć. Jakieś porady do multi, itp?
Necromantor
27-03-2008, 17:47
Tip:Strzelaj w przeciwników!8o
Ja gram. Porad to jedyne co mi prychodzi na myśl to napoczątku zagraj na trybie "normal" (masz minimape itp.).
P.s. Hardcore rule (nie ma minimapy, 1 strzal = 1 trup , chyba że z pistoletu)
Pozdrawiam
Capality
27-03-2008, 18:06
Nie jedz zoltego sniegu...
Duke Dran
27-03-2008, 18:21
1. Rzucaj granatami na oślep (w kierunku wroga na radarze UAV) a nuż kogoś trafisz.
2. Jako snajper nigdy nie strzelaj dwa razy z tego samego miejsca na serwerach z killcamem.
3. Mądrze dobieraj perki dla każdej stworzonej klasy.
4. Na większości serwerów perk Last Stand jest nietolerowany i uważany za noobowki.
5. Jako snajper dobrą rzeczą jest posiadanie perka zakłócenia UAV ale tylko jeśli preferujesz Lone wolf.
6. Nie stawiaj min bezpośrednio na wejściu np do drzwi. Ustaw je przy prawym lub lewym kącie i tak aby przeciwnik nie zdołał zobaczyć laserów.
7. Dla snajpera miny Claymore są chyba niezbędne
8. Rzucaj granatami na oślep (w kierunku wroga na radarze UAV) a nuż kogoś trafisz.
9. Rzucaj granatami na oślep (w kierunku wroga na radarze UAV) a nuż kogoś trafisz.
i ostatnie
10. Rzucaj granatami na oślep (w kierunku wroga na radarze UAV) a nuż kogoś trafisz.
@Edit
Jeśli ktoś chce się zmierzyć
Nick Damianuss : >
Gra fajna, ale realistyczna tylko w trybie hardcore.
Bardzo fajnie się gra ; )
Nie polecam odrzucać granatów, gdyż gracze najczęściej je podgotowywują i wybuchają nam w dłoni.
Ja używam stun granenad'ów i są przydatne, jeśli wiesz, że w danym pomieszczeniu czai się wróg.
Kieszonkostwo jest moim ulubionym perkiem ;)
Kurdę, zastanawiam się, czy sobie nie kupić CoD4 na kompa albo ps3 :p
Serious Sam
27-03-2008, 20:09
Bardzo fajna gra, w trybie singleplayer non stop akcja!Zero przerwy, no i ta cudowna grafika ;)
Duke Dran
27-03-2008, 23:35
Bardzo fajna gra, w trybie singleplayer non stop akcja!Zero przerwy, no i ta cudowna grafika ;)
Tak samo jak w multi :P z tym, że tam to jest rzeź, a nie precyzyjna i powolna taktyka :P dlatego właśnie uwielbiam COD4.
Kurdę, zastanawiam się, czy sobie nie kupić CoD4 na kompa albo ps3 :p
Ostatnio słyszałem, że ma wyjść parę dodatków do COD'a 4. Wersje na PS3 i X360 będą oczywiście płatne. A na peceta jak to na peceta rar/zip. Sądzę, że lepiej na PC.
Nie polecam odrzucać granatów, gdyż gracze najczęściej je podgotowywują i wybuchają nam w dłoni.
Kto ma na to czas? :P jeśli w Twoją stronę leci z 10x granatów to dwie najlepsze alternatywy to spieprzać albo śmierć :P.
JP.s. Hardcore rule (nie ma minimapy, 1 strzal = 1 trup , chyba że z pistoletu)
Jak to nie ma? UAV jest wszędzie. Przynajmniej ja grając na sporej części różnych serwerów nie doświadczyłem braku tej mapki.
Gra bardzo mi się podoba. Grałem pare razy u kumpli bo na moim kompie to jedynie na CSa 1.6 mogę sobie pozwolić ;p.
Walekifa
27-03-2008, 23:58
Tak samo jak w multi :P z tym, że tam to jest rzeź, a nie precyzyjna i powolna taktyka :P dlatego właśnie uwielbiam COD4.
Kto ma na to czas? :P jeśli w Twoją stronę leci z 10x granatów to dwie najlepsze alternatywy to spieprzać albo śmierć :P.
Spokojnie,to tylko gra..
Można zarąbiście szybko poexpić, i się nieźle zabawić na Team Deathmatch, mapka Shimpment, graczy conajmniej 5, a nazwa servera to by bylo np. Shipment 24/7 hosted by www.xifire.com.
To co pogróbiłem to będzie napewno w nazwie ;]
No i nie uzywaj granatnika i P90 - bron dla noobow ;>
Gra bardzo fajna. Grafika miodzio, sama fabuła też ciekawa:-) Szkoda, ze taka krótka :<
2. Jako snajper nigdy nie strzelaj dwa razy z tego samego miejsca na serwerach z killcamem.
Nie żebym się wymądrzał, ale najlepiej jest, gdy snajper i zabiciu zmienia pozycje. Killcam czy nie ktoś może po prostu zauważyć smugę. Ja zawsze jako snajper w każdej grze, w trybie multi, po strzale zmieniam miejsce.
Ja zawsze jako snajper w każdej grze, w trybie multi, po strzale zmieniam miejsce.
W większości FPS-ów online jest jeszcze ten ból, że przy śmierci zabity pada twarzą w stronę mordercy. Wtedy często widać takiego campera.
Chociaż i tak kampienie w Crysisie FTW. Ogromne mapy, możliwość położenia się i nałożenia kamuflażu (wtedy jest się widocznym tylko z bliska), nawet nie trzeba zmieniać spota tak często. Gorzej z celnością, bo z daleka trudno trafić, nawet z tą lepszą lunetą.
No dobra, trafić dość łatwo, gorzej z obrażeniami, im dalej tym słabiej się wali.
A CoD 4 kupię sobie pewno za czas jakiś. Miesiąc, dwa. Trzy. Więcej. ;p
Komp za słaby na bardzo komfortowe granie (w Crysisie często ginę przez małą ilość fps), a FPSy na konsoli ssą.
Duke Dran
29-03-2008, 09:06
Spokojnie,to tylko gra..
Chyba wywęszyłeś w moich słowach jakiś maniacyzm. Owszem. Lepsze to jak tipja.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.