zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Egzaminy Gimnazjalne 2008 ;)

Stron : [1] 2 3

Gonzo
30-03-2008, 18:35
Ponieważ sprawa w tym roku dotyczy także i mnie, postanowiłem otworzyć taki temat.

Jak się przygotowujecie?
Czy już zaczęliście?
Znacie jakieś strony do powtórki przed egzaminem?

Osobiście uważam, że najlepszą powtórką jest ciągłe rozwiązywanie testów, a jak jesteśmy zmęczeni to przerwa na duże cappucino ;).

Jeśli chodzi o powtórki, to polecam:

http://portalwiedzy.onet.pl/7136,tematyczne.html

Jeśli chodzi o informację o samym egzaminie:

http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,87192,4770758.html?adw=1&gclid=CNyM0pihtZICFQpuMAodLUV6mw

I pamiętajcie... 24 dni zostały! :D

Voon
30-03-2008, 18:40
Czego jaś sie nie nauczy, jan nie będzie umiał. Tj: czego nie nauczyłeś sie do tej pory żadne przgotowania nic nie dadzą. I gówno dzdzą serwisy które na 100% nauczą Cię wszystkiego tak że egzamin znasz na maxa.

eisscheriann
30-03-2008, 18:42
Czy już zaczęliście?

Yyy.. No way! Powtórki w szkole mamy :s
Powtórzyć pare wzorów w dzień egzaminu, wystarczy ;)
Na próbnym miałem 40/50 z hum. i 34/50 z mat-fiz, nie obrażę się jak powtórzę wynik^^

3x 'powtórzyć' _/

Gelt
30-03-2008, 18:48
Ja podszedłem do tego bardzo lajtowo.. W ogóle się nie uczyłem. Wystarczy myśleć. Wszystkie wzory były podane więc nie było specjalnie problemów. Najważniejsze do nie denerwować się i MYŚLEĆ.

Dregar
30-03-2008, 18:57
Jako, że ja rok temu pisałem to cudo. Powiem wam, że nic sie nie uczyłem i miałem 64 punkty (38 matma i 26 hum) miałem średnia 3,8 i w sumie 54 punkty rekrutacyjne, dostałem sie gdzie chciałem, ale żałuje, że przed egzaminem sie nie uczyłem bo z matmy można było mieć spokojnie 47 punktów, a z polaka 35

Pzdr.

Adamsik
30-03-2008, 18:59
Rok temu do zadania z fizyki, ktora sprawia chyba najwięcej problemów, nie trzeba było znać żadnego wzoru. Wystarczyło chwile pomyslec. Te testy są naprawde bardzo łatwe, trzeba tylko pare razy sprawdzic sobie niektóre zadania.
Jeszcze taka mała rada. Pamiętajcie żeby zakodować kartę. Bo ja niestety zapomnialem xD

Rohas
30-03-2008, 19:11
Rozwiązywanie testów Ci nic nie da. Powtórz wzory, a reszta to pójdzie z interpretacji tekstu (human) i myślenia ;-)

Goldscorpion
30-03-2008, 19:18
@Up
Oj zdziwiłbyś się.

Ja tam trochę się jeszcze pouczę. Porozwiązuję egzaminy, pouczę się wzorów itd.
Na próbnym miałem tylko 70 pkt :/ A ja się tu spowiedziałem z 90 <lol2> Ale właściwie nie potrzeba mi aż tyle. Przy średniej 5.0 = pasek masz 60 pkt + 10 za konkursy to i te 70 by wystarczyło

Aroonia
30-03-2008, 19:40
Nie ukrywam, że czuję pewne obawy. Nie wiem czy potrafię dostatecznie dużo. Najbardziej martwią mnie zadania z fizyki i to najobszerniejsze z matematyki... Przedmioty humanistyczne nie sprawiają mi problemów, gorzej ze ścisłowcami. Część przyrodniczo-matematyczna, żebym chociaż na 40 pkt wyciągnął...

ripper
30-03-2008, 19:46
IMO nie ma sensu uczyć się przed testami - jeśli ktoś olewał naukę przez całą podstawówkę i gimnazjum, to mu to już nie pomoże = )
Anyway - banalne to. Nawet część matematyczno-przyrodnicza jest do strawienia.

Aroonia
30-03-2008, 19:53
Nauczycielka z j. polskiego ciągle, ale to ciągle twierdzi, że nic nie umiemy. Opisze biografię jakiegoś literata i każe określić kto to, oczywiście cała klasa milczy. Po przeczytaniu wiersza zleca wyszukanie i nazwanie wszystkich środków stylistycznych... wydaję mi się, że wyolbrzymia. Co Wy na to?

Yoh Asakura
30-03-2008, 19:57
Nauczycielka z j. polskiego ciągle, ale to ciągle twierdzi, że nic nie umiemy. Opisze biografię jakiegoś literata i każe określić kto to, oczywiście cała klasa milczy. Po przeczytaniu wiersza zleca wyszukanie i nazwanie wszystkich środków stylistycznych... wydaję mi się, że wyolbrzymia. Co Wy na to?
Nie dajcie się tak terroryzować, wyolbrzymia. Jeżeli umiesz czytać ze zrozumieniem, to dasz sobie radę. Gorzej z częścią matematyczną ;)

Gelt
30-03-2008, 19:57
Z wierszem jest straszna lipa. Przynajmniej dla mnie xP Ogólnie nauczycielka twierdziła, że nic nie umiem z polskiego i wystawiał mi 2.! Ile pkt. z humana.? 42 xd Więc tak, trochę wyolbrzymiają. Najgorsza jest rozprawka.. Wrr... Tzn. zależy na jaki temat trafisz..

Safiro
30-03-2008, 19:59
Ja narazie się tym nie martwię ale za rok też mnie to czeka ;d
Trzymam za was kciuki ^^
I do książek a nie przed kompem ;D
Pozdro!

Gonzo
30-03-2008, 20:06

W szkole mam dokładnie to samo ze środkami stylistycznymi (tyle, że mieliśmy je wypisać z noweli Sienkiewicza pt. 'Latarnik' - wystarczy pamiętać, czym jest epitet, metafora, usposobienie, porównanie). Na dzisiaj zaplanowałem sobie ich powtórkę, ale chciałem trochę przyexpić bo z wojny wypłaciłem się (Tak, wiem - żałosne). ;)

Mykam się uczyć. :)

Walekifa
30-03-2008, 20:27
50 na próbnym. Ale to przez to,że dali nam trudny mat-przyr... Kto wykroczył poza 25 pkt. w nim to już był niezły kozak. Była tabelka jakie kraje produkują ile herbaty (A w tabelce m.in. Indie,Sri Lanka) A potem pokazali mapę świata i zaznacz sobie te państwa pan... Na pewno każdy wie gdzie jest Sri Lanka...

Yoh92
30-03-2008, 20:33
Heh.. Z Humanistycznego nie muszę się o nic martwić. Tak chociarz myślę :P

Z testu próbnego, humanistycznego miałem 48/50, ale z matematyczno-przyrodniczego mniej niż 30 ;(

Przyłożę się do tego matematyczno-przyrodniczego :D

Aha.. Wisi mi to za przeproszeniem, czy będzie Rozprawka czy Charakterystyka.. Wszystko wkułem na pamięć z humanistyki :P Dlatego też piszę czytelnie na Forum, nie używając Mozilli :D

Pozdrawiam
Yoh92

Marsseel
30-03-2008, 20:45
Wszystko wkułem na pamięć z humanistyki :P Dlatego też piszę czytelnie na Forum, nie używając Mozilli :D

Rzeczywiście:

Heh.. Z Humanistycznego nie muszę się o nic martwić. Tak chociarz myślę :P

Dark Sven
30-03-2008, 20:48
Aha.. Wisi mi to za przeproszeniem, czy będzie Rozprawka czy Charakterystyka.. Wszystko wkułem na pamięć z humanistyki :P Dlatego też piszę czytelnie na Forum, nie używając Mozilli :D

Pozdrawiam
Yoh92
Ta...

Jeszcze trochę czasu mam. Za rok.

Jedynie co może przybić, to to, iż jako pierwsi pisać będziemy testy z Angielskiego, czyli nie wiemy co może być, i na co się przygotować.

Walekifa
30-03-2008, 20:51
Będziecie mieli próbne z Angielskiego na 100%: P

bim
30-03-2008, 21:23
No i co z tego, że próbne :S Nienawidzę swojego rocznika :| Nie lubię być pierwszy ;/

Gelt
30-03-2008, 21:25
Oj będzie zamieszania przy rekrutacji :D

Lasooch
30-03-2008, 21:28
Jako, że ja rok temu pisałem to cudo. Powiem wam, że nic sie nie uczyłem i miałem 64 punkty (38 matma i 26 hum) miałem średnia 3,8 i w sumie 54 punkty rekrutacyjne, dostałem sie gdzie chciałem, ale żałuje, że przed egzaminem sie nie uczyłem bo z matmy można było mieć spokojnie 47 punktów, a z polaka 35

Toś tłuk, jam bez nauki podchodząc punktów zdobył 96 przy takiej samej średniej.

Serious Sam
30-03-2008, 21:32
No, niedługo trzeba się zabrać za te egzaminy, miałem się pouczyć dawno, ale mi się nie chce :S

Valisha
30-03-2008, 22:00
w tamtym roku bez nauki - średnia 3,69 chyba, na próbnym - 41 mat, 39 humanistyczny, na głównym chyba 45 mat, 35 humanistyczny...
słabo, bo przy rekrutacji zabrakło mi 20 pkt do wymarzonej szkoły ;p

wg mnie, jedyne czego można się uczyć do przyrodniczego to wzory, jednostki, itp., bo nie wiadomo na co się trafi.
a do humana rozprawki, rozprawki i jeszcze raz rozprawki :)
powodzenia Wam życzę ;)

Aroonia
30-03-2008, 22:06
Najgorsza jest rozprawka.. Wrr...

Szczerze mówiąc, wolałbym rozprawkę niż charakterystykę, esej czy felieton (oczywiście nauczycielka zarzeka się, że takie zadania mogą wystąpić). Lubię wymyślać argumenty, to swego rodzaju wolność w pisaniu. Wiele z nich można poprzeć na wiele sposobów.

Piatu
30-03-2008, 22:22
Lasooch ssie. ot, co.

Hieyan
30-03-2008, 22:25
Ale właściwie nie potrzeba mi aż tyle. Przy średniej 5.0 = pasek masz 60 pkt + 10 za konkursy to i te 70 by wystarczyło

Z czego wiem, to do szkoły średniej liczy sie cztery przedmioty, za piątke masz 18 punktow. Wychodzi 72 punkty + 5 punktów za świadectwo z paskiem.

Heh... Z Humanistycznego nie muszę się o nic martwić. Tak chociarz myślę. :P

Z testu próbnego, humanistycznego miałem 48/50, ale z matematyczno-przyrodniczego mniej niż 30. ;(

Przyłożę się do tego matematyczno-przyrodniczego. :D

Aha... Wisi mi to, za przeproszeniem, czy będzie Rozprawka czy Charakterystyka.. Wszystko wkułem na pamięć z humanistyki. :P Dlatego też piszę czytelnie na Forum, nie używając Mozilli :D

Pozdrawiam
Yoh92

Oj koleś, imo musisz się martwić. Na czerwono zaznaczę błędy w twojej wypowiedzi.

Aroonia
30-03-2008, 22:32
Z czego wiem, to do szkoły średniej liczy sie cztery przedmioty, za piątke masz 18 punktow. Wychodzi 72 punkty + 5 punktów za świadectwo z paskiem.

Pasek - 8pkt
Piątka - 13 lub 14 pkt, poprawcie mnie
Szóstka - bodajże 16

eisscheriann
30-03-2008, 22:35
Piątka - 13 lub 14 pkt, poprawcie mnie
Szóstka - bodajże 16

yy

piątka- 8 pkt
szóstka- 10 pkt?

ide polski robić bo o 4 walcze a na kucharza ostra konkurencja ;/

Valisha
30-03-2008, 22:36
w tamtym roku bylo:
6 - 15 pkt
5 - 13 pkt
4 - 11 pkt
3 - 7 pkt
2- 4 pkt
pasek - 7 pkt

@edit
coś dawno słyszałam, ze punkty są zależne od województwa.
@down
widzisz, ja jestem pewna, że za pasek było 7 ;p

Aroonia
30-03-2008, 22:41
No to z tego co widzę, punktacja zmienia się z roku na rok : o

Jestem pewny, że pasek daje 8 pkt. Co do ocen, mogłem się pomylić o +/- 1.

@edit
coś dawno słyszałam, ze punkty są zależne od województwa.

Całkiem możliwe. To wiele tłumaczy.

Hieyan
30-03-2008, 22:48
· celujący – 20 punktów,
· bardzo dobry – 18 punktów,
· dobry – 15 punktów,
· dostateczny – 10 punktów,
· dopuszczający – 2 punkty.
- za ukończenie gimnazjum z wyróżnieniem – 5 punktów;

B)

eisscheriann
30-03-2008, 22:55
kurde my o tym samym czy jakiś niewyspany jestem?;s

http://i279.photobucket.com/albums/kk144/Malski_2008/edu.jpg

Gelt
30-03-2008, 22:57
Toś tłuk, jam bez nauki podchodząc punktów zdobył 96 przy takiej samej średniej.

Noobek :< Ja przy 3.2 miałem 84.. A teraz wiadomość dnia:

Znajomy, średnia 2.0, niezbyt bystry. Wynik: 76 :D Toż to woła o pomstę do nieba :<

Argen
30-03-2008, 23:02
Też pisze w tym roku, a w Lubeskim jest:

6 - 20
5 - 15
4 - 10
3 - 5
2 - 2 :D

No co moge powiedzieć, życze wszystkim powodzenia, sobie najbardziej.

P.S.: Ankieta: Czy u was w tym roku również wprowadzili 2 punkty za działalność charytatywną?

P.S.: Mój kumpel z klasy zają pierwsze miejsca w 3 olimpiadach wojewódzkich... Fizyka, matma i anglik...
Teoretycznie ma 600 punktów, na 200 możliwych heh.
Najśmieszniejsze było tłumaczenie wychowawczyni, że jest szansa że nie przyjmą go tam gdzie zechce. (musiało by zgłosić się 30 sierot z max punktami :D)

eisscheriann
30-03-2008, 23:06
Najśmieszniejsze było tłumaczenie wychowawczyni, że jest szansa że nie przyjmą go tam gdzie zechce. (musiało by zgłosić się 30 sierot z max punktami :D)

No w szkole do której ja się wybieram, ostatni pkt. zasady rekrutacji mówi o tym że jeśli jakieś osoby mają tyle samo pkt, średnią, zachowanie etc etc do pierwszeństwo ma sierota :s

A co do pkt. rekrutacyjnych to nie wiedziałem że w innych woj. inna punktacja Oo

Valisha
30-03-2008, 23:06
tak jak mówiłam - to zależy od województwa ;)

http://img146.imageshack.us/img146/2328/punktysl2.png

http://www.kuratorium.lodz.pl/docs/Nabor2008.htm

Gelt
30-03-2008, 23:38
Zależy też od szkoły. Z tego co pamiętam :x

Slythia
30-03-2008, 23:58
A ja sie nie martwilam o przeliczniki ocen/punktow, o ;P. Zas egzamin gimnazjalny... Napisalam bo musialam. Bez nauki, bez przejmowania sie niczym.. Nawet nie wiem na ile ;).

Walekifa
31-03-2008, 09:46
Zależy od szkoły/profilu na jaki idziesz. Jedni dają więcej Punktów za Polski i Języki Obce,a inni mogą dawać za matmę czy chemie.

ToSmutne
31-03-2008, 12:49
Z polskiego na probnych mialem 47, z matmy 15, milo by bylo jakbym z polskiego powtorzyl wynik, a z mamtmy z 25 zdobyl ;d

Lasooch
31-03-2008, 15:48
Lasooch ssie. ot, co.

Nic za darmo, kochasiu.

Noobek :< Ja przy 3.2 miałem 84.. A teraz wiadomość dnia:

Znajomy, średnia 2.0, niezbyt bystry. Wynik: 76 :D Toż to woła o pomstę do nieba :<

Bo ten test śmiesznie prosty jest. Generalnie imo wynik poniżej 40 pkt z poszczególnych części jest śmieszny, chyba że ktoś naprawdę nie ogarnia ścisłych przedmiotów, wtedy może trochę niżej... Z humana wiele umieć nie trzeba.

Ojciec Dyrektor
31-03-2008, 20:49
Ja się tam nie przejmuje ...
Od dziś zostały około trzy tygodnie:
I - powtórka 3 klasy
II - powtórka 2 klasy
III - powtórka 1 klasy

Egzamin ;D

Chciałbym na 80 +(sam egzamin) i dostać się na humana do najlepszej szkoły w mieście ;F Jak się nie dostane to trudno ;D Inżynierów budowlanych, mechaników już nawet w kraju potrzebują ;P Może zdążę pomóc budować stadiony albo autostrady czy inne cudy Mojżesza Tuska ;D

###
kurde zapomniałem ;D Duchownych mamy duży niedobór ;D

Shanhaevel
31-03-2008, 21:04
Heh, ja nie muszę pisać mat-przyra, mam fulla i to jest piękne. Teraz cała para pójdzie w humana. Zapamiętam jedną dobrą radę: NIE bądź przesadnie oryginalny na rozprawce, bo stracisz punkty (tak jak ja na próbnym). : )

Ashlon
31-03-2008, 21:23
###
kurde zapomniałem ;D Duchownych mamy duży niedobór ;D

Duchowny musi teologie skonczyc, a to sa studia, na ktore nie kazdy sie dostaje...;)

Donas
31-03-2008, 21:33
Na ostatnim próbnym dostałem pytanie o miednicę kobiety (wymienić poszczególne części i opisać funkcję jednej z nich), więc wolę chociaż to przekartkować, przypomnieć sobie.

Moja taktyka? Biorę podręczniki z chemii i fizyki z trzech lat i robię sobie miesięczny kurs przyspieszonej nauki tego, co przez 3 lata nauczyciele nie wbili mi do głowy ;)

Gelt
31-03-2008, 21:34
Plus seminarium. A wiecie co mówią o seminariach.. ;x

@down

Oj.. No wiesz.. Każdy wie.!

eisscheriann
31-03-2008, 21:46
A wiecie co mówią o seminariach.. ;x
Ja nie wiem ;[

Macqren
31-03-2008, 22:43
Praca z 3 lat odzwierciedla się na teście gimnazjalnym, nigdy nie nadrobisz tego w 2 tygodnie (jeśli potrafisz się tego wszystkiego nauczyć - masz u mnie szacun : o)
Mnie też czeka ten test, ale mam dla Was pocieszenie, kiedyś, jak zrobiłeś chociaż JEDEN błąd ortograficzny na maturze albo właśnie tym nieszczęsnym teście (nie jestem pewien którym) to od razu 0 pkt. i powtórka klasy !
To jest tylko przykład tego jak szybko edukacja Polska spada na dno.
pzdr zeus xd

Piatu
31-03-2008, 23:05
Plus seminarium. A wiecie co mówią o seminariach.. ;x

@down

Oj.. No wiesz.. Każdy wie.!

Chodzi ci o "Sorry, mozesz mi podać mydełko?"?

Gelt
31-03-2008, 23:19
Można tak to nazwać :x

Slythia
31-03-2008, 23:22
Można tak to nazwać :x
Skad wiesz ;>? Byles?

Pipcio
31-03-2008, 23:59
Myśmy mieli u nas w szkole jakiś arcytrudny ten egzamin ja taki 4uczeń,(no mata 2:D) z całego testu...uwaga 40 punktów,a kumpela zawsze pasek 47... ;/

Rethfing on Aldora
01-04-2008, 07:24
Nie przejmujcie sie tym gównianym testem. I tak w liceum będzie w chuj trudniej :P My do teraz przy jednym trudniejszym słowie na matmie czy fizie wpadamy w zadumę xD Test w gim napisałem na 64 punkty bodajże i ledwo się dostałem na mat-fiz-inf. Jest on beznadziejnym sprawdzeniem inteligencji i wiedzy. Napisałem test słabo, a w liceum radze sobie przyzwoicie (zakres ocen od 3-4), a mam w klasie potężnych idiotów, którzy już proszą się by nie zdać. Nie ma sprawiedliwości :P

Korektor
01-04-2008, 07:59
A po liceum są studia - jeszcze ciężej. ;) Ale fajniej.

Lasooch
01-04-2008, 10:38
Chodzi ci o "Sorry, mozesz mi podać mydełko?"?

A może raczej "Masz ochotę na Snickersa?" ;>

@Rethfing: ja tam w LO mam mniej nauki niż miałem w gimnazjum. Jak się zacznie przygotowanie do matury to pewnie będzie gorzej, ale na razie nie uczę się w ogóle a średnia o 0,1 gorsza niż w gimnazjum =P

Generalnie olewam przedmioty, których nie zdaję na maturze, a za resztę się biorę od drugiej klasy na poważnie.

Mazur199
01-04-2008, 14:04
Ta...

Jeszcze trochę czasu mam. Za rok.

Jedynie co może przybić, to to, iż jako pierwsi pisać będziemy testy z Angielskiego, czyli nie wiemy co może być, i na co się przygotować.

chciałbym pisac z ang :S

(A w tabelce m.in. Indie,Sri Lanka) A potem pokazali mapę świata i zaznacz sobie te państwa pan... Na pewno każdy wie gdzie jest Sri Lanka...

Izi szit, jesli nauczyciel z gegry robił wam spr z panstw/stolic/rzek/wyżyn nizin itp. W gim mialem pare razy takie spr z panstw i stolic, w LO jak mam spr z map to w ogole sie nie ucze a zazwyczaj 4-5 wpadnie

przy sredniej 4,5 w gim z testu mialem 64pkt,mało ale dostałem sie tam gdzie chciałem

Myśmy mieli u nas w szkole jakiś arcytrudny ten egzamin ja taki 4uczeń,(no mata 2:D) z całego testu...uwaga 40 punktów,a kumpela zawsze pasek 47... ;/

na to w ogole nie patrz bo zazwyczaj ten kto ma pasek siedzi w domu przy ksiazkach i uczy sie tylko na jeden spr, a po spr uczy sie na nastepny i wiedza z poprzedniego wyparuje :P w gim gdzie chodzilem byli ludzie ze srednia 5.0+ a z testu ledwo 70pkt

Gelt
01-04-2008, 16:34
Skad wiesz ;>? Byles?

Chodze do szkoły elektronicznej, prawie to samo :<

Rohas
02-04-2008, 19:35
Myśmy mieli u nas w szkole jakiś arcytrudny ten egzamin ja taki 4uczeń,(no mata 2) z całego testu...uwaga 40 punktów,a kumpela zawsze pasek 47... ;/
Taa, jeden wielki bullshit. Kuzynka miała 5.0 średnią i 66 punktów, miałem z niej niezłą polewę jak mi powiedziała:D

Gelt
02-04-2008, 20:04
Ten egzamin pokazuje inteligencje człowieka, a nie możliwości w "kuciu". Wiele jest przypadków jak np. te up co były, że niekoniecznie osoba z 4.5+ napisze go super..

janek@
02-04-2008, 20:14
Powiedzcie mi tylko po co wy się na ten test tak ćpacie? Dostać się do Liceum/technikum to nie sztuka, trudniej w nich przetrwać. xd

@up
Te testy są tylko po to, aby wywrzeć na uczniach tzn. represje, by się uczyli tego co było. Chyba nikt głupi nie zrobiłby testu z całego gimnazjum, kartka po kartce. xD

Lasooch
02-04-2008, 21:28
Powiedzcie mi tylko po co wy się na ten test tak ćpacie? Dostać się do Liceum/technikum to nie sztuka, trudniej w nich przetrwać. xd

Biadolisz od rzeczy.

Korektor
02-04-2008, 21:41
@up,
W pełni popieram. Łasy jest dowodem na to, że jak się dostaniesz, to nie ważne jak głupi jesteś - utrzymasz się.

@down,
Jak możesz mnie tak pojechać? :<

Argen
08-04-2008, 22:18
@up

To jest taki profil?! Serio?

@Edit

Ten post został nagrodzony punktami karnymi.

Myszun
09-04-2008, 17:50
Ja kce angielski na egzaminie ;(

Dentka7
09-04-2008, 17:59
Ja kce angielski na egzaminie ;(

oo dobra opcja, angielski zamiast matmy ^^

Bambuko
09-04-2008, 18:13
lol janek ludzie których znam i którzy "nie przetrwali" są genetycznie uwarunkowani do tego, żeby mieć wykształcenie podstawowe. a do dobrego lica trudno się dostać, potem luz - jeśli już się udało

Gelt
09-04-2008, 18:33
Czy ja wiem, że taki luz.? Żeby DOBRZE skończyć taką szkołę to trochę jednak trzeba poświęcić się nauce.

Gimlos
09-04-2008, 23:35
Czy ja wiem, że taki luz.? Żeby DOBRZE skończyć taką szkołę to trochę jednak trzeba poświęcić się nauce. Co rozumiesz przez "dobrze"?

Slythia
09-04-2008, 23:41
Wcale nie trzeba. Jestem tego idealnym przykladem.

Bambuko
10-04-2008, 09:57
Gelt dla mnie "przetrwanie" to znaczy ukończenie tego samego liceum w 3 lata i tyle ; /
Poza tym jeśli dostaniesz się do dobrego liceum, to pewnie nie będziesz mieć większych problemów, żeby tam zostać.
I nie mówię, że nie masz się uczyć - w sumie to zależy od człowieka i od nauczycieli.

Gelt
10-04-2008, 11:15
Co rozumiesz przez "dobrze"?

Dobrze, rozumiem tak, żeby dostać się na jakieś wartościowe studia. Np. (chodź nie wiem jak teraz) na polibudę choćby.

@Slythia

Wszędzie znajdą się ewenementy..

@Bambuko

A ja mówię, że trzeba się trochę pouczyć, żeby gdzieś się dostać :-P Nie kwestionuję, że utrzymać się jest trudno.

Valard
10-04-2008, 14:09
Eh, też pisałem ten test kiedyś i wiecie co Wam napisze. Nie jest naprawdę trudny. Jeżeli nie masz większych problemów z nauką to napiszesz na luzie. Ja nagryzmoliłem jakieś 88pt. chyba i jeszcze świadectwo z paskiem. Wogle gimnazjum to tak naprawdę nie jest nauka jeszcze, zobaczycie jak ukończycie ^^

Bambuko
10-04-2008, 14:47
Eee Gelt no trzeba się uczyć do matury, a nie w liceum. To jednak co innego.

Lasooch
10-04-2008, 15:06
Wogle gimnazjum to tak naprawdę nie jest nauka jeszcze, zobaczycie jak ukończycie ^^

Nie wiem, ja będąc w liceum uznawanym za najlepsze/drugie w mieście mam dużo większy luz niż w gimnazjum. Co prawda do matury uczyć się będę i będzie trochę więcej roboty, ale jednak - w gimnazjum było więcej zapierdzielania.

piotrek_690
11-04-2008, 12:32
witam podzielam opinie Gelt egzaminy typu :Egzamin gimnazjalny i matura maja ocenic twoja zdolnosc do logicznego myslenia, oczywiscie mosisz miec podstawowa wiedze i znak kilka wzorow itp ale bez sensu jest kucie nonstop wystarczy podjesc do tego spokojnie .Ja osobiscie nie ucze sie
(i tak naprawde nigdy tak na powaznie sie nie uczylem,denerwowalo mnie siedziec i patrzyc sie [czytac] w nudna ksiazke), troche uwazalem na na lekcjach, i jakos mi to dobrze wyszlo zdalem egz gimnazjalny na 79 pkt dostalem sie do licem o profilu jakim chcialem a maturke zdalam na srednio 65-75% na studia tez wybrane sie dostalem.
Moja rada nie wkuwac caly czas tylko przypomiec sobie najwarzniejsze rzeczy jakies wzory itp
pozdro i powodzenia 3mam kciuki za was;p

piotrek_690
11-04-2008, 12:34
witam podzielam opinie Gelt egzaminy typu :Egzamin gimnazjalny i matura maja ocenic twoja zdolnosc do logicznego myslenia, oczywiscie mosisz miec podstawowa wiedze i znak kilka wzorow itp ale bez sensu jest kucie nonstop wystarczy podjesc do tego spokojnie .Ja osobiscie nie ucze sie
(i tak naprawde nigdy tak na powaznie sie nie uczylem,denerwowalo mnie siedziec i patrzyc sie [czytac] w nudna ksiazke), troche uwazalem na na lekcjach, i jakos mi to dobrze wyszlo zdalem egz gimnazjalny na 79 pkt dostalem sie do licem o profilu jakim chcialem a maturke zdalam na srednio 65-75% na studia tez wybrane sie dostalem.
Moja rada nie wkuwac caly czas tylko przypomiec sobie najwazniejsze rzeczy jakies wzory itp

Valard
12-04-2008, 12:15
@Lasooch - Ja w najlepszym w mieście i nie jest kolorowo...ale już koniec niedługo

Cloudres
12-04-2008, 12:25
Nauka do egzaminów to zupełna strata czasu. Sam wiem z doświadczenia, wszystkie wzory podane są na tacy. Ja na waszym miejscu pooglądałbym trochę testów z lat poprzednich a najbardziej radzę zwrócić uwagę na dłuższe prace pisemne. Sam się na tym przejechałem bo na rozprawce straciłem 10 punktów a z części humanistycznej miałem 39. Łącznie było 85. Co do tego co pisali inni że nauka zaczyna się po gimnazjum- 100% prawda. 3 lata olewania sobie szkoły w gimnazjum mają się nijak do poziomu który jest w DOBRYCH liceach. I stwierdzenie że jak się ktoś dostanie do takiej szkoły to w niej przetrwa jest nieprawdziwe bo po pierwszym roku z mojej klasy odpadły 3 osoby, a i w tym ze dwie szykują się do opuszczenia mojej szkoły.

Bambuko
12-04-2008, 12:52
Moja rada nie wkuwac caly czas tylko przypomiec sobie najwazniejsze rzeczy jakies wzory itp

gimnazjalny - tak, ale do matury trzeba się uczyć. może z geografii wykombinujesz coś "myśleniem". wiedza jest potrzebna i nieraz spora.

Cloudres - no nie wiem nie wiem kumple moi, którzy nie zdawali 1 klasy w liceach wyraźnie odstawali ALBO zupełnie olewali szkołę, nie zależało im na tym, nierzadko chodziło o nieobecności, a nie wyniki, a jeśli ktoś już nie zdał, bo był słaby, to po prostu był słaby, nie to, że się nie uczył, bo może i to robił. zastanów się, czy te 3 osoby odpadły, bo się nie uczyły czy powody były inne.

Tompior
12-04-2008, 13:40
gimnazjalny - tak, ale do matury trzeba się uczyć. może z geografii wykombinujesz coś "myśleniem". wiedza jest potrzebna i nieraz spora.

Z geografii trzeba miec duza wiedze teoretyczna. Wiadomo, ze sa zadania na myslenie, ale trzeba tez umiec sporo.

Bambuko
12-04-2008, 17:57
ale z historii trzeba jeszcze więcej, tak samo z matematyki (tj. z matematyki po prostu trzeba się tego nauczyć, a nie iść "jestem inteligentny to zrobię") i innych przedmiotów (nie mówię tu o j. polskim, bo jest obowiązkowy, ale dla większości niepotrzebny)

Pipcio
13-04-2008, 00:13
Wcale nie trzeba. Jestem tego idealnym przykladem.
Mój brat jest idealnym przykładem,całe liceum olał,uczył sie tylko konkretnie w gimnazjum tylko poto żeby sie dostać do liceum ,po czym napisał na b.dobry wynik Mature i teraz studiuje jeden z trudniejszych wydziałów na Politechnice Śląskiej,dodam że to liceum to jedno z najlepszych na śląsku...

metiu
13-04-2008, 19:36
No, to już za chwilę. Nie martwię się specjalnie, mimo że ogólna pkt z próbnego u mnie wynosiło 50/100 (: Z polaka cały czas powtarzamy na lekcji, podręczników nie nosze od 2 miesięcy bo cały czas powtórki. Tydzień przed tylko się dla pani z matmy i pana z fizyki się przypomniało, że to już zaraz i kartkówki z wzorów cały czas nam robią. Tak więc żadnego przygotowywania nie przewiduję.

Master Szocik
13-04-2008, 23:53
@Up

U mnie tak samo, srają kartkówkami i zadają od ciula, ale trening czyni mistrza zawsze coś w tej głowie zostanie :)

raven
14-04-2008, 08:34
te testy sa przereklamowane :p bez uczenia sie 78 pkt wyciagnalem pare lat temu

piotrek_690
14-04-2008, 08:53
rav u mnie tak samo, kto mial czas w gimnazjum sie uczyc, a z matura to tez nie do konca, jesli umiesz logicznie myslec i oczywiscie cos umiesz to na pewno zdasz przyzwoicie(70-80%). Ja w ogloniaku nie uczylem sie do matury, no moze na prezentacje z polaka 2 h dzien przed egzaminem.
Nie uwazam ze wogole nie trzeba sie uczyc, bo cos trzeba wiedziec ale bez przesady,taki przyklad mialem koleznake w szkole uczyla sie do matury 3 miechy przed maturka caly czas nigdzie nie chciala sie wyrwac tylko koczowala w pokoju i pochlaniala wiedze, efekt byl taki ze zdala dzieki romkowi i miala srednia 40% przeuczyla sie cipa hah

ciunki
14-04-2008, 22:06
Ta..
Te testy mi nic nie daly , mialem z pol/mat 33/43 ale i tak sie dostalem bez problemu tam gdzie chicalem ale hm... nauczyciele dawali testy zamiast prowadzic normalne lekcje i byl luzik

Bakuo
17-04-2008, 22:05
Taak, a ja liczę na 37+/37+. Póki co próbuję zrozumieć te zryte funkcje w matmie.

Rethfing on Aldora
18-04-2008, 20:10
Egzaminy Gimnazjalne to porażka. Miałem mniej niż 70 punktów, z ledwością dostałem się do liceum w moim mieście, a teraz nie mam mniejszych problemów żeby nie mieć żadnej dwójki na świadectwie. Ten egzamin nie odzwierciedla wiedzy ani inteligencji. To jest jakby sprawdzian tego, czy potrafisz sobie wkuć do głowy pare wzorów i to potem wykorzystać. Matura to dopiero wyzwanie... Ale akurat tam ze wzorami nie ma problemów bo na matmie i fizie dostaje się tablice. Z Chemii pewnie tak samo.

Gelt
18-04-2008, 20:29
@up

Poczytaj sobie poprzednie wypowiedzi. Ludzie ze średnią ~3 piszą na ponad 80 pkt. Zresztą, tam były podane wzory, więc co tu kuc.? o.O

semiliren
18-04-2008, 21:32
Do egzaminu trzeba podejsc na luzie i nie stresowac sie (az tak bardzo;)).

Z drugiej strony, to tez zalezy na jaki egzamin sie trafi.

Rincewind
19-04-2008, 15:01
To jest jakby sprawdzian tego, czy potrafisz sobie wkuć do głowy pare wzorów i to potem wykorzystać.

Kuc w gimnazjum? o.O

ripper
19-04-2008, 16:40
Egzaminy Gimnazjalne to porażka. Miałem mniej niż 70 punktów, z ledwością dostałem się do liceum w moim mieście, a teraz nie mam mniejszych problemów żeby nie mieć żadnej dwójki na świadectwie. Ten egzamin nie odzwierciedla wiedzy ani inteligencji. To jest jakby sprawdzian tego, czy potrafisz sobie wkuć do głowy pare wzorów i to potem wykorzystać. Matura to dopiero wyzwanie... Ale akurat tam ze wzorami nie ma problemów bo na matmie i fizie dostaje się tablice. Z Chemii pewnie tak samo.
Coś jeszcze mądrego powiesz? Ten egzamin sprawdza i wiedzę i inteligencję, a to, że większość ma problemy z zapamiętaniem informacji dłużej niż na najbliższy sprawdzian, to już inna kwestia.

W zeszłym roku razem 90 punktów (48 humanistyczny, 42 matematyczno-przyrodniczy) - IMO test jest prosty, jeśli ktoś jest przynajmniej przeciętnie inteligentny, uważa na lekcjach i interesuje się czymś więcej niż przysłowiowa piłka nożna i komputer.

Badzo
19-04-2008, 18:33
we wtorek egzamin, moja nauka polegała na odwiedzeniu trzy razy kolka z fizyki na ktorym powtarzana byla klasa pierwsza, druga i trzecia. i tyle..

Gonzo
19-04-2008, 19:05
@up

Poczytaj sobie poprzednie wypowiedzi. Ludzie ze średnią ~3 piszą na ponad 80 pkt. Zresztą, tam były podane wzory, więc co tu kuc.? o.O

Nie zawsze są, tylko czasami.

Gelt
19-04-2008, 21:21
Prawda, ale nie potrzeba uczenia się wszystkich na pamięć. Wystarczy bycie na lekcjach i uważanie.

metiu
19-04-2008, 21:32
Jakby kto potrzebował, to to z czego będę robić jutro powtórkę.

Biologia
http://bi.gazeta.pl/im/5/4058/m4058195.pdf
Fizyka
http://bi.gazeta.pl/im/3/4081/m4081763.pdf
Matematyka
http://bi.gazeta.pl/im/4/4081/m4081764.pdf
Polski
http://bi.gazeta.pl/im/7/4058/m4058197.pdf
Chemia
http://www.gptyczyn.edome.../vad_chemia.pdf

Testy
http://bi.gazeta.pl/pub/gim_2008/index.htm
Co trzeba wiedzieć o egzaminie
http://serwisy.gazeta.pl/...92,4770758.html
Tego nie będzie na egzaminie
http://serwisy.gazeta.pl/...92,4770788.html

Kimo36
19-04-2008, 22:01
Się w garniaku bedzie trzeba przywlokac ;s
Njabardziej to sie obawiam chemii & fizykii, reszta light ;p

Ojciec Dyrektor
19-04-2008, 22:08
Jakby kto potrzebował, to to z czego będę robić jutro powtórkę.

Biologia
http://bi.gazeta.pl/im/5/4058/m4058195.pdf
Fizyka
http://bi.gazeta.pl/im/3/4081/m4081763.pdf
Matematyka
http://bi.gazeta.pl/im/4/4081/m4081764.pdf
Polski
http://bi.gazeta.pl/im/7/4058/m4058197.pdf
Chemia
http://www.gptyczyn.edome.../vad_chemia.pdf

Testy
http://bi.gazeta.pl/pub/gim_2008/index.htm
Co trzeba wiedzieć o egzaminie
http://serwisy.gazeta.pl/...92,4770758.html
Tego nie będzie na egzaminie
http://serwisy.gazeta.pl/...92,4770788.html

Podaj poprawny link do "Chemii" :)

J.D
19-04-2008, 22:18
Ja za rok tez zdaje :D

Angielski - piece of cake xD

metiu
19-04-2008, 22:40
Podaj poprawny link do "Chemii" :)

Strony znalazłem na forum mojej klasy. Chodzi Ci o to, że niby wstawiłem keyloggera czy coś Ci nie działa? Plik jest pdf, chyba oczywiste że nie keylogger.

#EDIT
OPS... Chemia i mi nie działa. Mój błąd, zwracam honor. Już kasuję ;P
#EDIT2
@down
No damy damy, musi damy (:

Myszun
20-04-2008, 05:46
Za dwa dni egzamin a ja zamiast sie uczyc siedze po nocach i pije ;( Hoj damy rade no nie:D:D:D:D:D:(:)B)B):]:p

NecroLukas
20-04-2008, 13:19
holi szit ;||
jeszcze mam czas, jutro się pouczę ;x

Osore
20-04-2008, 19:03
Rofl, a moim znajomi beda jutro recytować "Pieśń Świętojańską" Kochanowskiego, polonistka im powtórkę zrobiła.
Nie przejmujcie się tym, to jest proste. Tylko jak pozwolicie, żeby was nerw pożarł to nic nie napiszecie. Uspokoić się, iść na spacerek. Rozsądny, myślący człowiek będzie miał z 80 punktów, jak przypomni sobie wzory z fizyki i nie narobi błędów w pisemnej części humanistycznego to ma 95. Margines błędu musi być.

Valisha
20-04-2008, 20:21
Rozsądny, myślący człowiek(...)jak przypomni sobie wzory z fizyki i nie narobi błędów w pisemnej części humanistycznego to ma 95.

Nie zrobiłam żadnego błędu, wzory umiałam b. dobrze a miałam 79 zamiast tych 95. Powyżej 90 pkt miało chyba 5 osób w całej szkole.
Wynik nie zależy tylko od tego, czego się nauczymy, ale jeszcze od egzaminatora, który sprawdza część humanistyczną. Rozprawka/odpowiedzi pisemne albo się spodobają albo nie. Na moim przykładzie - zawsze z tego typu prac dostawałam 5, na egzaminie 12/25 pkt.
Powodzenia wszystkim życzę ;)

Anerian
20-04-2008, 21:28
U mnie najgorzej z humanem xD. Z próbnego to miałem tylko 31 ;(. Prawie full z zamkniętych i 3/4 maxa z rozprawki, a z reszty otwartych prawie 0. Hail moja inteligencja. Z matematyki można na spox dostać 45 pktów. A ja mam zajebiście bo 2 dni do testu a ja na angine chory ^^. Hail moje zdrowie :(.

Myszun
20-04-2008, 21:52
holi szit ;||
jeszcze mam czas, jutro się pouczę ;x

No! <żółwik przez neta>

Bakuo
20-04-2008, 21:59
To ja mam pytanie do absolwentów gimnazjów, czy n (pi) trzeba przelicza na 3,14 , czy można zostawic przy wyniku?

Yoh Asakura
20-04-2008, 22:02
To ja mam pytanie do absolwentów gimnazjów, czy n (pi) trzeba przelicza na 3,14 , czy można zostawic przy wyniku?
AFAIR to w poleceniu masz zazwyczaj "Przyjmij, że pi = x (tutaj dowolna liczba)" i to podstawiasz. Ale jeżeli będzie tylko obliczyć np. pole koła, to się zostawia.

X-Zero
21-04-2008, 15:40
Uff... ja mam nadzieję na jakieś 40 punktów z humanistycznej, czy tam jakiej :P, dostanę, ale powiedzcie mi (tylko nie odpowiadajcie jutro bo będzie za późno :P)...
Czyy.... http://bi.gazeta.pl/im/7/4058/m4058197.pdf tyle starczy? xd

@down:
Chodzi mi o powtórzenie, bo logiczne, że trzeba logicznie myśleć :P

btw. jeszcze 17 godzin do rozpoczęcia testu
Brawo! Zestresowałeś mnie! xD

@edit:
Ale o wypowiedzi pisemnej to chyba warto powtórzyć? Bo u mnie z tym słabo (a raczej słabo jak temat jest... no po prostu taki, którego np. nie lubię :P).

Hieyan
21-04-2008, 16:01
No raczej nie dowolna liczba, zawsze jest podane, że trzeba przyjąć za pi 22/7.

X-Zero: Nie. Możesz mieć wykute wszystko z tej strony na pamieć, a nie potrafisz myśleć logicznie i słabo napiszesz.

btw. jeszcze 17 godzin do rozpoczęcia testu :)

Yoh Asakura
21-04-2008, 16:06
No raczej nie dowolna liczba, zawsze jest podane, że trzeba przyjąć za pi 22/7.

Źle się wyraziłem, nie dowolna, jeno podana przez autora zadania.

Argen
21-04-2008, 16:31
Kurde, zaczynam się tym denerwować. A taki byłem 'na luzie' :S

@kilka 'down-ów' :d

Dzięki za otuche, dziwne, ale to, że ludzie z forum piszą ten test, pociesza mnie bardziej, niż to, że piszą go koledzy z rl.

Arfyd
21-04-2008, 16:35

A ja wręcz przeciwnie. ^^ Po prostu nie mogę się doczekać tego egzaminu. : P

Myszun
21-04-2008, 16:36
Blee, przeczytalem pol strony tego co typ dał z polskiego i już mi sie nie chce... Ide grać, w dupie mam.

NecroLukas
21-04-2008, 16:36

Mam podobnie. Jeszcze wczoraj zupełnie nie myślałem o tym, wszystko lajcik a dzisiaj z każdą godziną narasta niepokój ;|

Bakuo
21-04-2008, 16:38
A ja wręcz przeciwnie. ^^ Po prostu nie mogę się doczekać tego egzaminu. : P
Ja właśnie też i nie wiem czy to dobrze, czy źle.

KrEmAs KAc
21-04-2008, 16:45
już trudniejsze są egzaminy na prawko niż te gimnazjalne :)

Kurde, zaczynam się tym denerwować. A taki byłem 'na luzie' :S się nie denerwuj :) moja siostra jutro piszę a gra teraz w Simsy :]

moja rada: spalcie się :) jak nie złapiecie eMula to będziecie mi dziękować:)

btw: kto wmyślił Gimnazjum??

Filet
21-04-2008, 19:08
...................................

Master Szocik
21-04-2008, 19:46
No chłopaki i dziewczęta to już jutro życzę wszystkim dużo szczęścia, ja się dziś odstresowałem i na parę browarków poszedłem teraz można cośpowtarzac :D

Rohas
21-04-2008, 19:49
Hje hje, ja sie stresowałem przez ostatni tydzień, jak wszyscy spokojni byli. Teraz większość szlag trafia jak pomyślą o egzaminie, a mnie już to zwisa : D

Maggic
21-04-2008, 19:49
No chłopaki i dziewczęta to już jutro życzę wszystkim dużo szczęścia, ja się dziś odstresowałem i na parę browarków poszedłem teraz można cośpowtarzac :D

Ty i piwo?!... ty i piwo?!?!?! powtarzam ty i piwo ?!?!??!!??!?!?!?!?

@topic

Życze wam duzo szczescia, tylko czego wy sie ludzie uczyc chceta jak i tak napiszeta na tyle, ile umieta. xDddd

taaaaaaaaaaaaaaak... napisal ;D

edit: tak, napisalem jak bym zyczyl duzo szcecaic z okazji urodzin ;DDddd Zycze dobrych c wynikow ;DDD***

Master Szocik
21-04-2008, 19:55
Ty i piwo?!... ty i piwo?!?!?! powtarzam ty i piwo ?!?!??!!??!?!?!?!?

@topic

Życze wam duzo szczescia, tylko czego wy sie ludzie uczyc chceta jak i tak napiszeta na tyle, ile umieta. xDddd

taaaaaaaaaaaaaaak... napisal ;D

edit: tak, napisalem jak bym zyczyl duzo szcecaic z okazji urodzin ;DDddd Zycze dobrych c wynikow ;DDD***

grozisz mi?

Rukahs
21-04-2008, 19:56
grozisz mi?

Ahahahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahaahahahaah ahahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahaahahahaahah ahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahaahahahaahahah ahaahahahaahahahahaahahahaahahaha

Master Szocik
21-04-2008, 19:59
Ahahahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahaahahahaah ahahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahaahahahaahah ahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahaahahahaahahah ahaahahahaahahahahaahahahaahahaha

ahauahuahauahauhuauahauhauhauhuahahahahuhauauhahau hauhauauahauhauhauhauhauahuahauhauahuahuahuahuahau auhauhauahuahauhauhahuahuahuahuahuahuuhahauhuahuah uahuahuahuahuahuahahuahuhuahuahuahuauahuahuauhuhah auhahuahuahuauhahuahuahuauhauhahuuhahuahuahua'

Jestem trolem

Lasooch
21-04-2008, 20:03
top: powodzenia. I po prostu chill out i się nie stresujcie a będzie dobrze ; )

offtop: piwo jest dla lam, prawdziwi trv piją Komandosa tudzież wino marki Wino.

Myszun
21-04-2008, 20:06
Prawdziwy agropol ftw _/

Mamy koneserów pod sklepem nigdy ci podróby nie kupią <3

KrEmAs KAc
21-04-2008, 20:08
Gimnazjalni pasjonaci piwa...
n/c

Myszun
21-04-2008, 20:10
Ach ta dzisiejsza młodzieź :(:(:( (też dzis na pifku byłem : <)

Master Szocik
21-04-2008, 20:12
n/c

Pan wielce dorosły pasjonat czapek moherowych.

Dego
21-04-2008, 20:13
@2UP
Myszuuuuun znalazłem cie!!! Wracaj do tematu o Candi!

btw. Dzięki temu że wy piszecie ja mam wolne 2 dni oO ale za rok ja też pisze ;(

Glon Elriel
21-04-2008, 20:42
<3 0,7 BOLS

Marsseel
21-04-2008, 20:44
i tak nie zdacie

piotrek_690
21-04-2008, 20:49
i tak nie zdacie
uraz jakis?

Jutro egzamin, wiec zycze wam szczescie i latwych pytan:)
Rada: nie stresujcie sie myslcie logicznie , jak nie znacie odpowiedzi na pytanie to brac sie za nastepne zeby nie tracic czasu a jak zostanie troche czasu to brac sie za to co nie zrobione sprawdzic 3 razy i itp.
btw: kto w gimnazjum nie pil piwa??;>

Myszun
21-04-2008, 20:58
Zeby zdac wystarczy sie podpisac :cup:

Ojciec Dyrektor
21-04-2008, 21:26
n/c

to samo u mnie w szkole ... i do tego jeszcze papieroski. Jak dla mnie to żal.pl .... no ale "róbta co chceta" tylko nie przychodzić do mnie potem z rakiem :D bez urazy dla tych osób no ale ...

edit:

ofc. powodzenia jutro ;)

Thomisson
21-04-2008, 21:29
Powodzenia jutro wszystkim, mam nadzieję, że nam dobrze pójdzie ;)

Rohas
21-04-2008, 21:32
Masz na myśli ogólnie w gimnazjum czy dzisiaj przed egzaminem? ;>

Yoh Asakura
21-04-2008, 21:38
/me podnosi rękę do góry
@Topic:
No to co, powodzenia wszystkim. Żebyście napisali jak najlepiej.

Rayza
21-04-2008, 21:42
żebym/żebyśmy dostał 80pkt!
powodzenia wszystkim!

Badzo
21-04-2008, 21:49
żebym/żebyśmy dostał 80pkt!
powodzenia wszystkim!
o ja, ja 80 pkt to sobie jako plan minimum zakladam ;)

Myszun
21-04-2008, 21:56
Dobra życze dostania ile tam chcecie tylko tych pkt a po egzaminach pijcie dobre piwo \o/

Rupert
21-04-2008, 22:23
nie ma co się bać, jest przeciek! kopiować poki jest strona.. zaraz mogą zamknąć!

http://www.bartaz666.republika.pl/test_ok.html

Macqren
21-04-2008, 22:38
@up
precz ! szatanie ! xd

Puii
21-04-2008, 23:13
nie ma co się bać, jest przeciek! kopiować poki jest strona.. zaraz mogą zamknąć!

http://www.bartaz666.republika.pl/test_ok.html

dobre : d, na pewno skorzystam.

<.<
22-04-2008, 00:38
i tak nie zdacie
A ty wracaj sie ciąć.
@Topic: Nie stresować sie a będzie git jak już parę razy mówiono.
Kurde ale strach pomyśleć o środzie... Polski i historia... Brrr!

boBovita
22-04-2008, 06:28
Powodzenia wszystkim gimnazjalistom, bez stresu, a pójdzie lekko :].

Kleczajek
22-04-2008, 07:03
Lajcik będzie nie ma co sie przejmować ;d

GL

Arfyd
22-04-2008, 07:16
Ja tak jak w ostatnich dniach.. zero stresu, zero paniki. Może mnie coś ruszy w szkole. : P Ehh jeszcze 1h 45min : D

Arack
22-04-2008, 07:49
kurde to juz tylko godzina z kawałkiem ja sie boje xD ...;d

Ciamouu
22-04-2008, 07:57
Powodzenia wszystkim. Jak to sie mówi po Angielsku Good luck And Have Fun. Dacie Rade! ;)

Oerciak
22-04-2008, 07:58
Nie przejmowałem się tym wcześniej to i nie przejmuje się tym teraz,najwyżej nie zdam.

Arack
22-04-2008, 07:58
hmm jak by tak sobie strzelic pul litra to by człowiek się tak nie martwił ;d

Kozunek
22-04-2008, 08:03
Życzę szczęścia wszystkim :D Ja tez niestety pisze :/

P.S. Nie dziękujcie :D

@edit
Wielkie odliczanie: Jeszcze 55 minut :D

Arack
22-04-2008, 08:04
najwyzej nie zdamy a tak wogóle to dziś jest humanistyczny czy ten drugi?xD ide teraz se 2 długopisy czarne kupić...:D

Ciamouu
22-04-2008, 08:07
Dzisiaj Human : D

Davido16
22-04-2008, 08:12
Powodzenia wszystkim "testopisarzom", chociaż sam dziś piszę jakiś próbny ;<

Arack
22-04-2008, 08:20
eh hmm... a wogule nie da sie nie zdać tego egzaminu co nie?xD
chyba...;d

a jak dzisiaj humanistyczny to NIE.... rozprawka!
ja pitole...

Koszyk
22-04-2008, 08:24
Echem, powodzenia!

Kulikos
22-04-2008, 10:48
Dorastanie... No nie powiem, temat dość ciekawy. Jedyne z czym miałem problem to z jakiej dynastii był Bolesław Krzywousty, bo jestem matoł z historii. Ale dzięki pani od polskiego, która wałkowała z nami "Kamienie na szaniec" było dobrze.

Arack
22-04-2008, 10:50
egzamin nawet latwy nie wiedziałem z jakiej on dynasti to zgadywałem ale problem miałem zdaje sie z 22 ten odrazu zadanie pod obrazem zna moze ktoś odpowiedz?;d

Anerian
22-04-2008, 10:52
Ja napisałem że oraz miał głębie z powodu kontrastu zikmnych i ciepłych kolorów (coś takiego na sztuce na pie******), a ten ziom to chyba Piast był. Charakterystyka była trochu do kitu X(, skąd mam pamiętać te książki jak je daaawno temu robiliśmy. Ale fajnie, bo tuż przed testem przerabialiśmy wszystko o autorze tego wierszyka po obrazie xD. Hail Polak.

R3T
22-04-2008, 11:10
Tak boleslaw krzywousty byl piastem, sam zaznaczylem najpierw jagiellonow a potem zmienilem na piastow, rozprawka owned gdybym mial pamietac wszystko glowe by mi rozjebal* ;]

Yoh Asakura
22-04-2008, 11:12
Dziękujemy za charakterystykę, lanie wody rox.

Thomisson
22-04-2008, 11:14
Dziękujemy za charakterystykę, lanie wody rox.

Taaak pisanie jacy byli wspaniali itd było ekstra ;) Ogólnie test łatwy był, trochę było historii, z której jestem całkiem dobry ;)

Yoh Asakura
22-04-2008, 11:17
Taaak pisanie jacy byli wspaniali itd było ekstra ;) Ogólnie test łatwy był, trochę było historii, z której jestem całkiem dobry ;)
Test łatwy, a najgorsze było to pytanie, w którym trzeba było usunąć opinię i NIE cytować. Dobrze, że to zauważyłem, bo już miałem wszystko przepisane ;)

Bakuo
Nasza kochana nauczycielka: 'Na 99,9% będzie rozprawka'. Co za pech...

Rohas
<ironia> Charakterystyka była bardzo miłym dodatkiem </ironia>
Jak sie wyszło z budy, to tylko: "bo ** oni tą *** charakterystyke *** dali, jakie *** *** skad mam niby pamietac tych ***" xD

Ale ogólnie łatwe, bez porównania z próbnym.

P.S.
Terz dauem Pjasta! : D

Aval'yah
22-04-2008, 11:18
jaki temat tej pracy dokładnie był? ;p

@down
Ale mi chodzi o samą charakterystykę ;p

Yoh Asakura
22-04-2008, 11:21
No to Kamienie na szaniec albo Syzyfowe prace, sux.

@Bolek:
Mjenia też dał Piasta !

Thomisson
22-04-2008, 11:24

@down
Ale mi chodzi o samą charakterystykę ;p

Scharakteryzuj jednego z bohaterów "Kamieni na szaniec" Aleksandra Kamińskiego lub "Syzyfowych prac" Stefana Żeromskiego.

R3T
22-04-2008, 11:28
Wedlug mnie nie powinno byc charakterystyki postaci, nie kazdy przeciez pamieta lektury

.Matrik.
22-04-2008, 11:30
OMG.

To mój komentarz do części humanistycznej. Oczekiwałem dużo łatwiejszych zadań... Z próbnego human 42. Chciałbym tyle teraz mieć...

A zadania o Elegii ssały.

Mr.Musk
22-04-2008, 11:31
Kur, co za downy z tych egzaminatorów, skad qwa mam pamietac charakterystyke z ksiazki która byla na poczatku roku albo w 2kl./..? KUR...mac....rozprawke nam poją od poczatku roku "do egzaminu drogie dzieci, do egzaminu" a tu zonk, otwarlem to i przeczytalem slowo charakterystyka juz mi sie slabo zrobilo....1/3 mojej klasy, w tym niestety ja oddała PUSTĄ strone z zad. na 16pkt, (charakterysytka)...co do reszty pytan obleci, tego zioma tez dalem na jegiellona i blad mam....niektótre byly takie banalne ze szok, ale jak dostane 25pkt to bede zadowolony (przez ta kur...charakterysytke oblalem caly test, w sesia malej ilosci pkt....)..

Yoh Asakura
22-04-2008, 11:35
@Mr. Musk:
Na twoim miejscu cieszyłbym się, gdybym miał chociaż 15 pkt.
A zadania o Elegii ssały.
Zadania o Eligii były prooooste, tak trudno wskazać osobę mówiącą i odbiorcę ?

NecroLukas
22-04-2008, 11:37
own3d, kamieni na szaniec nawet streszczenia nie czytałem, ale wczoraj przeglądając zeszyt z polskiego przeleciałem wzrokiem charakerystyke zośki _/_/_/

echh trochę nazmyślałem ale pkt za styl, ortografię etc będą :d

jutro dopiero będzie rzeź -.-

Mr.Musk
22-04-2008, 11:41
@Mr. Musk:
Na twoim miejscu cieszyłbym się, gdybym miał chociaż 15 pkt.

dzieki, chociaz zamkniete nie byly trudne, jedynie ostatnie zadanie ssalo mega, i tak jak mowie baardzo duzo os. oddalo puste kartki...skurwysynstwem jest dawac charakterysytke ksiazku która byla conajmniej pol roku temu, nie u wszystkich bo klasy sie dziela lekturami, ale conajmniej jedna klasa w szkole miala taki pech...tyle

@down, z egzmainu mozna dostac 0/100 i tak sie zdaje, wystarczy do niego "podejsc"/...

Zenuś
ale wy nakręcacie ludzi. egzamin gimnazjalny jak i maturalny jest banalny.
wcale nie trzeba zakuwać tylko wystarczy ze przypomnisz sobie parę rzeczy i heya. a aby zdać jedno jak i drugie wystarczy podejsc do tego na chillu i tyle ! to samo jest z prawem jazdy. największy % niezdających to ludzie którzy wszystko zakuli a i tak oblewają (nerwy!).
wiec loozik nawet jesli nie chcialo wam sie za bardzo uczyć przez te 3 lata to spokojnie mozecie zdac...

znam to zdoswiadczenia ;d a wszystko zdalem za pierwszym razem nie będąc nigdy prymusem ba poniżej średniej :]

.Matrik.
Zadania o Eligii były prooooste, tak trudno wskazać osobę mówiącą i odbiorcę ?

Owszem. Na początku chciałem napisać, że ojciec mówi do syna, ale uznałem, że to za mało pojebane by było w porównaniu do reszty testu. No to napisałem, że mówi "ojczyzna", do swojego "syna", Polaka.

Teraz sam się z siebie śmieję. Reszta elegicznych też wymiatała, na przykład "co było tragicznego w ich dorastaniu", czy co się wydarzyło 20 marca 1944. Stawiałem na powstanie, ale jakie - nie pamiętałem. Wpisałem warszawskie (na 100% źle, ale zapomniałem daty...), a powstania w Gettcie daty nie znałem.

ale wy nakręcacie ludzi. egzamin gimnazjalny jak i maturalny jest banalny.
wcale nie trzeba zakuwać tylko wystarczy ze przypomnisz sobie parę rzeczy i heya. a aby zdać jedno jak i drugie wystarczy podejsc do tego na chillu i tyle ! to samo jest z prawem jazdy. największy % niezdających to ludzie którzy wszystko zakuli a i tak oblewają (nerwy!).
wiec loozik nawet jesli nie chcialo wam sie za bardzo uczyć przez te 3 lata to spokojnie mozecie zdac...

znam to zdoswiadczenia ;d a wszystko zdalem za pierwszym razem nie będąc nigdy prymusem.

Piszesz to od wczoraj? ; )

NecroLukas
22-04-2008, 11:44
No to napisałem, że mówi "ojczyzna", do swojego "syna", Polaka.

aff napisałem, że podmiot liryczny mówi do bohatera który był młodym chłopcem ;x

Macqren
Łatwe. Na razie jeden błąd mam. Charakterystyka? Oj... :) Marcin Borowicz... w moim przypadku wystarczyło sobie przypomnieć film/książkę. Zamknięte.. nawet nawet, tylko z tym piastem błąd miałem, jak już wyżej napisałem.
ok ok jutro będzie gorzej, ok ?XD

domin3x
Pierwszy tekst - easy, drugi jeszcze łatwiejszy, trzeci w miarę prosty. Obraz taki trochę trudny, zwłaszcza pierwsze pytanie do niego. Zadanie otwarte (krótkie) łatwe, a co do charakterystyki to się nie wypowiem...

Ogólnie tak z 40pkt będzie na oko.

Edier Master
22-04-2008, 11:50
No cóż.. zamkniete proste ale wyłożełem sie na Krzywoustym, otwarte w miare proste teksty ujda, charakterystyka na pewno powinna mieć większy zakres lektur.. a w ogóle to powinna być rozprawka ;p 40+ plxxx

Zenuś
22-04-2008, 11:56
Owszem. Na początku chciałem napisać, że ojciec mówi do syna, ale uznałem, że to za mało pojebane by było w porównaniu do reszty testu. No to napisałem, że mówi "ojczyzna", do swojego "syna", Polaka.

Teraz sam się z siebie śmieję. Reszta elegicznych też wymiatała, na przykład "co było tragicznego w ich dorastaniu", czy co się wydarzyło 20 marca 1944. Stawiałem na powstanie, ale jakie - nie pamiętałem. Wpisałem warszawskie (na 100% źle, ale zapomniałem daty...), a powstania w Gettcie daty nie znałem.

Piszesz to od wczoraj? ; )nie rozumiem, że co?

Rohas
22-04-2008, 11:59
czy co się wydarzyło 20 marca 1944
Gdzie ty miałeś takie pytanie? x.X

*down
To mam dobrze : D

aff napisałem, że podmiot liryczny mówi do bohatera który był młodym chłopcem ;x
A ja, że rodzic mówi do swojego syna/dziecka ; P

Edier Master
22-04-2008, 12:00
Kolego tam chodziło o ll Wojnę światową xP nikt się nie będzie pytał o miesiąc i dzien jakiegoś wydarzenia

Macqren
22-04-2008, 12:01
Co wy tak mieszacie, wystarczyło napisać II wojna światowa.

Bakuo
22-04-2008, 12:16
Hue hue, witaj w klubie, jeśli chodzi o wydarzenie historyczne to też dałem II wojne światową.

Pipcio
22-04-2008, 12:18
jestem w dupie,nieprzerabialismy syfowych prac a kamienie na szaniec mielismy chyba w 1 klasie... omg 0 punktów z charakterystyki

Argen
22-04-2008, 12:20
Hmm, było beznadziejnie :<
Co do wydarzenia, napisałem II WŚ.
Co do wiersza, napisałem, że to matka mówi do syna (wiem że źle :D)
Co do charakterystyki, to powiem, że... nie czytałem żadnej z tych lektur.

*Argen opuszcza zakrwawione ręce, na ziemię upada żyletka...

@2down

Same here.

Ojciec Dyrektor
22-04-2008, 12:21
No cóż.. zamkniete proste ale wyłożełem sie na Krzywoustym, otwarte w miare proste teksty ujda, charakterystyka na pewno powinna mieć większy zakres lektur.. a w ogóle to powinna być rozprawka ;p 40+ plxxx

To samo u mnie ;D Ale będzie git ;d ciekawe co na jutro zaplanowali Państwo z CKE :P

Kleczajek
22-04-2008, 12:25
jestem w dupie,nieprzerabialismy syfowych prac a kamienie na szaniec mielismy chyba w 1 klasie... omg 0 punktów z charakterystyki

Ja podobnie... Kyrwa co 3 lekcje miałem rozprawkę do napisania bo co chwila nam gadali "Na 100% będzie rozprawka musicie sie nauczyć ją pisać". A tu zonk - charakterystyka z dwóch lektur, których nie znam;<
Niby napisałem jakiegoś Alka ale nie wiem jak wyglądał, jak miał na nazwisko a cechy charaktery wymyślone -.- Jak będzie 30 pkt to git...
Matma może pójdzie lepiej ;d.. powodzenia i pozdro.

@Edit
18/20 zamkniete ;|

Yoh Asakura
22-04-2008, 12:26
Ja napisałem, że rodzic mówi do swojego syna. W wydarzeniu wpisałem po prostu wojna, a czy to pierwsza, druga, to już nie moja sprawa. A w tym, co było tragiczne w ich dorastaniu, to nie żadne powstania itp., tylko z wiersza - wciągnięcie ich w tę cała wojnę, odebranie dziecięcych marzeń itp. itd.

Arfyd
22-04-2008, 12:34
http://bi.gazeta.pl/im/2/5143/m5143912.pdf

Sprawdzajcie :D

Otwarte wszystkie dobrze : o

Rupert
22-04-2008, 12:37

zamknięte 20/20. charakterystyka minimum 8 pkt, otawrte wiekszość dobrze.. w sumie jakby się uprzeć i jakby egzaminator był miły itp. to można powiedzieć że wszystkie dobrze ale jestem pewny że coś mi utną w ogłoszeniu. Licze na 40 pkt

Thomisson
22-04-2008, 12:41
zamknięte 20/20
otwarte 10-14 (zależy od sprawdzającego)
charakterystyka 8-10+

NecroLukas
22-04-2008, 12:41
18/20 z zamkniętych -.-
40 plx

Yoh Asakura
22-04-2008, 12:46
Mi ten link nie działa, dałoby radę to jakoś skopiować i wkleić tutaj ?

<8>Borys<8>
22-04-2008, 12:49
Ale żal charakterystyka z 2 książek których nawet nie czytałem ;f ciekawe czy mi to zmyślanie uznają. A z innych otwartych pewnie jak zawsze bedzie czyli ok~ 36 ptk... Z matmy będzie lepiej...

Goldscorpion
22-04-2008, 12:51

U mnie zajebiście z zamkniętych 19/20
Otwarte tez raczej dobrze.
Najbardziej boję się charakterystyki :/ Książkę przerabiałem 2 lata temu... A opisałem Rudego, bo wiedziałem tylko jak on jeden wygląda :D. A reszta tekstu to lanie wody, by tylko mieć wymagane miejsce xD

Arfyd
22-04-2008, 12:51
Mi ten link nie działa, dałoby radę to jakoś skopiować i wkleić tutaj ?

To ma 20 stron.

Weź spróbuj ściągnąć i dopiero uruchomić.

Rohas
22-04-2008, 12:54
~30 pkt bez charakterystyki :baby:

Zamknięte: 17-18/20

Hieyan
22-04-2008, 12:55
Spiepszyłem charakterystyke. Pomyliły mi się Kamienie na Szaniec z Chłopcami z placu bronii. (XDDDDDDDDDDD) Mam tylko nadzieje, że osoba, ktora bedzie to sprawdzala nie da od razu 0 pkt za prace nie na temat.

Pomijając zadania za które jest więcej niż 1 pkt, to mam cztery błędy.

Arfyd
22-04-2008, 12:57
@Up

Gdzieś słyszałem, że jak napiszesz NIE na temat to Ci tylko odejmą pkt. za tematyke.

@EDIT

Nie wiem czy to prawda.

R3T
22-04-2008, 13:02
Zadanie 11
Co bylo nastepstwem wypraw Boleslawa przeciwko pomorzanom?
Uznanie ojca? lol niech mi ktos powie czemu nie hold rycerzy -_-?

Rohas
22-04-2008, 13:03
@Up

Gdzieś słyszałem, że jak napiszesz NIE na temat to Ci tylko odejmą pkt. za tematyke.

@EDIT

Nie wiem czy to prawda.

Ta, prawda. W kluczu jak są te punkty (16) to 1 jest bodajże za tematykę. Przynajmniej zawsze na egzaminach, testach i konkursach tak było ;-)

Zadanie 11
Bo w tekście było "ojciec w uznaniu zasług koronował go na rycerza" (czy jakoś tak). Może dlatego, co?

Arfyd
22-04-2008, 13:04
Zadanie 11

Dlatego, że ojciec mianował go z giermka na kogoś tam. Co jest równoznaczne z uznaniem ojca, a że rycerze składali mu hołd NIE było napisane NIGDZIE.

.Matrik.
22-04-2008, 13:06
Ha, ha! Wszystko, co było o Elegii, mam w odpowiedziach dopuszczalnych! Może mi uznają!

Mr.Musk
22-04-2008, 13:06
zamkniete z 15-16/20 a otwarte moze z 3-4 zle, +ogloszenie za 4pkt powinno byc dobrze, wiec na 25-28 licze z mila checia, gdyby byla rozprawka jak co roku, to lekkum Ujem bylo by 35+

co do uznania ojca bylo ze on mu jakas impreze zrovil <lol2> i dumny byl z niego, cos takiego, moze nie dokladnie w tych slowach ale podobnie...wiec logika ze uznanie ojca

<8>Borys<8>
22-04-2008, 13:08
Sprawdziłem, zamknięte ok. 2 źle, ok. otwarte 2 dobrze :P na charakterystykę nawet nie patrzałem bo żal mi nawet o tym myśleć...
Były u was jakieś "akcje" u mnie 1 osoba się spóźniła (ale dopuścili) i jedna się prawie rozpłakała (nie widziałem dokładnie bo gdzie indziej siedziałem ale tak to wyglądało) i trza było chusteczki załatwiać...

R3T
22-04-2008, 13:10
Dlatego, że ojciec mianował go z giermka na kogoś tam. Co jest równoznaczne z uznaniem ojca, a że rycerze składali mu hołd NIE było napisane NIGDZIE.

Aha dzieki, nie bralem tego pod uwage

Master Szocik
22-04-2008, 13:12
Kurde lipa z ta charakterystyką ja mogli dać Katarynkę bo to ostatnio czytałem :D

Mój kumpel napisał o Syzyfowych pracach, że typ pchał kamień pod górę i mu spadał xD

@Topic

W czym to odtworzyć można?

btw.

Life is brutal and full of zasadzkas jak to psiało :D

@ Down
Dzia :*

R3T
22-04-2008, 13:14
Acrobat Reader.

Rupert
22-04-2008, 13:15
@Up

@EDIT

Nie wiem czy to prawda.

tak, odejmą za tematyke.. bodajże za temat jest max 6 pkt.

Rohas
22-04-2008, 13:17
Life is brutal and full of zasadzkas
Taa, tekst egzaminu to chyba będzie : D

Mój kumpel napisał o Syzyfowych pracach, że typ pchał kamień pod górę i mu spadał xD
To nie to. Syzyfowe prace były o rusyfikacji polskich szkół :P

*down
PS. Kogo na charakterystykę wzięliście? Ja Bernarda Zygiera z 'Syzyfowych Prac'.
Alek, ale tylko pseudo pamiętałem :P Ogólnie zacząłem pisać o Rudym, ale skreśliłem i zacząłem pisać o Alku xD Wydawał mi się barwniejszą postacią (do opisania łatwiejszą) :P

Gonzo
22-04-2008, 13:19
Zadanie 11

A co, źle napisałeś? :( Ojojoj. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. :)

PS. Kogo na charakterystykę wzięliście? Ja Bernarda Zygiera z 'Syzyfowych Prac'.

R3T
22-04-2008, 13:22
Grałem w tibie do 6 rana, muzg nie pracował ;]!

Arfyd
22-04-2008, 13:22
A nasza Wychowawczyni pyta się Amandzi z naszej klasy o kim napisała charakterystyke.. w odpowiedzi uslyszala - Syzyfie. Hahahaha. :D

I koleś z mojej klasy juz po 1h skonczyl pisac. Nudy jak cholera. Bawi sie dlugopisem. Cos mu tak jakos sie zaplatalo w palach i jak wystrzelilo to pare centymetrow obok glowy Pani z komisji. : P

Gonzo
22-04-2008, 13:24
Grałem w tibie do 6 rana, muzg nie pracował ;]!

O szit. :/ Ja myślałem, że pro jestem, do 5 rano 'ciongnołem' w 'tibję'. ;/ Aff.

@ On Topic:

Umm, a co obstawiacie, że jutro będzie? Ja obstawiam tylko fizykę - Prawo Ohma i Kirhoffa.

PS. 27-28/30 mi wychodzi z zamkniętych i otwartych :).

Rohas
22-04-2008, 13:26
I koleś z mojej klasy juz po 1h skonczyl pisac.
Dziwisz się?
Skończyłem po 45minutach razem z kumplem, oboje siedzieliśmy w 1st rzędzie obok komisji (xD) i se przez 20 minut znaki na migi dla jaj pokazywaliśmy xD

lord orzech
22-04-2008, 13:27
Aff nie byłem na tym forum od x czasu ;s.

Egzamin... zamkniete proste, otwarte gorzej, charakterystyka-padłem xd. Liczę na 30-37 (max) punktów może się dostanę do jakiegoś w miarę normalnego liceum...

Rayza
22-04-2008, 13:34
z tego pytania po wierszu,napisałem ze to narrator w 3os. gada do chłopca T.T...
*rayza opuszcza ręce,majac zapłakana minę i otwarta gębę z uśmiechem

Mr.Musk
22-04-2008, 13:38
Wogole zal wspominac co odje...z ta charakterysytka, sa juz tematy na roznych forach ze inne szkoly tego nie przerabialy czy cos takiego, albo lektura byla w 2kl...zal...

Kumpel na pisal ze "zoska" to była dziewcyzna...wszysyc mieli pompe niezla ^^, w sumie lepsze niz oddac puste, ja ja...z tego co widzialem duzo osob oddawala pusta charakterysytke, lipa straszna...

Co do zamknietych NIE BYLY TAKIE TRUDNE A NIEKTÓRE BANALNE, a odp w tekscie jak na wyciagniecie dloni, zobacyzmy co nam jutro przygotuja....

Yoh Asakura
22-04-2008, 13:40
Uu, i odpowiedzi działają, nie miałem Acrobata. Z zamkniętych 20/20, z całego testu pewnie będę miał powyżej 40.

NecroLukas
22-04-2008, 13:42

Zośkę. Sam się zdziwiłem, kamieni na szaniec w ogóle nie czytałem, nie wiem o co tam chodzi, ale ucząc się ok ~20 minut z polskiego, akurat przeleciałem wzrokiem charakterystykę zośki :d
fart plx

wyszło mi 28/34 bez charakterystyki :s

@rayza
to pjona, tak samo zrobiłem :d

Arfyd
22-04-2008, 13:47
z tego pytania po wierszu,napisałem ze to narrator w 3os. gada do chłopca T.T...
*rayza opuszcza ręce,majac zapłakana minę i otwarta gębę z uśmiechem

Ja, że ojciec do syna. Zaj******e! : D

Rater
22-04-2008, 14:00
Zamknięte 19/20, nie jest źle ;] Krzywoustego uznałem za jednego z Wazów. Wydaje mi się, że przy charakterystyce mogę mieć max xD Kocham moją podstawówkę, która za patrona obrała sobie Tadeusza Zawadzkiego 'Zośkę'. Teraz wiem, po co mi były te nudne apele w młodości.

Rupert
22-04-2008, 14:05
Wogole zal wspominac co odje...z ta charakterysytka, sa juz tematy na roznych forach ze inne szkoly tego nie przerabialy czy cos takiego, albo lektura byla w 2kl...zal...

może o tym nie wiesz ale to jest test sprawdzający co umiesz po CAŁYM gimnazjum więc wytłumaczenie że lektura była w 2 klasie jest idiotyzmem.

Macqren
22-04-2008, 14:09
@up
zgadzam się z Tobą, ale musisz przyznać, że mogli dać większy zakres lektur, a nie tylko te dwie. Sam dobrze napisałem charakterystyke, bo dobrze znam treść ,,Syzyfowych prac". 19/20 pkt. nie jest źle, ale jestem na siebie zły za tych jagiellonów, przecież to było banalne.

Smoly
22-04-2008, 14:10
Kumpel na pisal ze "zoska" to była dziewcyzna.

Mieliście tam Kamienie na Szaniec? Boże, ja to czytałem wieki temu , ale z tego co sobie przypominam to w II klasie gim. to wszyscy mieli,lecz test obejmuje wszystkie klasy,dlatego też nie ma co rozpaczać.Lektury opłaca się czytać,lepsze to niż ekspienie na dragonach..

btw.Powodzenia życzyć już nie mogę, ale obyście się podostawali do wymarzonych szkół

Festher
22-04-2008, 14:12
przymulilem charakterystyke, 3-4 watpliwe otwarte max zamkniete a chcialem 40pkt+ ; d no nic jutro musze pocisnac z 45pkt by na luzie pojsc tam gdzie chce :(

Rayza
22-04-2008, 14:31
bez charakterystyki wyszło mi 29 pkt. ;/

(edit:nie podliczyłem tego za 4pkt?)

Kimo36
22-04-2008, 14:49
... ale pomyslalam sobie "Life is brutal and full of zasadzkas"...

Jak ja to zobaczylem to padlem...

@edit
Co napisaliscie odnosnie tego wiersza, chodzi mi dokladniej o wydarzenie historyczne ; p (napisalem, ze Powstanie Warszawskie)

@edit2
Yszzz kur**! Pieprzona world war two ;/

@edit3
Bankowo bede mial 40~~ punktasów ;] mialem jakies 3 odpowiedzi zle a z charakterystyki 12 pkt plax!

Badzo
22-04-2008, 14:52
mialem szczescie, bo moja polonistka jest wielką fanką k.k. baczyńskiego i przerabialismy ten wiersz - akurat mowila o tym samym o czym były pytania

Anerian
22-04-2008, 14:52
Wedlug mnie nie powinno byc charakterystyki postaci, nie kazdy przeciez pamieta lektury

Niekażdy też przeczytał lektury xD.

32/35 bez charakterystyki ;/ Plx 40.

Charakterystyka rooox. Jak to zobaczyłem to szanowna komisja kazała mi tak twarzy nie wykrzywiać. Najgorsze było to że kumple siedzieli w sali gimnastyczne a ja w jakiejś pięknej klasie z numerem 13!! Jupi. Siedziałem sobie tuż przed komisją (hail 1 ławka).

@down:
W tym rzecz że ja majce spoko przejde i tylko z humana tempy jestem ;/. Ty przynajmniej miałeś 3 cechy w pamięci, ja to robiłem w ciemno. Z nicości stworzyłem 30 linijek tekstu xD, od dzisiaj mówcie mi stworzyciel. Ja wziąłem "Rudego" bo Syzyfowe prace czytałem i zupełnie nie pamiętam (nawet nie pamiętałem jacy tam bohaterowie byli), więc fajnie jest, szafa gra.

Arfyd
22-04-2008, 15:02
@Up

Czyli jutro w ostatniej? : P Mi by bardziej pasowało na matmie siedzieć z tyłu, ale jakoś tak wyszło, że siedzę na samym środku klasy i miejsca nie zmieniam. ; P

@Charakterystyka

Dobrze, że w 3gim omawialiśmy ,,Syzyfowe Prace`` ( których nie czytałem : / ) + oglądaliśmy film. Z 3 cech Marcina udało mi się zrobić charakterystykę na wymagane 20 linijek. ;)

Zamor1
22-04-2008, 15:15
Z zamknietych 20/20 z otwartych tez niezle. Licze na 35~ do 40 ;p

X-Zero
22-04-2008, 15:19
A ja miałem na próbnym rozprawkę na temat honoru ;/ sux ;<

Pacz_knight
22-04-2008, 15:23
No ja niewiem. Mysle ze poszlo mi dobrze. Musze miec 35pkt.+ ale wydaje mi sie ze bedzie cos kolo tego, nie wiecej ;<
Zreszta cza byc dobrej mysli. ;)

Badzo
22-04-2008, 15:29
wytlumaczylby mi ktos czym sie rozni typ klimatu od strefy klimatycznej?

Ojciec Dyrektor
22-04-2008, 16:01
33 +- bez charakterystyki ? No raczej tak mam, okaże się 12 czerwca ;D

P.S zarówno Syzyfowe Prace jak i Kamienie na szaniec są lekturami obowiązkowymi w gimnazjum, więc niech nikt nie gada że nie było ....

.Matrik.
22-04-2008, 16:06
Prawo Kirhoffa.

KE?

@Topic

Huhu, jeden błąd w zamkniętych. Że też jednak Jagiellonów zaznaczyłem, to sam się sobie dziwię, że aż taki tępy jestem. A chciałem Piastów.

Co do otwartych, jak wyszedłem z egzaminu to chciałem sobie w łeb strzelić, a jak zajrzałem do odpowiedzi, to nie jest tak źle - większość tych answerów, które uznałem za niemożliwe, a jednak je wpisałem, jest w odpowiedziach dopuszczalnych - modlę się, żeby nauczyciele sprawdzających mieli taką samą kartkę ; )

Nam też wmawiali, że rozprawka, rozprawka... Ja też byłem przekonany, że to ją zrobią, a tu zonk. O dziwo, choć każdy psioczył, że narzucony temat, że dawno, to większość coś tam wyskrobał. Najważniejsze, to napisać powyżej minimalnej objętości (patrz - lanie wody) oraz w miarę bez błędów. Za tematykę stratę punktów można przeżyć.

Arfyd
22-04-2008, 16:11
KE?

@Topic
Nam też wmawiali, że rozprawka, rozprawka... Ja też byłem przekonany, że to ją zrobią, a tu zonk. O dziwo, choć każdy psioczył, że narzucony temat, że dawno, to większość coś tam wyskrobał. Najważniejsze, to napisać powyżej minimalnej objętości (patrz - lanie wody) oraz w miarę bez błędów. Za tematykę stratę punktów można przeżyć.

A u mnie nie. : P Polonistka ( wychowawczyni ;) ) powtórzyła z nami wszystkie formy wypowiedzi pisemnej. ; ) I patrz, przydało się. : P
Nawet jak ktoś nie czytał to powinien COŚ napisać. U nas nikt nie oddał karty bez napisanej charakterystki. Ja akurat lałem wodę jak cholera. :D

Tak patrze na te owarte zadania.. oj kiepsko będzie.. kiepsko..

Rohas
22-04-2008, 16:15
No raczej tak mam, okaże się 12 czerwca ;D
Nie wcześniej? ;(

.Matrik.
22-04-2008, 16:33
powtórzyła z nami wszystkie formy wypowiedzi pisemnej. ; ) I patrz, przydało się. : P

...co nie znaczy, że nie umiemy pisać charakterystyk. Po prostu byliśmy gotowi na co innego xD

Pacz_knight
22-04-2008, 16:38
Hah a ten tekst o Polskim Chlopcu czy jakos tak tez byl latwy bo ostatnio na polskim mialem do zinterpretowania caly ten wiersz. Ehhh... ciekawe jaki bedzie jutrzejszy test z czescia matematyczna xd

semiliren
22-04-2008, 16:39
Egzamin w sumie latwy byl ;)
Niestety temat charakterystyki to dno (jak zwykle musza wszystko ograniczac, pff).

Yoh Asakura
22-04-2008, 16:41
Egzamin w sumie latwy byl ;)
Niestety temat charakterystyki to dno (jak zwykle musza wszystko ograniczac, pff).
W sumie lepiej, że dali ograniczony temat, bo tak 30 min. zastanawiałbyś się, kogo opisać.