...Kikeli...
31-03-2008, 15:23
Witam!!!
Chciałbym się zapytać o kilka rzeczy mianowicie:
1. Co jest lepsze Axe czy Sword Axe niby więcej Atk ale dużo wysoko lvl ludzi jedzie w Sworda (czemu?) Niby Axe jest umagicznione w wieczny ogień(i można na Żuwie, Dwarfy chodzić)
2. Sorc/Druid na jakim lvl gdzie jak i co trzeba robić żeby umagicznić broń?
3. Czy to prawda iż niektórych broni nie da się zaczarować np. Bright Sword?
Vasudanin
31-03-2008, 15:27
1.lepiej axe bo najlepszy ma 50 atk i jest jednoreczny
2.sorc 30lvl + pacc potrzebuje na to 300 many
3.tak to prawda
a co tego jak zaczarowac powiem ci tak poszukaj poradnika bo jest wystarczy szukac
@up a avengera widziałeś na oczy? tylko 2 def mniej, niż SCA+MMS -.-
1. Objaśnienia:
Kiedy mamy MMS* (37 def) i SCA** (30+3 def), to def się nie sumuje! Liczy się tylko ten lepszy def + def broni po + np: Liczy się tylko tylko 37 defa MMSki, no i to 3 przy SCA. Więc różnica jest znikoma w ataku i obronie (ave***=38def, MMS+SCA=40def) A różnica w cenie jest duża, na rzecz swordów. Dlatego też h-lvl (Seromontis np) idą w swordy. Dodatkowo, swordy na niższym lvl są lepsze, bo przed 20lvl mamy:
-Sword: Serpent Sword (odrazu umagiczniony w ziemie)
-Axe: Orcish axe (buu)
Ale, ale! Jeśli nie zamierzasz bić jakiegoś dużego lvla, to bierz... Cluby! Taniutkie, fajne, ale na wyższym lvl już nie takie dobre :( Więc wszystko zależy od tego, ile zamierzasz grać. Ale jeśli dalej chcesz
Axe, to bierz ;)
* MMS = Mastermind Shield
** SCA=Stonecutter Axe
*** Ave = Avenger
2. Kolega up Ci napisał. Poradniki są, łatwo znaleźć ;)
3. Tak, to prawda. A niektóre są od razu umagicznione ;) (np. Fire Sword, Fire Axe, Serpent Sword, Ice Rapier)
uff... ale się rozpisałem. Ale teraz już wiesz, nie? Przypomnę tylko, że wybór broni zależy od Ciebie, Ja tylko wymieniłem Ci wady i zalety broni ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.