zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Komp się zawisza przez...

Kurczakos
31-03-2008, 15:41
Witam, otóż gdy mam włączony komputer [i nie jest włączona tibia] wszystko działa ok, lecz gdy włączam tibię to po czasie jakiś 10-25 minut komputer zawiesza się i muszę go resetować... Co może być tego przyczyną? Jak to naprawić?

Bazyllu
31-03-2008, 15:46
moze sprobuj reinstalnac tibie

Macqren
31-03-2008, 16:08
Zazwyczaj Tibia muli komputer, tak było, jest i będzie (chociaż przyznam szczerze - w takim stopniu mi nigdy kompa nie zmuliło)

Surtius
31-03-2008, 20:42
Wiesz kim był zawisza?
Artur Zawisza ps. Czarny (ur. 24 września 1809[1] w majątku Sobota nad Bzurą, zm. 26 listopada lub 15 listopada 1833 w Warszawie), polski działacz niepodległościowy, uczestnik powstania listopadowego.
ale rozumiem że to była literówka...

@topic,
ja sam też mam dziwne problemy z tibią, gdy jest włączona w trybie pełnoekranowym działa git, jak okno trochę zmniejszę to zaczynają mi rzęzić słuchawki :confused:? Twój problem wygląda na związany z grafiką, procesorem lub systemem jako że tibia jest dziwnie skonstruowanym programem wszystko może się je*ać.

zalecenia-nowe/stare sterowniki grafy, reinstal tibii, sprawdzenie zgodności z systemem, uruchomienie tibii w virtualboxie i sprawdzenie czy to system czy sprzęt.

źle: reinstall systemu

bardzo źle: wymiana części w kompie

w ch*j źle: wywal kompa przez okno i po kłopocie...

paparapampampa....., koniec postu.

Satyros
31-03-2008, 21:25
Możesz spróbować:
- Ograniczyć ilość FPS do mniej więcej 25 w Tibii (options -> Graphics -> Advanced -> Adjust framerate limit),
- Ustawić priorytet Tibii jako niski (poprzez menadżer zadań)
- Powyłączać zbędne programy w czasie grania ( o ile ich nie masz wyłączonych)

Edit:
Zapomniałem dodać, że przyczyną zawieszania może być zbyt duże zużycie procesora, a powyższe przykłady mogą go odciążyć (bez potrzeby dokupywania lepszego chłodzenia).

--Cienius--
01-04-2008, 07:03
juz ci mowilem panie engie ze to najprawdopodobniej temp. daj nam jeszcze raz temperatuty z speedfan.

Kurczakos
01-04-2008, 13:24
juz ci mowilem panie engie
...Powiedzial pan bez ng.

Levi
01-04-2008, 15:12
Przeinstaluj system i powiedz czy coś się zmieniło...