Pokaż pełną wersje : Seriale
Info z Wiki: Serial (ang. serial - seryjny) - periodyczna publikacja (np. komiks w odcinkach) lub audycja (np. słuchowisko radiowe). Istotą serialu jest udostępnianie go odbiorcom w odcinkach, w regularnych odstępach czasu. Termin ten najczęściej odnosi się do seriali telewizyjnych i telenowel.
Co o nich myslicie? W ameryce obecenie sa popularniejsze niz filmy kinowe, mozna powiedziec o boomie na seriale. Piszcie co ostatnio obejrzeliscie, co warto obejrzec, czego nie. Moze rozwinie sie z tego fajna dyskusja.
Od siebie polecam chocby Grey's anatomy, Lost, Nip/Tuck czy Dextera. Piszcie swoje typy, spostrzezenia czy uj wie co ;)
My name is Earl, 30 Rock, Everybody hates Chris, House, Monk.
Friends. Two and half. Rosean(albo jakos tak). Wings.Oczywiscie wszystkie CSI. Monk. Polscy chirurdzy(nie mam pojecia jaka jest angielska nazwa).
Szkoda, że Jericho się skończyło, zajeiscie się rozkręcać zaczęło.
- Prodigy -
13-04-2008, 14:51
Band of Brothers ma pod sobą wszystko w moim rankingu.
Kyle xy (zobaczyłem tylko 4odc...),Hoży doktorzy,moja żona i dzieci(taki serial na comedy central),diabli nadali,...
Walekifa
13-04-2008, 15:00
24/Band of Brothers/Prison Break. I jest baja.
Xendriel
13-04-2008, 15:06
PRISON BREAK, Heroes, Z Archiwum X, Lost, Kamienie śmierci, 4400.
edit: Z Polskich nawet fajny jest Pitbul i pierwsza seria Fali Zbrodni.
Ogolnie w Polsce jest teraz bum na seriale kryminalne zarówno rodzime np. te wymienione wyzej jak i zagraniczne(te wszystkie CSI itp.)
Zatharin
13-04-2008, 15:07
My wife and kids (czy jakos tak), Monk, Jim wie lepiej (na comedy central) no i Chłopaki z Baraków, Posterunek w Rio.
"Wszyscy kochają Raymonda" - świetne polecam :D
Dr. House (ten najlepszy jest)
Detektyw Monk
CSI~
jak coś mi wpadnie do głowy to edytne
btw. czekamy na temat z pytaniem o bielizne.
Davido16
13-04-2008, 15:40
Kompania braci, 13 posterunek i Monk.
Dr. House (ten najlepszy jest)
jezu jak ja moglem zapomniec o tym jakze zajebiaszczym serialu. Ciagle to na 2 ogladam.
Sozemego
13-04-2008, 15:53
Lost, prison break, weeds i dexter. reszte zostawiam na wypadek zaprzestania krecenia tych seriali ze wzgledu na atak terrorystyczny.
najlepszy polski serial, szkoda, że już nie wychodzi - Zostać Miss.
Serious Sam
13-04-2008, 16:25
Monk, Gerey's anatomy , losta nie rozumiem >.<
Scrubs (Choży doktorzy)
4400 (Pierwsza seria)
Fala Zbrodni
Prison Break (Pierwsza seria)
Moje ulubione, choć oglądam więcej xD
One tree hill- nie wiedzieć czemu polskie tłumaczenie brzmi: "Pogoda na miłość" :?
Kości
Monk
Krok od domu
Veronica (czy jak to się tam pisze ;p) Mars
OC California- po polsku "Życie na fali" (nie ma to jak dokładne tłumaczenia).
Z polskich to Kryminalni i kiedyś jeszcze W11.
mana'potion
13-04-2008, 16:49
Moje ulubione to:
-LOST <- I love it,
-Hause
Z polskich to:
-Kryminalni,
-W11,
-Detektywi,
-M jak miłość:confused:
szkoda, ze przez strajki duzo seriali zostalo skroconych lub przesunietych. np taki lost bedize o pare odcinkow krotszy ;<
Vanhelsen
13-04-2008, 17:04
1. The Sopranos... i nie ma na to mocnych :<
2. Monk, 39 i pół, South Park, Szpital Królestwo, Desperatki, Losty, dużo by wymieniać ;)
Seriale lubię, o ile jestem w stanie je oglądać, bo nie ma nic bardziej irytującego niż ulubiony serial na kanale kodowanym :<
Fala zbrodni
Lost
Prison break
moje ulubione polecam
jezu jak ja moglem zapomniec o tym jakze zajebiaszczym serialu. Ciagle to na 2 ogladam.
Przecież Dr. House na AXN leci. W tygodniu o 23.
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Dexter, drugie miejsce Six Feet Under. Mam zamiar zacząć oglądać Dr. House'a.
A z polskich to jedynie 39,5 mi nawet podeszło (jedynie wk...... mnie, że tak bardzo promują w nim ten cały b27).
Serious Sam
13-04-2008, 17:42
Przecież Dr. House na AXN leci. W tygodniu o 23.
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Dexter, drugie miejsce Six Feet Under. Mam zamiar zacząć oglądać Dr. House'a.
A z polskich to jedynie 39,5 mi nawet podeszło (jedynie wk...... mnie, że tak bardzo promują w nim ten cały b27).
No, bardzo.Dzisiaj jak oglądałem to wytrzymać nie mogłem jak ta małolata śpiewała.
@down
Hehe, lepsze od bloga27 :>
Włącz sobie teraz TVP Polonia, to dopiero nie będziesz mógł wytrzymać...
Tak btw, jak można oglądać ten crap - Prison Break?
Ej no sorry, rozumiem inne seriale, ale żeby coś o ucieczce z więzienia miało 3 sezony? Litości, to jest crap dla mas.
Przecież Dr. House na AXN leci.
to pwoiedz mi jakim cudem co jakis czas ogladam to na kanale tvp 2. Pozna pora ale zawsze o tym zapominam.
Thomisson
13-04-2008, 19:12
Z tych co oglądałem:
1. "South Park"
2. "Dwóch i pół"
3. "Skrzydła"
4. "Przyjaciele"
5. "Beverly Hills 90210"
6. "Ranczo"
7. "39 i pół"
1. Fala Zbrodni, na ten serial wg. mnie nie ma chuja we wsi. Czekam na kolejne odcinki..
2. Prison Break, trzyma w napieciu, jednak koncowka 3 serii mnie zawiodla.
3. Grey's anatomy ogolnie fajny.
4. CSI, Miami. :-).
Jedno pytanko, jak można oglądać 39 i pół? Tosz to drugie M jak Miłość jest, głupie i bez sensu.
#Edit:
Haha, z polskich będzie jeszcze 'Ranczo'.
#Edit2:
Swiat wg Kiepskich
Swiat wg Bundych
Simpsonowie
@Down:
Tru
bananowe dzieciaki moga sie pochwalic kolegom, ze ogladaja tru pankowy serial, do tego moga posluchac jakze pankowego utworu "anarchia" lol ;d
(zeby nie bylo, to ja tez to ogladam ;d)
@edit
poza tym, wie ktos czy jednak nakreca nowe odcinki "fali"? poki co katuje powtorki na polsacie tu
raziel1992
13-04-2008, 20:08
smallville,supernatural,reaper,journeyman,prison break,dexter,psych,kyle xy,skins to chyba na tyle jak na razie ^^
..::QRAS::..
13-04-2008, 21:19
lost i prison
Ja oglądam tylko polskie seriale. M jak miłość, pierwsza miłość, na wspólnej, 39 i pół, teraz albo nigdy.
Dark Horseman
14-04-2008, 20:28
*Rome
*Prison Break
*Lost
*Desperate Housewives
*South Park
z polskich to: Ranczo
a z zagranicznych to: nic
Hoży Doktorzy (Scrubs)
On, Ona i Dzieciaki (My wife and kids)
I to chyba tyle...
Pozdrawiam
Edit:
Jeszcze Dr.House i South Park
sphinx123
15-04-2008, 21:00
South Park, Drawn Together, Boston Public (szkoda że już nie puszczają :<) i Desperate Housewives.
Boston Public (szkoda że już nie puszczają :<)
Ooo, to też lubiłem.
Ej wogle biedny ten Darek z 39 und half ;[
Ooo, to też lubiłem.
Ej wogle biedny ten Darek z 39 und half ;[
darek z 39 i pol ma w firmie fajna dupe, ktora sie nie interesuje, a zamiast tego walczy o tego rudego paszczura z magdy em ;/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.