Pokaż pełną wersje : Second Life
W Second Life, gracz wciela się w dowolnie wykreowaną przez siebie postać, możliwości są olbrzymie. Trudno mi się na ten temat rozpisywać więc odsyłam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Second_Life
Dodam, że w grze można prowadzić własne sklepy i sprzedawać przedmioty, samochody, za wirtualne pieniądze, które można wymienić na dolary.
Co o tym myślicie? Ja pobrałem właśnie instalkę i jestem mile zaskoczony.
Więcej dowiecie się tu: www.secondlife.pl
Są tam odnośniki do rejestracji, więc myślę, że z rozpoczęciem nie będzie problemu.
Oficjalna strona "gry" : www.secondlife.com
Gra ma taką nazwę, ponieważ posiada wiele możliwości kreowania postaci. W każdym bądź razie, to wciąż jest gra jak każda inna. Mógłbyś rozwinąć wypowiedź, bo to co napisałeś niewiele bardziej różni się od spamu.
O tej grze było jakiś czas temu głośno. W momencie rozrastania się jej coraz bardziej przestawała być grą a zaczynała być wirtualnym rynkiem. Firmy zaczynały wkładać pieniądze w reklamowanie się w tamtejszym świecie itp. Podobno jako np. architekt domów w SL można było nieźle zarobić (tak naprawdę realną gotówkę). Nie wiem jak to jest teraz. A co do samej gry to swego czasu też byłem nią zainteresowany :) Wydaje się być ciekawa... chociaż ostatecznie nigdy nawet na chwilę jej nie włączyłem :p
Bo ja lubie spamowac. Gra jest stworzona dla zyciowych nieudacznikow ktorzy nie maja kumpli zeby isc na piwo.
Grałem trochę, ale znudzilo się dość szybko, jeśli ktos nie ma innej gry, ani kasy to może sobie w to popykać :P ważne jest również to że możńa zarabiać kase pracując w wytworzonych przez innych zakładach pracy :)
Ale trzeba trochę znać sie na skryptach, tworzymy "coś" np. kule, ale żeby z tego "czegoś" powstała jakaś rzecz, musimy ją ożywić skryptem :/ to moze trochę odrzucać, więc nie są to Simsy :)
Yoh Asakura
30-04-2008, 12:33
Bo ja lubie spamowac. Gra jest stworzona dla zyciowych nieudacznikow ktorzy nie maja kumpli zeby isc na piwo.
A ja wolę w coś pograć, niż iść na piwo. Jestem nieudacznikiem ? :(
Zapomniałeś jeszcze dodać że musisz mieć mocnego neta żeby w to grać.
Zyski są, pewna nauczycielka z niemiec zarobiła sporo kasy handlując tamtymi działkami. I jakoś żyje.
A ja wolę w coś pograć, niż iść na piwo. Jestem nieudacznikiem ?
Nieudacznikiem, nolajfem i wogóle zuym czuowiekiem : )
Twój post podał dwa przykłady 100% polaków:
a) nałogowy gracz, który po za graniem nie ma innych zajęć
b) pijak, j/w tyle że woli pić...
W sumie to drugie jest gorsze...Niestety...
Jeśli tak sądzisz, to każda gra jest stworzona dla nieudaczników, więc po co się udzielasz w tym dziale? [raczej spamisz]
@top:
Może zagram :P Może...
No ja też może zobaczę.
btw. Kiedyś słyszałem plotkę (chyba w CDA czytałem) że grę mają demontować, ale jakoś tego nie widać :P
Nie powiedzialem, ze jestes nieudacznikiem. W takie gry gra sie naprawde z desperacji. A jak grasz bo nie masz w co innego, to lepiej isc na piwo/ z dziewczyna. A jedno piwo, to nie alkoholizm.
Nie powiedzialem, ze jestes nieudacznikiem. W takie gry gra sie naprawde z desperacji. A jak grasz bo nie masz w co innego, to lepiej isc na piwo/ z dziewczyna. A jedno piwo, to nie alkoholizm.
Ja jednak wolę połączyc to i to, a dlaczego by nie? Nie zamierzam grać w to godzinami, ale jako gracz (nie nałogowy) wypróbowuję nową grę, jakiś w tym problem?
@2up
Wręcz przeciwnie, do gry dochodzą cały czas nowe serwery, rozrasta się z ogromną prędkością.
Te plotki to nawet nie były tylko plotki, bo jakieś były procesy i w ogóle kontrole czy wszystko jest zgodne z prawem itd. Ale skoro jest to spróbować nie zaszkodzi. Nie grałem w to, ale również polecam:p Taak, może śmiesznie to brzmi, ale zobaczcie sobie filmiki na stronie głównej SL. Bardzo zachęcające :)
Te plotki to nawet nie były tylko plotki, bo jakieś były procesy i w ogóle kontrole czy wszystko jest zgodne z prawem itd. Ale skoro jest to spróbować nie zaszkodzi. Nie grałem w to, ale również polecam:p Taak, może śmiesznie to brzmi, ale zobaczcie sobie filmiki na stronie głównej SL. Bardzo zachęcające :)
Kontrole były z powodu zbyt łatwego wzbogacania się firmy i ludzi, bez ponoszenia kosztów eksploatacji, co nie zmienia faktu, że SL jest w pełni legalne.
Może mi ktoś, kto grał/gra w SL powiedzieć gdzie są miejsca w których można tworzyć przedmioty?
No, trzeba byłoby zagrać i sprawdzić gierkę :P tylko czas muszę znaleść.
Yoh Asakura
01-05-2008, 14:54
A skąd wiesz, jakie pobudki kierują osobami, które grają w takie gry ? Desperacja ? Wiesz to z autopsji ?
kaxiorek
01-05-2008, 19:01
Kontrole były z powodu zbyt łatwego wzbogacania się firmy i ludzi, bez ponoszenia kosztów eksploatacji, co nie zmienia faktu, że SL jest w pełni legalne.
Może mi ktoś, kto grał/gra w SL powiedzieć gdzie są miejsca w których można tworzyć przedmioty?
Uzyj opcji search>places i wpisz
"Sandbox"
@up
Dzięki
Na zachętę dla fanów naruto:
http://img379.imageshack.us/img379/7707/narutofansqm1.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.