Pokaż pełną wersje : Beholder
Czy rycerz z 16 lvl i skilam,i 46/40, ma szanse isc na Beholdery??
nawigator
16-11-2003, 21:39
zalezy jaka bron i jaki stuffik
ale mysle ze nawet ze srednim stuffem możesz sie wybrac i nie bedzie problemów (ale mam na mysli pojedynczeg beholdera)
z pojedynczym sobie poradzisz ale juz z 2 raczej nie:( Jednak jesli masz slaby stuff to uwazaj : z Bh jest tak ze raz zabijesz go bez straty hp a raz zjedzie cie do czerwonego . ( zdradliwy stwor:)) )
nawigator
16-11-2003, 22:13
@gimli syn gloina - masz wielką racje - z beholderem to jest tak ja z HUNTEREM (pekas jeden:D) i z elfami scoutami
Oryginalnie dodany przez Gonzo
Czy rycerz z 16 lvl i skilam,i 46/40, ma szanse isc na Beholdery??
Powinienes dac rade, ale radze wziasc troche run leczacych + jakies Fireball na wrazie co, ale:
- pilnuj sie zeby cie szkielety nie otoczyly (szybka smierc)
- jesli masz slaba bron to zastanow sie nad wzieciem broni 2 recznej (sam bije slabo, ale jak naprzyzywa szkieletow to zaczyna szybko zycie uciekac z gracza)
- walka z beholderem jak juz cos to tylko na full atak (szybko pada nie zdazy przyzwac duzo szkieletow).
- miej duzo miejsca na loot (twohaned sword ~100oz, morning star/longsword tez sporo waza)
SPOKOJNIE! Mam kolege ktory na 10lvl, skille 30/30 (okolo) z dwarfen shieldem, m starem i p setem wymiatal je i wiesz w jakim tempie expil i zbieral kase? Z czasem wypadla mu bh shield...
ja 17 knightem (skille 45/40 biję beholdera bez straty hp (p-set,d hammer,dragon shield :P,stell helmet)mi z okolo co 10 wypada two handed or bh shield !!
co 10?? Jaki farciarz. Ja ze 100 ubiłem i żadnego BSka...... Ale niszcze beholdery już masowo od czasu zakupu FSa......
moj stafik to:
dark helemt p armor studded legs leather bots 2handed sword wedka amulet ring qlak
---
Waś się panie nie tak predko kutasd staje...
Gonzo Mystical Knights//16lvl//Rubera//
hehehe
ja moim druidem na 18 lvlu skile 18/18 z warkamerem na solo biore bez żadnych exurek:P
myśle, ze nie bedziesz mial zadnych wiekszyck problemów
Eddie Rocketluncher
17-11-2003, 22:08
Ja na BH'y chodzę palkiem na 19 levcu, skille 56/42, magic lvl 11 i koszę je 3mając speary w lewej stopie i mając tarczę na miejscu hełmu :D . Oczywiście odpalam full defa a mój eqpmnt to: p-set, dark helmet, bh shld i scarf :)
zabijesz i 3 na raz zze stratą około 40-50hp jak chcesz to idz bo bh to jest kupa
hmmm a czy boglby ktos mi podac miejsce gdzie jest jakis pojedynczy spawn?
Oryginalnie dodany przez Archon
SPOKOJNIE! Mam kolege ktory na 10lvl, skille 30/30 (okolo) z dwarfen shieldem, m starem i p setem wymiatal je i wiesz w jakim tempie expil i zbieral kase? Z czasem wypadla mu bh shield...
No to jestem bardzo ciekaw tego twojego kumpla bo na tych skillach to z 4 rotami moglby miec problemy:P Wymiatal? chyba z bh cave:Pzabijesz i 3 na raz zze stratą około 40-50hp jak chcesz to idz bo bh to jest kupaOczyywiscie... Mefi ty chyba nie grales knightem... Beholdery to sa naprawde zdradliwe stwory Jesli przywolaja kilka skeletkow to ja na tym lvl z lepszymi skillami (47/43 bodajze) moim starym charem bylem jechany do zoltego zycia... a z 3 beholderami bez IH nie ma szans ( chyba ze mu zadnego skeleta nie przywolaja ( 0,01% szansy) ) . Tym bardziej ze Gonzo dobrego equipa nie ma ( studded legsy:P ) . Chociaz akurat Two handed to chyba najlepsza bron na bh na tym lvl:)
@Bartix - tuz przy wejsciu do kaz masz pojedynczego spawna bh .
Widze co niektozy sie rozpedzili...
Prawdy odnosnie beholderow:
1. Na 10 lvl (z normalnymi skillami) nie masz szans na wieksze expienie na beholderach bez run (moze sie udac raz czy dwa, ale przyzwie kilka szkieletow i jestesmy martwi).
2. Po ostatnim update beholdery sa mocniejsze i czesciej przyzywaja szkielety, a z 2 beholderami jak zle pojdzie to rycerz na 30 z k set, fire axe, tower shield traci do 500 hp, wiec nie wmowi mi nikt ze na 15 spokojnie lejesz 3.
3. Beholder shield nie wypada z co 10 beholdera tylko z co okolo 100-200 (jak by siedziec caly dzien samemu na spawnie beholderow to z 1-2 tarcze sie trafia)
4. Spawny beholderow sa niesamowice mocno okupowane (latwy loot)
5. Loot z beholderow to:
co kilka (3-5) magic book, long sword, wooden shield
co 5-10 morning star, steel shield
co kilkadziesiat 10-50 (zalerzy jak sie ma szczescie) two handed sword
co kilkaset bh shield
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.