PDA

Pokaż pełną wersje : Emo nowa subkultura

Stron : [1] 2

Zenuś
07-05-2008, 10:17
pewnie nie raz spotkaliscie ludzi emo na ulicy w szkolach czy w klubach

wyglad emo:
pomalowane twarze, kolczyki, dziwnie ulozone wlosy, czarne ubrania i wiele innych spraw zwiazanych z ta subkultura...

najlepiej ujete to jest na wiki
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_(ludzie)

zalozylem ten temat aby dowiedziec sie co myslicie o emo
czy to was denerwuje a moze popieracie ta subkulture?

np w Anglii kolo 90% mlodych ludzi to emo
w Polsce to nie wielki % ktory w coraz szybszym tepie rosnie
moze czas cos z tym zrobic? a moze nie?

http://dziendobrytvn.onet.pl/1485404,psychologia.html

Tompior
07-05-2008, 10:32
"nowa" ?
O Emo bylo glosno z rok temu. Teraz juz troche ciszej.
A co mysle o emo? Jezeli sie tna i siedza w kacie to powinni isc do psychologa.

Chesterkaa
07-05-2008, 10:52
subKULTURA ? A jaka oni maja kulture ?

Mi tam osobiscie zwisaja i powiewaja. Niech sie maluja, nosza sobie czaszki, maja grzywke na pol twarzy. Nic mi jescze nie zrobili ;]

A brat mi opowiadal, ze w Anglii sa nawet gazety dla emo ;]

A czasem sie z nich posmieje, nie wiem dlaczego. Ake np. moi znajomi jak jest jakis koncert to ich glanuja itd. strasznie mnie to denerwuje : P

Virusmaxi
07-05-2008, 12:59
Nas jeszcze to nie dopadło na szczęście xD

Gelt
07-05-2008, 13:19
Emo jest gupie.

Jak dla mnie autor chciał być fajny bo znalazł na nonsensopedii coś o emo. Coś "śmiesznego". Wrzuć jeszcze link, jak się robi emo zdjęcia.

Serious Sam
07-05-2008, 13:25
Co sądzę o emo? Trzeba powiedzieć, że nie cierpię ludzi emo w rl, jak i w sieci.Kiedy widzę te dziewczyny wymalowane, z kolczykami w pępkach, nosach i kto wie gdzie indziej, to mnie szlag trafia, zero szacunku dla siebie.W sieci, szczególnie na gg wkurzają mnie opisy (kiedyś było tego mniej, ale teraz trochę więcej), każdy chyba wie o jakie opisy chodzi ? typu. "koffam ciebie martusioo, bendziesh na zawsze w moim serduszku =** x 10000".Emo świetnie opisali na wilipedii.Jak tam napisali, emo strasznie lubią się użalać nad sobą i swoim życiem, chociaż wielu chciało by być na ich miejscu(dzieci z Afryki).Każdy emowiec musi KONIECZNIE mieć własnego bloga, oraz wypisywać na nim jakie to on/ona ma ciężkie życie, oraz jak ich nie rozumieją ;(.Podsumowując, myślę, że emo, to tylko okres przejściowy niektórych nastolatków, bo z tego się po prostu wyrasta ;)

Glamri
07-05-2008, 13:35
Nowa? Z moich wiadomości emo to od lat 80' gdzieś funkcjonuje... Ostatnio to się po prostu na to "bum" zrobił. Dopóki to dla kogoś tylko styl ubierania się, próby wyróżnienia z tłumu etc. to spoko... Ale jeśli ktoś próbuje mi się żalić na okrutność życia oraz jego marność pieczętując to robieniem sobie wzroków na skórze no to sorry, ale niech spada na szczawik, z takimi nie chcę mieć wiele do czynienia. ; )

Zenuś
07-05-2008, 13:40
Emo jest gupie.

Jak dla mnie autor chciał być fajny bo znalazł na nonsensopedii coś o emo. Coś "śmiesznego". Wrzuć jeszcze link, jak się robi emo zdjęcia.
jest to nowa subkultura w porownaniu z innymi w Polsce.
oglądałem dziś w tv "dzień dobry tvn" i tam była rozmowa o emo.
pokazali wywiad z szczylem ktory jest emo. w portfelu mial zyletke. twierdzil ze ma ja po to aby sie lansowac( jego slowa" mam zyletka aby sie lansowac").

Dragon-Fly
07-05-2008, 13:45
Nie trawię emo... Kiedyś, z tego, co słyszałem to to było jako tako. No ale teraz? Śmiech na sali ;S.

Glamri
07-05-2008, 13:45
@Zenuś:
Też widziałem ten reportaż. I musisz się jeszcze trochę nauczyć. Np. żeby nie brać dosłownie wszystkiego co mówi 15 letni gówniarz przed kamerą. -.- Równie dobrze ja mógłbym dla lansu powiedzieć, że jak wstaję z trumny to oddaję cześć kozie i zjadam kota po czym dla sportu gwałcę kilka dziewic, a wszystko to robię dla SZATANAAA. Prawda, że jestem dżezi? -.-

Zenuś
07-05-2008, 13:55
no wiesz ja nie nosze zyletki w portfelu wiec nie wiem co te emo sobie mysli

Gelt
07-05-2008, 13:58
Te wszystkie dzieci to nie emo. To Tokio Hotel w czystym wydaniu. Poczytajcie sobie troche, to dowiecie się jakiej muzyki słuchają emo. M.in. punk, rock. Czy przy Billy Talencie mozna wpaść w melancholię.? Śmiem wątpić. Tu mowa o jakis emo kidach, albo jak oni siebie nazywają True Emo.! Część Warszawiaków na pewno widuje tych pozerów pod Centralnym czy gdzie tam. Ciąć mi się chce jak to widzę xP

I to nie jest żadna nowa subkultura o.O Tylko media nagłośniły, a dzieci bravo podłapały to. Przypomniało mi się, że kiedyś były jakieś kosmetyki "emo"..

Ostatnia odpowiedź na od True Emo które raczyłam skomentować :-)
"Omg. moze ja jestem emo od niedawna -.- I jeszcze sie nie wczułam O_o"

xDDD

Zalgadis
07-05-2008, 14:10
Niech sobie będą i słuchają czego chcą.
O gustach się nie dystkutuje póki one nas nie tyczą.
Loffciam Gelt xD

Glamri
07-05-2008, 14:14
@UP:
"Twierdzisz, że spierać się o gusta nie podobna? Czyż cały świat nie jest wszelką waśnią o gusta i smaki?" - F. Nietzsche ; )

@Gelt:
A no właśnie : ]

Maggic
07-05-2008, 14:15
Szczerze? Mi emo nie przeszkadzają, wróć... żadna subkultura mi nie przeszkadza. Ja np mam raczej styl clubbera - jakieś dżinsy, koszulka, białe butki. I nikt mnie za to nie bije... Każdy ma swój gust i wygląda jak chce wyglądać. Ogólnie emo jako subkultura mi nie przeszkadzają.

Walekifa
07-05-2008, 14:38
Mi to bardziej tona żelu we włosach,solka i obcisła różowa koszulka przeszkadza niż ludzie ubrani na czarno ze śmieszną grzywką ; p

Gimlos
07-05-2008, 14:38
Tak, umalowani emo-chlopcy mnie smiesza. Tak samo jak niszczące swoją często nieprzecietną urodę dziewczyny. Tolerować toleruje, ale podobać to mi się raczej nigdy nie będzie.

MichalOlkuszanin
07-05-2008, 14:47
Emo to jest jakas dziwna moda z zachodu a nie subkultura(wedlug mnie) nic nie wnosi, wiec o zadnym dorobku kulturowym mowy byc nie moze. Kolesie pomalowani to nie sa godni mojego komentarza nawet,ale przeciez im nie zabronie.

>>>Mazix<<<
07-05-2008, 14:54
To jest głupie i niefajne, jak mam nie długie, ale też nie krótkie czarne włosy to od razu "ty jesteś emó!!!!!!!!" . Głupie i zbakane.

Emcess
07-05-2008, 15:20
"nowa" ?
O Emo bylo glosno z rok temu. Teraz juz troche ciszej.
A co mysle o emo? Jezeli sie tna i siedza w kacie to powinni isc do psychologa.

100% agree ; )))
Tam, że się tak ubierają itd, mi to specjalnie nie wadzi, ale tnięcie/bycie SmOOtHaŚŚNym już tak.

Yoh Asakura
07-05-2008, 15:21
Olać emo, które zaadaptowało taki styl bycia tylko po to, żeby być kul. Jeżeli nikt nie będzie zwracał na takich uwagi, to w końcu im się znudzi i przestaną robić z siebie pokrzywdzonych i nadnaturalnie wrażliwych męczenników.

redfaction
07-05-2008, 15:28
Czasem się pośmieje, po za tym zazwyczaj po prostu olewam.
Aczkolwiek, jeśli jakiś 14letni szczyl pomalowany na czarno, z grzywą na pół ryja jest akurat w mojej ulubionej knajpie, na dobrym koncercie, to sobie nie żałuję.
Moje glany też nie, śmieszny mnie ta subkultura.
Jak ktoś lubi chodzić w śmiesznych dresach i być ściętym na -1mm - wszystko okej, jego sprawa, a co ja o nim sądzę to co innego, ale emo? To smutne:)

Gonzo
07-05-2008, 15:30
Emo?

Toleruję, ale nie rozumiem... zresztą, jak sami twierdzą - nikt ich nie rozumie. ;)

Voon
07-05-2008, 15:44
Toleruje, tak samo jak blokersów, dresiarzy, gejów, lesbijki, wyznawców potwora spagetti. Było, minie, porwóci, minie, powróci. Czyli jak większość.

MatiCFC
07-05-2008, 15:45
Toleruje? Jak najbardziej! Ale jak już komuś wyżej, podobać mi się to nie będzie nigdy. Oczywiście mówie o wyglądzie, inna sprawa to ćęcie się- Kompletnie tego i nei czaje,i nie toleruje. To chore ! Chore ! CHORE! Co to ma być? Rozładowanie emocji? Emó idzcie pobiegać,poszaleć,pograć w piłke czy uprawiać inny sport. Zdyszycie się i wyszalejecie,i problemy przechodzą! Zresztą co ja tam wiem, ludzi tych nie czaje,doradzać nie będe. Pozatym co do wyglądu,stylu "noszenia się". Wole widzieć to,niż widzieć...hmm.. "KoFFam CieM MiSSiaczkÓ ! KiSS KiSs KIss ! :*. " Czy cośw tym stylu...

PS. Różowe,żółte spodnie,i inne podobne, stroje,(SPODNIE ! RÓŻOWE ! ŻÓŁTE !... My God..)... To też jest emo?

- Prodigy -
07-05-2008, 15:54
Aczkolwiek, jeśli jakiś 14letni szczyl pomalowany na czarno, z grzywą na pół ryja jest akurat w mojej ulubionej knajpie, na dobrym koncercie, to sobie nie żałuję.
Jak ktoś lubi chodzić w śmiesznych dresach i być ściętym na -1mm - wszystko okej, jego sprawa, a co ja o nim sądzę to co innego, ale emo? To smutne:)

Pisałeś to żeby pochwalić się swoim 'męstwem', czy glanami? Jak butujesz kogoś tylko dlatego, że śmieszy Cie jego subkultura, to przyjmij wyrazy współczucia. Btw, gdyby w "Twojej ulubionej knajpie" siedział 24-letni "szczyl z grzywą na pół ryja" też nie żałowałbyś glanów? Kocham podwórkowych cwaniaków, którzy lubią się wyżyć na kimś bo jest młodszy i nie podskoczy, a jak do tego dochodzi jeszcze pretekst w postaci odmienności, to już wogóle sama radość, prawda?

Gonzo
07-05-2008, 16:13
Pisałeś to żeby pochwalić się swoim 'męstwem', czy glanami? Jak butujesz kogoś tylko dlatego, że śmieszy Cie jego subkultura, to przyjmij wyrazy współczucia. Btw, gdyby w "Twojej ulubionej knajpie" siedział 24-letni "szczyl z grzywą na pół ryja" też nie żałowałbyś glanów? Kocham podwórkowych cwaniaków, którzy lubią się wyżyć na kimś bo jest młodszy i nie podskoczy, a jak do tego dochodzi jeszcze pretekst w postaci odmienności, to już wogóle sama radość, prawda?

Oj bez stresu, to TYLKO Gallar. :o

Vanhelsen
07-05-2008, 16:15
To ja już wolę takie emo niż dresa, ten pierwszy przynajmniej nie rzuci się na mnie z żyletką bez powodu :<
Ogólnie mi to zwisa, niech sobie żyje, i tyle, inna sprawa to taka, że wkurzają mnie ludzie ciągle narzekający, BEZ ZNACZENIA czy są emo, czy z innej subkultury...

Chesterkaa
07-05-2008, 16:51

Ojej jestes taki elooo ;< ZGLANOWALES viednego 14letniego emosa ! WOOOW tez mam glany !

No ba lepiej byc ŁAJT PAŁER !

Rafayen
07-05-2008, 17:11
Ja tam lubie Emo Girls.. =P

http://www.gry.4teens.pl/gra,1303,Emo,Girl.html <3

Dark Sven
07-05-2008, 17:13
A niech sobie żyją...

ripper
07-05-2008, 17:19
Emo, podobnie jak wszystkie inne subkultury, mało mnie obchodzą, ale za to masę śmiechu mam z tych wszystkich anty-emo, co ich szykanują, wyśmiewają i 'glanują'.

Extari
07-05-2008, 17:24
Nie żebym coś do nich miał ale... nie lubie jak ktoś się nad sobą użala ,troch mnie to wk**wia
"Zabij emo! Albo ono zabije się samo!" cyt. z nonsesnopedii - owned :D albo

"Żyletka, którą tnie się emo, może być użyta tylko raz (względy higieniczne). Tylko pozerzy tną się Polsilverami. Prawdziwe emo musi się chlastać Gilettem lub tępym i zajebiście gotyckim nożem do korespondencji." :p

"Po zamknięciu pięciu emo w jednym pokoju jedno z nich umrze, ponieważ nie znajdzie wolnego kąta do płakania." to mnie dobiło xDD

Fremen
07-05-2008, 17:28
Mam pytanie. O co wam chodzi? W czym macie problem?

..::QRAS::..
07-05-2008, 17:34
Dla mnie pajace nie majace nic innego madrego do pokazania

Rafayen
07-05-2008, 17:37
Emo, podobnie jak wszystkie inne subkultury, mało mnie obchodzą, ale za to masę śmiechu mam z tych wszystkich anty-emo, co ich szykanują, wyśmiewają i 'glanują'.

Co to jest te glanowanie? okładanie kogoś glanami?

Arrivald
07-05-2008, 17:37
@tworca topica:
Gratuluje refleksu... Rzeczywiscie podniosles bardzo swiezy i jakze kontrowersyjny temat, kozak z ciebie. Emo, oraz pozniejsza moda na najezdzanie na emo juz dawno zapadly w niepamiec. Tak wogole to najbardziej smieszy mnie jak gadacie smuty o jakims cieciu sie zyletka... skad wytrzasneliscie te bajki? Widzieliscie, lub znacie chociaz jednego emo tnacego sie? To jest jakas totalna bzdura wymyslona na potrzeby sfrustrowanych szarych dzieci sieci, zeby mogly wyladowac emocje i wykazac oburzenie i niezrozumienie dla problemu, ktory nie istnieje.

Mapa_Europy
07-05-2008, 17:43
Jak już się urodzili to niech tam sobie żyją..

Quezacoatl
07-05-2008, 17:51
A niech sobie żyją...

Problem w tym, że oni właśnie NIE CHCĄ życ...

Ticle me emo (http://www.youtube.com/watch?v=W7IxliAPjAk)

Zenuś
07-05-2008, 18:18
@tworca topica:
Gratuluje refleksu... Rzeczywiscie podniosles bardzo swiezy i jakze kontrowersyjny temat, kozak z ciebie. Emo, oraz pozniejsza moda na najezdzanie na emo juz dawno zapadly w niepamiec. Tak wogole to najbardziej smieszy mnie jak gadacie smuty o jakims cieciu sie zyletka... skad wytrzasneliscie te bajki? Widzieliscie, lub znacie chociaz jednego emo tnacego sie? To jest jakas totalna bzdura wymyslona na potrzeby sfrustrowanych szarych dzieci sieci, zeby mogly wyladowac emocje i wykazac oburzenie i niezrozumienie dla problemu, ktory nie istnieje.
temat jak temat jeszcze nie poruszany. moje zdanie jeszcze nie zostalo przedstawione. a to czy emo tnie sie zyletkami czy nie to nie ma znaczenia. wazne jest to ze nosza zyletki w portfelach aby sie lansowac.

a i trzeba dodac ze emo kupuje specjalne farbki (tzw sztuczna krew) po to aby pozorowac swoja smierc. to nie jest kawal to jest rzeczywistosc

Arrivald
07-05-2008, 18:56
wazne jest to ze nosza zyletki w portfelach aby sie lansowac.

a i trzeba dodac ze emo kupuje specjalne farbki (tzw sztuczna krew) po to aby pozorowac swoja smierc. to nie jest kawal to jest rzeczywistosc

Mhm... kupuja tez krowi kal a nastepnie sie nim smaruja. To tez nie jest zart. To jest rzeczywistosc.

Hieyan
07-05-2008, 19:03
temat jak temat jeszcze nie poruszany. moje zdanie jeszcze nie zostalo przedstawione. a to czy emo tnie sie zyletkami czy nie to nie ma znaczenia. wazne jest to ze nosza zyletki w portfelach aby sie lansowac.

Proponuję ci, żebys poczytał sobie chociaż w Wikipedii o emo, a potem się wypowiadał.

Hodal
07-05-2008, 19:03

Aaaa.. głupi dres w glanach.....

To ja już wolę takie emo niż dresa, ten pierwszy przynajmniej nie rzuci się na mnie z żyletką bez powodu :<
Ogólnie mi to zwisa, niech sobie żyje, i tyle, inna sprawa to taka, że wkurzają mnie ludzie ciągle narzekający, BEZ ZNACZENIA czy są emo, czy z innej subkultury...

Dokładnie..

Zenuś
07-05-2008, 19:22
Proponuję ci, żebys poczytał sobie chociaż w Wikipedii o emo, a potem się wypowiadał.

jak juz pisalem te informacje mam z tv. taki maja styl ja nie wiem czemu sie smaruja ta farba i sam tego nie wymyslilem.....

Arrivald skoro wiesz wiecej o tych emo to opisz to zjawisko bo jak widzisz nikt z nas nie mial z nimi kontaktu

Chesterkaa
07-05-2008, 19:25
jak juz pisalem te informacje mam z tv. taki maja styl ja nie wiem czemu sie smaruja ta farba i sam tego nie wymyslilem.....

TV nie zawsze mowi prawde ; |

Tompior
07-05-2008, 19:32
Bylem dzisiaj w centrum Warszawy, a dokladniej na stacji "metro centrum".
Tam jest taki placyk gdzie wiele roznych grup spolecznych sie razem spotyka.
Oczywiscie jak zawsze byly tez emo. Jedna dziewczyna, lat okolo 14 - czarne wlosy, czarne oczy, czarne glany (z rozowymi oraz zielonymi czubami), twarz cala w kolczykach, czarny, ostry makijaz. Dodatkowo polowy twarzy nie bylo widac przez emo grzywke.
Razem z nia siedzial emo chlopak i inne 2 emo dziewczyny. Oczywiscie siedzieli na jakims zadupiu, w dodatku na ziemi :)
Oto opis (zewnetrzny) emooooo :P

Rafayen
07-05-2008, 20:36
Bylem dzisiaj w centrum Warszawy, a dokladniej na stacji "metro centrum".
Tam jest taki placyk gdzie wiele roznych grup spolecznych sie razem spotyka.
Oczywiscie jak zawsze byly tez emo. Jedna dziewczyna, lat okolo 14 - czarne wlosy, czarne oczy, czarne glany (z rozowymi oraz zielonymi czubami), twarz cala w kolczykach, czarny, ostry makijaz. Dodatkowo polowy twarzy nie bylo widac przez emo grzywke.
Razem z nia siedzial emo chlopak i inne 2 emo dziewczyny. Oczywiscie siedzieli na jakims zadupiu, w dodatku na ziemi :)
Oto opis (zewnetrzny) emooooo :P

No dobra ale popatrz jeszcze na to że emo można podzielić na dwie różne grupy tych co wiedzą co to wogóle jest skąd to się wzieło i na grupe która chce być fajna nosić żyletki czy takie coś pseudo emo..
Gdyby nie Tokio Motel czy jak ten zespół się zwie nie wiem nie interesuje się zabardzo to wogóle by o Emo by niebyło takiego zamieszania i mało kto by wiedział wogóle o takiej subkulturze tak naprawde wszystko się zaczeło od tego Tokio pełno fanek itp każda chciała być "emo" pseudo..

Emo (IPA: /ˈiːmoʊ/) jest dwuznacznym terminem slangowym[1], używanym do opisania, lub w odniesieniu do mody, stylu[2] i postawy połączonej z muzyką post-hardcore, pop punk, a także metalcore. Emo może również opisywać muzykę emo, lub ogólnie stan emocjonalny (jak "czuć się emo"). Jest również (czasami niepochlebnie) używane w stosunku do kogoś ubierającego się jako stereotypowy emo lub kogoś ogólnie, we własnym mniemaniu, nieprzystosowanego do realiów świata[

Gelt
07-05-2008, 21:01
@Zenuś

TV prawde Ci powie.

@Tompior

To jest żałosne.Oni się zachowują jak..Jak jakaś mniejszość narodowa ;| Jak murzyni czy coś.. Emo spotkania..

Rafayen, jeden z niewielu którzy zauważyli, że emo dzieli sie na 2 grupy.

Marsseel
07-05-2008, 21:32
LOL. Ludzie poczytajcie trochę na temat rzeczy o których się wypowiadacie bo nie macie o nich zielonego pojęcia.

Emo to nurt w muzyce powstały w latach 80 wywodzący się z h/c punka. Nie ma on nic wspólnego z tym co dziś wielu nazywa 'emo'. Zarówno muzyka jest zupełnie inna, jak i styl bycia muzyków i fanów tego gatunku (zespoły to np. Embrace i Rites of Spring, dziś coś podobnego gra np. Alexisonfire, Underoath czy Alesana). Taki emocore'owiec z lat 80 pewnie ze spokojem by sobie zjadł dzisiejszego 'true metala' na śniadanie.

Co do dzisiejszego nurtu pseudo-emo to jest mi on raczej obojętny. W mojej klasie jest dziewczyna, która ubiera się w opisany przez was sposób, ale jak poznałem ją lepiej to okazała się bardzo spoko, poza tym, że dziwnie się ubiera (całe szczęście nie maluje się i nie ma tysiąca kolczyków ;p) i słuchaj lipnej, moim zdaniem muzyki. Nie tnie się i nie płacze w kątach ;).
Myślę, że większości tych psuedo-emosów ta zabawa się w końcu znudzi i/lub z tego wyrosną i później będą się śmiać z samych siebie.
Oczywiście pewnie zdarzają się też bogate dzieciaki, którym poprzewracało się w dupach ( bo rodzice robili kiedyś wszystko na ich zawołanie a w końcu stwierdzili, ze czas z tym skończyć) i na siłę kreują się na pokrzywdzonych i znienawidzonych. I faktycznie z takimi osobami pewnie nie da się normalnie pogadać o czymkolwiek i tacy ludzie faktycznie są irytujący, ale myślę że to mniejszość ;p.

Rafayen
07-05-2008, 21:48
Z wszystkim tak było za moich czasów pamiętam pełno "skate" ale to większość osób miała po 13-15 lat i chcieli być jak ich starsi kumple mało teraz widze w dorosłym wieku raperów czy jak to tam wiekszość już o tym zapomniała wyrosła chcieli być fajni tak samo jest teraz z pseudo emo poprostu głosno o nich w tv prasie i internecie oni chcą być poprostu na topie jeśli można to tak nazwać takich prawdziwych emo jest strasznie mało i nigdy nie będę oceniał osób po tym jak wyglądaja bo nie potym się ocenia ludzi. Pseudo Emo odejdzie w cholere za pare lat i znowu będzie coś innego jak to w życiu bywa.. ;)

Według mnie takie pseudo emo jest jak papierosy dużo szczeniaków 14lat pali żeby być jak ich kumple super fajni a nie widzą z tego żadnych + no może tylko to że sa fajni i równo z starszymi kolegami.

Pozdrawiam wszystkie EMO.

Gelt
07-05-2008, 21:50
Tyle, że większość nie rzuca palenia. A emo "rzucą". I będa latali ze sznytami ;x

Kenixia
08-05-2008, 08:23
Dla mnie żałosne jest to, że ci ludzie nie mają za grosz swojego stylu. Jak dla mnie to chwilowa moda, wszyscy się tak noszą bo jest trendi. Mam nadzieje że szybko się to skończy. ; )

redfaction
08-05-2008, 11:50

Ha, i widzisz. Nie spotkałem się jeszcze z 20to paro letnim emosem:)
Radość? Niekoniecznie. Aczkolwiek są rzeczy które nas denerwują, prawda?
A mnie denerwuje to:)

Oj bez stresu, to TYLKO Gallar. :o

Bez stresu, ten wyżej zwany Gonzo to TYLKO Verlian.
Zwał jak zwał, nie misiu?

@Chesterka: Ależ ja się tym nie szczycę i nie sądzę, że jestem z tego powodu fajny:)

#OnTop: Warto także dodać że moje zachowanie nie jest wywołane TYLKO obecnością takiego debila, tylko konkretniej jego (Zazwyczaj ambitnym) zachowaniem, w stylu
'kup mi pifko'
or
'swiat jest zly, wy jestescie zli a ja chce umrzeć!' i pierdoli 3po3 : )

Glamri
08-05-2008, 12:50
@Zenuś:
Tak jak Gelt powiedziała "Oglądaj TV, tam wszystko wytłumaczą Ci!"

@Marsseel:
Mnie tam jeszcze nikt nigdy nie zjadł na śniadanie. : P

@OnTopic:
Nie widzę sensu w ich biciu, po co? Każde stworzenie ma prawo do przetrwania, a czy przetrwa to jego broszka. Silne jednostki i tak wyprą słabsze. A kto wie kto się okaże tą jednostką słabszą? Może Ty? Może ja? A może pan z 3 rzędu? ;)

R3T
08-05-2008, 13:47
Ich sprawa ze sie tak ubieraja, ale wygladaja przekomicznie smiesznie wiec jesli im to nie przeszkadza ich sprawa

Zenuś
08-05-2008, 13:52
@Zenuś:
Tak jak Gelt powiedziała "Oglądaj TV, tam wszystko wytłumaczą Ci!"

@Marsseel:
Mnie tam jeszcze nikt nigdy nie zjadł na śniadanie. : P

@OnTopic:
Nie widzę sensu w ich biciu, po co? Każde stworzenie ma prawo do przetrwania, a czy przetrwa to jego broszka. Silne jednostki i tak wyprą słabsze. A kto wie kto się okaże tą jednostką słabszą? Może Ty? Może ja? A może pan z 3 rzędu? ;)

widocznie gelt popiera emo moze nawet sama jest emo dlatego tez ich tak broni.
ja tylko podaje pewne informacje przeze mnie zdobyte. mozliwe ze sa nie prawdziwe ale czy od razu trzeba mnie za to zmieszac z gównem?
temat powinien zostac zamkniety

btw emo -emotion

Johnny121
08-05-2008, 14:01
Tak przy okazji.

Aktualne emo (w większości emo-kids podniecające się MCR, BFMV, etc) nie ma NIC wspólnego z prawdziwym emo, które wykształciło się z tego co pamiętam w połowie lat '80. Było ono DOBRYM podgatunkiem hardcore punka, a nie obecnym smutnym pipczeniem dla dziewczynek, które chcą być "modne".

Glamri
08-05-2008, 14:10
widocznie gelt popiera emo moze nawet sama jest emo dlatego tez ich tak broni.
ja tylko podaje pewne informacje przeze mnie zdobyte. mozliwe ze sa nie prawdziwe ale czy od razu trzeba mnie za to zmieszac z gównem?
temat powinien zostac zamkniety

btw emo -emotion
Generalnie to panuje taka zasada, że jak się zakłada topic na jakiś konkretny temat to z ów tematem trzeba trochę najpierw poobcować żeby później móc się na niego sensownie wypowiedzieć czy podjąć jakąś dyskusję (co wydawałoby się całkiem logiczne). Jak będziesz miał ustną z polskiego to też powiesz, że takie informacje zdobyłeś i możliwe, że nie są prawdziwe? Sorry, ale Ty łamiesz nawet podstawowe zasady prostej konwersacji. Siadaj, pała!
Od Gelt się odstosunkuj bo miała takie samo obywatelskie prawo do swojego zdania i wypowiedzenia go na tymże forum publicznym jak Ty.
Brawo! Emo to skrót od emotion.

@UP:
Mimo, iż nie lubię corów w pełni muszę się z Tobą zgodzić.

@Down:
Może być i emotional. Emo nie musi się przeca odnosić do jednego pojęcia. ; )

Tompior
08-05-2008, 15:13
@up:
A nie przypadkiem emotional?

Vanhelsen
08-05-2008, 15:44
@up:
A nie przypadkiem emotional?A nie zauważyłeś, że to są pojęcia z tej samej rodziny?...
Ogólnie nawet gdy ktoś jest Emo, to co z tego?
Ważny jest charakter a nie to jak dana osoba wygląda na pierwszy rzut oka. Ostatnio miałem okazję się dokładnie o tym przekonać, że osoby o których wcześniej myślałem, że nie chciał bym się z nimi zadawać są ostatnio tymi, które najczęściej odwiedzam...

Johnny121
08-05-2008, 15:48
Ważny jest charakter a nie to jak dana osoba wygląda na pierwszy rzut oka. Ostatnio miałem okazję się dokładnie o tym przekonać, że osoby o których wcześniej myślałem, że nie chciał bym się z nimi zadawać są ostatnio tymi, które najczęściej odwiedzam...

Święta prawda, ale bardzo często się okazuje, że "emo kidsy" są po prostu głupimi szczylami, którzy chcą być "fajni" i iść z modą.

Rafayen
08-05-2008, 17:30
Dla mnie żałosne jest to, że ci ludzie nie mają za grosz swojego stylu. Jak dla mnie to chwilowa moda, wszyscy się tak noszą bo jest trendi. Mam nadzieje że szybko się to skończy. ; )

Za grosz swojego stylu? Rozmawiamy tutaj o EMO które swój styl posiada jak najbardziej mylisz emo z pseudo emo..

Fautsooos
08-05-2008, 19:54
ehh, az musialem zrobic konto jak to czytam. nie lubie emo i pseudo emo, tych 2 jest u nas duzo wiecej.

piszcie, ze emo sluchaja punku itp. a bedac w sobote na reggae&rap festiwal bylo ich wiecej niz ludzi, ktorzy sluchaja tego typu muzyke. kumpel naklupal jednemu bo tez ich nie trawi, dla mnie sa to chorzy ludzie...facet maluje oczy na czarno i zaczesuje na nie wlosy, no ku*&@ chore

Zenuś
08-05-2008, 19:56
Generalnie to panuje taka zasada, że jak się zakłada topic na jakiś konkretny temat to z ów tematem trzeba trochę najpierw poobcować żeby później móc się na niego sensownie wypowiedzieć czy podjąć jakąś dyskusję (co wydawałoby się całkiem logiczne). Jak będziesz miał ustną z polskiego to też powiesz, że takie informacje zdobyłeś i możliwe, że nie są prawdziwe? Sorry, ale Ty łamiesz nawet podstawowe zasady prostej konwersacji. Siadaj, pała!
Od Gelt się odstosunkuj bo miała takie samo obywatelskie prawo do swojego zdania i wypowiedzenia go na tymże forum publicznym jak Ty.
Brawo! Emo to skrót od emotion.

@UP:
Mimo, iż nie lubię corów w pełni muszę się z Tobą zgodzić.

@Down:
Może być i emotional. Emo nie musi się przeca odnosić do jednego pojęcia. ; )

jak zauwazyles kazdy z nas ma inne zdanie. a wiekszosc z was(np ty) choc malo wie na ten temat stara sie mimo wszystko krytykowac. bo niby skad macie wiedziec ze informacje podane w tv sa nie prawdziwe? niby skad macie wiedziec ze pisze nie prawde? sami tylko zaprzeczacie nie podajac przy tym zadnych argumentow. wiec glamri wybacz ale jesli uwazasz ze ja sie myle i pisze kompletne bzdury to sam napisz prawde

Generalnie to panuje taka zasada, że jak się zakłada topic na jakiś konkretny temat to z ów tematem trzeba trochę najpierw poobcować żeby później móc się na niego sensownie wypowiedzieć
tak wiec istnieje cos takiego jak masowy przekaz informacji czyli media dzieki ktorym mozemy dowiedziec sie wszystkiego o wszystkim i dzieki ktorym wyrabiamy sobie pewne zdanie. oczywiscie moglbym pomalowac sobie twarz i przylaczyc sie do emo aby wiecej sie o nich dowiedziec no ale po co ?

Johnny121
08-05-2008, 20:05
jak zauwazyles kazdy z nas ma inne zdanie. a wiekszosc z was(np ty) choc malo wie na ten temat stara sie mimo wszystko krytykowac. bo niby skad macie wiedziec ze informacje podane w tv sa nie prawdziwe? niby skad macie wiedziec ze pisze nie prawde? sami tylko zaprzeczacie nie podajac przy tym zadnych argumentow. wiec glamri wybacz ale jesli uwazasz ze ja sie myle i pisze kompletne bzdury to sam napisz prawde

Osobą, która ma mało pojęcia na ten temat jesteś Ty. W TV prawie zawsze każda sprawa albo jest wyolbrzymiana, albo tak przekształcana żeby była dramatyczna. Dla Ciebie emo, to idiota, który chce być fajny i nadążać za modą. Nikt go nie lubi w szkole, tak więc wbrew rodzicom zapuszcza włosy, zaczyna słuchać "mocniejszej" muzyki (zresztą i tak słucha pipczenia dla 12-sto letnich dziewczynek) i "buntuje się". Takie emo-kids można porównać do kinderpunków.
Jeszcze raz powtarzam, że emo-kids nie ma NIC wspólnego z emo.

tak wiec istnieje cos takiego jak masowy przekaz informacji czyli media dzieki ktorym mozemy dowiedziec sie wszystkiego o wszystkim i dzieki ktorym wyrabiamy sobie pewne zdanie. oczywiscie moglbym pomalowac sobie twarz i przylaczyc sie do emo aby wiecej sie o nich dowiedziec no ale po co ?

Żeby mieć jakieś pojęcie, a nie pieprzyć zasłyszane plotki, żeby być "fajnym".

Btw, polecam słownik.

@down
Hwheheheheheheheh :>

Glamri
08-05-2008, 20:14

Po pierwsze gdybyś przeczytał wszystkie moje posty w tym temacie to myślę, żenawet Tobie udałoby się znaleźć kilka argumentów, które przytoczyłem wcześniej. Skąd wiem, że są nieprawdziwe. W porównaniu z wiedzą i doświadczeniem, które posiadłem wcześniej stwierdzam, iż to co zobaczyłeś w TV średnio pokrywa się z rzeczywistością. Chociażby to, że "emo" to nowa subkultura. No przepraszam bardzo. ; ) No i w końcu wcale nie trzeba być emo, żeby się czegoś o nich dowiedzieć. Znam osobiście paru "przedstawicieli" i to mi w zupełności wystarczyło, by dowiedzieć się o nich czegoś więcej. Po za tym idź panie do szkoły naucz się interpunkcji, zamiast gapić się w ten telewizor. -.-

@Johny121:
Mądrze prawisz. ; )

Luka$ek
08-05-2008, 20:17
Zauważcie jedną rzecz że jak są Emo to nie są tylko światowe "popierdolce",i nie trzeba wszystkich glanować,co by było gdyby taki 'kozaczek' wbił do klubu a tam emo "żyletki w garść i tniemy bo on normalny jest" każdy ma swój styl i swoje zdanie moje zdanie jest takie że mnie to gówno obchodzi ;)

Pacek
08-05-2008, 20:18
powiem tak, byli gitowcym, punkrokowcy, skinhedy, dresy, metale, żelusy, hip hopowcy a teraz sa emowcy :D kazde pokolenie (czyt.3 lata szkoły gimnazjium ewentualnie liceum) ma swoja przodujaca subkulture, taki wiek co zorbic :D ja nalezałem do grupy metali hehe aczkolwiek nigdy niezapuscilem dlugasnych wlosow ze wzgledow estettycznych aczkolwiek sympatyzowalem w liceum z ludzmi w dlugich wlosach słuchajacych ciezkiej muzyki i ubierajacych sie na czarno (nielubilismy zelusow i hip hopów hehe to były czasy).
Tamtych pozadnych metali od emowców odróznia to ze tamci słuchali zazwyczaj behemota a teraz słucha sie czegos podobnego do blogu 27 i tokio hotel [; niby rock niby metal a jednak inny swiat.
Wszytsko trzeba przezyc aby potem miec co wspominac na strare lata :P wiem ze wy w wiekszosci niemyslicie o tym ale wasze dzieci beda sluchaly zupelnie czegos innego niz wy :D
skoro ktos chce sie lansowac na sluge belzebuba i kogos komu swiat przeszkadza w zyciu to czemu mielibyscie sie spinac :D w koncu kazdy kiedys dorosnie i wszystko mu przejdzie. Moze to byc dziwne ale 14latka w pubie ubrana i wymalowana jak 21 panna po przejsciach (tak zwana blachara) to tez nie za fajny widok i nie wiem kogo jest wiecej :D emo czy tych niewyrosnietych blachar :D wyluzujcie wszystko kiedys minie i to tez :P

Zenuś
08-05-2008, 20:19
Osobą, która ma mało pojęcia na ten temat jesteś Ty. W TV prawie zawsze każda sprawa albo jest wyolbrzymiana, albo tak przekształcana żeby była dramatyczna. Dla Ciebie emo, to idiota, który chce być fajny i nadążać za modą. Nikt go nie lubi w szkole, tak więc wbrew rodzicom zapuszcza włosy, zaczyna słuchać "mocniejszej" muzyki (zresztą i tak słucha pipczenia dla 12-sto letnich dziewczynek) i "buntuje się". Takie emo-kids można porównać do kinderpunków.
Jeszcze raz powtarzam, że emo-kids nie ma NIC wspólnego z emo.

Żeby mieć jakieś pojęcie, a nie pieprzyć zasłyszane plotki, żeby być "fajnym".

Btw, polecam słownik.

tak tylko ze ten tamat jest o tych emo kids wiec o czym ty piszesz?
oczywiscie mozna i ten watek poruszyc skad kiedy i ile to trwa tylko ze mi chodzi o ta druga strone. w polsce od calkiem niedawna dzieciaki chodza z pomalowanymi twarzami

Glamri
08-05-2008, 20:23
pewnie nie raz spotkaliscie ludzi emo na ulicy w szkolach czy w klubach

wyglad emo:
pomalowane twarze, kolczyki, dziwnie ulozone wlosy, czarne ubrania i wiele innych spraw zwiazanych z ta subkultura...

najlepiej ujete to jest na wiki
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_(ludzie (http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie))

zalozylem ten temat aby dowiedziec sie co myslicie o emo
czy to was denerwuje a moze popieracie ta subkulture?

np w Anglii kolo 90% mlodych ludzi to emo
w Polsce to nie wielki % ktory w coraz szybszym tepie rosnie
moze czas cos z tym zrobic? a moze nie?
To Twój pierwszy post w tym temacie. Szybko zmieniasz fronty... Teraz już nie o emo tylko o emo-kidach, ta? ; )

Johnny121
08-05-2008, 20:25
tak tylko ze ten tamat jest o tych emo kids wiec o czym ty piszesz?
oczywiscie mozna i ten watek poruszyc skad kiedy i ile to trwa tylko ze mi chodzi o ta druga strone. w polsce od calkiem niedawna dzieciaki chodza z pomalowanymi twarzami

Szkoda tylko, że w ogóle nie wiesz czym jest emo.
Szkoda, że nie odróżniasz emo od emo-kida.

Zenuś
08-05-2008, 20:31
Szkoda tylko, że w ogóle nie wiesz czym jest emo.
Szkoda, że nie odróżniasz emo od emo-kida.

bo szczerze mowiac nie ma to dla mnie roznicy. dosc czytelne zostalo to opisane i wiekszosc zrozumiala ze chodzi tu o nasza mlodziez polska.

Johnny121
08-05-2008, 20:33
bo szczerze mowiac nie ma to dla mnie roznicy. dosc czytelne zostalo to opisane i wiekszosc zrozumiala ze chodzi tu o nasza mlodziez polska.

Jest różnica i to duża.

A polska młodzież nie jest na tyle durna.

Extari
08-05-2008, 20:37
To "polskie emo" to są dzieci które nie mają swojego stylu ,nudzi im się i mają coś z baniami :confused: i chcą być "trendi" czy jak to się teraz mówi xD

Wg. mnie każdy normalny człowiek powinien mieć swój styl a nie "kserować" go od innych :P
No ja np. slucham polskiego HH ale już nie nosze spodni w krokiem w kostkach (tak jak zazwyczaj bywa to u ludzi słuchającej tej muzyki) bo to po prostu nie mój styl i tyle ;) ,a to że "emo-kidy" są w większości je**ięci to ich sprawa ,za pare miechów każy "emo-kid" zacznie sluchać innej muzyki i inaczej się ubierać bo emo wyjdzie z "mody" ;)

Aquiva
08-05-2008, 20:38
Wali mnie to.
Są metale,są emo,są goci,są lalunie.
tacy chcą być niech będą.

Zenuś
08-05-2008, 20:39
Jest różnica i to duża.

A polska młodzież nie jest na tyle durna.

zle sie wyrazilem
nie ma to dla mnie roznicy pisemnej. dla mnie emo oznacza tyle co emo kids. a to ze emo w starszym wykonaniu jest zupelne inne od emo kids to pojalem juz dawno. jesli tylko chodzi wam o ten zapis to ta dyskusja nie ma sensu.
ja mam tylko informacje o dzieciakach(dziwnie to brzmi =P).

http://dziendobrytvn.onet.pl/4,233,8,5080981,0,0,0,forum.html
tvn rep

Glamri
08-05-2008, 21:04
zle sie wyrazilem
nie ma to dla mnie roznicy pisemnej. dla mnie emo oznacza tyle co emo kids. a to ze emo w starszym wykonaniu jest zupelne inne od emo kids to pojalem juz dawno. jesli tylko chodzi wam o ten zapis to ta dyskusja nie ma sensu.

http://dziendobrytvn.onet.pl/4,233,8,5080981,0,0,0,forum.html http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://dziendobrytvn.onet.pl/4,233,8,5080981,0,0,0,forum.html)
tvn rep
http://dziendobrytvn.onet.pl/1485404,psychologia.html http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://dziendobrytvn.onet.pl/1485404,psychologia.html)
To tak jak byś powiedział, że dla Ciebie punk i kinder-punk to to samo. -.- No weźże się chopie ogarnij. Idź staremu panczurowi powiedz, że kinder-punkiem jest bo dla Ciebie to nie stanowi różnicy. : P I nie mów mi teraz, że punk i emo to co innego bo w tej sytuacji analogia jest dokładnie taka sama. ; )

Żyłka
08-05-2008, 21:14
Po pierwsze gdybyś przeczytał wszystkie moje posty w tym temacie to myślę, żenawet Tobie udałoby się znaleźć kilka argumentów, które przytoczyłem wcześniej. Skąd wiem, że są nieprawdziwe. W porównaniu z wiedzą i doświadczeniem, które posiadłem wcześniej stwierdzam, iż to co zobaczyłeś w TV średnio pokrywa się z rzeczywistością. Chociażby to, że "emo" to nowa subkultura. No przepraszam bardzo. ; ) No i w końcu wcale nie trzeba być emo, żeby się czegoś o nich dowiedzieć. Znam osobiście paru "przedstawicieli" i to mi w zupełności wystarczyło, by dowiedzieć się o nich czegoś więcej. Po za tym idź panie do szkoły naucz się interpunkcji, zamiast gapić się w ten telewizor. -.-

Jeśli uważasz, że twoje posty są pozbawione błędów interpunkcyjnych, to się mylisz.

Zenuś
08-05-2008, 21:16
To tak jak byś powiedział, że dla Ciebie punk i kinder-punk to to samo. -.- No weźże się chopie ogarnij. Idź staremu panczurowi powiedz, że kinder-punkiem jest bo dla Ciebie to nie stanowi różnicy. : P I nie mów mi teraz, że punk i emo to co innego bo w tej sytuacji analogia jest dokładnie taka sama. ; )

kutva nie pisze o o tym starym emotion czyli tych pierwszy emo ktorzy nie nie maja nic wspolnego z emokids. ja pisze o emo kids i zem taki temat zalozyl. a to ze pisze emo to tylko dlatego ze nie chce mi sie pisac emokids bo dla mnie te slowa nie maja znaczenia. a kazdy polak i tak wie o co chodzi i ma to w dupie.

az posnioslo(ponioslo) mnie-------------
zawsze znajda sie znawcy ktorzy widza wszedzie problem. dobrze zgadzam sie ale czy to ma wieksze znaczenie? czy to co oni pisza jest na temat? ale najdziwniejsze jest to ze wiekszosc zrozumialo o co chodzi

Gelt
08-05-2008, 21:21
A ja widziałam w TV, że Tibia wciąga, i wywołuje agresje.

Dziecię telewizji -.-"

Kulikos
08-05-2008, 21:23
Ogólnie w życiu kieruje się zasadą "żyj i daj żyć innym" i niewiele rzeczy mi przeszkadza. Z tego co czytam, to nawet prawdziwego emo (emocorowca? jak to się powinno odmieniać?) nie spotkałem, głównie były dziewczyny które w wieku 13 lat użalające się nad sobą, prawiące głupoty o braku miłości, nienawiści do świata itd.
A z takim prawdziwym chciałbym porozmawiać, poznać i dowiedzieć się co i jak, żeby potem nie bredzić jak kolega Zenuś. Ale skoro oni słuchają muzyki punk, to czym różnią się od punków? Ubiorem? Nie ogarniam tego, troche to szufladkowanie ludzie mnie przerasta ;p nie wiem już kto jest kim, kim ja jestem ^^

Osore
08-05-2008, 21:35
Są ludzie. I już. Nieważne jest to, czy ktoś słucha metalu, czy chodzi codziennie na dyskotekę, czy ubiera się w dresy, czy jest czarny, czy ma kręcone włosy albo woli tort z truskawkami, nie wiśniami.
Ważne jest to, co człowiek sobą reprezentuje, bo jeśli tak wszystko zgeneralizować i ulec sterotypom, to tak po prawdzie świat jest szary, smutny i nic nowego/dobrego nas tu nie spotka. Ci szaraczkowie, których mijacie na ulicy, nie mając ochoty spojrzeć mają w sobie coś, czego moglibyście się od nich nauczyć.
Efekt jest rzeczą drugorzędną. Ważny jest powód, dla którego ktoś ubiera się tak, a nie inaczej/słucha tego, a nie tamtego. Ktoś może być doktorem prawa, ale we łbie mieć tak namieszane, że etycznie, społecznie i moralnie taki człowiek może być na poziomie przeciętnego, bezmózgiego osiłka.
Nie generalizować, nie szufladkować, nie etykietować. Oceniać ludzi indywidualnie, według ich prawdziwej wartości, jeśli jednak prawdziwa wartość tego człowieka to czypindziesiont wydane na żel do włosów/tusz do rzęs/etc., to może być tylko przykro.
Jeśli w swoich opiniach o ludziach opierać się na tvn'owskich wiadomościach, stereotypach i tym, co usłyszymy od znajomych, których znajomych słyszeli, że ich znajomi~, to wychodzi bardzo spaczony pogląd na rzeczywistość.

Slythia
08-05-2008, 21:39
zle sie wyrazilem

http://dziendobrytvn.onet.pl/4,233,8,5080981,0,0,0,forum.html
tvn rep
Prosze... Zostaw ten tvn w spokoju, dobrze? To nie jest telewizja, ktorej mozna ufac... Wedlug nich uczylam sie w getcie i mam problem z odnalezieniem sie wsrod normalnych ludzi przez zawyzone poczucie wlasnej wartosci oraz zycie w zamknietym srodowisku...

Chesterkaa
08-05-2008, 21:54
Och, macie dziwne podejscie. Jedno pytanie ; CZY ONI WAM COS ZROBILI ?

Jutro ide na koncert i pewnie tez tam bedzie duzo Emo i szczerze mowiac wali mnie to. Pamietam, ze kiedys bylam tez na koncercie i przechodzila dziewczyna blond wlosy, tramki i torba z czaszka i jakis koles "wy****************** stad !"

Najlepsze jest to, ze koledzy mnie "wyzywaja od emo" uzasadnienie ?
"BO SIE MALUJESZ, TNIESZ I UBIERASZ SIE NA CZARNO I MASZ ZIELONE BLUZKI !"

Wiec... Ludzie sa dziwni O.o

Jedyna subkultura, ktora mi tak naprawde przeszkadza sa...

pseudo skinhedzi

ŁAJT PAŁER !

Shiray
08-05-2008, 22:05
Niech nikt mi tu nie pisze, że emo słuchają punk, skoro nie wiecie czym punk jest hueshueshuhes. My chemical romance czy inne green daye to nie jest punk :)

Johnny121
08-05-2008, 22:45
Niech nikt mi tu nie pisze, że emo słuchają punk, skoro nie wiecie czym punk jest hueshueshuhes. My chemical romance czy inne green daye to nie jest punk :)

Pidżama Porno i Kult też nie.

neopostman
08-05-2008, 23:04
Apropo EMO, powiem tyle, że same EMO toleruję i nic do nich nie mam. Jedyna grupa która nie wzbudza u mnie entuzjazmu do pseudo- EMO.

Kodein
08-05-2008, 23:24
Wszystko zależy od tego z jakiej perspektywy na dane pojęcia się patrzy. Co was obchodzi kto co robi jeśli nie wyrządza wam w żaden sposób krzywdy? Emo to kolejne głupawe pojęcie, które nie wiadomo z jakiej przyczyny rozwinęło się. Kto wam dał prawo do oceniania ludzi po wyglądzie itp? Nawet nie chcę mi się czytać połowy tych waszych durnych postów, wielcy forumowicze.
Wszystkich można poszufladkować według jakiś tam kategorii. Jedni no-life, drudzy emo, kto wie co jeszcze. Ja to ignoruje, mam w dupie te kategorie społeczeństwa i jakoś żyje mi się z tym dobrze :) Cya

Marsseel
08-05-2008, 23:28

To jest punk, konkretnie jeden z jego podgatunków wykształtowany ładnych 20 lat temu, czyli pop-punk.

Voon
09-05-2008, 07:52
Pidżama Porno i Kult też nie.

Pidżama to polskie emo a kult to nowa fala : )

@Marsseel:
O pop-punku mam zupełnie odmienne zdanie.

@down:
Poniewaź?

Arrivald
09-05-2008, 13:00
Pidżama to polskie emo a kult to nowa fala : )

Mam cicha nadzieje, ze to co napisales jest zartem :p

Glamri
09-05-2008, 13:54
Nie nie uważam, jednak Zenuś stosuje politykę nie używania ich po za kropką, na końcu dłuższej wypowiedzi, a to się strasznie źle czyta. ; )
[quote=Zenuś;2046768]kutva nie pisze o o tym starym emotion czyli tych pierwszy emo ktorzy nie nie maja nic wspolnego z emokids. ja pisze o emo kids i zem taki temat zalozyl. a to ze pisze emo to tylko dlatego ze nie chce mi sie pisac emokids bo dla mnie te slowa nie maja znaczenia. a kazdy polak i tak wie o co chodzi i ma to w dupie.

az posnioslo(ponioslo) mnie-------------
zawsze znajda sie znawcy ktorzy widza wszedzie problem. dobrze zgadzam sie ale czy to ma wieksze znaczenie? czy to co oni pisza jest na temat? ale najdziwniejsze jest to ze wiekszosc zrozumialo o co chodzi
Napisałeś emo, nie emokids więc nie oczekuj od ludzi, że będą się domyślali, ze chodziło Ci o "emokids". To raz, a dwa skoro dla Ciebie nie mają znaczenia to nie znaczy, że dla wszystkich innych też nie. Potem się dziwisz, że wszyscy piszą o emo, a Tobie chodziło o emokids. ; ) Trzeba precyzować swoje myśli, to tak na przyszłość... ; )

Marsseel
09-05-2008, 14:49
@Marsseel:
O pop-punku mam zupełnie odmienne zdanie.
Ja również, co nie zmienia faktu że pop-punk jest jednym nurtów punka i takie zespoły jak Green Day czy MCR właśnie ten gatunek reprezentują.

Vanhelsen
09-05-2008, 15:21
Co do gatunków chyba najlepiej przytoczyć tutaj wypowiedz pewnego brytyjskiego pisarza fantasy:
Gdy spytano go, jak on dzieli książki na fantasy i nie fantasy ten odpowiedział, że to co wskaże palcem to jest fantasy.
Podobnie jest z muzyką, nie raz zdarza mi się że ktoś klasyfikuje utwór pod np smooth-jazz a tak na prawdę (a dokładniej to w moim odczuciu) nie ma on nic z jazzem wspólnego.
Klasyfikowanie lepiej zostawmy sobie samemu...

Shanhaevel
09-05-2008, 15:24

Zależy JAK się malujesz i CZY się tniesz. Reszta, jeśli w dobrym guście, jest OK.

Wiecie, kto jest trv EMO, my life is shitz0r? Tola z Blog 27. Serio.

Rafayen
09-05-2008, 15:39
To jest punk, konkretnie jeden z jego podgatunków wykształtowany ładnych 20 lat temu, czyli pop-punk.

Napewno nie ładnych 20 lat temu.

Takie pytanie od mojej strony? widzieliście pocięte Emo?

Vil
09-05-2008, 15:51
emo panny sa do niczego, zapniesz taka to sie rozplacze.

Johnny121
09-05-2008, 15:54

Ale za to możesz ją bić do woli 8)

Rybzor
09-05-2008, 15:54
A emo chłopcy?

Marsseel
09-05-2008, 15:56
Napewno nie ładnych 20 lat temu.

Może lekko przesadziłem. Pierwsza płyta Green Day'a wyszła w 1990 roku czyli 18 lat temu, a już wcześniej wiele kapel grało w podobnym klimacie (nawet w 70 i 80 latach), a termin pop-punk ukształtował i wszedł do użycia się nieco później bo gdzieś koło 1992 roku.

Vanhelsen
09-05-2008, 15:58
A emo chłopcy?tak samo, zapniesz i się rozbeczy :<

Voon
09-05-2008, 16:10
Może lekko przesadziłem. Pierwsza płyta Green Day'a wyszła w 1990 roku czyli 18 lat temu, a już wcześniej wiele kapel grało w podobnym klimacie (nawet w 70 i 80 latach), a termin pop-punk ukształtował i wszedł do użycia się nieco później bo gdzieś koło 1992 roku.

No, ale jeśli mówimy o muzyce to wyłączmy Ameryke z tego okręgu bo Ameryka to już zupełnie inna bajka, świat odbiegający od dotychczasowych norm. A pierwsze płytki Grindeja były nawet dobre, klimat jeszcze nie zatruty masową produkcją.

@Down:
Teraz wszystko idzie na mase a nie na jakość.

Johnny121
09-05-2008, 16:12
A pierwsze płytki Grindeja były nawet dobre, klimat jeszcze nie zatruty masową produkcją.

Chciałem powiedzieć to samo :x

Co nie zmienia faktu, że i tak Grindej jest raczej słabiutką kapelką grającą smutne pipczenie dla 12-sto latek zachwyconych MTV i Bravo.

Marsseel
09-05-2008, 16:28
Bo Green Day na początku grał dobry pop-punk a teraz gra lipny pop-punk ;)

No, ale jeśli mówimy o muzyce to wyłączmy Ameryke z tego okręgu bo Ameryka to już zupełnie inna bajka, świat odbiegający od dotychczasowych norm. A pierwsze płytki Grindeja były nawet dobre, klimat jeszcze nie zatruty masową produkcją.
Lol a to niby czemu oO ?

Voon
09-05-2008, 16:32
Lol a to niby czemu oO ?

Źle to wyszło ale chodziło o amerykańskie style punkowe i punkowopodobne. Reszta ujdzie w tłumie. Dużym tłumie. A czemu wyłączyć? Bo większość to największe gówno jakie ktoś kiedykolwiek mógł zrobić.

@down:
Kolor lakieru do paznokci =)

Shanhaevel
09-05-2008, 16:52
A emo chłopcy?

Co za różnica? : )

Shiray
09-05-2008, 18:19
Niestety, ale ja raczej pop punka nie zaliczam do punka (punk rocka). Może i pop punk WYWODZI SIĘ z punka, ale w dzisiejszych czasach jest to zupełnie inny rodzaj muzyki, co bez żadnych problemów można zauważyć. Zespoły pop punkowe grają zazwyczaj spokojną muzykę bez tego całego brudu. Wokaliści jak dla mnie wyglądają coraz częściej jak emo. Człon "punk" powinien zniknąć z "pop punk", a cała ta muzyka nazywać się inaczej. Tak więc nazywanie grindejów i ch*j wie czego jeszcze punkiem może najwyżej wywołać śmiech u punków. U mnie także, chociaż do żadnej subkultury się nie zaliczam.
Ogólnie myślę, że punk powoli umiera, głownie przez ten cały pop i kinderpunków słuchających my chemical romance O.o Jednak oby kurwa nie! XD

Rybzor
09-05-2008, 18:48
Co za różnica? : )
Z punktu widzenia szynki być może żadna ;<

Maly-Rycerz
09-05-2008, 20:52
Wyrżnąć to całe emo-ścierwo w drobny mak. ;(

Mapa_Europy
09-05-2008, 21:05

Po tym poście, jesteś dla mnie prawdziwym modkiem :p

Gelt
09-05-2008, 21:07
Podsumował.

@Vil

Nie próbuj ukrywac w ten sposób kompleksów.! Jak jesteś naprawdę kiepski to sie nawet potnie ;<

Rafayen
09-05-2008, 22:14
Nie wiem co wy macie do tego pop-punka ale greenday mi wbija troszke w pop-rock'a

Johnny121
09-05-2008, 22:23
Nie wiem co wy macie do tego pop-punka

To, że jest smutnym pipczeniem dla 12-sto latek.

Emcess
09-05-2008, 22:31

No, i dzięki temu będziesz moim ulubionym modem xDDDDDDD
rotfl n' lol ; )))
LMAO xddddddddddddd
pozamiatane.

Vanhelsen
09-05-2008, 23:27
Wyrżnąć to całe emo-ścierwo w drobny mak. ;(Ale jak, tak pezpardonowo rżnąć? bez randek? :<

Mapa_Europy
09-05-2008, 23:32
Wazelina brachu, wazelina...

A jak nie ma to Masełko xD
I tyle logiki

Articuno
09-05-2008, 23:49
To, że jest smutnym pipczeniem dla 12-sto latek.

Gusta i guściki.
Nie przesadzajcie, Green Day nie leci na tych "super" kanałach.

Zatharin
10-05-2008, 01:42
Ja tam do emo nic nie mam, przynajmniej jak sie nanich popatrzy to nie podchodzą i nie pytają "Masz problem!?".

alienXX
10-05-2008, 09:50
Od jakiegos czasu panuje moda na jechanie po emo i ulega jej wlasciwie kazdy, co w ogole mi sie nie podoba. Duzo bardziej mnie wlasnie to drazni niz same emoki.

Mi tam raczej nie przeszkadzaja, niech sobie zyja, tylko niech mi nie wchodza na droge.

@up - troo

Exodus
10-05-2008, 09:53
http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=495013

Gelt
10-05-2008, 10:02
Ameryka to kraj wielu możliwości. Tam nawet z subkultury potrafią zrobić sekte.

Teraz jest elo..Tzn. emo.!

Mapa_Europy
10-05-2008, 10:04
http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=495013
1 frag ; <

Exodus
10-05-2008, 10:05
Pewnie dla niektorych dzieci ona stanie sie meczennikiem i prawdziwym emo, a nie jakims pozerem jak reszta....

Chesterkaa
10-05-2008, 10:17
1 frag ; <

Wlasnie to przeczytalam.

No coz... Bywa ;s

Rafayen
10-05-2008, 21:18
Celem "emo" jest wyrażanie siebie i pokazywanie swoich emocji.

No i co w tym takiego złego.. ? Jak dla mnie nic..
Szkoda dziewczyny =oo jedno demo emo mniej :P
Orginały sie nie tną

http://allegro.pl/item337531548_sztuczna_krew_emo_sesje_zdjeciowe_do _zdjecia.html

Virusmaxi
10-05-2008, 21:35
@up
Fajne!! :o

Voon
10-05-2008, 21:42
Celem "emo" jest wyrażanie siebie i pokazywanie swoich emocji.

Skoro chodzi o wyrażanie emocji to na co sztuczna krew? Skoro jest sie takim jezzi zblazowyanym uczuciowo to 'wytworzenie' trochę własnej krwi jest trudne? ''Gdzie tu sens? gdzie logika?''

@Down:
Ja tylko pytam co do zagadnienia Rafajena

Zenuś
10-05-2008, 21:48
Skoro chodzi o wyrażanie emocji to na co sztuczna krew? Skoro jest sie takim jezzi zblazowyanym uczuciowo to 'wytworzenie' trochę własnej krwi jest trudne? ''Gdzie tu sens? gdzie logika?''

lepiej nie pisz o sztucznej krwi bo ci wyleca z kupa. tak jak mi :(
Mhm... kupuja tez krowi kal a nastepnie sie nim smaruja. To tez nie jest zart. To jest rzeczywistosc.

Rafayen
10-05-2008, 23:22

@Down:
Ja tylko pytam co do zagadnienia Rafajena

Aukcje z allegro dodałem bo smieszna troszke jest=P
I oczywiście do Demo Emo a my mówimy o orginałach.

Pozdrawiam

ERie
11-05-2008, 13:39
Emo to sciema zgasnie jak wszystkie inne tego typy subkulstury

Aregin
13-05-2008, 22:46
ehh..widze ze raczej nikt tu z was o prawdziwym emo nie ma pojecia;] no coz wiec emo dla waszej wiadomosci (prawdziwe emo z lat 80) to odlam punku ihardcore'a, byli to ludzie przewaznie lysi ubierajacy sie w przewaznie zielone bojowki jak to na te czasy przystalo na ubior ludzi sluchajacy muzyki hardcore punk. Wiem ze moze wielu z was to nic nie mowi ale to rozumiem jestem poprostu "starym" punkowcem wiec musialem sie wtracic:) niestety w latach juz 90 kiedy pop kultura coraz czesciej wchodzila z buciorami do podziemnych subkultur i zapozyczala do pop kultury mode a raczej ubior prawdziwego emowca i punku po prostu stalo sie modą. Naszczescie nie zabrali nam przeslania i ideii bo na to ich niestac i nie sa tak inteligetni aby pozbawic na swoich pogladow. Pop kultura coraz bardziej naciskala ludzie sie zmieniali pod wplywem rozwoju calego spoleczenstwa az doszlo do "nowe fali emo". dziewczynki zaczely sie ubieraz w jakies czarne ciuchy bo to fajne i modne szachownica na pasku (sybol rude boy ,ska) dla nich to poprostu extra ubranie i kolor. Naszczescie ludzie ktorzy siedza w podobnych klimatach jak ja wiedza na ten temat duzo i gardza ludzmi ktorymi wy dzis nazywacie emo. Pop kultura moze nam zabrac mode ale nigdy te puste laski ktore nosza te plastikowe ubrania nie beda tak naprawde wiedzialy jakie symbole nosza na sobie i co one oznaczaja. Tak byla moda na punka kazda szalona 13 mowila ze jest punkowa a nie miala o tym zielonego pojecia,teraz jest podobnie.

Nikt nam nie zabierze naszych pogladow

Serious Sam
13-05-2008, 23:40
ehh..widze ze raczej nikt tu z was o prawdziwym emo nie ma pojecia;] no coz wiec emo dla waszej wiadomosci (prawdziwe emo z lat 80) to odlam punku ihardcore'a, byli to ludzie przewaznie lysi ubierajacy sie w przewaznie zielone bojowki jak to na te czasy przystalo na ubior ludzi sluchajacy muzyki hardcore punk. Wiem ze moze wielu z was to nic nie mowi ale to rozumiem jestem poprostu "starym" punkowcem wiec musialem sie wtracic:) niestety w latach juz 90 kiedy pop kultura coraz czesciej wchodzila z buciorami do podziemnych subkultur i zapozyczala do pop kultury mode a raczej ubior prawdziwego emowca i punku po prostu stalo sie modą. Naszczescie nie zabrali nam przeslania i ideii bo na to ich niestac i nie sa tak inteligetni aby pozbawic na swoich pogladow. Pop kultura coraz bardziej naciskala ludzie sie zmieniali pod wplywem rozwoju calego spoleczenstwa az doszlo do "nowe fali emo". dziewczynki zaczely sie ubieraz w jakies czarne ciuchy bo to fajne i modne szachownica na pasku (sybol rude boy ,ska) dla nich to poprostu extra ubranie i kolor. Naszczescie ludzie ktorzy siedza w podobnych klimatach jak ja wiedza na ten temat duzo i gardza ludzmi ktorymi wy dzis nazywacie emo. Pop kultura moze nam zabrac mode ale nigdy te puste laski ktore nosza te plastikowe ubrania nie beda tak naprawde wiedzialy jakie symbole nosza na sobie i co one oznaczaja. Tak byla moda na punka kazda szalona 13 mowila ze jest punkowa a nie miala o tym zielonego pojecia,teraz jest podobnie.

Nikt nam nie zabierze naszych pogladow
Masz rację, wiele z tych pseudo emo dziewczyn nie ma pojęcia co noszą, i co to oznacza.W sumie to nie ma się co dziwić, jak mówiłeś z tym punkiem też podobnie było.Jednak dobrze, że jeszcze istnieją osoby, które mają dystans do tej nowej, komercyjnej mody.

Gelt
13-05-2008, 23:44
Jak słyszę, że My Chemical Romance jest "so emo" to smiać mi się chce.. To tak a propo tego :-)
Tak byla moda na punka kazda szalona 13 mowila ze jest punkowa a nie miala o tym zielonego pojecia,teraz jest podobnie.

Signed

Xydijo
13-05-2008, 23:54
Mam kilku kolegów Emo ( Mieszkam w Wielkiej Brytanii ) i zachowują się oni jak inni , tylko ubierają się inaczej i słuchają Death Metalu ( Czy czegoś tam ... ) Da się z nimi żyć . A co do Emo psycholi , powybijać gnojków , nie mają nic lepszego do roboty :x: . Moja opinia na temat Emo to : Mam to gdzieś , niech robią co chcą , i tak nikt im nie przeszkodzi. A na zapytanie czy ja mógłbym zostać Emo , odpowiem stanowcze nie .

Marsseel
14-05-2008, 00:47
ehh..widze ze raczej nikt tu z was o prawdziwym emo nie ma pojecia;] no coz wiec emo dla waszej wiadomosci (prawdziwe emo z lat 80) to odlam punku ihardcore'a, byli to ludzie przewaznie lysi ubierajacy sie w przewaznie zielone bojowki jak to na te czasy przystalo na ubior ludzi sluchajacy muzyki hardcore punk

Nie nikt, bo już kilka postów podobnych do twojego było, czytaj cały temat zanim się wypowiesz :).

Valard
14-05-2008, 00:48
Też słucham Death/Black Metalu i czasem ubieram się inaczej niż inni, więc jestem Emo tak?

Tuhamiid
14-05-2008, 01:46
Też słucham Death/Black Metalu i czasem ubieram się inaczej niż inni, więc jestem Emo tak?

Death/Black metal dla emo ? Oni zyja Tokio Hotelem albo My Chemical Romance czy jakos tak itp..

Zapytaj takiego o death metal, o jedna kapele to ci powie "Tokio Hotel"

@topic

Co do emo, nie lubie ich, wrecz nienawidzę. Chca sie ciac (ciekawe czy ktorys z tych dzieci chociaż mialby odwage sie pociac w co bardzo watpie) to polecam wizyte u psychologa badz psychiatry, on wam napewno pomoze.

Glamri
14-05-2008, 16:56
Death/Black metal dla emo ? Oni zyja Tokio Hotelem albo My Chemical Romance czy jakos tak itp..

Zapytaj takiego o death metal, o jedna kapele to ci powie "Tokio Hotel"

@topic

Co do emo, nie lubie ich, wrecz nienawidzę. Chca sie ciac (ciekawe czy ktorys z tych dzieci chociaż mialby odwage sie pociac w co bardzo watpie) to polecam wizyte u psychologa badz psychiatry, on wam napewno pomoze.
Żenua... Co Ci robi, że chcą się ciąć? Jak chcą, to jest to ich brocha. Właśnie za to tak ich nienawidzisz?

Gelt
14-05-2008, 17:00
Najśmieszniejsze jest to,że teraz cięcie się nie jest takie "emo" bo prawie każdy emo-kid to robi ;< muszą wymyślić coś lepszego..

@Tuhamiid

Nienawidzę Cię za tego poloneza w avatarze.! Wiesz co to polonez.? To syf.! Cały świat sobie jaja z naszego kraju przez FSO Polonez.!

Aregin
15-05-2008, 13:20
Och, macie dziwne podejscie. Jedno pytanie ; CZY ONI WAM COS ZROBILI ?

Jutro ide na koncert i pewnie tez tam bedzie duzo Emo i szczerze mowiac wali mnie to. Pamietam, ze kiedys bylam tez na koncercie i przechodzila dziewczyna blond wlosy, tramki i torba z czaszka i jakis koles "wy****************** stad !"

Najlepsze jest to, ze koledzy mnie "wyzywaja od emo" uzasadnienie ?

Wiec... Ludzie sa dziwni O.o

Jedyna subkultura, ktora mi tak naprawde przeszkadza sa...

pseudo skinhedzi

ŁAJT PAŁER !

Ty wiesz wogole co to jest white power dziewczynko??

Nerud
15-05-2008, 13:38
Emo – muzyka wywodząca się z punk rocka, ale punk rockiem nie będąca. Podstawową różnicą między emo a muzyką punków jest to, że wszystkie piosenki emo są pisane na jednych i tych samych skalach i że są do dupy. Inną cechą tego gatunku muzyki jest identyczna tematyka wszystkich utworów: jest to smutek i niezrozumienie przez świat. Ulubioną tonacją emo jest e-moll. Gitarzysta gra akord e-moll na pustych strunach prawą ręką, a lewą podcina sobie żyły pokazując swą głęboką depresję.

Najbardziej klasyczni wykonawcy emo to Dashboard Confessional, Nation of Ulysses, Heroin i Funeral Diner. Mniej klasyczni to na przykład My Chemical Romance i Lostprophets (ewentualnie Fall Out Boy). Są też wykonawcy zupełnie nie emo, którzy nie wiedzą, co to znaczy być prawdziwie smutnym i odrzuconym, aczkolwiek wyglądają (AFI) lub brzmią (Panic! At the disco) jakby wiedzieli.

Różnica między punk rockiem a emo jest taka, że przesłanie punk rocka to Fuck the system, a przesłanie emo to Fuck the world because it doesn't understand me. Now I will go and kill myself.

Serious Sam
15-05-2008, 14:00
Emo – muzyka wywodząca się z punk rocka, ale punk rockiem nie będąca. Podstawową różnicą między emo a muzyką punków jest to, że wszystkie piosenki emo są pisane na jednych i tych samych skalach i że są do dupy. Inną cechą tego gatunku muzyki jest identyczna tematyka wszystkich utworów: jest to smutek i niezrozumienie przez świat. Ulubioną tonacją emo jest e-moll. Gitarzysta gra akord e-moll na pustych strunach prawą ręką, a lewą podcina sobie żyły pokazując swą głęboką depresję.

Najbardziej klasyczni wykonawcy emo to Dashboard Confessional, Nation of Ulysses, Heroin i Funeral Diner. Mniej klasyczni to na przykład My Chemical Romance i Lostprophets (ewentualnie Fall Out Boy). Są też wykonawcy zupełnie nie emo, którzy nie wiedzą, co to znaczy być prawdziwie smutnym i odrzuconym, aczkolwiek wyglądają (AFI) lub brzmią (Panic! At the disco) jakby wiedzieli.

Różnica między punk rockiem a emo jest taka, że przesłanie punk rocka to Fuck the system, a przesłanie emo to Fuck the world because it doesn't understand me. Now I will go and kill myself.

Tak, tylko, że niektórzy ludzie zaczynają mylić emo z prawdziwymi punkami.Dzieci emo po prostu starają się być hard, i fuck the world, a nie mają pojęcia, tylko chcą imponować sobie, nawzajem.

Voon
15-05-2008, 14:43

Mamy ci bić brawo za kopiuj-wklej? Sóper.

Rafayen
15-05-2008, 17:51

Tak napewno Fall Out Boy.. :/

filiplol
15-05-2008, 18:05
Według mnie emo to dzieci niewyżyte i próbujące być punkami. Osobiście znam jedną emke:) i uważam że powinna isc do psychiatryka.
Raz jak zobaczyłem całą ręke pocharataną żyletką to myślełem że walne ją w łeb. No przeciez to idiotyzm takie żeczy robic. Dodatkowo kłoci sie o byle co ze swoimi koleżankami.
Ogólnie nie lubie emo. ;)

Mapa_Europy
15-05-2008, 18:15
@filiplol
weź słownik albo jakąś inną "żecz", bo to aż w oczy wali :/

filiplol
15-05-2008, 18:31
@up:

Jeśli chodzi Ci o to że nie używam takich liter jak "ą" , "ć" itp. to tak nie pisze ich za często lecz staram się.
A z ortografii jestem kiepski (nie jestem dyslektykiem ani niczym innym, poprostu Polski to trudny język).

@down:

Dla twojej informacji Polski jest jednym z najtrudniejszych języków świata więc ironia Ci się nie udała. ;/

Necromantor
15-05-2008, 18:36
@up:

Jeśli chodzi Ci o to że nie używam takich liter jak "ą" , "ć" itp. to tak nie pisze ich za często lecz staram się.
A z ortografii jestem kiepski (nie jestem dyslektykiem ani niczym innym, poprostu Polski to trudny język).
No tak polska trudna jenzyk.

A co do emo to jakoś nie mam okazji ich spotykać więc mi nic nie wadzą.

Rafayen
15-05-2008, 18:37
No tak polska trudna jenzyk.

A co do emo to jakoś nie mam okazji ich spotykać więc mi nic nie wadzą.

Emo jest wszędzie .. _/

sphinx123
15-05-2008, 19:14
Wkurzają mnie kontrasty.Głupio śmiejąca się emo-dziewczyna. Oczywiście kryptopustak, ale myśli że dzięki mroochowi, paskom i grochom nabierze wyrazu i rozumu.

Glamri
15-05-2008, 19:21
@up:

@down:

Dla twojej informacji Polski jest jednym z najtrudniejszych języków świata więc ironia Ci się nie udała. ;/
Nie nie chodzi o to. Skoro korzystasz z komputera, pewnie potrafisz obsłużyć program pakietu MC Office - Word. Skoro jesteś taki kiepski z ortografii to zanim coś tu napiszesz przepuść swój tekst właśnie przez Worda. -.- Ilu osobom będę zmuszony to jeszcze powtórzyć? ; \

Dan the Automator
15-05-2008, 20:19
Och och, ilu specjalistów od muzyki emo ;).

http://youtube.com/watch?v=TnhnUiYdN1E
Tak do tematu.

Jestem świadomy że temu bliżej do emo-violence/screamo, ale daje ogólny pogląd na "muzyke dla lalusiów" ;)

O, albo taki polski Gas Chamber Melodies
http://youtube.com/watch?v=Tp6r4bnDgHg

Wiedźmin
15-05-2008, 21:57
I emo to fajni ludzie, bo w szkole mozna ich napie r da lać ( znaczy bic) i oni zamiast mnie sprzedac pani, to placzom w babskim klopie :baby:

Powiedzcie, że to ironia...

Gelt
15-05-2008, 22:06
Przejrzyj inne jego posty. Albo jest mistrzem ironii albo totalnym kretynem..

Bajek
15-05-2008, 22:11
Emo ssaja :<...wkoncu chca pokazac ze są tró i krieg ;>

Valard
15-05-2008, 22:43
Och och, ilu specjalistów od muzyki emo ;).

http://youtube.com/watch?v=TnhnUiYdN1E
Tak do tematu.

Jestem świadomy że temu bliżej do emo-violence/screamo, ale daje ogólny pogląd na "muzyke dla lalusiów" ;)

O, albo taki polski Gas Chamber Melodies
http://youtube.com/watch?v=Tp6r4bnDgHg

Wreszcie ;d Bo moja ironiczna wypowiedź nie została dobrze zinterpretowana, eh bywa ;d Całkiem, całkiem, perka niezła, hehe ;d

Arrivald
15-05-2008, 22:56
Przejrzyj inne jego posty. Albo jest mistrzem ironii albo totalnym kretynem..
To jest odpowiednik czulego wojtka z onetu... Trzeba byc kretynem zeby nie dostrzec prowokacji w tym co pisze.

Gelt
15-05-2008, 23:03
Kretynów tu nie brakuje.. Raporty wysłane, czekamy na egzekucję xP

@topic

Nie wchodźcie na fotka.pl. Od ilości true emo tam można dostać ataku histerii/śmiechu (jak kto woli).

@down(?)

Nie bierz tego tak do siebie ;-)

Valard
15-05-2008, 23:08
Ja który zostałem nazwany"dzieckiem fotki.pl", muszę się zgodzić, istna "pseudo" plaga, ale to normalne ne tego typu "serwisach".

Rafayen
15-05-2008, 23:30
DoBo, masz bardzo fajny avatar . :D

I emo to fajni ludzie, bo w szkole mozna ich napie r da lać ( znaczy bic) i oni zamiast mnie sprzedac pani, to placzom w babskim klopie :baby:

Mam nadzieje że to ironia.. :/ w sumie takich ludzi jak ty to tutaj nie brakuje.. :/ naprawde nie rozumiem ludzi co tak pierdola na widok emo wogóle ich nie znaja a głupio gadaja jak dla mnie emo to jest jak skate czy metal dla mnie nie ma roznicy a takie gadanie że emo się tnie i płacze i wogóle super jest nic do tematu nie wnosi bo każdy normalny człowiek wie że normalne emo tego nie robi.

Pozdro dla Normalnych:)

P.S. i dla kolegi pare postów wyżej chyba Nerud przeczytaj temat zanim zaczniesz się wypowiadać :/

PfKCompany
16-05-2008, 07:45
Mam Emo Girl w klasie i mowie wam szczerze ze niejest za ciekawie,np pewnego dnia dostala 0/10 (bo u mnie w gim sa punkty nie oceny) stanela na srodku klasy i zaczela krzyczec ,,Wy mnie nie rozumiecie!!" poplakala sie i wyszla z klasy xd

wracajac do tematu, szczerze do Emo Girls nic niemam ale jak widze Emo Boy'a to mnie szlag trafia,odrazu nasuwa mi sie mysl ,,Dziecko co z Toba?"

Ojciec Dyrektor
16-05-2008, 08:11
Przepraszam, nie znam się na Emo, wiele o nich słyszałem od znajomych. Mam pytanie czy to prawda, że Emo nie chce sie im żyć, że zawsze mają żyletkę przy sobie i się tną ?

p.s powtarzam jestem w temacie, chce tylko pogłębić moją wiedzę na ten temat, więc to żadna moja opinia. !

Rafayen
16-05-2008, 08:38
Przepraszam, nie znam się na Emo, wiele o nich słyszałem od znajomych. Mam pytanie czy to prawda, że Emo nie chce sie im żyć, że zawsze mają żyletkę przy sobie i się tną ?

To nie prawda..

Serious Sam
16-05-2008, 09:51
Mam Emo Girl w klasie i mowie wam szczerze ze niejest za ciekawie,np pewnego dnia dostala 0/10 (bo u mnie w gim sa punkty nie oceny) stanela na srodku klasy i zaczela krzyczec ,,Wy mnie nie rozumiecie!!" poplakala sie i wyszla z klasy xd

wracajac do tematu, szczerze do Emo Girls nic niemam ale jak widze Emo Boy'a to mnie szlag trafia,odrazu nasuwa mi sie mysl ,,Dziecko co z Toba?"

Coś mi kłamstwem śmierdzi ; ).
Nikt nie byłby taki głupi, żeby sobie takiego przypału narobić przy całej klasie, tak myślę.

Zenuś
16-05-2008, 11:52

p.s powtarzam jestem w temacie, chce tylko pogłębić moją wiedzę na ten temat, więc to żadna moja opinia. !

tak to prawda

Rafayen
16-05-2008, 13:16
tak to prawda

Pfff nie znasz się ://

Voon
16-05-2008, 13:32
tak to prawda

Gówno sie znasz.

Emo nie, emokidy połowicznie, ponieważ żyletki noszą ale sie nie tną.

Coś mi kłamstwem śmierdzi ; ).
Nikt nie byłby taki głupi, żeby sobie takiego przypału narobić przy całej klasie, tak myślę.

Oprócz emokidów. Nie emo ale emokidów. Chodzi o to aby być modnym.

Slythia
16-05-2008, 13:41
tak to prawda
BLAGAM, nie mow, ze wiesz to z tvn'u...

Karl0ss
16-05-2008, 14:34
On wie wszystko o emo z TV(N)... smutne...

Pozdrawiam

Shanhaevel
16-05-2008, 15:54
Wczoraj widziałem takiego 'delikatnego' emo-girl. Ubiór w sumie pominę (czarno-biała szachownica na spodniach i butach, nieważny szczegół), najważniejsze jest to, co miała na szyi. Otóż miała kilka 'łańcuszków' (bardziej to wyglądało na powrozy): jeden to była pacyfa. No OK, da się znieść. Ale drugi znaczek to był... nieśmiertelnik. Taki wojskowy. Z wybitym nazwiskiem, grupą krwi itp. (nie wiem czy to jej dane).

Widać teraz, że niektórzy nawet nie wiedzą, co zakładają na szyję i chcą tylko poszpanić. Ja osobiście padłem.

Rafayen
16-05-2008, 16:00
Wczoraj widziałem takiego 'delikatnego' emo-girl. Ubiór w sumie pominę (czarno-biała szachownica na spodniach i butach, nieważny szczegół), najważniejsze jest to, co miała na szyi. Otóż miała kilka 'łańcuszków' (bardziej to wyglądało na powrozy): jeden to była pacyfa. No OK, da się znieść. Ale drugi znaczek to był... nieśmiertelnik. Taki wojskowy. Z wybitym nazwiskiem, grupą krwi itp. (nie wiem czy to jej dane).

Widać teraz, że niektórzy nawet nie wiedzą, co zakładają na szyję i chcą tylko poszpanić. Ja osobiście padłem.

Nic nadzwyczajnego dużo osób znam co nosi nieśmiertelnik.

Gówno sie znasz.

Zgadzam się z Voonem :)

Glamri
16-05-2008, 16:12
Nic nadzwyczajnego dużo osób znam co nosi nieśmiertelnik.

Chodzi o zestaw pacyfka + nieśmiertelnik... -.-

Voon
16-05-2008, 16:19
Skoro już doszliśmy do zawieszek i znaków to mały offtop: Kto i kiedy redagował znaczenie krzyży? Tak z ciekawości pytam bo zauważyłem że obecnie krzyż św Piorta (chrześcijanin) jest symbolem satanizmu (pwned) a krzyż nerona (czyli tj 'symbol satanizmu') brany w kółko jest symbolem 'pokoju'. Jeszcze raz przepraszam za offtopic.

Gelt
16-05-2008, 16:37
W tym rzecz, że te emokidy się tną ;x Z byle powodu. Właściwie można wyróżnić aż 3 grupy xD

-emo
-emo kid ("lans")
-true emo (płaczące stworzenie z pociętymi łapami)

Arrivald
16-05-2008, 17:20

Stary, akurat polaczenie takich dwoch przeciwienstw to jest dobry motyw :P Jesli to swiadoma prowokacja to gratuluje.

Vadem
17-05-2008, 13:41
Oj
http://i88.photobucket.com/albums/k167/Vadem/ermo.jpg
Emo - jest to zaglebienie sie w toku okrutnych mysli, ktore tworza sie nam w glowach po strasznych przeżyciach jak np. o nieeeee mleko sie rozlało.. czas isc po żyletkę i pomyśleć nad śmiercią. Po co isc na dwór czy chociaz grac w jebana tibie jak ma sie czarny pokoj z 4 czarnymi scianami i czarna muzyką.
Powiem 3 słowa
ZŁO!

Gelt
17-05-2008, 13:44
co wy fiuty chcecie od emo?
moze i jest to pedalskie ale niektorym sie podoba
tez na poczatku myslalem ze pedaly takie cos nosza, ale jedna babka mowila ze nosi to tez chcialem nosic..

kolega ma czarne buty w czachy i co?!
z reszta ja chce se takie kupic zeby miec w czym chodzic po szkole, bo jej nienawidze i chuj -.-

Ile masz lat.?

Glamri
17-05-2008, 14:07
A wczoraj spotkałem na Górze Zamkowej emo... Dopóki mi się nie przedstawił myślałem, że to dziewczyna. I był ode mnie 3x cięższy ; < Ale później został zbesztany przeze mnie i kolegę bo butelką rzucił (tłukąc ją), a obok stali ludzie.

Serious Sam
17-05-2008, 14:15
tez na poczatku myslalem ze pedaly takie cos nosza, ale jedna babka mowila ze nosi to tez chcialem nosic..

z reszta ja chce se takie kupic zeby miec w czym chodzic po szkole, bo jej nienawidze i chuj -.-

Wydaję mi się, że gadasz głupoty, chciałeś nosić "takie cos" , bo babka Ci mówiła ?xD Nie nawidzisz szkoły? To do niej nie chodź...Jak będziesz starszy, to będziesz płakał, że pracy nie masz.

Wiedźmin
18-05-2008, 21:58

Ja naprawdę nie rozumiem, czemu ludzie nie potrafią pisać/mówić z kulturą... Czy to tak trudno normalnie wytłumaczyć "swój punkt widzenia"? Zamiast rzucać fiutami i chujami można napisać to całkiem normalnie. Chyba, że to ja jestem nienormalny...

Rafayen
18-05-2008, 22:01

A Czy ty naprawde nie rozumiesz że jak ktoś ubiera się jak EMO to nie zawsze musi nim być?

Neokid<3

Ja naprawdę nie rozumiem, czemu ludzie nie potrafią pisać/mówić z kulturą... Czy to tak trudno normalnie wytłumaczyć "swój punkt widzenia"? Zamiast rzucać fiutami i chujami można napisać to całkiem normalnie. Chyba, że to ja jestem nienormalny...

Zachlastała nas członami :P

Killuminati
18-05-2008, 22:59

Może jakiś kompleks mniejszości? :O

Zawisa88
23-05-2008, 21:50
Osobiście ich bardzo nie lubię, tak sam jak osób które ich tolerują i uważają za fajnych.

Dan the Automator
23-05-2008, 23:24
Zawisa88

Nie za stary już jesteś na Hitlera?

Zawisa88
24-05-2008, 00:16
Nie jestem nazistą tylko NACJONALISTĄ, nie jesteś za stary na takie pojęcia? ;)
Nie lubię Hitlera, ale doceniam jego osiągnięcia

Johnny121
24-05-2008, 00:56

Wysoki skill w malarstwie pokojowym?

Athelas
24-05-2008, 00:59
@2up z jednej strony - masz prawo do tego, no chyba że ich atakujesz. A z drugiej - Ja nie lubię* ciebie, i tych co Cię lubią, bo... No właśnie, dokończ swoją wypowiedź, bo nie wiem czemu tak uważasz.

*Nie, wcalę tak nie myśle, to dla przykładu. Przecież Cię nie znam, to nie osądzam. Zwróć uwagę na duże "C" w wyrazie "Cię"

@up Jedyne co on umiał dobrze to przekonać do siebie ludzi. No i może umiał zaplanować wojnę, choć w Rosji i Anglii mu nie wyszło. Wojna się zaczęła, bo Polacy (Niemcy w polskich mundurach ;<) zaatakowali stację radiową biednych Niemców, które bez zapowiedzi wbiły do kraju.

P.S. fajny offtop, nie?

Speentz
24-05-2008, 01:15
Chodzą jak chodzą...
Człowiek to człowiek
Moda to moda
przez mode w zabawke nie przekształcił się nikt!

Więc traktuj tą osobe z szacunkiem...
Obrała mode jej sprawa
ALE POZOSTAJE OSOBĄ! nie zabawką!

Pozdrawiam

Lasooch
24-05-2008, 01:22
Nie jestem nazistą tylko NACJONALISTĄ, nie jesteś za stary na takie pojęcia? ;)

A 88 w nicku Ci się pewnie wzięło z jakiejś słowiańskiej tradycji? Daj spokój, Twój nick krzyczy "Heil Hitler", a mówisz, że go nie lubisz.

Poza tym polski nacjonalista doceniający osiągnięcia Hitlera (rozumiem, że nie masz na myśli tego, że umiał te tłumy przekonać, tylko to, co zrobił złego) to trochę paradoks.

Zawisa88
24-05-2008, 09:50
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę. Nie lubię go za działania przeciw Polsce.
Nie lubię emo ponieważ to brud który zanieczyszcza naszą Ojczyznę. Pozdrawiam.

Dan the Automator
24-05-2008, 10:06
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę. Nie lubię go za działania przeciw Polsce.
Nie lubię emo ponieważ to brud który zanieczyszcza naszą Ojczyznę. Pozdrawiam.

Gówno prawda, od ONRu byś w mordę dostał za "88", a wszystkie Zadrugi, B&H itd nie mają wiele wspólnego z *polskim* nacjonalizmem.

Zawisa88
24-05-2008, 10:10
Proponuje powrót do dyskusji nad tematem, anie o tym jaką ideologię wyznaję ;). Pozdrawiam.

Bajek
24-05-2008, 10:21
Proponuje powrót do dyskusji nad tematem, anie o tym jaką ideologię wyznaję ;). Pozdrawiam.

Zasmarkaty gnojku jestes żeby cokolwiek wyznawac... a i zapewne gówno wiesz o tym co ,,wyznajesz'' rotfl =s
=s

Zawisa88
24-05-2008, 11:15
Zasmarkaty gnojku jestes żeby cokolwiek wyznawac... a i zapewne gówno wiesz o tym co ,,wyznajesz'' rotfl =s
=s

Czytałeś to co napisałeś? To niema sensu :). Lepiej uważaj na lekcjach języka polskiego, zamiast myśleć o hunceniu trolli :).

Chesterkaa
24-05-2008, 11:30
ŁAAAAAJJJTTT PAŁEEERRR !!!!!!!!!!!!!!!!

Niedawno mojego kolege oiowca wspaniali skini pobili ; < tak, ze trafil do szpitala :)
Wiec naprawde emo uwazam za wspanialo subkulture :)

Bajek
24-05-2008, 11:41
Czytałeś to co napisałeś? To niema sensu :). Lepiej uważaj na lekcjach języka polskiego, zamiast myśleć o hunceniu trolli :).

Koteczku nie wiem co język polski ma do pisania na forum i krytykowania gówniarzy... a huncenie trolli odbieram jako próbe przyrównania do tibijczyka... w tibie nie gram i nie zamierzam grac ^_^. No chyba ze miales na mysli siebie jako trolla =s to wtedy zwracam honor...swoja droga druga wersja bardziej by pasowała ^_^

BTW: Może by tak porozmawiac o innych pseudo-subkulturach? które dzieciaki wskrzeszaja zeby byc trendi/kaczi xd?

Zawisa88
24-05-2008, 11:41
@2up
Widocznie sobie zasłużył :)

Bajek
24-05-2008, 11:44
@2up

Czym według ciebie xd?

Zawisa88
24-05-2008, 11:44
@Bajek
Język polski ma to do Twojej wypowiedzi że wypisywałeś kompletne głupoty (słowa które nie istnieją).
Może tym że wygłaszał jakieś antynarodowe treści? To tylko moja hipoteza. Pozdrawiam.

Bajek
24-05-2008, 11:48
@Bajek
Język polski ma to do Twojej wypowiedzi że wypisywałeś kompletne głupoty (słowa które nie istnieją).
Może tym że wygłaszał jakieś antynarodowe treści? To tylko moja hipoteza. Pozdrawiam.

Mógłbys mi dokładnie zacytowac =s? bo ja do cholery nie potrafie znalesc zadnych niestniejacych słów w mojej wypowiedzi xdd

Btw: prowadzenie offtopa na forum rOxxx

Zawisa88
24-05-2008, 11:53
Zasmarkaty gnojku jestes żeby cokolwiek wyznawac

Zasmarkaty? Ani ja, ani słownik języka polskiego nie zna tego wyrażenia. :) Pozdrawiam.

Bajek
24-05-2008, 11:58
Oj => wiec spytaj inny słownik...bo ja jakos to wyrazenie znam i większośc ludzi pewnie też ...
Btw: ku chwale edukacji: Zasmarkaty- za młody, za mały =>

Shanhaevel
24-05-2008, 12:05
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę.

A Stalin? Też potrafił, ale w ogólnym rozrachunku Hitler i Stalin to były kawały ch*ja i nie zmieni tego nic. Nie za młody jesteś na jakąkolwiek ideologię? Weź pożyj trochę, żeby w cokolwiek naprawdę wierzyć.

Zawisa88
24-05-2008, 12:08
Stalin wygrywał bitwy ponieważ miał ogromną armię walczącą ze strachu, żołnierze Hitlera walczyli z fanatyzmem, jednak to nie wystarczało. Pozdrawiam.

Dan the Automator
24-05-2008, 12:38
Stalin wygrywał bitwy ponieważ miał ogromną armię walczącą ze strachu, żołnierze Hitlera walczyli z fanatyzmem, jednak to nie wystarczało. Pozdrawiam.

A przeczytałeś coś więcej niż tylko podręcznik szkolny? Polecam materiały źródłowe, tzn jakiekolwiek podania "zwykłych" żołnierzy, szybko przekonasz się, że z tym fanatyzmem nie było tak różowo.

By zakończyć dysputę o pitu-pitu narodowcach, "obrońcach rasy i narodu" - 14 lat to za dużo by mieć Adolfa za wzór. Pamiętam, że w podstawówce też dzieciaki pisały "Hail Hitler", bo strasznie i śmiesznie zarazem było, o i groźnie.
Ale teraz? Jeżeli mając 14 lat dalej uważasz Hitlera za wzór, a nie jesteś Niemcem (bo to by mogło Cię tłumaczyć) - wróżę Ci świetlaną przyszłość wiejskiego głupka. Pozazdrościć.

Chesterkaa
24-05-2008, 15:56
@2up

Tak siedzac na lawce z kolega. Kolega tylko i wylacznie nie dostal bo nie mial glanow ;)

Posluchaj sobie pisoenki pt. " Biale gowno "

Kiedys z tego wyrosniesz. Mam nadzieje.
Tak samo jak chyba kazdy ze swojej subkultury, w ktorej sie teraz "buja".

Descartes
24-05-2008, 17:14
Jednym z najtrudniejszych języków obcych. Typowy polski nastolatek powinien mieć język opanowany biegle tak jak każda normalna, ucząca się osoba.

spider-bialystok
24-05-2008, 21:16
To z ciebie rzeczywiscie jest nacjonalista, ale niemiecki ;] Folksdojcze :)
Gówno prawda, od ONRu byś w mordę dostał za "88", a wszystkie Zadrugi, B&H itd nie mają wiele wspólnego z *polskim* nacjonalizmem.
Akurat Zadruga, z tego co wiem, jest antyniemiecka i za Hitlerem nie przepadaja ;]
http://zadruga-mazowsze.blog.onet.pl/1,24,24,album.html

metiu
24-05-2008, 21:47
I tak dla debila nie wytłumaczysz, że robi źle. Niech se robi co chce, zgrywa groźnego, łysego twardziela, w końcu dostanie po ryju od jakiś anarchistów za teksty o brudasach, albo czeczenów za heila na ulicy, ba za samą łysą banie się przysrają, wierz mi niejeden za święcącą się glacę chciał mi wpierdolić:)

Johnny121
24-05-2008, 21:58
Chodźmy razem posłuchać nazistowskiego hip-hopu! \o

@down
\o
\o
o/
o/
\o/
\o/

YMCA!

Lasooch
24-05-2008, 22:17
Chodźmy razem posłuchać nazistowskiego hip-hopu! \o

Jo Jo! Biały EmSi łasy88 i jego biały zip skład, dwa tysionce ośem! Pozdro dla białych ziomuw z naszej białej ośki! Na zawsze biali i hawudepe forewer!

Chesterkaa
24-05-2008, 23:24
A mowiliscie, ze emo nie lubicie XD

Zalgadis
25-05-2008, 00:08
Ja tam do Em0 nic nie mam, niektóre dziewczyny nawet fajnie wyglądają (of corz nie takie w pizdu przesadzone). Ale gdyby nie były Em0 pewnie wyglądałyby ładniej. No ale ciul ^^.

Johnny121
25-05-2008, 12:16
A mowiliscie, ze emo nie lubicie XD

Nie lubię emo-kidsów. Do normalnego emo nic nie mam.

metiu
25-05-2008, 12:39
Co do emo, to nie mam zdania. Żadnego nie znam.

Arrivald
26-05-2008, 22:08
@Bajek

Nawet jak wyglaszal to kto dal im prawo go klepac?

Cloudres
27-05-2008, 01:15
Skończcie robić ten offtop bo to nie ma sensu...

Co do tematu... Przeczytałem tylko kilka ostatnich stron i hmmm co by tu napisać.
Po pierwsze subkultura EMO nie jest nowa, sięga lat osiemdziesiątych... Współczesne wyobrażenie i pojęcie o "EMO" ma się nijak do ich prawdziwego oblicza. Żadna szanująca się osoba która WIE CO ROBI I CZYM JEST BYCIE EMO nie będzie się wpisywała w stereotyp który widnieje na ulicach miast czy w telewizji. Jeżeli się nie mylę to autor tematu miał na myśli osoby pozorujące się na EMO, próbujące być kimś zauważalnym. Do takich osób mam niesamowicie negatywny stosunek, nie lubię, a wręcz nienawidzę pozerstwa w każdej subkulturze... Natomiast tych prawdziwych EMO staram się szanować, i żal mi ich bo poprzez głupie kaprysy dzieci są postrzegani jako "dziwacy"...

ripper
27-05-2008, 08:06
Ale teraz? Jeżeli mając 14 lat dalej uważasz Hitlera za wzór, a nie jesteś Niemcem (bo to by mogło Cię tłumaczyć) - wróżę Ci świetlaną przyszłość wiejskiego głupka. Pozazdrościć.
Hitler, prócz tego, że był fanatykiem, świrem, Żydem, zbrodniarzem i tyranem, był też niesamowitym politykiem i organizatorem, więc niektórzy mogą mieć go za wzór - w pewnych kwestiach. Inną sprawą jest wypisywanie 'hail Hitler' i 'jude raus' gdzie popadnie to debilizm, ale niezbyt mądre jest też piętnowanie kogoś, kto mówi o Hitlerze jako o swoim wzorze.

Bambuko
27-05-2008, 09:52
Hitler, prócz tego, że był fanatykiem, świrem, Żydem, zbrodniarzem i tyranem, był też niesamowitym politykiem i organizatorem, więc niektórzy mogą mieć go za wzór - w pewnych kwestiach. Inną sprawą jest wypisywanie 'hail Hitler' i 'jude raus' gdzie popadnie to debilizm, ale niezbyt mądre jest też piętnowanie kogoś, kto mówi o Hitlerze jako o swoim wzorze.

jest to mądre, bo Hitler reprezentuje zło, a wzór, to ktoś, kogo chcemy naśladować. można oczywiście wymieniać zalety Hitlera i przedstawić jako geniusza, ale zawsze będzie to wywoływać kontrowersje. ale kiedy ktoś stawia sobie Hitlera jako wzór, to już jest po prostu niezdrowe.

Dan the Automator
27-05-2008, 10:03
A mało to było charyzmatycznych polityków? Zostanę przy Ronaldzie Reaganie.
Nie znoszę socjalistów.

Punk-O-Muffin
27-05-2008, 16:29
Emo to idioci, świat ich nie rozumie i w ogóle są źli. xD

Zamne
28-05-2008, 20:42
@up
nom ^^

hehe, a tu z emo na hitlera sie przerzucili xd

Wiedźmin
28-05-2008, 20:48

Zresztą z tym geniuszem i zręczną polityką też bym tak nie szarżował. Oczywiście, nawciskać ludziom gówno do łba to też wielka sztuka, ale ten facet miał po prostu mnóstwo szczęścia (choćby postawy najważniejszych polityków Europy).

Snopeczek
28-05-2008, 22:09
Kiedys z tego wyrosniesz. Mam nadzieje.
Tak samo jak chyba kazdy ze swojej subkultury, w ktorej sie teraz "buja".

Nie rozumiem Twojego podejścia. Traktujesz każdą subkulturę jako zło? Każdy powinien ubierać się i zachowywać podobnie, bo taki jest stereotyp 'fajności'? To czy ktoś nosi długie, czy krótkie włosy, czy ma czarną farbowaną grzywke na oczach, czy glany, czy szerokie spodnie to jego własny wybór. 'Bo chcą być trv', tak mówiło wielu z was. Rozumiem, są tacy ludzie i kilkoro z was także ich odróżniało, ale reszta to zwyczajnie osoby zafascynowane danym stylem, kreujące właściwy dla siebie światopogląd i sposób zachowania.

Cały temat dotyczy emo; i tych pseudo i tych prawdziwych. Nie zadaję się na co dzień z żadnym z nich, ale osobiście nic do nich nie mam, chociaż wszystko ma swoje granice. Kiedy chodzę po mieście i nagle napotykam na grupkę nastolatek z podartymi fioletowymi rajtuzami i wielką różową torbą w czarne czaszki, to staram się odwrócić wzrok by zwyczajnie nie wybuchnąć śmiechem.
Co innego, jeżeli chodzi o cięcie się. Tego po prostu nie znoszę. Śmiało mogę nazwać to debilizmem. Kiedy widzę takie coś u dziewczyn (i to nie tylko emo!), napawa mnie to niechęcią. Zdarzyło mi się to też zobaczyć u chłopaków (także nie emo). To zwyczajnie pozostawie bez komentarza.

Z góry przepraszam, że post jest dość długi, ale poruszyłem w nim wszystkie kwestie, które chciałem poruszyć.

Chesterkaa
28-05-2008, 22:24
Nie rozumiem Twojego podejścia. Traktujesz każdą subkulturę jako zło? Każdy powinien ubierać się i zachowywać podobnie, bo taki jest stereotyp 'fajności'? To czy ktoś nosi długie, czy krótkie włosy, czy ma czarną farbowaną grzywke na oczach, czy glany, czy szerokie spodnie to jego własny wybór. 'Bo chcą być trv', tak mówiło wielu z was. Rozumiem, są tacy ludzie i kilkoro z was także ich odróżniało, ale reszta to zwyczajnie osoby zafascynowane danym stylem, kreujące właściwy dla siebie światopogląd i sposób zachowania.

Cały temat dotyczy emo; i tych pseudo i tych prawdziwych. Nie zadaję się na co dzień z żadnym z nich, ale osobiście nic do nich nie mam, chociaż wszystko ma swoje granice. Kiedy chodzę po mieście i nagle napotykam na grupkę nastolatek z podartymi fioletowymi rajtuzami i wielką różową torbą w czarne czaszki, to staram się odwrócić wzrok by zwyczajnie nie wybuchnąć śmiechem.
Co innego, jeżeli chodzi o cięcie się. Tego po prostu nie znoszę. Śmiało mogę nazwać to debilizmem. Kiedy widzę takie coś u dziewczyn (i to nie tylko emo!), napawa mnie to niechęcią. Zdarzyło mi się to też zobaczyć u chłopaków (także nie emo). To zwyczajnie pozostawie bez komentarza.

Z góry przepraszam, że post jest dość długi, ale poruszyłem w nim wszystkie kwestie, które chciałem poruszyć.

Nie, ja po prostu nie lubie skinow. A sama do zadnej subkultury nie przynaleze, nie lubie sie szufladkowac ; ) I wali mnie czy ktos nosi dlugie czy krotkie i czy ktos ma grzywke na pol twarzy [sama czasem taka mam- ach lenistwo]. Zreszta ubior ma nie wiele do rzeczy- wazne to co ma w srodku. Juz nie raz sie o tym przekonalam. Tylko smiesza mnie ludzie oddani na slepo swojej subkulturze. Nawet nie tyle co smieszy, a nie kumam tego.

A co do ciecia sie- Ty nie rozumiesz jak mozna sie ciac, a inni nie kapuja jak mozna np. nie pic alkoholu czy nie palic szlugow. Na tym samym to polega.

Snopeczek
28-05-2008, 22:49
Wiesz, pozerstwo, jeżeli to masz na myśli,zarówno w subkulturach jak i w innych sytuacjach jest śmieszne. Ale ogólnie chodziło mi o ludzi czujących się dobrze w tym, co robią i mających swoje, określone przez samego siebie - nie przez większość podejście do wszystkiego. Czy przynależność do subkultury można nazwać szufladkowaniem samego siebie? Być może, chociaż większość ludzi, w tym ja, tak tego nie odbiera. Ważne jest to co się lubi, a szufladkują nas inni ludzie.
Jeżeli chodzi o cięcie się - masz racje. Nie zrozumiem, zwyczajnie nie pojmuję tego tematu i nie ma dla mnie jakichkolwiek argumentów wyjaśniających to w sposób pozytywny.

Johnny121
04-06-2008, 15:06
Żenua... Co Ci robi, że chcą się ciąć? Jak chcą, to jest to ich brocha. Właśnie za to tak ich nienawidzisz?

Prawdziwi blak metale powinni ciąć się i publicznie odwracać krzyże! Glamri, natychmiast masz się poprawić!

Slythia
04-06-2008, 15:12
Prawdziwi blak metale powinni ciąć się i publicznie odwracać krzyże! Glamri, natychmiast masz się poprawić!
Probujesz Glamriego nawracac? Oj, nieladnie...

Jeżeli chodzi o cięcie się - masz racje. Nie zrozumiem, zwyczajnie nie pojmuję tego tematu i nie ma dla mnie jakichkolwiek argumentów wyjaśniających to w sposób pozytywny.
Mam nadzieje, ze nigdy tego nie zrozumiesz... Gdyz jest to mozliwe tylko w jednej sytuacji - gdy juz sam jestes gotow na cos takiego..

ripper
04-06-2008, 16:57
Co do cięcia się - psychologia w miarę to wyjaśnia. Szukajcie, a znajdziecie.

Bardownik
04-06-2008, 17:08
Psychologia- tak; rozsądek- nie
Jeżeli jednorazowo- załamka, zgruzgotanie; słaba psychika
Jeżeli nałogowo- to tak jak z narkotykiem, papierosem, alkoholem; nie ma co tłumaczyć

EdwardMatiz
05-06-2008, 07:44
na świecie jest tylko 1000... prawdziwych emo, bo spiewaja ten styl muzyki.
I nie jest odrazu powiedziane ze muszą się tnąć. Ale jak już to różową zyletką.
:)

Wiedźmin
05-06-2008, 13:19
na świecie jest tylko 1000... prawdziwych emo, bo spiewaja ten styl muzyki.
I nie jest odrazu powiedziane ze muszą się tnąć. Ale jak już to różową zyletką.
:)

Chyba po raz pierwszy widzę, by ktoś napisał "tnąć".... Poza tym nad cięciem sobie żył to nie ma co dyskutować - nikt na tym forum (przy zdrowych zmysłach :P ) nie powie szczerze, że uważa to za normalne. I po co w ogóle ten temat jak to się emo nie tyczy? :confused:;)

Emcess
05-06-2008, 15:37
Chyba po raz pierwszy widzę, by ktoś napisał "tnąć".... Poza tym nad cięciem sobie żył to nie ma co dyskutować - nikt na tym forum (przy zdrowych zmysłach :P ) nie powie szczerze, że uważa to za normalne. I po co w ogóle ten temat jak to się emo nie tyczy? :confused:;)

hahaha, ciecie sie nie dotyczy emo?

Snopeczek
05-06-2008, 20:46
@up
już kilkukrotnie wiele osób rozróżniało tą subkulturę na: emo, trv emo, imoł, etc blablabla.. czytaj.

Bardownik
05-06-2008, 21:53
sratatatata po cholere to...

Gelt
05-06-2008, 21:55
Bard jak zawsze błyskotliwy komentarz ._.

Snopeczek
06-06-2008, 00:54
@Gelt
własnie.. ; P

@Lasooch, Johnny121 (wcześniejsze posty)
właściwie co macie do hiphopu na dobrym poziomie? o ile oczywiście orientujecie się jakkolwiek w tej muzyce, w co wątpię. I nie musicie, jednak spójrzcie; do 'waszej' muzyki przykładowo ja nic nie mam i w pewnym stopniu orientuję się w niej. P co oceniacie coś, o czym gówno wiecie? : l

Guzbi
06-06-2008, 07:16
Jak te "Emo" są tacy kurwa smutni i wogóle nic im nie pasuje to niech się potną i bedzie spokój a nie tylko pierdzielą.

Rafayen
06-06-2008, 08:45
Jak te "Emo" są tacy kurwa smutni i wogóle nic im nie pasuje to niech się potną i bedzie spokój a nie tylko pierdzielą.

Czy ty k,, wiesz może ze EMO sie nie tna?

Gelt
06-06-2008, 14:36
Większość chce błysnąć, ze "wie" co to emo i najeżdża. Takie ogłupiałe społeczeństwo co się bravo i TV słucha.

Rafayen
06-06-2008, 17:18
Większość chce błysnąć, ze "wie" co to emo i najeżdża. Takie ogłupiałe społeczeństwo co się bravo i TV słucha.

Gelt zapomniałas o pudelku.. =P))

Zenuś
06-06-2008, 17:48
podaj swój adres to ci wyślę żyletkę

Rafayen
06-06-2008, 17:50

Ja chce :/ też ... dane wysle zaraz.

Slythia
06-06-2008, 17:54
A jak ja się z panna gelt zgadzam to mi tez wyslesz : D?

Macqren
06-06-2008, 18:08
ironia Chciałbym, żeby moja trawa w ogródku była EMO, nie musiałbym jej wtedy kosić. ironia

Tak na serio, to każda subkultura jest odrzucana przez jakąś grupę ludzi. Nie ma takiej subkultury, która by nikogo nie irytowała , nie wkurzała. EMO jest idealnym przykładem takiej subkultury, niby nic złego innym nie robi, a jednak wk*rwia.

Gelt
06-06-2008, 18:30
Chcem żyletkę ^____________________^

Wiedźmin
06-06-2008, 18:38
Zamknijcie ten temat... Zamiast porządnej rozmowy to strona w stronę widać na przemian (w skrócie) "Idźcie się tnijcie" i "Nie wiesz, nie odzywaj się". Ile macie zamiar to jeszcze ciągnąć?

Gelt
06-06-2008, 18:48
Aż Emi się wykrwawi.

EOT

Snopeczek
06-06-2008, 23:14
@Gelt
neeeee... :<

Rafayen
07-06-2008, 07:33
Ja bede po Emi tylko nie zyletka :/ skalpel ciekawszy ..