zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Chciałbym poruszyć pewien problem...

Sir Oizo
20-11-2004, 13:52
Ostatnio często spotykanym problemem w świecie tibii jest lurowanie potworków... dość silnych(to zjawisko istniało zawsze, ale według mnie ostatnio się nasiliło)... Chcąc bronić newbie i graczy(wykluczając n00bów...) , którzy wybierają sie w podróż po świecie tibii przed śmiercią bez powodu, przed straceniem lootu, ciężko zarobionymi skillami...
Zacznę od miejsca mojego zamieszkania: Venore
1) Giant Spider- Lurowany na głowny trakt, czyli trzeba uważać przy wchodzeniu/wychodzeniu przez południowo-zacodnią bramę miasta Venore...
2)Orc Berserc- Lurowany na Amazon Camp
2)Hunter- Także lurowany na Amazon Camp

Mam nadzieję, że te trzy przykłady pomogą komuś przeżyć...
Jeżeli znacie jeszcze jakieś niebezpieczne miejsca, opiszcie je tu...

Wilq
20-11-2004, 14:26
Moge jeszcze dodac, ze do amazon camp'a czasami luruja draga, a gs pod most dwarfow...

joey
20-11-2004, 14:43
rulują też
elfa arcanista to ab :/
i raty do ab:P

Vicious Phoenix
20-11-2004, 14:56
Moge jeszcze dodac, ze do amazon camp'a czasami luruja draga, a gs pod most dwarfow...
... i most w okolicach mount sterum.

Fanfi
20-11-2004, 15:02
Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore :)

Sir Oizo
20-11-2004, 15:04
Świetnie widze że temat się rozwija.. cieszy mnie to ponieważ wiele osób dzieki wam nie straci życia... OBY TAK DALEJ...

Hoxiu
20-11-2004, 15:33
gs po venore ?? super !! szkoda, że mnie wtedy nie było :/
a da sie gsa zlurowac do carlin albo ab??

Komputeroholik`
20-11-2004, 15:33
Jeszcze huntera pod pocztę między mostem dwarfów i mostem koło M.Sternum.

Dwimenor
20-11-2004, 15:44
Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore :)8o

Do Amazon Camp loorują też demon skieletona. Niby słabe i powolne bydle, ale w piątek było 5 czy 6 trupów.
Wczoraj widziałem tam lidera(w toważystwie 2 zerków)....zdaje się że niektórym ludzią okropnie się nudziX(

Aureliunkunfun
20-11-2004, 15:50
a do thais z minopitu luruja mino guardy (bo tam sa mino zwykle i mino guardy tylko) i z Mount Sternum luruja cyclopy 8o

Cors Ent
20-11-2004, 17:13
Jak sie ktos postara to do Ab mozna zlurowac GS'a
kiedys widzialem takie cos.
posadzam ze z Molts go ludzie przytachali. to było jeszce przed update zwiekszajacam szybkosc ale dla nieco wiekszego rycka taki gs to rzaden problem i jak by sie postarac to nadal moznaby zobaczy gsa w ab mysle :)

Lurowanie zawsze bylo i bedzie.
To prawie tak jak pkowanie newby i noobow tylko ze nie grozi rzednymi skulami.

chociaz jak dla mnie to uwazam ze zgon na jakims 15lvl nie boli i jest rzecza normalna. a na 2x lvl to tarcza i pare uh i da sie przerzyc zlurowanego potworka. [z gs ciezko bo teraz to mocne bydle - ale jak niedaleko jakas dziura, drabinka czy klif to mozna probowac na utani hur tam dobiec]

Sir Oizo
20-11-2004, 21:46
Racja... więc jeżeli z góry wiecie, że nie dacie rady, to nie uciekajcie tam skąd przyszliście, ponieważ tamta droga pewnie zostanie zablokowana przez lurela... szukajcie jakiejś dziury... a jeżeli nie ma takowej w pobliżu, to albo błagajcie żeby was wypuszczono :p albo zaatakujcie potworka, może go pokonacie... ludzie oby tak dalej!!!! piszcie !!! RATUJECIE TAK NEWBIE!!!

Chmielok
20-11-2004, 22:23
Zloorowany orc warrior pod wyjscie z Ab'dendriel (nawet takie slabe potwory looruja) :D :D :D .

Niedlugo zaczna loorowac roty do kazzo, albo mino do carlin.

Jadzia
20-11-2004, 22:58
do venore na glowny trakt w strone dwarven bridge luruja orci lidery dragi DL'e a na droge do amazon camp berki huntery dragi moj kolega walczyl nawet tam z liderem :/ do carlin lub ab luruja valkirielub WW :P

Dr. Omader
20-11-2004, 23:30
Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore :)

GSy to jeszcze wtedy uszly bo byle 30lvl je wybijal, ale jak DLa zlurowali to byla imprezka na cale miasto ;)

GSy byly czasami lurowane tez do AB i Carlin z MOTLS... coz za niespodzianka jak ktos idzie do portalu mieszkanstwa(AB), kawalek przed nim mija 3-4 hi-lvli(zastanawia sie co oni tam robia) i potem widzi GSa pod samiutkim portalem (juz wiadomo co robili... czekali na loot...) :P

GSa mozna tez bylo bardzo rzadko spotkac w kazoo na poziomie gdzie powinny byc zwykle dwarfy i roty :P

GSy tez mozna bylo spotkac na cmentarzu na POHu gdzie byly tak czesto lurowane ze zastanwialem sie czy nie ma tam ich nowego respa jakiegos ;)

No a dzisiaj GS juz nie jest ulubionym stworkiem do lurowania :( za szybki i duzo potencjalnych lurerow odpada :/

Glownie wszelkie rzeczy ktore mozna z POH wyciagnac mozna tez znalesc na trakcie miedzy Venore a Kazoordon badz Thais, tj. GSy, DSy, Cyclopy, minoski, huntery, itp.

Do Amazo camp lubia tez lurowac wszystko co zyje w Orc Fortress(zerki, lidery najczesciej) oraz smoki i huntery.

Do Thais mozna wlurowac jakies cyklopy najczesciej i slabe orki.

Do Kazordoonu czasem udaje sie zlurowac jakiemus idiocie BR i wszyscy wpadaja w panike ;)

Siemano
20-11-2004, 23:43
Można też zlurować mino archery pod kopalnie dwarfów.

Tc Masta
21-11-2004, 08:28
Ostatnio widzialem 2 cyce zlurowane do Thais... 3-ch typa padlo dopiero jakiś h-lvl ubił wszystkie :/
Potem przed Troll Moutains niedawno zobaczyłem Mino Guarda (btw, tam trenuja zazwyczaj 8-15lvl wiec taki mino g to koszmar dla nich X( )...
I jeszcze czasem Elf Scouty nad thais lurują

ostry12
21-11-2004, 08:41
w kopalniach caly czas na poziome dal zwyklych dwarfów i rotów zawsze jakis guard chodzi i lurerzy je dodatkowo uhają

Fanfi
21-11-2004, 10:01
W kopalini jesli widzicie kolesia kolo dziurya pod nim pelno smieci mozecie byc pewni ze na dole jest guard a kolo tylko czeka aby nawrzucac wam smieci na dziure. Radze na to uwazac.

Sir Oizo
21-11-2004, 14:01
Mam jeden pomysł... Jeżeli wiecie kto luruje, to jeśli chcecie to możecie podać jego nick(tylko żeby to były sprawdzone dane, a nie tak żeby komuś na złość zrobić)...... i swoje propozycje jak postępować z takimi ludźmi...
Podawajcie swoje wskazówki jak wygrać konforntację z silniejszym potworkiem... Dziękuje wszystkim, którzy napisali wszystkie posty w tym temacie...

P.S.
Jeżeli wasz kolega,znajomy luruje i jest polakiem spróbujcie mu wyperswadować aby nie zabijał polaków... w końcu jakaś solidarność musi być...

Dawid_Mistrz
21-11-2004, 18:35
"Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore "

Ziomek mozesz mi nie wiezyc ale jakis miesiiac tem wracalem z kumplez pohu a kolo mostu pelno ludzi stalo 10-20 lvl i darlo sie ze gs zlurowany torche sie nam wiezyc nie chcial ale kolo wejscie biegal gs i zabijal naszczesie go ubilismy ale te mosty i tak do konca nie chronia przed lurowaniem

Scream
21-11-2004, 19:05
@up

kolo wejscia na most, ale na most juz nie wejdzie, a to oznacza ze nie dojdzie do terenow za mostem.

@topic
czasem na powierzcni ghostlandu ds sobie smiga, w thais i na drodze do thais baaardzo czesto cyce, na drodze pomiedzy carlin-ab latwo zlurowac valkirie/amazona ale raczej nikt tego nie robi. ogulnie w kopalniach i podobnych expowiskach, gdzie aby zejsc poziom niej wchodzu sie w dziure, mozna zlurowac na wyzsze poziomy to co jest nizej.

Niszcz I Rujnuj
21-11-2004, 19:38
Ludzie często lurują scorpiony koło wejścia do Troll Caves

Tomciog
21-11-2004, 19:52
No cuż do Ab często lurują elfy arcanisty i scouty. Na Pacerze najczęściej robią to kolesie z PP, a zwłaszcza Sabulus. Miałem przez to kilka deadów ;(

XXXOOO
22-11-2004, 10:16
W Ghost Landzie często można spotkać w dziurze na dzień dobry: 5 ghouli, 2 dsy i scorpa

Cors Ent
22-11-2004, 17:25
No coz lurowanie jest jednym z elementow gry i bedzie zawsze uskuteczniane :)

nie uznaje czegos takiego jak pk czy lurerstwo za przestwo.
skoro da sie cos zrobic, i nie jest to zakazane to dlaczego nie...

w tibia obowazuje prwao jak dzungli. silniejszy ma zawsze racje i zawsze wygrywa :) i wolno mu robic co chce :P

liloo
23-11-2004, 10:10
kolo wejscia na most, ale na most juz nie wejdzie, a to oznacza ze nie dojdzie do terenow za mostem.

Jak sie lurer dobrze postara to dojdzie.

Rysa Zapomnienia
24-11-2004, 13:16

jak to mozliwe :confused:
ale Veno jest nad bagnem
a kiedys byla narmalnie jak inne miasta?? :confused:

Kiperr
24-11-2004, 14:27
@up
Kiedyś w Venore były drabinki.
Tak mi sie bynajmniej wydaje , dawno to było :P