Pokaż pełną wersje : Chciałbym poruszyć pewien problem...
Sir Oizo
20-11-2004, 13:52
Ostatnio często spotykanym problemem w świecie tibii jest lurowanie potworków... dość silnych(to zjawisko istniało zawsze, ale według mnie ostatnio się nasiliło)... Chcąc bronić newbie i graczy(wykluczając n00bów...) , którzy wybierają sie w podróż po świecie tibii przed śmiercią bez powodu, przed straceniem lootu, ciężko zarobionymi skillami...
Zacznę od miejsca mojego zamieszkania: Venore
1) Giant Spider- Lurowany na głowny trakt, czyli trzeba uważać przy wchodzeniu/wychodzeniu przez południowo-zacodnią bramę miasta Venore...
2)Orc Berserc- Lurowany na Amazon Camp
2)Hunter- Także lurowany na Amazon Camp
Mam nadzieję, że te trzy przykłady pomogą komuś przeżyć...
Jeżeli znacie jeszcze jakieś niebezpieczne miejsca, opiszcie je tu...
Moge jeszcze dodac, ze do amazon camp'a czasami luruja draga, a gs pod most dwarfow...
rulują też
elfa arcanista to ab :/
i raty do ab:P
Vicious Phoenix
20-11-2004, 14:56
Moge jeszcze dodac, ze do amazon camp'a czasami luruja draga, a gs pod most dwarfow...
... i most w okolicach mount sterum.
Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore :)
Sir Oizo
20-11-2004, 15:04
Świetnie widze że temat się rozwija.. cieszy mnie to ponieważ wiele osób dzieki wam nie straci życia... OBY TAK DALEJ...
gs po venore ?? super !! szkoda, że mnie wtedy nie było :/
a da sie gsa zlurowac do carlin albo ab??
Komputeroholik`
20-11-2004, 15:33
Jeszcze huntera pod pocztę między mostem dwarfów i mostem koło M.Sternum.
Dwimenor
20-11-2004, 15:44
Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore :)8o
Do Amazon Camp loorują też demon skieletona. Niby słabe i powolne bydle, ale w piątek było 5 czy 6 trupów.
Wczoraj widziałem tam lidera(w toważystwie 2 zerków)....zdaje się że niektórym ludzią okropnie się nudziX(
Aureliunkunfun
20-11-2004, 15:50
a do thais z minopitu luruja mino guardy (bo tam sa mino zwykle i mino guardy tylko) i z Mount Sternum luruja cyclopy 8o
Cors Ent
20-11-2004, 17:13
Jak sie ktos postara to do Ab mozna zlurowac GS'a
kiedys widzialem takie cos.
posadzam ze z Molts go ludzie przytachali. to było jeszce przed update zwiekszajacam szybkosc ale dla nieco wiekszego rycka taki gs to rzaden problem i jak by sie postarac to nadal moznaby zobaczy gsa w ab mysle :)
Lurowanie zawsze bylo i bedzie.
To prawie tak jak pkowanie newby i noobow tylko ze nie grozi rzednymi skulami.
chociaz jak dla mnie to uwazam ze zgon na jakims 15lvl nie boli i jest rzecza normalna. a na 2x lvl to tarcza i pare uh i da sie przerzyc zlurowanego potworka. [z gs ciezko bo teraz to mocne bydle - ale jak niedaleko jakas dziura, drabinka czy klif to mozna probowac na utani hur tam dobiec]
Sir Oizo
20-11-2004, 21:46
Racja... więc jeżeli z góry wiecie, że nie dacie rady, to nie uciekajcie tam skąd przyszliście, ponieważ tamta droga pewnie zostanie zablokowana przez lurela... szukajcie jakiejś dziury... a jeżeli nie ma takowej w pobliżu, to albo błagajcie żeby was wypuszczono :p albo zaatakujcie potworka, może go pokonacie... ludzie oby tak dalej!!!! piszcie !!! RATUJECIE TAK NEWBIE!!!
Chmielok
20-11-2004, 22:23
Zloorowany orc warrior pod wyjscie z Ab'dendriel (nawet takie slabe potwory looruja) :D :D :D .
Niedlugo zaczna loorowac roty do kazzo, albo mino do carlin.
do venore na glowny trakt w strone dwarven bridge luruja orci lidery dragi DL'e a na droge do amazon camp berki huntery dragi moj kolega walczyl nawet tam z liderem :/ do carlin lub ab luruja valkirielub WW :P
Dr. Omader
20-11-2004, 23:30
Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore :)
GSy to jeszcze wtedy uszly bo byle 30lvl je wybijal, ale jak DLa zlurowali to byla imprezka na cale miasto ;)
GSy byly czasami lurowane tez do AB i Carlin z MOTLS... coz za niespodzianka jak ktos idzie do portalu mieszkanstwa(AB), kawalek przed nim mija 3-4 hi-lvli(zastanawia sie co oni tam robia) i potem widzi GSa pod samiutkim portalem (juz wiadomo co robili... czekali na loot...) :P
GSa mozna tez bylo bardzo rzadko spotkac w kazoo na poziomie gdzie powinny byc zwykle dwarfy i roty :P
GSy tez mozna bylo spotkac na cmentarzu na POHu gdzie byly tak czesto lurowane ze zastanwialem sie czy nie ma tam ich nowego respa jakiegos ;)
No a dzisiaj GS juz nie jest ulubionym stworkiem do lurowania :( za szybki i duzo potencjalnych lurerow odpada :/
Glownie wszelkie rzeczy ktore mozna z POH wyciagnac mozna tez znalesc na trakcie miedzy Venore a Kazoordon badz Thais, tj. GSy, DSy, Cyclopy, minoski, huntery, itp.
Do Amazo camp lubia tez lurowac wszystko co zyje w Orc Fortress(zerki, lidery najczesciej) oraz smoki i huntery.
Do Thais mozna wlurowac jakies cyklopy najczesciej i slabe orki.
Do Kazordoonu czasem udaje sie zlurowac jakiemus idiocie BR i wszyscy wpadaja w panike ;)
Można też zlurować mino archery pod kopalnie dwarfów.
Tc Masta
21-11-2004, 08:28
Ostatnio widzialem 2 cyce zlurowane do Thais... 3-ch typa padlo dopiero jakiś h-lvl ubił wszystkie :/
Potem przed Troll Moutains niedawno zobaczyłem Mino Guarda (btw, tam trenuja zazwyczaj 8-15lvl wiec taki mino g to koszmar dla nich X( )...
I jeszcze czasem Elf Scouty nad thais lurują
w kopalniach caly czas na poziome dal zwyklych dwarfów i rotów zawsze jakis guard chodzi i lurerzy je dodatkowo uhają
W kopalini jesli widzicie kolesia kolo dziurya pod nim pelno smieci mozecie byc pewni ze na dole jest guard a kolo tylko czeka aby nawrzucac wam smieci na dziure. Radze na to uwazac.
Sir Oizo
21-11-2004, 14:01
Mam jeden pomysł... Jeżeli wiecie kto luruje, to jeśli chcecie to możecie podać jego nick(tylko żeby to były sprawdzone dane, a nie tak żeby komuś na złość zrobić)...... i swoje propozycje jak postępować z takimi ludźmi...
Podawajcie swoje wskazówki jak wygrać konforntację z silniejszym potworkiem... Dziękuje wszystkim, którzy napisali wszystkie posty w tym temacie...
P.S.
Jeżeli wasz kolega,znajomy luruje i jest polakiem spróbujcie mu wyperswadować aby nie zabijał polaków... w końcu jakaś solidarność musi być...
Dawid_Mistrz
21-11-2004, 18:35
"Cieszcie sie ze zrobili te mosty. Pamientam jeszcze nie tak dawne czasy kiedy gs biegaly po Venore "
Ziomek mozesz mi nie wiezyc ale jakis miesiiac tem wracalem z kumplez pohu a kolo mostu pelno ludzi stalo 10-20 lvl i darlo sie ze gs zlurowany torche sie nam wiezyc nie chcial ale kolo wejscie biegal gs i zabijal naszczesie go ubilismy ale te mosty i tak do konca nie chronia przed lurowaniem
@up
kolo wejscia na most, ale na most juz nie wejdzie, a to oznacza ze nie dojdzie do terenow za mostem.
@topic
czasem na powierzcni ghostlandu ds sobie smiga, w thais i na drodze do thais baaardzo czesto cyce, na drodze pomiedzy carlin-ab latwo zlurowac valkirie/amazona ale raczej nikt tego nie robi. ogulnie w kopalniach i podobnych expowiskach, gdzie aby zejsc poziom niej wchodzu sie w dziure, mozna zlurowac na wyzsze poziomy to co jest nizej.
Niszcz I Rujnuj
21-11-2004, 19:38
Ludzie często lurują scorpiony koło wejścia do Troll Caves
No cuż do Ab często lurują elfy arcanisty i scouty. Na Pacerze najczęściej robią to kolesie z PP, a zwłaszcza Sabulus. Miałem przez to kilka deadów ;(
W Ghost Landzie często można spotkać w dziurze na dzień dobry: 5 ghouli, 2 dsy i scorpa
Cors Ent
22-11-2004, 17:25
No coz lurowanie jest jednym z elementow gry i bedzie zawsze uskuteczniane :)
nie uznaje czegos takiego jak pk czy lurerstwo za przestwo.
skoro da sie cos zrobic, i nie jest to zakazane to dlaczego nie...
w tibia obowazuje prwao jak dzungli. silniejszy ma zawsze racje i zawsze wygrywa :) i wolno mu robic co chce :P
kolo wejscia na most, ale na most juz nie wejdzie, a to oznacza ze nie dojdzie do terenow za mostem.
Jak sie lurer dobrze postara to dojdzie.
Rysa Zapomnienia
24-11-2004, 13:16
jak to mozliwe :confused:
ale Veno jest nad bagnem
a kiedys byla narmalnie jak inne miasta?? :confused:
@up
Kiedyś w Venore były drabinki.
Tak mi sie bynajmniej wydaje , dawno to było :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.