PDA

Pokaż pełną wersje : Wojna na Tibii

Piecyk11
27-11-2003, 14:15
Hej ostatnio wpadlem na super pomysl na Tibii a mianowicie zeby Game Masterzy zrobili nieraz cos takiego jak wojna miedzy ludzmi a potworami i wtedy respawn potwrow bylby wzmozoony a one sama atakowalyby miasta, ktore ludzie musieli by bronic. Co o tym mylicie??

nawigator
27-11-2003, 14:24
hmm pomysł ? czemu nie
ale pomysl ile ludzi by gineło
i ze High levele mogli by robic cos w stulu UHania potworków paru ludzi by zaluzmy poszlo na GS a kolesie by go uchali zeby zabil tych ludzi hmm pomysl fajny gorzej z wykonaniem - ale to tylko moje zdanie

Gimlos
27-11-2003, 14:36
pomysl jest super a poza tym nawigator: mogliby wlaczyc wtedy jakies nonpvp albo ze nie mozna uzyc uh na stworku;)

nawigator
27-11-2003, 14:39
gimli syn gloina : nom to w sumie masz racje ale jak ktos by chcial isc na inne potforki a musial by sie przedrzec przez cos silniejszego na jego mozliwosci to nie da rady

Linek
27-11-2003, 14:50
Zresztą byłyby lagi.I od żywych potworkow i od martwych.Bo jak wiadomo więcej potworków=więcej ciał=więcej przedmiotów zalegających w cialach więc zanim ciała by nie zgniły to lagi by były jak kit.Jak nie wierzycie to sobie sprawdźcie np. weźcie jedno ciało potworka i upychajcie do niego inne ciałą tez napchane ciałami
jak już się tego trochę uzbiera to albo poczekajcie aż tak podgnije żeby nie można było go otworzyć albo wrzućcie do wody/lawy.Będziecie mieli krótkiego laga bo duużo niepotrzebnych rzeczy sobie poleci w nadprzestrzeń ale potem Tibia będzie wam minimalnie lepiej chodzić.W zasadzie jakby się wszyscy wzięli za sprzątanie to przynajmniej by tak nie lagowało.

A co do pomysłu z tą wojną to mogłoby być tak że byłby jakiś bezpieczny teren np. otoczony murami gdzie byłyby z 2-3 miasta i oczywiście potworki w normalnych ilościach a na reszcie terenu też byłyby miasta tylko że tam byłyby już potworki w wielkich ilościach.Np. taki legion skeletonów zwykłych atakujący na miasto a za nimi gdzieśtak z 20 DS-ów jako dowódcy i potem za nimi jeszcze powiedzmy z 6 DL i jeden Warlock jako koleś do którego niby te wszystkie legiony należą :PLagi byłyby niesamowite ale za to jakie przeżycia!!Ludzie broniliby się wysuwając low-lvl na skele,lepszych na DS-y inni by szli na DL i tak dalej.Ahhh... się rozmarzyłem :P

Gepard
27-11-2003, 17:55
Akurat niedawno gadałem o tym z kolegami ze fajnie by było gdyby były walki z potworami w miescie itp ;];];];]..........

Dan the Automator
27-11-2003, 18:13
Było kiedyś cos takiego, np: napad demonów na thais, atak Ferumbrassa - tzw eventy.
Teraz CiPowie tego nei robią. Dlaczego? Jest duzo światów, a ja mam wrażenie że mają to głęboko w *****. Tibia staje się coraz bardziej "komercyjna", i w tym widze upadek jej "świetności" (o ile wogóle takowa była)

Gimlos
27-11-2003, 18:23
dobo: piszemy petycje;)?

Iwan
27-11-2003, 19:12
Check this out:
http://members.lycos.co.uk/tronheim/tibia/ss/test/war.jpg

To nie jest fotomontaż, jakby ktoś się pytał. :))

Chyba o coś takiego się rozchodzi, nie? :D

Mowubi
28-11-2003, 18:18
wow mocne normalnie ale co to sa te wielkie wilki czy coś tam.sam na to szedłeś czy jakis team miałeś?
i trochę offtopic:
jak można zrobic naprzykład tak że mapka będzie sama albo tylko ekwipunek?

Bambuko
28-11-2003, 20:48
To są Orc Ridery. Są w grze, ale ich nie ma:D To znaczy, że nie występują nigdzie na mapie. A ten screen musiał być zrobiony na Open Tibia Server.

Iwan
28-11-2003, 21:51
Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
(...)A ten screen musiał być zrobiony na Open Tibia Server.

Zgaduj dalej. :D

Piecyk11
28-11-2003, 22:54
Dobo napisales ze bylo juz cos takiego. A wiec pamietasz to czy slyszales z opowiadan. Jak znacie takie jakies napady to opisujcie je, z gory thx...

Dan the Automator
28-11-2003, 23:01
Oryginalnie dodany przez Iwan
Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
(...)A ten screen musiał być zrobiony na Open Tibia Server.

Zgaduj dalej. :D

Test servera :D Co wygrywam xD?

Bambuko
28-11-2003, 23:07
Ale jednak chyba coś tam zfotomontażowałeś:P mapkę mianowicie

Skrzat Master
29-11-2003, 12:15
Pomysl z wojna niezly ale wtedy byloby milo zeby potwory odtwarzaly sie gdzies daleko i zeby byly miejsca w ktorych mozna by sie bezpiecznie ulokowac. Przy okazji non PvP. I jeszcze jakos nie summonowac potworow by mozna bo potem z czasie bitwy nie wiesz kogo atakowac.

David
29-11-2003, 14:15
Co do tego Ferumbarus moglby mi ktos podac link bo slyszalem ze fajnie to wygladalo ale jeszcze nie widzialem plx plx

Anubis
30-11-2003, 15:23
Może to dobry omysł, ale pomyśl o innych.
Takie 8 levele co weszły dopiero na maina majom być gonione przez zerka!?!
By sie tak przestraszyły 8o .

Oxygane
30-11-2003, 21:12
Fajnie by to wyglądało na rooku np. atak 20 rotow na miasta albo 1 monk :P

Gremlin
01-12-2003, 00:02
Oryginalnie dodany przez Oxygane
Fajnie by to wyglądało na rooku np. atak 20 rotow na miasta albo 1 monk :P

1. Roty
3-6 osob by walczylo, reszta by lazla za nimi, blokowala i czekala zeby loot zgarnac jak zgina.

2. Monk
Jeden monk roznioslby cala spolecznosc Rokguardu.

Karter
01-12-2003, 14:30
Raczej musiało to by być zapowiedziane ale pomysł niezły 8)

Patryk
01-12-2003, 19:01
Mi ten pomysl sie podoba chociaz niebym byl zadowolony , gdyby mnie dopadl jakis Warlock i na 1 raz zabil , chociaz bardzo mi sie podoba ten pomysl !!!!

Sir_alex
11-01-2004, 03:08
Temat jest spoko narazie najlepszy temat jaki widzialem na forum tibii
moze jak ktos zna lepszy niech mi da znac
spoko wiecej takich pomyslow

Wampirek
11-01-2004, 03:38
@Gremlin
A wiesz ze to by bylo niezle? zmniejszyc liczbe ludnosci o rooka i od razu nie ma "too many players online...":D

Jedi
11-01-2004, 04:12
Stare czasy na Antice, teraz cipy cofnely na wszelki wypadek ferumbrasa lv i ma tera 9 lv(druid). Podobno sa dalej sprzedawane pamiatki po nim np. fire bomba z 200 strzalami
http://www.cobalt-tower.de/

Dan the Automator
11-01-2004, 06:01
La~
Evul potwory~!
http://golo9.w.interia.pl/27.jpg

Havash
11-01-2004, 08:08
Ciekawy pomysł, zupełnie tak jak w literaturze fantasy gdzie na przykład oszalałe hordy orków napadają wioski ludzi. Myśle, że gra stała by się tym sposobem bardziej cikawsza i trzymała mocniej w napięciu. Bo a nóż wracasz do wioski po żywność i widzisz szturm wroga na miasto, gdzie przed chwilą jeszcze kupowałeś od faceta wyposażenie na wyprawe. Troche lęku, troche nie pewności... no i przynajmniej doświatczenie szybko poszło by w góre... o ile przeżylibyśmy oczywiście taki szturm...

Jedi
11-01-2004, 09:48
Zawsze mozna by sie gdzies schowac...

Keb
11-01-2004, 09:55
Pomysł za bardzo z hb sciagnięty, chociarz fajnie by było (bez UHania potworków)

Kael
11-01-2004, 10:02
Bylo by super tylko by zrobili pole bitwy i osoby kture by chcialy walczycz np. żeby przed venore byla bitwa ;)

EDIT: może i sciągniety ale bym powrucil do tibi ;)
ponieważ gram w tibie 1 h a w hb z 4 h :P

Dan the Automator
11-01-2004, 10:07
Oryginalnie dodany przez Keb
Pomysł za bardzo z hb sciagnięty, chociarz fajnie by było (bez UHania potworków)

A ja mam wrażenie że tibia była pierwsza ;)

Gonzo von Krenzel
11-01-2004, 10:28
Najlepiej jakby zrobili jakiś oddzielny serwer Tibii (jak test) w którym by to wszystko się działo...

Dr. Omader
11-01-2004, 11:15
Mogli by założyć stały test Server z takimi zasadmi. Za pierwszym razem jak dali testa to przez czas jego istnienia znacznie obniżyła się liczba PK. I zeby odnawiali info. o postaci co tydzien np. i by nie bylo ze ktos nie ma runow tylko high-lvl ktore wiedzą o tescie wczśniej.

@Dobo i Gimli: tu nie ma się co spetycja się bawić tylko bierzemy baseballe i jedziemy do nich. Ja juz od dawna chetnych probuje zebrac, bo mnie wnerwia co oni wyprawiają i że wogule nic nie robią tylko łapią kasiurke X(

tusiak
13-01-2004, 05:56
znam tibie od niedawna i zaluje bardzo ze nie gralem w to wczesniej. jakies 3,4 lata temu to byla zupelnie inna gra, klimat o wiele wiekszy, przede wszystkim to byla wtedy gra RPG(to jak porownac diablo1 z diablo2 :) ) To w jaki sposob jset opisywana walka z Ferumbarsem na cobalt-tower.de to cos pieknego...
i tym sposobem przechodzimy do drugiej czesci mojego posta :D
mianowicie ferumbras ostatmi raz pojawil sie bodajze 3 lata temu, majac 145lvl sorc. czy ktos pamieta lub uczestniczyl wtedy w obronie Thais przed nim, czy ten 145 lvl to bylo niemozliwie wysoko czy tylko bardzo duzo :) , z graczy kto mial wtedy najwiekszy lvl, ile to bylo, i czy istnialy jakies inne postacie w stylu ferumbrasa, jak czy tez na innych swiatach jak np. eternia??? :D z goory dzienks za dojscie do konca posta