Pokaż pełną wersje : Euro 2008
Xendriel
18-06-2008, 13:17
Hiszpania to mój faworyt i ulubiona drużyna na tym turnieju, więc nie miałbym nic przeciwko gdyby bez problemu wyeliminowała włochów;)
Co do Rosji to też chciałbym żeby awansowała, ale wydaję mi się, że Szwedzi są w stanie stawić większy opór Holandii w ćwierćfinale, ale zobaczymy jak to będzie.
Wylansowany
18-06-2008, 13:29
Myślisz, że w 2-3 tyg. nadrobisz braki zawodników z przeciągu roku? Skoro większość nie grała w klubach a jak grała to w polskiej lidze gdzie poziom jest dużo niższy?
Oprócz szybkości to wg mnie również brakowało techniki.. ale jej to już nigdy nie nadrobią... na to trzeba lata treningów i najlepiej na początku przygody z piłką. Większość piłkarzy to drewna i tyle.
To w takim razie, trzeba było wybrać tych zawodników, którzy są dobrze przygotowani kondycyjnie do EURO. :p
Dziesiejsze mecze:
Rosja:Szwecja 1:3
Hiszpania:Grecja 0:2
UP: ja myślę, że Leo dokonał najlepszego wyboru... Zabrałby takiego dobrze kondycyjnego Zieńczuka to by miał kisiel w gaciach przed meczem.. I tak źle i tak źle. Ale Dudka czy Murawski kondycyjnie dobrze wytrzymali. Kokoszka mało grał, ale czytałem o nim, że podczas przygotowań do sezonu kondycyjnie zmiata wszystkich z wisły. Każdy leży na murawie i odpoczywa a on może dalej biegać.
Hiszpania to mój faworyt i ulubiona drużyna na tym turnieju, więc nie miałbym nic przeciwko gdyby bez problemu wyeliminowała włochów;)
Co do Rosji to też chciałbym żeby awansowała, ale wydaję mi się, że Szwedzi są w stanie stawić większy opór Holandii w ćwierćfinale, ale zobaczymy jak to będzie.
Agreed. Poza tym Szwecja 2 razy nas wyeliminowała z udziału w Euro więc ich nie lubimy :P Albo raz z EURO a raz z MŚ. Nie pamiętam już. Hiszpania <3
Yoh Asakura
18-06-2008, 18:49
Teraz czekamy na wygrana Ruskich ;D
To se jeszcze poczekacie, bo Szwecja awansuje do 1/4.
eisscheriann
18-06-2008, 21:15
To se jeszcze poczekacie, bo Szwecja awansuje do 1/4.
chyba w spływach kajakarskich pod górke w 2054 roku.
Pawliuczenko, 24 minuta 1:0 _/
Rosjanie grają kapitalnie, ale coś czuję, że pod koniec meczu mogą nie utrzymać tempa. Szwecja pod koniec I połowy też wzięła się do roboty, ale czy nie za późno? Ok, idę oglądać mecz, napiszę co sądzę o nim ogólnie, kiedy się skończy.
@EDIT
Co tu dużo mówić... Rosjanie grali o wiele lepiej niż Szwedzi, którzy czasem nawet nie wiedzieli co z piłką robić.
eisscheriann
18-06-2008, 21:57
lól, 2:0 _/
2:0 Rosja, Rosja, Rosja! Arszewin bdb spotkanie rozgrywa.. siedział 2 mecze a teraz jak wyszedł to zmiata wszystkich :D
Yoh: Twój faworyt zawodzi i to bardzo.. traci piłki i nie radzi sobie w ofensywie, ale kto wie, być może zobaczymy przebłysk jego geniuszu.
Yoh Asakura
18-06-2008, 22:02
chyba w spływach kajakarskich pod górke w 2054 roku.
To swoją drogą, ale nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość ;]
Yoh: Twój faworyt zawodzi i to bardzo.. traci piłki i nie radzi sobie w ofensywie, ale kto wie, być może zobaczymy przebłysk jego geniuszu.
Liczę na Ibrahimovicia (o ile jeszcze gra) i Ljungberga, którzy są w stanie swoimi indywidualnymi akcjami dać Szwecji parę bramek. Poza tym, póki piłka w grze...
Szwecja jest jak Arsenal, niby cos tam potrafia ale cos im nie wychodzi.
Yoh Asakura
18-06-2008, 22:26
Szwecja jest jak Arsenal, niby cos tam potrafia ale cos im nie wychodzi.
Daruj sobie, bo mnie to nie rusza. Btw: sezon 03/04 - 38 meczy w lidze i ani jednej porażki. No, "niby coś tam potrafią".
eisscheriann
18-06-2008, 22:35
lawl, 2:0 to i tak mała kara będzie, hail skutecznośc Rosji
Articuno
18-06-2008, 22:45
Tak to jest jak taktykę opiera się na emerytach i kontuzjowanym gnoju.
@Yoh
No i sie doczekalismy ;]
Ladna gra Rosjan, az milo bylo patrzec. Jeszcze ta poprzeczka i slupek..powinni wiecej wygrac ;P
Yoh Asakura
19-06-2008, 10:12
Szwedzi się pogubili. Zadecydowała forma dnia. Poza tym, Szwedom odpadł Wilhelmsson, a na jego pozycje został wystawiony napastnik. Zawsze to jakieś osłabienie. No ale nie będę ich usprawiedliwiał, Rosja zagrała, niestety, lepiej, Szwedzi nie dali rady, a gdy ludzi kupa i Ibrahimović dupa.
Btw: czy selekcjoner Szwecji nie zabrał Källströma ? :|
Xendriel
19-06-2008, 12:19
Hiddink świetnie przygotował Rosję na to spotkanie i jeżeli "Sborna" zagra tak z Holandią to zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie:)
Co do Ibrahimovica to bardzo chciałbym zobaczyć go w koszulce Barcelony. Przydałby się taki wysoki, dobrze wyszkolony technicznie i skuteczny napastnik, ale jego transfer jest raczej niemożliwy:(
Wylansowany
19-06-2008, 14:15
Co do Ibrahimovica to bardzo chciałbym zobaczyć go w koszulce Barcelony. Przydałby się taki wysoki, dobrze wyszkolony technicznie i skuteczny napastnik, ale jego transfer jest raczej niemożliwy:(
Tak, tak...z Barcelony będzie armia gwiazd, która nic nie zagra
Mecz Szwecja:Rosja :
Szwedzi mnie zawiedli...grali prawie jak Polacy, czyli niby dobrze, ale ostatecznie d... z tego wychodzi.
Dziesiejsze mecze:
Portugalia:Niemcy 1:2 (Niestety :/)
Articuno
19-06-2008, 16:15
Tak, tak...z Barcelony będzie armia gwiazd, która nic nie zagra
Mecz Szwecja:Rosja :
Szwedzi mnie zawiedli...grali prawie jak Polacy, czyli niby dobrze, ale ostatecznie d... z tego wychodzi.
Dziesiejsze mecze:
Portugalia:Niemcy 1:2 (Niestety :/)
Polacynie zagrali nawet "niby dobrze, bo gdyby tak dobrze, przegraliby po walce.
A ten wynik to skąd wziąłeś <lol>?
Yoh Asakura
19-06-2008, 16:51
A ja w Arsenalu. Tyle tylko, że podpisał kontrakt z Interem. 12 mln. rocznie. Eh...
Xendriel
19-06-2008, 16:59
Polacynie zagrali nawet "niby dobrze, bo gdyby tak dobrze, przegraliby po walce.
A ten wynik to skąd wziąłeś <lol>?
On bredzi. Portugalia pokona Niemcy i z Chorwacją powalczy o finał. Przynajmniej ja tak to widzę.
Mój typ: Portugalia - Niemcy 2:0
Mam nadzieję, że Scolari wystawi od pierwszych minut Quaresme. Uwielbiam patrzeć na jego grę. Jak dla mnie RQ7>CR7. "Laluś" ma tylko tą przewagę, że jest bardziej bramkostrzelny.
Yoh Asakura
19-06-2008, 18:46
Mam nadzieję, że Scolari wystawi od pierwszych minut Quaresme. Uwielbiam patrzeć na jego grę. Jak dla mnie RQ7>CR7. "Laluś" ma tylko tą przewagę, że jest bardziej bramkostrzelny.
Quaresma-drybling-skrzydło-dośrodkowanie-i-tak-do-usranej-śmierci ?
Krzyżak Quaresmy :D to jest niezwykłe dośrodkowanie :D
Ja też chce Quarcie. Nie Naniego a Quarcie.
Xendriel: jako kibic Barcy myślisz identycznie do mnie tyle, ze szybciej to przelewasz na forum ;p.
Yoh Asakura
19-06-2008, 20:30
http://www.euro2008.wp.pl/kat,94298,title,Kto-psuje-atmosfere-na-lawce-Holendrow,wid,10072995,wiadomosc.html?ticaid=16194
Tego się po van der Vaarcie nie spodziewałem :D
eisscheriann
19-06-2008, 20:59
butla!
hahhaha
@edit
szwaby już 2;0 wygrywaja -,-
Yoh Asakura
19-06-2008, 21:40
Brawo Niemcy, tak trzymać. Portugalia do domu.
Xendriel
19-06-2008, 21:45
Jestem zaskoczony postawą niemieckiego zespołu, no ale jest jeszcze 45min. W typowaniu się pomyliłem, ale nadal uważam że Portugalia przejdzie dalej;)
Wylansowany
19-06-2008, 21:47
Jestem zaskoczony postawą niemieckiego zespołu, no ale jest jeszcze 45min. W typowaniu się pomyliłem, ale nadal uważam że Portugalia przejdzie dalej;)
No widzisz...Jednak czasami na Szwabów trzeba postawić :/
Mapa_Europy
19-06-2008, 22:28
Kurna, ja też byłem za Portugalią...
Bez niespodzianki, ale po cichu liczylem na Portugalczykow...Najbardziej w oczy rzucaly sie te niedokladne dosrodkowania i niepotrzebne strzaly z dystansu, ale coz...
Articuno
19-06-2008, 22:50
Zwracam honor Wylansowanemu.
Marzyła mi się powtórka ćwierćfinału sprzed 4 lat. Tyle, że teraz zamiast Anglików byli Niemcy. Cóż.. Chorwacja ich rozjedzie w półfinale :P
aa.. i zwracam honor Naniemu :P umiał poszarpać koleś.
Duch Niespokojny
20-06-2008, 16:52
Finał: Niemcy - Holandia 1:2
Wylansowany
20-06-2008, 21:54
Finał: Niemcy - Holandia 1:2
Nieprawda, bo Włosi się obudzą w ostatniej chwili i wygrają :(
@topic
CHorwacja:Turcja 1:0
Xendriel
21-06-2008, 12:19
Ho ho Turcy zaszaleli:p jednak myślę, że wykorzystali już swój limit szczęścia w tym turnieju.
Wylansowany
21-06-2008, 12:34
Ho ho Turcy zaszaleli:p jednak myślę, że wykorzystali już swój limit szczęścia w tym turnieju.
Masz rację, bo Turcy wygrali tylko dzięki Chorwatom, którzy popełnili błąd w "zbyt wczesnym cieszeniu się".
Dziesiejsze mecze:
Holandia:Rosja 3:1
Chyba nie wierzycie, że Turcja po tym co zrobiła, może nie wygrać tego turnieju? ; )
eisscheriann
21-06-2008, 13:52
Myśle, że Niemcy wybiją im z głowy marzenia o finale, a szkoda. Ale życzę powodzenia Turkom ;)
Xendriel
21-06-2008, 14:48
Ja też myślę że nie przejdą Niemców, ale będę im kibicował ponieważ grają z sercem i niebywałym zaangażowaniem, podobnie jak Rosja.
www.fifa.com - Siła polskich głosów, Boruc na czele ;)
@Down: Inteligencją to ty nie grzeszysz, results to są głosy z całego świata, a państwa na dole to głosy poszczególnych, wybranych państw...
wozu4don
21-06-2008, 20:35
Ja też myślę że nie przejdą Niemców, ale będę im kibicował ponieważ grają z sercem i niebywałym zaangażowaniem, podobnie jak Rosja.
www.fifa.com - Siła polskich głosów, Boruc na czele ;)
Geniuszu... kliknij w panstwo na dole i sprawdz ktory Boruc jest -.-
Brawo Niemcy, tak trzymać. Portugalia do domu.
No patrzcie jakim chce być indywidualistą.
Wylansowany
21-06-2008, 21:43
Ja też kibicuje Niemcom :p
Hmmm...typowałem 3:1 dla Holendrów, ale po 1 połowie, zaczynam jednak wierzyć w to, że rzeczywiście skończył im się towar do zaciągania i przegrają z Ruskami...:confused:
Yoh Asakura
21-06-2008, 21:52
Kibicowanie Niemcom to objaw indywidualizmu ? To nasz sąsiad. Zawsze gdy gra nasz sąsiad to trzymam za niego kciuki. A poza tym, w reprezentacji Niemiec gra Podolski i Klose - Polacy. Więc mam więcej powodów do kibicowania im niż Portugalii.
eisscheriann
21-06-2008, 22:00
Kibicowanie Niemcom to objaw indywidualizmu ?
nie ale niewielu kibiców po odpadnięciu Polski kibicuje Niemcom
@edit
ROOOOOOOOOOOOOSJJAAAAAAAAAAAA!
56' Pawljuczenko 1:0 !
futboooool<333333333
@up
Patrzac na gre tych zespolow dalej myslisz, ze Polska mialaby szanse ;)? Prawo dzungli, slabsi odpadaja do ktorych zaliczala sie Polska ;P Yoh to realista i zreszta zgadzam sie z jego tokiem rozumowania. Co nie znaczy, ze bylem za Niemcami ;D
A ja dalej za Ruskimi xD ladny mecz tak w ogole.
Yoh Asakura
21-06-2008, 22:41
nie ale niewielu kibiców po odpadnięciu Polski kibicuje Niemcom
Ja nie jestem zawistny. Pokonali nas, byli lepsi - trzeba się z tym pogodzić. A poza tym, jak przegrać - to z mistrzem, co nie ? ;)
@Topic:
Ruud ratuje Holandię. Anulowana czerwona w końcówce. Dogrywka. No, cholera, takich emocji po tym meczu się nie spodziewałem.
eisscheriann
21-06-2008, 22:52
Ruud ratuje Holandię. Anulowana czerwona w końcówce. Dogrywka. No, cholera, takich emocji po tym meczu się nie spodziewałem.
Rosja cały czas ciśnie, Pawljuczenko piekny strzał ale w poprzeczke ;x
Patrzac na gre tych zespolow dalej myslisz, ze Polska mialaby szanse ;)
ofc ze nie. chodziło mi raczej o to, że w naszym kraju naprawde sporo osob czuje niechec do Niemców
eisscheriann
21-06-2008, 23:09
Росси́я
po raz drugi!
własnym oczom nie wierzę ;[
@edit
HAHAHAHHA 3:1
AA ROSIJA xDDDDDDDDD ale zonk ;D
Normalnie final Niemcy - Rosja, jak nic ;D co za emocje
eisscheriann
21-06-2008, 23:19
final Niemcy - Rosja
to by był niesamowity mecz ; d
Davido16
21-06-2008, 23:21
Ćwierćfinał: Hiszpania (2) - (1) Włochy
Półfinały:
Turcja (2) - (2) Niemcy ; dogrywka nic ; karne 4 - 2
Rosja (3) - (1) Hiszpania
Finał: Turcja (2) - (3) Rosja
Tak kalecznie obstawiam xd. Gratz dla Rosji, bo naprawdę ładnie zagrała.
@edit
Czyli z 3 miejscem się pomyliłem xd. No to edytuję.
W Euro nie gra się meczy o 3 miejsce.
Może najpierw wyniki półfinałów byś obstawił?;]
Rosja ładnie zagrała itp., ale Hiszpania ftw!
omfg ;[[[[[[[[ bylem pewny, ze po bramce ruuda oranje sie podniosa a tu takie cos ;\\\\\\\\\\ strasznie sie zawiodlem, calym sercem bylem za holandia, ktorej kibicuje od bardzo dawna ;sss wreszcie mieli bardzo duze szanse na zaistnienie, juz sie kazdy ich bal.... 2 bramki w dogrywce -.-
Wylansowany
22-06-2008, 11:12
Gdzie tam finał Rosja:Turcja.
Będzie Niemcy:Włochy i Włosi zostaną mistrzami.
Jeszcze zobaczycie :p
Co do wczorajszego meczu to co prawda stawiałem na Holandię, bo Rusków nie lubię, ale brałem pod uwagę możliwość, że przegrają i się nie rozczarowałem.
Dziesiejsze mecze:
Hiszpania:Włochy 0:2
Tez jestem za Wlochami, od kiedy spędziłem tam 3 gorace miesiace :P Jak oni odpadna, to Euro juz nie ma polotu hehe ;)
eisscheriann
22-06-2008, 17:48
Jak oni odpadna, to Euro juz nie ma polotu hehe ;)
jakoś nie widziałem w ich grze polotu na tych ME. Jak Hiszpania odpadnie już naprawde nie bede miał komu kibicowac -,-
Tez jestem za Wlochami, od kiedy spędziłem tam 3 gorace miesiace :P Jak oni odpadna, to Euro juz nie ma polotu hehe ;)
Wielki mi to polot, powolne ataki pozycyjne... polot to ma Hiszpania i Rosja...
Yoh Asakura
22-06-2008, 18:41
Antycypuję, że Włosi przejdą dalej. Hiszpanie są zbyt miękcy. Dla mnie reprezentacja Hiszpanii w ogóle nie ma charakteru. Fakt, że grają ładny futbol, ale to nie wystarczy.
Antycypuję, że Włosi przejdą dalej. Hiszpanie są zbyt miękcy. Dla mnie reprezentacja Hiszpanii w ogóle nie ma charakteru. Fakt, że grają ładny futbol, ale to nie wystarczy.
Tez tak uwazam, druzyny typu Hiszpiania, Holandia itd zawsze sa zaliczani do grona faworytow ale nigdy nie graja do konca, w pewnym momencie sie gubia i odpadaja.
Davido16
22-06-2008, 22:29
80 minut Hiszpanie cisną Włochów. No ale o meczu nie decyduje posiadanie piłki, ani liczba strzałów, tylko gole. Zobaczymy, czy będzie dogrywka.
@edit
no i dogrywka ;]
eisscheriann
22-06-2008, 22:42
Włosi nie zasługują na wygraną -,-
Davido16
22-06-2008, 23:12
4 minuty do końca i oba zespoły cisną w miarę, ale i tak Hiszpanie bardziej ogarniają. Mam nadzieję, że Hiszpania albo strzeli gola w tych 4 minutach, albo wygra w karnych.
@edit
Karne. Niech wygra lepszy.
@down
Kasijas obroni wszyskie! <również "czyma" kciuki>
@edit2
Jee! 1:0 - Villa
Buu! 1:1 - Grosso
Jee! 2:1 - Cazorla
JEE 2:1 KASIJAS BRONI!
Jee! 3:1 - Senna
Buu! 3:2 - Camoranesi
KUFA! 3:2 broni Buffon
JEE 3:2 KASIJAS BRONI STRZAŁ!
Jee! 4:2 - Fabregas!
~~
HISZPANIA W PÓŁFINALEEEEE!
@edit3
Kasijas muj miszcz!! :cup: :cup:
eisscheriann
22-06-2008, 23:17
karne! <trzyma kciuki za Hiszpanów>
@edit
HISZPANIA 4:2 WŁOCHY W KARNYCH ;]
Kasijas ładnie bronił ;>
ale i tak jest z madrytu [tfu]
Jak, że ja się cieszę.... ufffffffffff :D:D:D:D ESPANA!!
Już nie wiem czy bardziej chciałem, żeby Hiszpania wygrała czy żeby Włosi przegrali ;-)
Spain! Spain! Spain!
2xDown
Boniek :D Szczały, Pużiol. Świerczewski też wymiata.
YEaaaaa xD
<przeszczęśliwy>
Nie podobal mi sie mecz, wiekszosc czasu byl nudny jak Chorwacja - Turcja ;] niby cos bylo ale to nie to. Wkurzal mnie ten drugi komentator, te "szczaly" mnie denerwowaly najbardziej...
Na poczatku meczu bylem za Hiszpania, ale w trakcie to powiem szczerze, ze wisialo mi to. Ktokolwiek by przeszedl do polfinalu to i tak bede za Rosja ;)
Davido16
22-06-2008, 23:39
Nie podobal mi sie mecz, wiekszosc czasu byl nudny jak Chorwacja - Turcja ;] niby cos bylo ale to nie to. Wkurzal mnie ten drugi komentator, te "szczaly" mnie denerwowaly najbardziej...
Na poczatku meczu bylem za Hiszpania, ale w trakcie to powiem szczerze, ze wisialo mi to. Ktokolwiek by przeszedl do polfinalu to i tak bede za Rosja ;)
A ja myślałem, że tylko ja usłyszałem, jak to wg komentatora wszyscy "szczelają" bramki. To nie jest Boniek przypadkiem?
Duch Niespokojny
22-06-2008, 23:44
Viva España!!
Szkoda, że nie wygrała w normalnym czasie gry, ale przynajmniej w karnych sprawiedliwości stało się zadość i włoski antyfutbol został pokarany. No, w sumie nie to, żeby Hiszpania w dzisiejszym meczu zaprezentowała wyżyny piłkarskich umiejętności (zwłaszcza w kończeniu akcji...), ale na pewno zasłużyła na awans do półfinału.
Szkoda troche, wydaje mi sie =, ze teraz to ciezko bedzie zatrzymac niemcow. Gdyby Wlosi byli w formie pewnie by to zrobili. A Rosja lub Hiszpania.. kto wie jak zagraja.
Wylansowany
23-06-2008, 10:01
Buuu ;(...Włosi mieli zostać mistrzami, a teraz...
NIEMCY !!!!1111oenoneon!!!!!111
Dzisiejsze mecze:
Aaaa...to dzisiaj dzień bez meczu, od już 2 tygodni :confused: Szkoda...
kamosblue
24-06-2008, 00:42
Bo tych wszystkich dziwnych meczach, ostatecznie stawiam na Rosje.
Rekin Master
24-06-2008, 20:10
Bo tych wszystkich dziwnych meczach, ostatecznie stawiam na Rosje.
cicho! anglia do boju!!!11 :swe::swe::swe::dance::dance::dance:
@down
a to szwecja jest?! o kurde!!!1 ale siaaaara
kamosblue
24-06-2008, 22:36
cicho! anglia do boju!!!11 :swe::swe::swe::dance::dance::dance:
Anglia?
Flagi Swe?
a ja jeszcze obstawiam irlandie.
Ja mam głęboką nadzieję, że Euro wygrają Turcy, choć musiałby się stać cud, żeby wygrali z Niemcami. A jednak wierzę w nich :D.
Duch Niespokojny
25-06-2008, 03:10
Z bramkarzem na obronie? :p (bo czytałem, że taka opcja ich może czekać wobec plagi kontuzji/kartek)
Wylansowany
25-06-2008, 10:27
Z bramkarzem na obronie? :p (bo czytałem, że taka opcja ich może czekać wobec plagi kontuzji/kartek)
Nie na obronie tylko na środkowej pomocy. :p
I mimo to wygrają z Turkami, bo inaczej być w końcu nie może...;]
PS. Anglia i Irlandia ładnie grają, ale z Niemcami i tak nie wygrają ;(
@down
OK, ty stawiasz :P
Yoh Asakura
25-06-2008, 10:45
Nie na obronie tylko na środkowej pomocy. :p
I mimo to wygrają z Turkami, bo inaczej być w końcu nie może...;]
Ja słyszałem wersję, która głosi, że na środku obrony.
No to co, panowie, oblewamy dziś zwycięstwo i awans Niemców do finału Mistrzostw Europy 2008 ?
Wylansowany
25-06-2008, 21:24
Aaaa i 1:1 dla Niemców :p
Mam nadzieję, że Fanta starczy do końca dnia...;]
Turcy graja ladniej, wiecej atakuja tylko brakuje im skutecznosci. Ale znajac zycia jak zwykle nieuczciwie, przypadkowo, szczesliwie wygraja Niemcy.
Davido16
25-06-2008, 22:38
Yeah! Turcja na szczęście wyrównała. Zasługuje na wygraną i mam nadzieje, że będzie w finale. Powodzenia.
@edit
Kufa, nie zasłużona, 3 bramka dla Niemiaszków ;s
@edit2
Szkoda mi Turków, grali lepiej a przegrali ;/
No szkoda Turkow, szkoda :) no ale nie trzeba bylo tyle kartek zbierac w sumie. Ladna byla ta druga bramka dla Turkow, no ale trzeci gol Niemcow tez byl swietny. Czekamy na final ;D
Turcy graja ladniej, wiecej atakuja tylko brakuje im skutecznosci. Ale znajac zycia jak zwykle nieuczciwie, przypadkowo, szczesliwie wygraja Niemcy.
Ta... skandal. Szkoda. Turcy zasłużyli chyba bardziej niż Niemcy na finał.
Lechista
25-06-2008, 23:11
Ja mam głęboką nadzieję, że Euro wygrają Turcy, choć musiałby się stać cud, żeby wygrali z Niemcami. A jednak wierzę w nich :D.
Jaki cud?! Co ty paplasz?? grali o niebo lepiej od Niemców, przegrali bo mieli troche pecha, zdziesiątkowany skład, słabszy bramkarz...wcześniej też grali duuuuuużo lepiej od niemców. Popatrz na mecz z Chorwatami. Widać, że z ciebie bierny kibic
PS. Anglia i Irlandia ładnie grają, ale z Niemcami i tak nie wygrają ;(
Co wy z tą anglia?? Anglia nawet się nie zakwalifikowała...
Ps. Ciekawy jestem czemu nikt nie przykleił tematu Wydarzenie Sportowe...
Bramkarz na obronie, 9 rezerwowych... aż strach się bać, jakby mieli pełny skład. xd
kamosblue
26-06-2008, 00:22
Yeeee :) Wierzylem w Niemcy, uf. Zapowiada się dobry finał
Jaki cud?! Co ty paplasz?? grali o niebo lepiej od Niemców, przegrali bo mieli troche pecha, zdziesiątkowany skład, słabszy bramkarz...wcześniej też grali duuuuuużo lepiej od niemców. Popatrz na mecz z Chorwatami. Widać, że z ciebie bierny kibic
Ps. Ciekawy jestem czemu nikt nie przykleił tematu Wydarzenie Sportowe...
1. Mecz Niemców z Chorwatami? To spójrz na mecz Turków z Portugalią...
2. Anglia się nie zakwalifikowała?! Pierdolisz :/ 5 stów postawiłem, że euro wygra.
Jakoś ostatnio polubiłem Ballacka. Cieszę się, że Niemcy wygali, choć może niesprawiedliwie (szczęśliwie).
@up
Przyjmuje !
Rekin Master
26-06-2008, 09:31
no way! kurde...to komu ja kibicowałem przez całe te euro?;/ ma taką flagę o::swe: myślałem, że to anglia ;/
A co do meczu turków i niemców, to byłem wręcz pewny, że dojczland zwycięży, mimo świetnej gry przeciwników :).
Wylansowany
26-06-2008, 10:29
Brawo Niemcy, tak trzymać. W niedzielę jak wygrają stawiam kolejkę dla wszystkich :p
Co do dzisiejszego meczu to nie wiem kto wygra (i tak obojętnie skoro przegrają w finale), ale prcent szans jest 60-40 dla Hiszpanów, bo w końcu pokonali już raz Rusków i to 4:1.
Xendriel
26-06-2008, 12:53
Rosja na pewno nie zagra tak jak w pierwszym meczu i zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie. Jestem za Hiszpanami, ale polubiłem Rosję w trakcie tego turnieju. Uwielbiam patrzeć na drużyny grające z takim zaangażowaniem jak Rosja czy Turcja, dlatego nawet jak Hiszpania przegra to nie zmartwię się aż tak bardzo.
PS. Byle tylko Niemcy nie zostali mistrzami.
Taka sobie ta gra Hiszpanow. Romes mi sie podoba, Torres za czesto sie gubi. Niepoznaje tej Hiszpanii ;P Rosja tez jakby nie ta z cwiercfinalu, zwlaszcza Arszawin. Jeszcze druga polowa :)
Szkoda, że Turcja jedzie do domu :/ Ale gdyby nie mieli tylu kartek i kontuzji to by mogli wygrać.
Davido16
26-06-2008, 22:07
Szkoda, że Turcja jedzie do domu :/ Ale gdyby nie mieli tylu kartek i kontuzji to by mogli wygrać.
Też mi ich szkoda. Pewnie za 4 lata, to będzie podobnie jak z Grecją i kupę zagrają ;/
Co do meczu Spain - Russia, to dość wyrównana walka, odważna gra Rusków i 1:0 dla Hiszpanów
Mam nadzieję, że Rosja nie skończy jak Turcja i nie wróci do domu, bo szykuje nam się dosyć nudny finał. Szkoda by mi ich było.
Davido16
26-06-2008, 22:31
Huhu, pogrom. 3:0 ;] Rosja śpi a Hiszpania ciśnie. Chyba się naćpali w poprzednich meczach i dzisiaj śpią, bo to w ogóle żadna piłka w ich wykonaniu.
Że tak powiem: wydupczyli ich.
No i zasluzona wygrana Hiszpanii :) po drugiej polowie to sie nawet ciesze, ze wygrali, bo final nie bedzie nudny ;D dobrze, ze zmienil Torresa, gra troche ozyla i w efekcie 3 bramki.
Yoh Asakura
26-06-2008, 22:50
Przyszła kryska na Matyska. Rosjanie wyeksploatowani fizycznie, nie mieli sił, żeby grać. W 70 minucie wydawało mi się, że grają już na przetrwanie, że chcą, żeby ten mecz jak najszybciej się skończył. Gdyby Rosjanie byli wypoczęci, to Hiszpania miałaby baaardzo ciężką przeprawę. Gdyby Hiddink miał lepszą ławkę, taką jak np. Holandia, która ma równorzędnych zawodników na każdą pozycję, to spokojnie mógłby powalczyć o finał, a tak musi się obejść smakiem. Chociaż i tak bardzo daleko zaszedł. Pomimo przegranej 3:0, dotarcie do półfinału to i tak wielki sukces Rosji. Owacje na stojąco dla Guusa, za to, co zrobił z tą drużyną.
Pan i Wladca
26-06-2008, 22:50
W sumie dobrze, że Hiszpania przeszła, bo mają szanse pokonać Niemców. Ostatnie czego mi potrzeba to Niemców za mistrzów Europy...
eisscheriann
26-06-2008, 23:02
Gdyby Rosjanie byli wypoczęci, to Hiszpania miałaby baaardzo ciężką przeprawę.
W pierwszym meczu byli wypoczęci a i tak dostali po dupie. Chcąc nie chcąc, wielkie brawa dla Rosji za to co zrobili :)
kamosblue
26-06-2008, 23:09
wg mnie będzie finał bardzo ciekawy. Niemcy i Hiszpania pokazali, ze potrafią grać do konca i skutecznie, stawiam na zwyciestwo Niemiec chodz nie wiem czy ono nastapi w regulaminowym czasie gry
Yoh Asakura
26-06-2008, 23:14
W pierwszym meczu byli wypoczęci a i tak dostali po dupie. Chcąc nie chcąc, wielkie brawa dla Rosji za to co zrobili :)
Ale to był pierwszy mecz - dopiero po nim Hiddink mógł dokładnie zobaczyć, co jego podopieczni muszą poprawić na tej imprezie, żeby coś ugrać. No i obrona była koślawa.
Duch Niespokojny
26-06-2008, 23:16
Też mi ich szkoda. Pewnie za 4 lata, to będzie podobnie jak z Grecją i kupę zagrają ;/
Grecja była drużyną jednych mistrzostw, a Turcja coraz wyraźniej zaznacza swoją obecność i w piłce klubowej, i reprezentacyjnej. Myślę, że jeszcze o nich usłyszymy (chociaż ja tam ich fanem nie jestem).
Koronowany rycek
26-06-2008, 23:27
Warto podkreslic, ze Turkowie nie byli w podstawowym skladzie.
5 osob kontuzjowanych, 4 pauzujacych za kartki.
Lecz widowisko zgotowali nie klamiac, piekne. Sadzilem, ze po golu 85 min. Turkowie pokaza swoj znakomity finisz ale Niemcy postawili kropke nad i.
Przyszła kryska na Matyska. Rosjanie wyeksploatowani fizycznie, nie mieli sił, żeby grać. W 70 minucie wydawało mi się, że grają już na przetrwanie, że chcą, żeby ten mecz jak najszybciej się skończył. Gdyby Rosjanie byli wypoczęci, to Hiszpania miałaby baaardzo ciężką przeprawę. Gdyby Hiddink miał lepszą ławkę, taką jak np. Holandia, która ma równorzędnych zawodników na każdą pozycję, to spokojnie mógłby powalczyć o finał, a tak musi się obejść smakiem.
Gdyby, Gdyby, Gdyby lalala ;-) Udało im się raz i wielkie halo każdy robi. Może te 2 mecze to był po prostu wypadek przy pracy? xP
Spain! Spain! Spain! Poezja ;D
Yoh Asakura
26-06-2008, 23:31
Gdyby, Gdyby, Gdyby lalala ;-) Udało im się raz i wielkie halo każdy robi. Może te 2 mecze to był po prostu wypadek przy pracy? xP
Spain! Spain! Spain! Poezja ;D
A tam, wypoczęta i zdrowa Rosja jest nieobliczalna, raz zagra wyśmienicie jak z Holandią, a potem słabo jak z Hiszpanią ;)
@Koronowany : Turcy, nie Turkowie :)
@RUS - ESP - jak dla mnie ladny mecz i Hiszpania zasluzenie przeszla dalej. Chociaz i tak brawa dla Rosjan, ladnie sie zaprezentowali. Mam nadzieje, ze Hiszpania rozwali Niemiaszkow.
A tam, wypoczęta i zdrowa Rosja jest nieobliczalna, raz zagra wyśmienicie jak z Holandią, a potem słabo jak z Hiszpanią ;)
Może to nie wina ich zmęczenia a dobrej gry Hiszpanii? Senna cały czas był przy Arszawinie. Chłopak sobie w ogóle nie pograł. Jak to Guus powiedział: "Świetna lekcja dla niego" :) Przyda się mu taki kubeł zimnej wody.
Przejrzałem Castrol Index i Arszawin przebiegł tyle samo km co w innych meczach ~10km. Natomiast szybkość ze Szwecją 30km/h, z Holandią 26km/h, z Hiszpanią 22km/h hehehe, mięczak :P
Xendriel
27-06-2008, 10:14
Hiszpania!!! Teraz pozostaje tylko dokopać Niemcom;)
@mecz Nie spodziewałem się tak łatwego zwycieztwa, ale to dobrze będzie więcej sił na finał.
Arszawin powinien być kondycyjnie najlepiej przygotowany, w końcu nie grał w dwóch pierwszych spotkaniach, rozumiem trudy meczu z Holandią, ale przecież nie tylko on dał z siebie wszystko w tym spotkaniu.
Wylansowany
27-06-2008, 10:32
@Mecz ESP-RUS
Mi wynik był i tak obojętny, bo Niemcy rozwalą przeciwnika w finale :p (czyli Hiszpanów)
Ale z drugiej strony szkoda, że Ruski nie zagrają w finale, bo gdyby zadać pytanie przeciętnemu Polakowi: "Kogo wolisz; Niemców czy Rusków, nie patrząc na ich styl gry na EURO" to odpwoeiedzi byłyby ciekawe...
Yoh Asakura
27-06-2008, 10:33
Może to nie wina ich zmęczenia a dobrej gry Hiszpanii? Senna cały czas był przy Arszawinie. Chłopak sobie w ogóle nie pograł. Jak to Guus powiedział: "Świetna lekcja dla niego" :) Przyda się mu taki kubeł zimnej wody.
W końcu gra się tak, jak pozwala na to przeciwnik. Hiszpanie Rosjanom na zbyt wiele nie pozwolili, ale zmęczenie Rosjan też odcisnęło swoje piętno na tym spotkaniu.
MichalOlkuszanin
27-06-2008, 10:50
Od przegranego meczu Polski z Niemcami ilość spotkań jakie obejrzałem w całości można by policzyć na palcach jednej ręki i były to głównie mecze Holandii. Aktualnie zależy mi tylko na jednej rzeczy, mianowicie pokonaniu Niemców przez Hiszpanów. Nie będzie to łatwe, ale do boju :)
Mapa_Europy
27-06-2008, 16:06
A ja walne offtopa:
http://www.youtube.com/watch?v=Uv-3UdG-Z4I
szczurekosw
29-06-2008, 14:28
ja chce ze by niemcy dzis wygrali bo tam gra nasz Poldi ;] :)
TOOOORRRRRREEEESSSSS GOOOOOOOLLLL 1:0 dla Hiszpanii !
Pierwsze 10 minut - Niemcy przewaga, potem Hiszpanie się skoncentrowali i jadą Niemców równo xD
Mam nadzieje, że tak zostanie :)
Dark Sven
29-06-2008, 21:46
Bońkowi gratulujemy "miszczowskiego podłanczania się Puziola do akcji ofezywnych"...
Cholerny jełop...
EdwardMatiz
29-06-2008, 21:51
Puziol przy piłce, świetny wślizg Puziola...
,,Sędzia nie zna angielskiego więc dał im zółtę kartki" - teksty bonka roxują.
Ten sędzia jakiś taki ,,dziwny" jakby nie umiał sędziować.
eisscheriann
29-06-2008, 22:28
HAHAH, po boisku biegają sami koledzy Bońka, 'mocniej zagraj, kolego', etc XD
leże i kwicze co on gada ;oo
@edit
borek- żadnego z piłkarzy reprezentacji hiszpanii wtedy nie było na świecie, tylko luis aragones no i może któryś z jego asystentów pamięta te czasy
boniek- tak, ja też to pamiętam. ciebie jeszcze wtedy też nie było, nawet chyba w planach.
MADE MY DAY_/
@edit2
i po ptokach, Hiszpania mistrzem europy ( ;
Davido16
29-06-2008, 22:44
borek- żadnego z piłkarzy reprezentacji hiszpanii wtedy nie było na świecie, tylko luis aragones no i może któryś z jego asystentów pamięta te czasy
boniek- tak, ja też to pamiętam. ciebie jeszcze wtedy też nie było, nawet chyba w planach.
MADE MY DAY_/
Z bratem leżymy z tego tekstu xd Pocisk na całej skali. A co sądzicie o Puziolu? ;d
eisscheriann
29-06-2008, 22:46
A co sądzicie o Puziolu? ;d
to chyba Darek Szpakowski opatentował, ale też cieszy ucho xd
Owi3czka
29-06-2008, 22:49
:cup:Yes!!! Niemcy do domu z drugim miejscem na kasze z betonu!!! Stało się co miało stać. Hiszpania byla moim faworytem od początku. Super, że to oni wygrali, niemcy nie zasługiwali na zwycięstwo. Szwaby potrafią tylko faulować!:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:: cup:
KONIEC KURWA, Niemcy precz. xDD
I tak najlepszy tekst bonka to "we Wloszech ukradaja 2 metry" xDDD normalnie nie moge tego jelopa xD
Ale dzisiaj swietowanie bedzie ;D pewnie w Hiszpanii zrobia dzien wolny od pracy xD Mecz bardzo mi sie podobal, Hiszpanie pokazali piekny football :) a bramka Torresa to normalnie miodzio ^^
Glon Elriel
29-06-2008, 23:12
\o/o/o/SZWABY RAUS\o/o/o/
Eeee... Podobno Torres gra w 'Liverpurze'
Mi natomiast sie podobaja komentarze Bońka. Formuluje proste wypowiedzi, ale za to mowi bardzo ciekawie i fachowo, widac ze wie o co biega w te klocki.
eisscheriann
29-06-2008, 23:29
hmmm
czas na podsumowanie ojro 2008
ogólnie rzecz biorąc, inaczej sobie wyobrażałem przed mistrzostwami, było sporo niespodzianek i na +(rosja, boruc, hiszpania) i na - (polska, francja, włochy, poziom sędziowania). przeważały spotkania rozgrywane w szybkim tempie, dynamiczne, mało było nudnych jak flaki z olejem. ogólnie jestem zadowolony z me 2008 mimo fatalnego występu naszej reprezentacji (:
@down
Najlepsza była kartka dla Casillasa i Torresa...
bo nie umiał angielskiego?: D
Articuno
29-06-2008, 23:34
Boniek to geniusz !!! :) Najpiękniejsza chwila tego wieczoru, była gdy okazało się, że to Kołtoń nie będzie komentował.
Sędzia to jest żenua. Człowiek jest pomylony. Nie rozumiem jak ci podobno najlepsi sędziowie mylą sę tak często w takim sporcie jakim jest piłka nożna, spróbował by koszykówkę lub hokej;). Najlepsza była kartka dla Casillasa i Torresa...
VIVA ESPANA
moje wyobrazenie przed finalem? holandia nie do pokonania, final holandia - portugalia i holandia wygra, ale taki uklad nie byl zly ^^
bylem za hiszpania, i w sumie to ciesze sie ze to oni wygrali : )
Ja tam kibicowałem Hiszpanom od początku turnieju (prócz Polski) i cieszę się, że wygrali :) szczena mi opadała jak dziś grali. To było coś.
Co do sędziowania to poziom nie był za wysoki.. ale wiem, że sędziować nie jest łatwo i założę się, że większość fauli/spalonych sędziowie gwiżdżą na wyczucie. Jeszcze jak teraz każdy piłkarz pada na murawę jak porażony piorunem gdy się go lekko dotknie.
Czytałem, że od 2016 roku na Euro ma wystąpić 24 drużyny. Nie jak dotychczas 16. Co o tym myślicie? Wtedy na Euro będzie można spotkać: Serbia, Szkocja, Norwegia, Anglia, Irlandia, Irlandia Płn., Bułgaria - te drużyny zajęły w eliminacjach w swoich grupach trzecie miejsca. No, ale taki Izrael czy nawet Estonia/Białoruś mają szanse.
eisscheriann
30-06-2008, 00:27
więcej drużyn- więcej kasy dla organizatorów- słabszy poziom, według mnie. sprzeciw.
Yoh Asakura
30-06-2008, 00:34
No, a Platini chce jeszcze przenieść termin z czerwca na lipiec. Temu panu już podziękujemy - naprawdę mamy dosyć jego idiotycznych pomysłów.
Haha, dziwnym trafem mój ojciec też narzekał na komentarze Bońka : PPP
Hiszpania - zasłużone zwycięstwo.
Yoh Asakura
30-06-2008, 00:43
Ale Boniek świetnie komentuje - IMO najlepszy komentator Polsatu.
Ale Boniek świetnie komentuje - IMO najlepszy komentator Polsatu.
mam nadzieje ze nie mowiles tego ironicznie bo mi naprawde podobalo sie to jak mowil i ocenial sytuacje z perspektywy gracza i chcialbym aby komentowal czesciej
Wylansowany
30-06-2008, 09:21
BUUU...Niemcy nieli wygrać, a tu ci ... Hiszpanie wygrali.... ;(
Może zasłużenie, ale muszę ich skrytykować:
Gdyby nie błąd Lahma i Lehmana to by gola nie było i dogrywka...
Jak, któryś z Hiszpanów dostawał piłkę do akci podbramkowej, nie wiedział co z nią zrobić i dlatego nie oglądalismy bramek...
Hiszpanie nie grali jakoś rewelacyjnie. Rewelacyjnie grali Holendzy, ale z nich powietrze zeszło po 3 meczach...
I jestem zuy...;(
Aaaa i rzeczywiście; Boniek-najlepszy komentator.
Yoh Asakura
30-06-2008, 10:38
mam nadzieje ze nie mowiles tego ironicznie bo mi naprawde podobalo sie to jak mowil i ocenial sytuacje z perspektywy gracza i chcialbym aby komentowal czesciej
Do mojej wypowiedzi nie zaaplikowałem nawet grama ironii. Boniek świetnie komentuje, zna się na tym sporcie, potrafi "czytać" grę, co sprawia, że wie, co mówi. Np. w meczu Hiszpanii bodajże z Rosją - "Kolego, podaj tam, na lewo, do Silvy, będzie ładna akcja". Świetny jest :D
BUUU...Niemcy nieli wygrać, a tu ci ... Hiszpanie wygrali.... ;(
Może zasłużenie, ale muszę ich skrytykować:
Gdyby nie błąd Lahma i Lehmana to by gola nie było i dogrywka...
Jak, któryś z Hiszpanów dostawał piłkę do akci podbramkowej, nie wiedział co z nią zrobić i dlatego nie oglądalismy bramek...
Hiszpanie nie grali jakoś rewelacyjnie. Rewelacyjnie grali Holendzy, ale z nich powietrze zeszło po 3 meczach...
I jestem zuy...;(
Aaaa i rzeczywiście; Boniek-najlepszy komentator.
Z Holandi nie zeszło powietrze, poprostu Turcja była bardzo mocna. Jaki błąd Lehmana..? On nic nie zawinił, nawet dobrze bronił. A jak to Boniek powiedział:
Lahm grałbym lepiej na ataku nic na obronie.
You Welcome
Inix
UP: Jaka Turcja? Chyba Rosja. Tak, z Holandii zeszło powietrze.
Lehman popełnił błąd. Za późno wyszedł do piłki. IMO powinien łapami po nią sięgać a miał ją na wysokości brzucha.
Jak dla mnie to Holendrzy grali efektownie i do pewnego czasu efektywnie. Hiszpania zaś grała cały turniej efektownie i efektywnie. Perfekcyjnie w destrukcji i dobrze w ataku. W końcu mają w drużynie króla strzelców, najlepszego bramkarza i imo najlepszego defensywnego (Senna) i ofensywnego(Xavi) pomocnika euro. Zasłużyli na tytuł jak nikt.
Jak dla mnie to Holendrzy grali efektownie i do pewnego czasu efektywnie. Hiszpania zaś grała cały turniej efektownie i efektywnie. Perfekcyjnie w destrukcji i dobrze w ataku. W końcu mają w drużynie króla strzelców, najlepszego bramkarza i imo najlepszego defensywnego (Senna) i ofensywnego(Xavi) pomocnika euro. Zasłużyli na tytuł jak nikt.
Zgodze sie, a nawet dodam, ze Niemcy nie zasluguja na wicemistrzostwo. Gdyby oceniac styl i jakosc gry, a nie fart, to juz powinni odpasc na meczu z Portugalia, o Turcji juz nie mowiac. Ale pilka to gra, gdzie bardzo liczy sie szczescie... Wg mnie na wicemistrza powinna wejsc Rosja/Turcja - bardzo dobrze sie zaprezentowali, szczegolnie Turcy. Szkoda, ze nie ma meczu o 3 miejsce, bo walka tych dwoch zespolow bylaby naprawde niezla.
No, jego komentarze byly naprawde dobre, dodatkowo zartami czasami potrafil ciekawie przedstawic mecz. Najlepsze 2 wg mnie :
"Nie, tu nie bylo faulu. Nie bylo go na 100% prosze panstwa <powtorka ze zblizeniem, widac ewidentny faul> O, a jednak byl"
"Kiedys gralo sie w ogole inaczej, ale jak powiedzieli mi koledzy w studiu - nie bedziemy grzebac w trupach" :D
Xendriel
30-06-2008, 13:43
Puyol, Xavi, Iniesta! :* Zresztą cała drużyna zagrała świetnie!!! Po nieudanym sezonie Barcelony wreszcie coś na pocieszenie:p
Co do Bońka to mi też podobają się jego komentarze. W ogóle całe to studio było znakomite, Polsat wykonał kawał dobrej roboty.
Best text Bońka! " SZCZAŁ!" :D
Hm... no i po Euro 250zł do przodu :)
Najlepsza była kartka dla Casillasa (...)
Umarłem, jak usłyszałem tekst: "Sędzia chyba nie zna angielskiego, to dał im kartki (...)", umarłem xD
champion115
10-07-2008, 10:02
Wiem już jest po euro ale to jasne
Polska w życiu nie ma żadnych szans w wygraniu mistrzostw świata lub europy
moze kiedys byli lepsi ale teraz
Hmmm...Kpina
Smolarek można powiedzieć miał tylko jedną akcje w całym euro 2008 ale to i tak było na spalonym
Smolarek można powiedzieć miał tylko jedną akcje w całym euro 2008 ale to i tak było na spalonym
Aj przestań tak gadać, bo mi się scyzoryk w kieszeni otwiera... Wiem, że zagrali słabo, ale smolarek w ostatnim meczu, po wejściu na boisko miał bodajże 3 akcje zakończone strzałem : |
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.