Pokaż pełną wersje : Euro 2008
Dizzy_Adventurer
06-06-2008, 17:46
Od paru miesięcy cieszymy się myślą że Polska, nasz ukochany [choć w świecie tibijskim trochę zanoobowany (przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać, w końcu to forum o tibi)] kraj, dostał się wreszcie na Mistrzostwa Europy w Piłce NożnejB) No dobra.... Ale gdy dowiedzieliśmy się, że pierwszy mecz rozegramy z NIEMCAMI Tudududum(Akord powyżej zapożyczyłem od któregoś z userów, powróćmy do tematu...)
Tak, dobrze widzicie te kolorowe literki... właśnie z Niemcami, to emocje [jak moje to i innych też (chyba nie uważacie mnie za innego:p)] znacznie opadły.
Choć nigdy nie udało nam się pokonać tych wrednych, śmierdzących itp. [pozostałe wyzwiska daję do wyboru Adminom i Moderatorom (w końcu oni tylko mogą edytować te posty)] Niemców, [wykluczając Grunwald, Cedynię itp. (Znowu nie chce mi się myśleć, ale nie jestem tu przecież sam)] to wierzę że teraz nareszcie mi się uda. Ale jestem także ciekaw, czy userzy tego wspaniałego http://www.forum.tibia.pl (zaraz... po co link, przecież tu siedzimy, później edytuję post), pełnego (przynajmniej tak uważam) poważnych ludzi i nastolatków, myśli tak jak ja, czy może przeciwnie, a może stawia na remis...
Miłego dnia, i pisać posty o tym meczu...
PS:Zwróćcie uwagę na reklamówkę tych świń -----> http://http://pl.youtube.com/watch?v=3wK4SAwcRWY&feature=related
Xendriel
06-06-2008, 17:59
A po wywalczeniu przez Polskę awansu na EURO nagle stałeś się wielkim kibicem Polskiej reprezentacji. Heh skąd ja to znam;)
Jest temat o wydarzeniach sportowych...ale jak już to stawiam na remis
@Down: Obyś miał rację :) I niech krzynówek strzeli bo wystawilem go w fantasyeuro ;)
POL - GER 2:1 [0:1] (Jacek Krzynówek '48, Euzebiusz Smolarek '83 - Michael Ballack '5).
You will see. :D
Wygramy 3:0 z tym ch*jstwem
Bez urazy ;]
Serious Sam
06-06-2008, 19:56
Wygramy! Pomimo tego, że nigdy nie wygraliśmy z Niemcami.Ale musicie przyznać, że atmosfera jest niesamowita w Polsce : )
Pan i Wladca
06-06-2008, 19:59
Śniło mi się, że remis do przerwy :baby:
Necromantor
06-06-2008, 20:48
rasiak jebnie hattrika i będzie 3:0 dla niemcow.
rasiak jebnie hattrika i będzie 3:0 dla niemcow.
Mało śmieszne. :S
A telewizory Toshiba w MediaMarkcie kupiliście? Nie? To nie liczycie AŻ tak na wygraną... Ja się cudów nie spodziewam, no chyba że będzie jak na mundialu (stfu, 1:0 dla szwabów, po regulaminowym czasie gry). Nie oznacza to, że nie kibicuję, po prostu to moja obiektywna ocena. Ale i tak:
Polska gola, Polska gola, taka jest kibiców wola!!!
Obstawiajmy najpierw wynik meczu otwarcia - Szwajcaria vs Czechy. Stawiam na 2:1 dla Czechów.
Moje typy na dziś:
Szwajcaria - Czechy 1:3
Portugalia - Turcja 2:2
Nie okłamujmy się !!
Myślę, że będzie remis i daje 20%, że Polska wygra :p
Mało śmieszne. :S
Ale za to jak wielce prawdopodobne ;<
E wątpię żeby Turcji udało się zremisować z wielką Portugalią : p
lord orzech
07-06-2008, 14:15
Dadzą radę są zgrani ;).
Jutro 0:0 będzie, Borucowi nie strzelą, ale my też nie strzelimy :P
E wątpię żeby Turcji udało się zremisować z wielką Portugalią : p
Przeceniasz Portugalię. Ronaldo jest zmęczony po wyczerpującym sezonie. Turcy się skampią na swojej połowie i będą atakować z kontr. Zobaczysz :P
@down
._.
Xendriel
07-06-2008, 14:44
Moje typy na dziś:
Szwajcaria - Czechy 1:3
Szwajcaria - Czechy 0:2
Portugalia - Turcja 2:0
@Emok Portugalia to nie tylko Ronaldo. Jest Quaresma, Nani a Scolari pewnie po męczącym sezonie dla CR7 dał mu trochę luzu, żeby był świeży. Zresztą dzisiaj zobaczymy kogo typy były trafniejsze ;)
Wylansowany
07-06-2008, 14:47
Polska:Niemcy 2:3 (2:0)
Smolarek 2 gole w pierwszej połowie, kibice świętują, a w drugiej połowie Niemcy nam 3 gole dowalą...:/
Dzisiejsze mecze:
Czesi i Portugalczycy wygrają gdzieś tak po 3:1.
<8>Borys<8>
07-06-2008, 15:56
Mecz Polska-Niemcy 08.06.2008 = 8+6 . 2+0+0+8= 1410
Wszystkie znaki* wskazują na nas :P
*poza tym że nigdy nie wygraliśmy z nimi są od nas o wiele lepsi, mają lepszego trenera, lepsze morale, większe doświadczenie i wogóle to "szans nie mamy" ;f
Obyśmy im dojebali
Polska Biało Czerwoni
Mecz Polska-Niemcy 08.06.2008 = 8+6 . 2+0+0+8= 1410
Wszystkie znaki* wskazują na nas :P
Czego to ludzie nie wymyślą ._.
08.06.2008 = 8+6+2+8 = 24 : 8 = 3 + 10 (2+0+0+8) = 13 chyba przegramy ;///
@Emok Portugalia to nie tylko Ronaldo. Jest Quaresma, Nani a Scolari pewnie po męczącym sezonie dla CR7 dał mu trochę luzu, żeby był świeży. Zresztą dzisiaj zobaczymy kogo typy były trafniejsze ;)
Nom, zobaczymy :)
A jak jutro obstawiacie? Moje:
Austria - Chorwacja 0:3
Polska - Niemcy 2:1
Nie znam się na tym.
Ale co mi tam, podobno Polska nie da rady z Niemcami.
Wierzę w Polske. ; )
Do tego mam dość Niemców. Przynajmniej jak wygramy, nie będą musieli Polaków na moście zatrzymywać, bo będą chcieli bić niemców jak to było ostatnio...
08.06.2008 = 8+6+2+8 = 24 : 8 = 3 + 10 (2+0+0+8) = 13 chyba przegramy ;///
A może ta trzynastka to im świeci, hę?
ANTYPATRIOTA JESTEŚ I W OGÓLE1111
A ja serdecznie zapraszam wszystkich na kanał #tibia.pl na którym można na bieżąco omawiać mecze i zdarzenia sportowe :)
Opening Euro do kitu!
Vanhelsen
07-06-2008, 21:37
Wielka walka marzeń z realnością...
Ale i tak w tym wszystkim najbardziej wkurza mnie to, że przez głupie ełro GP Kanady nie będzie na PolSatanie :<
Polska - Niemcy 1:2
Wiem nie jestem patriotą :PPP ale taki wynik pewnie będzie ;(
Yoh Asakura
07-06-2008, 21:57
Wielka walka marzeń z realnością...
Ale i tak w tym wszystkim najbardziej wkurza mnie to, że przez głupie ełro GP Kanady nie będzie na PolSatanie :<
GP ? Wziiiiim, wziiiiiiim, oh, jak pięknie wszedł w zakręt, cóż za emocje, aż się spociłem !
Vanhelsen
07-06-2008, 22:14
GP ? Wziiiiim, wziiiiiiim, oh, jak pięknie wszedł w zakręt, cóż za emocje, aż się spociłem !Euro? kop, kop, kop, kop, kop, kop, kop, przerwa, kop, kop, kop, kop, kop, aut, kop, kop, kop, GOOOOOOOL!!!, kop, kop, kop...
No dorba, ale to nie temat o wyższości F1 nad footbolem czy vice wersa :P
GP ? Wziiiiim, wziiiiiiim, oh, jak pięknie wszedł w zakręt, cóż za emocje, aż się spociłem !ME? 90 minut, 22 chłopa i średnio dwa punkty na mecz. Wow!
Yoh Asakura
07-06-2008, 22:24
ME? 90 minut, 22 chłopa i średnio dwa punkty na mecz. Wow!
Wolę oglądać tych 22 zawodników, którzy potrafią stworzyć świetne widowisko, niż durne F1, w którym tylko patrzę na ścigających się gości w bolidach, które brzęczą jak komary.
Kazdy oglada co lubi. Ja wole F1.
Vanhelsen
07-06-2008, 22:28
Wolę oglądać tych 22 zawodników, którzy potrafią stworzyć świetne widowisko, niż durne F1, w którym tylko patrzę na ścigających się gości w bolidach, które brzęczą jak komary.
Skoro już z tym lecisz, ja tam wolę oglądać 20 chłopa ścigających się w bolidach brzęczących jak komary którzy potrafią stworzyć świetne widowisko, niż durne EURO, w którym tylko patrzę na facetów biegających za piłką...
Tak, ta rozmowa jest bez sensu bo:
a) nikt z nas nie zmieni zdania co do tego, co dla niego jest ciekawsze
b) ubiegając pewnie czyjś argument, w obu przypadkach liczy się a/ szczeście b/ pogoda c/ umiejętności zawodników d/ umiejętności teamu
kończymy tą durną wyliczankę czy bawisz się dalej? :<
Hahahh 100% agree ;d Jak już mam oglądać wyścigi samochodowe to tylko klasa turystyczna <średnio co 1min. coś się dzieje>
btw. teraz się zrobiła moda na F1, bo polską maskotkę <Małysz> wymienili na nową <Kubica>.
@Wieszok :
F1 jest dobre dla starych dziadków do drzemki po obiedzie xDDD
F1 = Gra w golfa ;d
Yoh Asakura
07-06-2008, 22:33
kończymy tą durną wyliczankę czy bawisz się dalej? :<
Bawimy się, a jak !
Skoro już z tym lecisz, ja tam wolę oglądać 20 chłopa ścigających się w bolidach brzęczących jak komary którzy potrafią stworzyć świetne widowisko, niż durne EURO, w którym tylko patrzę na facetów biegających za piłką...
To znaczy, że jesteś bezguściem. Bo niczego ciekawego w tych wyścigówkach nie ma, to jest naprawdę nudne. Powiedz mi, co ty w tym widzisz ? (Tylko mnie nie pytaj, co ja widzę w futbolu, ja pierwszy pytałem i oczekuję odpowiedzi !)
omg, macie problemy.. każdy ogląda co lubi ;-) w F1 ktoś może się jarać taktyką.. jaką przygotują teamy, ktoś może sam przygotować i zobaczyć czy by się sprawdziła, podziwiać kierowców za ich technikę jazdy. cokolwiek. jest wiele opcji. Ja osobiście wolę EURO, ale nie mam zamiaru najeżdzać na tych co wolą F1 bo to głupie.
omg, macie problemy.. każdy ogląda co lubi ;-) w F1 ktoś może się jarać taktyką.. jaką przygotują teamy, ktoś może sam przygotować i zobaczyć czy by się sprawdziła, podziwiać kierowców za ich technikę jazdy. cokolwiek. jest wiele opcji. Ja osobiście wolę EURO, ale nie mam zamiaru najeżdzać na tych co wolą F1 bo to głupie.
Co do techniki niby można się zgodzić.. ale taktyka teamu????
Albo na 3 baki albo na 1 czy 2 + szybkie tankowanie/wymiany opon <2 rodzaje bodajże> i tyle.
@down : nieeeeee...
Articuno
07-06-2008, 22:55
Dzieci już się pobawiły w "jechanie" po róznych sportach?
Od wydarzeń sportowych macie inny temat. A kłócić się możecie na priv.
Od wydarzeń sportowych macie inny temat. A kłócić się możecie na priv.
Przy okazji pisania udzielamy się w sondzie więc w czym problem ;>?
Rekin Master
07-06-2008, 23:13
a ja obstawiam:
portugalia-turcja 2:0
szwajcaria-czechy 0:1
może zgadne!!:balwanek::balwanek::baby::baby:8o8o
a ja obstawiam:
portugalia-turcja 2:0
szwajcaria-czechy 0:1
może zgadne!!:balwanek::balwanek::baby::baby:8o8o
Hah, teraz to se możesz ;d
Tellepizza
07-06-2008, 23:44
http://sportbild.de/
w prawym dolnym rogu jest ankieta, zaznaczcie Polen gewinnt i zagłosujcie, zróbmy niespodziankę Niemcom!
Można głosować wielokrotnie!
Vanhelsen
08-06-2008, 00:08
@Wieszok :
F1 jest dobre dla starych dziadków do drzemki po obiedzie xDDD
F1 = Gra w golfa ;dWhy? Why? Argumenty plax0r...
Bawimy się, a jak !
To znaczy, że jesteś bezguściem. Bo niczego ciekawego w tych wyścigówkach nie ma, to jest naprawdę nudne. Powiedz mi, co ty w tym widzisz ? (Tylko mnie nie pytaj, co ja widzę w futbolu, ja pierwszy pytałem i oczekuję odpowiedzi !)Co widzę? Hmm... Ciekawe tory, to czy kierowcy są w stanie sobie z nimi poradzić tym bardziej, że z roku na rok zabiera im się udogodnienia i ułatwienia, czy taki Kubica wyrobi się na ciasnym monaco, czy team zdąży zmienić koło w takim czasie, by dany kierowca nie stracił pozycji, czy każdy kolejny będzie muskał bandę o parę milimetrów czy zaliczy z nią czołowe spotkanie... Co jeszcze widzę? To czy kierowca wystarczająco szacuje swoje możliwości, czy może bawi się w kamikaze i zakręty robi na zasadzie "ryzyk fizyk, będzie genialny czas albo genialna kraksa"... Odpowiedziałem, a ty co widzisz w piłce?
Why? Why? Argumenty plax0r...
Owszem kierowca musi znać swoje umiejętności jednakże z mojego punktu widzenia noga jest ciekawsza. Czemu? Bo tam zawsze może się stać coś nieoczekiwanego. W F1 też, lecz o wiele rzadziej. Porównaj sobie emocje wieeelu ludzi z, np. karnych w Lidze Mistrzów czy w wyścigu F1 ;) Jak już wspomniałem wole już wyścigi samochodów turystycznych - ciekawsze, więcej się dzieje.
Yoh Asakura
08-06-2008, 00:17
a ty co widzisz w piłce?
Piękną grę zespołową. I to wystarczy, by zdeklasować F1 pod względem widowiska :p
Vanhelsen
08-06-2008, 00:19
Piękną grę zespołową. I to wystarczy, by zdeklasować F1 pod względem widowiska :p
Twoja opinia, ale spoko, mnie nigdy do zespołowych nie ciągnęło :P
p.s. a widowisko może i fajne, ale nigdy nie lubię, jak przez mecze zmieniają mi ramówkę TV xP
@down: e tam m jak miłość, właśnie wyścig F1 mi zdjęli z polsatu dla meczu Pol-Ger :P
Twoja opinia, ale spoko, mnie nigdy do zespołowych nie ciągnęło :P
p.s. a widowisko może i fajne, ale nigdy nie lubię, jak przez mecze zmieniają mi ramówkę TV xP
Bo nie ma M jak Miłość xDDD?
Ale każdy ma swoją, własną opinię i trzeba to uszanować :) Tak jak my to robimy <lol2>
Fiszbinuwa
08-06-2008, 00:25
to jakaś pierdolona kpina że tylko na polsacie są mecze transmitowane :W "?!" Zna ktoś może jakiś niemiecki/austriacki/szwajcarski/w sumie nawet może być chiński/ kanał z pakietu cyfry + na którym puszczają all meczyki ? ;< ;*
Mac-Graw
08-06-2008, 00:26
@up.
A Eurosport masz na cyfrze? (nie wiem nigdy nie korzystalem z niej :D)
Mowiłem, że Czechy pojadą Szwajcarów 2:1, byłem blisko ;D
Celowałem 2:0 dla Portugalii - trafiłem :D (szkoda że u buka nie postawiłem tego ;/)
A na jutro mam takie xD
http://img73.imageshack.us/img73/9602/kuponho0.jpg
wbrew temu co mi mowią dookoła i co pokazują statystyki - jestem za naszymi :D
to jakaś pierdolona kpina że tylko na polsacie są mecze transmitowane :W "?!" Zna ktoś może jakiś niemiecki/austriacki/szwajcarski/w sumie nawet może być chiński/ kanał z pakietu cyfry + na którym puszczają all meczyki ? ;< ;*
A w cyfrze+ sport/sport HD nie ma? Swoją drogą polsat podpierdolił meczyki TVP :P
A w cyfrze+ sport/sport HD nie ma? Swoją drogą polsat podpierdolił meczyki TVP :P
Nie ma. Gdzieś tam na niemieckim kanale tylko.
Jest na niemieckim tylko nie wiem jakim, jutro Ci powiem xd
Fiszbinuwa
08-06-2008, 00:52
@up.
A Eurosport masz na cyfrze? (nie wiem nigdy nie korzystalem z niej :D)
Na eurosporcie na razie tylko retransmisje, może później będą na żywo ;/
Jest na niemieckim tylko nie wiem jakim, jutro Ci powiem xd
ok ok ok będę wdzięczny.
Wylansowany
08-06-2008, 08:09
@Wieszok
Zgadzam się z tobą, F1 jest lepsze od piłki, chociaż niepodoba mi się to, że z Kubicy zrobili takiego drugiego Małysza. Reszta jest OK.
Piłka natomiast ciągnie się już od uuu... lat i praktycznie nic się w niej nie zmienia, a cały czas jest...przereklamowana. Teraz co nie przerwa w serialu na TVN, to motywy z EURO 2008. Żygać się chce.
Ale i tak, nie macie po co się kłócić, bo żużel rox...:]
@topic
Dziesiejsze mecze:
Niemcy:Polska 3:2 (już mówiłem)
Austria:Chorwacja 0/1:2 (Chorwacja wygra)
@Wieszok
Zgadzam się z tobą, F1 jest lepsze od piłki, chociaż niepodoba mi się to, że z Kubicy zrobili takiego drugiego Małysza. Reszta jest OK.
Piłka natomiast ciągnie się już od uuu... lat i praktycznie nic się w niej nie zmienia, a cały czas jest...przereklamowana. Teraz co nie przerwa w serialu na TVN, to motywy z EURO 2008. Żygać się chce.
Ale i tak, nie macie po co się kłócić, bo żużel rox...:]
Piłka przereklamowana? Chyba nie ma na swiecie osoby, ktora w swoim zyciue nie kopnelaby by pilki(chyba ze gdzies w Afryce pilki nie maja xdd). Praktycznie kazdy zna zasady i mniej wiecej wie na czym polega.
Co do F1 moze byc ciekawa, jesli sie komus kibicuje jesli nie to wydaje sie strasznie nudna. Co do pilki to mozna ja ogladac dla samej przyjemnosciz ogladania, nie kibicujac zadnej ze stron.
@Zuzel
Zebrala sie grupka krajow, ktore chca odnosic jakiekolwiek sukcesy i rywalizuja w tym smiesznym sporcie.
Nie podpierdolil, tylko Polsat wykupil licencje na transmisję meczow, poniewaz TVP zrezygnowalo z tego, nie wiem, moze z braku funduszy?
#topic
Ahhh....szkoda Szwajcarii, bo narpawde zagrala swietny mecz...zabraklo odrobine szczescia i celnosci....pokazali o niebo wyzsza klase od Czechow w tym meczu.
Co do meczu portugala-turcja to Pepe sie chyba rozkokosil w tym strzelaniu bramek ahahah xd.
Ktoś kiedyś ostatnio powiedział, że piłka dlatego jest tak popularna i więcej osób ją ogląda bo jest mega nieprzewidywalna... Może Brazylia zagrać z Wisłą Kraków i nie ma pewności, że wygra.. W siatkówce czy koszykówce tak nie ma, w F1 raczej też nie ;P obecnie to liczą się te 3 teamy z czego BMW ma szanse na zwycięstwo takie jak Wisła na pokonanie Brazylii. Może w tych 15? próbach raz im się uda :D
Xendriel
08-06-2008, 10:29
Ja kocham piłkę za jej swobodę. Gdy piłkarz jest przy piłce może zrobić z nią wszystko, dryblować, podać w każde miejsce boiska, strzelać na bramkę. Nikt nie liczy mu żadnych kroków, czy tego ile razy może dotknąć piłkę.
Yoh Asakura
08-06-2008, 10:40
Ja kocham piłkę za jej swobodę. Gdy piłkarz jest przy piłce może zrobić z nią wszystko, dryblować, podać w każde miejsce boiska, strzelać na bramkę. Nikt nie liczy mu żadnych kroków, czy tego ile razy może dotknąć piłkę.
O tak, np. taki Thierry Henry. Dostaje piłkę na swojej połowie, rozgląda się i myśli "Oh, nudno trochę, przebiegnę sobie pół boiska i strzelę gola". I jak myśli, tak robi. I za to kochamy futbol ;)
Korektor
08-06-2008, 10:41
żużel rox...:]
Jesteś z Gorzowa i tak sądzisz? : P Myślałem, że to domena Jeleniej Góry. No ale dobra. Ja się wychowałem w mieście genialnej Polonii Bydgoszcz i też lubię żużel, chociaż nie aż tak bardzo jak np. F1 czy siatkówkę : P
F1 przyciąga bo idą tam o bardzo grubą kasę. Fajnie się ogląda.
Co do dzisiejszego meczu, to zostało 10 godzin. Póki mogę, to obstawiam, że będzie remis, a pod koniec Polska/Niemcy zasadzą gola na 1:0 i będzie super/klops : P
Ja obstawiam ze bedzie bardzo bardzo dlugo 0:0 i gdzies pod koniec meczu gdy beda all zmeczani ktorys z pomocnikow niemieckich nam jebnie brameczke Frings albo balack a w doliczonym czasie gry krzynowek jebnie bombe z 20~~ m. i GOL 1:1 i podzial punktow.
A co do meczu Austria vs Chorwacja to mam nadzieje ze bedzie remis :/..
Tak siero patrzac na lige niemiecka to schodzi na psy Bayer 4:0 z Zenitem to az zaal a przecież wiadomo ze Bayern to jeden z lepszych clubow na swiecie ... wogle srodkowi obrocny niemieccy nie sa w najlepszej formie bramkaz 38 czy tam 37 lat nie jest juz taki zwinny jak kiedys ....
i dlatego w dzisiejszy dzien mamy bardzo i to bardzo duzą szanse aby wygrac z Niemcami pierwszy raz w Histori jak udalo nam sie wejsc pierwszy raz w hostori Polskiej pilki do Finałow Euro.To czego nie mamy pierwszy raz w histori wygrac z niemcacmi.Jeszcze wam pokaze co udalo mi sie wymyslic :P
08.06.2008 - 8+6=14 i 2+8=10 to 1410 - data pokonania krzyzakow a jak wiemy to byli NIemcy :P to sie uda .. wierzmy w polske
ROZWIESZAC FLAGI!!!
Xendriel
08-06-2008, 11:26
08.06.2008 - 8+6=14 i 2+8=10 to 1410 - data pokonania krzyzakow a jak wiemy to byli NIemcy :P to sie uda .. wierzmy w polske
Z tego co pamiętam na Mundialu w Niemczech też takie coś wyliczyli ;)
Bardownik
08-06-2008, 11:28
Chorwacja-Austria 1:0
Polska-Niemcy 1:0
Dla mnie Leo jest fenomenem wśród trenerów. To jak świetnie zorganizował naszą reprezentację jest tego dowodem. Potrafiliśmy wygrać z Portugalią, zremisować z nią (po świetnym meczu) jako goście. To nie był przypadek. Ja w pełni ufam Leo i wiem, że wyciągnie nas z grupy.
Jeżeli nawet przegramy z Niemcami, nie można się załamywać. Pozostają zawsze jeszcze dwa mecze, nad którym warto się również natrudzić
F1 przyciąga bo idą tam o bardzo grubą kasę. Fajnie się ogląda.
No jest niezła kasa ale w nodze też ;) Pomyśl ile był warty w czasach swojej świetności Zizu Zidane ;] Można by nawet tak na oko porównać go z M. Schumacherem B)
Na Cyfrze+ mecz będzie na niemieckim programie ZDF (201).
Vanhelsen
08-06-2008, 12:59
Nie podpierdolil, tylko Polsat wykupil licencje na transmisję meczow, poniewaz TVP zrezygnowalo z tego, nie wiem, moze z braku funduszy?[...]Ostatnio coś TVP miało dziwną politykę kupowania transmisji, Oscary też musiałem oglądać na necie :<
Ostatnio coś TVP miało dziwną politykę kupowania transmisji, Oscary też musiałem oglądać na necie :<
Może coś u nich cieńko po tych odprawach? Pozatym coraz więcej ludzi nie płaci abonamentu :PP
Wylansowany
08-06-2008, 14:48
@Zuzel
Zebrala sie grupka krajow, ktore chca odnosic jakiekolwiek sukcesy i rywalizuja w tym smiesznym sporcie.
Pierwsze zawody odbywały się już przed II wojną, a średnio na jeden mecz żużlowej ekstraligi przychodzi więcej kibiców niż na mecz piłkarskiej ekstraklasy :p
@topic
A ja mam pytanie z innej beczki:
Kto obstawia zadymę na stadionie? Wiadomo już, że wczoraj już w mieście jedna była (porzucali się kubkami od piwa). Policja zatrzymała 7 osób, bez Polaków. Ja osobiście wątpię, żeby na boisku coś sie działo ze strony kibiców, ale po meczu...
Ja jestem ciekaw co się będzie działo dziś w rejonach Starowiejskiej, 10 Lutego, Placu Kaszubskiego, Władka IV i Świętojańskiej jak już Polska wygra ; ).
ROZWIESZAC FLAGI!!!
Krzyzakow (braci zakonnych) pod Grunwaldem byla marginalna ilosc, wiekszosc stanowila armia zaciezna z roznych krajow zachodniej Europy, wiec akurat mozna polemizowac czy pokonalismy 'Niemcow'.
@topic
Licze na bramkowy remis, wynik 1:1 chyba by nas satysfakcjonowal.
Arka_Sath_Wielki
08-06-2008, 15:22
za oswiecim i majdanek naje**** ku*** bramek ;) pozdro ! 2-1 dla nas
__HAPPY_SVEN__
08-06-2008, 15:40
niemce to ziomy, a polska to grzyby '
i kozaki, (grzyby kozaki co w lesie rosna)
Fiszbinuwa
08-06-2008, 20:49
Hmm znalazłem kanał na cyfrze na którym leci meczyk :P ZDF, u mnie jest to 201 program. Po niemiecku, ale lepsze to niż nic.
Vanhelsen
08-06-2008, 21:07
Hmm znalazłem kanał na cyfrze na którym leci meczyk :P ZDF, u mnie jest to 201 program. Po niemiecku, ale lepsze to niż nic.
Polsatu waćpanowie nie macie ? :D
ŻAL!! Nie oglądam tego już -.-''''
Serious Sam
08-06-2008, 21:20
Hehe, wy też macie w gg, tyle flag? : )
Ta, prawie tyle co na balkonach :D
Za Oświęcim! Za Majdanek! N**rdolić niemcom bramek! Polska Gola!!
EdwardMatiz
08-06-2008, 21:30
Brawo dla Poldiego za zachowanie.
Mati_Paurel
08-06-2008, 21:34
ŻAL!! Nie oglądam tego już -.-''''
Nie ma to jak prawdziwi kibice -.- X(
Mieli kilka akcji ale nie wykorzystali, niestety :(
Ojj beda jajeczka bolaly=P
Fajnie........
@Down
Niestety tak...
Ten skurwysyn podolski jest polakiem ?!
Pff. Gratz należy się tym, którzy go wypuścili do Niemiec. Z resztą, na pewno żyje mu się tam lepiej i dostaje znacznie więcej kasy.
Szczerze mówiąc, po zachowaniu "kibiców" nie dziwie się takim jak Podolski, że nie mają ochoty grać w Polsce.
EdwardMatiz
08-06-2008, 22:29
I bardzo dobrze xD
Mój kumple właśnie wymyślił "Rozjebac kutasa Podolskiemu, zdrajcy pierdolonemu"
Rozjebac to ty se kurwa mozesz, Respect dla poldiego za zachowanie.
Yoh Asakura
08-06-2008, 22:30
Ten skurwysyn podolski jest polakiem ?!
A co, oczekujesz, że grając w reprze Niemiec walnie 10 goli samobójczych ? Dostał powołanie, gra w tej reprezentacji, jest napastnikiem i swoją rolę spełnia - gole strzela.
Strasznik
08-06-2008, 22:31
Sie wypowiadaja znawcy.. widac ze nie jest mu latwo
Jak się pojawi w Polsce to go chyba zlinczują ;|
Polska nigdy nie wygra z Niemcami bo oni maja dobrych zawodników,a my? dupa i to widac po bramkarzu..
Jak się pojawi w Polsce to go chyba zlinczują ;|
Oczywiście, bo jesteśmy patriotami.
Nasi "kibice" najprawdopodobniej dadzą upust frustracji już po meczu. Tylko czekać na poranne wiadomości ze statystyką pobić/starć z policją/zamieszek/etc.
Oczywiście, bo jesteśmy patriotami.
Nasi "kibice" najprawdopodobniej dadzą upust frustracji już po meczu. Tylko czekać na poranne wiadomości ze statystyką pobić/starć z policją/zamieszek/etc.
Ta
@Rayza :
Znajdź mi w Polsce lepszego bramkarza od Boruca ; | Oglądałeś mecze Celticu wogóle?
Polska nigdy nie wygra z Niemcami bo oni maja dobrych zawodników,a my? dupa i to widac po bramkarzu..
Boruc wcale nie jest gorszy od innych dobrych bramkarzy, chociażby reprezentanta nIEMIEC.
Ostatnie 30s. Niech strzelą chociaż honorowego...
Arka_Sath_Wielki
08-06-2008, 22:42
stawiałem 2-1 dla szwabów, widać przeceniłem naszych ...
Brawa dla ROGERA..swietny meczBrawa dla wszystkich Polaków, zagrali Dobrze, nie ma sie co dziwic, niemcy to czolowa druzyna swiatowa, z grupy wyjdziemy..
Polska : Niemcy (Podolski 20' 72')
0 : 2
Czuję się jak Żyd po holokauście :(
Korektor
08-06-2008, 22:49
Mecz byl niesamowitym widowiskiem i tylko troche niefartu padlo, ze nie strzelilismy tych bramek, na ktore mielismy okazje. Widac bylo, ze Podolski niezbyt byl zadowolony. Ja na jego miejscu poprosilbym o to, zebym mogl przesiedziec na lawce to spotkanie, ze wzgledu na pochodzenie. Trudno jest wszak strzelac do swoich, bo nie mundur sie liczy, a to co on kryje, ze tak to wojennie ujme.
BTW, Zurawki zagral wybitnie slabo, a zastepca Roger byl jego przeciwienstwem. Krzynowek pokazal klase, a Smolarek sie zgubil. No i zobaczcie na morde pilkarza Swini-tygrysa. : P
Duke Dran
08-06-2008, 22:51
I tak będę im kibicował : ) ROGER RLZ
Na początku stawiałem na 1:0 dla niemców w drugiej połowie postawiłem na 2:1 dla niemców , ale cóż ani to , ani to sie niesprawdziło , może damy rade w następnym meczu.. ?
Ja powiem tak. Czuję troszkę żalu, ale tak naprawde to nie czuje zlosci. Ciesze sie, ze strzelil Podolski, a nie jakis rodowity Niemiec - i ladnie sie zachowal. Najwazniejsze teraz dwa mecze :) Pokusze się o ocene Polaków:
Boruc - hmm..niepewnie do końca ale 4/6
Bąk - oczekiwałem większej asekuracji w stronę Golańskiego 4/6
Żewłakow - j/w 4/6
Golański - zdecydowanie nie dał rady, pare rajdów, parę dobrych zagrań defensywnych, ale za malo, za malo. Nie zdazal przy Lahmie. 3/6
Wasilewski - totalnie czuje sie w jego stosunku zdziwiony. Pare rajdow i wrzutek, ale w obronie zdecydowanie spozniony 4-/6
Obrona ledwo 4-.
Łobodziński - bardzo ladnie zagral, fajne rajdy i walczyl... jeden z jasniejszych w reprezentacji 4+/6
Dudka - pasywnie.. biernie..do kitu 3/6
Lewandowski - próbował strzelać, choć niekoniecznie musiał.. miał chęci, ale w późniejszej części meczu znikł 4-/6
Krzynówek - pierwsza połowa zdecydowanie lepsza. Próbował i walczył, w drugiej cofnięty totalnie opadł z sił (?) 4/6
Roger - i tu zaskoczenie. Bylem totalnym przeciwnikiem powolaniu czlowieka, ktory nie zna hymnu, ale niestety musze powiedziec, ze czuje sie zaskoczony. Walczyl i ladnie kombinowal nam grę, ale nadal brakuje zrozumienia ze strony innych graczy. On nie potrafi grac z dobiegu, a takie pilki dostawal. 4+/6
Żurawski - zbyt pasywnie. Jeden strzal to za malo jak na wysunietego napastnika. Zawiodlem sie 3-/6
Smolarek - jak wyzej niestety. rezerwowi zagrali wiecej niz on przez 90min 2+/6
Saganowski - pozytywnie, choc za malo. Jedna glowka i troche walki to nadal za malo na niemcy, ale lepiej niz Smolarek z Zurawskim 3/6
Piszczek - tak tak tak. Urlop z narzeczona mu sluzy. Obok Lobodzinskiego i Rogera jeden z lepszych odkad wszedl. Gdyby jeszcze pokusil sie o proby strzalow. 4/6
http://img376.imageshack.us/img376/2798/24818bpnelsonpostersxl0.jpg
A Kubica pierwszy. :Dhttp://img376.imageshack.us/my.php?image=24818bpnelsonpostersxl0.jpg
@2up [EDIT]
No, nareszcie ktoś usunął ten beznadziejny post
Co do meczu.. jakoś od początku czułem, że coś jest nie tak, chociaż nadal troche tej nadziei miałem. Roger zagrał świetnie, tylko jakoś to dobieganie do piłki mu nie wychodziło. Boruc nie miał za bardzo szans przy takich strzałach jakie padały, więc go się raczej nie czepiajmy. Krzynówkowi jakoś dziś nie szło, w eliminacjach grał o wiele lepiej. Smolarek jakoś się nie pokazywał... Podsumowując : WRACAĆ DO REKLAM!
Przypominam, ze w temacie zachowujemy kulture. Jakiekolwiek bluzgi pod adresem ktorejkolwiek reprezentacji/ktoregokolwiek zawodnika z miejsca beda karane banem. Dziekuje za uwage.
@mecz PL-GER : coz, nie spodziewalem sie zwyciestwa, troche liczylem na remis. Niestety, przegralismy 2:0, chociaz ogolnie gra naszej druzyny byla ladna (pomimo niektorych bledow, szczegolnie w 1 polowie). Troche zabraklo dyspozycyjnosci niektorych(Krzynowek na obronie), troche szczescia (pierwsza akcja, strzal Zurawskiego, spalony Smolarka). No, ale jak powiedzial Piechniczek - lepiej przegrac z Niemcami i wyjsc z grupy, niz z nimi wygrac i z grupy nie wyjsc.
A ja tam bym wolał z nimi wygrać i z grupy wyjść... Ale takie nadzieje były, że jak Leo jest trenerem to w końcu pokonamy niemców... :/
Walekifa
08-06-2008, 23:50
Chciałem pozdrowić Bydgoszczan którzy mecz oglądali na starym rynku ; p Było dobrze. Ogólnie kibice darli się jak mogli na początku... Przy 1:0 tak ucichli ciut. Jak Ebi strzelił tego gola to prawie rozjebaliśmy tamte trybuny ze szczęścia. A potem gwizdy na sędziego bo nie zaliczył ; p Przy 2:0 W ogóle ludzie już ciszej. W sumie 75% krzyków to darcie się na niemców(szczególnie polaków w niemieckiej reprezentacji) i sędziego ; p 25 % to "Nic się nie stało,Polacy nic się nie stało" Było gites ; ) Mecz był ok. Są jeszcze 2 mecze więc mamy spore szanse.
No wiec nie czytalem komentarzy, mnie mam czasu + lekka bania.
Mecz mi sie podobal, wedlug mnie Polacy grali na rownym poziomie zNiemcami albo i nawet lepiej. Podobala mi sie rowniez gra Podolskiego jak i samo jego zachowanie. Po strzeleniu gola nie cieszyl zbyut mocno, widac w jego oczach bylo ze strzelil gola swoim. Strze mowiac zaluje, ze nie gra znami. Mam dla niego wielki szacunek, szczegolnie za zachowanie podczas tego meczu.
Kur moj post cos nie wszedl. Ogolnie mowiac napisalem, ze w/g mnie Polacy grali dosc dobrze. Podobala mi sie postawwa Podolskiego i mam nadziej , ze zrewanzujemy sie niemcom w finale.
Vanhelsen
09-06-2008, 00:22
No, realistą trzeba być, ja nie jestem zaskoczony, choć spodziewałem się 1:2 dla dojczlandu.
A do tych czepiających się Podolskiego, dajcie sobie na looz, Rogera jakoś się nie czepiacie a też nie gra u swoich :<
Rogera jakoś się nie czepiacie a też nie gra u swoich :<
Tak w ogóle, to czepiają się.
http://m.onet.pl/_m/a1e01a1422a08797512bfdcbca0c0e82,5,1.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/1/5201/z5201811Z.jpg
Vanhelsen
09-06-2008, 01:00
To wiem, ale raczej miałem na myśli tą inteligencję która tutaj jechała po Podolskim...
Wylansowany
09-06-2008, 13:08
Gdyby tak podsumowac mecz to można było stwierdzić, że przegraliśmy z Niemcami kondycyjnie; pod koniec meczu szwaby biegali tak jak nasi w pierwszych dziesięciu minutach...
Dzisiejsze mecze:
Rumunia:Francja 0:2
Włochy:Holandia 2:1
Xendriel
09-06-2008, 13:33
Są jeszcze 2 mecze, 6pkt do zdobycia. Nie zdziwił bym się gdyby Niemcy zagrali w finale. To jest typowa drużyna turniejowa, która jest wymieniana w gronie faworytów ME.
Co do Rogera to życzę mu jak najlepiej i jeżeli będzie grał w kolejnych meczach tak jak z Niemcami to na tym turnieju na pewno się wypromuje.
Jeśli chodzi o dzisiejsze mecze to stawiam dokładnie tak jak pan up;)
Mi sie nie podoba system przechodzenia do cwiercfinalow a potem polfinalow. Zalozmy, ze Polska wyjdzie z drugiego miejsca a Niemcy z pierwszego. W cwiercfinale Polacy i Niemcy wygraja to znow sie spotykaja w polfinale ;p Moze wtedy by sie zrewanzowali :)
Uwazam, ze mecz byl w miare wyrownany. Dobrze grali, teraz niech sie skupia na tych dwoch spotkaniach. Jestem tylko ciekaw jak mecz by sie potoczyl gdyby nie uznano Niemcom tej bramki w 20 minucie.
Em, zgadzam sie z Wylansowanym co do dzisiejszych meczow. Moze nie o wynik, ale o to kto wygra ;)
Po tym jak przeczytałem wywiad z Podolskim, moge śmiało powiedzieć, że jest wporzo _/
Co do meczu, zabrakło szczęścia, i może troche umiejętności.
EdwardMatiz
09-06-2008, 14:19
Wylansowany:
Dzisiejsze mecze:
Rumunia:Francja 0:2
Włochy:Holandia 2:1
Dlaczego tak nisko stawiasz Rumunie? No może czarne konie turnieju ale mają jedną z najlepszych defensyw w Europie. Jest to zespół z któym każdemu gra się trudno. Techniczna piłka i do tego są silni fizycznie. Wynik będzie 0-0 może 0-1 dla Francji według mnie (ale to po rajdzie Henry'ego). Może Rumuni nie wyjdą z grupy ale w duchu mam nadzieję. Mutu <3
Holandia ma przegrać z Włochami? Jeszcze bez Cannavaro i Del Piero. Holandia jest chyba teraz najlepszą drużyną w Europie a napewno najbardziej ofensywną, no może poza Portugalią. Typuje 1-0 lub 2-1 dla Holandi. Ruud Van <3
A co do meczu Polski:
Polska rozegrała bardzo dobry mecz, poprostu Niemcy są lepszą reprezentacją.
Brawo za zachowanie dla Poldiego, chłopak ma klasę. Bądzmy optymistami jeszcze dwa mecze.
Polska może nie wyjdzie z grupy (miejmy nadzieję ze sie uda) ale chodzi o to żeby dobrze pokazać się w Europie. Może na gole wejdziemy. może wszystko przegramy, ale trudno, nie musimy byc odrazu najlepsi.
Wylansowany
09-06-2008, 14:39
@EdwardMatiz
Rumunia prezentuje podobny poziom co Polacy; wątpię, żeby ktoś za granicą stawiał na nas jako czarny koń turnieju :(
Co do Holandii to masz rację w pewnym sensie, w końcu ją czy Czechów bardziej lubię niż Francuzów, Niemców lub Włochów, bo gra agresyniej, zespół jest zgrany, ale cały czas brakuje "tego czegoś", żeby mogli wygrać z Włochami.
EdwardMatiz
09-06-2008, 14:41
Oceny:
Bramkarz
Boruc - Bardzo dobry mecz, świetnie obroniony strzał Ballacka. Przy obydwóch golach nie miał szans. 7/10
Obrona
Golański - Może to nie jego pozycja ale powinien się bardziej starać, ja bym wywalił tą piłkę na aut :/. Pare rajdów i nic... 4/10
Wasilewski - Pobiegał, pofaulował, przez niego pułapka nie wyszła. Najsłabszy gracz tego meczu.(ahh czemu Leo nie gra Bosackim ;/ hehe) 3/10
Żewłakow - Powywalał w kluczowych momentach, w rożnych główką dobrze wybijał 6/10
Bąk - Powinien więcej bronić i dyrygować obroną, spodziewałem się więcej 5/10
Pomocnicy
Łobodziński - Brawo, Brawo świetny mecz, potem się zmęczył 8/10
Krzynówek - Ujdzie, dużo próbował, dużo razy był wolny, no trudno ale w tym meczu on mi się nadawał na kapitana 6/10
Du,,p"ka- najwięcej przebiegł, najmniej zrobił, jedyny fragmet gdzie był widoczny , to jak nadepnął Poldiemu na jaja 3/10
Lewandowski - atomowa noga, wypaliła 3 razy, próbował i pobudzał naszych do gry 7/10
Żurawski - nie tego spodziewaliśmy się po kapitanie. Poza jednym strzałem to nic. 3/10
Napastnicy
Smolarek - próbował ale z Metzelderem nie miał szans. Strzelił ale spalony, 5/10
Rezerwowi
Roger - najlepszy piłkarz naszej reprezentacji. Kiwał walczył próbował. 9/10
Piszczek - poza Rogerem najlepszy, walczył bez skrupułów. Widać że gra w lidze Niemieckiej. 8/10
Saganowski - walczył ale za krótko na ocene na boisku
Według mnie z Grupy wyjdzie Holandia i Francja, mam nadzieję ze Rumunia będzie walczyła o każdą piłkę
Mystlich
09-06-2008, 14:50
Powiem szczerze że kibicuję niemcom. Mam niemieckie rysy twarzy , niemieckie nazwisko i kibicuję niemcom nawet ich darzę dużą sympatią i pragne mieszkać w ich kraju i stać się ich obywatelem.
Ale to nie znaczy że kibicowałem(trochę) polsce. Wiem że polacy też byli uradowani z tego meczu bo dobrze zagrali.
Życzę dużo dobrych żeczy dla reprezentacji polskiej ale kibicuję niemcom.
Ino proszę was/błagam nie bluzgajcie mnie od szkopów i innych za to
Proszę:(
Killuminati
09-06-2008, 14:59
@up
To po chuj żeś nam to wypisywał? Napisałeś, to napewno się ktoś do tego odniesie, "szkopie"! Jakiś zmanierowany jesteś chłopak ^.-
Z tym szkopie to taki żarcik, nie bierz na serio ;)
Xendriel
09-06-2008, 15:26
Teraz wszyscy ci którzy tak najeżdżali na Niemców powinni trzymać za nich kciuki, ponieważ mogą nam pomóc. Jeśli uda im się pokonać Chorwatów, a my pokonamy Austrię, to nasz ostatni mecz grupowy będzie decydował kto wspólnie z Niemcami wyjdzie z grupy.
3UP: ale kogo to obchodzi?
Typy na dziś:
Rumunia - Francja 1:0
Włochy - Holandia 2:2
Roger - najlepszy piłkarz naszej reprezentacji. Kiwał walczył próbował. 9/10
Roger zaczynał wszystkie akcje... Jak by nie on to ten mecz zakończył by sie tylko strzałem Żurawskiego. By miał 10/10 jakby jeszcze strzelił gola ;)
Dan the Automator
09-06-2008, 17:01
Niejako z tematem, z kategorii "fantastyka".
http://miroslaw-orzechowski.blog.onet.pl/2,ID321914794,index.html
spider-bialystok
09-06-2008, 17:34
Tak w ogóle, to czepiają się.
http://m.onet.pl/_m/a1e01a1422a08797512bfdcbca0c0e82,5,1.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/1/5201/z5201811Z.jpg
Przeciez to prawda, Roger nigdy nie bedzie Polakiem tak samo jak i ja nigdy nie bede Brazylijczykiem:)
Szkoda, ze rozgrywki narodowe traca swoj sens (czyli graja zbieraniny pilkarzy roznych narodowosci), ale w sprawie Podolskiego czy Klose pretensje mozna miec tylko do PZPN'u.
Walekifa
09-06-2008, 18:05
Rumunia- Francja 1:2
Nie wiem dlaczego Rumunia miała by wygrać ; p
UP: a czemu nie? jak nie z Francją to chyba z nikim :P
Koleś jest ładnie pier***nięty. Czego się nie robi, żeby zabłysnąć na czołówkach gazet i wiadomości. Teraz debil ma wielki problem... Jeszcze jak UEFA szczególnie podczas EURO walczy z rasizmem i ksenofobią.
Mam tylko nadzieje, że media nie będą szukały sensacji i nie będą go cytować i zapraszać do jakichś programów. Żal.
Jest poziom poniżej którego nie powinno się schodzić.
Jeszcze typ kandyduje z mojego okręgu ;p
Tu taka myśl dnia. Ja wygrzebałem na pewnym blogu, które wygrzebał to na The offside.
"Poland actually won… if UEFA have adopted our new expatriot scoring system. Still no word from head office, but you never know. We (not very scientifically) calculate Podolski as being 25% German and 75% Polish, so his two gaols today mean the result was Poland 1.5 - 0.5 Germany."
EdwardMatiz
09-06-2008, 20:26
świetny mecz Rumuni, taka defensywa że w tej grupie chyba nikt oprócz Holandi się nie przebije. To co teraz 2-0 dla Holandi? ;P
Edit
Spalony Niste ale Gooooooool
Nie było spalonego :P ten typo co leżał za bramką uczestniczył w grze bo sędzia nie pozwolił mu opuścić boiska ;p Ja stawiałem na 2-2. Zobaczymy jak będzie.
EdwardMatiz
09-06-2008, 21:48
Nie, Holandia jedzie, 4-0? ;P
Prawie się udało, a w zakładach postawiłem 3;0 i gol nisterlooya ;)
Bardzo dobry mecz, Holandia zniszczyła Włochy. Sytuacja jest bardzo ciekawa:
Jeśli Rumunia zremisuje z Włochami i Holandią.
Holandia pokona Francję.
Francja zremisuję z Włochami.
Tabela będzie wyglądała tak:
Holandia 7pkt
Rumunia 3pkt
Włochy 2pkt
Francja 2pkt
lub jeśli Holandia pokona Rumunię to będzie:
Holandia 9pkt
Rumunia 2pkt
Włochy 2pkt
Francja 2pkt
i Na gole, a Włochy najwięcej straciły, więc sie modlić żeby Rumunia mało straciła z Holandią albo nic ;D
Wylansowany
10-06-2008, 14:58
Rumuni grali bardzo ładnie defensywnie a Holendrzy ofensywnie i u jednych i u drugich widać w ich meczach efekty...
Postawą Holendrów jestem bardzo...nie, nie bardzo...jestem <cenzura> mile zaskoczony i tego brakowało we wcześniejszych meczach.
Przeliczyłem Francuzów - zagrali poniżej swojego poziomu.
Dzisiejsze mecze:
Hiszpania:Rosja 1:1
Grecja:Szwecja 0:1
4:1 dla Hiszpanii z Rosją. Dla mnie to jednak niespodzianka patrząc na trenera Rosji - Hiddinka. Rosjanie grali tylko przez pierwsze 15min i ostatnie 5. Mam nadzieję, że mój czarny koń nie odpadnie tak szybko;/
Moja wypowiedź może być kontrowersyjna, ale nie podobał mi się mecz w wykonaniu Hiszpanii. Prawdą jest, że Rosja zagrała tragicznie, ale Hiszpania zagrała nie ciekawie. Ataki z kontry to rzeczywiście piękna sprawa w tym meczu, ale obrona i rozgrywanie piłki w środku było tragiczne. W pewnym momencie zacząłem przysypiać. Warto jednak odnotować, że D.Villa nie zachowywał się jak egoista boiskowy, co świadczy o dobrych stosunkach w drużynie. Rosja niestety zawiodła na całej linii. Brak im przywódcy, kogoś kto ich pogoni.
ROTFL. Rozgrywanie było tragiczne? Widziałeś podania Xavi'ego? Koleś przebiegł w meczu 12km. Był wszędzie. A asysta Iniesty przy 2gim golu Villi? Mistrzostwo.
Hiszpanie piłką grają bdb. Jak Cesc wszedł to może trochę mu nie szło.
Też się więcej spodziewałem po Rosji.. brak im Pogrebniaka, koleś strzelił 10 bramek w UEFA Cup;p jeszcze jakiś rozgrywający siedział na trybunach bo jest zawieszony na 2 mecze.
Myślę, że Hiszpanie wyjdą z grupy, ale ciekawi mnie jak zagrają w ćwiercfinałach ;p czy podołają..
EdwardMatiz
10-06-2008, 22:27
Zapewne chodzi ci o Arszawina...
A mnie dziś Grecja zawiodła, można się czegoś spodziewać po mistrzu Europy...
I tak Rumunia Wygra
Po meczu z Niemcami Rehagel smial sie z taktyki Polakow, a sami przegrali 2 : 0 . hahahaha
@up
Wedlug mnie podczas ostatnich ME Grecja wyczerpala limit szczescia na conajmniej najblizsze 20 lat.
Yoh Asakura
11-06-2008, 09:39
@up
Wedlug mnie podczas ostatnich ME Grecja wyczerpala limit szczescia na conajmniej najblizsze 20 lat.
Inaczej. To nie brak szczęścia sprawił, że Grecja przegrała, jeno obecność takiej znakomitości jak Ibrahimović w drużynie przeciwnej ;)
Duch Niespokojny
11-06-2008, 09:59
Mógłby poczytać konstytucję, zanim spali głupa. Nie ma takiej opcji jak odebranie komuś obywatelstwa.
Xendriel
11-06-2008, 10:09
www.scorefortheredcross.org klikajcie jak możecie nic was to nie kosztuje, pomożecie dzieciom i nasza reprezentacja będzie trochę wyżej. Do pobrania firefoxa 3 zarejestrowało się ponad 70k z Polski, a tutaj nieco ponad 4k...
Wylansowany
11-06-2008, 13:24
Rosjanie grają trochę jak Polacy; niby dobrze im idzie, niby cos tam potrafią, ale i tak d##a z tego wyjdzie, bo z porządnymi drużynami (tak jak wczoraj - Hiszpania) nie potrafią wygrać...
Szwedzi wygrali wg. moich przewidywań - powwinni niedługo dołączyc do Czechów i Holendrów, czyli tych państw, które nie są legendami i "dominatorami", ale najlepiej grają...
Dzisiejsze mecze:
Czechy:Portugalia 1:0
Szwajcaria:Turcja 1:2
Xendriel
11-06-2008, 13:27
Czechy - Portugalia 0:2
Szwajcaria - Turcja 1:2
IMO Szwajcaria wygra.
Portugalia zapewne też, i to dosyć wysoko.
Bardownik
11-06-2008, 15:48
Dwa mecze już trafiłem xd
Czechy - Portugalia 0:1
Szwajcaria - Turcja 1:0
Czechy - Portugalia 2:2
Szwajcaria - Turcja 1:1
Czechy - Portugalia 2:2
Szwajcaria - Turcja 1:1
Szwajcaria - Turcja 1:2, i juz mamy jednego gospodarza poza gra ;) Nikomu nie zycze zle, ale cichutko licze na to, ze drugi do niego dolaczy ;)
Śmiać mi sie chce z ludzi ktorzy pokupowali TV na Euro:x Na pewno beda czesto widywac tam polaków.. : P No ale zeby nie było, że nie wierze w nasz kraj.. POLSKA GOLA.! CHOCIAŻ JEDNEGO ;<
Mapa_Europy
12-06-2008, 21:49
Przez całe pierwsze 30 min spotkania byłem tak nabuzowany, że to po prostu poezja :) Ale w końcu strzeliliśmy tego 1. Do jutra ze stresu będę miał siwe włosy :\
eisscheriann
12-06-2008, 22:25
i niech ktoś powie, że 10 mln funtów za Boruca to dużo ;x
SEDZIA KALOSZ!!!!!!!!!! 11stka za darmo!! Juz lepiej by bylo gdyby blondynka sedziowala...
Dizzy_Adventurer
12-06-2008, 22:48
Brawo Dla Super SĘdziego!!! Kl_lR\/\/@ muszę się na czymś wyżyć >:(
Czemu my mamy zawsze takiego pecha, że jesteśmy w grupie z organizatorami...
Euro '08-jesteśmy z Austrią w grupie
Mundial '06-jesteśmy z Niemcami
Mundial '02-jesteśmy z Koreą jeśli się nie mylę.
Mysle, ze ten sedzia zakonczyl juz swoja kariere, a kase od Austrii pewnie zgarnie konkretna ;P
Musze przyznac, ze tak jak zupelnie mnie pilka nozna nie interesuje, nie znam sie na skladach, zupelnie nic.. to z czystym sumieniem moge stwierdzic, ze jedna z rzeczy, ktorych NAPRAWDE nienawidze jest to, ze ludzie przez 93 minuty wypruwaja sobie zyly, a jakis lysy fiut potrafi wszystko spierdolic jednym na sile podyktowanym rzutem karnym. Po prostu epic fail w czystej postaci, mam nadzieje, ze Beenhakker zapierdoli mu w szatni, bo dziadek wysiadzie kiedys na zawal przez ta pilke nozna.
Mysle, ze ten sedzia zakonczyl juz swoja kariere, a kase od Austrii pewnie zgarnie konkretna ;P
za remis to pewnie tylko nie zgarnie wpier** od austriackich kibicow
brak slow na tego kretyna..............
Corgar Frizz
12-06-2008, 23:02
Jeb*** Skurw**** z tego "arbitra"........ niech go polscy hoolsi dorwią na ulicy.
Życze mu tylko jednego: jak już dostanie kasę, i będzie się nią cieszył to chciałbym żeby ktoś my kręgosłup złamał, ale tak żeby był leżącym ale świadomym "warzywem".
btw. moje gg www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d128637d8ac1f2d3.htm
Sorki za treść, ale nawet ja nie miałbym litości dla niego.
Corgar Frizz
Knight'eror
12-06-2008, 23:02
Reakcja na Trade na zremisowanie z Austrią 1:1
22:36 Kyox Shin [53]: LOL
22:36 Ronaldinho'Adrian [15]: karny;/
22:36 Denzil Adventurer [44]: kurwa
22:36 Zarus Elon [36]: JEBAC AUSTRIE!!!!!!!!!!!!!
22:36 Virtuk [59]: LOL LOL LOL JA WALE JAKTO MOZLIE IDE SIE POWIESIC CYA IN HELL
22:37 Aleethya [146]: own3d ;/
22:37 Tibjaninka [13]: KURWAAA!!!!!
22:37 Brud Elone [55]: 1:1
22:37 Impossible Sorcererq [38]: Owned!!!!!
22:37 Jashmin Abihaia [14]: jaki karny powiesic sedzie za jaja pod mostem!!!
22:37 Sir'Reagon [38]: hujniaaaaaaaa
22:37 Elite Torlof [10]: NIEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;[
22:38 Lest Xart [78]: skurwysyny
22:38 Czarny Pall Wielki [70]: kurwa mac jebany sedzia
22:38 Airax Acra [43]: pierdole
22:38 Nerox Mastermind [20]: Sedzia ch**
22:39 Saor Pall [24]: sedzia dostal mercedesa i podyktowal rzut karny
22:39 Zarus Elon [36]: JEBAC SEDZIEGO KURWE ZABIC JAK PSA **** NIE DO *******!
22:39 Adalu [60]: powiem tylko tyle ze polacy przejebali przez sedziow
22:39 Flippinek [22]: NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! :(((((((
22:40 Mazequziq [21]: kurwaaaaaaaa jebac kurwe ktora sedziowala mecz polska - austra -.-
22:40 Marcin Falcon [57]: SEDZIA HUJ!
22:40 Denzil Adventurer [44]: kurwa jebany seddzia ma bloka
22:41 Jashmin Abihaia [14]: najebac go i tyle
22:41 Manuelstwo [29]: sedzia pojeb :/
22:41 Yeab [30]: KAAAAAARA dla sedziego !
22:41 Czarny Pall Wielki [70]: kurwa kto go tam dal do sedziowania skurwysyn pierdolony
22:41 Funny Cat [12]: LOL JAKI TAM BYL KARNY? OMG!!!!
22:42 Ekor Demon [62]: kurwa NIEBYLO ZADNEGO JEBANEGO FAUL !!!!!!!!!!!! KTO JEDZIE ZE MNA WYJEBAC TEMU HUJOWI ?
22:42 Ball tress [25]: 92 min 1:1 lol
22:43 Xax'Nysev [73]: patologia kurwa mac
22:43 Fejun Knight [45]: SEDZIA ****
22:44 Werewolf Knight [62]: Znajdzcie Adres I Pojedziemy Zabic Skurw.......
22:44 Royal Pevi [45]: Kurwa do UFA zaskarzyc huja !!
22:44 Wiejski Rozrabiaka [42]: jebaniec pierdolony zebym tam byl bym wlecial mu z panterki , huj zajebany
22:45 Czarny Pall Wielki [70]: pierdole takiego leszcza co on kurwa w kierki gra lamus jebany
22:45 Zarus Elon [36]: ZNAJDZ ADRES JA MOGE Z KIMS DO SEDZIEGO AN CHATE WJECHAC ;];P
22:46 Rac'coon [47]: Jebac Austrie !!!
22:46 Luca Acab [85]: sedzia anglik znowu nas oszukali jak na wojnie!
22:46 Royal Pevi [45]: Sedzia huj , lysy huj !! Leo do UFA zaskarzyc huja , sedzia przekupiony , walkower 3-0 dlanas !!
22:47 Seminari Master Kaga [29]: JEBAC SEDZIEGO W DUPE KIJEM PCHANEGO
22:47 Tynder Trus [30]: FUKC JEBANY SEDZIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22:48 Saia Atus [20]: sedzia jebana szmata!!!!!!!!
22:48 Funny Cat [12]: JAKI HUJ KURWA MAC WIDAC ZE GO STARY HUJEM PO TWARZY BIJE
22:48 Mlododziany Palladyn [28]: lool
22:49 Tynder Trus [30]: pierdolony **** zajebany!! sedzia huj
22:50 Royal Pevi [45]: Jenaby lysy kutas !! Skandal do UFA LEO zaskarz huja ,
22:50 Baharex [54]: jebac sedziego
22:50 Dear Flaff [13]: Sedzie kalosz! JEBANY!
22:52 Brzoza Royal Palladyn [54]: sedzia kalosz!!!!!!!!!!!
22:53 Qeerk [93]: sedzia pedal nie umie sedziowas niech idzie ssac pale
22:54 Manuelstwo [29]: sedzia byl przekupiony , s*****el ;/
Być może to wyrazi moje uczucia;-)
http://img299.imageshack.us/img299/9110/ahahhhahhp4.jpg (http://imageshack.us)
http://img299.imageshack.us/img299/9110/ahahhhahhp4.a5435b0de9.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=299&i=ahahhhahhp4.jpg)
neopostman
12-06-2008, 23:08
http://img50.imageshack.us/img50/3778/sendziafe0.jpg
sendzia noob !!111
Duch Niespokojny
12-06-2008, 23:40
http://img168.imageshack.us/img168/9706/2hocj89ql0.jpg
Zaraz zemdleje, nie po to 92 minuty namiętnie kibicowałem zęby doświadczyć tego czego doświadczyłem przed chwilą, całkowity niesmak teraz mam do sędziego oraz organizatorów. Atmosfera na rynku w Tarnowie była super aż do 92 minuty...
PS:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=382267369
http://img50.imageshack.us/img50/3778/sendziafe0.jpg
sendzia noob !!111
hehe.fajna fota.wszyscy zalamani.ten sędzia dlugo nie pożyje X(X(,już polscy kibice o to zadbają;)
Walekifa
12-06-2008, 23:47
NAJLEPSZY BRAMKARZ NA EURO 2008 ARTUR BORUC! Gdybyśmy mieli chujowego bramkarza było by 5:1 Dla nich. Ogólnie POLSKA! A SĘDZIA CHUJ!
teraz patrzcie na polsacie czy byl karny czy nie(bo nie bylo)
Serious Sam
13-06-2008, 00:00
NAJLEPSZY BRAMKARZ NA EURO 2008 ARTUR BORUC! Gdybyśmy mieli chujowego bramkarza było by 5:1 Dla nich. Ogólnie POLSKA! A SĘDZIA CHUJ!
Masz rację, gdyby nie te cuda co Boruc wyprawiał, to Polska przedupiłaby 5:0 XD
paciek89
13-06-2008, 00:25
Karny... za co? Hmm... W każdym meczu takich sytuacji pełno i nie ma karnych...
Sędzia może dostał "parę euro"...
Roger,Boruc Dziękujemy WAM
Ethanamoz
13-06-2008, 02:41
hmm nie chwalcie Rogera on nie jest Bogiem -.- fakt zagrał dobry mecz pare razy pokazał ciekawy trick ale paru innych zawodników również zasługuje na pochwały np Saganowski który asystował przy bramce {bo to on załatwił najtrudniejszą robotę + Smolarek (bo to chyba on podał Saganowskiemu)} wiesz w 11metorą stodołę z odległości 3metrów to trafiłby nawet kompletny AMATOR wiec nieuczciwe jest zachwalanie Rogera jedynie za to że strzelił tę bramkę ;) już nie chcę na niego wjeżdżać ale wręcz trochę zlamił bo SPALIŁ (jak stoi na długim słupku i zamyka no to już mógłby próbować upilnować aby nie spalić)
nvm co sie stało to się nieodstanie cóż, płakać sie chce bo Polska na 95% wraca do domu
spider-bialystok
13-06-2008, 07:40
Karnego nie powinno byc, ale tak samo bramka dla nas nie powinna zostac uznana. I tak, gdyby nie Boruc dostalibysmy ladnie po pupie. Remis raczej zasluzony dla obu druzyn.
Jestem zawiedzony fatalną grą Polaków... powinni przegrać, remis nie jest wynikiem sprawiedliwym, gdyby Boruc nie był w tak dobrej dyspozycji... Szkoda, że na dużych imprezach nie potrafimy się pokazać.
slay_vol._II
13-06-2008, 08:06
Sedzia mial pelne prawo podyktowac karnego. Nauczcie sie dzieci, ze a) to nie FIFA, b) tu nie ma powtorek telewizyjnych.
Ale to mentalnosc polskiego "kibica" - jak cos nie wyjdzie, to winni sa wszyscy wokol - od sedziego, przez kibicow, po zawodnikow druzyny przeciwnej (bo po co oni strzelali?). I wszedzie korupcja, sodomia i gomoria!
I oczywiscie brawa dla Boruca - zagral chyba mecz zycia. Szkoda tylko, ze nie wybronil tego najwazniejszego strzalu...
Sedzia mial pelne prawo podyktowac karnego. Nauczcie sie dzieci, ze a) to nie FIFA, b) tu nie ma powtorek telewizyjnych.
Ale to mentalnosc polskiego "kibica" - jak cos nie wyjdzie, to winni sa wszyscy wokol - od sedziego, przez kibicow, po zawodnikow druzyny przeciwnej (bo po co oni strzelali?). I wszedzie korupcja, sodomia i gomoria!
I oczywiscie brawa dla Boruca - zagral chyba mecz zycia. Szkoda tylko, ze nie wybronil tego najwazniejszego strzalu...
Nie dyktuje się karnych w takich sytuacjach. 5 sekund do końca meczu, mecz decydujący o awansie z grupy, przepychanki w polu karnym, Bąk też był faulowany, faulowany napastnik Austri nie doskoczyłby do piłki (dudka, który stał za nim nie mógł tego zrobić), nie było żadnej szansy na bramkę po tym wolnym. Dodatkowo sędzia na codzień pracuje w lidze angielskiej.
Jest mi naprawdę trudno zrozumieć tego karnego. I pamiętaj, nie zawsze musisz byc buntownikiem i być na przekór wszystkim.
Ethanamoz
13-06-2008, 09:17
Obaj macie po części rację. Oczywiste jest to że karnego nie było, nikt na ten temat nawet nie dyskutuje bo to jest JASNE. Ale niemożna też obwiniać innych o swoją porażkę, Polacy jeśli chcieli wyjść z grupy powinni zagrać na całego, strzelić ze 3 bramki, BYĆ NAPRAWDĘ DUŻO LEPSZYM ZESPOŁEM, wtedy żaden sędzia nic by nam nie mógł zabrać. Cóż nie liczmy na szczęście, lepiej polegać na swoich umiejętnościach.
Też jestem zły na sędziego i najchętniej bym mu jaja urwał ale nie ma co gadać o jakichś wielkich łapówkach i sędziowaniu dla gospodarzy... przecież Austria przegrała 1szy mecz w grupie z Chorwacją tez tylko przez rzut karny {którego przecież można było nie podyktować}, sędzia na pewno podjął błędna decyzję, czy było to celowe czy nie tego sie nigdy nie dowiemy.
Ten z austri co popchnoł Bąka powinien dostać czerwoną no ale sedziował webb no i wiadomo nic nie było. No ale jak już było kilka sekund do końca ten webb wznowił wolny no i zobaczył że nikt nie doskoczy to podyktował 11. Aż sie płakać chce. ;(
Korektor
13-06-2008, 10:38
A żeby mu AH1 zajebał z Hydry 70. :<
No ale na remis obydwa zespoły równo zasłużyły.
.hobnail
13-06-2008, 11:23
Rofl. Wiedziałem, że się nie uda.
Leo, why..?
Duke Dran
13-06-2008, 11:49
A było tak blisko ...
Wylansowany
13-06-2008, 12:51
A ja przed meczem obstawiałem 1:1...:p
Chociaż rzeczywiście karny był niesprawiedliwy, to nie ma co płakać - i tak nie wyszlibyśmy z grupy :x
Dziesiejsze mecze:
Wochy:Rumunia 0:0 (jeśli Rumuni zagrają ofensywnie to dostaną)
Holandia:Francja 2:1 (Francja już nie oleje meczu i podejdzie na 100% skoncentrowana; chociaż i tak Holandia wygra...)
Yoh Asakura
13-06-2008, 13:38
Looknijcie na moje dzieło... Paint ale...
http://img514.imageshack.us/my.php?image=sedziahs0.jpg
http://img514.imageshack.us/my.php?image=sedziahs0.jpg
Te zdjęcia są żałosne, ale po twoim ta żałosność osiągnęła apogeum.
Xendriel
13-06-2008, 13:40
Jeszcze może zdarzyć się cud i awansujemy(gorliwym katolikom polecam zacząć się modlić), stanie się tak jeśli pokonamy Chorwację, a Austria wygra z Niemcami. Na dodatek musimy zwyciężyć większym stosunkiem bramek niż Austria. Wbrew pozorom z Chorwatami mamy szanse. Spójrzmy na to inaczej, Chorwaci mają zapewniony awans z 1 miejsca, przed nimi ciężkie spotkania, dlatego właśnie wydaje mi się że ich trener wystawi bardziej rezerwowy skład. Da odpocząć kluczowym zawodnikom przed meczem ćwierćfinałowym i to jest nasza szansa:)
btw. I tak nawet jak Niemcy przejdą dalej, to na ćwierćfinale i Portugalii skończy się ich przygoda na EURO;)
Piotrek Marycha
13-06-2008, 14:03
Gdyby Niemcy mieli Boruca to by wygrali, 1:0 z Chorwacją, gdybysmy my mieli zamiast niego Lehmanna(tak to sie pisze?) to by bylo 4:0 dla Austrii...
Xendriel
13-06-2008, 14:13
Gdybym był Del Piero, byłbym mistrzem świata...
@Down: Dokładnie. Zresztą arbiter upominał Lewandowskiego wcześniej...
Duch Niespokojny
13-06-2008, 14:23
Sędzia faktycznie gwizdał przez cały mecz dla Austrii, ale za karnego przede wszystkim odpowiedzialność ponosi Lewandowski. Bo faul był i co do tego nie ma wątpliwości. Różnie sędziowie interpretują takie sytuacje, najczęściej karnego chyba nie ma, ale nie zmienia to faktu, że Lewandowski mógł sobie odpuścić targanie za koszulkę i przewracanie zawodnika, który i tak nie miał szans doskoczyć do piłki. Zresztą, nawet pomijając tę sytuację, na zwycięstwo zwyczajnie sobie nie zasłużyliśmy. Przez pierwsze 30 minut, jak to Borek trafnie podsumował - "Austria 0 - Artur Boruc 0". Polska drużyna zupełnie nie istniała. Przez resztę meczu już dominowaliśmy, ale nic z tego nie wynikało. Polacy nie potrafili nawet tworzyć żadnych akcji, o ich wykańczaniu nie wspominając. Remis więc jest sprawiedliwy, o ile o czymś takim jak sprawiedliwość w futbolu można w ogóle mówić. Nawet gdybyśmy wygrali, to z Chorwatami przy takiej grze nie mielibyśmy szans.
Bardownik
13-06-2008, 14:43
No jasne. Szkoda tylko, że nasz ukochany sędzia nie wziął pod uwagę tego co pedałek robił z Bąkiem.
Wylansowany
13-06-2008, 15:14
Jeszcze może zdarzyć się cud i awansujemy(gorliwym katolikom polecam zacząć się modlić), stanie się tak jeśli pokonamy Chorwację, a Austria wygra z Niemcami. Na dodatek musimy zwyciężyć większym stosunkiem bramek niż Austria. Wbrew pozorom z Chorwatami mamy szanse. Spójrzmy na to inaczej, Chorwaci mają zapewniony awans z 1 miejsca, przed nimi ciężkie spotkania, dlatego właśnie wydaje mi się że ich trener wystawi bardziej rezerwowy skład. Da odpocząć kluczowym zawodnikom przed meczem ćwierćfinałowym i to jest nasza szansa:)
btw. I tak nawet jak Niemcy przejdą dalej, to na ćwierćfinale i Portugalii skończy się ich przygoda na EURO;)
Jest też taka opcja, że jeżeli Austria pokona Niemców, to Chorwacja dałaby nam wygrać, bo my i tak w ćwierćfinale przerżniemy, a z Niemcami już różnie może być :p
eisscheriann
13-06-2008, 16:53
Chorwacja dałaby nam wygrać
taaaak i jeszcze frytki do tego?
nawet jeśli Chorwacja zagra na luzie/ rezerwowym składem, to mamy marne szanse na 3 pkt
ich trener wystawi bardziej rezerwowy skład. Da odpocząć kluczowym zawodnikom przed meczem ćwierćfinałowym i to jest nasza szansa:)
bo ja watpię, wręcz przeciwnie, będą grali niesamowicie zmotywowani, żeby wskoczyć do składu
Xendriel
13-06-2008, 16:56
Na pewno nie będzie tak że ktoś da nam wygrać. To są mistrzostwa Europy. Nawet rezerwowy będzie sie starał wypromować i zagra na 100% ale lepiej grać z rezerwowymi niż z kluczowymi zawodnikami nie? ;)
Bardownik
13-06-2008, 17:08
http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,title,UEFA-staje-w-obronie-Webba,wid,10053270,wiadomosc.html
Pieprzeni urządnicy...
Tacy niby gorliwi, a jak pedał Bąka okładał to sędzia cicho siedział. Szmaty...
Sami sobie zaprzeczają
Wylansowany
13-06-2008, 17:29
taaaak i jeszcze frytki do tego?
Z podwójnym McChickenem :p
nawet jeśli Chorwacja zagra na luzie/ rezerwowym składem, to mamy marne szanse na 3 pkt
Ogólnie wszystko zależy od tego, jak Chorwaci nastawią się na nastepny mecz, jeśli wpadną w tzw. hurraoptymizm to dop... nam aż miło.
Ale jeżeli pomyślą realistycznie, to może dadzą nam wygrać, żeby pozbyć się Niemców...(oczywiście, jeśli najpierw pokonają ich Austriacy),
a (jak już mówiłem...) my i tak przerżniemy w ćwierćfinale...
Pierwsze pół godziny meczu Rumunia-Włochy utwierdza mnie w przekonaniu, że Polska i Austria grają najgorszą piłkę na tym EURO. No, może jeszcze Grecja.
Szwecja, Rosja, Rumunia, Chorwacja i Turcja grają o niebo lepiej, mimo że nie wydawały się być lepsi od nas.
eisscheriann
13-06-2008, 19:20
i wszyscy razem:
RU-MU-NIA! RU-MU-NIA!
1:0_/
@edit
panuczczi i jest 1:1 -.-
Już miałem wysyłać smsy z wynikiem do 3 osób. Nie zdążyłem zapisać dwukropka, a wpadło 1:1..
/edit
To, co zrobił teraz Buffon...było nieprawdopodobne.
Jak obstawiacie mecz Holandia Francja ja obstawiam 2:0 dla Holandi 8o
Articuno
13-06-2008, 21:07
Ewidentne sędziowanie przeciwko Włochom.
wozu4don
13-06-2008, 21:18
http://howard-webb.eu/index2.html
eisscheriann
13-06-2008, 22:39
jeśli Holandia utrzyma formę, zniszczy wszystkich.
4:1 z Francją, awesome!
Ale mecz ! Normalnie az milo sie ogladalo ;D wszystko bylo co powinno byc w dobrym meczu ;D bramki i akcja :) Tak cos czulem w kosciach, ze podwyzsza do 4:1 ;D
HOLANDIA! HOLANDIA! HOLANDIA!
Szkoda, że Van Nistelrooy nie wykorzystał okazji, bo byłbym w śiódmym niebie. Piękna, skuteczna gra, to jest to.
Holandia dała Włochom i Francji lekcje futbolu, ciekawe jak zagrają z Rumunią. Jesli rownie dobrze to moze byc pogrom. Ostatnia bramka <3 Tak to pieknie zrobil...
Killuminati
13-06-2008, 23:04
Poczekajcie, pozbieram się.
Jedno słowo: PIĘKNIE!
Ciekawe czy ktos ich zatrzyma ;p?
Davido16
14-06-2008, 08:07
Holandia dała Włochom i Francji lekcje futbolu, ciekawe jak zagrają z Rumunią. Jesli rownie dobrze to moze byc pogrom. Ostatnia bramka <3 Tak to pieknie zrobil...
A ja w 90 minucie wyłączyłem TV, a z 2 minuty potem był gol ;<
Wylansowany
14-06-2008, 09:04
Ciekawe czy Holendrzy już odliczają sobie "2 z 6 zaliczone" xD
Tym bardziej, że w ćwierćfinale trafią pradopodobnie na Szwecję/Rosję...
Dziesiejsze mecze:
Szwecja:Hiszpania 1:2 (Chociaż nie jestem w 100% pewny co do wygranej Hiszpanów)
Grecja:Rosja 1:3 (I bye bye EURO dla Greków...)
Dzisiejsze mecze ja obstawiam tak :
Szwecja 1:1 Hiszpania
Grecja 2:1 Rosja
Piotrek Marycha
14-06-2008, 10:15
Sędzia faktycznie gwizdał przez cały mecz dla Austrii, ale za karnego przede wszystkim odpowiedzialność ponosi Lewandowski. Bo faul był i co do tego nie ma wątpliwości.
jezeli to byl faul to takich karnych w meczu powinno byc po ~10 dla kazdej strony, poza tym zwroc uwage na to żę zaczął go trzymać (NIE CIAGNAC) za koszulke dopiero jak Austriak juz upadał drząc ryja przy tym, tak więc nawet jakby Lewandowski nie zlapal tej koszulki to on i tak by leżał, co pewnie nie zmieniloby i tak wyroku sędziego..
Przez pierwsze 30 minut, jak to Borek trafnie podsumował - "Austria 0 - Artur Boruc 0". Polska drużyna zupełnie nie istniała. Przez resztę meczu już dominowaliśmy, ale nic z tego nie wynikało.
a mi sie zdaje że jednak coś wynikło... taka jedyneczka przy slowie "Polska"
Za wrażenia artystyczne punktow sie nie daje, moze i Boruc nas ratowal ale to chyba jego zadanie nie? Austriakow bramkarz nie uratowal wiec... uratowal ich sędzia. IMHO rzut karny w 93 minucie to jest świadoma, powtarzam ŚWIADOMA zmiana wyniku meczu przez sędziego
Lord Dreathan
14-06-2008, 15:32
Ja osobiścię sądze, że Holandia znajdzie się w finale.
Dzisiaj myślę, że Hiszpania pokona Szwecję 2:1, a Grecja wygra z Rosją 1:0.
Sercem za Grecją, mózg podpowiada Rosję...
Szwedzi nie mają raczej szans z Hiszpanią. Na tym turnieju mam nadzieję obie drużyny na 'H' przestanie prześladować pech.
spider-bialystok
14-06-2008, 16:09
Polska odpada, zostaje kibicowanie braciom Slowianom: Chorwacji i Rosji.
Słowianie zachodni już sięnie liczą? ; )
spider-bialystok
14-06-2008, 16:18
No tak, jeszcze sa Czesi ;] Zapomnialem ;p
Xendriel
14-06-2008, 16:19
Dość ryzykownie wytypuje
Hiszpania - Szwecja 3:0
Grecja - Rosja 1:1
2:1 Hiszpania wygrywa! Pod koniec spotkania taka bramka!
eisscheriann
15-06-2008, 12:24
Villa król strzelców?
.hobnail
15-06-2008, 12:33
Polska odpada, zostaje kibicowanie braciom Slowianom: Chorwacji i Rosji.
Kacapom.?!
I tak jest zuoo. Nie wiem czemu za każdym euro wszyscy sobie robią nadzieję, że Polska wygra...
ja obstawiam final Chorwacja-Holandia :P
Wylansowany
15-06-2008, 13:45
Kacapom.?!
I tak jest zuoo. Nie wiem czemu za każdym euro wszyscy sobie robią nadzieję, że Polska wygra...
Bo to Polacy? Ale tacy stereotypowi Polacy...
@topic
Bravo dla byłych mistrzów, jadą do domu :D, Hiszpanie ładnie, półfinał conajmniej, Szwecja - liczyłem na więcej :/, Rosja - oby lepiej niż Polska...
Dziesiejsze mecze:
Szwajcaria:Portugalia 1:2 (Portugalczycy nie odpuszczą...)
Czechy:Turcja 3:1 (Jakoś luię Czechów :p)
Moje typy:
Szwajcaria - Portugalia 1:3
Czechy - Turcja 0:1
Wspaniala koncowka turcji.
eisscheriann
15-06-2008, 22:47
Wspaniala koncowka turcji.
raczej fatalna Czechów, 2 proste błędy
Ale bledy trzeba umiec wykorzystywac ;P
Articuno
15-06-2008, 22:50
Żenua, kupon poszedł się j*bać. Karel Bruckner to idiota, jak można było zlecić swoim zawodnikom ostry defens...
PS. Ktoś ma jeszcze wątpliwości, kto jest najlepszym bramkarzem świata?
Ale mecz! Szczerze mowiac to sie nie spodziewalem takiego wyniku ;D Mozna przypiac powiedzenie siatkarskie: "jak nie wygrasz 3:0, to przegrasz 3:2" ;P i Szwajcaria mnie zdziwila.
Blad Cecha, niestety, pilka mu wyleciala z rak. Ale za to ostatni gol Turcji byl piekny ;>
Ostatnie 20 minut meczu wynagrodzilo wczesniejsza nedze w wykonaniu Turkow ;)
ta, w trakcie pierwszej połówki można było usnąć :P Później się rozkręciło jak Turcy zaczeli cisnąć. Rozkręcają się chłopaki i dobrze. Jak Niemcy lub Austria awansuje z naszej grupy to mam nadzieję, że podobnie ich upokorzą :) No ale mam nadzieję, że Polska ich rozwali :D
Articuno: Stawiaj na tennis, teraz jest dużo turniejów przed Wimbledonem i dużo meczy wchodzi, nie trzeba się nawet specjalnie znać. Ja na kuponie miałem 10 meczy tenisa i all weszło, ale niestety puściłem jeden mecz euro i klapa :D
Czechy tacy zadowoleni a tu (dzwon) i 3 bramki stracone, nawet rezerwowy kartkę załapał.
Jak obstawiacie dzisiejsze mecze:
Polska 2:0 Chorwacja
Niemcy 0:1 Austria :baby:
Czechy tacy zadowoleni a tu (dzwon) i 3 bramki stracone, nawet rezerwowy kartkę załapał.
Jak obstawiacie dzisiejsze mecze:
Polska 2:0 Chorwacja
Niemcy 0:1 Austria :baby:
Nadzieja matką głupich xD
eisscheriann
16-06-2008, 12:55
Polska 2:1 Chorwacja
Austra 0:3 Niemcy
Wylansowany
16-06-2008, 13:01
Czesi spie... sprawę, tak jak zrobią to (czy już zrobili, hę?) Polacy.
Szwajcaria też zagrała takim "polskim" sposobem:
Mecz Otwarcia - przegrana, Mecz o Wszystko - przegrana, Mecz o Honor - wygrana i do domu (tzn. Szwajcarzy nie muszą nigdzie jechać...)
Dziesiejsze mecze:
Polska:Chorwacja 1:1 (Polacy nawet Chorwatów w rezerwowym skłądzie nie będą mogli pokonać...)
Austria:Niemcy 0:3 (Hitlerowcy się pozbierają :baby:)
@domin3x
Nadzieja jest Matką Głupich, bo umiera ostatnia...:(
Lepsza miec taka matke niz byc sierota.
up: dokładnie :D
a co mamy do stracenia wierząc w to, że wszystko dobrze się potoczy? nic:P będziemy się dobrze bawić przy oglądaniu a nie biadolić, że zaś przegrają.. ;p Ja tu bym się nie martwił o Polaków bo myślę, że wygramy. Gorzej z Austriakami.
PRZE-GRA-MY!
1:0;0:0.3:0, dla Chorwatów...
MichalOlkuszanin
16-06-2008, 21:38
Szkoda mi tylko Boruca, bo musi bronic wszystko to co zje*** obrońcy. Gdyby LEo wystawil 3-ligowa obrone wygladalo by to o niebo lepiej bo by im sie ruszyc dupe do pilki chcialo. A tak to sie zebralo gwiazdorstwo z Bąkiem na czele i pierdoli gre... pierwszy raz uzywam tego zwrotu na forum ale to żal jest.
No i mamy 1 bramkę stracona. Już chyba nikt nie wierzy, że wyjdziemy. Na dodatek Niemcy wygrywają 1:0 z Austrią. ;(
Teraz szukac przyczyn kleski, mimo to Boruc i Roger wykorzystali swoje szanse, reszta dno
zamknąć temat euro sie skończyło
Dr.Unknown
16-06-2008, 23:02
euro sie skończyło
Dla najsłabszych zespołów, inni grają.
Przez Lewandowskiego i Krzynówka chciało mi się kibicować Chorwatom, byleby już polska reprezentacja wróciła i skończył się ten wstyd.
Najbardziej to szkoda mi pracy Boruca. 2 ostatnie mecze to byly raczej Austria - Boruc i Chorwacja - Boruc. Zero gry zespolowej. Wyjezdzamy z jedna bramka strzelona ze spalonego...szkoda.
Najbardziej to szkoda mi pracy Boruca. 2 ostatnie mecze to byly raczej Austria - Boruc i Chorwacja - Boruc. Zero gry zespolowej. Wyjezdzamy z jedna bramka strzelona ze spalonego...szkoda.
No i Roger...
Szkoda mi tylko Boruca, bo musi bronic wszystko to co zje*** obrońcy. Gdyby LEo wystawil 3-ligowa obrone wygladalo by to o niebo lepiej bo by im sie ruszyc dupe do pilki chcialo. A tak to sie zebralo gwiazdorstwo z Bąkiem na czele i pierdoli gre... pierwszy raz uzywam tego zwrotu na forum ale to żal jest.
To Ty chyba inny mecz oglądałeś - Bąk na ławce siedział...
A co do Polski na Euro, osobiście nie wierzyłem w awans. To tylko sport ;]
MichalOlkuszanin
17-06-2008, 10:07
To Ty chyba inny mecz oglądałeś - Bąk na ławce siedział...
A co do Polski na Euro, osobiście nie wierzyłem w awans. To tylko sport ;]
Chodziło mi o mecze z Niemcami i Austrią.
Wylansowany
17-06-2008, 14:05
Byliśmy NAJGORZEJ przygotowanym zespołem, pod względem kondycyjnym na EURO i w tym tkwi problem. Oglądając mecze miałem wrażenie, że ja lepiej biegam...
Akurat w tym aspekcie zawinił Leo "why" Benhaker, bo to nie wina piłkarzy, że nie przygotowali się do biegania...
W dziesiejszych meczach, nie wiem kto wygra, bo i Rumunia może powalić prawdopodobnie rezerwowy skład Holendrów, a mecz Francja:Włochy to tzw. "Czarna Magia" ...
Mysle, ze Francuzi nisko wygraja z Wlochami. Jesli Francja bedzie grala z nimi tak jak w drugiej polowie z Holandia to mysle, ze wywalcza 3 punkty.
Byliśmy NAJGORZEJ przygotowanym zespołem, pod względem kondycyjnym na EURO i w tym tkwi problem. Oglądając mecze miałem wrażenie, że ja lepiej biegam...
Akurat w tym aspekcie zawinił Leo "why" Benhaker, bo to nie wina piłkarzy, że nie przygotowali się do biegania...
Myślisz, że w 2-3 tyg. nadrobisz braki zawodników z przeciągu roku? Skoro większość nie grała w klubach a jak grała to w polskiej lidze gdzie poziom jest dużo niższy?
Oprócz szybkości to wg mnie również brakowało techniki.. ale jej to już nigdy nie nadrobią... na to trzeba lata treningów i najlepiej na początku przygody z piłką. Większość piłkarzy to drewna i tyle.
Articuno
17-06-2008, 19:05
Dziś absolutnie hitowa kolejka. Grają mistrzoswie świata z wicemistrzami, a plany obu drużyn może posuć Rumunia, mniam! FORZA ITALIA !!!
Mozemy sie pocieszyc tym, ze Francuzi maja gorszy bilans bramkowy niz my ;D Ale musze przyznac, ze zasluzenie wygrali Wlosi, pokazali lepsza gre.
Articuno
17-06-2008, 23:04
Francuzi przegrali przede wszystkim z pechem. Mecz bardzo fajny. Grande Italia :)
PS. "Henri" Bońka i "Banzama" Świerczewskiego ROX !!!
Xendriel
18-06-2008, 12:02
Francuzi przegrali przede wszystkim z pechem. Mecz bardzo fajny. Grande Italia :)
PS. "Henri" Bońka i "Banzama" Świerczewskiego ROX !!!
Ale nie przebije "Lucatoniego" Szpakwoskiego i "kojt", "kaut", kujt" (zresztą już sam nie wiem jak to się wymawia) Gmocha, aha no i oczywiście rodżera pereiro naszego prezydenta :)
Co do meczu to zgadzam się z tym że Francja miała pecha. Najpierw kontuzja Ribery'ego, później czerwona kartka Abidala i karny dla Italii i jeszcze druga bramka zdobyta troszkę szczęśliwie przez włochów. Ciekawe jak teraz im pójdzie z Hiszpanią skoro nie zagrają Gattuso i Pirlo.
A wydawało się, że będziemy tak świetnie przygotowani do EURO, a tu nic. Grali beznadziejnie zero "świeżości" w grze, zero drużyny.
Z drugiej strony mieliśmy strasznego pecha: kontuzje Błaszczykowskiego, Żurawskiego, Piszczka, Lewandowskiego. Słaba postawa Smolarka, Krzynówka, którzy chyba zawiedli najbardziej, do spółki z całą linią obrony.
Najlepsi na EURO - Boruc i Guerreiro
@Xendriel
Ja jestem przekonany, ze z taka gra to przegraja z Hiszpanami. Tym bardziej, jak mowisz, nie bedzie tych zawodnikow. Teraz czekamy na wygrana Ruskich ;D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.