PDA

Pokaż pełną wersje : Kilka małych pytań...

Centaurek
24-11-2004, 17:58
1.) Pytanie o gildię...
Jeśli należałbym do gildii to, czy cały guildhall jest pz (protection zone), czy są jakieś miejsca w budynku, gdzie można BEZPIECZNIE trenować z rówiesnikiem ? Ale także czy można kupić guildhall nie mając gildii ? Np. żeby mieć gildie trzeba mieć 4 (5) PACCów, a jakbym kupił guildhalle, to mógłbym mieć klan "nieoficialny" ?
2.) Pytanie o qmpla :D
Qmpel z klasy zaczął grać w Tibię. Grał na Elysii, miał 5lvl, legion helmet, chain armor, mace, studded legsy, kase itp. Powiedziałem mu, że w ciągu conajmniej 3 (chce mieć dużo czasu) dni zrobię mu postać na moim świecie, Eternii i doprowadzę ją do nawet 6lvl, jak nie przejdę rooka (jeśli na 6 - takie samo eq jakie miał na Elysii, jeśli przejde rooka, to dam mu kilka rzeczy z mojego dp). Czy dobrze zrobiłem ? Qmpel nie miał nikogo znajomego (chyba, prócz znajomych z zza granicy) więc pomyślałem że razem będzie nam lepiej :). Chyba nawet lepiej zrobiłem. Co Wy uważacie ?
3.) PACC
Gdzie jest jakiś poradnik o PACCu a konkretnie o: miejscu trenowania na początku (słyszałem że Edron, bo pełno rotów), oraz gdzie jest najlepszy poradnik o PACCu (jest ich pełno ale nie wiem który lepszy :/)

Dzięki za poświęcenie czasu
Centaurek/Centaureq/Adoranas/Fineze
czyli w skrócie JA, Centaur :P
Narq

Olorion.
24-11-2004, 18:06
1. Nie ma... caly gh to pz
2. tak
3. zdaj sie na intulicje

Magus
24-11-2004, 18:31
GuildHall moze kupic TYLKO lider aktywnej, oficjalnej gildii.

Centaurek
24-11-2004, 18:38
ok, ok, thx o to mi chodziło, prócz 3 :D...

Centaurek
24-11-2004, 20:11
Acha mam pytanko jeszcze co do FACC i PACC
Jeżeli qmpel ma domek, miałbym do niego wolny wstęp, to czy bez PACCa będę mógł spać w jego łózku ? Bo słyszałem (chyba) że inny qmpel miał wstęp do domku jego przyjaciela, były tam 4 osoby i bodajże 4 łóżka i on mógł spać. A czy można kupić łóżko czy ono jest z domkiem i się nie da dokupić ?
I jeszcze:
W tej skrzynce to są rzeczy z dp ? Bo jeśli tak to jeśli ja ją otworze to widze swoje rzeczy nie :D ? Jak to jest ?
Acha, jeszcze, jak się śpi w łóżku, to jest regeneracja hp i many (chyba). To jeśli tak, to moge się położyć wstać, jak będę miał 100mp i zrobić rune UH ? Bo ja nie wiem czy to jest i regeneracja hp i many czy tylko hp.
I jeszcze. Jeżeli śpię w łóżku to jestem zalogowany czy wylogowany ? Czy można tak i tak i wtedy będzie się odnawiać i hp i mp ?

Thx za poświęcny czas
Centaur :D

SandMan
24-11-2004, 20:28
@2 IMHO sam powiniennes sie przeniesc na Elysie jesli masz 30- ;) Eternia to juz chyba za stary swiat, zeby tam zacznac gre :P
@3 Roty tosa na Darashii a nie Edron ;) (Znaczy sie, sa na Edron ale nie takie evul masy jak na Darashii :P)

Edit: Zeby spac w lozku musisz miec PACC, jesli jestes najedzony to zycie/mana regeneruja sie 1 punkt na minute, kladac sie do lozka automatycznie sie wylogowujesz.