zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Cena PACC, a firma Drom

Necron
25-06-2008, 00:19
Moj temat nie ma za zadanie obrażenia, ani w jakimkolwiek stopniu zniechęcenia do firmy Drom.
Mój osobisty stosunek do tej firmy jest pełen uznania i podziwu dla fachowości sprzedarzy.
Sam za każdym razem gdy kupuje PACC kupuje go właśnie przez tą firme, ale mam jedno pytanie dlaczego pomimo zmniejszającej się ceny euro cena wciąż pozostaje ta sama.

Pozdrawiam.

Michoss
25-06-2008, 00:22
1) Bo musieliby codziennie zmieniać ofertę, żeby stosować się do kursu.
2) Też muszą jakoś zarabiać ;P.

Sesef
25-06-2008, 01:07
Jakiś czas temu taki sam temat pojawił się w innym dziale.

Odpowiedź prosto od Dr. Omader-a
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2110098#post2110098

Ojciec Dyrektor
25-06-2008, 10:36
A może najlepszym rozwiązaniem byłoby zarejestrowanie firmy zagranicą ? UK, Irlandia. Gdziekolwiek gdzie podatki są niższe :P

Dr. Omader
25-06-2008, 11:21
Witaj,

Dziękuje za trafne uwagi :)
Tak, niestety ceny ciągle są te same. :(
Niestety zawsze będzie się bardziej opłacało kupić pacc bezpośrednio na tibia.com bo niestety nie dostajemy żadnych zniżek od CipSoftu.

Co do zmiany cen to niestety sprawa wygląda tak:
Firma jest Polska, więc musi płacić polski VAT, który wynosi 22% i to od całkowitej kwoty, a nie jak normalni ludzie - niemiecki VAT, czyli 19% i to tylko od ceny zakupu pacc.

Z tego powodu niestety koszt zakupu jednego PACC dla nas wychodzi przy dzisiejszym kursie około 85~zł. Od pozostałej kwoty 10zł, która zarabiamy musimy opłacić wszelkie koszta związane z legalną działalnością, musimy prowadzić pełną księgowość, a od tego co nam zostaje jeszcze musimy zapłacić podatek dochodowy.

Więc to brzydko wygląda dla klientów bo jak ktoś sobie weźmie cenę 19.95euro i pomnoży przez nawet 3.5zł to daje mu około 70zł i to bardzo brzydko wygląda, jakbyśmy "zdzierali" z klientów 25zł, a niestety prawda jest taka, że większość tych pieniędzy "zdziera" nasze kochane państwo, w którym żyjemy. :(

Dzięki niskiemu kursowi euro zarabiamy te parę złotych, gdy kurs był po 4.20zł cena była taka sama i prawie nic nie zarabialiśmy.

Dla nas ważne jest trzymanie stałej ceny, bo częste zmiany cen powodują niepotrzebny zamęt. Dlatego teraz przy niskim kursie nie zmieniamy cen, dlatego też nie zmienimy cen przy wysokim kursie, jak kiedyś.

Jeśli kurs euro dalej będzie tak spadał to rozważymy zmniejszenie cen, jednak to wszystko musi być poprzedzone długimi obliczeniami.

Dziękuje jeszcze raz za podzielenie się ze mną tymi uwagami i mam nadzieje, że wyjaśniłem dlaczego cena jest taka jaka jest. :)

Pozdrawiam,
Bartosz Przyszlak