Pokaż pełną wersje : Xbox 360 i dysk
Witam. Zamierzam kupić xboxa 360 i mam jedno pytanie. Czy mogę nagrywać gry na dysk twardy konsoli i odtwarzać je bez płyty (np. żeby się zabezpieczyć)? Oczywiście nagrywam oryginalną grę.
@down
Zabezpieczyć się przed pęknięciem płytki czy coś xd Bo już raz miałem przykrą sytuację.
Witam. Zamierzam kupić xboxa 360 i mam jedno pytanie. Czy mogę nagrywać gry na dysk twardy konsoli i odtwarzać je bez płyty (np. żeby się zabezpieczyć)? Oczywiście nagrywam oryginalną grę.
zabezpieczyc? przed czym?
z moich informacji wynika, ze nie mozna ;[
Tworzenie "kopii zapasowych gier" jest mozliwe, ale potrzebujesz zmiany firmware w konsoli.
Oczywiscie wykrycie tego, ze grasz na kopii zapasowej na XBL skutkuje otrzymaniem bana na rozgrywki sieciowe ;)
KUP PS3 <znaczki>
Mam ps2 i nie chcę ps3... Wolę xboxa. Jest tańszy i już na nim grałem xd Czyli nie da się zgrywać oryginałów na dysk. Szkoda xd Kupię sobie wersję Arcade tam będę miał memorkę.
KUP PS3
A Ty siedź cicho fanboy'u ; )
@Topic:
Coś tam słyszałem, że można, ale to jest nielegalne.
Ale wystarczy tylko dbać o płytki i nie poruszać konsolą w czasie gdy płytka jest w środku i nic się jej nie stanie xP
@Edit:
Wersję Arcade odradzam! Premium, albo lepiej Elite...
@Topic:
Coś tam słyszałem, że można, ale to jest nielegalne.
Ale wystarczy tylko dbać o płytki i nie poruszać konsolą w czasie gdy płytka jest w środku i nic się jej nie stanie xP
@Edit:
Wersję Arcade odradzam! Premium, albo lepiej Elite...
Czemu odradzasz Arcade?
Niemożność ściągania dem na dysk, albo obowiązek dokupienia memorki...
Wierz mi, mimo że premium droższy, to lepszy.
Niemożność ściągania dem na dysk, albo obowiązek dokupienia memorki...
Wierz mi, mimo że premium droższy, to lepszy.
W Arcade jest memorka ...
ELite za to się wcale nie opłaca, bo na ch*j komuś 120GB dysk? Sejvy? Dem tyle będzie miał? Rotfl.
@Rohas:
Między innymi mi by się tyle przydało. Od jakiegoś czasu mi miejsca nie starcza.
A no ta, posiada memorkę. Chociaż 200~ mb pamięci to za mało...
Nie posiada także kabla sieciowego w zestawie, co niby nie przeszkadza tak bardzo, ale może irytować.
Ja nie potrzebuję żadnego kabla sieciowego. Ja chcę sobie tylko pograć na telewizorku jak mi się komp znudzi. Skoro na dysk nie można zgrywać gier to po co mi on? Dysk można kupić za ~150 zł. Wiem, że tam jest ten headset, ale jak nie gram przez neta to po co? Premium chyba jest bardziej przystosowany do gry online, a Arcade dla zwykłych graczy(?).
Arcade jest dość ubogą wersją, a uwierz mi, że w końcu zachce Ci się grać na XBL, bo gra na singlu szybko może się znudzić.
A jeżeli chcesz kupić konsolkę do pogrania gdy komp staje się za nudny to pozostań przy PS2, on jest idealnie dopasowany dla takich graczy.
A co do dysku- zawsze wygodniej gdy wszystko masz w jednym miejscu, a nie jak masz na memorce. Zresztą, dokupywanie dysku się nie opłaca bo cena to 200zł i wyżej. A jak się domyślam, rodzice Ci wszystko fundują to później mogą się nie zgodzić na dodatkowy komponent. Lepiej kupić wszystko na miejscu póki rodzina ma ochotę na ubytki w portfelu ; ).
Nie. Konsolę sam sobie funduję xd Sprzedaję play station.
@edit
A potem rodzice mogą mi np. dysk dokupić :-)
Dysk - poniżej 200 zeta, a Headset - poniżej 50. Więc co to za wydatki? Weź nie przesadzaj...
Będzie mu potrzebny dysk - dokupi. Narazie może nie będzie grał online, demka może sobie ściągnąć przez kompa i wypalić na płycie. Zbytnie zachwalanie Premiuma.
Za sprzedanego PS2 nie starczy Ci na X360...
Jeżeli nie posiadasz LCD-ka to se lepiej odpuść tym bardziej. Grafika wtedy nie będzie się różnić znacznie od tej na PS2.
@Edit:
Po prostu proponuję lepszy zakup. Arcade kusi tylko niską ceną i tyle.
Lepiej chwilę dłużej pozbierać i mieć zakup z którego można być w pełni zadowolonym ; ).
@Down:
To najlepiej pozbieraj jeszcze jakiś czas. Ale jak wolisz, ja tylko tutaj twierdzę, że Arcade jest nieopłacalny.
Zresztą jakbym miał grać online to bym musiał przenosić konsolę do swojego pokoju, a w swoim pokoju mam mały telewizorek xd W salonie jest duży. A jak chcę pograć online to sobie na kompie pogram.
@edit
No jakbym nie wiedział, że nie kupię xboxa -.- Mam już pewne fundusze... Sprzedaję ps2 i mam jak znalazł. Jestem ograniczony do 800 zł, bo więcej nie dam rady wyciągnąć. A gry na początek pożyczę. A grafika wiem jaka będzie, bo już miałem podłączonego xboxa i jest różnica.
;o
Po prostu grałem na obu konsolach (ba, x0 miałem prawie miesiąc) i PS3 jest nieporównywalnie lepsze ;]
Zresztą, nie mam podstaw do fanboyowania, bo do tej pory miałem tylko PSOne, nic więcej od Sony.
Mam jeszcze jedno pytanie. O co chodzi z tymi wyjściami hdmi i component?
Obydwa umożliwiają odtworzenie lepszego obrazu niż te kable od PS2.
Różnią się tym, że HDMI ma jedną wtyczkę, a Component więcej.
HDMI ma też nieco lepszą jakość obrazu, ale to tylko na większych TV widać.
To takie wyjaśnienie w duuuużym skrócie.
@Down:
Całkiem możliwe, nie orientuję się w tych tematach, już edituję.
Dzięki za poprawę ; ).
Component daje sygnał analogowy, HDMI cyfrowy. Tak więc to drugie jest o wiele lepsze, jednak musisz mieć telewizor LCD/monitor z tym wejściem. Jeśli go nie masz, podłącz przez VGA(D-Sub).
KUP PS3 <znaczki>
Po kiego grzyba, skoro X360 jest lepszy? ; )
Obydwa umożliwiają odtworzenie lepszego obrazu niż kable VGA.
Nie, component jest gorszy od VGA.
;o
Po prostu grałem na obu konsolach (ba, x0 miałem prawie miesiąc) i PS3 jest nieporównywalnie lepsze ;]
Zalezy kto w co lubi grac. Przy wyborze konsoli powinnismy sie kierowac tylko 1 rzecza:
line-upem exclusivow. Przeciez konsola nie jest po to, zeby stala, tylko po to, zeby w nia grac. Co z tego, ze ps3 ma mocniejsze bebechy, jezeli wiecej gier jest na xboxie, XBL jest o wiele bardziej dopracowane niz system gry sieciowej playstation?
Wiadomo, ze sa gry na ps3, ktorych nie ma na xboxie i na odwrot.
Na ps3 mamy GoW (God of War), MSG, GT itp.
Na x0 mamy Halo, GoW (Gears of War), FM itp.
Wyjscie hdmi jak sama nazwa wskazuje to wtyczka, dzieki, ktorej mozesz podlaczyc konsole do telewizora/monitora/projektora poprzez hdmi. Jest to o wiele wygodniejsze niz component, w ktorym musisz podlaczac do odbiornika sygnalu kilka wtyczek (juz nie pamietam ile).
Dodatkowo: barwa oraz nasycenie kolorow wyglada inaczej przy roznych kablach.
Przy hd-componencie, hdmi, hd-av mamy do czynienia z innymi kolorami :P
@down: jezeli ciagle piszesz o ps2, to czego sie spodziewasz? :>
@edit down: Ale argumenty typu: "grafika ps2 jest podobna do xbox360//ps3" to juz chyba lekkie przegiecie :D
@edit2 down: Nie... Calego Gears of War przeszedlem na 14" TV crt a grafika i tak byla dobra. Jedynie brakowalo jej troche ostrosci, ktora otrzymujemy dzieki cyfrowemu wejsciu w tv :P No i wiadomo, ze kolory tez troche gorsze, ale caloksztalt nie byl zly.
Zaraz ten temat zamieni się w wojnę X360 kontra PS3 (Ewentualnie Wii)... ^^'
@Up:
PS2 przytoczyłem tylko dlatego, że Tomows miał wcześniej tę konsolę xP
@Edit/Up:
Chodziło mi, że jest podobna wtedy kiedy konsole nowej generacji podłączymy do starych telewizorów ; D.
@Edit2/Up:
Właśnie ostrość jest tutaj najważniejsza, bo bez ostrości to wszystko lekko rozmazane jest xp. I dlatego też użyłem słowa "nieznacznie lepsza" ^^.
A jak mam taki tv napisane jest, że lcd, ale ma tą "dupę" xd Nie jest to jakiś staroć tylko całkiem nowy ;p I jest z przodu taki płaski xD To mi wejdzie to hdmi?
@edit
http://www.allegro.pl/item388827825_nowy_telewizor_lg_21_fs2_clx_super_s lim_okazja.html coś jak to tylko ma 100 mhz i naklejkę i 29 cali, Colour LCD monitor.
@down
No właśnie nie wiem, ale ma dużo wejść z tyłu tylko teraz trudno zobaczyć ;/ Jedyne dostępne tak po prostu jest to używane do ps2 (3 kolorowe wtyczki)
A jest wejście HDMI? ^^'
Powinno być...
Ten TV nie ma HDMI. Lepiej zrobisz, podłączając X360 do monitora.
@up
Mówię, że podobny xd
I jest jeszcze jeden ból... Pisze mi, że jest HD, a canal + sport HD nie chodzi xD Tylko dźwięk.
@up
Mówię, że podobny xd
I jest jeszcze jeden ból... Pisze mi, że jest HD, a canal + sport HD nie chodzi xD Tylko dźwięk.
Ponieważ prawdopodobnie nie masz wykupionego pakietu HD w Cyfrze.
Ale jak mam telewizor HD to automatycznie mam wejście HDMI tak?
@Rohas:
A no ta, posiada memorkę. Chociaż 200~ mb pamięci to za mało...
Nie posiada także kabla sieciowego w zestawie, co niby nie przeszkadza tak bardzo, ale może irytować.
256 mb to malo wtf?... ja mam 34 gier na karcie i jeszcze mam 130-150 wolnego miejsca ;-D
Topic:
kupuj arcade a dysk twardy zawsze mozesz dokupic
A zresztą co ja się kablem przejmuje... Jak będzie zły to kupię drugi... To tylko 15 zł. I kupuję arcade. Na allegro można kupić dysk 20 gb za 180 zł i taniej. Po co mi to xd
Po kiego grzyba, skoro X360 jest lepszy? ; )
Taa, zwłaszcza, że jest mega awaryjny, ma słabe exclusivy i lamerski Live, pełen noobów i cheaterów? Serwis microsoftu w Polsce nie działa zbyt sprawnie i zdarza się, że na konsolę z serwisu można oczekiwać do miesiąca, a czasem ponad.
Zalezy kto w co lubi grac. Przy wyborze konsoli powinnismy sie kierowac tylko 1 rzecza:
line-upem exclusivow. Przeciez konsola nie jest po to, zeby stala, tylko po to, zeby w nia grac. Co z tego, ze ps3 ma mocniejsze bebechy, jezeli wiecej gier jest na xboxie, XBL jest o wiele bardziej dopracowane niz system gry sieciowej playstation?
Wiadomo, ze sa gry na ps3, ktorych nie ma na xboxie i na odwrot.
Na ps3 mamy GoW (God of War), MSG, GT itp.
Na x0 mamy Halo, GoW (Gears of War), FM itp.
Niestety, ale bebechy też się liczą. Porównując gry multiplatformowe można dostrzec, że grafika na x0 jest słabsza, w grach z otwartym światem jest duży pop-up (patrz: GTA IV na przykład), mniejszy framerate etc.
XBL bardziej dopracowane, kwestia sprzeczna. Weźmy Battlefield: Bad Company - w x0 gra sieciowa jest rozwiązana metodą p2p, więc wszystko zależy od łącza hostującego czy są lagi czy nie. Natomiast na ps3 BF:BC ma dedykowane serwery, dzięki czemu nie doświadczyłem ŻADNYCH lagów. Do tego system online PS3 właśnie się rozwija i jak tylko Sony go dopracuje - pobije x0 na głowę, ponadto gdy wyjdzie Playstation: Home, konsola microcrapu będzie się mogła schować ; )
Ale muszę przyznać, Sony ostro daje dupy i dopiero po 2 latach istnienia konsoli wprowadza update, który powinien być od samego początku. Mało tego, zapowiada go jak jakąś premierę gry stulecia.
Yoh Asakura
06-07-2008, 00:23
Ponieważ prawdopodobnie nie masz wykupionego pakietu HD w Cyfrze.
Wtedy nawet i dźwięku by nie było.
Taa, zwłaszcza, że jest mega awaryjny, ma słabe exclusivy i lamerski Live, pełen noobów i cheaterów? Serwis microsoftu w Polsce nie działa zbyt sprawnie i zdarza się, że na konsolę z serwisu można oczekiwać do miesiąca, a czasem ponad.
Ale za to ma genialne Gears of War :P
Ale za to ma genialne Gears of War :P
A PS3 ma genialnego MGSa, Uncharted, w którym widoki zapierają dech w piersiach, Gran Turismo, które jest najlepszym symulatorem samochodowym jaki kiedykolwiek powstał i wyliczać można jeszcze chwilę.
Batman666
06-07-2008, 00:35
a GTA 4 chodzi lepiej na ixie czy na PSie ?
a GTA 4 chodzi lepiej na ixie czy na PSie ?
Fanboje się kłócą, ale na PS3. Jest mniejszy pop-up (np jak jedziesz samochodem tuż przed maską może Ci się pojawić słupek/budynek/cokolwiek, chociaż przed chwilą go nie było), owszem, na PS3 też jest pop-up, ale o wiele mniejszy niż na x0. Wersja na PS3 teoretycznie jest w mniejszej rozdzielczości, dzięki czemu krawędzie są gładsze i miększe niż na x0, na którym wszystkie krawędzie są twarde i poszarpane.
Yoh Asakura
06-07-2008, 01:07
A PS3 ma genialnego MGSa, Uncharted, w którym widoki zapierają dech w piersiach, Gran Turismo, które jest najlepszym symulatorem samochodowym jaki kiedykolwiek powstał i wyliczać można jeszcze chwilę.
No i co z tego, że możesz wyliczać, skoro Gears of War i tak bije to wszystko na głowę ? ;)
Fight through the pain ! <3
No i co z tego, że możesz wyliczać, skoro Gears of War i tak bije to wszystko na głowę ? ;)
Fight through the pain ! <3
Taa, zwłaszcza dwójka, która jest odsmażonym kotletem nudniejszym niż jedynka, w dodatku z dziwnym filtrem rozmazującym grę, rotfl.
Poza tym - patetik fanboi plz?
Yoh Asakura
06-07-2008, 01:24
Taa, zwłaszcza dwójka, która jest odsmażonym kotletem nudniejszym niż jedynka, w dodatku z dziwnym filtrem rozmazującym grę, rotfl.
Poza tym - patetik fanboi plz?
Jeżeli jedynka jest nudna - to ja naprawdę nie wiem, jaki FPS jest dla ciebie ciekawy. Gears of War wgniata fotel. A przynajmniej wersja na PC to robi. Co do dwójki to się nie wypowiem, nie grałem, nawet nie wiem, z czym to się je.
Master Szocik
06-07-2008, 01:59
Nie opłaca Ci kupić ARCADE ponieważ, arcade chodzi 750 zeta, a widziałem X Premium za 800 zetka fakt bez wejścia HDMI, ale chyba się opłaca .
http://www.ultima.pl/Xbox_360_Premium_kurier_gratis_/i5547/
Odradzam kupna ELITE ponieważ czarny gorzej wygląda niż biały :)
Niestety, ale bebechy też się liczą. Porównując gry multiplatformowe można dostrzec, że grafika na x0 jest słabsza, w grach z otwartym światem jest duży pop-up (patrz: GTA IV na przykład), mniejszy framerate etc.
XBL bardziej dopracowane, kwestia sprzeczna. Weźmy Battlefield: Bad Company - w x0 gra sieciowa jest rozwiązana metodą p2p, więc wszystko zależy od łącza hostującego czy są lagi czy nie. Natomiast na ps3 BF:BC ma dedykowane serwery, dzięki czemu nie doświadczyłem ŻADNYCH lagów. Do tego system online PS3 właśnie się rozwija i jak tylko Sony go dopracuje - pobije x0 na głowę, ponadto gdy wyjdzie Playstation: Home, konsola microcrapu będzie się mogła schować ; )
Ale muszę przyznać, Sony ostro daje dupy i dopiero po 2 latach istnienia konsoli wprowadza update, który powinien być od samego początku. Mało tego, zapowiada go jak jakąś premierę gry stulecia.
Serwis microsoftu - reklamowalem juz 2 razy pady i wrocily do mnie po tygodniu. Z reklamacja konsoli tez nigdy nie slyszalem o zadnych problemach.
W CoD4 na XBL tez lagow koledzy nie maja.
Lineup exclusive lepszy na ps3 niz na xbox 360? Czy ty probujesz nam mowic, ktore gry sa lepsze? Kazdemu podoba sie co innego.
Next. Skad wiesz, ze ps3 online pobije na glowe xbl? Nawet jezeli tak sie stanie, to M$ szybko sie wezmie za jeszcze lepsze dopracowanie opcji live.
GTA4 - lepsza grafika i gramerate na ps3? Chyba zartujesz. Od samej premiery byly problemy z gta4 na ps3 - wieszanie, framedropy itp. (wiem, ze pozniejsza latka naprawila kwestie wieszania).
Obejrzyj sobie rozne porownania gta4 na xboxie i na ps3. Najczesciej wygrywa xbox, albo jest remis. Nie ma zadnej roznicy w plynnosci gry.
Aha i nie wiem skad wziales te pomysly z pop-upami. Mi w ciagu 35h gry zaden sie nie zdarzyl na X0. Wystarczy miec dysk i wszystko jest ok ;)
Warto rowniez wspomniec, ze na PS3 trzeba instalowac (niektore) gry na dysku. DMC4 - 5GB? Czas instalacji - 30-40min? Zwiekszenie szybkosci loadingow - 1 w porywach do 2 sekund - wow.
GTA4 - rowniez instalacja i rowniez poprawa loadingow o 1s.
Co do PS: Home - nie kazdy lubi grac w Second Life'a.
Taa, zwłaszcza, że jest mega awaryjny,
Od zeszłego roku wychodzą modele 65nm, które nie mają problemów z RRoD. Ogólnie jeśli ktoś ma starszy model, wysyła go na gwarancję - będzie miał bebechy jak te nowe. Fakt, trochę lipa, ale innego rozwiązania nie było.
ma słabe exclusivy
Szczerze mówiąc, to kwestia gustu, ale mówiąc, że ma słabe, to pomyłka. Wiesz, MGS wyszedł dopiero 1,5 roku po premierze konsoli, a GoW parę tygodni. Porównanie pod tym względem trochę dziwne, ale prawdziwe. Jednakże MGS to gra skierowana do trochę węższego grona odbiorców, ja np. nie grałem we wcześniejsze(prócz MGS2), więc już odpadam. Nie zrozumiem, o co w tej grze biega.
Porównajmy:
-MGS4
-Uncharted(które jakieś super nie jest, ale IMO takie 8+)
-GT5(które ma 4 trasy, brak kraks i tylko - w porównaniu do wcześniejszych części - 70 samochodów? Na dodatek to nie jest prawdziwe GT, tylko Prologue..)
I już. Dużo exclusive'ów, nie ma co... A, jeszcze Haze jest. :D
i lamerski Live, pełen noobów i cheaterów?
Jak mogą być czity na konsoli? Oo Kolejny bezpodstawny argument. Nooby są na każdej platformie, a na X360 można wybrać Ranked Match, w którym zagrasz z graczami o umiejętnościach podobnych do twoich. A Live niby czemu jest lamerski? Jest dobrze zrobiony, każda gra ma achievementy do zdobycia(trofea w PS3 coś nie ten-teges, skoro 2.40 wycofali), jeden stały system komunikacji.
Serwis microsoftu w Polsce nie działa zbyt sprawnie i zdarza się, że na konsolę z serwisu można oczekiwać do miesiąca, a czasem ponad.
Cóż, zdarza się... Co nie oznacza, że tak zawsze jest, np. kumpel dostał po 1,5 tygodnia.
http://www.gametrailers.com/player/33470.html
Już nie przesadzaj z tym bronieniem PS3, widać, że na X360 jest ostrzejszy obraz(na PS3 jest aliasing, przez co jest bardziej rozmazany).
Framerate:
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=139270
Old 360: 31.990fps
Old PS3: 26.460fps
New 360: 31.627fps (3.77% torn frames in full capture)
New PS3: 26.504fps
Faktycznie, na PS3 jest płynniej!
Recenzja GRID w PSXExtrene
"Wersja na X360 spodobała mi się bardziej niż ta na Chlebak(PS3) - animacja śmiga płynniej, tekstury wyglądają ździebko ładniej, a i chlebakowy aliasing trochę drażni."
To przykład który miałem pod ręką. Z większością gier tak jest, jak widzę.
XBL bardziej dopracowane, kwestia sprzeczna. Weźmy Battlefield: Bad Company - w x0 gra sieciowa jest rozwiązana metodą p2p, więc wszystko zależy od łącza hostującego czy są lagi czy nie. Natomiast na ps3 BF:BC ma dedykowane serwery, dzięki czemu nie doświadczyłem ŻADNYCH lagów.
Wyszedł patch, nie ma lagów. Ale że Ty kierujesz się 1 przykładem oceniając całość... to co ja mogę powiedzieć o PS3 na przykładzie Assassin's Creeda(wyłączanie się gry, tekstury, framerate), obecnym update'cie konsoli, który został wycofany, braku wibracji w SixAxisie(mówili, że nie da się dać wibracji, gdyż są żyroskopy...)? Niby takie małe rzeczy...
Do tego system online PS3 właśnie się rozwija i jak tylko Sony go dopracuje - pobije x0 na głowę, ponadto gdy wyjdzie Playstation: Home, konsola microcrapu będzie się mogła schować ; )
Od kiedy to się niby rozwija? Poprawili sklep, dali możliwość 100 osób na friendliście, a Home miał wyjść w zeszłym roku.
Na koniec: nie mam żadnej konsoli(do czasu, huehue), takie jest moje spojrzenie na sytuację.
Tompior dał jeszcze jedną ważną rzecz - Blu-Ray(tylko że gry instalują się 5-10 min, nie 40 ;)). Fakt, technologia przyszłości, ale na razie tylko szkodzi. Odczyt napędu jest zbyt mały, przez co musimy instalować gry. Nowość, większa pojemność i lepsza technologia, a tu krok do tyłu? Chore.
W przyszłym tygodniu chyba kupię konsolę, i to raczej X360, patrząc na to co napisałem(i na lineup gier...)
sphinx123
06-07-2008, 11:37
Dobra, dobra, a XBOX 360 dostały dzieciaczki na gwiazdkę, bo tańsze od ps3 ; ] Potem będzie narzekanko w serduszku "Ach, trzeba było dodać te kilka stówek i kupić lepszą konsolę" :)
Serwis microsoftu - reklamowalem juz 2 razy pady i wrocily do mnie po tygodniu. Z reklamacja konsoli tez nigdy nie slyszalem o zadnych problemach.
W CoD4 na XBL tez lagow koledzy nie maja.
Lineup exclusive lepszy na ps3 niz na xbox 360? Czy ty probujesz nam mowic, ktore gry sa lepsze? Kazdemu podoba sie co innego.
Next. Skad wiesz, ze ps3 online pobije na glowe xbl? Nawet jezeli tak sie stanie, to M$ szybko sie wezmie za jeszcze lepsze dopracowanie opcji live.
GTA4 - lepsza grafika i gramerate na ps3? Chyba zartujesz. Od samej premiery byly problemy z gta4 na ps3 - wieszanie, framedropy itp. (wiem, ze pozniejsza latka naprawila kwestie wieszania).
Obejrzyj sobie rozne porownania gta4 na xboxie i na ps3. Najczesciej wygrywa xbox, albo jest remis. Nie ma zadnej roznicy w plynnosci gry.
Aha i nie wiem skad wziales te pomysly z pop-upami. Mi w ciagu 35h gry zaden sie nie zdarzyl na X0. Wystarczy miec dysk i wszystko jest ok ;)
Warto rowniez wspomniec, ze na PS3 trzeba instalowac (niektore) gry na dysku. DMC4 - 5GB? Czas instalacji - 30-40min? Zwiekszenie szybkosci loadingow - 1 w porywach do 2 sekund - wow.
GTA4 - rowniez instalacja i rowniez poprawa loadingow o 1s.
Co do PS: Home - nie kazdy lubi grac w Second Life'a.
Być może pop-upa nie zauważyłeś, a pisząc o framerate'cie nie miałem na myśli GTA. Wieszanie GTA było tylko na niektórych konsolach w wersji 60GB (którą ja posiadam), a ja żadnej zwiechy GTA nie doświadczyłem (mimo tego, że z kumplem graliśmy od 20:00 do 8:00 bez przerwy), tak jak i framedropa. Instalacja 30-40 minut, ROTFL : D
Od zeszłego roku wychodzą modele 65nm, które nie mają problemów z RRoD. Ogólnie jeśli ktoś ma starszy model, wysyła go na gwarancję - będzie miał bebechy jak te nowe. Fakt, trochę lipa, ale innego rozwiązania nie było.
Szczerze mówiąc, to kwestia gustu, ale mówiąc, że ma słabe, to pomyłka. Wiesz, MGS wyszedł dopiero 1,5 roku po premierze konsoli, a GoW parę tygodni. Porównanie pod tym względem trochę dziwne, ale prawdziwe. Jednakże MGS to gra skierowana do trochę węższego grona odbiorców, ja np. nie grałem we wcześniejsze(prócz MGS2), więc już odpadam. Nie zrozumiem, o co w tej grze biega.
Porównajmy:
-MGS4
-Uncharted(które jakieś super nie jest, ale IMO takie 8+)
-GT5(które ma 4 trasy, brak kraks i tylko - w porównaniu do wcześniejszych części - 70 samochodów? Na dodatek to nie jest prawdziwe GT, tylko Prologue..)
I już. Dużo exclusive'ów, nie ma co... A, jeszcze Haze jest. :D
Jak mogą być czity na konsoli? Oo Kolejny bezpodstawny argument. Nooby są na każdej platformie, a na X360 można wybrać Ranked Match, w którym zagrasz z graczami o umiejętnościach podobnych do twoich. A Live niby czemu jest lamerski? Jest dobrze zrobiony, każda gra ma achievementy do zdobycia(trofea w PS3 coś nie ten-teges, skoro 2.40 wycofali), jeden stały system komunikacji.
Cóż, zdarza się... Co nie oznacza, że tak zawsze jest, np. kumpel dostał po 1,5 tygodnia.
http://www.gametrailers.com/player/33470.html
Już nie przesadzaj z tym bronieniem PS3, widać, że na X360 jest ostrzejszy obraz(na PS3 jest aliasing, przez co jest bardziej rozmazany).
Framerate:
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=139270
Old 360: 31.990fps
Old PS3: 26.460fps
New 360: 31.627fps (3.77% torn frames in full capture)
New PS3: 26.504fps
Faktycznie, na PS3 jest płynniej!
To przykład który miałem pod ręką. Z większością gier tak jest, jak widzę.
Wyszedł patch, nie ma lagów. Ale że Ty kierujesz się 1 przykładem oceniając całość... to co ja mogę powiedzieć o PS3 na przykładzie Assassin's Creeda(wyłączanie się gry, tekstury, framerate), obecnym update'cie konsoli, który został wycofany, braku wibracji w SixAxisie(mówili, że nie da się dać wibracji, gdyż są żyroskopy...)? Niby takie małe rzeczy...
Od kiedy to się niby rozwija? Poprawili sklep, dali możliwość 100 osób na friendliście, a Home miał wyjść w zeszłym roku.
Na koniec: nie mam żadnej konsoli(do czasu, huehue), takie jest moje spojrzenie na sytuację.
Tompior dał jeszcze jedną ważną rzecz - Blu-Ray(tylko że gry instalują się 5-10 min, nie 40 ;)). Fakt, technologia przyszłości, ale na razie tylko szkodzi. Odczyt napędu jest zbyt mały, przez co musimy instalować gry. Nowość, większa pojemność i lepsza technologia, a tu krok do tyłu? Chore.
W przyszłym tygodniu chyba kupię konsolę, i to raczej X360, patrząc na to co napisałem(i na lineup gier...)
Czepiasz się, że 2.40 wycofali. Nie wycofali go z powodu trofeów, tylko z powodu tego, że na niektórych konsolach nie działał poprawnie (konsola chciała ale nie mogła się uruchomić), a trofea - trudno, dla dużej liczby graczy liczy się zabawa, a nie pikselowy pucharek, czy korona.
Może i na X360 jest ostrzejszy obraz, ale wielu recenzentom podobał się właśnie obraz z PS3, który był lekko rozmazany, a nie ostry i poszarpany jak na x0.
Wyszedł patch, nie ma lagów, ale system grania online nadal jest p2p, a na ps3 masz dedykowane serwery. Widać kto myśli o komforcie graczy, a kto ma to w dupie.
A exclusive'ów jest znacznie więcej ;)
Czepiasz się, że 2.40 wycofali. Nie wycofali go z powodu trofeów, tylko z powodu tego, że na niektórych konsolach nie działał poprawnie (konsola chciała ale nie mogła się uruchomić), a trofea - trudno, dla dużej liczby graczy liczy się zabawa, a nie pikselowy pucharek, czy korona.
Może i na X360 jest ostrzejszy obraz, ale wielu recenzentom podobał się właśnie obraz z PS3, który był lekko rozmazany, a nie ostry i poszarpany jak na x0.
Wyszedł patch, nie ma lagów, ale system grania online nadal jest p2p, a na ps3 masz dedykowane serwery. Widać kto myśli o komforcie graczy, a kto ma to w dupie.
Dobra, co do instalki to przesadzilem ;)
DMC4 - 5GB - 22minuty
Jak juz wczesniej wspomnialem, pomimo grania przez XBL w Burnouta Paradise, Halo 3, GoW - lagow nie doswiadczylem.
A kto ma w dupie komfort graczy to widac patrzac na caloksztalt uslugi ps3 online ;)
Jezeli byly problemy z XBL to wszyscy dostali darmowa gre arcade. Dodatkowo, XBL ma lepszy system komunikacji. Nie trzeba sie umawiac na wspolne granie przez telefon komorkowy ;)
No wiadomo, ze exclusive'ow jest znacznie wiecej, ale takich wartych uwagi wielu nie ma.
Jezeli ktos wybiera pomiedzy x0 a ps3 to musi sobie pomyslec w co woli grac:
W Tekkena czy DoA, GT czy Forze, Final Fantasy czy Lost Odyssey itp.
Dlatego kazdemu, chcacemu dokonac dobrego wyboru polecam poszukac w internecie listy exclusive na wszystkie 3 konsole (bo o Wii jeszcze tu nie wspomnielismy).
Dobra. Nie gadajcie mi tu po ps3, bo i tak tego "chlebaka" xD nie kupię. Jest o kilkaset złotych droższy, a mi się kompletnie nie podoba. Btw. słyszałem, że od 15 lipca mają zmaleć ceny xboxa360 (tak jest napisane na stronce o microsofcie) i zamiast wersji z dyskiem 20 gb ma być wersja z dyskiem 60 gb. Więc poczekam jakoś do końca lipca z tym xboxem. Btw. ps3 wyszło później niż xbox więc czego się spodziewać -.-
Dobra, co do instalki to przesadzilem ;)
DMC4 - 5GB - 22minuty
Jak juz wczesniej wspomnialem, pomimo grania przez XBL w Burnouta Paradise, Halo 3, GoW - lagow nie doswiadczylem.
A kto ma w dupie komfort graczy to widac patrzac na caloksztalt uslugi ps3 online ;)
Jezeli byly problemy z XBL to wszyscy dostali darmowa gre arcade. Dodatkowo, XBL ma lepszy system komunikacji. Nie trzeba sie umawiac na wspolne granie przez telefon komorkowy ;)
Na PS3 też nie ;]
Czepiasz się, że 2.40 wycofali.
Wiesz, niektórym po zainstalowaniu konsola w ogóle nie odpalała... Inni mają problemy z wyświetlaniem różnych rzeczy, itp. No offence, ale gdyby taki numer wywinął Microsoft, to nie zostawiłbyś na nich suchej nitki. Ja zresztą też.
Nie wycofali go z powodu trofeów, tylko z powodu tego, że na niektórych konsolach nie działał poprawnie (konsola chciała ale nie mogła się uruchomić), a trofea - trudno, dla dużej liczby graczy liczy się zabawa, a nie pikselowy pucharek, czy korona.
Wiesz co mnie denerwuje w PS3? Że wyszło o rok za wcześnie. Wszystko dają dopiero po jakimś czasie, po trochu. Pierwszy kozacki exclusive wyszedł 1,5 roku po premierze. Home jak nie było tak nie ma. GT5 to tylko duże demo. Gdzie Tekken? FF? A te bujdy o wibracjach, że nie można ich dać? I co, teraz miałbym kupować pada za 170 zł... Ale oni dalej wciskają SixAxisy do starter packów, żeby się ich pozbyć. Tak samo achievementy. Dla mnie to jest miły dodatek. Jednak jeśli to umieszczają, to chyba ludzie to chcą. Tyle, że trochę późno. A kozackich gier jak na lekarstwo. Identyczna sytuacja jak przy PSP, dlatego je sprzedałem.
Znajdź jakiś cytat, ja pamiętam, że było odwrotnie.
Tia, widać jak dbają, skoro wypuszczają taki update, kłamią w kwestii pada... No sorry, jak taki update można było wypuścić? Nawet widać, że pasek stanu baterii zasłania godzinę.
Co do exclusivów: konkrety. Mówisz, że PS3 ma to i tamto lepsze, to proszę przykłady. Ja Ci ładnie w poprzednim poście odpowiedziałem na zarzuty względem X360, Ty jednak dalej lejesz wodę.
Dobra. Nie gadajcie mi tu po ps3, bo i tak tego "chlebaka" xD nie kupię. Jest o kilkaset złotych droższy, a mi się kompletnie nie podoba. Btw. słyszałem, że od 15 lipca mają zmaleć ceny xboxa360 (tak jest napisane na stronce o microsofcie) i zamiast wersji z dyskiem 20 gb ma być wersja z dyskiem 60 gb. Więc poczekam jakoś do końca lipca z tym xboxem. Btw. ps3 wyszło później niż xbox więc czego się spodziewać -.-
Gdzie tak pisze? Link plz...
@down
Wiesz, każdy będzie bronił tego co ma, nawet jeśli popełnił błąd...
Chętnie zobaczę ten link, bo widzę, że są plotki, że 15 lipca wejdzie do sklepów ta wersja. Jednak na stronie MS nic nie ma, mają dopiero ogłosić na E3(za tydzień).
A może on próbuje sobie wmówić, że ps3 jest lepsze od xboxa, bo popełnił błąd kupują ps, a nie xa :p
@up
zaraz dam... no nie mam, ale zaraz dam inny gdzie jest napisane o obniżce cen (właśnie na E3)
sphinx123
06-07-2008, 15:48
Omg, nie ma to jak oceniać konsole po wyglądzie? O_o
@down
Napisałeś że jest droższy i kompletnie Ci sie nie podoba...
Mam inny link http://xbox360gamer.pl/2008/07/01/xbox-360-z-dyskiem-60-gb-staje-sie-faktem/
A pan wyżej... Nie oceniam po wyglądzie -.- Kto Ci powiedział, że po wyglądzie? Gdzie to napisałem? Chlebak? Powiedziałem tylko jak na to mówią...
@up
Napisałem, że nie podoba mi się jej wygląd? Tak? Gdzie? Pokaż dowody.
Wiesz, niektórym po zainstalowaniu konsola w ogóle nie odpalała... Inni mają problemy z wyświetlaniem różnych rzeczy, itp. No offence, ale gdyby taki numer wywinął Microsoft, to nie zostawiłbyś na nich suchej nitki. Ja zresztą też.
Wiesz co mnie denerwuje w PS3? Że wyszło o rok za wcześnie. Wszystko dają dopiero po jakimś czasie, po trochu. Pierwszy kozacki exclusive wyszedł 1,5 roku po premierze. Home jak nie było tak nie ma. GT5 to tylko duże demo. Gdzie Tekken? FF? A te bujdy o wibracjach, że nie można ich dać? I co, teraz miałbym kupować pada za 170 zł... Ale oni dalej wciskają SixAxisy do starter packów, żeby się ich pozbyć. Tak samo achievementy. Dla mnie to jest miły dodatek. Jednak jeśli to umieszczają, to chyba ludzie to chcą. Tyle, że trochę późno. A kozackich gier jak na lekarstwo. Identyczna sytuacja jak przy PSP, dlatego je sprzedałem.
Znajdź jakiś cytat, ja pamiętam, że było odwrotnie.
Tia, widać jak dbają, skoro wypuszczają taki update, kłamią w kwestii pada... No sorry, jak taki update można było wypuścić? Nawet widać, że pasek stanu baterii zasłania godzinę.
Co do exclusivów: konkrety. Mówisz, że PS3 ma to i tamto lepsze, to proszę przykłady. Ja Ci ładnie w poprzednim poście odpowiedziałem na zarzuty względem X360, Ty jednak dalej lejesz wodę.
Gdzie tak pisze? Link plz...
@down
Wiesz, każdy będzie bronił tego co ma, nawet jeśli popełnił błąd...
Chętnie zobaczę ten link, bo widzę, że są plotki, że 15 lipca wejdzie do sklepów ta wersja. Jednak na stronie MS nic nie ma, mają dopiero ogłosić na E3(za tydzień).
1. Zdarza się, mówiłbym o microsofcie tak samo jak o sony.
2. Dowaliłeś się do tego sixaxisa jak nie wiem co. Mnie to wcale nie przeszkadza, że nie ma wibracji, a uważam to za nawet lepsze, bo przynajmniej pad jest lżejszy. Po co komu wibracje? Poza tym mówisz, że kłamali - może na początku po prostu nie wiedzieli jak te wibracje wprowadzić, aby nie uszkodzić żyroskopów? -.-
3. Nie pamiętam gdzie tak pisali, ale wiem, że gdzieś tak.
4. I znowu z tym padem, ja nie mogę, braknie Ci argumentów, czy jak? Z tym zegarem przyznaję Ci rację.
5. Exclusice'ów jest DUŻO na PS3 i NIE MAM ZAMIARU wypisywać Ci ich wszystkich po kolei, bo do tego służy Twoje ulubione i polecane wszystkim przez Ciebie www.google.pl
A co do bronienia tego co się ma, po prostu uważam, że PS3 jest o wiele lepsze od xboxa. Ma większe możliwości, a wyniki gorsze od xboxa to powód skomplikowanego procesu tworzenia gier i lenistwa twórców (co jak co, ale tworzenie gier na xboxa przypomina nieco tworzenie gier na windowsa...).
ps3 to fajna konsola xbox 360 to też fajna konsola. Kto co lubi więc się nie kłóćcie która lepsza.
sphinx123
06-07-2008, 20:32
Nie są identyczne, więc któraś musi być lepsza pod jakimś względem o_O
@up
Każda lepsza pod jakimś względem, jedna ma lepsze to, druga tamto, czyli nie da się powiedzieć, która jest lepsza. Jedna lepsza w tym, jedna w tamtym o0
Nie są identyczne, więc któraś musi być lepsza pod jakimś względem o_O
Nie powiedziałem, że są identyczne ^^
tez czaje się na kupno którejś z konsol. PS3 bedzie wgniatalo w ziemie X360 ale dopiero po jakimś czasie. teraz najbardziej by sie oplacalo kupic X360 bo tanszy i ma wiecej gier. tylko ten pad wydaje się niewygodny :/ Jak to jest właśnie z tym padem do X360?
z tym iksowym padem to powiem tak - nie jest zle, ale nie jest tez rewelacyjnie. W lapie lezy dosyc wygodnie, ALE! Krzyzak to jakies nieporozumienie, prawy analog moglby byc mimo wszystko ciut wyzej (chyba ze ktos ma jakiegos mikrokciuka), poniewaz obecnie przy trzymaniu paluchow na RB/RT sterowanie prawa gala jest odrobine niekomfortowe. Buttony ABXY daja rade - nie sa ani zbyt wypukle, ani zbyt wklesle. Jak na pada bezprzewodowego z dwoma bateriami "w dupie" nie jest on tez jakos specjalnie ciezki, wiec tu mozna zapisac kolejny plus.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.