Pokaż pełną wersje : konwersje avatara
Jestam troche ciemny w te klocki, a więc pytam jak zmienić, moze inaczej, jak wogule założyc avatara, czy jakoś tak (ten mały obrazek)
Daje zeby mi wzięło jakiś obrazek z kompa... a jak kopiuje jakiś mały obrazek z Painta, to jak klikam na wycinek prawym, to pisze, ze jest za duży... i jak chcę go wkleić, to pisze, ze nie prawidłowy obrazek JPG, czy jakoś tak :(
Napiszcie mi coś na ten temat, obrazek jest naprawdę małych rozmiarów, a w tym wycinku w właściwościach pisze, ze jest jakieś ok. 100 KB!
Help
Pozdr
Dzięki!
Vegefa Ziom
01-12-2004, 13:48
Jestam troche ciemny w te klocki, a więc pytam jak zmienić, moze inaczej, jak wogule założyc avatara, czy jakoś tak (ten mały obrazek)
Daje zeby mi wzięło jakiś obrazek z kompa... a jak kopiuje jakiś mały obrazek z Painta, to jak klikam na wycinek prawym, to pisze, ze jest za duży... i jak chcę go wkleić, to pisze, ze nie prawidłowy obrazek JPG, czy jakoś tak :(
Napiszcie mi coś na ten temat, obrazek jest naprawdę małych rozmiarów, a w tym wycinku w właściwościach pisze, ze jest jakieś ok. 100 KB!
Help
Pozdr
Dzięki! Jest może w innym rozszerzeniu niż jpg? Tu można mieć avatary tlyko z kilkoma rozszerzeniami, a chyba wiesz, że przez panel kontrolny użytkowanika się z avatarami kombinuje?
Ze, przez panel kontrolny to je jeszzce tyle wiem, a jak zmienic to ów rozszerzenie JPG, czy jakoś tak, jeśli sie wgule da. :P ???
Obraz z painta (nazwa.bmp) musisz przekonwertowac na inny. Dopuszczalne i najbardziej popularne formaty to jpg, jpeg, gif. Konwersji mozesz dokonac za pomoca przegladarki IrfanView dostepnej na www.download.com. Zmiana rozdzielczosci tez jest mozliwa w tym programie.
Btw, gdziesz juz to bylo ale nie chce mi sie szukac.
------------------
Edit: Opisuj problem w nazwie tematu bo inaczej wlepie Ci bana. Wyedytowalem nazwe bym nie musial Cie banowac ale wiecej tego nie zrobie.
Ściągnęłem juz ten programik IrfanView, jak wkleje juz tam sobie ten swój dany obrazek, to co do wielkości jest dobry, tylko jeszcze jak z pliku "bmp" przekształcić w "jpg" czy cos pasującego...?
Sory za tytuł :P
Dzięki
Zeby jeszcze pokazać jaki jestem głupi to mówie, ze mam polską wersje tego programu! :/
OK! Jyz mi sie udało, temat zamknięty, ale dzieki za wszystko...
Mój kochany Seacik... ;) :P
Zeby jeszcze pokazać jaki jestem głupi to mówie, ze mam polską wersje tego programu! :/Ja tez a wcale nie uwazam sie za glupka. Skoro jest polskie tlumaczenie to czemu mialbym z niego nie skorzystac?
A co do Ciebie to mam jeszcze jedno zastrzezenie: NIE PISZ KILKU POSTOW ZA KOLEJA!! Jak chcesz cos dopowiedziec to wcisnij przycisk EDYTUJ.
A teraz zamykam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.