zaloguj się

Pokaż pełną wersje : konwersje avatara

MaReK
01-12-2004, 13:11
Jestam troche ciemny w te klocki, a więc pytam jak zmienić, moze inaczej, jak wogule założyc avatara, czy jakoś tak (ten mały obrazek)
Daje zeby mi wzięło jakiś obrazek z kompa... a jak kopiuje jakiś mały obrazek z Painta, to jak klikam na wycinek prawym, to pisze, ze jest za duży... i jak chcę go wkleić, to pisze, ze nie prawidłowy obrazek JPG, czy jakoś tak :(
Napiszcie mi coś na ten temat, obrazek jest naprawdę małych rozmiarów, a w tym wycinku w właściwościach pisze, ze jest jakieś ok. 100 KB!

Help
Pozdr
Dzięki!

Vegefa Ziom
01-12-2004, 13:48
Jestam troche ciemny w te klocki, a więc pytam jak zmienić, moze inaczej, jak wogule założyc avatara, czy jakoś tak (ten mały obrazek)
Daje zeby mi wzięło jakiś obrazek z kompa... a jak kopiuje jakiś mały obrazek z Painta, to jak klikam na wycinek prawym, to pisze, ze jest za duży... i jak chcę go wkleić, to pisze, ze nie prawidłowy obrazek JPG, czy jakoś tak :(
Napiszcie mi coś na ten temat, obrazek jest naprawdę małych rozmiarów, a w tym wycinku w właściwościach pisze, ze jest jakieś ok. 100 KB!

Help
Pozdr
Dzięki! Jest może w innym rozszerzeniu niż jpg? Tu można mieć avatary tlyko z kilkoma rozszerzeniami, a chyba wiesz, że przez panel kontrolny użytkowanika się z avatarami kombinuje?

MaReK
01-12-2004, 13:59
Ze, przez panel kontrolny to je jeszzce tyle wiem, a jak zmienic to ów rozszerzenie JPG, czy jakoś tak, jeśli sie wgule da. :P ???

Magus
01-12-2004, 14:07
Obraz z painta (nazwa.bmp) musisz przekonwertowac na inny. Dopuszczalne i najbardziej popularne formaty to jpg, jpeg, gif. Konwersji mozesz dokonac za pomoca przegladarki IrfanView dostepnej na www.download.com. Zmiana rozdzielczosci tez jest mozliwa w tym programie.
Btw, gdziesz juz to bylo ale nie chce mi sie szukac.
------------------
Edit: Opisuj problem w nazwie tematu bo inaczej wlepie Ci bana. Wyedytowalem nazwe bym nie musial Cie banowac ale wiecej tego nie zrobie.

MaReK
01-12-2004, 16:31
Ściągnęłem juz ten programik IrfanView, jak wkleje juz tam sobie ten swój dany obrazek, to co do wielkości jest dobry, tylko jeszcze jak z pliku "bmp" przekształcić w "jpg" czy cos pasującego...?

Sory za tytuł :P

Dzięki

MaReK
01-12-2004, 18:09
Zeby jeszcze pokazać jaki jestem głupi to mówie, ze mam polską wersje tego programu! :/

MaReK
01-12-2004, 18:40
OK! Jyz mi sie udało, temat zamknięty, ale dzieki za wszystko...

Mój kochany Seacik... ;) :P

Magus
02-12-2004, 02:16
Zeby jeszcze pokazać jaki jestem głupi to mówie, ze mam polską wersje tego programu! :/Ja tez a wcale nie uwazam sie za glupka. Skoro jest polskie tlumaczenie to czemu mialbym z niego nie skorzystac?
A co do Ciebie to mam jeszcze jedno zastrzezenie: NIE PISZ KILKU POSTOW ZA KOLEJA!! Jak chcesz cos dopowiedziec to wcisnij przycisk EDYTUJ.
A teraz zamykam.